Hogyan válasszuk ki a kenőcsöt a lichen-ből egy ember bőrén?

Ha Önnek vagy gyermekének jegelnie kell, akkor a kezelésnek azonnal meg kell kezdődnie, mivel az egész szervezetben elterjedt tulajdonsággal rendelkezik. Ez nem csak fizikai, pszichológiai, hanem esztétikai probléma is, amelyet meg kell oldani.

A lichen okozó ágensek az emberben gombás mikroflóra és vírusok. mechanizmusa fertőzés még nem teljesen ismert, de vannak olyan javaslatok, hogy az olyan tényezők, amelyek növelik a herpesz a stressz, érzelmi és fizikai stressz, legyengült immunrendszer erők a szervezet, a genetikai hajlam és a jelenléte a fertőző betegségek.

Az alábbiakban részletesebben megfontoljuk, mint hogy kezeljük a zuzmót egy személyben, és milyen kenőcsöket használunk egy bizonyos típusú megfosztáshoz.

A legjobb kenőcsök az emberek megfosztásától

A nélkülözés alatt értjük a bőr gombás megbetegedéseinek egészét (rózsaszín, piros, gyűrűs, otrebus, színes). Az egyes fajok terápiájának alapelvei némileg eltérőek, ezért a bőrbetegség kezelésére alkalmazott kenőcsök is változóak.

A leggyakoribb rózsaszín kenőcsök megfosztják:

 • Serno - kátránypapír;
 • Serno-szalicilsavas kenőcs;
 • Boltushka Tsintol;
 • Olecetrin kenőcs;
 • Sinalar (kortikoszteroid);
 • Flucinar (kortikoszteroid).
 • mikoseptin;
 • mikonazolnak
 • ekzoderil;
 • terbinafin;
 • Lamisil;
 • klotrimazol;
 • Nizoral;
 • Yam kenőcs;
 • Sinalar;
 • Flutsinar.
 • Advantan;
 • tselestoderm;
 • Hidrokortizon kenőcs 1%;
 • Prednizolon kenőcs 0,5%;
 • Kenőcs Flumetazon;
 • Triamcinolon kenőcs.

A kiterjedt gombás elváltozások és súlyos betegségek esetén a dermatológusok kortikoszteroid hormonokat írnak elő. Nagyon hatékonyak, gyorsan megbirkóznak a fájdalmas tünetekkel, de sok ellenjavallatuk van, és nem ajánlott hosszan tartó használatra.

Kenőcs rózsaszín zuzmóból

A rózsaszín lichen áthalad, és külön kezelés nélkül 1-2 hónapig kenőcsökkel. Ezért a kezelés fő célja a viszketés megszüntetése és a bőr másodlagos fertőzésének megelőzése. A rózsaszín zuzmó külső kezelésére alkalmas gyógyszerek a következők:

 1. Chatty Cintol.
 2. Serno - kátrányos kenőcs.
 3. Serno-szalicilsavas kenőcs.
 4. A szakszerű kenőcs széles spektrumú antibakteriális szer.

Ezek a szerek szárazak és fertőtlenítik a bőrt, csökkentik a viszketés intenzitását. A bőr érintett területein súlyos viszketés esetén a beteg kortikoszteroid hormonokon alapuló gyógyszert szedhet:

 1. A Sinalar egy szintetikus glükokortikoid és széles spektrumú antibakteriális szer kombinációján alapuló gyógyszer.
 2. Tészták Lassara (salitsilovo- cink beillesztés) - egy antimikrobiális antiszeptikus, egy szárítási és gyulladáscsökkentő hatása.
 3. A Lorinden A szintetikus glükokortikoid, antimikrobiális szer és szalicilsav alapú kombinált készítmény.
 4. A Flucinar hormonális gyógyszer glükokortikoidra alapozva. Segít eltávolítani a plakkok felszínén levő hámlasztást, megfosztja a gyulladást és viszketést.

A betegség szövődményeinek elkerülése érdekében a rózsaszín zuzmó kezelésére szolgáló kenőcsöket bőrgyógyásznak kell elvégeznie.

Kenőcsök a többszínű és a gyűrűvel

Kezelés színes (pityriasis) sömör, Microsporum és Trichophyton végezhetjük alkalmazásával a kenőcsöt a gomba ellen, ahol a hatóanyag klotrimazol, terbinafin, ketokonazol vagy mikoseptin.

Emberi megbetegedések esetén a gyűrűs dermatológusok az Exoderylt a fő hatóanyaggal - a naftofinnel - írják elő. Ez az erős készítmény elegendő napi egyszeri alkalmazásra. Gyorsan eltávolítja a bőr gyulladását és égő érzését. Szintén színvesztéssel ellátott.

Kenőcs yam bq a lichen

Érdekes módja annak, hogy megszabaduljon a dermatológusok megfosztásától azoktól a betegektől, akik nem gyógyíthatják meg az emberi gyógyszereket. Ebben az esetben az orvosok "Yam" kenőcsöt kínálnak, amely állatgyógyászati ​​készítményekre vonatkozik.

A készítmény összetételét kén, vazelin, kátrány, szalicilsav, cink-oxid és más kémiai összetevők alkotják. Különösen jó "Yam" meggyógyítja a zsiradékot, amelyet egy beteg állattal érintkezésbe kerül.

Kén-kenőcs a zuzmóból

A kén-kenőcs olyan kémiai elem - kén, amely fertőzésgátló és gyulladásgátló hatású - alapja. Ezt a gyógyszert üvegcsékben és csövekben állítják elő, amelyek nem sugároznak fénysugarat.

A kénes kenőcsöt lefedő kezelés időtartama 5 nap. A hatóanyagot naponta kétszer kell alkalmazni a bőr érintett területére. Bizonyos esetekben hasznos az összepréselés alkalmazása az érintett területen (feltéve, hogy a kenőcs nem okoz mellékhatásokat).

Kenőcs a gyermekek számára a zuzmó számára

A gyermekek kora gyakran ellenjavallt ennek a vagy a kenőcsnek a lichen ellen. Ezért kell gondosan és gondosan kezelni a kezelésre szánt gyógymód kiválasztását. Számos gyermekorvos tanácsolja a kék, szalicilsav, jód és kén alapú kenőcsök használatát a gyermekek zuzmóinak kezelésében.

A terápiát csak egy dermatológus vagy gyermekorvos írhatja elő. Az öngyógyítás krónikus állapotban megfosztja az átmenetet, amely tele van a betegség relapszusaival. Ha a kenőcs allergiája van, új orvosnak kell lennie, hogy biztonságosabb analógot jelöljön ki.

A kenőcsök kölcsönhatása más gyógyszerekkel

A zuzmóból származó kenőcsök majdnem minden kenőcs jóval kölcsönhatásba lépnek más típusú gyógyszerekkel, köztük antibiotikumokkal, amelyeket bizonyos típusú betegségekre (például rózsaszín Zhibera szőrtelenítésre) írnak fel. Azonban emlékezned kell a test egyéni tulajdonságaira és a kábítószer használatával kapcsolatos ellenjavallatokra.

Fontos megérteni, hogy a bőrgyógyász megfelelően kezelheti a kezelést. Az öngyógyítás fő veszélye az, hogy a különböző típusú zuzmók tüneteinek korai szakaszában nagyon hasonlítanak egymáshoz, ezért valószínű, hogy a kezelés nem megfelelő kenőcsökkel történik.

Kenőcs a zuzmóból

Az emberekben a hajhullás elleni kenőcs a bőrfertőzés kezelésének leghatékonyabb módja. A kenőcs kiválasztását (Clotrimazole, Lamisilum, Kenőcs Yam) a betegség kórokozójának, valamint a bőrön lévő foltok terjedésének határa határozza meg. A gyógyszer megfelelő megválasztása garantálja a bőrbetegség teljes gyógyulását.

A lichen kezelése: kenőcs, liniment vagy tabletták

név "Zoster" Különböző bőrfertőzésekre és betegségekre utal, amelyeket színes foltok és pelyhek megjelenése kísér a bőrön. A lichen aktivátorai lehetnek gombák és vírusok. Kezelésük különféle gyógyszereket - gombaellenes vagy vírusellenes szereket fog használni.

A gombafertőzések terápiájának sajátossága, hogy sok gomba-kórokozó folyamatosan az emberi bőrön van. Egészséges testben a helyi immunitás szabályozza őket. Az immunrendszer erőteljes csökkenésével - lehetőséget kapnak arra, hogy aktívan szaporodjanak és fertőzöttek legyenek - foltok.

A lichen allergiás okot is okozhat. Ebben az esetben a kezelést bonyolítja a test általános terápiája.

A gombafertőzések kezelése, a zuzmó által használt kenőcsök, kötőanyagok és tabletták kezelése. Kenőcsök és kötőanyagok - külső terápiás készítmények. Ezek olyan gombaellenes összetevőket tartalmaznak, amelyek korlátozzák a kórokozók kialakulását. A gyorsított gyógyuláshoz további sebgyógyító anyagokat is bejuttatunk a kenőcs összetételébe. A kezelés eredményeképpen a fertőzés foltjai átszáradnak, szárazak és gyógyulnak.

A lichen kenőcsök összetételében antibakteriális komponenseket is be lehet vezetni. Adjuk meg azokat a kenőcsök listáját, amelyeket a gyógyszergyárak a megfosztás eszközeként termelnek.

A zuzmó kenőcsének neve

A lichen kenőcsök egyes nevei tükrözik a benne lévő hatóanyag (pl. Kenőcsök) megnevezését Terbinoks és Terbiks hatóanyaggal terbinafin). Azonban a legtöbb kenőcsnek olyan neve van, amely teljesen közömbös a közös ember szempontjából. A legnépszerűbb gombaölő kenőcseket soroljuk fel a zuzmóból:

 • Eszközök a mikonazolokkal - Clotrimazole, Miconazole, Econazole, Oxiconazole. Munka a bőr bármely gombás fertőzésére. A mikonoszov csoportban ketokonazolt is alkalmaznak, amelyet kívülről és befelé használnak (ez más, mint más mikonazolok).
 • Eszközök ketokonazollal - Nizoral, Mycosoril, Dermazol. A gombás pityriasis kezelésére használják.
 • A triazolokkal - flukonazolokkal (Diflucan) és itrakonazolok (Orungal) Hatékony jogorvoslatokra van szükség, amikor a fertőzés széles körben terjed.
 • Eszközök naphthiminnel - Exodermil, Mycoderyl. Kezelje a különböző gombás fertőzések, a színhiány és a gyűrű.
 • Eszközök a terbinafinnal - ezek is többek. Ez így van Lamisil, valamint Terbiks, Terbinox. A felsorolt ​​gyógyszerek különböző zuzmókat kezelnek (vágás, színes, napos).

Most írjuk le néhány kenőcs összetételét és működését.

Clotrimazole - zsíros és gomba kenőcs

A clotrimazol egy évtizedek óta gombás bőrfertőzések kezelésében vizsgált vegyület. Gyakorlatilag minden gombás elváltozás ellen működik, beleértve a gyűrűs és a nyaki (szín) zuzmót is. A clotrimazole népszerű a lábak mikózisaként. Elpusztítja a gombás membránt, és ez megakadályozza annak fejlődését és továbbterjedését. A Clotrimazole gombaellenes hatását a gyűrűs kicsi gócok kezelésére használják. És még a szánalmas zuzmó is.

A kenőcsöt a bőr szappanos mosása és alapos száradása után alkalmazzák. Vékony réteget alkalmazzon egész nap - legfeljebb 4 alkalommal.

A gyűrűféreg kezelésénél a clotrimazol keratolikommal együtt írható fel - a gomba kiégésére. Szabványos kezelés - a jód és a klotrimazol foltok váltakozó elszíneződése.

Megjegyzés: A klotrimazol kezelés meglehetősen hosszú. Legfeljebb 2 hónapig tarthat. Ezért a hatóanyagot a lichen érintettségének kis fókuszaihoz használják.

A clotrimazole az egyik legnépszerűbb gombaellenes szerek. Azonban nagy penetrációs képessége van, és ezért kontraindikált terhes nők esetében.

Yam BK - kenőcs az embereknek a megfosztástól

BC kenőcs - Hagyományos kenőcs macskáknak. Ez az állatgyógyászati ​​gyógyszer hatékonyan és biztonságosan gyógyítja az emberekben a licheneket. Kombinált hatása - korlátozza a gomba és a rovar paraziták terjedését. A kompozíció - kén, szalicilsav, creolin, valamint kátrány, terpentin, cink. Összetevők Kenőcs A Yama hatékonyan elpusztítja a gombát és a kullancsokat, amelyek a zuzmó és a rühök festését okozzák. A kenőcs használata A Yama BK-nak van egy másik előnye. A készítmény mérgező hatású. Nem irritálja a bőrt és alacsony kockázatú anyagokra utal. ezért Kenőcs a zsíros kenőcs számára felnőtteknek és gyermekeknek. Összetétele a dermatitis, ekcéma és más allergiás megnyilvánulások kezelésére is alkalmas az emberek és állatok bőrén.

Fontos: az alacsony toxicitás ellenére nem szabad megengedni a kenőcs nyelését.

A kompozíciónak van egy hátránya - éles kellemetlen szag. Ezzel a hiányossággal szemben fontos méltóságot mutat. Gyorsan gyógyul. 6 vagy 7 nap elteltével a kéreg leesik, és alatta egy új rózsaszín bőr jelenik meg. A haj növekedni kezd.

A Yam kenőcsét naponta kétszer alkalmazzák a festőfoltokra, az egészséges bőr kb. 2-3 cm-t.

A megjegyzés: az állatgyógyászati ​​cél ellenére, a Ointment Yam BC egyike a gyermekek és felnőttek körömvirágainak egyik legkedveltebb kenőcsének.

Hagyományos kezelés: kénes kenőcs a zuzmóból

A gyógyszert a zuzmó és a rüh, valamint a pikkelysömör kezelésére használják. Antiparazitikus, antibakteriális hatású.

Gyakran a ként kombinálják a szalicil. kap szalicilsav kenőcs, amely hatékonyabban gyógyítja a zuzmót (gyorsabban cselekszik).

Szintén használják a gomba kezelésére kénsavas kenőcs. Ebben a kátrány gyulladásgátló komponens.

Milyen kenőcs a kicsi zuzmokra

A gyógyszertár számos kenőcsöt kínál a kezelésre. A gyógyszer kiválasztását a fertőzés típusa (gyűrűs, otrepid, rózsaszín), valamint a beteg korát és a foltok terjedésének mértékét határozza meg.

Gondoljunk arra, hogy milyen gombafertőzés jelenhet meg egy személy bőrén, és hogyan kezelheti egyes megnyilvánulásait.

A gyűrűs kenőcsök

Ha gyűrűs, akkor a bőrön piros, pikkelyes foltok jelennek meg. A foltokban lévő haj a "gyökér alatt" megszakad, ezért a betegséget "nyírva" nevezték.

A nyírási fertőzéstől külső szereket írnak elő - antimikotikus (gombaellenes) kenőcsök. Elpusztítják a kórokozó gombát és korlátozzák annak további terjedését egy személy (vagy állat) bőrére.

A kenőcsöket kiküszöbölő kezelés időtartama eltérő lehet. A gyógyszerek kiválasztásától és a foltok terjedésének határtól függ a bőrön. Több naptól több hónapig terjedhet.

Néhány nap múlva meg lehet szabadulni a bíboros módoktól (ecettel vagy más keratolikus anyaggal égetve) a fertőzéstől. A hagyományos kezelés 1-2 hónapig tart.

Leggyakrabban Clotrimazole, Miconazole, Cink és Kén Kenőcs kombinálva egy jeges folt jóddal történő kezelésével, és a bõrön belül a foltban levõ bõr idõszakos kaparásával.

Kenőcs a vörös lichenből

A vörös zuzmó gyakran allergiás eredetű. Ez felnőttekben fordul elő a csökkent immunitás következtében (cukorbetegség, stressz, allergiás reakciók, a krónikus fertőzés gócjai jelenlétében a szervezetben, bizonyos gyógyszerekre adott reakcióként).

A vörös zuzmó úgy néz ki, mint egy vörös, rózsaszín, lila árnyalatú dermesztő bőrtömb. A karokon, a lábakon, az ágyékban és a hónaljban, viszketnek. És a száj és a nemi szervek nyálkahártyájára is. A szájban gyakran fém fogászati ​​koronák jelenlétében jelentkeznek (ami a száj immunitásának csökkentésére is képes). Az esetek 10% -ában a körmök is érintettek.

A vörös zuzmót sík vagy vörös planusnak is nevezik.

A vörös zuzmó gyakran krónikus betegség, amely időszakos exacerbációval jár. A viszketés enyhítésére allergiaellenes szereket és általános erősítő szereket írnak elő - vitaminokat. A lichenből származó hagyományos kenőcsöket nem használják. A lapos piros lichen erőteljes morbid megjelenései hormonális struktúrákat jelölnek ki. Is néha használják a lapos zuzmó kenőcs Actovegin (a szövetek táplálkozásának javítása és a helyi immunitás fokozása érdekében).

Pink rontja -, mint kezelni: kenőcsöket

A rózsaszín lichen egyfajta bőrfolt, amely szintén megjelenik az immunitás csökkenésével. Gyakran kísérik az ARVI-t, bőrkárosodást, rovarcsípést okozhatnak a vakcinázás után.

A rózsaszín zuzmó a rózsaszín színű lekerekített plakkok formájában jelenik meg. A gombafejlődés során megváltoztathatják a színt, barnává válhatnak, sárgásak, skálákkal borítva. A foltok gyakrabban helyezkednek el a csomagtartón, ritkábban - a végtagokon.

Mivel a betegség eredete nem egyértelmű, a rózsaszín zuzmóról nincs különösebb kenőcs. Az orvosok hagyományosan antipruritikus és anti-allergiás gyógyszereket, esetenként hormonális kenőcsöket (Hydrocortisone). Azonban csak nagyon erős fájdalmakkal használható. Ha a kiütések nem zavarják, elegendő növényi olajokkal kezelni. 1,5-2 hónap múlva maguk múlnak.

A megjegyzés: a rózsaszín zümmögés súlyos fájdalmas megnyilvánulásait írják elő - kenőcs kezelés Sangviritrin (baktériumölő és antimikrobiális hatásokat kombinál).

Odruvidny fosztja meg: kenőcs kezelés

Ezt a fertőzést hívják "Solar" zoster. Ez kerek formájú vörösesbarna foltok formájában jelenik meg. Lokalizálása - a törzs és a gyakori izzadás helye (az ágyékban, a nőknél - a mell alatt). A betegség kialakulásával a foltok felszíne hámlik (az epidermisz felső rétegének a gomba által történő lazítása miatt). A betegség jellemző jellemzője. Ha a jód foltjai felszínére alkalmazzák, barnásbarna színt kapnak.

A gombás fertőzést szoros fizikai érintkezés és ruházat közvetíti. Fontos azonban tudni, hogy a pityriasis (színes) zuzmó kórokozója a bőr normális mikroflórájának része. Jelenleg állandóan jelen van az emberben, és hozzájárul a befolyásoló tényezők hatására. Nevezetesen - endokrin rendellenességek, hormonális egyensúlyhiány, cukorbetegség, terhesség, valamint túlzott leégés. Fertőző ágens - gomba - megzavarja a melanin termelését a bőrön. Ezért különböző pigmentációjú területek jelennek meg az emberi szervezetben (kevesebb napégés, könnyebb).

A pityriasis-foltok széles színekkel rendelkezhetnek (sárgától a rózsaszín-vörösig). Ezért ezek a bőrkiütések is kaptak egy nevet „Tarka” zoster.

A lichen elleni kenőcsnek gombaellenes összetevőket kell tartalmaznia. A gombák növekedésének visszaszorítása érdekében a kenőcsöt flukonazollal, ketokonazollal, bifonazollal, flutrimazollal, naftifin-nel, terbinafinnal. Ha a fejbőrben megjelenik a színes zuzmó, akkor speciális samponokat használnak, amelyek gombaellenes összetevőket tartalmaznak.

Gyakori visszaesések esetén az általános hatású gombaellenes szerek belső bevitelére van szükség.

A megjegyzés: a pityriasis foltok a szőrtüszők körül. A gomba hosszú ideig fennmarad a hajhagymákban és a verejtékmirigyekben. Ezért gyakran csak a pityriasis külső kezelése hatástalan.

A csípős zuzmó kenőcsét exfoliáló szerekkel egészítik ki. Szalicilsav, szalicilsav-alkohol vagy alkoholos alkoholos barnás jód-tinktúra lehet.

Kenőcs gyermekeknek: mi lehet

A gyermekek gyógykezelése egyre nagyobb követelményeket támaszt a gyógyszerek kiválasztásával szemben. Nem minden olyan kenőcs, amelyet egy felnőtt számára kezelnek, gyermek kezelésére használható. A gyermekek bőrgyógyászatában olyan gyógyszereket írnak fel, amelyekben a legfontosabb hatóanyagokat tesztelik és biztonságos anyagokat. Mit használnak a gyermeketől való megfosztottság kezelésére?

Bizonyított anyagok: kén, kátrány, jód és szalicilsav. Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatásokat kombinálnak.

Fontos: a gyermekek kezelésére ne használjon több mint 5% szalicilsav koncentrációt. Ezt az összetevőt nem használják olyan nagy kiterjedésű gyermekeknél sem, akiket nagy bőrfelületekre alkalmaznak - mérgezést okozhat.

Vélemények

A legjobb kenőcs a kenőcstől megfosztva a testtől való megfosztástól a klotrimazol, a szalicilsavas kenőcs a szemölcsök égetésének és megfosztásának eszköze. Azt tanácsoltam, hogy a Miconazolra váltakozva kenjen a lichen helyére.

A clotrimazol kenőcs a lábak mikózisának kezelésére alkalmas gyógymód. A segélyektől megfosztva, de sokáig. A kezelés több mint egy hónapig tart. Van egy nagy sebességű termék - ecet. Kenje csak a lichen foltokat. A tályogot két elmosódással gyógyíthatja. És a hagyományos módokon - megkenni, majd letépni, és így egy hónap.

Jódot és klotrimazolt írtak fel, 3 hétig meggyógyították a nélkülözést.

3 hónapig kenőcsökkel megfosztották. És bár megtörtél. Pillákat kellett inni.

Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.

Hatékony kenőcsök a személy megfosztásától

A dermatológiai megbetegedések többségét a lichen foglalja el, melyeket specifikus kórokozók vagy autoimmun problémák okoznak.

Általában az embernek van egy jellemzője a testen, az arcon vagy a fejbőrön, jellemző tünetekkel, néha viszketéssel és kellemetlen érzéssel. Még akkor is, ha egy személynek nincs fájdalma, a betegséget kezelni kell, mivel krónikus formában fejlődhet ki.

Milyen kenőcs a férfi hajának kezelésére?

A lichen kezelése egy komplex gyógyszerekből áll, amelyek fontos része kenőcsök, krémek és gélek. Attól függően, hogy milyen típusú ember megfosztja a személyt, a beteg megfelelő orvosságot ír elő.

Ezenkívül a kezelés során figyelembe kell venni és kiküszöbölni a betegség kialakulását kiváltó különleges okokat. Lehet az immunitás csökkenése, a bélrendszerben jelentkező krónikus problémák, az idegrendszer állandó feszültsége.

Először is, emlékeznünk kell arra, hogy nagyon nehéz helyes diagnózist készíteni a saját, mert sokféle zuzmófajta létezik, és mindegyik különféle megnyilvánulási formákat alkalmazhat.

Rózsaszín zuzmó vagy Zhibera-kór kenőcsei

Ez a típusú zuzmó nem fertőző betegség, vagyis lehetetlen, hogy egy beteg személytől megkapja. A betegség pontos oka nem merül fel. Vannak olyan elméletek, hogy az ilyen típusú zuzmó okozó ágensek specifikus herpeszvírusok.

A rózsaszín lichen kezelésére a következő gyógyszerek: bór-cink, antihisztamin kenőcs, antimikrobiális és glükokortikoszteroid szerek.

Az antihisztaminokat a kifejezetten kellemetlen érzésekre és súlyos viszketésre használják. A következő antihisztaminokat használhatja: dimethindén, fenisztil-gél.

dimetinden. Eladva gél formájában. A hajhullás elleni antiallergiás kezelés eltávolítja a viszketést és csökkenti a puffadást. Miután a kenőcsöt az érintett területekre helyezte, célszerű elkerülni a közvetlen napfényt. Használja a terméket naponta 2-4 alkalommal. Ellenjavallatok: a szoptatás alatt 1 hónaposnál fiatalabb gyermekek nem alkalmaznak gélt a mellkas területére.

Bizonyos kenőcsök összetételénél a lichen ellen hormonális és antihisztaminokat kombinálunk, például szinál, fluorkináris, lorinden A.

Sinalar. Ez a hatékony hatóanyag fluocinolon acetonidból és klioquinolból áll. Az első elemnek antiallergiás, antipruritikus és gyulladáscsökkentő hatása van. A klioquinol atibakteriális anyag. Az anyagot naponta 2-3 alkalommal kell használni, és gondosan dörzsölje az érintett területet. A kenhető kenőcs tetejére egy kötést lehet alkalmazni. Terhesség esetén a Sinalar szoptatás nem használható. A gyógyszer ellenjavallt gyermekeknél 1 év alatt.

A gyűrűs kenőcsök

A gyűrűhéja számos lokalizációval rendelkezik: a fejbőrön és a bőrön haj nélkül. A betegség ezen formáinak kezelésére különféle, gyűrűférgekre ható eszközöket lehet alkalmazni.

A fejbőrön. A zuzmó kezelésének első szakasza az érintett bőr és haj fertőtlenítése. Ehhez jód vagy alkohol alapú terápiás megoldásokat alkalmaznak. Iodicyrin, vocadin, nitrofungin.

Vokadin. Ez a jódon alapuló terápiás megoldás, amely antimikrobiális, gyulladáscsökkentő hatással bír. A vokadint a fejbőr érintett területeire alkalmazzák, mielőtt gombaölő kenőcsöket alkalmaznának. A gyógyszerkészítmény nem használható pajzsmirigy-rendellenességek, 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára, terhesek.

Az alábbiakban ismertetett gyógyszerek alkalmazhatók minden olyan területen, ahol a gyűrűszövet érintett. Sűrűbbek, de az alkalmazási nehézségek ellenére hatékonyak a gombák és a fejbőr ellen.

Lamisil. Ez a gombaellenes szer, amely a gyűrűféreg, a vörös lapos és más típusú zuzmó kezelésében bizonyult. A készítmény hatóanyaga a terbinafin. Vigyázzon a gyógyszer adagolására: minden nap reggel és este kenőcsöt kell alkalmazni. 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem javasolt lamizil alkalmazása.

Szalicil kenőcs 2% vagy 3%. Ez egy fertőtlenítőszer, amelyet napi 1-2 alkalommal kell használni. Az orvosok nem javasolják a szalicilsavas kenőcs és az arcbőr kezelését, a lehetséges következményeket a bőr könnyebb területein.

ekzifin. Gombaellenes krém, amelyet terhesség alatt lehet használni. Tegyen egy tiszta, száraz bőrre vékony réteget naponta kétszer. Ez a kenőcs gyakorlatilag nincs ellenjavallat, de mielőtt az Exifint 1 évesnél fiatalabb gyermekekhez használná, forduljon orvoshoz.

A gyűrűszövet kezelése nem korlátozódik a külső eszközök használatára. Szintén szükséges a gombaellenes gyógyszerek tablettákban a betegség komplex kezelésére.

A piros lapos zuzmó kenőcsei

A vörös lapos lichen kezelése a sérülés tüneteitől és mértékétől függ. A betegség számos formája, köztük a száj és a nemi szervek nyálkahártyáján megjelenő megnyilvánulások. A bőrön való megfosztottság megnyilvánulásait komplex módon kezelik. Külső használatra főleg hormonális kenőcsöket használnak.

Alkalmas felnőtteknek 12-14 napig, 7 napos gyermekek számára. A prednizolon kenőcs nem alkalmazható terhes nőknél és szoptató nőknél.

flutsinar. Ez a kortikoszteroid hatóanyag hatékony a piros lapos zuzmó tüneteiben. Felnőtteknél naponta 2 alkalommal alkalmazzák az érintett területet. A kezelés időtartama 14 nap. A 2 éves gyermekek napi 1 alkalommal használhatják a kenőcsöt. Tilos 14 éves kor alatti személy számára pénzeszközöket alkalmazni. A Flucinar nem alkalmazható terhesség alatt 12 héttel és 2 év alatti gyermekeknél, valamint a vakcinázás utáni időszakban.

Ellenjavallt, hogy ezt a kenőcsöt a nagy bőrfelületek megfékezésétől, valamint nagyon érzékeny helyektől megfosztja: a bőrt, az arcot. Ne alkalmazza a sinaflan terhesség alatt.

ftorokort. Hormonális kenőcs, amelyet felnőtteknek, gyermekeknek és terhes nőknek (a kezelőorvosval folytatott konzultációt követően) kell alkalmazni. Felnőttek számára a kezelést orvos írja le, általában 10-12 napot hagy. A Fluorocort alkalmazható a kötés alatt az érintett területre. Nem szabad felhasználni a vörös lapos zuzmókötésű kenőcsökkel való gyermekek kezelését, és a kezelés időtartama legfeljebb 5 napig tart.

A vörös lapos zuzmó pikkelyes formájának kezelésére kénsavas kenőcsöt is alkalmaznak.

A piros lapos zuzmó kezelésének folyamata nemcsak a külső hatású gyógyszerekből, hanem az immunszuppresszánsokból, vitaminokból és hormonkészítményekből áll, ha szükséges.

Kenőcsök a zsindelytől

Ez a betegség okozza a herpeszvírust, ami befolyásolja az idegvégződéseket. A bõrön a felszíni idõn belül kiütések jelennek meg, papulákat folyadékkal, amely végül kéreggé válik. A zsindelyek bőrének manifesztációit külső hatású gyógyszerekkel végzik: gosszipol, acyclovir, mikogal.

A terhesség ideje alatt a kenőcs használata csak orvoshoz fordulhat. Ellenjavallatok Acyclovir - egyéni intolerancia.

gossypol. A liniment formában termelt. A gyógyszert a herpeszvírussal fertőzött területekre alkalmazni kell naponta 3-4 alkalommal. Ellenjavallatok a gosszipol használatához - a gyógyszer egyéni intoleranciája.

Mikogal. Krém hatóanyaggal okomonazol. Felnőtteknek és 5 évesnél idősebb gyermekeknek használják. Az érintett bőrre naponta 1-2 alkalommal alkalmazzuk. Ne használja ezt a terméket a zsindelyeken a túl nagy bőrfelületeken. A terhesség ideje alatt beszéljen orvosával, ha mikogalyt használ. A krém felvitele az érintett bőrön, nem köthető kötszerek.

A pityriasis lichen kenőcsei

Ez a gombás betegség sok más nevet tartalmaz: színes, strandos, foltos dermatosis. Gomba, - a kórokozó, amely megfosztja, - befolyásolja a bőr felső rétegét, csökkentve a melatonin termelését a sejtekben. Ennek eredményeképpen az érintett területeken lévő bőr "foltosodás" -ot kap: a sötét területek váltakoznak fényes foltokkal a bőrön.

A pityriasis kezelését gombaellenes kenőcsökkel végezzük. A fejlett és összetett esetekben a betegeket orálisan antimikotikus gyógyszerekre szánják. Fontolja meg, hogy a külső felhasználás milyen eszközökkel hatékonyabb a nélkülözéssel.

Zalain. A készítmény hatóanyaga a szertakonazol. A Zalainet naponta 1-2 alkalommal használják, dörzsölve a kenőcsöt az érintett terület megfosztásától. A foltok körvonalait néhány centiméterre kell átlépni, hogy megakadályozzák a gomba terjedését. A kenőcsöt addig alkalmazhatjuk, amíg a betegség összes tünete eltűnik, plusz 10-12 nappal a megelőzés előtt. A terhes nőket és szoptató anyákat, valamint egy évig tartó gyermekeket orvosnak kell megszabni.

Dermazol. A gyógyszer krém és sampon formájában kapható. A pityriasis révén a gyógyszer mindkét formáját hatékonyan használják, attól függően, hogy a betegség hol található a szervezetben. A krém dermazolt naponta kétszer használják. A kezelés kb. 14-20 napig tart. Ha dermatosis fordul elő a fejbőrön, naponta öt-hat napig használja a dermazol sampont. Mindkét krém és sampon terhesség és szoptatás alatt használható.

Lamisil. Olyan gombaellenes szer, amelyet sikeresen alkalmaztak varicolored lichen kezelésére. Lásd a sárgáját.

Triakutan. A komplex készítmény, amely több hatóanyagból áll: a klotrimazol gombaellenes és antibakteriális hatással rendelkezik, a gentamicin - antimikrobiális hatás, a betametazon-dipropionát eltávolítja a viszketést és a gyulladást. A triacutánt naponta kétszer 12 óránként alkalmazzák a bőrre. Alkalmazza a gyógyszert 3-4 hétig. A kenőcs használata terhesség és szoptatás ellenjavallt.

A modern drogok, akiknek a nélkülözésük elég hatékony. A kezelés hatékonysága fokozódik, ha összetett. A legveszélyesebb kenőcsöket a személy megfosztásának kezelésére a pontos diagnózis alapján kell kiválasztani, a betegség okait és a vele járó problémákat. Ha 2-3 hetes kezelés után nem látod pozitív eredményt, forduljon orvoshoz, hogy tisztázza a megfosztás diagnózisát és további teszteket.

Kenőcs a személy bőrétől való megfosztástól: hogyan és mire kenhet?

A megfosztás okai

A kenőcs felvenni, hogy megfosszák az embert, ami gyorsan segít neki megbirkózni, meg kell találnia, hogy mi okozta pontosan. Végtére is több gyógyszer van, és ki kell választani azt, amely eltávolítja nemcsak a tüneteket, hanem az okot is, amely számos.

A megfosztás típusától függően:

 • gombák;
 • vírusok;
 • a test belső rendellenességei.

Ugyanakkor mindenféle fajtája az immunitás gyengülésének köszönhető, ami alapvető tényező. Mindaddig, amíg a szervezet képes megvédeni magát, és ellenállni a fertőzés, nem volt véletlen, és a betegség nem alakul ki, de érdemes valami aláássa az immunrendszert, mint az első dolog, amit egy személy elkezd szenved bőrbetegségek.

A zuzmó típusai

A zuzmók a kórokozóktól, a koncentrációtól, a fertőzőképességtől, a kiütés típusától függően különböző fajokra oszthatók. A betegség tényezői is különböznek:

Ha megtalálja az első tüneteket a hajhullás, akkor ne maszatolja a gombaellenes krémeket. Először meg kell vizsgálnunk a foltok jellegét, meg kell határoznunk a típust, és csak utána kell meghatározni a kezelés módját.

Rózsaszín lichen (vagy pityriasis)

A bőr felületén piros vagy gyenge rózsaszínű gyűrű jelenik meg, amelynek kontúrjai csípősek. Az ilyen gyűrű mérete nem haladja meg a 4 cm-t, a has, a hát, a mellkas és az oldalak helyén.

Fontos! "A Lishaya minden korosztályba tartozó embert elkaphat, gyakrabban fordul elő ősszel vagy tavasszal, amikor a szervezet rendkívül hiányzik a vitaminokkal és ásványi anyagokkal szemben az immunitás fenntartása érdekében. A betegség idejének meg kell tagadnia a szaunát, a fürdőt, a medencét vagy a szoláriumot "

Mit jelent a kezelés:

 1. A serno-szalicilsavas kenőcs az egyik leghatékonyabb gyógyszer, de allergiás reakciót okozhat;
 2. Sertartalmú kenőcs - a kén a gombás fertőzés terjedésével küzd, teljesen megsemmisítve azt.

Peregrine lichen

A gombafertőzés elkapása nagyobb valószínűséggel fordulhat elő a hormonális elégtelenség időszakában. Továbbá az ilyen hátrányos helyzet kialakulásának oka aktív időtöltés lehet a nap sugarai alatt. A test izzad, és a nedves környezet elősegíti a baktériumok és gombák fejlődését.

Figyeljen oda. A leggyakoribb fejlődési helyek a hát, a mellkas, a gyomor és a vállak.

Megfelelő kezelés nélkül a foltok száma nő, hamarosan összeolvadnak, és teljes kandallóvá válnak. Ha nem figyeli a gombás fertőzések terjedését, akkor a kezelési folyamat sok hónapig húzhat.

Mind az állatokat, mind az embereket nagyszámú különféle típusú zuzmó befolyásolja, főként gombás (mikotikus) természet. Ezek közül a leggyakoribbak a következők:

Csikorgó, amely befolyásolja a fejbőrt, amely törékeny hajat okoz és különálló területekként esik ki. Ritkán érinti a körmöket.

A rózsaszín lichen úgy néz ki, mint a rózsaszín foltok szétszórása a testen, nem viszkető.

A piros lapos zuzmó kicsi kiütést okoz a mellkason, a háton és a gyomorban, a kezek és a lábak hajtásain. Nagyon viszkető, kényelmetlenséget és kényelmetlenséget okoz.

A pityriasisot gombák okozzák, és a pikkelyes foltok kialakulása jellemzi.

A zsindelyek kissé távol vannak más fajoktól, mivel a herpeszvírus okozza, nem gombák.

Számos különböző típusú zuzmó létezik, de sokkal kevésbé gyakoriak.

Fontos! A betegség megfelelő kezeléséhez nagyon fontos, hogy pontosan meghatározzuk a betegség jellegét. Néha az egyik típusú zuzmóhoz ideális kezelés teljesen felesleges vagy akár káros is egy másik számára.

 1. Zsindelyek, amelyek a gyulladt bõrön jelentkezõ kis szemcsék csoportjaiban manifesztálódnak. A legtöbb esetben ez a formája a megfékezés területén a kiütések vannak fájdalmas érzések.
 2. A Malassezia gomba miatt csípős vagy színezett zuzmó jelenik meg, ami a mellkas bőrén és a barna és a fehér hátsó foltokat okozza.
 3. A rózsaszín lichen a kellemetlen vörös gyulladás formájában jelentkezik a bőrön. Az ilyen zuzmók a test különböző részein jelentkezhetnek, például: száj, genitália, fej és körmök. Ez a betegség számos fajta.
 4. Gyűrűféleség, Microsporum canis gombát okoz. Leggyakrabban ez a betegség a fejbőrön, valamint az egész test bőrén nyilvánul meg. Bizonyos esetekben a haj esik, és csillogó vörös formációk jelennek meg.
 • Ha megfosztják, elég összetett szakértők javasolják a kenőcsöket a hormonok fenntartásával.

  Ezek a gyógyszerek nagyon jó eredménnyel járnak, de veszélyesek, mert addiktívek lehetnek, ilyen kenőcsök tulajdoníthatóak: Flucinar és Sinalar.

  Érdemes tudni, hogy a hormonális gyógyszerek bizonyos esetekben képesek az ellenkező hatást kiváltani és bizonyos kórképeket okozni.

 • A szalicilsavas kenőcs segíti a mycosis, de képes az emberi testet cselekedni mérgező.
 • A zuzmóból származó kén-kenőcs pontosan használatos, és csak a problémás területekre alkalmazható. A szalicilsav és a kénes kenőcs gyulladásgátló hatású, valamint a mikrobákkal küzdő gyógyszereknek tulajdonítható.
 • Az antibiotikum fenntartásával széles spektrumú hatású kenőcsök segítenek a purulens kiütésekkel vagy fertőzéssel szemben. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az ilyen alapokat hosszú ideig nem szabad használni.

A "lichen" kategóriába tartozó vírusos gombás fertőzések között szokás különbséget tenni:

 1. A mikroporporia (gyűrűféreg, mikrosporózis) gombás fertőző betegség, amely állatokon és embereken egyaránt előfordul.
 2. A pikkelysömör (pikkelyes zuzmó), egy krónikus, nem fertőző betegség, amely a dermatosis kategóriáját képviseli.
 3. A trichofitózis egy gombafertőzés, amely a gyűrűvel kapcsolatos.
 4. A pitiriasis (rózsaszín lichen) a vírusfertőzések egy kategóriája.
 5. Pityriasis lichen (gombás fertőzés), melyet az oktatás színes struktúrája jellemez.
 6. Az övsömör - egy vírusos fertőzés, amely más néven a herpes zoster, amelyet az jellemez, egyoldalú herpetiformis kiütés a test, kíséri erős fájdalmat irritált bőrt.
 7. Eczema (moknushchy fosztja meg) - bőrkiütés a szervezetben, nem fertőző gyulladással jellemezve. Krónikus vagy akut alakja lehet, égési sérülések, aktív kiütés, kellemetlen viszketés.

Ha még mindig nem tudom -, hogy nagy az igény a megfosztva egy személy, emlékeztetni kell arra, hogy az etiológiája, patogenezise, ​​azaz a feltételeket, a származási, a fejlesztés és megnyilvánulásai a betegség nagyrészt a feltétele az idegrendszer, az endokrin és anyagcsere-meghibásodás.

Hogyan lehet azonosítani a megfosztás első tüneteit?

A megfosztás tünetei szinte hasonlóak a többi bőrfertőzéshez, ezért az orvos és a bőrgyógyász segít megkülönböztetni és azonosítani az okot. Ne felejtsük el csak a főbb jeleit:

 • a legtöbb esetben a zuzmó bizonyos területeken jelenik meg, és egy adott színű, amely lehet világos, sötét, rózsaszín vagy piros;
 • a test egy bizonyos területein viszketés és méretezhetőség tapasztalható;
 • a haj elkezd kiesni (a gyűrűhús jele).

A gombaformák kezelése

A kenőcsök olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek ellensúlyozzák a betegséget okozó vírusokat. Leggyakrabban kenőcsök a gomba ellen. Hatékonyságuk az, hogy megakadályozzák a gyulladásos folyamatot, kiküszöbölik a kiütést és viszketést.

A bőrbetegségek kezelésére és a gyermekek megfosztására használják a természetes növényi összetevőkön alapuló kenőcsöket. Nagyon gyakran alkalmazzák a következő gyógyszereket:

 • Serkent, kénsav vagy kén-szalicilsav. Megakadályozzák a gyulladást, viszketést. Gyakorlatilag nincs ellenjavallat és mellékhatás. Tökéletesen fertőtlenítse és gyorsan javítsa meg a sérült bőrszövetet.
 • Tebrofen. Kezeli a vörös zuzmót, kombinálva más gyógyszerekkel.
 • Klotrimazol. Segít a sokszínű lichen formában. Nem szívódik fel a vérben és a nyálkahártyákban. Gyakorlatilag nincs mellékhatás.
 • Naftifin, Lamisil. Ők gyógyítják a csípős zuzmó. Az érintett területeken egyenlő réteget alkalmazzon naponta kétszer két hétig.
 • Sinaflana. Hormonális kenőcs, amelyet két évnél idősebb gyermekek számára lehet használni. A kezelés két hétig tart.

A zuzmó kezelésére szolgáló kenőcsök tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek aktívan ellensúlyozzák a betegség által kiváltó vírusokat. Gyakran használják gombaellenes vagy gombaellenes szereket. Hatékonyságuk az, hogy enyhítik a gyulladást, segítik a kiütés megszüntetését és a viszketést.

Kátrány, kén vagy kortikoszteroid alapú készítmények is alkalmazhatók. Világosan kifejezték a gyulladáscsökkentő, parazitaellenes és baktericid hatásokat.

Súlyos viszketés esetén antihisztaminokat szednek. A zsíros kenőcs megfelelő választékával jelentősen enyhítheti a beteg állapotát.

A lichen kezelése egy komplex gyógyszerekből áll, amelyek fontos része kenőcsök, krémek és gélek. Attól függően, hogy milyen típusú ember megfosztja a személyt, a beteg megfelelő orvosságot ír elő.

A "lichen" elnevezés különböző bőrfertőzésekre és betegségekre utal, amelyekhez színes foltok és pelyhek megjelenése társul. A lichen aktivátorai lehetnek gombák és vírusok. Kezelésük különféle gyógyszereket - gombaellenes vagy vírusellenes szereket fog használni.

A gombafertőzések terápiájának sajátossága, hogy sok gomba-kórokozó folyamatosan az emberi bőrön van. Egészséges testben a helyi immunitás szabályozza őket. Az immunrendszer erőteljes csökkenésével - lehetőséget kapnak arra, hogy aktívan szaporodjanak és fertőzöttek legyenek - foltok.

A lichen allergiás okot is okozhat. Ebben az esetben a kezelést bonyolítja a test általános terápiája.

A gombafertőzések kezelése, a zuzmó által használt kenőcsök, kötőanyagok és tabletták kezelése. A kenőcsök és a kötőanyagok a külső terápia előkészületei.

Ezek olyan gombaellenes összetevőket tartalmaznak, amelyek korlátozzák a kórokozók kialakulását. A gyorsított gyógyuláshoz további sebgyógyító anyagokat is bejuttatunk a kenőcs összetételébe.

A kezelés eredményeképpen a fertőzés foltjai átszáradnak, szárazak és gyógyulnak.

A lichen kenőcsök összetételében antibakteriális komponenseket is be lehet vezetni. Adjuk meg azokat a kenőcsök listáját, amelyeket a gyógyszergyárak a megfosztás eszközeként termelnek.

A gyógyszert a zuzmó és a rüh, valamint a pikkelysömör kezelésére használják. Antiparazitikus, antibakteriális hatású.

Gyakran a ként kombinálják a szalicil. Szalicil-kénes kenőcsöt kapjunk, amely hatékonyabban gyógyítja a zuzmót (gyorsabban cselekszik).

Szintén a gomba kezelésére kén-kátrányos kenőcs. Ebben a kátrány gyulladásgátló komponens.

A rózsaszín lichen egyfajta bőrfolt, amely szintén megjelenik az immunitás csökkenésével. Gyakran kísérik az ARVI-t, bőrkárosodást, rovarcsípést okozhatnak a vakcinázás után.

A rózsaszín zuzmó úgy néz ki, mint a rózsaszín színű lekerekített plakkok. A gombafejlődés során megváltoztathatják a színt, barnává válhatnak, sárgásak, skálákkal borítva. A foltok gyakrabban helyezkednek el a csomagtartón, ritkábban - a végtagokon.

Mivel a betegség eredete nem egyértelmű, a rózsaszín lichen nem tartalmaz különleges kenőcsöt. Az orvosok hagyományosan antipruritikus és anti-allergiás gyógyszereket, esetenként hormonális kenőcsöket (Hydrocortisone) írnak fel.

Azonban csak nagyon erős fájdalmakkal használható. Ha a kiütések nem zavarják, elegendő növényi olajokkal kezelni.

1,5-2 hónap múlva maguk múlnak.

A megjegyzés: a rózsaszín zümmögés súlyos fájdalmas megnyilvánulásait írják elő - kenőcs kezelés Sangviritrin (baktériumölő és antimikrobiális hatásokat kombinál).

Ezt a fertőzést "szoláris" jegesnek nevezik. Ez kerek formájú vörösesbarna foltok formájában jelenik meg.

Lokalizálása - a törzs és a gyakori izzadás helye (az ágyékban, a nőknél - a mell alatt). A betegség kialakulásával a foltok felszíne hámlik (az epidermisz felső rétegének a gomba által történő lazítása miatt).

A betegség jellemző jellemzője. Ha a jód foltjai felszínére alkalmazzák, barnásbarna színt kapnak.

A gombás fertőzést szoros fizikai érintkezés és ruházat közvetíti. Fontos azonban tudni, hogy a pityriasis (színes) zuzmó kórokozója a bőr normális mikroflórájának része.

Jelenleg állandóan jelen van az emberben, és hozzájárul a befolyásoló tényezők hatására. Nevezetesen - endokrin rendellenességek, hormonális egyensúlyhiány, cukorbetegség, terhesség, valamint túlzott leégés.

Fertőző ágens - gomba - megzavarja a melanin termelését a bőrön. Ezért különböző pigmentációjú területek jelennek meg az emberi szervezetben (kevesebb napégés, könnyebb).

A pityriasis-foltok széles színekkel rendelkezhetnek (sárgától a rózsaszín-vörösig). Ezért ezeket a kiütéseket "többszínű" lichen-nek is nevezték.

A lichen elleni kenőcsnek gombaellenes összetevőket kell tartalmaznia. Hogy elnyomja a gombák növekedését kenőcsök flukonazollal, ketokonazol, bifonazol, flutrimazol, naftifin, terbinafin.

Ha a fejbőrben megjelenik a színes zuzmó, akkor speciális samponokat használnak, amelyek gombaellenes összetevőket tartalmaznak.

Gyakori visszaesések esetén az általános hatású gombaellenes szerek belső bevitelére van szükség.

A megjegyzés: a pityriasis foltok a szőrtüszők körül. A gomba hosszú ideig fennmarad a hajhagymákban és a verejtékmirigyekben. Ezért gyakran csak a pityriasis külső kezelése hatástalan.

A csípős zuzmó kenőcsét exfoliáló szerekkel egészítik ki. Szalicilsav, szalicilsav-alkohol vagy alkoholos alkoholos barnás jód-tinktúra lehet.

A gomba eredetű Lishae a leggyakoribb a gyermekeknél. A gomba az állatokkal vagy a beteg személyével, a személyes tárgyaival való szoros kapcsolat révén továbbítja a gyermeknek. A kezelés során gombaölő kenőcsöket, samponokat, géleket használnak.

A gombás eredetű zuzmó kezeléséhez a leghatékonyabb és nem drága készítmények listáját eredményezzük.

mikoseptin

A készítményben a cink eltávolítja a bőrirritációt. A kenőcsöt a napi 2 alkalommal előzetesen kiürített zónára helyezzük, 3-6 héten át.

Az eljárást az utolsó kiütés eltűnését követő egy hét elteltével végezzük, hogy megakadályozzuk a betegség második kitörését. 2 év alatti gyermekek számára tilos használni.

A leghatékonyabb a gyűrű ellen.

klotrimazol

A terméket a bőr tisztított területeire vékony rétegű dörzsölő mozgásokkal alkalmazzák. Az eljárást naponta 2-4 alkalommal meg kell ismételni, a kezelés időtartamát minden esetben az orvos határozza meg.

A kezelés folytatása továbbra is 2 héttel a kiütés eltűnése után. A leghatékonyabb megoldás a színes zuzmó számára, amelyet élesztőgomba okoz.

Mikozoral

Nizoral, Mikoket, Dermazol más nevek: a ketanozol aktív összetevője. A jogorvoslat mindenfajta gomba által okozott lichen ellen hatékony.

A gyulladás gerincének kezelésénél a körülötte lévő területet kell kenni, a helyszín határait hagyva. A tanfolyam időtartama 5-7 nap.

Nem alkalmazható 2 év alatti gyermekeknél.

Kén-kenőcs

A kenőcs használata nem gombás zuzmók kezelésére áll rendelkezésre. Reggel a bőrt jóddal kezelik, este pedig kén-kátrányos vagy kén-szalicilsavas kenőcsökkel.

Az első fertőtleníti és eltávolítja az irritációt, a második megöli a baktériumokat és parazitákat, enyhíti az irritációt és a gyulladást. Nem alkalmazható 2 év alatti gyermekeknél.

Az ilyen jellegű dermatosis jellegzetes jelei: pirosság, pigmentáció, viszketés, peeling. Hogyan gyógyítható az ember zsíroskodása otthon? Az első lépés az orvoslátogatás.

Az önálló tevékenység és a hátrányos helyzet, amely megfosszák a krónikus formákat és időszakos exacerbációkat. A helyileg alkalmazott gyógyszerek (kenőcsök) hatékony módszert jelentenek otthonuk megfosztásának kezelésére.

Az adagolás, a felhasználás gyakorisága, egyéb ajánlások a kenőcsökre vonatkozó utasítások.

Hogy megfosztják az embert egy embertől?

 1. "Mikonazol" - gombaellenes, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A kenőcs megöli a kórokozó mikroorganizmusokat, ami mutációt okoz.
 2. "Mycosorrhal" - miostosztatikus hatása van, gátolja a bioszintézist a gomba membránjában. A gyógyszer jó, mint egy kenet a szánalmas zuzmóról.
 3. "Mikoseptin" - elnyomja a gomba gyűrűvel. Az undecilén sav cink-sója a kenőcs összetételében megnyugtatja az irritált bőrt, amely gyorsan megújul, miután megfosztották.
 4. A "Clotrimazole" - a gyűrűs és a színes zuzmó esetében ajánlott, elpusztítja a mikroorganizmusokat, és nem teszi lehetővé számukra a szaporodást.
 5. "Acyclovir" - olyan vírusellenes szer, amely a vírus DNS-ben zsindelyt blokkolja.
 6. Tebrofenovaya kenőcs - vírusölő hatást fejt ki. A kenőcsöt a tinea és a vörös lapos lichen terápiájában használják.
 7. A kén-kenőcsöt - rühösen és gombaellenes szerként használják. Ez jó antiszeptikus, de mérgező, pontos adagot igényel. Kenőcs ajánlott éjszakára plakkok ótvar kezelés (reggel alkalmazzák őket vizes jódoldatot).
 8. A kén, a jód, a kátrány, a szalicilsav kombinációjával készült természetes kenőcsök népszerűek azoknál a gyermekorvosoknál, akik otthoni gyermekekkel kezelik a lichen kezelést.
 9. Yam kenőcs - állatgyógyászatban alkalmazzák, de ápoló zuzmóval is gyógyítja az embereket. Antiszeptikus, savkötő hatású, enyhén toxikus.

rózsaszín

A betegséget nemcsak titokzatosnak tartják, hanem tavasszal a lányok számára is. A kórokozóktól való kijavítás nem jó.

Terápia esetén hallgassa az orvost. Vigyázni fog a bőrre, megelőzni az ekcémát, bőrgyulladást, staphylococcus, streptococcus fertőzések, allergia.

Hozzon kenőcsöt a rózsaszín lichen a szervezetben, immunstimulánsok, vitaminok. A mosás csak folyó vízben megengedett.

Kávé, tea, alkohol, citrus, tojás, csokoládé, piros gyümölcsök, diófélék, fűszerek, konzervek, füstölt termékek nélkül kell megtenni. Miért kellene megtenni? Nézze meg az alábbi videót.

Ilona, ​​32 év Tavaly nyáron a kertben barátaimmal rám, egy macskát ragadtatatlan fajta dörzsölni. Egy idő után a fejemben kellemetlen "tünetet" találtam - a hajhullás törékeny hajjal.

Gyorsan elfutott az orvoshoz. Nem volt nehéz a kezelést otthon megfosztani.

Rendelkeztek vagy kinevezték a "Klotrimazolum" -ot, még mindig tettek vagy tettek süteményeket egy áfonyaléből. A folt hamarosan elhaladt.

Egyszer hozott megfelelő diagnózis és a betegséget észlel a bőrgyógyász, és a fertőző betegségek specialistái felírni terápiát.

Leggyakrabban a kurzus a következő:

 1. Vírusellenes hatású gyógyszereket alkalmaznak, ezek a gyógyszerek tulajdoníthatók:
  • aciklovir;
  • Valavir;
  • Zovirax.

Pontosan járnak el a kórokozó ágensén, és segítenek elkerülni a komplikációkat a jövőben.

 • Immunterápia. Vannak esetek, amikor szükséges az immunglobulinok, a Zostevir alkalmazása.
 • Analgetikumok és gyulladásgátló szerek.

  Ezek a következők:

  • paracetamol;
  • ibuprofen;
  • Nimesil.
 • A bőrkiütés és a felemelkedő hólyagok ajánlott zöldséggel, alkoholos tinktúrákkal vagy fucorcinnal kezelni.
 • Ha a viszketés megzavarja az életminőséget, akkor antihisztaminokat szedhet, például:
 • Pink zoster természet allergiás fertőző betegség, amely abban nyilvánul meg a bőrön formájában kiütések.

  A betegség patogénjeit nem azonosították, de vannak olyan megfigyelések, amelyek bizonyítják, hogy a diagnózis bőrelváltozások után jelentkezik. Leggyakrabban a rózsaszín deprivációs terápia időtartama az emberi immunitás állapotától függ.

  • Olyan foltok jelennek meg, amelyek átmérője legfeljebb két centiméter lehet;
  • A kiütések helyén kellemetlen viszketés tapasztalható;
  • Megjelenik a peeling.

  A kezelés nem mindig szükséges ezen a nélkülözésen, leggyakrabban bizonyos idő elteltével. De a terápia elutasítása nem túl esztétikus megjelenést eredményezhet, ezért a kezelés még jobban alkalmazható.

  1. Az, hogy az életminőség nem romlik, és a beteg nem szenved elviselhetetlen viszketéstől, antihisztamin hatású gyógyszereket használhat;
  2. A rózsaszín lichen kenőcs leggyakrabban hormon tartalmú;
  3. Ha az eset komplexnek nevezhető, akkor az antibiotikumot tartalmazó gyógyszereket használják;
  4. A fertőző fertőzések megelőzése érdekében a problémás területeken lévő bőr antiszeptikumokkal kezelhető;
  5. Szükséges a hypoallergén termékeket tartalmazó étrend követése.
  • A Oletetrinovaya segíteni fog a baktériumok elleni küzdelemben, és hatékonyan megfosztja etiológiáját. A készítményben: oleandomzin és tetraciklin. A tanfolyam napi kétszer egy hónap.
  • A hidrokortizon. Az ilyen kenőcsöknek tartalmazniuk kell a glükokortikoidokat. Egy ilyen gyógyszer gyorsabb gyógyulást és segítséget nyújt a viszketésnek. A tanfolyam tizennégy nap naponta kétszer.

  Rózsaszín lichen a legegyszerűbb fertőzés a zuzmó. Minimális fertőzőképességgel jellemezhető mások számára. Úgy vélik, hogy ez a nélkülözés egy fertőző és allergiás formát ötvözi. Gyakran a betegség kezelés nélkül folyik. A terápia a tünetek megszüntetésére és az elsődleges kezelésre korlátozódik.

  A fő segítség a következőre korlátozódik:

  • a súlyos viszketés megszüntetése;
  • a bőr fertőtlenítése.

  A rózsaszín zuzmó foltját egy csengődobozzal kezelik (amit egy gyógyszertárban adnak el).

  Néha a zsíros kenőcsöt használják:

  1. Serno-szalicilsav - baktericid, szárító, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez enyhíti az irritációt és csökkenti a gyulladásos folyamatot. Antimikrobiális hatása lesz. Az alkalmazás időtartama legfeljebb 10 nap. Az érintett területek naponta kétszer kenni tudnak. A hatás megerősítése érdekében kötést alkalmazhat.
  2. A serno-kátrány szintén hatásos kenőcs a rózsaszín zuzmóból és azonos tulajdonságokkal rendelkezik. Az alkalmazási rendszer hasonló az előzőhöz.
  3. A tematrrine egy gyors antibiotikum. Leggyakrabban ő, aki megfosztja magát a megfosztástól. Az emberben a rózsaszín lichen könnyebb formában folytatódik, minimális szövődményekkel.

  Ha egy egyszerű rózsaszín zoster mozgott bonyolult zoster rózsaszín kijelölt kenőcs szteroidokat. Például Flucinar. Valójában azonnal megkönnyebbülnek. Sok orvos kategorikusan ellenzi ezt az erős hatást, mivel úgy véli, hogy ez jobban fékezi a kevésbé súlyos kábítószerek kiküszöbölését.

  Bárki, még egy jó hormonkrém is, számos mellékhatással rendelkezik.

  A gomba parazitizálja az epidermiszben, ahol a betegség kórokozója a keratin táplálkozik. Először egy kis folt kerül megváltozásra, majd a fókusz mérete nő. A gombafertőzés a gyengített immunrendszer gyermekeit érinti.

  Folk jogorvoslatok a megfosztáshoz

  A gyakorlat azt mutatja, hogy a zuzmóból származó kenőcsök jól kombinálódnak különböző gyógyszerekkel, beleértve az antibiotikumokat is. Szükséges emlékezni a test egyéni intoleranciájára és az ellenjavallatokra, amelyeket a készítményekben szereplő megjegyzések jeleznek.

  Meg kell érteni, hogy a megfelelő kezelés kijelölése és a kenőcs felírása csak szakértő, bőrgyógyász lehet. Az öngyógyítás fõ veszélye, hogy a különbözõ típusú zsiradék tünetei nagyon hasonlítanak egymáshoz, ezért ha nem használjuk, akkor gyulladásos folyamatot súlyosbíthatunk.

  A betegség korai stádiumában és a helyesen előírt kezelésben a lichen megszabadulása nem nehéz.

  Ha a nélkülözés megnyilvánulásai nem használhatók kenőcsöket orvos felírása nélkül. Az összes ellenjavallatot és mellékhatást figyelembe véve ajánlott meggyőzni az allergiás reakció hiányát.

  Különleges gondozásra van szükség hormonális kenőcsökkel. Nem használhatók sokáig. A használat azt jelenti, rövid tanfolyamok, amelyek segítik a függőség, a bőr atrófia és számos mellékhatás megelőzését.

  A gyógyszert nem mindig lehet megvásárolni a gyógyszertárban, de van alternatívája az otthoni kezelésnek. Nem kevésbé hatékony lehet népi receptek:

  • Alkohol és penicillin. Készítsük elő az oldatot a 96% -os orvosi alkoholtól a penicillin-üvegetől megfosztva (az edényt nem lehet mosni, kis penicillinnel kell maradnia). Keverje hozzá és adjon hozzá fél teáskanál szalicilsavat, majd jól rázza fel. Vattapálcával használja a kész oldatot a zuzmóra.
  • Valerian és jód. Ennek a gyógymódnak a elkészítéséhez egy teáskanál valeriját ugyanazzal a jód- és napraforgóolajjal kell összekeverni. A fertőzött területet naponta háromszor kell kenni. Az eltarthatóság korlátlan. Használható az állatok gombás fertőzésekkel történő kezelésére.
  • Fehér mustár. A fehér mustár magjai vízben áztatják és összetörik a habarcs kialakulásáig. Naponta többször egy héten keresztül kell alkalmazni a terméket a fájdalmas területekre.
  • Dió levelek. Néhány diófa levele tette a serpenyő aljára és vízzel öntte. Forraljuk 30 percig zárt fedéllel. Ezután az elkészített folyadékot adjuk a fürdőbe. Ezt az eljárást fél óráig 1-2 héten keresztül végezzük.
  • Fokhagymás ecet. Hámozzon meg négy fokhagymát, és adj hozzá egy fél literes almaecetes ecethez. Az oldatot két hétig sötét helyen töltsük be. Egy kész salubrious megoldásnál meg kell nedvesíteni a szalvétát, és beállítani azt a helyet, ahol a zuzmó megjelent. Végezze el az eljárást a teljes helyreállításhoz.

  A vörös lichen specialisták autoimmun betegségnek számítanak, mivel ezek a pontos okok, annak ellenére, hogy sok kutatást nem tártak fel.

  • A végtagok vörös csomókkal jelennek meg, akkor az egész testben megjelenhetnek ilyen megnyilvánulások, beleértve a nyálkahártyákat is;
  • Súlyos viszketés;
  • Plakkok.

  Gyakran előfordul, hogy ez a betegség egymástól függetlenül képes átjutni, de a legjobb megoldás a bőr súlyos viszketése és csúnya megjelenése elkerülésére.

  A vörös zuzmó kezelésénél leggyakrabban hormonális kenőcsök alkalmazhatók.

  Milyen kenőcsöket használnak a zuzmó kezelésére:

  • Klotrimazol. Ez hormonális jogorvoslat, amely segít a gyulladásos folyamatok leküzdésében, és kiküszöböli a bőr viszketését, hámlását és bőrpírját.
  • Szoros kenőcs. Nagyon észrevehető gyulladásgátló és gombaellenes hatása van. A természetes készítmények ezen csoportjába tartozik a szalicilsav és a kénsav.
  • Ekzoderil. Ez a gyógymód a gomba számára, amelyet külsőleg alkalmaznak, és segít rózsaszín zuzmó, mycosis, gyűrű. Kenőcs alkalmazható a fejbőrön. A gyulladást és a viszketést enyhíti, enyhíti a beteg állapotát.
  • A Nizoral jó hatású a színhiány miatt, és hormonális.
  • A kenőcs Yam ismert állatorvosok körében. De ne gondold, hogy csak az állatokra, nagyon hatékonyan használják a szomorúság és a sárgaság kezelésekor.

  Kenőcs a lichen-ből egy ember bőrén

  A gyógyszertári polcokon a klotrimazollal, ketokonazollal, mykosolonnal és terbinafinnel történő külső használatra való készítmények bőségesek. Ez csak a fungicid és fungisztatikus hatású gyógyszerek listájának kezdete.

  Általában minél magasabb a gyógyszertárakban a kenőcsök és krémek ára a készítmény legújabb antifungális szerekkel szemben.

  A lichen kezelése a gyermeknél:

  1. A nystatin-kenőcs gombaölő antibakteriális nystatinot tartalmaz. A gyógyszert több évtizede használják, a rezisztens törzsek megjelentek.
  2. A "Clotrimazole" krém az azonos nevű hatóanyag alapján készül. A gyógyszert a gyűrűvirág és a színes lichen kezelésére használják. A gombafertőzést naponta kétszer alkalmazza.
  3. A "Mikoseptin" kenőcs undekilénsavat tartalmaz. A kábítószert cseh gyógyszergyár termeli. A gyártó azt javasolja, hogy a terméket az érintett bőrön a napi két alkalommal 2 hétig használja.
  4. Kenőcs "Mikonazol", krém "Mikozon" - gombaölő szerek, amelyek a mikonazolra épülnek. Kombinált bőrfertőzések kezelésére - gombás és bakteriális.
  5. A "Nizoral" krém és sampon ketokonazolt tartalmaz. Az gombaellenes ágens segít a gyermekeknél a nyírást és a pityriasis kórokozóit megbirkózni.
  6. A "Terbinafine", a "Lamisil", a "Fungoterbine" krémek a terbinafin alapján termelnek. A gyógyszer fungicid hatású, kenőcsök, krémek, gélek, spray-k összetételében használják.

  A terbinafin elpusztítja a gyűrűféleség és a színes lichen okozta kórokozókat, a bőr candidiasisát. A hatóanyagot naponta egyszer vagy kétszer alkalmazzák az érintett területekre.

  Korhatárok a kenőcsök és a krém használatára - 12 év, a megoldás - 15 év, a gél és spray - 18 év. A terbinafin gyermekkori testre gyakorolt ​​hatását nem vizsgálták kellőképpen.

  A gyermekekből származó zuzmó kenőcsének külső kezelését otthon végzik, és segít gyorsan megszabadulni a fertőzés kis fertőzéseitől. Ha a betegség krónikus formává változik, időnként módosítania kell az gombaellenes hatóanyagot.

  Nyáron a gyermek hasznos a mérsékelt insolációhoz a bőr gyógyulása és a test megkeményedése érdekében.