Hatékony kenőcs a nemi herpesz ellen

A nemi szervek hólyagos bőrkiütésével szembesülve a betegek kórokozót keresnek a genitális herpeszről. Ez meglehetősen kényes probléma, ami zavart okoz a betegeknél, különösen akkor, ha először szembesülnek vele. Ennek a kórokozónak a kórokozója a herpes simplex vírus Ⅱ típusnak tekinthető, bár Ⅰ a száj és az ajkak körében leggyakrabban előforduló típus is manifesztálódhat.

A genitális herpesz egy nagyon fertőző betegség, amely a súlyosbodás időszakában szinte mindig a szexuális partner felé továbbítódik. A patológiás kezelés nem antivirális szerek alkalmazása nélkül történik. Az orális (orális) és parenterális (intravénás) felszabadulási formák mellett a helyi alkalmazások - kenőcsök, krémek, gélek is széles körben igényesek maradnak.

A patológia tünetei és jelei

Miután a vírus belép az új szervezetbe, inkubációs ideje kb. Egy hétig tart, majd az első tünetmód:

 • a nemi szervekben a gyulladásos gyulladás központi szerepet játszik a 8-10. napon;
 • A lymphoid régióban a nyirokcsomók fokozódnak, a hőmérséklet emelkedik, és a beteg általános gyengeséget tapasztal;
 • a hólyagok felrobbantak és helyükön a 11.-15.
 • Az idő múlásával, a 15. és 20. naptól kezdve, a sebek felszínén kéregek képződnek;
 • A következő 10 napban állandó gyógyulás van.

A betegség általában könnyebbé válik. Általában hiányzik a gyengeség és a lázas állapot, és a bőrkiütések maguk is sokkal kisebbek. A betegség visszatérése általában a hipotermia hátterében, stresszes helyzetekben, alkoholfogyasztásban vagy az új fertőzésben jelentkezik a szervezetben.

A genitális herpeszben, a férfiaknál a jelek ilyen helyeken jelennek meg:

 • a végtagon (fityma és fej);
 • a húgycső területén;
 • az anus és a csípő közelében;
 • a herék tartályán.

A fertőzés általában a szexuális kapcsolat során jelentkezik, de a fertőzés továbbadásának egyéb módjait nem zárják ki.

A gyengébb neműek képviselőiben a genitális herpesz megjelenése ilyen helyeken figyelhető meg:

 • a perineum keresztirányú izomzatán vagy a húgycső bejáratánál;
 • kis és nagy szájon át;
 • a vulva és a méh között vagy a méhnyakon;
 • a perineumban, az anus közelében;
 • a csípőre és a fenékre.

A méhnyak kitettségét illetően megemlítik a cervicitisz kialakulását, melyben a nemi szerv szervének ez a része vöröshajlóvá válik a túláramló erek hátterében, és erózióval borítja.

"A betegség visszatérése során a kiütések már jól ismert helyeken jelentkeznek, de sokkal gyorsabban gyógyulnak."

Kenőcsökkel való kezelés

A herpesz kezelése a nemi szerveken valójában csak a tünetek eltávolítását teszi lehetővé, mivel semmilyen eszközt nem fejlesztettek ki a vírus testének teljes szabadságára. A szervezetbe való belépés után a herpeszvírus látens állapota évekig tarthat, és súlyos stresszhelyzetek, fagyás vagy más okok miatt, amelyek az immunitás csökkenéséhez vezettek.

Az öngondoskodás, amelyet sokan szeretnek, csak a betegség újbóli lefolyása esetén megengedett, amikor a beteg már jól ismeri a tüneteket és a gyógyszereket, amelyek megszüntethetik azt. Ha a genitális herpesz előfordulása először fordult elő, akkor jobb, ha a kampányt nem halasztják el a vénorésznek, aki képes lesz kiválasztani a leghatékonyabb kenőcsöket és egyéb gyógyszereket a beteg számára.

acyclovir

A nemi herpesz elleni népes kenőcs az Acyclovir. Ugyanaz a hatóanyag - acyclovir, amely vírusellenes szerekre utal. A vírus DNS-be épül, "hibás", és így megakadályozza az új generációk vírusainak replikációját.

A kenőcs hatóanyaga aktív az ilyen vírusok ellen:

 • herpetikus (Ⅰ, Ⅱ típusú);
 • csirke pox;
 • Epstein - Bár;
 • citomegáliát okozva.

"A külső és lokális alkalmazás mellett az Acyclovir-t orálisan (tabletták) és intravénásan csepegtetik (liofilizálják az infúziót tartalmazó oldat elkészítéséhez)."

Ha a bőrön vagy a nyálkahártyán lévő kenőcsök fertőző fókuszúak, a hatóanyag mérsékelt felszívódása következik be. A kezelést azonnal el kell kezdeni, amint megjelenik a betegség első jele. Alkalmazzon acyclovirt a problémás területekre napi 4-6 alkalommal. Jobb, ha a terméket speciális spatulával kell felhordani, de ha kézzel érintkezik, akkor a manipulációt követően szappannal alaposan át kell mosni.

Gerviraks

Egyes betegek kenőcsöt preferálnak a genitális herpesz kezelésére a Gervirax helyettesítésére. Mindegyik acyclovirt tartalmaz hatóanyagként, de krém. Ez a gyógyszer ugyanolyan farmakológiai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a klasszikus kenőcs ezzel a hatóanyaggal, de az acyclovir tejszínnel való behatolása az érintett területekhez némileg alacsonyabb, mint kenőcs formájában.

A krémet a kóros bőrre is naponta 5-6 alkalommal alkalmazzák. Ha nem hagyja ki a pillanatot és elkezdi a kezelést, amint viszketés, bizsergés vagy bőrpír jelentkezik, csökkentheti a kiütések számát, vagy teljesen megakadályozhatja megjelenésüket. A kezelést 5-10 napig folytathatjuk. A krém, mint általában, jól felszívódik és nem roncsolja a fehérneműt.

panavir

A panavirt a legjobbaknak tekintik az alkalmazás területén. A hatóanyag a burgonya-hajtások tisztított kivonatát tartalmazza. Ez a növényi eredetű növényi anyag képes késleltetni az Ⅰ, Ⅱ típusú herpes simplex vírusok növekedését és szaporodását, ezáltal virális stádiumot okozva.

Biztonságos gyógyszer, mivel nem befolyásolja hátrányosan a felnőtt szervezetet és az embrióra mérgező. De még mindig alkalmazható a szülészeti gyakorlatban, és csak abban az esetben engedélyezett, ha az anya várható előnye meghaladja a gyermek lehetséges kockázatát.

Az alkalmazás módja a Panavir vékony rétegben történő alkalmazását jelenti a bőrön vagy nyálkahártyán, károsodásokkal. Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy ez a termék ne kerüljön a szem nyálkahártyájára. Az exacerbáció során napi legalább 5-ször alkalmazzuk a gélt. Legalább a kezelésnek 5-7 napig kell lennie. De ha a klinikai kép nem javul, akkor az orvos egyetértésével folytatható a gyógyszerrel történő kezelés.

A maximális terápiás hatást akkor kaphatja meg, ha az első tünetek megjelenése után kezdi a kezelést (viszketés, bizsergés, bőrpír). Ebben az esetben előfordulhat, hogy megakadályozható a betegség buborékfázisának kialakulása.

oxoline

Egyesek nem veszik észre, hogy az Oxolin Kenőcsöt herpeszre, köztük a nemi szervekre is fel lehet használni. Fő hatóanyaga - a dioxotetrahidroxitetrahidronaftalin (oxolin) virucid hatása van az ilyen mikroorganizmusokkal szemben:

 • influenza;
 • herpetikus fertőzés Ⅰ, Ⅱ típus;
 • adenovírusok;
 • poxvírusok;
 • vírusos szemölcsök.

Az Oksolinovaya kenőcs orrát (0,25%) gyakran a betegek használják, hogy megvédjék magukat a megfázástól. De nem sok ember tudja, hogy az Oksolinovaya kenőcsöt külső koncentrációs felhasználásra is használják - 3%. Az érintett területeket naponta többször kell elkenni.

Az oxolin kenőcs helyileg működik, csökkenti az égést, viszketést és további kiütéseket. A szervezet nem halmozódik fel, és elsősorban a vesék által ürül a nap folyamán. Ez természetesen nem a leghatékonyabb kenőcs a nemi herpesz számára, de ha időben elkezdi a kezelést, számíthat a kedvező prognózisra.

Cink kenőcs

A kenőcsökkel történő kezelés néha kombinálódik. A dermatovenerológusok úgy vélik, hogy a cink-kenőcs nem veszíti el jelentőségét a herpeszvírus elleni küzdelemben. Ez a legjobb az acyclovir alapú gyógyszerek kiegészítése szempontjából. A herpeszérgek megjelenésének első napján a kezelés a gyógykezelés második napjától óránként, óránként váltakozva történik - 4 óránként.

Hatóanyaga - a cink-oxid gyorsan szárad, adszorbeál, kötött és fertőtlenít. Csökkenti a nedvességet a hólyagoktól és enyhíti a helyi gyulladást és irritációt.

"A herpesz kenőcsének különböző kereskedelmi neve lehet, de a legaktívabb hatóanyag sok éven át - acyclovir."

megelőzés

Néha a betegek hallhatók: "Én kenet, én kenet, de nem használható"! Gyakran ez azért van így, mert nem tartják be azokat az elemi szabályokat, amelyek segítenek az állam normalizálódásában. Az elhanyagolt formák hosszú és fájdalmas kezelésének elkerülése érdekében az ilyen ajánlásokat be kell tartani:

 • az immunitás erősítése az egészséges életmód minden elvének betartásával, valamint a multivitamin komplexek és az immunitási stimulánsok időben történő felhasználásával;
 • az általános higiénia betartása - rendszeresen mossa le meleg vízzel és szappannal (ebben az esetben nagyon megfelelő kátrány vagy kénes);
 • a megfelelő ruhanemű viselése - előnyben részesítse a nagy százalékban lévő gyapotot tartalmazó anyagokat a készítményben, amely lehetővé teszi a bőr lélegzését;
 • Ne végezzen kiütéseket a testen - miután megérintette a nemi szerveket, ügyeljen arra, hogy mosson kezet, mielőtt megérinti a szemet vagy a száját;
 • a szexuális kapcsolatok kultúrája a szexuális kizárást jelenti a kezelés alatt, vagy legalábbis az óvszer használata.

A genitális herpesz gyógyítása örökre lehetetlen. De a megfelelően megválasztott kenőcs segít gyorsan megszabadulni a kellemetlen tünetektől, és hosszabb időre, hogy az ellenséget "hibernációvá" tegye. A legalkalmasabb a komplex herpetikus fertőzés elleni küzdelem.

Hatékony kenőcs a herpesztől az intim zónában

Az intim zónában lévő herpeszből származó kenőcs a herpesz fertőzés komplex terápiájának egyik eleme, de nem a kezelés fő módja.

A genitális szervek és a környező szövetek vereségét genitális herpesznek nevezik, ami a második típusú herpes simplex vírust (HSV-2) okozza. A betegség mindenféle módon fordul elő, ezért a kezelést csak egy orvos írhatja fel, és egyénileg kiválaszthatja a terápiás rendszert.

A herpesz elleni gyógyszereket különböző gyógyszerkészítmények gyártják:

 1. Tabletta. Az orvos által kijelölt rendszer szerint befelé alkalmazzuk.
 2. Puha gyógyszerek (kenőcs, krém, gél) - helyi kezeléshez.
 3. Porok az injekciós oldat hígításához - súlyos herpeszes lézióhoz.

A cél a herpesz kezelés intim helyeken - korábbi felmondása helyi tünetek, hogy hozza kényelmetlenséget a betegnek, és akadályozzák a minőségi életét. Jellemzően, az orvos a gyógyszer bevételtől vagy az injekciótól (attól függően, hogy a súlyossági foka a folyamat), és a dózisforma topikális expozíció a vírus a kenőcs, krém vagy gél. Ugyanakkor immunstimuláló terápiát hajtanak végre, mivel a második típusú herpes simplex vírus aktívan befolyásolja a gyengített immunállapotú embereket.

Nézzük részletesebben a HSV-2 helyi hatásának módját a herpesz elleni kenőcs segítségével.

A herpesz helyi kezelésének előnyei a nemi szerveken:

 1. Könnyű olajos konzisztencia, amely jól alkalmazható és nem irritálja a bőrt. Lágyító hatása van.
 2. A komplikációk minimális kockázata (csak a helyi hámozás a kenőcs hosszan tartó használatával).
 3. A mellékhatások és ellenjavallatok kismértékű felsorolása.
 4. A lokális tünetek gyors megszüntetése intim helyen és a beteg munkaképtelenségének csökkentése.
 5. A kiütések új hulláma és terjedése a környező szövetekbe.
 6. Néhány típusú kenőcs alkalmazható terhesség és szoptatás alatt.

A genitális herpesz helyi kezelésének hátránya, hogy csak az alapvető kezelés egyik kiegészítő módja, és nem fogja enyhíteni a beteg állapotát és a lehetséges szövődményeket.

Kenőcsök a nemi herpesz kezelésére

Acyclovir Hexal

Ez az első kapcsolat a genitális herpesz elsődleges epizódjának kezelésében az Acyclovir tablettával kombinálva. Vékony réteget alkalmazzon 4 óránként a bőr és a nyálkahártyák érintett területeire. A kezelés folyamata - legfeljebb 10 napig (a kiütés elemeinek gyógyulásáig).

 • A gyógyszer allergiája (égő, bőrpír, fokozott klinikai tünetek).
 • Terhes és szoptató (a gyógyszer jól átjut a placentán és az anyatejbe).

Az acyclovir kezelésében a herpeszvírusnak a hatóanyaggal szembeni rezisztenciája gyakran kialakul, és ha visszaesik, a terápia hatékonysága alacsony lesz.

Alpizarin kenőcs

A gyógyszer növény. A gyártás nyersanyaga az alpesi és sárguló fillérek vagy mangó levelek gyógynövénye. Vírusellenes hatása, serkenti a helyi immunitást (aktiválja az interferon termelését), eltávolítja a gyulladást. Amikor a folyamat a nemi szervek bőrére és a környező bőrelváltozásokra (combok, perineum, fenék) lokalizálódik, 5% -os kenőcsöt használnak. A nyálkahártyákat a hatóanyag 2% -os koncentrációjával lehet megkenni.

A kenőcsöt naponta 6 alkalommal alkalmazzák 7 napig. Az orvos meghosszabbíthatja a kezelés időtartama 1 hónapig, mert a gyógyszernek nincsenek mellékhatásai és ellenjavallatai. Csak a bőr felső rétegei felszívódnak. A vírusnak a hatóanyaggal szembeni stabilitását nem azonosították. A kenőcs hatásának spektruma magában foglalja a baktériumokat, amelyek megakadályozzák a bőrkiütés elemeinek nedvességét.

Oksolinovaya kenőcs

A populáció tud erről a kenőcsről az influenzajárványokban, de a gyógyszer a nemi herpeszben bizonyult. A kenőcs jól tolerálható, nem ajánlott gyermekeknek és terhes nőknek. Megvizsgálták az egyéni intolerancia eseteit.

Devirs

A krém aktív összetevője a ribavirin. Külsőleg alkalmazzuk, amíg a betegség tünetei megállnak.

 • Allergia a ribavirinre.
 • Gyermekek és serdülőkorúak (18 éves korig).
 • Terhesség és szoptatás.

Nem szabad veseelégtelenségre és mindkét nemre alkalmazni, akik tervezik a gyermek elszaporodását.

Mellékhatások:
Allergiás reakció kiütések formájában.

Gerpferon

A kombinált kenőcs hatással van a vírus reprodukciójára, aktiválja a helyi védő tulajdonságokat, enyhíti a gyulladást és fájdalomcsillapító hatást fejt ki.

 • Az emberi interferon gátolja a fertőzött sejtek vírusszaporodását, és fokozza a beteg helyi immunitásának aktivitását.
 • Az akiklovir hatásos anti-herpesz hatással bír.
 • A Lidocaine helyi érzéstelenítő elváltozásokat eredményez, mérsékelten csökkenti az égést és a viszketést.

A gyógyszert a genitális herpesz vészmegelőzésére lehet felhasználni, de legkésőbb két órával a védtelen érintkezés után.

A hatóanyagot naponta 5 alkalommal vékony rétegen alkalmazza az érintett területeken. A kezelést 7 napon keresztül végezzük.

 • Érzékenység a kenőcs összetevőire.
 • Terhes és szoptató nők.

Káros hatások:
A kenőcs hosszú idejű használatának helyénél jelentéktelen bőrhámlás lehet.

panavir

Ez egy burgonyahombás kivonat. Has maximális hatás az első jele a herpesz, ez stimulálja az interferon a bőrt és a nyálkahártyákat, megáll gyulladás, enyhíti a fájdalmat, égő érzés, és viszketés rendelkezik helyi hűtőhatás, felgyorsítja a szövetek regenerálódását.

Kenőcs alkalmazható azokon a területeken, amelyek a herpeszvírus által előidézett 5 napig terjedő gyakorisággal naponta 5 alkalommal fordulnak elő.

Vizsgálatok a gyógyszer azt mutatta, hogy nem okoz mutációt és deformitások a terhesség korai szakaszában, nem karcinogén antiallergén és nincs toxikus hatása az embrió és a magzat. Ezért a Panavir alkalmazása terhesség alatt lehetséges.

 • Egyéni intolerancia.
 • Kor 18 éves korig.

Mellékhatások:
Lehet, hogy enyhén vörösödik és viszket, egyedül halad a lehető legrövidebb idő alatt.

Helepin

A vírusellenes fitopreparációk csoportjából származó gyógyszer. Az akció a helyi immunitás növelésére alapul. A hatóanyag egy száraz desmondium kanadai gyógynövény kivonat.

Alkalmazható a herpesz által napi 2-6 alkalommal érintett területekre. A terápia folyamata - legfeljebb 10 napig. Nem volt ellenjavallat és mellékhatás.

Viru-Merz Serol

Vírusellenes gél. A hatóanyag a tromantadin. A gél megakadályozza a helyi szaporodást, és gyorsan a kiütés regressziójához vezet. A kontraindikációk és a mellékhatások nem ismertek, ezért gondosan kell alkalmazni a gyermekek és a terhes nők számára. Használja 7 napig 5 alkalommal naponta, vékony réteget alkalmazva a kiütés elemeire.

Fenistil Pencivir

Krém, amely aktívan neutralizálja a vírust és megakadályozza további reprodukcióját. A hatóanyag aktív komponense a penciklovir. A genitális herpesz tüneteinek megszüntetése a legrövidebb idő alatt történik, átlagosan 3-4 nap.

Alkalmazza a krémet 2 óránként, finoman dörzsölve az érintett területekre. A gyógyszertárakban külön csomagot adnak el - egy kis bőröndöt, amelynek belsejében egy krémes cső és egy eldobható applikátor található a biztonságos alkalmazáshoz. A tükör belsejében van beépítve, ami segít abban, hogy a krémet a páciensnek intim környezetben mások segítségére vigye.

A kontraindikációk fiatal korban (18 év alatt) és a terhesség és a laktáció állapotában vannak.

Hogyan kell kenőt alkalmazni a genitális herpeszről?

 • A kenőcs alkalmazása előtt alaposan mosson kezet szappannal, és még jobbá is, kezelje a fertőző bőrt.
 • Tegye ki a herpeszes kiütés WC-helyeit, de ne dörzsölje a kiütés elemeit. Szárazra törölje a papírtörlőt.


A kenőcs bőrre és nyálkahártyákra történő alkalmazásának technikája:

 • A kenőcs alkalmazása előtt a bőrre érzékenységet el kell végezni. Ehhez kicsi kenőcsöt dörzsölnek az alkar belső felületére, és az eredményt 30 perc után értékelik. Ha nincs vörösség és kellemetlen érzés, használhatja a kábítószert.
 • Kerülje a közvetlen bőrkiütést bőrkiütéssel. Erre a célra gyapotszivacsot vagy pamut törlőkendőt használhat.
 • Nem tudja újra alkalmazni a készüléket a kenőcs alkalmazására, mert ez újabb kiütések fellángolásához vezethet.
 • A leghatékonyabb alkalmazás egy közeli személy segítségével történik. Tehát a kiütés összes elemét lefedik, és a helyreállítás hamarabb megtörténik.

A helyi kezelés időzítésének betartása:

 • A sérülés helyszínét a lehető leghamarabb meg kell koptatni, az első megnyilvánulásokban (viszketés, raspiraniya érzés a kiütés jövőbeli elemeinek helyén).
 • Abban az esetben, ha a bőrkiütés megállt, és nincsenek új elemek, az előírt kezelést be kell fejezni. Sok beteg hibája a kezelés nem engedélyezett abbahagyása a "virágzó" időszak alatt.


A genitális herpesz kezelése során nem szabad gondolkodni, hogy a kenőcsök használata megóvja önt és partnerét a herpesz fertőzéstől. Ezért javasoljuk, hogy szedjék fel a szexuális kapcsolatot a kezelés idején, vagy használjon óvszert. A partneret meg kell vizsgálni a herpesz vírus szállításához, és amennyiben találják, herpeticus terápiát kell alkalmazni. Ellenkező esetben a kezelés hatékonysága és az elengedés időzítése alacsony lesz.

Hogyan kell bevenni az Acyclovir genitális herpeszet?

A herpeszvírus az egyik leggyakoribb, a világ lakosságának 90% -ával fertőzött. Gyakran "nyugvó" állapotban van, anélkül, hogy megnyilvánulná magát, hanem az immunitás manifesztumok gyengülésével (néha a nemi szerveken). A genitális herpesz az akiklovir az egyik leghatékonyabb gyógyszer. Ez a cikk célja a herpeszvírus jellemzőinek feltárása és az Acyclovir-kezelés részleteinek ismertetése.

Kezdeni a herpeszről

Sok vírus létezik. A genitális formában (a HSV-2 megjelölés) részletesebben fogunk élni. A betegség az STD csoporthoz tartozik. A betegség zavartsága abban a tényben rejlik, hogy személytől személyre továbbítható, még akkor is, amikor a beteg nem érzi a tüneteket. Ezért a herpesz az egyik leggyakoribb a STD-k között.

Amikor egy vírus belép az emberi testbe, soha nem hagyja el.

A fertőzés után a beteg a következő tüneteket tapasztalhatja:

 • a hólyagok megjelenése a nemi szerveken, és néha a csípőre és a fenékre;
 • fokozatosan a buborékok kibontakoznak és egymáshoz kapcsolódnak;
 • amikor a kapszula megtörik, fájdalmas érzések és viszketés jelennek meg;
 • általános rossz közérzet és fejfájás fordulhat elő.

Fontos tudni! A genitális herpesz fertőzésével lehetséges a szájon át vagy az anális közösülés folyamata, és nem csak a hüvelyi. Az a tény, hogy a herpeszvírus az emberi szervezetben nem helyi szinten létezik.

Sokan tünetmentesen hordozzák a vírust, de azok, akiknek hólyagos és fekélye van, nagyon veszélyeztetik az egészségüket.

E betegség hátterében:

 • meddőség;
 • az immunrendszer romlása;
 • a reproduktív rendszer egyéb patológiáinak megjelenése;
 • mentális problémák a megjelenés károsodása és a bárkitől való félelem miatt.

A herpesz vírus különösen veszélyes a terhesség és a laktáció idején. Bonyolítja a betegséget, és kórt okozhat a magzatban. Szüléskor a gyermek fertőzött is lehet.

Ez elég veszélyesnek tűnik, és tényleg. Ne becsülje alá a "kis sebeket". Szerencsére azonban a genitális herpesz és az Acyclovir időszerű kezelése nagyon hatásos, ezért ha megtalálja az első tüneteket, menjen a kórházba és a gyógyszertárba!

Acyclovir a genitális herpesz elleni küzdelemben

Sajnos nem lehet teljesen megszabadulni a vírustól. Még akkor is, ha a leghatékonyabb terápiás módszereket alkalmazza. Azonban képes lesz megbirkózni a tünetekkel és csökkenti a visszaesések számát. Elég, ha az Acyclovir genitális herpeszes italt fogyaszt, és helyes.

Ez a gyógyszer olyan anyagot tartalmaz, amely a DNS szintjén blokkolja a vírust, aminek következtében a betegség pozitív dinamikát vesz fel, és a herpesz elveszíti aktivitását. Az Acyclovir ezen tulajdonsága miatt fontos, hogy tablettákkal vegye be a gyógyszert, de vannak más formák (kenőcs, krém).

A gyógyszer azonnal beavatkozik a vérbe. Ezzel átviszi az összes szervet és szövetet. Így az Acyclovir elnyomja a herpeszet minden szinten: a vérben, a szövetekben és a sejtekben. Ha a genitális herpeszet Acyclovir-kezeléssel kezelik, akkor a hólyagok majdnem azonnal eltűnnek, és az újak már nem jelennek meg. A kenőcs helyi használatával javul az acyclovir hatás. A fájdalom gyorsabban gyógyul.

A helyes fogadás jellemzői

Azonnal figyelmeztesse. Az ebben a részben feltüntetett összes információ csak az általános gyakorlat részét képezi, és esetleg nem megfelelő az Ön esetében. A gyógyszer elindítása előtt szakemberrel kell konzultálnia. Érdemes felidézni, hogy vannak olyan vírus törzsei, amelyek már alkalmazkodtak az Acyclovir hatásához, és ellenállhatnak. Ebben az esetben vannak más hasonló hatású szerek is.

Hogyan kell bevenni az Acyclovir genitális herpeszet? Képzeljük el a klasszikus kezelési rendszert:

 • 400 mg Acyclovir hatóanyagot naponta három alkalommal. A kezelés időtartama nem haladhatja meg a 10 napot. Az orvosok ilyen felvételi parancsot írnak elő abban az esetben, ha a betegség először jelent meg. Ajánlott ehhez a betegséghez ragaszkodni, ha a herpeszvírus szájüregi károsodása van;
 • Az Acyclovir 200 mg tabletta naponta ötször, rendszeres időközönként.

Próbálja meg szigorúan étkezés után szedni a kábítószert, hogy elkerülje az emésztőrendszer irritációjának kockázatát. Ügyeljen arra, hogy sok vizet inni. Az eredmény javítása érdekében használja az Acyclovir és más, az interferon csoportból származó gyógyszerek összetett módszerét, amely nem teszi lehetővé a herpesz vírus szaporodását.

Ragaszkodjon két további szabályhoz, hogy a betegség ne kerüljön túl a gyógyszerre. Először is, a kezelés ideje alatt kerülje az alkoholos italok fogyasztását. Ez nemcsak negatívan befolyásolhatja a kezelési folyamatot, hanem rontja a látás állapotát is. Másodszor, nem kell meglátogatnia a szoláriumot, napozni a parton, és általában ki kell tompítania a bőrt az ultraibolya sugárzásnak. Hosszú ujjú ruhát viseljen.

Mellékhatások

Tehát megtudtuk, hogy az Acyclovir ellen játszik herpeszvírust. De hogyan befolyásolja a testet? A betegek túlnyomó többsége nem észlel mellékhatásokat.

Ezek közül a következők jelennek meg:

 • gyomorpanasz;
 • szédülés;
 • gyengeség;
 • a kapillárisok erejének csökkenése, ami a kisebb lökések után zúzódásokat okoz;
 • vérzés az orrból;
 • a húgyhólyag túlcsordulásának érzése a következő vizelés nélkül;
 • fájdalom a szaporítórendszer szervében.

Ha mellékhatásokat észlel, javasoljuk, hogy az Acyclovir alkalmazásának helyi módjára váltson át, vagy más terápiás módszert alkalmazzon.

megelőzés

A fertőzés elkerülése érdekében (elsődleges herpesz) több szabályt kell követnie:

 • Legyen óvatos, ha szexel, és mindig alkalmazza a fogamzásgátlást;
 • Ne használjon más emberek törülközőit és egyéb higiéniai elemeit;
 • ha az arc bőrén herpesz van, vigyázzon rá, és ne engedje át a nemi szervekre;
 • Ha az ajkán herpesz van, tartózkodjon a szexuális kapcsolattól.

Ha már fertőzött a herpeszel, meg kell szüntetnie a tüneteket. Ez nagyon fontos a menstruáció, a terhesség és a laktáció idején. Ekkor a vírus nagyobb valószínűséggel jelentkezik, mint az immunrendszer gyengül.

A visszaesés megakadályozásához használja a következő intézkedéseket:

 • Jó szinten tartsák az immunitást. Ez nemcsak a herpeszre vonatkozik, hanem más betegségekre is. Nézzenek meg egészséges életmódot, egyenesen fogyasszanak, vitaminokat fogyasszanak;
 • Kerülje a stresszt. Ideges alapon a betegségek gyakran ismétlődnek;
 • A nemi közösülés során védeni kell. Nagyon fontos, hogy elkerülje a fertőzést más STD-kkel.

Ha a relapszusok száma az év során meghaladja az 5-ös értéket, szuppresszív terápiára van szükség. Ez azt jelenti, hogy a hatóanyagot naponta, napi négyszeri 200 mg-os adaggal kell bevenni hat hónapig vagy akár egy évig.

Ne feledje, hogy az Acyclovir nem egy univerzális jogorvoslat. Ez jó vírusellenes gyógyszer, de jobb, ha konzultálsz egy orvossal a kezelés megkezdése előtt. Lehetséges, hogy a saját diagnózisa pontatlan.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Acyclovir genitális herpeszben

Genitális herpesz - jellemző

A genitális herpesz az egyik leggyakoribb vírusos betegség, melyet a szexuális aktusok során közvetítenek.

A fertőzés a hordozótól a fertőzött személytől a nyálkahártya vagy a bőr felületén található mikroszkopikus traumán keresztül jön.

A fertőzés egyéb módjai között vérátömlesztés vagy magzati fertőzés esetén, ha egy terhes nő a herpeszvírus hordozója.

A vírus képes hosszú ideig az emberi testben és nem jelentkezik semmilyen módon, aktiválódása általában akkor fordul elő, amikor az immunrendszer állapota rosszabbodik, amit különböző súlyos betegségek vagy más provokatív tényezők okozhatnak.

A genitális herpesz esetében a legtöbb beteg esetében a következő klinikai kép figyelhető meg:

 1. A viszketés vagy égő érzés kialakulása, az érintett területeken az ödéma megjelenése a fő tünetek a kezdeti szakaszban.
 2. Jellemző kiütés csoportosított buborékok formájában, a bőr körül, amely elpirul. A sérülések a nemi szervek és a bőr közvetlen közelében helyezkednek el.
 3. A sebek kialakulása, amikor a buborékok elkezdenek felrobbanni, és tartalmuk kijön. Az ilyen tüneteket általában a 2-3. Napon észlelik észrevehető elváltozások után.
 4. Növekedés és gyulladás nyirokcsomók az ágyékban.
 5. A láz kialakulása, fokozott fáradtság, erős testhőmérséklet-emelkedés az összes kapcsolódó tünetekkel.

A "Acyclovir" hatóanyag leírása és formája

Az "acyclovir" egy ismert vírusellenes szer, amely a herpes különféle formáinak kezelésében a legnagyobb hatékonyságot bizonyítja.

Ennek a hatóanyagnak a fő hatóanyaga a DNS-komponens legközelebbi analógja, amelynek felelőssége az örökletes információk átadása.

Az acyclovir anyagát bejuttatták olyan sejtekbe, amelyek fertőződtek a betegség kórokozójával, majd azt transzformálják egy nagyobb aktivitású komponensben.

A mai napig "Acyclovir" -et vásárolhat, amelyet a következő formákban állítanak elő:

 1. Intravénás adagolásra alkalmas oldat 250 mg-os palackokban.
 2. tabletta orális adagolásra. Az eladáskor 20 vagy 100 tablettát tartalmazó csomagok vannak.
 3. Szem kenőcs 3% csövekből áll, amelyek térfogata 4,5 vagy 5 g.
 4. krém az érintett területek külső kezelésére 5 g-os csövekből áll.

"Acyclovir" genitális herpeszvel

Használati utasítások

A genitális herpesz közvetlen jelzés az "Acyclovir" tabletta formájában történő alkalmazására.

A gyógyszer lehetővé teszi a fő tünetek és a fizikai kellemetlenség kiküszöbölését, felgyorsítja a fekélyek gyógyulását és a beteg helyreállítását, megelőzi a sérülések terjedését és csökkenti a veszélyes szövődmények kockázatát.

Bizonyos esetekben az "Acyclovir" -ot intravénás beadásra szolgáló megoldás formájában írják fel, általában ez bekövetkezik a következő jelölésekkel:

 1. Fertőzés a herpesz vírussal az immunrendszer súlyos megzavarásával.
 2. Nemi szervek másodlagos fertőzése, akut formában áramlik.
 3. A betegség környező formájának jelenléte, különösen a fül- és szemkárosodások, valamint az 50 év feletti betegek fertőzésével.
 4. A megelőzés szükségessége A rehabilitációs időszak alatt a sebészeti beavatkozások után vagy más kockázati tényezők jelenlétében.
 5. visszaesés ez a betegség.
 6. Herpesz kezelése újszülötteknél.
 7. fertőzés a belső szervek átültetése után.
 8. A veleszületett fertőzés belső szerv vagy testrész hiánya.

Használati utasítások

Az "Acyclovir" gyógyszert a genitális herpesz kezelésében alkalmazott tabletta formájában teljes mértékben be kell tartani a következő szabályokkal:

 1. Napi dózis a felnőttek esetében 1000 mg, napi 5 alkalommal kell fogadni.
 2. A módszerek között fennmarad szünetelt körülbelül 4 óra, éjszaka nincs vétel.
 3. Amikor tablettákat szed a profilaktikus célokra a frekvencia és az adagolás csökken.
 4. 2 év alatti gyermekek kezelésére ezt az adagot 2-szer csökkentik. Bizonyos esetekben a szakértők elfogadható analógokra utalnak, például "Gerpevira" vagy "Atsiviru". Ezt a tanfolyamot korábban egyet kell érteni a gyermekorvosával.
 5. A kurzus időtartama: 10 nap.

Az Acyclovir egyéb formáinak alkalmazása esetén a következő kiegészítő szabályokat kell alkalmazni:

 1. Intravénás alkalmazásra Csak frissen előkészített megoldásokat szabad használni, tárolása tilos.
 2. Az injekciók lassúak, az eljárás körülbelül egy órát vesz igénybe.
 3. A kábítószer bevezetése megengedhető, Ehhez az oldat elkészítése során a következő arányokat kell betartani: 2 "Acyclovir" ampullát 250 ml térfogattal, 100 ml oldószerrel elegyítünk.
 4. Amikor 60 évnél idősebb embereket kezel vagy veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a dózist kétszeresen kell csökkenteni.
 5. A krémet az érintett területekre alkalmazzák bőr vagy nyálkahártyák. Az eljárást naponta ötször megismételjük, a kezelést legalább egy órán át meg kell szakítani.

"Acyclovir" terhesség és laktáció

A gyógyszernek a magzatra gyakorolt ​​hatását a terhesség alatt vagy a szoptatás alatt a csecsemőnél még nem vizsgálták, mivel nem végeztek releváns vizsgálatokat.

Bizonyos esetekben a szakember kijelölheti ezt az eszközt, ha úgy ítéli meg, hogy ez a döntés célszerű, és a pozitív hatás meghaladja a lehetséges kockázatot.

A genitális herpesz "Acyclovir" kezelésének rendszere

A genitális herpesz tabletta formájában történő "Acyclovir" segítségével történő kezelésére általában a következő rendszereket alkalmazzák:

 1. Napi adag felnőtteknek a betegek 1000 mg, 5 felosztásra van osztva. Közöttük egy szünetet tartanak körülbelül 4 óra, éjszaka növekszik 8 óra.
 2. 2 év alatti gyermekek kezelésénél Hasonló rendszer működik, de a dózis felére csökken.
 3. 2 évnél idősebb gyermekek kezelésénél a felnőtt betegeknek szánt adagok megengedettek.
 4. Az arány minden esetben 10 nap.

Az "acyclovir" -ot a nemi herpesz ismétlődése esetén alkalmazzák, ilyen esetekben a következő rendszerek működnek:

 1. A rendellenességek nélküli betegek kezelésére az immunrendszer működése, a napi dózis 800 mg. 4 vételre oszlik, amelyek között körülbelül 6 óra időtartam van fenntartva.
 2. Szakember döntése alapján A napi dózis 600 mg lehet, a napi három alkalommal történő beadás. Ebben az esetben a dózisok közötti intervallum 8 óra.
  Az ilyen rendszert akut tünetek vagy súlyos szövődmények hiányában alkalmazzák a visszaesések során.
 3. Bizonyos esetekben egy sémát használnak, ahol a napi dózis 600 mg, de a befogadás naponta kétszer történik 12 órás szünettel.
 4. Veszélyeztetett személyek az immunrendszer romlása miatt megelőző célokra az első esetre leírt rendszert írják elő.
  Ebben az esetben a kurzus hossza függ a kockázati csoportban lévő személy hosszától, de a befogadás nem haladhatja meg az egy évet, és bizonyos esetekben több mint hat hónapot.
 5. Belső szervátültetést végző betegek vagy alacsony assimilálhatóságú gyógyszerek, egy egyedi rendszert rendelnek hozzá.
  Általában a napi adag 1600 mg, napi 4 alkalommal 6 órás szünettel.

Az Acyclovir mellékhatásai

A legtöbb esetben az "Acyclovir" -et általában a test tolerálja, ritka esetekben, a következő mellékhatások a tabletta bevétele esetén:

 1. Fejfájást.
 2. Emésztőrendszeri rendellenességek.
 3. Allergiás reakció bőrkiütés formájában, viszketés és égés kíséretében.
 4. Megnövekedett fáradtság kisebb fizikai terheléssel.

Az "Acyclovir" oldat intravénás beadásakor a következő mellékhatás lehetséges:

 1. A vérszérum összetételének változása.
 2. Számos, a máj által termelt enzim aktivitásának növekedése.
 3. Helyi reakció a zsírszövetből, hogy bejusson egy gyógyszerbe.

A genitális herpesz relapszái

Nagyon gyakori, hogy a betegek genitális herpeszes állapotban vannak, további intézkedésekre van szükség, ha évente több mint 6 alkalommal jelentkeznek.

Ebben az esetben a szakemberek az "Acyclovir" dózisát napi 1600 mg-ra növelik, továbbá a következők a helyreállítás előmozdítására vonatkozó szabályok:

 1. ellátás kiváló minőségű és egészséges élelmiszerek, vitamin és ásványi komplexek további bevitele.
 2. Különböző technikák alkalmazása és olyan gyógyszerek szedését, amelyek erősítik az immunrendszert.
 3. Elutasítás rossz szokások.
 4. Laza ruhát visel, természetes anyagokból készült.
 5. Antiszeptikus kezelések a bőr és a nyálkahártyák érintett területei, a gyakori visszaesések miatt a másodlagos fertőzés kockázata nő.

A genitális herpesz következményei és szövődményei

A betegség időben történő kezelésének hiányában genitális herpesz okozhat a következő komplikációk kialakulásához:

 1. csökkenés szexuális vonzerő.
 2. Problémák a független vizelés.
 3. Akut fájdalmas érzések, amely fokozatosan elterjedt az ágyéki területre, a hasra és a végbélbe.
 4. A másodlagos fertőzés bevonása és göbös gyulladás gócjainak kialakulása, ami a vér fertőzéséhez vezethet.
 5. rák Prosztata.
 6. Az immunrendszer romlása a kritikus mutatókhoz, ezért a beteg számos veszélyes betegségre fogékony.
 7. Pszichológiai kényelmetlenség és a betegség súlyos tapasztalata olyan neurotikus rendellenességek kialakulásához vezethet, amelyek csökkentik a teljesítményt és zavarják a teljes életet.

A genitális herpesz megelőzése

A következő megelőző intézkedések betartása minimálisra csökkenti a nemi herpesz fertőzés kockázatát:

 1. Hivatkozás megtagadása szeszélyes szexuális élet; A csókok kizárása és az intim kommunikáció a fertőzöttekkel.
 2. A személyi higiéniának való megfelelés, beleértve az egyedüli eszközök használatát is annak fenntartásához.
 3. Az urológus profilaktikus látogatása, amely évente előfordul, ami lehetővé teszi a betegségek időben történő felismerését.
 4. Az ellenőrzések éves átvétele szexuális úton terjedő fertőzések jelenlétére. Ezenkívül meg kell valósítani, ha a szexuális partner megváltozott.
 5. Időben történő kezelés az első tünetek megjelenésekor, amelyek jelezhetik a betegség jelenlétét.

Az akiklovir kenőcs herpeszkezelése

Kenet a nemi herpeszről - fontos tulajdonságok

Most tisztában kell lennünk azzal, hogy a genitális herpesz még a leghatékonyabb kenőcs alkalmazása sem valószínű, hogy megkönnyebbül a beteg.

Kenőcs a nemi genitális herpes acyclovir-ből

Az acyclovir az első olyan vírusellenes szer, amelyet már több évtizede használtak a nemi herpesz kezelésére. Az acyclovir alapján krémek és kenőcsök állnak rendelkezésre a herpesz fertőzés helyi kezelésére. Például, az 5% -os krémes zoviraks (nemzetközi gyógyszeripari probléma GlaxoSmithKline) nagyon népszerű. Amikor ezt a krémet az érintett területeken a bőr és a nyálkahártyák, a nemi szervek annak hatóanyaga az aciklovir gyorsan behatol a felület hámsejtek által érintett herpes simplex vírus, ez egy DNS vírus, és megállítsa a terjedését.

A krémet vékonyan az érintett és a szomszédos azokat az egészséges területeken a bőr és a nyálkahártyák, a naponta ötször. A kezelés időtartama legalább négy és legfeljebb tíz napig tart. A krémet egy vattacsomót vagy csak tiszta tiszta kézzel, hogy elkerüljék a további fertőzés az érintett területeken (a kezek és a nemi szervek számos mikroorganizmus, amely okozhatja a további fertőzést, a gyulladt bőr vagy nyálkahártya).

A zoviraks használatának ellenjavallata csak a szervezet érzékenysége a komponensekre. A mellékhatásokról ismert allergiás reakciók, amelyek nagyon ritkák.

A Zovirax önmagában vagy más, orvos által előírt gyógyszerekkel kombinálva alkalmazható.

Kenőcs (gél) a genitális herpesz Viru-Merz-szerolból

1% Viru-Merz gél-szerolt is gyakran használnak genitális herpesz kezelésében. Ezt a Merz Pharma gyógyszergyár (Németország) gyártja. A hatóanyag aktív hatóanyaga a tromantadin, amely antivirális hatással is bír. De a cselekvés mechanizmusa eltér az acyclovir hatásmechanizmusától. Elnyomja a lerakódást a sejt felszínén és az 1. és 2. típusú herpes simplex víruson. Ezt a gyógyszert soha nem fejlesztette ki a vírusfüggőség.

A gélt a kezdeti szakaszokban használják, mielőtt a buborékok megjelennek a felszínen. Amikor felvinni az érintett területen a test fedél Viru-Merz gél eltávolítja serol jellemző az ilyen jellegzetes tünetek súlyosságát, fájdalom égő és viszketés, csökkenti az időtartamát relapszus áramok meghosszabbítja elengedése. Ha a betegség kialakulását követő első két órában alkalmazzák, a fertőzés további fejlődését elnyomja.

A gél alkalmazása a sérült területeket a bőr és a nyálkahártyák három-öt alkalommal egy nap (és lehet), finoman dörzsölve két napig. Ha ezután nincs javulás, akkor a gyártók javasolják orvos látását, hogy javítsa a kezelést.

Ne használja ezt a gélt Viru-Merz serol megjelenése a bőrön vagy a nyálkahártyán vezikulumok (hólyagok), valamint a fokozott érzékenység a komponensek a hatóanyag. A gél mellékhatásai közül csak az allergiás reakciók ismertek (ritkán találhatók).

A kórokozókat széles körben használják a genitális herpesz kezelésére, de orvosnak kell ezeket előírnia.

Acyclovir: herpesz kezelésére irányuló kérelem

 • Előnyök: segít megszabadulni a herpesz kezdeti szakaszában.
 • hátránya: nem segít, ha kiütések már megjelentek.

Gyermekkorától kezdve a herpesz kitörése az ajkakon van. Amint hideg volt, amint gömbös hólyagok voltak az ajkamon, fokozatosan fekélyekké váltak. Semmi sem segített, meg kellett várnom, amíg a fájó gyógyulni kezd, és a kéreg leesett. Undorító hólyagok hosszú ideig gyógyultak, repedezettek voltak, vérzik és feszítettek. Nem látszott szépnek, érthető, hogy miért próbáltam elkerülni a másokkal való kommunikációt a betegség súlyosbodása során.

Kenőcs külső használatra

A szülési szabadság után egy új munkába mentem, másnap a stressz következtében kialakultak a herpesz kitörése az ajkakon. Kolléga a munkájáért, figyelte az állapotomat, javasolta, hogy próbálja meg az acyclovirt. Ahogy biztosította, ez a gyógyszer nagyon hatásos, ezért nem drága. Miután úgy döntött, hogy betartja a tanácsát, aciklovirt vásároltam egy gyógyszertárban a sarkon, 24 rubelért. A drog ára nagyon örült nekem.

Az acyclovir segítséget nyújt a herpesz első jeleihez!

Első kísérlet

Sajnos az 5% -os kenőcs külső használatú használatának első tapasztalata csalódott. Miután kinyitotta a csomagot és kis pénzt préselt az ujjára, nem alkalmaztam egy zsíros, fehér színű krémet az aszalt herpeszbuborékra. Az utasításoknak megfelelően a kenőcsöt fájdalmas bőrfelületeknek kell kezelni legalább napi 5-6 alkalommal. Sajnos, az első eset, hogy az acyclovir nem segít nekem. Csak kissé enyhítette a szenvedést, részben megszüntette a betegség tüneteit. A kenőcs hatása alatt a herpeszes fekély duzzadt, az areola fokozódott. Közben a fájdalom majdnem eltűnt. Még két napig alkalmaztam az acyclovirot az ajkam bőrére, majd meghiúsítottam a haszontalan akciókat. A herpesz kb. Egy héten belül önállóan gyógyult, a héja elhullott.

Konzultáció a terapeutaval

Mivel a herpetikus kiütések nagyon zavarnak, komolyan vigyáztam a probléma megoldására. A vírusos herpesz megelõzésével és kezelésével kapcsolatban az orvos terapeuta felé fordultam. A szakértő azt tanácsolta, hogy erősítsem az immunitást, az előírt vitaminkészítményeket.

Azt is megtanultam, hogy a herpesz vírusos betegség, amely nem gyógyítható teljesen. Csak megelőzheti a betegség súlyosbodása során fellépő herpeszkibocsátások megjelenését antivirális gyógyszerek segítségével, beleértve az aciklovirt is. Meglepő módon megtudtam, hogy az 5% -os kenőcs aciklovir elég hatékony, ha tudod, hogyan kell helyesen használni. Az orvos azt tanácsolta, hogy acyclovirt használjam a herpesz elsődleges tüneteinek megjelenésével. Valójában ez azt jelentette, hogy a kenőcsöt be kell dörzsölni a bőrbe, amikor a bizsergés és az égő érzés érezhető az ajkakon, de még mindig látható bőrcsere.

Második kísérlet

Tanultam az utasításokat a gyógyszer aciklovir kenőcs hogy kell minősíteni egy potenciálisan biztonságos gyógyszer, mert amikor a bőrre nem szívódik fel a hatóanyag a vérben és bejut a szervezetbe. Előretekintve azt fogom mondani, hogy a második kísérlet az acyclovir használatára sikeres volt. Fura nap volt a lábam. Este nagyon fáradtnak éreztem magam. Az ajkak erősen nyeltek, enyhe bizsergő érzést éreztem magamban, és rémülten rájöttem, hogy ezek a tünetek a herpetikus eruptions harbingerei. A házi orvoslás mellkasában kóboroltam, örömmel találtam egy acyclovir csövet.

Az acyclovir herpesz kezelése

eredmény

Nem igazán reménykedett az eredményben, vékony réteg kenőcsöt alkalmazott az ajkak felületére. Lefekvés előtt ismételje meg az eljárást. Reggel az eredmény kellemesen megdöbbentett. Az én gyönyöröm nem ér véget oda, amikor reggel az ajkámat ugyanolyan kiváló állapotban találtam, mint korábban. Nincs herpeszkiütés! A sima és sima bőr tetszett nekem. Az eredmény kijavítása érdekében vékony réteg acyclovir-t vittem fel az ajkam bőrére, és egyfajta kinézet dolgozni kezdett. Abban az időben nem voltak kellemetlen gümős hólyagok és hosszú gyógyító fekélyek.

Személyes vélemény

A kiújuló herpesz nyilvánul kiütések az ajkakon, szoktam 5% aciklovir kenőcs előállításához orosz gyógyszeripari vállalat „Vertex”. A gyógyszer nagyon hatásos a betegség kezdeti szakaszában. Az alkalmazás eredménye abszolút független a bőrre alkalmazott gyógyszer rétegétől. Ahhoz, hogy a hatóanyag cselekedjen, elég könnyű vékony réteget alkalmazni. Ha sikerül megragadnia a betegséget az első négy órában, amikor az ajkán sincs még a bőrpír, az eredmény 100% -a garantált. Megfizethető, hatékony gyógymód a herpesz számára.

Sajnos az acyclovir nem segít, ha a kiütések már megjelentek. Ebben az esetben a gyógyszer csak akkor képes enyhíteni a fájdalmat. Az a következménye, hogy minél előbb kezdi kezelni a herpesz az ajkán, annál jobb. Még ha az ajkakon enyhén duzzad, előfordulhat, hogy megakadályozza a herpeszkibocsátások megjelenését. A szervezet megerősítése érdekében az acyclovir kezelést előnyösen kiegészítik a vitaminok és immunstimulánsok bevitelével.

A választ Ivanova Albina Ramisovna küldte

Az információk másolása csak a forráshoz való aktív link feltüntetésével megengedett!

Tetszik a cikk? Megosztás:

A hatóanyag az Acyclovir erős külső vírusellenes szer, amely rendkívül hatékony az 1. és 2. herpes simplex vírus ellen.

A készítmény formája és összetétele

Ez a gyógyszer 20 g-os alumínium csövekben külső használatra 5% -os kenőcs formájában kapható. A csöveket egy karton dobozba csomagolják.

A kenőcs fő hatóanyaga az acyclovir. Segédanyagok - № 1 emulgeálószer, nipóz, nipagin, tisztított víz, lipocomp "C". A kenőcs homogén fehér vagy fehér anyag, sárgás színű, éles vagy különleges szag nélkül.

A gyógyszer alkalmazási jelei

Az acyclovir kenőcsöt a betegeknek az ilyen állapotok kezelésére és megelőzésére írják fel:

 • Herpetikus bőrkiütések;
 • A herpesz szimplex vírus genitáliájának és a nemi szerv mellékvese nyálkahártyájának veresége;
 • Csirke pox;
 • Az 1. és 2. herpes simplex vírus által okozott övsömör.

Ellenjavallatok

Az acyclovir kenőcs nem alkalmazható a betegek kezelésére, ha az alábbi tünetekkel vagy korlátozásokkal rendelkezik:

 • A készítményben lévő acyclovir vagy segédanyagok egyedi intoleranciája;
 • A purulens vagy ulceratív elváltozások bőrén való jelenléte;
 • Nyílt sebek és bakteriális bőrfertőzés a sérüléseknél;
 • 3 év alatti gyermekek;
 • Terhesség és szoptatás.

Adagolás és adminisztráció

Ezt a gyógyszert külső használatra szánják a bőr és a külső nemi szervek herpetikus sérüléseinek kezelésére. A kenőcs napi alkalmazási idejét és a kezelés időtartamát az orvos határozza meg, a diagnózistól, a vírusfertőzés súlyosságától, a páciens testének sajátosságaitól függően.

Például a száj és az orr körüli herpetikus fertőzés kezelésére a kenőcsöt naponta háromszor kell alkalmazni az érintett területekre a por és a kozmetikumok (nők) bőrének tisztítása után. A kezelés időtartama legalább 5 nap.

Herpes zoster, a komplex terápia Acyclovir kenőcs körülbelül 7 nap, és a gyógyszer kell továbbra is alkalmazni, hogy az érintett bőr még 3 nappal eltűnése után a klinikai tünetek, a betegség kiújulásának megelőzése céljából a fertőzés. A kenőcs kezelésének időtartama nem haladhatja meg a 10 napot. Ha ebben az időszakban a beteg nem észlel semmilyen javulást, akkor ismételten konzultálni kell az orvossal a diagnózis tisztázása és a kezelés megfelelőségének értékelése érdekében.

Terhesség és szoptatás ideje alatt

Az orvosok nem javasolják az Acyclovir herpesz elleni kenőcs alkalmazását a terhesség első 12 hetében. Annak ellenére, hogy nincs bizonyíték a teratogén hatást acyclovir az embrió használják a szert ebben az időszakban még nem ajánlott, mivel az első 3 hónapban képződik a belső szervek a magzat, és a használata semmilyen drogot, akkor is, ha a helyi hatások is megtörni ezt a kényes folyamatot.

A 2. és 3. trimeszterben a kenőcsök használatát a nőgyógyásznak kell megegyezni. Az acyclovir alkalmazása ezen időpontokban lehetséges, ha az anya számára várható előny sokszor nagyobb, mint a magzatra gyakorolt ​​potenciális kockázat.

A használata aciklovir kenőcs szoptatás ideje alatt nem ajánlott, mivel a hatóanyag a gyógyszer bejut az anyatejbe és felhalmozódhat a szervezetben a mell, ami őt súlyos veseműködési zavarban és a máj. Ha a szoptatás alatt ezt a gyógyszert fel kell használni, akkor a gyermeket a tejelölt keverékkel kell a mesterséges etetésbe átvinni.

A kábítószer túladagolás mellékhatásai és tünetei

Kenőcs külső használatra Acyclovir A legtöbb esetben a betegek jól tolerálják az 5% -ot, azonban a test egyéni tulajdonságaitól és a kezelés megfelelő használatától függően lehetséges a következő mellékhatások kifejlesztése:

 • Hyperemia és a bőr viszketése a hatóanyag alkalmazása után;
 • Allergiás jellegű égés és bőrkiütés;
 • A bőr duzzadása a hatóanyag alkalmazása után;
 • A bőr szárazsága és hámlása hosszú ideig vagy a gyógyszer túlzott alkalmazásával.

Mivel a gyógyszer nehezen szívódik fel a szisztémás vérkeringésbe esetekben aciklovir kenőcs túladagolás az orvostudomány még nem írták le, azonban annak érdekében, hogy ne alakulhasson ki a fent említett mellékhatások nem haladja meg az előírt adagot a gyógyszer az orvos.

A gyógyszer kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Az Acyclovir kenőcs más vírusellenes szerekkel történő egyidejű alkalmazása szájon keresztül fokozza a kenőcs terápiás hatását.

A kenőcs egyidejű használata az acyclovir tablettákkal növeli a mellékhatások kockázatát a gyógyszer helytelenül kiszámított adagolásával.

Különleges utasítások

A kenőcsöt külső használatra, így aciklovir-5% nem alkalmazható a nyálkahártya, a szem, amikor keratosis, falak a vagina, szájüreg és az orr nyálkahártyáját.

Az acyclovir kenőcs nem védő tulajdonsággal rendelkezik a nemi szervek fertőzései ellen, ezért a genitális herpeszkóp gyógyszeres kezelésének időszakában meg kell tagadni a szexuális kapcsolatoktól vagy a fogamzásgátló eszközök akadályozását.

A gyógyszer gyakorlatilag nem szívódik fel a véráramba, így a kenőcs kezelésénél a beteg továbbra is vezetheti az autót és vezérelheti a reakciósebességet igénylő egyéb összetett mechanizmusokat. A kenőcs hatóanyaga nem gátolja a központi idegrendszert és nem gátolja a reakciósebességet.

Tárolási és adagolási feltételek a gyógyszertárakban

Kenőcs Az Acyclovir 5% -át orvosi rendelvény nélkül kapják. A fel nem nyitott csövet a csomagoláson feltüntetett gyártási dátumtól számított 2 évig hűvös helyen kell tárolni. A kinyitott csövet hűtőszekrényben vagy más hideg helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem hozzáférhető. Használat egy éven belül. Ezen időszak lejártát követően a kenőcsöt el kell dobni.

Acyclovir kenőcs analógjai

Az analógok a hatóanyag: Vivoraks, Viroleks, Gerviraks, Gerperaks, Gerpesin, Zovirax, Lizavir, Medovir, Provirsan, Supraviran, Tsiklovaks, Tsiklovir, Tsitivir.

Acyclovir kenőcs ár

Kenőcs külső használatra 5%; Cső alumínium 5 g - 13 rubel.

Az aciklovir kenőcs becslése 5 pontos skálán: