ekzifin

A gombás megbetegedések sajnos számos kellemetlen érzést okoznak sok embernek, akik újra és újra megjelennek a kezelés után is.

Ezért a kábítószer megfelelő választása és felhasználásának hatékonysága fontos kérdés minden mycosisban szenvedő ember számára. A gombafertőzések egyik legelterjedtebb gyógyszere exifin.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az orvosok miért írják fel az Exifint, ideértve a gyógyszertárakban alkalmazott gyógyszer használati utasításokat, analógokat és árakat. Azok az emberek, akik már részesültek az Exifin-ben, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A termék az alábbi formákban érhető el:

 • Tabletták „Ekzifin” - tartalmaz terbinafin-hidroklorid 281,31 mg, és segédanyagok: MCC, nátrium-keményítő-glikolát, előzselatinizált keményítő, a kolloid szilícium-vízmentes, magnézium-sztearát.
 • Krém „Ekzifin” - 1 g 10 mg terbinafin-hidroklorid és a segédanyagok: cetil-alkohol, sztearil-alkohol, cetil-palmitát, benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, izopropil-mirisztát, nátrium-hidroxid, poliszorbát, tisztított víz.

Klinikai-farmakológiai csoport: gombaellenes szer.

Mi segít a Exificin-nek?

Az utasítások szerint az Exifint a következőkre használják:

 • színes lichen (az Exifin helyi formái használatosak);
 • súlyos, gyakori dermatomycosis, amely szisztémás kezelést igényel;
 • gombás megbetegedések, szögek (onychomycosis esetében a gyógyszer helyi formái nem használatosak): trichophytosis, epidermophytosis, micropora, rubrophyticus, bőr candidiasis, nyálkahártyák.

Farmakológiai hatás

Az Exifin hatóanyag hatása miatt az általa érintett gombák bioszintézisének korai stádiuma zavart. Tabletták formájában orálisan alkalmazva a gyógyszer elsősorban a bőrön, valamint a körmökön és a hajakon felhalmozódik.

Az utasítások szerint az Exifin aktív dermatophyták, penészgombák, élesztő és dimorf gombák ellen. Az Exifin nincs hatással a hormonok és egyéb gyógyszerek olyan metabolizmusára, amelyek metabolizmusa a CYP450-gyel kapcsolatos.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a kezelés időtartama és az Exifin adagolási rendje egyedileg határozható meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

 • Onychomycosis. A szokásos adag: 250 mg 1 alkalommal / nap. A terápia időtartama kb. 6-12 hurok. Ha a kezek és lábak körmei sérültek (kivéve a nagy ujját, nyögést), vagy amikor a beteg fiatal, akkor a kezelés időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Nagy toefertőzés esetén általában elegendő egy 3 hónapos kezelés. Ritka esetekben, lassabban a körömgyarapodás esetén hosszabb kezelésre lehet szükség 6 hónapig vagy tovább.
 • A bőr gombás fertőzései. A kezelés időtartama az interdigitális, plantáris vagy típus „zokni” lokalizációja fertőzés 2-6 hét, mikózisok más testrészek: alsó lábszár - 2-4 hét, a test - 4 hét, a mycosis okozott Candida - 2-4 hét; mikroszkopikus fejjel Microsporum canis - több mint 4 hétig.

Az Exifin krém átlagos időtartama és gyakorisága:

 • A törzs dermatomikózisa, dobosodás -1 hét 1 alkalommal / nap;
 • Inguinalis epidermophytosis - 1-2 hét 1 alkalommal hetente.
 • A láb dermatomikózisa - 1 hét 1 alkalommal naponta.
 • A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal / nap.
 • Többszínű lichen - 2 hét 1 vagy 2 alkalommal / nap.

Az Exxin alkalmazása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket. A krémet egy vékony rétegen alkalmazzák az érintett bőrön és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölve. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Exifin - használati utasítások, felszabadítási formák, javallatok, mellékhatások, analógok és ár

Ha kiütések a bőrön vagy gombás jellegű onychomycosisban lehet rendelni Ekzifin - használati utasítás a gyógyszer hordoz eszközökkel gombaellenes gyógyszerek, széles spektrumú, szemben aktív penészek, élesztők és más gombák típusok. A kezelési ütemterv és a napi dózis a specifikus diagnózistól függ, a kezelőorvos egyedileg fejleszti.

Exifin a gombából

Gombaellenes készítmények Az Exifin széles spektrumú hatással rendelkezik, és az allil-aminok farmakológiai csoportjába tartozik. Fő hatóanyaga szemben aktív formák, dimorfok, élesztő (Candida nemzetség), valamint dermatophytes fajta Microsporumra pityrosporum. A hatóanyagot bőrmikózisok, körömgomba, bőr candidiasis vagy nyálkahártyák gombás fertőzésének kezelésére írják fel. A varázslott zuzmó kezelésére, amelyet a malassezia nemzetség gomba okoz, a furfur ineffektív.

Összetétel és kibocsátás formája

Az Exxin gombás megbetegedések kezelésére két alapvető dózisforma áll rendelkezésre: helyi kenőcsök és orális tabletták. A hatóanyag aktív komponense a terbinafin, amely fungisztatikus és fungicid hatással bír a bőr gombás fertőzéseinek kórokozói ellen. Az Exifin 250 mg terbinafin egy tablettában található, a készítmény teljes összetételét az alábbi táblázatban mutatjuk be.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A gyógyszerek összetevőit Ekzifin kábítószer hatása bioszintézisének alapvető anyag -ergosterola gomba sejtmembránon. Ez annak köszönhető, hogy az enzim gátlásához szkvalén-epoxidáz, így a vétel eszközökkel nem befolyásolják az anyagcsere a hormonok és gyógyszerek, amelyek emészthetőséget közvetlenül kapcsolódik egy citokróm P450 rendszer (SUR450). Ha orálisan, terbinafin felhalmozódik a haj szerkezetét a bőr és a köröm megfelelő mennyiségben, hogy a gombaölő és gombaölő hatású.

Adagolás esetén a maximális koncentráció 1,5-2 óra múlva érhető el. A vérplazma-fehérjékhez való kötődés egyidejűleg 95% körül van, az exciphin kiválasztása 16-18 óra. A hypodermiás faggyúmirigyek, a szőrtüszők és a bőr alatti szövetek váladékai felhalmozódnak 1,5-3 hét folyamatos vétel során. Metabolizálódik a májban, kiválasztódik a vizeletbe és a borjakat metabolitok formájában. Étkezés, a beteg kora nem befolyásolja a gyógyszer farmakokinetikáját.

Használati utasítások

Gombaellenes Ekzifin szerint a használati utasítást, használják a terápiában és a gombás fertőzések megelőzésére, a bőr és a nyálkahártyák (candidiasis), továbbá a gombás fertőzések kezelésére a fejbőr. A gyógyszer alkalmazási területei a következő betegségek:

 • trihofitia;
 • onychomycosisban;
 • rubrofitii;
 • mikrosporiya;
 • a törzs és végtagok sima bőrének dermatomikózisa (komplex szisztémás terápia keretében);
 • A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa.

Adagolás és adminisztráció

Az adagolás módja, a napi dózis és a kurzus időtartama függ a diagnózistól, a gombás lézió súlyosságától, amelyet egy dermatológus fejleszt ki, figyelembe véve a beteg egyéni jellemzőit. Az orvos az Exifin krémmel vagy a szisztémás hatású tabletták bevételével választja ki a gyógyszert - a helyi kezelést és az alkalmazás módját. A tünetek súlyosságát csökkenteni kell a terápia első napjaitól, 7-10 napon belül észrevehető eredmények hiányában a gyógyszer pótlása szükséges.

Exifin tabletták

A használati utasítás szerint az Exifin javasolt napi adagja nem haladhatja meg a 250 mg / nap mennyiséget. A gyógyszert az orvosi ajánlásoknak megfelelően napi két-három alkalommal étkezésektől függetlenül kell bevenni. A kezelés és a megelőzés időtartama különböző diagnózishoz képest:

 • Onychomycosis - 6-12 hét. A körömlemezek lassú újraindulása 4-6 hónapra növelhető.
 • Gombás bőrfertőzések - 2-6 hét, a sérülés lokalizációjától függően.
 • Mycosis a fej - 1,5 hónap
 • Candidiasis - 4-5 hét.

Exifin kenőcs

A gombaölő krémet az Exifin közvetlenül az érintett bőrfelületekre vagy körmökre alkalmazza, korábban gondosan megtisztítva és szárítva. Az alkalmazás ideje nem kritikus, a krémmel történő kezelés után a "nedvesedés" esetén a bőr felületét gézkötéssel borítják. A kurzus időtartama és a használati utasítás által a diagnózishoz képest javasolt kezelési idő a következő:

 • dermatomycosis - napi 1 alkalommal a hét folyamán;
 • többszínű lichen - napi 1-2 alkalommal, a tanfolyam időtartama 10-14 nap;
 • A bőr kandíliaiája - naponta kétszer 1,5-2 hétig;
 • ingerlő epidermofitia - naponta egyszer 14 napig.

Kábítószer kölcsönhatások

Együttes alkalmazás gyógyszerekkel, amelyek metabolizmusa a citokróm P450 gyakorlatilag nem hat a clearance-ekzifin (olyan szerekkel, mint ciklosporin, terfenadin, tolbutamid, triazolám). Egy párhuzamos vétel orális fogamzásgátlók zavarok a menstruációs ciklus. SUR450 enziminduktorok (például a rifampicin) felgyorsítása kiválasztódása terbinafin SUR450 inhibitorok (például cimetidin) - lassú.

Exifin tabletták: a gyógyszer hatása, használati utasítás, analógok

A gombás mikroorganizmusok könnyen fertőződhetnek az emberi bőrrel, ami figyelmen kívül hagyja az óvintézkedéseket a nyilvános helyeken. A betegség veszélye a kórokozó spórák gyors felszaporítása a hám felületén, ami a körmök, tenyér, láb, törzs és haj fejének a vereségéhez vezet.

A mycosis megszabadulása sokáig tart, fennáll a betegség visszaesésének kockázata is. A fertőzés kezelésére a topikális készítményekkel együtt gyakran fel kell tüntetni az Exxint (antimikotikus tabletták orális beadásra), amelyek a betegektől sok pozitív választ kapnak.

Aktív komponensek

A farmakológiai készítmény fő hatóanyaga a terbinafin 250 mg / l-es dózisban.

A szerkezeti segédkomponensek a következők:

 • előzselatinizált keményítő;
 • vízmentes szilícium-kolloid;
 • magnézium-sztearát;
 • mikrokristályos cellulóz;
 • nátrium-keményítő-glikolát.

Ezek fokozzák a terbinafin felszívódását és felgyorsítják a fertőzés megölésének folyamatát.

Farmakológiai tulajdonságok

A parazitákra gyakorolt ​​káros hatás a gombaspórák bioszintézisének korai szakaszában bekövetkező blokkolásnak köszönhető. Ezzel párhuzamosan a kórokozó cellás borítékai szkvalént gyűjtenek, ami meggátolja a mikroorganizmusok életképességét.

Az Exifin küszködik a penész, a dimorf gomba, az élesztő patogének bizonyos fajtáival és a dermatophytákkal.

Az Excyxin tabletta bevétele után a hatóanyagok felszívódnak a vérbe, és a plazma plazmájában a legnagyobb koncentrációban 2 óra elteltével kerülnek megfigyelésre. A gombaellenes anyagok gyorsan terjednek a test belső szervekbe és szövetekbe, behatolnak a bőr alatti szövetekbe, körömlemezekbe, dermisbe, szőrtüszőkbe.

A gyógyszer metabolizálódik a májban, és a vizeletben (80%) vagy a székletben (20%) a lenyelés után 30 órával ürül ki. A szükséges fungicid hatás a kezelés kezdetétől számított néhány héten belül nyilvánul meg.

Használati utasítások

Az Exifint a gombás fertőzés korai szakaszában és a betegség elhanyagolásakor is előírják. A gyógyszerkészítményt a következő kórképek diagnosztizálása során végzik el:

 • trichofitózis és mikroszporia (gyűrű) a fejbőrön. Hajhullás esetén a tabletták hatását külső krémet használják;
 • a karok és lábak körmök onokomikózisa;
 • ótvar;
 • a nyálkahártyák candidiasis;
 • a lába bőrének mycosisa (rubrophytic);
 • súlyos fertőzés a törzs, a felső és az alsó végtag epidermisz gombás fertőzésével, amely szisztémás kezelést igényel.

Ellenjavallatok

A gyógyszert nem írják fel az egyéni érzékenységre a terbinafin hatóanyagra, valamint a beteg allergiás reakcióira való hajlamát.

Az abszolút ellenjavallatok magukban foglalják a terhességet bármely trimeszterben, a laktációs időszakot, a 2 év alatti gyermekeket.

Különleges gondossággal a terápiát diagnosztizált máj- vagy veseelégtelenség, vérbetegségek, felső- vagy alsó végtagi hajók végzik. Nem ismert eredetű tumorral vagy neoplazmában szenvedő betegek, bizonyos pikkelysömör-kitörések, anyagcserezavarok veszélyeztetettek.

A kábítószer nem ajánlott az alkoholfüggőségben szenvedőknek. A terápia lefolytatása csak akkor lehetséges, ha a beteg a kezelés idején tartózkodhat az alkoholtól.

A gyógyszer felvételének szabályai

A gombaellenes hatóanyag felvételének módját az orvos külön-külön választja minden egyes beteg számára, figyelembe véve a bőrelváltozások mértékét és a fertőzés lokalizációját. Az Exifint étkezés előtt vagy után készítik el. Néhány esetben a terápia kezdetén a patológiás tünetek csökkenése figyelhető meg. Ebben az esetben nem ajánlott a kezelés abbahagyása.

A kurzus korai befejezése vagy a gyógyszeres szabálytalanság miatt a betegség visszaszorulhat a parazita sejtek hiányos megsemmisítése miatt.

Felnőtteknek

A használati utasítás meghatározza a betegek e kategóriájának standard dózisát, amely napi 1 tabletta bevitele. A kezelés időtartama függ a gomba patológiájától:

 • a fejbőr sérülései 1 hónapig eltűnnek, a gyógyszer hosszabb szedése lehetséges;
 • Az ízületi gyulladás vagy a bőr candidiasis 2-4 héten belül meggyógyul;
 • láb gomba, interdigital tér igényli az Exifint 2-6 hétig;
 • a törzs dermatomikózisa 4 hetes terápiát igényel, a bőrön jelentkező bőrelváltozásokat 2-4 héten belül eltávolítják;
 • a körmök és lábujjak onychomycosisával a tanfolyam 6-12 hét. A hüvelykujj fertőzése a gyógyszer kezelésének 3 hónapos használatát igényli. A felvétel időtartama a körömlemez növekedési sebességétől is függ. A terápia javasolt egészen az egészséges köröm teljes növekedéséig folytatni. Bizonyos esetekben a kezelés körülbelül hat hónapig tart.

Gyermekeknek

Gyermekgyógyászati ​​betegeknél a terápia szokásos terápiája csökkenthető. A gyermek testtömege határozza meg az Exifin előírt adagját:

 • A tabletta 1/4 része egyetlen napi bevitelhez 20 kg-nál kisebb gyermekek esetében szükséges;
 • a napi mennyiség 20-40 kg tömegű 1/2 tablettára nő;
 • napi egész tabletta szájon át történő alkalmazását írják elő, ha a gyermek testsúlya meghaladja a 40 kg-ot.

Mivel a terbinafinnak a gyermek testére gyakorolt ​​hatása nem teljesen ismert, a gyógyszer nem alkalmazható a 12 kg alatti gyermekek kezelésére.

Terhesség és szoptatás alatt

Az Exifin-et a terhesség ideje alatt a nőknek nem írják elő, mivel a terbinafin hatóanyag képes a beültetésre a magzatba, ami nagyon nem kívánatos.

A gyógyszerrel történő kezelés ellenjavallt a szoptatás ideje alatt, annak elkerülése érdekében, hogy a hatóanyagok az anyatejbe kerüljenek és negatív hatást gyakoroljanak a baba újszülött testére. Ha a kezelés ideje alatt a természetes táplálékból antimikotikus kezelésre van szükség,.

túladagolás

Túladagolás esetén a betegnek a következő tünetei vannak:

 • hányinger és hányás;
 • szédülés, migrén;
 • fájdalom az alsó hasban;
 • fokozott vizelettel;
 • bőrreakció bőrkiütés formájában.

Az állapot enyhítésére tüneti terápiát alkalmaznak az Exifin megszüntetésével. Bizonyos esetekben a gyomormosás és az aktív szén felvétele szükséges.

Kölcsönhatás más eszközökkel

A gyógyszer enyhén befolyásolja a P450 citokróm (Triazolam, Terfenadin, Ciklosporin) részvételével metabolizálódó gyógyszerek farmakokinetikai tulajdonságait. A warfarin, a digoxin, az antipirin nem változtatja meg a jellemzőiket.

Az Exifin gátolja az antiaritmiás szerek (Flecainide) hatását, a szerotonin (Fluvoxamine), a béta-blokkolók (Metoprolol) befogásának szelektív inhibitorai.

Az orális fogamzásgátlók párhuzamos használata késleltetheti a menstruációs ciklust.

A rifampicin (a citokróm P450 induktora) javítja a terbinafin metabolikus átalakulását a szervezetben. A CYP 450 (cimetidin) blokkolók ellentétes hatással bírnak, és késleltetik a gyógyszer kiválasztódását. Kombinált gyógyszeres kezelés esetén ki kell igazítania az Exifin adagját.

Mellékhatások

A tabletták bevétele számos negatív reakciót kelthet a központi idegrendszer, az izom-csontrendszer, az emésztőrendszer és az immunrendszer oldalán:

 • szédülés, fokozott szorongás, depresszió;
 • arthralgia, myalgia;
 • gyomorpanaszok, émelygés, hasmenés, emésztési zavar;
 • allergiás reakciók, csalánkiütés, fényérzékenység, erythema.

Emellett a beteg általános állapota rosszabbodik, fáradtság, fejfájás érzése van. Talán változhat az íz, a hajhullás, a pikkelysömör súlyosbodása. Súlyos mellékhatások esetén az Exifin tablettát fel kell függeszteni.

A készítmény helyettesíthető

Az Exifint orvosi rendelvény szerint vásárolják meg a gyógyszertárakban. Az átlagár csomagonként (16 tabletta) 850 rubel.

A farmakológiai piacon a gyógyszer analógjait is bemutatják: Terbinafine, Lamisil, Exeter. A legdrágább antimikotikus Lamisil: a költsége meghaladja a 2000 rubelt.

Vélemények

Elizabeth, 33 éves

Az orvos javasolta az Exifint a körömgombákról a lábán. 3 hónapig kezeltem. Az egészséges lemezek elég gyorsan növekedtek, és fokozatosan levágtam az érintett területeket. A gyógyszer kellemes volt a fogadáshoz. Az egyetlen hátránya a kezelés költsége, hiszen a teljes terápia több csomagot igényel.

Miután feltárta a gyűrűt, Exifin tablettákat írtak. Az utasításokat naponta egyszer vettem, de a testemre nem illett a gyógyszer. 3 nap múlva fejfájást, súlyos gyomorban fordult elő, a szorongás érzése nőtt. A kezelés első hetének végén a hőmérséklet nőtt, a kellemetlen érzés nem tűnt el. A gyógyszert törölték.

ekzifin

Exifin: használati utasítások és felülvizsgálatok

Latin név: Exifine

ATX kód: D01AE15

Hatóanyag: terbinafin

Gyártó: Dr. Reddy's Laboratories Ltd. (Dr. Reddy's Laboratories Ltd.) (India)

Frissítse a leírást és a fényképet: 06.02.2018

Az árak a gyógyszertárakban: 181 rubel.

Az Exifin egy helyi és szisztémás felhasználású gombaölő szer.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az Exifin adagolási formái:

 • Tabletták: fehér vagy csaknem fehér, kerek, bikonvex, sima felületű (16 db a bliszter buborékfólia karton csomagolás 1; 4 db buborékcsomagolásban kartondobozba köteg 4, 5, 7 vagy 10 hólyagok..);
 • krém külső használatra 1%: majdnem fehér vagy fehér homogén tömeg (10 g alumínium csövekben, kartoncsomagban 1 cső);
 • gél helyi alkalmazásra, 1%: tömeg egyenletes állagú vagy majdnem fehér fehér (15 g vagy 30 g alumínium csövek kartondobozban 1 cső).

1 tabletta tartalmaz:

 • hatóanyag: 281,31 mg terbinafin-hidroklorid, ami megfelel a 250 mg terbinafinnak;
 • adjuvánsok: előgélesített keményítő, mikrokristályos cellulóz (típus 102), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, nátrium-keményítő-glikolát (A típusú), magnézium-sztearát.

1000 mg krém tartalmaz:

 • hatóanyag: terbinafin-hidroklorid - 10 mg;
 • Kiegészítő komponensek: cetil-palmitát, cetil-alkohol, benzil-alkohol, sztearil-alkohol, izopropil-mirisztát, poliszorbát, szorbitán-sztearát, nátrium-hidroxid, tisztított víz.

1000 mg gél tartalmaz:

 • hatóanyag: terbinafin - 10 mg;
 • Kiegészítő komponensek: benzil-alkohol, etanol, izopropil-mirisztát, a poliszorbát 20, a butilezett hidroxitoluol, a karbomer 974P, szorbitán-laurát, dinátrium-edetát, nátrium-hidroxid, tisztított víz.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

Az Exifin - gombaellenes szer, amelynek terápiás hatása a hatóanyag aktivitása a gombás fertőzések széles köréhez. A terbinafin csoportjába tartozik a allilaminok, hatásmechanizmusát társított károsodott korai szakaszában az ergoszterol bio-szintézisét (a fő összetevője a sejtmembrán a gomba) enzim gátlásával szkvalén epoxidáz.

Alacsony koncentrációban, akkor fungicid aktivitást mutat. A terbinafin érzékeny gombák (beleértve az Aspergillus, Scopulariopsis brevicaulis, Cladosporium), néhány dimorf gombákkal szemben, dermatophytes Trichophyton (T. mentagrophytes, T. rubrum, T. tonsurans, T. violaceum, T. verrucosum), Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, élesztő gombák (elsősorban Candida albicans). A Candida gombákkal és micélium formák terbinafin fungicid vagy fungisztatikus hatást függően gombafaj.

A terbinafin nem befolyásolja a CYP450-gyel kapcsolatos hormonok és gyógyszerek metabolizmusát.

Lenyeléskor az anyag a bőrben, a hajban és a körmökben halmozódik fel koncentrációban, amely fungicid hatású.

A szisztémás terápia alkalmazása hatástalan a Malassezia furfur által okozott varicolored lichen kezelésére.

farmakokinetikája

Szájon át történő beadás után a terbinafin jól felszívódik, 0,8 óra elteltével a beadott adag felét felszívják és a szervezetben 4.6 órán keresztül eloszlanak. Az egyik tabletta bevételének hátterében a maximális plazmakoncentráció (Cmax) 1-2 óra elteltével 0,97 μg / ml. Biohasznosíthatóság terbinafin - 80%, az élelmiszerek egyidejű bevitele nem befolyásolja.

A vérplazma-fehérjékhez való kötődés - 99%.

Az anyag kiválasztódik az anyatejbe. A szövetekben gyorsan eloszlik, behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe, a faggyúmirigyek titka. Nagy koncentrációban halmozódik fel a bőrben és a bőr alatti szövetben, a hajhagymákban, a hajban. Néhány hétig tartó alkalmazás után a terbinafin koncentrációja a körmökben olyan szintet ér el, amely fungicid hatású.

A májban biotranszformálódott inaktív metabolitokká.

A testben nincs halmozódva. A vesék formájában metabolitok, a 80% -a venni, 20% - a bélben.

T1/2 (féléletidő) - 16-18 óra, a terminál fázis esetében a mutató 200-400 óra.

A terbinafin farmakokinetikája nem függ a betegek életkorától. A vesék vagy a máj elváltozásai esetén az elimináció csökkenhet, ami növeli a terbinafin koncentrációját a vérben.

A krém vagy gél helyi alkalmazásakor a hatóanyag felszívódása kevesebb, mint 5%, nincs jelentős szisztémás hatása.

Használati utasítások

Az Exifin tabletták a következő gombás betegségek megelőzésére és kezelésére szolgálnak:

 • trichophytia, microsporia - a fejbőr mikózisai;
 • a bőr és a köröm gombás fertőzéseinek okozta Trichophyton (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum (M. canis, M. gypseum) és Epidermophylom floccosum;
 • a törzs sima bőrének és a végtagok sima bőrének gyakori dermatomycosisa, amely szisztémás terápiát igényel;
 • A szervezet bőrének és nyálkahártyáinak kandidiózisai;
 • onychomycosisban.

A következő gombás fertőzések megelőzésére és kezelésére használt Exifin gél és krém:

 • ingens epidermofitia;
 • mycosis stop;
 • gombás bőrbetegségek (beleértve mikrosporiya, trichophytosis, rubrofitii, candidiasis bőr) miatt érzékeny kórokozók, beleértve a Microsporum canis, Trichophyton (T. mentagrophytes, T. rubrum, T. violaceum, T. verrucosum), Epidermophyton floccosum, élesztő gombák;
 • a Pityrosporum orbiculare által okozott sokszínű zuzmó.

Ellenjavallatok

Az utasítások szerint az Exifin ellenjavallt olyan betegeknél, akiknek az összetevői egyénileg túlérzékenyek.

A gyógyszer bizonyos formáira vonatkozó további ellenjavallatok:

 • Tabletta: terhességi időszak, szoptatás, legfeljebb 2 éves korig;
 • gél: szoptatás, 18 évig.

Az Exifint a következő betegségek és állapotok felírása során óvatosan kell eljárni:

 • tabletta: veseelégtelenség, alkoholizmus, májelégtelenség, vérbetegségek, tumorok, metabolikus patológia, pikkelysömör, végtagi érrendszeri megbetegedések;
 • Krém: alkoholizmus, máj és / vagy a veseelégtelenség, gátlása csontvelő vérképzés, neoplazmák, anyagcsere-betegségek, végtag okkluzív érrendszeri betegség, pszoriázis, terhesség és szoptatás, gyermekek és 12 év;
 • Gél: a terhesség időtartama, a bőr sérült integritására alkalmazott területeken.

Használati utasítás Exifin: módszer és adagolás

tabletta

Tabletták Az Exifin szájon át szedett 1 alkalommal naponta.

Az adagolási rendet és a kezelési időt az orvos egyénileg határozza meg, tekintettel a fertőzés lokalizációjára és a betegség súlyosságára.

Az Exifin ajánlott napi dózisa a páciens életkorának és súlyának figyelembe vételével:

 • felnőttek: 250 mg (1 tabletta);
 • gyermekek: legfeljebb 20 kg testtömeggel - 62,5 mg (1 /4 Tabletták); 20-40 kg - 125 mg (1 /2 Tabletták); több mint 40 kg - 250 mg.

A terápia javasolt időtartama:

 • onychomycosis: 42-84 nap, a nagy lábujj fertőzésének kezelésében - 90 nap, a körmök lassú újrahasznosításával - 180 vagy több nap;
 • gombás bőrfertőzések: ujjak talpi (beleértve a típus „zokni”), lokalizációja fertőzés - 14-42 nap, mycosis szárak - 14-28 nap, a test - 28 nap, gombás fertőzések okozta a Candida - 14-28 napos, gombás fertőzések, a fejbőr által okozott Microsporum canis - több mint 28 nap.

Felnőtt betegek károsodott vesefunkciójú CS (kreatinin-clearance) 50 ml / perc vagy kreatininszint a vérben 300 umol / L ekzifin napi adag nem haladhatja meg a 125 mg-ot.

Ha a májfunkció súlyosan megsérti, a kezelést napi 125 mg-os dózisban kell elvégezni.

Krém és gél

Gél vagy krém Az Exifint külsőleg alkalmazzák a szervezet fertőzött területének bőrének tisztítása és szárítása után. A hatóanyagot vékony rétegben kell felhordani, enyhén dörzsölni, a bőr sérülési területei mellett.

Alkalmazása során a készítmény a területeken a test hajlamos a fejlesztési pelenkakiütés (az emlők alatti, az ágyék, a farpofák között, a interdigitális időközönként), akkor ajánlott, hogy fedezze a géz.

Ajánlott adagolás az Exifin krémhez:

 • daganatsebészet, törzs: napi 1 alkalommal 7 napig;
 • ingerlő epidermofitia: 1 7 naponta, a tanfolyam időtartama 7-14 nap;
 • dermatomycosis stop: napi 1 alkalommal 7 napig;
 • A bőr candidiasis: napi 1-2 alkalommal, a kezelés időtartama 7-14 nap;
 • többszínű lichen: napi 1-2 alkalommal, a kezelés időtartama 14 nap.
 • A lábmixózisok visszaesésének megakadályozásához 2-3 ciklusos krémet kell beadni 14 napig 7 napos intervallumokban.

A gélt naponta egyszer alkalmazzák, a túra időtartama minden indikáció esetében 7 nap.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése néhány napos kezelés után történik. Ha az Exifin nem javul a javulás jeleivel kapcsolatban, kérdezze meg orvosát, hogy tisztázza a diagnózist.

Szabálytalan eljárások vagy az eljárás korai befejezése növeli a fertőzés megismétlődésének kockázatát.

Mellékhatások

Az Exifin szisztémás alkalmazásából adódó nemkívánatos mellékhatások:

 • az emésztőrendszerből: gyakran - émelygés, emésztési zavar, a gyomorban történő túlcsordulás érzése, hasi fájdalom, étvágytalanság, hasmenés; ritkán - az ízérzés megsértése vagy teljes elvesztése (az Exifin megszüntetése után néhány héttel helyreállított); ritkán - májtranszaminázok, sárgaság, májgyulladás, cholestasis, hepatobiliáris diszfunkció tünetmentes emelkedése;
 • az immunrendszerből: gyakran - erythema multiforme, urticaria; ritkán - szisztémás jellegű allergiás reakciók (a szérumbetegséghez hasonlóan), angioödéma; nagyon ritkán - súlyos bőrreakciók (Stevens-Johnson-szindróma, toxikus epidermális nekrolízis, fényérzékenység);
 • a mozgásszervi rendszerből: gyakran - myalgia, arthralgia;
 • a központi idegrendszer oldalán: ritkán - szédülés, paresztézia, hypoesthesia; nagyon ritkán - fokozott szorongás, depresszió érzése;
 • a hemopoetikus rendszerből: nagyon ritkán - agranulocitózis, neutropenia, thrombocytopenia;
 • más: gyakran - fáradtság, rossz egészségi állapot, fejfájás érzése; nagyon ritkán - fokozott hajhullás, a pikkelysömör súlyosbodása.

Az exifin külső használatú krém alkalmazása, a bőr viszketése és égése esetén a hyperemia az alkalmazás helyén lehetséges.

Helyi terápiával külső gél használatával a következők lehetségesek:

 • bőrgyógyászati ​​reakciók: gyakran - bőrhámlás, viszketés; ritkán - erythema, crusting, bőrkárosodás, pigmentációs rendellenesség, bőr égető érzete, bőrön keresztüli sérülések; ritkán - kontakt dermatitis, száraz bőr, ekcéma; gyakoriság nem állapítható meg - bőrkiütés;
 • az immunrendszerből: a gyakoriság nem állapítható meg - túlérzékenységi reakciók;
 • a látószerv oldalán: ritkán - szemirritáció;
 • Egyéb: ritkán fájdalom és / vagy irritáció az alkalmazás helyén; ritkán - a betegség tüneteinek súlyosbodása.

túladagolás

A krém vagy gél külső alkalmazása esetén a túladagolás valószínűsíthető.

Tünetek a tabletta túladagolásának vagy a gél véletlen lenyelésének hátterében: alsó hasi fájdalom és / vagy epigastrium, émelygés, hányás.

A krém véletlen lenyelésének tünetei: émelygés, gastralgia, gyakori vizelés, fejfájás, szédülés, bőrkiütés.

Kezelés: azonnali gyomormosás, aktív szén. A beteg állapotának alapos megfigyelése és szükség esetén a tüneti terápia kijelölése.

Különleges utasítások

A nemkívánatos hatások általában átmeneti jellegűek és mérsékelt vagy enyhén súlyosak. A tabletták alkalmazását fel kell függeszteni a hepatobiliáris diszfunkció kialakulásakor vagy a bőrkiütések előrehaladásakor.

Az Exifin bármely formájának szabálytalan alkalmazása vagy a terápia idő előtti abbahagyása a betegség visszaeséséhez vezet.

A terápia időtartama meghosszabbítható olyan tényezők jelenlétében, mint az egyidejűleg előforduló betegségek, a körömfertőzés súlyos formája.

Ha a tabletták bevétele 14 napon belül nem javítja az állapotot, konzultáljon orvosával és végezzen újra vizsgálatot a kórokozó és a terbinafin érzékenységének meghatározására.

Onychomycosis esetén a tablettákat csak akkor kell előírni, ha a lokális topikoterápia hatástalansága, a legtöbb körmök teljes veresége, a subungualis kifejezett hyperkeratosis jelenléte van. A klinikai válasz ebben az esetben bizonyos idő elteltével (30-60 nap) megfigyelhető a mycologikus kúra megerősítése és az Exifin eltörlése után. Ez annak köszönhető, hogy az egészséges köröm újra fellendül. Ha az onokomikózis 21 nap alatt leállítható a lábak kezelésével és 42 nappal a lábak kezelésénél, a körömlemezek eltávolítása nem szükséges.

A májbetegség terbinafin clearance-e csökkentésének kockázata miatt a betegnek biztosítania kell a máj transzaminázszintjének szabályozását a vérszérumban, amikor az Exifint szájon át adják. Az elhúzódó (90 napos) kezelés hátterében ritkán előfordul a kolesztaza és a hepatitis. Az étvágycsökkenés, a gyengeség megjelenése, a tartós émelygés, az hasi fájdalom, a sárgaság, a vizelet sötétedése, a színtelen széklet miatt a gyógyszeret vissza kell vonni.

Ha szükséges a terbinafin pikkelysömörben való felírása, akkor fontolóra kell venni a pikkelysömör súlyosbodásának kockázatát.

A gombafertőzés kezelése során az általános higiéniai szabályok szigorú betartása szükséges ahhoz, hogy megakadályozzuk a fertőzést vászon és cipő segítségével. A cipő, harisnya és zokni gombaölő kezelést a kezelés alatt és a törlés után 14 naponként kell elvégezni.

Figyelembe kell venni, hogy a terbinafin és az orális fogamzásgátlók kombinációja esetén menstruációs ciklus fordulhat elő.

Befolyásolja a gépjármű-közlekedés és komplex mechanizmusok kezelésének képességét

Az Exifin alkalmazása nem befolyásolja a pszichomotoros reakciók sebességét és a páciens járműveket vagy összetett mechanizmusokat.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Terhesség és szoptatás ideje alatt ne alkalmazzon tablettákat.

A krém terhesség és szoptatás ideje alatt csak akkor jelezhető, ha a terápia várható hatása meghaladja a magzat és a csecsemő potenciális veszélyét.

Ellenjavalta a gél szoptatáskor történő alkalmazását, és terhesség alatt óvatosan kell alkalmazni, és nem teszi lehetővé az alkalmazás kiterjedt testfelületét.

Alkalmazás gyermekkorban

Korlátozások az Exifin alkalmazásához, a kibocsátás formájától függően:

 • tabletta: két év alatti gyermekek (nincs terbinafin testtömeg 12 kg-ig);
 • gél: 18 év alatti gyermekek és serdülők;
 • Krém: a 12 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésében a kellő klinikai tapasztalat hiánya miatt elő kell írni.

A tabletta adagját a gyermek súlyát figyelembe véve kell meghatározni: legfeljebb 20 kg - 62,5 mg (1/4 tabletta), 20-40 kg - 125 mg (1/2 tabletta), több mint 40 kg - 250 mg. A fejbőr mycosisának szisztémás kezelését általában 28 napig folytatják, miközben a Microsporum canis hosszabb időt igényelhet.

Vesefunkció megsértése esetén

A jelölt veseműködési zavar (kreatinin-clearance 50 ml / perc, vagy a kreatinin szintje a vérben a fenti 300 mikromól / l) a napi dózis tabletták esetében felnőtt betegek csökken 125 mg.

Veseelégtelenségben szenvedő betegeknél óvatosan kell alkalmazni a krémet.

A májfunkció megsértésével

Súlyos májkárosodásban szenvedő betegeknél napi 125 mg-os dózisban kell alkalmazni.

A krémre óvatosan kell eljárni májkárosodásban szenvedő betegeknél.

Alkalmazás idős korban

Idős betegek kezelésére az Exifin adagolási rendjének korrigálása nem szükséges.

Kábítószer kölcsönhatások

Az Exifin szisztémás alkalmazásával:

 • ciklosporin, tolbutamid, terfenadin, triazolam, orális fogamzásgátlók és más gyógyszerek a citokróm P450: terbinafin gyakorlatilag nincs hatással a hézag van;
 • béta-blokkolók (propranolol, metoprolol), a triciklusos antidepresszánsok, szelektív szerotonin-felvétel-blokkolók (fluvoxamin, dezipramin), monoamin-oxidáz inhibitorok B típusú (beleértve a szelegilin), antiaritmikumok (propafenon, flekainid), antipszichotikumok (haloperidol, klór-promazin): terbinafin lassítja metabolizmusuk;
 • a rifampicin és a CYP450 enzim egyéb induktora: a terbinafin kiválasztódásának gyorsulását okozhatja a szervezetben;
 • cimetidin és más inhibitorok SYR450: hozzájárul lassabb metabolizmus és a kiválasztás a terbinafin, így ha szükséges, ezek együttes alkalmazásával kell tekinteni megfelelő dózisát a terbinafin;
 • antipirin, warfarin, digoxin: a clearance nem változik;
 • koffein: a terbinafin jelenléte 21% -kal csökkenti clearance-ét és a felezési időt 31% -kal meghosszabbítja;
 • orális fogamzásgátlók: a menstruációs ciklus zavart okozhat, miközben a terbinafinnal egyidejűleg kerülnek;
 • hepatotoxikus gyógyszerek, etanol: növeli a hepatotoxikus hatás kialakulásának kockázatát.

A terbinafin és a krém külső (helyi) alkalmazásával történő terápiás interakciót és az Exifin gélt nem vizsgálták.

analógok

Analógok ekzifin vannak tabletták - terbinafin-Sar, Lamisil, Terbinoks, Terbizil, Medofloran, Onihon, Tsidokan, Binafin, Lamikan, Terbifin, Termikon, Fungoterbin, Atifin, Ekziter, terbinafin hexán terbinafin-Teva, TIGA-Sanovel, terbinafin Pfizer, Tebikur, terbinafin; a krém formájában - Mikonorm, Terbized-Agio, Ungusan, Terbiks.

A tárolás feltételei

Tartsa távol gyermekektől.

25 ° C-on tárolandó, tabletták - nedvességtől és fénytől védett helyen. Ne fagyassza be a krémet.

Felhasználhatósági idő: tabletta és krém - 3 év, gél - 2 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A tablettákat orvosi rendelvényre felszabadítják.

A krém és a gél kültéri használatra vény nélkül kapható.

Vélemények Exifin-ről

Gyakran vannak pozitív válaszok az Exifin-ről. Ezeknél a betegeknél a betegek meglehetősen gyors terápiás hatásáról számoltak be. A külső anyagok előnyei közé tartozik a ruházat zsíros foltjainak hiánya alkalmazása után.

Bizonyos esetekben allergiás reakciók kialakulását figyelték meg a terbinafin ellen. Azok a betegek, akik hosszú ideig belélegelték az Exifint, jelentették a májfunkció és a közös lazítás mulasztását.

Az Exifin ára a gyógyszertárakban

Az Exifin ára 16 db tablettát tartalmazhat 857 rubelből, 1 csésze krémhez - 244 rubelből.

ekzifin

Segédanyagok: mikrokristályos cellulóz (típus 102) - 47 mg nátrium-keményítő-glikolátot (A típus) - 36,96 mg előzselatinizált keményítőt - 25 mg Magnézium-sztearát - 7 mg kolloid vízmentes szilícium-dioxid - 3 mg.

4 db. - buborékfólia (4) - kartonpapír csomagolás.
4 db. - buborékfólia (5) - kartonpapír csomagolás.
4 db. - hólyagok (7) - kartondobozok.
4 db. - hólyagok (10) - kartonpapír csomagok.

A terbinafin az allil-aminok csoportjába tartozik. A gombaellenes hatás széles. Alacsony koncentrációban van fungicid hatással dermatophytes Trychophyton (T. rubrum, T. menlagrophytes, T. tonsurans, T. verrucosum, T.violaccum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, gombák (például Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicalius), élesztőgombák, elsősorban a Candida albicans, és egyes dimorf gombákkal szemben. A Candida gomba és micélium formájában van attól függően, hogy milyen gomba fungicid vagy fungisztatikus hatás. A terbinafin ad egy korai szakaszában a bioszintézis a fő komponens a sejtmembrán a gomba ergostsrola enzim gátlásával szkvalén epoxidáz. Szkvalén-epoxidáz nem kapcsolódik a citokróm P450 rendszer (SYR450), így terbinafin nem befolyásolja az anyagcsere a hormonok és gyógyszerek, amely összefüggésbe hozható az anyagcserét SYR450.

Szájon át történő alkalmazásakor a bőrben, a körmökben és a hajakban olyan mennyiségben halmozódik fel, amely fungicid hatással bír.

Szisztémás kezelése sokszínű zuzmó okozta Malassezia furfur nem hatékony.

Ha a szájon át történő bevitel jól felszívódik, 0,8 óra elteltével felszívja a dózis felét; 4.6 óra elteltével a beadott dózis felét elosztják a szervezetben. 1-2 óra elteltével egyetlen 250 mg C-os adag bevétele utánmax a vérplazma a 0,97 μg / ml értéket ér el. Biohasznosíthatóság - 80%. Az élelmiszer bevitele nem befolyásolja a terbinafin biológiai hozzáférhetőségét.

A terbinafin erősen kötődik a vérplazma-fehérjékhez (99%), gyorsan terjed a szövetekben, behatol a bőr dermális rétegébe és az új vérlemezkékbe. Megtisztítja a faggyúmirigyek kiválasztását, és nagy koncentrációban halmozódik fel a szőrtüszőkben, a hajban, a bőrön és a bőr alatti szövetben. Néhány hetes kezelés után, a köröm és a koncentrációk halmozódnak fel, amelyek gombaölő hatást fejtenek ki. T1/2 - 16-18 óra T1/2 a terminális fázis 200-400 óra.

Biotransformiruegsya a májban inaktív metabolitokká: 80% a dózis ürül a vizelettel metabolitok, a maradék (20%) a széklet. Ne cum a testben. A betegek életkora nem befolyásolja a terbinafin farmakokinetikáját, azonban az elimináció vese- vagy májkárosodással csökkenhet, ami a terbinafin magas koncentrációját eredményezi a vérben.

Az anyatejjel kiválasztódik.

- a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);

- A bőr és köröm gombás fertőzések okozta Trychophyton (T. rubnim T. mentagrophytes, T. verrucosum T. violaceum). Microsporum (M. canis, M. gypseum) és Epidermophylum floccosum;

- a törzs és végtagok sima bőrének súlyos, gyakori dermatomiózisa, szisztémás kezelést igényel;

A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa.

- A gyermekek életkora 2 évig, tk. nincs elég adat a 12 kg-nál kisebb súlyú gyermekek gyógyszerhasználatáról;

- a szoptatás ideje;

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

C vigyázat: máj- és / vagy veseelégtelenség; alkoholizmus; vérbetegségek; duzzanat; anyagcsere-betegségek; a végtagok patológiája, pikkelysömör.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyénileg állapítják meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

A szokásos adag: 250 mg 1 alkalommal / nap. A terápia időtartama kb. 6-12 hurok. a az ujjak körmeinek károsodása és stop (kivéve a nagy ujj nyögés), vagy a beteg fiatal korában a kezelés időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Nagy toefertőzés esetén általában elegendő egy 3 hónapos kezelés. Ritka esetekben, lassabban a körömgyarapodás esetén hosszabb kezelésre lehet szükség 6 hónapig vagy tovább.

A bőr gombás fertőzései.

A kezelés időtartama interdigital, plantar, vagy "zokni" a fertőzés lokalizálása 2-6 hét, gombafertőzések a test más részein: sötétkék - 2-4 hét, törzs - 4 hét, Candida által okozott gombás fertőzések - 2-4 hét; a Mycosis a fej által okozott Microsporum canis - több mint 4 hétig.

gyerekek általában 125 mg (1 tabletta). A fejbőr mycosisának időtartama körülbelül 4 hét, míg a Microsporum canis-fertőzés hosszabb lehet.

a testtömege kevesebb, mint 20 kg - 62,5 mg (1/4 tabletta) napi 1 alkalommal, a súlya 20-40 kg - 125 mg (1/2 tabletta) 1 alkalommal, naponta 40 kg-nál nagyobb tömegű - 250 mg (1 tabletta) 1 alkalommal / nap.

Az idősek a gyógyszert ugyanabban a szőlőben írják fel, mint a felnőtteknél.

a máj és / vagy veseműködés (SC 50 ml / perc vagy kreatinin-koncentráció a vérben több mint 300 μmol / l) 125 mg naponta egyszer.

A mellékhatások általában közepes és enyhe súlyosságúak, és ideiglenesek.

Az emésztőrendszerből: gyakran - teljes gyomor, dyspepsia, émelygés, étvágytalanság, hasi fájdalom, hasmenés érzése; ritkán - az ízérzés megsértése, beleértve a veszteséget, amelyet néhány héttel a kezelés abbahagyása után helyreállítanak; ritkán - cholestasis, sárgaság, májgyulladás, a máj granasamináz szintjének tünetmentes emelkedése. Annak ellenére, hogy a terbinafin alkalmazása nem bizonyította az ilyen rendellenességek okozati összefüggését, a hepatobiliáris diszfunkció kialakulása esetén az Exifint meg kell szakítani.

A központi idegrendszer oldaláról: ritkán - paresztézia, hypoesthesia, szédülés; nagyon ritkán - a depresszió, a fokozott szorongás érzése.

Az izomrendszeri rendszertől: gyakran - arthralgia, myalgia.

A hemopoetikus rendszerből: nagyon ritkán - neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia.

Az immunrendszerből: gyakran - csalánkiütés, erythema multiforme, ritkán szisztémás allergiás reakciók (reakciók, mint a szérum betegség, angioödéma); nagyon ritkán - súlyos bőrreakciók (toxikus epidermális necrolysis, Stevens-Johnson szindróma, fényérzékenység). A bőrkiütés előrehaladtával a terbinafin kezelést fel kell függeszteni.

más: gyakran - fejfájás, rossz egészségi állapot, fáradtság; nagyon ritka - pikkelysömör súlyosbodása, fokozott hajhullás.

tünetek: hányinger, hányás, fájdalom az alsó hasban, az epigasztrikus régióban.

kezelés: gyomormosás, majd aktív szén és / vagy tüneti kezelés

Gyakorlatilag nincs hatása a citokróm P450 (például ciklosporin, terfenadin, tolbutamid, triazolam, orális fogamzásgátlók) részvételével metabolizálódó gyógyszerek eltávolítására.

Iigibiruet SYR206 és gátolja metabolizmusát ezen gyógyszerek például triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin-felvétel-blokkolók (dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, proavfenon), MAO inhibitorok B típus (selegilin) ​​és antinsihoticheskie (klórpromazin, haloperidol).

A CYP450 enzimek (például a rifampicin) gyógyszerei - a terbinafin kiválasztódásának felgyorsulása a szervezetből.

A CYP450 gyógyszereinek - például a cimetidin - gátlói lassíthatják a terbinafin metabolizmusát és kiválasztódását a szervezetből. E gyógyszerek egyidejű alkalmazásakor a terbinafin adagjának módosítására lehet szükség.

A menstruációs ciklus esetleges megsértése a terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásával.

Csökkenti a koffein clearance-ét 21% -kal, és felezési ideje 31% -kal meghosszabbodik.

Nem befolyásolja az antipirin, digoxin, warfarin clearance-ét.

Az etanol és más hepatotoxikus gyógyszerek növelik a hepatotoxikus hatás kialakulásának kockázatát.

A terbinafin rendellenes alkalmazása vagy a kezelés korai abbahagyása a betegség visszaeséséhez vezet.

A terápia időtartamát olyan tényezők befolyásolhatják, mint az egyidejű betegségek jelenléte, a köröm állapota a kezelés kezdetén.

Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell határozni a kórokozót és annak a gyógyszerre való érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés. Az onokomikózis kezelésére a klinikai választ általában néhány hónappal a mycologiás gyógyítás és a kezelés abbahagyása után figyeljék meg, ami az egészséges köröm újrahasz nálásának mértéke. A körömlemezek eltávolítása onychomycosis kezelésére 3 hétig. és a lábak onychomycosisát 6 hétig. nem szükséges.

Súlyos veseelégtelenség (kreatinin-clearance kevesebb, mint 50 ml / perc vagy kreatininszint a vérben több mint 300 μmol / l), ha a májfunkció megszakad, a terbinafin adagját felére kell csökkenteni.

Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető.

A csökkent májfunkcióval fel kell adnia egy fél felnőtt adagot. A kezelés alatt szükség van a máj transzaminázok szintjének szabályozására a vérszérumban. Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Ha a károsodott májfunkció (gyengeség, tartós émelygés, étvágytalanság, hasi fájdalom, sárgaság, sötétedés vagy színtelen széklet) jelei vannak, a gyógyszert el kell dobni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegeknél fokozott mérlegelés szükséges; nagyon ritka esetekben a terbinafin pikkelysömör kitörését okozhatja.

A terbinafinek kezelésénél általános higiéniai szabályokat kell követni annak érdekében, hogy megakadályozzák a fertőzés újrahasznosítását vászonnal és cipővel. A kezelés folyamán (2 hetente) és annak végén szükség van a cipők, zoknik és harisnyák elleni gombaellenes kezelésre.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A terbinafin nem befolyásolja a nagyobb koncentrációt igénylő munka vezetésére és elvégzésére vonatkozó képességeket.

- A gyermekek életkora 2 évig, tk. Nincs elég adat a 12 kg-nál kisebb súlyú gyermekeknél.

gyerekek általában 125 mg (1 tabletta). A fejbőr mycosisának időtartama körülbelül 4 hét, míg a Microsporum canis-fertőzés hosszabb lehet.

a testtömege kevesebb, mint 20 kg - 62,5 mg (1/4 tabletta) napi 1 alkalommal, a súlya 20-40 kg - 125 mg (1/2 tabletta) 1 alkalommal, naponta 40 kg-nál nagyobb tömegű - 250 mg (1 tabletta) 1 alkalommal / nap.

a a funkció vagy a vesék megsértése (SC 50 ml / perc vagy a kreatinin koncentrációja a vérben több mint 300 μmol / l) - 125 mg naponta egyszer.

a a májfunkció megsértését fejezte ki - 125 mg naponta egyszer.

Tájékozódjon száraz helyen, fénytől védve, gyermekektől elzárva, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

ekzifin

A leírás aktuális 2015/07/02

 • Latin név: Exifine
 • ATX kód: D01AE15
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Dr. Reddy's Laboratories Kft. (India)

struktúra

A hatóanyag hatóanyaga - terbinafin.

További alkatrészek tabletta: MCC, előzselatinizált keményítő, vízmentes szilikon kolloid, nátrium-keményítő-glikolát, magnézium-sztearát.

Kiegészítő alkatrészek krémsztearil-alkohol, cetil-alkohol, cetil-palmitát, szorbitán-sztearát, nátrium-hidroxid, víz, benzilalkohol, izopropil-mirisztát, poliszorbát 60.

A kibocsátás formája

Az Exifin tablettákat, valamint a kenőcsöt is értékesítik.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer egy gombaellenes szer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A gyógyszer hatóanyaga tartozik allilamin. Úgy működik gombaellenes. Alacsony koncentrációban mindkettőt érinti gombaölő az élesztőgombák eszköze, Microsporum canis, dermatophytes Trychophyton, Epidermophyton floccosum, penészgombák és néhány dimorf gomba. Ez is fungisztatikus a gomba hatása Candida és micélium formák.

Exifin, bejutva a testbe, sérti a bioszintézist ergostsrola a gomba sejtmembránját blokkolva enzim szkvalén epoxidáz.

Belső használat esetén a készítmény a bőrben, a hajban és a körmökben elegendő mennyiségben halmozódik fel gombaölő intézkedéseket.

a szóbeli a recepció jól felszívódik. Az adag fele 0,8 óra elteltével felszívódik. 4.6 óra elteltével kerül elosztásra. 60-120 perc múlva a maximális koncentráció elérése után. Az étkezés nem befolyásolja a gyógyszer hatását. Biohasznosíthatóság - 80%.

A fehérjékkel való kapcsolat foka vérplazma - 99%. A hatóanyag gyorsan terjed a szövetekben. A faggyúmirigyek titkaiba lép, és nagy koncentrációban halmozódik fel a bőr alatti szövetekben, a szőrtüszőkben, a bőrbetegségekben és a hajban. A felezési idő körülbelül 17 óra.

Inaktivitással metabolizálódik metabolitok a májban. A beadott dózis körülbelül 80% -a ürül a vizelet formájában metabolitok, a többi széklet.

Le tudja választani az anyatejjel.

Használati utasítások

A Exifin krém a bőr gombás megbetegedéseinek megelőzésére és kezelésére szolgál:

 • színezett lichen;
 • trihofitia, rubrofitii, mikrosporiya, amelyeket érzékeny kórokozók okoznak;
 • élesztő fertőzések.

A tabletták az alábbiakkal láthatók:

 • onihomikozah;
 • mycosis a fejbőr;
 • candidiasis a bőr és a nyálkahártyák;
 • mycosisa bőr és a körmök okozta Trychophyton, Epidermophylom floccosum és Microsporum;
 • szigorú ótvar sima bőr a végtagok és a törzs, amelyek szisztémás terápiát igényelnek.

Ellenjavallatok

A krémet nem szabad alkalmazni, ha túlérzékenység az összetevők egyik összetevőjéhez.

A tabletták alkalmazása ellenjavallt a következő:

Gondosan a tablettákat használják, ha:

A krémet óvatosan használják, ha:

 • anyagcsere-betegségek;
 • májelégtelenség;
 • veseelégtelenség;
 • tumorok;
 • elnyomás csontvelő hematopoiesis;
 • 12 év alatti gyermekek;
 • alkoholizmus;
 • elzáródásos a végtagok edényeinek betegségei.

Mellékhatások

A tablettákkal történő negatív mellékhatások általában átmenetiek. Közülük vegye figyelembe a következőket:

 • emésztőrendszer: a teljes gyomor, émelygés, fájdalom, emésztési zavar, veszteség étvágy, hasmenés, az ízérzékelés megsértése (visszaállítása a megszakítás után);
 • immunrendszer: urticaria, Erythema multiforme;
 • izomrendszer: izomfájás, ízületi fájdalom;
 • más: fejfájás, fokozott fáradtság, rossz közérzet.

Ritka esetekben lehetséges depresszió, cholestasia, májgyulladás, sárgaság, szint emelkedése máj transzamináz, paresztézia, szédülés, hypoesthesia, a fokozott szorongás érzése, neutropenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, rendszer allergiás reakciók, psoriasis exserbáció, súlyos bőrreakciók, fokozott hajhullás.

A tabletták használatát abba kell hagyni, amikor hepatobiliáris diszfunkció és a bőrkiütések előrehaladása.

A krém használata olyan mellékhatásokat okozhat, mint a viszkető bőr, vérbőség és az alkalmazás helyén égett.

Használati utasítás Exifin (Módszer és adagolás)

A tablettákat orálisan adják be. A felvételi kurzust és rendszert egyedileg állítják be, és függenek a betegségtől.

Az Exifin-jelentésekben azt tanácsolják, hogy a felnőttek általában 250 mg hatóanyagot kapnak naponta. A kezelés időtartama az indikációktól függően a következő lehet:

 • onychomycosisban- kb. 6-12 hét. A körömfertőzések (kivéve a nagy lábujjakat), a fiatal betegek 12 hetesnél kevesebbet is szedhetnek. Amikor a nagy lábujj sérült, általában három hónapos tanfolyamot írnak elő. Ha a körmök túl lassan nőnek, a terápia hat hónapig vagy hosszabb ideig meghosszabbítható;
 • gombafertőzések bőr - az ujjak, az alján vagy a "zoknitípusok" kezelésének lokalizációjában 2-6 hétig tart; A test más részein fellépő fertőzések esetén, és mycoses, társítva Candida, - 2-4 hét; a mycosisfej, ​​provokált Microsporum canis, - Több mint egy hónap.

Gyermekeknek naponta 125 mg hatóanyagot adnak be (súly 20-40 kg). Ha a gyermek súlya legfeljebb 20 kg, a napi adag 62,5 mg (a tabletta negyedik része), és 40 kg súlyban 250 mg naponta vehet. A terápia folyamata mycoses a fejbőr - körülbelül egy hónap. Abban az esetben, ha Microsporum canis a vétel hosszabb lehet.

A krémet külsőleg alkalmazzák. Az alkalmazás helyén lévő bőrt először tisztítani és szárítani kell. Azok számára, akik Exifin kenőcsöt használnak, a használati utasítás azt javasolja, hogy az érintett és a szomszédos bőrfelületek vékony rétegen alkalmazzák, enyhén dörzsölve. Ha a fertőzést pelenka kiütés kísérte, az érintett területeket gézzel lehet lefedni (éjszaka is). A kezelés a betegségtől függ:

 • epidermomikózis törzs, lábak és lábak - a krémet naponta egyszer alkalmazzák 7 napig;
 • színezett lichen - A krémet 14 napig 1-2 alkalommal alkalmazzák naponta;
 • inguinalis epidermofit - A krémet hetente egyszer alkalmazzák 7-14 napig;
 • candidiasis bőr - a krémet 1-2 alkalommal naponta 7-14 napig alkalmazzák.

A terápia időtartama elsősorban a betegség jelzésein és súlyosságán alapul. A megnyilvánulások súlyosságának csökkenését az alkalmazás első napjaiban kell megfigyelni.

A visszaesés megakadályozása érdekében mycosis stop krémet használhat 2-3 tanfolyamot (mindegyik 2 hétig). Szünet közöttük - egy hét.

túladagolás

Abban az esetben, ha a tablettákat emelt dózisokban alkalmazzák, hányinger, fejfájás, golovokruzhenie, fájdalmas érzések az alsó hasban, ben gyomortáji nak hányás. Kezelésként a pácienst gyomormosásnak és későbbi adagolásnak vetik alá Aktivált szén. A terápia tüneti.

Az Exifin tejszín krém nélkül. Ha a gyógyszer véletlenül bejutott, ugyanazok a negatív reakciók alakulhatnak ki, mint a tabletták túladagolása esetén.

kölcsönhatás

A gyógyszer blokkolja SYR206 és biotranszfúzió a szervezetben triciklikus antidepresszánsok, valamint béta-blokkolók, szelektív szerotonin felvétel blokkolók, inhibitorok MAO típusú B, antiaritmiás és antinsihoticheskih gyógyszerek.

tekercsek enzimek CYP450 az Exifin hatóanyag gyorsabb felszabadulását eredményezheti. Adathibitorok enzimek, fordítva, lassíthatja a biotranszformációt és a kiválasztódást terbinafin. Ez a kombináció szükségessé teheti a dózisok korrekcióját.

terbinafin a orális fogamzásgátlók sérthet menstruációs ciklus.

Etanollal és májkárosító a gyógyszerek növelik a valószínűségét májkárosító hatást. Az Exifin is csökken földi távolság koffein és növeli felezési idejét.

Eladási feltételek

A tablettákat orvosi rendelvényre adják, a tejszínt túltöltik.

Tárolási feltételek

Tartsa a tejszínt kisgyermekektől távol. Az optimális hőmérséklet nem magasabb, mint 25 ° C (de nem fagyasztható).

A tablettákat sötét helyen kell tartani, ahol a kisgyermekek nem férhetnek hozzá. Hőmérséklet 25 ° -ig.

Lejárat dátuma

Mindkét kiadási forma esetében az eltarthatóság ideje a gyártástól számított 3 év.

analógok

A gyógyszertárakban a következő analógok találhatók az Exifin tablettákkal azonos kibocsátású formában:

A krém a következő analógokkal rendelkezik, amelyek hasonló hatásúak és a felszabadulás formája:

 • Terbinoks;
 • Terbizil;
 • Fungoterbin;
 • Binafin;
 • Mikonorm;
 • Termikon;
 • Atifin;
 • terbinafin;
 • Terbiks;
 • Terbifin;
 • Lamisil;
 • Terbized-Adzhio;
 • Ungusan;
 • Tebikur.

Vélemények Exifin-ről

Az Exifinre vonatkozó vélemények általában pozitívak. Azok, akik ezt a gyógyszert használják, a kenőcsöt és a tablettákat hatásos gyors hatóanyagként jellemzik.

A ritkán jelentett mellékhatásokról. Kizárólag az Exifin kenőcsökkel kapcsolatos megjegyzései mutatják be az alkalmazás kezdetén tapasztalható égő érzést, amely maga is elhalad, és nem igényli a gyógyszer visszavonását. A pozitív pillanatok között a betegek azt is megjegyzik, hogy a krém nem hagy foltokat a ruhákon, és kellemes illata van.

Az Exifin tabletta jelentései azt mutatják, hogy gyakran olcsóbb analógként használják lamizila.

Ár Exifin, hol vásárolni

Az Exifin ára függ a kibocsátás formájától. A tabletták meglehetősen drágák, ezért sokan inkább pénzváltásra törekszenek. A gyógyszertárakban hasonló hatású olcsóbb gyógyszer gyakran ajánlott Terbinafin-Teva. Az Exifin tabletta ára (16 darab csomagonként) körülbelül 700 rubel.

A krém sokkal olcsóbb. Így az Exifin kenőcs ára a legtöbb gyógyszertárban körülbelül 180 rubel.