Lamisil

A leírás aktuális 28/10/2015

 • Latin név: Lamisil
 • ATX kód: D01AE15
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Novartis Consumer Health (Svájc)

struktúra

loading...

A kompozícióban tabletták Lamisil tartalmazza a hatóanyagot terbinafin (hidroklorid formájában), valamint további összetevők: kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, nátrium-keményítő-glikolát, MCC, metil-hidroxi-propil-cellulóz.

Lamisil spray Ez tartalmaz egy részét terbinafin-hidroklorid mint aktív komponens, valamint további komponensek: 96% etanol, makrogol, cetosztearát, propilénglikol, víz.

A kenőcs tartalmazza az aktív összetevőt terbinafin-hidroklorid, valamint további anyagok: nátrium-hidroxid, benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, sztearil-alkohol, cetil-palmitát, cetil-alkohol, izopropil-mirisztát, poliszorbát 60, víz.

A kibocsátás formája

loading...

Ennek a gyógyszernek számos formája keletkezik.

Lamisil tabletta lehetnek fehérek vagy fehérek és sárgaek, kétdimenziósak, kerekek, kockázatosak, facettel rendelkeznek. Egy tabletta egy köre - egy felirat «LAMISIL 250”. A tabletta felületét érdesítették. 7 vagy 14 darabos buborékcsomagolásban a buborékcsomagolás kartonpapírba ágyazódik.

Lamisil spray - ez egy színtelen átlátszó folyadék (világos sárga színárnyalatú lehet), amelynek jellegzetes szaga van. Polietilén palackokban, szórófejjel ellátva, 15 és 30 ml. Az üveget kartonpapírban csomagolják.

Kenőcs Lamisil - homogén, fehér, gyenge jellegzetes szaggal rendelkezik. Alumínium alumíniumcsövekben 15 és 30 g között van. A csöveket kartonpapírba csomagolják.

Farmakológiai hatás

loading...

Lamisil - gombaellenes jelent.

Terbinafin van allilamin, A gombák nagy hatással vannak. A gombákra hat, amelyek a haj, a köröm, a bőr betegségét okozzák. Ezek gombák Trichophyton (például, Trichophyton tonsuránok, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum, Trichophyton violaceum, Trichophyton verrucosum) Epidermophyton floccosum, Microsporum (Microsporum canis), élesztő gomba Candida (Candida albicans) és pityrosporum.

Alacsony koncentrációk esetén a terbinafin termel gombaölő dermatophytákra, penészgombákra és számos dimorf gomba hatására. Az élesztőgombák esetében fungicid vagy fungisztatikus aktivitás mutatkozik.

A terbinafin hatására a szterolok bioszintézisét a sejtben a legkorábbi szakaszban kifejezetten elnyomják. Ennek eredményeképpen hiányzik az ergoszterin és a szvallén felhalmozódása a sejtekben, aminek következtében a gomba sejtjei meghalnak. A terbinafin hatása gátlás enzim Szkvalén-epoxidáz a gombás sejtek membránjában.

Ha a Lamisil-t szájon át alkalmazzák, akkor a bőrkoncentrációk, a körmök és a haj felhalmozódnak azok a hatóanyag-koncentrációk, amelyek fungicid hatásúak.

Külső alkalmazás esetén a készítmény a gombaellenes hatás széles körét is mutatja.

A terbinafin nem befolyásolja a citokróm P450 rendszert, ezért nincs hatással a folyamatra anyagcsere hormonok és egyéb gyógyszerek.

Farmakokinetika és farmakodinamika

loading...

A Lamisil tabletta bevétele után a terbinafin jól felszívódik, a terbinafin abszolút biohasznosulása az "első passzálás" hatása miatt körülbelül 50%. Miután a hatóanyagot orálisan 250 mg-os dózisban vették be, a maximális plazmakoncentráció 1,5 óra múlva jelentkezik.

A maximális koncentráció fokozódik, ha a hatóanyagot rendszeresen beveszik.

A hatóanyag biohasznosulása miatt az élelmiszerbevitel enyhén érintett, ezért a gyógyszer adagjának módosítása nem szükséges a táplálékkal egyidejűleg történő adagoláskor.

A plazmafehérjékkel a terbinafin 99% -ra kötődik. Gyors behatolás a bőr dermális rétegen, a lipofil stratum corneum koncentrációja. Megemlítik továbbá a magas koncentrációját a hajban, a szőrtüszőkben, a bőrben számos faggyúmirigyrel. A körömlemezeken a hatóanyag aktív komponensének jelenlétét a kezelés kezdetét követő első hetekben határozzuk meg.

Gyorsan metabolizálódik, a terbinafin biotranszformációja miatt kialakul metabolitok, amelyek nem mutatnak antifungális aktivitást, elsősorban a vesék által választódnak ki.

Ha a Lamisil krémet vagy spray-t külsőleg alkalmazzák, a terbinafin abszorpciója kevesebb, mint 5%. Van enyhe szisztémás hatás.

Használati utasítások

loading...

A Lamisil tabletta szedése javasolt a következő esetekben:

 • a onychomycosisban, amely a dermatophyták gombáinak hatására következik be;
 • a mycosisa fejbőr;
 • a gombafertőzésekkel - a lábfungus kezelésével, a kopoltyúk dermatomycosisával, törzsével, valamint a Candida nemzetség által okozott fertőzések kezelésére.

Meg kell jegyezni, hogy a Lamisil orális adagolásra nem hatásos színes zuzmó.

Használjon krémeket és spray-t a következő esetekben:

 • azzal a céllal, hogy megakadályozzák a lábmikózokat, a sima bőrű gombás elváltozásokat, a hüvelyi epidermofitákat, amelyeket dermatophyták okoztak;
 • Penészgomba által kiváltott pelenka kiütés kezelésére;
 • a változatos lichen kezelésére, amelyet dimorf gombák okoznak.

Ellenjavallatok

loading...

A gyógyszert nem írják fel azokra a betegekre, akik túlérzékenyek a gyógyszer összetevőivel szemben. Ne alkalmazza a Lamizil-t a körömgombák és egyéb betegségek kezelésére, ha a beteg krónikus és akut májbetegségben szenved. Ezért a kezelés megkezdése előtt meg kell határozni, hogy a beteg nem szenved-e ilyen betegségektől.

Azt is meg kell jegyeznünk, hogy májbetegségben szenvedőknél, valamint azoknál, akik nem szenvedtek ilyen betegségektől, lehetnek hepatotoxicitás. Ezért a betegeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ha tartósan hányingert, fáradtságot, sárgaságot, fájdalmat érez a megfelelő hipoondriumban, a vizelet sötétedését stb., Akkor mindig konzultáljon egy szakemberrel és végezzen májvizsgát.

A Lamisil nem ajánlott a veseelégtelenségben szenvedőknek.

Mellékhatások

loading...

A betegek általában jól tolerálják a Lamisilt, a mellékhatások általában enyhék vagy mérsékeltek és átmenetiek. A negatív megnyilvánulások a következők lehetnek:

 • vérképzésben: nagyon ritka esetekben - agranulocytosis, neutropenia, pancytopenia, thrombocytopenia.
 • Az immunrendszer: nagyon ritka esetekben - lupus erythematosus, anafilaktoid reakciók.
 • Idegrendszer: fejfájás, az ízlés megsértése a veszteségig, ritka esetekben - paresztézia, szédülés, hypoesthesia.
 • Hepatobiliáris rendszer: ritka esetekben - hepatobiliáris diszfunkció, májelégtelenség.
 • emésztés: romlás étvágy, a gyomor túlcsordulása, émelygés, dyspepsia, hasmenés, fájdalom a hasban.
 • Bőrreakciók: nem súlyos bőrkiütések formájában urticariaés bőrkiütés, ritka esetekben - súlyos bőrreakciók, exacerbáció pikkelysömör, hajhullás.
 • A csont-izomrendszer: myalgia, arthralgia.
 • A permet alkalmazása során allergiás bőrelváltozások alakulhatnak ki.

Használati utasítás Lamizila (Módszer és adagolás)

loading...

A gyógyszer minden formájának alkalmazási időtartamától függ a betegség súlyossága és az orvos kijelölése.

A Lamisil tablettákra vonatkozó utasításai

A felnőtt betegek általában 250 mg gyógyszeres kezelést kapnak naponta egyszer. A gyermekeknek a tablettákat a súlyuknak megfelelő adagban kell kinevezni vagy bejelölni. A testtömeg legfeljebb 20 kg, a babát 62,5 mg naponta írják elő. Ha a beteg testtömege 20-40 kg, akkor 125 mg-ot írnak fel, ha a gyermek súlya meghaladja a 40 kg-ot, 250 mg-ot írnak fel.

a dermatomycosis a lábak a beteg állapota függvényében 2-6 hétig tart. A daganat, törzs dermatomycosis, valamint a bőr candidiasisát a kezelés 2-4 hétig tart. a mycosis a fejbőr 4 héten belül ajánlatos a kezelést elvégezni. Betegek a onychomycosisban 6 és 12 hét között orvosolnia kell.

Spray Lamisil, használati utasítás

A felnőtt betegek napi 1 vagy 2 alkalommal permetezhetnek naponta, az orvos rendelvényétől függően. A termék alkalmazása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a betegség által érintett bőrterületeket. Spray Lamisil olyan mennyiségben, hogy teljesen nedvesíti az érintett területet, és alkalmazza azt a szomszédos bőrrészekre is. Általában, a dermatomycosis, pelenka kiütés, inguinális epidermophytosis a kezelés egy hétig tart, napi egyszer permetező spray-vel. Betegek a színes zsindely írja elő a permetezést naponta kétszer 1 hétig. A gyermekeket nem írják fel erre a gyógymódra, mivel nincs elegendő tapasztalat a gyógyszer gyermekekben történő alkalmazásáról.

Lamisil krém, használati utasítás

A kenőcs napi 1-2 alkalommal alkalmazható felnőtt betegek és gyermekek 12 éves kezelésére. A termék alkalmazása előtt tisztítsa meg alaposan a bőrt és szárítsa meg. A krémet az érintett bőrterületekre, valamint a hozzájuk legközelebb álló helyekre kell felhordani. Vékony réteget alkalmazzon, és enyhén dörzsölje a bőrt. Ha szükség van az intertrigo gyógyítására, fedezheti azokat a helyeket, ahol a krémet gézzel viszi. Érdemes ezt megtenni éjszaka. a dermatomycosis a lábak a kezelés 1 hétig tart, a krémt naponta 1 alkalommal kell alkalmazni. Ha a szerszám hozzárendelésre került, amikor repedések, bőr viszketése, amelyek a gomba hatására alakulnak ki, a kezelés két hétig tart, napi 1-2 alkalommal kell alkalmazni. Betegek a a bőr candidiasisát naponta 1-2 alkalommal kell a krémet használni, a kezelés a beteg állapotától függően 1-2 hétig tart. Betegek a színes zsindely két hétig kell kezelni, naponta 1-2 alkalommal kenőcsöt kell adni. Ha a gyomorfungás és más betegségek gyógyszereit rendszeresen nem alkalmazzák, a fertőzés megismétlődésének kockázata nő.

túladagolás

loading...

Ha a gyógyszert nagy adagokban (5 g vagy több) szájon át szedik, a beteg túladagolás következtében alakulhat ki fejfájás, émelygés, fájdalom az epigasztrikus régióban, és szédülés. Túladagolás esetén a betegnek kell adnia aktív szén, gyomormosás biztosítása, szükség esetén tüneti kezelés elvégzése.

kölcsönhatás

loading...

Meg kell jegyezni, hogy a Lamizil hatóanyaga más gyógyszerekkel van kölcsönhatásban.

A terbinafin plazma clearance-jének felgyorsulását figyelték meg a kábítószerek - az anyagcsere-induktorok, a gátlás hatására - a citokróm P450 inhibitorai hatására. Ha egyszerre szeretné alkalmazni ezeket a gyógyszereket, módosítania kell a Lamizil adagját.

hatás cimetidin fokozza a terbinafin hatását, növelheti koncentrációját a plazmában. A terbinafin clearance-e 33% -kal csökken a cimetidin hatása alatt.

rifampicin csökkenti a terbinafin hatását vagy csökkenti az anyag koncentrációját a plazmában. Rifampicin hatására a terbinafin clearance-e 100% -kal nő.

Bizonyíték van arra, hogy a terbinafin növelheti a koffein koncentrációját a plazmában, vagy fokozhatja annak hatását. A koffein clearance-e, ha intravénásan adják be a terbinafin, 19%

A dezipramin clearance-e a terbinafin egyidejű alkalmazása mellett 82% -kal csökken.

A terbinafin gyengíti a ciklosporin hatását és csökkenti koncentrációját a plazmában. A ciklosporin clearance-e 15% -kal nő a terbinafin hatása alatt.

Eladási feltételek

loading...

Lehet vásárolni Lamisil egy gyógyszertár receptre.

Tárolási feltételek

loading...

A gyógyszer minden formáját védeni kell a fénytől, a tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 30 ° C-ot. Lehetetlen befagyasztani a gyógyszert.

Lejárat dátuma

loading...

Tabletták és krémek A Lamisil 5 évig tárolható, spray - 3 év,

Különleges utasítások

loading...

Nincs bizonyíték arra, milyen hatást gyakorolhat a gyógyszer a járművek vezetésére vagy a pontos mechanizmusokkal való munkavégzésre. Ha a kezelés hátterét észleli szédülés, tartózkodnia kell ezektöl.

Ha a betegnek nagy gombás elváltozása van, akkor egy nagy injekciós üvegben - 30 ml-es permetet kell használnia.

A klinikai tünetek általában csökkennek a kezelés első néhány napjában. Ha a terápia szakaszos vagy megszakad, a fertőzés újraindulhat.

Abban az esetben, ha a kezelés megkezdését követő egy héttel nem javul, konzultáljon orvosával és tisztázza a diagnózist.

Vigyázni kell arra, hogy a permet a bőrre károsodjon, mivel az alkohol irritációt okozhat. Biztosítani kell, hogy a permet nem érintkezik a szemmel. Ha ez megtörténik, azonnal mossa le a szemét vízzel. Bőrirritáció esetén forduljon orvoshoz.

Ha Önnél allergiás reakciók, el kell hagynia a gyógyszer szedését.

A Lamizil a körmökhöz lakk formájában is kapható, de kizárólag a szakember számára írja elő ilyen lakkot.

Lamizil analógok

loading...

Vannak olcsóbb analógok krém és egyéb formái Lamisil. Alapvetően ezek Lamizil orosz analógjai. Ez a kenőcs, a tabletták, valamint a spray Termikon, valamint a készítmények terbinafin, Terbifin, Terbizil, ekzifin, Terbiks, Binafin és mások A Lamizil analógok ára függ a csomagolástól és a hatóanyag felszabadulásának formájától.

Exoderyl vagy Lamisil - ami jobb?

ekzoderil - a gombafertőzések megszüntetésére használt gyógyszer. Azonban tartalmaz egy másik hatóanyagot - naftifin. Ez a gyógyszer elpusztítja a gombák sejtszerkezetét és a dermis mély rétegeiben hat. Az egyes esetekben előnyben részesített gyógyszerek közül melyiket kizárólag az orvos határozza meg.

gyerekek

loading...

A tablettákat 2 év után adják a gyermekeknek. A krém és spray nem használható 12 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére.

Terhesség és laktáció

loading...

Lamisil at a terhesség megfelelő számú kutatási eredmény hiányában nem alkalmazható. A gyógyszer használata csak akkor lehetséges, ha a várható előny meghaladja a lehetséges kockázatot. szoptatás a kezelés alatt fel kell függeszteni.

Vélemények Lamizile-ről

loading...

A felhasználók azt írják, hogy a Lamisil olyan gyógyszer, amely hatékonyan gyógyul körömgomba. A Lamizile tablettákra vonatkozó vélemények gyakrabban pozitívak: a betegek megjegyzik, hogy használatuk néhány napig lehetővé tette a látható eredmény elérését. Azok, akik a Lamizil krémmel kapcsolatos véleményeket írnak és a Lamizil spray-ről szóló beszámolók gyakran azt mondják, hogy a leggyorsabb eredmény a tabletta és a Lamizil külső formáinak kombinálásával érhető el. Megolvasztottuk, még azok is, akik kenőcsöt vagy körömlakkot használtak, gyakran meggyőződtek arról, hogy a körömgombák és a gombás fertőzésekkel kapcsolatos egyéb betegségek gyógyíthatók. De néha a hálózatban vannak negatív vélemények azokról is, akik a gyógyszert hatástalanok.

Ár Lamizila, hol vásárolni

loading...

ár Lamizilát tablettákban átlagosan 2100 rubel van 14 db-ban. Ukrajnában lehet vásárolni tabletta 980 UAH. ár spray Lamisil egy körömféregből - körülbelül 550 rubel egy 15 ml-es csomagoláshoz. Vásárlás Moszkva spray 30 ml átlagban, 850 rubel. A költségek a permet Ukrajnában (Kijev, Kharkov, stb) - a 240 UAH.

Mennyit a kenőcs, attól függ, milyen a csomagolás. ár krém Lamisil 15 g 500-600 rubel. A kenőcs 30 g 800 rubel áron vásárolható meg. Kenőcs Ukrajnában (Zaporozhye, Odessa - UAH) megvásárolható ára 160 UAH. 15 ml-es csomagoláshoz. Mennyibe kerül a körömlakk a gyógyszertárban.

Lamisil

loading...

Lamisil: használati utasítások és felülvizsgálatok

Latin név: Lamisil

ATX kód: D01AE15

Hatóanyag: Terbinafin

Gyártó: Novartis Consumer Health (Svájc)

Frissítse a leírást és a fényképet: 11/02/2017

Az árak a gyógyszertárakban: 379 rubel.

A Lamisil egy fungisztatikus és fungicid hatású gombaellenes szer.

A kibocsátás és az összetétel formája

 • Tabletta a fehértől sárgásfehérig fehér, kerek, bikonvex alakú, lesarkított, sima vagy érdes felület oldalán egy törésvonal van egy címkét egy kör tabletta «Lamisil 250" (in hólyagok: 7 egység egy karton csomagban 1. buborékfólia; 14 egység egy karton csomagban 1 vagy 2 hólyagok).;
 • Külső használatra készült krém: homogén fehér, jellegzetes enyhe szagú (15 vagy 30 g alumínium csövekben, 1 kartonból álló kartoncsomag);
 • Spray külső alkalmazás: színtelen vagy halványsárga átlátszó folyadék egy adott illat (15 ml vagy 30 ml-es nagy sűrűségű polietilén palack szórófejnél, egy karton csomagban 1 injekciós üveg).

A hatóanyag a terbinafin-hidroklorid:

 • 1 tabletta - 250 mg;
 • 1 g tejszín - 10 mg;
 • 1 g spray - 10 mg.
 • Tabletták: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, metil-hidroxi-propil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz, nátrium-glikolát-keményítő;
 • Krém: nátrium-hidroxid, benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, sztearil-alkohol, cetil-palmitát, cetil-alkohol, izopropil-mirisztát, poliszorbát 60, tisztított víz;
 • Spray: 96% etanol, makrogol-cetosztearát, propilénglikol, víz.

Farmakológiai hatás

A Lamisil gombaellenes szer. A hatóanyag terbinafin egy csoportjára utal, hogy allilamint széles hatásspektrummal a gombák tekintetében. Számára érzékeny okozó gombák betegségek, a bőr, a haj és a körmök, a következő fajok: élesztőgombák Pityrosporum és Candida albicans, gombák Microsporum (Microsporum canis), Trichophyton (pl, Trichophyton verrucosum, Trichophyton tonsurans, Trichophyton violaceum, Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes), Epidermophyton floccosum.

Ha a terbinafint alacsony koncentrációban alkalmazzák, fungicid hatással rendelkezik bizonyos dimorf és penészgombákra, valamint dermatophytákra. Ezt a vegyületet fungicid vagy fungisztatikus aktivitás jellemzi élesztőgombákkal szemben.

A terbinafin specifikusan gátolja a szterolok bioszintézisét a sejtben a korai stádiumokban. Az ergoszterol hiánya és a szkvalén kumulációja az intracelluláris üregekben a gombás sejtek halálához vezet. A Lamizil hatásmechanizmusa a szkvalén epoxidáz enzim gátlása a gomba sejtmembránjában.

A bőrön való lenyeléskor a haj és a szögek a hatóanyag kumulatív koncentrációját biztosítják, ami elegendő fungicid hatás eléréséhez. A helyi alkalmazással a Lamisil széles körű gombaellenes hatással is rendelkezik.

A terbinafin nem befolyásolja a citokróm P450 rendszert, így nem befolyásolja a hormonok és egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Lamizil tabletták szedése esetén a terbinafin viszonylag gyorsan felszívódik: az anyag elsődleges áttétellel járó abszolút biohasznosulási szintje körülbelül 50%. 250 mg-os orális beadás után a plazmában a maximális terbinafin koncentráció 90 perc után következik be. Ugyanakkor a vérben lévő anyag szintje emelkedik a gyógyszer rendszeres bevitelével.

A terbinafin biohasznosulása a táplálék bevitelétől függ, csaknem jelentéktelen mértékben, ezért a gyógyszer adagjának korrekciója az étkezés során nem szükséges.

A terbinafin 99% -kal kötődik a plazmafehérjékhez. Gyorsan behatol a bőr dermális rétegébe és koncentrálódik a lipofil stratum corneumba. A terbinafin nagy koncentrációban van jelen a bőrt érintő területeken, ahol számos faggyúmirigy, szőrtüsző, hajszál van. A körömlemezeken a gyógyszer aktív komponense a terápia megkezdését követő első hetekben jelen van.

A terbinafin gyorsan metabolitok képződésével metabolizálódik, amelyek nem mutatnak gombaellenes hatást, és elsősorban a vesén keresztül ürülnek ki.

A krém vagy spray Lamisil külső alkalmazása esetén a terbinafin felszívódása kevesebb, mint 5%. A gyógyszer enyhe szisztémás hatása van.

Használati utasítások

A gyógyszer minden formájának alkalmazása gombás fertőzések által okozott bőrbetegségek kezelésére és megelőzésére javasolt:

 • Tinea sima test bőr (tinea corporis), bőrbetegségek okozzák típusú Trichophyton, így a T. rubrum, T. verrucosum, T. mentagrophytes, T. violaceum, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis;
 • Lábgyulladás (tinea pedis), bőrhámlás és viszketés, repedések, horniness (láb gyomnövények miatt);
 • Inguinalis epidermophytia (tinea craris);
 • A bőr gyulladásos fertőzései, elsősorban a Candida nemzetség (Candida albicans), beleértve a pelenka kiütéseket is, gombák okozta.

Emellett a Lamizil kijelöli:

 • Tabletták: a gomba dermatophytes által okozott onychomycosis és a fejbőr mikózisának kezelésére;
 • Krém és spray: egy többszínű lichen (Pityriasis versicolor) kezelésére, amelyet dimorf gombák okoznak (Malassezia furfur).

Ellenjavallatok

A Lamizil minden formájának alkalmazása ellenjavallt a terbinafinra vagy a gyógyszer segédkomponenseire való túlérzékenység esetén.

Ne vegyen tablettákat:

 • Terhességi időszak (kivéve a különleges eseteket, amikor a várt klinikai hatás meghaladja a magzat potenciális veszélyeztetését);
 • Szoptatási időszak.

Óvatosan, a Lamisil-t fel kell írni:

 • Tabletta: ha a vesefunkció károsodott (kreatinin clearance kisebb, mint 50 ml / perc), krónikus vagy aktív májbetegség;
 • Krém és porlasztva: máj- és / vagy veseelégtelenség, krónikus alkoholizmus, tumorok, gátlása csontvelő vérképzés, anyagcsere-betegségek, vaszkuláris elzáródási betegségek a végtagok, a terhesség alatt.

Használat korhatára:

 • Tabletták: 2 év alatti gyermekek;
 • Krém: 12 év alatti gyermekek;
 • Spray: 2 év alatti gyermekek.

Használati utasítás Lamizila: módszer és adagolás

tabletta
Belefújni a naponta egyszer. A kezelés dózisát és időtartamát az orvos a klinikai indikációk és a beteg állapota alapján írja le. Ajánlott napi adagolás: felnőtt betegeknek - 1 tabletta; súlyú gyermekek esetében: legfeljebb 20 kg - ¼ tabletta, 20-40 kg - ½ tabletta, 40 kg feletti - 1 tabletta. A gyermekek jól tolerálják a kábítószert. A tabletta bevételének javasolt időtartama: a fejbőr miccise (gyakrabban gyermekeknél) - 4 hét; láb láb dermatomycosisa (plantar, interdigital vagy zokni típus) - 2-6 hét; a törzs és az alsó lábak dermatomycosisa, a bőr candidiasisai - 2-4 hét; onychomycosis - 6-tól 12 hétig (a kezében - 6 héten, a lábakon - 12 héten keresztül), vagy egy új, egészséges köröm növekedésének időszakával (a csökkent körömszövet növekedésével hosszabb kezelésre lehet szükség). Idős betegek máj- és / vagy vesefunkciójának egyidejű rendellenességeinek hiányában az adag módosítása nem szükséges;

Krém külső használatra
Meg kell alkalmazni, hogy egy vékony rétegben előre megtisztított és a szárított régió a test érintett, és enyhén a bőrbe dörzsölni szomszédos megragadása részeket. A kezelés pelenkakiütés a interdigitális terek, az emlők alatti, a fenék és a lágyéki területen alkalmazását mutatja géz kötszerek, különösen akkor, ha a krém alkalmazása az éjszaka. Többszörös eljárások és kezelési periódus függ klinikai indikációk: dermatomycosis törzs, lábak, lábak - naponta 1-szer 1 héten tinea pedis terhelt elszarusodás, törés, leválás és a bőr viszket - naponta 1-2 alkalommal 2 hétig; A bőr kandijózisa napi 1-2 alkalommal 1-2 hét; többszínű lichen - napi 1-2 alkalommal 2 hétig. Ha 1-2 hetes terápia után nem jelentkeztek a hatások, orvosnak kell látnia a diagnózist;

Spray külső használatra
Alkalmazzuk az előzőleg megtisztított és szárított érintett és szomszédos területeken a bőr gondos hidratálásának szakaszára permetezve. A kezelés időtartama és a spray-k sokasága: lábak, lábak és törzs dermatomicózisával - 1 hét 1 alkalommal naponta; többszínű lichen - 1 hét 2 nap egy nap; inguinalis epidermophytosis, intertrigo - 1 hét 1 alkalommal naponta.

Mellékhatások

Annak ellenére, hogy a Lamisil tabletta általában jól tolerálható a betegeknél, használatuk mellékhatásokat okozhat:

 • Emésztőrendszer: nagyon gyakran - hányinger, étvágytalanság, gyomor-túlcsordulás érzése, dyspepsia, enyhe hasi fájdalom, hasmenés;
 • Hematopoiesis rendszer: nagyon ritkán - neutropenia, agranulocytosis, pancytopenia, thrombocytopenia;
 • Epe rendszer: ritkábban - hepatobiliaris zavar (gyakran cholestatikus természet), beleértve a nagyon ritkán súlyos májelégtelenség (beleértve a halálos vagy igénylő májátültetésen), mint általában, a betegek Súlyos szisztémás betegségek;
 • Immunrendszer: nagyon ritkán - anafilaktoid reakciók (ideértve az angioödémát), lupus erythematosus (bőr és szisztémás);
 • A vázizomrendszer: nagyon gyakran - myalgia, arthralgia;
 • Idegrendszer: gyakran - fejfájás; néha - az ízérzés megsértése vagy elvesztése (a kezelés visszavonása után az ízlelőhelyek helyreállítása néhány hét alatt történik); nagyon ritkán - paresztézia, szédülés, hypoesthesia; bizonyos esetekben - csökkentett táplálékbevitel hátterében a súlycsökkentés;
 • A bőr alatti szövetektől és a bőrtől: nagyon gyakran - kisebb bőrreakciók kiütés és csalánkiütés formájában; nagyon ritkán - mérgező epidermális necrolysis, Stevens-Johnson-szindróma és más súlyos bőrreakciók, pikkelysömör vagy bőrpihentésszerű kiütések; nagyon ritkán - hajhullás;
 • Más: nagyon ritkán - fáradtság érzése.

Az utasítások szerint a Lamisil tejszín és permet formájában a következő nemkívánatos hatásokat okozhatja:

 • Helyi reakciók: égő érzés vagy viszketés, vörösség;
 • Egyéb: allergiás reakciók kialakulása.

túladagolás

Ha nagy adagokban (5 g vagy több) orálisan adják be, a Lamizil túladagolásának tünetei, mint például a fejfájás, szédülés, epigasztrikus fájdalom, émelygés lehetséges. Ebben az esetben aktív szénre van szükség, mosni kell a gyomrot, és tüneti kezelést kell előírni.

Különleges utasítások

A terbinafin gátolja az anyagcserét a triciklusos antidepresszánsok, szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitorok, béta-blokkolók, monoamin-oxidáz inhibitorok, B típusú, az 1C osztályba antiaritmikumok, amely közvetíti a CYP2D6 enzim. Ha ezeknek a gyógyszereknek a tablettákkal történő egyidejű befogadása a Lamisil-nek a terápiás koncentráció kis tartományán van, akkor folyamatos megfigyeléssel kell kísérnie.

Ha a tabletták mennyiségi vagy mennyiségi változást okoznak a vérösszetevőkben, szükség van a zavarok okának meghatározására és a gyógyszer adagjának csökkentésére, ha szükséges, fontolja meg annak eltörlésének kérdését.

A Lamisil tablettát szedő bőrkiütések előrehaladtával a terápiát abba kell hagyni.

Ha a tabletták hatása szédülést okoz, javasoljuk, hogy a betegek ideiglenesen lemondjanak a járművek és mechanizmusok kezeléséről a befogadásuk alatt.

A krém és a porlasztás több napos kezelés után csökkenti a klinikai tünetek súlyosságát. Az idő előtti megszüntetése és az ezek szabálytalan használata a fertőzés visszaesését okozhatja.

A Lamisil krémet és spray-t kizárólag külső használatra szánják. Ne hagyja, hogy a szemébe kerüljön, mert irritációt okozhat. A kábítószer véletlen lenyelése esetén a szemeket azonnal folyó vízzel ki kell öblíteni, és folyamatos ingerléssel szakemberrel kell konzultálnia.

Ha a krém vagy permet permetezése hátterében allergiás reakciók fordultak elő - a gyógyszereket törölni kell.

Ha egy héten át tartó spray alkalmazás után nincs terápiás hatás, a diagnózist tisztázni kell.

Mivel az alkoholfogyasztás a permetben irritációt okozhat, ügyelni kell arra, hogy a bőr érintett területein permetezzék.

Kerülje a kontaktus a légzőrendszerrel.

A gombás testelváltozások kiterjedt területeinek kezelésénél 30 gramm krém vagy 30 ml spray palackot kell használni.

A permet nem befolyásolja a betegek képességét a járművek és mechanizmusok vezetésére.

Gyermekekben való alkalmazás

A lamisil tablettákat 2 évesnél idősebb gyermekek számára írják fel. A 12 évesnél fiatalabb gyermekek számára tilos krém és permetezés megengedett.

Terhesség és szoptatás

A Lamizil terhesség alatt történő alkalmazásának hatékonyságát és biztonságosságát a vonatkozó klinikai vizsgálatok eredményei nem erősítik meg, ezért ebben az időszakban nem írják elő. A gyógyszer alkalmazása csak akkor lehetséges, ha az anya terápiájának potenciális előnye meghaladja a magzat esetleges kockázatát. A kezelés időtartama alatt a szoptatást abba kell hagyni.

Kábítószer kölcsönhatások

A cimetidin növelheti a terbinafin koncentrációját a vérplazmában vagy fokozhatja annak hatását.

A rifampicin gyengítheti a terbinafin hatását vagy csökkentheti annak tartalmát a plazmában, mivel a terbinafin clearance-e 100% -ra emelkedhet.

Ha szükség van az anyagcsere-induktorok és a citokróm P450-gátlók Lamisil tablettákkal történő egyidejű kezelésére, fontolóra kell venni a terbinafin adagjának módosítását.

Szükséges figyelembe venni a terbinafin hatását a Lamisil tabletták egyidejű alkalmazásával gyógyszerekkel, amelyek metabolizmusa a citokróm P450 rendszer részvételével valósul meg. Ezek a gyógyszerek közé tartoznak a terfenadin, triazolám, tolbutamid, orális fogamzásgátlók. Az egyetlen kivétel a CYP2D6 részvételével metabolizálódó eszköz.

A digoxinnal vagy az antipirinrel kombinált tabletták nem befolyásolják a clearance-ét, koffeinnel - fokozzák a hatását.

Ha egyidejű vétele a triciklusos antidepresszánsok, szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitorok, béta-blokkolók, monoamin-oxidáz inhibitorok, B típusú és antiaritmiás gyógyszerek osztály 1A, 1B és 1C kis korlátozott terápiás koncentráció tartományban, a terbinafin gátolhatja azok metabolizmusát.

A lamisil csökkenti a desipramin clearance-ét, gyengíti a ciklosporin hatását, csökkentve a vérplazmában való koncentrációját.

A krém és a permet más szerekkel való kölcsönhatása ismeretlen.

analógok

Lamisil-analógok: Lamisil Uno Termikon, terbinafin terbinafin-FIP, Terbifin, Terbizil, Ekzifin, Terbiks, Binafin, Fungoterbin, Ekziter.

A tárolás feltételei

A gyermekek elérhetõségét 30 ° C-ig tartsa.

Tartsa távol a közvetlen napfénytől.

Spray - nem fagyasztható.

Felhasználhatósági időtartam: tabletta és krém - 5 év, spray - 3 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A krémet és a spray-t vény nélkül kapják.

A tablettákat orvosi rendelvényre felszabadítják.

Vélemények Lamizile-ről

A Lamizilre vonatkozó leginkább pozitív vélemények. A gyógyszer viszonylag magas költsége ellenére hatékony eszköz a körömgombák kezelésére. Néhány nappal a kezelés megkezdése után a betegek javultak. A kívánt eredmény elérésének leggyorsabb módja, ha kombináljuk a tabletta használatával krém vagy spray Lamisil alkalmazásával. Azonban a körömgombák és más gombás betegségek kezelésében sikeres a gyógyszer helyi formáinak alkalmazása is.

Vannak még néhány negatív vélemény a gyógyszer elégtelen hatékonyságáról.

A Lamisil ára

A Lamizil tabletták ára átlagosan 2100-2300 rubel (14 darabos csomagolás esetén). A Lamisil spray mennyisége 550-3 700 rubel (15 ml-es palack) és 750-850 rubel (30 ml-es üvegenként). A Lamisil krémet kb. 500-600 rubel (15 g cső) és 800-900 rubel (30 g cső) áron lehet megvásárolni.

Lamisil a gombából

Között a modern orvostudomány Lamisil gomba nemzetséghez tartozó törzset penész, élesztő és dimorfok nagy hatékonyságot mutat - az behatol a mélyebb rétegeibe a bőr vagy a körmök, ez segít, hogy gyorsan megszabadulni a viszketés és egyéb tüneteket. A hatóanyag a fungicid hatás következtében termeli az eredményt, amit kis koncentrációjú aktív komponensek alkalmazásakor figyeltek meg. A Lamisil blokkolja a kórokozó mikroorganizmusok sztearinjainak szintézisét, ami a szövetekben lévő toxinok felhalmozódásához és a gombasejtek halálához vezet.

Lamisil - használati utasítás

A köröm- vagy bőrfájdalom nagyon gyakori betegség. A betegek gyorsan terjednek. A gomba bejutása könnyű a nyilvános helyen. Különösen gyakran jelenik meg lábánál cipő miatt, ami csökkenti a levegőhöz való hozzáférést. A dermatológusok és betegek jó értékelését a Lamisil gyógyszer használja. Számos formában érhető el, így önnek is megfelelőbb lehet. Bármelyik Lamisil-típusú gyógyszer segít a felnőtteknek és a gyermekeknek megszabadulni a patogén gomba felől.

Összetétel és kibocsátás formája

A Lamizil bármilyen formája a terbinafin-hidroklorid. Ez az anyag gombaellenes hatással van a penész, a dimorf és az élesztőgombák, valamint a trichophyton és néhány dermatophytes ellen. Az anyag csak 5% mennyiségben jut be a szervezetbe, de ez elegendő a fungicid és fungisztatikus hatás biztosításához. A Lamisil számos segédanyagot is tartalmaz, amelyeket a felszabadulás formája határoz meg.

Formanyomtatvány Lamizila

A terbinafin-hidroklorid mennyisége

Van egy gélszerű konzisztencia, nincs kifejezett szaga.

15 vagy 30 g alumínium csövekben tömítve.

benzil-, cetil- és sztearil-alkohol;

Lamisil Uno megoldás

4 g térfogatú, laminált csövekben árusított, viszkózus színtelen anyag, etanol szagával.

akrilsav kopolimerje.

Alumínium buborékcsomagolásban készült, 7 vagy 14 darabos kartonpapír csomagolásban.

nátrium-keményítő-glikolát;

15 vagy 30 ml térfogatú polipropilén csövekből áll. Mindegyik speciális szórófejjel van felszerelve.

Különböző színekben jelenik meg, 2,5 cm-es üveg, fólia tasakok, alkoholos törlőkendő és körömfájlokat tartalmazó készletekben.

Farmakológiai hatás

A Lamisil a széles spektrumú gombaellenes szerek kategóriájába tartozik. A gyógyszer nagy aktivitást mutat a gombákkal szemben, amelyek köröm-, bőr- vagy hajveszélyt okoznak. A hatás a Lamizil - terbinafin fő összetevőjének köszönhető. Az anyag elpusztítja a gomba membránját. Lenyeléskor a hatóanyag a fungicid hatásához szükséges koncentrációban felhalmozódik a hajba és a szögekbe. A Lamizil gombaellenes hatása külső felhasználás esetén is nyilvánvaló.

Használati utasítások

Az utasítások szerint a gyógyszer fungicid hatását különböző gombás betegségekre alkalmazzák. A Lamizil alkalmazásának jelzései a következők:

 • onychomycosis, melyet a dermatophyta gomba okoz;
 • a fejbőr mycosis;
 • lábak és ujjak mikózisa;
 • köröm gombás fertőzések;
 • alsó lábak vagy törzs dermatomycosis;
 • Candida gombás gombás fertőzések.

Az orális beadásra szánt Lamisyl tabletták hatástalanok a többszínű színtelenítéshez. Ebben az esetben az utasításoknak megfelelően készítsen krémet, kenőcsöt vagy permetet. Ezenkívül:

 • a lábfej-mycosis megelőzése és kezelése;
 • dermatophyták által kiváltott inguinalis epidermofitikus vagy gombás bőrelváltozások kezelése;
 • színezett lichen kezelése a dimorf vagy az élesztőgomba károsodása következtében.

Adagolás és adminisztráció

A Lamizil bármely formájának kezelésének időtartamát kizárólag az orvos határozza meg, a betegségtől és a stádiumától függően. Az adagot a beteg korának megfelelően adják meg. Ha ez gyermek, a gyógyszer mennyisége a testtömegtől függ. Belül csak egyetlen formát - Lamisil tablettát használjon. Külső használatra fel kell tüntetni krém, kenőcs, gél vagy spray.

Lamisil spray

Az orvosi rendelvényektől függően a Lamisil spray 1 vagy 2 alkalommal naponta használja. Az eljárás előtt az érintett terület bőrét alaposan meg kell tisztítani és szárítani. A permetezésnek a permet terjedésének kell lennie, amely elegendő ahhoz, hogy megnedvesítse a fertőzés helyét. Meg kell érintenie egy kis és egészséges bőrfelületet. A permetezés gyermekeknél nem elegendő tapasztalattal rendelkezik. A felnőttek a lamizil ezen formáját használják a következő tanfolyamokhoz:

 • 1 hét 1 alkalommal naponta - dermatomycosis, pelenka kiütés, inguinalis epidermofit kezelésére;
 • Napi 2 alkalommal 1 hétig - harcolni színes zsindelyekkel.

tabletta

A felnőtt dózis 250 mg naponta egyszer. a gyermekek a testsúlytól függően a gyógyszer mennyiségét írják elő:

 • 62,5 mg - kevesebb, mint 20 kg;
 • 125 mg - 20-40 kg;
 • 250 mg - több mint 40 kg.

A Lamisil tabletta kezelésének hosszát a betegség maga és súlyossága is meghatározza. A kezelés átlagos időtartama:

 • 2-6 hét - dermatomycosis a lábak;
 • 2-4 hét - dermatomycosis a sötétkék, törzs;
 • 4 hét - a fejbőr mycosisával.

Lamisil krém

Kenőcs, gél vagy krém A Lamisil naponta 1-2 alkalommal kerül az érintett területre. Ezek a felszabadítási formák felnőttek és 12 év feletti gyermekek számára engedélyezettek. A bőr kenése előtt meg kell tisztítani és szárítani. Alkalmazáskor fontos, hogy megérintse a szomszédos egészséges területeket, és enyhén dörzsölje a gyógyszert. A pelenka kiütésénél a gézet fel kell tüntetni. Jobb, ha ezt aludni fogod éjszaka. A kezelés időtartama:

 • 1 hét - dermatomycosis leállítással;
 • 2 hét - viszketés, a gomba által okozott bőr égése és repedése;
 • 1-2 hét - bőr candidiasis;
 • 2 hét - sokszínűség nélkül.

Különleges utasítások

A vezetés nem befolyásolja a hatóanyagot, de ha a Lamizil szédülés után jelentkezik, fel kell hagynia ezt a lépést. Nagy kóros elváltozás javasolt 30 ml-es permetezéssel kezelni. A fertőzés kórokozója a Lamizil alkalmanként történő alkalmazásával vagy a kezelés abbahagyásával folytathatja a szaporodást. Ha a kezelés megkezdése után egy hetet követően nincs javulás, érdemes orvoshoz fordulni a diagnózis pontosításához. Ha a Lamisil permetet károsítja a bőrön, nagyon óvatosan kell alkalmazni, mert az alkohol irritációt okozhat.

Mellékhatások

A bírálatok alapján a legtöbb beteg jól tolerálja a Lamisilt. Ha a mellékhatások előfordulnak, nem fejeződnek ki nagyon erősen és gyorsan. A Lamizil negatív megnyilvánulása a következő lehet:

 • lupus erythematosus;
 • anafilaktoid reakciók;
 • hepatobiliáris diszfunkció;
 • májelégtelenség;
 • diszpepszia;
 • hasi fájdalom;
 • nehézség a gyomorban;
 • ízes betegség;
 • paresztézia;
 • fejfájás, szédülés;
 • csalánkiütés;
 • kiütés.

Ellenjavallatok

Ha egy személy nagy érzékenységgel vagy egyéni intoleranciával rendelkezik a gyógyszer és egyéb összetevőinek fő összetevőjére, akkor nem használható. A Lamizilom kezeléssel szembeni ellenjavallatok akut vagy krónikus májbetegség vagy csökkent vesefunkció. Az ilyen problémákkal nem rendelkező embereknek tudniuk kell a májgyulladás lehetséges előfordulásáról, ami nyilvánvaló:

 • sárgaság;
 • a fáradtság érzése;
 • fájdalom a megfelelő hipokondriumban;
 • állandó hányinger;
 • a vizelet sötétedése.

Lamisil

A Lamisil egy gombaellenes szer, melynek széles spektruma van a bőr, a nyálkahártyák, a körmök és a haj fertőzési elváltozásainak kezelésére. A Lamizil hatóanyaga a felszabadulás bármely formájából gombaellenes szer terbinafin, amely szelektív hatást pontosan a patogén gombák okoznak gombás fertőzések, körömgombásodás, candidosis vagy zuzmó a bőrön, a nyálkahártyákon, a haj vagy köröm lemezek.

A terbinafin hatékonyan megsemmisíti a következő gombákat:

 • nemzetség Trichophyton;
 • nemzetség Microsporum;
 • Candida nemzetség;
 • nemzetség Pityrosporum.

Ez az anyag megzavarja a fehérjék szokásos cseréjét a gombák sejtjeiben, ami halálához vezet.

Lamizila megfogalmazása

A Lamisil hatóanyagot számos formában mutatják be, amely lehetővé teszi a hatóanyag külső és szájon át történő alkalmazását:

Lamisil lotion (oldat) a kereskedelmi neve Lamizil UNO, a fennmaradó gyógyszerek csak a "Lamisil". Ebben az esetben a gyógyszer formája az elnevezés alatt szerepel - például 1% krém, 1% gél stb.

A Lamisil gombaellenes gyógyszerek teljes családját a NOVARTIS gyógyászati ​​készítmény gyártja. A Lamizil kábítószer különféle formáit külső használatra tervezték, hogy a bőr, a haj és a köröm különböző mértékű gombás károsodását megkönnyítsék. A Lamizil formájának kiválasztásakor figyelembe kell venni a bőr állapotát, a betegség időtartamát, a károsodás mértékét és a gomba érintett területeinek feldolgozásának kényelmét.

A Lamizil felszívódása, eloszlása ​​és kiválasztódása

Lamisil tabletta. Lamizil tabletták szedése esetén a hatóanyag gyorsan felszívódik a vérbe, a hatóanyag maximális koncentrációja pedig 1,5 óra múlva érhető el. A felezési idő (T 1/2) az idő, amely alatt a gyógyszer dózisának fele ürül. A Lamizil tabletta felezési ideje 30 óra, a kezelés folyamán rendszeresen.

Lamisil tabletta Hatóanyag szállítják a vérben kötődik a plazmafehérjékhez jelen, és a mikrovaszkuláris gyorsan halad a bőrbe, és a felhalmozott a stratum corneumban. Amellett, hogy a bőr, terbinafin képes behatolni a faggyúmirigy, amelyben a gyógyszer is felhalmozódik a koncentrációban, amely elegendő egy gombaellenes hatással. A gyógyszer jelenléte a faggyúmirigyekben hatásos gombaellenes hatást fejt ki a szőrtüszőkben. Nails viszonylag elérhetetlen gombaellenes szerek hely, de a tabletta Lamisil vezet a penetráció a hatóanyagot a körömlemez az első néhány nap után a kezelés kezdetén. A terbinafin átalakul a májenzimek hatása alatt, metabolitokká. A tabletták hatóanyaga csak a vizeletbe lépő metabolitok formájában válik ki a szervezetből.

Lamisil külső használatra (gél, krém, spray, testápoló). A krém, gél, testápoló vagy spray a vékony réteget felosztja a bőr felületén, és 3 napig áttetsző filmet képez. A terbinafin gyorsan felszívódik a bőrbe ebben a filmben. Az alkalmazás után egy órával a terbinafin adag 20% ​​-a már behatol a bőrbe. A Lamizil felszívódása a bőrből a vérbe minimális - az adag legfeljebb 5% -a.

Lamisil tabletta

A Lamizila tabletta 250 mg terbinafin hatóanyagot tartalmaz. Tabletta - kerek, fehér vagy fehér-sárga színű. Eladó, 7, 14 vagy 28 darab Lamizil tablettát tartalmaz. A gyógyszert belsőleg a bőr, a körmök, a haj és a nyálkahártyák gombás fertőzéseinek kezelésére használják. Ha belsőleg használják, a terbinafin felhalmozódhat az érintett szövetekben, és gerinctelen hatással bír.

A tabletták alkalmazási területei Lamizila (belső)

A Lamizila tablettákat a bőr, a nyálkahártyák, a haj és a köröm gombasejtjeinek szisztémás kezelésére használják. Mivel a gombák hosszú távú károkat okoznak, és nehéz eltávolítani a szervezetből, a kezelést komplex - helyi (külső) és rendszeres (befelé) módon kell végrehajtani.

A Lamizil tabletta az emberi test alábbi gombás patológiáinak kezelésére szolgál:

 • a körömlemez patológiája (onychomycosis), dermatophyták gombáinak hatására kialakult;
 • Mycosis, a haj fején lokalizálva;
 • bármilyen lokalizáció (a törzsön, a lábakon, a lábakon, a karokon stb.) a bőr kóroktana (dermatomycosis);
 • Candida (Candidiasis) élesztő által okozott bőrpátlás, nagy lézióval.

A Lamizil tabletták hatástalanok a varicolored lichen kezelésére.

A Lamizila tablettákkal szembeni ellenjavallatok

Mivel a terbinafin befolyásolja a máj enzimeket, és a vesén keresztül választódik ki, számos ellenjavallatot mutat be a gyógyszer belsejében.

A Lamizil tablettákban történő alkalmazásának főbb ellenjavallatai:

 1. Az érzékenység vagy allergia jelenléte a gyógyszer bármely összetevőjéhez.
 2. Májbetegségek, beleértve a múltban is.
 3. Krónikus vesebetegség.

A gyógyszer komponenseinek érzékenysége vagy allergiája abszolút ellenjavallat a gombafertőzés kezelésére Lamizil tablettákkal, és a máj és a vesék patológiája relatív. Az ellenjavallat arányossága azt jelenti, hogy a gyógyszert óvatosan kell használni, a kezelés mögött a máj és a vesék funkcióinak szabályozását.

Tünetek, amelyeknek a Lamizil tablettát szedniük kell:

 • tartós hányinger vagy hányás;
 • étvágytalanság;
 • fáradtság;
 • fájdalom a megfelelő hipokondriumban;
 • sárgaság;
 • sötét vizelet;
 • könnyű színű széklet;
 • a glomeruláris szűrés (CF) csökkentése a Reberg-minta szerint (kevesebb, mint 50 ml / perc);
 • emelkedett szérum kreatinin koncentráció (300 μmol / l fölött).
Lamisil tabletta - használati utasítás

Az étkezés bevitele nem befolyásolja a Lamizil tabletták felszívódását, ezért a gyógyszer étkezés közben történő alkalmazása esetén nem szükséges a gyógyszerkészítmény terápiás dózisainak kijavítása.

Felnőtt betegek, ideértve az időseket is, napi 250 mg (1 tabletta) napi adagot kell venniük.

A Lamizila tabletta gyermekeknek történő adagolása a testtömegétől függ:

 1. Több mint 40 kg - mint felnőtteknél, napi 1 tabletta.
 2. 20-40 kg - 125 mg (1/2 tabletta) naponta.
 3. Kevesebb mint 20 kg - 62,5 mg (1/4 tabletta) naponta.

A 12 kg-nál (kb. 2 évnél rövidebb) gyermekeknél a Lamizil tablettát nem szabad használni, mivel a betegek ebben a korcsoportjában nincs bizonyíték a gyógyszer tolerálhatóságára.

A gyógyszer időtartama függ a kórokozó gomba típusától, a patológiától, a bőr mennyiségétől és mértékétől, a szögtől vagy a haj károsodásától. A Lamizil tabletta különböző gombás fertőzésekkel történő terápia időtartamát tükrözi a táblázat.

A Lamizil tabletta különböző betegségekben való alkalmazásának időtartama:

 • A lábak dermatomikózisa (a lábujjak között, a talpakon, vagy teljesen lefedve a lábat, mint egy zoknit): 2-6 hét.
 • A mellkas és a láb lábának dermatomikózisa: 2-4 hét.
 • A bőr candidiasis: 2-4 hét.
 • Mycosis a fején (a haj növekedése területén): 4 hét.
 • Onychomycosis (körömkárosodás): 6-12 hét.

A kezeknél az oychomycosis általában 6 héten belül meggyógyul, és a gomba teljes lerakására 12 hétig tart. Ha egy személynek alacsony a körömnövekedése, akkor a kezelés időtartama fokozatosan megnő. Az átlagos köröm heti 1-3 mm-rel nő. A gombás körömkárosodás esetén a körömlemez teljes körű gyógyítása és normalizálása csak néhány héttel a pálya befejezése után jelentkezik, mivel időbe telik egy új, egészséges köröm növekedése.

A bőr és a haj teljes normalizálása csak a kezelés befejezése után egy idő után lehetséges, mert kis rést is igényel, így a sérült réteget új, egészséges helyettesíti.

Túladagolás alakulhat ki, ha a gyógyszert 3-5 g-os adagban szedik. A tabletták túladagolásának tünetei Lamizila - fejfájás és szédülés, émelygés és fájdalom a gyomorban. Ha a túladagolás tünetei előfordulnak, fel kell gyorsítani a hatóanyag eltávolítását a szervezetből, amely aktív szenet és gyomormosást igényel.

A Lamizil tablettákat antidepresszánsokkal (triciklusos sorozatok, monoamin-oxidáz inhibitorok és SSRI-k), béta-adrenoblockokkal és antiarrhythmikumokkal együtt a májfunkció ellenőrzése mellett kell alkalmazni. A Lamisil fokozza a dezipramin és a koffein hatását, de csökkenti a ciklosporin hatását. A Lamizil cimetidinnel és rifampicinnel történő alkalmazása esetén növelni kell az antifungális gyógyszer (Lamizila) dózisát. Egyes esetekben az orális fogamzásgátlók a Lamizil-szel együtt a menstruációs ciklus különböző rendellenességeit idéznek elő.

A Lamizila tabletta mellékhatásai

A lamisil tabletták nagyon ritkán idéznek elő mellékhatások kifejlődését, és a kellemetlen tünetek gyakran jelentkeznek és eltűnnek, amíg többször nem lépnek fel a kezelés során.

A tünetek kialakulásának gyakoriságától függően a mellékhatások a következő csoportokra oszthatók:

 1. Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 személy fordul elő);
 2. Gyakori (több mint száz ember fordul elő, de kevesebb mint 10-ből);
 3. Néha (több mint 1 ember fordul elő ezerből, de kevesebb mint 100-ból);
 4. Ritkán (10 000 ember közül több mint 1 fordul elő, de 100 beteg közül kevesebb mint 1);
 5. Nagyon ritka (kevesebb, mint 10 000 ember fordul elő).

A mellékhatások és a Lamizil tabletták alkalmazásának gyakoriságát tükrözi a táblázatban.