Irunin a körömgombából

Irunin először 20 évvel ezelőtt jelent meg a gyógyszertárak polcain, és azóta az egyik legjobb antimikotikusnak számít a gombás fertőzések elleni küzdelemben. A gyógyszeren elvégezték a szükséges klinikai vizsgálatokat, amelyek hatékonynak bizonyultak a mycosis legtöbb kórokozója ellen. Azt javasoljuk, hogy megtanulják, hogyan működik Irunin a körömgombákról.

Összetétel, gyártási forma és ár

A gyógyszert kétféle formában állítják elő - kapszulák és tabletták. Az első lehetőség a körmök, a bőr, a nyálkahártyák és a szőrzet mycotikus sérüléseire vonatkozik. A második - a gomba által okozott hüvelyi fertőzések kezelésére.

Az Irunin kapszula összetétele a következőket tartalmazza:

 • itraconazol 100 mg;
 • szacharóz;
 • Valium;
 • titán-dioxid.

A gyógyszert kemény zselatin héjban állítják elő. A kapszulák sárga színűek. Ezeket 6, 10 és 14 darabos csomagolásban értékesítik. A gyógyszer ára attól függ, hogy mennyi pirula van a csomagban, például egy doboz 6 kapszula vásárolható az orosz gyógyszertárakban 370 rubelt, az ukrán - 95 hrivnya.

Az Irunin hüvelytabletták összetétele a következőket tartalmazza:

A gyógyszert 10 tabletta csomagolásában adják el. A költségek Oroszországban 370 rubel, Ukrajnában - 89 hrivnya.

Farmakológiai hatás

Az irunin fő összetevője az itrakonazol, triazol származéka. Az ágens gombaellenes hatást fejt ki a mikroorganizmusok enzimatikus aktivitásának inaktiválására való képesség miatt, ami megakadályozza az ergoszterin sejtmembránjainak szintézisét. Ez a vegyület hiánya a mycosis kórokozók közelgő halálához vezet.

bizonyság

Irunin erőteljes antimikotikusnak talált alkalmazást a következő betegségek elleni küzdelemben:

 • a bőr mycosisai, a nyálkahártyák és a haj;
 • onychomycosis - körömgomba;
 • A cukorbetegség a nők körében;
 • mindenféle megfosztást.

Használati utasítások

A köröm gombájával szembesülőknek az Irunin kapszulákba két séma szerint - a standard és az impulzus terápiát kell előírni. A kezelés időtartama a lézió mélységétől és területétől függ. Tekintsük részletesebben a rendszert

 1. A klasszikus módszer. A beteg naponta kétszer veszi egy Irunin kapszulát 3 hónapig.
 2. Impulzus terápia. A gyógyszert naponta 200 mg-ra, de 1 hétre, majd 21 napig szünetet tartanak, és újra szedik a gyógyszert. A körömgombák kezelésében két ilyen tanfolyam elégséges, amikor a lábak onychomycosisára - három-négyre.

Az itrakonazol rendkívül lassan eltávolodik a sérüléstől, és egy bizonyos ideig változatlan marad a kezelés befejezése után is. Ezért a gyógyulás megkezdésétől számítva 6-9 hónap elteltével a teljes gyógyulás várható.

Alkalmazás terhesség alatt

Különleges vizsgálatokat végeztek, amelyek igazolták az itrakonazol teratogén hatását a magzatra. Ez az anyag az embrionális rendellenességek kialakulásához vezet, ami összeegyeztethetetlen az életével. Ezért a terhesség ideje alatt az Irunin-kezelés, valamint az itraconazolon alapuló egyéb gombaellenes szerek kizártak.

Ez a korlátozás a laktáció időtartamára vonatkozik. Ha az ápolási anyát Iruninnal kell kezelni, ajánlott szoptatni.

Gyermekkedvezmény

A gyógyszer ellenjavallt gyermekek 3 éves kor alatt. Halálosabb korban a gyógyszert óvatosan adják be - a rendszerszintű mellékhatások kifejlődésével azonnal lemondásra kerül.

Irunin és alkohol

Az alkoholtartalmú italok használata az antimikotikummal végzett kezelés során kizárt. Az etanol növeli a gyógyszer méregtelenítő hatását a májszövetre, ami általános rosszabbodást okoz a beteg jólétében. Ebben az esetben az alkohol csökkenti az Irunin terápiás hatását a minimális értékekre, vagyis a gyógyszer hiába lehet, és a betegséget újra kell kezelni.

Mellékhatások

A gyógyszer néha a következő nemkívánatos reakciók kialakulásához vezet a táblázatban.

Ellenjavallatok

Továbbá a készítményt nem írják elő terhes és szoptató nőknek, 3 év alatti gyermekeknek, súlyos szív-, érrendszeri és májbetegségben szenvedőknek.

Óvatosan, ez az antimikotikum idős betegekre van előírva.

Analógok és áraik

Az Irunin farmakológiai tulajdonságai és szerkezeti összetétele több mint 30 helyettesítőt tartalmaz.

A drága partnerei:

Orungal. A hatóanyag az itrakonazol. Készült kapszulák formájában. A gyógyszer alkalmazási, kezelési és ellenjavallatai azonosak az Iruninnal. A 14 orsóniai kapszula költsége Oroszországban 3200 rubel, Ukrajnában - 1200 gr.

Mikosist. A hatóanyag a flukonazol. A készítmény kapszulák formájában kapható. A mycoticus fertőzések szisztémás kezelésére van előírva, beleértve a körömgombákat. A 7 db Mikosist tabletta költsége 750 rubelt fog fizetni a vevőnek. Oroszországban és 329 gr. Ukrajnában.

Az olcsó helyettesítők közé tartoznak a következők:

Econazole. A hatóanyag az econazol. Rendelkezésre áll egy oldat, spray, gél és vaginális kúp formájában. A gyógyszert kizárólag dermatophyták, penészes és élesztőgombák által okozott mikózisok kezelésére helyileg alkalmazzák. Az econazol ára gél formájában 100 rubel. Oroszországban és 33 grammban. Ukrajnában.

Funit. A hatóanyag az itrakonazol. Készült kapszulák formájában. A bőr és a nyálkahártyák, a körömgomba, a candidiasis és a lichen mikózisára van szükség. A csomagolás ára A Funit, amely 4 kapszulából áll, 250 rubel. Oroszországban és 104 gr. Ukrajnában.

Pimafutsin. A hatóanyag a natamycin. Tabletták, krémek és kúpok formájában állítják elő. A gyógyszernek számos hatása van, és sikeresen alkalmazható a bőrgyógyászatban és a nőgyógyászatban. A 20 tabletta Pimafucin költsége 460 rubelt fog fizetni a vevőnek. vagy 140 gr, egy azonos nevű krém - 250 dörzsölje. vagy 89 g. 30 g-os csőhöz.

Az Irunin valamennyi analógja kimutatható gombaellenes hatással rendelkezik a mycosis ellen. Használatuknak összhangban kell lenniük az orvossal.

A kábítószerek összehasonlítása (ami jobb?)

Irunin vagy Terbinafine. Az Irunin aktív összetevője az itrakonazol, amely kifejezett gombaellenes hatást fejt ki. A terbinafin ugyanazt a terbinafin anyagot tartalmazza, amelyet összetett terápiás hatás jellemez - fungicid és antibakteriális. Ugyanakkor mindkét gyógyszer széles spektrummal büszkélkedik a mycosisok - dermatophyták, penészes és élesztőszerű gombák kórokozói ellen.

Az Iruninnal ellentétben, amely kapszulákban kapható, a Terbinafine orális adagolásra szolgáló tabletták és krémek formájában készül. Az utóbbi komplex alkalmazása növeli a körömgombák terápiás hatását. Ezért a terbinafin átfogó megközelítése miatt nyer.

Irunin vagy itrakonazol. Ezeket az alapokat strukturális helyettesítőnek lehet nevezni, mivel ugyanazon hatóanyagon alapulnak. A gyógyszerekre vonatkozó megjegyzéseknek számos általános normája van, de az itrakonazolnak több ellenjavallata van. Például az időseknek szigorúan tilos.

Ezenkívül az itrakonazolt csak kapszulákban állítják elő, míg az Iruninnak van egy másik formája - hüvelyi tabletták, ami nagyon hasznos a nőkben a tejsavasok elleni küzdelemben. Így a vezető között ezek a gyógyszerek Irunin, de egy áron úgy tűnik, hogy drágább, mint az ellenfél mintegy 100-150 rubelt.

Irunin vagy Orungamin. Két szerkezeti analóg, amelyeknek sok közösége van egymással. Az itrakonazolon alapulnak, azonos dózisúak és kapszulákban kaphatók. Költségük különbözik - az Orungamin kétszer drágább, mint Irunin. Ha meg akarja menteni ezt a tényezőt, döntő lehet egy potenciális beteg számára.

Irunin vagy Rumikoz. Mindkét gyógyszer tartalmazza az itrakonazolt. Ezeket kapszulák formájában állítják ki, és azonos árkategóriával rendelkeznek. Ennek ellenére a Rumikoz hatékonyabbnak bizonyult a candidiasis és a megfosztás ellen. Ellenkező esetben a gyógyszerek hasonlóak, így a választás közöttük marad az orvos.

Flukonazol vagy Irunin. A flukonazol ugyanazt az anyagot tartalmazza - flukonazol. A gyógyszer széles spektrumú hatással rendelkezik a gombafertőzések ellen, de sokkal kevesebb ellenjavallata van, és ritkán okoz mellékhatásokat az Iruninhoz képest.

Ezért a flukonazolt a szervezet jól tolerálja, ezért célszerű gyermekek, terhes és idős emberek, krónikus betegségben szenvedő személyek - minden olyan esetben, amikor az Irunin ellenjavallt.

Irunin vagy Itrazol. A gyógyszerek azonos összetételűek, a felszabadulás formája, ajánlások és korlátozások a használat során. Az egyetlen különbség az árkategóriában van. Az Itrazol költsége kétszerese az Iruninhoz képest - ami azt jelenti, hogy a vevő dönt.

Az orvosok és a betegek véleménye

A hálózatban sok pozitív vélemények olvashatók Iruninról. A statisztikák szerint az antimikotikumok az esetek 98% -ában képesek megbirkózni a köröm gomolyával, függetlenül a kóros folyamat súlyosságától. Javasoljuk, hogy megtudja, milyen konkrét emberek beszélnek a kábítószer-orvosokról és a betegekről.

Az Irunin, mint a legtöbb antimikotik, széles körű aktivitást és nagy hatékonyságot mutat a körömgomba vonatkozásában. Sajnos azonban a szer mindenki számára nem engedélyezett - számos ellenjavallatot és mellékhatást tartalmaz, amelyet orvosával kell megegyezni. Ezért az Irunin nem alkalmazható önkezelésre.

A CIKK A SZUBEBBEN - betegségek, gomba.

Irunine körömgomba - leírás és használati utasítás

A tabletta Irunin ára az orosz gyógyszertárakban - 300 és 650 rubel között 6-14 kapszula csomagolásához.

Hol vásárolhat

Az Irunin az orosz városokban, valamint az online gyógyszertárakban gyógyszertárakat értékesít:

A kibocsátás formája

Irunin a körömgombából készül sárga színű kapszulák formájában, amelyek magukban foglalják a hatóanyag mikrogranulusait - itrakonazolt, 0,1 g mennyiségben. a kapszulán. A gyógyszerek csomagjai lehetnek 6, 10 vagy 14 kapszulát.

Egyéb gombaellenes szerek hátterében Irunin olcsó. Ez a modern kompozíciókhoz tartozik, és széles spektrummal rendelkezik. A gyógyszer hatóanyaga a körömlemezekben halmozódik fel, és koncentrációját 2-4 hétig megtartja a kezelés befejezése után.

A készítmény szerkezete

Minden Irunin kapszula 0,1 g-ot tartalmaz. itrakonazol - olyan anyag, amelynek gerinctelen hatása gátolja a micélium enzimatikus aktivitását, és elnyomja az ergoszterin bioszintézisét patogén sejtekben.

segédanyagok:

 • zselatin;
 • Cukorrépa;
 • szacharóz;
 • Titán-dioxid;
 • Metakrilsav;
 • Gidromelloza;
 • Propil-parahidroxibenzoát.

Hozzájárulnak a testben a kapszulák jobb asszimilációjához.

analógok

Az Irunin kapszulák analógjai hasonló összetételű és hatásosak a körömgombák kezelésében:

Áruk sokkal magasabb, mint Irunin.

Olcsó analóg

A legolcsóbb megoldás az ukrán drog itrakonazol - 15 db 0,1 g-os kapszula. hatóanyag. Ez átlagosan 450 rubel.

A készítmény tulajdonságai

Az Irunin hatásos a kórokozó gombás flóra következő képviselőivel szemben:

 • Az Aspergillus fajta gomba;
 • Candida, Paracoccidioides brasiliensis, Cryptococcus neoformans; élesztő és élesztőszerű mikroorganizmusok;
 • Blastomycosis és coccidiosis Blastomyces dermatitidis és Coccidioides immitis okozta szerek;
 • Sporotrichosis és mikroporózis fertőzés forrásai;
 • Sportoló;
 • Az ilyen dimorf gombák képviselői, mint a Sporothrix schenckii.

Hogy működik

A itrakonazol hatóanyaga felszívódik a vérbe, amelyet a gomba helyén a sérülés helyére szállít és felhalmozódik. A gyógyszer elpusztítja a gombák sejtfalát, ami a halálukhoz vezet.

Használati utasítások

Az utasítások szerint az Irunint akkor alkalmazzák, ha:

 • Candidiasis, mycosis;
 • Onychomycosis okozta penészgombák, élesztő, dermatophytes;
 • Gomba keratitis;

Az Irunin pozitív hatással van a kezek és lábak pityriasis és gombás megbetegedéseinek kezelésére is, ami segít a mély, szisztémás mikózisok eltávolításában.

Használati utasítások

A betegek 1 kapszulát vesznek reggel és este egy hétig, majd 3-4 hétig szünetet tartanak. A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg (orvos kiválasztásáról...). Tartsa a kábítószert sötét hideg helyen: 25 foknál nem magasabb hőmérsékleten, 2 évig.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek, a terhesek és a nők az Iruninnak a körömgomból történő etetés ideje alatt nincsenek kijelölve.

Az alkalmazás módja

Az utasítások szerint az Irunint étkezés után 20-30 perc múlva kell bevenni, a kapszula egészét lenyelve, nem rágni, és elég vízzel mosni.

adagolás

Az irunin napi dózisa felnőtteknek 0,2 g. (2 kapszula)

túladagolás

Irunin nem túladagolt. Ha a mérgezés tünetei fennállnak, a gyomrot megmossák és adszorbenseket írnak fel.

Egyéb gyógyszerek alkalmazásának jellemzői

Az Irunina kapszulák nem megengedhetőek az egyidejű vételhez készítményekkel:

 1. Triazolám.
 2. Asztemizol.
 3. Kinidin.
 4. Dofetilid.
 5. Midazolam.
 6. Ciszapridet.
 7. Mizolastin.
 8. Pimozid.
 9. Simvastatin.
 10. A lovasztatin.
 11. Terfenadin.
 12. A rifampicin.

Ellenjavallatok

A gyógyszer ellenjavallt az itrakonazol hatóanyaggal szembeni allergiás reakciók esetén, a szívelégtelenség, a májbetegségek és a légzőszervi megbetegedések obstruktív formái. A terhesség és a laktáció szintén ellenjavallt.

Mellékhatások

Irunin okozhat:

 • hányinger;
 • székrekedés;
 • Fájdalom a hasban;
 • Étvágytalanság;
 • szédülés;
 • fejfájás;
 • Fáradtság és idegesség;
 • Allergiás reakciók kiütés formájában;
 • viszketés;
 • Módosítsa a vizelet színét.

A nőknél a gyógyszer befolyásolhatja a menstruációs ciklust, és néha anyagcserezavarhoz vezet.

Vélemények

Csak hogy nem kezeltem a körömgomba a lábamon, amíg el nem mentem az orvoshoz, és nem regisztrálta Irunint. Miután 2 körömszög kezdett helyreállni, és az év során nem volt relapszus.

Ivunin folyóját ivtam, a gombámat a lábujjam elhaladt, de 4 hónap múlva visszatértem. Nem is tudom, hogy újra kell-e inni, ha a hatás ilyen rövid.

Nem tudom, de 2 tanfolyam Irunin nem segített a gombák a körmök, de a probléma a hasnyálmirigy provokálni. Furcsa drog, bár ilyen dicséret.

Előnye és hátránya

 • Kényelmes fogadás;
 • Megfizethető ár;
 • Halmozott hatás.
 • Felvételi kurzusok;
 • A mellékhatások jelenléte.

Irunin a körömgomból - általános információk

Az Onychomycosis egy gombafertőzés, amely a kezek és a lábak körömlemezére hat. A gombás betegségek nagyon gyakoriak országunkban. A lakosság egynegyedét érte el. Az onychomycosis fertőzésének egy bizonyos területen történő aránya az éghajlattól függ. Fontos szerepet játszik az életkor, a szex, a szakma, a társadalmi státusz, az egyidejű betegségek is.

 1. A férfiaknál, noha a nőket a bőrgyógyász felé irányítják.
 2. Az idősek és az érett korú emberek.
 3. Azok, akik feszes és meleg cipőt viselnek.
 4. Cukorbetegek, elhízás, Raynaud-szindróma; az immunhiányos állapotokban.
 5. Azoknál a betegeknél, akik kortikoszteroidokat, citosztatikus és antibakteriális gyógyszereket szednek.
 6. A nagyvárosok lakosai közül az onokomikózis sokkal gyakoribb, mint a vidéki embereknél.
 7. A bányászok, a metallurgisták, az atomerőművi dolgozók, a mosodai dolgozók, a fürdők és a profi sportolók a hadseregnek nagyobb valószínűséggel vannak onychomycosisuk.

Onychomycosis patogének

A köröm gombás betegségeinek kórokozói három fő csoporttal rendelkeznek:

 • dermatomitsetami;
 • Candida nemhez tartozó gombák;
 • penészes gomba.

Leggyakrabban a körömlemez fertőzött dermatomycetes (az esetek nyolcvanöt százaléka). A második helyen a Candida (akár tíz százalékig) és a harmadik penészgomba.

A dermatophyták keratinra táplálkoznak (a fő fehérje, amelyből a körömlemez áll). De az elején általában megfertőzik a lábak bőrét, viszketést, irritációt okozva, hozzájárulva a repedések megjelenéséhez a bőrön. Ez a dermatomycetes okozza a kellemetlen szagot, amely a gomba által fertőzött lábaktól származik.

Leggyakrabban a dermatomycetes behatol a szögbe egy korábban fertőzött körömágyból. Amikor a Candida nemzetség gombáinak hatása van, a peri-orális fenulák gyulladása és a kutikula eltávolítása következik be. Ez jellemző a gomba körömbetegségre a kezekben.

A kórokozónak a körömlemezbe történő bevezetését számos olyan tényező előzi meg, amelyek megszegik a határoló struktúrák integritását. Ez magában foglalja:

 1. mechanikai sérülés;
 2. állandó kapcsolat a vízi környezetben, magas páratartalom;
 3. fokozott izzadás;
 4. lapos lábak.

Hogyan ismerhető fel a gomba?

Az orvos-dermatológusok különbözõ típusú gombás körmöket különböztetnek meg, amelyek különböznek egymástól a külsõ megnyilvánulások. Ezek a következők:

 • normotróf típus;
 • hipertrófiás típus;
 • atrófiás típus.

A normotrofikus típus a körmök színének fehérről sárgára történő változtatásával nyilvánul meg; A körömlemezen pontok vagy csíkok jelennek meg. Azonban a köröm alakja és vastagsága hosszú ideig megegyezik. Ha a hypertrophiás, a köröm sűrűsödik, elveszíti ragyogását, homályosodik, erősen deformálódik. A köröm szabad széle erodált alakúvá válik. A beteg gyakran gyötrő fájdalmat érez. Az atrófiás típust a szögek hámlasztása jellemzi a körömágyból. A körömlemez homályos, szürke vagy barnás árnyalatú. A köröm levágása után kitett terület réteggel borított.

Általánosságban elmondható, hogy ha hirtelen észlelsz szokatlan változásokat a körömlemezen (elszíneződés, súlyos deformitás, megvastagodás), forduljon orvoshoz. Ne rohanjon el otthon a kezelést: a gomba birtokában van, hogy ellenálljon sok gyógyszer ellen. A helytelen terápia vagy a kezelés befejezése esetén a tablettákat vagy megoldásokat nem lehet elmenteni legközelebb. De a gombás fertőzés hajlamos visszatérni!

Diagnosztika a laboratóriumban

Az onokomikózis diagnosztizálására és az oroszországi kórokozó típusának meghatározására mikroszkópikus diagnózist és kultúrát alkalmaznak - a körömtörésnek a közeghez történő vetését. Erősen törekedett más módszerek keresésére. Különösen a PCR-diagnosztika már használatban van.

A gombás fertőzés kórokozójának pontos meghatározása a megfelelő kezelés érdekében szükséges. A modern gyógyszerek széles körű hatása ellenére vannak ritka gombafajok, és mutálódnak vagy homályos tüneteket okoznak.

A gombás körömfertőzés helyi kezelése

Megoldások - a gomba okozó ágens elleni küzdelem legfőbb eszköze. Ezeket a gömbölyű szögekre alkalmazzák, amelyekből a gomba érintett részét lehetőleg kaparókkal távolítják el. Azonban, amikor a hatóanyagot a szögre alkalmazzák, nem mindig képes elég mélyen behatolni. A körömágy, a bőr mély rétegei, ahol a gombák gyakran kapnak, még mindig nem érhetők el a helyi készítményekhez. Az onychomycosis kórokozója néha behatol a csontvelő csatornaba az ujjak falán.

Ezért a helyi kezelés, bár az onychomycosis személyét gyógyítja, nem mindig akadályozza meg az újbóli fertőzés kialakulásának kockázatát. Még a hatékonysága is csak a körömlemez kétharmadának vereségével érhető el.

Ugyanez mondható el ciklopiroxot, amorolfint tartalmazó lakkok esetében; kenőcsök keratolitikus komponenssel, feloldva a köröm szükségtelenül megvastagodott részeit. A vakolatok és a kaparók csak mechanikusan képesek eltávolítani a gombát, anélkül, hogy garantálnák, hogy egy idő után nem kell mindent újra megismételnie.

Irunin - az egyik leghatékonyabb gombaellenes szer

A gombás körmök iruninnal való kezelése számos előnnyel jár. Az Irunin szisztémás hatású gombaellenes szerek csoportjába tartozik. A gombaellenes hatást az egész szervezet ellen a hatóanyag belsejében történő alkalmazásával érik el. Az adagolási formának köszönhetően (az irunin kapszulák formájában kapható) a gyógyszer jelentős része a véráramba szívódik fel, és nem ürül ki az excretory rendszeren keresztül.

A gyógyszer széles spektruma lehetővé teszi a kezelés megkezdését anélkül, hogy makro- és mikroszkopikus elemzések eredményeit várnánk. Az irunin hatóanyaga - itrokonazol - a gomba sejtjeinek halálát okozza a fal szintézisének megsértése miatt. Az itrokonazol mellett az irunin diszpergált keményítőt és néhány egyéb segédanyagot is tartalmaz.

Az irunin körömgomba használatának fő jelzése más helyi és szisztémás jogorvoslat hatékonyságának hiánya. Az Irunin nemcsak a különböző lokalizációkon, hanem a nyálkahártyák, a mély és a szisztémás mikózisok mycosisával szemben felszabaduló onychomycosisra és gombafertőzésekre is képes. A legfontosabb, hogy az irunint a tinuszra is használják, ami mind a férfiaknál, mind a nőknél gyakori.

Hogyan kell kezelni az onychomycosis iruninnal

Mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert, beszélje meg kezelőorvosának kezelését. A dermatovenerológus az onychomycosis egyedi megnyilvánulásainak megfelelően fogja meghatározni az adagot, a befogadás gyakoriságát és a kezelés időtartamát. A szokásos adag 200 mg (két 100 mg-os kapszula) naponta kétszer. A kezelés akár hetente, másfél évig is eltarthat, a lézió mélységétől és prevalenciájától függően. A tizennégy, 100 mg-os kapszula csomagolásának átlagos költsége - mindössze ötszáz rubel. Egy tanfolyamra (a felvételi hétre) két ilyen csomag szükséges.

Van egy úgynevezett impulzus terápia, amikor az irunint egy hétig veszik, majd három hétig szünetet tartanak, majd a kurzust megismétlik. Ez a rendszer a legkedveltebb és gyakran az orvos által előírt.

Az irunin fogadására vonatkozó utasítás speciális utasításokat tartalmaz. Íme néhány közülük:

 • nem ajánlatos alkoholtartalmú italokat egyidejűleg inni;
 • terhesség és szoptatás - a gyógyszer fő ellenjavallatai. Ebben az esetben az irunint orvosi felügyelet mellett lehet bevenni, ha az anya várható élettartama meghaladja a magzat károsodásának kockázatát;
 • az enzimatikus májrendszerek tökéletlensége kapcsán a gyógyszer nem ajánlott tizenkét éves korú gyermekek számára.

A mellékhatások között:

 1. Ödéma, a vérben a káliumionok szintjének emelkedése.
 2. Krónikus vese- vagy szívelégtelenség jelenlétében, dekompenzáció lehetséges.
 3. A menstruációs ciklus megsértése, a nemi hajtóerő.
 4. A véralvadási tulajdonságok változása.
 5. Hányás, hányinger. Ritkán: a hepatitis kialakulása.
 6. Fejfájás, alvászavarok.

Az allergiás reakciók kialakulásának valószínűsége rendkívül kicsi. A túladagolás vagy az iruninumos akut mérgezés eseteit nem írják le a szakirodalomban.

Irunin kezelése körömgomba

Az orvosi kutatások szerint az onokomikózis az egyik leggyakrabban diagnosztizált gombafertőzés. Ennek a fertőző patológiának a prevalenciája nő a betegek korával. Patogének, élesztőszerű gombák, dermatophyták okozhatnak kórokozókat, de vegyes fertőzések is előfordulnak, ami megnehezíti a kezelést.

A betegség rövid leírása

Az orosz osztályozásban a betegségek szokásos megkülönböztetni ezeket a fajta köröm gomba a lábakon:

 • atrófiás - a körömlemez érintett része meghal és felszakad az ágyból,
 • normotrofikus - színváltozás, csíkok és foltok megjelenése, azonban a köröm normál vastagsága továbbra is fennáll,
 • hipertrófiás - a lemez deformálódott és sűrűsödik, elhanyagolt formákban a szegek megsemmisülnek a szélekről.

Onychomycosis hatással lehet az egész körömre, a hátsó párnára, az oldalára vagy a szabad élre. A betegség diagnosztizálásakor a kezelési terv a fertőzés intenzitásától függően alakul ki. Gyakran az orvos olyan komplex intézkedéseket ír elő, amelyeket a betegnek rendszeresen meg kell figyelnie és végrehajtania. A kezelést kötelező higiéniai eljárásokkal kombinálják.

A terápia megkezdése

Ha a személy észreveszi a kórtani változásokat a körömlemezeken, azonnal konzultáljon a bőrgyógyászral. Az orvos vizuális vizsga és számos vizsgálatot kijelöl, a biokémiai vizsgálatokra, a növényekre vonatkozó vizsgálatokat. A pácienst egyidejűleg ellenőrzik.

Ha a diagnózis megerősítést nyer, egy kezelési tervet dolgoznak ki. Jellemzően, elég gyógyszeres kezelés, befogadó modern antimikotikumok (Irunine tabletták vagy analógok Rumikoz, Örün, Itrazol, Kanditral) és a kábítószer-használat a külső feldolgozás.

Orális Irunina hatékonysága

A gyógyszert (itrakonazolt a nemzetközi osztályozásban) 1996 óta alkalmazzák az orvosi gyakorlatban. Ez egy szintetikus antibiotikum, amelynek aktív komponensei a gomba ellen dolgoznak. A terápia hatékonyságát a gyógyszer részvételével számos tanulmány igazolja.

Az orális beadásra alkalmas kapszulák biztonságosan kiküszöbölik a különböző típusú mikózisokat, candidiasisokat és diabéteszes betegek terápiájában alkalmazhatók. Az ellenőrzés során a diagnosztikai vizsgálatok azt találták, hogy 94% -ánál diagnosztizáltak teljes felépülés egy éven belül, és 92% - kilenc hónap után a kezelést.

Az orális terápiát össze kell vonni a helyi kezeléssel, kötelező antiseptikus higiéniai cipőkezeléssel. Ellenkező esetben a recidíva valószínűsége nagyszerű és a gomba újra megjelenik.

Használati utasítások

A klinikai képtől függően a betegnél előírható a szögágy fertőzött szakaszainak eltávolítása. A gomba kezelésére tervezett készlet tartalmaz egy speciális mycosporot. A páciens, manipulálva a műszert, önmagában tisztítja a keratotikus masszák elenyészését. Komoly esetekben az ilyen tevékenységeket szakember végezheti az ureaplasztik lágyításával.

Amikor a gombás lézió kezelést igényel, a kapszulák beviteli ciklusainak száma a lézió súlyosságától függ. Például, ha megfertõzteti a kezek körmét, 21 nap alatt 21 óra, 21 - 28 nap intervallumon 3-4 fogantyú valósul meg.

A körömgombákra vonatkozó Irunin standard kezelési terv a következő elveket követi:

 • 200 mg - 3 nap / nap, három hónap,
 • 200 mg - 2 nap / nap, hét per nap, 3-4 alkalommal ismételve, 21-28 napos gyakorisággal (impulzus-terápia).

A hatóanyag injekciója a körömbe meglehetősen lassan tart. Az irunin terápiás gombák tartós eredményei (az alkalmazásnak szabályosnak kell lennie) 6-9 hónap után megfigyelhető.

Mellékhatások

A terápia során ritka esetekben észlelték a mellékhatások kialakulását. A beteg az alábbi tünetekkel panaszkodhat:

 • szívelégtelenség kialakulása, tüdőödéma,
 • diszpeptikus jelenségek, étvágytalanság, émelygés, székletzavarok,
 • neuropátia, fejfájás, szédülés, fáradtság,
 • puffadás, kiütés, csalánkiütés,
 • a vizelet sötét színű festése,
 • hypercreatininaemia - a kreatinin szintjének növelése a vérben,
 • a ciklus zavarai a nőknél,
 • hyperkalaemia - a kálium magas koncentrációja a vérszérumban,
 • cholestatic icterus,
 • toxikus hepatitis.

Nagyon ritkán a májelégtelenség kialakulása következtében halálos kimenetelek voltak.

További ajánlások

Az orvosi gyakorlatban több halálos kimenetelű esetet észleltek, melynek oka az akut májelégtelenség volt. A terápia végrehajtása során rendszeresen monitorozni kell a májműködést.

Ha a beteg úgy érzi, tünetei májelégtelenség, étvágytalanság, gyengeség, hányinger, hányás, sötét vizelet, azonnal forduljon orvosához és hagyja abba a gyógyszer szedését. A jelzések szerint a májra vonatkozó vizsgálatot írják elő. Az önkezelés elfogadhatatlan a kockázatok miatt. Különböző májkárosodásban szenvedő betegeknél a szervezet antifungális ágensének fokozott enzimatikus aktivitását nem írják elő.

Ellenjavallatok

A kapszula készítmény befogadása elfogadhatatlan, ha aktív összetevőkre és túlérzékenységre adott egyéni intolerancia. A gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban az Irunin készítményt óvatosan alkalmazzák, a kezelés minden egyes szakaszának ellenőrzésével.

A követést betegségben szenvedő betegek, szív, májelégtelenség esetén szükséges. Ezenkívül figyelembe kell venni a farmakológiai kompatibilitás normáit. Az itrakonazol nem alkalmazható kinidin, ciszaprid, lovasztin, szimvasztatin alkalmazásával.

Költség a gyógyszertárláncokban és a felülvizsgálatokban

A gyógyszer ára a csomagon található kapszulák számától függően változik. A gomungából származó Irunin átlagos költsége 100 mg dózisban a következő:

 • 6 db - 300-350 rubel,
 • 10 db - 450-500 rubel,
 • 14 db - 600-650 rubel.

A gyógyszer alkalmazásának gyakorlati tapasztalata pozitív módon fejlődött ki, amit nemcsak a betegek, hanem a bőrgyógyászok véleménye is alátámaszt. A betegek megjegyzik, hogy az Irunin körmök egészségesek, a relapszusok kialakulásának valószínűsége rendkívül kicsi. A helyi hatásokkal együtt a mycosis nyom nélkül marad. A különböző korú betegek körében a mellékhatások kifejlődése rendkívül ritka volt.

A bőrgyógyászokat erősen javasoljuk, hogy lépjenek kapcsolatba az orvosokkal a gombás körömfertőzés első jeleivel. Ellenkező esetben a sérülés túl messzire megy, és a kezelés bonyolult lesz.

Irunin a körömgombák kezeléséről szóló cikk az ukrán nyelven is olvasható: "Likuvannia iruninom fungi nigtiv".

Nail gombák kezelése Irunin

1 megjegyzés

A világ minden tájáról sokan szenvednek körömgombáktól. A fertőzés jelentős problémákat okozhat a beteg számára. A kóros folyamat megelőzése érdekében a szakértők szerint gombaellenes gyógyszereket kell szedni. Sok orvos kijelöli Irunint a gombájukról a betegeikre. A gyógyszer a minőségi antifungális szerek csoportjának gyógyszerére utal. Az Irunint komplex hatás jellemzi, amely a fertőzést belülről képes leküzdeni.

Összetétel és kibocsátás formája

A körömgombák kezelésére alkalmazott gyógyszer tabletták formájában valósul meg. A kibocsátás formája magában foglalja a gyógyszer belépését. Ugyanakkor az Irunin szerkezete olyan anyagokat tartalmaz, amelyek képesek befolyásolni a fertőzést, megakadályozva annak terjedését.

A készítmény hatóanyaga - itrakonazol. Az Irunin ezen összetevő 100 mg-ot is tartalmaz. Az itrakonazol mellett a készítmény összetétele további segédanyagokat is tartalmaz:

 • Valium;
 • metakrilsav kopolimerje;
 • metil-parahidroxibenzoát;
 • propil-parahidroxibenzoát;
 • szacharóz.

A körömgombák kezelésére pontosan a gyógyszer felszabadulásának formáját használják orális beadáshoz. Bár megvalósították és egy másik kiadás Irunin - gyertyák. Rendelkeznek azokkal a fertőzésekkel, amelyek károsítják a test mikroflóráját.

A itraconazol, amely a gyógyszer részét képezi, a gomba integritásának megsértését idézi elő, ezáltal gátolja annak terjedését. A helyreállításhoz egy másik készítményt kell előírni.

Alkalmazási jellemzők

A körömgomba kóros folyamat, amely befolyásolja a körömlemezeket. A betegség kialakulása többféle fertőzést is jelenthet. Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, át kell adnia a diagnózist. Az Irunin beadásának bizonyos indikációi, ellenjavallatai és mellékhatásai vannak. Mindez leírja a használati utasításokat, ezeket a funkciókat a kezelőorvos is figyelembe veszi.

Irunin tanusítványai vannak, amelyek meghatározzák a tabletták összetételét. A gyógyszer képes befolyásolni a következő gombafajokat:

 • viscerális mély candidiasis;
 • gombás keratitis;
 • onychomycosisban;
 • candidiasis;
 • szisztémás gombás fertőzések.

Jelzések lehetővé teszik a bizonyos típusú fertőzés, amely a leggyakrabban okozza élesztő, gombák vagy dimorfok formák, és a dermatophytes. Meg kell jegyezni, hogy Irunine analógok hasonló bizonyítékok azonban, hogy cserélje ki a gyógyszer önmagában nem éri meg.

A gombaellenes szer számos ellenjavallattal rendelkezik, amelyek nagy szerepet játszanak a gyógyszer kiválasztásában. A tabletták csak akkor javasoltak, ha a betegnek nincs ellenjavallata a felvételre.

Az Irunin, mint az itrakonazolt tartalmazó gombás fertőzés elleni szer, ellenjavallt:

 • túlérzékenység a hatóanyag összetételét tartalmazó anyagokra;
 • 12 év alatti gyermekek;
 • cardiovascularis kudarc;
 • a máj patológiája.

Ha a betegnek bármilyen ellenjavallata van, akkor a kezeléshez analógokat kell használni, amelyek minden egyes esetben jobban megfelelnek.

Terhesség alatt

A készítmény terhesség alatt történő alkalmazása nem ajánlott. A terhesség ideje alatt csak ritka esetekben írja elő a tablettákat, ha fennáll a veszélye annak, hogy a nő életét veszélyezteti a magzatra gyakorolt ​​kedvezőtlen hatások valószínűsége.

Terhesség esetén jobb az Irunin helyettesítése más analógokkal.

A körömgombák kezelésére a terhesség ideje alatt alkalmazott adagot az orvos határozza meg, de a legtöbb esetben lényegesen kisebb, mint az általában előírt adag. A terhesség alatt szedett gyógyszerek kóros betegségek kialakulását eredményezhetik a gyermekben.

Terhesség után, ha a kezelés még folyamatban van, a nő nem ajánlott szoptatni, mivel a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe.

Mellékhatások

A gyógyszer erős hatást gyakorol a szervezetre, így a betegnek mellékhatásai lehetnek. A gyógyszer kóros reakciójának tüneteinek megfigyelése esetén érdemes szakemberrel konzultálnia.

A pirulák mellékhatásai a következő formában jelennek meg:

 • hasmenés, émelygés és székrekedés;
 • gyengeség;
 • étvágytalanság;
 • károsodott májfunkció;
 • fejfájás;
 • cholestaticus sárgaság;
 • hepatitis.

A gyógyszer okozhat mellékhatásokat, például meghibásodás, amely a menstruációs ciklus, ödéma, perifériás neuropátia, giperkretininemii, hipokalémia, alopecia, tüdőödémát, pangásos szívelégtelenség, allergiás reakciók, valamint Stevens-Jones-szindróma.

Ha mellékhatás lép fel, a kezelőorvosnak meg kell tiltania a tabletták bevételét és analógokat kell előírnia, amelyek biztonságosabbak lehetnek a beteg számára. Szükség lesz a tünetek kezelésére és kezelésére.

Irunin kezelése körömgomba

Az Irunin gombaellenes szerre vonatkozó utasítás azt mutatja, hogy az anyag erősen hat a szervezetre. A kezelés eredményére különleges hatás érhető el, ha a szükséges összetevőket tabletták formájában alkalmazzák. Az Irunin belsejének befogadása átfogó anti-fertőző hatást fejt ki a szervezetre.

A kezelés ideje és a kezelés időtartama függ a beteg egészségi állapotától, a betegség állapotától és az orvos döntésétől. A szakorvos meghatározhatja a gyógyszer adagját. A hatékonyabb kezelési eredményekhez további intézkedések is ajánlhatók. A legtöbb esetben az Irunint napi 200 mg dózisban alkalmazzák.

Komplex kezelés

Az Irunin nem egyszer használatos eszköz. A gyógyszer eredménye csak komplex kezeléssel érhető el. Az idő, amely alatt meg kell szüntetni a gyógyszert, egy-két hétig tart. Mindez attól függ, hogy mennyire terjed a fertőzés.

A mély szövetkárosodás esetén a betegnek ajánlott a tabletták fokozott használata. A gyógyszer időtartama hét nap lesz. De egy háromnapos szünet után a kurzust meg kell ismételni.

A terápiakomplexumnak specifikus rendszere van a körömgombák kezelésére. Minden funkciót meg kell vitatni a kezelőorvosnál. Az ellenjavallatok vagy más betegségek, amelyek a patológia kialakulását indukálják, bonyolíthatják ezt a stádiumot. Azonban nem szabad elhanyagolni a kockázatokat és az öngyógyításra.

Fontos megjegyezni az Irunin mellékhatásának lehetséges megjelenését.

Kezelési séma

A gyógyszert étkezés közben kell bevenni. Az Irunin adagolását napi két tabletta készítik. A körömgombák kezelését három szakaszban végezzük. A beteget egy héten belül kell kezelni. Ezután két vagy négy hetet tartanak fenn. Ezután a kezelés folytatódik. Az adagolás megmarad. Egy héttel később van egy kis szünet. Ezt követően a végső szakasz végbemegy. Az utolsó kurzus időtartama hét nap is.

A gomba körömlemezek kezelése Az Irunint kombinálni kell a gyógyszerek gyógyszerkészítménnyel való használatával, valamint más eljárásokkal. A betegnek szüksége van:

 • egészséges életmód vezetése;
 • tartsák be a higiéniai intézkedéseket;
 • végezzen eljárást a körmök kezelésére.

Abban az esetben, ha valamilyen okból Irunin kezelése megszűnik, ne állítsa le a kezelést. A tanfolyamot folytatni kell. Ehhez le kell cserélni a gyógyszert az analógjaival.

analógok

Napjainkban nem nehéz a szer analógjait vásárolni, de érdemes megfontolni, hogy egyes gyógyszereknek nincs olyan hatékonysága, mint az eredeti. Az Iruninnak nincs 100% -os analógja. De a helyrehozás helyettesítése hasonló terápiás hatással lehetséges. Az analógnal végzett kezelés eltérő lehet.

Az Irunin analógjai közé tartoznak a gyógyszerek:

Az Irunin legszembetűnőbb tulajdonsága az Orungal. Ez a gombaellenes szer alacsonyabb áron, de hatékony a gombás fertőzés megszüntetésére.

Az alkalmazás eredményei

Szakemberek azzal érvelnek, hogy a gyógyszeriparban megtalálható összes gombaellenes gyógyszer közül az Irunin a legmegbízhatóbb és leghatékonyabb.

Annak érdekében, hogy pozitív eredményeket érjen el a gyógyszer szedése során, szükség van egy bőrgyógyászra. Az öngyógyítás a fertőzés terjedésének növekedéséhez vezethet, vagy a betegség visszavonása után a relapszusok előidézéséhez vezethet.

Az Irunin szedésének eredményeként a fertőzés megáll. Ha a beteg egy teljes tablettát fogyasztott, a gomba nem tér vissza, mert a szervezet létrehozza a szükséges akadályokat a fertőzés ellen.

Annak érdekében, hogy felgyorsítsa a gyógyulási folyamatot és csökkenti annak kockázatát, újra elosztó a gomba, akkor rendszeresen végez megelőző karbantartást, amely elsősorban megfigyelésében higiéniai óvintézkedéseket.

Irunin - Körömgomba kezelése. Vélemények, árak, analógok, utasítások és ár

Miért csendes a gyógyszertárak? A gomba mászik a nap folyamán, mert fél a tüzet.

Gombás betegségek az ember - nem egyszerűen a pusztítás a szervezet egy vagy több féle kórokozók: dermatophytes, candida vagy penészgombák. És míg a korai szakaszában köröm gombás fertőzései (onychomycosis) gyakori használata gyógyszerek helyi hatások, ha súlyos és kevert formája a betegség van szükség, gombaellenes széles spektrumú szerek.

Határozza meg, mennyire hatékony az onychomycosis elleni küzdelemben Az Irunin segíteni fog az emberek véleményének, a körömgombáknak, amelyekért valódi próba lett.

Mi a körömgomba?

Eddig a körömgomba - onychomycosis - az ember leggyakoribb gombás betegsége. Számos tanulmány szerint a világ lakosságának egyharmada szenved gombabetegségben, és az esetek több mint fele körülbelül onychomycosisról szól.

A gomba nem egy ítélet!

Régóta határozottan meg van győződve arról, hogy nagyon nehéz megszabadulni a MUSHROOM-tól. Ha megkönnyebbül, akkor folyamatosan drága gyógyszereket kell vásárolnod. A fő katonai orvos azt mondja, hogy ez valóban így van-e.

Ezt a betegséget nehéz kezelni, elvégre a terápia a fertőzött felületek hosszú, összetett és szabályos kezelését foglalja magában, beleértve - a beteg cipőjét is.

A statisztikák szerint a 50-80% -ában a kórokozót onychomycosis dermatophytek, 9% - öntőformák, és 5-7% - élesztő gombák. Ez gyakran egy és ugyanazon beteg lehet megállapítani a jelenléte több kórokozó - ebben az esetben ez lesz a vegyes gombásodás, ami rendkívül nehéz kezelni a helyi készítmények. Ezért sok esetben a körömgombák sikeres ártalmatlanítása anélkül lehetséges, hogy széles körű hatású antimikotikus gyógyszereket alkalmaznának.

Mennyire hatékony Irunin abban, hogy megszabaduljon a körömfungustól?

Alexander Leonidovich Myasnikov: "Ha meg akarsz szabadulni a körömgomból, zsírozza ki bőven. "

Az Irunin nevű szintetikus gombaellenes antibiotikum egy viszonylag új gyógyszer, amelyet 1996-ban széles körben használtunk hazánkban.

A nem nemzetközi, nem szabadalmaztatott "Irunin" név az itrakonazol.

Számos tanulmány eredményei szerint az "Irunin" nagyon hatékony a körmök, a bőr és a belső szervek gombás elváltozásainak leküzdésében.

Az "Irunin" biztonságos összetétele lehetővé teszi a cukorbetegek számára a kábítószer használatát.

A statisztikák szerint 9 hónapos korrekt kezelés után az "Irunin" teljes gyógyulást a betegek 92 százaléka észleli, és éves terápiával a betegek 94 százaléka teljes kúrát diagnosztizál.

Fontos megérteni, hogy csak vétel „Irunine”, hogy sikeresen megszabadulni a gomba nem elég - megfelelő terápia során számos olyan tevékenységet, amelynek célja a megszüntetése a betegséget, többek között a helyi kezelést az érintett területek, valamint a rendszeres és alapos fertőtlenítés lábbeli.

Milyen az Irunin összetétele és farmakológiai tulajdonságai?

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

Ez az készítmény tabletták és kapszulák formájában áll rendelkezésre. A körömgombák kezelésére a gyógyszer kapszula formáját alkalmazzák.

Minden egyes kapszula 100 milligramm hatóanyagot tartalmaz - itrakonazolt.

itrakonazol A triazolvegyület származéka. Ez az anyag kifejezett gombaellenes hatást, mivel blokkolja az enzimaktivitás micélium és sejtek a patogén ágensek ergoszterin bioszintézisét, amelyben a parazita és a test elpusztul szerszámon.

Az itrakonazol mellett a készítmény olyan segédanyagokat is tartalmaz, mint a:

 • zselatin;
 • Valium;
 • cukorkréta;
 • propil-parahidroxibenzoát;
 • szacharóz;
 • titán-dioxid;
 • metakrilsav.

Az "Irunin" sikeres terápia indikátora az egészséges lemezek megjelenésének kezdete. A gyógyszer bevételének hatása az utolsó kapszula felhasználását követő másfél-két hónappal észrevehető.

A "Iruninom" körömgombák kezelésének rendszere

Ne vágj gombás körmöket! A gomba csökkentése érdekében meg kell tennünk.

Az orvosok "Irunin" -ot neveznek ki a körömgombák három hónapos impulzuskezelésére, kis megszakításokkal.

A kezelés folyamata a szögek fertőzésének mértékével és a fertőzés mélységével összhangban történik.

A gyógyszer napi dózisa felnőtteknek két kapszula (200 milligramm), egy reggel és egy este. Vegyük a gyógyszert hét napig, majd szünetet tartson 3-4 hétig, majd ismét megismételjük a kurzust.

A gyógyszert fél órával az étkezés után kell bevenni, a kapszulát ugyanakkor rágni nem lehet - teljesen lenyelni és tiszta vízzel lemosni.

A gyógyszerre vonatkozó megjegyzés szerint az "Irunin" alkalmazása a következő gyógyszerekkel kombinálva teljesen lehetetlen:

A gyógyszer túladagolása esetén a következő órában meg kell mosni a gyomrot, majd bármilyen hatékony nedvszívó anyagot el kell vennie.

Irunin kontraindikái és mellékhatásai

Amint a gyakorlat azt mutatja, hogy a körömgombák eltávolítása mellett az Irunin bizonyos mellékhatásokat is okozhat a betegnek, többek között:

 • allergiás kiütés;
 • székrekedés;
 • hányinger;
 • az étvágy romlása;
 • menstruációs ciklus rendellenességek;
 • anyagcserezavarok;
 • gyors fáradtság;
 • a tüdő puffadása;
 • krónikus szívelégtelenség kialakulása.

Nagyon ritka az "Irunin" szedése esetén, amely kolesztiás sárgaságot és mérgező májgyulladást okozhat. Ezenkívül az akut májelégtelenség kialakulása miatt bizonyos halálozási kockázat is fennáll.

A gyakorlat azt mutatja, hogy az "Irunin" fogadásának hátterében fellépő mellékhatások ritkák, de nem tulajdonítanak jelentőséget a jólét romlásának.

Az Irunin alkalmazásának időszakában bekövetkező szövődmények elkerülése érdekében a betegnek figyelmet kell fordítania a szervezet bármilyen negatív változására, különösen a gyors fogyásra, gyengeségre, hányásra és a vizelet sötétedésére.

A toxikus májkárosodás tüneti tüneteinek jelenlétében a gyógyszert törlik és a betegnek a máj vizsgálata céljából elküldik.

Ennek a gyógyszernek a fő ellenjavallatai a következők::

 • gyermekek kora (12 éves korig);
 • szívelégtelenség;
 • májbetegség;
 • terhesség
 • a légzőrendszer obstruktív betegségei;
 • a gyógyszer egyéni intoleranciája.
a tartalomhoz ↑

Irunin kompatibilis az alkohollal?

Alkoholos italok fogyasztása a kezelés során „Irunine” szigorúan tilos, ahogy az az összetétel az alkohol növeli a negatív hatások májkárosító anyagok.

Az "Irunin" költsége és analógjai

Ebben az időben a szórás az árak „Irunine” elég nagy - orosz gyógyszertárak is találhatók, mint a gyógyszert a 300 és 650 rubelt.

Az "Irunin" költségét sok tényező befolyásolja, de a fő a kapszulák száma:

 • 6 kapszula - körülbelül 330 rubel;
 • 10 kapszula - körülbelül 430 rubel;
 • 14 kapszula - körülbelül 630 rubel.

Az "Irunin" analógjai ugyanakkor jelentősen drágábbak.

A hasonló cselekvés legáltalánosabb eszköze:

Irunin körömgombák kezelése - videó

Vélemények a "Irunin"

A gyakorlat azt mutatja, hogy az Irunin-t a körömgombák kezelésére alkalmazó emberek többsége továbbra is kielégítette ezt a gyógyszert. A megfelelő alkalmazással a gyógyszer hatékonyan működik, anélkül, hogy bármilyen mellékhatást okozna.

Ami a kábítószer-biztonságot illeti, a Irunin-ról szóló közzétett statisztikák statisztikája szerint a gyógyszer teljesen ártalmatlan még a cukorbetegek számára is. Bizonyos esetekben a gyógyszer is lehet használni a terhes és szoptató nők, azonban ezt csak konzultációt követően az orvos szigorúan. Ezenkívül egy ápoló anya esetében a gyermeket mesterséges táplálékba kell áthelyezni mindaddig, amíg a gombát el nem távolítják.

Így az Irunin az egyik leghatékonyabb és legoptimálisabb antimikotikus gyógyszer, amely a terápia megfelelő hozzáállásával lehetővé teszi, hogy örökre megszabaduljon a körömgomból.

Most egy kicsit a gomba elleni küzdelem titkairól

Ha elolvassa ezeket a sorokat, akkor arra lehet következtetni, hogy a gomba elleni küzdelem minden kísérlete nem volt sikeres...
Elolvastad még a fertőzés legyőzésére tervezett gyógyszereket? És ez nem meglepő, mert a gomba nagyon veszélyes az ember számára.

 • Megpróbálod nem hagyni a házadat a nyitott cipődben...
 • És arról, hogy mit vegyünk fel az embereken, nem lehet és beszéd...
 • Mivel a körmök megjelenése nem növeli önbizalmát...
 • És a jól ismert hirdett gyógyszerek a gomba miatt valamilyen oknál fogva hatástalanok az Ön esetében...
 • És mindent megtapasztaltál: krémek, kenőcsök, gélek, jodinél való kauterizáció...
 • Ezért most készek vagyunk arra, hogy kihasználjuk az olyan lehetőségeket, amelyek segítenek Önnek.

Biztosan ezt nem tudom hallani. De lehet-e meghódítani a fertőzést, és nem sérülhetsz meg? Olvassa el a hatékony és modern módszerekről szóló cikket a gomba hatékony leküzdésére. Olvassa el a cikket...

"Irunin" egy láb és köröm gomolyával. Utasítások és hivatkozások

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

Irunin 1995-ben jelent meg a gyógyszertári számlálókon, és ma a gomba kezelésében az egyik legjobb szintetikus antibiotikum. A gyógyszer számos laboratóriumi vizsgálaton esett át, és számos kábítószer-teszt bizonyította hatékonyságát a mycosis kórokozók széles spektrumának leküzdésében. Az Irunin alapja erős hatóanyag - itrakonazol, amely számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és számos más gombaellenes gyógyszer fő hatóanyagaként használják.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Összetétel, farmakodinámia, farmakokinetika

A tabletták összetétele Az irunin a fő összetevő - itrakonazol. A segédösszetevők a következők:

 • vas-oxid;
 • nipazol;
 • színezőanyag;
 • zselatin;
 • szacharóz;
 • keményítő;
 • metakrilsav kopolimerje;
 • metilparabén;
 • titán dioxid.

farmakodinámia

Az Irunin egy szintetikus gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. A hatóanyag - itrakonazol, megakadályozza a gombafertőzés sejtmembránján belüli ergoszterin termelését, amely biztosítja a patogén mikroflóra gyors halálát.

Irunin a betegséggel kapcsolatos tevékenységét mutatja be, melynek kórokozói:

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

 • dermatophytes;
 • penész és élesztő gombák;

farmakokinetikája

A gyógyszer azonnal étkezés után inni kell. A vérben lévő itrakonazol legmagasabb szintjét az antibiotikum után néhány órával megfigyeljük.

A hatóanyag eltávolítása a vérfolyadékból két lépcsőből áll, és 24-36 órát vesz igénybe.

Az Irunin rendszeres és folyamatos bevitele 14 nap elteltével megfigyelhető az itrakonazol kiegyensúlyozott koncentrációjának a vérben. Az aktív komponens nem kötődik a plazmafehérjékhez, nem halmozódik fel a keratin szövetekbe, és nem befolyásolja a hormonális hátteret.

Javallatok és ellenjavallatok felhasználásra

Az Irunint számos bőrbetegség kezelésére nevezték ki, nevezetesen:

 • gombás keratitis;
 • szisztémás gombás fertőzések;
 • lichen formációk;
 • hüvelyi candidiasis a nőknél;
 • szúrás emberekben;
 • körömgomba;
 • minden típusú dermatomycosis;
 • a szájüreg és egyéb nyálkahártyák candidiasisát.

A gyógyszer nem alkalmazható gombafertőzések kezelésére azokban az emberekben, akik túlságosan érzékenyek a hatóanyag komponenseire. Használatát orvosnak is ellenőriznie kell, ha:

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

 • akut májbetegség;
 • a szív- és érrendszeri rendellenességek;
 • a vesék rossz működése.

A jövő anyáknak nem ajánlott Irunin inni önmagát anélkül, hogy először konzultálnának egy bőrgyógyászral. A szakember csak akkor jelölheti ki, ha a hatóanyag előnyei meghaladják a jövőbeli baba egészségét.

Laktáció alatt a hatóanyag kiválasztódik tejben, ezért az Irunint szoptató anyáknak tilos. Ha az alkalmazással kapcsolatos orvosi indikációk nem tagadhatók meg, akkor a gomba kezelésénél szüneteltetni kell a szoptatást.

A gyógyszer összeegyeztethetetlen az alkohollal és bizonyos gyógyszerekkel.

Hogyan kell szedni az irunint egy gombával?

Az Irunint szigorúan az orvos ajánlásaival összhangban kell szedni, mivel a gyógyszer adagja minden betegnél egyedi. A rá vonatkozó utasítások szerint a szokásos dózis különféle gombás fertőzések kezelésére javallt, de nem csak az általa irányított és az öngyógyításra nincs szükség.

2 tabletta naponta kétszer (az elhanyagolt esetben)

2 tablettát naponta egyszer a betegség kezdetén és középső szakaszában

Legfeljebb 4 nap

2 vagy 1 tabletta naponta, a betegség súlyosságától függően

Egy hétről 15-20 napra

2 tablettát naponta

2 tablettát naponta

A szájüreg kandíliaiája

1 tabletta naponta

A körömgombák megszabadulásának rendszere

Az onokomikózis terápiát a fertőzés helyétől függően választjuk ki. Például a kezek körmök gombájával a kezelés két lépcsőből áll, és amikor megszabadul a lábszárból a körömlemez mycosisától - háromból.

Az onychomycosis kezelési sémája az ujjakon a következő: 1 hét 2 tablettát (200 mg) Irunint naponta kétszer kell bevenni. Ezután három hétig szünetet kell tartania, majd újra kell venni a gyógyszert, mint a kezelés első hetében.

Ahogy évek óta tesztelték, az emberek útja tudományos megerősítést nyert hatékonyságáról és megnyerte az ország vezető bőrgyógyászainak bizalmát. Leírja a legmagasabb orvosi kategóriába tartozó orvost

Amikor a körömgomba megszabadul a lábaktól, a kezelés folyamata ugyanabban a séma szerint történik, csak három hét, nem kettő az antibiotikumot. Közöttük egy háromhetes szünetet is meg kell tennie.

Az eredmények észrevehetőek lesznek az onychomycosis megszabadulása után, ahogy a körömlemez nő.

Néha az impulzus terápiát napi egyszer 200 mg folyamatos adaggal helyettesítik három hónapon keresztül. A hatás 3-4 hét rendszeres kezelés után lesz látható.

Mellékhatások

Az Irunin egy nagyon hatásos gyógyszer, ugyanakkor hatalmas felsorolása a mellékhatásokról, amelyek kontrollálatlan kábítószer-fogyasztással jelennek meg.

 1. A része az emésztőrendszer: székrekedés, akut fájdalom a belekben, a hányinger, a máj toxicitás (nem gyakori), károsodott vesefunkció, étvágytalanság.
 2. A szív- és érrendszerből: arrhythmia, puffadás, szívelégtelenség.
 3. Az idegrendszerből: polyneuropathia, túlzott gyengeség, ájulás, fájdalom a fejpántban.
 4. Részéről más belső szervek: gyenge erekció, allergiák, változás a vizelet színe, lábvizenyő, menstruációs zavarok, rosszindulatú váladékos bőrpír.

Irunin körömgombával: analógok és költségek

A gyógyszertárban számos olcsó helyettesítõ Irunin található, amely ugyanazt az aktív összetevõt tartalmazza. A legfontosabbak olyan gyógyszerek voltak, mint:

A földre szárított gomba egy hétig tart, minden időpontban vegyen egy szabályt vacsora után.

Az antibiotikum megvásárlásához nincs szükség orvosra. Az irunin kapszulák átlagos ára 650 rubel. A régiótól függően változhat.

Vélemények a bőrgyógyászoktól és a vásárlóktól

Vaszilij, 39 éves.

A családomban szinte mindenki megbetegedett egy gátlót, de naiv módon gondoltam, hogy elkerülhetem ezt a betegséget. 9 hónappal ezelőtt a betegség első tünetei voltak: lábaim viszketni kezdtek, cipőim kellemetlen szagúságot kezdtek, fehér ujjak jelentek meg a lábujjak között. Nem volt kétséges - ez a mycosis. Azonnal megkezdtem a betegség kezelését topikális készítménnyel, és 2 hét elteltével a fertőzés visszahúzódott, de néhány hét múlva újra megtörtént. A bőrgyógyász elmagyarázta nekem, hogy a gombás fertőzés nem gyógyítható kenőcsökkel, és antibiotikumokra van szükség a probléma megoldásához. Az orvos Irunint nevezett ki, és két és fél hónap elteltével eltűnt a gomba. Hat hónap telt el, nincs visszaesés. Most ezt a gyógyszert kezelik a nővéremmel, remélem segíteni tud.

Mark Kavetsky, bőrgyógyász.

A gomba nagyon gyakori fertőző betegség, amelyet szinte minden harmadik személy találkozott a Földön. A modern farmakológia széles skálájú gyógyszereket kínál, de csak egy részük képes egyszerre és mindenkorra megoldani a problémát a mycosisban. Gyakran javaslom a pácienseimnek Irunin kapszulákat, mert összetételük aktív összetevője hatékonyan kezeli a különböző típusú mycosisokat. Ennek ellenére, kategorikusan nem ajánlom ezt a gyógyszert anélkül, hogy felírná az orvost.

Alina, 22 éves.

Én őrült koshatnitsa vagyok, és megfosztott tőlem a testemből egy ismerős jelenség. Próbáltam egy csomó különböző kenőcsöket és tablettákat, amelyek közül néhány gyorsan megszabadulni a gombától, míg mások nem. Nemrégiben megpróbáltam Irunint, aki egy hetetől megmentett engem a lichen oktatásból. Most mindig iszom, és ajánlom a barátaimnak.