Candide B

A leírás aktuális 2016/06/01

 • Latin név: Candid B
 • ATX kód: D01AC20
 • Hatóanyag: Beclometazon + Clotrimazole (Beclometasone + Clotrimasole)
 • Gyártó: Glenmark Gyógyszergyár Zrt. (India)

struktúra

A Candid B készítmény két aktív összetevőből áll: 1 g tejszín 10 mg-ot tartalmaz klotrimazol és 250 μg beklometaszon.

Továbbá, egy krém számos kiegészítő összetevők: vazelin, benzil-alkohol, folyékony paraffin, metil-parabén, propil-parabén, cetomacrogol viasz, butilezett hidroxi-toluol, nátrium-dihidrogén-foszfát, propilénglikol, nátrium-foszfát, vízmentes, vízzel.

A kibocsátás formája

Jelenleg gyártják Candide B krém. Ez a termék fehér színű, egységes konzisztenciájú. Külsőleg alkalmazva, 15 g alumínium csövekben van elhelyezve, egy csövet helyeznek egy kartonpapírba.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Candida B a következőképpen működik: gyulladáscsökkentő és gombaellenes helyi eszközök. A drognak van antipruritikus, antiallergiás, anti-exudatív hatást.

Aktív komponens klotrimazol az imidazol származéka, a gombaellenes hatások széles skáláját mutatja. Az anyag hatása alatt megszakad az ergoszterin szintézise, ​​amely része a gombasejtek membránjának. Ennek eredményeképpen a tulajdonságai és szerkezete változik, a sejt lízise megtörténik. Sokkal érzékenyebben klotrimazolra bőrbetegségek, élesztők, penészgombák, szintén része a kórokozó Pityriasis versicolor, amely kiváltja a fejlesztés több színű zuzmó és a kórokozók erythrasma.

Antimikrobiális hatást figyeltek meg a gram-pozitív és a gram-negatív baktériumok tekintetében és viszonylag Trichomonas vaginalis.

Beclometazon-dipropionát anti-allergiás, gyulladáscsökkentő, antipruritikus szerként működik. Ha ezt az összetevőt alkalmazzák, az allergiás és gyulladásos bőrreakciók elnyomása, valamint a fokozott proliferációval járó reakciók kifelé mutatnak. Ennek eredményeként csökken a bőrbetegségek tüneteinek súlyossága, valamint a szubjektív érzések.

Farmakokinetika és farmakodinamika

anyag klotrimazol rosszul felszívódott a nyálkahártyákon és a bőrön, ezért nem volt szisztémás hatás a Candida B. gyógyszer alkalmazása során.

A gyógyszer alkalmazása esetén a klotrimazol szignifikánsabb koncentrációja felhám, mint a dermis és a szubkután zsír.

Használati utasítások

A Candida B hasznos a gombák fertőző betegségeihez, különösen akkor, ha az ilyen betegségek akut eczematous megnyilvánulásokkal járnak. Adjunk kenőcsöt a Candida B-nek ilyen betegségekben:

Ellenjavallatok

A termék az alábbi esetekben ellenjavallt:

 • fokozott érzékenységgel;
 • posztvakcinális eredetű bőrreakciókkal;
 • a tuberkulózis bőr;
 • bőrbetegségben szenvedő betegeknél szifilisz;
 • a betegek egyszerűek herpesz;
 • a blastomycosis, actinomycosis, sporotrichosis;
 • a krónikus betegeknél kialakuló trofikus fekélyek esetén vénás elégtelenség;
 • bőrdaganatok esetén;
 • a szoptatás.

Mellékhatások

Rendszerint a gyógyszerkészítmények alkalmazása során kis mellékhatások figyelhetők meg. Néha Candide B krémet alkalmazva a betegnek helyi manifesztációi lehetnek allergia égési érzés, bőrpír, bizsergés formájában a helyszínen, ahol a krémet alkalmazták.

Ritka esetekben a betegek hipopigmentáció, akne-szerű változások, bőr atrófia, hypertrichosis, striae, a bőr másodlagos fertőzései.

CANDID B krém, használati utasítás (Módszer és adagolás)

A termék használatának során a betegnek szigorúan be kell tartania a Candida B használatára vonatkozó utasításokat. A krémet külsőleg kell felhordani, mielőtt használatba venné, az érintett bőrfelületeket alaposan meg kell mosni és kiszáradni. Vegyünk egy vékony réteget a gyógyszerre, naponta 2-3 alkalommal.

Azok a betegek, akik szenvednek candidiasis, inguinalis epidermofit, sima bőr mikroporózis, A krémet naponta két hétig kell alkalmazni. Betegek a epidermófikus megállás az ügynököt négy hétig alkalmazzák. A krónikus megbetegedések kezelésében tanácsos a krónikus kezelést még néhány napig alkalmazni, miután a tünetek teljesen eltűntek, a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.

túladagolás

Ha alapok beklometaszon kérte a hosszú idő, és továbbra is használják nagy felületen a bőr károsodott integritását, kialakulhat káros hatásokat, amelyek kapcsolatban vannak a kudarc és elnyomása a mellékvesekéreg működését. Emellett az ilyen megnyilvánulások akkor is megfigyelhetők, ha krémeket használnak az elzáródott kötszer használatával, és gyermekek hosszan kezelik ezt a gyógyszert. Tünetek jelentkezése esetén a kezelést abba kell hagyni, és ha szükséges, tüneti kezelést kell végezni.

kölcsönhatás

Ha a vaginálisan adják be, a klotrimazol csökkenti az aktivitást Amphotericin B, valamint számos egyéb polién antibiotikumok.

A klotrimazol aktivitása csökkenhet, ha a szert egyidejűleg alkalmazzák nystatin.

Eladási feltételek

A Candide kenőcs orvosi rendelvény nélkül kapható.

Tárolási feltételek

A terméket legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten tárolja.

Lejárat dátuma

Candide B kenőcsöt 3 évig tárolhat.

Különleges utasítások

Feltéve, hogy a Candida B kenőcs első alkalmazása során a bőr túlérzékenységének tünetei alakulnak ki, haladéktalanul meg kell szakítani a kezelést és orvoshoz kell fordulni.

Javasolt, hogy ne használjon hosszú ideig kenőcsöt, különösen gyermekek kezelésére. Hosszantartó terápiával a mellékvese funkciót elnyomhatja.

A kenőcs nagy felületen való alkalmazásakor vagy az okklúziós kötszer alkalmazásakor a beclometazon szisztémás abszorpciója figyelhető meg.

Ne hagyja, hogy a kenőcs a szemébe kerüljön, ne nyúljon a nyálkahártyákra, vagy a szem területén lévő bőrre.

A fertőzés továbbfejlesztésével vagy elterjedésével a kezelést meg kell szüntetni és antimikrobiális terápiát kell előírni.

Fontos, hogy alaposan megtisztítsa a bőrt, mielőtt a kenőcs Candid B.

Nincs bizonyíték arra, hogy a gyógyszer negatív hatással lenne a páciensnek a járművek vezetésére és pontos mechanizmusokkal való működésére.

Candide B analógok

A gyógyszer analógjai gyógyszerek imidet, antifungol, klotrimazol, Kandizol, Kanesten, Amiklon, stb. Ezek az anyagok azonban csak egy hatóanyagot tartalmaznak - klotrimazol. Vannak gyertyák is a klotrimazollal.

Gyermekeknek

Gyermekek kezelésére használják, ha szükséges, de csak az orvos felügyelete alatt és kinevezésénél.

Terhesség és laktáció

Külsőleg alkalmazható terhes nőknél, ha az anyára gyakorolt ​​várható hatás meghaladja a magzat potenciális veszélyét. A Candida B használata során a terhesség hosszú ideig nem használható, és a bőr nagy területeit is kezeli.

Kenőcsöt alkalmazzon szoptatás Ez csak szigorú indikációk jelenlétében lehetséges, mivel nem ismert, hogy az aktív összetevők beléptek-e az anyatejbe. Ne alkalmazza az emlőmirigyeket a csecsemő táplálása előtt.

Értékelések Candide B

A felhasználók az interneten közzé teszik a Candida B véleményét, de ezek többnyire pozitívak. Megjegyzik, hogy a gyógyszer hatékony gombás betegségekben, gyorsan megszünteti a betegség tüneteit. A felhasználók ezt írják viszket és bőr peeling több eljárás után eltűnik. Vannak olyan szülők véleménye is, akik kenőcsöt alkalmaztak a gyermekek kezelésére és pozitív eredményeket értek el.

Ár Candide B, hol lehet megvásárolni

A gyógyszertárakban a Candida B krém ára 420 g, egy 15 g-os cső esetében. Kenőcs bármely gyógyszertárban megvásárolható.

A Candida krém analógjai

Candide (krém) Értékelés: 207

A Candida krém analógjai

Az analóg ára olcsóbb, mint 166 rubel.

Gyártó: Hyperion SA (Románia), GlaxoSmithKline (Egyesült Királyság)
Kiadványok:

 • 1% -os krém, 20 g (Hyperion CA); Ár 68 rubel
 • 1% -os krém, 20 g (GlaxoSmithKline); Az ár 129 rubel
A klotrimazol árai az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Klotrimazol bántam élesztő, nem csak te és olyan fájdalmas viszketés és égő érzés, ezért az összes ilyen kellemetlen érzéseket felerősödnek, miután a krémet úgy, hogy kívánatos lenne, hogy mászni a falon, vagy gyorsan elmossa a sárban. De légy türelmes, akkor mi a teendő, és hála Istennek, legalább nem hiába - hatékonyságának klotrimazol a magasságból, én még a fejlett formája a betegség mindössze 6 nap gyógyítani. Azonban volt egy gond - a krém nem megfelelően felszívódik, a mosoda piszkos, ezért nem teheti meg a napi munkát. És Candida klotrimazol nem más, és megpróbáltam később -, és úgy érzi ugyanazt, és a hatás ugyanaz, de az ára egy analóg sokkal jövedelmezőbb.

Nem vagyok teljesen elégedett velük. Az ár természetesen jó, a krém olcsó, de erősen égő érzést kelt, mintha ön maga tudná, hol van a szén, horror. A nőgyógyász azt mondta, hogy hüvelyi candidiasis esetén a Clotrimazole-t kell alkalmazni a tamponra és be kell inni, majd le kell feküdnie - úgyhogy a krém teljesen felszívódik, mert ezt csináltam lefekvés előtt. És mivel ez az égő érzés általában nem csökkent néhány órára, egyetlen szem sem maradt aludni. Ha a napot használják, az eredmény egy egyszerű dilemma. Igen, és a Clotrimazole csak gyenge tollal fog segíteni, először, amikor még mindig viszket, hogy ne ijedjék - ha rossz, hogy a halott poultice - megpróbálta, tudjuk. Jobb a Pimafucin bevétele - drága, de a hatás jó és nem ég.

Канизон (крем) → Szinonimák Értékelés: 173

Az analóg olcsóbb, mint 159 rubel.

A Canison esetében egyértelműen elvesztettem, jobb volt többször fizetni, és azonnal vásárolni Candide-t. A textúrája nem olyan, mint egy krémet, bár krémnek nevezik - nagyon zsíros, rosszul felszívódik. Ha kezelt banális szájpenész, kár ettől kevésbé lenne, de valahogyan meggyógyítottam gomba láb, és amint a lábát a cipő kezdő izzad, úgy érezte, mintha a lába van olajos sárban, zokni krém áztatott - mosni őket, majd keményen, a krém kellemetlen szaga ugyanaz marad. De ami a legfontosabb - Canison egyáltalán nem segített nekem. Valahol 5 hét töltött cső (az elme kellett dobni egy krém, de elcsépelt varangy fuldokló és rendszeresen mosni zokni) és gomba bár henna - karcos, és húzza le a bőrt is, nincs javulás történt. És most kezemben kezelnek - csak 2 hét kezelés folyik, és a viszketés már gyengült, és a bőr jobban néz ki. Nem értettem az oka az ilyen hatékonysági különbségek - a hatóanyag és annak adagolás azonos, de az a tény is - ezúttal jobb, hogy olyan drága.

Analóg olcsóbb, mint 66 rubel.

Nem is reménykedik, hogy gyógyítja a zuzmót - próbáltam Kanestenont, egy teljes kudarcot. Ideiglenes megkönnyebbülés, amit kapsz - égő és viszkető egy kicsit visszavonulást, de csak néhány óráig, akkor újra meg akarsz ordítani. Magukon a foltokon a krém egyáltalán nem érinti - egy fél és fél múlva megkenve, semmit! Ezenkívül az új megjelenik - ami azt jelenti, hogy a betegség teljes sebességgel fejlődik ki, és a Kanestena gomba bőrön való jelenléte oldalán. Oké, nincs semmilyen mellékhatása, keveset töltöttem a "kudarc" -on, de az előkészítésnél a legfontosabb a hatás, és ebben az esetben egyedül érdemel kulturált szavakat. Ennek eredményeképpen ő köpött, megvásárolta az Irunint és gyorsan felépült, így csak megfosztva tablettákat.

Analóg Candide

Candide (hüvelyi tabletták) Értékelés: 133

A Candide analógjai

Az analóg drágább 151 rubelből.

Az analóg drágább 282 dörzsölésből.

Az analóg drágább 370 dörzsölésből.

Az analóg 152 rubelből drágább.

Analóg olcsóbb 14 rubel.

Gyártó: Hyperion SA (Románia), GlaxoSmithKline (Egyesült Királyság)
Kiadványok:

 • 1% -os krém, 20 g (Hyperion CA); Ár 68 rubel
 • 1% -os krém, 20 g (GlaxoSmithKline); Az ár 129 rubel
A klotrimazol árai az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Az analóg drágább 66 rubelből.

Gyártó: Agio Pharmaceuticals Ltd. (India)
Kiadványok:

 • Krém 2%, 15 g; Az ár 148 rubel
 • 1% -os krém, 20 g (GlaxoSmithKline); Az ár 129 rubel
A Mikozon árai az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Analóg olcsóbb 7 rubelből.

Gyártó: Agio (India)
Kiadványok:

 • 1% -os krém, 20 g; Az ár 75 rubel
 • 1% -os krém, 20 g (GlaxoSmithKline); Az ár 129 rubel
Az online gyógyszertárak ágyúinak árai
Használati utasítások

Az analóg ára olcsóbb, mint 29 rubel.

Gyártó: Szintézis (Oroszország)
Kiadványok:

 • 1% -os krém, 30 g; Az ár 53 rubel
 • 1% -os krém, 20 g (GlaxoSmithKline); Az ár 129 rubel
Bifosin árak az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Az analóg drágább 86 rubelből.

Gyártó: Bayer (Németország)
Kiadványok:

 • 1% -os krém, 20 g; Az ára 168 rubel
 • 1% -os krém, 20 g (GlaxoSmithKline); Az ár 129 rubel
Kanesten árak az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Az analóg drágább 571 rubelből.

Gyártó: Gideon Richter (Magyarország)
Kiadványok:

 • A hüvelykrém. 5 év; Az ára 653 rubel
 • 1% -os krém, 20 g (GlaxoSmithKline); Az ár 129 rubel
Az online gyógyszertárak Gynofort árai
Használati utasítások

Az analóg drágább 389 rubelből.

Gyártó: Nizhpharm (Oroszország)
Kiadványok:

 • Gyertyák 400 mg. 5 darab; Az ár 471 rubel
 • Gyertyák 400 mg. 10 db; Az ár 665 rubel
A Livarol árai az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Az analóg drágább 347 rubelből.

Gyártó: Janssen-Szilag (Belgium)
Kiadványok:

 • Gyertyák 50 mg. 15 db; Az ár 547 rubel
 • Gyertyák 150 mg. 3 db; Az ára 429 rubel
A Gino-pevaril árai az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Az analóg drágább 397 rubelből.

Gyártó: Aegis (Magyarország)
Kiadványok:

 • Gyertyák 300 mg. 1 darab; Az ára 479 rubel
 • Gyertyák 150 mg. 3 db; Az ára 429 rubel
Az online gyógyszertárak Zalain árai
Használati utasítások

Candide

A Candide a klotrimazol kereskedelmi neve, amely népszerű gyógyhatású a bőr és a szájnyálkahártya fertőzései, valamint a gombás patogenezis urogenitális betegségei. A gyógyszergyártó az indiai gyógyszergyár, a Glenmark Pharmaceuticals. Alkalmazás részletei Candide útmutató írja le, mint gombaellenes szer, amely segít szemben a legtöbb dermatophyták, élesztők és gombák, valamint néhány, a baktériumok és a baktériumok, így sztreptokokkuszok, Staphylococcus és más Gram-pozitív kórokozók.

kérelem

A clotrimazol a hatóanyag (LS), egy imidazol alapú gyógyszer hatóanyaga. A Candida-on feltüntetett adatok azonosak a klotrimazollal:

 • candidiasis szájgyulladás - a szájüreg nyálkahártya betegsége;
 • az urogenitális trichomoniasis egy gombás fertőzés, amelyet egy trichomonas baktérium okoz;
 • pityriasis és / vagy színes zuzmó - gombás fertőzés a bőrön a csomagtartón és a mellkason;
 • gyalogos gomba (úgynevezett sportoló láb);
 • a kéz és a láb körmök gombás megbetegedése;
 • hüvelyi candidiasis;
 • vaginitis, vulvitis (külső női nemi szervek fertőzése);
 • Gomba kiegyensúlyozás (a pénisz és a fityma fejbőrének megbetegedése);
 • a bőr felületes mikózisai;
 • a női nemi szervek szennyvízkezelése a szállítás előtt.

A klotrimazol fungicid aktivitást mutat - gátolja a gombák növekedését és reprodukcióját, ami befolyásolja a mikroorganizmusok sejtmembránját. Külsőleg használva rosszul felszívódik a bőrbe és a nyálkahártyákba.

A cukorka a gyógyszer formájától függően topikális vagy topikális alkalmazásra / beadásra alkalmazható - a bőrön vagy a nyálkahártyán alkalmazva, és a gombabetegségek kezelésére a vaginába is beillesztésre kerül. Ha a szájnyálkahártyával, a hüvelyzel és a pénisz fejével érintkezik, a hatóanyag legfeljebb 10% -a felszívódik.

A kibocsátás formái

A Candide különböző formákban kapható kültéri és helyi használatra:

A gyógyszer minden formája 10 mg klotrimazolt tartalmaz 1 g anyagonként.

Használati utasítások

Alapján gyógyszer formájától, azt alkalmazzák a különböző területeken a test (a bőr körül a köröm láb, bőr redők, pénisz) vagy be lehet helyezni a hüvelybe egy felhordó, vagy mint a tabletták.

A szájüreg számára

A candidiasis szájgyulladás esetén helyi gyógyszerként egy oldatot alkalmaznak, amelyet a szájnyálkahártya érintett helyére egy napi 3-4 alkalommal pamut törlővel alkalmaznak. A kezelés folyamata - legfeljebb 5 napig, vagy amíg a gombás fertőzés a nyálkahártya eltűnik.

Nyitott bőrterületekre

A kezelés a gombás láb és a köröm gombás bőr színe vagy tinea versicolor, megnyilvánult formájában kiütések, öregségi foltok, bőrpír, viszketés, a hajlatokat, figyelembe gél / krémet. A bőrön vagy a nyálkahártyán a bőrhigiénés után naponta 1-2 alkalommal kis mennyiségű anyagot kell alkalmazni. A terápia folyamata - akár 3-4 hétig, és további 14 nap az eredmény rögzítéséhez.

A nemi szervek számára

A Candida-t férfiak és nők is használhatják a vulva, a hüvely, a húgycső és a gigantikus pénisz és fityma kezelésére. Ha a vulvafertőzés (a nők külső genitáliája) és a pénisz fejét használják por vagy gél formájában, amelyet 1-2 héten át 2-3 alkalommal alkalmaznak.

Amikor a hüvelygyulladás (hüvelygyulladás) candidiasisát használták a hüvelybe. A kezelés időpontja: 500 mg, 200 mg minden nap 3 napig vagy 100 mg 7 napig. A gélt mélyen behelyezzük a hüvelybe a fekvő helyzetbe egy hüvelyes applikátor segítségével, amely LS-el van csomagolva. A gyógyszert intravaginálisan kell beadni a nemi higiénia utáni lefekvés előtt.

A gyógyszer eredeti csomagolásában zárt helyen, száraz helyen, közvetlen napfénytől védve, legfeljebb 25 fokos hőmérsékleten tartandó.

Ellenjavallatok

A hatóanyag nem javasolt a hatóanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. A terhesség ideje alatt a Candide-t fertőzés kezelésére csak a bőr nyílt részén - a lábakon vagy a kezeken keresztül - lehet kezelni. A tabletta vagy gél formájában lévő gyógyszer nem ajánlott az első trimeszterben történő alkalmazásra, mivel nincs bizonyíték arra, hogy a hatóanyag a fejlődő magzatra hat. 2-3 trimeszterben az intravaginális tabletta formájában történő alkalmazást feltételesen engedélyezik orvos ajánlása szerint. Nemkívánatos speciális applikátor, melynek dugattyúja van a beadáshoz.

Amikor a szoptatás nem ajánlott kábítószerek használatára, tk. nem ismeretes, hogy képes behatolni az anya anyatejébe.

Menstruáció alatt a gyógyszert nem használják. A krém, gél vagy por alkalmazása a candida balzsam vagy vulvitis kezelésére ajánlott tartózkodni a szexuális viszonytól. Bizonyíték van arra, hogy a klotrimazolon alapuló kenőcsök és gélek befolyásolják a latexet, és csökkenthetik a fogamzásgátlók hatékonyságát.

A nemi szervi fertőzés kezelésére férfiak és nők esetében ajánlott mindkét partner kábítószerrel történő kezelése az újbóli fertőzés elkerülése érdekében.

adagolás

A helyi alkalmazás a nyitott területek a test, valamint akkor is, amikor adjuk be a hüvelybe, és a helyi alkalmazásra a szájüregben a maximális egyszeri dózis 0,5-1 ml oldatot vagy 500-1000 mg-os tabletta. Az anyag jól tolerálható a szervezetben, az oldallergiás reakciók ritkák.

Mellékhatások

A gyártó által a Candida kültéri vagy helyi használatára feljegyzett mellékhatások a következők:

 • külső használattal - égő érzés, viszketés, bőrpír, duzzanat vagy hámlás;
 • urogenitális gombás megbetegedések kezelésében - viszketés, égés, külső genitáliák nyálkahártyájának puffadása, genitális traktus kiürítése, gyakori vágy a vizelésre, fájdalom az együttélés során;
 • szájüregi stomatitis kezelésére - a szájnyálkahártya bőrpírja, viszketése vagy irritációja az alkalmazás területén.

Ha ezeket a mellékhatásokat leírták, javasoljuk, hogy abbahagyja a Clotrimazole-on alapuló Candida és más gyógyszereket. A bőrgyógyászok azt javasolják, hogy válasszanak egy másik, antimikotikus összetevőből álló gyógyszert.

A Candida költsége a kibocsátás típusától függően a következő értékek között változik:

 • hüvelyi tabletta - 65-80 rubel;
 • megoldás külső használatra - 330-370 rubel;
 • folyadék helyi alkalmazáshoz - 260-300 rubel;
 • por - 295-335 rubel;
 • krém külső használatra - 230-285 rubel;
 • hüvelyi gél - 100-120 rubel.

analógok

A Candide számos analóggal rendelkezik - a klotrimazolon alapuló, külső és helyi felhasználásra szánt készítmények:

 • Candide-B6 (tabletták).
 • Clotrimazole (krém és kenőcs, tabletta).
 • Canison (krém, gél, tabletták a hüvelybe való behelyezésre, por külső használatra).
 • Kandizol (tabletták a hüvelybe történő beillesztéshez, krém külső használatra).

A klotrimazol olyan hatóanyagok része, mint a Kanesten, Imidil, Amicon, Faktodin, Kandibene.

A fent leírt gyógyszerek szinonimák vagy teljes szerkezeti analógok, azonos hatóanyaggal rendelkezik. A Candida olyan analógjainak, amelyek hasonló farmakológiai hatást fejtenek ki, a gyógyszereket más gombaellenes gyógyszerek alapján osztályozhatják:

 • ketokonazol (kereskedelmi neve: Livarol, Dermazol, Mycosorol);
 • miconazol (a Ginezol 7, Mikozon készítményekben);
 • Naftifin (Exodermil, Mizol Evalar);
 • terbinafin (Lamisil, Lamikan, Fungoterbine);
 • Flukonazol (Diflucan, Flokoside, Flucostat).

Ezek és más gombaellenes szerek ajánlottak a körmök, lábak, az urogenitális gombás fertőzések, a szájgyulladás és a bőr és a nyálkahártyák más fókuszáltozásainak kezelésére. A készítményeket külső és helyi szerek (gélek, krémek, porok, oldatok, spray-k, samponok) formájában lehet megtalálni.

túladagolás

A klotrimazol túladagolásra nincs bizonyíték topikális vagy topikális alkalmazásra. Alkalmi lenyelés esetén olyan tünetek jelentkezhetnek, mint például émelygés, hányás, gyomorégés, étvágytalanság, gyomorfájdalom és májműködés károsodása. Kezelés - tüneti (szorbens, antacid, antiemetikus gyógyszerek szedése).

Vélemények

A Candide gyógyszerről készült legtöbb értékelés azt jelzi, hogy nagy hatásfokú. Visszajelzést talál a megoldásról a helyi alkalmazáshoz, valamint a krémhez és a gélhez.

A Candide-t szedő betegek többsége pozitívan reagált a gyógyszer megfizethető árára.

következtetés

Candid - modern gombaellenes hatóanyag alapján klotrimazol értékesített oldat formájában, tabletta a beadás a hüvelybe, krém, gél, és a por a külső és helyi alkalmazásra. A hatóanyag esetében jó gombaölő hatása, így ezekben a betegségekben, mint lábgomba és köröm, szájpenész, balanitis, a bőr gombás fertőzések, stomatitis és egyéb elváltozások a bőrön és a nyálkahártyákon gomba eredetű.

A gyógyszer korhatár nélkül alkalmazható. A kivétel az egyéni érzékenység a clotrimazolra, valamint a terhességre.

Candide Moszkvában

oktatás

Az imidazol-származékok csoportjába tartozó gombaellenes szer helyileg alkalmazható. Ez az ergoszterin szintézisének zavara miatt működik, amely a gombák sejtmembránjának szerves része. Számos fellépés van.

Aktív dermatophyták, penészgombák, Candida gombák, Malassezia furfur ellen.

A clotrimazol a Corynebacterium minutissimum, a Streptococcus spp., A Staphylococcus spp., A Trichomonas vaginalis ellen is aktív.

Külső alkalmazásokhoz 2-4 héten át 2-3 nap / napig érintse az érintett bőrfelületet.

A szájüreg kezelésénél 1-2 nap / nap legfeljebb 7 napig alkalmazható.

Intravaginális - 100-500 mg 1-6 napig.

Ellenjavallt a terhesség első trimeszterében.

A kísérleti kutatás azt találták, hogy nagy dózisok esetén a klotrimazol embriotoxikus hatást fejt ki.

Nem ismert, hogy a klotrimazol kiválasztódik-e az anyatejbe. Bár a klotrimazol nem ellenjavallt terhesség és laktáció idején történő alkalmazás esetén, a gombaellenes terápia kiválasztásakor figyelembe kell venni a potenciális kockázatot.

A gyógyszer emelkedett dózisban történő alkalmazása nem okoz életveszélyes reakciókat és körülményeket.

A gyógyszert olyan helyen kell tárolni, amely fénytől védve van, gyermekek számára megközelíthető helyen, legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten; Ne fagyjon be. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

Az intravaginális alkalmazásra szánt adagolási formákat nem használják a menstruáció során.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében szexuális partnerek egyidejű kezelésére van szükség. A clotrimazole nem javasolt szemészethez.

Candide B: használati utasítás

A Candida B krém egy gombaellenes gyógyszer, amely segít a gyulladás megszüntetésében.

Összetétel, kibocsátás formája

A gyógyszert homogén, fehér krém formájában állítják elő. 1 g hatóanyag 10 mg mennyiségű klotrimazolt és 250 μg mennyiségben beklometazonot tartalmaz.

Mivel további komponens nátrium-dihidrogén-foszfát, butigidroksitoluol, metil-parahidroxi-benzoát, fehér petrolátum, tisztított víz, propil-parahidroxibenzoát, folyékony paraffin, a benzil-alkohol.

Farmakológiai tulajdonságok

A gyógyszeres kezelés külsõ felhasználásra szánt kombinált készítményekre vonatkozik.

A klotrimazol terápiás hatása az ergoszterin termelésének gátlása, amely a patogén gombák sejtmembránjának szerves része. Ez a hatás sejtes halálhoz vezet.

A beclometazon a glükokortikoszteroidokra utal, amelyek gyulladáscsökkentő, antipruritikus, anti-exudatív és anti-allergiás hatásokat mutatnak.

A gyógyszer katasztrofális hatással van a dermatophytákra, az élesztőgomba és az élesztőgombákra, a penészgombákra. Továbbá a gyógyszer negatívan befolyásolja a patogén gram-pozitív mikroorganizmusok és gram-negatív baktériumok bizonyos törzseit.

Használati utasítások

A gyógyszert a bőr mycosisában szenvedő betegeknél írják fel, beleértve az akut stádiumú eczematous tünetekkel járó szövődményeket is:

 • Másodlagos fertőzés formájában jelentkező szövődményekkel járó bőrgyulladások;
 • Lábak epidermofitája;
 • Dermatomycosis található a test különböző részeiben.

Adagolási rend

A krém használata előtt alaposan öblítse le és tisztítsa meg az érintett területet, szárítsa szalvétával vagy törülközővel. Ezután a hatóanyagot közvetlenül a sérülés helyére kell alkalmazni. A csőből ki kell préselni a krémet, és óvatosan el kell osztani a kívánt területre, beleértve a fejbőrt is, ha a kóros folyamat érinti.

Az eljárást naponta háromszor meg kell ismételni. Az ekcémás tünetek eltűnése után folytatni kell az orvosi intézkedéseket, amíg az elsődleges gombás fertőzés megszűnik.

túladagolás

A krém külső használatával az akut túladagolás valószínűsége nagyon alacsony.

Kábítószer kölcsönhatások

Ismertették a Candida B krémes gyógyszerek gyógyszerrel kapcsolatos kölcsönhatásait más gyógyszerekkel.

Szoptatás és terhesség

Jelen pillanatban nem végeztek olyan vizsgálatokat, amelyek bizonyítják a gyógyszer biztonságosságát ebben a betegcsoportban, ezért nem ajánlott hosszú ideig és nagy adagban alkalmazni a gyógyszert a nőknél a szoptatás és a terhesség ideje alatt.

Mellékhatások

A gyógyszerek alkalmazása a következő nemkívánatos reakciókhoz vezethet: allergiás megnyilvánulások, bőrpír, bizsergés és égő érzés azon a helyen, ahol közvetlen érintkezés volt a krémmel. Súlyos irritáció kialakulásakor a gyógyszert el kell dobni.

Ellenjavallatok

A gyógyszereket nem lehet beadni a következő esetekben:

 • Nagy érzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére;
 • A bőr specifikus sérülései, például a tuberkulózis, a szifilisz, a kanyaró, a herpesz egyszerű formája, a himlő himalája.

Különleges utasítások

A gyógyszer csak dermatológiai betegségek esetén alkalmazható.

A krém alkalmazása a candidiasis komplex kezelésében az anogenitális helyeken elősegíti a pozitív eredmények és a beteg helyreállítását.

Ha glükokortikoidokat alkalmaznak nagy bőrfelületeken vagy zavaró kötéseket alkalmazva, a gyógyszer szisztémás felszívódását idézheti elő.

Abban az esetben, ha az okklúziós kötszereket használják, olyan nemkívánatos tünetek jelentkezhetnek, mint a pyoderma, folliculitis vagy kiütés.

CANDID B krémár

A moszkvai Candida B krém átlagos költsége 451 rubel.

Candida B krém analógjai

Drug analógok Candid B krémet a farmakológiai tulajdonságai Gine-Lotrimin, antifungol, Funginal, klotrimazol Acre, klotrimazol, Canison.

A tárolás feltételei

A tejszínt száraz és sötét helyen, a kisgyermekektől távoli hőmérsékleten, legfeljebb 25 gr C hőmérsékleten tárolják. A gyógyszert a kibocsátás pillanatától számított 2 éven belül szabad használni.

Candide analógok

Olcsó analóg Candide

A költség kiszámításakor olcsó analóg Candide figyelembe vették a minimálárat, amelyet a gyógyszertárakban feltüntetett árlapokban találtak

Népszerű analógiák Candide

az analóg gyógyszerek listáját a legkeresettebb gyógyszerek statisztikáján alapul

Minden analóg Candide

Összetételes analóg és használati utasítás

A fenti analóg gyógyszerek felsorolása, amelyben Helyettesíti Candide-t, a legalkalmasabb, mivel ugyanazok a hatóanyag-összetevők és egybeesnek az alkalmazással kapcsolatos jelzéssel

Candide B: útmutatók, analógok és vélemények

Minden második nő tudja először, hogy mi a mocsok. Ez a betegség az élesztőszerű gombák - candidaszok ellenőrizetlen növekedésének köszönhetően, amelyekről itt látható a fotók. Ezek a mikroorganizmusok önmagukban nem patogének és minden egészséges ember nyálkahártyáján jelen vannak, de egy különleges környezetben, amikor az immunitás gyengül, nagyon kellemetlen érzést keltenek. És bár ez a betegség a leggyakrabban a nőkre hat, mivel a gomba növekedése gyakran a hüvelyben történik, de a betegség manifesztálhatja a candidiát a szájban, a belekben és még a körmökön is.

A Candidiasis elnyomására, nevezetesen az ún. "Trombita" -ra, az orvosok egy sor gyógyszert alkalmaznak mind a külső, mind az orális adagolásra. A jegyzék utolsó helyét nem a Candide B. gyógyszer foglalja el. Ez a gyógyszer, amelyet később tárgyalunk. Ez a cikk áttekinti összetételét, analógjait, a Candide B gyógyszerről szóló útmutatásokat, a használati utasítást és a gyógyszer felszabadulásának formáját.

Egyszerre figyelmet kell fordítani arra, hogy az adott gyógyszer önkényesen nem használható, ne pedig súlyosbíthatja a státus nyálkahártyáját. Csak egy orvos tudja felmérni a beteg állapotát, pontos diagnózist hoz létre és megfelelő kezelést ír elő. Ezért ez a cikk csak információk beszerzésére használható.

A készítmény leírása

A gombaellenes "Candide B" krém, gél, testápoló és hüvelytabletta formájában kizárólag külső használatra alkalmas. Az aktív összetevők a klotrimazol és a betametazol.

A hatóanyag hatása abból adódik, hogy az aktív komponensek elpusztítják a gomba mikroorganizmus sejtmembránját, amely a betegség kórokozója, és enyhíti a nyálkahártya gyulladását, viszketését és irritációját.

A "Candide B" gyógyszer aktív az élesztő, a penészgombák ellen, és segít megbirkózni a baktériumokkal, például a gardnerella-val, a dermatophytákkal és a streptococcusokkal.

bizonyság

A gyógyszert a következő diagnózisokkal lehet felírni:

 • gombás fertőzések, a bőr és a nyálkahártyák: candidiasis, microsporia trihofitia, ótvar, gombás interdigitalis erózió, paronychia, tinea;
 • másodlagos fertőzés által bonyolított mikózisok;
 • vulvovaginitis, candida vulvitis;
 • szájgyulladás kisgyermekekben.

Mellékhatások

A kezelés első napjaiban a bőr és a nyálkahártya irritációjának következtében romlik a helyzet, ami eltűnik. Ez a reakció nem okozhatja a kezelés végét. Megjegyzendő, hogy ez a megnyilvánulás nem okozhat súlyos kellemetlenséget, elviselhetetlen égés és fájdalom esetén allergiás reakciót kell kizárnia.

A Candida B alkalmazása a következő negatív hatásokat okozhatja:

 • peeling;
 • duzzanat;
 • égő érzés és viszketés;
 • hólyagok;
 • erythemás kiütések;
 • csalánkiütés;
 • hüvelyváladék;
 • gennyes bőrgyulladás;
 • folliculitis.

Ellenjavallatok

Hüvelyi alkalmazás a menstruáció alatt nem megengedett. Szoptatás alatt szigorúan tilos az anya gyógyszerét használni. A kontraindikációk magukban foglalják a terhességet és az érzékenységet a gyógyszer összetételében lévő fő és segédkomponensekkel szemben.

A gyógyszer használata

 • A krémet kb. 0,5 cm vékony réteggel hordják fel, és enyhén dörzsölnek a bőr érintett területeire, vagy naponta háromszor elkenik az érintett nyálkahártyákat.
 • A hüvelyi Candida-tabletta nőkben tompán helyezkedik el a hüvelyben naponta egyszer (éjjel).
 • A gél formájában lévő gyógyszert genitális fertőzések kezelésére használják. Az applikátor használatával 5 gramm gyógyszert injektálunk a hüvelybe, amennyire csak lehetséges, mielőtt 6 egymást követő napon át bedobunk. Ez a gyógyszerforma is alkalmazható az érintett bőr és szögek kezelésére.
 • Bőr, körmök és lábak kezelésére Candide B por használják. Használata az, hogy a területet naponta 2-3 alkalommal gomba porították.
 • Az oldat formájában lévő gyógyszert a szájüreget naponta 2-3 alkalommal pamut vagy géz törlőkendővel dörzsöljük.

A kezelés eredményeinek kijavítására a szakértők javasolják, hogy a terápia további 3-4 hétig folytatódjon a tünetek eltűnése után.

A kibocsátás formájától függetlenül a Candide B-t csak bőrgyógyászati ​​problémák megoldására használják.

Nagyon fontos, hogy a nőkben a tusolás kezelése a kritikus napok kezdete előtt befejezze a terápiát. A menstruáció időszakában a gyógyszerek alkalmazása nem megfelelő, és nem eredményez eredményt.

A gyógyszerfejlesztők azt ajánlják, hogy mindkét partneret egyidejűleg kezeljék, még akkor is, ha a betegség megnyilvánulása egy (az újbóli fertőzés kizárásához). A gyógyszer alkalmazása után ne alkalmazzon okkluzív kötszereket.

Vélemények a kábítószerről

Candidot írhatok egy újszülöttnek, aki a szájüregben tüneteket mutatott? A fiatal anyák véleménye szerint az orvosok gyakran írják fel ezt a gyógyszert a baba szájápolásának megoldására. Azok pedig, akik tapasztalták a gyógyszer hatását, elégedettek voltak az eredményekkel, csak izolált esetekben, negatív értékelések és azt jelzik, hogy az allergia megnyilvánult.

A Candida B hüvelytablettát használó nők nagy hányada elégedett volt az eredményével. Az egyetlen megfigyelés az értékelésben az, hogy az eredmény megszilárdítása érdekében a páciens a Candide B gél vagy krém használatára vált át.

A kábítószer szinte minden felülvizsgálata a nõi tünemények elleni hatékony orvosságot jellemzi. Ebben az esetben szinte nem említi a gyógyszer negatív hatásait és mellékhatásait.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A "Natamycin", "Nystatin" és "Amphotericin B" gyógyszerek csökkentik a Candida B gyógyszerezés hatékonyságát.

Nem megfelelő a gyógyszer más gombaellenes hatóanyagokkal történő alkalmazása, mivel kémiai reakcióik miatt negatív hatásuk lehet.

A gyógyszer minden formájának felszabadítására vonatkozó utasítások nem tartalmaznak információt a koncentrációra gyakorolt ​​hatásáról, valamint a szállítás és más összetett mechanizmusok kezelésének képességéről.

A tárolás és a szabadság feltételei

A gyógyszer könnyen vásárolható bármely gyógyszertárban orvosi rendelvény nélkül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ember öngyógyíthat. Használat előtt a szakember konzultációja kötelező.

Különleges tárolási feltételek gombaellenes szer „Candide B” nem igényel hőmérséklet ahhoz, legfeljebb 25 fok, és nincs közvetlen napfény a csomagoláson.

analógok

Ha nem találta a Candide B-t a gyógyszertárban, vagy ha nem illeszkedik, akkor helyettesítheti a következő módszerekkel:

 • gél "Candinorm";
 • krém "Terkanozol";
 • tabletta "Difluzol".

A Candida B krém használatára vonatkozó utasítások - összetétel, javallatok, mellékhatások, analógok és ár

A parazita gombák a város utcáin élnek. Közvetlen kapcsolat velük vagy a fuvarozóval egy személyben mycosis okoz. Bőrgyógyászok a bőrpír a bőr körül a fejbőr és a megjelenése más utaló tünetek érintkezik a okozó kórokozók gombás betegségek, javasoljuk a Candida B. Ez a membrán preparátumot elpusztítja a paraziták és a sejteket eltávolítja helyi irritációt.

Candide B krém

A gyógyszert kifejezetten a gombák leküzdésére tervezték. A krém nagyon hatékonyan eltávolítja a viszketést és más ekcémás tüneteket. A Candid B csak külső használatra alkalmas. A krém a bőr nyálkahártyái kezelésére alkalmazható, ha nincs alkalmazva nagyobb érzékenység. A Candid B összetétele megtalálható a csomagoláson.

struktúra

A Candida fő hatóanyaga a klotrimazol. Az imidazolból származik. A klotrimazol számos gombaellenes szer hatóanyaga, mivel Még a penészgomba is érzékeny rá. Az imidazolszármazék mellett a beklometazonot adjuk a Candide B. Ez egy helyi glükokortikoid, amely szükséges a viszketés és egyéb allergiás megnyilvánulások csökkentéséhez. A Candid B krém teljes összetételét a táblázat tartalmazza:

Koncentráció mg-ban

Fehér vazelin, folyékony paraffin, cetomacrogol viaszt, benzil-alkohol, metilparabén, propilparabén, butilezett hidroxitoluol, a propilén-glikol, nátrium-dihidrogén-foszfát, vízmentes nátrium-foszfát, tisztított víz.

A kibocsátás formája

A Candid B krémként készül külső használatra. A hatóanyag koncentrációja 1%. A fehér homogén krém 15 gramm alumínium csövekbe van csomagolva. A kartondobozban használati utasítás található. A kábítószert kizárólag a mocsári és mycosis külső kezelésére használják. Vegyen krémt a candidiasis tabletta helyett.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Az utasítások megjegyzése szerint a Candid B széles spektrumú gyógyszer a bőrfertőzésekhez. A klotrimazol nagy hatásfoka annak köszönhető, hogy gyorsan behatol a gomba sejtjeibe, és megzavarja az ergoszterol szintézisét. Ez a mikroorganizmusok teljes feloldódásához vezet. A gombák membránjai nem tudnak kinyerni a klotrimazol penetrációja után.

Az érzékeny Candida élesztőszerű gombák (Candida nemzetségbe, Torulopsis glabrata, Rhodotorula), dermatofiták, ügynökei sokszínű lichen, gombák, kórokozók erythrasma. A krém antimikrobiális hatást fejt ki gram-negatív és gram-pozitív baktériumok ellen. A klotrimazol felszívódása 3-10%, ha a hüvely nyálkahártyájára alkalmazzák. A hüvelyváladékban a hatóanyag 72 órán át fennmarad.

Candide - felhasználási tünetek

Az orvosok krémeket írnak fel a gombás fertőzésekre. A bőrgyógyászati ​​gyakorlatban a Candida-t a trombózis, a folliculitis és a pyoderma komplex terápiájára használják. A hatóanyag gyulladásgátló helyi hatása, így a viszketés és a kiütés nagyon gyors. A következő gombás bőrfertőzések kezelhetők a Candid B-vel:

 • sima bőr mikroszporája;
 • a lábak epidermofitája;
 • ingens epidermofitia;
 • színezett lichen;
 • A Candida albicans által okozott candidiasis.

Candida B krém - használati utasítás

A krém vékony rétege naponta 2-3 alkalommal száraz és tiszta bőrre kerül. A betegség megismétlődésének megakadályozása érdekében javasolt a Candida kezelés folytatása a tünetek eltűnése után 3-4 hétig. A lézió helyét nem lehet újracsíptetni vagy javítani az üvegházhatás elkerülése érdekében. A dermatológusnak el kell döntenie, hogy mennyi ideig fog tartani a kezelés. A krém használatára vonatkozó általános javaslatok a következők:

 1. A hüvelyi epidermophytosis, a sima bőr microsporia és a candidiasis esetében a kezelés időtartama 2 hét.
 2. Epidermofitózis esetén a terápia 4 hétig tart.

Folytatni kell a krémes kezelést, ha a beteg krónikus gombás betegségek hordozója. A terápia nem haladhatja meg a 4 hetet. Ha meg kell ismételnie a kezelést, 30 napot kell várnia. Nem ajánlott önmagának előállítani. Elégtelen B. Meg kell látogatni egy dermatológust. Csak azután, hogy megkapta a bőrt a gombafelhalmozódás eredményéről, az orvos képes lesz hatékony kezelési terv kidolgozására.

Különleges utasítások

A gram-negatív baktériumok által okozott primer és szekunder fertőzések meleg, nedves körülmények között, beleértve az elzáródott kötszereket is. Ezért az érintett területet a krém alkalmazása előtt szappannal tisztítják. A gyógyszer nem kerülhet a szemébe és a nyálkahártyákba. Ez allergiás reakcióhoz vezethet. A Candid terápiában szenvedő betegeknek a következő irányelveket kell követniük:

 • A fertőzés kialakulásakor vagy elterjedésénél törölje a krémet és kezdje meg az antimikrobiális terápiát.
 • Alkalmazza a terméket a bőr egy kis területére, és ne használjon elduguló kötszereket. E szabály megsértése a beklometazon szisztémás abszorpcióját okozhatja.
 • A terápia időtartama nem haladhatja meg az 1 hónapot. A clotrimazole és a beclomethasone elfojtják a mellékvese működését.

Terhesség alatt

A gyermek elvégzése során az orvosok megpróbálják elkerülni a gyógyszer felírását a klotrimazollal és a glükokortikoidokkal. Terhesség alatt használhatja a krémet, ha az anya előnyei meghaladják a magzat kockázatát. A Candide legfeljebb 5-6 napig használhatja, és kezelje őket kis bőrfelületekkel. Nem ismert, hogy a clotrimazol bejut-e az anyatejbe, ezért a szoptatás alatt nem lehetséges a gyógyszer alkalmazása.

A Candida leírása, jellemzői, alkalmazás és visszacsatolás

A Candida krém számos antibakteriális, gombaellenes hatású gyógyszert jelent, amelyek széles körben alkalmazhatók. A készítmény alapanyaga biztosítja a hatóanyag hatékonyságát. A kapcsolat megismerése érdekében részletesen meg kell vizsgálni a gyógyszer alapvető jellemzőit.

Farmakológiai tulajdonságok, összetétel és a kibocsátás formája

Hatóanyag A clotrimazol megzavarja az ergoszterin szintézisét, amely a gombasejtek aktív összetevője, és hozzájárul a további destrukcióhoz. A hatóanyag nagyszámú mikotípus baktérium törzset érint, és hatásos a többszínű lichen kialakulásában.

A Candida nem felszívódik a teljes véráramba, ha a bőrre kerül, és intravaginális adagolás esetén a vérben a koncentrációt 3 nap után megfigyelik. A gyógyszer metabolizálódik a májban, és kiválasztódik a testből székletből.

A készítmény összetétele az aktív és segédkomponensek tartalmán alapul:

 • klotrimazol;
 • vazelin;
 • Propilénglikol;
 • A viasz folyadék;
 • paraffin;
 • alkohol;
 • Nátrium-hidrofoszfát;
 • Tisztított víz;
 • glicerin;
 • Szilícium-dioxid;
 • laktóz;
 • Keményítő.

A gyógyszer kerül bemutatásra formájában fehér krém az alumínium csövek 20 g súlyú, oldatos külső alkalmazás üvegben viszkózus összhang a hatóanyag mennyisége 15 gramm, 30 gramm por és vaginális kúpok a kartondobozban.

Találkozók, ellenjavallatok, mellékhatások

A Candide kiterjedt használati utasításokkal rendelkezik, és a következő esetekben hatásos:

 1. Lishay egy pityriiform, sokszínű típus;
 2. Mycosis megnyilvánulások a lábakon, a bőrön;
 3. Az eritritisz jelensége;
 4. Felszíni kandidiák, dermatophytosis;
 5. Balanitis, candida vulvitis;
 6. Paronychia candida;
 7. Cukrok hasmenése bőrgyulladása;
 8. A külső végtagok gombás sérülései;
 9. Öblítőoldat használata esetén szájgyulladás;
 10. A szülést megelőző terhes nők megelőzése.

A gyógyszer kevés ellenjavallattal rendelkezik:

 • Terhesség (első trimeszter);
 • Szoptatás;
 • Clotrimazole allergia;
 • Menstruációs időszak.

A gyógyszer alkalmazása során ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, például:

 • Allergiás megnyilvánulások (csalánkiütés, viszketés);
 • Gyulladásos folyamatok a bőrön;
 • Hüvelyváladék;
 • A cystitis kialakulása;
 • Fájdalom a nemi közösülés során;
 • A nemi szervekben égő férfiak.

A gyógyszeres kezelés során fellépő negatív hatások megjelenése az oka annak, hogy kapcsolatba lépünk egy orvossal, aki előírja a megfelelő adagolási és kezelési rendet!

Használati utasítások

A Candida alkalmazásának módszerei a gyógyszer felszabadulásának formájától függenek, és nem okoznak nehézséget magatartásukkal.

 1. A krémet csak külső használatra használják. A sérült bőrfelületeket alkáli szappannal kell kezelni és alaposan megszáradni. Ezután a hatóanyagot vékony rétegben alkalmazzuk anélkül, hogy dörzsölnék a mozgásokat 2-3 alkalommal a nap folyamán. A kezelés teljes időtartama függ a patológiától és a betegség mértékétől. Dermatomycosis esetén a terápia ideje legalább 1 hónap;
 2. Az oldatot nagy károsodási területekre használják, és az előírásoknak megfelelően alkalmazzák a gyógyszert az előzőleg megtisztított és szárított bőrre. A szájüreg megbetegedéseinek kezelésénél a patológiát lokalizálják egy pamut törlővel vagy egy 10-20 csepp napi 4-szeres csecsepre;
 3. Por alakú port a bőrtípusra a gombás patológiák kezelésére írják fel rendszeres használat céljából. A hatóanyagot az érintett bőrre alkalmazzák, majd a látható megnyilvánulások eltűnése után az eredmény rögzítéséül. A kezelés általában 2-4 hét;
 4. A hüvelyes gyertyák, amelyeket a kócsag és egyéb különböző gyulladáscsillapításra használnak. A gyógyszert közvetlenül az esti lefekvés előtt adják be a kezelőorvos által előírt adagban. A gyógyszer profilaktikus mennyisége napi 500 mg.

A gyógyszer túlzott használata a mérgezés tüneteinek megjelenéséhez vezethet, ezért ebben az esetben megfelelő terápiát kell végezni (adszorbenseket kell venni és a gyomrot mosni).

A Candide kapható, és recept nélkül kapható. A gyógyszer eltarthatósága 4 év. Az idő leteltével a használat szigorúan tilos! Tárolási feltételek 2-25 fokos hőmérsékleten száraz, sötét helyen, amely gyermekek számára nem elérhető.

További utasítások és analógok

Nem javasolt a készítmény egyidejű alkalmazása Nystatin, Amphotericinum, Natamycin, mivel ezek a gyógyszerek csökkentik a Clotrimazole aktivitását.

A Candida-t nem használják szemészetben, és nem alkalmazzák a szemkörnyékben. A gyógyszer alkalmazása során figyelni kell a májat, mivel változhat a vér összetétele.

Allergiás reakciók esetén a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni, és ha a pozitív dinamika hosszú távú hiánya (4 vagy több hete), tanácsot kérjen orvosától.

A gyógyszert csak holisztikus beillesztésekkel használják. A tüskés megjelenése mindkét partner terápiáját jelenti, hogy elkerülje az újbóli fertőzést. A Candide nem tilos a gépjármű vezetésénél, vagy más olyan eszközökkel, amelyek koncentrációt igényelnek.

A nőgyógyászati ​​fertőzések kialakulásával a vaginális kúpok és tabletták használata ajánlott.

A gyógyszer ára körülbelül 250-400 rubel, a gyógyszer felszabadulásától függően. A Candida használatával szemben ellenjavallt, használhatja a kábítószer közel analógjait. Az eredeti alapvető szinonimái.

 1. Antifungol. A Candida gombaellenes hatásának hatékony analógja. A Clotrimazole fő anyaga a gombák különböző törzseire gyakorolt ​​nyomasztó hatást gyakorol. A gyógyszert dermatophytosis kezelésére, különböző etiológiájú mycosisok, nőgyógyászati ​​patológiák, méhnyálkahártya kezelésére szánják. Ellenjavallatok: terhesség, szoptatás, allergiás tünetek. Az ár 200-250 rubel.
 2. ketokonazol. Az analóg olcsó analóg tabletta, hüvely és krém gyertya. Használati tünetek: dermatomycosis, epidermophytosis az ágyékban, láb, körmök, zuzmó otruberoid típus, seborrheic dermatitis. A gyógyszert ki kell zárni az allergiák és a nyitott sebek miatt a bőrön. Az ár 200-210 rubel.
 3. Lomeksin. A Candida egyik legjobb és leghatékonyabb analógja, a kapszulák vaginálisak, krémek és kenőcsök. A gyógyszert úgy tervezték, hogy a bőr bakteriális gombás fertőzéseit, a vulvovaginalis candidiasis, a hüvelyi trichomoniasis kezelését szolgálja. A gyógyszer terhesség, szoptatás, menstruáció, allergia, gyermekkor kategóriában nem ajánlott. Az ár 400-450 rubel.
 4. Metrogil plus. Az eredeti helyettesíthető gél formájában. A metronidazol és a klotrimazol kombinációja biztosítja a gyógyszer gombaellenes hatását. A gyógyszer alkalmazási területe a bakteriális vaginosis, gombás fertőzések, candidiasis vulvovaginitis terápia. Ellenjavallatok: epilepszia, leukopenia, májműködés, terhesség (első trimeszter), allergiás tünetek. Az ár 200-250 rubel.

Ha kicseréli vagy kiválaszthatja a Candida megfelelő analógját, kérjen tanácsot orvosától!

Vélemények

Visszajelzést kaphat a Candide nevű gyógyszerről, a többi felhasználó érdekelt lesz!

A Candide gyógyszerre vonatkozó vélemények lényegében csak pozitívak. Az orvosok a hatóanyagot hatékony, gombaellenes hatóanyagként javasolják a gyors expozíció érdekében. A legtöbb beteg a gyógyszert alkalmazó tényleges javulást észlel.

A Candida krém formájában, a kábítószert használók szerint gyorsan megszünteti a gomba jeleit, és nem biztosít új fertőzést. A por nagyon hatásos a csecsemők számára, mivel gyengéden és gyorsan a mycotikus hatással van a gyermek testére.

A vaginális kúpok gyorsan eltávolítják a gombás fertőzések kellemetlen jeleit, és a gyógyszer használatát néhány fogadásra tervezték, ami sok fogyasztó számára nagyon kényelmes és biztonságos. A gyógyszerre adott általános válaszok alapján elmondható, hogy a gyógyszer számos hatékony gombaellenes hatóanyagot képvisel!

Összefoglalva, érdemes kiemelni azt a megfoghatatlan tényt, hogy a Candide a felszabadulás bármely formájában megfelelő hatással van a legkülönbözőbb etiológiájú gombás patológiákra. A gyógyszer megfelelő adagolása és a megfelelő adagolás garantálja a gyors gyógyulást!