Mint a herpesz kezelése az ajkakon. Hatékony népi gyógymód a herpesz számára

Helló, kedves olvasók. A katasztrófa és a vírusfertőzés idején gyakrabban fordulnak elő az utcán a megfázás, a megfázás és a köhögés. Ma egy ilyen gyakori problémáról beszélünk, mint a herpesz. A herpesz okozta vírusfertőzés, amelynek következtében a bőrt apró pattanások borítják, amelyek hólyagok, majd fekélyesek és kéreggé válnak. Az embereknek gyakran herpeszük van az ajkán. Sokan nem is próbálják ezt kezelni, mert szívesebben szenvednek viszketést, fájdalmat és kényelmetlenséget. Amikor megjelenik a herpesz, a beteg világossá teszi, hogy mi a probléma, mert a tünetek azonnal előfordulnak, és nagyon jellemzőek. A szájnyálkahártya határai elkezdenek harapni, ami már jelzi a betegség kialakulását. Ezután a tünetek még jellemzőbbé válnak.

A legfontosabb dolog, hogy ismerjük a tüneteket és okait a hideg sebek, vagy egyszerűen tesz, megfázás az ajkakon, és abban az időben tegyen lépéseket.

Miért veszélyes a herpesz az ajkakon?

A legtöbb esetben a herpesz az ajkán nem veszélyes, de csak az arc megjelenését rontja. De amikor a betegség olyan személyt érintenek, akinek problémái vannak az immunitással kapcsolatban, akkor valami többre nő.

Például személyek immunhiány, a rák jelenlétét a történelem, miután utóbbi szervátültetés átmehet teljes vírus támadás az egész testet.

És akkor súlyos károsodás lesz, olyan súlyos betegségekig, mint az agyhártyagyulladás és az encephalitis.

Meg kell érteni, hogy a herpesz vírus valójában nem lokalizálódik a kiütés helyén, hanem a testben kering. Ezért szinte lehetetlen legyőzni.

De ha időben elkezdi a kezelést és helyesen cselekszik, akkor jó eséllyel meghosszabbíthatja a remisszió idejét és megelőzheti a betegség további kitörését.

Nem kevésbé veszélyes a herpesz gyermekkorban, mert ebben az időben a nagy komplikációkkal rendelkező szervezet hordozza a betegséget.

És ez azt jelenti, hogy jobb, ha nem tréfálkozunk, és a problémát időben kezeljük, anélkül, hogy elvárnánk, hogy mindent saját maguk eldöntenek. Fontos, hogy professzionális orvosi segítséget kérjen, és ne próbálja meg a nem bizonyított kezelési módszereket.

Lehetséges, hogy örökre megszabaduljon a herpesztől?

Sokan tudják, hogy a herpesz krónikus betegség. A vírus bejut a sejtekbe, és ott települ a gén szintjén. És ez azt jelenti, hogy lehetetlen elpusztítani a végéig.

De a test mindig megpróbálja legyőzni a hasadékok és a fertőzés kitörését. Ezért a betegség elleni küzdelem nagyon sikeres lehet.

Fontos, hogy ne csak a vírus legyőzze magát, hanem ne engedje meg, hogy szaporodjon a testben, és a nyálkahártyán és más helyeken fekélyek zsebében alakuljon ki.

Hogyan gyógyítható herpesz az ajkakon - gyorsan

Ha volt az első jele annak, hogy a herpesz vírus kezdett a következő fellángolása (ajkak bizsergés, viszketés formájában sebek), akkor jobb, ha megy a szakember határozza meg a betegség súlyosságát, ő nevezi ki, és megfelelő és hatékony kezelés.

Ha elkezdi kezelni a gyógyszereket, amikor csak a herpesz tünetei jelentek meg, és a betegség teljesen gyerekcipőben jár, a hólyagképződés megállhat vagy elkezdheti.

De tudnia kell, milyen gyógyszereket kell használni, hogy megszabaduljon a herpesztől az ajkán.

A herpesznek az ajkakon történő kezelésének és kontrolljának klasszikus rendszere

 • Amint a herpesz elsődleges jelei az ajkán jelennek meg (beleértve a bizsergést és a viszketést), vírusellenes kenőcsöt használnak.

Azok, akik egy meglehetősen rendszeresen vannak akut herpes jobb ezeket a gyógyszereket elővételben és szállítására, különösen, ha utaznak, amikor az időjárási körülmények változnak, és a test nem áll készen az ilyen változásokat.

Mindegyiküknek általános cselekvési elvük van - acyclovir-t tartalmaznak, ami megöli a vírust. A gyógyszer szerkezete hasonló a humán DNS eleméhez, ezért a vírus hozzá van kötve, de aztán meghal, mivel nem tud normálisan működni és szaporodni.

Alkalmazni a kenőcs nagyon egyszerű - meg kell használni a pamut bimbó terjedni a terület a kiütés. Ezután rendszeres időközönként, amikor a gyógyszer régi része felszívódik, egy újat vezet be.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a hatóanyag gyorsan és hatékonyan működik, rövid idő alatt megszabadulhat a hólyagoktól és a fekélyektől.

 • Hacsak a herpesz kezelése késik, a következő lépés a hólyagok megjelenése és további fekélyek a száj sarkainál.

Ebben az esetben több mint egy nap eltarthat e problémák kiküszöbölésére, mivel a szöveteket vissza kell állítani. Kezdje a tablettákat aciklovirrel és kenőcsökkel.

Természetesen a helyi gyógymódok sokkal jobbak, mint a háziak, mivel közvetlen hatással vannak a gyulladásos fókuszra, és nem terjednek át vérrel az egész testben.

Még a terhes és a szoptató nők is kaphatnak krémeket és kenőcsöket az acyclovir-szal, mert biztonságban vannak. De a herpesz gyors és hatékony gyógyítása érdekében jobb, ha a tabletta és a tabletta jobban működik.

Fontos, hogy orvoshoz forduljon a kezelés megkezdése előtt, mivel a vírusellenes szerek belső alkalmazása esetleg nem mindig helyes döntés.

 • Amikor a herpeszes hólyagok kinyílnak, ebben a szakaszban a vírusos megbetegedés csúcsa, ezért gyorsan nem gyógyítható.

Néha a későbbi fekélyek gyógyulása után még a hegek is maradnak. Ezért ebben a szakaszban a lehető legnagyobb mértékben segítenünk kell magunkat abban, hogy megszabaduljunk a problémától és erősítsük az immunitást.

A vírusellenes gyógyszerek szedése mellett immunglobulinokat és vitaminokat is használnak. Ez segít elkerülni az emberek szennyeződését.

Javasoljuk továbbá, hogy elkezdje a népi jogorvoslat használatát. Tehát a celandin és a calendula alapján jól megszárad, és meggyógyítja a bőrt.

Jó gyulladáscsökkentő hatás a kamilla, amelynek alkalmazása gyorsítja a helyreállítást.

Gyógyszertárak a herpeszre - mely gyógyszerek közül választhat?

Ha géleket, krémeket, kenőcsöket, különböző hatékonyságú tablettákat vesz be, a herpeszvírus emberi testben történő kifejlődését és reprodukcióját gátolják.

Ez csökkenti a káros tünetek számát a hosszú távú remisszióig.

A herpesz tabletta már 2 éve megtehető. De a betegeknek emlékeztetniük kell arra, hogy az antivirális terápia sok mellékhatással jár. Tehát a szervezetben lévő folyadék elkezd felhalmozni, kialakulni az ödémák, gyakran van allergiás reakció.

És ez azt jelenti, hogy világos érvre van szükség, miért van szükség anti-herpesz gyógyszerek tablettázására.

vaiaciklovir

A hatóanyagot a vírusnak a további megsemmisítésére való bevezetése jellemzi. A felnőtteknek 0,25-2 gramm gyógyszert kell szedniük a sikeres kezelés érdekében.

A napi tabletták számát, valamint a kezelés időtartamát jobban össze kell hangolni egy orvossal, aki meghatározza a betegség színpadát és a szervezet fogékonyságának fokát a kezelésre.

Ha a betegnek problémái vannak a vesékkel, a májra, azt figyelembe kell venni a dózis kiválasztásakor.

Ami az idős betegeket illeti, az antivirális szer alkalmazása során ajánlott sok folyadékot fogyasztani.

Famvir

Ha egy személy beteg a herpeszes megbetegedésekkel, az orvos gyakran előírja ezt a gyógyszert. A famciklovir, egy vírusellenes szer, amely gyorsan bejut a véráramba, és penciklovirá alakul.

Ez a hatóanyag elpusztítja a herpesz okozó ágensét. A gyógyszer előnye, hogy bármikor megteheti, függetlenül az ételtől.

Általában a beteg naponta háromszor 0,25 g anyagot ír elő. A kezelés időtartama egy hét. De egyes orvosok eltérő rendszert rendelhetnek, ha a helyzet eltér a normálistól.

acyclovir

Egy klasszikus vírusellenes gyógyszer, amely behatol a vírus DNS-be, és elpusztítja. A gyógyszer belső formája jó, mert egyenletesen behatol a test összes szövetébe, ahol a vírus ellen harcol.

A kezelés időtartama általában öt nap. A kezelés rendszere a következő: 0,2 g-os dózisú tabletták naponta ötször, azaz 4 óránként. Ha a betegnek súlyos formája van a herpesznek, akkor az orvos növelheti a kezelést.

Zovirax kenőcs

Ez a gyógyszer a fentiekhez hasonlóan, de helyi szinten is fellép. Ennek különbsége az, hogy a test egészséges sejtjei nem esnek negatív hatással.

Az ajkak bőrének fertőzött részére szalag formájában kenőcsöt alkalmaznak.

Az alkalmazási gyakoriság napi 5 alkalommal történik. Általánosságban elmondható, hogy a gyógyszer szedése több napig tart, és amikor a betegség jelei már nem állnak fenn, a kenőcs alkalmazása még három napig folytatódik, hogy elpusztítsa a herpeszvírus maradványait, és kizárja a visszaesés valószínűségét.

A Zovirax kenőcs jó, mert szélsőséges esetekben is alkalmazható, még akkor is, ha terhes nőknek van szüksége.

Panavir gél

Ez a megoldás eltér a többiektől, mert növényi eredetű. De ugyanúgy működik. A gélt a herpeszvírus különböző törzseinek összetett befolyásolására használják.

Adja meg a 200 mcg-os gyógyszer injekciót. Természetesen az ilyen kezelésnek orvosra van szüksége. A gyógyszert még a terhes nők számára is fel lehet használni, de korlátozott, de az ápoló anyák számára tilos.

Népszerű népi gyógyszerek a herpesz számára - TOP 10 jogorvoslat

Mindenki, aki herpesz az ajkán van, az első az a kérdés, hogy miként lehet kezelni a herpesz otthon. A hagyományos orvoslás évek óta sokféle eszközt kínál.

1. Aloe juice

Az ajkak kiütésekor meg kell szerezni egy teáskanálnyi gyümölcslevet a gyümölcsléből, és fel kell keverni a féllel.

Ezt a gyógyszert naponta egyszer kell bevenni az étkezés előtt. De nem szükséges előkészíteni ezt a keveréket, mivel elegendő levágni egy szelet aloe-t és kezelni egy csöpögő növényt.

Ehhez hozzá lehet kapcsolni fél órát. Néhány nappal az ilyen tevékenységek, és a herpesz lesz legyőzni.

2. Fülzsír

Ha naponta kétszer saját fülzsír a herpesz gerjesztésére, 2-3 napig a kezelés komoly eredményt kezd.

3. Jégkockák

Naponta 15-20 másodpercig jég szükséges juttatni 2-3-szor a betegség gócaihoz. Ez elkezdi megölni a vírust, amely nem tolerálja a hideget.

Ezenkívül a jég hatása a sebek kiszáradását és a felépülés gyorsítását eredményezi.

4. Rendes só

Az asztali sók kis kristályai gyógyíthatják a herpeszet, ha a sebet többször naponta alkalmazzák. Azt is ajánlott, hogy éjszakánként sűrítsék a tömeget.

Ehhez az anyag egy teáskanálnyi mennyiségét egy pohár vízzel hígítjuk, ezután az oldatot gézzel impregnáljuk és a sebfelszínre rögzítjük.

5. Fogkrém

A meglehetősen szokatlan módszer az, hogy az ajak sérült részét kis mennyiségű pasztával kezeljük, és kiszáradni vágyunk.

Ez általában felgyorsítja a sebek gyógyulását és szárítását. Ezenkívül az anyag alkalmazása a buborékok megjelenése előtt kizárja azok előfordulását.

6. Kamilla megsemmisítése

A hagyományos növényi készítmény nem csak részeg, hanem helyi gyógymódként is alkalmazható. Ehhez tegyen egy evőkanál nyersanyagot, és tartsa be fél órán keresztül egy pohár forró vizet.

Ezután főzetszűrő, keverje össze egy evőkanál propolisz tinktúra alkohollal. Az így kapott készítmény kiválóan alkalmas fekélyek kezelésére az ajkán és belső használatra egy evőkanál naponta kétszer.

7. Friss tea

Készítsünk egy erős teás italt, és egy vattapálcával áztassuk őket. Ezután alkalmazza az ajkára. Az eljárást naponta háromszor végezzük, amíg a bőr visszanyeri.

8. Papír hamu

Ne alkalmazza a porot, hanem kenőcs alapon. Ehhez vegyen fél kanál mézet, egy kanál hamut és 3 apróra vágott fokhagymát. Mindegyik vegyes és naponta háromszor alkalmazza az ajkát.

9. Fokhagyma és hagyma

Vágjuk le a hagymát fél vagy fokhagymán, és a gyümölcslevet levágjuk az ajkakra. Ha kellemetlen szagot érez, jobb ezt éjszaka elvégezni, majd vékony mézes réteggel borítani az ajkakat.

10. Drágám, kávé és liszt

A következő recept hatékonysága ismert: 10 g mézet és lisztet keverünk össze 5 g kávével és 50 g kefirzel, adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát.

Mindezt összekeverjük és a sebfelszínre felvisszük, amíg a kapott kenőcs el nem éri. Ezután ismét terjedt az anyag a sebre, fél órára hagyva, majd mossák le. Több szekció után a herpesz vírus vereséget szenved.

Égési eljárás

Ez a legveszélyesebb, de hatékony módszer. Egy teáskanál tűzön melegítik és a sérült bőrre tapadnak. Egy nap 4-5 munkamenetet végez, majd a vírus véglegesen eltűnik.

Hogyan kell kezelni a herpeszet terhes és szoptató anyáknak?

A terhesség alatt a nők hajlamosabbak a herpesz súlyosbodására, mivel az immunitás sokkal gyengébb lesz. Ebben az esetben szigorúan tilos az orvoslátogatás nélküli gyógyszer.

Hogy megszabaduljon a problémától, más módszerekkel kell harcolnia. Tehát a nőknek ajánlott egy bizonyos diétát követni, amely minimális sütést és maximum fehérjét tartalmaz, hogy elkezdje bevenni a vitaminokat, és növelje az alvás időtartamát.

Kivételes esetekben kenőcsök alkalmazhatók a herpesz ellen, de orvosnak kell ezeket előírnia.

Hogyan lehet felgyorsítani a sebek és fekélyek gyógyulását a herpesz által

Ha a herpesz kezelése megszakad, 2-4 napon belül megáll. De a betegség maga után hagy kis sebeket, amelyek egy ideig meggyógyulnak.

Ennek a folyamatnak a felgyorsítása érdekében alkalmazhatja a gyümölcslé Kalanchoe, aloe, tengeri homoktövis olajat. Hála a használatuknak egy hete a seb miatt nem lesz nyoma.

Ez azonban olyan esetekre vonatkozik, amikor a herpeszfejlesztés minden fázisában megengedett. Ha a fertőzés elején elfojtja magát, még csak nem is mutathatja magát.

Az ajkak herpeszrel való veresége világszerte több millió ember számára jellemző. A vírus a testben telepedik le, és szinte lehetetlen elpusztítani.

Időnként, amikor az immunitás gyengül, vannak olyan idők, amikor emlékezteti magát, arra kényszerítve az embert, hogy szenvedjen.

A betegség legyőzéséhez nemcsak külső megnyilvánulásaival, hanem belsőleg is küzdeni kell. Nézd meg, hogyan gyógyítható a herpesz az ajkán - gyorsan? Sok pénz van ma, amelyek segítenek megszabadulni a herpesztől, de ezeket orvos szigorú felügyelete alatt kell felhasználni, és nem szabad kinevezni.

Néha a vakmerő öngondozás katasztrofálisabb eredményekhez vezet, mint az orvosi ellátás hiánya.

A herpesz az ajkán

Sokan észlelik az ajkán megjelenő "hűvös" banalit, mint egy szippantó fájdalom, egy bosszantó kozmetikai hiba. Azonban a szívizom herpesz megjelenése jelzi, hogy szükség van orvoshoz. Ez a betegség súlyos kezelést igényel. Komplikációi közül - agyhártyagyulladás, gyermekfertőzés az anyaméhben, meddőség.

Hogyan lehet megszabadulni a herpesztől az ajkán?

Nem rossz dolog, ha a gyulladás csak megrongálja a megjelenést, késlelteti az ideiglenes kényelmetlenséget, fájdalmat a beszélgetés során, evés. Ha azonban a immunitás súlyosan veszélyeztetett, a herpeszvírus számos szervet és rendszert érinthet. A betegséget gyakori visszaesések jellemzik, melyek közül az alábbiak: - az ajkak viszketése, a nyelv, a bizsergés érzése, az égés. Egy-két nap múlva herpetikus kitörések vannak. Csak sokan kezdenek lépéseket tenni. Az idő azonban már elveszett.

Milyen gyorsan gyógyítja a herpesz az ajkakon? A harcnak a betegség bőrpír formájában való megjelenése előtt meg kell kezdődnie. A modern antivirális szerek általában megakadályozzák a hólyagok megjelenését. Ha a bőrkiütés már az ajkán csillogott, akkor az ilyen eszköz felgyorsítja a seb hámlasztását. Azonban nincsenek gyógyszerek, amelyek teljesen kiküszöbölik a herpeszvírusokat. Ha egyszer betelepednek a testben, akkor örökké, és rendszeresen emlékeztetnek magukra. A vírus hordozója könnyen megfertőzhet másokat.

Abszurd a harcot a „közönséges nátha” antibiotikumokkal, amelyek célja, hogy elnyomja a bakteriális, de nem vírusos fertőzések. Antiszeptikumok, még a legjobb, például Miramistin, használhatatlanná vált, mivel elpusztítja a kórokozók a bőrön betegség nem zavarják a reprodukció a mélyebb szövetekben. Csak vírusellenes szerek esetén áll rendelkezésre. Engedje el őket, a kenőcsök, krémek, gélek, oldatok injekció, tabletta.

Mit vásárolni

A leghatékonyabb az Acyclovir. Behatol sejtek által lakott vírusok, a hatóanyag-molekulák megzavarják a DNS-szintézis paraziták, amelyek már nem szaporodnak. Sokan próbálják gyógyítani ajak herpesz megjelent egyetlen kenőcsök, feltételezhető, hogy a tabletták veszélyesek. Ez egy téveszme. Az aciklovir ártalmatlan és nem fogja elérni a terápiás hatás nélkül a gyógyszer benne. Ez teremtett a sok általános és analógok az e hatóanyagot tartalmazó: Zovirax, Atsiklostad, Viroleks, gyűrűs, Gerperaks, Gerviraks.

A Valtrex gyógyszer alapja az Acyclovir - Valaciclovir más, passzív módosítása. Amikor a vírusokkal előállított enzimekkel kölcsönhatásba lép, az anyag aktiválódik, és magasabb koncentrációt ér el a sejtekben. Emiatt a Valtrex dózisok 4-5-ször kisebbek, mint az Acyclovir. Hasonlóképpen a vírusokra gyakorolt ​​hatása miatt a herpesz másik gyógyszere a Penciclovir. Ez a hatóanyag Famvir tabletta, gél, krém, emulzió és csepp Fenistil.

Az eredeti hatóanyag - Panavir, amelynek működése különbözik: a gyógyszer gátolja a fehérjék előállítására, vírusok és ezzel egyidejűleg aktiválja a szintézisét interferon által a test a beteg. Panavir lemerült formájában spray, gél, vaginális és rektális kúpok, injekciós oldat. A hatékony Infagel tartalmazó kenőcsöt interferon, amely hatásos vírusellenes hatékonyságát, és erősíti az immunrendszert.

Súlyos herpesz esetén a Foscarnet intravénás injekcióit írják elő. Az elv a keresete eltér az aciklovir és Panavir és az a tény, hogy a gyógyszer kötődve a vírus enzimek megállítani szaporodásukat. Ha herpesz csodálkozni egyáltalán ajkak maszatos a kámfor olaj, Benzokainovoy kenőcs vagy lidokain. A hidratáló balzsamok alkalmazása segít elkerülni a kéregek repedését.

Hogyan kell kezelni a herpeszet az ajkakon otthon

A fő gyógyszerek felsorolt ​​kenőcsök és vírusölő tabletták, kivéve a Foscarnet kábítószert, amely tilos a házban. A herpesz kezelése az ajkakra egy napig gyakran előfordulhat, ha időben elkezdődik, mielőtt megjelenik a kiütés. Mindazonáltal tudnia kell, hogy bármely vírusellenes szer ellenjavallt 12 éves kor alatti gyermekeknél, szoptató anyáknál terhes nőknél. Kivétel az orvosok csak szélsőséges esetekben tehetnek meg, és csak egy gyógyszert neveznek ki minimális adagokban.

A leghatásosabb gyógymód a herpeszre az ajkakon

A herpesz az ajkán a vírusos betegség leggyakoribb formája. A lakosság 95% -a szembesül vele.

Nem lehet eltávolítani a vírust a szervezetből gyógyszerek, tk. az idegvégződésekben lokalizálódik, és hosszú ideig nyugvó állapotban marad. Azonban, hogy megszüntesse a fájdalmat hamar kiderül, ha a személy megérti gyógyszerek herpesz az ajkakon, és megérti, hogy mi a legjobb.

Ha korai intézkedéseket nem hoznak, bizsergés és viszketés lép fel, és hamarosan felbukkannak egy vagy több hólyag. Ezután az elemek felrobbannak, és feldarabolódnak, amíg a szövetek teljesen meg nem gyógyulnak.

Melyik antiherpies a legjobb

Az orvosok és a betegek számos megítélése szerint a herpesz leghatékonyabb gyógyszere az ajkakon és más testrészeken az Acyclovir.

Sok más gyógyszer felszabadul az acyclovir alapján, így ennek hiányában analógokat (Gerpferon, Zovirax) használhat.

Alkalmazza a kenőcsöt, amint megjelentek az ajak viszkető érzés vagy kellemetlen rángatás. A korai kezelés nem teszi lehetővé a kórokozók szaporodását, csökkenti a kockázatot a kiütések és a sebesség a fekélyek gyógyulását, ha a pillanat elveszett és folyékony voldyrki nem csak ott, hanem a tört.

Itt van egy listája a hatékony kenőcsök a herpesz - meg lehet vásárolni őket bármely gyógyszertár:

 • Panavir.
 • Vivoraks.
 • Abreva.
 • Valtrex.
 • Bonafton.
 • Famvir.
 • Atsigerpin.
 • Gerperaks.
 • Valaciklovir.
 • Troksevazin.
 • Gerviraks.
 • Viru-Merz Serol.
 • Fenistil Pencivir.
 • Tebrofenovaya és Alpizarinovaya.

Ha a pozíció gyógyszerek kritérium szerint az „ára”, előtérbe aciklovir Valtrex, valaciklovir, Fenistil és Panavir. De szempontjából előnyös hatásokat, amellett, hogy az aciklovir Acyclovir Acre, rendelkeznek nagyon magas hatásfok Famvir, a Valtrex, Zovirax és Fenistil Pentsivir.

Ami a tablettákat illeti, az ajkán lévő herpeszes emberek nem akarják használni őket. A tabletták lenyelésére való vonakodást az antivirális gyógyszerek kémiai összetétele magyarázza. Az orvosok azonban tudják, hogy a herpesz kezelése sikeres, ha a külső terápia és a tabletta bevétele kombinálódik.

Például a Zovirax a tablettákban inhalálhat 5 μl. egy nap több napig egymás után. A betegség korai szakaszában kívánatos a herpesz szimplex kezelésére, majd a fájdalom 2-3 nap múlva megszárad. A famciklovir ilyen orvosság. 3 tablettának kell lennie.

Ugyanilyen fontos a antigerpesnoy terápia szakértők fizetni erősíti az immunrendszert, mert gyakran a HSV-1 aktiválódik a háttérben romlásának a szervezet természetes védekező, ami miatt gyengeség fogékonnyá válik a kórokozók a különböző betegségek.

Ezért a herpesz gyakori recidiválódásával járó, jelentősen gyengült immunitással vitaminkomplexeket és gyógyszer-immunmodulátorokat kell alkalmazni:

 • Neovir.
 • Ridostin.
 • Arbidol.
 • Rimantidin.
 • Tsikloferon.
 • Izoprinozin.
 • Tromantadin.

A kenőcs fő előnye a herpesz kezelésében az allergiás reakciók hiánya. A bőr jó a gyógyszer számára, így a fájdalom és viszketés szinte azonnal megszűnik. A kenőcs elnyomja a kórokozó aktivitását és visszaállítja a szövetet.

Hatékony népi jogorvoslatok a herpeszre az ajkakon

A hagyományos orvoslás különböző módszereit széles körben használják az ajkakon megfázott megfázások kezelésére, de ezek nagy hatása csak a korai szakaszban várható. A hivatalos orvosok képviselői azt sugallják, hogy a kemoterápiás módszereket vegyész gyógyszerekkel kombinálják. Az ilyen terápia hatása kézzelfoghatóbb lesz.

A herpesz az ajkán jó és megfizethető gyógymód a fogkrém.

Szárítja és fertőtleníti a bőrt. A fertőzés első tünetei szempontjából fontos a fogkrém használata az érintett szövet gyógyítására. Mindössze 1 nap alatt az ajkakat 3-5 alkalommal kell feldolgozni.

A "Golden Star" balzsam szinte minden családban megtalálható. Gyorsan elnyomja a HSV első jeleit. A hatóanyagot a beteg 3 - 4 r ill. naponta 5 egymást követő napon keresztül. Jód (10% koncentrátum) jelenlétében a gyulladt fókusz vagy a vezikula megkötődik ezzel az anyaggal. De a jódot nem lehet visszaélni, mert van szöveti hegesedés.

Gyorsan gyógyítja a hideg az ajkán segít ház növényi aloe. Egy levél mossa és vágja át. A kiosztott gyümölcslével átitatott egy pamut törlőkendőt és törölje ki a kiütéseket. A manipulációt 2-3 óránként végezzük.

A herpeszből a celandinnal kenőcsöt az ajkakon egyszerűen készítik el:

Az immunitás támogatása és a gyógyulás felgyorsítása, ha vannak herpesz jelei az ajkán, a gyógynövény-kivonat segít:

 • A vérzsírok gyökereit, a kanyar nyersanyagát, kakukkfüvet, agyagot és a Ledumot egyenlően veszik fel, és 1 evőkanál keverékből választják ki.
 • Ebben az esetben a fitopreparációt egy pohár forró vízzel kezeljük.
 • A jelen folyadék 20 perc alatt részeg. étkezés előtt, 1 dkg adaggal.

Ha nem tudod kitalálni, hogy mi segít a vírusos hólyagok felszámolásában, próbáld ki a teafaolajat, a fenyőt vagy a tengeri köményt. Talán az Ön számára a herpesznek az ajkán a legjobb gyógymódja olaj.

A fertőzés korai szakaszában a teafaolaj leállítja a kedvezőtlen folyamatot. Ha a pattanások már megjelentek, a gyógyszer kiszárad, és felgyorsítja a gyógyulást. Normál hordozhatóság mellett gyakran kövesse az eljárást. De ha az olaj irritációt okoz, hígítsuk fel vízzel.

Kiváló tónusos és antimikrobiális hatóanyag, mint propolisz tinktúra. A herpesz kezelésére 1 evőkanál. l. a propolisz ragaszkodik az alkoholhoz 7 napig, és naponta rázza fel a tartályt. A 8. napon az anyagot felvisszük a problémás bőrre. Az antimikrobiális kezelés megakadályozza a fertőzés terjedését.

Herpes remedy - a leghatékonyabb és új injekciók, kenőcsök, tabletták leírásokkal és árakkal

A fertőző betegség nemcsak fizikai és pszichológiai kellemetlenségeket okoz, hanem másokat is veszélyeztet. Az orvosok a herpeszre vonatkozó gyógyszereket írnak fel a patológia lokalizációjától függően - a testen, az ajkán, a nemi szerveken - ez lehet tabletta, kenőcs formájú készítmény. Függetlenül attól, hogy lehet-e gyógyítani a betegséget, milyen gyorsan megbirkózni a betegséggel - ez a vírusfertőzés hatékony jogorvoslatának felülvizsgálata.

Mi a herpesz

A betegség sajátossága a buborékkiütések jelenléte az érintett felületeken. A herpesz az egyik leggyakoribb vírus által okozott fertőzés. Veszélyes részecskékkel szennyezett:

 • terjed a szervezet egészére;
 • beépülnek az idegsejtek genetikai készülékébe, és életben maradnak benne;
 • szorulnak a vérben, a nyirokrendszerben, a nyálkahártyákban, a bőrbetegségekben;
 • ellenállnak a hidegnek;
 • meghalnak 37,5 fokos hőmérsékleten.

Káros hatások esetén a káros elemek aktiválódnak, ami betegséget okoz. A test különböző részeinek vereségéért 8 vírusfaj létezik:

 • 1 - herpeszkitörések az arcon (egyszerű herpesz);
 • 2 - genitális szervek veresége;
 • 3 - csirke pox, herpes zoster;
 • 4 - fertőző mononucleosis;
 • 5 - citomegalovírus - citomegáliát okoz;
 • 6, 7, 8 típus - vizsgálják.

okok

A fertőzést a vírus hordozójától szoros kapcsolatban, szexuális közösülésben, levegőben, anyától a magzatig terhesség alatt továbbítják. A provokatív tényező az immunitás csökkenése. A betegség kialakulásának elősegítése:

 • más emberek ruháinak, háztartási tárgyainak használata;
 • a személyi higiénia figyelmen kívül hagyása - a fertőzés terjedése a szervezeten keresztül a beteg számára;
 • a szexuális partnerek gyakori változása.

A vírus törzsek reprodukálása a szervezetben provokálja:

 • onkológiai betegségek;
 • hosszú ideig maradjon a napban;
 • a bőr sérülése - sebek, karcolások;
 • stresszes helyzetek;
 • a szexuális aktivitás korai megjelenése;
 • vitaminok hiánya;
 • diéták használata;
 • fáradtság;
 • bakteriális fertőzések;
 • kimerültség;
 • trauma;
 • menstruáció;
 • hipotermia;
 • fizikai túlterhelés.

kezelés

Mivel a rosszindulatú vírus az idegsejtben él, nem lehet teljesen gyógyítani a modern drogokkal. Vannak gyógyszerek a herpeszre, amelyek csökkentik az újbóli fertőzés kockázatát, enyhítik a fájdalmas tüneteket, felgyorsítják a gyógyulást. Komplex terápia szükséges a beteg állapotának enyhítésére. A kezelés függ a tényezőktől:

 • a fertőzés lokalizálása;
 • a betegség fázisában;
 • tünetek;
 • az immunrendszer állapotát.

Kis kiütésekkel a helyi termékek - kenőcsök, gélek, krémek segítségével oldható meg. A gyakori relapszus, a magas hőmérséklet, a kezelés integrált megközelítését igényli. A terápiás rendszer magában foglalja:

 • vírusellenes szerek tabletták formájában, intravénás injekciók;
 • gyógyszerek az immunrendszer támogatására;
 • antioxidánsok - C, E vitaminok;
 • a szövetek gyógyulásának felgyorsítása;
 • vakcinázás - 2 hónappal a vírusellenes terápia lefolyása után - a sejtes immunitás aktiválására.

Herpes készítmények

A vírusfertőzést kiváltó beteg állapotának enyhítésére herpeszkémiai gyógyszereket használnak, amelyek a testükre gyakorolt ​​hatásukban különböznek. Az ilyen terápia gyorsítja a gyógyulást. Kezeléshez:

 • a herpesz elleni vírusellenes szerek, amelyek megakadályozzák a káros elemek DNS szintézisét, megállítva a replikációs folyamatot - Famciclovir, penciklovir;
 • az interferon induktora, a citokinek szintézisének szabályozása, a szervezet immunállapotának kijavítása - Amiksin, Tsikloferon;
 • tengeri törpeolaj, csipkebogyó, amely felgyorsítja a szövetek regenerálódását.

Segítsen megbirkózni a vírusfertőzés gyógyszereivel a herpesz kezelésére:

 • immunmodulátorok, humorális, celluláris immunitás aktiválása, - polioxidónium, Galavit;
 • nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek exudatív komponens jelenlétében - Ibuprofen, Indometacin;
 • a thymus hormonjai, az immunrendszer nyilvánvaló elnyomásával - Timalin;
 • interferonok, amelyek segítenek a gyakori visszaesésekben, - Viferon, Reaferon;
 • herpesz elleni védőoltás - aktiválja az immunitást, megakadályozza az elsődleges fertőzés kialakulását, megkönnyíti a beteg állását - Vitaherpavak.

tabletta

A gyógyszereknek ez a formája exacerbációkra és krónikus betegségekre ajánlott. A kurzus adagolását és időtartamát az orvos határozza meg a patológia súlyosságának megfelelően. A herpesz elleni hatékony tabletták:

 • A valacikliral kezelt Valtrex, a zsindelyek kezelése, a fertőzés egy egyszerű formájának visszaszorulása megelőző fenntartása, veseelégtelenség ellenjavallt;
 • A Minaker - a betegség krónikus formáinak súlyosbító hatása, a szemfehérje, nem ajánlott gyermekeknek, terhes nőknek, mínusz - magas árnak.

A herpesz-betegség kezelése, a hólyagok kis bőrterületeken történő megjelenésével együtt, helyi gyógyszerek alkalmazásával történhet. A kenőcsöket vékony rétegben alkalmazzuk, amíg a védőfilm megjelenik. A kezelést orvos írja le. Hatékony készítmények:

 • Alpizarinovaya kenőcs - a herpeszre, a testre, a nemi szervekre és a nyálkahártyákra kifejtett gyógymód, serkenti az immunitást. A felület naponta kétszer van kenve, a kezelés folyamán - akár két hétig.
 • A Gerpevir - az ajkakon való fertőzés kezdetén hatásos, a varicella-zoster vírussal, az Acyclovir analógjaival naponta 5 alkalommal, legfeljebb 10 napig alkalmazzák.

Az ilyen formában lévő gyógyszer gyorsan behatol a szövetbe, megállítja az új kiütés megjelenését. A herpesz krémet a fertőzés bármely lokalizációjára használják. Az orvosok kijelölik:

 • A Vectavir a penciklovir aktív összetevője, amelyet 4 óránként, legfeljebb négy nap alatt alkalmaznak, terhes nők, 16 év alatti gyermekek ellenjavallt;
 • A Zovirax - a herpesz gyógymódja az acyclovir alapján - kezdeti stádiumban van, viszketés, égetés, napi 5 alkalommal alkalmazva, a kezelést az orvos állítja be.

Új generáció elleni herpetikus készítmények

Korszerű eszközöket fejlesztettek ki, amelyek ellensúlyozzák a herpesz minden típusát. Hatékonyak, ha a vírus kórokozója ellenáll a hagyományos gyógyszereknek. Az új generáció pénzének hiánya magas ár. Hatékony gyógyszerek a herpesz számára:

 • A Famciclovir - tabletta, kenőcs, krém, mérgező, orvosi felügyelet szükséges, a kezelés folyamata - 7 nap, vannak mellékhatások;
 • A Foscarnet - hatásos, csökkent immunitással, a DNS szintjén ellensúlyozza a vírust, droppolók, kenőcsök, ellenjavallatok formájában használatos.

A legnépszerűbb herpesz készítmények

A vírusos fertőzéssel nem szabad öngyógyítani. A betegség súlyosságától, az adott beteg tüneteitől függően csak orvos választhat gyógyszert. A reklám és a megfizethető ár rossz segítők az eszközök megválasztásában. Az orvos, amikor gyógyszereket ír elő, a betegek kezelésének tapasztalataira és eredményeire támaszkodik. Népszerű drogok:

Amiksin

A herpesz elleni tablettáknak van egy tilosxin hatóanyaga. A gyógyszer antivirális, immunstimuláló hatással bír. Az Amiksin kinevezésénél figyelembe kell venni:

 • A gyógyszert cytomegalovírusra, herpesz fertőzésre szájon át, étkezés után;
 • - 125 mg (1 tabletta) esetén 2 napig, majd 48 óra elteltével;
 • általános tanfolyam - legfeljebb 20 darab az orvos által előírt módon;
 • ellenjavallatok - terhesség, 7 év alatti gyermekek, laktáció, érzékenység az amikszinnel szemben;
 • mellékhatások - allergiás reakciók.

A herpesz elleni szerek az ajkakon. Kenőcs receptek otthon

"Lip cold" - vírusos betegség, amelynek kialakulása a HSV-1 vírust okozza. Ennek megfelelően a betegség kezelésének magában kell foglalnia vírusellenes gyógyszerek szedését. Ezek a gyógyszerek a herpeszre az ajkakon keresztül a fertőző ágens aktivitását elnyomják, de nem szabadulnak meg a külső megnyilvánulásoktól. Ebből a célból az orvosok előírják a páciensnek speciális gyógyszertári kenőcsöket vagy géleket, amelyek mellett házi krémeket is használhat. Ezek lehetővé teszik, hogy gyorsan megszabaduljon a herpesztől az ajkán, nyom nélkül és megakadályozza a fertőzést a sebbe.

Orvosi gyógyszerek a herpeszre az ajkakon

A "láz" kezelésére az ajkán ajánlott a következő eszközök csoportja:

A fényképen - gyógyszerek herpesz kezelésére az ajkakon

 • Zovirax
 • Famvir
 • Az aciklovir-Acre
 • vaiaciklovir
 • Valtrex
 • Vivoraks
 • Abreva
 • panavir
 • acyclovir
 • Fenistil Pencivir.

Fontos! A súlyos viszketés megszüntetése és a buborékok kiküszöbölése érdekében minden kenőcsöt az ajkak problémás területeire legalább 4 egymást követő napon 2-3 napig kell alkalmazni.

Tekintsük az egyes készítményeket részletesebben.

Zovirax

A vírus és annak következményei elleni leggyakrabban használt gyógyszerek egyike a Zovirax. Ez az antivirális aktivitás eszköze. Kenőcs, injekciós por és tabletták formájában készül. Függetlenül attól, hogy a fő anyag az acyclovir. Kísérleteinek fokozása érdekében a keményítőt, a nátrium-hidroxidot, az indigokarmint, a magnézium-sztearátot, a povidont és a vazelint használják.

A "Zovirax" krém hatékonyan eltávolítja a viszketést, a vörösödést, elősegíti a buborékok gyors áthaladását és a sebek herpeszes gyógyulását az orr és ajkak alatt. A "beteg" sejt telítettsége után a gyógyszer legfontosabb anyaga a vírus DNS-replikációjának megsértése. Ennek eredményeként a vérben való multiplikációjának folyamata gátolt, ami aktív gyógyulást eredményez.

acyclovir

Az acyclovir egy deoxi-guanozin analógja, amely a humán DNS természetes összetevője. Ennek a gyógyszernek az ajkai elleni herpesz elleni célja a DNS-szintézis megakadályozása révén elnyomja a vírus aktivitását. Ugyanakkor az egészséges sejtek nem szenvednek. A kezelés folyamán ez azt jelenti, hogy a fertőző ágensek reprodukcióját még a betegség hirtelen fellépése esetén is meg kell szüntetni. Ha kezdetét használja, akkor teljesen "blokkolja" a vírust. Az acyclovir tabletták formájában kerül forgalomba a gyógyszertárakban. A legfontosabb anyagok az aeroszil, a kalcium, a keményítő (burgonya) és a laktóz.

Tehát úgy tűnik, hogy a herpesz az ajkán a legnépszerűbb vírusellenes szer

A "Acyclovir" gyógyszer nem megengedett a 12 évesnél fiatalabb gyermekek (a herpesz a gyermek ajkán más módon kezelni), terhesség és szoptató nők, az egyéni egyéni intoleranciával rendelkezők. Más esetekben szinte nem észlelik a mellékhatásokat. Néha az emésztőrendszeri rendellenesség, a bomlás, a dermatitisz megjelenése. Általában ezek a tünetek a veseproblémákban szenvedőknél jelentkeznek. Leggyakrabban mindegyik magáévá teszi a gyógyszert. Az acyclovir adagolásával számos más gyógyszer is rendelkezésre áll, amelyek a herpesz megszüntetésére szolgálnak.

Ha kiválasztja az egyszerű típusú 1-es vírus elleni küzdelemre szolgáló gyógyszert, és megismétli annak ismételt kitörését, fontos konzultálni a megfelelő orvossal.

panavir

Kenőcs A "Panavir" nem rosszabb a Zovirax hatékonyságánál. Szükség van az allergiás reakciók és irritáció megelőzésére, amelyek "élettársak", akik szájon át herpesztől szenvednek. Az érintett területet 5 óránként 5 napon keresztül alkalmazzuk, és teljesen felszívódik. A héj mélyen behatolva a vírus elleni küzdelem a sejtek szintjén van. Ennek eredményeképpen a test gyorsabban kezeli külső megjelenéseit csúnya és fájdalmas vezikulák formájában.

A legfontosabb hatóanyagok, mint például a "Panivir" ajkaként előforduló herpeszkrém makrogol, glicerin, lantán és etanol. Mindegyikük hozzájárul a hatóanyag hatékony felhalmozásáért felelős hatóanyagok gyors felszívódásához. Ezek közül az egyik a burgonya-hajtások kivonata. Ennek a terméknek a természetes alapja miatt nem okoz mellékhatásokat.

Fenistil Pencivir

A Fenistil Pencivir ideális a kiütések számának csökkentésére és a betegség kezdeti szakaszában történő eltávolítására. Hatékonysága összefüggésben van azzal, hogy ezt a hatóanyagot olyan hatóanyagként használják, mint a famvir. A kezelés csak felnőtteknek és 12 évesnél idősebb gyermekeknek lehetséges. A terhes és szoptató csecsemők azonnal meg kell jegyezni, ellenjavallt.

A gyógyszer hatása a következő:

A fényképen - Fenistil Pencivir a herpesz kezelésére az ajkakon

 • kiküszöböli a kényelmetlenséget a bőrkiütések területén;
 • elnyomja a vírus aktivitását;
 • felgyorsítja a fellendülés folyamatát;
 • védelmet nyújt a fertőzés ajkán lévő repedésekbe való behatolás ellen;
 • megvédi a hólyagok megjelenését a betegség kezdeti szakaszában.

A kezelés ideje alatt a Fenistil Pencivir a felhasználás kezdetétől függ. Minél hamarabb történik ez, annál gyorsabban láthatók lesznek az első eredmények. A vírus továbbfejlesztésének elkerülése érdekében naponta legalább 2 alkalommal vigye fel a krémet 5 napig. Ehhez jobb, ha gyapotszövetet vagy tampont használ a fertőzés elkerülése érdekében. Mielőtt kenje az ajkakat, mindig mossa meg a kezét szappannal és vízzel.

Fontos! Elfogadhatatlan, hogy a Fenistil Penzivir hideg helyen (10 ° C alatti hőmérsékleten) álljon, mivel nem fagyasztható.

Cink kenőcs

A cink kenőcs szárító, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatást fejt ki. Ennek köszönhetően hatékonyan alkalmazható a herpesz megelőzésére és kezelésére az ajkakon. Megakadályozza a fertőzés kialakulását, a vírus reprodukcióját, amely hátrányosan befolyásolja, és segít megszabadulni a bőrön jelentkező elváltozásoktól.

Az érintett területeken a herpeszről az ajkán lévő gélt 5-10 percig, naponta 2-3 alkalommal gyapotszivacsmal alkalmazzuk, majd a szermaradványokat óvatosan eltávolítjuk száraz szövetszalonnával. Nagyon hasznos a nagy mennyiségű cink tartalmának köszönhetően, amely mikroelem, ami rendkívül fontos a vér és az immunitás szempontjából. Ez a kenőcs mind gyermekek, mind felnőttek kezelésére alkalmazható, mivel gyakorlatilag nincs ellenjavallat.

A népi gyógymód receptek a herpesz elleni harcra

A gyógyszeres kenőcsök és tabletták mellett a herpesz otthoni ajkak kezelésére természetes összetevőkből készült krémeket is használhat. A leghatékonyabb recepteket kínáljuk.

A videón: herpesz: hogyan készítsünk egy természetes gyógyszert a herpesz számára, mint a herpesz kezelésére

Kenőcs a fülzsírból

A fotó - cink kenőcs a viszketés eltávolítására és az ajkakon lévő herpeszes buborékok eltávolítására

A jó kénjavítás, valamint a görcsök kezelésére fülzsírként tekintik. Szárítja a sebeket, elősegíti a kéreg képződését olyan helyeken, ahol buborékok keletkeztek, és enyhíti az irritációt. A kenőcs elkészítéséhez tegyen 10-20 g-ot ezt a főkomponenst, amely finoman apróra vágható. Ezután adjunk hozzá 1 evőkanál. kanál olívaolaj. A gondos keverés után a szürke elkenődik az érintett ajkakkal. Ezt naponta kétszer kell elvégezni, amíg fájdalmas érzések nem mennek keresztül.

Sóoldat

Segítség a herpeszes és a közönséges só elleni küzdelemben. Kiváló, ha van egy tenger. 20 g nyersanyagot 2 evőkanál tenyésztünk. l. meleg vizet, és adjunk hozzá 1 tk. szóda. Ez azt jelenti, hogy a buborékok kezelésére használják mindaddig, amíg meg nem törtek. Ennek eredményeképpen 4-5 nappal a házi készítménnyel való érintkezés után a gyulladás gócaiban tiszta folyadék keletkezik.

Fogkrémkrém

Rendes fogkrém - egy másik eszköz, kiváló száradó pattanások az ajkak megfázásához. Alkalmazzuk a buborékokat egy bizonyos ideig, 10-20 percig, hígított formában. További komponensként napraforgóolaj alkalmas. A krém 3 evőkanál számított. l. tészta 1 tk. olaj.

Amint látja, a herpesz az ajkakon - nem olyan veszélyt jelent, mint a többség. A hatékony gyógyításhoz elegendő választani a szükséges eszközöket a vírus (belsőleg bevitt) aktivitásának és a hidegnek az ajkak külső használatára való visszaszorítására.

Kérdések és válaszok

kérdés:

- Lehetséges-e a herpesz gyógyítása az ajkakon csak speciális kenőcsökkel?

válaszolni:

A fényképen - egy herpeszes lány az ajkán kénnel kenik az érintett területeket

- A herpesz az ajkán semmilyen módon nem gyógyítható. A speciális kenőcsök, gélek és krémek csak a vírus aktivitásának tüneteit szüntethetik meg. Az orális adagolásra szolgáló készítményeket úgy tervezték, hogy elnyomják a legélénkebb mikroorganizmust. Együtt, mindez segít "blokkolni" a testben.

kérdés:

- A herpesz kezelése a gyermekek ajkán?

válaszolni:

- A vírus legfeljebb 12 évig történő leküzdéséhez főként népi gyógymódokat és antiherpetikus kenőcsöket használnak, amelyek az olyan gyermekek használatát lehetővé teszik, akik még nem érkeztek meg.

A videó: Hideg az ajkán. A herpesz megelőzése és kezelése

5 legjobb gyógyszerkészítmény a herpesz számára

Ha nem megy be az egészséges szervezetre vonatkozó herpeszre gyakorolt ​​hatásról, akkor röviden mondhatjuk: nagyon kellemetlen. Az egyik probléma, amelyre a vírus képes, kiütések az ajkak vörös határán. Fájdalmas, enyhén esztétikus és hátrahagyni a hegeket, ha gondtalanul kezelnék.

Mit tegyek? Összeegyeztetni vagy harcolni? Természetesen a második, különösen mivel a gyógyszerészeti eredmények megkönnyítik ezt az elterjedt vírust. És a legjobb gyógyszerek a herpeszre az ajkán részletesen tárgyalja cikkünkben.

acyclovir

Acyclovir - a legjobb olcsó kenőcs a herpesztől az ajkakon. Az 5 g kenőcs csőjének ára körülbelül 25 rubel. Analógok: Zovirax (185 rubel), Herperax (65 rubel).

Előnyök. A hatóanyag, az acyclovir, olyan erős vírusellenes szer, amely a herpeszvírussal fertőzött sejtbe behatol és megszakítja a DNS-láncban a szekvenciát, ezáltal megakadályozza a vírus további szaporodását. Mivel a vírus nem képes saját "klónokat" létrehozni az emberi DNS részvétele nélkül, az előrejelzés érthető: az "ellenség" legyőzi, az igazságosság győzedelmeskedik.

Ezen túlmenően, az otthoni orvosságos szekrény Az aciklovir kenőcs nem csak hasznos abban az esetben, „virágzó” az ajkak - övsömör, bárányhimlő, a genitális herpesz: minden formája a vírus lehet kezelni ezt a kenetet.

Hátrányai. A leginkább veszélyeztetett betegek - terhes és szoptató nők - nem lesz képes teljes mértékben kihasználni az acyclovir, mivel a hatóanyag behatol simán a szervezetben a magzat a méhlepényen keresztül és nyomokat talált acyclovir az anyatejbe. Ez azt jelenti, hogy a herpesz, hogy megjelent az ajkán terhesség alatt igényel nagyon óvatos kezelésére a kábítószer: Csak akkor, ha mérlegelve a kockázatokat és előnyöket a magzat az anya. Etetés egy kicsit könnyebb: abban az időben a kezelés acyclovir válthat a tápszeres etetés, és egy héttel a kúra befejezése után, térjen vissza a szoptatást.

Ezen kívül kellemetlen meglepetés lehet azoknak a területeknek a hámlása, amelyeken a kenőcs alkalmazásra került. Ezért javasoljuk az Acyclovir használatát a hidratáló és regeneráló anyagokat tartalmazó fertőtlenítő krémekkel való helyettesítésre.

Következtetések. A terhes és szoptató emberek súlyos ellenjavallata ellenére az Acyclovir továbbra is a herpesz elleni küzdelem egyik legjobb eszköze. Értékelés: Tízből 10 pont.

Vélemények. „Nagyon hatásos a herpesz az ajkakon, és az ára az ember, de meg kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy szárítás után kenőcsök távolítsa el maradványait -, vagy az ajkak jelenik rendetlen sárgás foltok, ami nem túl szép, különösen a munkahelyen vagy egy nyilvános helyen.”

Zovirax

A cső ára 5 g. körülbelül 185 rubel.

előnyök. Bár a Zovirax az Acyclovir analógja, a krém külön említést érdemel. Ennek oka - a propilénglikol, amely része a gyógyszernek. Ez az anyag jelentősen megkönnyíti a vírus elleni küzdelmet, mivel a propilénglikolnak köszönhetően az acyclovir, a hatóanyag hatékonyabban behatol a herpeszvírussal fertőzött sejtekbe.

Ezenkívül - a paraffin vagy a vazelin alapú kenőcsökkel ellentétben - a Zovirax jobban felszívódik az ajkak bőrébe, és nem hagy zsíros vagy nedves nyomokat.

hiányosságokat. Ugyanaz, mint az Acyclovir, a propilénglikol allergia vagy intolerancia formájában.

megállapítások. A herpes hatóanyag hatékonysága tengerszint feletti magasságban van. És ha az utasításoknak megfelelően használja (és még jobb - az orvosi rendelvény szerint), akkor maga a Zoviraks 10 pontot ad.

Vélemények. "Nagyon tetszett a Zovirax. Összehasonlítva a herpesz más kenőcsével, melyeket kezeltem, ez a legjobb. Nem olvad, vagy elhalványul, és hagyja az ajkán egy jellegzetes filmet, ami nagyon bosszantó. A kis cső könnyű konzisztenciájának köszönhetően elég sokáig, nagyon gazdaságosan kiadva”.

Fenistil Pencivir

A 2 g-ot tartalmazó cső ára. tejszín, körülbelül 240 rubel.

előnyök. Ebben a krémben a hatóanyag a penciklovir, még erősebb antivirális anyag, mint az aciklovir.

A herpesz-megnyilvánulások kezdetén alkalmazott Fenistil Pencivir tabletta majdnem 50% -kal csökkenti azt az időt, amikor a vírus díszíti az ajkakat. A Fenistil-ben található segédanyagok (vazelinolaj, fehér paraffin stb.) Védik a bőrt a túlfeszültségtől és megakadályozzák a sebek hegesedését. Ilyen összetett hatás lehetővé teszi, hogy a krémet a herpesz exacerbációjának gyakori vagy rendszeresen ismétlődő epizódjaira ajánljuk (ami valójában kiütés az ajkán).

hiányosságokat.Minél erősebb a gyógyszer hatása - annál több ellenjavallat van: a jól ismert gyógyszerészeti axióma. Abban az esetben, Fenistil Pentsivirom felhasználási korlátozásokat nem több - azonos terhesség és szoptatás, de ezek jelentősen szigorodnak: csak abban az esetben, ha az előny, hogy az anya mérhetetlenül nagyobb, mint a kár, hogy a gyermeket. A szoptatás kötelezően konzultációt igényel az orvosral, mielőtt elkezdené ezt a gyógyszert. Nos, a tilalom a Fenistil gyermekek 12 éves kor alatt.

megállapítások. Ha a kábítószer hiányosságainak tanulmányozása után úgy döntött, hogy a Fenistil Penzivir - valami hasonlóan a tömegpusztító fegyverekhez - nem ragaszkodik a következtetésekhez. Ez a herpesz egyik legjobb, hatékony és biztonságos eszköze, ha azt az utasításoknak megfelelően használják. És ha figyelmen kívül hagyja a betegtájékoztatót, akkor minden gyógyszer veszélyes lehet. Ezért tízből tíz pont egyértelmű.

Vélemények. "Elkezdtem használni ezt a krémet, és elkezdtem észrevenni, hogy a herpesz-visszaesések sokkal ritkábban fordulnak elő, mint korábban. És a sebek gyorsabban haladnak. Talán ez annak a ténynek köszönhető, hogy a krém lágyítja az ajkakat, és megakadályozza a herpeszbuborékok repedését, így ezek a területek gyorsabban gyógyulnak”.

panavir

A cső ára 30 g-os gélzel. körülbelül 800 rubel.

előnyök. A pánavir a legjobb gyógymód a herpeszre az ajkakon azok számára, akik egyszerre szenvednek a herpesztől és a szintetikus kábítószerek ellen. Ez a gél természetes anyagot tartalmaz - növényi poliszacharidot, amely gátolja a vírus aktivitását, és ami fontosabb, javítja a fertőzött sejtek létfontosságú jeleit. Ez azt jelenti, hogy azok a sejtek, amelyekbe a herpeszvírus behatolt, kevésbé hajlamosak meghalni méltatlanul, sőt megszerzik a vírusos támadásból való kilábalás képességét is.

hiányosságokat. Mint minden vírusellenes hatóanyag, a Panavir hatóanyag könnyen behatol a sejtmembránokon keresztül az emberi test szöveteiben (különben egyszerűen nem jut a vírushoz). Ez a tulajdonság teszi lehetővé a poliszacharid belépését az anyatejbe és a placentába. Tovább mindez egyértelmű: a szoptatás és a terhes Panavir csak orvosi rendelvényre használható.

A kábítószerre vonatkozó utasítások azt mutatják, hogy a vesebetegségben szenvedő betegek nem vehetnek részt a herpesz kezelésében a Panavir segítségével.

megállapítások. A Panavir természetes eredete óriási plusz. De az ár, véleményünk szerint, túl magas. Ezért 10-ből 9-et becsülünk neki.

Vélemények. "Az orvos kijelölte az Acyclovir és a Panavir alternatíváját, így a vírus "nem szokott megszokni". Valójában 2 hónappal a gélek szinte állandó használata után a herpesz nagyon ritkán jelentkezett”.

Természetes illóolajok

Egy 15 ml-es üveg ára 35 és 110 rubel között változik, a gyártótól függően.

előnyök. Az illékony anyagok, amelyek az illóolajok részét képezik, számos hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. Az egyik vírusellenes. Teafa olaj, fenyő, fenyő, citrom, geránium, szegfűszeg - ez egy hatékony eszköz a fellendülés felgyorsításához. De ami még fontosabb (különösen azoknál, akik gyakori herpeszkibocsátásban szenvednek az ajkakon) az illóolajok képesek a visszaesés megakadályozására. Az akció mechanizmusa egyszerű: a herpesz, miután letelepedett a testben, sehol és soha nem tűnik el. Csak arra vár, hogy az immunrendszer megzavarja a megfázást, az influenza, a gyomorhurut és bármi. És csak akkor látja el a herpesz a menedékházból, és az ajkak kiütésén, vagy a gyomrában lévő övsömlőkön díszíti az arcodat.

Természetes illóolajok erősítik a szervezet természetes védekező képességét és erősítik az immunrendszert. Ezért ezek nélkülözhetetlen eszköz a herpesz megelőzésére. Különösen azért, mert akkor használja őket, ahogy akarod: emulzió (1 rész illóolaj 3 rész a növény), és dörzsölje a halántékát, „bejárat” Orrlyukba; inhalálni, alkalmazni aromalamp, add a fürdővíz. Egyetértek azzal, hogy ez sokkal szebb, mint az ínyencsés kenőcs alkalmazása az ajkakon, és hosszú ideig élvezi a "kórházi" ízét.

hiányosságokat. Nos, ahol nélkülük. Először is, ha hajlamos az allergiás reakciókra, akkor az olajok használata előtt allergiás vizsgálatot kell végezni. És ha az allergia megnyilvánulása súlyos, dyspnea, hörgőgörcs és így tovább, akkor fel kell adnia a gyógyító illóolajok eszméjét.

A hiány két szám: az olajok hatékonyak, mint megelőző ágensek, de már súlyosbított herpeszrel szemben nincsenek erőfeszítésük.

És végül: az illóolajok egyszerre lágyíthatják a bőrt és kiszáríthatják azt a pergamentum állapotába, ami az ajkak finom bőrére utalhat a herpesz más megismétlődésének felgyorsulására.

megállapítások. A helyes megközelítés, hogy a választás az olaj és használata nélkül fanatizmus (és utáni allergia teszt a bőrön belsejében az alkar), illóolajok lesz az egyik legjobb természetes jogorvoslati kiújulásának megelőzésére herpesz. Mivel azonban ennek a feltételnek a kezelésében csak feltételesen segítik elősegíteni a betegség lefolyását a komplex terápia részeként, a pontszámot 9 pontra csökkentjük.

Vélemények. "Tól kora ősszel a tavaszi folyamatosan végezniük egy erszényt fiolát keverékével olajok (önmagában előállított szegfűszeg, eukaliptusz és tea), szó szerint minden 2-3 órában kenje orrjáratok. Észrevettem, hogy miután elkezdtem gyakorolni ezt a módszert, szezonban csak 1-2 alkalommal tudok hűlni, szemben a 7-8-szoros korábban. És a herpesz nagyon ritkán jelent meg”.

Mi a fontos tudni, mikor kiválasztják a legjobb gyógyszert a herpeszre az ajkakon?

A helyi gyógymódok (kenőcsök, gélek) hatásossága herpesz kezelésére relatív fogalom. Segítenek megbirkózni a betegség külső megnyilvánulásaival, de nem képesek befolyásolni a vírus aktivitását a szervezetben. Ezért a következő szabályokat kell figyelembe venni:

 • a herpesz gyakori ismétlődése vagy az ajkakon túl sok elváltozás - ez egy alkalom arra, hogy konzultáljon egy olyan orvossal, aki gyógyszereket ír elő belső használatra, amely szisztémás szinten elnyomja a vírusaktivitást;
 • a test általános állapota az a fő kritérium, amellyel a herpeszvírus "meghatározza", hogy ideje ébredni. Ezért a vitaminok (különösen a C-vitamin) bevitele, a táplálkozás és az életmód javítása, a rossz szokások elutasítása segíthet elfelejteni a herpesz létezését egyáltalán;
 • nehéz kiütések az ajkakon során herpesz visszaesnek van értelme gondolkodni a vásárlása és használata antibakteriális kenőcsök és krémek, hiszen van egy nagy a kockázata a másodlagos fertőzés, amikor a sebek a száját, hogy behatoljon a baktériumokat. Az ilyen alapok megfelelő kiválasztásához forduljon orvoshoz.