ekzifin

A gombás megbetegedések sajnos számos kellemetlen érzést okoznak sok embernek, akik újra és újra megjelennek a kezelés után is.

Ezért a kábítószer megfelelő választása és felhasználásának hatékonysága fontos kérdés minden mycosisban szenvedő ember számára. A gombafertőzések egyik legelterjedtebb gyógyszere exifin.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az orvosok miért írják fel az Exifint, ideértve a gyógyszertárakban alkalmazott gyógyszer használati utasításokat, analógokat és árakat. Azok az emberek, akik már részesültek az Exifin-ben, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A termék az alábbi formákban érhető el:

 • Tabletták „Ekzifin” - tartalmaz terbinafin-hidroklorid 281,31 mg, és segédanyagok: MCC, nátrium-keményítő-glikolát, előzselatinizált keményítő, a kolloid szilícium-vízmentes, magnézium-sztearát.
 • Krém „Ekzifin” - 1 g 10 mg terbinafin-hidroklorid és a segédanyagok: cetil-alkohol, sztearil-alkohol, cetil-palmitát, benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, izopropil-mirisztát, nátrium-hidroxid, poliszorbát, tisztított víz.

Klinikai-farmakológiai csoport: gombaellenes szer.

Mi segít a Exificin-nek?

Az utasítások szerint az Exifint a következőkre használják:

 • színes lichen (az Exifin helyi formái használatosak);
 • súlyos, gyakori dermatomycosis, amely szisztémás kezelést igényel;
 • gombás megbetegedések, szögek (onychomycosis esetében a gyógyszer helyi formái nem használatosak): trichophytosis, epidermophytosis, micropora, rubrophyticus, bőr candidiasis, nyálkahártyák.

Farmakológiai hatás

Az Exifin hatóanyag hatása miatt az általa érintett gombák bioszintézisének korai stádiuma zavart. Tabletták formájában orálisan alkalmazva a gyógyszer elsősorban a bőrön, valamint a körmökön és a hajakon felhalmozódik.

Az utasítások szerint az Exifin aktív dermatophyták, penészgombák, élesztő és dimorf gombák ellen. Az Exifin nincs hatással a hormonok és egyéb gyógyszerek olyan metabolizmusára, amelyek metabolizmusa a CYP450-gyel kapcsolatos.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a kezelés időtartama és az Exifin adagolási rendje egyedileg határozható meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

 • Onychomycosis. A szokásos adag: 250 mg 1 alkalommal / nap. A terápia időtartama kb. 6-12 hurok. Ha a kezek és lábak körmei sérültek (kivéve a nagy ujját, nyögést), vagy amikor a beteg fiatal, akkor a kezelés időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Nagy toefertőzés esetén általában elegendő egy 3 hónapos kezelés. Ritka esetekben, lassabban a körömgyarapodás esetén hosszabb kezelésre lehet szükség 6 hónapig vagy tovább.
 • A bőr gombás fertőzései. A kezelés időtartama az interdigitális, plantáris vagy típus „zokni” lokalizációja fertőzés 2-6 hét, mikózisok más testrészek: alsó lábszár - 2-4 hét, a test - 4 hét, a mycosis okozott Candida - 2-4 hét; mikroszkopikus fejjel Microsporum canis - több mint 4 hétig.

Az Exifin krém átlagos időtartama és gyakorisága:

 • A törzs dermatomikózisa, dobosodás -1 hét 1 alkalommal / nap;
 • Inguinalis epidermophytosis - 1-2 hét 1 alkalommal hetente.
 • A láb dermatomikózisa - 1 hét 1 alkalommal naponta.
 • A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal / nap.
 • Többszínű lichen - 2 hét 1 vagy 2 alkalommal / nap.

Az Exxin alkalmazása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket. A krémet egy vékony rétegen alkalmazzák az érintett bőrön és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölve. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Ekzifin - használati utasítást, analógok, áttekintésre és felszabadulású formában (tabletta 250 mg, krém vagy kenőcs külső használatra 1%) a gyógyszer a kezelés a bőr gomba, körmök, a candidiasis és egyéb gombafertőzések felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat ekzifin. Bemutatták a látogatók a webhely - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét az Exifin a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Exifin analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás gombás bőrt, körmöket, candidiasisot vagy mézgát és más gombás fertőzések kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején. A készítmény összetétele.

ekzifin - gombaellenes szer csoportjába tartozik az allil. A gombaellenes hatás széles. Alacsony koncentrációban van fungicid hatással dermatophytes Trychophyton (T. rubrum, T. menlagrophytes, T. tonsurans, T. verrucosum, T.violaccum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, gombák (például Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicalius), élesztőgombák, elsősorban a Candida albicans (candida), és egyes dimorf gombák. A Candida gomba és micélium formájában van attól függően, hogy milyen gomba fungicid vagy fungisztatikus hatás. A terbinafin ad egy korai szakaszában a bioszintézis a fő komponens a gombák sejtmembránjának ergoszterin enzim gátlásával szkvalén epoxidáz. Szkvalén-epoxidáz nem kapcsolódik a citokróm P450 rendszer (SYR450), így terbinafin nem befolyásolja az anyagcsere a hormonok és gyógyszerek, amely összefüggésbe hozható az anyagcserét SYR450.

Szájon át történő alkalmazásakor a bőrben, a körmökben és a hajakban olyan mennyiségben halmozódik fel, amely fungicid hatással bír.

Szisztémás kezelése sokszínű zuzmó okozta Malassezia furfur nem hatékony. Az Exifin krém alkalmazása a betegség kezelésére azonban megengedett.

struktúra

Terbinafin hidroklorid + segédanyagok.

farmakokinetikája

Ha a szájon át történő bevitel jól felszívódik, 0,8 óra elteltével felszívja a dózis felét; 4.6 óra elteltével a beadott dózis felét elosztják a szervezetben. Biohasznosíthatóság - 80%. Az élelmiszer bevitele nem befolyásolja a terbinafin biológiai hozzáférhetőségét. A terbinafin intenzíven kötődik a vérplazma-fehérjékhez (99%), gyorsan terjed a szövetekben, behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Megtisztítja a faggyúmirigyek kiválasztását, és nagy koncentrációban halmozódik fel a szőrtüszőkben, a hajban, a bőrön és a bőr alatti szövetben. Néhány hetes kezelés után, a köröm és a koncentrációk halmozódnak fel, amelyek gombaölő hatást fejtenek ki. Biotransformiruetsya a májban az inaktív metabolitokba: Az elfogadott dózis 80% -a ürül a vizeletben metabolitok formájában, a maradék (20%) kalóriatömeggel. Ne cum a testben. A betegek életkora nem befolyásolja a terbinafin farmakokinetikáját, azonban az elimináció vese- vagy májkárosodással csökkenhet, ami a terbinafin magas koncentrációját eredményezi a vérben. Az anyatejjel kiválasztódik.

bizonyság

 • trichofitózis, mikrosporia, rubrofitia által okozott kórokozók, pl. láb mycoses és lágyék epidermophyty;
 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • a bőr és a köröm mikózisa, amelyet Trychophyton (T. rubnim, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum) okoz. Microsporum (M. canis, M. gypseum) és Epidermophylum floccosum;
 • onychomycosisban;
 • súlyos, gyakori dermatomycosis a törzs és a végtagok sima bőrén, amelyek szisztémás kezelést igényelnek;
 • színezett lichen;
 • a bőr és a nyálkahártyák candidiasis (trombita).

A kibocsátás formái

250 mg tabletta.

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs).

Használati útmutató és használatuk

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyedileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer. A terápia időtartama kb. 6-12 hét. Ha a kezek és lábak körmei sérültek (kivéve a nagy ujját, nyögést), vagy amikor a beteg fiatal, akkor a kezelés időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Nagy toefertőzés esetén általában elegendő egy 3 hónapos kezelés. Ritka esetekben, lassabban a körömgyarapodás esetén hosszabb kezelésre lehet szükség 6 hónapig vagy tovább.

Gombás bőrfertőzések

A kezelés időtartama az interdigitális, plantáris vagy típus „zokni” lokalizációja fertőzés 2-6 hét, mikózisok más testrészek: alsó lábszár - 2-4 hét, a test - 4 hét, a mycosis okozott Candida - 2-4 hét; a gombásodás a fej által okozott Microsporum canis - több mint 4 hétig.

A gyermekeket általában 125 mg (1/2 tabletta) írják elő. A fejbőr mycosisának időtartama körülbelül 4 hét, míg a Microsporum canis-fertőzés hosszabb lehet.

20 kg-nál kisebb testsúlynál, napi egyszer 62,5 mg (1/4 tabletta), 20-40 kg tömegű, naponta egyszer 125 mg (1/2 tabletta), 40 kg-nál nagyobb tömegben, 250 mg 1 tabletta) naponta egyszer.

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

A máj és / vagy a veseműködés súlyos megsértése (SC 50 ml / min vagy a vér kreatinin koncentrációja több mint 300 μmol / l) - 125 mg naponta egyszer.

Külsőleg. Az Exxin alkalmazása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket. A krémet egy vékony rétegen alkalmazzák az érintett bőrön és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölve. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.

Az alkalmazás átlagos időtartama és gyakorisága:

A törzs dermatomikózisa, lábak - 1 hét 1 alkalommal naponta;

Inguinalis epidermophytosis - 1-2 hét 1 alkalommal hetente.

A láb dermatomikózisa - 1 hét 1 alkalommal naponta.

A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

Többszínű zuzmó - 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A kezelés időtartama függ a betegség jelzésétől és súlyosságától. A klinikai megnyilvánulások súlyosságának csökkenése a kezelés első napjaiban észlelhető.

A relapszumok megelőzésére a mycosis stop - 2-3 tanfolyamot 2 hétig, 7 napos szünettel.

Az Exifin gyógyszeres adagolás idősekben nem különbözik a fentiektől.

Mellékhatás

 • teljes gyomor érzése;
 • diszpepszia;
 • hányinger;
 • étvágytalanság;
 • hasi fájdalom;
 • hasmenés;
 • az ízérzet megsértése, beleértve veszteséget, amelyet néhány héttel a kezelés abbahagyása után helyreállítanak;
 • sárgaság;
 • májgyulladás;
 • paresztézia;
 • szédülés;
 • depresszió;
 • a fokozott szorongás érzése;
 • ízületi fájdalom;
 • izomfájdalom;
 • neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia;
 • csalánkiütés;
 • erythema multiforme;
 • szisztémás allergiás reakciók (olyan reakciók, mint a szérum betegség, angioödéma);
 • súlyos bőrreakciók (toxikus epidermális necrolysis, Stevens-Johnson szindróma, fényérzékenység);
 • fejfájás;
 • rossz egészségi állapot;
 • fáradtság;
 • fokozott hajhullás;
 • a bőr viszketése és égése, hiperémia az alkalmazás helyén.

Ellenjavallatok

 • a gyermekek életkora 2 évig, tk. nincs elég adat a 12 kg-nál kisebb súlyú gyermekek gyógyszerhasználatáról;
 • terhesség
 • a szoptatás ideje;
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Az Exifin terhesség és laktáció ellenjavallt.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 2 év alatti gyermekeknél, t. Nincs elég adat a 12 kg-nál kisebb súlyú gyermekeknél.

A gyermekeket általában 125 mg (1/2 tabletta) írják elő. A fejbőr mycosisának időtartama körülbelül 4 hét, míg a Microsporum canis-fertőzés hosszabb lehet.

20 kg-nál kisebb testsúlynál, napi egyszer 62,5 mg (1/4 tabletta), 20-40 kg tömegű, naponta egyszer 125 mg (1/2 tabletta), 40 kg-nál nagyobb tömegben, 250 mg 1 tabletta) naponta egyszer.

Alkalmazás idős betegeknél

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

Különleges utasítások

Az Exifin szabálytalan alkalmazása vagy a kezelés idő előtti abbahagyása a betegség visszaeséséhez vezet.

A terápia időtartamát olyan tényezők befolyásolhatják, mint az egyidejű betegségek jelenléte, a köröm állapota a kezelés kezdetén.

Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell határozni a kórokozót és annak a gyógyszerre való érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés. Az onokomikózis kezelésére a klinikai választ általában néhány hónappal a mycologiás gyógyítás és a kezelés abbahagyása után figyeljék meg, ami az egészséges köröm újrahasz nálásának mértéke. A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Súlyos veseelégtelenség (kreatinin-clearance kevesebb, mint 50 ml / perc vagy kreatininszint a vérben több mint 300 μmol / l), ha a májfunkció megszakad, a terbinafin adagját felére kell csökkenteni.

A csökkent májfunkcióval fel kell adnia egy fél felnőtt adagot. A kezelés alatt szükség van a máj transzaminázok szintjének szabályozására a vérszérumban. Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Ha a károsodott májfunkció (gyengeség, tartós émelygés, étvágytalanság, hasi fájdalom, sárgaság, sötétedés vagy színtelen széklet) jelei vannak, a gyógyszert el kell dobni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegeknél fokozott mérlegelés szükséges; nagyon ritka esetekben a terbinafin pikkelysömör kitörését okozhatja.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hetente) és annak végén szükség van a cipők, zoknik és harisnyák elleni gombaellenes kezelésre.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

Az Exifin nem befolyásolja a megnövekedett koncentrációt igénylő munka vezetésére és elvégzésére vonatkozó képességeket.

Kábítószer kölcsönhatások

Gyakorlatilag nincs hatása a citokróm P450 (például ciklosporin, terfenadin, tolbutamid, triazolam, orális fogamzásgátlók) részvételével metabolizálódó gyógyszerek eltávolítására.

Gátolja SYR206 és gátolja metabolizmusát ezen gyógyszerek például triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin-felvétel-blokkolók (dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, proavfenon), MAO inhibitorok B típus (selegilin) ​​és antipszichotikus (klórpromazin, haloperidol).

A CYP450 enzimek (pl. Rifampicin) által előidézett gyógyszerek felgyorsíthatják Excyxin kiválasztását a szervezetből.

A CYP450 gyógyszereinek - például a cimetidin - gátlói lassíthatják a terbinafin metabolizmusát és kiválasztódását a szervezetből. E gyógyszerek egyidejű alkalmazásakor a terbinafin adagjának módosítására lehet szükség.

A menstruációs ciklus esetleges megsértése a terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásával.

Csökkenti a koffein clearance-ét 21% -kal, és felezési ideje 31% -kal meghosszabbodik.

Nem befolyásolja az antipirin, digoxin, warfarin clearance-ét.

Az etanol (alkohol) és más hepatotoxikus gyógyszerek növelik a hepatotoxikus hatás kialakulásának kockázatát.

Az Exifin hatóanyag analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamizil Uno;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbizált Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • terbinafin;
 • Terbinafin-hidroklorid;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Termikon;
 • Tigal Sanovel;
 • Ungusan;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter.

ekzifin

Exifin utasítás

A Drog Exifin egy gombaellenes szer, amely a mycosis, dermatophytosis és más fejfájás és mycosis kezelésére szolgál. A gyógyszert tabletta, kenőcs vagy krém formájában állítják elő, és nagyon hatásos a különböző etiológiájú gombás betegségek kezelésében.

A gyógyszer az allil-amin-csoporthoz tartozik, és széles spektrummal rendelkezik. Fungicid hatással van a dermatophyták fajtájára, mint a Trychophyton, Microsporum canis, penész és élesztő, valamint néhány dimorf gomba is. A micélium formájától függően a terbinafin fungicid és fungisztatikus hatású a candida-ra.

Szájon át történő beadás esetén az alapanyag képes a körmökön, a bőrön és a hajon felhalmozódni, így gombaellenes hatást fejt ki. Azonban a herpes zoster kezelés ezen eszközökkel nem hatékony. Elég jól felszívódik a szájon át történő bevitel esetén. Intenzíven kötődik a vérplazma-fehérjékhez, gyorsan terjed a szövetekben, behatol a dermis és körömlemezekbe. A gyógyszer megtalálható a faggyúmirigyben, a bőrben, a szőrtüszőkben, a bőr alatti szövetekben.

Néhány héten belül a terbinafin anyag a körömlemezekben olyan mennyiségben halmozódik fel, amely elegendő a fungicid hatás eléréséhez. Képes a biotranszformációra a májban. A legtöbb gyógyszer a vizelettel ürül, a többi pedig széklet segítségével. Nem halmozódtak fel a szervezetben. A gyógyszer képes lesz kiválasztani az anyatejjel a szoptatás alatt.

Exifin alkalmazás

Az Exifint tabletták formájában szabadítják fel, melyeket a fejbőr mycosisának kezelésére használnak trichofitózissal és mikroszporúcióval. mycosis a bőr és a köröm lemez, mint a onychomycosis kezelésére, dermatosis a bőr a törzs és a végtagok, akut és súlyos esetén szisztémás kezelés a bőr candidiasis és a nyálkahártyákat.

A készítmény krém formában kezelésére használják bőrfertőzések és stop által okozott gombák Jock viszket, gombás elváltozások a bőr kültakaró, amikor gombás fertőzések a bőr és a candidiasis. A gyógyszeres multi-colored zuzmó hatékony kezelése, amely Malassezia furfurát okoz.

Exifin tabletták

Az Exifin tabletták formájában orális beadásra szánt. A kezelés és az adagolás időtartamát a kezelőorvos határozza meg, a beteg állapota, a betegség lefolyásának súlyossága és a manifesztált tünetek alapján.

A felnőttek felkészültek arra, hogy naponta egyszer egy tablettát vegyenek be a kezelésre. Az onokomikózis kezelése körülbelül 12 hétig tart. Abban az esetben, ha a körmös ujjak és a lábak, kivéve a hüvelykujj, a kezelés időtartama körülbelül 3 hónap. A hosszabb kezelés lassú körömgyarapodással történik.

A gombás fertőzések kezelése esetén a kezelés időtartama kb. 6 hét, de csak akkor, ha a plantar, interdigital tartomány érintett. Ha a test más területei is érintettek, akkor a kezelés időtartama körülbelül 3 hétig tart a borjú területén, körülbelül 4 héten át a törzsön. A candidiasis terápiája körülbelül két hétig tart, a fej mycosisával - körülbelül egy hónappal.

Gyermekkorában a kezeléshez fél tabletta van. Ha a gyermek testsúlya kevesebb mint 20 kg, míg az előírt vételi negyede pirulát naponta egyszer, egy testtömege 20 kg és 40 kg-os adagolt fogadó fél tablettákat naponta egyszer, egy testtömege 40 kg vannak rendelve, hogy megkapja egy tabletta naponta egyszer.

Idős korban a pirulák alkalmazása a felnőtteknél történik. Ha a beteg károsodott vese- és májműködésben szenved, felszívódik, hogy naponta fél tablettát vegyen fel.

Exifin kenőcs (krém)

Az érintett területeken kenőcs vagy krém formájában lévő kivonat rendkívül tiszta kézzel és egy korábban szárított érintett területre vonatkozik. A gyógyszert vékony rétegen kell alkalmazni a sérülésre és a szomszédos területekre, finoman dörzsölve a krémet vagy kenőcsöt. Ha a beteg ilyen fertőzésekkel szenved, ezért a pelenka kiütés megjelenik, akkor azokat a helyeket, ahol a gyógyszert fel kell használni, éjszaka gézzel kell lefedni.

A lágyékos epidermofitia kezelésénél a kezelés időtartama kb. 2 hét, és a hatóanyagot hetente egyszer a sérülésekre alkalmazzák. A törzs és a daganat dermatomycosis esetén a kezelés időtartama egy hét, és a hatóanyagot naponta egyszer alkalmazzák az érintett területeken. Dermatomycosis esetén a kezelést körülbelül egy hétig végezzük, és krémet kapunk, naponta egyszer kenőcsöt alkalmazunk. A bőr candidiasisában a kezelés időtartama körülbelül két hét, és a kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák. A többszínű lichen krémmel vagy kenőcsökkel végzett kezelés kb. Két hét, míg naponta kétszer használják őket.

Minden betegnél az orvos egyéni kezelést ír elő a betegség súlyosságától, a beteg tüneteitől és állapotától függően. Általában a betegség klinikai képét kenőcs vagy krém alkalmazásának első napjaiban csökkenti. A mycosis lábbetegség kialakulásának megakadályozása érdekében 3-szoros kezelést kell végezni, amelyek között egy héten belül szünetet tartanak.

Az Exifin a terhesség alatt

Nem rendelhet kezelést tabletta Ekzifin a terhes nők és a krém és kenőcs kategorikusan tilos a szoptatás alatt, mert a gyógyszer áll terbinafin, amely képes behatolni az anyatejben.

Exificin ár

A gyógyszerköltség függ a kibocsátás formájától, a gyártó országától és attól a régiójától, ahol eladják, ezért a gyógyszer tényleges árát a helyi gyógyszertárakban kell meghatározni. Az Exifin gyógyszer hozzávetőleges ára 29,99 dl. akár 269 rubel.

Exificin ajánlólevelek

A Mycosis szalaglemezek kezelésére szolgáló gyógyszer Exifin orvos kijelölte a férjemet, aki egyedül nem tudott megbirkózni a betegségével. Amit kipróbáltunk, és kenőcsöket és tablettákat, de semmi sem segített. Miután férje elkezdte használni a kenőcsöt, az eredményeket észrevehetően szinte az első héten, és a második héten a betegség tüneteit kezdtek eltűnni, és nem zavarja a férjem több. A krém formájában lévő gyógyszer nagyon hatékony és jó, az első alkalmazásból működik.

ekzifin

analógok

 • Lamisil: krém, tabletta;
 • Terbinafin: kenőcs, tabletta;
 • Terbizil;
 • Thermicone: krém, spray;
 • Fungoterbin;

Az átlagár online *: krém - 249 rubel, tabletta - 857 r.

Hol vásárolhat:

Használati utasítások

Az "Exifin" az indiai gyártás terméke, amelyet a "Dr. Reddy's Laboratories Kft.

A gyógyszert a bőr, a köröm és a nyálkahártyák gombafertőzéseinek kezelésére használják penészgombák, élesztőgombák vagy dermatophyták növekedése és hatása miatt.

A gyógyszert gyakran szedik a betegeknek a szisztémás mycosisok kezelésére, mivel még kis koncentrációkban is hatékonyan megbirkózik patogén gombás növényekkel.

Összetétel és kibocsátás formája

Az "Exifin" (terbinafin) hatóanyag gátolja az ergoszterin termelését, ami a legtöbb gombafajta sejtmembránjának fő összetevője. Ez lehetővé teszi nemcsak a patogén növényzet további növekedésének megakadályozását, hanem a gomba elpusztítását is.

A termék két adagolási formában áll rendelkezésre:

 • kék (krém) fehér színű 10 g-os csövekben;
 • Kerek, fehér színű tabletták belső, 16, 20, 28 vagy 40 darabos csomagoláshoz.

Egy "Exifin" tabletta 250 mg hatóanyagot tartalmaz.

Kinevezéskor?

A gyógyszert gombás fertőzések és egyéb kórokozók kezelésére használják, amelyek a kórokozók (gombák) proliferációjával és növekedésével járnak.

"Exifin" tabletták a következő betegségek kezelésére írják elő:

Kenőcs "Exifin" Az alább felsorolt ​​patológiák diagnosztizálására szolgál:

 • rigó;
 • végtagok mikózisának (stop);
 • élesztőgombák által okozott fertőző bőrbetegségek (intertrigo);
 • színezett lichen;
 • a hüvelyi régió epidermofitózisa;
 • sima bőrfertőzések (gomba).

Fontos! A Malassezia furfur által okozott varicolored lichen kezelésére használt Exifin tabletták nem eredményeznek eredményt. E célból csak a gyógyszer helyi alkalmazását lehet alkalmazni.

Hogyan kell alkalmazni?

krém

A krémet az érintett területekre, valamint a környező területekre kell alkalmazni. A beadási eljárás előtt a sérült hely higiénikus toalettét kell készíteni, a felületet fertőtlenítőszerrel és szárítva kell kezelni. A felhasználás időtartama, valamint az alkalmazások száma a patogén folyamat diagnózisától és lokalizációjától függ.

Fontos! Ha a tejszínt túlzott izzadás esetén használja (a fenékfenék, a mell alatt, az ujjak között stb.), Ajánlott, hogy a kötéseket egy éjszakán át alkalmazzák.

tabletta

Felnőtt betegek. A mycosis kezelésére felnőttek standard dózisa 250 mg. A tablettákat szájon át kell szedni. A gyógyszer felszívódása nem kapcsolódik az étkezéshez. Az Exifint naponta egyszer kell bevenni.

A máj- és vesebetegségben szenvedő betegek dózismódosítást igényelnek - általában félbe van vágva.

gyerekek. A gyermekek napi adagja 125 mg, de a gyermek súlyától függően beállítható:

 • kevesebb, mint 20 kg (1/4 tabletta);
 • 20-40 kg (1/2 tabletta);
 • több mint 40 kg (1 tabletta).

Ellenjavallatok

Az "Exifin" mindkét dózisának tilalma a következő ellenjavallatokkal tilos:

 • részleges vese- vagy májműködési zavar;
 • alkoholfüggőség;
 • tumorok jelenléte az anamnézisben;
 • az anyagcsere folyamatok megsértése;
 • az összetevők intoleranciája;
 • a végtagok kardiovaszkuláris patológiája.

Tabletta esetén:

 • terhesség és szoptatás;
 • legfeljebb 2 éves korig;
 • pszoriázis;
 • vérbetegségek.

Kenőcsökhöz:

 • a csontvelő vérképződésének megsértése;
 • legfeljebb 12 éves korig.

Terhesség és laktémia

Az "Exifin" tabletták formájában tilos a terhesség és a szoptatás ideje alatt a magzatra gyakorolt ​​teratogén hatások miatt.

Szigorú javallatok jelenlétében megengedett a gyógyszerkészítmény használata krém formájában. Tanulmányok kimutatták, hogy topikális alkalmazás esetén a terbinafinnak nincs toxikus hatása a magzati szervekre és rendszerekre.

Szoptatás nem ellenjavallata a használatát krémet a terbinafin felszívódik az anyatejbe nagyon alacsony koncentrációban, amely nem okoz kárt a szervezetben vagy újszülött csecsemők.

Mellékhatások

Az "Exifin" helyi alkalmazásával előfordulhat irritáció, valamint közepes intenzitású égés és viszketés, amely 5-15 perc után következik be.

Az "Exifin" tablettát az alábbi mellékhatások jellemzik:

 • az ízlelőbuborékok megzavarása;
 • diszpeptikus jelenségek;
 • emésztési zavarok;
 • étvágytalanság;
 • a májenzimek aktivitásának növekedése;
 • hepatitisz, sárgaság;
 • epepangás;
 • fejfájás;
 • hajhullás;
 • myalgia, arthralgia;
 • depressziós szindróma;
 • thrombocytopenia;
 • neutropénia;
 • agranulocytosis;
 • epidermális necrolysis;
 • urticaria.

Fontos! Ha az Exifin bevétele során nemkívánatos következményekkel jár, orvosi segítséget kell kérnie.

farmakokinetikája

Lenyelés után a terbinafin gyorsan felszívódik, felhalmozódik a bőrben, a szövetekben, a dermisben, a körmökben. A fungicid hatás eléréséhez szükséges koncentrációt több hét használat után érik el. A hatóanyag a májban metabolizálódik, a plazmafehérjékkel való kapcsolat 98%. A szervezetből elsősorban a vizelettel választódik ki (80%), a többi - székletben.

Behatol az anyatejbe.

más

A krém vény nélkül kapható, tabletta - a recept szerint.

A gyógyszert legfeljebb 25 fokos hőmérsékleten kell tárolni. Felhasználhatósági időtartam - 3 évvel a gyártástól számítva.

Vélemények

(Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben)

[su_quote cite = "Alexander, 28 éves]" Exifin tablettákat vett a gomba kezelésére a nagy lábujjakon. Segítettek gyorsan. Körülbelül 3 hónap telt el, hogy teljesen megszabaduljon a fájdalomtól. Összehasonlításképpen - amikor az apa ugyanazt a problémát szenvedte el, olyan gyógyszereket írtak fel, amelyeket egy évig kellett bevenni. [/ su_quote]

[Su_quote cite = »Olga, 52 éves»] vásárolni«Ekzifin lánya, amikor felfedezte egy gomba táplálkozó (erős volt a bőrpír, égő és rettenetes szag). Néhány hetet töltöttünk az éjszakára, gézkötéssel. Kényelmesen csak naponta egyszer kell alkalmazni. A kenőcs használata során nem találtunk kellemetlen jelenségeket. A legfontosabb az, hogy gyorsan segít, ha még mindig olcsóbb lenne, akkor nagyszerű lenne. [/ su_quote]

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

ekzifin

A leírás aktuális 2015/07/02

 • Latin név: Exifine
 • ATX kód: D01AE15
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Dr. Reddy's Laboratories Kft. (India)

struktúra

A hatóanyag hatóanyaga - terbinafin.

További alkatrészek tabletta: MCC, előzselatinizált keményítő, vízmentes szilikon kolloid, nátrium-keményítő-glikolát, magnézium-sztearát.

Kiegészítő alkatrészek krémsztearil-alkohol, cetil-alkohol, cetil-palmitát, szorbitán-sztearát, nátrium-hidroxid, víz, benzilalkohol, izopropil-mirisztát, poliszorbát 60.

A kibocsátás formája

Az Exifin tablettákat, valamint a kenőcsöt is értékesítik.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer egy gombaellenes szer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A gyógyszer hatóanyaga tartozik allilamin. Úgy működik gombaellenes. Alacsony koncentrációban mindkettőt érinti gombaölő az élesztőgombák eszköze, Microsporum canis, dermatophytes Trychophyton, Epidermophyton floccosum, penészgombák és néhány dimorf gomba. Ez is fungisztatikus a gomba hatása Candida és micélium formák.

Exifin, bejutva a testbe, sérti a bioszintézist ergostsrola a gomba sejtmembránját blokkolva enzim szkvalén epoxidáz.

Belső használat esetén a készítmény a bőrben, a hajban és a körmökben elegendő mennyiségben halmozódik fel gombaölő intézkedéseket.

a szóbeli a recepció jól felszívódik. Az adag fele 0,8 óra elteltével felszívódik. 4.6 óra elteltével kerül elosztásra. 60-120 perc múlva a maximális koncentráció elérése után. Az étkezés nem befolyásolja a gyógyszer hatását. Biohasznosíthatóság - 80%.

A fehérjékkel való kapcsolat foka vérplazma - 99%. A hatóanyag gyorsan terjed a szövetekben. A faggyúmirigyek titkaiba lép, és nagy koncentrációban halmozódik fel a bőr alatti szövetekben, a szőrtüszőkben, a bőrbetegségekben és a hajban. A felezési idő körülbelül 17 óra.

Inaktivitással metabolizálódik metabolitok a májban. A beadott dózis körülbelül 80% -a ürül a vizelet formájában metabolitok, a többi széklet.

Le tudja választani az anyatejjel.

Használati utasítások

A Exifin krém a bőr gombás megbetegedéseinek megelőzésére és kezelésére szolgál:

 • színezett lichen;
 • trihofitia, rubrofitii, mikrosporiya, amelyeket érzékeny kórokozók okoznak;
 • élesztő fertőzések.

A tabletták az alábbiakkal láthatók:

 • onihomikozah;
 • mycosis a fejbőr;
 • candidiasis a bőr és a nyálkahártyák;
 • mycosisa bőr és a körmök okozta Trychophyton, Epidermophylom floccosum és Microsporum;
 • szigorú ótvar sima bőr a végtagok és a törzs, amelyek szisztémás terápiát igényelnek.

Ellenjavallatok

A krémet nem szabad alkalmazni, ha túlérzékenység az összetevők egyik összetevőjéhez.

A tabletták alkalmazása ellenjavallt a következő:

Gondosan a tablettákat használják, ha:

A krémet óvatosan használják, ha:

 • anyagcsere-betegségek;
 • májelégtelenség;
 • veseelégtelenség;
 • tumorok;
 • elnyomás csontvelő hematopoiesis;
 • 12 év alatti gyermekek;
 • alkoholizmus;
 • elzáródásos a végtagok edényeinek betegségei.

Mellékhatások

A tablettákkal történő negatív mellékhatások általában átmenetiek. Közülük vegye figyelembe a következőket:

 • emésztőrendszer: a teljes gyomor, émelygés, fájdalom, emésztési zavar, veszteség étvágy, hasmenés, az ízérzékelés megsértése (visszaállítása a megszakítás után);
 • immunrendszer: urticaria, Erythema multiforme;
 • izomrendszer: izomfájás, ízületi fájdalom;
 • más: fejfájás, fokozott fáradtság, rossz közérzet.

Ritka esetekben lehetséges depresszió, cholestasia, májgyulladás, sárgaság, szint emelkedése máj transzamináz, paresztézia, szédülés, hypoesthesia, a fokozott szorongás érzése, neutropenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, rendszer allergiás reakciók, psoriasis exserbáció, súlyos bőrreakciók, fokozott hajhullás.

A tabletták használatát abba kell hagyni, amikor hepatobiliáris diszfunkció és a bőrkiütések előrehaladása.

A krém használata olyan mellékhatásokat okozhat, mint a viszkető bőr, vérbőség és az alkalmazás helyén égett.

Használati utasítás Exifin (Módszer és adagolás)

A tablettákat orálisan adják be. A felvételi kurzust és rendszert egyedileg állítják be, és függenek a betegségtől.

Az Exifin-jelentésekben azt tanácsolják, hogy a felnőttek általában 250 mg hatóanyagot kapnak naponta. A kezelés időtartama az indikációktól függően a következő lehet:

 • onychomycosisban- kb. 6-12 hét. A körömfertőzések (kivéve a nagy lábujjakat), a fiatal betegek 12 hetesnél kevesebbet is szedhetnek. Amikor a nagy lábujj sérült, általában három hónapos tanfolyamot írnak elő. Ha a körmök túl lassan nőnek, a terápia hat hónapig vagy hosszabb ideig meghosszabbítható;
 • gombafertőzések bőr - az ujjak, az alján vagy a "zoknitípusok" kezelésének lokalizációjában 2-6 hétig tart; A test más részein fellépő fertőzések esetén, és mycoses, társítva Candida, - 2-4 hét; a mycosisfej, ​​provokált Microsporum canis, - Több mint egy hónap.

Gyermekeknek naponta 125 mg hatóanyagot adnak be (súly 20-40 kg). Ha a gyermek súlya legfeljebb 20 kg, a napi adag 62,5 mg (a tabletta negyedik része), és 40 kg súlyban 250 mg naponta vehet. A terápia folyamata mycoses a fejbőr - körülbelül egy hónap. Abban az esetben, ha Microsporum canis a vétel hosszabb lehet.

A krémet külsőleg alkalmazzák. Az alkalmazás helyén lévő bőrt először tisztítani és szárítani kell. Azok számára, akik Exifin kenőcsöt használnak, a használati utasítás azt javasolja, hogy az érintett és a szomszédos bőrfelületek vékony rétegen alkalmazzák, enyhén dörzsölve. Ha a fertőzést pelenka kiütés kísérte, az érintett területeket gézzel lehet lefedni (éjszaka is). A kezelés a betegségtől függ:

 • epidermomikózis törzs, lábak és lábak - a krémet naponta egyszer alkalmazzák 7 napig;
 • színezett lichen - A krémet 14 napig 1-2 alkalommal alkalmazzák naponta;
 • inguinalis epidermofit - A krémet hetente egyszer alkalmazzák 7-14 napig;
 • candidiasis bőr - a krémet 1-2 alkalommal naponta 7-14 napig alkalmazzák.

A terápia időtartama elsősorban a betegség jelzésein és súlyosságán alapul. A megnyilvánulások súlyosságának csökkenését az alkalmazás első napjaiban kell megfigyelni.

A visszaesés megakadályozása érdekében mycosis stop krémet használhat 2-3 tanfolyamot (mindegyik 2 hétig). Szünet közöttük - egy hét.

túladagolás

Abban az esetben, ha a tablettákat emelt dózisokban alkalmazzák, hányinger, fejfájás, golovokruzhenie, fájdalmas érzések az alsó hasban, ben gyomortáji nak hányás. Kezelésként a pácienst gyomormosásnak és későbbi adagolásnak vetik alá Aktivált szén. A terápia tüneti.

Az Exifin tejszín krém nélkül. Ha a gyógyszer véletlenül bejutott, ugyanazok a negatív reakciók alakulhatnak ki, mint a tabletták túladagolása esetén.

kölcsönhatás

A gyógyszer blokkolja SYR206 és biotranszfúzió a szervezetben triciklikus antidepresszánsok, valamint béta-blokkolók, szelektív szerotonin felvétel blokkolók, inhibitorok MAO típusú B, antiaritmiás és antinsihoticheskih gyógyszerek.

tekercsek enzimek CYP450 az Exifin hatóanyag gyorsabb felszabadulását eredményezheti. Adathibitorok enzimek, fordítva, lassíthatja a biotranszformációt és a kiválasztódást terbinafin. Ez a kombináció szükségessé teheti a dózisok korrekcióját.

terbinafin a orális fogamzásgátlók sérthet menstruációs ciklus.

Etanollal és májkárosító a gyógyszerek növelik a valószínűségét májkárosító hatást. Az Exifin is csökken földi távolság koffein és növeli felezési idejét.

Eladási feltételek

A tablettákat orvosi rendelvényre adják, a tejszínt túltöltik.

Tárolási feltételek

Tartsa a tejszínt kisgyermekektől távol. Az optimális hőmérséklet nem magasabb, mint 25 ° C (de nem fagyasztható).

A tablettákat sötét helyen kell tartani, ahol a kisgyermekek nem férhetnek hozzá. Hőmérséklet 25 ° -ig.

Lejárat dátuma

Mindkét kiadási forma esetében az eltarthatóság ideje a gyártástól számított 3 év.

analógok

A gyógyszertárakban a következő analógok találhatók az Exifin tablettákkal azonos kibocsátású formában:

A krém a következő analógokkal rendelkezik, amelyek hasonló hatásúak és a felszabadulás formája:

 • Terbinoks;
 • Terbizil;
 • Fungoterbin;
 • Binafin;
 • Mikonorm;
 • Termikon;
 • Atifin;
 • terbinafin;
 • Terbiks;
 • Terbifin;
 • Lamisil;
 • Terbized-Adzhio;
 • Ungusan;
 • Tebikur.

Vélemények Exifin-ről

Az Exifinre vonatkozó vélemények általában pozitívak. Azok, akik ezt a gyógyszert használják, a kenőcsöt és a tablettákat hatásos gyors hatóanyagként jellemzik.

A ritkán jelentett mellékhatásokról. Kizárólag az Exifin kenőcsökkel kapcsolatos megjegyzései mutatják be az alkalmazás kezdetén tapasztalható égő érzést, amely maga is elhalad, és nem igényli a gyógyszer visszavonását. A pozitív pillanatok között a betegek azt is megjegyzik, hogy a krém nem hagy foltokat a ruhákon, és kellemes illata van.

Az Exifin tabletta jelentései azt mutatják, hogy gyakran olcsóbb analógként használják lamizila.

Ár Exifin, hol vásárolni

Az Exifin ára függ a kibocsátás formájától. A tabletták meglehetősen drágák, ezért sokan inkább pénzváltásra törekszenek. A gyógyszertárakban hasonló hatású olcsóbb gyógyszer gyakran ajánlott Terbinafin-Teva. Az Exifin tabletta ára (16 darab csomagonként) körülbelül 700 rubel.

A krém sokkal olcsóbb. Így az Exifin kenőcs ára a legtöbb gyógyszertárban körülbelül 180 rubel.

Kenőcs Exifin

Az Exifin kenőcs olyan aktív gyógyszer, amelyet külső használatra szánnak. A hatóanyag aktív antimikotikus hatást fejt ki, ami segít a különböző típusú gomba semlegesítésében. A hatóanyag egyidejűleg fungicid és funktogastatikus hatást fejt ki, teljesen megszabadulva a gombás fertőzéstől. Az Exifin segít a bőr különböző gombás megbetegedéseinek gyógyításában, és segít felgyorsítani a szövetek javításának folyamatát.

Érdekes! Az Exifin kenőcsnek sok analógja van a terbinafin hatóanyagra alapozva. Az egyik legnépszerűbb analóg a Binafin, Atifin, Terbizil, Thermicon és mások. Szintén előállított egy gyógyszer, amelynek neve ugyanaz - a Terbinafine. Óvatosan tanulmányozza az előírt gyógyszerekre vonatkozó utasításokat. Ügyeljen az összetételére, ellenjavallataira és alkalmazási lehetőségeire.

bizonyság

Exifin - kenőcs, amely aktív gombaellenes hatást fejt ki. Segíti a gombás mikroflóra által okozott különböző bőrbetegségek gyógyítását. A kenőcs használata lehetővé teszi, hogy megtisztítsa a sebet a külföldi mikroorganizmusoktól, és felgyorsítsa az érintett bőr helyreállítását.

A gyógyszert bőrbetegségek, körömlemezek és fejbőr kezelésére írják fel.

Az Exifin kenőcs jelenlétében feltüntetett adatok:

 • Különböző típusú gombák által okozott bőrbetegségek;
 • A test bőrének gombás sérülései, valamint a lábak gombás fertőzései;
 • Epidermofitika az ágyékban;
 • Az élesztő által okozott epidermisz fertőzései;
 • candidiasis;
 • Többszínű zuzmó.

Ezenkívül a kenőcsöt számos más gombás etiológiájú betegség kezelésére írják fel, amelyek terbinafinnel vagy más alil-aminokkal való terápiára alkalmasak.

Az Exifin olyan gyógyszer, amely bizonyos korlátozásokkal rendelkezik. A kenőcs tilos, ha:

 • Károsodott vese- és májműködés;
 • Alkoholfüggőség;
 • A metabolikus folyamatok megsértése a szervezetben;
 • Az agyi keringés megsértése;
 • Alkalmazás gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban 12 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére;
 • A jóindulatú és rosszindulatú bőr bőrének daganata.

Fontos! Ennek a gyógyszernek a használata számos mellékhatást okozhat, amelyeket helyi tünetek jelentenek. Nagyon gyakran a mellékhatást bőrkiütés, bőrpír, égés és viszketés okozza a bőr kezelt területének területén.

struktúra

Kenőcs Az Exifin hatásos gombaellenes hatást fejt ki az aktív gombaellenes készítmény miatt. Ennek a helyi gyógyszernek az alapja a terbinafin népszerű farmakológiai anyaga.

A terbinafin egy aktív fungicid és fungisztatikus hatású anyag. Segíti a gombafertőzés fókuszálódását, megakadályozza a kórokozó sejtek további terjedését és károsítja a szomszédos bőr egészséges területeit.

A terbinafin széles gombaellenes hatást fejt ki, és segít a különböző gombák semlegesítésében. Ez az összetevő elpusztítja az idegen cellák membránjait és károsítja a fő komponenseit. Ennek következtében a gomba sejtjei nem érik el a bőr egészséges területét, és a sérülések fokozatosan eltűnnek.

Ennek az anyagnak a sajátossága a hatékony, de biztonságos működése. A terbinafin nem befolyásolja az egészséges sejtek egészségét, az egészséges sejtek szerkezetét és funkcionalitását. Az Exifin kenőcsnek köszönhetően a terápiás hatást csak a gomba által károsított területeken végezzük. Ha az utasításoknak megfelelően használják, a kenőcs biztonságos a bőr és a test egészére nézve.

Az Exifin kenőcs alapja egy olyan segédanyag komplex, amely a szükséges kenőcs konzisztenciát alkotja. A készítmény tökéletesen eloszlik a bőrön, lágyul és nem sérti meg.

Mennyibe kerül? Az Exifin kenőcs ára 10 g csőben 180 rubel. Ügyeljen arra, hogy konzultáljon kezelőorvosával, mely gombaellenes szer hatásos lesz az Ön esetében. Ne öngyógyítás!

következtetés

Kenőcs Az Exifin egy gombaellenes hatású gyógyszer. Ez a gyógyszer segít idegen sejtek és gombás fertőzések elpusztításában. A kenőcs az utasításoknak és a kezelőorvos által előírt dózisoknak megfelelően felgyorsítja a gyógyulási folyamatot és megakadályozza számos szövődmény kialakulását.

Az Exiin kenőcs és alkalmazási szabályok alkalmazása:

 1. Amikor a bőr gombás fertőzése nagyon fontos a bőrhigiénia megfigyeléséhez. Az Exxin alkalmazása előtt nagyon fontos, hogy az érintett bőrfelületet mossa és száraz legyen.
 2. Alkalmazza a hatóanyagot vékony rétegben a gombafertőzés területén.
 3. Alkalmazáskor a kenőcs nem csak az epidermisz érintett területére oszlik, hanem a szomszédos, egészséges bőrfelületeken is.
 4. Különös figyelmet fordítsunk a bőr nehezen elérhető területeire, a körömlemezekre és az interdigital terekre.
 5. Az Exifin hatóanyag sokszorosának és gyakoriságának meghatározása a gombafertőzés jellemzőitől és lokalizációjától függ.
 6. Átlagosan a kenőcsöt napi 1 alkalommal naponta 1 és 2 hét között kell alkalmazni.

Exifin krém - használati utasítás

Ez a használati utasítás minden kérdésedre válaszol a gombaellenes Exifin Cream hatóanyaggal kapcsolatban.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az Exifin két dózisformában kapható - külsőleges krém és tabletták orális adagolásra. A krém hatékonyabb, szélesebb spektrummal rendelkezik, és ugyanakkor 4-szer kevesebb a tabletta csomagolásánál. Ebben a kézikönyvben a krémről van szó. 10 gramm fémcsövekből áll. A tabletták buborékcsomagolásban kaphatók csomagolásban (16, 20, 28 vagy 40 db / csomag).

A hatóanyag a terbinafin-hidroklorid (10 milligramm / g tejszín).

Amint tartóelemek a tejszínt tartoznak a fenil-karbinol, mirisztátot és az izopropil-alkohol, a marónátron (nátrium-hidroxid), a poliszorbát, E491, ref, sztearil-alkohol, palmitinsav-etil-észter és a víz.

A hatóanyagot és egy fungicid fungistaticheskimim tulajdonságai, vagyis a kiküszöböli a káros gombák és spórák, valamint megakadályozza, hogy a növekedés és a szaporodás a patogén gombák. Továbbá a hatóanyag fokozatosan elpusztítja a gomba sejtmembránját, és elősegíti a sejtekben lévő parazita számára mérgező anyagok felhalmozódását. Ez a gomba halálához vezet.

A gyógyszert vény nélkül kapják a gyógyszertárak.

Használati utasítások

Gyógykészítmény Az Exifin krémet az alábbi betegségek kezelésére írják fel:

 • dermatophytosis (beleértve a Hebra ekcémáját);
 • gyűrű / színes liliom;
 • lágyék epidermophytosis férfiaknál;
 • Candidiasis balanoposthitis nőkben;
 • vörös trichophyton által okozott mycosis;
 • gyulladáscsökkenés candidiasis;
 • élesztő patogén organizmusok (beleértve a candidiasis) által okozott mycosis;
 • körömgomba;
 • szisztémás gombás fertőzések;
 • A bőr egyéb mikózisa, beleértve a keratitiset és a szőrös területeket.

Használati utasítások

Alkalmazás gombás fertőzések kezelésére és a lábak és körmök mikózisának jó gyógyszeres kezelésére gyermekeknél. A bőrt érintő területet alaposan mossa le meleg vízzel és szappannal, és finoman törölje vagy várjon, amíg teljesen megszárad. A bőrt antiszeptikummal kell kezelni. Vigyen fel egy vékony réteg krémet az érintett bőr és a környező területek, egyenletesen szétosztani az egész felületén, enyhén dörzsölje be a bőrbe, vigyázva, hogy ne zavarják a integritását a bőrt.

Ha szükséges, használjon elzáró (hermetikus) kötszereket, vagy egyszerűen csak takarja le a kezelt területet gézzel vagy kötéssel.

Hozzávetőleges adagolási rend:

Annak elkerülése érdekében, visszaesések, ha a krém a köröm gombás és áll meg a főétel megy 2-3 megelőzés - minden 14. napon (1 alkalmazni a krémet naponta egyszer), a szünet tanfolyamok 7 nap. Az átlagos ár Oroszországban egy csomag Exifin krém 10 gramm 250 rubel.

Ellenjavallatok

A hatóanyag alkalmazása ellenjavallt azoknak a személyeknek, akiknek a hatóanyaggal és / vagy az alkotórészt alkotó segédkomponensekkel szembeni intoleranciája van.

Óvatosan alkalmazható a következő feltételek mellett:

 • súlyos krónikus veseelégtelenség;
 • súlyos krónikus májbetegségek;
 • alkoholizmus;
 • a szervezet hemopoetikus rendszerének megzavarása;
 • rózsaszín zuzmó Zhibera;
 • különböző természetű tumorok jelenléte;
 • anyagcserezavarok;
 • az erek vezetőképességének zavara;
 • lineáris fosztja;
 • tizenkét évnél rövidebb;
 • a terhesség és a laktáció ideje alatt.

Mellékhatások

Különböző helyi allergiás reakciók (viszketés, égő érzés), véráramlás a krém alkalmazásának helyére.

Vigyázzon, hogy az Exifin krém ne kerüljön a test nyálkahártyájába, a bőr integritásának sérülése esetén, a szemébe. A krém véletlen lenyelése esetén dyspeptikus jelenségek (émelygés, hasi fájdalom), fejfájás, bőrkiütés, szédülés alakulhat ki. Öblítse le a gyomrot meleg vízzel vagy gyenge szódabikarbónáttal, majd vegye be az enteroszorbenst (például aktív szén).

A más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásokat nem azonosították. A külső alkalmazással járó túladagolás esetei nem fixek és nem valószínűek.

analógok

Hasonló farmakológiai hatások a következő gyógyszerek:

Szakértők véleménye

Bőrgyógyász az álnév alatt Love Love:

Gyakran az emberek sok pénzt költenek drága krémekre és kenőcsökre a gombából, de nem segítenek megszabadulni a tünetektől. Ilyen esetekben általában Exifin krémet írnak le. Ez egy nagyszerű eszköz, annak ellenére, hogy nagyon olcsó. Ha nem vagy biztos abban, hogy meg akarja-e venni, mert nem tudja, hogy gyógyít-e vagy sem, akkor biztonságosan megvásárolja - nem lesz nyom a maradékból!

Vásárlói vélemények

Vásárló papír blanshe:

Csak a leginkább bizonyított gyógyszerek vannak a gyógyszeres szekrényben, és az Ekzifin szerepel a listán. A gomba gyakori és nagyon kellemetlen probléma, de az Exifin könnyen megoldhatja. Az Exifin Cream segít a körömgomba, a bőr, a zuzmó és egyéb mikózisok megállításában.

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

A vevő a Vasilek85 álnév alatt:

Gyorsan kiküszöböli a gombát, olcsó. Ahelyett, hogy megvásárolnék a kábítószereket, amelyeket mindig hirdetnek a tévében, szerencsére úgy döntöttem, hogy megveszem az Exifin Creamt. Legalább 300 rubelt mentett! A gomba 3 napig tartott, de folytatom a pályát, hogy ne jelenjenek meg újra.