A herpesz megnyilvánulása és kezelése a bőrön

Herpesz a bőrön - a fertőző betegségek egy csoportja, amelynek jellegzetes jellemzője a buborék kiütések, amelyek egyes helyeken a testben megszilárdulnak. Ez az egyik leggyakoribb kórtörténet, a világ lakosságának 95% -a. De csak az emberek 20% -ában a betegség aktív formát ölt, megismétli és komplikációkat okoz. A vírusos megbetegedések közül a herpesz fertőzésveszély a második hepatitisz és a C hepatitis után másodszor, 15%.

A kórokozók típusai és mechanizmusaik az átvitelhez

A herpeszvírus fertőző fertőzés. Az egyik általános félreértés az, hogy a kórokozó csak a bőrrel vagy nyálkahártyákkal való közvetlen érintkezés útján terjed. A kórokozó széles körben elterjedt ilyen körülmények között:

 • légiesés köhögés, tüsszögés közben, beszélgetés közben;
 • kontakt-háztartási mód - amikor egy edényt, törülközőt, rúzsot, szájcsíkot vagy közvetlen folyadékkeményedést használ a bőrön lévő buborékokról;
 • szexuális közösülés, az intimitás folyamatában;
 • transzplacentális - az anyától a gyermekig az intrauterin terhesség alatt vagy a magzat születéskor történő átadásakor.

A természetes víztározó az emberi test. A kórokozó 4 órán belül életképes marad a környező tárgyakon. A herpesz csak csökkent immunitással aktiválódik, amikor a test védelme gyengül. A provokatív tényezők:

 • gyakori hipotermia;
 • krónikus foci - caries, adenoidok jelenléte;
 • szomatikus betegségek - cukorbetegség, influenza, SARS;
 • immunhiányos állapotok - HIV, AIDS;
 • stressz, depresszió, érzelmi stressz;
 • terhesség, nők menstruációja;
 • mérgezés, mérgezés;
 • a szervezet kimerülése, anorexia;
 • láz;
 • mechanikus bőrbetegség (bejárati kapuk képződnek fertőzésre).

Az összes kórokozó közül kiemelkedő szerepet tölt be az emberi herpesz szimplex vírus. Ő a Herpesvirus nemzetség leggyakoribb parazita. A mikrobák fő típusai, amelyek a bőrön hibákat okoznak: HSV1, HSV2 labiális és genitális herpesz; Varicella-Zoster varicella, zsindelyek; HFO4 (herpes simplex vírus 4-es típusú, vagy Epstein-Barr); HFO5 (citomegalovírus, CMV) citomegália; HHV6 és HHV7 - exanthem a krónikus fáradtság hátterében.

Különböző típusú kiütések különféle jelei

A herpesz megjelenése a bőrön a védőmechanizmusok megsértését jelzi. A betegség külső jelei a kórokozó típusától függenek. A herpesz dermatitisz kitörésének elemeinek lokalizációja változatos. Hólyagok jelenhetnek meg a test ilyen területein:

 • tenyér és láb;
 • végtagok - karok, lábak;
 • törzs - hát, has, hónalj;
 • fej - haj, arc (különösen a nasolabial háromszög);
 • bőr a perineumban.

Az egyik általános tévhit, amikor azt mondják, hogy a buborékok megjelenése a hideg visszanyerésének következménye. A tünetnek semmi köze az ARVI-hoz. A herpeszkiütés a bőrön független fertőző betegség. A fertőzés aktiválódik a kimerült légúti fertőzések hátterében.

Az egyszerű herpesz megnyilvánulása

A betegség elkezdődik. Azokban a helyeken, ahol a vezikula jelenik meg, a bőr meggyullad, megduzzad. Ezután megjelenik a bőrkiütés - szeres folyadékkal (szérum és leukociták a kapillárisokból) feltöltött vesikulum. A kiütés ezen állapotában több nap is van. Ezután kialszik a buborék, kialszik a vizes tartalom. Nyílt fájdalom nyílik meg, véres nyálkahártya (szárított fagociták és eritrociták) keletkezik. Néhány napon belül a sebfelszín epithelizációja megtörténik, a bőr meggyógyul anélkül, hogy nyomot hagyna.

Kiütések standardizálása - bőr az ajkakon és a száj körül, az orr szárnyai, ecsetek (HSV1), a szájszárazság bőrén a nőknél és a nemi szerv a férfiakban, a belső combok, a fenék (HSV2). Elemek egy vagy több, gyakran egyesülnek. A vezikulákat kísérő tünetek:

 • kifejezett viszketés, amit a karcolás javít;
 • fájdalom a hólyagok mechanikai károsodásával;
 • a rokkantság és a magas mérgezés az elsődleges fertőzés során.

A betegeknél csökken az erő, a gyengeség, a rossz közérzet, a fejfájás. Ha herpesz az ajkak területén, intenzív nyálképződés (saliváció) alakul ki. A fertőzés nem mindig jelenik meg azonnal klinikailag. A vírus behatolásának pontos időpontja a testben egyes esetekben meghiúsul. Az elsődleges genitális herpesz megtalálható a jelek kialakulását követő 7 nap után.

A csirke pox klinikai jellemzői

A bárányhimlő hirtelen és meredeken keletkezik, az állapot élesen romlik. A testhőmérséklet emelkedik. Fájdalmas érzések vannak a zsinagógában, a templomokban. A betegség ilyen prekurzora gyakoribb a felnőtteknél. Gyermekkorban a tünetek egyszerre jelentkeznek a kiütések megjelenésével.

A kiütés jellege általános, rózsakerti-hólyagos elemek formájában. Ezek felületesen helyezkednek el, így a helyreállítás után nem maradnak nyomok. Ha a bőr fésül, az atrophikus heg marad.

A kiütés egy bizonyos időközönként hullámos. Ebben a tekintetben a hőmérséklet-görbe hullámvölgyön alakul ki. A láz a vezikulumok intenzív megújulásának időszakában nyilvánul meg. A bőrkiütés kialakulásának mechanizmusa:

 • a bőr gyulladt és vörösödik:
 • 4 mm-nél nem nagyobb átmérőjű foltok vannak;
 • akkor a helyükön egy papula jelenik meg - tömörödött daganatos, amelynek belsejében nincs üreg, amely a bőr szintje fölé emelkedik;
 • egyes elemeket hólyagokká alakítanak át, körülvéve egy perem formájával;
 • 1-3 nap elteltével a kiütések megszáradnak, barnás kéreg keletkezik;
 • 2-3 hét múlva eltűnik, a bőre tiszta és helyreállítva.

Mivel az elemek folyamatosan ismétlődnek, a kiütés polimorf. A bőrön ugyanakkor vannak foltok, hólyagok, papulák, rágcsálók. Az eljárást súlyos viszketés kísérte, amely rontja az általános állapotot, álmatlanságot vált ki, étvágytalanságot, ingerlékenységet, rosszabbá teszi a mentális állapotot.

Átlagosan a láz 5-7 napig tart, néha legfeljebb 10 napig tart.

A herpes zoster tulajdonságai

A zsindelyek egyike a bőr herpeszének. Megkülönböztető tünetei egyoldalú kiütés, melyet súlyos fájdalom kísér. A betegség csak azokban az emberekben nyilvánul meg, akiknek története csirkehimlő. A betegség után a vírus lokalizálódik az idegsejtekben. Az évek során a kórokozót kijön a neuron sodródik axonok az idegvégződéseket, ami bosszant vele, ami az ilyen tünetek a bőrön, kiütések, erős fájdalom és viszketés. Az ilyen megnyilvánulások intenzívek. Bőrirritáció és fájdalom több hónapig vagy évig is fennállhat.

A kitörések a nagy idegrendszernek - a trigeminus idegek, az interkosztális ágak - mentén helyezkednek el. A betegség tünetei:

 • elemek lokalizációja - törzs;
 • alacsony fokú láz (legfeljebb 37,5 ° C), általános rossz közérzet;
 • viszketés, bizsergés a bőrön;
 • neuralgikus fájdalom olyan helyeken, ahol az elemek hamarosan megjelennek.

Néhány nappal később kiütések keletkeznek - rózsaszín papulák duzzanattal. A 3-4. Napon erythemás elemek csoportjait alkotják, amelyek gyorsan tiszta tartalmú hólyagokká alakulnak át. Ezzel egy időben a közeli nyirokcsomók fokozódnak. Ugyanakkor a fájdalom fokozódik, súlyosbítja a beteg általános jólétét.

Egy hét múlva a kiütések kiszáradnak. A felszínen sárga vagy barna színű héjak vannak. Miután leesik, a bőrön nem tapad a pigmentáció.

Az emberbetegség után fennmaradó jelenség - posztterpés neuralgia, amely gyakorlatilag nem reagál a kezelésre. A gyengített immunitással rendelkező betegeknél a kiütések általános jellegűek.

Az Epstein-Barr vírus klinikai tünetei

HFO4 a belső szervek és rendszerek károsodását okozhatja. A kórokozóval kapcsolatos betegségek listája több mint 15 patológiát tartalmaz. A leggyakoribb a fertőző mononukleózis és a herpesz a bőr különböző részeiben.

A gyulladásos nyirokcsomók hátterében a fiziológiás folyadékok sérülései kiütésnek tűnnek a testen. Természetenként más. A bőrön ilyen elemek léteznek:

 • pont alakzatok;
 • intradermális vérzések;
 • hyperemiás foltok;
 • rózsahimlő;
 • papulák.

Az Exanthema legfeljebb 10 napig tart.

A betegség fokozatosan fejlődik. Először is, az általános mérgezés tünetei nőnek: fáradtság, erőtlenség, apátia, fogyatékosság. Néhány nappal később magas hőmérséklet jelenik meg. A betegség megkülönböztető jellemzője a poliadenopátia (regionális nyirokcsomók generalizált gyulladása). Paramount megnövekedett ilyen csoportok: a nyak, állkapocs, subclavia, subclavia, hónaljban, könyök, inguinalis, femorális.

A betegséget gyakran bonyolítja a HSV 1 és a 2. típusú aktiválása. A herpeszvírus az ajkak határán lévő hólyagok formájában jelenik meg, külső nemi szervek.

Kiütések molluscum contagiosummal

A ragadós molluszkusz egy vírusos fertőző betegség, amely egy kórokozót okoz a himlőcsoportból. A betegség tünetei csak a gyermekeknél fordulnak elő, legfeljebb 10 évig. Ritkán a fertőzést felnőtteknél lehet rögzíteni.

A kiütés lokalizálása gyermekekben - nyak, arc, törzs, karok és lábak. Felnőtteknél az elemek a nemi szerveken, a belső combokon, a hasban találhatók.

A daganatok a bőrt felszínén egy kis golyó formájában tornyoznak. Az egyik elem átmérője átlagosan 2-5 mm. A közepén egy mélyedés van. A kiütés ugyanolyan színű, mint a bőr, néha egy kicsit fényesebb. De továbbra is rózsaszín, nincs pirosság. A kiütések teteje a gyöngy, a fehér mag belsejében, viaszhoz hasonlít. Sajtolásnál a tömeg kiszabadul, textúrájához hasonló a túró. Először a buborékok domborúak és sűrűek, majd fokozatosan lágyulnak.

A kiütés maga fájdalommentes, nem okoz kellemetlenséget a betegeknek, nem befolyásolja az általános egészséget. A fertőzés után 1-1,5 hónap múlva jelentkezik, és önállóan fél év alatt jár el. A vesikulákat egymástól elkülönítik, ritkán 1-2 cm átmérőjű plakkokba olvadnak.

Hogyan kell kezelni a vírusfertőzést?

A herpesz kezelése előtt differenciálja a betegséget. Szükséges, hogy az ilyen bőrgyógyászati ​​betegségek, mint a pemphigus, streptococcus impetigo, erozív fekély, mnogomorfnaya bőrpír.

Fontos! Teljesen gyógyítja meg a vírusos bőrelváltozásokat. Nincs olyan farmakológiai hatóanyag, amely befolyásolhatja a vírust és halálához vezethet. Ezért minden terápiás intézkedés arra irányul, hogy a betegség akut formáját látens (látens )vé alakítsa.

A kezelés csak tüneti jellegű.

A herpes simplex tüneteinek kiküszöbölése érdekében az emberek acyclovir alapú gyógyszereket írnak fel. Mivel a helyi alkalmazások krémeket, kenőcsöket használnak. A kiterjedt formában és szövődményekben az acyclovirt orálisan vagy intravénásan alkalmazzák.

Ezzel párhuzamosan az Interferont is előírják, ami a szervezet sejtjeit immunválasztja a vírusnak. A bonyolult kezelés magában foglalja az immunmodulátorokat, szabályozzák a test védelmének funkcionalitását.

Az acyclovir gyógyszereket a herpes zoster esetében is alkalmazzák. Orálisan adják be, és a dózis 3-szorosa a HSV-hez képest. A fájdalom tüneteinek súlyosságának csökkentése érdekében vegye be az analginumot vagy a novokaiint intramuszkulárisan. A gyengeség, a rossz közérzet, az erősségek elvesztése, vitaminterápia leküzdésére van szükség. A bőrkiütés csökkentése érdekében az ultraibolya besugárzás folyamatát írják elő.

A herpesz-bőrt csirkehólyaggal kezeljük antiszeptikus és fertőtlenítő oldatokkal alkoholos alapon - Brilliant green, Fukortzin.

A viszketés súlyosságának csökkentése érdekében a betegek antihisztaminokat szednek:

A bőr elhízását a molluscum contagiosum esetében alkalmazzák. A bőrkiütést vegyi készítményekkel - jódoldattal, celandin tinktúrával, hidrogén-peroxiddal kezelik. Súlyos esetekben minimálisan invazív módszereket alkalmaznak:

 • kriództerjedés - alacsony hőmérséklet (folyékony nitrogén) használata;
 • diathermocoaguláció - nagyfrekvenciás áram alkalmazása;
 • lézer.

A kiterjedt fertőző elváltozások sebészeti beavatkozást igényelnek. A kitörések ki vannak vágva, a kiütés helyét fertőtlenítőszerekkel kezelik. Az immunitás fenntartása és a visszaesések megakadályozása érdekében interferon készítményeket írjon elő - Polyoxidonium, Cycloferon, Amiksin, Viferon, Neovir.

Herpesz a bőrön, mint kezelés

A bőr herpesz okozatai, tünetei és kezelése

Fontos! Eszközök a herpeszre, amelyet Elena Markovich ajánlott! Bővebben.

A herpesz a bőrön gyakori vírusos betegség, melyet számos klinikai megnyilvánulás és forma jellemez. Mindezek a formák különböznek egymástól a betegség és a tünetegyüttes súlyosságában. Az orvosok szerint a kiütések többnyire rögzített természetűek, ezért közvetlenül a vírusnak a testbe történő bevezetésénél helyezkednek el, és helyi kezelésre és általános helyreállító terápiára is szükségük van.

A legtöbb esetben van egy herpesz a bőr és az arc, a homlok, az ajkak, orrába és a fül, valamint bőr herpesz gyakran a fenék, hát és combok belső, hát, karok és kezek.

Okok és fő tünetek

Ennek a betegségnek a kórokozója egy DNS-tartalmú herpes simplex vírus. A vírus megszaporodik a fertőzött sejtek magjában és citoplazmájában, és a 14 órás reprodukciós ciklus jellemzi. Az érzékeny sejtekben fellépő akut fertőző folyamat kialakulásával a herpeszvírus intenzíven reprodukálódik. A bőrkiütés kialakulása az I. és a II. Típusú herpeszvírusokat okozza - a betegség nemi és nem genitális formáinak kórokozói.

Ahogy a többi faj herpesz, az elsődleges tünete a közelgő betegség a kényelmetlenséget, viszketés, égő és duzzanat a régióban lokalizációja a jövőbeli fejlődés a kiütés, majd a bőr csoportosítva vezikulumok gömbszerű 1-2,5 mm. Egyes esetekben a betegeknek olyan tünetei vannak, mint a fejfájás, a tartós gyengeség és fáradtság, valamint az izom- és izomfájdalmak, valamint a láz.

Megalakult herpeszes hólyagok, amelyek zavaros, súlyos folyadékból állnak. Néhány nap múlva a kiütés vizes tartalma zavarossá válik, vérkoncentráció jelenlétével vérzést okozhat. A hólyagok héja könnyedén kinyitható, majd hólyagos, nagyon fájdalmas eróziók keletkeznek a helyükön. Ha ennek az eróziónak mikrobiális fertőzését adják hozzá a folyamatba, felszínes fekély alakulhat ki, amelyet perifériás ödéma kísér, majd regionális lymphadenitisbe történő átalakulás következik be.

A herpesz kezelésére és megelőzésére olvasóink sikeresen alkalmazták Elena Markovich módszerét. Bővebben

Elejétől a megjelenése az első elváltozások bőr herpesz még megfelelő kezelés és a gondozás gyógyulásig, és az átmenet a herpesz látens formában is eltarthat 10-35 napig. A teljes időtartamra, a sérülés területétől és annak szélességétől függően, a beteg teljesen elveszítheti munkaképességét.

A betegség atipikus formái

A bőr herpesz jellegzetes változatain kívül a betegség az úgynevezett atipikus formái is léteznek:

A betegség ödémás formáját a felszíni szövetek lokalizált ödémaának éles fejlődése jellemzi, anélkül, hogy vezikulumok képződnek (vizes hólyagok). Leggyakrabban ez a formája a bőr herpesz kialakulása a nemi szerveken, és megfelelő kezelés hiányában komplikációk kialakulásához vezethet.

A herpesz herpesz abortív változata a hólyagok megjelenése nélkül is folytatódik, helyettük rózsaszínes sárgás vagy rózsaszín, szabálytalan alakú, kerek foltok jelennek meg egyértelmű határok nélkül. A foltok megjelenését a szövetek enyhe, de észrevehető duzzanata kíséri. Bizonyos esetekben a betegek égő érzést vagy viszketést is észlelnek. Minden szubjektív érzés általában 24-36 órán belül eltűnik, és gyakran nem igényel különleges bánásmódot.

A betegség zostertípusát az idegi kiütés különböző elemeinek koncentrációja jellemzi, melyet az idegség jelei kísérnek.

Cikkeket ajánlanak a témában:

Emellett a bőr herpesz olyan súlyos formái vannak, mint a nekroptikus-vérzéses és fekélyes-eróziós. Az első alakot a csoportosított hólyagok szövetének általános ödémája, szürke-purulens tartalmú és vérzéses jellegű megjelenése jellemzi. Az ilyen bőrkiütések helyszínén néha megemlítik a nekrózist és a későbbi hegesedést, amelyek speciális eszközökkel történő kezelést igényelnek.

A herpesz második formájának fő jellemzője az olyan fekélyes rendellenességek jelenléte, amelyek nem gyógyulnak hosszú ideig, és különösen óvatos kezelést igényelnek.

Diagnózis és kezelés

A diagnózis és a terápia kijelölése a betegség klinikai képén alapul. A diagnózis megerősítését citológiai módszerrel végezzük. Ehhez az első 2-3 nap után a kezdete buborékok veszünk kaparás, amely színezett Romanovsky - Giemsa, hogy feltárja a hatalmas sejtek bazofil citoplazma jelenléte jellemez a 3, 4 vagy több magot.

Az egyszerű herb herpesz kezelése az anilin festékek alkoholtartalmának helyi alkalmazásával történik, például fukocinnal vagy jóddal. A betegség kortikális és eróziós állapotában 2% oxolin, 2% tebrofen vagy interferon kenőcs alkalmazható. Ezenkívül széles spektrumú antibiotikumok (tetraciklinek) és vírusellenes szerek, például Zovirax, Acyclovir és hasonlók beadását írják elő.

Amikor ismétlődő A betegség lefolyása egyik fő pontok kezelés célja, hogy fokozza a celluláris immunitást segítségével nagy dózisú aszkorbinsav pyrogenal, herpeszes polivalens vakcinát, szubkután, intramuszkulárisan vagy dezoxiribonukleáz.

Ezenkívül a bőr herpesz kezelésére olyan szerek kezelésére, amelyek növelik saját interferon termelését, az adaptogének befogadását írják elő:

 • az eleutherococcus gyöngykivonat;
 • tinktúra ginseng, aralia magas vagy bojtorján;
 • Szent János sörleves.

Milyen arányban és milyen gyakorisággal jár el ezek a népi gyógymódok, csak a kezelőorvos dönthet.

Jó hatás érhető el egy anticommunicative γ-globulin kinevezésével 3-5 injekció beadása során (1-3 ml intramuszkulárisan hetente kétszer). Különösen súlyos esetekben kortikoszteroidokat használnak, mint például prednizolon, méregtelenítés és gyulladáscsökkentő szerek.

Home Hasznos információk Herpesz a bőrön: miért keletkezik, hogyan manifesztálódik és hogyan szabadul meg?

Herpesz a bőrön: miért jelenik meg, hogyan manifesztálódik és hogyan szabadul meg tőle?

A herpesz az első vagy második típusú herpeszvírus által okozott fertőző betegség; Vannak más betegségek, például övsömör, amelyek más típusú herpeszvírusokat okoznak. A herpesz meggyilkolásának számos módja van. A vírus szinte minden szervet és rendszert érinthet. Leggyakrabban a nyálkahártyákon vagy a sérült bőrön behatol a szervezetbe, így a test vagy az arc bőrén található herpesz a leggyakoribb formája ennek a betegségnek.

Figyeljük a herpesz kezelésére szolgáló gyógyszereket

Herpes bőr: tünetek

A bőr herpeszes léziói számos olyan jellegzetes külső megnyilvánulást okoznak, amelyek gyakran lehetővé teszik a betegség diagnosztizálását anélkül, hogy laboratóriumi módszereket alkalmaznának. Leggyakrabban a kiütés lokalizálódik az arc, különösen a nasolabialis háromszög, nyak; Ugyanakkor a törzsön, a háton, a hasban és a mellkason is megjelenhetnek. A gyakori forma a herpesz a kezek és a lábak bőrén, herpesz a fejbőrön.

Hogyan működik egy egyszerű herpesz bőr? Néhány évvel a vírus bevezetése után a beteg kezd elveszti a viszketést, a bizsergést és az égési sérülést az érintett területen, előfordulhat, hogy enyhe vörösség vagy duzzanat jelentkezik. Ezután a bőrön előfordulnak a legfeljebb 2 milliméter átmérőjű kis buborékok; ezek egymástól függetlenül vagy csoportokban helyezkednek el, de a betegség hosszú időtartamával leggyakrabban egyesülnek, és nagy területeket képeznek kiütések. A hólyagokat egy folyadékkal töltjük meg, először átlátszó, majd fokozatosan felhős.

Néhány nappal a megjelenést követően a hólyagok felrobbantak, egy kis lassan gyógyuló fekélyt hagyva maga után, amelynek felszínén kéreg képződött. Amikor a másodlagos bakteriális vagy gombás fertőzés tünetei megváltozhat - például a megjelenése fehér vagy sárgás plakk, elszíneződés vöröses buborék tartalmat, véres. Általában a betegség manifesztációja 10-20 napig tart; Ezen időszak alatt új szennyezőelemek jelenhetnek meg a bőr felszínén.

A herpesz-képek a bőrön segítenek pontos és részletes képet kapni arról, hogy ez a betegség hogyan néz ki. Amellett, hogy a külső megnyilvánulásainak herpesz a bőr egy gyermek vagy felnőtt kísérhet tünetei mérgezés: gyengeség, rossz közérzet, láz, a romló alvás és étvágytalanság, hányinger vagy hányás.

Herpesz atipikus formái

A bőr komplikációi vagy egyedi jellemzői miatt a herpesz a bőrön több atipikus formában is megnyilvánulhat:

Ezt a formát a kifejezett ödéma és a bőrpír (erythema) kifejlődése jellemzi az érintett területeken. A bőrfelszínen nem alakulnak ki a vesék, ezért a duzzanat formáját gyakran herpesznek nevezik a bőr alá. Ha az edematous forma gyakran ugyanazon a területen fordul elő, akkor lehetőség van lichenifikációra - a durva durvaságra és a bőr megvastagodására.

A hólyagok hiánya is jellemzi. A bőr felületén egy időben foltok alakulnak ki rózsaszín vagy sárgás-rózsaszín színű, gyenge ödéma. Enyhe égetés és viszketés járhat az abortív formában, de általában eltűnik 24 órán belül a betegség első tüneteinek megjelenése után.

A rendes a herpeszes fertőzés helyén törött buborékok keletkeznek kis területeken az erózió (hámlás), rózsaszín alsó fokozatosan gyógyulást. Az eróziós és fekélyes formákat azonban kiterjedt, hosszú gyógyító fekélyek jellemzik. Ugyanakkor magas a másodlagos fertőzés kockázata - például a staphylococcus.

A megkülönböztető jellemzője ebben a formában - seropurulent pecsételő vagy vezikulum tartalmának köszönhetően elváltozás a mély rétegeiben a bőr vagy a véredények. Hosszabb távon ez a forma az elszíneződött bőrterületek és a hegek kialakulásához nekrózishoz vezethet.

Az idegrendszer egyfajta szállítás a herpes vírus - ez az ideg ganglionok folyamatok és gyakran emelkedik a felszínre a bőrt az reaktiválásának már létező testében herpesz. A zoster-formájú herpesz esetén bőrkiütés alakul ki az ideg ágai mentén; ezt az űrlapot gyakran neuralgia (súlyos fájdalom) is kíséri.

Rendkívül ritka forma, amely általában az ekcéma hátterében áll. A betegség jellemző súlyos lefolyású kifejezett tüneteit mérgezés akár eszméletvesztéssel, erős szivárgó és duzzanat, a bőr, a vérzés erózió kialakulását. Gyakran előfordul, hogy a Kaposi ekcéma folyamatát neurodermatitis vagy dermatitis okozza.

Mint a herpesz bőrön való kezelése?

A herpesz fertőzés kezelésének alapja a vírusellenes hatóanyagokat tartalmazó külső hatóanyagok, például az acyclovir, a ribavirin. valaciklovir és mások. Vírusellenes gyógyszerek más formában is előállíthatók; különösen a ribavirin nemcsak tejszín formájában, hanem porlasztás formájában is kapható az orális beadásra alkalmas tabletták formájában. A ribavirin alapú aeroszol gyermekeknél szinciális vírusos légúti fertőzés kezelésére alkalmazható. A hatóanyagot tartalmazó krémt önmagában vagy az egyszerű és nemi szervek, valamint a herpesz zoster komplex terápiájának részeként alkalmazzák.

Az antikoaguláns komponenseket tartalmazó kenőcsök, gélek és krémek naponta többször kerülnek az érintett bőrre. Rendkívül fontos, hogy a higiéniára és kezelje a bőrt fertőtlenítő szerek (pl zöld festék vagy cink kenőcs) - ez segít, hogy megvédje a másodlagos fertőzések, száraz bőrkiütések és az erózió, illetve felgyorsítani eltűnése.

herpesz kezelése a bőr vagy az arc is tartalmazhat egy szisztémás terápia - részesülő vírusellenes gyógyszerek tabletta vagy injektálható vételi anyagok, amelyek serkentik az immunrendszer (interferon indukálószerek, immunmodulátorok). Azonban, az ilyen kezelést folytatni csak konzultációt követően az orvos (általános orvos, bőrgyógyász, fertőző betegség), és annak felhasználása során, mint gyógyszereket Az ilyen típusú számos mellékhatások és kontraindikáció.

Minden hír
és tevékenységeket

Hogyan kell kezelni a herpeszet az arcbőrön

Függetlenül attól, hogy a szezon és az időjárás, a herpesz mindig rossz időben jelenik meg, és teljesen elrontja a hangulat, különösen akkor, amikor a hólyagok "virágzik" az arcon.

Hogyan kezeljük a herpeszet az arc bőrén a megjelenés kezdetén, amikor a viszketés érezhető, és máris könnyen megvilágosodik?

Ebben az esetben a fokhagyma sokat segít. A fokhagyma fogpiszkálóját levágják, és egy friss szelet cauterizes a "kétes hely". Ezt naponta hat alkalommal kell elvégezni. A kollégák azonban nem fogják nagyon boldognak érezni a fokhagyma illat és a parfüm illatát. Ebben az esetben a "Valocordin" -t kell használni. Néhány csepp a gyapotra, egész nap hatszor hat alkalommal. A "Valocordin" gyorsan lecsökken és a szaga nem olyan állandó, mint a fokhagyma.

Hogyan kezeljük a herpeszet az arcbőrön, ha a buborékok már "felvirágoztak" az ajkakon, az orr szárában, a fülhüvelyeken vagy éppen nem egy arcán?

A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen - vegye fel a buborékok - nem lehet, majd a herpesz növeli a hangerőt, és még rosszabb lesz. Porral maszkolható, hangfrekvenciás krém - lehetetlen, a herpesz hosszabb lesz "az arcodon". Lehetőség van használni „valokordin” (lásd. Fent), és lehet használni, vagy almaecetet „hidrogén-peroxid” (treat mint „valokordin”). Nyáron a dacha, és a helyszínen tiszta. A levest (szárat) sárgulóval levágjuk a herpesz kezelésére.

Hogyan kezeljük a herpeszet a kisgyermekek arcbőrén?

Minél fiatalabb a gyermek, annál nagyobb szükség van arra, hogy alaposan megtenni. Ebben az esetben a "hidrogén-peroxid", a celandin alkalmas. A kenőcs tetraciklinrel (szemmel) kezelheti. Rétegbe tesszük, győződjünk meg arról, hogy a baba nem tapogatja, és nem próbálja meg. Ha a gyermek allergiája van "mindennek", akkor a fülzsír nem rossz. Vegye ki a ként a gyermek fülétől és kenje a herpeszet. A legfontosabb az, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a buborékok kiszáradnak és nem mozdulnak tovább.

Hogyan kezeljük a herpeszet az arc bőrén az orrlyukakon, a szemek közelében, egy évszázadon át?

Nincs! Függetlenül ez nem lehetséges, különösen a gyermekek számára! A herpeszbuborékok kenése, kellemetlen mozgás, a herpesz megtörni egy darabot, és mélyebben behatolni az orrlyukba. Ez nagyban megnehezíti és megnöveli a herpesz problémáit. A szemek közelében általában érintse, kezelje, kenje, a szedés önmagában nem tehet semmit. A szem a testünk nagyon törékeny összetevője, és nem szabad újra traumatizálni. Dobd el az összes esetet, és menj gyorsan az orvoshoz!

Fontos megjegyezni, hogy mindenesetre elengedhetetlen, hogy az emberi test melyik része "virágzik", de a személy nem.

Olvassa el a cikkeket is:

 • Herpes zoster kezelése népi gyógymódokkal

A zsindely a herpetikus fertőzés aktivizációjának egyik formája, amelyet fájdalmas fájdalmak jellemeznek, hosszú ideig kezelik, és sok szenvedést hoz a betegnek. Hós.

 • Herpesz az ajkakon

  Herpesz az ajkán gyakran a régi módon hidegnek nevezik. És gyakran azok, akik először találkoznak ezzel a csapással, megpróbálják felmelegedni vagy felderíteni a feltörekvő hólyagokat. Remélve, hogy a hő segít.

 • Herpesz tabletták az ajkakon

  A herpeszvírus gyakorlatilag egész életük során jelentős számú ember testében jelen van. Alapvetően látens formában létezik, amely aktívan manifesztálódik és szolgál a betegség okaivá.

  Hogyan ismerjük és kezeljük a bőr herpeszét?

  A tudósok felfedezték, több mint 150 faj a herpesz vírusok, és azt találták, hogy mindegyik kiválaszt egy bizonyos típusú sejt struktúrák - hám, nyálkahártyák, nyirokszövet, a vér. A herpesz herpesz 3 típusú viriont okoz.

  A megjelenés okai

  A herpeszvírust nem vizsgálták elegendőnek ahhoz, hogy azonosítsa azokat az okokat, amelyek arra késztetik az embert, hogy behatoljanak az emberi szervezetbe, és sejtváltozásokat idézzenek elő. Az egyik legfontosabb változat az immunvédelem csökkentése a kedvezőtlen tényezők hatása alatt:

  • 50 év felett;
  • terhességi hormonális rendellenességek, menopauza, szteroid gyógyszerek hosszú távú használata;
  • autoimmun, immunhiányos, onkológiai, endokrin, fertőző etiológiájú megbetegedések;
  • hosszan tartó hideg vagy meleg hatás;
  • összetett műveletek;
  • krónikus fáradtság erős pszichológiai és fizikai terhelés miatt.

  Egy másik ok, amiért az emberek 90% -a gyógyul meg és válik a vírus hordozóivá - a herpesz magas fokú fertőzőképességéért. A levegő-cseppet és a kontaktust továbbítja. Ezek a leggyorsabb és legnehezebb fertőzési módszerek.

  Bár a herpesz nem jelent járványt, egy vagy több típusú fertőző vírus felvetése nagyon egyszerű. Az életben a testben maradnak.

  Tünetek és jelek

  3 bőrkiütés provokáló van.

  1. Herpes simplex vírus A HSV1 a bőr alá van beültetve, és hólyagokat okoz az ajkakon. Kézeket, ruhákat visel a szemhéjakra, a szemöldökökre, az orr szárára, a nemi szervekre. Gyulladást okozhat szinte a testben, a tenyéren, a körmök alatt.
  2. A HSV 2 szelektíven hat: a nemi szervekre és a szomszédos bőrre, a fenékre, a csípőre, ritkán a hátra.
  3. Varicella Zoster - a bárányhimlő vírusa, visszatérő formában herpesz zoster okozására. Felnőtteknél a bárányhimlő a hólyagok kaotikus szórásában nyilvánul meg a bőrön és a nyálkahártyán. Az immunválaszok nem képesek elpusztítani az egész populációt. A kinyerés után a herpesz virionok egy része az idegsejtekben rejtőzik, főleg a gerincben. Az immunitás csökkenésével a vírus az érintett idegtestekből és ágakból felemelkedik, és megismétli a bőrkiütés körvonalait. Gyakran előfordul, hogy a kiütések a hát, a mellkas, a bordák, azaz a gerinchez közelebb elhelyezkedő, sűrűn átívelt és idegrostok által körülvett bőrfelületet fedik le. Kevésbé szenvednek a fenék, a gyomor, a nyak, a fej, a végtagok.

  A bárányhimlő kivételével a herpesz virionok ugyanabban az időben számos gyulladásgátlást okozhatnak az egyik oldalon.

  Egy olyan tünet, amely lehetővé teszi a herpesz szubkután típusú nagy valószínűséggel történő azonosítását, buborékkiütés. A harbingerek viszketés, fájdalmas bőrérzékenység, gyors fáradtság. Hamarosan vörös foltok vannak és körülbelül 5 napig - a hólyagok tiszta folyadékkal duzzadnak.

  Megmagyarázhatatlan okok miatt egyes betegeknél csak a papularis (abortív) állapot mutatkozik. A legtöbb betegben a hólyagok spontán felrobbantak, és nedves sebeket okoztak. Szárítják a rágcsálók állapotát, és 30 nap múlva mindannyiuknak ideje van, hogy elmenjenek. A betegséget láz, fejfájás és idegi fájdalom kísérheti, és szinte észrevétlenül megy.

  Lehetséges szövődmények

  A késői kezelést, a súlyos patogenezist bonyolítja az elhúzódó polyneuritis (fájdalom az idegcsomókban), hányás, ájulás.

  Felteszi, milyen károkat okoz a szervezet herpesz okozta, senki sem. A statisztikák a herpesz nemkívánatos eseteinek 28% -át teszik ki. De gyakrabban ez a kapcsolat működik: minél erősebb az immunitás csökkenése, annál valószínűbb, hogy súlyos szövődményeket kapnak.

  Az 1. típusú virion veszélyes gyulladásos hatások a következők formájában:

  • pharyngitis, herpesz tonsillitis, ritkábban pneumonia;
  • a belső fül sérülése a vestibulus megsértésével;
  • szemészeti szemek;
  • meningitis az agyban.

  A 2. típusú genitális herpesz tünetei urológiai gyulladások (hólyag, húgycső), végbél repedések, prosztatitis.
  A bárányhimlő után fennáll a szívizom gyulladása (myocarditis), az agyi encephalitis, valamint a staphylo- és streptodermia.

  A csilingelt forma, kivéve a hosszan tartó neuralg szindrómát, nyomot hagy maga után:

  • fejfájás, szédülés, ischaemia a szív-érrendszeri elégtelenség kialakulása miatt;
  • a motor berendezés zavarai;
  • halláskárosodás a süketség állapotára;
  • a szemedények gyulladása (uveitis), ritkábban - retina nekrózis látásvesztéssel;
  • a rosszindulatú daganatok progresszióját.

  Mindenféle herpesz veszélyes a terhes nőkre és különösen a magzatra. Fejlődésének rendes folyamata megzavarodott, az önmegtartóztatásban önabortusz történik. A meddőség magas kockázata továbbra is fennáll.

  Gyógyszertár kezelés

  A herpesz vírus elleni küzdelemben az orvostudomány még nem nyert teljes győzelmet. A komplex kezelést tüneti elv alapján alkalmazzák:

  • vírusellenes terápia;
  • érzéstelenítés
  • gyulladásgátló gyógyszerek;
  • nyugtató szerek a maradandó neuralgia kezelésére, az alvás korrekciója, az étvágy visszanyerése és az élet pozitív kilátása.

  A bőrön a herpeszre a legjobb hatás a kezelés, amely az első tünetek után legfeljebb 3 nappal kezdődik.


  A herpesz tipusú bőrének kezelésében az orvosok a következő gyógyszereket preferálják:

  • vírusellenes (tablettákban) - Acyclovir, Famciclovir, Zovirax, Valaciclovir;
  • fájdalomcsillapítók kezdeti stádiumban (tabletták) - Ibuprofen, diklofenak, paracetamol;
  • kábító fájdalomcsillapítók injekciói (ha ellenőrizhetetlen fájdalmak vannak körülötte) - Alfentanil, Sufentanil, Anileridin, Remifentanil;
  • Novokain blokkolja az akut fájdalom támadásait;
  • Antidepresszánsok - Amitriptilin, Doxepin, Pirlindol, Mianserin, Citalopram, Milnacipran.

  Gyulladáscsökkentőként nem hormonális szereket írnak elő - Nimesil, Nimulide.

  A gyógyszerészeti készítményeket csak orvos utasításai szerint szabad felhasználni. A kurzus dózisát és időtartamát egyenként számítják ki, figyelembe véve az egyes gyógyszerek előnyeit és mellékhatásait.

  Népi módszerek

  Az otthoni recepteket ritkán használják önmagukban. Sokkal hatékonyabb lesz, ha a betegségeket gyógyszerekkel kezelheti, de az eredményt erősíti a természetes gyógyszerekből az emberek farmakopeiájából.

  1. Lehetséges, hogy gyorsan megbirkózzanak a herpesz megnyilvánulásával az ajkán fokhagymával. A vágás vagy dörzsölés a nap folyamán megkenve csak megkezdte a láz és a viszketés a bőrt.
  2. Zöldségeket használnak folyadékokhoz. Amikor az elsődleges kiütés - virágcsokor, kutya rózsa (csak szirmok), szederlevél, fűfélék, lószerszám, tölgy kéreg. Nedves sebek - rózsás calamus, tölgy kéreg. Az összetevőket egyenlő részekből készítik. A kiválasztott gyűjteményből egy evőkanál felöntjük a forró vízbe, forraljuk egy csöndes tüzet egy negyedóra, pihentetjük. Természetesen a hűtést az infúzió beadja. Ez egy jéggolyóba önthető, és dörzsölve a kocka bőrével kiütésekkel. Ha a bőrkiütés már elkezdett megjelenni, a nedves tömések naponta többször 20 percig tarthatnak.
  3. 100 g természetes puha mézet öntsünk egy evőkanál zöldség hamut, dörzsöljük 3 gerezd fokhagymát. Minden gondosan keverjük össze. A herpesz melegágyára naponta többször alkalmazzuk. 20 perces expozíció után meleg vízzel öblítse le.
  4. Az enyhe fájdalom semlegesítésére, az alvás és a pszichoemotikus állapot javítására, nyugtató gyógyszereket használnak:
  • 2 menta levelek, vízimadár (óra), 1 - apróra vágott valeriai gyökér, komló kúpok;
  • 5 db köménygyümölcs, 2 - valerian gyökér, kamillavirág.

  1 csésze nyersanyagot, hogy egy pohár forró vizet főzzön. Húzzon fél óráig egy meleg köpenytől. Drink félig hűtött teát naponta 3 alkalommal 100 ml-rel.

  A legjobb gyógyszerek a herpeszre a testen

  A kérdés megválaszolásához, mint a herpesz kezeléséhez, cím a dermatológushoz. Az orvos írja elő a vírusellenes gyógyszereket és kenőcsöket, amelyeket naponta használnak. A herpesz örökre elbúcsúzni nem fog működni: az immunitás gyengülésével a vírus ismét megjelenik, talán még egy másik helyen is.

  A herpesz kezelésében nemcsak a kenőcsök fontosak, mivel csak a bőrt kiszárítják. A dermatológus által előírt recept szerint orvosságokat kell szednie a probléma kezelésének belső mentén való javítása érdekében.

  Amikor a szervezet fertőzött a herpesz vírussal, kellemetlen tünetek jelentkeznek. Néhány közülük:

  1. Helyezzen be kis buborékokat folyadékkal az ajkakon vagy más testrészeken.
  2. Általános rossz közérzet, gyengeség és rossz hangulat.
  3. Neuralgikus fejfájás (néha herpesz zoster esetén fordul elő).
  4. Magas testhőmérséklet.
  5. A viszketés és a buborékok képződésének helyeinek égése.
  6. A régi betegségek megújulása.

  Ha a szervezet fertőzött fertőzés krónikus formában megy, akkor a szervezetnek aktiválnia kell a sejtes immunitást. Ezen a ponton a szervezet küzd a kártevõkkel, amelyek irányítják. Ez magában foglalja a T-limfocitákat, amelyek a test védelmezői és az atípusos sejtek, beleértve a fertőző sejteket is, elpusztítják.

  Ahhoz, hogy a limfociták sokkal kohézióosabbak és gyorsan cselekedjenek, a thymus thymus edzés segítségével stimulálják hatásukat. Ha a mirigy inaktív, akkor a szervezet herpesz fertőzött lesz.

  A herpesz típusai

  Különböző típusú betegségek léteznek, és nemcsak az emberi testhelyzetben, de a betegség, a tünetek és a fejlődés során is különböznek egymástól.

  A teljes tömeg közül a herpesz 8 típusát különböztethetjük meg a modern orvostudományban:

  • Az első típusú herpesz vagy egyszerű, úgy nevezik labiális vagy labius, mivel kialakul az ajkakon. Az emberekben az ilyen herpeszet "hidegnek" nevezik, az ajkán és az orr alatt helyezkedik el, a nasolabiális háromszögben.
  • A második vagy genitális típus intim helyeken jelenik meg, a nők és férfiak egyaránt. Leggyakrabban nem védett szex után alakul ki.
  • A harmadik típus a bárányhimlő, amelyet mindenki gyermekkor óta ismer. A bárányhimlő egyszerre érinti a testet egy életen át, és leggyakrabban gyermekkorban. Felnőttkorban a betegséget nehezebb viselni. Ezután egy személy immunitást alakít ki, ami csak nem adja át a bárányhúrt. Az átvitel módja levegőben van.
  • A negyedik típusú betegséget Epstein-Barra-nak hívják, és fertőző mononukleózist vált ki és fejleszt.
  • Az ötödik típusú herpeszet "citomegalovírusnak" nevezik.
  • A hatodik típus segíti a sclerosis multiplex kialakulását, 20 éven felüli betegek üldözését.
  • A hetedik típus általában az előzővel együtt jelenik meg, és krónikus fáradtságot, valamint a nyirokszövet-onkológiát okoz.
  • A herpesz nyolcadik típusa gyengíti a testet, segít az onkológia fejlődésében, köztük Kaposi-szarkóma és primer lymphoma is.

  A herpesz kezelése előtt mindig forduljon orvosához, hogy meghatározza a betegség típusát és a megfelelő kezelést.

  Hol jelenhet meg herpeszvírus fertőzés?

  A statisztikák azt mutatják, hogy 10 emberből 9 beteg szenved a hideg sebeknél, de a betegek mindössze 20% -ának nyilvánvaló tünetei vannak! A szokásos kis hólyagok csak fertőzés esetén jelentkezhetnek:

  1. Az egyszerű herpesz, amely befolyásolja az ajkakat vagy a nasolabiális háromszöget, az orrterületet.
  2. Genitális herpesz, amely a nemi szervekre hat.
  3. Epstein-Barra vírus, amely a kiütés rövid távú megjelenését biztosítja.
  4. Egy bárányhimlő vagy övsömör, amelyben a hólyagok felhalmozódnak az idegek mentén (feltehetően a háton vagy az arcon).

  Függetlenül a betegség típusától, azt kezelni kell. Ha úgy érzi, a betegség tünetei, akkor jobb konzultálni az orvossal, hogy ne kezdjen a herpesz kialakulásának.

  Fájdalomcsillapítók a herpesz számára

  A herpesz által okozott vesicles erősen viszkető és fájdalmas, ezért érzéstelenítő egyszerűen szükséges. A fájdalomcsillapítók egy ideig blokkolják az ideg érzékenységét és csökkenti a fájdalmat. Az anesztézia mellett egyéb intézkedésekre is szükség van - a fertőzés kezelésére.

  Nem szükséges a fájdalomcsillapítót sokáig használni, mivel ez nem segít a betegség elleni küzdelemben. A herpesz fájdalmának leggyakoribb gyógyszerei:

  Vegye figyelembe ezeket a gyógyszereket kell egyértelműen az utasításokat, és lehetőleg után kinevezése orvos.

  A herpesz okozza a szervezetben

  A herpesz, amely a test minden részén előfordul, kivéve a nemi szerveket, a nasolabiális háromszöget, az ajkak és a szemek területét az orvosi szempontok szempontjából övsömörnek nevezzük.

  Miért merül fel? Ennek a fertőzésnek az oka az előzőleg átvitt csirke pox ismétlődése. Miután a bárányhimlő áthalad és a személy visszanyeri, az immunitás az életre fejlesztett ki.

  Ugyanakkor ugyanolyan betegség ellenállhat, mint a legtöbb csirkehimlő. Az egyéb típusú herpesz elleni védekezés ellenére a mentális erő nem képes, a vírus továbbra is a ganglionokban marad, és várta, hogy az immunszuppresszió következő pillanata ismét megjelenjen.

  Éppen ezért ez a betegség gyakran fordul elő az egészséges betegségben szenvedő idős embereknél, a fizikai stressz által gyengén, nehéz helyzetben vagy morálban.

  A zsindelyek újjászületését az alábbiak segítik:

  1. Súlyos krónikus betegségek, amelyek súlyosan érintik az immunrendszert.
  2. Súlyos hipotermia.
  3. Az onkológia, amely a besugárzás vagy a kemoterápiával végzett kezelés után alakult ki.
  4. A máj betegségei.
  5. Bármilyen fokú diabetes mellitus.
  6. Orális kortikoszteroidok alkalmazása sokáig.
  7. Étkezés kalóriák vagy tápanyagok hiányával.
  8. A tüdő tuberkulózisa.
  9. Vérképzőszervi betegségekkel kapcsolatos betegségek.
  10. Túlterhelés vagy erkölcsi kimerülés.

  A herpesz súlyos sérülések után alakulhat ki. Mint látható a listából, sok oka van a herpesz kifejlődésének, ezért vigyázz a fertőzésre.

  Melyik orvos kezeli a herpeszet a szemen, a szemhéjon, az orrán, a nyakon és a fenéken?

  Amikor orvoshoz fordul, meg kell határoznia a kiütés típusát, és attól függően válasszon szakembert:

  • A herpeszes szemeknél először konzultálnia kell egy terapeutaval a diagnózishoz. Ezt követően a szemészhez kell fordulnia.
  • Az intim helyeken fellépő bőrkiütésekkel meg kell látogatnia egy nőgyógyászt vagy urológust.
  • Ha a kiütés megjelenik az ajkán, akkor be kell menni a bőrgyógyászra.
  • Ha a herpesz különböző helyeken (pl. Az arc és a pápa egy időben) van, akkor látogasson el a terapeuta.

  Függetlenül attól, hogy milyen típusú herpeszre van szüksége, kérjen segítséget szakembertől, és időben.

  Antiherpetikus gyógyszerek

  Ha most nincs lehetősége arra, hogy orvoshoz forduljon, és sürgősen kezelje a herpeszet, akkor a leghatékonyabb gyógyszer alatt található listából választhat. Meg kell jegyezni, hogy a gyógyszereknél rendkívül óvatosnak kell lenni, és csak szakember tudja meghatározni a herpesz jellegét.

  A herpeszkészítmények a testen lehetnek tabletták formájában vagy injekcióhoz való folyadékként. Kezeléskor további vitaminokat kell bevinnie az immunitás helyreállításához, mivel ez a helyreállítástól függ.

  tabletta

  A vírusellenes tabletták segítenek a szervezetnek a különböző típusú herpeszek kezelésében. Ez a tabletta az általános terápiás gyógyszer. A tabletták segítenek megakadályozni a kellemetlen hólyagok megjelenését, ha a páciens már tudja a betegség kialakulását.

  A tablettákat két hónapon belül el kell fogyasztani, hogy teljes mértékben kizárják a betegség ismételt fejlődését. Leggyakrabban az ajkán fellépő relapszus van, mivel ez a hely a sérülések számára leginkább sebezhető. Ezért kell szednie a herpesz tablettát:

  • Idoxuridin.
  • Penciklovir.
  • Az aciklovir.
  • Zovirax (a herpesz megelőzésére).
  • Tromantadin.
  • Valtrex (genitális szervek kezelésére alkalmazható).
  • Famvir.
  • Panavir (gél formájában).

  A gyógyszereket orvosi rendelvényre kell vinni, az öngyógyítás veszélyes lehet az egészségre.

  A herpeszhez tartozó kenőcsök fő feladata a buborékok kiszáradása, amely rájuk héját képezi. A szárítás és a sűrű kéreg kialakulása után a bőr lerakódik, a sebek meggyógyulnak. A kenőcs nagyrészt kiküszöböli a külső tüneteket és csökkenti a viszketést.

  Ha bármilyen okból nem tehet antibiotikumot, akkor gyógyíthatja a herpesz kenőcsöt. A kenőcsök nagyon jól használhatók gyermekkorban. A legjobb kenőcsök a vírus ellen:

  • Kenőcs oxolinic.
  • Panavir (gél formájában).
  • Zovirax.
  • Vivoraks.
  • Fenistil Pencivir.

  Azonban kenőcs használata miatt kényelmetlen a herpesz kezelésére az ajkakon vagy az orrán. Ebben az esetben valószínűleg antibiotikumokat kell inni.

  A gél vagy krém alkalmazása után várnia kell egy kicsit, amíg a kenőcs megszárad, és csak akkor öltözz fel (ha a kiütés a derékban vagy a papban van).

  injekciók

  Csak ismételt relapszusokkal írható fel. Az injekciók a legaktívabban kezelik a herpeszet és megölik a baktériumokat. Leggyakrabban intravénás beadás esetén a betegeknek a Foscarnet-hez van rendelve, amely megakadályozza a fertőzés továbbfejlesztését. A Larifan, az Imunofan, a Viferon és más immunmodulátorok injekciót írhatnak elő.

  Antibiotikumok herpeszre a testen

  A herpeszrel kezelt orvos antibiotikumokat írhat fel másodlagos bakteriális herpesz kimutatása esetén. Ha a fertőzést gombafertőzéssel egészítik ki, az orvos előírhat antimikotikus gyógyszereket.

  Általában a herpesz mellett a gombás betegségek is kialakulnak:

  • Candidiasis gombaelemek.
  • Streptococcus.
  • Bakteriális hüvelygyulladás.
  • Staphylococcus aureus.
  • Trichomonas (szájban vagy hüvelyben).
  • Chlamydialis fertőzések.
  • Haemophilus influenzae.

  Amikor ezeket a betegségeket észlelik, a kezelőorvos által választott komplex kezelésre van szükség.

  Hatékony népi jogorvoslat

  Ha erős teste vagy tünetei nem annyira hangsúlyosak, próbálhatja meg a népi kezelési módszereket. Ugyanakkor lehetetlen a népi módszereket a fő kezeléssel ellátni, és célszerű orvoshoz fordulni a használatukról. Továbbá, ha a népi orvoslás nem segít, akkor el kell hagynia az erősebb gyógyszerek mellett.

  Leggyakrabban ilyen népi gyógymódokat használnak a herpesz számára:

  1. Illóolajok. Teafaolaj, cédrus vagy fenyő - jó gyógyír a herpesz számára. Naponta többször kell kenni az érintett területet, és rövid időre száradni kell.
  2. Fülzsír. A bőrön lévő hólyagokat a betegség kialakulásának bármely szakaszában kenjük. A fülzsír segít megelőzni a betegség kialakulását.
  3. Fokhagyma lé. Préselje meg a fokhagymából származó gyümölcslevet, amire nincs szüksége, csak dörzsölje a gyulladást a fogkefe friss vágásával.
  4. Calanchoe juice. A gyümölcslevet a növényből préseljük, meg kell kenni a buborékokat.

  A gyógyszerek és a népi gyógymódok egyidejű kezelésével figyelmeztetni kell az orvost, hogy ne okozzon mellékhatást.

  Az immunitás javítására szolgáló eszközök

  A herpesz esetében az immunstimuláló szerek használata nagyon fontos, mivel a herpesz a csökkent immunitás miatt alakul ki. A gyógyszerek növelik az immunitást, ami nem teszi lehetővé a fertőzés kialakulását.

  Gyakran kezelik a betegeket Cycloferon vagy Polyoxidonium kezeléssel. Fontos, hogy vitaminokat használjunk, mind speciális összetevők formájában, mind pedig gyümölcsök és zöldségek formájában.

  A vírusnak való kitettség esetén a sejtek sérültek vagy teljesen megsemmisülnek. Ezek helyreállításához olyan antioxidánsokra van szükség, amelyek segítenek új sejtek felépítésében vagy a régiek szerkezetének helyreállításában.

  A sérült sejtek helyreállításához meg kell növelni az E és C vitaminnal rendelkező élelmiszerek bevitelét. A szelén és a cink is nagyon hasznosak - részt vesznek a sejtes immunitás helyreállításában.

  Étrend és diéta

  Ha testét hasznos anyagokkal kívánja ellátni, és segíteni fogja az immunitás gyorsabb helyreállítását, akkor különleges étrendet kell követnie. Az étrendben, sok vitaminban és lizinben előállított termékekben, hozzájárulva a savasság csökkenéséhez.

  A táplálkozásban az ilyen termékekre kell összpontosítani:

  • Halak és egyéb tengeri termékek.
  • Tojás fürj és csirke.
  • Zöldségfélék, gyümölcsök, gyümölcsök, gyümölcsök: fokhagyma, citrom.
  • Tej és tejtermékek standard zsírtartalommal (nem zsírmentes és nem zsíros).
  • Hús és szója termékek.
  • Hínár.

  A diéta során fel kell adni az olyan ételeket, mint a csokoládé, a dió, a bab, a marha, az alkohol és az édes vagy sós ételek.

  Az ételt időben kell beállítani, az étkezés pontosan ugyanabban az időben. Tökéletesen illeszkedik az ételekhez mérsékelt adagokban, kis szünetekkel - így nem fogja túlterhelni a testet, és nagyobb erő és idő lesz a helyreállításhoz.

  A stabil immunitással rendelkező embereknek figyelmet kell fordítaniuk a tünetekre, mivel a test sajátosságai miatt nem tudja a fertőzést. Győződjön meg arról, hogy a megelőző kezelést és az egészségét gondoskodik.