Vírusellenes kenőcs Acyclovir: használati utasítás

Az acyclovir antivirális hatású szer, elsősorban a herpes simplex vírus és a zsindelyek kezelésére.

Ez a kenőcs lecsökkenti a kórokozó DNS-szintézisét, a felsorolt ​​betegségeket. Elnyomja a herpeszkitörések új elemeinek megjelenését, csökkenti a szövődmények kockázatát, csökkenti a fájdalmat a betegség akut periódusában, elősegíti a gyorsabb kéregképződést.

Ezen az oldalon megtalálja az összes információt Acyclovir: teljes használati utasítást ezzel a gyógyszerrel, az átlagos ár a gyógyszertárakban, teljes és nem teljes analógok a gyógyszer, valamint az ajánlások az emberek, akik már alkalmazzák a kenőcs acyclovir. Szeretné elhagyni véleményét? Kérjük, írja meg a megjegyzéseket.

Klinikai és farmakológiai csoport

Vírusellenes szer helyileg alkalmazható.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyibe kerül az Acyclovir kenőcs formájában? A gyógyszertárak átlagos ára 20 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

Kétféle kenőcs van elkülönítve attól függően, hogy a hatóanyag mennyire koncentrált - a megfelelő aciklovir.

 • 5% - külső használatra használják a rezisztens bőrre és nyálkahártyákra.
 • 3% - a szem mucosa kezelésére.

A kibocsátás legáltalánosabb formája - kenőcs, de a gyógyszer krém, tabletta és oldatos injekció formájában van, de ebben a formában sokkal kevésbé használják.

Farmakológiai hatás

A kenőcs fő hatóanyaga az acyclovir, amely a szintetikus analógok csoportjába tartozik dezoksiguanidina. Ez az anyag a DNS egyik összetevője. Az acyclovir az első és a második típusú herpes simplex vírus ellen küzd, amely nemcsak a herpeszet, hanem a herpesz zostert és a csirke poxot is okozza. A kenőcs mérsékelt aktivitása az Epstein-Barr vírusoknak és a citomegalovírusoknak való kitéve esetén nyilvánul meg.

A bőrön való alkalmazás után az acyclovir kenőcs közvetlenül behatol a mikroorganizmusokkal fertőzött sejtekbe, azaz egy vírusba. A sejtekben az acyclovir kölcsönhatásba lép a vírusok enzimjével, megzavarja a normális fejlődést, és ezzel megszakad a kórokozó mikroorganizmusok megsokszorozódási lánca. A gyógyszer nincs hatással az egészséges sejtekre.

Használati utasítások

Az Acyclovir utasítás szerint a kenőcs a következő betegségek ellen hatékony:

 • bárányhimlő;
 • herpes zoster;
 • keratitis herpesz;
 • a Herpes Simplex herpes simplex 1 és a 2-es típus által okozott fertőző károsodások;
 • krónikus és elsődleges herpesz az ajkak és a nemi szervek nyálkahártyáján;
 • cytomegalovírus elváltozások;
 • amikor a sebészi beavatkozás után a betegek bőrét károsítják;
 • a herpeszvírus károsodásának megakadályozására a bőr és a nyálkahártya betegek számára, akik súlyos károsodást okoznak az immunrendszerben kemoterápia vagy radioterápia következtében.

Ellenjavallatok

Az akiklovirt kenőcs formájában nem írják elő, ha a szervezet érzékenysége a gyógyszer fő összetevőjéhez vagy a segédanyagokhoz nő.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A gyógyszer terhesség alatt történő alkalmazása akkor lehetséges, ha az anya számára nyújtott potenciális előny meghaladja a magzat esetleges kockázatát.

A gyógyszer az anyatejben található anyatejbe jutása után található az anyatejben, ezért a kezelés ideje alatt a szoptatást fel kell függeszteni

Használati utasítások

A használati utasítás azt jelzi, hogy az acyclovir a kenőcs kezelésére használt a herpes zoster és az ajak a intim területek a nyálkahártyákon és a bőr egyéb területein.

Ajánlások felhasználásra:

 1. A terápiának meg kell kezdenie, észreveheti a kezdeti tüneteket - égő, viszketés, vörösség. Ha herpeszhólyagok már megjelentek, fontos, hogy elkerüljék azok felszakadását, hogy a kezelés alatt ne tovább terjedjen a fertőzés.
 2. A vírus elterjedésének megakadályozása érdekében használjon pamut törlőkendőt vagy kesztyűt is (mindegyik eldobható) a krém alkalmazására.
 3. Az érintett területet és egy kis területet (legfeljebb 5 mm-ig) 4 óránként vékony réteggel borítják, kivéve 8 óra éjszakai alvást.
 4. Átlagosan a fertőző folyamat 5 napon belül megáll, de kiterjedt gyulladással a 10 napos időtartam növekedése szükséges.

Szem kenőcs Az acyclovir 1 cm hosszú szalag formájában kerül be az alsó kötőhártya tasakba naponta 5 alkalommal (4 óránként) a gyógyulásig. A kezelést a gyógyulás után további 3 napig folytatják.

Mellékhatások

A külső kenőcs használata a következő mellékhatásokat okozhatja:

 1. Allergiás reakciók, - csalánkiütés, allergiás bőrgyulladás, homályos látás amikor szóló a kenőcsöt a kötőhártyazsákjába, szemhéj ödéma, szaruhártya-gyulladás, a szemhéjgyulladás, kötőhártya-gyulladás.
 2. A bőrről - viszketés, égő érzés, fájdalom, bőrpír, fokozott kiütés.

Különleges utasítások

Mint az egyik első vírusellenes gyógyszereket, az aciklovir kenőcs hozza a legnagyobb hatást a primer lézió herpesz vírus, ha a kezelés korai megkezdése a betegségben. Mintegy 60% -ánál a kiújuló betegség szenved csökkent immunitás, a háttérben a kialakult fertőzés, így a legjobb hatást bőrgyógyászok írnak immunstimuláns és immunmodulátor együtt acyclovir krémmel.

Alkalmazása során kenőcsöt a kötőhártyazsákjába, lehet, hogy egy átmeneti vakságot, amely hatással lehet a képessége, hogy megfelelően tudják kezelni a járművek és összetett mechanikai eszközök, így, miután elütötte a szemkenőcs acyclovir legjobb várni egy ideig, amíg az eszköz megoldja mielőtt üljön a volán mögé egy autó. Ezenkívül meg kell figyelnie a kiadási időpontot, hogy a gyógyszer lejárati idejét ne használja.

Kábítószer kölcsönhatások

Az Acyclovir kenőcs más vírusellenes szerekkel történő egyidejű alkalmazása szájon keresztül fokozza a kenőcs terápiás hatását.

A kenőcs egyidejű használata az acyclovir tablettákkal növeli a mellékhatások kockázatát a gyógyszer helytelenül kiszámított adagolásával.

Vélemények

Néhány visszajelzést kaptunk az emberektől az Aciclovir nevű gyógyszerről kenőcs formájában:

 1. Mása. A herpesz gyakran, különösen - utána, vagy megfázás idején gyakran zavar. Főként az ajkakon és az orrüregen jelenik meg. Kifejlesztettem egy hatékony kenőcsöt, a gyógyszertárban egy olcsó akiklovirt ajánlottam fel, amelyet az utasításoknak megfelelően rendszeresen használtam, naponta többször kezeltem az érintett területeket. De a várt hatás sajnos nem sikerült -, hogy kenőcsökkel, hogy anélkül, hogy a fertőzés időtartama megegyezik.
 2. Svetlana. A genitális herpesz megismétlődése szinte minden tavasszal és ősszel történik. Ebben az időszakban az orvos által előírt gyógyszereket inni, és egyidejűleg alkalmazni kell az Acyclovir krémet, jól felszívódik és jelentősen csökkenti a kellemetlen érzést.
 3. Lana. Hello mindenkinek! Korábban a herpesz nagyon gyakran gyötrődött meg, csak hidegnek kell lenni, olyanok, mint a neked. az ajkán kiugrik ez a byaka. De az orvos ajánlása után kezdtem használni Herpferont (az Acyclovir szerepel), most már csak 1-2 alkalommal herpeszem van. Általában ez az ősz és a tavasz, érdemes fújni az ajkaidat - bumm. Másnap várakozás - itt van. Vagy idegektől. Csak az alsó ajkán tér ki. Jó kenőcs, és gyorsan segít, 2-3 nap, és minden elment. Nagyon boldog vagyok, azt tanácsolom mindenkinek, hogy ugyanazokat a problémákat próbálja meg! Most a herpesz nem jelent számomra problémát.
 4. Marina. Sajnos, a herpeszvírusnak van és időnként érezni is magát. Korábban az Acyclovir krémet használtam, de rosszul kezdett segíteni. Aztán váltottam egy kenőcsre, amelyben a hatóanyag koncentrációja kétszer akkora. A kenőcs hatékonyan eltávolítja a kiütéseket, és ezért mindig a pénztárcámban van. Örülök, hogy a gyógyszer ártalmatlan, és szinte korlátozás nélkül használhatja. Ráadásul helyi immunitást vált ki, aminek eredményeképpen egy ideig megnyilvánulnak az ismételt megnyilvánulások.

analógok

Az Acyclovir kenőcs legelismertebb és leggyakrabban előforduló analógjai a hatóanyag szerint:

 • Zovirax
 • Tsiklovir
 • Vivoraks
 • Viroleks
 • Gerpesin
 • Lizavir
 • Provirsan
 • Medovir

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

Tárolja száraz helyen, fénytől védve, gyermekektől elzárva, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam 3 év.

Kenőcs Acyclovir - összetétel, alkalmazás, jellemzők és ellenjavallatok

Az acyclovir kenőcs antivirális hatású készítmény, kizárólag külső használatra szánt. A gyógyszer használatára vonatkozó utasítás azt jelzi, hogy bizonyos típusú vírusos megbetegedések kezelésére a bőrön és a gyermekeken jelentkezhetnek. Az akciklovir akril kenőcs összetétele hasonló, a gyógyszertárakban többféle alfaja lehet ebben a kenőcsben - a főnév további előtagja csak a gyógyszer gyártóját jelzi.

A kenőcs összetétele és farmakológiai tulajdonságai Acyclovir

A kenőcs fő hatóanyaga az acyclovir, utalva a csoport a szintetikus analógok dezoksiguanidina. Ez az anyag a DNS egyik összetevője. Az acyclovir aktív az első és a második típusú herpes simplex vírusokkal szemben, amelyek nemcsak a herpesz, hanem a herpesz zoster és a csirke pox okoznak. A kenőcs mérsékelt aktivitása az Epstein-Barr vírusoknak és a citomegalovírusoknak való kitéve esetén nyilvánul meg.

A bőrön való alkalmazás után az acyclovir kenőcs közvetlenül behatol a mikroorganizmusokkal fertőzött sejtekbe, azaz egy vírusba. A sejtekben az acyclovir kölcsönhatásba lép a vírusok enzimjével, megzavarja a normális fejlődést, és ezzel megszakad a kórokozó mikroorganizmusok megsokszorozódási lánca. A gyógyszer nincs hatással az egészséges sejtekre.

Sima bőrre történő alkalmazása esetén a kenőcs felszívódása gyakorlatilag nem következik be. A sérült bőr kezelésénél a gyógyszer komponensei kis mennyiségben behatolnak a teljes véráramba, de gyorsan kiválasztódnak a vesék.

Az acyclovir külső használatra három különböző formában áll rendelkezésre 5% kenőcs és 5% krém, és 3% kenőcs, szemészeti megbetegedések kezelésére. A vírus reprodukciójának megállítása mellett, ha ezen anyagok bármelyikét felviszik a bőrre:

 • A fájdalomérzékenység csökken.
 • Csökkenti annak a valószínűségét, hogy a kiütések tovább terjednek a testen.
 • A szövődmények kockázata csökken.
 • A kéreg kialakulása felgyorsult.

Az Acyclovir alkalmazása minimálisra csökkenti a gyógyulás időzítését, és a kenőcs visszajelzései többször is megerősítették ezt a tényt.

Vényköteles javallatok

Hagyományosan a hatóanyagot herpesz elleni kezelésben alkalmazzák, de alkalmazási köre sokkal szélesebb. A kenőcs használatára vonatkozó utasítások szerint az Acyclovir azt jelezte, hogy kezelésre felírható:

 • Herpetikus kitörések a fejlődésük második és harmadik szakaszában.
 • Herpetikus keratitis.
 • Zsindely és bárányhimlő.

Az akiklovir kenőcs használata a herpesztől megakadályozza a hólyagok további terjedését. A gyógyszer nemcsak a herpeszkiütés kifejlődésére képes a bőrön, hanem a külső nemi szervek nyálkahártyáinak kezelésére is. A kenőcs herpesz szomatitisz kezelésére alkalmazható.

A legjobb, ha a gyógyszert a herpesz exacerbáció legkorábbi szakaszában kezdjük alkalmazni. Csak ebben az esetben a gyártó garantálja a legmagasabb terápiás hatást. A gyógyszer hatásos a herpesz fertőzés súlyosbodásában is, amely a kemoterápia után, a posztoperatív időszakban és a HIV-fertőzötteknél jelentkezik.

Alkalmazhatok-e az Acyclovir szemhéjakat és a szemhéjnyálkahártyákat? A szemhéjak kezelésére egy átlagos 5% -os kenőcsöt használhat. De ha a belső szemhéj kezelésére van szükség, akkor külön szemészeti kenőcs szükséges, amely csak 3% aciklovirt tartalmaz.

Az akiklovir akril kenőcsöt ugyanabban az esetben alkalmazzák, mint a szokásos gyógyszer. Mindkét hatóanyag ugyanazokkal a tulajdonságokkal és hatásmechanizmussal rendelkezik a víruson.

Ellenjavallatok használata

Az akiklovirt kenőcs formájában nem írják elő, ha a szervezet érzékenysége a gyógyszer fő összetevőjéhez vagy a segédanyagokhoz nő. A terhesség alatt és a laktációs időszak alatt nem volt kiterjedt klinikai vizsgálat. Ezért az acyclovir kenőcs terhesség alatt és szoptatás alatt szigorúan orvos által előírt.

Az Acyclovir kenőcs kezelésének jellemzői

A gyógyszerhez a legnagyobb haszonnal jár, és nem vezetett a mellékhatások kifejlődéséhez, tudnia kell, hogyan alkalmazza az Acyclovir alkalmazást, mennyit kell használni, és napi gyakoriságot kell alkalmazni. A kenőcs alapszabályai Acyclovir:

 • A kenőcs alkalmazása előtt minden kozmetikumot és egyéb gyógyszert ki kell venni a kiütés helyéről.
 • A kenőcsöt csak a kesztyűben vagy egy ujjal az ujjhegyen alkalmazzák. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a herpeszvírus egészséges bőrterületekbe való bejutását.
 • Alkalmazza a gyógyszert a perifériáról a központba. A gyógyszerrétegnek vékonynak kell lennie, de elég sűrűnek kell lennie, és lefedi az egész bőrkiütést.
 • Többszörös kenőcshasználat naponta - 5-6 alkalommal, az alkalmazások közötti intervallumnak legalább 4 óra kell lennie. Idős betegek kezelésében az Acyclovir naponta többször háromszor alkalmazható.
 • A gyógyszer eloszlása ​​után Legalább egy és fél órán keresztül kerülni kell a vizet.
 • A kezelést addig kell folytatni, amíg a keletkező kiütés megszárad. De a terápia időtartama nem lehet kevesebb öt napnál, még akkor is, ha minden kiütés eltűnt. A kezelés időtartama nem haladhatja meg a 10 napot. Abban az esetben, ha a herpesz tünetei ebben az időben nem tűnnek el, konzultáljon orvosával.

Ha a gyermek csirkehimlővel rendelkezik, az Acyclovir kenőcsöt csak akkor alkalmazzák, ha a betegséget magas lázzal és nagyszámú hólyaggal kísérik a szervezetben. A gyógyszerek külső felhasználása mellett az orvos ilyen kezelést is előírhat szisztémás vírusellenes szerek kezelésére és szükség esetén lázcsillapítók alkalmazására.

Az akiklovir csirkehimlővel kenőcs formájában leggyakrabban a felnőttek számára készült. Ez a fertőzés felnőtt betegeknél általában nehezebb, és a kenőcs használata csökkenti a fájdalmat és megakadályozza a kiütések kialakulását a bőrön.

Fontos! Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az Acyclovir alkalmazása a bőrön nem akadályozza meg a fertőzés továbbadását. Ezért a herpesz fertőzés súlyosbodása esetén korlátozni kell a kapcsolatot más emberekkel.

A szem kenőcs Acyclovir, azaz 3% -os gyógyszer, a herpesz keratitis és a szem nyálkahártyájának más vírusos megbetegedéseinek kezelésére írják fel.

Alkalmazása sajátos sajátosságokkal bír:

 • A kenőcsöt a kötőhártya mögött kell elhelyezni.
 • A gyógyszert legfeljebb ötször naponta használják, és a terápia teljes időtartama legfeljebb három nap. E szabály betartása csökkenti az Acyclovir mellékhatásait.
 • A kezelés során a kontaktlencséket eldobják.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy bizonyos betegségek esetén csak antivirális kenőcs alkalmazása nem elegendő. A szemgyógyász is látja, hogy szükség van a szemcseppekre, bizonyos hatásmechanizmussal.

Mit kell figyelembe venni az Acyclovir alkalmazása során?

A herpeszes betegeknek mindig meg kell őrizniük az Acyclovir kenését. Ez azonnal felhasználja a vírus súlyosbodásának első jeleit követően - égő és fájdalmas. Amint azt a gyakorlat mutatja, Csak korábban a kenőcs alkalmazása lehetővé teszi, hogy elkerülje a kialakulását a sok fájdalmas kitörés. A gyermekek kenőcsét csak a jelzések szerint kell előírni, ezért nem szabad a bárányhimlő enyhe formáját alkalmazni.

Ha az Acyclovir-t külső hatóanyagként használják genitális herpesz alkalmazásakor, nem szabad elfelejteni, hogy ez a gyógyszer nem védi a szexuális partnert. Ezért a kiütések teljes időtartamára tilos a szexuális kapcsolatok.

Az Acyclovir terápiás hatását az immunrendszer állapota határozza meg. Súlyos immunhiány esetén nemcsak külső, hanem szisztémás vírusellenes szereket, valamint immunmodulátorokat is fel kell használni.

Mit válasszon acyclovir krémet vagy kenőcsöt?

Ez a két dózisforma a fő hatóanyaggal megegyező tartalmú - 5% aciklovir. A textúrák eltérnek egymástól. A kenőcs összetételében több zsírtartalmú, ezért sűrűbb és hosszabb és jobb költségeket eredményez. A krém könnyű textúrájú és általában a nemi szervek nyálkahártyái kezelésére és az ajkak belső oldalának herpeszkitörésben való kezelésére ajánlott.

A kenőcs alkalmazása során fokozódhat a gyengédség és az égés. Egyes betegek allergiás reakciókat mutatnak puffadás, bőrpír és kis kiütés formájában. Ha ezek a változások észlelhetők, a kenőcsöt le kell mosni a bőrről, és további kezelést az orvosnak kell előírnia.

Ügyeljen arra, hogy a kenőcs helyesen maradjon. A fel nem nyitott csövet hűvös helyen tárolják 2 év múlva a kibocsátás pillanatától. A nyitott csövet egy éven belül fel kell használni, azt követően pedig ártalmatlanítani kell.

Az Acyclovir és a hasonló hatású gyógyszerek költségei

A hazai drog ára a legdemokratikusabb - egy kisméretű tuba, melynek gyógyszere 15 rubelből indul. Nagyon költséges Acyclovir Sandoz kenőcs különbözik Németországban. Költsége 150 rubelről indul, bár összetétele és cselekvési mechanizmusa nem különbözik az orosz drogtól.

Az Acyclovir kenőcs legelismertebb és leggyakrabban előforduló analógjai a hatóanyag szerint:

 • Zovirax
 • Tsiklovir
 • Vivoraks
 • Viroleks
 • Gerpesin
 • Lizavir
 • Provirsan
 • Medovir

A herpesz fertőzés olyan betegség, amelyet nem lehet teljesen legyőzni. A további súlyosbodás valószínűségének csökkentése érdekében szakképzett orvoshoz kell fordulni, aki a diagnózis alapján előírja a kezelést. Az Acyclovir nemcsak kenőcs formájában, hanem tabletták formájában is beléphet a terápiás rendszerbe.

Vélemények

"Az acyclovir egy kiváló kenőcs a herpesztől az ajkán. De egy caveat - akkor kell alkalmazni szinte azonnal megjelenése után viszketés és kezdeti pirosság. Ha ez a pillanat hiányzik, akkor várhatunk nagy területek megjelenését és súlyosan fájdalmas kiütéseket "

"A genitális herpesz megismétlődése szinte minden tavasszal és ősszel történik. Ebben az időszakban az orvos által előírt gyógyszereket inni, és egyidejűleg alkalmazni kell az Acyclovir krémet, jól felszívódik és jelentősen csökkenti a kellemetlen érzést "

Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.

Kenőcs Acyclovir - utasítások, felhasználás, ár

Nehéz találni olyan személyt, aki soha nem tapasztalt egy vírusos betegséget, amelyet herpesznek hívtak. Leggyakrabban az emberek észreveszik a tömött hólyagok csoportját a szájterületen. Ebben az esetben a legtöbb ember kenőt használ a herpesztől az ajkán. Az egyik leggyakoribb ilyen megoldás az Acyclovir kenőcs.

Annak ellenére, hogy ez a gyógyszer pontosan úgy ismert, mint a herpeszvírussal szemben, valójában a gyógyszer működik és számos egyéb betegség. Ezenkívül létezik az Acyclovir szemhéj, amelyet aktívan használnak a szemészeti szférában. A drogot bármelyik gyógyszertárban megfizetheti, nagyon kedvező áron.

Kenőcs Acyclovir hatékony és megfizethető gyógymód a fertőző betegségek, köztük a herpesz elleni küzdelemhez

Leírás és összetétel

Az acyclovir hatékony antivirális szer, amely szelektíven befolyásolja a herpeszvírust. A gyógyszerek különféle formáinak felszabadulása létezik, de a külső lehetőségek közül kettőt használnak:

 • Acyclovir kenőcs 5%. Ez a lehetőség a leggyakrabban a herpesz elleni küzdelemre szolgál a szájban, valamint a bőr és a nyálkahártyák más területein.
 • Acyclovir 3%. Ezt a típust gyakran szakorvosok írják le, amikor a nyálkahártyák kezelésére van szükség.

A készítmény aktív összetevője azonos nevű anyag - acyclovir. A segédelemek a készítmény adott márkájától függően változnak. Például az Acyclovir Acry kenőcs összetétele magában foglalja a propilénglikolt, a vazelinolajat, a vazelint, az emulgeálószert és a polietilén-oxidot.

A gyógyszer más változatai is gyakoriak, például Acrychin kenőcs, Acyclovir Sandoz és mások. Általában olyan segédkomponenseket tartalmaznak, mint a nipagin, tisztított víz, nipóz és csirke finomított zsír. Függetlenül attól, hogy kapsz egy kenőcsöt vagy egy krémet, amely segít mindent ugyanarra a herpeszre, a kompozíció majdnem ugyanaz lesz.

A kenőcs alumínium csövekbe van csomagolva, 20 gramm mennyiségben. Kartondobozba kerülnek. Maga a gyógyszeres kezelés mellett az Acyclovir kenőcs tartalmaz egy használati utasítást, amely részletezi, hogyan kell használni ezt a terméket. Az anyag fehér sárgás árnyalatú, kifejezett szag nélkül.

A kenőcs egy kényelmes csőben szabadul fel a használat és a tárolás céljából, a legjobb, ha mindig az otthoni gyógyszertári szekrényben van

Használati utasítások

Kenőcs külső használathoz Acyclovir hatásos a különböző típusú herpesz ellen. A leggyakoribb ezek az első és második típusú vírusok. Az első az úgynevezett egyszerű herpesz, amely miatt "hideg" vesicles jelenik meg az ajkakon. A második típus hatása miatt genitális herpesz alakul ki, vagyis a tünetek a genitális területen figyelhetők meg.

A herpeszvírus-csoport tartalmazza a varicella zoster vírust. Ez a harmadik típus két gyakori betegséget okoz - a bárányhimlő és a zsindely. A negyedik típus az Epstein-Bar vírus. Leggyakrabban ennek következtében az emberek fertőző mononukleózisúak. Az ötödik típus a citomegalovírus, amely cytomegalovírus fertőzést okoz.

Összesen nyolcféle herpeszvírus ismeretes a tudomány számára, de a hatodik, a hetedik és a nyolcadik jellemzői még ismeretlenek. Bizonyos feltételezések szerint összefüggésben lehet a baba roseola és a krónikus fáradtság szindróma megjelenésével.

Az Acyclovir kenőcstől segít:

 • Herpetikus elváltozások az első vagy második szakaszban,
 • Herpes sztomatitis,
 • Herpetikus keratitis,
 • Csirke pox,
 • Övsömör.

A gyógyszert a HIV-vel fertőzöttek számára írják fel, valamint azokról, akik a közelmúltban jelentős beavatkozást vagy kemoterápiát követtek el. Az immunitással járó problémák miatt a herpesz kialakulásának valószínűsége különösen magas. Mert mi más is lehet kenőcsöt használni, tehát ez az árpa kiküszöbölése, de ez csak egy antibiotikum jelenlétének tudható be a kompozícióban.

Az acyclovir kenőcsöt alkalmazzák a kiütések tüneteinek csökkentésére felnőttek és a bárányhimlő gyermekek esetében is

Ellenjavallatok és mellékhatások

Válasszuk ki az analógokat, ha bármilyen összetevő intoleranciája van a készítményből. Általában úgy vélik, hogy a hatóanyag jól tolerálja a testet. A negatív következmények nagyon ritkák. Az Acyclovir kenőcs használatára vonatkozó utasítások azonban megjegyzik a bizonyított mellékhatások meglétét, mint például:

Leggyakrabban ez megfigyelhető, ha a személy nem követi megfelelően a jelzett adagokat. Fontos, hogy ne csak a szükséges mennyiségű pénzt alkalmazza a "hideg", de ne haladja meg a javasolt kezelés időtartamát. Ellenkező esetben fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat a kezelt területen.

Figyeljen oda. Néha csak orvosi segítséggel lehet kiküszöbölni a terápia negatív hatásait.

Amikor a gélt a genitális herpesz kezelésére használják, gyulladásos folyamatokhoz vezethet a női nemi szervekben. A vulvitis, csalánkiütés, viszketés, kiütés vagy más kellemetlen tünet megtalálása esetén orvoshoz kell fordulni. A legtöbb esetben a mellékhatások eltűnnek a gyógyszeres kezelés abbahagyása után, de ez nem mindig történik meg.

Ha az Acyclovir kenőcstől bármilyen mellékhatást észlel, akkor hagyja abba a használatát és forduljon orvoshoz

Hogyan kell használni a kenőcsöt?

Az orvosok azt javasolják, hogy a terméket orvosi kesztyűk vagy speciális ujjhegyek segítségével alkalmazzák. Ebben az esetben a komponensek nem esnek egészséges bőrre, ahol hatásuk nem szükséges. A kenőcs pontos mennyiségét csak az orvos határozza meg.

A gyógyszer minden ismételt alkalmazása között legalább négy óra kell, hogy legyen. Egy nap alatt a bőrt nem lehet több mint hat alkalommal kezelni. Ha egy idős emberben herpeszes elváltozás következik be, akkor tovább kell csökkenteni a dózist. A gyógyszert csak kétszer vagy három alkalommal szabad használni a nap folyamán.

A terápia leállításának pillanatát a vezikulák szárítása határozza meg. Leggyakrabban ez egy hetet követő kezelés után figyelhető meg, de az időintervallum öt-tíz nap. Ha ilyen időszak alatt nem tapasztalható pozitív változás, akkor orvosnak kell keresnie, és ki kell választania az analógokat.

Sajnos a modern kórokozók nagyon ellenállóak a gyógyszerrel szemben. Az ismétlődő herpeszes betegek több mint ötven százaléka érzékeny a készítmény hatóanyagára. A hatékonyság növelése érdekében az orvosok javasolják, hogy kombinálják a tablettákat és az Acyclovir kenőcsöt.

A kenőcs használata közben követni kell az utasításokat, és be kell tartani a szükséges óvintézkedéseket

Alkalmazási jellemzők

Megfelelő terápiás hatás érdekében nem szükséges a gyógyszert legalább két órán át öblíteni a kezelés után, ezért ebben az időintervallumban nem érdemes meglátogatni a zuhanyt. Nagyon fontos, hogy kizárólag az érintett területeket kezeljük, és egy vékony, sűrű réteggel csináljuk.

A szemész szakorvosa szerint az Acyclovir kenőcs a szem számára a következőképpen használható:

 • Az anyagot a kötőhártya mögött helyezik el.
 • A lehetséges ismételt alkalmazások maximális száma naponta - ötször.
 • Általában három napos kezelés elegendő.
 • A tanfolyam időtartama alatt a kontaktlencséket el kell dobni.

A szülőknek meg kell beszélniük egy gyermekorvosral arról a kérdésről, hogy az Acyclovir-t gyermekek számára is fel lehet-e használni. A gyógyszert nem vásárolják meg három év alatti csecsemők számára, és nem alkalmas újszülöttek számára. Ezenkívül gyermekkozik az Acyclovir nem szükséges a bárányhimlő kezelésére, ha koruk két-tizenkét év. Ekkor a betegséget enyhe úton tanítják, további gyógyszeres kezelésre nincs szükség.

Figyeljen oda. A kenőcs alkalmazása Acyclovir Acrychin hasonló más változatokhoz.

A gyermekek adagját súlyuk alapján számítják ki. Általában a bőr minden 25 cm2-jében legfeljebb 0,25 g hatóanyagot alkalmazunk. Bár a gyógyszer gyakorlatilag nem szívódik fel a csecsemő véráramában, a gyermekek negatív reakciókat tapasztalhatnak hasmenés, émelygés, hányás és láz formájában. Meg kell vitatni a megengedhető mennyiségű gyógyszert a gyermekorvosnál.

Csak a gyermekorvos tudja majd ezt a kenőcsöt egy gyermeknek, akkor nem kell öngyógyítani

Acyclovir a terhességben

A terhesség első trimeszterében az acyclovir alapú gyógyszerek használata tilos. A második trimeszter is szerepel az ellenjavallatok listáján. Arról, hogy lehetséges-e vírusellenes terápiát ilyen nehéz időszakban végrehajtani, orvoshoz kell fordulnia. A terhes nők soha nem írják elő az Acyclovir tablettát, és a külső formát néha később tolerálják.

Mivel még nem áll rendelkezésre teljes körű kutatás a gyógyszerkészítményeknek a terhesség idejére gyakorolt ​​hatásairól, a legjobb, ha lehetőség szerint megtagadják az ilyen vírusellenes terápiát. Ha azonban az orvos úgy döntött, hogy a herpesz gyógyulása mégis jobb, akkor az Acyclovir kenőcsöt terhesség alatt kell előírni.

Ne aggódj, mennyibe kerül az Acyclovir kenőcs. A gyógyszer ára 15-30 rubel, szinte minden gyógyszertárban megvásárolható. Az ismert analógok közé tartoznak azok a gyógyszerek, mint a Famvir, Valtovir, Immunofan, Virolex, Vivorax és Herperax.

Fontos megjegyezni, hogy a terhesség első trimeszterében nem szabad acyclovir alapú gyógyszereket bevenni

Milyen betegségek esetén alkalmazható az Acyclovir kenőcs

Herpesz az ajkakon és a test más részein - nagyon kellemetlen betegség, amely fájdalmat, viszketést, irritációt okoz. Ezeket a tüneteket el lehet kerülni, ha az első tünetek megjelenésekor egyszer használják az Acyclovir kenőcsöt.

A kenőcs leírása Acyclovir

acyclovir - vírusellenes gyógyszerkészítmények, amelyek különböző formákban kaphatók (külső anyagok, oldatok, tabletták). Leggyakrabban a betegek számára ajánlott alkalmazni a bőrön alkalmazott, külső felhasználásra szánt gyógyszerekre, amelyek nagyon hatékonyak 1-2 típusú herpesz ellen:

A készítmény 5,10,20 gramm csövekbe van csomagolva, kartonpapír dobozba csomagolva. A fő hatóanyag az aciklovir. További összetevők a gyógyszer márkanevétől függenek. Ezek lehetnek:

 • makrogol 4000, 400, 1500;
 • nipagin, tisztított víz, nipazol, lipocomp C, emulgeálószer 1;
 • vazelin, propilénglikol, vazelinolaj, makrogol 1500, víz, viasz emulzió.

Alkalmazásra az arc bőrére, test általában alkalmazott kenőcs 5%. A kenőccsel való különbség csak az aktív komponens koncentrációjában 3%, a kevésbé koncentrált előkészítés szemészeti, a szemészetben alkalmazott. Külsőleg mind a krém, mind a kenőcs fehér száraz homogén anyag, erős szag nélkül. A kenőcs vagy krém mennyisége a gyártóktól függ:

 • Acyclovir "Sandoz" - 80 rubel;
 • Acyclovir "Acry" - 28 rubel;
 • Acyclovir "Akrihin" - 35 rubel;
 • Acyclovir "Acos" - 32 rubel.

Az előkészületek pótlása az adott listából lehetséges, a hatóanyag azonos, ezért a hatékonyság egyenértékű lesz.

A gyógyszer hatása

A gyógyszer egy vírusellenes gyógyszer, amely csak szelektíven működik Herpes simplex. Az acyclovir herpesz elleni szer, a timidin (nukleozid) mesterséges analógja. Miután belépett a vírussal fertőzött szövetekbe, az acyclovir acyclovir monofoszfátká alakul. Különböző enzimek részvételével ez az anyag difoszfáttá, majd trifoszfátgá alakul át.

Az aciklovir-trifoszfátnak a tulajdonsága, hogy a vírusok DNS-be kerül beillesztésre, ezáltal megakadályozza a multiplikációt.

A gyógyszer kizárólag 1-2 típusú herpesz által okozott betegségeket segíti. Nagyon specifikus, szelektív hatású, mivel csak a vírus által érintett sejtekben képes felhalmozódni. Egészséges sejtek esetén az acyclovir ártalmatlan, nem toxikus.

Helyi alkalmazás után a termék a következő hatásokkal jár:

 • nem teszi lehetővé a kiütés új elemeinek megjelenését;
 • felgyorsítja a kéreg képződését;
 • csökkenti a fájdalmat, viszketést, gyulladást;
 • csökkenti a bőr terjesztésének kockázatát;
 • megszünteti a szisztémás és a zsigeri szövődmények kockázatát.

Ha nem veszi be a tablettákat, és csak külső eszközökkel használja őket, nem észlelik a szisztémás véráramlást. Csak a vizeletben lehet kimutatni a hatóanyag maradék mennyiségét, amely terápiás és klinikai jelentőséggel nem bír. A szemhéj könnyedén behatol a szaruhártya epitéliumába és az intraokuláris folyadékba, és megteremti a szükséges terápiás koncentrációkat.

A kenőcs alkalmazásának jelei

A gyógyszer nem tartalmaz antibiotikumokat, ezért nincs értelme az akne ellen, bakteriális fertőzés okozta egyéb betegségek ellen. A leghatékonyabb a kenőcs Herpes simplex típus 1,2 a kezdeti, az első és a második szakaszban. A gyógyszer ugyanolyan hatékonyan működik a kiütések jelenlétében az ajkán, a nemi nemi területeken férfiak és nők.

Kenőcs Acyclovir:

 • a változatlan immunállapotú akut genitális herpeszek megelőzése;
 • a herpesz megismétlésének megakadályozása immunhiányos betegek bármely lokalizációjában;

Mi más segít a kenőcsben? Csökkenti a csirkehimlő (csirke pox) tüneteit, különösen akkor, ha nagy hólyagok vannak. Tünetmentes krémként a kenőcsöt a zsindely által érintett helyekre alkalmazzák (ez a herpeszvírus okozta is). Mérsékelt vírusellenes aktivitás Az Acyclovir tabletta fertőzést mutat az Epstein-Barr vírussal, valamint a citomegalovirussal.

Használati utasítások

Kenőcs, csak külső krém használata. Elfogadható a termék bőrre (5%), nyálkahártyára (3%). A test, az arc, a nemi szervek fertőzött területeit kezelni kell minden 4 órában (nem kevesebb, mint 4-5 alkalommal / nap). Kívánatos az eljárások közötti egyenletes intervallum megfigyelése.

A kezelés szabályai a következők:

 1. Alaposan mossa le, mielőtt törölné, törölje le a kezét. A bőr ne sérüljön meg, ne sérüljön meg - különben kesztyűt kell viselnie, vagy vattapálcát kell alkalmazni.
 2. A kenőcs eloszlatásához erős vtiralija nélkül kell rétegezni. Kötelező nemcsak a kiütések helyét, hanem az őket körülvevő egészséges zónákat is lefedni.

A terápia megkezdéséhez szükséges a lehető leghamarabb, kívánatos - még a viszketés, az irritáció, akár a nedves buborékok megjelenéséig. 25 négyzetcentiméteren. bőr elég 1,25 cm-es kenőcs (a csőből kivágott csíkot mérjük). A kezelés időtartama általában legfeljebb 5-10 nap. A herpes zoster terápia 7 nap lesz 3 krém / nap.

Súlyos bőrelváltozások vagy immunhiány jelenlétében, továbbá szedjen tablettákat - miután evett 200 mg 4-6 alkalommal / nap.

A szemhéjat egy alacsonyabb dózissal - kb. 1 cm-rel használjuk. Az ujjával az alsó kötőhártya zsákba kell helyezni. Ismételje meg az eljárást napi 5 alkalommal a gyógyulás előtt és 3 nappal a javulás után.

Ellenjavallatok, negatív hatás

Terhesség esetén a gyógyszert óvatosan kell használni. Ha lehetséges, ki kell zárni annak alkalmazását 1 trimeszterben, de a herpesz súlyosbodásának kialakulásával jobb, ha orvosi felügyelet mellett külső terápiát végez. Laktációval lehetséges a kenőcs használata, de rövid idő alatt. Orális, injekciós formák esetén a terhesség és a laktáció a kezelés ellenjavallt.

Lehetetlen kezelni a következőket:

 • allergiás reakciók az acyclovir és analógjai - valaciklovir, ganciklovir;
 • a kenőcs további összetevőinek intoleranciája;
 • dekompenzált vesebetegség;
 • súlyos kiszáradás;

A gyerekek használhatják a kenőcsöt, csak a tabletták esetében van korlátozás legfeljebb 2 éves korig. Néhány ember kellemetlen mellékhatásokat okozhat. A genitális herpesz elleni kezelés során a nők néha vulvitis kialakulnak. A bőrön és a nyálkahártyákon kiütés, irritáció, csalánkiütés, kontakt dermatitis veszélye áll fenn. Néha fájdalom, kellemetlen érzés, bőrfeszülés érzése, hámlás, erythema.

Szemészeti kenőcs használata esetén a "pobochki" lehet:

 • égő;
 • kötőhártya-gyulladás;
 • szemhéjgyulladás;
 • felületi keratopathia;
 • fejfájás.

A tablettáknál az injekció mellékhatásai súlyosabbak, de az Acyclovir helyi formái nem okoznak ilyen hatást.

Analógok és egyéb információk

A szerkezet analógjai számos hatóanyagot tartalmaznak ugyanazzal a hatóanyaggal. Vannak hasonló analógok is, hasonló művelettel, de egy másik aktív komponenssel.

Acyclovir kenőcs: Használati útmutató

Az acyclovir kenőcs egy antivirális gyógyszer, amely hatékony a herpesz vírus ellen, amely a nyálkahártyák és a bőr betegségeit okozza.

Az acyclovir anyag egy DNS-komponens analógja, amelyet purin nukleozidnak neveznek, az örökletes információért. Ugyanez a struktúra lehetővé teszi az acyclovir számára, hogy sikeresen kölcsönhatásba léphessen a herpes simplex vírusenzimekkel, megszakítva a multiplikációt. Meg kell értenünk, hogyan kell alkalmazni a kenőcsöt, milyen indikációk és mellékhatások.

A készítmény formája és összetétele

Ez a gyógyszer 20 g-os alumínium csövekben külső használatra 5% -os kenőcs formájában kapható. A csöveket egy karton dobozba csomagolják.

A kenőcs fő hatóanyaga az acyclovir. Segédanyagok - № 1 emulgeálószer, nipóz, nipagin, tisztított víz, lipocomp "C". A kenőcs homogén fehér vagy fehér anyag, sárgás színű, éles vagy különleges szag nélkül.

Farmakológiai hatás

Az acyclovir önmagában nem hatóanyag. Az acyclovir megszerzi tevékenységét a vírusokkal szemben, miután belép a vírussal fertőzött sejtekbe. A őket, az intézkedés alapján a virális timidin-kináz (enzim), aciklovir átalakítjuk egy anyag - atsiklovirtrifosfat amely már egy hatóanyagot és gátolja a vírus-replikációt inszerciójával vírus DNS-be.

Az acyclovir elegendően alacsony biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik szájon át (kb. 20%). Jól behatol az összes szövetbe és szervbe. Az acyclovir jól átjut a placentán keresztül, és felhalmozódhat a szoptató nők anyatejében is. Az immunstimulánsok egyidejű alkalmazásával fokozzák az Acyclovir hatását.

Használati utasítások

A vírusellenes hatóanyagok alkalmazási területei kiterjedtek. Az aciklovir képződését megakadályozza egy új betegség, csökkenti annak valószínűségét, szövődmények herpesz a belső szervek és a a vírus terjedését a bőr, csökkenti a fájdalmat az akut fázisban a betegség, elősegíti a kialakulását a kéreg a nedves területeken a herpesz.

A használati utasítás szerint az acyclovir kenőcsöt a következő kórképekre írják fel:

 1. A genitális traktus és a nemi szervek (genitális herpesz) nyálkahártya herpeszvírusának veresége.
 2. Herpetikus bőrkiütések.
 3. Csirkehimlő (bárányhimlő).
 4. Övsömör.
 5. Herpetikus szájgyulladás.

Ellenjavallatok

Az acyclovir kenőcs nem alkalmazható a betegek kezelésére, ha az alábbi tünetekkel vagy korlátozásokkal rendelkezik:

 1. A purulens vagy ulceratív elváltozások bőrén való jelenléte;
 2. Nyílt sebek és bakteriális bőrfertőzés a sérüléseknél;
 3. A készítményben lévő acyclovir vagy segédanyagok egyedi intoleranciája;
 4. 3 év alatti gyermekek;
 5. Terhesség és szoptatás.

Mellékhatások

A gyógyszer túladagolása esetén nem észleltek különösebb negatív hatást. Ezért az alkalmazott kenőcs mennyisége nem növeli a mellékhatások számát.

Az egyéni érzékenységre tekintettel ilyen megnyilvánulások lehetségesek:

 • peeling és száraz bőr;
 • égetés az alkalmazás során;
 • allergiás dermatitis (gyakrabban fordul elő további összetevők esetén);
 • hyperemia és viszketés;

Használati utasítások

Milyen helyes az Acyclovir kenőcs? A komplikációk elkerülése és a kezelés lehető leggyorsabb és hatékonyabb kezelése érdekében a következő utasításokat kell betartani:

 • kenőcs alkalmazását orvosi kesztyűben vagy speciális ujjbegyekben, hogy elkerülje a kenőcs egész testrészre történő bejutását;
 • A megismételt alkalmazások közötti minimális időtartamnak legalább 4 óra kell lennie. A maximális számuk nem haladhatja meg a napi 5-6 alkalommal. Idősek és veseelégtelenségben szenvedő betegek esetében ez a mutató 24 óránál nem több, mint 2-3 alkalommal;
 • a kezelés folytatódik egészen a herpeszkiütés megszáradásáig, ami rendszerint az eljárás megindulásától számított 5 és 10 nap közötti szakaszon következik be. Ha a gyógyszer ebben az időben nem adott pozitív eredményt, akkor orvoshoz kell fordulnia;
 • a kenőcs mosásának elkerülése érdekében, ne alkalmazzon 1,5-2 órát a használat után;
 • Csak az érintett területeket kell elkenni, és a hatóanyag mennyisége kiterjed az egész fájdalmas területre vékony, de sűrű réteggel.

Külön meg kell említeni, hogy a kenőcs Acyclovir 3% -át alkalmazzák a látószervek nyálkahártyájának betegségeiben.

 • a gyógyszert legfeljebb napi 5 alkalommal használják három napig. Ez a kezelés a legbiztonságosabb a beteg szemében.
 • A kenőcsöt általában a kötőhártya tasakra öntve alkalmazzák.
 • a kezelés alatt a szemek nem ajánlottak kontaktlencséket viselni.
 • nem feltétlenül elegendő az Acyclovir herpesz kerotitisa, ezért gyakran további pénzeszközöket (pl. Zorax cseppek) használnak fel, de csak orvoshoz fordulnak.

Acyclovir ár: kenőcs és krém 5%

 • kenőcs Acyclovir 5% (Vertex, Oroszország) 5 g - 15 rubel.
 • kenőcs Acyclovir 5% (Ózon, Oroszország) 5 g - 20 rubel.
 • krém Acyclovir Belupo (Horvátország) 10 g - 70 rubel.
 • krém Acyclovir Hexal (Németország) 5 g - 157 rubel.
 • krém Zovirax (Nagy-Britannia) 5 g - 200 rubel.

analógok

Miután tanulmányozta a kenőcs alkalmazására vonatkozó útmutatásokat a termék árára és az Acyclovir egyéb kibocsátási formáira, érdemes néhány szót szólni az analógokról. Tablettázott formában a fő analóg a Zovirax, amelynek ára 520 rubel. A kenőcshöz - Virolex és Gerperax, a krémhez - Virolex és Zovirax.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az Acyclovir nevű gyógyszert különböző cégek termelik, főként ezek a gyógyszerek értékesek. Hasonló akciók közé tartoznak a Gerpevir, a Medovor, a Valavir, a Valtrex, a Geviran.

Valacyclovir vagy Acyclovir?

Valaciklovir - egy vírusellenes szer később kifejlesztette az Acyclovir összetételét. Tevékenységével mindkét gyógyszer hasonló, de vannak különbségek is. A Valaciclovir kifejlesztésének célja az, hogy javítsa a hatóanyag emészthetőségét és felgyorsítja a herpesz elleni hatást. Egy speciális enzimet adunk a készítményhez, amely lehetővé teszi a gyorsabb eredmény elérését.

A Valaciclovir ritkábban fordul elő, emészthetősége magasabb, könnyen átvihető, és az ellenjavallatok azonosak. A gyógyszert kizárólag tablettákból állítják elő. Melyik gyógyszert kell választani, dönteni az orvosával való konzultációt követően. Szükség lehet egy másik vírusellenes szerre.

más

Hagyja a gyógyszertárakra vény nélkül. Tárolja száraz helyen, fénytől védve, gyermekektől elzárva, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam 3 év.

Acyclovir krém: használati utasítás

Krém Acyclovir antivirális szer külső használatra. Terápiás hatással rendelkezik különböző herpesz fertőzésekre a vírusok replikációjának blokkolásával.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az acyclovir krém külső használatra előállított csöveket 5 g A hatóanyagot a gyógyszer az acyclovir koncentrációja - 5% (1 g kenőcsöt tartalmaz 5 mg aciklovir). A hatóanyagon kívül a krém kiegészítő segédanyagokat is tartalmaz, amelyek magukban foglalják:

 • Orvosi vazelinolaj.
 • A típusú emulgeáló típusú cetosztearil-alkohol
 • Poloxamer 407.
 • Propilénglikol.
 • Dimethicon.
 • Tisztított víz.

A gyógyszer egy karton csomagjában 1 cső van, 5 g tejszínnel és használati utasítással. A hatóanyag koncentrációja elegendő a vírusok replikációjának blokkolásához.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer hatóanyaga az aciklovir a timidin-nukleozid analógja. A hatásmechanizmusa az, hogy behatolás után a fertőzött sejtbe, a virális timidin-kináz enzim katalizálja az aciklovirt aciklovir-trifoszfát, amely be van ágyazva a virális genetikai anyag (DNS), és megakadályozza leolvasható információ (transzkripció), ami blokkolja transzkripciós folyamatot (kialakulása és új vírusrészecskék összeszerelése). Egészséges sejtekben nem fertőzött vírus, timidin-kináz enzim hiányzik, azonban az acyclovir nem alakítjuk a trifoszfát formája, és nem befolyásolja hátrányosan a sejt genetikai anyag. A legnagyobb aktivitást a vírus ellen nyilvánul herpesz vírus (Herpes simplex) és az övsömör (A varicella zoster). Kevesebb az azonnali hatás a hatóanyag már citomegalovírus és az Epstein-Barr vírus.

Külsőleg alkalmazva a krém Acyclovir aktív összetevőjét a bőr és a nyálkahártyák sejtjei jól alkalmazzák az alkalmazás területén. Az acyclovir nem szívódik fel a szisztémás keringésben.

Használati utasítások

Az Acyclovir krém a különböző herpeszes fertőzések bőres megnyilvánulásainak kezelésére javallt, amelyek a következők:

 • Herpesz bőrkiütés a bőrön az ajkakon, a nemi szerveken és a test más területein.
 • Tinea a bőrön jellemző bőrkiütés kialakulásával, amely megfelel a vírusfertőzés által érintett ideg beidegzésének. A krém, az Acyclovir alkalmazása után a bőrkiütés súlyossága és a fájdalom intenzitása csökken.
 • A varicella fertőző vírusos folyamat, melynek felszínén bőrkiütés jelentkezik, kis folyadékkal töltött buborékok formájában.

Nem ajánlott az Acyclovir krémet alkalmazni a test nyálkahártyájára.

Ellenjavallatok felhasználásra

Használata acyclovir krémmel ellenjavallt abban az esetben egyéni intolerancia a fő hatóanyagot a gyógyszer vagy annak kiegészítő komponenseket. Szintén nem ajánlott alkalmazni a krémet jelenlétében allergiás reakciók, melyek főként nyilvánvaló változásokat a bőr a megjelenési formája a bőrkiütés, viszketés vagy vele fejlesztése kiütések a bőrön duzzanatokat háttér, amely hasonlít a szúrás (urticaria).

Adagolás és az alkalmazás módja

Krém Acyclovir egy külső felhasználásra szánt gyógyszer. Ez a bőr érintett területére vonatkozik, amelyen a bőrkiütés elemei vannak, ami herpetikus fertőzés jelenlétére utal. Lehetőség van arra, hogy a hatóanyagot az ajkak és a nemi szervek herpeszterületein alkalmazzák. A krém sokrétű alkalmazása naponta 5-ször, az alkalmazás 4 órán belül. A kezelés időtartama átlagosan 5 nap. Ha ez idő alatt a bőr javulása, a bőrkiütés intenzitása és súlyossága nem fordul elő, akkor a kezelést akár 10 napig is meghosszabbíthatja.

Mellékhatások

Az acyclovir tejszín általában jól tolerálható, ez a hatóanyagnak a szisztémás keringésbe való bevitelének hiánya miatt következik be. Lehetséges a bőr allergiás reakciója a krém felhordása után, ami erythema (bőrpír), bőrkiütés, viszketés vagy urticaria formájában jelentkezik. Ritka esetekben lehetséges az angioödéma angioödéma kialakulása (a bőr és a bőralatti szövet nyilvánvaló duzzanata, amely elsősorban az arcon és a nemi szerveken található). Hatóanyag mellékhatások esetén a készítményt fel kell függeszteni.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdené alkalmazni az Acyclovir alkalmazást, olvassa el a használati utasításokat, amelyeket egy karton dobozban talál. Fontos, hogy fordítsanak figyelmet az ilyen speciális utasításokra:

 • Nem használhatod az Acyclovir krémet a herpetikus fertőzés kezelésére (keratitis), mert a gyógyszer - szemészeti kenőcs speciális dózisformája létezik.
 • A kezelés hatásának hiányában tanácsos konzultálni egy dermatológussal vagy fertőző betegséggel foglalkozó szakemberrel a szisztémás hatású vírusellenes szerek (tabletták formájában történő) alkalmazásáról.
 • Az Acyclovir krémet terhes nőknek és szoptatás alatt alkalmazhatják, mivel a gyógyszer hatóanyaga nem szívódik fel a szisztémás véráramba.

A kémikus hálózatában az Acyclovir krémet vény nélkül kapják. Bármilyen kérdés vagy kétség esetén tanácsos orvoshoz fordulni. A herpesz ajkak kezelése során követni kell az egészséges emberek (az egyéni eszközök és a személyes higiéniai cikkek) fertőzés általi fertőzés megelőzésére vonatkozó ajánlásokat.

túladagolás

Mivel a hatóanyag nem szívódik fel a szisztémás keringésbe, a túladagolás nem ismert. Néha jelentős bőrfelülettel történő alkalmazás esetén előfordulhat mellékhatások kialakulása erythema és allergiás reakciók formájában.

analógok

Hasonló gyógyszerek, amelyek ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, - Ациклопедид, Виворакс, Герпевир, Герперакс, Зовиракс.

A tárolás feltételei

A hatóanyag eltarthatósága a gyártástól számítva 2 év. A csomag kicsomagolása és a kenőcs használata után eltartható 30 nap. Az Acyclovir krémet sötét helyen tárolja, amely nem érhető el olyan gyermekek számára, akiknél a levegő hőmérséklete + 15-25 ° C.

Krém Acyclovir ár

Acyclovir krém helyi és lokális alkalmazásra 5%; Cső alumínium 5 g - 27 dörzsölés.

Acyclovir: kenőcsök, árak, analógok, felülvizsgálatok

Vírusellenes szer, amely több dózisformában rendelkezésre áll. Nagy aktivitás van a herpeszvírusokkal szemben. A kezelés kezdetén a leghatékonyabb a betegség első napjaiban vagy a prodromalis periódusban. Felnőtt betegek, valamint gyermekkorban is felírható.

Adagolási forma

Kenőcs külső használatra 5%, kenőcs 3% szemészeti.

Leírás és összetétel

Kenőcs fehér színű külső alkalmazásra, homogén konzisztencia. 1 g dózisforma hatóanyagaként 50 g acyclovirt tartalmaz.

A szem kenőcs egy homogén tömeg, amelynek színe fehérről sárgára változhat. 1 g-ban 30 g hatóanyagot (acyclovir) tartalmaz.

Farmakológiai csoport

A hatóanyag a timidin-nukleozid szintetikus analógja, amely szelektíven hat a herpeszvírusra. Belül a vírus-fertőzött hatására a virális enzim timidin-kináz, aciklovir alakítjuk sejtek a trifoszfát, amely be van ágyazva a vírus DNS láncába, akkor tört eredményeként szintézis.

Az acyclovir magas szelektivitása is annak a ténynek köszönhető, hogy elsősorban a herpeszvírussal fertőzött sejtekben halmozódik fel.

Az aciklovir herpesz fertőzés megakadályozza a megjelenését az új elemek betegség, csökkenti a valószínűségét, hogy a vírus terjedését és fejlődését zsigeri szövődmények, gyorsítja a megjelenése kéreg, enyhíti a fájdalmat során súlyosbodását herpes zoster.

Ha egészséges bőrre alkalmazzák, az acyclovir felszívódása minimális, a hatóanyagot vizeletben és vérben nem észlelik.

Az érintett bőrre történő alkalmazása esetén a felszívódás mérsékelt. A gyógyszer a vesén keresztül ürül a szervezetből.

Használati utasítások

felnőtteknek

Kenőcs Az Acyclovir 5% -a külső felhasználásra van előírva a herpeszvírus által okozott fertőzésekre, beleértve:

 • herpesz az ajkán;
 • genitális herpesz, mind elsődleges, mind visszaeső;
 • ebben az esetben a kenőcs összetett terápiaként, segédként szerepel.

Eye Kenőcs Az Acyclovir-t a herpesz keratitis kezelésére írják fel.

gyermekeknek

Kenőcs A ciklovir 5% -a megengedett a fenti betegségekben való alkalmazáshoz 3 éves gyermekeknél.

A gyermekeknél a szem kenőcs az indikációk szerint használható.

terhes nőknek és a szoptatás alatt

Az indikációk szerint az Acyclovir kenőcs terhesség alatt alkalmazható, ha az anya előnye meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatot. A gyógyszer alkalmazása nem elfogadható a laktáció miatt, ezért tanácsos a kezelést a mesterséges etetés során átvinni.

Ellenjavallatok

Kenőcs Az Acyclovir nem alkalmazható, ha a gyógyszer összetételének egyéni intoleranciája van.

Alkalmazások és dózisok

felnőtteknek

A kenőcs alkalmazása Acyclovir átlagosan 5% az érintett bőrön naponta 5 alkalommal, 4 óránként. A terápia időtartama 5 és 10 nap között változhat.

A szem Aciclovir kenőcsöt naponta 5 alkalommal kell az alsó kötőhártya zsákba helyezni. A gyógyszert a tünetek elmúlt három napja után kell alkalmazni.

gyermekeknek

A 3 évesnél idősebb, külső használatra szánt dózisformákat napi 5 alkalommal, 5-10 napig kell alkalmazni.

A gyermekeknél a szemhéjat ugyanazon dózisokban alkalmazzák, mint a felnőttek esetében.

terhes nőknek és a szoptatás alatt

A terhesség alatt mindkét dózisformát normál módon kell alkalmazni. A kezelés ideje alatt a gyermeket a keverékre kell átvinni, és az Acyclovir kenőcsöt napi 5 alkalommal, legfeljebb 5, legfeljebb 10 napig kell alkalmazni.

Miután a baba átült a szoptatásba, az Acyclovir szedése a szokásos módon alkalmazható.

Mellékhatások

A kenőcs 5% -ának alkalmazása során a következő nemkívánatos hatások figyelhetők meg:

 • puffadás és fájdalom az alkalmazás helyén;
 • allergiák;
 • kiütések a bőrön;
 • viszketés és égés;
 • coleitis;
 • gyulladásos reakciók a nyálkahártyákra;
 • bőrpír, szárazság és hámlás.

Szemészeti kenőcs alkalmazása során az ilyen nemkívánatos reakciók megjelenése, mint:

 • azonnali típusú allergiás reakció, beleértve a Quincke ödémáját;
 • spot felületes keratopathia, amely következmények nélkül következik be, és nem igényli a terápia megszakítását;
 • enyhe égő érzés, amely végül eltűnik;
 • kötőhártya-gyulladás;
 • A blepharitis a szemhéjak éleinek krónikus gyulladása.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Az immunstimulánsokkal párhuzamosan történő kinevezéssel növeli az Acyclovir kenőcs terápiás hatását.

Különleges utasítások

A külső használatú kenőcs nem alkalmazható a száj és a szem nyálkahártyájára. Hatékony a herpesznek az ajkakon való recidiválódásának megelőzésére.

A szem akril Acyclovir használatakor a kontaktlencséket nem szabad használni.

A gyógyszer terápiás hatása magasabb, mint a korábbi kezelés (a fertőzés első tüneteivel).

Milyen gyorsan térül meg a helyreállítás, nagymértékben függ az emberi immunrendszer állapotától. Immunszupprimált betegeknél (átment volna egy csontvelő-átültetést szenvedő HIV vagy AIDS), ugyanakkor a kenőcsöt kell írnia az acyclovir szisztémás beadása, valamint a súlyos és visszatérő során herpesz fertőzés.

Ezenkívül a gyengített immunitással rendelkező betegek hosszan tartó és ismétlődő terápiájában lehetőség van az acyclovir vírustörzsek ellenállóvá válására.

A fertőzésnek a bőr egyéb területeire való terjedésének megakadályozásához a kenőcs ujjbegyére vagy gumikesztyűre kell vinni.

A hatóanyag nem gátolja meg a herpesz vírus átterjedését nemi kapcsolatban, ezért a terápia során meg kell akadályozni az intimitást, még akkor is, ha nincs fertőzés jele.

A külső használatra szánt gyógyszer nem befolyásolja a vezetési képességet.

Ha a szem kenése csökkentheti a vizuális érzékelés tisztaságát, akkor a vizuális funkció helyreállításáig érdemes tartózkodni a jármű vezetéséig.

túladagolás

A mai napig nem fordul elő a kenőcs túladagolása Acyclovir.

Ha véletlenül lenyeli a gyógyszert, a következő mérgezési tüneteket tapasztalhatja:

 • fejfájás;
 • neurológiai rendellenességek;
 • nehézlégzés;
 • laza széklet;
 • hányinger, hányás;
 • vesefunkció rendellenességei;
 • görcsök;
 • letargia;
 • kóma.

Kimutatja a hemodialízist és az olyan gyógyszerek kinevezését, amelyek támogatják a létfontosságú szervek működését.

Tárolási feltételek

Tárolja az Acyclovir kenőcsöt száraz, sötét helyen, ahol a gyerekek nem tudják elérni. A tárolási hőmérsékleti rendszert a csomagoláson kell meghatározni, mivel a gyártótól függően eltérhet. A gyógyszer eltarthatósága 3 év. A kémcsövet kinyitása után egy hónapon belül fel kell használni. Vásárlás nélkül vásárolhatja meg a gyógyszert.

analógok

Az Acyclovir mellett eladó az eredeti vagy márkás Zovirax gyógyszer. A fő különbség közöttük az gyártási technológiák: az eredeti gyógyszer kiterjed nagyobb fokú tisztítás, tehát, ezek kevésbé toxikus és kevésbé valószínű, hogy káros reakciókat okoz, míg a dzhenerki szennyeződéseket tartalmazhatnak. Más szempontból mindkét gyógyszernek általános jelzései vannak, és a használat korlátozása, mellékhatások.

Az acyclovir kenőcs szerkezeti analógjai a következő készítmények:

 • A Herperax egy indiai drog;
 • Az Acyclovir Hexal német drog.

A szerkezeti analógokon kívül a terápiás csoporton lévő gyógyszerek analógjai is vannak, például:

 1. A Viferon orosz gyógyszer, amely kenőcsként is kapható külső használatra. Ezt fel lehet használni nem csak a herpesz különböző helyeken, de egy kombinációs terápia influenza és más akut légúti vírusos fertőzések idősebb betegeknél, mint 1 év. Mióta helyileg a felszívódás mértékét a hatóanyag kis lehet használni szerinti jelzések terhes és szoptató nők.
 2. A Cycloferon egy immunstimuláló antivirális szer, amely hatóanyag, azaz meglumin-akridon-acetát. A gyógyszer egyik formája a külső felhasználásra szánt liniment, ami egy áttetsző sárgás folyadék, kifejezett szaggal. A gyógyszert számos vírusfertőzésre alkalmazzák, beleértve a herpeszet is. A gyógyszer nem alkalmazható gyermekgyógyászatban, terhes és szoptató betegeknél, mivel nincs elegendő adat a gyógyszerek használatának biztonságosságára ebben a polgárcsoportban.

Válasszon analóg kenőcsöt Az Acyclovir orvos legyen, mivel mindegyiknek megvan a maga tulajdonsága.

A készítmény ára

A kenőcs költsége Az Acyclovir átlagosan 97 rubel. Az árak 10 és 414 rubel között mozognak.