Hogyan segít a Fenistil kenőcs a herpeszről az ajkakon?

A herpeszből származó Fenistil egy hatékony antivirális gyógyszer, amely a penciklovirra épül. Gyorsan segíti a vírusfertőzés kellemetlen megnyilvánulásait: kiütések, viszketés, égetés, fájdalmas érzések. A márkanév alatt a Fenistil számos terméket (kenőcs, csepp, kapszula, gél) állít elő, de mindezen gyógyszerek úgy vannak kialakítva, hogy kiküszöböljék az allergiás reakciókat és antihisztaminokat.

A vírusellenes hatás csak a Fenistil Penzivir kenőcs, és a herpesz kezelésére kell használni. Lássuk, hogyan kell helyesen használni a gyógyszert, milyen tulajdonságokkal és hatásmechanizmussal.

Fenisztil a herpeszről az ajkakon: hogyan működik?

A Fenistil Penzivir az antivirális gyógyszerek új generációja külső használatra. Rendszeres tejszín és krém formájában, tonizáló hatással. A fő hatóanyag a penciklovir. Ez a vegyület mutat jó aktivitást mutatnak herpesz szimplex vírus 1 és 2 vírus és a varicella zoster (Varicella zoster), beleértve még azok is, mikroorganizmus törzsek, amelyek rezisztensek az intézkedés az acyclovir. A vikonnal fertőzött sejtekbe belépő penicinek gyorsan átalakulnak penciklovir-tifoszfáttá, amely a szükséges terápiás hatással rendelkezik, amely 12 órán át tart.

A hatóanyag hatásmechanizmusa a DNS-lánc elpusztításával és annak további szaporodásának megakadályozásával gátolja a vírust. Ennek következtében a Fenistil alkalmazása csökkenti a fertőzés átvitelének kockázatát, csökkenti a kellemetlen érzések (fájdalom, viszketés, égés) intenzitását, és elősegíti a gyors gyógyulást.

Ha a hatóanyag szisztémás abszorpciójának külső alkalmazása nem ismert, ami azt jelenti, hogy a hatóanyag nem hatol be a vérbe, és nem befolyásolja hátrányosan a test vitalitását. Ezért a Fenistil Pencivir teljesen biztonságos vírusellenes szer, és minimális ellenjavallatokkal és mellékhatásokkal rendelkezik.

Hogyan alakul ki a herpesz az ajkakon?

A Fenistil Pencivir elsősorban herpeszkibocsátások kezelésére használatos az ajkakon. A Herpes simplex vírus, amely behatol a testbe, másképp viselkedik. Ha az emberi immunitás erős, akkor elnyomja a vírus szaporodását, és a kórokozó átmenetileg inaktívvá válik. A látens állapotban hosszú ideig maradhat, várva az idejét.

A fertőzés az immunrendszert gyengítő kedvezőtlen tényezők hatására aktiválódik. Ez lehet krónikus vagy fertőző betegségek, stressz, trauma, hipotermia, bizonyos gyógyszerek szedését. Ebben az esetben a szervezet védelme már nem képes ellenállni a vírus szaporodásának, és a bõrön és nyálkahártyákon jelentkezõ kiütések jelentkeznek.

Először is, a vírus bevezetésénél van bizsergés, égő érzés, viszketés. Ezután a bőr pirosra fordul, és tiszta folyadékkal teli fájdalmas hólyagok kiöntenek. Néhány nap múlva megnyílik a tartalom elkülönítése, melyben nagyszámú fertőzés kórokozója van.

Ha ebben az időben nem végez fertőtlenítő kezelést, és nem követi a higiéniai szabályokat, akkor a vírus könnyen terjedhet a bőr egészséges területére. Hamarosan száraz kéreg alakul ki a nyitott buborékok helyén, amely néhány nap múlva eltűnik és eltűnik.

Az összes vírusellenes gyógyszer célja a fertőzés kialakulásának megelőzése és a fájdalmas tünetek enyhítése. Ha a herpesz első tüneteire (égő, viszkető) kezd el használni a külső gyógyszereket, a legtöbb esetben megakadályozható a vysypnyh elemek megjelenése és a vírus semlegesítése. Ezzel a feladattal a Fenistil Pencivir a herpesztől remekül működik.

Összetétel Fenistil Pentsivir és forma felszabadulása

A herpeszből származó Fenistil Pentiivet kenőcs formájában szabadul fel (1%). A gyógyszer kétféleképpen jeleníthető meg:

 1. Kenőcs (1%) - fehér;
 2. Kenőcs (1%) - tonizáló hatással (bézsból barnára).

Mindkét típusú kenőcsök, egységes, homogén szerkezetű és közel azonos összetételű, de tonizáló krém egészíti ki egy speciális festék, hogy lehet használni elfedésére herpesz sebek a bőr alá.

1 g kenőcs 10 mg penciklovir + segédanyagot (cetomakrogol, cetosztearil-alkohol, paraffin puha, vazelinolaj stb.) Tartalmaz,

Kenőcsöt adjon alumínium csövekhez, 2 és 5 gramm, kartonpapírba csomagolva vagy műanyag ceruzával. Egy kis tükör és egy applikátor készlet (20 db) jön egy műanyag tokhoz.

Mikor használják a kábítószert?

Gyakran előfordul, hogy a Fenistil Pencivir-t a visszatérő, labilis herpeszben alkalmazzák, ami az ajkak kiütését okozza. Ezenkívül a Fenistil krémet a kiütések övsömörrel való kezelésére lehet használni. A gyógyszer alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával, és tisztázza az esetleges ellenjavallatokat.

Használati utasítások

Az ajkán lévő herpeszről származó Fenistilt az első riasztó tüneteknél kell alkalmazni: a kellemetlen érzés, bizsergés, viszketés, fájdalom. A gyógyszerre vonatkozó utasítások szerint felnőtteknek és gyermekeknek (12 évesnél idősebbeknek) ajánlott kis csíkot kiszerelni a csőből és feldolgozni az érintett területet.

Az eljárást 2 óránként 4-5 napon belül meg kell ismételni. Az eljárást megelőzően és azt követően a kezeket alaposan mossuk szappannal. És a legjobb, ha a kábítószert nem az ujjhegyével, hanem egy pamut törlővel vagy egy speciális applikátorral szereljük fel, amelyet a gyógyszerbe csomagolunk.

A herpesz Fenistil kenőcsök használatát akkor is folytatni kell, ha a betegség összes tünete megszűnt. Szükséges ellenállni az ajánlott 4 napos terápiás kezelésnek. Ez segít megelőzni a betegség ismétlődését és lehetővé tenni a vírus re-latens megjelenését. A gyógyszer ajánlott csak az érintett területeken az ajkak és bőr a száj körül, használjon krémet kezelésére az orr nyálkahártya, szájüreg, szem vagy nemi szervek tilos.

A herendi tünetekkel járó Fenistil gél nagyon jól maszkolja a kiütéseket az ajkakon, szinte láthatatlan, ugyanakkor terápiás hatást fejt ki.

Ellenjavallatok

A Fenistil Pencivir az egyik legbiztonságosabb antivirális szer. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a krém nem felszívódik a bőrbe, de csak a hámfelszínen terápiás hatást fejt ki, nem félek a gyógyszer negatív hatásától a testre. Ennek ellenére vannak alkalmazási korlátozások. A krém ellenjavallt a következő körülmények között:

 • A hatóanyag összetevőivel szembeni túlérzékenység;
 • Gyermek kora (12 éves korig).

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a gyógyszer orvosi utasítás szerint alkalmazható, és csak akkor, ha a várható előny nagyobb, mint a magzatra vagy csecsemőre gyakorolt ​​lehetséges kockázat. Ezért az önfogyasztást ezeken a periódusokban nem szabad kezelni, minden kinevezést szakembernek kell elvégeznie, és a kezelést az ő kezébe kell vennie.

Mellékhatások

A gyógyszer alkalmazása során néhány beteg égő érzést vagy zsibbadást érez a bőrön. Ritka esetekben, allergiás reakciókra hajlamosak helyi bőrelváltozások: viszketés, irritáció, a bőr bőrének kipirulása a kezelési területen, kontakt dermatitis tünetei.

Ha ilyen reakciók jelentkeznek, keresse fel kezelőorvosát és döntse el, hogy továbbra is használja-e a gyógyszert.

Különleges utasítások

Kezelés A Fenistil Pentiivit a fertőzés súlyosbodásának első jele esetén kell elkezdeni. Ebben az esetben a buborékkiütés megjelenése elkerülhető. Ha a kezelés a kezelés kezdetével késő lett, még a buborékfázisban is a krém alkalmazása megkönnyíti a fájdalom enyhítését, lerövidíti a hámlás időtartamát, gyorsan megszünteti a száraz porokat és felgyorsítja a gyógyulást.

A krém alkalmazása előtt és után óvatosan mosson kezet szappannal, ez segít megakadályozni a kórokozó terjedését az egészséges bőrterületre. A legjobb, ha a gyógyszert nem kezével, hanem speciális felhordó vagy pamut törlővel alkalmazzuk.

Gyengült immunitással és hepatitikus fertőzés gyakori ismétlődésével járó betegek esetén a Fenistilt szisztémás vírusellenes szerekkel kell kombinálni. Ebben az esetben az orvos egyénileg választja ki a terápiát.

A Fenistil-kezelés teljes körű kezelésére van szükség, azaz legalább 4 napig, még abban az esetben is, ha a fertőzés minden látható megnyilvánulása 1-2 napon belül eltűnik.

A pozitív hatás és az állapot romlásának hiányában orvosnak kell néznie, és további vizsgálatnak kell alávetni a diagnózis megállapításához.

A Fenistil Pencivir előnyei a herpesztől

A Fenistil Pencivir jelentős előnyökkel rendelkezik az acyclovir alapú klasszikus vírusellenes szereknél. Nézzük meg a kábítószer fő előnyeit:

 • A cselekvési sebesség. A hatóanyag hatóanyaga az alkalmazás után azonnal fellép, és megteremtve a vírus semlegesítéséhez szükséges terápiás koncentrációkat. Ezért a krém használata csak 4 nap, míg az acyclovir alapú eszközöket 7-10 napig kell használni.
 • Nagy hatékonyság. A hatóanyag - a penciklovir sokkal erősebb vírusellenes hatás az elődhez (acyclovir) képest.
 • Biztonság. A gyógyszer jó toleranciát és minimális ellenjavallatot tartalmaz. A krém gyakorlatilag nem okoz mellékhatásokat, mivel nem felszívódik a bőrbe, és hatóanyaga nem jut be a véráramba.
 • Egyszerűség és egyszerű használat. A krémet kényelmes ceruza-esetekben állítják elő, alkalmazva az applikátorokkal és egy kis tükörrel, ami lehetővé teszi a gyógyszer alkalmazását bármikor. A tonizáló hatású krém továbbá lehetővé teszi a kiütések elfedését és a kozmetikai hibák elrejtését.

A krém Fenistil hátránya csak egy. Ez viszonylag magas költség az Acyclovirhez képest. A Fenistil herpeszből a gyógyszertári hálózat átlagos ára 250-280 rubel / csomag.

De a vírusölő gyógyszerek kiválasztása immár hatalmas, így mindig olyan gyógyszert választhat, amely megfelel a költségvetés lehetőségeinek.

Visszajelzés a kezelésről

A herpesz Fenistil Pencivir gyógyszerről szóló feljegyzések teljes mértékben megerősítik, hogy ez az eszköz hatalmas terápiás hatással bír. A labilis herpesz relapszusaiban szenvedők közül sokan folyamatosan használják a Fenistil krémet, és segít nekik elkerülni a súlyosbodást és megakadályozzák a buborékkiütés előfordulását. A tonizáló hatású krém nagyon népszerű a fiatalabb generáció körében, mert megbízhatóan maszkolja a herpesz megnyilvánulásait és esztétikai hátrányt rejt.

Ugyanakkor néhány felhasználó megjegyzi, hogy nem érzett pozitív hatást. Az ilyen esetek elsősorban a gyógyszerrel való visszaéléssel és a kezelés megszakításával kapcsolatosak, közvetlenül a látható tünetek eltávolítása után. Egy másik hátránya meglehetősen magas ár, de teljesen kompenzálja a gyógyszer érdeme (biztonság, hatékonyság), így a felhasználók még mindig az antivirális gyógyszerek új generációját választják.

Hivatkozási szám 1

Korábban a herpesznek az ajkakon való kezelésére mindig az Acyclovir kenőcsöt alkalmazták. Ez mindössze 25 rubel, de használata nem akadályozta meg a buborékok megjelenését, még akkor is, ha kezdtem kezelni az exacerbáció első jeleit. Egy barátom ajánlotta, hogy megpróbálja a krém Fenistil Penzivir, drágább, de van egy csomó előnye.

Vettem egy tonizáló hatású krémet, és ez lehetővé teszi a buborékok maszkolását az ajkakon, ha nem volt időm arra, hogy időben elkezdjem alkalmazni a gyógyszert. Most elkezdek zsírozni egy krémmel minden gyanús helyet az ajkakon, a legkevésbé érzés egy égő érzés vagy viszketés. És a gyógyszer nagyon hatékonyan működik, nem teszi lehetővé a fertőzés kialakulását, és a kiütések nem jelennek meg.

2. hivatkozási szám

Korábban ősszel vagy tavasszal gyakran megfázott. És állandó társaik a herpesz az ajkán. Többszörös kitörések csúnyán néztek ki, és a szájuk felnyitása után szilárd krém volt. Ekkor még otthonról is próbáltam kevesebbet hagyni, így az emberek nem félnek tőlem.

Ezt megelőzően nem alkalmaztam gyógyszeres kezelést, de valamit megtettem, és valahogy harcoltam a herpesztől. A gyógyszertárban a gyógyszerész tájékoztatta a Fenistil Penzivir krémet. Tele van műanyag dobozba, és ehhez hozzá vannak csatolva a problémás területek kezeléséhez.

Alkalmaztam a krémet az utasításoknak megfelelően, kezeltem a kiütést kétóránként, és a herpesz meglepően gyors volt, 5 napon belül. Most mindig tartom a krémt kézzel, amint éreztem a szokásos viszketést és égetést, azonnal elkezdek használni a Fenistilt. Ennek eredményeképpen már hat hónapja van a buborékkiütés megjelenése az ajkakon. A krém egyszerűen nem hagyja a fertőzés kialakulását. Most sajnálom, hogy még nem tudtam semmit erről a csodálatos orvosságról.

Review №3

Az elmúlt évben zsindelyes voltam. Nagyon kellemetlen dolog, súlyos fájdalom, hőmérséklet, bőrkiütés a hátsó területen. Ezért a legtöbb kiütés kezelésére az orvos kijelölte vagy kinevezte a Fenistil Penzivir krémet. Még mindig meglepődtem, mivel a húgom a herpesztől az ajkán használja.

Kiderül, hogy a övsömör okozta herpesz okozza a herpeszvírust, és ez a gyógyszer aktívan elnyomja megnyilvánulásait. Miután elkezdtem alkalmazni a krémet, észrevettem a fájdalom szindróma csökkenését, majd a hólyagok gyorsan megnyíltak és kiszáradtak. Kitűnő vírusellenes szer jelent meg, segít nemcsak a herpesznek az ajkakon, hanem más egészségügyi problémákkal is.

Visszajelzés №4

Iskolai végzettséggel dolgozom, vezetem az első osztályokat, így a herpesz az ajkakon való állandó megismétlése nagyon feszült. Mindez ugyanúgy fertőzés, és fertőzés forrásává válhatok, bár minden lehetséges intézkedést megtettem annak megelőzése érdekében. Folyamatosan kezelték az ajkak kitörését antivirális szerekkel, és mégis nagyon összetettek voltak ezzel kapcsolatban.

Végtére is, a probléma mindenkinek volt, hiszen állandóan a csapatban voltam. Végül találtam egy kiváló szerszám-krémet Fenistil Penzivir. Hatékony gyógyszer, amely megakadályozza a fertőzés kialakulását. Ennek eredményeként sokáig nem észleltek herpesz külső tüneteit.

Kenőcs Fenistil a herpesz megnyilvánulásaira

Fenistil - egy népszerű orvosság allergia, annak egyik fajta Fenistil Pentsivir is használják a herpesz, mert olyan anyagot tartalmaz, penciklovir, nyomasztó hatása vírusok. Leggyakrabban, akkor ajánlott a herpesz, de az előírt Fenistil és Herpes második típus, amely megnyilvánulhat a kiütés a nemi szervek, valamint a varicella zoster vírus, amely megmutatkozó formájában övsömör és a bárányhimlő.

A kenőcs gélszerű konzisztenciájú, ezért gyakran gélnek nevezik. A 2 és 5 g fémcsövekben 1% barna kenőcs keletkezik.

előnyök

A kenőcs alkalmazásának hatása még annál hangsúlyosabb, minél korábban megkezdődött a használata. Azonban még akkor is, ha a pillanat hiányzik, a Fenistil nagyon gyorsan kezeli a herpesz megnyilvánulásait. A legtöbb esetben négy vagy öt nap elegendő ahhoz, hogy a kiütés átmenjen. Kenőcs A Fenistil nagyon gyorsan működik. A hatóanyag egy percen belül behatol a sejtekbe, míg más hasonló gyógyszerek legalább fél órát igényelnek. A helyi alkalmazási módszer további biztonságot nyújt: a hatóanyag csak az érintett sejteket érinti a bőr felszínén, nem mélyebbre hatol, nem lép be a vérbe.

Kenőcs A Fenistil nagy hatékonyságú, de az ára igen magas. Ez lényeges és talán az egyetlen hátránya ennek a jogorvoslatnak.

hatás

A penciklovir, amely a vírus szerkezetére hatol át, megsemmisíti DNS-jét, ami nem képes reprodukálni. Továbbá, a kábítószer-komponensek jól megszünteti a kellemetlen tüneteket a herpesz, mint a viszketés, a vágy, hogy karcolja az érintett területet, duzzanat helyén elváltozások, sebek gyorsan gyógyulnak. A gyógyszer, amely megöli a herpeszvírusokat a szervezetben, jelenleg nincs ilyen a világon. A Fenistil tökéletesen megbirkózik a betegség külső megnyilvánulásaival és elnyomja a vírus aktivitását, de nem gyógyítja meg teljesen a fertőzést.

Alkalmazás herpesztől

Kenőcs A Fenistil csak helyileg alkalmazható. A leghatékonyabb kezelés akkor lesz, ha elkezdi használni a herpesz első megnyilvánulásait: enyhe viszketés és enyhe duzzanat. Ebben az esetben a fájdalmas hólyagok és sebek egyáltalán nem jelennek meg. Ha már megtörténtek, a gyógyszer felgyorsítja az érintett bőrsejtek regenerálódását, és a lehető leggyorsabban helyreállítja a gyógyulást, valamint csökkenti a fájdalmat.

 1. A gél alkalmazása előtt alaposan mosson kezet.
 2. A gyógyszert egy ujjal vagy egy pamut törlővel kell felhordani.
 3. A kenőcset könnyű körkörös mozgásokkal kell elosztani az érintett bőrfelületen, dörzsölés nélkül.
 4. A termék két órán át aktív, majd a következő adagot alkalmazhatjuk.
 5. A kurzus időtartama jobban megbeszélésre kerül az orvosával. A kenőcsöt legalább 5 napig ajánlott a teljes gyógyulásig alkalmazni.

Ellenjavallatok és lehetséges mellékhatások

 • A használati utasítás szerint a Fenistil gyógyszer nem ajánlott a herpeszre 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.
 • Ellenjavallt terhes nők ellen. A terhesség első harmadában a kenőcs használata ellenjavallt. A következő hónapokban a gélt az orvos engedélyével és felügyelete alatt alkalmazhatja.
 • A szoptató anyák is jobban használják ezt az eszközt az emlőmirigyek közvetlen közelében.
 • Elfogadhatatlan, hogy a hatóanyagot intoleranciával alkalmazzák bármely olyan komponensre, amely a Fenistil része.

A gyógyszerek alkalmazása során helyi bőrreakciók viszketés, bizsergés, könnyű égés formájában jelentkezhetnek. Az anyag összetevőivel szembeni allergiák esetén az érintett terület duzzanata megemelkedhet, további kiütés jelentkezhet. A kezelt bőrterület lehetséges rövid távú zsibbadása

Ha bármilyen mellékhatás jelentkezik, forduljon a bőrgyógyászhoz. Megvizsgálja a megnyilvánulásokat, és megállapítja, hogy veszélyes-e a mellékhatások megjelenése, és szükséges-e a gyógyszer visszavonása.

További információk

Alkalmazás Fenistila szinte biztonságos, a mellékhatások kockázata minimális. A termék használata előtt azonban gondosan olvassa el az utasításokat.

 • A kenőcs nem alkalmazható más helyi gyógyszerkészítményekkel együtt.
 • Alkoholtartalmú italok használata nem ajánlott az alkalmazás ideje alatt.
 • Kezelés után ne tegye ki a bőrt ultraibolya sugárzásnak.
 • Elfogadhatatlan, hogy gyógyszert kapjunk a nyálkahártyákon.

analógok

A gyógyszertárak más hatóanyagokkal, de terápiás hatásúak. A legelterjedtebbek az aciklovir alapú gyógyszerek: Acyclovir, Zovirax, Herperax, Virolex és Gerpevir. Az olcsóbb társaik közül a fogyasztók adják ki a Psilo-balzsamot. Hasonló a Fenistil esetében, de más gyártója van.

Vélemények

Vélemények a Fenistila gyógyszer alkalmazásáról a herpesz ellen a leginkább pozitív. Az egyetlen dolog, amely elidegenítheti a vevőt, a kenőcs magas ára. Azonban azok, akik még mindig úgy döntöttek, hogy pénzt költenek, általában nem sajnálják, hogy pénzt költenek. A gyógyszer hatékonyan segít a herpeszvírus bármely megnyilvánulásában, és képes néhány nap alatt megtenni.

Fenisztil a herpesz ellen

A "Fenistil Pancevir" herpeszből származó kenőcs magas hatékonyságot mutat. Ez a gyógyszerkészítmény a vírusfertőzés által érintett bőrterületek külső kezelésére szolgál. Ez a "Fenistila" és a Herpessimplex herpeszvírus terápiás hatása alá esik. A gyógyszer másik célja az allergiás tünetek kezelése, különösen az allergiás jellegű különböző dermatológiai patológiák viszketése, égése, bőrkiütése és egyéb jeleinek megszüntetése céljából. A gyógyszer ezen tulajdonsága segít a herpesz alkalmazásában a kényelmetlenség gyors eltávolításában és a gyógyulási folyamat felgyorsításában.

Összetétel és kibocsátás formája

Számos dózisformában gyógyászati ​​készítményt valósítanak meg, ami kényelmesebbé teszi a herpeszes betegség kezelését a test különböző részein:

 • Dobja. Az allergiás tünetek megszüntetésére, beleértve a viszketést is. Alkalmas újszülöttek számára az élet első napjairól.
 • Kenőcs (gél). Van olyan gélszerű konzisztencia, amelyet a bőr sérült területeire kell alkalmazni.
 • A kapszulák. A kapszulák terápiás hatása az orális beadáshoz ideiglenes és átlagos napig tart.

A "hideg" ellen az ajkakon a "Fenistil" -et használják kenőcs formájában.

A gél formájától függetlenül a dimethindén-maleát hatóanyagként működik a gélben. A herpeszből származó "Fenistil Pencivir" kenőcs a fő anyagon kívül ilyen segédanyagokat is tartalmaz:

 • dinátrium-etilén-diamin-tetraecetsav;
 • benzalkónium-klorid;
 • élelmiszer-adalékanyag Е1520;
 • karbomert;
 • desztillált víz;
 • marószóda.
Vissza a tartalomhoz

A munka mechanizmusa "Fenistila" a herpesztől

Az emberi testbe behatolva a "Fenistil" hatóanyag komponensei közvetlenül a vírusra hatnak, blokkolják a vírus molekuláit és megállítják reprodukciójukat. A Fenistil hatása kiterjed a herpesz külső megnyilvánulásaira, kiküszöböli a duzzanatot, viszketést és vörösséget. A kenőcs segítségével felgyorsul a gyógyulási folyamat, és megkönnyíti a beteg általános állapotát.

bizonyság

A Fenistilt a következő kóros állapotok megszüntetésére írják fel:

 • kábítószer- és élelmiszerallergia;
 • csalánkiütés;
 • pollen allergia;
 • allergiás rhinitis;
 • atópiás dermatitis;
 • ekcéma;
 • csirke pox;
 • rovarcsípés.

Használati utasítások

Használja a "Fenistil" -et a herpesztől az ajkakon az alábbiak szerint:

 1. Szappannal és vízzel mossuk.
 2. Vékony réteg kenőcsöt alkalmazzon a száraz érintett területre.
 3. Várjon, amíg a gyógyszer felszívódik.
 4. Ismételje meg az eljárást napi 4 alkalommal.

Figyelembe kell venni, hogy az utasítások általános útmutatásokat tartalmaznak a Fenistil gyógyszeres kezelésre. A terápiás kurzus pontos dózisát és időtartamát a kezelőorvos határozza meg a betegség súlyossága és a beteg kora alapján. Átlagosan a kezelés 3-5 napig tart. A leghatékonyabb a kenőcs a betegség kezdeti szakaszában, amikor a buborékok jelenhetnek meg, viszket és égő érzést kelt.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A herpesz kezelését meg kell tagadni a "Fenistil" kenőcs kezelésével, ha a páciensnek egyéni intoleranciája van annak összetevőivel szemben. Szükséges lesz a Fenistil analógokkal történő helyettesítésére, ha a következő egészségügyi problémákat azonosítják:

 • a légutak krónikus gyulladásos betegsége;
 • szöglezáró glaukóma;
 • a prosztata adenoma;
 • a tüdő patológiája;
 • epilepsziás rohamok.

A fenisztil kenőcsöt a kis betegek számára az élet 1. hónapjáig, a terhesség 1. trimeszterében és a laktációs időszakban nem írják elő.

Általában a vizsgált gyógyszer jól tolerálható, és ritkán okoz negatív reakciókat. Vannak azonban olyan esetek, amikor a Fenistil kenőcs kezelésének hátterében ilyen nemkívánatos következmények jelennek meg:

 • fokozott szorongás;
 • dagadt az arcon;
 • izomgörcsök;
 • légszomj;
 • a garat duzzanata;
 • kiütések a bőrön;
 • fejfájás;
 • túlzott fáradtság;
 • álmosság;
 • szédülés;
 • szárazság a szájüregben;
 • a belek és a gyomor rendellenességei.

analógok orvostudomány

Ha a "Fenistil" nem használható a herpesz gyógyítására, az orvosok írják le analógjaikat. A helyettesítés hasonló lehet a gyógyszerek összetételében és terápiás hatásában:

túladagolás

A gyógyszert a herpesz kezelésében a túladagolás veszélye fenyegeti, ami a következő tünetek formájában jelentkezik:

 • szívdobogás;
 • szárítás a szájban;
 • a vérnyomás csökkentése;
 • véröblít az arcra;
 • görcsös állapotok;
 • összeomlik;
 • dilated pupil;
 • vizelet retenció;
 • láz.

Túladagolás esetén „Fenistilom” a beteg kell venni az aktív szén, sós hashajtó, valamint hogy végezzen terápiás intézkedések fenntartását célzó normális működését a kardiovaszkuláris és légzési rendszer. A szervezet mérgező anyagaival történő mérgezés elkerülése érdekében konzultáljon orvosával a kezelés megkezdése előtt, amely biztonságos dózisokat hoz létre és meghatározza a szükséges terápia időtartamát.

Mi a Fenistil kenőcs használata a herpesz számára?

A herpeszben gyakran használt gyógyszerek helyi hatások, és nem közvetlenül vírusellenes tulajdonságait. Ezek közé tartozik a Fenistil kenőcs. Érdemes megtudni, hogy mi is figyelemre méltó ez a gyógymód, és milyen hatása van a hatásának, valamint hogy van-e értelme a herpeszkiütés gyógyszereinek felhasználására.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszer többféle formában létezik: kenőcs, gél, emulzió, cseppek és tabletták. Alkalmazásukban és összetételükben különböznek egymástól.

Ezen eszközök egyik alapja a dimethindén-maleát. Hozzájárulnak segédösszetevőkhöz.

A kenőcs összetételében ezek a következők:

 • propilénglikol;
 • a víz;
 • karbomert;
 • dinátrium dinitrogén;
 • benzalkónium-klorid;
 • nátrium-hidroxid.

Kenőcs, krém és emulzió A Fenistil külső használatra készült. A cseppeket és a tablettákat belsőleg alkalmazzák.

A kenőcsöt egyenletes konzisztencia jellemzi. A gyógyszerkészítménynek nincs színe és szaga, átláthatósága eltér. Helyezze az alumíniumcsövekbe 30 vagy 50 g mennyiségben.

A Fenistil tabletták kapszula formájúak. A cseppek színe és illata hiányzik, áttetszőségük jellemzi őket. 20 ml-es injekciós üvegben adják el. Egy ilyen emulzió szintén homogén. Fehér, kis illatú benzilalkohol.

8 g-os kis injekciós üvegben kerül forgalomba, a Fenistil gél homogén szerkezettel rendelkezik, és nincs szín. Tiszta és szagtalan. A termék eladásakor alumínium csövek (30 vagy 50 gramm) kerülnek forgalomba.

Vényköteles javallatok

Ennek a gyógyszernek az alapelve a kapillárisok permeabilitásának csökkentése. Ez megakadályozza az allergiás reakciók kialakulását, így ez az eszköz anti-allergiásnak tulajdonítható. Szintén eltávolítja a bőr viszketését.

A helyi felhasználásra szánt Fenistil kifejezett hűtési hatást fejt ki. Segíti a bőr lágyulását és hidratálását. Ezenkívül a gyógyszer képes eltávolítani a fájdalmat alkalmazási helyeken.

Fontos tudni, hogy mire használható ez a gyógyszer.

Olyan esetekben kerül kijelölésre, mint:

Ezekkel a kórképekkel a gyógyszer tabletta formájában javasolt.

A topikális alkalmazásra szánt Fenistil a következő betegségek ellen ajánlott:

 • ekcéma;
 • csalánkiütés;
 • bőrgyulladás;
 • viszketés;
 • rovarcsípés;
 • égések.

A gyógymód más betegségekre is előírható, de ehhez orvos kinevezésére van szükség. Ezekben az esetekben a Fenistil alkalmazása is kívánatos.

A szakértő videója:

Használati utasítások

A gyógyszert az utasításoknak megfelelően kell használni, hogy ne legyen gond. Optimális az orvoshoz fordulni a kezelés megkezdése előtt, mivel minden egyes szervezet egyedi, és az általános ajánlások nem mindenki számára megfelelőek.

Az ilyen típusú kenőcs csak külsőleg használható, a sérült bőrterületek kezelésére. Nem kell dörzsölnie a gyógyszert. A gyógyszerkészítmény átlagosan naponta 2-4 alkalommal kerül felhasználásra. A terápiás képzés időtartama különböző lehet.

Ha a betegséget súlyos bőrirritáció, viszketés vagy nagy mennyiségű károsodás követte, vagyis ezt a kenőcsöt a hidegről az ajkán, szájon át alkalmazott vírusellenes szerekkel - tablettákkal vagy cseppekkel kombinálva. Ez növeli az eredményeket és felgyorsítja a helyreállítási folyamatot.

A napfény hatása csökkentheti a gyógyszerek hatékonyságát, sőt akár az értékvesztést is eredményezheti. Ezért a Fenistilt a szabad területek bőrére való alkalmazás után nem szabad az utcára menni, és a kezelés ideje alatt tilos napozni.

A herpesz a gyermekek ajkán is szükségessé teheti ezt a gyógyszert, mert jelentősen csökkenti a fájdalmat és a viszketést. Jellemzően fiatal betegek esetében ugyanazt a terápiás rendszert alkalmazzák, mint a felnőttek esetében.

Szükséges, hogy a Fenistil gyermekgyógyászatban történő alkalmazását az orvos javasolja. Szükséges továbbá a készítmény komponenseire való érzékenység tesztelése. A szülőknek figyelniük kell a kezelés előrehaladását, tájékoztatniuk kell a kezelőorvost minden olyan változásról, amely gyanúsnak tűnik számukra.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Alkalmazza a gyógyszert, ha diagnózisra van szüksége a jelzések számától a találkozóig. De még fontosabb az ellenjavallatok megfontolása. Ha ezek vannak, válasszon másik gyógyszert, mivel a Fenistil-kezelés nem vezet a kívánt eredményekhez, sőt nem is ártalmas.

Ennek a gyógyszeres kezelésnek az elutasításának fő okai a következők:

 • szöglezáró glaukóma;
 • bronchiális asztma;
 • a prosztata megnyúlása;
 • kevesebb, mint 1 hónap;
 • szoptatás;
 • a terhesség első harmadában;
 • az összetevők intoleranciája.

Ezek a jellemzők ellenjavalltok a Fenistil bármilyen formájának alkalmazására. Ugyancsak óvatosságra van szükség a kezeléssel a légzőszervi krónikus obstruktív betegségek jelenlétében.

Ennek az anyagnak a használata mellékhatásokat okozhat.

A kézikönyvben a következő káros tünetek szerepelnek:

 • álmosság;
 • fokozott izgatottság;
 • fejfájás;
 • szédülés;
 • hányinger;
 • szájszárazság;
 • légszomj;
 • izomgörcsök;
 • bőrkiütések;
 • duzzanat.

Néhány ilyen reakció csak a terápia megkezdését követő első napokban jelentkezik, majd átmegy. De ha a betegség megszüntetésében pozitív dinamika hiányában hajlamos őket növelni, akkor beszélnie kell orvosával. Ez a beavatkozás jelezheti a gyógyszer vagy más nem azonosított ellenjavallatok intoleranciáját. Ebben az esetben szükséges a Fenistil kezelés abbahagyása, és válasszon másik utat.

Analógok, ár

A gyógyszer ára nagyon gyakran arra kényszeríti a betegeket, hogy hagyják abba - ha túl magas.

A Fenistilt nem lehet drága gyógyszernek nevezni, ezért széles körben használják. Az ára függ a kibocsátás formájától.

Átlagosan a kenőcs csomagolásának 300-400 rubelre van szüksége. Vásárolhatsz gyógyszereket bármely gyógyszertárban recept nélkül.

Az elfogadható költségek ellenére néha megkérik a betegeket, hogy rendeljenek hozzájuk egy analógot. Ez mellékhatással járhat, és egyes esetekben drágább eszközöket keresnek, hatékonyabbnak ítélve.

A fő analógok közül a következők tartoznak:

 1. Tsetrin. A fő összetevője a Cetirizine. Tablettákban, valamint szirup formájában is felszabadítják. A gyógyszer hatékonyan elnyomja az allergiás reakciókat.
 2. Vibrocil. A készítmény összetétele ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, mint a Fenistil. Ráadásul van fenilefrin. A hatóanyag spray, gél és csepp formájában létezik. Az allergiás megnyilvánulások megszüntetésére szolgál, elsősorban az orr és fül betegségeire összpontosít.
 3. Claritin. A gyógyszert tabletták és szirupok formájában állítják elő, alapja a loratadin. Gyakran használják allergiás rhinitis, csalánkiütés, bőrkiütés. Mindenképpen vegye figyelembe az ellenjavallatokat.

A szakembernek meg kell választania a megfelelő orvosságot. Az önálló tevékenység ebben a helyzetben problémákhoz vezethet.

Fenisztil a herpesz ellen - indikációk és dózisok

Ez a vírus a bolygó lakosságának csaknem 95% -ában rejtett formában jelenik meg, és a szervezetben él az egész életen át.

Fenisztil a herpesztől

Fenistil Pencivir - nagyon hatásos vírusellenes szer. Hatóanyag a készítményben - penciklovir, fokozott aktivitást mutatott a különböző típusú herpeszvírus elleni küzdelemben, az acyclovir-rezisztens törzseket is tartalmaz módosított polimerázzal.

Fenisztil a herpesztől: alkalmazási módszerek és lehetséges ellenjavallatok

A herpeszből származó Fenistil a pencikloviron alapuló hatékony gyógymód. A gyógyszer segít megbirkózni a betegség kellemetlen tüneteivel. Alkalmazza az utasításokat és az orvos tanácsát.

Csak a kenőcs vírusellenes hatást fejt ki, ezért használják a betegség kezelésére. A herpeszről származó Fenistil-et, annak érdekében, hogy segítsen, helyesen kell alkalmazni, az alábbiakban figyelembe veszik a hatóanyag hatásmechanizmusát és tulajdonságait.

Herpes okai

A fő bűnös a vírus, amely behatol a szervezetbe a nyálkahártyákon keresztül. Ha az immunitás gyengül, a tünetek azonnal megjelennek.

Leggyakrabban a herpesz más betegségek, például a SARS, a torokfájás hátterében fejti ki hatását, háttérük ellenére az immunitás szenved. A herpesz-visszaesések oka az immunhiány, többek között a HIV. Az allergiás reakciókra hajlamos betegek is ilyen betegségben szenvednek.

A herpesz kialakulását az ajkán kialakuló egyéb tényezők a következők:

 • a gyomor-bélrendszeri szervek patológiája;
 • rossz szokásokkal való visszaélés;
 • az endokrin rendszer betegségei;
 • stressz és érzelmi stressz;
 • gyakori kirándulások a szoláriumba;
 • a vitaminok hiánya, a nem megfelelő táplálkozás.

A gyermekek és a felnőttek különböző okai vannak a herpesznek az ajkakon. A patogén mikroorganizmusok az egészséges szervezetben sokféle módon hatolnak be, de csak bizonyos helyzetekben mutatják magukat. Még a sinusitis is vezethet a herpesz kialakulásához.

A betegség tünetei

Az a pillanat, amikor a vírus támadni kezd, egyszerűen nem lehet észrevenni. A herpesz jellegzetes tünetei jellemzik.

A vírusnak a testbe való behatolásának hetedik és harmincadik napján az ajkak kissé vörösessé válhatnak, égnek, izzadódhatnak és viszketést érezhetnek. A kezelést ebben a szakaszban ajánlott elkezdeni, mert minél hosszabb ideig hiányzik, annál inkább károsítja a kóros folyamatot.

Egy idő után kis buborékok jelennek meg az ajkakon, amelyeken belül a folyadék áttetsző színű. Fokozatosan növekednek a méretük, fájdalmat okoznak. Miután elérte a növekedés csúcsát, felrobban, a folyadék több millió vírusrészecskével áramlik ki.

A szakadt hólyagok helyén fekélyek vannak, amelyek felületén száraz korom van. A beteg ebben a szakaszban különösen veszélyes mások számára. Csak néhány nap telik el, és a fekélyek kezdenek meggyógyulni, az állapotot enyhe bizsergés kíséri.

Egy hét telik el, és nem lesz nyoma a herpesznek az ajkakon, a bőr egészséges lesz és tiszta lesz. Ha az alapbetegség nem gyógyul, és az immunitás még mindig gyenge, egy idő után lehetnek visszaesések.

Néhány beteg, mielőtt az ajkakon vagy a testen fellépő kitöréseket észlelne, fokozott testhőmérsékletet, a munkaképesség csökkenését, gyengeséget érez. A kezelésnek helyesnek és időszerűnek kell lennie.

Lehetséges szövődmények

A betegség kezelése az első tünetek megjelenése után kezdődik. Ha figyelmen kívül hagyja mindezt, és nem veszi fel a megfelelő gyógyszereket, kellemetlen és akár veszélyes következményekkel is járhat.

A leggyakoribb dolog a bőrkiütés terjedése a bőr egészséges területeire. A váladék, amely behatolt a szem nyálkahártyájába, elkezd szaporodni, előidézni a szemhéjakat, és ennek következtében a látásélesség csökken.

De a herpesz egyéb hatásai ismeretesek, amelyek között megkülönböztethetünk:

 • depressziós körülmények;
 • agyhártyagyulladás;
 • az erek és a szív romlása;
 • májelégtelenség;
 • betegségek kialakulása a szájüregben;
 • herpesz ekcéma előfordulása;
 • halláskárosodás;
 • a férfiaknál a spermiumok minősége romlik.

Sokan figyelmen kívül hagyják a herpeszet az ajkán, és nem tesznek semmilyen intézkedést a kezelésre, csak arra várva, hogy egyedül eltűnjön. Mindez arra vezet, hogy vannak veszélyes következmények.

Hogyan fejti ki a Fenistil herpeszet?

A Fenistil egy új generációs vírusellenes szer, helyileg alkalmazva. Olyan krém formájában készül, amely tonizáló hatással vagy egy egyszerű krém formájával készül. A készítmény fő hatóanyaga a penciklovir.

Az első és második típusú herpeszvírus ellen az anyag különösen hatásos. Alkalmazása után a hatóanyag behatol az érintett sejtek a vírus, penciklovir kezd alakítani penciklovir tifosfat, ami viszont nyilvánul hosszan tartó terápiás hatást.

A fő hatóanyag blokkolja a vírust, mivel megsemmisíti DNS-jét, a további reprodukció lehetetlen. A herpeszből származó Fenistil gél segít megelőzni a betegség további terjedését, felgyorsítja a helyreállítási folyamatot.

A helyi alkalmazással nincs szisztémás felszívódás, ami azt jelenti, hogy semmi sem fog bejutni a vérbe, a fontos szerveket és rendszereket nem fogja hátrányosan befolyásolni. A Fenistil biztonságos antivirális.

A kibocsátás és az összetétel formája

A herpesz kezelésére szolgáló gyógyszer 1% -os kenőcs formájában áll rendelkezésre. A fajták többféle lehetnek:

 • egy százalékos fehér kenőcs;
 • 1% kenőcs tónusgátló hatással, világosbarnától barnáig.

A szerkezet mindkét esetben egységes, a kompozíció majdnem azonos. A tonizáló krém azonban különbözik abban az értelemben, hogy speciális festéket tartalmaz, így a kiütések nem csak gyógyulnak, hanem bőrszínként álcázva is.

A kenőcs egy grammja tíz milligramm penciklovirt jelent. Segédanyagok a készítményben: vazelinolaj, lágy paraffin, cetomakrogol. A kenőcs alumínium csövekben van, térfogata 2-5 gramm. By the way, a készlet kenőcs van egy kis tükör és eldobható applikátorok.

Mint a gyakorlat azt mutatja, leggyakrabban a gyógyszert ismételten labilis herpeszben használják, ami miatt az ajkakon eruptions vannak. Ezenkívül a kiütések övsömörrel is kezelhetők. Fontos! A gyógyszer alkalmazása a problémás területekre, a kezelőorvosval folytatott konzultációt követően szükséges.

A cikkben bemutatott videó részletesebben leírja, hogy a kenőcs hogyan hat a betegségre és a vírusra.

Használati utasítások

Használja a gyógyszert a herpesz kezelésére közvetlenül a betegség első tüneteinek megjelenése után: fájdalom, viszketés, égés. Az utasítás szerint a gyermekek 12 év után és a felnőtteknek egy kis krémszínre van szükségük ahhoz, hogy problémát okozhassanak és jól kezeljék.

Öt napon belül ismételje meg az eljárást minden nap, alkalmazza a gyógyszert kétóránként. Alaposan mosson kezet, mielőtt elkezdené a kezelést és azonnal utána. A legjobb, ha az ujjait nem az alkalmazáshoz használja, hanem a készletből készült pamut törlőkendőt vagy applikátort.

Fenisztilt alkalmazzon herpeszes kezeléssel még az első tünetek eltűnése után is. Öt napos terápiás kezelésnek kell lennie.

Így elkerülhető a betegség megismétlődése, a vírus ismét látens állapotba kerül. A gyógyszert csak a szájon és az érintett területeken, csakúgy, mint a szájüreg és az orrnyálkahártya kezelésénél, csak erre a célra ajánlott.

Ellenjavallatok

A Fenistil a leghatékonyabb és legbiztonságosabb antivirális szer. Annak a ténynek köszönhetően, hogy alkalmazása után a krém felszívódik a bőrbe, és egy olyan külső terápiás hatást, nincs félelem, hogy a test lesz bántódása.

De még a számos előnye ellenére is vannak korlátozások a használatban. Ellenjavallt a következő esetekben:

 • tizenkét évesnél fiatalabb gyermekek;
 • az összetétel összetevőinek egyéni intoleranciája.

A terhes nőket és szoptató anyákat csak a kezelőorvosgal folytatott konzultációt követően lehet kezelni a gyógyszerrel. Ne vegyen részt öngyógyításban ebben az életszakaszban.

Mellékhatások és speciális utasítások

Miután a hatóanyagot a problémás területekre alkalmazta, sokan kezdenek zsibbadni vagy égetni. Az allergiára hajlamos, más bőrreakciók jelentkezhetnek: irritáció, viszketés, kontakt dermatitis, vörösség.

Ilyen tünetek esetén szüntesse be a további kezelést, és forduljon orvosához. Nem zárható ki, hogy a gyógyszert egy másik gyógyszerrel kell helyettesíteni, nem is olyan veszélyes.

Azoknak a betegeknek, akiket immunitás gyengül, a Fenistilt és más vírusellenes szereket kombinálni kell. Ebben az esetben a felvételi utasítást az orvos minden egyes beteg számára külön-külön adja ki.

A Fenistila előnyei

Az egyszerű antivirális szerekkel összehasonlítva a Fenistil számos előnnyel jár.

A gyógyszer fő előnyei:

 1. Miután az alkalmazás gyorsan reagál. Közvetlenül a krémnek a problémás helyre történő alkalmazása után a hatóanyagok a vírus megsemmisítéséhez szükséges koncentrációt hozva létre. Ezért a kezelés időtartama 4-5 nap, míg az acyclovir alapú gyógyszerek tíz napig használhatók.
 2. Hatékony gyógyszer. Amint már említettük, a fő hatóanyag - a penciklovir az acyclovirhoz képest erősebb terápiás hatás.
 3. Biztonság. A betegek jól tolerálják a gyógyszert, az ellenjavallatok száma minimális. A kezelés során fellépő mellékhatások ritkák, a bőr nem felszívódik a bőrbe, az összetevők nem lépnek be a vérbe.
 4. Alkalmazzon kényelmesen és gyorsan. A felszabadítás formája kényelmes, az applikátorokkal együtt, amely lehetővé teszi, hogy bármikor és bárhonnan alkalmazható legyen. A tonizáló hatású krém segít elrejteni a kiütéseket másoktól.

Annak ellenére, hogy a herpesz kezelésére nagy mennyiségű gyógyszert alkalmaznak, sokan inkább a Fenistilt, és mindezt azért, mert hatékonyak és biztonságosak.

A hagyományos kezelési módszerek

Ha valamilyen okból kifolyólag nincs mód a Fenistil-szel vagy egyéb gyógyszerekkel kezelni, helyettesítheti őket népi módszerekkel. Kiegészítő terápiaként is alkalmazhatók.

Bizonyított és biztonságos eszközök az alábbiak:

 1. Asztali só. Ha az ajkakon található herpesz a hipotermia miatt keletkezett, megengedhető, hogy asztali sót használjunk kezelésre.
 2. fokhagyma. Az ősi idők óta ismert, hogy a növénynek antiszeptikus és antibakteriális hatása van, eltávolítja a gyulladásos folyamatokat, elnyomja a vírusok aktivitását. Ha herpeszben van, kenje meg a problémás területet a fokhagymás gyümölcslével, vagy alkalmazzon egy darabot néhány órára.
 3. Fenyőolaj - antiszeptikus és szárítószer. Alkalmazás után enyhe égetés és bizsergés lehet jelen, de minden magától megy át.
 4. A propolisz tinktúrája - antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású. Az átadott kezelés után megszabadulhat az égéstől és a viszketéstől.
 5. alkohol - Segítségével kiszáradhatja a sebeket, megakadályozhatja a fertőzés terjedését. A patogén mikroorganizmusok megsemmisülnek.

Az alábbi képen egy példa arra, hogy a népi módszerek hogyan kezelik a kezelést.

Ha szárítószereket használ a kezeléshez, akkor ezeket nedvesítőszerekkel kell kiegészíteni. Ellenkező esetben az ajkak és a szomszédos területek szárazságát meg kell jegyezni.

megelőzés

A herpesz a leggyakoribb betegség. Az életkorra, nemre, lakóhelyre és társadalmi státuszra való tekintet nélkül érinti az embereket. A megjelenés sok tényezőből adódhat.

A patológiák diagnosztizálása fontos időben, csakúgy, mint a kezelés megkezdése, különben nem lehet elkerülni a negatív következményeket. Minden szakember véleménye szerint sokkal könnyebb megakadályozni a herpesz kialakulását, mint a jövőben.

A fertőzés elkerülése nem nehéz, csak kövesse az egyszerű szabályokat:

 • akiknek a betegség tünetei vannak, a kontaktus nem ajánlott;
 • használjon személyes higiéniai cikkeket;
 • ne vegyen részt alkalmi szexben;
 • erősíti az immunitást, növeli a szervezet védekező képességét;
 • ne használj rossz szokásokat;
 • az élelmiszereknek teljesnek és helyesnek kell lenniük;
 • minden szisztémás patológiát időben kezel.

Kezdje a terápiát az első tünetek megjelenése után. Az öngyógyítás nem ajánlott, mert nemcsak hatástalan, de egyes esetekben veszélyes is. A Fenistil herpesz, valamint egyéb gyógyszerek ellen is alkalmazható, de csak orvoshoz fordulva.

Gyakran feltett kérdések az orvosoknak

Herpes kúra

Helló, mondd meg, megszabadulhatok a genitális herpesztől örökre?

A herpesz teljesen megszabadulni, sajnos, lehetetlen. A vírus a testbe való behatolás után az idegsejtekbe telepedik és ott marad az élet végéig. Azonban, ha időben kezeli és betartja a megelőzést, a relapszis gyakorisága csökken.

Herpesz a házastársaknál

Lehetséges, hogy az egyik házastárs genitális herpesz szenved, és a másodiknak nincs tünete?

Valószínűleg az oka abban a tényben rejlik, hogy a fertőzés rejtve van, vagyis a kórokozó hibernált állapotban van. Ezért a házastárstól kapott vírus nem válik ki a testben fellépő kiütések okának. A döntő szerepet játszik a mentelmi jog.

Fenistil Pencivir

A leírás aktuális 2016/03/30

 • Latin név: Fenistil Rencivir
 • ATX kód: D06BB06
 • Hatóanyag: Penciklovir (Penciclovir)
 • Gyártó: Novartis Pharma Produktions GmbH (Németország)

struktúra

penciklovir, cetomakrogol, cetosztearil-alkohol, fehér vazelin, vas-oxid színezéket, vazelinolajat, propilénglikolt, steril vizet.

A kibocsátás formája

Krém 1% külszíni tonizáló hatással, barna, alumínium csövekben 2 és 5 g kartonban.

Farmakológiai hatás

vírusölő.

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

Vírusellenes hatóanyag, amely nagyon aktív vírusokkal szemben Herpes simplex két típus, az Epstein-Barr vírusból, Varicella zoster és citomegalovírus. A hatásmechanizmus a gyógyszer célja blokkolja a vírus replikációs folyamat, amely hosszú ideig a szervezetben sok ember inaktív formában. Kiváltó faktor aktiválja a vírusreplikációt, krónikus fáradtság szindróma, a betegségek légúti betegségek, megfázás, ami előfordulása láz hólyagok képződnek a lokalizáció ajkak vagy körülöttük. A gyógyszer alkalmazása segít felgyorsítani a gyógyulást, csökkenteni a fájdalom intenzitását, csökkenteni a fertőzés átvitelének kockázatát.

farmakokinetikája

Mivel Fenistil Pentsivir helyileg alkalmazzuk, a szisztémás felszívódás gyakorlatilag hiányzik, és azonosítsák a gyógyszer koncentrációja a vérben vagy a vizeletben a betegek nem. A penciklovir után a sejtbe való penetrációt, vírussal fertőzött, átalakult penciklovir-trifoszfát, amelyek kifejezett farmakológiai aktivitással. Az érintett sejtek 12 órán át fennmaradnak.

Használati utasítások

Egyszerű visszatérő kezelés herpesz az elsődleges lokalizációval az ajkak körzetében.

Ellenjavallatok

 • túlérzékenység a famciklovirrel és penciklovir;
 • legfeljebb 12 éves korig;
 • terhesség alatt és laktémában - szigorúan feltüntetve.

Mellékhatások

Helyi reakciók lehetségesek a készítmény égési, zsibbadási, bizsergés formájában történő alkalmazását követően.

Krém Fenistil Pencivir, használati utasítás (Módszer és adagolás)

Használt helyileg, kis mennyiségű hatóanyag extrudált egy vattacsomót vagy ujj és felvisszük a bőrre vagy a nyálkahártyára, herpesz befolyásolja. Az eljárást 2 órát naponta 7-8 alkalommal megismételjük 4 napig.

Kezelés A Fenistil Penzivir ajánlott a fertőzés első jeleire. Használati utasítás A Fenistil Ptstsivir jelzi a gyógyszer fogalmának és kezelésének szükségességét, még akkor is, ha a betegség jelei eltűntek a kezelés első két napja után. A Fenistil Pencivir krémet csak az ajkak és a száj körüli területeken kell alkalmazni, amelyek a herpesz által érintettek. A gyógyszert nem szabad alkalmazni az orr nyálkahártyájára, a szájüregre, a nemi szervekre és a szemekre.

A gyengített immunitással rendelkező betegek orvosi tanácsot igényelnek. Ha 4 napos kezelés vagy rosszabbodás után nincs hatás, forduljon orvoshoz.

túladagolás

kölcsönhatás

Kifejezett klinikai tünetek nem mutathatók ki más gyógyszerekkel való kölcsönhatás során.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Ne fagyjon be. 25 ° C-on tárolandó.

Lejárat dátuma

analógok

Analógok, amelyek hasonló ATX kóddal és terápiás hatással rendelkeznek: Agerp, Atsivir, aciklikus, acyclovir, Atsiklostad, Vartek, Viroleks, gerpevir, Gerpetad, Gerpferon, Zovirax, Medovir, Provirsan és mások.

Penzivir Fenistil vélemények

A Penzivir Fenistilre vonatkozó legfrissebb ajánlatok:

 • "... Kiváló termék. A herpesz a teljes életem problémája. Egy kicsit hideg voltam - és azonnal az összes ajkak a herpeszben. Megpróbáltam sok kenőcsöt és krémet, most már a Fenistil Pentiivert használom. A hatás jó, általában 2-3 nap elteltével a kiütések kiszáradnak. Ezenkívül nincs égetés. Azt is ajánljam minden testvérnek, hogy szerencsétlenséggel párhuzamosan fogyasszon egy étrendkiegészítőt, ami javítja az Echinacea immunitását vagy tinktúráját. "

Ár Fenistil Pencivir, hol vásárolni

A Fenistil krém ára 2 g csőben 230-360 rubel / literenként változik