Herpesz: nem gyógyítható, akkor gyógyulhat

Van egy vélemény, hogy lehetetlen megszabadulni a herpesztől. Ha sikerült betegedtél, akkor az élet végéig szenvedsz...

Igaz, hogy a herpesz gyógyíthatatlan? Mit csinálnak azok, akik fertőzöttek? Erről beszéltünk Ekaterina Vyacheslavovna Bukharina, orvostudomány kandidátusa, szülész-nőgyógyász, női konzultáció vezetője klinika "DOCTOR OZONE", Moszkva.

- Catherine Vyacheslavovna, igaz, hogy a herpesz nem kezelt?

Attól függ, hogy mit értünk a "kezelt" szóval. Ha feltételezzük, hogy a gyógymód akkor jön, amikor a vírust teljesen eltávolítják a szervezetből, akkor a herpesz esetében lehetetlen. De valójában általában nem olyan fontos ember számára, hogy vírus van-e vagy sem. Számára a legfontosabb az, hogy a fertőzés nem rontja el az életét. Véleményem szerint, ha nincsenek klinikai megnyilvánulások, ha a betegség nem sok, sok évet vesz igénybe, akkor feltételezhetjük, hogy a beteg gyógyul.

Azt mondani, hogy a herpesz nem kezelt rosszul pszichológiai szempontból. Ez megfosztja a betegek remény és hozzájárul az a tény, hogy ezek általában nem valami köze, azzal érvelve: „Miért kell kezelni, ha még nem jelentek meg?”.

- Kérlek, kérlek, a herpeszről. Mi ez a betegség?

Ez egy vírusos betegség, amely 1-es és 2-es típusú herpeszvírusokat okoz.

A herpeszvírus család nagyon sokféle és változatos. Képviselői felelősek nemcsak a herpesz fertőzésért, hanem más, meglehetősen ismert fertőző betegségekért is. A herpeszvírusnak körülbelül 80 faja van, de csak hat embert izoláltak.

 1. A HSV (herpes simplex vírus) 1 a herpes simplex okozója (ez a vírus, amely a bőrön mindenütt kiütéseket okoz, kivéve a nemi szerveket)
 2. HSV (herpes simplex vírus) 2 - kórokozója a genitális herpesz (bőrkiütéseket a nemi szervek területén, és a végbélnyílás, valamint specifikus gyulladást okoz a méhnyak és a méh, amely nem antibiotikumokkal kezelik)
 3. Virus Zoster vagy HHV 3 - varicella zoster vírus és övsömör
 4. Epstein-Barr vírus vagy HHV 4 - fertőző mononucleosis és "krónikus fáradtság szindróma" kórokozója
 5. CMV vagy HHV 5 - cytomegalovírus fertőzés okozója
 6. HHV 6 - hirtelen exanthema gyermekekben és malignus "krónikus fáradtság szindróma" felnőttekben

- Hogyan kaphatsz herpeszet?

A herpetikus fertőzés megfertőződésének számos módja van:

 • széklet-orális;
 • aspiráció (egy fertőzött folyadék belélegzésével, amikor tüsszögni és köhögni fog a vírust kiválasztó személy);
 • érintkezés (károsodott nyálkahártyákon csókokkal, szoros fizikai érintkezéssel vagy orvosi manipulációkkal);
 • szex;
 • függőleges (átmenet az uterusban az anyától a magzatig).

- Mi történik a szervezetben, amikor a herpesz vírus behatol?

A vírus gyors szaporodása csak epitheliális szövetekben (azaz a nyálkahártyákon és a bőrön) lehetséges, és nem haladja meg a három napot. A szaporodási periódus után a vírus áthalad az idegszálakon az ideg csomópontjain, ahol eltűnik (tartósan) addig, amíg a megfelelő reprodukciós pillanat nem megy újra. A perzisztencia folyamata nem kapcsolódik a vírus szorzásához, így az idegsejtek nem halnak meg, és az idegszövet károsodása a herpetikus fertőzésben minimális.

- Mi a herpesz súlyosbodása?

Buborék kiütések (a nyálkahártyán, a bőrön) vannak, melyeket viszketés, vörösség és fájdalom kísér. A beteg állapota attól függ, hogy ezek a bőrkiütések hol találhatók. Ha az ajkán - kellemetlen, de nem több. Ha például a pénisz feje, akkor a WC-re való minden utazást nyögés és könnyek kísérnek. Ha a buborékok megjelennek az ülőideg kiléptetésénél, minden kísérlet arra, hogy egy székre üljön, hihetetlenül fájdalmas lesz. Ha herpesz a zsindely típusa szerint (azaz a bordák között a bőrön), akkor a betegek is fájdalmasan lélegeznek.

- Hol lesz a kiütés a herpeszvírus típusától?

Klinika "DOKTOR OZONE"

Korábban az volt, hogy a második típusú herpeszvírus a nemi szerveken kiütéseket okoz, és az első - a test minden más részén. De az 1990-es években a helyzet megváltozott. Állampolgáraink jelentősen szexuálisan nyugodtak lettek: most a nemi szerveken megtalálható az első típusú herpeszvírus, és az ajkakon - a második. Ezért most az orvosokat nem a vírus típusának, hanem a kiütések helyének és a súlyos exacerbációknak a vezetésével irányítják.

Most Oroszországban a népesség közel 90% -a hordozza a herpeszvírust, de csak 15-17% esik beteg. Egy tízből annyira beteg, hogy az orvoshoz tartozik, és azt mondja: "Tedd meg, amit csak akarsz, csak mentse el ezt a rémálomot!"

- Catherine Vyacheslavovna, miért olyan erősen beteg emberek, míg mások nem mutatnak vírust?

Minden az emberi egészség általános állapotától függ. Több mint 20 éves orvosi tapasztalatom van, és tapasztalatom alapján azt mondhatom: ez nem az a tény, hogy a testben bizonyos típusú vírus jelen van, hanem hogy hogyan reagál a szervezet.

- Mi teszi az ember egészségesebb, annál kevesebb esély van arra, hogy a herpesz megjelenik?

Így van. A herpesz gyakoribb a gyengített egészséggel rendelkező embereknél. A kockázati csoportba tartoznak azok, akik megzavarta az endokrin rendszer, a krónikus betegségek a gyomor-bélrendszer, hiánya a B-vitaminok, vas, cink, problémák vannak a test oxigén telítettség.

Kiváltó tényező lehet a dohányzás, kiegyensúlyozatlan táplálkozás (vegetáriánus vagy irracionális diétának), valamint a jet lag (rajongói klub életében, és az emberek éjszakai munkarend nagyobb a kockázata a herpesz, mint az emberek „napi típus”).

- De mi van a mentelmi joggal?

A fentiek mindegyike közvetlenül kapcsolódik az immunitáshoz.

Köztudott, hogy a herpesz általában nyilvánvaló, amikor egy személy vagy túlhajszolt vagy beteg más betegségben, és az immunrendszere legyengül, és a tiszta, életveszélyes, akkor azok, akik gyakorlatilag nincs immunitás (például AIDS-szel).

- Tehát, ha a herpesz orvosa immunstimulánsokat ír elő?

Igen, de sajnos ezek hatása elég egy hónapra, talán még egy kicsit.

Annak érdekében, hogy ösztönözze az immunitást, meg kell győződnie. Ha a test gyenge, az élelmiszer rossz, nincs elegendő vitamin, akkor az immunitás ingerlése nem fog semmit tenni. Olyan ez, mintha a hadsereget megpróbálnánk a támadóra szállítani, nem előre felszerelve a kocsikat. Vagyis a katonák persze képesek a támadás megkezdésére, de ha a szokásos étel nem szervezett, akkor hosszú ideig nem tudnak harcolni.

A herpesz kezelésére számos módszer létezik, de általában csak 30% -kal dolgoznak.

- Itt az ideje, hogy továbblépjünk a herpesz kezeléséről szóló történetre...

Egészen a közelmúltig a herpeszet csak exacerbáció alatt kezelték (ha kiütések vannak). A hagyományos terápia alapja a speciális gyógyszerek kijelölése, amelyek elnyomják a vírust. De van egy árnyalat: minden ilyen gyógyszert több mint háromszor nem lehet használni - akkor "addiktív" alakul ki.

- És a gyógyszer már nem működik?

Hatékonysága jelentősen csökken. Azonban még akkor is, ha a függőség létrejött, az antivirális kezelés még mindig előnyös - csökkenti a kiütések időtartamát.

- És mi van, ha nincs kiütés, de meg akarsz szabadulni a betegségtől?

A herpesz kezelésére a remisszió alatt nem könnyű, mert a vírus ebben az időben immunis a vírusellenes szerekkel szemben. Ha egy beteg eljön a klinikára és azt mondja: "Néhány hónapja kiütésem van, most nem, de meg akarom szabadulni tőlük", találkozunk vele. Két megközelítés létezik. Vagy különösen súlyosbodást okozhat, majd kezelheti. Vagy vizsgálja meg a pácienst, gyengeségeket találjon az egészségében és (anélkül, hogy közvetlenül befolyásolja a vírust), kezelje az immunitást.

Egy jó orvos nem ösztönzi az immunstimulánsokkal szembeni immunitást, hanem azon okokat keresi, amelyek miatt csökkent, és kiküszöböli őket. Kiválasztani a megfelelő kezelést, a klinikai képet meg kell gyűjteni a darab, mint egy puzzle, de ha meg tudja határozni, hogy miért a problémák immunitás, akkor érheti el a hosszú távú remisszió, hogy valóban gyógyítani a betegséget. Végül is a leghatékonyabb nem a vírus megsemmisítésére irányuló kezelés (miért próbál megszabadulni attól, amit nem lehet megszabadulni?), De az, amely erősíti a testet.

- Mit tartalmaz ez a beteg vizsgálata?

Először is, ez a vizsgálat, biokémiai vizsgálatok a vér 20 mutatók vizsgálata a gyomor-bélrendszer, a meghatározása antioxidáns státusz, ha szükséges kinevezett tanácsadó endokrinológus, dietetikus vagy más szakember.

Ezután a kapott információt elemzik és kezelik, amelynek célja az immunitás hiányát okozó okok megszüntetése. Lehet a gasztroenterológiai vagy nőgyógyászati ​​megbetegedések kezelése, a rossz szokások kiküszöbölése. Ha egy személynek van egy ösztönzője, akkor általában könnyebben részt vesz velük.

Nos, miután a test visszapattant, ózonterápiát folytatunk.

Az ózonterápia aktiválja az immunrendszert és aktiválja a vírust. Miért történik ez? Amikor az immunitás aktiválódik, a vírus "halála előtt" megpróbálja megszorozni és megvédeni pozícióit. Gyakran történik a természetben. Ismeretes, hogy például a halál előtti öreg almafa rekord betakarítást eredményez. Csak abban a pillanatban, amikor a vírus aktívvá válik, bármely vírusellenes szerrel könnyen megölheti.

- De csak várakozhat az aktiválási időszakra és ózonterápiára? Miért tartják ezeket a hosszú tanulmányokat és előkészületeket?

A különbség az, hogy a kezelés után a szervezet könnyen megnyeri a vírust, és egészséges lesz. És ez a remisszió nagyon, nagyon hosszú lesz, mert a szervezet egészségi állapota nem engedi, hogy a vírus aktívabb legyen.

- És ha csak kezeli a herpesz ózonnal?

Az ózon monoterápiában nem használható. Most sok cég hirdet az ózon szinte csodaszerré minden betegségért. Ez rossz. Ugyanezzel a sikerrel elmondhatja: "Séta az erdőben, friss levegőt lélegezzen be, és megszabadulni minden betegségtől".

Klinika "DOKTOR OZONE"

Telefon: (495) 941-04-68; (495) 711-01-65

A klinikák címei Moszkvában:

 • Str. Starokachalovskaya, 6
 • Khoroshevskoe shosse, 72/1

A klinikánk "DOCTOR OZONE" néven ismert, de ez nem jelenti azt, hogy csak ózont használunk. Ugyanezzel a herpettel az ózon felhasználása figyelemre méltó eredményeket ad, de az integrált megközelítés ugyanolyan fontos: először alapos átfogó diagnózist, majd konkrét problémákkal foglalkozik, majd ultrahangos ózonterápiaként.

- Hogyan számoljuk ki az ózon adagját a herpesz kezelésében??

Ez megköveteli az orvos tapasztalatait és az előzetes vizsgálatot. Számos tényező számít. Például, ha dohányzik, a nem dohányzónak adott ózon standard dózisa nem alkalmas Önnek. Ezért minden beteg számára egyedi megközelítésre van szükség. A klinikán így dolgozunk.

- Hányszor kell ozonoterápiát tenni?

Általában a herpesz kezelésénél az ózonterápiás terápia több, naponta egyszer vagy két naponta tartott ülésből áll. Nagyon fontos mind az adagolás, mind az adagolás módja. Az a tény, hogy az ózon nagy dózisokban antibakteriális hatású (ezért gyakran fertőtlenítésre használják), és kis, éppen ellenkezőleg, stimuláló hatással bírhat. Nem véletlen, hogy vannak speciális szakemberek - az ózonterapeuták, akik jól ismerik ezeket az árnyalatokat, és egyedileg kiválaszthatják az adagot és az adagolási módot minden egyes esetben.

- Mennyi ideig tart a herpesz kezelése a modern ózonterápiában?

Természetesen ez időbe telik. Ha egy személy eljön hozzánk a bőrkiütés során, akkor 5-10 napig az orvos felveszi akut állapotát. Ezután kezdődik a vizsgálat és a kezelés, amely akár négy hónapig is eltarthat. Tudomásul veszem, hogy ez elég hosszú idő, de ha legalább néhány éve meg akarod szabadulni a herpesztől, akkor úgy tűnik számomra, hogy megéri.

- Tényleg, tényleg megszabadulhat a herpesztől a jóért?

Igen, lehetséges. Nem fogok elrejteni, nem mindegyiket kapja meg, de betegeink 70% -ában a súlyosbodások soha nem ismétlődnek meg. Ha komolyan közelíti meg a kezelést, majd követi az orvos egyszerű ajánlásait, a herpeszvírus soha többé nem fog zavarni, és ha igen, akkor nagyon, nagyon diszkrét.

A Reklám Jogairól

A Reklám Jogairól

Lehetséges a herpeszvírus teljes gyógyítása?

A herpesz részletesebb kezelését megelőzően figyelmeztetni fogjuk - nem gyógyítható teljesen. Miután egyszer bejutott az emberi testbe, a vírus örökre ott marad, és időnként kellemetlen tünetekké válik, amellyel harcolni kell. A statisztikák szerint a világ lakói legalább 95% -a hordozza ezt a fertőzést, míg életük során a herpesz nem jelentkezhet.

A herpesz vírus jelei nemcsak fizikai, hanem pszichológiai kényelmetlenséget is jelentenek. A patológiás megnyilvánulások nagyon egyszerűen alakulhatnak ki, és ritkán fordulhatnak elő, ezért egyszerűen egyszerűen leküzdeni a betegséget. Ehhez számos szárító baktericid készítmény van. Azonban az esetek 15% -ában a tünetek olyan gyakran jelennek meg, hogy szükségessé válik egy alapos vizsgálat és egy komplex terápia mind a helyi gyógymódok, mind az immunmodulátorok kijelölésével.

A kórokozók típusai és a fejlődésének feltételei

Az orvostudomány több mint kétszáz fajta herpeszvírust ismeri, de a leggyakrabban vizsgált kórokozók közül mindössze 8 veszélyes az emberre.

A statisztikák szerint az emberek mindegyikének 90% -a fertőzött HSV-1-gyel, és a kezelés nem mindig szükséges, mert a betegség csak akkor jelenik meg, ha bizonyos tényezők vannak:

 • általános és helyi hipotermia;
 • az alultápláltság, a vitaminok hiánya, a tápanyagok a szervezetben és az alultápláltság;
 • a nem megfelelően tervezett pihenés által okozott hosszan tartó kimerültség;
 • gyakori stresszes helyzetek, mentális fáradtság vagy érzelmi fáradtság;
 • állandó alváshiány;
 • más fertőző betegségek és hosszú távú betegségeik;
 • a rossz szokásokra való alkalmasság - a dohányzás, az alkoholtartalmú italok gyakori használata.

Ha egy vagy több ilyen tényező van, a herpesz tünetei jelennek meg, és el kell döntenie, hogyan gyógyítható a patológia.

Fontos! Ha a kezelést figyelmen kívül hagyják, számos szövődmény alakulhat ki: a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata nő, és a vetélés és az intrauterin fertőzés valószínűsége nem zárható ki terhes nőknél.

Mivel lehetetlen megszabadulni a herpesztől örökre, megfontoljuk, hogy milyen eszközök segítenek a negatív megnyilvánulások kiküszöbölésében.

A hagyományos kezelési módszerek

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a herpesz vírus beépíthető idegsejtekbe, a kóros kiütés lokalizálódik az olyan helyeken, ahol az idegvégződések találhatók. A kiütések kialakulását bizsergés és kisebb fájdalom kísérte az érintett területen. Ezenkívül a herpesz mindenhol megjelenhet, ahol idegszövet van, vagyis minden szervben. Meggyengült immunitás esetén a száj, a gége, a szem szaruhártya és a kötőhártya, a nemi szervek, a nyirokcsomók és más szervek nyálkahártyáinak kiütésekkel kell küzdenie.

Sok ember, figyelembe véve, hogyan kell gyógyítani a herpesz jó, közös hiba, égő palack alkoholos megoldások, zöld, jód. Azonban ezek a kórokozó aktivitása nem befolyásolja semmilyen módon, és a bőr és a nyálkahártya égése is biztosított. A gyógyászok maguk is ajánlják a vírusellenes szereket, amelyek használata megakadályozza a fertőzött sejtek reprodukcióját. De ha ezek az alapok olyan hatékonyak, miért nem tudjuk megszabadulni a vírustól egyszer és mindenkorra? Az a dolog az, hogy a gyógyszerek csak akkor hatásosak, ha a herpeszvírus állapota aktív. Ellenkező esetben "elrejti" a neurocitákban, és egy inaktív fázisba esik, így lehetetlen legyőzni őt ebben az állapotban.

Ha a vírust nem lehet teljesen kiküszöbölni, legalább a replikáció elnyomására van szükség, és nem szabad engedélyezni a kórokozó aktiválását. Ehhez gyógyszert kell alkalmazni. Az előkészületeket a folyamatban lévő folyamat szakaszának megfelelően választják ki:

 • Rendszeres és helyi gyógyszereket írnak fel. Az első tabletták közül az Atsiklovira vagy a Gerpevira. Segítségükkel meg tudja gyógyítani a herpeszet, manifesztációit az első és a második típus formájában. A hatásosság csak akkor érhető el, ha a hatóanyagot a betegség kezdeti szakaszában alkalmazzák, mielőtt a vezikulumok kialakulnak. A tablettákat naponta kétszer inni, a terápia időtartama 3-4 nap. A helyi kezelés krémek és kenőcsök használatát jelenti - Acyclovir vagy Gerpevira. A reggel és az esti órákban az érintett területekre kell alkalmazni.
 • Ha a hólyagok már kialakultak, nem ajánlatos a herpeszvírust tablettákkal kezelni, csak kenőcseket használnak. Fontos, hogy ne sérüljön a kiütések integritása ebben a szakaszban, hogy ne növelje a fertőzőképesség szintjét és megakadályozza a bőr másodlagos fertőzését.
 • Amikor a felszakadt hólyagok kezdődnek, a vírusellenes szereket nem használják fel. A fő feladat a kéreg repedése és az újbóli fertőzés megelőzése. Ehhez alkalmazzon cink-kenőcsöt - lágyítja a kéregeket és antibakteriális hatású.

Egyéb gyógyszerek és megelőző intézkedések

Meg tudok küzdeni a herpesztől más gyógyszeripari termékekkel? Sőt, vannak olyan gyógyszerek is, amelyek a patológia gyógyítására használhatók. Vírusellenes allomedin hozzárendelése, amelyet a betegség kialakulásának kezdeti szakaszában alkalmaznak. Egy másik vírusellenes az Alpizarin, nagyon hatásos, ha a szervezetet herpeszvírusok és aphthos szájgyulladás okozza. Az érintett terület gyógyulásának felgyorsítása érdekében a D-Panthenol krémet kiegészítő gyógyszerként használják. Fertőtlenítő Miramestint vagy Chlorgexedin-t használnak.

Egy másik ajánlás az, hogyan kell gyógyítani a herpesz az ajkakon - alkalmazni balzsam "Aranycsillag", amelyet népszerűen csillag. Alkalmazásával felmelegedést és gyulladáscsökkentő hatást figyeltek meg, gyors égési érzés kíséretében. Kenje meg a sebet naponta háromszor ajánlott balsamokkal, ami felgyorsítja az érintett felületek gyógyulását.

Lehetséges-e gyógyítani a herpeszet kenőccsel "Doctor Mom"? Tény, hogy ezt a gyógyszert nem fejlesztették ki a vírus manifesztációinak eltávolítása érdekében, de a kenőcs jól működik a kezdeti szakaszokban, amikor a gyulladás csak most kezdődik.

Fontos! Figyelembe kell venni, hogy mind a Zvezdochka, mind a Doctor Mom képes allergiás reakciót kiváltani, ezért először bőrvizsgálatot kell végezni, ha kis mennyiségű kenőcsöt alkalmaznak a könyökös hajlításon vagy a csuklón.

Mindezek a gyógyszerek csak akkor segítik a herpesz gyógyítását, ha a fertőzés aktív állapotban van. Ha a kórokozó nyugalmi állapotban jelen van a testben, megnyilvánulásai ártalmatlaníthatók az immunitást növelő megelőző intézkedések segítségével:

 • Az élelmiszereknek teljesnek és kiegyensúlyozottnak kell lenniük, biztosítva a megfelelő mennyiségű szénhidrát, zsír és fehérje ellátásának biztosítását. Az ételek kalóriatartalma nem lehet túlzott.
 • Szükséges a szervezet vitaminokkal való telítése, amely zöldség, gyümölcs és multivitamin felhasználását teszi szükségessé.
 • A gyógyítás hatékonyabb lesz, ha a pihenés és a munka rendjét racionalizálják a kötelező szünetek és nyolcórás alvás betartásával.
 • Az erős mentális aktivitást fizikai aktivitással és gyaloglással kell "hígítani".
 • Szükséges elkerülni a stresszes helyzeteket és az érzelmi túlcsordulást.
 • Ne engedje a hipotermiát és a túlmelegedést.
 • Kívánatos lemondani a rossz szokásokról.

Népi receptek

Hogyan lehet a vírust a lehető legrövidebb idő alatt gyógyítani? További intézkedésként használhatja a hagyományos gyógymódot és tanácsot adhat a gyógyítóktól. Azonban minden ilyen receptet a kezelőorvosnak jóvá kell hagynia. Szintén figyelembe kell venni egyes komponensek egyéni intoleranciájának lehetőségét. Fontos, hogy szigorúan tartsuk be a dózist a gyógyszerkészítmények otthon történő elkészítésekor.

Tekintsük a legkedveltebb ajánlásokat a kellemetlen tünetek gyors megszüntetésére:

 • A kiütések gyógyulásának felgyorsítása és a gyulladás kiküszöbölése érdekében használhat asztali sót, elegendő néhány szemetet a sérült felülethez csatolni.
 • Ha a buborékok még nem jelentek meg, lehetőség nyílik arra, hogy egy hagyományos fogkrémet alkalmazzanak a viszketési fókuszon - tökéletesen kiszárítja a felületet és fertőtlenítőszert.
 • A herpeszet jól kezelik fenyőolajjal. A sérülést 3 órás intervallumra alkalmazza. A fenyő-éter egyik alternatívája a mandula és a tengeri homoktövis olaj.
 • A kenéshez frissen préselt citromlé, aloe vagy Kalanchoe-t használhatunk, nedvesítsük be a pamut tampont, a hólyagokat kenni kell.
 • A herpesz esetében a fokhagyma jó segítséget jelent - a levágott lobulát vágják és dörzsölik a sebébe. Jobb lefolytatni ezt az eljárást lefekvés előtt. A fokhagyma hatásának megerõsödése természetes mézet alkalmazva tetejére.
 • A gyümölcslé mellett aloe levél is használható. Ehhez vágjon egy darabot a növény appendage-jából, vegye le belőle a bőrt, csatolja a fertőzött területre és ragasszon be gipszt. Az expozíció időtartama legalább 20 perc legyen.
 • Egy egyszerű és hatékony eszköz - a málna ága. Meg kell őrölni egy cukornád és alkalmazni a sérült területeken a bőr.
 • A menta lotionok segítenek, amelyekhez több friss levele van a növénynek egy pohár forrásban lévő vízben, majd a levesben áztatott pamut alátét az érintett bőrre kerül.
 • A nyírbimbók alkoholos tinktúrái kiváló gyógyító hatással bírnak. Ehhez két nagy kanál növényi komponenst öntöttek az alkohollal, és 14 napig érleltek, majd a pamutlemezt tinktúrával infúrtuk a problémás zónában.

Hogyan kezeljük a vírus manifesztációit otthoni jogorvoslatokkal? Használhat mézet, fokhagymát és hamut. Ehhez ajánlott a papírlapot felmelegíteni, a keletkező hamut egy nagy kanál mennyiségével összekeverik ½ nagy kanál természetes mézzel. A keverékhez adjunk két zúzott fokhagymát, majd alaposan keverjük össze. A nap folyamán többször felhordja a buborékokat.

A herpesz fertőzés elleni küzdelem rendszerei és módszerei

Mikor megtudta a diagnózist herpesz, herpesz fertőzés a betegek kezdődik a csoda, hogyan kell kiüríteni a vírus, és hogy tud-e gyógyítani herpesz örökre. Fájdalom előfordulhat az ajkak ritkán megfázott állapotában, ami nem okoz sok gondot a beteg számára. Vannak azonban olyan esetek, amikor a herpeszvírus folyamatosan visszatér, ami súlyos következményekhez vezet. Minden egyes esetben egyéni kezelési rendet választanak ki, amelyet a kezelőorvos nevez ki

A terápia alapelvei

A vírus elleni küzdelem egy időigényes feladat, nem csak a beteg számára, hanem az orvos számára is. A herpesz hatékony kezelésére egy szakértőnek számos vizsgálatot kell végeznie, azonosítania kell a vírus típusát és meg kell határoznia az immunrendszer állapotát, valamint ellenőriznie kell, hogy az előírt gyógyszerek milyen hatással vannak a páciens testére. Azonban ebben az esetben a herpesz gyógyítása a végéig nem fog működni.

Már ismert, hogy a Föld lakosságának több mint fele herpeszvírussal fertőzött, de nem mindegyikük rendelkezik a betegség klinikai tüneteivel, és sokan nem is sejtik, hogy a fertőzés hordozói. Ennek az az oka, hogy erős immunitás esetén a vírus látens állapotba esik, és úgy viselkedhet, mintha nem sok évig.

De gyenge immunitású betegeknél az első jelek a fertőzés után néhány órával jelentkezhetnek. Ezért fontos kiválasztani az illetékes szakembert, aki nem csak vírusellenes és immunstimuláló gyógyszereket ír elő, hanem azonosítja a test védelmének csökkenését.

De az orvos nem fogja megmondani, hogyan kell megszabadulni a herpesztől, és nem nyújt garanciát arra, hogy a kezelés segít megelőzni a betegség újraindulását. A herpesz kezelésének nagy része a páciens és életmódjától függ.

A kérdés, hogy hogyan gyógyítható a herpesz örökre, sajnos, továbbra is megválaszolatlan marad. Hogy teljesen megszabaduljon tőle, lehetetlen, de tevékenységét sikeresen ellenőrizni lehet. Ehhez szükség van:

 1. Az életmód megváltoztatása. A fő szerepet a rossz szokásoktól való megszabadulás játssza.
 2. Ne töltse túl a testet.
 3. Időben gyógyítani szomatikus betegségeket.
 4. Ellenőrizze az áramellátást.
 5. Kerülje az idegrendszert és a fizikai törzset.

A herpesz kezelése nem vezet teljes helyreállításhoz, mivel a vírus képes behatolni az idegsejtek DNS-jébe, megzavarva a replikációt.

Ezért minden erőnek az immunitás növelésére kell irányulnia, hogy maga a test elnyomja a vírusos sejtek aktivitását. A herpesz helyes kiválasztása hosszú távú remisszióhoz vezet, és megkönnyíti az akut állapotok áramlását. Ha azt mondják, hogy ez a vírus gyógyítható, azt jelenti, hogy inaktív állapotba kerül.

Elfogadható, hogy megkülönböztesse a betegség lefolyásának két szakaszát, amelyek különböző terápiát igényelnek:

 1. Az akut időszakban vírusellenes gyógyszerekre van szükség, amelyek elnyomják a vírus szaporodását. A terápia időtartama 7 naptól 1 hónapig tart.
 2. A tünetmentes időszakban a fő cél az interferonok és immunmodulátorok immunitásának növelése. A megelőző tanfolyam 2 hónap és 6 hónap között tart.

A herpesz legyőzésének ismerete érdekében be kell tartania ezeket az ajánlásokat, és rendszeresen meg kell látogatnia a kezelőorvost a vizsgálatra és megelőző orvosi intézkedésekre. De ne feledjük, hogy ezek az ajánlások nem gyógyítják a vírust, hanem csak erősítik a szervezetet a fertőzés leküzdésére.

Hatékony eszközök és módszerek

A gyógyszerek kiválasztása és a herpeszvírus fertőzés kezelésére szolgáló további módszerek meglehetősen nehéz feladat, hiszen a mai választásuk meglehetősen nagy. Ezután tekintse meg a leghatékonyabbat.

Alapkezelési kezelések

A herpesz kezelése és kezelése nem csak a betegség színpadán, hanem a herpeszvírus típusától, a sérülés területétől és a szövődmények jelenlététől is függ. A herpesz fertőzés megszüntetésére szolgáló készítmények négy formában állnak rendelkezésre:

 1. Külső eszközök.
 2. Tabletták és kapszulák.
 3. Injekciós.
 4. Rektális és vaginális kúpok.

Hogy megszabaduljon a herpesz az ajkán, nincs jól megalapozott kezelési program, de a szakértők gyakran ugyanazokra a receptekre ragaszkodnak. Csak a beteg adagja és időtartama változik, figyelembe véve a páciens sajátosságait: életkort, együttes betegségek jelenlétét, kábítószer-allergiát, terhességet és egyéb olyan tényezőket, amelyek függhetnek a herpesz kezelés hatékonyságától.

Tehát, hogyan kell gyógyítani herpesz az ajkakon? Az alábbi sémát általában erre használják:

 1. A sérülést vírusellenes kenőcsökkel kell megkenni.
 2. Gyakori relapszus esetén az Acyclovir tablettákra 5-7 napig kerülhet sor.

Hogyan kell kezelni a herpesz nemi szerveket felnőtteknél, ez is függ a betegség lefolyásától:

 1. Az akut periódus igényli: vírusellenes szerek.
 2. A remisszió időszakában interferonokat kell alkalmazni.
 3. A megelőzésre évente 2 alkalommal van szükség, amelyre az Amixin és a herpesz vakcinát veszik.

A 3-as típusú vírus kezelése szintén saját tulajdonságokkal rendelkezik. Kinevezik:

 1. Vírusellenes szerek: Acyclovir és analógjai.
 2. Nem szteroid gyulladásgátló szerek.
 3. Görcsoldók.
 4. Külső vírusellenes kenőcsök.
 5. Baktériumellenes szerek (ha szükséges).

A 4. típusú herpesz kezelése különös figyelmet igényel. A vírusellenes hatóanyagok mellett antibakteriális, gombaellenes, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító szereket is előírnak. Az 5. típusú herpesz az Acyclovirrel és hasonló eszközökkel, vitamin komplexekkel és egészséges életmóddal lehet. A legnehezebb a herpesz 7 és 8 típusú kezelése, mivel a legkevésbé tanulmányozva.

Nemrég olvastam egy cikket, amely leírja George Atya kolostorgyűjteményének eszközeit Herpes kezelésére és megelőzésére. Ezzel a kábítószerrel örökre megszabadulhat a HERPES-től, a krónikus fáradtságtól, a fejfájástól, a megfázástól és sok más problémától.

Nem voltam bízva minden információ bizalmával, de úgy döntöttem, hogy ellenőrizni és megrendelni a csomagolást. Változások, amelyeket észrevettem egy héttel később: szó szerint néhány nap telt kiütés. A recepción majdnem egy hónap múlva erőteljes erejőnek éreztem magam, folyamatos migrén miatt szabadultam fel. Próbáld ki, és ha érdekel, akkor az alábbi link egy cikk.

A 7-es és 8-as típusú herpesz eltávolítására vonatkozó kérdés megválaszolásakor a szakértők általában ilyen rendszert jelölnek ki:

 1. Vírusellenes szerek.
 2. Az interferonok.
 3. Kemoterápia.
 4. Sugárterápia.
 5. Antidepresszánsok.

A herpeszvírus olyan fertőzés, amelyet még nem vizsgáltunk meg teljes egészében, ráadásul veszélyes is, mivel ellenállhat az antivirális gyógyszereknek, ezért nem lehet teljesen ellenőrizni. A kezelés kiválasztásakor a legfontosabb, hogy ne használjon olyan gyógyszereket, amelyekkel a fertőzést több mint 3 alkalommal kezelték, ellenkező esetben a vírus ellenállhat, és a herpesz kezelése hatástalanná válik.

A leghatékonyabb eddigi herpesz elnyomó terápia, amelyben nem csak csökkenti a fertőzés aktivitása és intenzitását annak megnyilvánulásait, hanem lehetőség, hogy ösztönözze az immunválaszt behatoló idegen anyagokat.

gyógyszerek

Az anti-herpesz terápia csak integrált megközelítés esetén érvényes. A herpesz kezelésére különböző kábítószer-csoportokat használnak:

 1. A herpesz kezelésére a legnépszerűbb tabletták a következők: Acyclovir, Famciclovir, Valtrex, Gerpevir, Zovirax, Panavir, Ulkaril. Tevékenységük célja a vírusos sejtek replikációjának és reprodukálódásának megakadályozása az emberi szervezetben. A kurzus időtartama legalább 5 nap.
 2. Az interferon induktorokkal rendelkező szerek immunstimuláló és vírusellenes hatást fejtenek ki. Leggyakrabban ilyen gyógyszereket írnak elő remissziós periódusok alatt, és a kezelés időtartama a beteg korától és állapotától függ. Ilyen gyógyszerek közé tartoznak: Amiksin, Tsikloferon, Ridostin, Kagocel.
 3. Interferonok - Viferon, Genferon, Reaferon - lehetővé teszik a herpesz gyógyulását gyakori relapszusokkal. A test védő erejének növelésével a vírussejtek aktivitása csökken, és nyugvó állapotba kerülnek.
 4. A sejtszinttel szembeni immunitás stimulálása és a herpesz elnyomása érdekében a kezelést immunmodulátorokkal hajtják végre: polioxidónium, lycopid, Alpizarin, Galavit, Immunomax.

A külső eszközök csökkenthetik a vírus aktivitását és megakadályozhatják az érintett szövet további proliferációját., Mint a herpesz kimutatása:

fizikoterápia

Ma van egy másik modern módszer, amely sokáig segíthet elfelejteni a herpeszvírust - ez ózonterápia. Ennek lényege, hogy lehetővé teszi, hogy egyszerre aktiválja a vírus és az immunitás sejtjeit.

Ebben az esetben a herpeszsejtek gyors multiplikációja, amely az aktív állapotban bármelyik vírusellenes szerrel nagyon könnyű megölni, de még mindig nem tudja teljesen eltávolítani a vírust a szervezetből. A felnőttek kezelésének időtartama körülbelül három hét, amihez 7-10 alkalommal kerül sor. Gyermekkorában próbálja meg elkerülni ezt a módszert, hogy ne sértse meg a mentelmi jog természetes munkáját.

A herpesz fertőzésnél, különösen akkor, ha kiterjedt kiütések vannak a testen, lézeres besugárzást vagy infravörös sugárzást végeznek. Akut periódusokban is hasznos az ultraibolya és a magnetoterápia vezetése.

Ezek a módszerek felgyorsíthatják a sérült szövetek gyógyulását, és megakadályozhatják a másodlagos fertőzés megkötését. A bőr gyógyulása után ajánlatos az amplipulszterápia vagy a dansonvalizáció folyamata, amely lehetővé teszi a sejtek metabolikus folyamatainak javítását és a vérkeringést.

Alternatív módszerek

A homeopátiás gyógyszerek hatásos terápiája, de sajnos ez a módszer nem válaszol arra a kérdésre, hogy hogyan lehet véglegesen gyógyítani a herpesz fertőzést. Ezek a gyógyszerek csak képesek a vírust inaktív állapotba hozni és hosszú távú remissziót elérni. Milyen gyógyszereket használnak:

 1. Acidum nitrikum.
 2. A higany korrodálja.
 3. Lachesis.
 4. Echinacea.
 5. Rus toxikodendron.
 6. Lappa arctium.
 7. Silicea.

Gyakran előfordul, hogy a herpesz kezelését az alternatív gyógyászat módszerével is gyakorolják.

Az immunrendszer megerősítésének leghatékonyabb eszközei:

 1. A nyírlevél infúziója.
 2. Az édesgyökér gyökerének levele.
 3. Friss gyümölcs bogyók.
 4. Ital csipkebogyóból.
 5. Eper és áfonya levelek infúziója.

Maga a vírus kezeli a népi gyógymódokat? Természetesen nem. A vírus a testben, valamint a hagyományos kezelésben marad. A herpesz lehetséges megnyilvánulásait csak népi gyógymóddal lehet kezelni. Ezt a módszert legjobban a gyógyszerek sorozata közötti időközönként alkalmazzák a test erejének helyreállítására és vitaminok telítésére.

A válasz arra a kérdésre, hogy lehet-e teljesen gyógyítani a herpeszet és megszabadulni örökre, negatív. A modern terápiás módszerek lehetővé teszik egy ideig a vírus aktivitásának elfojtását, de fejlődésének kedvező feltételek megteremtésével a betegség ismét visszatér.

Minden a herpeszről: a vírus kódolásáról és kezeléséről

A világ népességének mintegy 90% -a herpesz fertőzött. Ha egyszer a szervezetben van, akkor ez a vírus örökre ott marad, de soha nem jelenik meg, de folyamatosan zavarja. Mi a veszélyes herpesz? Mit mondanak gyakori kitörések? Hogyan kell kezelni?

A herpesz olyan vírus, amely az ember sejtjeit "integrálva" a genetikai készülékébe.

A herpesz fertőzés lehet szexuális, légúti, generikus (anyákról gyermekre szülés közben), sőt érintkezés révén (kézfogás, háztartási tárgyak, csók).

Általában a betegség nem jelentkezik, amíg a hordozó nem gyengíti az immunitást, ami hipotermiát, túlmelegedést, terhességet, magas alkoholfogyasztást, stresszt, fertőző betegségeket okozhat.

Úgy gondolják, hogy ha a kiütések évente 4-5 alkalommal nem jelentkeznek gyakrabban, csak az ajkán, akkor semmi sem kell aggódnia. De ha az exacerbációk évente ötször gyakrabban fordulnak elő, a bőrkiütések nem csak az ajkakon, hanem a test más részein is megjelenhetnek, és kiterjedt, immunológiai vizsgálatra van szükség.

Ki veszélyben van?

Majdnem mindegyikünk egyszerű vírusokat hordoz, de kevesen betegek. Miért történik ez, a tudósok továbbra is rejtélyek. A herpesz szimplex vírusok akár 60% -áért sem feltételezik, hogy fertőzöttek, de veszélyes vírust küldhetnek partnernek a nemi közösülés során.

tünetek

A gyógyszer azonban nemcsak a betegség virális természetét ismeri, hanem maga a vírus 8 fajtája is. A leggyakoribbak az első három típus a herpesz: az I. típus hozzájárul az ajkak hideg megjelenéséhez, II. Típus a reproduktív rendszer betegségeit okozza, III típus a varicella és a zsindelyeket okozza.

A herpesz leggyakoribb tünetei kiütések, hólyagok formájában, amelyek megjelenhetnek az ajkán, az orr és a száj nyálkahártyáján, a nemi szerveken és a testen. A herpeticus hólyagok megjelenése előtt a prekurzorok jelenhetnek meg a jövőbeni kitörések helyén: viszketés, égő, bizsergő érzés. Javítani kell a gyógykezelést a prekurzor szakaszban, hogy megelőzzük a kiütések megjelenését.

A herpesz azonban atipikusnak nyilvánulhat, ha nincsenek klasszikus kiütések, de vannak kisülések, viszketés, égető, repedések, ödéma, nyálkahártyák vörössége. Az ilyen formájú herpesz tünete fájdalom is lehet - húzza meg az alsó hasát, vagy a betegek a "radiculitis" támadásait panaszkodják.

kezelés

A herpesz kezelésének feltétlenül átfogónak és egyéneknek kell lennie. Azok, akik gyakran szenvednek a herpesztől, ésszerűen igénybe veszik a lenyelés erős eszközeit, elnyomva a vírus aktivitását. Csökkentik az exacerbációk számát is, viszont viszont az öngyógyítás rezisztens vírustípusok kialakulásához vezet, és néha az immunitás még nagyobb szuppressziójához vezet.

Tehát a herpesz gyógykezelését orvos - dermatovenereológus, nőgyógyász, urológus vagy immunológus írja fel.

Sürgős megelőzés esetén, azaz amikor már kialakult egy kellemetlen érzés és bizsergés, de még nincsenek buborékok, olyan kenőcsöket használnak, amelyek ilyen vírusellenes anyagot tartalmaznak, mint az acyclovir.

A kezelés során a vazelin és allantoin tartalmú lipbalmák jól alkalmazhatók a herpeszes fekélyek hidratálására és lágyítására.

De ha a herpesz évente több mint 3 alkalommal megteszi a támadásait, komolyabb megközelítésre van szükség. Az immunitás stabil normalizálására irányuló, komplex immunterápia nélkül gyakorlatilag lehetetlen radikálisan gyógyítani a relapszáló herpeszet. Súlyos esetekben vakcinoprophylaxist alkalmaznak ma.

Népi módszerek

Ha az ajkán lévõ láz ugrott, és nem volt különleges krém a kezében, igyekezzen segíteni a népi jogorvoslat segítségével.

A viszketés csökkentése érdekében néhány perc jégdarabot vagy egy használt teáskannát használhat (a tea tanninsavat tartalmaz, amely antivírus tulajdonságairól ismert). Alkalmas és teafa és zsálya olajok, amelyek fertőtlenítő hatással bírnak.

Nem csak az ajkakon

Az ajkakon lévõ láz ismerõs sokak számára, de a herpesz megnyilvánulásai a bensõséges helyeken az emberek kevésbé találkoznak. Mindkét fertőzést herpes simplex vírusok okozzák, közeli "rokonok" - DNS-jük hasonló az 50% -hoz.

A szexuális herpesz vezethet a házastársak meddőségéhez: a nők gyulladásos folyamatokat fejlesztenek ki a nemi szervek szerveiben, megakadályozzák a terhességet, a férfiaknál a vírus a spermiumba kerül, és elveszíti az életerőt.

A terhesség alatt bekövetkező fertőzés gyakran a vetéléshez, súlyos sérülésekhez és a jövőbeli gyermek deformitásához vezet.

Annak érdekében, hogy a genitális herpesz időben elkapódjon, a véna vérének virológiai vizsgálata vagy a kiütés helyéről vett minta elvégzése történik.

A genitális herpét mítoszok és pletykák veszik körül. Tehát sokan biztosak abban, hogy a fertőzést fel lehet venni a nyilvános fürdők és uszodák látogatásakor, a WC-ülések, egyéb ételek és törülközők használatával, ami valóban nem így van. De az a tény, hogy a vírus beléphet a szervezetbe az anyatejjel, igaz.

övsömör

A herpeszvírus egyik leggyakoribb változata a herpes zoster, amely az idegrendszerre és a bőrre hat. A betegség általában erős, lövöldözéssel kezdődik. A hátsó vagy ágyéki régió, a bordák, fáj. A személy gyengeséget, émelygést érez, néha a hőmérséklet emelkedik. Néhány nappal később a fájdalmas zónákban fuzzy rózsaszín foltok jelennek meg, és körülbelül egy nap alatt a helyükön - a vizes hólyagok telepei. Fokozatosan kiszáradnak, homorúak.

A zsindelyek szörnyűek a szövődményeikkel, ideértve a neurológiát is, vagy másodlagos bakteriális fertőzéssel. Emellett súlyos szövődmények fordulnak elő a betegség szem- és fül-formájával - például a halló- és arcideg tartós gyulladása, csökkent látásélesség, a hallás romlása.

Akkor mi van?

A herpesz kezelésének befejezéséhez szükség van rá is helyes. A láz eltűnése után cserélje ki a fogkefét és a fogkrémet. Ha gyakran van herpesz az ajkán, tanácsos kis csöveket vásárolni.

A pszichológiai tudomány kandidátusa, a hagyományos egészségjavító rendszerek szakértője, a "A legfontosabbakról" és a könyv szerzőjének "A legfontosabb tippek otthoni címlistája" című műsorvezetője Sergey Agapkin a herpesz kezelésének finomságairól beszélt.

Mítoszok és igazságok

Számos évtizednyi "kommunikáció" a herpeszre a betegség körül, sok spekuláció jelent meg. Tehát sokan biztosak benne, hogy a herpesz csak a bőrt érinti, hogy a vírus az alkohollal, a jóddal és a zelenkával való leégéséből kiszabadulhat, és csak akkor kaphat herpeszet, ha kiütések vannak. Mi az igazság, és mi nem?

"Anti-herpesz-étrend"

A bőrön és a nyálkahártyán kellemetlen kiütések jelentkeznek, mivel a herpeszvírus elkezd szaporodni. Új sejtek létrehozásához "építőanyag" szükséges, amelynek szerepe az arginin aminosav. Kémiai képlet szerint, mint egy ikertestvér, hasonló egy másik aminosavhoz - lizinhez. De nem alkalmas a herpeszsejtek kialakítására. Ha azonban sok a lizin a szervezetben, a vírus hibákat követ el és használja. Ennek eredményeként az új sejtek alacsonyabbak és gyorsan meghalnak.

A tudósok az amerikai Mayo Clinic találták, hogy ha a test minden nap kap mintegy 1,3 lizin, csökkenti a száma kiújulásának herpesz 2,4-szer. Annak érdekében, hogy "vírusellenes" aminosavat adjon magának, rendszeresen enni túrót és egyéb tejterméket, halat, húst és tojást. Kis mennyiségben lizint találnak hüvelyesek, avokádók, szárított sárgabarackok, gabonafélékben. Kívánatos az arginin fogyasztásának csökkentése - sokat csokoládé és búzalisztből készült termékek.

Az is fontos, hogy az "anti-herpesz-étrend" sok A-, C-, E- és cink-vitamint tartalmazzon.

A herpesz örökös gyógyítására irányuló kísérlet: a leghatékonyabb módszerek

Ha legalább egyszer életében megtapasztalta a herpesz, akkor nagyon jól ismeri ezt a kellemetlen betegséget: a vírus kényelmetlenséget okoz, bár nem befolyásolja a szervezet egészségi állapotát. Nem csak ez az egyik leggyakoribb vírusos betegség, így a megjelenés után is az életed marad. De tényleg így van?

Lehetséges-e gyógyítani a herpeszet örökre?

A herpesz bármilyen típusa és helyzete a vírus, amely a szervezetben való bejutáskor örökre a trigeminális ideg zónájában marad és sorsának nincs hatása a kezelésre. A betegség emlékeztetni fogja Önt az immunrendszer gyengülésének első jeleire, függetlenül attól, hogy milyen kompetens az orvos, akivel nem találkozott a herpesz első kezelésénél.

Teljesen igazságtalannak hangzik, de ez a vírusos fertőző betegségek természete. Mindazonáltal, ha Ön már fertőzött, a saját kezében, további egészség: mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a vírus későbbi aktiválását a szervezetben? Hogyan kezeljük egy második betegséget? Ezekre és még sok más kérdésre is válaszolunk.

A herpesz-aktivitás megnyilvánulásának okai:

 1. Az immunrendszer gyengülése.
 2. A szervezet túlhűtése vagy túlmelegedése.
 3. Fertőző vagy krónikus betegségek.
 4. Gyengeség műtét után.
 5. Erős stressz.

A legjobb esetben, a vírus fog megnyilvánulni formájában bőrpír területén ajkak és az áll, és a legrosszabb esetben - fog összpontosítani a nemi szervek területén. A herpesz előrehaladása az erózióra és a fekélyekre nő, melyet a kellemetlen, fájdalmas érzések jellemeznek. Néha a problémák az immun betegség képes szövődmények, és vezet a tragikus következményekkel, mint az agyhártyagyulladás és a herpes encephalitis.

Érdekes, hogy a vírus nem a gyulladás helyére koncentrál, hanem szabadon mozog a testen. Emiatt nem lehet megszabadulni tőle.

A modern orvostudomány megelőző intézkedések biztosítását és a herpetikus eruptációk kezelését foglalja magában. A terápiás kezelésnek összetettnek kell lennie annak érdekében, hogy hatékonyan elnyomja a vírust és csökkentse annak következményeit.

A leghatékonyabb gyógyszerek

Ezeknek a gyógyszereknek a következő csoportjai vannak:

Ez a csoport magában foglalja az ilyen gyógyszereket:

Az acyclovir hatással van a vírus genetikai készülékére, ami további reprodukciójának nehézségéhez vezet. A herpeszkiütés és a herpesz herpesz sérüléseinek kezelésére szolgál. Kenőcsként, tablettákként jelenik meg.

A Zovirax az acyclovir analógja. Külső használatra készült krém formájában készül.

A valaciklovir a fentiekben leírt módszerekkel analóg módon jár el. Hatékony a betegség kezelésére az ajkakon és a nemi szerveken.

A Famvir-ot abban az esetben írják fel, ha a fent említett gyógyszerek immunvirtáltak a vírusban.

Az immunstimulánsokat vírusellenes szerekkel együtt kell bevenni a kezelés hatékonyságának növeléséhez.

Ezek közé tartoznak a következő gyógyszerek csoportjai:

 1. Az interferonok.
 2. Mikrobiális gyógyszerek.
 3. Szintetikus immunstimulánsok.
 4. Növényi növények.

A gyógyszereket tabletták vagy kúpok (viferon) formájában állítják elő, és képesek az immunsejtek interferonok reprodukálására. Nemkívánatos reakciók esetén allergiák fordulhatnak elő.

A mikrobiális eredetű anyagok Lycopid, amelynek összetétele bakteriális sejtek fragmensein alapul.

A polioxidóni gyógyhatású antiherpetikus gyógyszerek szintetikus csoportja, amelyet az immunrendszer erősítése és a fertőzés további ellenállásának biztosítása jellemez.

A gyógyszertárban értékesített növénycsoportból megkülönböztethetünk:

A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek harmadik csoportja a helyi gyógyszerekre vonatkozik, ide tartozik:

Ezek a termékek szárító hatásúak.

Új modern terápiás módszerek

A biorezonancia-kezelés segít nemcsak a herpesz, hanem más betegségek kezelésében is. Ennek a módszernek a lényege a gyenge elektromágneses sugárzás hatása a szervezetre, különösen a vírus sejtjeire.

A terápiában egy speciális eszközt használnak, amely bizonyos hullámhosszok által káros hatással lehet a betegség kórokozójára és megsemmisíti azt. A hullámok irányát úgy kell megválasztani, hogy a hatás csak a herpeszvírussal fertőzött sejteken legyen. Ma a biorezonancia terápia alkalmazása nem csak a herpesz kezelésére, hanem az onkológia és a fekélyek elleni küzdelemben is alkalmazható.

Számos kozmetikai ózonterápia is létezik: széles körben alkalmazzák a herpesz-kezelésben, és híres hatékonyságáról. Az ózon a fertőtlenítő tulajdonságairól ismert, amelyet a szövetekre gyakorol.

A herpesz kezelése ózonterápiával:

 • elpusztítja a vírusos, gombás és protozoon szervezeteket;
 • eltávolítja a gyulladást és elősegíti a sebgyógyulást;
 • normalizálja az anyagcserét;
 • normalizálja a hormonális hátteret;
 • növeli a mentelmi jogot.

Amikor az ózonterápia, a hígított terápiás gázzal készült sóoldat intramuszkulárisan vagy szubkután befecskendezi a szervezetbe. Intravénás beadás esetén az ózont tartalmazó droppert használják.

A legjobb népi kezelési módszerek

A herpeszet a hagyományos orvoslással kezelik. Számos recept van, amely elnyomja a vírus fejlődését, és hosszú ideig felfüggeszti a szervezetre kifejtett hatását. Az ilyen kezelési módok egyszerűek, de nagyon hatékonyak:

 1. Aloe juice. A fertőzött herpeszet a növény gyümölcsléjével kell kezelni, és jobb, ha egy ideig hozzáfűzik;
 2. A jégkockákat a gyulladás központjaira naponta háromszor fél órára kell alkalmazni. A jégnek szárító hatása van, és hatással van egy olyan vírusra, amely nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet;
 3. A sót a sebre naponta többször kell alkalmazni;
 4. A fogpaszta az érintett felületet kezelje és hagyja megszáradni. Ez elősegíti a gyors gyógyulást;
 5. A fokhagyma levét ajkakkal töröljük le, ezt az eljárást éjszaka kell végrehajtani;
 6. Erős tea áztassa a pamut alátétet, és naponta háromszor ragassza az érintett területet.
 7. A sebek legyengetőbb, fájdalmas, de hatékony módja a herpesz elleni küzdelemnek. A tűznek forró kanálját kell alkalmazni a fertőzés nyüzsgésére. Az eljárást napi öt alkalommal végezzük.

Megelőző intézkedések

A herpeszvírus fertőzés megelőzése számos kötelező, de egyszerű intézkedést tartalmaz. Szükségesek a betegség kórokozója elleni küzdelemben. A megelőzés megakadályozza a fertőzés lehetséges megjelenítését, különösen a leginkább hajlamos embereknél.

Az is fontos, hogy betartsák a higiéniai szabályokat, mivel a legtöbb fertőzés kialakulása pontosan elhanyagolható. Rendszeresen meg kell mosni a kezét, különösen mielőtt a WC-hez megy, és evés előtt. Használjon személyi higiéniai tárgyakat, gyakrabban mossa le a ruházatot, mossa le, és vizes tisztítást végezzen otthon.

Nem szabad túlmelegíteni vagy hűteni a testet, és nem szabad kitéve stresszes feltételeknek.

Amikor a betegség a vírus egyik családtag tilos megérinteni a dolgokat használni a beteg, és ha lehetséges, ne forduljon vele, míg ő teljes helyreállítást.

Fontos elkerülni a véletlen, nem védett szexet. Fogamzásgátlók használata kötelező, különösen akkor, ha új partner jelenik meg. Ha megtalálható a herpesz nemi szerveknél, a szexuális életet a teljes gyógyulásra kell korlátozni.

A megelőzés fontos módszere a vakcinázás, amelyet néhány héttel a betegség eltűnése után ajánlunk. A kurzus öt injekciót tartalmaz.

Ne feledje

A betegség külső biztonsága ellenére veszélyezteti az immunrendszer működését. Különösen veszélyes a helyzetben lévő nők számára, és különböző szövődményeket okozhat, ami kellemetlen következményekhez vezethet.

A herpeszfejlesztés és annak ismételt megnyilvánulása elkerülhető a szükséges biztonsági és megelőzési intézkedések betartásával. De a kijelzőn ajánlott azonnal orvoshoz fordulni, vagy hatékony összetett kezelés céljából.