Mikozon (mikonazol), kenőcs

Mikozone: használati útmutató és felülvizsgálat

Latin név: Mycoson

ATX kód: D01AC02

Hatóanyag: mikonazol (mikonazol)

Gyártó: Agio Pharmaceuticals (India)

Frissítse a leírást és a fényképet: 05/18/2018

Az árak a gyógyszertárakban: 121 rubel.

A mycison gombaellenes szer külső és helyi alkalmazásra.

A kibocsátás és az összetétel formája

A mycosis a következő formákban áll elő:

 • Krém külső használatra 2%: homogén, csaknem fehér vagy fehér, egy egyedi illata, anélkül, hogy a felvétele idegen részecskék (15 g a-alumínium-csőben egy kartondobozban 1 cső);
 • vaginális kúpok: egy henger alakú, hegyes vége, amelynek sima felülete, csaknem fehér vagy fehér (7 darab a buborékfóliában egy buborékfólia karton 1.).

1 g tejszínben:

 • hatóanyag: mikonazol-nitrát - 20 mg;
 • További komponensek: cetosztearil-alkohol, propilén-glikol, folyékony paraffin, fény, cetomacrogol 1000 fehér lágy paraffin, a nátrium-hidrogén-foszfátot, dinátrium-edetát, tisztított víz, hlorokrezol.

Az 1 kúp tartalma:

 • hatóanyag: mikonazol-nitrát - 100 mg;
 • kiegészítő összetevő: szilárd zsír.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A mikonazol gombaellenes hatást fejt ki. Ellensúlyozza az ergoszterin termelését, elősegíti a lipidkompozíció változását és a sejtfal permeabilitását. Az anyag aktív dermatophytákkal, élesztőgombákkal és más gombákkal szemben, valamint anti-mikrobiális hatást mutat a gram-pozitív mikroorganizmusokkal szemben.

Gyorsan eltávolítja a viszketést, amely gyakran kórokozik a gombás fertőzésekkel. Ha az intravaginális alkalmazás nem vezet a mikroorganizmus összetételének és a hüvely pH-értékének megváltozásához.

farmakokinetikája

A helyi alkalmazásokat a vérben csak kisszámú metabolitok detektálják. A mikonazol-nitrát gyorsan elpusztul a májban, inaktív származékok formájában, a dózis 14-22% -a ürül a veséken keresztül.

Az ágensnek a hüvelybe történő bevezetését követően egy aktív szuszpenziót szabadítanak fel. Intravaginális alkalmazás esetén a szisztémás abszorpció korlátozott. A kúp beadása után 8 órával a hüvelyben lévő hatóanyag 90% -át észleljük. Sem a plazmában, sem a vizeletben nem észlelhető az állandó miconazol.

Használati utasítások

 • miconazollal érzékeny gombák által stimulált dermatomycosis (beleértve a gram-pozitív mikroorganizmusok másodlagos fertőzését is) - tejszínre;
 • a vulvovaginalis candidiasis és a gram-pozitív baktériumok okozta másodlagos fertőzések - a kúpok esetében.

Ellenjavallatok

Az utasítások szerint a Mikozone mindkét dózisformában ellenjavallt, ha az imidazolokkal vagy a készítmény bármely más összetevőjével szembeni túlérzékenységgel rendelkezik.

A kúpokhoz további ellenjavallatok a következők:

 • legfeljebb 12 éves korig;
 • herpetikus láz;
 • II-III terhességi trimeszterek.

Nagyon óvatosan, a Mikozone-t a következő betegségek / állapotok esetén kell alkalmazni:

 • a mikrocirkuláció zavara;
 • diabetes mellitus;
 • A terhesség és a laktáció idejének trimeszterében (kúpokra).

Használati utasítás Mikozona: módszer és adagolás

A Mikozon krém kizárólag külső használatra készült.

A gombaellenes szer naponta kétszer (reggel és este) ajánlott a problémás terület előzőleg mosott és szárított bőrére alkalmazni és enyhén dörzsölni. Szükség esetén az okkluzív kötés használata megengedett.

Az eljárásokat addig kell végrehajtani, amíg a tünetek teljesen eltávolulnak, és a következő néhány napig is, hogy megakadályozzák a relapszusok előfordulását. A kezelés során mycological monitoringot kell végezni, amely alapján a terápia időtartama meghatározásra kerül. A tanfolyam 2-6 hétig változhat.

kúpok

A hatóanyagot intravaginálisan adagoljuk, 1 kúpot injektálunk a hüvelybe, mielőtt lefekvésre 6-7 nappal éjjel. Ha szükséges, a terápia időtartama csökkenthető 1 kúp bevezetésével az első nap este, majd a következő három napban, naponta kétszer, egyenként 1 egységgel. reggel és este.

Mellékhatások

A megnövekedett érzékenység a mikonazollal helyi allergiás reakciók jelentkezhetnek: bizsergés és égő érzés a bőrfelület alkalmazásakor, bőrpír; ritkán - kiütés, duzzanat, csalánkiütés, erythema.

kúpok

A kezelés során fellépő nemkívánatos hatásokat ritkán észlelik, és rendszerint rosszul fejezik ki őket. A leggyakoribb rendellenességek, amelyek főleg a tanfolyam elején megfigyelhetők, helyi irritáció, égő érzés, viszketés. Volt olyan eset is, amikor az alsó hasi bőrkiütés és görcsös fájdalom jelentkezett.

túladagolás

Az ajánlott szintet meghaladó dózisú Mikozone krém használata nem vezet életveszélyes körülmények / reakciók kialakulásához.

A Mycosone esetleges orális adagolásával a következő tünetek jelentkezhetnek: gastralgia, émelygés, étvágytalanság, hányás, májkárosodás; ritkán - pollakiuria, hallucinációk, álmosság, bőr allergiás reakciók.

A specifikus antidotum ismeretlen. Ebben az állapotban aktív szenet veszünk és a tüneti kezelést végezzük.

Különleges utasítások

Vigyázzon, nehogy a krém a szemébe kerüljön.

Ha a terápia ideje alatt allergiás reakciók vagy irritáció alakul ki, a Mikozon alkalmazását le kell állítani, és konzultálni kell szakemberrel.

Kúpok használatakor, ha szükséges, a gyógyszer eltávolítható úgy, hogy a hüvelyet felforralt vízzel mossuk.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében tiszteletben kell tartani a higiéniai szabályokat. Ha a szexuális partnerben fertőzés jeleit azonosítja, megfelelő kezelést is igényel.

Nem javasolt a Mikozone krém formájában több mint négy hétig.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Mikozon krém terhesség alatt és laktáció alatt is használható, mivel a mikonazol külső alkalmazása esetén a nitrát nem szívódik fel a szisztémás véráramba.

A vaginális kúpok ellenjavalltok a terhesség II-III. Trimeszterében történő alkalmazásra. Az első trimeszterben a gyógyszer intravaginális beadása csak akkor lehetséges, ha a kezelőorvos véleménye szerint a nő várható élettartama jelentősen meghaladja a magzat egészségét fenyegető veszélyt.

A laktációs időszak alatt a kúpot óvatosan kell használni, mivel nem ismert, hogy a mikonazol kiválasztódik-e az anyatejbe.

Alkalmazás gyermekkorban

A kúpok 12 éves kor alatti gyermekek ellenjavallt.

Kábítószer kölcsönhatások

A kúpok érintkezését ellenőrizni kell a latexből (óvszerek, fogamzásgátló membránok) készült termékekkel szemben, amelyek e termékek esetleges károsodásához vezethetnek.

A mikonazol fokozza a fenitoin, az orális hipoglikémiás gyógyszerek, a közvetett antikoagulánsok hatását.

analógok

A Mikozone analógja a Ginezol 7.

A tárolás feltételei

Tartsa távol a gyerekektől 25 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten.

Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Értékelések a Mikozone-ról

Az orvosi fórumokon elérhető, néhány vélemény Mikozonról többnyire pozitív. A krém formájában jelenik meg a gyógyszereknek a felülvizsgálatok szerint, hatékony, gyors hatású és viszonylag olcsó eszközökkel, amelyek sikeresen használják a test bőrének, lábának és körmének kóros elváltozásait.

Vannak azonban olyan felülvizsgálatok is, amelyeknél a krém elégtelen hatása vagy a hosszú távú használat szükségessége van. Mikozon hiányosságai között szerepel a súlyos égetés alkalmazása alkalmazása során, amely egyes betegekben a gyógyszeres kezelés eltörléséhez vezetett.

A Mikozon ára a gyógyszertárakban

A Mikozon ára: 2% krém külső használatra (15 g csőben) - kb. 120-150 rubel. A hüvelykúp formájában lévő gyógyszerhez nem áll rendelkezésre megbízható ár, mivel jelenleg nem kerülnek értékesítésre gyógyszertárakban.

Mikozon krém 2% 15 g

Mikozone 2% tejszín 15g

Oktatás: Rostov Állami Orvostudományi Egyetem, "Medicine" specialitás.

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

A veseink egy perc alatt három liter vért képesek tisztítani.

Azok, akik rendszeresen reggeliznek, sokkal kevésbé valószínű, hogy elszenvedik az elhízást.

Az Egyesült Királyságban létezik egy törvény, amely szerint a sebész megtagadhatja a műtét elvégzését a beteg számára, ha dohányzik vagy túlsúlyos. Az embernek fel kell hagynia a rossz szokásokat, és talán nem lesz szüksége műtétre.

Az emberi agy súlya a testtömeg körülbelül 2% -a, de a vérbe jutó oxigén körülbelül 20% -át fogyasztja. Ez a tény miatt az emberi agy rendkívül érzékeny az oxigénhiány által okozott károkra.

Amikor a szerelmesek megcsókolnak, mindegyikük percenként 6,4 kcalyt veszít, de közel 300 féle különböző baktériumot cserél.

Embereken kívül csak egy élő lény van a Földön - egy kutyán - a prosztata gyulladása. Ez valóban a leghűségesebb barátunk.

Annak érdekében, hogy a beteg kiszabaduljon, az orvosok gyakran túl messzire mennek. Így például egy bizonyos Charles Jensen 1954 és 1994 között. túlélt több mint 900 műveletet a daganatok eltávolítására.

Az élet során az átlagos személy két vagy több nagy nyálas medencét termel.

A betegek 5% -ánál az antidepresszáns Clomipramine az orgazmust okozza.

A lefties átlagos élettartama kevesebb, mint a jobboldali.

Az a munka, amely nem felel meg egy személynek, sokkal károsabb a pszichére, mint egyáltalán a munka hiányára.

A caries a világon a leggyakoribb fertőző betegség, amely még az influenza sem tud versenyezni.

A jól ismert "Viagrát" eredetileg az artériás magas vérnyomás kezelésére fejlesztették ki.

Nagyon kíváncsi orvosi szindrómák vannak, például tárgyak lenyelése. Egy mániákusban szenvedő beteg gyomrában 2500 tárgyat találtak.

Ha naponta csak kétszer mosolyog, akkor csökkentheti a vérnyomást és csökkentheti a szívroham és a stroke kockázatát.

Úgy tűnik, nos, mi új lehet olyan furcsa témában, mint az influenza és az ARVI kezelése és megelőzése? Mindenki régóta ismert, mint a régi "nagymama" módszerei, az egyik.

Kenőcs Mikozolon

Mikozolon kenőcs a gombából

A bőrt vagy körmök gyulladását a bolygó minden második lakosa minden évben találkozik. A lichen és az onychomycosis különböző formái súlyos szövődményeket okozhatnak, kellemetlenséget okozhatnak, ha nem gondoskodnak időben.

A gyógyszertárakban könnyű megtalálni a sok időzített és modern gyógyszereket, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen megszabadulhat a komoly probléma örökre. Olcsó és kiváló minőségű kenőcs A Mikozolont gyakran tapasztalt dermatológusok ajánlják hatékony eszközként.

Farmakológiai hatás

Mikozolon kenőcs vagy krém - egy gyógyszer, amely egyesíti a gyulladásgátló és gombaölő tulajdonságokkal, tekinthető kiváló viszketés elleni gyógyszer.

Két fő komponensen alapul, amelyek mindegyikének bizonyos funkciója van:

 • a mikonazol - tönkreteszi a patogén gombák különböző csoportjait és a baktériumok bizonyos alfajait, amelyek a bőr és a köröm mycosisát okozzák;
 • A mazipredon-hidroklorid egy jól ismert prednizolon alapú hormonális komponens, amely eltávolítja a dermatomycosis leginkább kellemetlen és fájdalmas tüneteit.

Mikozolon kenőcs a gombából

Lévén, hogy a közös munka Mikozolon kenőcs a formából óvatosan és rövid idő alatt megszünteti a problémát a bőr, zaklató betegek: fájdalmas viszketés vagy égő érzés, duzzanat és bőrpír az a gyulladt, hámló vagy repedés a bőrt.

A kenőcsök farmakokinetikája

A mycosolon krém vagy kenőcs a mikonazol alapú gombák kezelésére szolgáló néhány óvintézkedés egyike. Ez a szintetikus komponens a mikonazol-nitrát származéka, és laboratóriumi körülmények között komplex szintézissel állítható elő.

Az összetevőt a leggyakoribb fajok gombáinak megsemmisítésére használják:

 • dermatophytes;
 • Malassezia furfur;
 • candidiasis vagy élesztő.

Mikonazol befolyásolja a kolónia és apró spórák és Trichophyton epidermofiton, penicillin vagy több ritka az Aspergillus niger. Továbbá, ez a hatóanyag-komponens elpusztítja a baktériumokat közös fajok streptococcusok vagy staphylococcusok, Pseudomonas aeruginosa vagy az Escherichia coli.

Gyakran bonyolítják a bőrön jelentkező mycosis vagy onychomycosis kialakulását, komplikációkhoz és a belső szervek működésében fellépő kudarcokhoz vezetnek.

A fejbőr felületes trichofitózisa

A megkülönböztető jellemzője a gombaellenes komponens - mikonazol lassan szívódik fel a bőrön, felhalmozódhat a felső réteg vagy a körömlemez. Ő hátráltatja a folyamatot patogén gombák növekedését és szaporodását, gyorsan elpusztítja az extracelluláris membránon.

A sejtek kiszolgáltatottak és meghalnak, amikor oxigén- vagy hidrogénmolekulákba kerülnek. Pozitív változások esetén a betegek 1-2 injekció után észlelhetők a gyulladt helyen.

Használati utasítások

A terápiás összetevők helyesen kiválasztott kombinációjának köszönhetően a Mikozolon krém kiváló kezelést nyújt a következő típusú mycosisoknak:

 • a bőr vagy a körömlemez candidiasis;
 • a nőkben szétroncsolt (külső nemi szervek kezelése);
 • Emésztőrendszeri gyulladás (balanitis vagy balanoposthitis);
 • candidiasis szájgyulladás gyermekeknél vagy felnőttkori embereknél, gyengített immunitással;
 • vaginitis vagy vulvitis;
 • ingens epidermofitia;
 • különböző típusú dermatophytosis;
 • onychomycosisban;
 • mycosis a lábán;
 • pityriasis lichen;
 • a gyűrűhéj elhanyagolt formája;
 • Trichofitózis tenyéren vagy törzsön.

A gyógyszer gyakran a legfontosabb gyógyszer a gombás gyulladás kezelésében a fülcsatornában, a bőr nagy részén, a körmökön. Segít megszabadulni az eritrasma, zsindelyek vagy pattanások megnyilvánulásától, amelyeket bakteriális fertőzés terhel.

A krém összetétele és a felszabadulás formája

A vizsgált összetevők mellett a Mikozolon kenőcs összetételét különböző természetes és szintetikus komponensek egészítik ki:

 • tisztított víz;
 • folyékony paraffin;
 • propilénglikol;
 • egyes komplex alkoholok;
 • poliszorbát.

Segítenek a termék puha és kellemes megjelenéséért a fehér színű érintőkrémhez, amelynek finom jellegzetes szaga van. A konzisztencia lehetővé teszi, hogy könnyen és speciális felkészítés nélkül alkalmazzuk.

A gyógyszertárban, megvásárolni Mikozolon kenőcs 15 g lehet kapható. Egy kis alumínium cső biztonságosan van csomagolva egy karton dobozban részletes utasításokkal.

Módszerek és dózisok

Mikozolon kenőcs a gombából

A bőrdermatomikózis bármely formája során a Mikozolont naponta egyszer vagy kétszer, egy nagyon vékony rétegen alkalmazzák a bőrre. Korábban a betegek zuhanyoztak, hogy finoman tisztítsák meg a hámozott részecskék bőrét. Ezután az anyagot egyenletesebben és teljesen felszívja.

A kezelés folyamata a betegség típusától függ és a kezelőorvosnak meg kell állapodnia:

 • Candidiasis - legalább egy hónap;
 • pityriasis lichen - 6-8 hét;
 • Gyűrű - 4 hét;
 • epidermófia a lábakon vagy a lágyékban - legalább 3 hét;
 • Candidiasis a fülcsatornában - legalább 2 hét.

A leghosszabb kezelés az onokomikózissal jár. A krémet naponta megtisztítják a körömlemezre, egészen az egészséges és fényes széléig.

A megelőzéshez szükségképpen kezelik a bőrt, az interdigital tereket és a tenyereket. Ha orvosi okokból eltávolítja a körömot, a Mikozolont steril kötéssel és éjszakán át hagyja. Ez segít a bakteriális gyulladás, a súlyos fertőzések és egyéb szövődmények kizárásában.

Otomycosis gyermekeknél fotó

A mycosisnak a fülben történő kezelésénél a krémet kis steril turundákra kell alkalmazni, amelyek önmagukban is elvégezhetők. Egy kis adagig hagyjuk, amíg teljesen felszívódik néhány órára vagy egy éjszakára.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A betegeknek emlékeztetniük kell arra, hogy a gombaellenes kenőcs bizonyos mennyiségű hormonkomponenst tartalmaz. Ezért csak orvos kinevezésével használható.

Az utasításokban szereplő ellenjavallatok között szerepelnek az alábbiak:

 • egyéni intolerancia az igényelt összetevőkre;
 • a betegek óvodás kora;
 • herpetikus láz;
 • bőr-tuberkulózis;
 • csirke pox;
 • a nyálkahártya vírusos elváltozásai.

A legtöbb esetben a betegek jól tolerálják, ritkán bőrirritációt okoznak.

Mindazonáltal mindig fennáll a kellemetlen mellékhatások veszélye, amely nyilvánvalóan:

 • égési érzés a nyálkahártyán (különösen a hüvely vagy a fülcsatorna kezelésénél);
 • egy kenőanyag terület csípni vagy viszketni;
 • a bőr pirosra fordul, vagy egy kis kiütés;
 • kontakt dermatitis léphet fel.

Nem ajánlott a Mikozolone Kenőcs nyílt sérülésekkel vagy repedésekkel történő használatára. Ne lépje túl az orvos által előírt kezelést. A krém hosszú, ellenőrizetlen használata fájdalmas fájdalmat okozhat a bőrön vagy annak hiperhúzódásánál, amelyet általában stretch marksként ismerünk.

Terhesség vagy laktáció alkalmazása

A szakembereknek nincs bizonyítékuk arra nézve, hogy a Mikozolone terhesség alatt hátrányosan befolyásolhatja a magzat fejlődését.

De nagy óvintézkedésekkel ajánlott az első vagy a második trimeszterben. Ha a kenőcs alkalmazható a szoptatásban, jobb lesz a laktáció leállítása, hogy kizárja a baba bármilyen kockázatát.

Mikozolon kenőcs analógjai

Ketokonazol krém a gombából

Vásárlás Mikozolon kenőcs 15 g átlagos ára 160 rubel. Meg kell különböztetni a Mikozolon kenőcs analógjait:

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

A fent említett gyógyszerek mindegyike csak a kezelőorvos engedélyével használható.

Kenőcs (krém) Mikozon és Mikonazole

Mikozon - gombaellenes szer külső, gyártó indiai farmakológiai Agio Pharmaceuticals (cím: A-38; Nandjyot Industrial Estate Kurla Andheri Road, Safedpool, Mumbai, 400072, tel: 91-22-851 8206).

Analóg Mikozona szinonima - mikonazol krém, ami által az ukrán Darnitsya (cím: Str Borispolska, 13, 02000, telefon: 044-207-73-18.).

Ezeknek a gyógyszereknek a költsége a gyógyszertárak felszámolásától függ.

15 g Mikozon krém költsége:

 • Moszkvában - 120-140 rubel;
 • Szentpéterváron - 140-160 rubel;
 • a Régiókban - 130-170 rubel.

A Cream Miconazole jelenleg nem érhető el Oroszországban. Ezt helyettesíti a Mikozone vagy más analóg.

Hol vásárolhat

Az ilyen online gyógyszertárakban Mikozon krémet vásárolhat:

A kibocsátás formája

A Mikozone 2% krém formájában kapható külső használatra 15 g-os csövekben külső gombás elváltozások kezelésére.

Krém Miconazol (2%) 15 g-os csövekben is kapható, és külső használatra készült.

A miconazol egyéb formái:

 1. Orális adagolású tabletták. alkalmaz szisztémás gombás elváltozások, candidiasis, emésztőrendszeri gombák. 10 db-os kartonpapír csomagokban kerülnek értékesítésre. Minden tabletta 250 mg hatóanyagot tartalmaz.
 2. Gél az orális adagolásra. alkalmazható szisztémás gombás betegségekkel és a gyomor-bél traktus (nyelőcső, gyomor) elváltozásával, orális nyálkahártyával. Készült 40 g-os csövekben (1 g-ban 20 mg hatóanyagot tartalmaz).
 3. Vaginális gyertyák. Használják a nemi szervi gombafertőzések kezelésére. 15 és 8 darabos csomagolásban. Minden gyertya 0,1 g hatóanyagot tartalmaz.
 4. Intravénás adagolásra (1%). használt amikor a gombás fertőzések szisztémás kezelésére. 20 ml-es ampullákból állítják elő. 1 dobozban - 5 db.
 5. Folyadék külső használatra spray formájában. alkalmazható láb gyomorbetegségek kezelésére és megelőzésére. 30 g-os aeroszolos palackban (1 g hatóanyag 20 mg hatóanyagot tartalmaz).
 6. Alkohol-oldat. használt az onokomikózisos körmök kezelésére. 30 g-os palackokban kerül forgalomba, egy speciális ecsettel a körömkezeléshez. A hatóanyag 1 ml-ében 20 mg hatóanyagot tartalmaz.

A készítmény szerkezete

A krémek hatóanyaga a mikonazol - Az imidazol szintetikus származéka, gombaellenes hatással rendelkezik, gyorsan eltávolítja a viszketést.

Kiegészítő komponensek a Mikozon krém összetételében:

 • propilénglikol - oldószer baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, lágyítja a bőrt;
 • Macrogol 400 - sűrítő;
 • cetosztearil-alkohol - biztosítja az összes összetevő egységes keverését;
 • emukson - felületaktív anyag;
 • zsíralkoholok poli (oxi-etilén) -glikol-észterei - biztosítják a kenőcs konzisztenciájának viszkozitását és stabilitását.

Kiegészítő komponensek a krémben Mikonazol:

 • propilénglikol - oldószer baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, lágyítja a bőrt;
 • makrogol 400 és makrogol cetosztearil-éter-sűrítő;
 • Poloxamer-polimer, emulgeálószer, gyenge antimikrobiális aktivitással rendelkezik;
 • alkohol cetosztearil - stabilizálja a kenőcs konzisztenciáját.

analógok

Kábítószerek, amelyek mikonazolénál és Mikozonom hasonló működési elve és indikációk közé (mutatja az átlagár, ami függ a régió és a gyógyszertár margó):

 1. Kenőcs-gél daktarin. A készítmény hatóanyaga a mikonazol. A gél alakja miatt leggyakrabban a szájnyálkahártya gombás fertőzéseinek kezelésére alkalmazzák. A belga "Jansen Pharmaceuticals" cég gyártotta. Tuba 20 g - 150 rubel.
 2. Cream Nizoral. A hatóanyag - a ketokonazol - fungicid hatású. Jelzés: onychomycosis; bőr candidiasis, seborrhea, pityriasis, dermatomycosis. Az olasz vállalat JANSSEN-CILAG S.p.A. Cső 15 g - 500 rubel.
 3. Kenőcs Mykozoral. A hatóanyag a ketokonazol. A felhasználási tünetek hasonlóak a Nizoral krémhez. Oroszországban gyártják az Akrikhin kombájn. Tuba 15 g - 260 rubel.

Olcsó analógok

 1. Sebozol kenőcs. A hatóanyag a ketokonazol. Oroszországban a Dionysus gyógyszergyár gyártja. Tuba 15 g -120 rubel.
 2. Kenőcs Mikozolon. Kombinált gyógyszer, melyet a Darnitsa cég gyárt. A miconazol mellett a készítmény tartalmaz továbbá a mazipredon-glükokortikoszteroidot. Javallat: halláskárosodás, mycosisok, intertrigo és mycosis. Tuba 15 g - 130 rubel.

A készítmény tulajdonságai

A mikonazol és a Mikozon ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik:

 • antibakteriális;
 • gombaellenes;
 • antiekssudativnoe.

A hatóanyag fungicid aktivitást fejt ki a következő típusú dermatophytákra:

 • Microsporum canis;
 • Trichophyton mentagrophytes;
 • Epidermophyton floccosum;
 • Trichophyton rubrum.

Antibakteriális hatása számos gram-pozitív és gram-negatív baktériumra:

 • streptococcus;
 • staphylococcus;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • E. coli;
 • Proteus.

A mikonazol aktív mint az élesztőgomba és az élesztőgombák, köztük a Candida albicans. Az összetevő hatékony a patogén gombák által okozott fertőzések kezelésében:

 • Penicillium crus-taceum;
 • Malassezia furfur;
 • Aspergillus niger.

Hogy működik

A hatóanyag, a mikonazol, megváltoztatja a lipidszintet a membránon a gombasejtekben. A hatása gátolja az ergoszterin bioszintézisét, ami gombás fertőzéshez vezet.

Az összetevőnek hipersmoláris aktivitása is van, melynek következtében a nedvesítő sebeknél a váladékmentesítés megszűnik.

A tejben lévő egyéb összetevők hidratálódnak, lágyítják a bőrt, enyhe antibakteriális hatásuk van.

Használati utasítások

Mit írnak Mikozon és Miconazole:

 • dermatophyta bőrfertőzés;
 • bőr candidiasis;
 • onychomycosisban;
 • Super-fertőzések, amelyeket Gram-pozitív baktériumok okoznak.

Használati utasítások

Kis mennyiségű krém (így végül a kezelő helyet egy vékony réteggel lefedi) alkalmazzák a bőr érintett területeire naponta kétszer. Dörzsölés masszázsmozgással, az egészséges bőr apró területeinek rögzítése a sérülés széleinél.

A Mikozon tejszín 15 ° C-on, tárolási időn belül tárolva - a gyártástól számított 3 évig.

A miconazol 25 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolható, eltarthatósági ideje - a gyártástól számított 2 év.

Adagolás és adminisztráció

 1. Candidiasis bőrmikózusokkal a krémet az érintett területekre naponta kétszer alkalmazzák. A tanfolyam 7-21 nap.
 2. Dermatophyták által okozott fertőzések esetén a gyógyszert a korábban tisztított és száraz bőrre naponta kétszer alkalmazzák. A tanfolyam 21-28 nap.
 3. A másodlagos bakteriális fertőzéssel bonyolult bőrbetegségekkel és a felülfertőződéssel a gyógyszert reggel és este alkalmazzák a bőrre. Tanfolyam - 1,5 hónap.

Alkalmazáskor kerülje a nyálkahártyák krémet és a nyitott sebeket.

Körömgombák alkalmazása

A Mycosone és a Miconazole onychomycosis krém formájában kerülnek felhasználásra az alábbiak szerint:

 1. Előzetes higiéniát végeznek, kívánatos orvosi fürdő létrehozása.
 2. A gomba körmök szárazak.
 3. A fájl használatával távolítsa el a köröm felső rétegét (így a fényesség eltűnik).
 4. Gyapot gyapjú áztatott alkohol, fertőtleníti köröm platina, a kutikula és a bőr a köröm körül.
 5. A krémet lágyan dörzsöljük a körömbe, a közeli lágyrészeket (legfeljebb 2 cm-ig) és a körömlemezt a szabad szél oldaláról.
 6. Végül 3 órás időtartamra egy okklúzós kötést kell alkalmazni.

A kezelés folyamata addig folytatódik, amíg az érintett köröm egészséges. 3-6 hónapig tart.

túladagolás

 • Bőrirritáció.
 • Érintkezés és allergiás dermatitis.
 • A bőr pirosodása.
 • Kiütés.

A gyógyszer megszakítása után minden megnyilvánulás eltűnik. Súlyos következményekkel jár az egészségre, amelyeket nem hordanak.

Egyéb gyógyszerek alkalmazásának jellemzői

Mikonazol a készítményben fokozza a hipoglikémiás gyógyszerek és antikoagulánsok hatását. Ha alkalmazzák, a glükóz és az antikoaguláns hatás további szabályozására van szükség.

Rendelkezések

A miconazollal történő krémek a szájon át alkalmazható gombaellenes szerekkel párhuzamosan is alkalmazhatók.

A komplex kezelést csak a kezelő dermatológus jelöli.

Ellenjavallatok

 • Herpetikus láz.
 • Az összetevők allergiája vagy egyéni intoleranciája a gyógyszer részeként.
 • 1 éves kor előtt.

Orvos felügyelete alatt

A gyógyszert orvosi felügyelet mellett kell beadni, ha:

 • diabetes mellitus;
 • a mikrocirkuláció zavara.

Helyi alkalmazásra kis mennyiségű mikonazol felszívódik a vérbe. Nem arról van szó, hogy az összetevő belép-e az anyatejbe, és hogyan hat a magzatra. Emiatt ő a terhes és szoptató nők alkalmazása nem kívánatos.

Mellékhatások

Az ilyen mellékhatások ritkán fordulnak elő:

 • kontaktus és allergiás dermatitis;
 • égő érzés, bizsergés, viszketés az alkalmazás helyén.

Visszajelzés a fórumokon

Volt egy lábgomba, amelyre időben nem figyeltem. Nagyon gyorsan átterjedt a hüvelykujjal. A lábak nagyon elszakadtak, kezdték megjelenni kis pryshchiki piros. Nem volt mód az orvoshoz menni. A segítségért fordult a gyógyszerészhez - nekem azt tanácsoltam Миконазол krém vagy folyadék egy ecsettel speciális körmökhöz vagy körmökhöz. Mivel a lábam mellett a szögeket is zavartam, egy krémet választottam. Használt, ahogy azt az utasítások tartalmazzák. Úgy gondolom, hogy ez jó eszköz, különösen egy meglehetősen alacsony áron.

Sok éven át periodikusan ingerlő epidermofitot szenvednek. Egy másik népszerű krémet használok, de a következő exacerbáció során az én gyógyszerem nem volt kéznél. Megtaláltam az első segélykészletemben a férjemmel Mikozont, azt olvastam, hogy gombaellenes és antimikrobiális szer, és úgy döntött, hogy megpróbálja. Két napos használat nem eredményezett eredményt. Mindez végül elment a gyógyszertárba, és megvásárolta a megbízható krémet.

- Tatiana Vladimirovna, Jekatyerinburg

Volt egy körömgomba. A dermatológus bejegyezte a Miconazol-ot, de a drogériákban nem találtam. Vettem egy krémet Mikozont, ugyanazzal az anyaggal a kompozícióban. A körmön dolgoztam, amint azt az utasításokban elmondták, naponta kétszer fürödte. A köröm 3-4 hónapon belül valahol felbukkant, de aztán újra megkenettem többször, hogy kijavítsam a hatást. Általában elégedett voltam a tejszínnel.

A szerszám előnyei és hátrányai

A mikozon és a mikonazol előnyei:

 • külsőleg alkalmazva kis mennyiségben felszívódik a vérbe, nem befolyásolja a reakciók sebességét;
 • nagy hatékonyságú, visszajelzéssel megerősítve;
 • megfizethető ár;
 • tevékenység a gombák és baktériumok széles skálájával szemben.
 • kevés hatása a hipoglikémiás gyógyszerek hatására;
 • sok ellenjavallatot.

A Miconazol vonalának áttekintése egy gyakorló orvostól a videóban:

Mikonazol: használati utasítás, ár

Az orvosok számos orvosi területen, gyakorlatukban gyakran kísérik a bevált gyógyszer Mikonazol. A használati utasítás bemutatja gyulladásgátló és gombaellenes tulajdonságait. Ez egy szintetizált gyógyszer, amely aktívan ellenzi a dermatomyceteseket és más parazitákat. Széles körben használják a genitális szervek mikroorganizmusokkal való fertőzésével járó nőgyógyászati ​​megbetegedések kezelésében.

Mikonazol: a készítmény összetétele és a felszabadulás formája

A gyógyszer mikonazol a következő formában áll rendelkezésre:

 • tablettázott formában - 250 g;
 • orális gél - 1020 g;
 • folyékony oldat - 1020 g;
 • alkohol oldat - 1020 g.

Segédanyagokként:

Farmakológiai hatás

A gyógyszer gombaölő megnyilvánulását a miconazol képes megsemmisíteni az ergoszterin szintézisét, amely a gombasejt membránjának károsodásával jön létre. Az integritás elvesztése, a gomba gyorsan megsemmisült.

Farmakológiai funkciói szerint a Mikanozole három területet különböztet meg:

 • bizonyos típusú gram-pozitív baktériumok ellen irányuló antibakteriális hatás;
 • gombaellenes hatás dermatomycetes és élesztő paraziták ellen;
  befolyásolja a coccalis fertőzést.

A gyógyszer helyi hatással jár, szinte anélkül, hogy behatol a keringési rendszerbe.

Más anyagokkal kapcsolatban a mikonazol aktív:

 • növeli az antikoagulánsok aktivitását;
 • fokozza a fenitoin hipoglikémiás származékainak hatását;
 • provokálja a mellékhatások kockázatát a karbamazepin bevétele közben;
 • a kumarin antikoagulánsok potenciális fokozójaként működik.

Használati utasítások

A bakteriális, gombás és parazita eredetű fertőzések kezelésére és megelőzésére szolgál:

 • külső parazita mikózisok kezelésére;
 • a bőrfelületek gombás támadása során;
 • a hüvely mikózisának kezelésére;
 • a blastomycetosis kezelésénél;
 • a szervezet immunveszteségének ideje alatt, megelőző célokra.

A napi adagot, valamint a kezelés időtartamát kizárólag az orvos határozza meg. Az öngyógyítás katasztrofális eredményeket okozhat.

 1. A mikonazol tablettákat a táplálékfelvételtől függetlenül veszik be, és sok vízzel lemossák.
 2. A gyógyszer adagolását csepegtető segítségével csak orvosi intézményekben vagy orvos felügyelete mellett végzik.
 3. A vaginális kúpokat az orvos írja le a tinusz megnyilvánulásaira. Nagyon gondosan kell kezelni a terhesség alatt vagy a szoptatás ideje alatt.
 4. A külső használatra szánt megoldásokat, beleértve az aeroszolos csomagolást is, helyileg használják a köröm és a bőrelváltozások gombás megbetegedéseinek kezelésére.

A fogorvos kezelésénél a kurzust mindkét szexpartner számára folytatják. Használt aeroszolok, vaginális kúpok, tabletták. A kezelést az orvos határozza meg, átlagosan két héten belül.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A mycosis-kezelés képtelensége a következő esetekben fordul elő:

 1. A beteg egyéni intoleranciája van a gyógyszer egyik összetevőjével. Hiába, a tesztelés előtt meg kell vizsgálni a hatóanyag érzékenységét.
 2. Terhesség ideje. Különösen a miconazol orális és intravénás alkalmazására vonatkozik. Bizonyos esetekben a nőgyógyászok helyi kezelésre is előírhatnak.
 3. A laktáció időtartamára tilos a miconazol helyi alkalmazása az emlőmirigyek területén. Más esetekben a gyógyszer megengedett, mivel gyakorlatilag nem lép be a vérbe és az anyatejbe.

A gyógyszeres kezelés során mellékhatások léphetnek fel:

 • hasmenés, hasmenés, emésztési zavar;
 • allergiás reakciók és bőrfelület bőrpírja helyi alkalmazással;
 • hidegrázás és szédülés az injekció után;
 • intravénás alkalmazás után tromboflebitis.

Helyi alkalmazás esetén:

 • viszketés és égés az érintett területen;
 • allergiás reakciók;
 • bőrpír.

Bizonyos esetekben előfordulhat:

 • a napi rendszabály megsértése, amely álmatlanságban vagy fokozott álmosságban nyilvánul meg;
 • fejfájás;
 • szédülés;
 • hányinger és hányás;
 • az étvágy megsértése;
 • csökkent véralvadás;
 • a női havi kibocsátások megsértése.

Mikonazol használati utasítás, módszer és adagolás

A gyógyszer és a betegség formájától függően a szakemberek különböző módokat írhatnak elő:

 • végbélen;
 • a helyi külső módszer szerint;
 • mint lotion;
 • injekciók segítségével;
 • vaginális tamponokkal vagy gyertyákkal;
 • iv.

A gyógyszer tabletta formáját a gasztrointesztinális traktus megelőzésére és kezelésére írják fel, a keletkezett mycoses ezen a területen:

 • 250 mg / 4-szer naponta - felnőtteknek;
 • 20 mg / testtömeg kg gyermekeknek.

A készítményt gél formájában alkalmazzuk:

 • orálisan, a gyógyszert ½-dimenziós mérőkanállal felnőtteknek (¼ teáskanál gyermekeknek) kell venni, naponta négyszer;
 • vaginális tamponok előállítására;
 • külsőleg a bőr gombás betegségeivel.
 1. Folyékony oldatot használnak a géz kötés impregnálásához folyadékok vagy hüvelyi összenyomás alatt.
 2. Az alkoholos oldat dörzsölte az érintett körömgomba területét.
 3. Az intravénás injekciókat a belső szervek szisztémás elváltozásai írják elő gombás eredetű patogén mikrobákkal. A gyógyszer napi dózisa 10 mg / kg. Bizonyos esetekben az adagot 30 mg / kg-ra emelik.
 4. A szimultán intravénás adagolás nem haladhatja meg a 600 mg-ot, a beadási idő kb. Egy óra. A gyógyszer gyors beadása hányt és zavart okozhat a szívverés ritmusában.
 5. A vaginális kúpok vagy oldat-impregnált tamponok beágyazódnak a hüvelybe lefekvés előtt. A kezelés időtartama körülbelül két hét. A gyógyszer a vaginális mycosis megnyilvánulásaira utal.

Mikonazol felnőtteknek

A felnőttek számára alkalmazott antibakteriális gyógyszer a következő betegségek kezelésére és megelőzésére szolgál:

 • a másodlagos baktériumok baktériumok dermatomycetes károsodása;
 • gombafertőzések jelenléte a szervezetben;
 • bakteriális bőrfelületi károsodás;
 • különböző fokú gasztrointesztinális traktus mycosis;
 • a szájüreg candidiasis;
 • coccoid eredetű szisztémás fertőzés;
 • hüvelyi mikózisok;
 • a körömlemez hámlását, ha gombát érint.

Alkalmazási módszerek felnőtteknek:

 • végbélen;
 • helyben;
 • intravaginálisan;
 • intravénásan
 • szájon át.

A dózisok a betegség típusától, a beteg súlyától és a gyógyszer típusától függenek:

 • ½ mg - gélek, kenőcsök krémek, dörzsölve a sérült bőrbe;
 • 250 mg-os tablettát naponta négyszer kell bevenni;
 • 100 mg - vaginális kúpok, egy gyertyát adnak le lefekvés előtt;
 • 1 ml / 20 mg - intravénás infúziók esetén csepegtetővel adagoljuk a beteg kilogrammonként 10 mg-os sebességgel.

Miconazol gyermekeknek

Kenőcs vagy gélként a gyógyszert csak három évnél fiatalabb gyermekek számára lehet előírni. 3 és 14 év között a gyógyszert 30 mg / 4-szer naponta írják fel. Az idősebb gyermekek esetében a felnőtt adagolásnak felel meg.

A miconazol tabletta formája 12 éves kor alatti gyermekek számára nem ajánlott. Az idősek napi adagja 20 mg / kg.

A gyógyszer intravénás és kúp alakja, 14 év alatti gyermekek nincsenek besorolva.

Mikonazol terhes nőknek

Tilos a kábítószer terhesség alatt történő használata. Kivételt képeznek a felszínes kiterjedt mikózisok. Abban az esetben, ha a várandós nő egészségére jelentett veszély nagyobb, mint a gyermekre gyakorolt ​​potenciális veszély, helyi felhasználás megengedett.

Ugyanezek a jelzések a laktációs időszakra vonatkoznak.

Ne légy félénk, kérdezze meg tanácsadóink kérdéseit, itt a helyszínen. Határozottan válaszolni fogunk

Túladagolás és speciális utasítások a mikonazol alkalmazására

Hosszú távú kezelés a mikonazollal:

 1. A kérelem során az orvos utasításai szerint nincs toxikus megnyilvánulás.
 2. A felesleges napi adag alatt hányás jelentkezik és a szív összehúzódásának ritmusa zavart.
 3. Szigorúan tilos a gyógyszert szedni orvos felírása nélkül.
 4. Nem volt bizonyíték a gyógyszer hatására, a járművek vezetésére vagy a fokozott figyelmet igénylő mechanizmusokban való részvételre.

Mikonazol analógok

A gyógyszerkészítmények analógjaival szokás szerint olyan gyógyszereket értünk, amelyeknek ugyanaz a ATS kódja vagy nemzetközi neve van. A megfelelő gyógyszerkészítmény által előírt, a Miconazole által előírt csere esetén forduljon szakemberhez:

A mikonazol ára és eltarthatósága

A gyógyszer bármely formája a napfénytől védett helyen, a gyermekek számára megközelíthetetlenül tárolva tárolódik. A csomagoláson látható az eltarthatósági idő.

A gyógyszer különböző formáinak árképzése:

 • gél forma - 90-120 rubel;
 • tablettázott formában - 105 rubel;
 • vaginális kúpok - 200-360 rubel;
 • folyékony és alkoholos oldat - 190-210 rubel.

A gyógyszert szabadon, orvosi rendelvény nélkül adják el.

Miconazole: véleménye

Paulina, 42 éves

Nem szenvedek súlyos betegségeket, de mindig van egy Miconazol krém a gyógyszeres szekrényben. A család aktív életmódot folytat, ezért a gombás betegségek felszámolásának kockázata potenciálisan nagy lehet.

Mindenkinek szeretném elmondani a gombaellenes krém Mikonazolról. A férjem napfényben fertőzött, ezek a fehér foltok a bőrön, amelyek a nap alatt jelennek meg. A gél alkalmazása után elfelejtette, mi az. A második alkalom, amikor az unokám elkezdte meglátogatni a medencét, egy hatékony, csodálatos gyógymód. Mindenkinek ajánlom.

A gombás bőrbetegség csúnya megjelenés és undorító érzések. Az orvos a miconazol krémet és lotionokat jelöli ki a megoldásból. Mazaz reggel, és az éjszakai krémeket. Az eredmény önmagáért beszél. Hiába próbáltam erőfeszítéseimet, ajánlom mindent.

Szülés után nem tudtam megszabadulni tőle. Mit nem tettem? Miután abbahagyta a táplálékot, az orvos Mikonazol tablettákat és hüvelykúpokat adott. A hatás nem maradt várva. Köszönöm orvosomat. Ha szükséges, kérdezze meg a nőgyógyászokat, lehetséges, hogy ez a gyógyszer segít Önnek.

Lyubov Petrovna, 58 éves

A műtét után a mikonazol csepegtetőt helyezték a kórházba. Nem mondhatom, hogy az érzések kellemesek voltak, folyamatosan émelyítőek voltak. Nem tudom, hogy a miconazol kifejezetten segített-e, de jól érzem magam a kezelést követően.

Végezetül emlékeztetni kell arra, hogy a gyógyszer alkalmazása előtt Mikonazol, használati utasítás, ez az első dolog, amit el kell olvasnod. Részletesen leírja, milyen esetekben veszik fel a gyógyszert, a lehetséges ellenjavallatokat és a gyógyszer adagolását.

Kenőcs miconazol a láb gomba és a körmök a lábakon

Az onychomycosisból származó hatékony gyógyszer - a lábakon lévő gomba által előidézett miconazol kenőcs miconazol, amelynek kezelését mind a lézió korai szakaszában, mind előrehaladott esetekben más gyógyszerekkel kombinálva kell végrehajtani. A gombaellenes tulajdonságokat kiegészítik antibakteriális hatással, amely nemcsak a gombás sejtek elpusztítását teszi lehetővé, hanem megakadályozza további reprodukcióját. Átlagosan a látható hatás 5 napos terápia után jelentkezik, függetlenül az orvos által előírt időtartamtól.

Összetétel és kibocsátás formája

A gombaellenes szer fő hatóanyaga a mikonazol-nitrát, amely negatív hatással van a fertőzések széles körére. A mikonazol különböző típusú gombák kezelésére használható a lábakon és a kezekben, valamint a nőgyógyászati ​​problémák megoldásakor. A fennmaradó komponensek jelenléte közvetlenül a felszabadulás formájától függ, amelyek mindegyikében feltétlenül olyan makrogol van, amely elősegíti a hatóanyag jobb penetrációját, valamint a poliatomos szerkezetű alkoholokat.

A modern gyógyszerkészítmény a következő formákat kínálja a kábítószernek a külső használatra a lábakon lévő gomba elleni küzdelemben:

 • Olyan krém, amelynek 1 grammja legalább 20 mg fő hatóanyagot tartalmaz. A mikonazolt ebben a formában 15 vagy 30 g-os csövekben állítják elő;
 • 10 db, körülbelül 250 mg hatóanyagot tartalmazó tabletták;
 • Kenőcs 2%, amelyet közvetlenül a bőrgomba érintett felületére kell használni. A gyógyszert a körömre és a tányér körüli területre is alkalmazhatja. A kenőcs 15 mg-os csőben készül;
 • A miconazol spray egy másik gyógyszert jelent 20 mg mikonazol-nitráttal egy grammban;
 • Ha intravénás beadásra van szükség, a gyártó a szer egy variánsát kínálja ampullákban, amelyek mindegyike 1% -os oldatot tartalmaz;
 • Alkohol oldat különböző fertőző elváltozások külső kezelésére;
 • Gél, ez egy analóg kenőcs, a hatóanyag egy grammjában 20 mg komponens.

A gyógyszer bármilyen formájának felszabadulása gyógyszer. Az orvos előzetes engedélye nélkül semmilyen gyógyszert nem ajánlunk.

Használati utasítások és hatásmechanizmus

A mikonazol hatása a kibocsátás formájától függ. A legalkalmasabb és leggyakrabban használt variancia a gyomorszájra a kenőcs és a krém. A gyógyszer hatóanyaga mélyen behatol a gomba sejtébe, és a membrán szintjén elpusztítja. Talán ez a fehérje ergoszterin csökkentésének tulajdonítható, amely nélkül a gomba megszűnik.

Mindkét külső anyag ugyanazokkal a jelzésekkel rendelkezik, mint például a bőr és a körömlemez különböző fertőző károsodása. Különösen hatékony a külső gyógymód az alábbi típusú gombákkal:

 • Candida;
 • dermatophytes;
 • trihofitii;
 • Moldy gomba;
 • microsporia;
 • Közös zuzmó

Antibakteriális tulajdonságok miatt kenőcsöt és krémet alkalmaznak a fertőzések koccális kórokozói ellen: a gyógyszer negatív hatást gyakorol a staphylococcus és streptococcus formákra.

A krém alkalmazása

Az onokomikózis kezelését miconazol krémmel végezzük, amely a lábak bőrének és körmének külső kezelésére szolgál. A gombafertőzés leküzdéséhez körkörös mozdulatokkal naponta legalább kétszer alkalmaznia kell a krémet az érintett területekre. Előnyös, ha reggel és este alkalmazzák a gyógyszert, nem csak a láb körömét, hanem legalább 1 centiméter körüli bőrét is kezelik, még akkor is, ha még nem tűnik hatással a gombás fertőzésre.

A gyógyszer ilyen formájának alkalmazása a sérülést megelőző kezelést igényel. Szükséges szabványos higiéniai eljárások elvégzése a tisztításhoz, majd szárazon szúrja be a szöget és a lábát. Törölje le az eldobható papírtörlővel, mivel a pamut vonzza a gombás mikropórusokat.

A használatban lévő terápia időtartamát a kórokozó típusa határozza meg:

 • Ha a bőr candidiasisát fejezi ki, akkor a krém legalább 1-3 hétig használatos, amíg a pusztulás jelei teljesen eltűnnek;
 • Ha a gomba bonyolult bakteriális fertőzéssel, a terápia időtartama 5-8 hétre emelkedik, és a krémet más antimikotikus gyógyszerekkel együtt alkalmazzák;
 • A dermatophytákkal járó elváltozások legalább 3-4 héten keresztül rendszeresen alkalmazzák a külső készítményt;
 • A körömlemezek és a bőr más gombafajokkal fertőzött bőrét általában 5-6 héten keresztül végzik.

A gombakonzol kezelésének valamennyi feltétele a Miconazol krémmel való viszonylagos. Minden esetben lehetséges elváltozások a lézió állapotától függően, valamint a páciens testének egyedi jellemzői.

A gyógyszer alkalmazási módja minden típusú fertőzés esetében egyetemes. Használja azt a mycosis a lábak és kezek a kezek csak a teljes eltávolítása után a lemez. Ez annak köszönhető, hogy a külső gyógyszer közvetlenül a körmön keresztül behatol a körömágyba, ahol a micélium található. Ha kültéri gyógyszert alkalmaz a tányéron, az onychomycosis várható gyógymódja nem fordul elő.

Használja a gomba krémét a Miconazol naponta kétszer naponta. Átlagosan a kezelés időtartama legalább három hónap, súlyos fertőzéssel. A krém jobb hatása érdekében a felhordás után gézkötés szükséges, amelyet a következő alkalmazásnál nem szabad elhárítani. Előzetesen gézzel törölje le a halott sejteket a körömlemez felületéről.

A kezelés egyéni időtartamát az új szög újrahasz nálásának mértéke határozza meg. A növekedés teljes időszakában a krémet a teljes körömágyra kell felhordani. A költség 160-180 rubel. A gyógyszer ellenjavallatai a hatóanyag összetételére és a fő aktív komponens egyedi intoleranciájára való érzékenységre redukálódnak.

A kenőcs használata

A kenőcs hatásának mechanizmusa A mikonazol megegyezik a gyógyszer egyéb formáival. A hatóanyag közvetlenül az érintett terület bőrére kerül, és a fertőzés a hatóanyag negatív hatásától fogva hal meg.

A kenőcs használatának főbb jellemzői:

 • A lábak láb- és körömágyának gombája;
 • Seborrhea a fej bőrén;
 • A nemi szervek kórisme felnőttek és gyermekek esetében;
 • trihofitia;
 • Különböző típusú zuzmók.

A terápia időtartama egyedileg határozható meg. Lehet, hogy allergiás reakciót jelent a külső gombaellenes gyógyszer alkalmazására. Ezután a kenőcsök analógjai mikona miconazol, amelyek közül a fő Mikrozon a mikonazollal és a készítményben lévő további összetevőkkel, segít. A fennmaradó analógok, amelyekben az imidazolszármazékok jelen vannak:

 • Nizoral;
 • Ginofort;
 • Mycosoril gél formájában.

A láb- és lábujjak bőrének hangsúlyos onokomikózisával szemben előnyös, ha a készítményt lefekvés előtt használják bőséges mennyiségben. Kenőcsöt alkalmazzon, ellentétben egy másik felszabadítási móddal, közvetlenül a körömre, anélkül, hogy eltávolítaná. Prevenciós célokra fontos a betegség kezelése és a kitörés körülményei. Néha egy második kezelésre van szükség, amelynek időtartamát egyedileg határozzák meg.

Mivel egy ilyen gyógyszer egy gyógyszer, a mikona mikonazol használatára vonatkozó utasítás néhány ellenjavallatot tartalmaz. Azonban ezek mennyisége minimális, mivel az aktív komponensek nem szívódnak fel a véráramba:

 • Egyéni intolerancia;
 • A hatóanyaggal szembeni túlérzékenység;
 • Nem ajánlott a kortikoszteroidokkal kezelt gyógyszerekkel együtt alkalmazni.

Krém és kenőcs A terhesség alatt az első trimeszterben tilos a miconazol, és a szoptatás ideje alatt csak az orvos engedélyével lehet alkalmazni. A második és a harmadik trimeszterben megengedett ezeknek a gyógyszereknek a terápiája.

A kenőcs miconazol ára nem haladja meg általában a 200-220 rubelt, és egy cső elegendő lesz a teljes kezelés során.

Vélemények

A mikonazol hatásának eredményei megbízhatóan elmondják a mikonia mikonazol és a lábak gomba használatáról szóló bizonyságot:

A körömgombát miconiás mikonazollal kezeltem. Az eredmény gyorsan megjelent, nem sok gond volt a használat során. Kellemetlen érzések is.

Elena, 32 éves, Eagle.

Kölcsönözött kenőcs Miconazol más gyógyszerekkel kombinálva orvos javaslatára. Onychomycosis erős volt, a gombák lábait körbevevő szögek összeomlottak. Egy hónapos aktív kezelés után csak memóriák maradtak mycosisban.

Alexandra, 26 éves, Moszkva

A miconazol gyorsan megoldotta a problémát a lábak körmeivel. A gomba nem volt az elhanyagolt szakaszban. Használt kenőcs három hétig. Minden rendben van, nincs gomba.

Alevtina, 35, Saratov

A miconazol kenőcs és krém formájában történő alkalmazása segít különböző típusú gombákkal szembenézni. Gyakran előfordul, hogy a gyógyszert kombinációs terápiában, más gombaellenes gyógyszerekkel együtt alkalmazzák.