Bemutatás a lecke témájához:
Bemutatás a témában: "A személyes higiéniai szabályok"

Bemutatás a témában: "A személyes higiéniai szabályok"

letöltés:

előzetes:

Aláírások a diákhoz:

Beszélgetés a témában: "A személyes higiéniai szabályok"

A "higiénia" szó az ókori Görögországból érkezett hozzánk, és "gyógyulást, egészségmegőrzést" jelent. A higiénia az emberi tudás egyik legrégebbi területe. Eredete az ősi időkig nyúlik vissza. Még mielőtt a higiénia önálló tudománysá válna, higiéniai ajánlások halmozott tapasztalatai vannak. Ezek az ajánlások megjelentek az észrevételek, általánosságok és az élettapasztalatoknak a következő nemzedékekre való átvitelében.

Bőrhigiénia A bőr minden olyan része, amely nem védett ruházattal: arc, nyak és kéz - mindig tiszta legyen. Az arcot, a füleket és a nyakat reggel és este kell mosni, mielőtt lefeküdnél. Mielőtt lefeküdtél, mossa meg a lábát hideg vízzel. Ez nemcsak a tisztaságot érinti, hanem a testet is megkeményíti; A kezeket az utca után kell mosni, a WC-vel való minden látogatás előtt és után, evés előtt;

Hetente egyszer mindig meleg vízzel és szappannal kell mosni az egész testet: mossa meg a hajad; nyak; a törzs és a karok, végül a lábak.

Bőrhigiénia A törölközőnek tisztának és puhanak kell lennie, és csak a tulajdonosnak kell ezt használni. Az intim WC legalább napi kétszer! - Vegyük a reggeli vízzel kapcsolatos eljárásokat: törölni, zuhanyozni vagy zuhanyozni, megerősíteni és megereszteni az egész testet! - Vigyázzon a kezére és a körmére! Rendszeresen vágja le és tisztítsa meg a szennyeződést a köröm alól egy speciális ecsettel!

Hajhigiénia - A fejét ne melegítse, de kellemesen meleg vízzel! - Távolítsa el a szőrzetet a festés és a festék miatt! - Próbálj ki minél kevesebbet használni egy téli hajszárítót! A hajban, különösen nyáron, nagy mennyiségű por halmozódik fel. A verejték és a faggyú keverékével por alakul ki a fejbőrön és a hajplakkban (film), amely számos mikroorganizmust képes kifejleszteni. - A hajat minden reggel meg kell tisztítani és mindig a hajat kell tartani! - A tisztességes hajtartás az egyik legfontosabb eszköz a fejfájás bőrbetegségének megelőzésére!

A ruházat és cipő higiéniája A ruházat és lábbeli védi az emberi testet a hidegtől, a túlzott hőmérséklettől és a nedvességtől. Ugyanakkor a ruhák és cipők védik a szervezetet a szennyeződéstől. A ruhák nem korlátozhatják az emberi testet! Mindig tartsa tisztán a ruhákat és cipőket! A fehérneműt naponta cserélni kell! Mosoda legyen kész ügyesen, jól öblítse le!

Szájhigiénia és az orális szájhigiénia - figyelmeztető orális betegségek, gyomor-bélrendszeri és exacerbációk a krónikus betegségek a belső szervek.

A fogorvosi megbetegedések megelőzéséhez rendszeres időközönként: - alaposan rágja el az ételt, győződjön meg arról, hogy a nehéz zöldségek és gyümölcsök étrendjébe tartozik; - csökkenti a könnyen emészthető szénhidrátok (édességek, sütemények stb.) bevitelét, ők jó táplálékot képeznek a kórokozó mikroflóra kifejlesztésében; - többet inni, lassan megtenni, a folyadékot tartani a szájban (a mikrobák maximális mennyisége); - Az evés után öblítse ki a száját vízzel.

A fogak és a szájüreg higiéniája a fogak tisztításához, reggel (reggeli után) és este (vacsora után). a fogakat a molárok egyik oldalán fogva fogva, az ecsetet fokozatosan az első fogak felé mozgatva ugyanezt az eljárást végezzük mindkét pofa másik oldalán; a fogak rágófelületeit két irányba tisztítják és elsöprő mozgásokat;

A fogak és a szájüregi higiénia - a fogpiszkákat úgy tervezték, hogy eltávolítsák az élelmiszer nagy részecskéit az interdentális terekről; - Reggeli és ebéd, ebéd és vacsora között öblítse le a száját; a fogak és az állkapcsok gyógyító gimnasztikája, elsőként gyengén, majd erősen többször megfogja a fogakat, könnyedén és nagy erővel becsapja a száját, az alsó állkapcsot oldalra húzza; az ínybetegségek és más lágyrészek megelőzésére, folyamatosan erősíti a szervezet védekező képességét, sportolást és temperálást.

Vigyázz magadra! Gyakorlati higiénia! És legyen egészséges és gyönyörű! Az élet, az étkezés, a motoros tevékenység, a személyes higiénia, a mentális és érzelmi hangulat megválasztása egyénileg meghatározza életének időszakát.

Személyi és közegészségügyi higiénia:

Személyes és közegészségügyi higiénia: olyan higiéniai szabályok, amelyek betartása és végrehajtása hozzájárul az egészség megőrzéséhez és előmozdításához, az elsősegély készségek birtoklásához.

11. dia az "Egészséges életmód"

Méretek: 720 x 540 képpont, formátum:.jpg. A lecke használatához egy ingyenes dia letöltéséhez kattintson a képre a jobb egérgombbal és kattintson a "Kép mentése más néven" gombra. ”. A teljes bemutató letöltése "Egészséges életmód.pptx" lehet 1161 KB méretű zip archívumban.

Kapcsolódó bemutatók

"Humán higiénia" - Időnkben az egészség a körülöttünk lévő világtól függ. Mit nem tudok? A ruházati higiénia. Bőrhigiénia. Mi a higiénia? Nagyon aranyos, nagyon. Az embereknek gondoskodniuk kell az egészségükről, és ezért tiszteletben kell tartaniuk a higiéniai szabályokat. Tatiana Nikolaevna megtanított higiéniát. A körmök higiéniája. Higiénia, higiénia... Kézi mosás és fogmosás.

"Légzési higiénia" - Annak megállapítása, hogy a teljes légzés eltér a sekély légzéstől. Szüntessük meg az egyik orrjáratot, a másik pedig egy egyszerű pamutgyapotot hozunk létre. Légzőszervek. A légzés biológiai jelentősége: Légzési higiénia: Hangelnyelés. Pristenochnaya mellhártya. A vokális készülékek higiénája: Alapfogalmak és fogalommeghatározások:

"Személyi higiéniai szabályok" - A személyes higiéniát is beleértve. Mentális és fizikai munka. Megakadályozza a fogszuvasodást rendszeresen fogmosás közben. A körmöknek tiszta és rövid vágásúnak kell lenniük. Hasznos, ha a hajat a bojtorján, a kamilla infúzióján öblítik. A test, ágynemű, ruhák, lakások tisztaságának tiszteletben tartása. Testnevelés. A munka és a szabadidő alternatívája,

"Higiéniai szabályok" - Légy egészséges! A bélben lévő termékekkel együtt a féreg tojása esik. A bélben lévő termékekkel együtt a férgek tojása néha esik. játssz és csak ismert állatokat vegyen fel. Tudom! A baktériumok is szaporodhatnak az emberi bőrön. A személyes higiénia fogalmának megadása. Ezért fogyasztás előtt a zöldségeket meg kell mosni.

"Az emésztés higiénája" - Salmonella. Vérhas. Rendelet. Témakör: Az emésztőrendszer higiéniája. Az élelmiszer minősége. 1. Különböző 2. Delicious 3. Frissen elkészítve. Kolera vibrio. A botulizmus. Szívás. Emésztőrendszeri fertőzések. Tej, hús. Az aprítás. A gasztrointesztinális fertőzések megelőzése. Víz. Hygiene. Ideges.

"Személyi higiénia és egészség" - A cipő nem korlátozhatja a lábat, de meg kell egyeznie a szezonnal. A ruhák legyenek könnyűek, kényelmesek, ne korlátozzák a mozgásokat, és ne zavarják a vérkeringést és a légzést. Egy személy normális létfontosságú tevékenysége a táplálkozástól függ. A személyi higiénia és az egészség szabályai. Személyes egészségvédelem. Megakadályozza a fogszuvasodást rendszeresen fogmosás közben.

Személyes és nyilvános higiénia. A fizikai gyakorlatok higiénikus alapjai.pptx

ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉSI SZAKMAI INTÉZMÉNYI INTÉZMÉNY
«KURGÁN MEZŐGAZDASÁGI MEZŐGAZDASÁGI TECHNOLÓGIA»
KRASNODAR TERÜLET
interjú
a téma: "Személyes és közegészségügyi.
A fizikai higiéniai alapja
gyakorlatok »

"Higiénia" a görög szóból
hygieinos, ami azt jelenti, "gyógyítás,
az egészség megteremtése "

CÉL
Ismerje meg, hogyan segít a személyi higiénia
kerülje a betegségeket

SZEMÉLYI HIGIÉN -
HAS KÜLÖNLEGES FONTOSSÁG AZ EMBERI. IT
ELSŐ, JAVASOLT ALERT
MENTÁLIS ÉS FIZIKAI MUNKA, TANULMÁNYOK
FIZIKAI KULTÚRA, BALANCED
TANÁCSADÁS, MUNKA ÉS NYERE,
TELJES SLEEP. SZEMÉLYI HIGIÉNIA KAPCSOLÓDÓ
HIGIÉNIAI ELLENŐRZÉSI KÖVETELMÉNYEK
Test, ruházat, ruházat, lakhatás, főzés
ÉLELMISZEREK ÉS SO FAR. E SZABÁLYOKKAL VALÓ MEGFELELÉS ÉS
A KÖVETELMÉNYEK NÖVÉNYVÉDELMI ÉS
AZ EMBERI EGÉSZSÉG MEGERŐSÍTÉSE.

Személyi higiénia
szabályokat tartalmaz
higiéniai tartalommal
Bőrhigiénia
Szájhigiénia
A ruhák és cipők higiénája
Vászonhigiénia
higiénia

HÁZAK HIGIÉNIA
Higiéniai követelmények
MESTE TISZTÍTÁS:

• A por eltávolítása bármilyen felületről
• Mosás vízvezeték, mosogatás a fürdőszobában és
WC-szoba, dörzsölte a konyhát
fülhallgató, mikrohullámú sütő,
elektromos tűzhelyek
• Mossa le a padlót
• Szőnyegek tisztítása
• Kárpitozott bútorok tisztítása
• Légkondicionálók, elemek tisztítása
fűtési rendszerek

BŐR HIGIÉNÉN
Higiéniai követelmények
• Tiszta bőr fenntartása
Minden nap zuhanyozni kell
• A mosás a legfontosabb gondozás
bőr, amelyről a felszínét
por, mikrobák, verejtékezés, dermális
zsír, különböző szennyező anyagok
• Óvatosnak kell lenni, amikor
szappan és tusfürdő használata,
mert a bántalmazás bosszantó
bőr, a szárazsághoz vezet és
hámlás
• A kezeket szappannal és vízzel kell mosni.
szobahőmérsékletű vízzel
• A lábak bőrét minden este meg kell mosni
lefekvés előtt

Személyi higiéniai cikkek

• Alaposan mossa meg a kezet
WC, kommunikáció állatokkal, korábban
főzés és étkezés előtt
utca, a helyiségek takarítása és mindenben
olyan esetek, amikor a kezek piszkosak.
• Óvatosan figyelje a kezét.
• A körmök legyenek tiszta és rövid
műkertészeti.
Mossa meg a kezét gyakrabban!
• Rendszeres kézmosás és körömápolás
számos betegség ellen.
• Ne felejtsd el a lábadat. Gyakran izzadnak,
kellemetlen szag, így az övék
naponta mosni kell

Kezelési szabályok
a test
• Mosogatáshoz használjon WC-t
szappan vagy gél.
• Naponta zuhanyozni,
különösen a munkavégzés után
bőrszennyezéssel és erős
izzadás.
• A testem meleg szappannal és vízzel
mosogatószer legalább hetente egyszer.
• Mosás után tegyen tiszta ruhát

Hajápolás
• Meleg, puha vizet mossa le a fejed.
• A hosszú hajat fésülni kell
a végekből és a rövidekből - a gyökérből.
• A fésűnek nem kell éles fogai,
ritka lehet.
• Nem használhat másokat
fésű.
• Hideg, nap, tengervíz, szél, por
it.d. hajat törékeny és unalmas.

Ruházat higiénia
A ruházati és higiéniai követelmények
cipő

Melegen meleg
Ne zavarja a hőátadást
Gyönyörű és kényelmes, anyagokból
varrni ruhákat, természetesnek kell lennie
(pamut, gyapjú)
Könnyű és praktikus
Kellemes az embereknek és másoknak
A ruházatot rendszeresen mosni kell,
szárazon tisztítható
Mindig ügyeljen a cipőkre
(száraz, gondos), tiszta
Az állandó használatra tervezett cipők
viseljen, legyen könnyű, illik
méretűek és legfeljebb 3-4 cm magas sarkúak
Elfogadhatatlan, hogy valaki más ruháját használják és
cipő.

Ruházat és lábbeli
• A ruháknak meg kell egyezniük
a környezet éghajlata
élőhely, a munka jellege.
• Jobb ruhát és cipőt választani
természetes szövetek és bőr.
• Tartsa tisztán a fehérneműt,
napi változás zokni.
• A ruhákban a szennyeződés és a kifogás nem megfelelő
tiszteletlen nem csak magának, a
egészségükre, hanem másokra is
emberek.

VÍZ HIGIÉNIA
Higiénikus vízigény
• A VÍZ:
• Átlátható
• Ne szagoljon
• Frissítő íz
• VÍZ A SZERVEZETBEN

A KÖVETKEZŐKET
Tulajdonságok:
Sok vegyszert felold
anyagok

Eltávolítja a salakból
• részt vesz a termoregulációban
a test

ÉLELMISZER HIGIÉNIA
Higiéniai követelmények a
teljesítmény


A legtöbb ételt fel kell használni
főtt vagy párolt
Az ételekben meg kell enni nyers zöldséget és
gyümölcs
Élvezze az élelmiszer bizonyos órákban
Káros, ha egyszerre sok ételt eszel
A vacsorán fontos először salátát megenni, majd
leves
Nem szükséges erőt kényszeríteni
Hűtőszekrény nélküli élelmiszerek tárolása
veszélyesen
Ártalmas étkezési, olvasási, tévénézés közben
vagy dühös
Fontos, hogy jól rágja el az ételeit, és töltsön el időt
amikor beérkezik
Az élelmiszer-higiénia szabályai szükségesek
Felnőttek és gyermekek

AZ EMBERI HIGIÉNIA
Higiéniai követelmények
szájüreg

Alaposan megkenjük a fogait naponta kétszer
reggel és este (fogkefe és
beillesztés)
• A száj kivédése után tisztítsa meg

élelmiszer
Az interdentál rendszeres ellátása
időközönként
Rendszeres látogatás az orvoshoz

• Orális ellátás segít
tartsa a fogait, figyelmeztet sokat
belső szervek betegségei.

Fogászati ​​ellátás szabályai
• Minden nap reggel és este fogantyúzza a fogait
fogkefével és pasztával.
• Az étkezés után öblítse ki a száját.
• A fogászati ​​betegségek első jelei és
az íny közvetlenül a fogorvosra vonatkozik
• Minden nap reggel és este fogantyúzza a fogait
fogkefével és pasztával.
• Az étkezés után öblítse ki a száját.
• A fogászati ​​betegségek első jelei és
az íny azonnal alkalmazható
fogorvos.

KÖVETKEZTETÉS
• A személyes higiéniai szabályok betartása
segít elkerülni sokakat
betegségek.
• A tisztaság a bélből ment
betegségek
• Egyéni higiéniai termékek
(zsebkendők, törölközők, ruhák,
cipő) menteni a levegőben
és bőrbetegségek.

TÁMOGATÓ TISZTÍTÁS
BELÜL ÉS AZ OSZTÁLYBAN!
• Tisztítsa meg a cipőt porról, piszokról és hóról
a szoba bejáratánál.
• Ne aludjon a padlón.
• Ne engedje, hogy a por felhalmozódjon,
nedves tisztítást végezzen.
• Gyakrabban szellőztesse ki a helyiséget.
• Nedves ruhával törölje le a krétát a tábláról.
• Nedves nedves seprővel vagy
egy nedves ruhával borított ecsetet.

Személyi higiénia. Általános szabályok A higiénia az egészség megőrzésének egész tudománya. A higiénia számos alfejezetet tartalmaz. Az egyik ilyen rész a személyes higiénia. - bemutatás

A bemutatót Philip Efimovsky két évvel ezelőtt jelentette meg

Kapcsolódó bemutatók

Az előadás a témában: „A személyes higiénia általános higiéniai szabályok az egész tudomány az egészségmegőrzés Hygiene számos alfejezetek egyik ilyen razdelov- személyi higiénia....” - Átirat:

3 A higiénia az egészség megőrzésének egész tudománya. A higiénia számos alfejezetet tartalmaz. Az egyik ilyen rész a személyes higiénia.

4 A személyes higiénia az emberi viselkedés szabályainak listája a mindennapi életben. Célja az egészség előmozdítása, és a ruházati, test- és hajhigiénia áll.

5 A testhigiénia általános szabályai Ahhoz, hogy a bőrt tiszta és friss legyen, a következőket kell használni: Minden nap mosson. Az öblítést meleg vízzel kell elvégezni a verejték és a zsír rétegének tisztítására. Szabálytalan testhigiénia esetén a patogén baktériumok megsokszorozódásának lehetősége többször is megnő.

6 A heti vízkezelés elfogadása. A fürdőkád vagy a fürdőkád kampánya nem lehet ritkábban, mint hetente egyszer. Napi lábmosás. A lábakat hűvös vízzel és szappannal mossuk. Ez a hideg víz, ami csökkenti a verejtékezést.

7 Kézi és körömhigiéniás kezek A kezeket naponta többször kell mosni, mivel hajlamosabbak a szennyeződésre, mint mások. A kezeket is meg kell mosni: 1) étkezés előtt és után. 2) a mosdó előtt és után. 3) az állatokkal való érintkezés után.

8 Hajhigiénés A szőrzet szennyezett. Minden személynek más típusú hajja van. Néhánynak naponta kell mosni a haját, és néhánynak hetente kétszer kell. A hajat nem lehet meleg vízzel mosni, ami a faggyúmirigyek működését idézi elő.

9 A hajat samponnal mossák. Erősítésük érdekében ajánlatos a balzsam kondicionálót használni. A törlőkendő előnyös a meleg törölközőhöz. A hímzést kizárólag a személyes fésűvel kell elvégezni.

10 Szájhigiénia A személyes szájhigiénia hozzájárul a fogak és az íny egészségének és szépségének megőrzéséhez. A fogak betegségének megakadályozását a fogorvosnál legalább hat alkalommal meg kell vizsgálni.

11 Minden személynek fogkefével kell rendelkeznie. Használjon valaki más ecsetét szigorúan tilos. Ha fogfájás van, időben kell mennie a fogorvoshoz. Higiéniai szabályok: A fogakat minden étkezés után naponta takarítják. Ha ez nem lehetséges, akkor étkezés után öblítse le a szájat, hogy távolítsa el az élelmiszer-részecskéket.

12 Higiéniai ruházat és cipő A ruházat védi a személyt a hidegtől és a szennyezettségtől. Ugyanakkor a ruházat gondozását is óvatosan kell megközelíteni.

13 A ruházat kezelési útmutatója A fehérneműt naponta cserélni kell. A ruházatot rendszeresen mossuk (szennyeződésként), minden ruhát meg kell ölni, hogy megöljenek a baktériumok. A zokni minden nap változik. A ruházatot kényelmesen kell megvásárolni, méretben és természetes szövetből.

14 Az ágy higiéniai szabályai Az alvónak egyedinek kell lennie. Az ágyneműt minden héten meg kell mosni. A háziállatok nem feküdhetnek az ágyon

Bemutatás a "Személyi higiénia"

Időt kap arra, hogy az "Info" kurzusok 50%

Az egyes diákok bemutatásának leírása:

Mi a higiénia? Higiénia - A tudomány az egészség, a ága gyógyszer, hogy a tanulmányok hatása a különböző környezeti tényezők (természetes és az életkörülmények, a társadalmi termelési viszonyok) az emberi egészségre, annak élettartama.

Ellátás magában foglalja a különböző témák, mint például az élelmiszer-higiéniai, higiéniai gyermekek és serdülők, foglalkozás-egészségügyi, személyi higiénia, kommunális higiénia, környezet-egészségügyi, katonai egészségügy, stb Személyi higiénia - egy sor higiéniai szabályokat, amelyek megvalósítása hozzájárul a megőrzése és az emberi egészség javítására.

Személyi higiénia tartalmazza az általános higiéniai szabályok ugyanazok az emberek minden korosztály számára: a szabályosan váltakozó szellemi és fizikai munka, sportfoglalkozások, rendszeres fogyasztása egészséges élelmiszerek, váltakozás a munka és a szabadidő, a teljes alvás. A személyi higiénia a szűk értelemben vett többek között a higiéniai követelmények tartalma a test tiszta, ruhák, ruházat, lakás, valamint a főzés

Az emberi bőr védi az egész testet mindenféle környezeti hatástól. A bőr tisztaságának tiszteletben tartása rendkívül fontos, mivel a védelmi funkció mellett a következő funkciókat látja el: hőszabályozó, anyagcsere, immunrendszer, szekréció, receptor, légzőszervek és más funkciók. Bőrhigiénia

Minden nap mossa le meleg vízzel. A víz hőmérsékletének 37-38 fokban kell lennie. kissé meghaladja a normál testhőmérsékletet. Egy ember bőrén keresztül heti 300 g zsír és legfeljebb 7 liter izzadság szabadul fel. Annak érdekében, hogy a bőr védő tulajdonságai ne zavaródjanak, ezeket a szennyeződéseket rendszeresen le kell mosni. Ellenkező esetben a kórokozók, gombák és más káros mikroorganizmusok reprodukciójára kedvező feltételeket hoznak létre a bőrön. A vízkezelést (fürdő, zuhany, fürdő) szivacs használatával legalább hetente egyszer kell elvégezni.

Tartsa tisztán a kezét és a körmét. A bőr nyílt területei különösen hajlamosak a szennyeződésre. A kórokozó mikrobákat tartalmazó iszap kézről szájon át táplálékot kaphat. A diszentériát például piszkos kezek betegségének nevezik. A kezeket meg kell mosni, mielőtt a WC-hez megy, és feltétlenül a WC után, étkezés előtt és étkezés után, az állatokkal (mind az utcán, mind a haza) való érintkezés után. Ha úton van, akkor törölje le a kezét egy nedves ruhával, hogy legalább néhány mikrobát megszüntesse.

A lábakat minden nap hideg vízzel és szappannal mossuk. A hideg víz csökkenti az izzadságot.

Hajhigiénia. A fejbőr és a haj megfelelő gondozása normalizálja a faggyúmirigyek működését, javítja a vérkeringést és az anyagcsere folyamatait. Ezért a fej mosására vonatkozó eljárást felelősen kell kezelni.

A fejet mosni kell, mert piszkos lesz. Nem lehet pontosan megmondani. A hajmosás gyakorisága különböző tényezőktől függ: a hajhossz, a haj és a fejbőr típusa, a munka jellege, az évszak stb. Télen rendszerint a fejét gyakrabban mossák, mert a fejdísszel nem engedik meg a fejbőr légzését, ami a faggyút a megszokottól sokkal nagyobb mértékben szabadul fel.

Ne mossa meg a haját forró vízzel. A haj nagyon zsíros lehet, mivel a forró víz aktiválja a faggyúmirigyek működését. Ezenkívül ez a víz segíti a mosószereket (szappanok és samponok), hogy a hajra a szürke plakkban helyezkedjenek el, ami nehezen lemosható.

Gondosan fontolja meg a hajápolási termékek (samponok, balzsamok, krémek stb.) Kiválasztását. A haj nagyon jól elnyeli a vizet, és vele olyan anyagokat, amelyek károsíthatják a hajat, a fejbőrt és a testet mint egészet. Az öblítés után célszerű hideg vízzel hűteni a hajad. Törölje le a fejedet mosás után, lehetőleg meleg törülközővel, majd hagyja, hogy a haj kiszáradjon a levegőben. A hajszárító nem kívánatos, mert nagyon száraz a hajat.

Ha a haj fésülése más emberek hajkefeinek elfogadhatatlan használata.

A szájüregi higiénia. A szájüreg megfelelő gondozása segít a fogak jó állapotban tartásában sok éven át, és segít megelőzni a belső szervek számos betegségét.

A fogak csiszolásához minden reggel és este szükség van. Tilos más személy fogkefe használatát engedélyezni. Evés után győződjön meg arról, hogy öblítse le a száját.

Amikor megjelenik egy fogászati ​​vagy ínybetegség első jele, azonnal forduljon a fogorvoshoz. A megelőző vizsgálathoz legalább évente kétszer keresse fel a fogorvost.

A fehérnemű, a ruházat és a cipő higiénája. A személyes higiéniában fontos szerepet játszik ruháink tisztasága. A ruházat megvédi az emberi testet a szennyeződéstől, mechanikai és kémiai károsodástól, hűtéstől, rovaroktól stb.

A fehérneműt mindegyik mosás után meg kell változtatni, pl. minden nap. Zokni, harisnya, harisnya, harisnya változik naponta. A ruházatot rendszeresen mosni kell. Nem megengedett más emberek ruháit és cipőjét viselni, a ruháknak és cipőknek pedig az éghajlati viszonyoknak kell megfelelniük. Javasoljuk, hogy előnyben részesítsék a természetes anyagokból készült ruhákat és a természetes anyagokból készült cipőket. A ruhák és cipők darabolásának figyelembe kell vennie az anatómiai jellemzőket, és meg kell felelnie a személy méretének.

Horgony a horgonyban. Minden családtagnak saját törülközővel és saját ágyával kell rendelkeznie. Az ágyneműt hetente cserélni kell. Az alvónak kényelmesnek kell lennie. Lefekvés előtt az alvóhelyiséget szellőztetni kell. Lefekvés előtt ajánlatos a fehérneműt hálóingre vagy pizsamára cserélni. Próbálja meg, hogy ne engedje meg az ágyon az állatokat.

Élelmiszer-higiénia élelmiszer-higiénia - az egyik ága a higiénia hogy tanulmányozza a problémát a teljes és racionális emberi táplálkozás vonatkozásában nem és életkor, foglalkozás és munka jellege, az éghajlati viszonyok és a fizikai aktivitás, a nemzeti és egyéb.. A fejlesztés az élelmiszer-higiéniai különítettek dietetika, dolgozik az alapjait klinikai táplálás.

Táplálkozás meg kell felelniük az alábbi szabályokat az élelmiszer-higiéniai követelmények: 1. A napi adag kell vetni az energia értéke energotratamami testet. 2. A tápanyagok mennyiségét és arányát össze kell hangolni a személy élettani szükségleteivel. 3. Az élelmiszer kémiai összetételének meg kell felelnie az emberi test enzimatikus rendszereinek. 4. Az élelmiszerosztályt megfelelően el kell oszlatni a nap folyamán. 5. Az egészségügyi-epidemiológiai viszonyban lévő tápláléknak kifogástalannak kell lennie.

 • Babicheva Elvira Gel'evna
 • 2263
 • 13/10/2015

Anyagszám: DV-056691

A szerző ezen anyag közzétételéről szóló igazolás letölthető a webhely "Eredményei" szakaszában.

Nem találta meg, amit keresett?

Érdeklődni fog ezek a kurzusok:

Ön az első, aki hozzászólást írt

Köszönet a pedagógiai módszertani fejlesztések legnagyobb online könyvtárának fejlesztéséhez való hozzájárulásért

Legalább 3 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a köszöntést

A webhely létrehozásának igazolása

Adjon hozzá legalább öt anyagot a webhely létrehozásának igazolásához

Az IKT használatának oklevelét a tanár munkájában

Legalább 10 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Tanulmány az általánosított pedagógiai tapasztalatokról az All-Russian szinten

Legalább 15 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Az "Infourus" projekt keretében a saját pedagógus oldalának létrehozására és fejlesztésére irányuló magas szakmai színvonalú diploma,

Legalább 20 anyag közzététele a INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Az "Infourok" projekthez kapcsolódó, az oktatás színvonalának javítására irányuló munkában való aktív részvétel diplomája

Legalább 25 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Tiszteletbeli levél a tudományos, oktatási és oktatási tevékenységekért az "Infourus" projekt keretében

Legalább 40 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a becsületigazolást

A webhelyen közzétett összes anyagot a weboldal szerzői hozták létre, vagy a webhely felhasználóinak kiküldték őket, és kizárólag a referenciaként jelenik meg a weboldalon. Az anyagok szerzői joga a jogi szerzőkhez tartozik. A helyszíni anyagok részleges vagy teljes másolása tilos az oldal adminisztrációjának írásbeli engedélye nélkül! A szerkesztőség véleménye nem feltétlenül egyezik a szerzők álláspontjával.

Felelősséget vállalnak az anyagokkal és tartalmukkal kapcsolatos vitatható kérdések megoldásához azoknak a felhasználóknak, akik az oldalon található anyagokat küldtek. A webhely szerkesztõi azonban készen állnak arra, hogy minden segítséget megadjanak a webhely munkájához és tartalmához kapcsolódó kérdések megoldásában. Ha észreveszi, hogy az anyagokat illegálisan használják ezen a webhelyen, kérjük, tájékoztassa a webhely adminisztrációját a visszajelzési űrlapon keresztül.

Bemutatás a személyes higiénia és egészség témájában

Küldjön egy prezentációt a levelezéshez

visszacsatolás

Ha nem találja és töltse le a bemutató bemutatót, megrendelheti honlapunkon. Megpróbáljuk megtalálni a szükséges anyagot, és elküldjük e-mailben. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, ha bármilyen kérdése vagy problémája van:

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, ha bármilyen kérdése vagy problémája van:

Kövessen velünk a közösségi hálózatokban

A társadalmi hálózatok régóta szerves részét képezik az életünknek. Megtudjuk tőlük a híreket, kommunikálnak barátaikkal, részt vesznek az interaktív érdeklődési klubokban

Bemutatás a téma: Személyi higiénia

Általános szabályok Általános szabályok

A higiénia az egészség megőrzésének egész tudománya. A higiénia számos alfejezetet tartalmaz. Az egyik ilyen rész a személyes higiénia. A higiénia az egészség megőrzésének egész tudománya. A higiénia számos alfejezetet tartalmaz. Az egyik ilyen rész a személyes higiénia.

A személyes higiénia az emberi viselkedés szabályainak listája a mindennapi életben. Célja az egészség előmozdítása, és a ruházati, test- és hajhigiénia áll. A személyes higiénia az emberi viselkedés szabályainak listája a mindennapi életben. Célja az egészség előmozdítása, és a ruházati, test- és hajhigiénia áll.

A testhigiénia általános szabályai A testhigiénia általános szabályai A bőr tiszta és friss állapotának megőrzése érdekében: Napi mossuk. Az öblítést meleg vízzel kell elvégezni a verejték és a zsír rétegének tisztítására. Szabálytalan testhigiénia esetén a patogén baktériumok megsokszorozódásának lehetősége többször is megnő.

A heti vízkezelés elfogadása. A fürdőkád vagy a fürdőkád kampánya nem lehet ritkábban, mint hetente egyszer. A heti vízkezelés elfogadása. A fürdőkád vagy a fürdőkád kampánya nem lehet ritkábban, mint hetente egyszer. Napi lábmosás. A lábakat hűvös vízzel és szappannal mossuk. Ez a hideg víz, ami csökkenti a verejtékezést.

Kézi- és körömhigiéniai kéz- és körömhigiénia A kezeket naponta többször meg kell mosni, mivel hajlamosabbak a szennyeződésre, mint mások. A kezeket is meg kell mosni: 1) étkezés előtt és után. 2) a mosdó előtt és után. 3) az állatokkal való érintkezés után.

Hajhigiénia Hajhigiénia A hajat szennyezett. Minden személynek más típusú hajja van. Néhánynak naponta kell mosni a haját, és néhánynak hetente kétszer kell. A hajat nem lehet meleg vízzel mosni, ami a faggyúmirigyek működését idézi elő.

Szájhigiénia Szájhigiénia A személyes szájhigiénia segít megőrizni a fogak és az íny egészségét és szépségét. A fogak betegségének megakadályozását a fogorvosnál legalább hat alkalommal meg kell vizsgálni.

A fogkefének minden embernek meg kell felelnie. Használjon valaki más ecsetét szigorúan tilos. A fogkefének minden embernek meg kell felelnie. Használjon valaki más ecsetét szigorúan tilos. Ha fogfájás van, időben kell mennie a fogorvoshoz.

A ruházat és lábbeli higiéniája A ruhák és cipők higiéniája A ruházat védi a személyt a hidegtől és a szennyezéstől. Ugyanakkor a ruházat gondozását is óvatosan kell megközelíteni.

A ruházat szabályai A ruházati cikkek szabályai A fehérneműt naponta cserélni kell. A ruházatot rendszeresen mossuk (szennyeződésként), minden ruhát meg kell ölni, hogy megöljenek a baktériumok. A zokni minden nap változik. A ruházatot kényelmesen kell megvásárolni, méretben és természetes szövetből.

Az ágyhigiénia szabályai Az ágy higiéniájának szabályai Az alvóhelynek egyedinek kell lennie. Az ágyneműt minden héten meg kell mosni. A háziállatok nem feküdhetnek az ágyon

Bemutatás a "Személyi higiénia"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Vélemények

Feljegyzés a prezentációhoz

A "Személyi higiénia" elnevezés bemutatja a személyes higiéniai szabályokat, amelyek életünk szerves részét képezik.

összefoglalás

 • A személyes higiénia fogalma
 • Bőrhigiénia
 • Vízhigiénia
 • Higiéniai ruházat
 • Az otthoni higiénia

tartalom

3. lecke

Képzési kérdések

 • A személyes higiénia fogalma
 • Bőrhigiénia
 • Vízhigiénia
 • Higiéniai ruházat
 • Az otthoni higiénia

A személyi higiénia magában foglalja

 • Bőrhigiénia
 • Vízhigiénia
 • Higiéniai ruházat
 • Az otthoni higiénia
 • Élelmiszer-higiénia
 • Szájhigiénia

A higiénia fogalma

Higiénia a görög "higiénia" szóból a fordításban - gyógyítás, egészségmegőrzés

Bőrhigiénia

Legalább hetente egyszer mossa le a fürdőt

 • Étkezés előtt mindig meleg vízzel és kézi szappannal mossa le.
 • Idővel cserélj ruhát, zoknit, harisnyát, harisnyát
 • Ha a bőr száraz vagy viszkető, kenje meg krémet
 • Ne préselje a pattanásokat
 • Védje a bőrt a fagyástól
 • Ne viseljen túl szoros ruhát

8. fokozat. A "SZEMÉLYI HIGIÉN" lecke bemutatása.

A 8. osztály "Személyes biztonság a mindennapi életben" szakaszban. Javaslom használni a "Személyi higiénia"

A történelemből Gigiia az egészség istennője, a bölcsek lánya és az Asclepius orvosa. Az istennő neve a higiénia tudománya, amely tanulmányozza a munka és az élet emberi egészségre gyakorolt ​​hatását. A Hygieia megőrzi az egészséges életmód törvényeit, és a rajongók számára hasznos szokásokat vezet be, ezek a készségek egészséget és hosszú életet biztosítanak a testnek. A kígyó harapja az embert, aki megsérti a higiéniai törvényeket. A személyi higiénia magában foglalja: a test higiénikus karbantartásának szabályait, a szájüreget, a lábbelik, a ruházat, a lakhatás, a pihenés és a munka, az alvás, a táplálkozás

Tekintse meg a dokumentum tartalmát
"8 osztály. A "SZEMÉLYI HIGIÉN" lecke bemutatása. "

8. fokozat A személyi biztonság biztosítása a mindennapi életben

 • A személyes higiénia fogalma
 • Bőrhigiénia
 • Vízhigiénia
 • Higiéniai ruházat
 • Az otthoni higiénia

A személyi higiénia a következőket tartalmazza:

 • Bőrhigiénia
 • Vízhigiénia
 • Higiéniai ruházat
 • Az otthoni higiénia
 • Élelmiszer-higiénia
 • Szájhigiénia
 • Higiénia a görög "higiénia" szóból a fordításban - gyógyítás, egészségmegőrzés

Bőrhigiénia. Legalább hetente egyszer mossa le a fürdőt.

Étkezés előtt mosson kezet szappannal és meleg vízzel

 • Idővel cserélj ruhát, zoknit, harisnyát, harisnyát
 • Ha a bőr száraz vagy viszkető, kenje meg krémet
 • Ne préselje a pattanásokat
 • Védje a bőrt a fagyástól
 • Ne viseljen túl szoros ruhát

A bőr legyen tiszta és szép

Ne felejtsd el a haj tisztaságát

Ne felejtsd el levenni a fogakat

 • Referenciaként
 • 70 éven át az emberek enni és inni:
 • 2, 5 tonna fehérje
 • 2 tonna zsír
 • 10 tonna szénhidrát
 • 0,2-0,3 t asztali sót
 • 50 t víz

A termékek a következőkre oszthatók:

Az étrendnek változatosnak kell lennie

A megfelelő táplálkozás az egészség megőrzése

A táplálék napi elosztása

- 1. reggeli 20-30%

- 2. reggeli 10-25%

 • A testben lévő víz a következő funkciókat látja el:
 • Több vegyszert felold
 • A salakot a testből kiválaszthatja
 • Részt vesz a termoregulációban

A víz legyen:

 • átlátszó
 • Ne szagoljon
 • Frissítő íz

Az ivóvíz kedvező hőmérséklete 7-12 fok

A víz tartalmazhat:

 • Mikroorganizmusok (bélfertőzések, hasmenés, tularémia stb.)
 • Tojás vagy lárva a bélmáj (parazita férgek, férgek)

A legjobb védelem az, hogy inni forralt vizet!

 • A ruházat feladata a test védelme a kedvezőtlen külső viszonyoktól és hatásoktól
 • A ruhákat kell

Klimatikus (időjárási) feltételek

Ne akadályozza a vérkeringést és a légzést

A legjobb anyag a természetes szövet.

 • A mesterséges rostok hátrányai:
 • Gyenge nedvességet szív el.
 • A statikus elektromosság formája.

Az otthoni higiénia. Higiéniai követelmények:

 • Elég tágas és száraz
 • A napfény jól megvilágított
 • szellőztet
 • Szennyezett levegő
 • Hőmérséklet 18-19 fok
 • Páratartalom 40-60%
 • tiszta

Válaszolj a kérdésekre

 • Mit tartalmaz a személyi higiénia?
 • Hogyan törődjünk a bőrrel?
 • Meséljen nekünk az élelmiszer-higiéniáról
 • Mit tudsz a ruházati higiéniáról?
 • Az otthoni higiénia.
 • Írjon utasításokat a személyes higiéniára vonatkozóan.

A hallgatók személyes élelmiszer-higiéniai előírásait.

A személyi higiénia és az egészség szabályai

Higiénia az orvostudomány területén az életkörülmények, az emberi egészségre gyakorolt ​​hatások tekintetében. Intézkedések a különböző betegségek megelőzésére. A főbb higiéniai szakaszok. Személyi higiénia és annak jellemzői. A bőr, a fogak, a hajhigiénia, a kényelmes ruhák és cipők választéka.

Hasonló dokumentumok

A szájüreg gondozása, a plakk eltávolítása a fogakon a fogszuvasodás és a gyulladásos periodontális megbetegedések megelőzése érdekében. Személyes és professzionális szájhigiénia. A megfelelő szájhigiénia összetevői. Rendszeres látogatás a fogorvoshoz.

A személyes higiénia szerepe egy nő életében, a szexuális rendszere egészségének fenntartásában. A lányoknak a külső genitális szervek ellátásának alapjait kell beágyazniuk. A higiénia fenntartásának jellemzői a menstruáció megjelenésével, az első nemi közösülés után, a szülés.

Személyi higiénia. A racionális napi mód és a motor aktivitásának volumene. A test és a szájüreg gondozása. Racionális táplálkozás. A ruhák és cipők higiénája. A higiénia olyan orvostudomány, amely tanulmányozza a környezetnek az emberi egészségre gyakorolt ​​hatását.

Az iskola napjának módja. Személyes higiéniai termékek, amelyek megóvják az egészséget. A rossz szokások (dohányzás és alkohol) hatása az emberi szervezetre. A megfelelő táplálkozás és a személyi higiénia szabályai. Az egészséges életmódra vonatkozó főbb ajánlások.

A gyermekek és serdülők tudománya, a fegyelem sürgőssége és feladata. Gyermekruházat és cipő funkciói; anyagokra vonatkozó követelmények; vászon, személyes higiéniai cikkek. Nyári és téli házi ruhák; gyermek ruhák és cipők gondozásának elemei.

Az orvostudomány fejlődésének története, az élet- és munkakörülmények emberi egészségre gyakorolt ​​hatásának vizsgálata. A megelőzés eszméi az ókori világban, a középkorban, a burzsoá társadalomban. A higiéniai feladatok és jellemzők. A higiéniai ismeretek és az egészséges életmód népszerűsítése.

Közegészségügy és környezetvédelem. Az emberi ökológia alapjai. A táplálkozás mint az egészség megőrzésének és előmozdításának tényezője. A munkavállalók munkahelyi higiéniája és egészségvédelme, orvosi és megelőző intézmények, gyermekek és serdülők. Gyermekek és serdülők ránctalanítása.

A szájüreg higiénája: befolyásolja a fogak állapotát és védi a közös és veszélyes betegségeket. A közegészségügyi hatóságok által ajánlott fogkefék. A fogak tisztítására vonatkozó szabályok. A fogkrém kiválasztásának jellemzői. Szájüreg kiegészítő higiéniai eszközei.

Az óvodai nevelési folyamat higiénája. A környezet és a tér higiénája. Állami egészségügyi felügyelet a gyermekek és serdülők higiéniájáért. Természetes és mesterséges világítás. A személyes higiénia és az életmód szerepe az egészség megőrzésében.

A bőr fontossága a test életében. Főbb funkciói, a betegség okai. Tizenéves diéta. A serdülőkorú gyermekek bőrápolására vonatkozó higiéniai követelmények. Személyi higiéniai eszközök. A baktériumok kezelésének lehetőségei.