Mennyire hatékonyak a Valtrex Herpes tabletták?

A herpesz egy rendkívül gyakori vírusos patológia, melynek megnyilvánulása az egész életen át a lakosság 90% -áig terjed. A herpeszvírust a törzsek széles köre különbözteti meg, és nem csak a "hideg" okozza az ajkán, hanem más súlyos betegségeket is. A fertőzés kitörése közvetlenül kapcsolódik a gyenge immunitáshoz. A vírus aktívvá válik, és csak akkor kezd szaporodni, amikor a szervezet védelme csökken. A vírusellenes szerek széles választéka segít a fertőzés elleni küzdelemben. Az egyik legfrissebb hatóanyag - a herpeszből származó Valtrex bizonyult a különböző etiológiájú herpeszvírus elleni küzdelemben.

Valtrex tabletta a herpesztől: leírás és hatásmechanizmus

A Valtrex az antivirális gyógyszerek új generációja. A készítményt valaciklovir-hidroklorid (az acyclovir származéka) szintézise alapján állítottuk elő. Az elődjével (aciklovir) szemben a valaciklovir enyhébb, kevésbé mérgező és gyorsabb, mint a vírus, és felgyorsítja a gyógyulást. A Valtrex a vírus számos törzsével szemben aktív. Közülük:

 • herpes simplex vírus (HSV-1 és HSV-2);
 • 6. típusú herpeszvírus;
 • vírus Varicella zoster (varicella zoster);
 • citomegalovírus;
 • az Epstein - Barra vírus.

A gyógyszer elve az, hogy amikor az emberi szervezetbe kerül, a hatóanyag (valaciklovir) enzimek hatására aciklovirré alakul. Ez az anyag a vírusra hat, és integrálva a DNS láncába, megállítja a sejtek szétválasztását, gátolja a mikroorganizmus fejlődésének és reprodukciójának folyamatát. Ennek eredményeként a betegség ismét látens formába kerül, és a fertőzés összes tünete eltűnik.

Valtrex herpesz az egyik leghatékonyabb antivirális szerek, de nem mindig teszi a dolgát azokban az esetekben, amikor azok a kifejezett immunhiányos vagy felírt rákos betegek és a kemoterápiában részesülő. Normális immunitás esetén a vírusok csökkent hatása a hatóanyag hatására nagyon ritka.

A szervezetben a valaciklovir gyorsan felszívódik az emésztőrendszerből, és aminosavra (valin) és acyclovirre oszlik. A hatóanyag nagy koncentrációját már a tabletta bevétele után 1 órával megfigyelték. A normális veseműködésű betegeknél az acyclovir szintjének csökkenését a gyógyszer beadása után három órával megfigyelték. A szervezetből a Valtrex kiválasztódik a vizeletbe. Veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a gyógyszer felezési ideje eléri a 14 órát, ami az acyclovir szintjének veszélyes növekedéséhez vezethet a szervezetben.

Valtrex a herpesztől: a készítmény összetétele és a felszabadulás formája

A Valtrexet fehér színű, hosszúkás, kétkomponveű tabletták formájában állítják elő, amelyeket filmmembrán borít. Minden tabletta 500 mg valaciklovir + segédanyagot tartalmaz (cellulóz, povidon, kroszpovidon, magnézium-sztearát, szilícium-dioxid).

A tabletták buborékcsomagolásban és kartonpapírban vannak csomagolva. A csomag 1 buborékfóliát tartalmazhat 10 tabletta vagy 7 buborékfóliával, melyek mindegyike 6 tablettát tartalmaz.

Vényköteles javallatok

A vírusellenes hatóanyagot mind a herpeszvírus fertőzések kezelésére, mind a megelőzésre írják fel.

Terápiás célra a Valtrex-et a következő esetekben alkalmazzák:

 • Herpesz szimplex 1. és 2. típusú, ami bőrelváltozások és a nyálkahártyákat, beleértve az újonnan diagnosztizált vagy visszatérő herpes labilis ( „hideg” az ajkak) és a genitális herpesz (a fejlődő kiütések a nemi szervek).
 • Zsindely, amelynek kialakulása a vírus varicella zostert váltja ki. A gyógyszer alkalmazása lehetővé teszi a fájdalom szindróma leállítását a betegség akut szakaszában, valamint azokban az esetekben, amikor a posztterpés neuralgia kialakul.

A megelőzés érdekében az antivirális szer ajánlott:

 • Az egyszerű és nemi herpesz megismétlődésének megakadályozása érdekében;
 • Annak megakadályozására, hogy a nemi herpesz okozati szerét egészséges szexuális partnerhez (barrier védelemmel kombinálva) továbbítsák;
 • Megakadályozása érdekében a citomegalovírus fertőzés előforduló szervátültetés és más vírusfertőzések okozta herpes simplex vírus és a Varicella zoster, továbbá megakadályozza, hogy a kilökődési reakciók szervátültetések.

A Valtrex tabletta súlyos transzplantációs műveletek után történő alkalmazása csökkenti az átültetett szerv elutasításának kockázatát, és megakadályozza az opportunista mikroorganizmusok által okozott fertőzések kialakulását. Ezenkívül a gyógyszer segít az immunrendszer erősítésében és segít megszerezni az új szerveket. A szervátültetés (például veseátültetés) esetén a Valtrex alkalmazás lehetővé teszi a transzplantátum kilökődésének kockázatát.

A Valtrex-et a születés előtti genitális herpesz szenvedő terhes nők számára írják fel. Ebben az esetben a kábítószert alapos vizsgálatot követően, megelőző célból veszi be, megelőzve az újszülött fertőzését.

Ami a genitális herpesz, ebben az esetben egyfajta védő Valtrex gyógyszer, amely, ellentétben más vírusellenes szerek, csökkenti a fertőzés veszélyét érintkezés útján egy fertőzött partner. Ebben az esetben a gyógyszert mindkét félnek meg kell tennie, és fel kell használni a fogamzásgátló eszközöket.

A herpesz kezelése Valtrex tablettával

Az utasítás szerint a Valtrex tablettákat a táplálékfelvételektől függetlenül, megfelelő mennyiségű folyadékkal kell bevinni.

A herpes zoster vírussal kapcsolatos fertőzések terápiája

A herpes zoster kezelésénél a standard dózis 2 tabletta (1 g) a gyógyszer, amely naponta háromszor egy hétig tart.

A herpes simplex vírus által okozott fertőzések kezelése

A herpesz fertőzés vagy herpesz visszaszorításának jelzésére szolgáló első riasztó jelek előfordulásakor kezdje el a gyógyszert naponta kétszer (500 mg) dózisban. A kezelés időtartama nem haladhatja meg az 5 napot. Súlyos esetekben az orvos növelheti a kezelés időtartamát 10 napra.

A herpetikus fertőzéssel járó visszaesések esetén a kezelés optimális időtartama 3-5 nap. Ugyanakkor az első riasztó tünetek (viszketés, bizsergés, égetés) ajánlott tablettát szedni. Ez lehetővé teszi a fertőzés kialakulásának megállítását, és lehetővé teszi a jellegzetes kiütések megjelenését. A herpes simplex vírus exacerbációinak megelőzése érdekében elegendő 1 Valtrex tablettát szedni naponta.

Ha a betegség újbóli előfordulása gyakori (évente több mint 10 alkalommal), az orvos egy másik kezelési rendet választhat, figyelembe véve a beteg egyéni jellemzőit. Az immunhiányos állapotú felnőtt betegek kezelésében a gyógyszer dózisa általában megduplázódik.

Öngyógyítást el kell kerülni, mivel a kiválasztás optimális kezelési módnak csak szakember, úgy dönt, hogy figyelembe Valtrex herpesz függően a vírus típusától és a beteg állapota.

Valtrex herpeszes száján

A labilis herpeszhez, az ajkak kitörései mellett, van egy alternatív gyógymódszer. A Naponta kétszer 2 g (4 tabletta) adagban ajánlott a Valtrex nagyobb adagjának bevitele.

Ebben az esetben a gyógyszer második adagját legkorábban hat órán át, de legkésőbb 12 órával az első adag után kell bevenni. Ezzel az adagolási sémával a terápia időtartama csak 1 nap.

Valtrex genitális herpesz

Felnőtt betegek normális immunitás szenvedő genitális herpesz (ha a szám a éves súlyosbodásának eléri 9-szer vagy több), a Valtrex dózisban 500 mg (1 tabletta) naponta hosszú ideig (akár 12 hónap).

Ugyanazt a dózist és beviteli tervet biztosítják az egészséges partner fertőzésének megelőzésére. Rendszeres szexuális együttlét esetén a Valtrexet naponta veszik, szabálytalan szexuális élet esetén, a gyógyszert 3 nappal a javasolt kontaktus előtt kell bevenni.

Valtrex a szervátültetéshez

A felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek szervátültetési műtétje során a Valtrex-et a műtét utáni időszakban naponta négyszer 2 g-os dózisban írják fel. Ez megakadályozza a vírusfertőzések és a donor szervek elutasításának reakcióit. A kezelés időtartama átlagosan 3 hónap, de a beteg állapotától függően nőhet.

A kezelés során különös figyelmet kell fordítani a vesebetegségben szenvedő betegekre. Krónikus veseelégtelenség esetén a gyógyszer adagját csökkentik és kiválasztják egyenként, a laboratóriumi vizsgálatok indikáitól függően. Az ilyen betegeknek folyamatos orvosi felügyeletre van szükségük, mivel gyakran idegrendszeri szövődményeket okoznak.

Májbetegségben szenvedő betegek (különösen cirrózis esetén) A Valtrex nem adható nagy adagokban. Ezekben az esetekben egyéni megközelítésre van szükség, és a gyógyszer alkalmazása során különös gonddal kell eljárni.

Ellenjavallatok

A Valtrex alkalmazásával kapcsolatos ellenjavallatok a következő feltételek:

 • A gyógyszer hatóanyagával szembeni túlérzékenység (valaciklovir, acyclovir);
 • Súlyos májbetegség (hepatitis, májelégtelenség, cirrhosis);
 • Akut veseelégtelenség, pyelonephritis;
 • Immunhiányos állapotok (AIDS, HIV);
 • Gyermek kora (12 éves korig).

A relatív ellenjavallatok listája az allergiás reakciók, a bronchiális asztma, a terhesség és a laktáció ideje. Ezekben az esetekben a gyógyszer használatának kérdését a kezelőorvos határozza meg.

Mellékhatások

A Valtrex kevesebb mellékhatást okoz, mint elődje, az Acyclovir. Azonban a gyógyszer szedése számos testtörlési rendszer nemkívánatos tüneteinek kialakulását idézheti elő:

 • Az idegrendszer oldalán vannak olyan reakciók, mint a szédülés, fejfájás, zavartság, idegi izgalom, járás zavar, beszédzavar, tremor. Súlyos esetekben hallucinációk, eszméletvesztés, görcsök lehetségesek. De ilyen súlyos megnyilvánulások nagyon ritkák és túladagolással vagy veseelégtelenségben szenvedő betegeknél fordulnak elő.
 • Az emésztőrendszer reagálhat a gyógyszerre hányinger, hányás, hasmenés, diszkomfort és fájdalom a hasban, étvágycsökkenés.
 • Talán az allergiás reakciók kialakulása. Dermális viszketés, bőrkiütés, például urticaria, fényérzékenység, ritka esetben angioödéma alakul ki.

Az egyéb reakciók között vérszegénység, légzési zavarok, fáradtság, gyengeség és csökkent intelligencia is lehetséges. Meg kell jegyezni, hogy a mellékhatások reverzibilisek és eltűnnek a gyógyszer abbahagyása után.

További ajánlások

A kezelés ideje alatt a Valtrexom nem fogyaszt alkoholt, mivel ez a kombináció ismételten növeli a gyógyszer mérgező hatását a májra és az idegrendszerre, és légzőszervi depressziót okozhat.

A gyógyszer terhesség alatt történő alkalmazására vonatkozó klinikai adatok nem elégségesek, ezért ebben az időszakban csak akkor jelölheti ki a Valtrex-et, ha a terápiás hatás meghaladja a magzat esetleges kockázatát. Laktáció alatt a gyógyszer hatóanyagai beléphetnek az anyatejbe. Ezért szükség esetén a szoptatás kezelése megszűnik, a gyermek mesterséges keverékekre kerül.

A Valtrex szedése során idősebb embereknek ajánlott több folyadékot fogyasztani, mivel az anyagcsere-folyamatok lelassulása növeli a kiszáradás kockázatát. Ugyanazokat az ajánlásokat ajánlják az ivóvíz-rendszer megerősítésére a veseelégtelenségben szenvedő betegeknek. A megfelelő folyadékbevitel lehetővé teszi az ilyen betegek számára, hogy elkerüljék az idegrendszer szövődményeit.

Különös óvatossággal kell eljárni, amikor a Valtrex nagy dózisát a vesefunkciót befolyásoló más gyógyszerekkel (takrolimusz, ciklosporin) szedik. A genitális herpesz kezelésében a Valtrex szuppresszív terápiája nem zárja ki a fertőzés átvitelének kockázatát egy egészséges partner számára. Ezért ajánlott kombinálni a tabletták használatát barrier fogamzásgátlás alkalmazásával.

A gyógyszer nem okoz álmosságot és nem lassítja a reakciót, így a befogadása nem befolyásolja a járművek és mechanizmusok vezetési képességét.

A Valtrex csak a vényköteles gyógyszertartományban kerül kiadásra. A vírusellenes gyógyszer meglehetősen drága, emellett a gyógyszerköltség változhat a csomagolásban lévő tabletták, a gyártó és a gyógyszerészeti láncok számától függően.

Tehát a Valtrex átlagos ára a herpesztől (10 tabletta csomag) 950 és 1300 rubel között van. A 42 tablettát tartalmazó gyógyszer csomagolásának költsége eléri a 3500 rubelt.

Visszajelzés a kezelésről

A herpeszről származó Valtrex tablettákra vonatkozó vélemények általában pozitívak. A betegek magas gyógyszerhatást, alacsonyabb toxicitást és jobb tolerálhatóságot észleltek, mint az Acyclovir. Alkalmazása lehetővé teszi a kimagasló terápiás hatás elérését és megakadályozza a betegség ismételt visszaesését. Számos felhasználó jelzi, hogy a helyreállítás sokkal gyorsabb, ha a Valtrexet egyidejűleg immunmoduláló szerekkel együtt alkalmazza.

A legtöbb negatív vélemény a mellékhatásokhoz kapcsolódik. Emellett a betegek magas gyógyszerköltséget jeleznek, ami hosszas kezeléssel súlyos terhet ró a családi költségvetésre.

Ezért alternatív kezelési lehetőségeket kell keresnünk, és orvoshoz kell fordulnunk, hogy vírusellenes hatásúak legyenek olcsóbb analógok. Ebben az esetben az orvos javasolhatja a Valaciclovir vagy a Valvir tablettát, amely csomagonként 450-650 rubel.

Hivatkozási szám 1

A Valtrex egy nagyon jó minőségű termék, mind a kezeléshez, mind a herpesz megelőzéséhez. Sokat segített nekem, a fertőzés korai felfordulása szinte minden hónapban jelentkezett, de egy év múlva a kezelés után, mivel nincsenek jellegzetes kiütések az ajkakon. Természetesen,

A gyógyszer drága, de megéri. Ezt megelőzően megkíséreltem olcsón kezelni, de a hatás rövid életű volt. Tehát nem javaslom, hogy mentse az egészségét.

2. hivatkozási szám

A genitális herpesz kezelésére az orvos kijelölte a Valtrexet. A tablettát naponta egyszer kell bevinnie, de sokáig. Így egy hónapra szüksége van a gyógyszer három csomagjára, de ez nem olcsó.

Körülbelül egy évig gyógyul, így a költségek nagyon jelentősek. Biztosan helyettesítheti az analógokat, de az orvos azt mondta, hogy ez a leghatékonyabb gyógyszer a hatékonyság szempontjából. Szóval szükség van ilyen kiadásokra, a legfontosabb dolog - a teljes gyógyulás elérése és a kellemetlen fertőzés megszüntetése.

Review №3

A szállítás előtt felírták a Valtrexet. Ezt megelőzően genitális herpesz kezelésére kezeltem, évente többször exacerbációk voltak. A gyógyszer egy megelőző célú fűrész, így a szülést követő gyermeknek nincs semmi problémája, és a herpeszvírus nem érintett.

Ennek eredményeképpen minden jól ment, a gyermek egészséges volt, és nem volt bizonyíték a fertőzésre. Most már nem szoptat, és most a Valtrexet megelőző célokra használhatom, így nem fog visszaesni a betegségből.

Valtrex

A leírás aktuális 2016/03/02

 • Latin név: Valtrex
 • ATX kód: J05AB11
 • Hatóanyag: Valaciklovir (valaciklovir)
 • Gyártó: GlaxoSmithKline Pharmaceuticals (Lengyelország)

struktúra

A készítmény hatóanyagot tartalmaz vaiaciklovir.

További összetevők: mikrokristályos cellulóz, povidon, magnézium-sztearát, kolloid szilícium, kroszpovidon, fehér festékkoncentrátum, carnauba viasz, tinták, ragyogó kék.

A kibocsátás formája

Gyártott Valtrex tabletták formájában, 10 db egy buborékcsomagolásban, több buborékcsomagolás egy dobozban.

Farmakológiai hatás

A kábítószer vírusellenes hatás.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Ennek a hatóanyagnak az alapanyaga az acyclovir L-valin-észtere. A test belsejében, a enzim A valaciklovirhidroláz elég gyorsan és teljesen átalakul acyclovir és valin.

A gyógyszer jelentős aktivitást mutat vírusokkal szemben: az 1., 2. és 6. típusok herpeszje, herpes zoster, csirke pox, TSMV, az Epstein-Barr vírus. Ugyanakkor a foszforiláció eredményeképpen a vírus DNS-termelés gátlása megkönnyíti a hatóanyagnak egy hatóanyag, az acyclovirtrifosfát átalakítását.

A szervezetben a gyógyszer sokféle komplex reakcióban megy keresztül a különféle vírusokat befolyásoló komponensek kialakulásával, és megakadályozza további fejlődésüket.

Belül a szervezetbe, a valaciklovir - a hatóanyag hatóanyaga teljesen felszívódik az emésztőrendszerbe. Általánosságban elmondható, hogy a gyógyszeres kezelés minden folyamata, beleértve az anyagcserét is, meglehetősen gyorsan megy végbe.

A hatóanyagokat különböző szövetekben osztják szét, amelyek nem kötődnek szignifikánsan a plazmafehérjékhez. A gyógyszer eltávolítása a szervezetből a vesék segítségével történik metabolitok.

Használati utasítások

A gyógyszert felnőtt betegek számára írják fel:

 • zsindelyek, amikor szükséges a fájdalom szindróma megnyilvánulásának és időtartamának csökkentése;
 • a HSV és egyéb vírusok által okozott bőr és nyálkahártyák fertőző betegségei.

Ezenkívül a HSV által okozott bőr és nyálkahártyák fertőző elváltozásai, beleértve a genitális herpesz, megakadályozva a terjedését.

Felnőtt betegek és serdülők számára a CMV-fertőzés megelőzésére ajánlott tabletták, akut transzplantációs elvonási reakciók, opportunista fertőzések és így tovább.

Ellenjavallatok

Ez a gyógyszer nem ajánlott, ha:

 • túlérzékenységannak alkotóelemeihez;
 • 12 év alatti gyermekek, a transzplantációt követő CMV fertőzés megelőzése céljából;
 • 18 éves korig más esetekben.

Óvatosan kell eljárni a betegeknél veseelégtelenség, kifejezett fokokat HIV-fertőzés és nephrotoxikus gyógyszerekkel kombinálva.

A Valtrex a terhesség és a szoptatás ideje alatt

Meg kell jegyezni, hogy a Valtrex használatáról szóló információk a következő helyen olvashatók: a terhesség és szoptatás ha elégtelen. Ezért terhességre és szoptatós betegekre csak akkor van előírva, ha az anya várható előnye sokkal magasabb, mint a magzat esetleges kockázata.

Mellékhatások

Ezeket a herpesz-tablettákat általában a betegek jól tolerálják, de néha lehetséges, hogy különböző rendszert és szerveket érintő nemkívánatos hatások alakuljanak ki. Egyes betegek lehetnek fejfájás, émelygés, szédülés, dyspnoe. Ne zárja ki a kiütéseket, bőrirritációkat és más rendellenességeket.

Valtrex tabletta, használati utasítás (Módszer és adagolás)

A Valtrex használatára vonatkozó utasítások szerint a tablettákat étkezésektől függetlenül, vízzel kell bevenni.

A tabletták kezelésének ezen rendszerében a beteg rendellenességeinek és egyedi jellemzőinek figyelembevételével alakul ki.

A herpes zoster kezelésénél a tablettákat napi 1 g-ról naponta 3-szor naponta 7 napig kell alkalmazni.

A HSV-t okozó fertőzések kezelésére 500 napig napi 2-szeres terápiás adagot kell alkalmazni 5 napig.

Meg kell jegyezni, hogy a kezelés kedvező kimenetele nagymértékben függ attól, hogy a gyógykezelés milyen korán kezdődik. Lehetőség van a terápiás képzés 10 napra történő növelésére. Mindenesetre a pirulát az orvos receptje szerint kell bevenni.

túladagolás

A túladagolás olyan nemkívánatos tüneteket mutathat, mint a veseelégtelenség és a neurológiai rendellenességek akut formája, például: zavartság, izgatottság, hallucinációk, eszméletvesztés.

Lehetnek is hányinger és hányás. Ebben az esetben a kezelés a kijelzett tünetek függvényében történik, a szükséges intézkedések és eljárások alkalmazásával.

kölcsönhatás

Megállapították, hogy az acyclovir kiválasztódása elsősorban a vesék által történik, ezért nem szükséges a vese szekrécióját befolyásoló gyógyszerek szedése. készítmények cimetidin és probenecid csökkentheti a Valtrex renális clearance-ét anélkül, hogy jelentős klinikai hatásuk lenne.

Különleges utasítások

A Valtrex kezelés ideje alatt, különösen az idős betegeknél, gondoskodni kell arról, hogy a testben lévő folyadék időben megteljen.

Ennek a gyógyszernek a hozzárendeléséhez szükséges a veseműködési zavarok jelenlétének megállapítása a betegek körében és annak mértékében. Ez megakadályozza a neurológiai szövődmények kialakulását, a beteg jólétének gondos monitorozása mellett.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

A tablettákat sötét, hűvös helyen kell tárolni, gyermekektől elzárva.

Lejárat dátuma

Valtrex analógok

Az ilyen cselekményt az alábbiak birtokolták: Valtsikon, Valogard, Virdel, Valaciclovir, Valavir, Famvir. Ugyanakkor a Valtrex analógok ára 70-3500 rubel között változik.

Valtrex vagy Valaciclovir - ami jobb?

Mint ismeretes, a valteclovir a Valtrex hatóanyaga. Ebben az esetben az egyes gyógyszerek terápiás hatása a következő acyclovir. Az acyclovir olyan vírusellenes gyógyszer, amely gátolja a vírus fejlődését a sejtek szintjén. A szakértők szerint ezeknek a gyógyszereknek a hatékonysága majdnem egyenértékű.

Az ilyen gyógyszerek hatása elnyomja a vírus kialakulását és megszünteti a betegség tüneteit, valamint megakadályozza a vírus reprodukcióját és más emberek fertőzését. Ezeknek a gyógyszereknek az előnye azok szelektív aktivitása, vagyis csak a vírus által megtámadott sejteket érintik. Ebben az esetben a gyógyszer hatékonysága elsősorban a páciens egyéni jellemzőitől, majd a betegség összetettségétől függ.

Valtrex vagy Acyclovir - ami jobb?

A Valtrex terápiás hatása a következő Az aciklovir, így nincs sok különbség ezek között a gyógyszerek között. Azonban a Valtrex ára jóval magasabb, mint annak ellenértéke. Mindenesetre meg kell határoznia, hogy mely gyógyszerek megfelelőek az orvoshoz való konzultációt követően.

Valtrex és Famvir - mi a jobb?

A Famvir összetétele tartalmaz olyan komponenseket, amelyek az emberi szervezetben szintetizálódnak, ami acyclovir képződést eredményez. Ennek eredményeképpen nyilvánvalóbb hatékonyságuk nyilvánul meg, ami nem érinti a magas költségeket.

Belül a Famvir teste alakult penciklovir. Ennek során hatékonyan használják ugyanazokat a jelzéseket, mint a Valtrex. És mely gyógyszerek közül melyik a legjobb, attól függ, hogyan befolyásolja az egyéni beteg.

Valtrex és alkohol

Az ezzel és más vírusellenes gyógyszerekkel végzett kezelés során az alkoholt nem szabad fogyasztani. Az a tény, hogy negatív hatást gyakorol az immunrendszerre, hozzájárulva a gyakori megfázások kialakulásához, SARS, herpesz és így tovább.

Vélemények Valtrexről

Mint ismeretes, a herpes simplex vírus széles körben elterjedt a modern társadalomban, így a kábítószerek, amelyek célja a harcot nagyon népszerű. Számos gyógyszer hozható létre a betegség esetleges újbóli kezelésére és megelőzésére.

Ugyanakkor a Valtrexről alkotott vélemények és vélemények jelentősen eltérnek egymástól, vagyis sok pozitív és negatív vélemény van. Például valaki segít a szereknek szinte teljesen megszabadulni a herpesz tüneteitől sok éven át, és valaki más fertőzéses fejleményt is kapott néhány héttel a kezelés befejezése után. Egyes betegek szerint ezt a gyógyszert a betegség visszatérésekor kell bevenni.

Megjegyzendő, hogy a vírusos fertőzések kezelése önmagában meglehetősen összetett és szigorúan egyedi folyamat. Bár a fórumok áttekintése szerint a herpesz nagyon gyakori, és sok embernek gyakorinak kell lennie, valójában egy ilyen vírus jelentősen aláássa az emberi egészséget, ami megnehezíti más betegségek lefolyását.

Az antivirális szerek használata ugyanúgy történik. Ezért az orvosok véleménye a Valtrexről nem tartalmaz semmilyen értelmes információt. Néha ajánlják a különböző gyógyszerek, például kenőcs és tabletta egyidejű alkalmazását.

Mindenesetre a betegség újbóli kezelésének alapelve a vírusellenes alkalmazások gyors kezdete, amint az első tünetek megjelennek. Sok herpetikus vagy egyéb krónikus vírusfertőzésben szenvedő beteg csökkent immunitás. Ezért a megfelelő kezelésnek további intézkedéseket kell tartalmaznia az emberi test védelmének megerősítése érdekében.

Valtrex ár, hol lehet megvásárolni

A Valtrex tabletta ára attól függ, hogy mennyi a csomagban. Ebben az esetben, akkor vásárolhat ilyen tablettákat a herpesz Moszkvában 1150-3300 rubel áron.

Az ára Valtrex Ukrajnában 220-800 UAH.

Valtrex - az orális és genitális herpesz kezelésére és megelőzésére szolgáló gyógyszer, tabletták, analógok, felülvizsgálatok és felszabadulási formák (tabletták 500 mg), valamint cytomegalovírus fertőzés felnőtteknél, gyermekeknél és terhesség alatt. Összetétel és alkohol

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Valtrex. A webhely látogatóinak véleménye - a gyógyszer fogyasztói, valamint az orvosok véleménye a Valtrex gyakorlati alkalmazásáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Valtrex analógok meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás orális és genitális herpesz, valamint cytomegalovírus fertőzés felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A gyógyszer összetétele és kölcsönhatása az alkohollal.

Valtrex - vírusellenes gyógyszer. Az emberi testben a valaciklovir gyorsan és teljesen aciklovirré alakul át a valaciklovirhidroláz hatására.

Aciklovir specifikus gátló hatást mutatnak a herpes simplex vírus (Herpes simplex) típusú 1 és 2, varicella zoster és az Epstein-Barr vírus, citomegalovírus és a típusú humán herpesz vírus 6. Az aciklovir gátolja a virális DNS-szintézist és a foszforiláció után azonnal átalakítás az aktív aciklovir-trifoszfát formában. A foszforiláció első szakasza víruspecifikus enzimek részvételével történik. A vírusok, a Herpes simplex, Varicella zoster, és az Epstein-Barr-vírus egy olyan enzim timidin-kináz, amely jelen van a fertőzött sejtekben a vírus. Részleges szelektivitás foszforiláció tárolt és a citomegalovírus által közvetített foszfotranszferáz gén terméke UL 97. aktiválása acyclovir specifikus virális enzim nagy mértékben megmagyarázza annak szelektivitását.

Acyclovir foszforilációs folyamatot (átalakítása mono- trifoszfát) befejeződött a ceiiuiáris kinázok. Az aciklovir-trifoszfát kompetitíven gátolja a virális DNS-polimeráz, és az, hogy egy nukleozid-analóg, beépül a vírus DNS, ami obligát (teljes) nyitott áramkör, megszűnik a DNS-szintézist, és ezért, hogy blokkolja a vírusreplikációt.

Azoknál a betegeknél, tartósított immun vírusok Herpes simplex és varicella zoster csökkent érzékenységgel rendelkező valaciklovir nagyon ritkák (kevesebb, mint 0,1%), de néha megtalálható a súlyosan károsodott immunitást, mint például a csontvelő-transzplantáció kemoterápiában részesülő malignus neoplazmák és HIV-fertőzött emberek esetében.

Az ellenállást a vírus timidin kinázának hiánya okozza, ami a vírus túlzott terjedését eredményezi a gazdaszervezetben. Néha csökkentése érzékenység acyclovir megjelenése miatt a vírustörzsek károsodott virális timidin-kináz vagy a DNS-polimeráz szerkezete. A vírus ezen fajtáinak virulenciája hasonlít a vad törzséhez.

struktúra

Valaciklovir-hidroklorid (valaciklovir) + segédanyagok.

farmakokinetikája

Szájon át történő beadás után a Valtrex jól felszívódik az emésztőrendszerből, gyorsan és szinte teljesen acyclovirra és valinre alakul át. Ezt a transzformációt a valaciklovirhidroláz enzim katalizálja, amelyet az emberi májból izolálnak. Az acyclovir kötődése a plazmafehérjékhez nagyon alacsony - 15%. A valaciklovir a vizelettel ürül, elsősorban aciklovir (több mint 80% a dózis) és metabolitja 9-karboksimetoksimetilguanina, változatlan kibocsátása kevesebb, mint 1% a készítmény.

bizonyság

 • herpes zoster, a vírus által okozott a varicella zoster (felgyorsítja a fájdalom eltűnése, csökkenti az időtartamát, és betegek százalékos aránya a fájdalom, beleértve az akut és a herpesz utáni neuralgia);
 • az 1. és 2. herpes simplex vírus által okozott bőr- és nyálkahártya-fertőzések kezelése (beleértve az újonnan diagnosztizált és visszatérő genitális herpeszet);
 • a perzsa herpesz (lázas láz) kezelése;
 • A Valtrex képes megakadályozni a sérülések kialakulását, ha a herpesz szimplex újbóli előfordulásának első tüneteinek megjelenésekor kerül sor;
 • a Herpes simplex 1-es és 2-es típusú Herpes simplex vírus által okozott bőr- és nyálkahártya-megbetegedések, beleértve a nemi herpeszet is, megelőzésére (szuppressziója);
 • A Valtrex csökkentheti a nemi genitális herpesz fertőzését egy egészséges partnerrel, ha szexuális terápiaként és biztonságos szexszel együtt alkalmazzák;
 • megelőzésére cytomegalovírus fertőzések előforduló szervátültetés (graft csökkenti a súlyosságát az akut kilökődési reakciók veseműködésű betegek transzplantáció, fejlesztése az opportunista fertőzések, és egyéb vírusos fertőzések által okozott herpes simplex vírus és a Varicella zoster).

A kibocsátás formái

A tablettákat 500 mg-os borítással borították.

Használati és adagolási utasítások

A herpes zoster kezelésére a felnőttek naponta 3-szor 1 g-ot kapnak 7 napig.

A herpes simplex vírus (Herpes simplex) által okozott betegségek kezelésére a felnőttek Valtrex 500 mg-ot naponta kétszer írnak fel. Relapszus esetén a kezelést 3 vagy 5 napon belül kell beadni. Súlyosabb elsődleges esetekben a kezelést a lehető leghamarabb el kell kezdeni, és időtartamát 5-ről 10 napra kell növelni. Ha a betegség relapszusa optimális, a Valtrex-et a prodromalis periódusban vagy közvetlenül a betegség első tüneteinek megjelenése után írják fel.

A szívizom herpesz (lipid-láz) kezelésének alternatívájaként a Valtrex-et kétszer 2 g-os dózisban adják be 1 napig. A második adagot az első dózis beadása után körülbelül 12 óra (de legfeljebb 6 óra) után kell bevenni. Ezzel az adagolási sémával a kezelés időtartama nem haladhatja meg az 1 napot, mivel ez nem nyújt további klinikai előnyöket. A terápiát akkor kell elkezdeni, amikor a lázas láz legkorábbi tünetei fordulnak elő (pl. Bizsergés, viszketés, égetés).

A Herpes simplex vírus által okozott fertőzések előfordulásának megelőzésére (szuppressziójára) normál immunitási paraméterekkel rendelkező felnőttek naponta egyszer 500 mg-os adagot írnak elő. Az immunhiányos felnőtteknél napi kétszer 500 mg-ot kell alkalmazni.

A kezelés időtartama 4-12 hónap.

A fertőzés megelőzésére a genitális herpesz egészséges partner heteroszexuális felnőtt betegeknél tartósított immunitást és az exacerbációk száma évente 9 Valtrex kell beadni 500 mg 1 alkalommal naponta. egész évben minden nap többet rendszeres nemi közösülés, szexuális közösülés rendszertelen szedés Valtrex kell kezdeni előtt 3 nappal az állítólagos szexuális érintkezés.

A betegek más populációiban a fertőzés megelőzésére vonatkozó adatok hiányoznak.

A cytomegalovírus fertőzés megelőzésére felnőttek és 12 évesnél idősebb serdülőkorúak esetében az ajánlott adag naponta négyszer 2 g. A gyógyszert a transzplantáció után a lehető leghamarabb írják fel. A dózist a QC-től függően csökkenteni kell. A tanfolyam időtartama 90 nap, de növelhető azoknál a betegeknél, akiknek nagy a fertőzési veszélye.

Mellékhatás

 • fejfájás;
 • hányinger, hányás;
 • sokk;
 • szédülés;
 • a tudat összetévesztése;
 • hallucinációk;
 • csökkent szellemi képességek;
 • izgalom;
 • remegés;
 • pszichotikus tünetek;
 • görcsök;
 • encephalopathia;
 • kóma;
 • nehézlégzés;
 • kellemetlen érzés a hasban;
 • hasmenés;
 • leukopenia (főleg csökkent immunitású betegek esetében), thrombocytopenia;
 • kiütés;
 • a fényérzékenység megnyilvánulásai;
 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma;
 • károsodott vesefunkció;
 • akut veseelégtelenség;
 • vese kólika (károsodott vesefunkcióval járhat).

Ellenjavallatok

 • fokozott érzékenység a valaciklovir, az acyclovir és bármely más, a készítményben szereplő összetevővel szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Kevés adat áll rendelkezésre a Valtrex terhesség alkalmazásáról. A Valtrex-et csak olyan esetekben alkalmazzák, ahol az anya számára nyújtott potenciális előny meghaladja a magzat esetleges kockázatát.

A rögzített adatok a terhesség kimenetele a nők, akik vettek Valtrex vagy Zovirax (aciklovir aktív metabolit valaciklovir), nem mutatott számának növekedése a veleszületett gyermekeiket, mint a lakosság. Mivel a valaciklovir terhesség alatt szedő nők közül néhányan szerepelnek a nyilvántartásban, lehetetlen megbízható és határozott következtetéseket levonni a valaciklovir biztonságosságáról a terhesség alatt.

Az açiklovir, a valaciklovir fő metabolitja, kiválasztódik az anyatejbe. Ha napi kétszer 500 mg-os dózisban belenyúlnak egy valakiclovir anyatejbe, a gyermek ugyanolyan hatást fejt ki az acyclovir hatására, mint a napi 0,61 mg / kg dózis beadására. A valaciklovirt változatlan formában nem észlelték az anya, az anyatej vagy a baba vizeletében.

Acyclovir, mint metabolitja a hatóanyag által a kereset Valtrex biotranszformálnak alkoholos és aldehidet és, kisebb mértékben, aldehid oxidáz inaktív metabolitokká bontja. Ez etanollal (alkohollal) szembeni versenyt okozhat ezeknek az enzimeknek, ami viszont fokozhatja az alkohollal kapcsolatos hatások toxicitását.

Ezt szem előtt tartva, a Valtrex-et óvatosan kell az anyának szoptatni (szoptatás). A zovirax intravénás adagolását napi 30 mg / kg dózisban alkalmazzák újszülötteknél a herpes simplex vírus által okozott betegségek kezelésére.

Kísérleti vizsgálatokban a valaciklovir nem volt teratogén hatást patkányokon és nyulakon. Az acyclovir hagyományos teratogenitási vizsgálatokban történő alkalmazása nem okozott teratogén hatást patkányokon és nyulakon. A további vizsgálatok patkányokban a magzati fejlődés találtak szubkután beadásával a hatóanyag dózisokban, amelyek indukált növekedését plazmakoncentrációjának acyclovir 100 ug / ml, és a toxikus hatások az anya.

Oralis adagolás esetén a valaciklovir nem okoz fertilitási zavarokat férfiakban és nőstény patkányokban.

Gyermekekben való alkalmazás

A Valtrex gyermekek klinikai alkalmazásának tapasztalata kicsi.

65 12-18 éves gyermek vett részt a valacyclovir tablettán belül 1-2 napon belül a herpeszről. A nemkívánatos mellékhatások gyakorisága, jellege és intenzitása (beleértve a laboratóriumi paraméterek eltéréseit) hasonló volt a felnőtt betegek csoportjában.

Különleges utasítások

A Valtrex-kezelés ideje alatt a dehidráció kockázatának kitett betegeket, különösen az időskorú betegeket a test megfelelő hidratációjának biztosítására kell biztosítani.

Veseelégtelenségben szenvedő betegeknél fokozott a neurológiai szövődmények kialakulásának kockázata.

Ha enyhe vagy közepesen súlyos májcirrhosisban szenvedő betegeknél (szintetikus májfunkció) fennáll a májműködés, a Valtrex adagjának korrekciója nem szükséges. Abban a vizsgálatban a farmakokinetikai súlyos májcirrózisban (károsodott szintetikus májfunkciók és jelenléte söntök között portál rendszer és általános vaszkuláris ágy) is kapunk adatokat mutatja a szükségességét korrekció adagolási rend; Azonban a Valtrex alkalmazásának klinikai tapasztalata ebben a betegcsoportban szerves.

Nincsenek adatok a Valtrex nagy dózisú (napi 4 g-os vagy annál nagyobb adagban) májbetegségben történő alkalmazásáról, ezért óvatosan kell eljárni a gyógyszerre a betegek e csoportjának magas dózisaival.

Az idősebb betegeknek nem szükséges a dózis módosítása, kivéve a jelentős veseműködési zavarokat. Megfelelő víz-elektrolit egyensúly fenntartása szükséges.

Nem végeztek külön vizsgálatokat a Valtrex hatásának tanulmányozására májtranszplantált betegeknél. Azonban kimutatták, hogy a profilaktikus nagy dózisainak beadása acyclovir csökkenti CMV-fertőzés.

Szupresszív terápia A Valtrex csökkenti a genitális herpesz átvitelének kockázatát, de nem zárja ki teljesen, és nem eredményezi a teljes gyógyulást. A Valtrex-kezelés ideje alatt a betegnek intézkedéseket kell tennie a partner biztonságának biztosítására a nemi közösülés során.

Befolyásolja a járművek vezetésére való képességet és a mechanizmusokkal való munkát

Különleges óvintézkedések nem szükségesek.

Kábítószer kölcsönhatások

A Valtrex és más gyógyszerek klinikailag jelentős kölcsönhatását nem állapították meg.

Az akiklovir a vizeletben ürül, melyet az aktív tubuláris szekréció eredményeképpen változatlanul változatlan. Miután a Valtrex-et 1 g cimetidinnel és probeneciddel kezelték, amely meggátolja a tubuláris szekréciót, növeli az acyclovir AUC értékét és csökkenti a vesén keresztül történő clearance-ét. Ebben az esetben azonban nem szükséges a Valtrex dózisának korrekciója; Az acyclovir széles terápiás indexet tartalmaz.

A Valtrex-et nagyobb dózisban (napi 4 g) kell alkalmazni, ugyanakkor óvatosan kell eljárni azokkal a gyógyszerekkel szemben, amelyek versenyben állnak az acyclovirrel az elimináció útja, fennáll annak kockázata, hogy az egyik vagy mindkét gyógyszer vagy metabolitja plazmaszintje emelkedik. Az acyclovir és a mycophenolate mofetil inaktív metabolitja (az átültetés során alkalmazott immunszuppresszáns) AUC-je emelkedett ezen gyógyszerek egyidejű alkalmazásával.

Óvatosan kell eljárni, ha a Valtrex-et magas dózisban (4 g naponta vagy annál több) kombinálják olyan gyógyszerekkel, amelyek megzavarják a vesék működését (beleértve a ciklosporint, a takrolimuszt).

A Valtrex gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Vayrova;
 • valaciklovir;
 • Valaciklovir-hidroklorid;
 • Vatsireks.

A terápiás hatással kapcsolatos analógok (herpesz kezelésére szolgáló eszközök):

 • Amiksin;
 • Anaferon;
 • Anaferon gyermek;
 • Antigerpes;
 • Lakk antioxidáns;
 • Arbidol;
 • aciklovir;
 • Vektavir;
 • Vero Acyclovir;
 • virazol;
 • Viroleks;
 • Virosept;
 • viferon;
 • Galavit;
 • Gevizosh;
 • gerpevir;
 • Gerpferon;
 • Gerpesin;
 • Groprinosin;
 • Devirs;
 • Zovirax;
 • izoprinozin;
 • immunomaks;
 • Kagocel;
 • Kipferon;
 • Lavomax;
 • Lizavir;
 • Likopid;
 • Lomagerpan;
 • Lorinden C;
 • Nátrium-nukleát;
 • neovir;
 • panavir;
 • Supraviran;
 • Famvir;
 • Fenistil Pencivir;
 • Ferrovir;
 • Tsiklovaks;
 • Tsiklovir;
 • Cycloviral SEDIKO;
 • Tsitivir;
 • Epigenum nem;
 • Ergoferon.

Valtrex

A kibocsátás formái

A doktor hozzászólásai az valtrex-ről

A "Valtrex" olyan gyógyszer, amelyet a gyakorlatban a herpesz vírus kezelésére használok. Alkalmazása után a herpetikus fertőzés rekurenciájának gyakorisága betegekben megbízhatóan csökken. Gyakorlatilag nincs mellékhatás.

A helyi felhasználású gyógyszerek csak tünetileg működnek, gyakorlatilag nem befolyásolják a vírus aktivitását.

A "valtrex" a valaciklovir eredeti készítménye. A herpesz vírus, citomegalovírus, Epstein-Barr vírus ellen.

A gyógyszer magas költsége azt eredményezi, hogy a betegek generikus gyógyszereket vásárolnak. De az ár igazolja a gyógyszer minőségét. Ha a bőrön és a nyálkahártyákon bőrkiütések jelentkeznek, helyileg alkalmazandó antivirális kenőcsöket kell alkalmazni.

Kiválóan működik a vírus egyszerű és a herpesz zoster, ha követik a megállapított dózisok és rendszerek. Jól tapad a kezeléshez a hagyományos acyclovirhez képest, mivel a gyógyszer szedése alacsonyabb. A herpeszhez kapcsolódó több erythema kezelésére is jól mutatott.

Az ár, a legtöbb valaciklovir még mindig drága, különösen akkor, ha a beteget állandóan antiepileptikus terápiára szánják.

Az árnak köszönhetően találtak ki utat az orosz termelés generikumaiban. Nem befolyásolja a hatást, a valaciklovir költségvetése is működik!

Gyakorlatomat gyakran előírom a gyógyszert, gyorsan leállítja a herpeszkibocsátást az ajkakon. Szintén használok profilaxisban injekciós beavatkozási módszerek után a korrekció az ajkakon, ez is nagyon segít a gyakran beteg. Én is próbáltam magamon a kezelésére a bárányhimlő, egy nappal a kezdetektől fogva a vesicles megszáradása. És ahol még nem alakult ki buborék, csak maradt vörös folt. Általában értékeltem a gyógyszert még a csirke pox kezelésében is.

A gyógyszer nagyon magas költsége.

A "Valtrex" egy modern antivirális gyógyszer. Nagyon hatásos a genitális herpesz terápiájában. Gyorsan és megbízhatóan gyógyítja a betegség tüneteit, mérsékelten toxikus. A kezelés folyamán hosszú távú remisszió van. A gyógyszer alkalmazható - napi 2 alkalommal exacerbáció és naponta egyszer a relapszusok megelőzésére. Ezt a kábítószert széles körben használom a genitális herpesz kezelésére.

Kiváló antivirális gyógyszer. Nagyon hatékony az egyszerű és a herpesz zoster kezelésében. Kényelmes adagolási rend. A mellékhatások minimális száma.

Az ár kicsit túlértékelt az analógokhoz képest.

Ajánlom, hogy az első számú gyógyír különböző típusú herpeszek kezelésére. Ez része a kezelés nemzeti normáinak.

A gyógyszer jó mind a megelőzés, mind a kezelés szempontjából. Naponta csak kétszer veszik, jól tolerálják. Lehetséges az akut folyamat gyors leállítása sokk dózisokkal.

A legnagyobb hátrány az ár, különösen a megelőző tanfolyam esetében, mivel legfeljebb 4 hónapig tarthat.

Tekintettel a jó hatékonyságra, úgy gondolom, hogy a gyógyszer megéri a pénzét.

Egy jó vírusellenes szer a herpesz különböző típusainak és szakaszainak kezelésére. Szükséges az ajánlásoknak megfelelő kezelést követni és követni az adagolási rendet.

Az ár nagyon magas, a minőség kiváló, minden a legjobb.

Használat előtt forduljon szakemberhez. Az analógok nem olyan hatékonyak, mint a "Valtrex".

Nagy hatékonyságú, kényelmes adagolási rend, nem észlelt semmilyen mellékhatást.

Elég költséges.

Ezt a gyógyszert sokáig alkalmaztam a gyakorlatban a genitális herpesz terápiájának részeként, gyorsan elnyomja a tüneteket, egy kényelmes adagolási rend, ellentétben az analógokkal, nem figyelt semmilyen mellékhatásra a gyakorlatban.

Az egyik legjobb antiherpetikus gyógyszer, gyors klinikai hatást fejt ki, célszerű használni. Gyakorlásában nem vett észre semmilyen nemkívánatos gyógyszerjelenséget.

A gyógyszer nagy költsége, alacsonyabb költséggel és hasonló hatékonysággal generikusan vásárolhat.

A klinikai gyakorlatban használom.

Gyors és megbízható folyamatcsökkentés. Alkalmazási kényelem - egy egynapos súlyosbodás esetén egy akut folyamat leállítható egy készítmény sokk-dózisával. Az ismétlődő folyamat kezelése során nincs szükség 5-szeres befogadásra, mint például az acyclovir esetében, de csak napi kétszer.

A herpesz fertőzések megelőzése és kezelése érdekében széles körben alkalmaztam a Valtrexet a gyakorlatomban. Közvetlen lenyelés után a hatóanyag gyorsan manifesztálja vírusellenes aktivitását. A mellékhatások szinte nem manifesztálódnak, ha a gyógyszert felíró orvosnak megfelelően alkalmazzák. Jó drog.

A gyógyszer igazságtalanul hatványos hatást gyakorol a herpesz fertőzés megelőzésére és kezelésére. Bizonyított hatékonyság, jó terápiás hatás, mérsékelt toxicitás. Alkalmazható mind a herpetikus rohamok megelőzésére, mind az akut folyamat enyhítésére.

Magas ár, de olyan beteg számára, aki számos generikust és analógot eredményezett eredmény nélkül, nem olyan magas.

Ez a "Mercedes" a herpesz fertőzés kezelésére és megelőzésére szolgáló gyógyszerek listáján.

Az egyik hatékony antivirális gyógyszerkészítmény a herpetikus megnyilvánulások, beleértve a herpes zoster kezelésére és megelőzésére. Ez az antiherpetikus gyógyszer tökéletesen illeszkedik mind a betegség kialakulásának első tüneteivel, mind a folyamat krónikusodásának szakaszában.

A "Valtrex" gyógyszer egy vírusellenes gyógyszer. Gyakorlásomban széles körben használom a herpesz fertőzés kezelésére és megelőzésére. Nagyon kényelmes használni. Kiváló hatású, ha helyesen használják. Az utasításoknak megfelelően kapott mellékhatásokat nem észleltek.

Kiváló előkészítés herpesz fertőzés kezelésére. Kényelmes fogadás, napi 2 alkalommal exacerbáció és naponta egyszer a visszaesés megelőzéséig. A betegek nagyon jól tolerálják, és számos hornyokban felülmúlják az analógok hatékonyságát.

A gyógyszer nagyon magas költsége!

Ne alkalmazza orvosi rendelvény nélkül.

A gyógyszer jogosan hivatkozik hatékony gyógyszerekre a harc és a herpetikus megnyilvánulások megelőzésére a páciensben. Ez az antiherpetikus gyógyszer jól illeszkedik a betegség kialakulásának első tüneteivel.

Magas ár a gyógyszerért.

A herpesz elleni gyógyszert megelőző célokra lehet felhasználni.

A "valaciklovir" az egyik legjobb antivirális gyógyszer. Magas hatásfok összehasonlítva más vírusellenes szerekkel. Ez a gyógyszer egy hosszú hatású, kényelmes adagolási forma. A kezelés folyamán stabil remisszió van. A "Valaciclovir" bevezetésével a betegek mellékhatásait nem észlelték.

Mivel az antiherpetikus gyógyszer az egyik legjobb. A hatásosság magas, a megfelelés is (nem kevesebb, mint napi 20 tablettát inni, mint az egyszerű acyclovir esetében), egymás mellett nem említettük.

Az árak túl magasak az analógokhoz képest, de a gyártó ígéretet tett az árcsökkentés versenyképességére.

Kényelmesen létezik egy proaktív terápia, amely a krónikus herpeszes fertőzés megismétlődésével jár.

Kiváló antiherpetikus gyógyszert, amelyet az élelmiszer bevitelétől függetlenül veszünk, vízzel mossuk. Az ár és a minőség tekintetében a gyógyszer drága, de az ár indokolt.

Óvakodjék a HIV-fertőzés klinikailag kifejeződő formáiban szenvedő betegeknél, miközben nephrotoxikus gyógyszereket szednek, a HIV fertőzés klinikailag kifejeződő formáival.

Szerintem a legjobb antiherpetikus drog. A Valtrex a kezdeti szakaszban hatásos (viszketés). A kiütések gyakorlatilag nem léteznek, vagy minimálisak, és 3-5 napig tartanak. Leggyakrabban a programot 2 gramm napi 2 alkalommal használom 12 óra múlva. Megjegyzem a relapszusok számának jelentős csökkenését.

Az ár magas, de megéri.

Kiváló antiherpetikus, hosszú hatású készítmény, amely ötvözi az adagolás módjának kényelmét és az adagolási rendet + nagy hatékonysággal, sokszor nagyobb, mint az acycloviré. Nincs nyilvánvaló hiányosság.

A herpes-vírusfertőzés ajánlott gyógyszere orvos utasításai szerint.

A betegek visszajelzése az valtrexről

A "Valtrex" a legmodernebb vírusellenes gyógyszer. A pajzsmirigy kivágása után a rosszindulatú daganat miatt a 37,2-37,5 fokos hőmérsékleten folyamatosan tartják a hőmérsékletet. Az onkológus egy fertőzéses betegség specialistájához fordult. A vérvizsgálatok elvégzése után kiderült, hogy én vagyok a herpes vírusok egész gyűjteményének hordozója: az első, a második, a hatodik típus, valamint az Epstein Barr vírus. Először az orvos írta elő az acyclovir kezelést. A tesztek elvégzése után a javulás minimális volt. Aztán felajánlotta, hogy egy "Valtrexom" kezelést folytat. Ez drága, de a hatás érzékelhető. A vizsgálatok javultak, és a hőmérséklet 36,8 volt.

A férjem sokat segített a bőr herpeszben. Ha nem gondolják, hogy ez pattanások volt, és nem vesztegetett időt a metrogil kezelésre, biztosan az eredmény gyorsabb lenne, mert a betegség első óráiban ezek a gyógyszerek sokkal jobban működnek.

Hosszú ideig harcoltam a herpesz ellen. A kiütés több mint ötször jelent meg évente. Először csak kenőcsöt használtam, és végül próbáltam többet próbálni, és pirulákat. Ők természetesen jobban segítenek, hiszen sokkal hatékonyabb a vírus belsejéből való kezelése. Az orvos javasolta a Valtrex-et. Egy ilyen drága eszköz nem akart megvásárolni, de biztos voltam benne, hogy biztosan segít. És tényleg segített, a herpesz körülbelül egy éve nem zavart engem. Ez volt a legjobb kábítószer, amit valaha is próbáltam. Bár a valóságban, ezen a pénzen több hatásra törekedtem. Szeretnék olcsóbb analógot találni. A "Valtrex" kitűnő gyógyszer a herpesz számára, az egyetlen negatív az ár.

Néha herpeszem, leginkább kenőcsökkel harcoltam. És már egyszer, miután eljöttem a gyógyszertárhoz ezzel a problémával, a gyógyszerész ajánlotta Valtrex-et. Csak azt szeretném figyelmeztetni, hogy a gyógyszer nem olcsó, de nekem is megéri. Most csak azokat használom. Amint a viszketés elkezdődik, vagy duzzanatot éreztem, naponta kétszer 2 tablettát inni (reggel és este). Általában, ha nem hagyja ki a pillanatot, mindennek pár napja van. Mint később kifejtette, hogy az orvos, ez a gyógyszer jobban használni az első jelei a betegség maga herpeszvírus nem gyógyítja meg, csak lassítja a fejlesztési szakaszban a betegség (herpes általában nehéz kezelni), valamint minden „Valtrex” is erősíti az immunrendszert.

Hosszú ideig zavart a labiális herpesz, más antivirális kenőcsök és tabletták nem segítenek. A Valtrex lefolyása után a herpesz megszűnt, ennek hatására 3 évig elegendő volt. Ebben az időben soha nem volt relapszus! A drog egyetlen negatívja az ár.

Patient Issues

Használati utasítás Valtrex

Farmakológiai hatás

A valaciklovir egy antivirális szer, ez az acyclovir L-valin-észtere. Az acyclovir egy purin nukleozid (guanin) analógja.

Emberben, valaciklovir gyorsan és teljes mértékben átalakul aciklovir és a valin az intézkedés alapján az enzim valatsiklovirgidrolazy. Az acyclovir van egy specifikus in vitro gátló aktivitást a herpes simplex vírus (HSV) 1-es és 2-es típusú vírus, varicella-zoster vírus (VZV - varicella-zoster vírus, Varicella zoster vírus), citomegalovírus (CMV), az Epstein-vírus Barr (EBV) és a 6. típusú humán herpeszvírus. Az aciklovir gátolja a virális DNS-szintézist és a foszforiláció után azonnal átalakítás az aktív forma atsiklovirtrifosfat.

A foszforiláció első fázisa víruspecifikus enzimek aktivitását igényli. A HSV, a VZB és a VEB esetében az ilyen enzim a vírussal fertőzött sejtekben jelen lévő vírusos timidin kináz. A foszforiláció részleges szelektivitását fenntartják a cytomegalovírusban, és az UL97 foszfotranszferáz gén termékei közvetítik. Az aciklovir specifikus vírusenzim aktiválása nagymértékben magyarázza szelektivitását.

Acyclovir foszforilációs folyamatot (átalakítása mono- trifoszfát) befejeződött a ceiiuiáris kinázok. Atsiklovirtrifosfat kompetitíven gátolja a virális DNS-polimeráz, és az, hogy egy nukleozid-analóg, beépül a vírus DNS, ami a törés obligát láncterminációs a DNS-szintézis, és így blokkolja a vírusreplikációt.

A betegek immunkompetens HSV és VZV csökkent érzékenységgel rendelkező valaciklovir rendkívül ritkák, de néha megtalálható súlyos immun-rendellenességek, pl, a csontvelő-transzplantáció kemoterápiában részesülő betegekben a rosszindulatú daganatok és HIV-fertőzött betegekben.

Az ellenállás általában a timidin-kináz hiányának tulajdonítható, ami a gazdaszervezetben a vírus túlzott elterjedéséhez vezet. Néha csökkentése érzékenység acyclovir megjelenése miatt a vírustörzsek károsodott virális timidin-kináz vagy a DNS-polimeráz szerkezete. A vírus ezen fajtáinak virulenciája hasonlít a vad törzséhez.

farmakokinetikája

Lenyelés után a valaciklovir jól felszívódik az emésztőrendszerből, gyorsan és szinte teljesen acyclovir és valinvé válik. Ezt a transzformációt katalizálja a máj enzimje valaciklovirhidrolázzal. Valacyclovir egyszeri beadása után 250-2000 mg dózisban az átlagos Cmax A normális vesefunkciójú egészséges önkénteseknél a plazmában az açiklovir plazmában 10-37 μmol / l (2,2-8,3 μg / ml), és a Cmax 1-2 óra A valaciklovir 1000 mg-os adagban való alkalmazása esetén az acyclovir biohasznosulása 54%, és nem függ az étellel. Cmax a valaciklovir a plazmában csak az acyclovir koncentrációjának 4% -a, a C eléréséhez szükséges átlagos időmax A valaciklovir a plazmában - 30-100 perccel a dózis beadása után a valaciklovir mennyiségi meghatározásának határértéke a plazmában 3 óra vagy annál régebbi időpont után érhető el. A valaciklovir és acyclovir hasonló orális beadás után farmakokinetikai paramétereket mutat.

A valaciklovir kötődése a plazmafehérjékhez nagyon alacsony (csak 15%).

Normál vesefunkciójú betegeknél1/2 aciklovir plazma miután megkapta valaciklovir körülbelül 3 óra és olyan betegeknél, végstádiumú veseelégtelenség átlagos felezési ideje körülbelül 14 óra. A valaciklovir kiválasztódik a vese elsősorban formájában acyclovir (80% -a), illetve metabolit aciklovir 9 karboksimetoksimetilguanina, egy módosítatlan a valaciklovir kevesebb mint 1% -a megszűnik.

Különleges betegcsoportok

A valaciklovir és az aciklovir farmakokinetikája nagymértékben változatlan a HSV és BWB fertőzött betegeknél.

A terhesség késői szakaszában az egyensúlyi állapot napi AUC értéke az 1000 mg valaciklovir bevétele után megközelítőleg kétszerese volt az acikloviré 1200 mg / nap adagban.

HIV-fertőzött betegeknél az acyclovir farmakokinetikai paraméterei 1000 vagy 2000 mg dózisban a valaciklovir bevétele után hasonlóak az egészséges önkénteseknél észleltekhez.

A transzplantátumban részesülő betegeknél, akik valaciklovirt kaptak 2000 mg-os dózisban 4-szer, Cmax Az acyclovir összehasonlítható volt vagy túllépte az egészséges önkéntesekben megfigyelt koncentrációt ugyanazon dózis beadása után, miközben a napi farmakokinetikai görbe alatti terület szignifikánsan magasabb volt.

Felszabadulás, összetétel és csomagolás formája

Filmtabletta fehér, hosszúkás, biconcave, kockázat nélkül, a "GX CF1" felirat egyik oldalán van bevésve; a tabletta magja fehérről szinte fehérre változik.