A propolisz tinktúrája

Jelentkezzen be, hogy egy véleményt hagyjon.
Kevesebb mint 1 percig tart.

A propolisz tinktúrája valóban segít a bőrproblémák kiküszöbölésében. De egyetlen caveat - ha nem vírusos vagy mikoznu természet. A gombás spórákkal a banális tinktúra nem képes megbirkózni, csak szűk, irányított cselekvésű speciális fungicidekkel és nem a "minden a világon" kategóriájával. Segítségül használtam a gyalogos gomba kezelésében. A krém alkalmazása között dörzsöltem a bőrt tinktúrával. Pontosabban, a sebek és repedések gyors megszorítása, valamint azokon a területeken, ahol a krémet levágták a durvított bőrtől, gyorsan új epidermális réteg képződött.

A propolisz tinktúrájának alkalmazása, mint a gomba kezelésének fő hatóanyaga, nem adhat kifejezett pozitív hatást. A propolisz tinktúrája gyenge gombaellenes hatással bír. Először is gyulladáscsökkentő, antiszeptikus.
A tinktúrát antiszeptikusnak használtam a bőr gombás fertőzéseinek kezelésére. A propolis elpusztítja a baktériumokat, megszárítja a bőrt, eltávolítja az irritációt. Ezután alkalmazzon gombaellenes kenőcsöt vagy krémet a bőrön. Az eljárást meg kell ismételni legalább napi kétszer. Egy átfogó megközelítéssel, a propolisz és a kenőcs tinktúrájával 2 hónap alatt teljesen gátoltam a gombát.

A körömgombával való küzdelem egy évig tartott, és valószínűleg a lehető legszélesebb körben haladt. De sajnálom, hogy a gyógyszerek egyikét sem használták fel, nem vonták ki a gomba végét, és újra és újra visszajött. Az egyetlen remedy, amely igazán mentett meg a betegségtől, a propolisz volt, vagy inkább az alkoholos tinktúra.
Kezeltem a krémek segítségével. Az oldatot félig vízzel hígították (először a koncentrált oldatból készítettem a krémet, égettem). Az eljárást megelőző lábakat forró szappanos vízben pároltam (a szappannak gazdaságinak kell lennie), szárazon szárítottam, és maximálisan vágtam le őket. Ezután alkoholos szalvétával fertőtlenítette a köröm köré a bőrt. Nos, miután a lotionokat maguk csinálták: egy pamut törlőkendőt készítettek, bőven nedvesítették 1: 1 arányú vízzel propolisz oldattal és a körmön. Ezután fontos, hogy erősen rögzítsük és ne nedvesítsük. Ehhez egy tampon tetejére helyezem egy polietilén darabot, és óvatosan ragasztószalaggal ragasztom. Ezenkívül meg kell kötni az ujját, különben a krém minden bizonnyal le fog kerülni. Mindegyik egy napra áll, akkor változik, amíg az egészséges köröm nő.
A kellemetlenség az, hogy három hétig teljes napokon át kellett vándorolnom. Még speciálisan olyan cipőket is felvetettem, amelyek kényelmesek lennének.
Természetesen a propolisz tinktúrája nem illik egyedül azokhoz, akik allergiásak a mézre, de általában hatékony eszközökkel

A propolisz tinktúrát csak az onychomycosis kezelésének egyik eszközeként használtam. Amellett, hogy ő használt kenőcs Lamizil, valamint gőzölgő köröm és metszés / nyírás fertőzött területeken. De a kezelés csak egy hónapig tartott. A gombával szemben a propolisz önmagában nem segít, jó fertőtlenítő, de nem több. Hála a fürdőknek és néhány csepp olajnak, a köröm puhulása javult, egy forró vízből nem volt ilyen hatás. Ennek eredményeképpen sokkal könnyebb volt a kancsó rétegek vágása és a csúcsok levágása. Még a tinktúra segítségével is dolgozott a bőrön a köröm körül. Ez lehetővé tette, hogy megszabaduljon egyes tünetektől, különösen a lábak izzadásától. Maga a propolis nem játszott szerepet, annál fontosabb, hogy ez tinktúra. És ragaszkodott az etanolhoz - a szokásos alkoholhoz. Csak szárazza a bőrt, a verejték nem annyira keletkezett. Ennek eredményeképpen megszabadultam a szagtól is. De a maszkolás első alkalommal napok hozzá a tinktúra más illóolajok. Ez lehetővé tette, hogy a tinktúrát ízként használhassuk. Általában, ha megmutatod a képzeleted, és próbálsz ki néhány receptet, a propolisz tinktúra használatának lehetőségei többre leszek, mint az onokomikózis kezelésének megkönnyítése.

A propolisz körömgomba tinktúrájának kezelése

Nail Gombák - betegség, amelyből nehéz megszabadulni, akkor szükség van egy átfogó kezelést, amely egyesíti a helyi termékek, tabletták szisztémás terápia és azt a hazai készlet. Ezek közül az egyik a propilisz tinktúrája a köröm gombájából, amit a gombafertőzések elleni küzdelem hatékonysága is igazol.

A gomba propolisz kezelése különböző lehet: kenőcs, olaj vagy tinktúra segítségével. Az alkoholos tinktúra a leginkább hozzáférhető és könnyen kezelhető orvosság a terápiás anyag alapján. Teheti otthon vagy vásárolhat egy gyógyszertárban. A gomba elleni kezeléshez alkalmas tinktúra 20% -os koncentrációban.

Mivel a propolisz tinktúra teljesen természetes gyógymód, szinte nincs ellenjavallat. A propolisz alkoholtartalmának és hasznos tulajdonságainak köszönhetően ez a szer elpusztítja a baktériumokat és mikrobákat, megakadályozza a gomba növekedését és elpusztítja annak szerkezetét.

A propolisz alkoholtartalmának kezelésének fő feltétele - az eljárások szabályossága és a személyi higiénia betartása. Ellenkező esetben a gombás betegség visszatér.

Fontos! A propolisz tinktúrájának használatát allergia esetén el kell dobni.

Ha van nyersanyag, akkor az alkohollal készített propoliszkivonat otthon készülhet, a recept egyszerű. Egyesek inkább a gyógyszert saját maguk készítik el, nem pedig a gyógyszertárban.

Ahhoz, hogy alkoholt kapjunk, húsz gramm propoliszra van szükséged, és keverni kell nyolcvan gramm rendszeres orvosi alkohollal, egy kis infúziót adni.

A kész tinktúra gazdag sötét árnyalatú és tart-kátrányos ízű. A kivonat készítéséhez alkohol helyett alkoholos infúziót szedhet bármilyen gyógynövényből, amely antimikrobiális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Fontos! Tárolja készen vagy nyitott gyógyszeres tinktúrát egy sötét üvegtálban sötét hideg helyen.

A kezelés időtartama

Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb otthoni és népi jogorvoslat lassú, észrevehető eredmény csak néhány héten vagy hónapon belül áll fenn. Ha a terápia szünetel, a gombafertőzés kezelése nagyon késik.

Megfelelő kezeléssel a gyógyulás néhány hónapon belül megtörténik, ritka esetben súlyosan elhanyagolt fertőzés esetén egy évre van szükség a teljes gyógyuláshoz. A gyors pozitív eredmény biztosítja az alábbi szabályok betartását:

 1. Az eljárások végrehajtása előtt szükséges a szögek kezelése, levágása és forró gőzösek készítése.
 2. Amikor a gombák a lábszárakat, akkor folyamatosan dolgozzon cipőt chlorhexidin vagy más antiszeptikumok, változás zokni minden nap.
 3. A fájdalmas körmök dekoratív lakkokkal nem alkalmazhatók, ezt csak a körömápolás után teheti meg.
 4. Kézzel kezelt körömgomba segítségével háztartási vegyszereket használjon, lehetőleg csak védőkesztyűben.
 5. Minden személyes ápolási termék, lufi, törölköző, manikűr olló szigorúan egyedi kell legyen.

A gomba kezelési szabályainak betartásával a propolisz tinktúra segít a betegség kezelésében a lehető leggyorsabban. Ha a gyógyszer hatása nem figyelhető meg több héten vagy egy hónapon belül, a körmök állapota rosszabbodik, akkor orvoshoz kell fordulnia, és megfelelőbb kezelést kell választania.

Hogyan történik ez?

A körömgombák kezelésére számos mód van propolisz tinktúrával. A választott módszertől függetlenül ellenőriznie kell az eljárások szabályosságát és helyességét.

tömöríti

A tömörítés a legegyszerűbb módja a propolisz alkoholos használatának. Ezt az eljárást a fürdők után a szóda vagy a só alapján kell végezni, a köröm teljes tisztítását.

A tömörítés előtt kívánatos, hogy a körömlemez felületét körömfájllal kezeljük, hogy durvábbá tegyük. Ez lehetővé teszi az ágens számára, hogy áthatoljon a köröm mélyebb rétegeiben, és hatékonyabbá tegye az eljárást.

A propolisz tinktúrájához egy pamutlemezt vagy egy kis kötést kell áztatni, rögzíteni kell a körömre és szorosan kötni. Felülről egy élelmiszerfóliával csomagolhatjuk, majd fel lehet tüntetni a pamutzoknát, ha a köröm gomba megjelenik a lábán. Az eljárást éjjel kell elvégezni, reggel a tömörítést el kell távolítani, ujjait folyó víz alatt öblíteni kell, este megismételni.

Fontos! A tömörítést óvatosan kell alkalmazni, hogy ne érintse meg az egészséges bőrszövetet és a körömlemezt.

tálcák

Alkoholos kivonattal propolisz fürdők készülnek, miután azokat a körmöket kell alkalmazni egy másik gombaölő szer. A fürdők segítik a fertőtlenítést és gőzt a körömlemezen és a bőrön.

Egy liter forró, de elfogadható vízben egy teáskanál tinktúrát kell hozzáadni, alaposan keverni. Az érintett körmöket vagy a lábat a sérülés mértékétől függően 10-20 percen belül oldatban kell tartani. Ezután törölje szárazra, és alkalmazza a kiválasztott gombaölő szert.

Propolis a körömgomból

A gombafertőzések elleni hasznos anyagon alapuló termékek mellett a propolisz tiszta formában is használható. A körmök behelyezése előtt tisztítsák meg, felszínük durva.

A tiszta propoliszot finoman ragasztják az érintett körömlemezre és 30-40 percig hagyják. Ezt az eljárást kívánatos naponta többször megismételni, a körömállapot javulása ritkábban fordulhat elő. Megfelelő kezeléssel egy egészséges, rózsaszín körömfelület jelenik meg a kezelés néhány hete vagy hónapja után.

A propolisz és a gyógyszerei jól össze vannak kapcsolva más konzervatív és hazai jogorvoslatokkal a gombás betegségekkel szemben. A hidrogén-peroxid, az ecet, a jód és a teafa olaj hasonló hatással is bír. A különböző eszközök kombinálásával a legjobb eredményt érheti el.

A propolisz tinktúrája a körömgomból: a kezelés módja

A mycosis a kórokozó által okozott gombás betegség. A körömlemezen lokalizálható, ami a betegség kialakulását jelzi. A mycosis különböző abban, hogy nehéz kezelni. A mikroorganizmusok meglehetősen perzisztensek, gyorsan szaporodnak. A körömgomból származó Propolis segíti a kezelést, teljesen természetes. Kényelmes és kellemes használni őket.

Mi a Propolis?

A propolisz egy gyantaszerű faj, amelyet a méhek szelektálnak. A természetben szükséges a méhsejt és a fertőtlenítés biztosítása. A környezeti hatások fokozott ellenállása jellemzi. Még a nagy mínusz és plusz hőmérsékletek mellett is, a propolisz megtartja a gyógyászati ​​tulajdonságokat. Alkoholos oldatokban oldódik fel, ezért széles körben alkalmazzák az orvostudományban.

A Propolis valóban egyedülálló. Baktériumokon jár, megsemmisítve őket. Ebben az esetben a mikroorganizmusok nem mutatnak ellenállást a készítménynek, ami az antibiotikumok szempontjából előnyös. Bár a propolisz alkotórészeinek titkait nem fedik le, a legtöbbjük ismert - antibakteriális és vírusellenes hatás. A szerkezet magában foglalja:

Mindezen összetevők kombinációja lehetővé teszi a következő eredmény elérését:

 1. Helyezze vissza a körömlemez szerkezetét, amelyet a köröm gombája elpusztít;
 2. Gyulladásos folyamatok megelőzése;
 3. Az immunfunkciókért felelős sejtek munkájának ösztönzése.

A természetes összetétel gyorsan felszívódik a bőrbe és a körmökbe, befolyásolja a mikroorganizmusokat.

Előnyök és hátrányok

A propolist gyakran használják a kezelésben. Ez a segédeszköz a körömgombák számára, ami nemcsak a mikroorganizmusokat rontja, hanem a tüneteket is megszünteti. Vegye figyelembe előnyeit:

 • Biztonságos és természetes összetétel;
 • A tünetek rövid időn belül eltűnnek az alkalmazás után;
 • A helyreállító hatás egy hónap alatt észrevehető;
 • A köröm megvastagodásának megszüntetése, valamint a szélezés;
 • Hatékonyan a megelőzéshez;
 • A gyerekek használhatják;
 • A kiegyensúlyozott összetételnek összetett hatása van.

Az anyagot a legtöbb esetben gombafertőzésekkel lehet alkalmazni. De hátrányai is vannak:

 • A fő és jelentős hátrány az allergiás reakciók nagy valószínűsége. Emiatt használat előtt ajánlott egy kis tesztet használni. A propolisz egy kis területre kerül, és várakozik a reakcióra. Ha 24 órán belül nem fordul elő bőrkiütés, kiütés és égés, akkor a megoldás használható. Ha azonban a folyamatban nemkívánatos reakciók jelentkeznek, abba kell hagyni;
 • Ha a propolisz a fő eszköz, akkor valószínűleg nem fog megoldani a problémát. Hacsak a betegség teljesen más szakaszban van. Ha elkezdődik, akkor a gyógyszert tartalmazó gyógyszert kiegészítő módon kell kiegészíteni: helyi gyógyszerek, tabletták;
 • Csak akkor hatékony, ha a gomba a szegezőlemez kevesebb, mint 1/3-a.

Hátrányok, kivéve a gyakori allergiás reakciókat, szigorúan szólva, nehéz hívni mínusz. Csak a propolisz használható a betegség egyes szakaszaiban. Ha már elterjedt, akkor valami hatékonyabb lesz.

Milyen típusok használhatók?

A Propolis a következő típusokban használható:

 • kenőcs;
 • olaj;
 • A propolisz tinktúrája a körömgomból.

A tinktúra lehetővé teszi, hogy elnyomja a vírusos betegséget, megakadályozza a terjedését. Használható tamponok készítéséhez. Váladékot kell bevinni, nedvesíteni kell egy tinktúrában, és csatolni kell az érintett területre. Megvásárolhatja a tinktúrát vagy kivonatot a gyógyszertárban. A tampon a szögben marad, amíg teljesen megszárad, majd ismételje meg az eljárást.

Ezek az eljárások nagyon keresettek. Előnyük a végrehajtás könnyűsége. A tampont rögzítőszalaggal vagy kötéssel rögzíthetjük, majd a valódi bőrből készült zoknikra helyezhetjük. Ez lehetővé teszi, hogy szabadon mozogjon. A kezelés időtartama nem korlátozza a személyt.

A propoliszolajat a gyógyszertárakban is értékesítik. Saját magad készíthetsz. Ehhez az alábbi elemek szükségesek:

 • Kiváló antiszeptikus olaj;
 • A propolisz tinktúrája.

Minden összetevő vegyes. A kapott készítmény az érintett területeket kenik. Ezt az eljárást esténként végezzük.

Melyek az eljárás eredményei? Az érintett terület fokozatosan csúszik, ami bizonyítja a kezelés hatékonyságát. A kurzus akkor tekinthető teljesnek, ha egy egészséges, a sérülések nyomán kialakuló köröm nőtt. Néhány hónapig tart a teljes gyógymód. Az eljárások végrehajtása során fontos, hogy ne csak az érintett területeket, hanem egészségeseket is kezeljük a betegség elterjedésének és a bőr nedvességének elkerülése érdekében. Az eljárások szabályossága szintén fontos. A kezelést időnként nem lehet elvégezni, mivel az ilyen kezelésnek nincs hatása.

A propolisz alapú kenőcsöt az egyszerű használat jellemzi. Ennek alapján tömörítéseket lehet végrehajtani. Ehhez a kenőcsöt masszírozó mozgásokkal kell a sérült területre alkalmazni. Egy zsúfolt lemezt helyeznek a tetejére, és mindent rögzített kötéssel. Javasoljuk, hogy természetes anyagokból készült zoknit viseljenek. A nagyobb hatás érdekében egy műanyag zacskót helyezhet a lábára.

A kezelés fő módszerei

Rengeteg népi receptet talált ki, amelyek meg tudják menteni a köröm gombáját. Mindannyian különböző hatékonyságúak. Tekintsük a három legnépszerűbb és leghatékonyabb receptet:

 • A propolisz tinktúrája lesz. A készítmény elkészítéséhez vegyen be 20 g gyógyszert és 80 ml orvosi alkoholt. A tinktúrát 20% -os koncentrációban kapják. A készterméket sötét szín és gyantaszerű illat különbözteti meg, kellemes a személy szaga. Nem mindig használható orvosi alkohol. Ez okozhat mellékhatásokat. Cserélhető gyógynövény tinktúrájával. Meg kell választani azt a tinktúrát, amely minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely segíti a körömgombákat. Antifungális és antimikrobiális hatással kell rendelkeznie. Tömörítmények készülnek ebből a kompozícióból. Az eljárást minden nap elvégzik. Meg kell áztatni a tinktúra pamut alátétet, és rögzíteni kell a sérült felületre. A lemez szorosan össze van kötve. A nap folyamán viselni kell. Ezúttal csökkentett tinktúra alkalmazásával csökkenthető. Az elkészítéshez egyenlő arányban keverje össze az orvosi alkoholt és a propolist. A készítményt csak a propolisz alkohollal való feloldása után szabad felhasználni;
 • A lábak ki vannak törölve, majd gondosan törölgetik őket. Vágja el a sérült területeket. A lemez propolissal van eltömve. Az eljárást fél órán keresztül végezzük. Az eredmények, ha a készítményt egymástól függetlenül alkalmazzák, 2 hónap elteltével megfigyelhetők;
 • A legegyszerűbb alkalmazási mód a propolisz kenőcsökben és krémben való hozzáadása. A kapott készítményeket sérült területekkel kenjük. Azonban minden kényelme ellenére ez a módszer kevés hatással van. Nagyobb hatás figyelhető meg a tömések használatáról.

Ez a természetes gyógymód bármilyen típusú mycosisra alkalmazható. Alkalmas a bőr gombás elváltozásaira, körömlemezekre.

Hogyan fürödni?

A propoliszos fürdők egyszerre több hatással rendelkeznek:

 • A víz lágyíthatja a sérült területeket, ezért könnyű eltávolítani őket;
 • A gomba meleg környezete katasztrofális, ezért a fürdők a szükséges hőmérsékleti hatást fejtik ki;
 • Maga a propolis antivirális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Hidratálja a bőrt, enyhíti a gyulladást, elpusztítja a mikroorganizmusokat.

A fürdők számára alkoholos tinktúrákat kell használni. Az eljárás a következő:

 1. Forró vízzel ellátott medencét készítenek, ahol alkoholos tinktúrát adnak;
 2. A lábak rasparivanie 10 percig. Minél melegebb a víz, annál jobb;
 3. A bőrréteg eltávolítása a bőrről. A körmöket vágják, a sérült területeket egy körömfájlba helyezik;
 4. A körmökön olyan sapkákat helyezhet el, amelyek előre elpárolt propoliszból készültek.

A fürdőt lefekvés előtt használják. Az eljárásnak nemcsak gombaellenes hatása van. Elősegíti a nyugodt alvást.

Fontos árnyalatok a kezelésben

A körömgombák propolisz kezelésének összetettnek kell lennie. Nem elegendő egyszerűen alkalmazni a terméket, hanem a személyi higiéniát is figyelembe kell venni. A legnagyobb veszélyt a gomba spórái jelentik, amelyek a felszínen terjednek és hosszú ideig fennmaradnak. Ha nem pusztítják el, teljes kúra után, akkor újra szerződést köthet saját otthonában. Szükség lesz a zoknik és cipők fertőtlenítésére. A ruhák fertőtlenítéséhez forralni lehet, mivel a spórák nem ellenállnak a magas hőmérsékletnek.

El kell dobni az összes szintetikus zoknit. Verejtékezést váltanak ki, amelyben a mikroorganizmus a legeredményesebben szaporodik. Ugyanezen okból adjon fel szűk cipőket. A cipőt ugyanazzal a propoliszkivonattal kezelheti. A megbízhatóság érdekében azonban jobb, ha speciális vegyületeket vásárolnak.

Bármely termék használata előtt először le kell párolni a lábakat és el kell vágni a sérült területeket. Egy ilyen intézkedés elősegíti a készítmény belsejének mély behatolását.

A legjobb, ha a tálcák segítségével felmelegíted a lábat. A szedés után törölje szárazra a lábát. Ne fektesse a pénzt a nedves felületre.

A körömgombák megelőzése

A kezelést nem szabad abbahagyni a tünetek eltűnése után. Ez nem jelent komplett gyógyulást. A gombák spórái belül maradhatnak, és hamarosan érezhetik magukat. Még a mycosis teljes eltávolítása után is előfordulhat, hogy megelőző eljárásokat kell végrehajtani, például a propolisz használatát. Ez megvédi a körmöket a betegség relapszusaitól.

A propolisz tinktúrája a körömgomból: a kezelés módja

Olvassa el

A Listerine olyan készítmény, amely antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik a szájüreg öblítéséhez. Annak ellenére, hogy alapvető...

A lábszegek okinokomikózisa fertőző és veszélyes betegség, amelyből 15-20 százalék szenved...

A körömgomba rendkívül gyakori betegség, amelyet azzal magyarázható, hogy milyen könnyen fertőzött. Fertőzés befogható...

Az onychomycosis orvosi neve nem mindenki számára ismert, aki ezt a betegséget illeti. Ez egy gombás betegség...

A mycosis egy gyakori betegség, amelyre sok pénzt hoztak létre. Közülük...

Nail gombák kezelése propolissal

Mint önálló terápiás szer, a körömgolyó propolisz segít a betegség korai szakaszában. A fertőzés külső megnyilvánulásaival jól kezel, de a komplett gyógymódhoz komplex terápia szükséges.

 • 1. Hasznos tulajdonságok
 • 2. Milyen körömgomba hatásos?
 • 3. A propolisz kezelés előnyei és hátrányai
 • 4. Módszerek a körömgomba propolisz kezelésére
 • 4.1. Alkoholos propolisz tinktúrája
 • 4.2. Propolisz illóolajjal
 • 4.3. A Propolis összenyomódik
 • 4.4. Terápiás fürdők
 • 4.5. kenőcs
 • 4.6. A megelőzéshez

Hasznos tulajdonságok

A propolis egy méhlemez, a méhek életének eredménye, amelyet méhsejtek építéséhez kaptárként használnak. Kívülről viszkózus, sötétbarna anyag kellemes illatú. A tartalom gazdag aminosavakban, amelyek a glikozidokkal együtt terápiás hatást fejtenek ki:

 • gátolja a mikroorganizmusok aktivitását;
 • megöli a gombát;
 • megállítja a fertőzés terjedését;
 • stimulálja az immunrendszert;
 • pozitívan befolyásolja a szövetek regenerálódását.

A propolisz tulajdonságai alapján a terápia eredménye a viszketés, a gyulladás, a köröm megjelenésének helyreállítása.

Milyen körömgomba hatásos?

A antimikrózis terápia eszközeként a propolisz mindenfajta gombás kórokozó (dermatophyták, penészgombák és élesztőgombák) ellen segít. A sérülés lokalizálása szintén nem számít, de gyakrabban propolisz terápiát alkalmaznak a lábfungus és az onokomikózis ellen a kezek és lábak esetében. Az alapjain lévő gyógyszerek a különböző fejlődési stádiumokban kezelhetők, beleértve az elhanyagolt formákat is. De a maximális terápiás hatás csak a gumi disztális formájával érhető el, ha a szabad élnek egy része érintett, és fehér felületes onokomikózisra, amelyet fehér tüskék és csíkok jellemeznek a lemez felületén.

A propolisz kezelés előnyei és hátrányai

A gomba propolis terápiájának fő előnye a biztonság. Az ellenjavallatok és lehetséges mellékhatások listája minimális. További előnyök:

 • a természetes összetevők túlsúlya a kompozícióban;
 • a gyermekek kezelésének lehetősége;
 • a hatékony megelőzés;
 • gyors hatás, az első pozitív változások egy hónapos kezelés után észrevehetők.

Mindazonáltal propolisz használata a gomba ellenére meg kell említeni a hátrányokat, beleértve az egyéni intoleranciát és az allergiás reakciókat. Komoly hátrány a korlátozott hatékonyság. A propolisz-gyógyszerek csak a körömlemez egyharmadának károsodását segítik. Más esetekben ez nem több, mint egy adjuváns, amely képes gyógyítani a gomba csak gyógyszerekkel kombinálva. Egy másik hátrányt tekinthetünk az orvosi készítmények öngyógyítására fordított időnek.

Módszerek a körömgombák propolisz kezelésére

A legtöbb receptben a gombák kezelésére a propolisz tinktúrája, amelyet a gyógyszertárban lehet megvásárolni. A folyékony készítmények mellett a gyógyszerészek 33 g-os edényekben egy pépszerű terméket kínálnak. Tinktól öntapadós tinktúrát készíthet.

Alkoholos propolisz tinktúrája

Alkoholtartalmú propolisz tinktúrához önállóan kell fagyasztani egy darab propoliszot a hűtőszekrényben szilárd állapotban. Ezután egy darabbal darabolják be a forgácsba. Korai onomycosis esetén a forgácsokat és az orvosi alkoholt 1: 4 arányban keverjük össze, a régi gomba nagyobb koncentrációt igényel 1: 1 arányban. Az összetevőket egy sötét üvegtartályban ragasztják be 2 héten át, sötét helyen periodikus rázatással, amíg a propolisz forgács teljesen fel nem oldódik. Használat előtt a tinktúrát leszűrjük. A tinktúra tálcák készítéséhez, sütemények, lotionok és egyéb eljárások alkalmazásához használható.

Propolisz illóolajjal

A propolisz hatása növeli az illóolajokat, amelyek könnyen behatolnak a körömlemez porózus szerkezetébe. A gyógyászati ​​készítmény esetében szükségessé válik az alkohol tinktúrája és bármely illóolaj gyógyszertári változata. Az összetevőket homogén konzisztenciához keverjük. A kapott keveréket pipettázzuk a körmök érintett területére 2 csepp mennyiségben. Az eljárás hatékonysága növelhető a lábfej előzetes gőzölésével sós vagy szappanos fürdőben. A tökéletes gyógymódhoz napi 1-2 hónapos alkalmazással több hónapos kezelésre van szükség.

A Propolis összenyomódik

A terápiás eljárás leggyakoribb változata a propilisz tinktúrájával vagy az apróra vágott paszta. Az alkalmazás előtt javasoljuk, hogy fürödjenek a beteg köröm kezelésével manikűrszerszámmal. Az anyagot pamutlemezzel kell bevinni:

 • egy nedves tampont helyeznek a beteg körömre, rögzítve sávszalaggal vagy kötéssel;
 • fentiek szerint polietilént;
 • a tömörítést addig tartják, amíg a tampon meg nem szárad;
 • a béke nem szükséges, akkor viseljen egy zoknit a kötszerek fölött és viseljen cipőt.

Az eljárás nappal vagy éjszaka történik. A lábakon történő éjszakai alkalmazást követően a végtagokat folyó vízzel mossuk. A tinktúra hatására a lemez meglágyul, a nekrotikus fragmenseket rendszeresen el kell távolítani. Egyetlen napi alkalmazás esetén az eredmények egy hónapon belül észrevehetők, a tömörítéses kezelés folytatódik, amíg a fertőzött lemezek teljesen fel nem térnek.

Terápiás fürdők

Ha más terápiás szerekkel komplex terápiát alkalmaz, akkor a propolisz extraktumot használják a köröm előzetes fürdéséhez. Az eljárás előkészítéséhez szükség van:

 • két liter forró vízből;
 • 2 tk. Propolis tinktúra (egy teáskanál literenként);
 • gondosan keverjük össze és hűtsük az oldatot kényelmes hőmérsékletre.

A sérülés mértékétől függően az eljárás időtartama 10 és 20 perc közötti. A gőzölés végén a körmök szárazak, a holt leveleket fűrészrel lehúzzák, a szabad szélét ollóval vágják. Ezután az orvos által ajánlott külső anyagot fel kell vinni a fertőzött lemezre. Ez a kombináció kiegészíti a gyógyszer terápiás hatását a propolisz terápiás hatásával, amely jól behatol a páncélozott lemez szerkezetébe.

A propolisz alapú kenőcs pépes formából, vajkomból, egész tojásból és ecetsavból készül. Az alkotóelemeket egy tartályba helyezzük, 200 g esszenciát öntünk és lezárjuk. A készítményt hűtőszekrényben adjuk be, amíg a tojáshéj teljesen fel nem oldódik. Az elegyet ezután összekeverjük mindaddig, amíg egyenletes konzisztenciát nem kapunk minden használat előtt. A kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák, amíg a körömlemezt vissza nem állítják.

A megelőzéshez

Az alkoholra kifejtett propolisz hatékony megelőzést nyújt a körömgombák ellen, amellyel megoldásokat készíthet a fürdőkre. Ajánlott a sikeres anti-mycotic kezelés után használni, amikor egy gombafertőzés hordozó jelenik meg a családban. A megelőző összetétel megfogalmazása nem bonyolult:

 • Három liter, forró vízzel, kényelmes hőmérsékletet vesz igénybe;
 • egy teáskanál propolisz tinktúrát liter literenként;
 • alaposan keverjük össze a keveréket.

Az ilyen készítményeket hetente 10-15 percig ajánlották. A tálcák mellett ne felejtsd el azokat az egyéb megelőző intézkedéseket, amelyek jelentősen csökkentik az onychomycosis visszatérő kockázatát vagy az egészséges családtagoknak történő áthelyezés kockázatát.

Segít-e a propolisz a körömgombával és mennyire hatékony ez a kezelés?

A körömlemez színváltozása, rétegződése és alakváltozása bizonyítja a kórokozó mikroorganizmusok telepítését, melyeket gombáknak neveznek. Az első lépésekben az onokomikózis népi módszerekkel kiküszöbölhető, szintetikus anyagok, például propolisz használata nélkül. Meg fogjuk érteni, hogy egy gyantaszerű anyag hogyan működik egy körömgomba, mely esetekben hatásos és milyen a gyógyszer propoliszból készül otthon.

Miért segít a propolisz?

A Propolis tartalmaz flavonoidok, amelyek képesek megölni a baktériumokat és elnyomják aktív életüket. A patogenezis megzavarása után olyan bioflavonoidokat alkalmaznak, amelyek funkcionalitása a sérült szövetek táplálkozásában rejlik és regenerálódnak. Ez a folyamat elősegíti a köröm természetes színének helyreállítását, szerkezetének helyreállítását és a halott kórokozó szervezetektől való megszabadulást.

A tanninnak is jelentős része van a kompozícióban. Az illóolajokkal együtt hozzájárulnak a lemez megerõsítéséhez a köröm sinusjában.

Röviden a propolisz tulajdonságairól:

Milyen körömgomba hatásos?

A körömgumókat leggyakrabban Trichophyton rubrum, interdigitale, Mentagrophytes és Candida mikroorganizmusok okozzák. Minden faj a saját útján fejlődik ki, és olyan helyet tölt be, amely kényelmes a létezéshez.

A lokalizációtól függően az onokomikózis több fajra oszlik és csakis egyesek közül a propolisz 100% -os hatást fejt ki:

 1. Távolabbi. A lemez végén található leggyakoribb körömkárosodás, amely a gyökér részéhez vezet;
 2. Felszíni fehér. A gomba a körömlemez közepén vagy széleinél jelentkezik. Csak a felső rétegeket pusztítsák el, de a kezelés hiányában laza lesz. A propolisz infúzió rendszeres használata krémek vagy bélések formájában megakadályozza a patogenezist és visszaállítja a körömlemez táplálékának és regenerálódásának folyamatát.

A fennmaradó körömgomba (laterális, proximális, teljes) nehezebben gyógyítható, ezért a propolisz segédanyagként használható. Ez felgyorsítja a gombás paraziták pusztulását és segít a sérült sejtek helyreállításában.

Ha az onychomycosis oka nem elégséges a keringés, akkor a természetes termék csak egy ideig segíthet.

A Propolis segíti a körömgombákat a lábakon és a kezeken egyaránt hatékony.

Előnyök és hátrányok

Előnyök a propolisz kezelésében:

 • természetes összetevők;
 • hatékonyság egy hónapon belül;
 • megelőző ügynökként való felhasználás lehetősége;
 • a gyermekek használhatják.
 • csak akkor érvényesül, ha a körömlemez egyharmadát érinti;
 • A szisztematikus kezeléshez rendszeresen készítenek keveréket a receptek alapján;
 • az allergiás reakció kialakulásának lehetősége az összetevőkre.

Receptek és azok alkalmazása

A hagyományos gyógyítók a megfigyelés és a kísérletek módszerével elegendő számú receptet eredményeztek, ahol a fő hatóanyag pépes vagy folyékony formában lehet.

Egy termék átlagára egy gyógyszertárban - 800 rubel. 33 grammnál.

1. recept - alkohol propolisz tinktúrája

Főzéshez szüksége lesz:

 1. Propolisz doboz (33 g).
 2. Orvosi alkohol. A költségek 100 ml - 40-45 rubel.

Hogyan kell ragaszkodni: az első összetevő erősen zúzott egy kis rács vagy kést, és öntjük, amíg teljesen borított alkohollal. Az infúziós folyamat során (2 hetes sötét üvegben), az összes hasznos propolisz mikrotápanyagot etanolt adnak.

 1. Az első szakasz - a köröm és a bőrt tinktúrával körbevevő bőrt pamut- vagy géztörmelékkel végezzük.
 2. A második az új tampon és annak rögzítése, amíg teljesen meg nem szárad.

A módszer egy normál alkalmazás után mutatja a hatást egy hónapon belül. A gomba megjelenésének megakadályozása érdekében, ha a tampont egy fertőzött ujjra cseréli, egészséges körmökkel is végezzen - naponta egyszer.

Minden egyes eljárás után próbálkozzon maximálisan távolítsa el a hámlasztott, duzzadt csipeszeket.

További tinktúrák receptje:

2. recept - Propolis illóolajjal

A recept hatékony, mert minden illóolaj behatol jól a körömlemezbe, különösen ha sérült és porózus szerkezettel rendelkezik. Ezenkívül az olajos folyadék elősegíti a hasznos és terápiás propolisz anyagok penetrációját. Természetgyógyászathoz vásárolnia kell:

 1. Propolisz.
 2. Bármilyen illóolaj a gyógyszertárból, például cédrus, eukaliptusz, teafa. A hozzávetőleges ár 5 ml 135 rubel.

Az azonos arányú összetevőket összekeverik (a propolisz zúzódik) és orvosolják a körömre egy pipetta segítségével 2 csepp a lemez érintett részén. Az eljárásnak nagyobb hatást kell kifejtenie, ha a tengeri só hozzáadásával előzetesen antifungális fürdőket vesznek fel.

3. recept - kenőcs

A puha adagolási forma könnyen elkészíthető, a következő összetevőkből áll:

 1. Egy csésze vaj (100 rubel.).
 2. 1 csirke tojás (8-10 rubel).
 3. Az ecetsav lényege (80 rubel / 200 ml-es üveg). Körülbelül receptek ecettel...
 4. Propolisz.

A korsóba tegye a vajat és a tojást, egy kis méhterméket, és öntse az ecet lényegét. Fedjük le a tartály fedelét és tegyük a hűtőbe, miután teljesen feloldottuk a tojáshéjat. Az így kapott kenőcsöt minden használat előtt jól keverni kell (Naponta 2 alkalommal az érintett körömlemezen a teljes visszanyerésig).

4. recept - megelőzéshez

A körömgomba elleni megelőző intézkedések alapja a lábak higiéniája, de ha valaki már tolerálja a családban ilyen betegséget, akkor a gomba vitarendezésének veszélye nagyszerű. Ehhez a népgyógyászok javasolják az alkoholtartalmú infúziót propoliszon is, amely hozzá van adva a forró vízhez - 1-2 ts. A medencében (a térfogattól függően). A köröm feloldása 10-15 percig tart.

Miután látta az onokomikózist, ne késleltesse a kezelést. A bőrgyógyász látogatása kötelező jellegű, annak ellenére, hogy a népi receptek propolisz hatása alatt állnak. Talán a gomba színvonala már elhanyagolt állapotban van, ahol erős antifungális szerek használata szükséges.

Vélemények

Néhány ujj körömlemezének kellemetlen szaga és deformációja kezdett zavarni. Olvastam a propolisz használatával kapcsolatos módszereket, és önállóan tinktúrát készítettek az orvosi alkoholból és a propoliszból. Csak a kezelési rendszer megváltozott. Az applikátorok alkalmazása helyett egyszerűen csak meleg vízhez és gőzhez adhatom, amíg a víz naponta kétszer nem lehűl. A fürdést követően a beteg körmök lágyabbak és lehetőség nyílik a sérült lemez eltávolítására. A módszer segített és most minden rendben van.

Nem fogom azt mondani, hogy a propolisz alapú kenőcs nem segített nekem, a kitartásom ellenére. El kellett mennem egy olyan szakemberhez, aki gombaellenes gyógyszert írtak fel nekem, de nem ajánlotta a természetes gyógyszerek használatát a gomba pusztulásának fokozására és a sérült sejtek gyorsabb helyreállítására.

A tengerből jöttem, és 2 hét múlva láttam egy rétegződést a körömön. Rájöttem, hogy gomba volt, és propolisz tinktúrával kezdtem fürdeni (anyám ajánlott), de semmi sem segített. Aztán mélyebbre kerültem a témában, és kiderült, hogy az orvosi rendezvényem alkalmasabb a megelőzésre, és ugyanabból a tinktúrából összenyomódik. A spórák által károsodó növekvő köröm fokozatosan megszűnik, és nem veszik észre, hogy a gomba "tovább nő", így a módszer hatékony.

Az érdeklődők számára a program teljes verziója:

Propolisz a körömgombák kezelésére

A körömgomba az egyik leginkább kellemetlen fertőzés, amely bárhová várhat. A strandon, a nyilvános zuhanyzóban, a cipőboltokban - a betegségtől nehéz elrejteni, ha nem követi az elemi megelőző intézkedéseket. De mi van akkor, ha a gomba már elkapott? Természetes alternatívája az összes gyógyszertári terméknek a méh propolisz.

A természetes termék hatékony antimikrobiális szer. Ennek a tulajdonságnak a összefüggésében a propolisz gombaspórákat tartalmaz, megállítva a fertőzés terjedését. Ezért a méhsejteket soha nem fedik fel a penészgomba - valójában a kisméretű toilerek ezt a ragacsos anyagot használják házak építésére.

Emellett a propolisz tartalmaz illóolajokat, balsamokat és természetes gyantákat. Ezek enyhítik az égést, viszketést és egyéb kellemetlen érzést a betegséghez.

Előkészítés és felhasználás

A legnépszerűbb népi jogorvoslatok a körömgomba számára: vízkivonat, alkoholos tinktúra és kenőcs. Mindegyikük saját módján hatékonyan működik megfelelően.

Tinktúra az alkohollal szemben

Előzetesen szükséges a méhészeti termék csiszolása. A propolisz szeszes tinktúráját 1:10 arányban állítjuk elő. Például 10 gramm bee ragasztó - 100 ml alkohol. Keverje össze az összetevőket egy sötét üvegtartályban, és ragaszkodjon hozzá 3 hétig 20-25 fokos hőmérsékleten.

Használja a tinktúrát tömörítmények formájában. Bõségesen nedvesítse meg a gyapot gyapjú népi jogorvoslatot, alkalmazza az érintett körmön naponta 4-6 alkalommal, vagy kötözze össze kötéssel, és hagyja egyik napról a másikra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezt a módszert ajánlott kombinálni a hagyományos kezeléssel - erről többet a webhelyen.

Vízkivonat

A víz propolisz tinktúráját könnyebb előkészíteni: a méheket őrölni és 1: 2 arányban vízzel tölteni. Főzzük 15-20 percig vízfürdőben, folyamatos keveréssel. Ezt követően propolisnuyu vizet kell hűteni a hűtőszekrényben. A gyógyszert olyan esetekben alkalmazzák, amikor az alkoholfogyasztás ellenjavallt.

A Propolis fürdõket víz tinktúrákkal lehet használni. Ez különösen akkor hasznos, ha több szög van. 3 liter meleg vízhez 30 ml tinktúra szükséges - keverje össze a folyadékot a medencében és tegye a lábát. Ahogy a víz lehűl, törölje le a lábát és tiszta zoknit rakjon fel. Ne feledje, hogy az eljárás során nem lehet forró vizet felvenni. Ismételje meg az ilyen orvosi rituálékokat naponta, amíg a körömlemezt teljesen meg nem nő.

Propolis kenőcs

Sok ember szerint a propolisz kenőcs szinte a leghatékonyabb eszköz a gomba elleni küzdelemben. De az elkészítési folyamat nagyon nehézkes. Szükséged lesz: 50 gramm propolisz őrölni, és óvatosan dörzsölni 100 gramm vajjal vagy vazelin.

A kenőcs vastag golyóval a körömlemezre kerül. Ülj le, amíg teljesen fel nem szívódik. Az eljárást naponta meg kell ismételni, amíg a körömlemez teljesen meg nem nő.

Kezelési szabályok

Annak érdekében, hogy a kezelés hatékony legyen, nem szabad megfeledkezni a higiéniai alapszabályokról. Ellenkező esetben a fertőzés folyamatosan folytatni fogja Önt, ruhában vagy cipőben maradva.

Tartsa be a következő szabályokat:

 • A karok és lábak körmei egyformán fertőzésre hajlamosak. Ezért, ha a gomba csak az egyik helyszínen jelenik meg, vegyen egy megelőző tanfolyamot.
 • gyakran zoknit váltanak. Óvatosan tartsd tisztára ruhákat, cipőt, ágyneműt stb. Mossa le azokat +50 fok felett.
 • rendszeresen használ fertőtlenítőszert.
 • használjon személyi higiéniai termékeket: mosogatórongy, manikűr olló, törölköző stb.

Ezen kívül ne felejtsd el a megelőző intézkedéseket: a nyilvános helyeken mindig csak cipőben járjunk el, alaposan szárítsuk meg a nedves cipőket és rendszeresen változtassunk zoknit.

Hogyan lehet egy körömgombát kórokozni a propolízissel: hasznos tulajdonságok és receptek

Számos komoly tudományos cikk és cikk készült a propolisz gyógyhatására. A bőrgyógyászatban ezt a gyógyszert alkalmazzák, beleértve a gombafertőzés leküzdésére.

Propolisz onychomycosis kezelésére (köröm gomba) egy erős immunrendszer stimuláló, amelyet visszaállítani a bőr védő tulajdonságainak és kezelése az érintett köröm gomba. Sok orvos már régóta használta ezt a gyógymódot, mind a helyi immunitás erősítésére, mind a közvetlen gombaellenes hatású anyagként.

Az ügynök összetétele és gyógyászati ​​tulajdonságai

Soha a méhcsalánkat nem baktériumok vagy gomba borítja, ha természetesen méhek vannak. A Propolisnak feszes, antiszeptikus hatása van, segít megelőzni a bakteriális szövődményeket.

Érdekes tény az, hogy az antibiotikumtól eltérően a propolisz még a vírusokban sem rezisztens, nem beszélve a gombákról és a baktériumokról.

A Propolis több mint 280 összetevőből áll, melyek kétharmadát még nem tanulmányozták. Az anyag gombaellenes hatása miatt elsősorban a terpénsavak felelősek. Ezenkívül a propolisz számos bioflavonoidot tartalmaz (izoramnetin, rhamnotsentrin, ramnazin, kaempferol stb.). Ezek az anyagok hozzájárulnak a páciens szövetek gyors regenerációjához és gátolják a bakteriális szerek aktivitását.

Tanninok, gyanták és illóolajok erősítik a körömot, visszaállítják szerkezetét és megakadályozzák a gyulladásos folyamat terjedését.

A propolisz hatása a fényképre

Vonatkozóan, hogy a propolisz az immunrendszerre - növelésének eszköze a sejtek száma a „fehér vér” (limfociták, neutrofilek, stb) A keringési rendszer hozzájárul a fejlődés egy számos kulcsfontosságú anyagokat, amelyek befolyásolnák a növekedés és differenciálódás (specializáció) limfociták, ellenanyag-termelés és a makrofágok működését.

Az egyetlen, de jelentős, propoliszhiba az, hogy egy nagyon allergén termék. Bizonyos esetekben a propolisz allergiás reakciói olyan személyeknél is előfordulnak, akik korábban más méhészeti termékek (méz, viasz) előtt toleráltak.

A körömgombák propolisz terápiájának alapelvei

Az oychomycosisot nagyon nyugtalanítja, ezért a propolisz csak egy része a komplex gombaellenes terápiának, azonban nagyon fontos része.

Helyi alkalmazással a propolisz növeli a bőr védő tulajdonságait, visszaállítja a körömmátrix munkáját, elpusztítja maga a gombát és a mellékelt bakteriális fertőzést.

A propolisz csak a körömgombák kezelésének része lehet

A "gombás szedés" propolisz vitájának és legmélyebb elemeinek eltávolítása nem lehetséges, ezért egy propolisz kezelésével a körömgomba értelmetlen.

Ez a szer hatásos kombinálva orális (a tabletták vagy kapszulák) szisztémás gyógyszerek (Exoderil, Lamisil, stb), amelyek az orvos által előírt, alapuló érzékenységét gombák ilyen terápia.

A helyi propolis használatával párhuzamosan tanácsos inni egy belső tanfolyamon az anyagcsere és az immunitás ingerlése érdekében. Ehhez használjunk napi 20 csepp alkoholos tinktúrát 3 hétig. A tinktúrát egyszerűen egy evőkanál vízben vagy tejben adagoljuk 30 perccel étkezés előtt.

Videó. Az onokomikózis kezelése propolissal

Alkohol tinktúra

Az alkohol-tinktúra az alábbiak szerint készül:

 • A propolisz zúzalékkal vagy késsel kenje a lehető legkevesebbet;
 • Az így kapott port egy üveg sötét üvegbe helyezzük és az alkoholhoz öntjük;
 • Ragaszkodunk a 2 hétig, minden nap az üveget meg kell rázni.
Ön készítheti propolisz tinktúra magát, vagy vásárolni kész

Miután alkoholos tinktúrát kaptunk, nedvesítünk benne gyapot-géz törlőkendőt, majd feldolgozzuk a köröm és a bőr körül. A feldolgozás után friss tampont veszünk, infúziót áztatunk, és rögzítjük a beteg körömre (tömörítjük), amíg a tampon teljesen megszárad. Az eljárások között nincsenek megszakítások - a szárított cserző egyszerűen felváltja a frisset. Allergiás reakciók hiányában ez a módszer kiváló eredményeket ad az első hónapban.

A gomba terjedésének megakadályozására a szomszédos körmökre - naponta legalább egyszer kezelje őket a tampon cseréjekor.

Kendők fürdőkhöz propolisz tinktúrával. Ugyanazt az alkoholtartalmú tinktúrát használja, amelynek egy teáskanál meleg vízzel medencébe öntik. Rasparivayte lábak 10-15 percig, utána el kell távolítani a körömlemez csipeszek keratinizált elemeit. A felhordott propolisz a tisztított körömre kerül, a pamutzokni tetejére kerülnek és lefekszenek. Az ilyen terápia időtartama 1-2 hónap.

A körömlemez növekedésének helyreállítása és stimulálása

A készítményt az alábbiak szerint állítjuk elő: 20 g propolint 20 ml illóolajjal összekeverünk a gyógyszertárból.

A kapott keverék naponta kétszer kenős köröm - reggel és lefekvéskor. Ehhez 2 cseppet csepeg a körömlemez középpontjába és dörzsölje az olajat a körömbe és a körömhengerbe körkörös mozgásban. Ezt az eljárást célszerű elvégezni a lágyító sótálca után.

Az illóolaj miatt a propolisz komponensek könnyen behatolnak a körömlemezbe és a körömmátrixba, valamint a környező szövetekbe.

Ellenjavallatok a propolisz használatához

Ha a páciens méhészeti termékekkel szemben intoleráns, akkor a propolisz gomba jobb, ha nem kell kezelni. Javasoljuk, hogy előzetesen megismerje ezt a tényt, ha bőrgyógyászra vagy allergiára látogat és bőrvizsgálatot végez.

Egyébként az előnyök helyett a szög állapotát jelentősen megnehezítheti a gyulladás intenzitásának növelésével, beleértve a bőr környező bőrét a patológiás folyamatban.

Nail gombák kezelése propolissal - alkohol, fürdők, kenőcs

A népgyógyászatban a méhészeti termékek széles körben használatosak. Univerzális hatásúak, ezért bőrgyógyászatban bizonyították magukat. A körömgombák propolisz általi kezelése a gyógyszerek sikeres alternatívája.

A propolisz hatásos?

Az Onychomycosis kötelező kezelést igényel. A propolisz biztonságosan használható erre a célra. A termék antiszeptikus, antimikrobiális és fungicid tulajdonságokkal rendelkezik. A fenti jellemzők révén ez a méhészeti termék hatékony készítmény a gombás fertőzések ellen.

Nem csak a kórtani okokkal küzd, hanem gyógyítja, megakadályozza az onychomycosis kórokozóinak növekedését és multiplikációját a sérülések középpontjában. A propolis tüneti hatással is rendelkezik: érzésteleníti, enyhíti a viszketést, égést és a fertőzés külső megnyilvánulásait, megakadályozza a gombaspórák egészséges testrészekbe való elterjedését.

Más esetekben a népi gyógyszerkészítmény javasolt kiegészítő terápiás módszerként történő alkalmazására, és ezzel kombinációban fungicid hatású készítmények - flukonazol, exoderyl, loceril stb.

Továbbá az orvosok megjegyzik, hogy a nagy lábujjak onychomycosisával kapcsolatban érdemes konzultálni az érrendszeri sebészettel. Gyakran előfordul, hogy a betegség a ezen a területen a láb megsértése miatt a vérkeringést és a nyirok a végtagok, és nem lesz képes gyógyítani a testet gombás fertőzés a szisztémás hatása.

Hogyan kezeljük a propolint?

Az onokomikózis elleni küzdelemben népi gyógyászatban alkoholos tinktúrát, propolisz olajokat és kenőcsöket használnak. Javasoljuk, hogy megtanulják, hogyan készítsék el és használják őket a gyakorlatban.

Tinktúra propolisz (alkohol, vodka). Ennek alapján a körömgumót kezelik. Megvásárolhatja a gyógyszert egy gyógyszertárban, vagy készítheti el önmagát. Nézzük meg, hogyan kell csinálni.

A propolist alkoholban vagy vodkában 1: 4 arányban keverik. A jövő gyógyszert sötét helyen ragaszkodnak 10 napig, időnként remegve.

A készterméket a következő receptek fő összetevőjeként használják. Egyes források azt javasolják, hogy koncentráltabb készítményt készítsenek - az alkoholt és a méhészeti termékeket egyenlő arányban ragaszkodva a gyógyító hatás fokozásához és a beteg gyógyulásának felgyorsításához. Természetesen egy ilyen gyógyszer képes gyorsabban megölni a kórokozókat, de nemkívánatos az érzékeny bőrre és az allergiás reakciókra való alkalmazásra.

Fürdők propoliszokkal. Ennek a módszernek az alkalmazása gyors pozitív eredményt ad a mycosis kezelésében. A legnagyobb hatás akkor érhető el, ha az ember körmei sérülnek a kezek és a lábak között.

Melegítsünk fel két liter vizet 45 ° C-ra, adjunk hozzá 1 evőkanál. kanál propolisz tinktúráját. Az anyagot 10 percig be kell párolni. Ezután tisztítsa meg a sérüléseket - a körmöket és a bőrt a megbetegedett szövetekből. Ezután a felületüket peroxiddal és propolisz tinktúrával kezelik. Az eljárást éjszaka kell elvégezni. Két hónap múlva a gombafertőzésnek garantálnia kell, hogy elmenjen.

Alkalmazások propoliszral. A propolisz extraktumban gazdagon átitatott pamut törlőkendőket a kádban lágyított körömlemezekre és a körülötte lévő bőrre helyezzük, és kötéssel rögzítjük. A kötést nem távolítják el egész nap vagy éjszaka. Ezután az eljárás megismétlődik. Az alkalmazásokból származó nyilvánvaló eredmények egy hét alatt észlelhetők, az előrejelzett helyreállítás 1,5 hónap múlva következik be.

Propoliszolaj. Erős terápiás hatás a teafaolaj és a propolisz tinktúrák keveréke. Az összetevőket egyenlő arányban keverjük össze, és gyengéden dörzsöljük a készítményt a fertőzés gócaiba és a bőrt enyhe masszázsmozgással. Az ágens a végtelen ideig alkalmazható a nap folyamán. A gombaölőolajjal kezelni kell a gyógyulást.

Kenőcs propoliszral. Az elkészítéshez a következő összetevőkre van szüksége:

 • csirke tojás - 1;
 • vaj - 200 gramm;
 • ecetsav - 2 evőkanál. kanál;
 • propolisz tinktúrája - 40 csepp;
 • üvegtartály.

Az elkészített tiszta ételekben keverje össze az összes összetevőt (előtisztítsa a vajat). Zárja le szorosan a keveréket, és küldje el a hűtőszekrénybe, amíg a tojáshéj eltűnik az ecet hatása alatt.

Ezután a kenőcs készen áll a használatra. Alkalmazzák reggel és este a sérülésekre. A körömlemezek kezelését addig végezzük, amíg a betegség tünetei teljesen eltűnnek. A gyógyszert a hűtőszekrényben tárolják.

A propolisz kezelés előnyei és hátrányai

Vannak előnyei és hátrányai a propolisz használata a körmökből a kéz és a lábukon. Tekintsük őket egy kis asztalra.