Hogyan válasszuk ki a kenőcsöt a lichen-ből egy ember bőrén?

Ha Önnek vagy gyermekének jegelnie kell, akkor a kezelésnek azonnal meg kell kezdődnie, mivel az egész szervezetben elterjedt tulajdonsággal rendelkezik. Ez nem csak fizikai, pszichológiai, hanem esztétikai probléma is, amelyet meg kell oldani.

A lichen okozó ágensek az emberben gombás mikroflóra és vírusok. mechanizmusa fertőzés még nem teljesen ismert, de vannak olyan javaslatok, hogy az olyan tényezők, amelyek növelik a herpesz a stressz, érzelmi és fizikai stressz, legyengült immunrendszer erők a szervezet, a genetikai hajlam és a jelenléte a fertőző betegségek.

Az alábbiakban részletesebben megfontoljuk, mint hogy kezeljük a zuzmót egy személyben, és milyen kenőcsöket használunk egy bizonyos típusú megfosztáshoz.

A legjobb kenőcsök az emberek megfosztásától

A nélkülözés alatt értjük a bőr gombás megbetegedéseinek egészét (rózsaszín, piros, gyűrűs, otrebus, színes). Az egyes fajok terápiájának alapelvei némileg eltérőek, ezért a bőrbetegség kezelésére alkalmazott kenőcsök is változóak.

A leggyakoribb rózsaszín kenőcsök megfosztják:

 • Serno - kátránypapír;
 • Serno-szalicilsavas kenőcs;
 • Boltushka Tsintol;
 • Olecetrin kenőcs;
 • Sinalar (kortikoszteroid);
 • Flucinar (kortikoszteroid).
 • mikoseptin;
 • mikonazolnak
 • ekzoderil;
 • terbinafin;
 • Lamisil;
 • klotrimazol;
 • Nizoral;
 • Yam kenőcs;
 • Sinalar;
 • Flutsinar.
 • Advantan;
 • tselestoderm;
 • Hidrokortizon kenőcs 1%;
 • Prednizolon kenőcs 0,5%;
 • Kenőcs Flumetazon;
 • Triamcinolon kenőcs.

A kiterjedt gombás elváltozások és súlyos betegségek esetén a dermatológusok kortikoszteroid hormonokat írnak elő. Nagyon hatékonyak, gyorsan megbirkóznak a fájdalmas tünetekkel, de sok ellenjavallatuk van, és nem ajánlott hosszan tartó használatra.

Kenőcs rózsaszín zuzmóból

A rózsaszín lichen áthalad, és külön kezelés nélkül 1-2 hónapig kenőcsökkel. Ezért a kezelés fő célja a viszketés megszüntetése és a bőr másodlagos fertőzésének megelőzése. A rózsaszín zuzmó külső kezelésére alkalmas gyógyszerek a következők:

 1. Chatty Cintol.
 2. Serno - kátrányos kenőcs.
 3. Serno-szalicilsavas kenőcs.
 4. A szakszerű kenőcs széles spektrumú antibakteriális szer.

Ezek a szerek szárazak és fertőtlenítik a bőrt, csökkentik a viszketés intenzitását. A bőr érintett területein súlyos viszketés esetén a beteg kortikoszteroid hormonokon alapuló gyógyszert szedhet:

 1. A Sinalar egy szintetikus glükokortikoid és széles spektrumú antibakteriális szer kombinációján alapuló gyógyszer.
 2. Tészták Lassara (salitsilovo- cink beillesztés) - egy antimikrobiális antiszeptikus, egy szárítási és gyulladáscsökkentő hatása.
 3. A Lorinden A szintetikus glükokortikoid, antimikrobiális szer és szalicilsav alapú kombinált készítmény.
 4. A Flucinar hormonális gyógyszer glükokortikoidra alapozva. Segít eltávolítani a plakkok felszínén levő hámlasztást, megfosztja a gyulladást és viszketést.

A betegség szövődményeinek elkerülése érdekében a rózsaszín zuzmó kezelésére szolgáló kenőcsöket bőrgyógyásznak kell elvégeznie.

Kenőcsök a többszínű és a gyűrűvel

Kezelés színes (pityriasis) sömör, Microsporum és Trichophyton végezhetjük alkalmazásával a kenőcsöt a gomba ellen, ahol a hatóanyag klotrimazol, terbinafin, ketokonazol vagy mikoseptin.

Emberi megbetegedések esetén a gyűrűs dermatológusok az Exoderylt a fő hatóanyaggal - a naftofinnel - írják elő. Ez az erős készítmény elegendő napi egyszeri alkalmazásra. Gyorsan eltávolítja a bőr gyulladását és égő érzését. Szintén színvesztéssel ellátott.

Kenőcs yam bq a lichen

Érdekes módja annak, hogy megszabaduljon a dermatológusok megfosztásától azoktól a betegektől, akik nem gyógyíthatják meg az emberi gyógyszereket. Ebben az esetben az orvosok "Yam" kenőcsöt kínálnak, amely állatgyógyászati ​​készítményekre vonatkozik.

A készítmény összetételét kén, vazelin, kátrány, szalicilsav, cink-oxid és más kémiai összetevők alkotják. Különösen jó "Yam" meggyógyítja a zsiradékot, amelyet egy beteg állattal érintkezésbe kerül.

Kén-kenőcs a zuzmóból

A kén-kenőcs olyan kémiai elem - kén, amely fertőzésgátló és gyulladásgátló hatású - alapja. Ezt a gyógyszert üvegcsékben és csövekben állítják elő, amelyek nem sugároznak fénysugarat.

A kénes kenőcsöt lefedő kezelés időtartama 5 nap. A hatóanyagot naponta kétszer kell alkalmazni a bőr érintett területére. Bizonyos esetekben hasznos az összepréselés alkalmazása az érintett területen (feltéve, hogy a kenőcs nem okoz mellékhatásokat).

Kenőcs a gyermekek számára a zuzmó számára

A gyermekek kora gyakran ellenjavallt ennek a vagy a kenőcsnek a lichen ellen. Ezért kell gondosan és gondosan kezelni a kezelésre szánt gyógymód kiválasztását. Számos gyermekorvos tanácsolja a kék, szalicilsav, jód és kén alapú kenőcsök használatát a gyermekek zuzmóinak kezelésében.

A terápiát csak egy dermatológus vagy gyermekorvos írhatja elő. Az öngyógyítás krónikus állapotban megfosztja az átmenetet, amely tele van a betegség relapszusaival. Ha a kenőcs allergiája van, új orvosnak kell lennie, hogy biztonságosabb analógot jelöljön ki.

A kenőcsök kölcsönhatása más gyógyszerekkel

A zuzmóból származó kenőcsök majdnem minden kenőcs jóval kölcsönhatásba lépnek más típusú gyógyszerekkel, köztük antibiotikumokkal, amelyeket bizonyos típusú betegségekre (például rózsaszín Zhibera szőrtelenítésre) írnak fel. Azonban emlékezned kell a test egyéni tulajdonságaira és a kábítószer használatával kapcsolatos ellenjavallatokra.

Fontos megérteni, hogy a bőrgyógyász megfelelően kezelheti a kezelést. Az öngyógyítás fő veszélye az, hogy a különböző típusú zuzmók tüneteinek korai szakaszában nagyon hasonlítanak egymáshoz, ezért valószínű, hogy a kezelés nem megfelelő kenőcsökkel történik.

Milyen gyógyszerek a megfosztástól hatékonyabbak a kezeléshez?

A "lichen" kifejezés egyesíti a fertőző bőrbetegségek egy csoportját, amelynek kórokozója a vírusok és a gombák bizonyos fajtái. Mindegyik fajta megkülönböztetéshez válassza ki a megfelelõ kezelési taktikát, ezért nagyon fontos a helyes diagnózis felállítása, amelyre a végeredmény függ. A lichen-készítményeknek tapasztalt dermatológust kell kijelölniük. Az öngyógyításra való beavatkozás elfogadhatatlan, mivel a helytelen terápia csak bonyolítja a helyzetet, és súlyos sérülést okozhat a bőrön.

A terápia nagymértékben függ a természetétől. Ha a bőr sérüléseit gombák okozzák, antimikotikus szereket használnak, ha a fertőzést a herpeszvírus okozza - használjon antivirális hatású gyógyszereket. A terápia során külső hatóanyagok (kenőcsök, gélek, krémek, folyadékok, orvosi megoldások, aeroszolok) széles körben használatosak. Súlyos esetekben, kiterjedt bőrelváltozások esetén a kezelési rendszer tablettázott formában szisztémás hatású készítményeket tartalmaz.

Az összes vírusellenes és gombaellenes hatóanyag hatása a lichen külső tüneteinek (bőrkiütések, viszketés, gyulladás) azonnali megszüntetésére és a betegség kórokozójának megsemmisítésére irányul. Többet megtudunk a bőrfertőzések kezelésének módszereiről, és megismerkedhetünk a legnépszerűbb és leghatékonyabb gyógyszerekkel a zuzmó kezelésére.

A zuzmó típusai

A gyógyszerek és kezelési módok kiválasztása a zuzmó típusától függ, mivel a betegség kórokozói minden esetben különbözőek. Tekintsük a leggyakoribb bőrfertőzések típusát:

 • Rózsaszín lichen (Zhibera) - a betegség kórokozója nem teljesen ismert, feltehetően herpeszvírus. A veszélyeztetettek azok, akik gyengített immunitással rendelkeznek. A betegség általában csalárd fertőzéssel vagy közvetlenül utána kezdődik. A testben először egy rózsaszín anyaplakk jelenik meg, néhány nappal később több rózsaszínű, kis méretű foltot terjeszt, amelyek középpontját pikkelyes, száraz réteggel borítják.
 • Ótvar. A kórokozó szerepe a Trichophyton vagy Microsporum nemzetségből származó kórokozó gombák. A betegség nagyon fertőző (fertőző). A fertőzés személyes érintkezésből származik, háziállatról, vagy állatról (macska, kutya). A betegség lüktetése gyűrű alakú vörös foltok, amelyek megjelenését elviselhetetlen viszketés és bőrirritáció kíséri. A lichen nem csak a sima bőrre hat, hanem a fejbőrre is.
 • Többszínű (jeges) lichen. A betegséget az élesztőszerű gombák okozzák, amelyek az epidermisz felső (kanos) rétegében parazitálódnak. Ez a fajta lebontás gyakoribb meleg és párás klímát, így egy újabb név - „V gomba”.Zabolevanie fejlődik hatása alatt provokáló tényező, amely hozzájárul az aktiválás patogén gombák jelen az emberi bőrön. A betegség megnyilvánulása olyan sok sötét foltnak tűnik, amely elsősorban a test nyitott részén jelenik meg. Nem okoznak fizikai kényelmetlenséget, viszketés vagy gyulladás hiányzik. A kezelés után a depigmentált területek a sérülések helyén maradnak, fehér foltok formájában, amelyek a normális bőr hátterében állnak.
 • Zsindelyek - varicella zoster vírus okozta bőrelváltozások. A betegség rendkívül fertőző - a fertőzés érintkezésbe kerül háztartási vagy légi cseppecskékkel. A betegség kíséri az általános rossz közérzet, láz, idegi eredetű fájdalom és a megjelenése buborék kiütés a hátsó mentén idegvégződéseket. A tiszta folyadékkal töltött vezikulák megjelenését viszketés, égetés, nyirokcsomók nagyítása kísér. Néhány nap múlva a buborékok kinyílnak, a tartalmat szétválasztják, és hamarosan száraz korpával borítják.
 • Piros lapos zuzmó. A betegség kórokozója nem állapítható meg. Sok kutató úgy véli, hogy a betegség autoimmun természetű. A kockázati csoportban az örökletes hajlamú vagy immunitással rendelkező személy az átterjedt fertőzések és a krónikus stressz által gyengült. A bőrön viszkető csomók kitörése van, amelyek hajlamosak a fúzióra és a nagy plakkok képződésére. A sérülések terjedhetnek a nyálkahártyákra és a körmökre.

Ezek a leggyakoribb fajták a lichen, mindegyikük egy speciális kezelési rendszert választott, gombaellenes vagy antivirális gyógyszerek és más gyógyszerek.

Lichen drogok

Rózsaszín zuzmóktól származó gyógyszerek

Ez a lichen legegyszerűbb formája, amely nem igényel komoly kábítószereket. A legtöbb esetben a betegség 1-2 hónapon belül megy végbe. Ebben az időszakban, akkor nem megy a fürdőbe, vagy a szaunában, kerülje a hosszan tartó napozás, kihűlés, stressz, fizikai megterhelés, korlátozza az átvételi víz eljárásokat. A bőrkiütést nem szabad jóddal vagy erős összetevőket (kénsav, szalicilsav) tartalmazó kenőcsökkel kezelni. Tilos kortikoszteroid kenőcsök és krémek használata. Az érintett bőr kezelésének legjobb eszköze a csipke és természetes olajok (tengeri törpe, őszibarack, olajbogyó), amelyek enyhítik és megnyugtatják az érintett bőrt.

A Chillod egy olcsó, megfizethető gyógyszer, amely cink-oxidra épül. A zuzmó kezelésénél antiszeptikus, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. A gyógyszer jól szárítja a bőrt, adszorbeáló és fájdalomcsillapító hatású, és aktívan kiküszöböli a kórokozó mikroorganizmusokat és vírusokat.

Ha a rózsaszín zugló folyamata súlyos viszketéssel jár, ajánlott antihisztaminokat szedni tablettákban (Claritin, Zirtek, Suprastin, Cetrin). A másodlagos fertőzés megkötésének megakadályozása érdekében ajánlott az érintett bőr antiszeptikumokkal (Sanguirithrin vagy Chlorophyllipt) történő kezelésére.

Gyógyszerek a gyűrűgyulladás kezelésére

A lichen ezen fajtájának kezelése komplex, külső hatóanyagok és szájon át történő szisztémás készítmények alkalmazásával.

Kitört fosztani jóddal kezeljük (5%), és kenőcsök (kén-szalicilsav, a kén-tar), amelyek parazitaellenes, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása. A kezelési séma mellett a következő gyógyszerek:

 • Mikoszeptin (kenőcs). Tartalmaz undekilénsavat és egyéb olyan komponenseket, amelyek a gyűrűs gombák okozta szerekkel szemben aktívak. A cink a hatóanyag összetételében abszorbens, szárító és regeneráló hatású.
 • Mikozoral, Dermazol, Mycoquette - kenőcsök és krémek a ketokonazollal. A ketokonazol hatékony a trichofitózis és a mikrosporia ellen, és aktívan elpusztítja a kórokozókat. A kábítószercsoportok közé tartoznak a nizoros samponok, a Sebozol, amelyeket a fejbőrön keresztül kezelnek.
 • Exodermil (krém) - gyógyszer a naftifin hatóanyaggal. A krém gyorsan felszívódik a bőrbe, és gyulladásgátló és antipruritikus hatása van.
 • Lamisil, Terbiks, Myconorm - kenőcsök, spray-k, oldatok, a terbinafin hatóanyagon alapuló készítmények, amelyeket számos gombaellenes hatás jellemez.

Ha a betegség lefolyását bonyolítja a bakteriális fertőzés, az orvos antibiotikumokat vagy erős hormonális kenőcseket ír elő antibakteriális komponenssel (Triderm).

A külső eszközökkel, a súlyos betegség és kiterjedt bőrelváltozások mellett gyógyszert szednek orálisan. Ezek a tabletták és kapszulák Griseofulvin, Orunis, Lamizil. Mindezek a gyógyszerek hatékonyan pusztítják el a gomba sejtszinten, de eltérnek a toxicitástól, ezért körültekintően alkalmazzák őket, figyelembe véve az esetleges ellenjavallatokat.

Ha a gyűrűt a fejbőrön kezelik, sokkal kényelmesebb a gyógyászati ​​oldatok (Nitrofungin, Yoditsirin, Vokadin) alkalmazása. Az ilyen gyógyszerek gyorsan felszívódnak, megakadályozzák a gomba növekedését és reprodukcióját, hozzájárulnak a hámozás megszüntetéséhez és a bőr helyreállításához.

Felkészülés a pityriasis lichen ellen

A gomba ezen formájának kezelésére szárító oldatokat, krémeket és gombaellenes szereket kell alkalmazni külső használatra és lenyelésre. Hatékony kenőcsök és krémek terbinafin, mikonazol, Bifosin, kénsav kenőcs (10%) kenőcs és Wilson. Ezen túlmenően, a bőr ajánlott naponta kezelni, vagy szalicil-alkohol rezorcinol, szalicilsav krém kamilla, mert ezek az alapok jól kiszárított bőrt és elősegíti lehámlik a szaruréteget által érintett gomba. Súlyos esetekben tablettákra felírt gyógyszereket:

 1. Orkusz (itrakonazol)
 2. Lamisil (terbinafin)
 3. Mycosorrhal (ketoconazole)

Gyomorfekélyes készítmények 2 hetes multi-colored lichen take-hoz, az optimális kezelési sémát egy dermatológus választja ki.

A herpes zoster gyógyszerei

Herpes zoster okozza a herpeszvírust, ezért a betegségterápia antivirális gyógyszerek alkalmazásán alapul:

A vírusellenes szerek (tabletták vagy kenőcsök) alkalmazásának módja szerint a kezelőorvos úgy dönt, hogy figyelembe veszi a tünetek súlyosságát és a beteg általános állapotát.

Kenőcsök és krémek egy vírusellenes komponenssel napi 6 alkalommal. Az ilyen gyógyszerek a herpeszvírust belülről elpusztítják, megfertőzik a fertőzött sejteket és megakadályozzák a fertőzés további terjedését. A Viru-Merz antivirális gél különösen népszerű. Ez a gyógyszer aktív a herpesvirus Varicella zoster ellen, sejtes szinten tönkreteszi. A gél gyorsan eltávolítja a jellegzetes tüneteket (fájdalom, viszketés, égés), megkönnyíti a betegség lefolyását, és megkönnyíti a remisszió gyors elérését.

A zsindelyek menetét neuralgikus fájdalom kísérte. Az állapot enyhítésére segít a fájdalomcsillapító kenőcs (gél lidokainnal), tabletták Ibuprofen, Ketoprofen, Paracetamol. Ezenkívül immunmoduláló és vírusellenes hatású (Panavir gél, immunglobulin) hatóanyagokat használnak.

Ha a betegség lefolyását bonyolítja a bakteriális fertőzés, akkor az orvos antibiotikumot ír elő:

Az érintett bőr külső kezelésére antibakteriális komponenssel (tetraciklin, eritromicin) kenőcsökkel hajtható végre. Szigorúan tilos használni övsömör kortikoszteroid kenőcs, ezek a gyógyszerek is megszünteti a viszketést és a fájdalmat, de használatuk csökkenti a helyi immunitás, és megnyitja az utat a vírus az idegfonatába, ami komoly komplikációkat okozhat.

A fertőzés legfontosabb megnyilvánulásainak kiküszöbölése után gyógyhatású hatású krémeket és kenőcsöket (krém Dexpantenol, Bepanten) használnak. Ezek az anyagok stimulálják a bőr regenerálódását és helyreállítását.

Az immunitás fenntartása és a test védelmének megerősítése érdekében vegyen be több orvos által ajánlott multivitamin komplexeket.

Kábítószerek piros lapos zuzmóból

Ezt a betegséget a kurzus súlyos jellege jellemzi, ezért a legfontosabb terápiás intézkedéseket egy kórházban végzik. A komplex kezelés magában foglalja:

 • Antihisztaminok (Loratadin, Tavegil, Cetrin, Claritin). Ezek a gyógyszerek segítenek eltávolítani a fájdalmas viszketést és csökkentik a gyulladást.
 • Fertőtlenítőszereket. Antiszeptikus oldatokat használnak a sérülések kezelésére.
 • Helyi hatású kortikoszteroidok (betametazon, hidrokortizon, prednizolon kenőcs, flemiazon, triamcinolon). A hormonális kenőcsökkel történő alkalmazást mentol vagy anesztezin alkalmazásával végezzük, amely lehetővé teszi a fájdalom szindrómájának csökkentését és a gyulladt bőr nyugtázását. Súlyos esetekben alkalmazzon nyomásos kötést kortikoszteroid kenőcsökkel és szalicilsavval.
 • Az E-vitamint hormonterápiával együtt alkalmazzák, ami lehetővé teszi a kezelés időtartamának lerövidítését az ilyen gyógyszerekkel, mivel a kortikoszteroidok hosszú távú kezelése veszélyezteti a mellékhatások kialakulását.
 • A retinol, cink-oxidot orális adagolásra írják fel, amikor a gomba fertőzi a körömlemezeket.
 • Nyugtatók, nyugtatók (fenazepám, medazepám). A kábítószerek nyugtatják az idegrendszert, kiküszöbölik az alvászavarokat és enyhítik az idegi feszültséget.
 • Antibiotikumok (metronidazol, tetraciklin, eritromicin). Alkalmazható a fertőzésekhez kapcsolódó erkölcsi és fekélyes bőrelváltozásokkal kapcsolatos szövődményekre.
 • Vitamin kezelés. Hozzárendeljük az A-vitamin (tigazon, neotigazon) származékait, amelyek normalizálják az anyagcsere folyamatait, szabályozzák a sejtosztódás folyamatát és elősegítik a gyulladás eltávolítását.

Megelőző intézkedések

Megelőző intézkedések segítenek megakadályozni a fertőzést. Ha a család beteg, akkor szigorúan be kell tartania a személyes higiéniát. A kezeket gyakrabban kell mosni antibakteriális mosószerekkel vagy háztartási szappannal. Jó megelőző hatás a Cytale készítmény. A bőr antiszeptikus kezelésére használják. Amikor a vízhez hozzáadódik, a Citeal habos tömeget képez, hatékonyan elpusztítja a gombát, és antibakteriális és parazitaellenes hatást fejt ki. A test és a fej ajánlott mosni gombaellenes samponokkal, a Nizoral, Sebozol.

A szobában rendszeresen nedves tisztítást kell végezni a fertőtlenítőszerek használatával. A páciensnek egyedi ételekkel és higiéniai cikkekkel kell rendelkeznie (törölköző, mosogatórongy). A páciens ruháját és az ágyneműt gyakrabban kell mosni fertőtlenítőszerekkel, szárítás után, mindkét oldalán forró vasalvasalattal. Az első riasztó tüneteknél nem szabad öngyógyszert bevenni, minél előbb szakember kér segítséget, annál hamarabb kapja meg a megfelelő kezelést.

Visszajelzés a kezelésről

Hivatkozási szám 1

Ezen a nyáron volt bajom vele, először nagyon hideg voltam, és a helyreállítás után hirtelen kis, vörös foltok borították le. Először azt hittem, hogy allergia, a foltok viszketnek és elvágtak, egész testem égett. Az orvosnál kiderült, hogy mi a rózsaszín. Az orvos tájékoztatta a legegyszerűbb gyógyszereket, és azt mondta, hogy ez egy egyszerű, nem fertőző forma, amely könnyen gyógyítható.

Elvitte a Claritint, ami megkönnyítette a viszketést és irritációt. És a Qindol csavarhúzóval is dolgozott a bőrön, és olívaolajjal töltötte be. Néhány nappal a kezelés megkezdése után a foltok fokozatosan elhalványodtak, a kényelmetlenség csökkent, és a kezelés második hetének végére a bőrt teljesen megtisztították. És az orvos örült, hogy rögtön csak egy életben lehet rózsaszínűedéssel megbetegedni, mivel az immunitás előáll és a betegség nem jön vissza hozzám.

Taisia, Nizhny Novgorod

2. hivatkozási szám

Ezen a télen zsindelyes voltam. Nagyon kellemetlen betegség. Mindez banális hideg volt, az egész test fájdalmas, a hőmérséklet emelkedett, erős gyengeség mutatkozott. Aztán, a derék téren, fájdalmas vezikulák jelentek meg, folyadékkal töltötték ki őket, szétázták és szörnyen megszorították.

Az orvos haladéktalanul helyes diagnózist és vírusellenes kenőcsöket, fájdalomcsillapító tablettákat és lidokain gélt tartalmaz külső kezelésre. A buborékok hamarosan kinyíltak, apróak voltak és az állapotom javult. Ahhoz, hogy a bőr gyorsabban meggyógyuljon, az orvos előírta a Bepanten krémet. Most gyógyszert szedek az immunitás megerısítésére, beveszem a vitaminokat, ez segít megakadályozni a betegség megismétlését.

A leghatékonyabb eszközök a lízingből

A "lichen" kifejezés alatt a modern orvostudomány olyan fertőző bőrgyógyászati ​​megbetegedések csoportját jelenti, amelyek bizonyos vírusok vagy gombák hibájából keletkeznek. zoster fertőzés mechanizmusa nem teljesen ismert, de az ismert, hogy a hajlamosító tényezők, hogy legyőzze a stressz, gyengült immunitást, fizikai és érzelmi stressz, a jelenléte a fertőző betegségek, és a genetikai hajlam.

A betegség a bőr elváltozásaként, papulák megjelenésében, gyulladásos foltokban és kis viszkető hólyagokban nyilvánul meg. Az ember ezeket a tüneteket ijeszt környező a maga nemében, ami ellenséges és idegenkedés, ezért bárki, aki ért az ilyen irigylésre méltó sors, inkább felfedezni a leghatékonyabb eszköze megfosztva.

A zuzmó típusai

A kórokozó típusától, a megnyilvánulások lokalizációjától és a folyadékelemek típusától függően a sérülések a következőkre oszthatók:

 • tubális lichen;
 • herpes zoster;
 • gyűrű (trichophytosis);
 • rózsaszín lichen (pitjiasis);
 • színes (lichen);
 • napos zuzmó.

Hatékony gyógyszerek

1. Mikonazol

Ez a megoldás az egyik leghatékonyabb anti-gomba elleni szer a lichen ellen. Azonban a legtöbb esetben ez a kenőcs a pityriasis ellen küzd. A hatóanyag a mikonazol gyorsan megbirkózik a fertőzés okaival, biztosítva a káros mikroorganizmusok halálát. A hatóanyagot naponta kétszer alkalmazza az érintett területre.

2. Exodermil

Nem kevésbé gyakori eszköz, amelyet a szakértők a gyűrűféreg elleni harcra ajánlani. A kenőcs összetételében a naftilfehérje komponense, amely a parazitaellenes gomba mellett gyulladásgátló hatással is jár.

3. Clotrimazole

A clotrimazol gyakran használatos a színek, a gyűrűgyulladás vagy a tubal lisha kezelésére. Összetételében van egy azonos nevű hatóanyag, amelyet a gombák vagy vírusok által okozott lichen leküzdésére használnak. A terméket naponta kétszer kell felhordani, dörzsölve az érintett bőrfelületre.

4. MycoSeptin

Egy másik gombaellenes szer, amely az undecilénsav és a cink undecilénátjain alapul. Ezeknek az anyagoknak megnyugtató hatása van, amely fokozatosan csökkenti az irritációt. A legtöbb esetben a kenőcsöt használják a gyűrűgyulladás leküzdésére.

5. Lamisil

Ezt a hatékony eszközt sikeresen használják a gyűrűvirág és a színes lichen elleni harcban. Mielőtt használná, érdemes szakemberrel konzultálnia, mivel a kábítószer hatásos listája ellenjavallt. Egyébként a 2 évnél fiatalabb gyermekek esetében ez az eszköz nem alkalmazható.

6. Terbinafin

A multicolor zuzmó esetében a Terbinafine, amely alapja a terbinafin-hidroklorid, a leggyorsabban kezelõ szer. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a leírt szer nem terhes nők, szoptató anyák és 2 év alatti gyermekek számára készült.

7. Nizoral

Az ilyen probléma leküzdéséhez, mint a napfény, az orvosokat gyakran javasolják a Nizoral kábítószer használatára. A hatóanyag itt a ketokonazol komponens. A gyógyszert naponta egyszer ajánlott 7-10 napig.

8. Zovirax, Herperax, Acigerpin.

Ezeknek a gyógyszereknek a csoportjában van egy hatóanyag - a komponens aciklovir. Az ilyen kenőcsöket leginkább a zsindelyek leküzdésére használják.

9. Hidrokortizon

Az allergiás eredetű pityriasis elleni küzdelem érdekében érdemes az antihisztaminok egyikét használni. Súlyos viszketés esetén kortikoszteroid hormonokon alapuló kenőcsöt kell választani. Az orvosok javasolják a hidrokortizon megvételét ilyen célokra.

Ennek a cikknek köszönhetően képes lesz kiválasztani a legmegfelelőbb módon a megfosztást, és ezért a lehető legrövidebb idő alatt megszabadulni a meglévő problémától. Egészség és szép bőr!

Hatékony kenőcsök a személy megfosztásától

A dermatológiai megbetegedések többségét a lichen foglalja el, melyeket specifikus kórokozók vagy autoimmun problémák okoznak.

Általában az embernek van egy jellemzője a testen, az arcon vagy a fejbőrön, jellemző tünetekkel, néha viszketéssel és kellemetlen érzéssel. Még akkor is, ha egy személynek nincs fájdalma, a betegséget kezelni kell, mivel krónikus formában fejlődhet ki.

Milyen kenőcs a férfi hajának kezelésére?

A lichen kezelése egy komplex gyógyszerekből áll, amelyek fontos része kenőcsök, krémek és gélek. Attól függően, hogy milyen típusú ember megfosztja a személyt, a beteg megfelelő orvosságot ír elő.

Ezenkívül a kezelés során figyelembe kell venni és kiküszöbölni a betegség kialakulását kiváltó különleges okokat. Lehet az immunitás csökkenése, a bélrendszerben jelentkező krónikus problémák, az idegrendszer állandó feszültsége.

Először is, emlékeznünk kell arra, hogy nagyon nehéz helyes diagnózist készíteni a saját, mert sokféle zuzmófajta létezik, és mindegyik különféle megnyilvánulási formákat alkalmazhat.

Rózsaszín zuzmó vagy Zhibera-kór kenőcsei

Ez a típusú zuzmó nem fertőző betegség, vagyis lehetetlen, hogy egy beteg személytől megkapja. A betegség pontos oka nem merül fel. Vannak olyan elméletek, hogy az ilyen típusú zuzmó okozó ágensek specifikus herpeszvírusok.

A rózsaszín lichen kezelésére a következő gyógyszerek: bór-cink, antihisztamin kenőcs, antimikrobiális és glükokortikoszteroid szerek.

Az antihisztaminokat a kifejezetten kellemetlen érzésekre és súlyos viszketésre használják. A következő antihisztaminokat használhatja: dimethindén, fenisztil-gél.

dimetinden. Eladva gél formájában. A hajhullás elleni antiallergiás kezelés eltávolítja a viszketést és csökkenti a puffadást. Miután a kenőcsöt az érintett területekre helyezte, célszerű elkerülni a közvetlen napfényt. Használja a terméket naponta 2-4 alkalommal. Ellenjavallatok: a szoptatás alatt 1 hónaposnál fiatalabb gyermekek nem alkalmaznak gélt a mellkas területére.

Bizonyos kenőcsök összetételénél a lichen ellen hormonális és antihisztaminokat kombinálunk, például szinál, fluorkináris, lorinden A.

Sinalar. Ez a hatékony hatóanyag fluocinolon acetonidból és klioquinolból áll. Az első elemnek antiallergiás, antipruritikus és gyulladáscsökkentő hatása van. A klioquinol atibakteriális anyag. Az anyagot naponta 2-3 alkalommal kell használni, és gondosan dörzsölje az érintett területet. A kenhető kenőcs tetejére egy kötést lehet alkalmazni. Terhesség esetén a Sinalar szoptatás nem használható. A gyógyszer ellenjavallt gyermekeknél 1 év alatt.

A gyűrűs kenőcsök

A gyűrűhéja számos lokalizációval rendelkezik: a fejbőrön és a bőrön haj nélkül. A betegség ezen formáinak kezelésére különféle, gyűrűférgekre ható eszközöket lehet alkalmazni.

A fejbőrön. A zuzmó kezelésének első szakasza az érintett bőr és haj fertőtlenítése. Ehhez jód vagy alkohol alapú terápiás megoldásokat alkalmaznak. Iodicyrin, vocadin, nitrofungin.

Vokadin. Ez a jódon alapuló terápiás megoldás, amely antimikrobiális, gyulladáscsökkentő hatással bír. A vokadint a fejbőr érintett területeire alkalmazzák, mielőtt gombaölő kenőcsöket alkalmaznának. A gyógyszerkészítmény nem használható pajzsmirigy-rendellenességek, 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára, terhesek.

Az alábbiakban ismertetett gyógyszerek alkalmazhatók minden olyan területen, ahol a gyűrűszövet érintett. Sűrűbbek, de az alkalmazási nehézségek ellenére hatékonyak a gombák és a fejbőr ellen.

Lamisil. Ez a gombaellenes szer, amely a gyűrűféreg, a vörös lapos és más típusú zuzmó kezelésében bizonyult. A készítmény hatóanyaga a terbinafin. Vigyázzon a gyógyszer adagolására: minden nap reggel és este kenőcsöt kell alkalmazni. 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem javasolt lamizil alkalmazása.

Szalicil kenőcs 2% vagy 3%. Ez egy fertőtlenítőszer, amelyet napi 1-2 alkalommal kell használni. Az orvosok nem javasolják a szalicilsavas kenőcs és az arcbőr kezelését, a lehetséges következményeket a bőr könnyebb területein.

ekzifin. Gombaellenes krém, amelyet terhesség alatt lehet használni. Tegyen egy tiszta, száraz bőrre vékony réteget naponta kétszer. Ez a kenőcs gyakorlatilag nincs ellenjavallat, de mielőtt az Exifint 1 évesnél fiatalabb gyermekekhez használná, forduljon orvoshoz.

A gyűrűszövet kezelése nem korlátozódik a külső eszközök használatára. Szintén szükséges a gombaellenes gyógyszerek tablettákban a betegség komplex kezelésére.

A piros lapos zuzmó kenőcsei

A vörös lapos lichen kezelése a sérülés tüneteitől és mértékétől függ. A betegség számos formája, köztük a száj és a nemi szervek nyálkahártyáján megjelenő megnyilvánulások. A bőrön való megfosztottság megnyilvánulásait komplex módon kezelik. Külső használatra főleg hormonális kenőcsöket használnak.

Alkalmas felnőtteknek 12-14 napig, 7 napos gyermekek számára. A prednizolon kenőcs nem alkalmazható terhes nőknél és szoptató nőknél.

flutsinar. Ez a kortikoszteroid hatóanyag hatékony a piros lapos zuzmó tüneteiben. Felnőtteknél naponta 2 alkalommal alkalmazzák az érintett területet. A kezelés időtartama 14 nap. A 2 éves gyermekek napi 1 alkalommal használhatják a kenőcsöt. Tilos 14 éves kor alatti személy számára pénzeszközöket alkalmazni. A Flucinar nem alkalmazható terhesség alatt 12 héttel és 2 év alatti gyermekeknél, valamint a vakcinázás utáni időszakban.

Ellenjavallt, hogy ezt a kenőcsöt a nagy bőrfelületek megfékezésétől, valamint nagyon érzékeny helyektől megfosztja: a bőrt, az arcot. Ne alkalmazza a sinaflan terhesség alatt.

ftorokort. Hormonális kenőcs, amelyet felnőtteknek, gyermekeknek és terhes nőknek (a kezelőorvosval folytatott konzultációt követően) kell alkalmazni. Felnőttek számára a kezelést orvos írja le, általában 10-12 napot hagy. A Fluorocort alkalmazható a kötés alatt az érintett területre. Nem szabad felhasználni a vörös lapos zuzmókötésű kenőcsökkel való gyermekek kezelését, és a kezelés időtartama legfeljebb 5 napig tart.

A vörös lapos zuzmó pikkelyes formájának kezelésére kénsavas kenőcsöt is alkalmaznak.

A piros lapos zuzmó kezelésének folyamata nemcsak a külső hatású gyógyszerekből, hanem az immunszuppresszánsokból, vitaminokból és hormonkészítményekből áll, ha szükséges.

Kenőcsök a zsindelytől

Ez a betegség okozza a herpeszvírust, ami befolyásolja az idegvégződéseket. A bõrön a felszíni idõn belül kiütések jelennek meg, papulákat folyadékkal, amely végül kéreggé válik. A zsindelyek bőrének manifesztációit külső hatású gyógyszerekkel végzik: gosszipol, acyclovir, mikogal.

A terhesség ideje alatt a kenőcs használata csak orvoshoz fordulhat. Ellenjavallatok Acyclovir - egyéni intolerancia.

gossypol. A liniment formában termelt. A gyógyszert a herpeszvírussal fertőzött területekre alkalmazni kell naponta 3-4 alkalommal. Ellenjavallatok a gosszipol használatához - a gyógyszer egyéni intoleranciája.

Mikogal. Krém hatóanyaggal okomonazol. Felnőtteknek és 5 évesnél idősebb gyermekeknek használják. Az érintett bőrre naponta 1-2 alkalommal alkalmazzuk. Ne használja ezt a terméket a zsindelyeken a túl nagy bőrfelületeken. A terhesség ideje alatt beszéljen orvosával, ha mikogalyt használ. A krém felvitele az érintett bőrön, nem köthető kötszerek.

A pityriasis lichen kenőcsei

Ez a gombás betegség sok más nevet tartalmaz: színes, strandos, foltos dermatosis. Gomba, - a kórokozó, amely megfosztja, - befolyásolja a bőr felső rétegét, csökkentve a melatonin termelését a sejtekben. Ennek eredményeképpen az érintett területeken lévő bőr "foltosodás" -ot kap: a sötét területek váltakoznak fényes foltokkal a bőrön.

A pityriasis kezelését gombaellenes kenőcsökkel végezzük. A fejlett és összetett esetekben a betegeket orálisan antimikotikus gyógyszerekre szánják. Fontolja meg, hogy a külső felhasználás milyen eszközökkel hatékonyabb a nélkülözéssel.

Zalain. A készítmény hatóanyaga a szertakonazol. A Zalainet naponta 1-2 alkalommal használják, dörzsölve a kenőcsöt az érintett terület megfosztásától. A foltok körvonalait néhány centiméterre kell átlépni, hogy megakadályozzák a gomba terjedését. A kenőcsöt addig alkalmazhatjuk, amíg a betegség összes tünete eltűnik, plusz 10-12 nappal a megelőzés előtt. A terhes nőket és szoptató anyákat, valamint egy évig tartó gyermekeket orvosnak kell megszabni.

Dermazol. A gyógyszer krém és sampon formájában kapható. A pityriasis révén a gyógyszer mindkét formáját hatékonyan használják, attól függően, hogy a betegség hol található a szervezetben. A krém dermazolt naponta kétszer használják. A kezelés kb. 14-20 napig tart. Ha dermatosis fordul elő a fejbőrön, naponta öt-hat napig használja a dermazol sampont. Mindkét krém és sampon terhesség és szoptatás alatt használható.

Lamisil. Olyan gombaellenes szer, amelyet sikeresen alkalmaztak varicolored lichen kezelésére. Lásd a sárgáját.

Triakutan. A komplex készítmény, amely több hatóanyagból áll: a klotrimazol gombaellenes és antibakteriális hatással rendelkezik, a gentamicin - antimikrobiális hatás, a betametazon-dipropionát eltávolítja a viszketést és a gyulladást. A triacutánt naponta kétszer 12 óránként alkalmazzák a bőrre. Alkalmazza a gyógyszert 3-4 hétig. A kenőcs használata terhesség és szoptatás ellenjavallt.

A modern drogok, akiknek a nélkülözésük elég hatékony. A kezelés hatékonysága fokozódik, ha összetett. A legveszélyesebb kenőcsöket a személy megfosztásának kezelésére a pontos diagnózis alapján kell kiválasztani, a betegség okait és a vele járó problémákat. Ha 2-3 hetes kezelés után nem látod pozitív eredményt, forduljon orvoshoz, hogy tisztázza a megfosztás diagnózisát és további teszteket.

Megoldás egy személy megfosztására - számos betegség, gyógyszer és recept a népi gyógyászat

Az emberek nem mindig adnak megfelelő fontosságot a felmerülő bőrbetegségeknek, nem veszik észre a problémát, próbálják figyelmen kívül hagyni az utat. A bőr egyik veszélyes közös elváltozása a lichen. A szakértők biztosítják, hogy lehetetlen a betegség önmagában történő lefutása, mivel tele van szövődményekkel, beleértve a látásromlást, a hallás romlását és az idegi tünetek megjelenését. Ismerje meg, hogyan kell megfelelően megválasztani egy olyan eszközt, amely megfosztja az embert egy felnőtt vagy egy gyermek otthon gyógyulásától, és milyen gyógyszerek közül választhat.

Mi a lichen

Néha az emberi bőr területei csomókkal, pikkelyes foltokkal, papulákkal és kitörésekkel borítják. Ez a lichen - a bőrgyógyászati ​​megbetegedések egy csoportja. Ennek oka lehet a káros mikroorganizmusok különböző csoportja. Ezek közül - zooanthophilous, antropophilic és geophysical gombák, ami provokálja a bőrelváltozások, vírusok. A szakemberek a kórokozó függvényében osztályoznak egy adott betegségtípust egy személyben.

Ez a betegség könnyen elterjedt a kapcsolattartó háztartásban. Gyorsabban támadja meg a gyengített immunitást. Nem ritka, hogy a betegség fertőzött állatról emberre, kerti vagy országos munkára kesztyű nélkül kerül továbbításra. További tendencia van a genetikai hajlamú embereknél, akiknek anyagcserezavarai vannak.

A fosztogatás típusai

A tünetek a test különböző részeiben jelennek meg. A gombák és vírusok kedvelt helyei kéz, láb, hát, fejbőr. Ma a betegség 5 fajtáját sorolják be, a kórokozótól és az emberben való megnyilvánulásától függően. A bőrön megjelenő alakzatok jelentősen különböznek egymástól - a kisvérű tuberclestől a vörös és a rózsaszín foltokig. faj:

 • Gyűrűféreg (mikroszporia és trichofitózis). Ez a típus befolyásolja a kéz, az arc és a fej bőrét. A hajon kopasz foltok jelennek meg. Ez az egyik leginkább fertőző és gyakran átadott kapcsolat a hajléktalan állatokkal. A dermatophyták a Microsporum Trichophyton és az Epidermophyton okozzák.
 • Rózsaszín zuzmó (Zhibera). A tünetek olyan rózsaszín foltok, amelyek tetején borotvaszárnyakkal fedettek. Néha észrevehetőek a gyulladt peremű fényes fekélyek. A betegség diszlokációjának helyei vissza, kezek, ágyék. A herpesz vírus okozza. A betegség nem alkalmas a gyógyszeres kezelésre, az ajánlásoknak megfelelően.
 • Pityriasis vagy többszínű lichen. Az emberi bőrön megjelenő szinte színtelen, különféle méretű, a ruházattal való érintkezés helyén megjelenő sebek megjelenése jellemzi. Érintettek egy szánalmas kezek, hát, mellkas fosztogatásától. A betegség legfőbb kórokozója egy specifikus gomba, seborrheás dermatitisz.
 • Piros lapos zuzmó. A betegség tünetei rétegezettek, pelyhes bőrterületek. Talán vörös és rózsaszín kéreg megjelenése a körmökön, lábakon és kezeken. Elhanyagolt esetekben a szájban lévő területekre juthat. A betegség pontos oka még nem bizonyított.
 • Övsömör. Úgy tűnik, mint egy csoportja piros gyulladt vezikulák az ágyékban, a bőr a hátsó, az arc, a fenék, a kar, a mellkas, néha a szemhéj. A folyadékkal töltött buborékok viszketést okoznak, a beteg aggódik az égéstől. A betegséget a herpes zoster vírus okozza.

Hogyan kezeljük a lichen embereket

Számos gyógyszercsoportot használnak a terápia során. A leggyakoribb és leghatékonyabb kezelés a gombaellenes kenőcs. A gyógyszerek speciális csoportjait különböző típusú betegségekre írják fel. Például a rózsaszín zuzmó szalicil kenőcsökkel kezelhető. Ezenkívül a betegeket gyakran szedik tabletták, spray-k, egyéb gyógyszerek.

A kezelést csak orvosi vizsgálat után ajánlott elvégezni. Azt mondani, hogy a konkrét esetnél az embernél a lichen feltárására csak a szakértő tudja. Az orvosok általában évek óta tesztelik a gombaellenes, antibakteriális és antihisztamin szereket. Egy jó kenőcs a személy bőrének megfosztásától szinte mindig 100% -os eredményt garantál. Ha követed az utasításokat, gyorsan gyógyítható.

A zuzmóból származó kén-kenőcs hosszú ideig használható. A termék petrolátum emulziót tartalmaz vízzel és nagy tisztaságú kénnel. A gyógyszer hatóanyaga az epidermisz felszínével reagál, antiparazitikus és antimikrobiális vegyületeket alkotva. A termék megtisztítja az elhalt hámsejteket, hámlását, segít a sebek gyógyításában. A kezelés időtartama 5-6 nap.

Egy másik népszerű krém a lichen az embereknek - Exoderil. Ez egy univerzális gombaellenes szer, melyet dermatophyták, mycoses kezelésére használnak. A gyógyszer fő hatóanyaga a naftifin-hidroklorid. Jelentősen csökkenti az ergoszterin képződését gombás sejtek által. Csökkenti a gyulladást és viszketést, aktívan küzd a bakteriális fertőzések terjedésével szemben. Az érintett bőrfelületet 2-4 héten keresztül kenje meg.

tabletta

A kenőcsökről a kezelés más formáira való áttérés csak különösen elhanyagolt esetekben, vagy amikor az elsődleges terápia nem mutatta hatékonyságát. A betegek megfosztásától függő tabletták immunstimuláló, vírusellenes és fájdalomcsillapító hatásúak. A betegség kezelésében a legtöbb gyógyszer mély belső hatást gyakorol a szervezetre. Az orvos segít a megfelelő gyógyszer kiválasztásában.

Bizonyított eszköz a személy megfosztására - Acyclovir tabletták. A herpesz zoster elleni küzdelemre használják. Ez egy antivirális anti-herpesz gyógyszer, amely behatol a fertőzött bőrsejtekbe, és aktívan elnyomja a vírus replikációját. A herpes zoster-ben szenvedő betegek 4 tablettát (0,8 g) adnak napi 4-5 alkalommal. Az anyagot a visszaesések kezelésére lehet használni.

A Lamizil egy másik jól ismert gyógyszer a zuzmó számára a tabletták számára. A gyógyszert a dermatophyták elleni küzdelemre használják. A gyógyszer fungicid hatással van a penészgombákra. A Lamizila hatóanyag lassítja az enzimeket a parazita sejtek membránjaiban és gátolja azok reprodukcióját. A betegség teljes megszabadulása érdekében a gyógyszert 6-12 héten belül kell bevenni.

spray

A gomba bőrön való kezelésére az orvosok különböző hatóanyag-hatóanyagokat írnak fel. Sprayeket gyakran használnak. Ezeknek a gyógyszereknek a legfontosabb jellemzője az egyszerűség - a gyógyszer alkalmazható minimális kockázattal az egészséges bőrre. A permetezőket permetezik az érintett területeken az orvos rendelete szerint. A mai napig a gyógyszerpiac számos ilyen alapot kínál a gombás betegségekből.

A Kanesten segít a sokféle zuzmó megszabadulni. Az aktív hatóanyag a klotrimazol. Kimutatta a legnagyobb hatékonyságot a varicolored lichen, dermatophytes, yeast-like gombák, gram-negatív mikroorganizmusok kórokozói elleni küzdelemben. 30 ml-es injekciós üvegben. Naponta kétszer alkalmazza, amíg a betegség jelei eltűnnek.

A gombafertőzések másik hatékony gyógyszere a Termikon. A gyógyszer fő hatóanyaga a terbinafin-hidroklorid. Kitűnő az élesztő és a penészgombák, a dermatophyták kezelésével. A készítmény naponta egyszer vagy kétszer kerül a bőrre - a betegség súlyosságától és az orvos utasításaitól függően. Allergiás reakciót okozhat a hatóanyagnak való intolerancia esetén.

Folk jogorvoslatok a megfosztáshoz

Csak néhány évtizeddel ezelőtt az emberek hatékonyan kezelték ezt a betegséget az alternatív gyógymóddal. A népi módszerek segítenek a gombák gyógyítás nélküli kezelésében. Az alábbi eszközök elég hatékonyak lehetnek:

 • Keverjünk össze 50 g fokhagymát és 250 g vodkát. Hagyja egy hétig állni a masszát, és dörzsölje a fejbőrön a gyűrűből.
 • Kindle a tüzet egy lapos vasaló alatt, és öntsünk egy csomó nyírfa gallyak. Hagyja, hogy a tömeg a fémre telepedjen. A kapott nyír kátrány az érintett területet koptatja
 • Alkalmazzon almát az alma bőrre almaecetecettel. Ez a módszer hatékonyan küzd a herpesz zoster ellen.
 • Alkalmazzon tömörítést a fájdalmas folt gyógynövényekkel. Jól hatásos anyag 1 evőkanál. l. immortelle, tele 1 pohár forró vízzel. Az eljárást naponta kétszer 10 percig meg kell ismételni.

Hogyan kezeljük a zuzmót?

A terápiát a betegség típusától függően kell előírni. A modern orvostudomány különböző kezeléseket kínál az otthon megfosztására. A leghatékonyabb eszközökkel - krémek, antihisztamin kenőcsök, gombaellenes spray-k, tabletták, speciális samponok. Az általános ajánlások betartása fontos szerepet játszik. Minden nap cserélni kell a mindennapokat és az ágyneműt, hogy antibakteriális szerekkel fertőtlenítsék a kezüket.

nyírás

Az ilyen típusú megbetegedések kezelésénél a szőrzetet levágják a fej érintett részein. A használt gombák ellen használt samponok, spray-k. A fertőzött helyeken a bőrön kenjük fel a kenőcsöt Clotrimazole. Hatékonyan befolyásolja a gomba krém Nizoral. Receptre gyógyszertárban beteg készítünk speciális zselé Vidal álló szalicilsav, bórsav, alkohol, és a kiegészítő komponensek. Egy másik bizonyított gyógymód a gyűrűféreg számára az emberben a Yam kenőcs. A gomba teljesen megsemmisül, ha egy hónappal a kezelés után a tesztek nem mutatják ki.

rózsaszín

Ebben a betegségben az antihisztaminok segítenek - Suprastin, Claritin, Cetrin, Zirtek. Az elhomályosított bőrt olajjal, tejcsíkkal, barackkal, tengeri fonákkal törölni kell. Javasoljuk, hogy elkerüljék a stresszt, a hipotermiát, a nehéz fizikai erőfeszítést. Nem tudsz szintetikus alsóneműt viselni, a bőrödet nem lehet jóddal, szalicilsavval, kén-kenőccsel megkenni. Ellenjavallt ultraibolya besugárzás. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a betegségnek önmagában kell áthaladnia.

Piros lapos

Kezdetben meg kell szüntetni a betegség tüneteit, enyhíteni a fájdalmat és viszketést. Ennek a betegségnek bizonyított gyógymódja helyileg alkalmazott hidrokortizon-kenőcs. Orálisan vegyen be antibiotikumokat a penicillin sorozatból. Jó anti-hisztamin szerek - Suprastin, Claretin. Súlyos fájdalom esetén a Ketanovot vagy a Paracetamol-t is szedheti. Az általános állapot javítja a vitaminokat, a ginzeng tinktúráját, az immunerősítő szereket, mint például az Echinacea.

övsömör

Ebben az esetben a fájdalmas érzés segít eltávolítani a gyógyszert az ibuprofennel vagy a gél lidokainnal. A betegség akut formáira szolgáló idős betegeknek antiherpetikus gyógyszereket (pl. Acyclovir) kell alkalmazni. A sérüléseket gyémánt zöldekkel, herpesz elleni szerekkel, Castellani folyadékkal kell kezelni. Egyes esetekben nevezzen ki:

tarka

Az ilyen típusú betegségek kezelésére az UV-sugárzást a fizioterápiás teremben besugározzák. A bőrön jelentkező elváltozásokat Miconazol, Terbinafine, Bifosin, szalicilsav alkohollal kezelik. Reggel ajánlott a gombaellenes krémet, és este - szalicilsavas alkohollal kimetszni. A tabletták hatásosak a mikózisokból, például a Lamizilából. Egy jó orvosság a többszínű lichen az emberek Nizoral sampon. Ezzel a betegséggel a hormonális kenőcsök nem alkalmazhatók helyi kezelésre, a mosogató fertőtlenítését rendszeresen kell elvégezni.

videó

Az ebben a cikkben ismertetett információ csak tájékoztató jellegű. A cikk anyagai nem igényelnek független kezelést. Csak egy szakképzett orvos képes diagnosztizálni és tanácsot adni a kezelésre vonatkozóan az egyes betegek egyéni jellemzői alapján.

Megszabadulunk a tablettáktól való megfosztástól

A hajhullás fő tünetei a bőrön láthatók. De a betegséget nem csak helyileg kell kezelnie, kenőcsöket és krémeket használva. Ahhoz, hogy a terápia pozitív eredményt érjen el, a szakemberek a pácienseknek a lichen elleni tablettákat írják elő.

A LIKE és más bőrbetegségek kezelésére és megelőzésére olvasóink sikeresen alkalmazzák az Elena Malysheva új módszerét. Miután alaposan tanulmányoztuk ezt a módszert, úgy döntöttünk, hogy felhívjuk figyelmét.

antihisztaminok

A tablettákban antiallergiás gyógyszereket szedhetnek: Suprastin, Tavegil, Claritin, Loratadin, Cetrin.

Ezek a gyógyszerek jelentősen csökkentik az allergiás reakciók megjelenését a rózsaszín roncsolásban, segítik a vörös, lapos lizs viszketés kezelését. Tüneteinek enyhítése, de csak enyhíti a beteg állapotát, a betegség megszüntetése nélkül.

Gombaellenes szerek

Ha az érintett bőr meg van fosztva, amit gombás fertőzés okoz, az orvos előírja, hogy antimikrokk hatású tablettákkal kell kezelni.

A gyűrűféreg kezelésére a következő gombaellenes gyógyszerek hatásosak:

Grizeofulvin. Gombaellenes antibiotikum. A gyógyszer adagja a személy (felnőtt vagy gyermek) súlyán alapul. A kezelés kezdeti szakaszában a gyógyszert naponta háromszor kell bevenni, minden bevitelt egy kanál növényi olajjal mosnak le.

Nemrég olvastam egy cikket, amely leírja a természetes jótékony krém-viasz "Egészséges" a lichen. A krém segítségével rövid idő alatt megszabadulhat otthonról.

Nem voltam bízva minden információ bízásával, de úgy döntöttem, hogy egy csomagot ellenőrzünk és megrendelünk. Észrevettem a változásokat egy hét alatt: a viszketés csökkent, a testen lévő foltok eltűntek. 2 héttel a lichen átadása után, és a bőr után a krém lágy. Próbáld ki, és ha érdekel, akkor az alábbi link egy cikk.

Az első negatív bőrápolási elemzés után csökken a hatóanyag dózisa. A Griseofulvint sokáig tartják, legfeljebb két hónapig. 2 év alatti gyermekeknél ezt az antibiotikumot óvatosan kell alkalmazni. Az ár 280-320 rubelre vonatkozik, 20 darab 12 mg-os tabletta esetében.

 • Orungal. Gombaellenes gyógyszer, amely elpusztítja a gombák sejtmembránját. Étkezés után kerül forgalomba naponta kétszer. Képes felhalmozódni az epidermisz felső rétegeiben, és megszűnik a testből, miután a bőröregedett bőrrészecskéket hámlasztja. A gyógyszer ellenjavallt cirrózisban, vese- és szívelégtelenségben. Megvásárolható 2800 - 3200 rubel 14 kapszula.

  Lamisil. Fungicid antimikotikus szer. A fő hatóanyag a terbinafin. A gyógyszer hatékonyan kiküszöböli a fejbőr gombás elváltozásait, mivel az epidermisz felső rétegeiben felhalmozódnak. A gyógyszer étkezés után kerül lefekvés előtt.

  Az adagolást egy személy súlya alapján számítják ki. A Lamizil nem ajánlott 12 kg-nál kisebb súlyú gyermekeknek. Az ár 14 db 2000-2300 rubel.

 • Thermicon (terbinafin). Ugyanolyan hatásos tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Lamisil, de sokkal olcsóbb. Thermicon, 14 tabletta - 470-530 rubel, Terbinafine, 14 tabletta - 170-200 rubel.
 • A pityriasisot egy gombás is okozza, ezért az Orungalot a kezelésére és más gombaellenes tablettákra használják:

  Mikozoral. A gyógyszer - ketokonazol részeként. Az anyag a gombaellenes aktivitást mutatnak a élesztőszerű gombák, kórokozók Trichophyton és mikrospórák, valamint antibakteriális aktivitással rendelkezzen Staphylococcusok és a Streptococcusok.

  A gyógyszert élelmiszerrel kell bevenni, ezért a hatóanyag felszívódik. A kezelés időtartama a betegség típusától függ. 30 tabletta ára 480-540 rubel.

  A flukonazol tablettákban többszínű (pityriasis) deprivációra van szükség. A fő hatóanyag - a flukonazol - hatással van a gombákra, csökkentve azok reprodukcióját. A gyógyszert 2-4 héten keresztül kapják 2 kapszula hét naponta.

  Ellenjavallt a flukonazol terhes és szoptató nőknél történő alkalmazásában. A gyógyszer egy kapszula (150 mg) a gyártótól függően 13 és 65 rubel között van.a tartalomhoz ↑

  Vírusellenes szerek

  A herpes zostert a herpeszvírus okozza. Ha a betegség első 72 órájában szed egy vírusellenes hatóanyagot, a herpesz fertőzés megnyilvánulása gyorsan és szövődmények nélkül kiküszöbölhető. A szakemberek egy beteg emberre írnak fel antivirális tablettát:

  Az aciklovir. Ez a gyógyszer nagy szelektív hatást fejt ki a herpeszvírusokra. Amikor egy személy szenved a herpesz zoster-szel, az orvos 6 naponta 4 alkalommal, napi 4 alkalommal, az Acyclovir 4 tablettájának beadását írja elő. Éjjel 8-kor szünetet tarthat.

  A 40 kg-ig terjedő gyermekek esetében a gyógyszer adagja a testsúly alapján kerül kiszámításra. A tablettákat étkezés után kell bevenni és fél pohár vízzel lemosni. A kezelés 5 napig tart. A betegek ritkán észlelik a gyógyszer mellékhatásait: fejfájás, émelygés, szédülés. A 20 tabletta ára 27 rubel (Belmedpreparaty) és 186 rubel (Obolenskoe FP) között mozog.

 • Valtrex. A vírusellenes tablettákat a herpes zoster kezelésére írják fel. Elfogadva 1 g, naponta háromszor, egy hétig. Óvatosan kell alkalmazni vese-, májelégtelenségben szenvedő betegeknél. A 10 tabletta (500 mg) ára 1150-1300 rubel.

  Valaciklovir. A legfontosabb hatóanyag a Valaciclovir. Amikor a herpes zoster orvosa kijelöli, hogy Valacyclovir 2 tablettát szedjen 8 óránként. A kezelés időtartama egy hét. A gyógyszer nem alkalmazható 12 év alatti gyermekeknél.

  Idős betegeknél tanácsos több folyadékot fogyasztani, ha ezt a gyógyszert kezelik, hogy elkerülje a kiszáradást. A gyógyszer törlésre kerül, ha az illető félrevezető, hallucináló, ideges túlzás. 10 tabletta 500 mg költség 540-600 rubel.

 • A beteg gyors visszaszerzéséhez és megakadályozásához a betegnek gondosan követnie kell az orvos összes ajánlását, és azonnal el kell kezdenie a gyógyszereket az első tünetek megjelenése után.