triderm

A Triderm külső hatású dermatológiai szer.

A gyógyszer alkalmazása csak egy másodlagos fertőző módszerrel előállított betegség kezelésén alapul. Prevenciós célokra a hatóanyagot nem alkalmazzák a készítmény hatóanyagainak intenzív hatása miatt. Hatékony a vírusos, gombás és bakteriális fertőzésekre, valamint vegyes genezisre.

A kenőcs vagy krém Triderm bőrön való alkalmazása után a hatóanyag hatóanyagai a bőrbe adszorbeálódnak, ahol terápiás hatásuk van. Gyakorlatilag nem szívódnak bele a szisztémás keringésbe.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatása külső használatra.

A gyógyszertárak értékesítési feltételei

Vásárolhat orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Triderm a gyógyszertárakban? Az átlagár 750 rubel szinten van.

Összetétel és kibocsátás formája

A Triderm hatóanyag a kenőcs és a krém külső helyi alkalmazására szolgáló dózisformákban kapható. Nekik van egy egységes természetű viszkózus (krém nagyobb viszkozitású, mint a krém), fehér színű.

 • 1 gramm Triderm kenőcs 10 mg klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További összetevők: folyékony paraffin, lágy paraffin.
 • Az 1 gramm Triderm krém összetétele szintén 10 mg klotrimazolt, 1 mg gentamicint, 0,5 mg betametazonot tartalmaz. További komponensek: propilén-glikol, vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, makrogol tsetostearat, foszforsav, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, víz, foszforsav.

A kenőcs és a krém 15 vagy 30 g-os csövekben van. A karton csomag 1 csövet tartalmaz kenőccsel vagy krémmel, valamint a gyógyszer használatára vonatkozó utasításokat.

Mi a jobb - krém vagy kenőcs?

Feltételesen elmondható, hogy a kenőcs sokkal jobban alkalmazható súlyosabb és kiterjedtebb bőrelváltozások esetén, és a krém alkalmas enyhe dermatitisz kezelésére. Ezenkívül a krém gyorsabban felszívódik a bőrbe, ezért ha szükséges, alkalmazza a hatóanyagot a ruhák alatt, jobb ezt a dózisformát választani, de nem a kenőcsöt. Továbbá előnyös kenőcs krémet használni a bőr nedves területeinek kezelésénél. A krém előnyei a nedves területeken a kenőcs előtt, hogy gyorsan felszívódik és jól szárítják.

Azok az emberek, akik allergiában vagy érzékeny bőrön szenvednek, megállíthatják a Tridentum kiválasztását, mivel a hatóanyagok mellett csak paraffint és petróleum zselét tartalmaznak. A krémben, mint segédanyagként tartalmaz alkoholokat és más szintetikus vegyületeket, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki, vagy érzékenyítik az emberi testet.

Farmakológiai hatás

Polycomponent külső használatra. Ez kombinálja antipruritic, gyulladásgátló, antiallergiás hatását betametazon és protivoekssudativnoe klotrimazollal gombaellenes és baktériumellenes aktivitását a gentamicin.

A kenőcs (valamint a krém) felhasználásának hatása az összetevők tulajdonságaitól függ:

 1. Betametazon egy szintetikus hormon. Gyulladással, allergiával és viszketéssel küzd.
 2. A klotrimazol ismert antifungális szer. Elpusztítja a gombás membránokat, megakadályozza azok szintézisét. A gombák, amelyek ellen az anyag különösen hatásos, Candida, Microsporum, Trichophyton.
 3. A Gentamicin antibiotikumokhoz tartozik, mint például az aminoglikozidok. Könnyen áthalad a sejtmembránon, és gátolja a fehérjeszintézist (leállítja a baktériumok fejlődését). Az anyag széles hatáskörrel rendelkezik. Elpusztítja a staphylococcusokat, a streptococcusokat, a bél és a pseudomonas aeruginosa, a Proteus, az aerobaktériumok, a Klebsiella.

Használati utasítások

Mi segít? Triderm alkalmazva a dermatózisok kezelésére bonyolítja által okozott fertőzések érzékeny az összetevő hatásának ügynökök és a feltételezett Ezen fertőzések jelenlétében. Különösen a gyógyszert a következő esetekben írják elő:

 • ekcéma;
 • egyszerű és allergiás dermatitis;
 • atópiás dermatitisz (ideértve a diffúz neurodermatitist is);
 • egyszerű krónikus lichen (korlátozott neurodermatitis);
 • ótvar (pityriasis versicolor, candidiasis, tinea), különösen a lokalizáció nagy redők és a lágyék.

Ellenjavallatok

Mivel a kenőcs / krém használata ellenjavallt betegségek:

 • herpes simplex,
 • nyitott seb,
 • bőr-tuberkulózis,
 • csirke pox,
 • bőrreakciók a vakcina után,
 • szifilisz bőrének tünetei,
 • a két évnél idősebb gyermekek életkora,
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

A gyógyszer óvatosság szükséges (orvoshoz kell fordulni):

 • a terhesség első trimeszterében,
 • hosszú távú kezeléssel,
 • a bőr nagy részén,
 • a bőr integritásának megsemmisítésével,
 • az okklúziós kötszerek esetében.

Terhesség és szoptatás célzott felhasználása

A terhesség és a laktáció ideje alatt alkalmazott gyógyszer korlátozott dózisban alkalmazható szakember folyamatos felügyelete mellett.

A hatóanyagot kicsi rétegben alkalmazzuk korlátozott károsodási területen. A terápia maximális időtartama 5 nap. Ha a terápiás hatást a gyógyszer alkalmazásának időpontjától számított 2-3 nap elteltével nem követik, a gyógyszert orvosi okokból analóg analóg helyettesítik.

A jogorvoslat pótlását szakembernek kell elvégeznie, aki ismeri a nő betegségének történetét.

Hozzárendelés a gyermekekhez

Gyermekek esetében a gyógyszert csak szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel. a helyi kortikoszteroidok alkalmazásával járó szisztémás mellékhatások, gyakrabban fordulhatnak elő, mint felnőtt betegeknél.

Ezek a mellékhatások közé tartoznak: a hypothalamus-hipofízis-mellékvese-rendszer elnyomása; Cushing-szindróma; növekedési retardáció; a súlygyarapodás lassulása; a megnövekedett koponyaűri nyomás, amelyet megdöbbentő fontanellák, fejfájás, optikai lemez bilaterális ödéma jelent.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasításban feltüntetettek szerint a Triderm külső használatra készült.

A tridermot vékony rétegre kell felhordani a bőr és a környező szövet teljes érintett felületén naponta kétszer - reggel és este. A kezelés hatékonyságának biztosítása érdekében a gyógyszert rendszeresen kell használni. A terápia időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a beteg válaszától függ.

Ha a klinikai javulás 3-4 hetes kezelés után nem jelentkezik, ez a diagnózis pontos meghatározásának oka lehet.

Mellékhatások

A következmények a felvételét az antibiotikum a külső szert néha megnyilvánul például bőrkiütés vagy viszketés. A kezelés ebben az esetben nem szakad meg. Miután klotrimazol komponenst az egyes beteg esetében a bőrpír az alkalmazás helyén, a felső epidermális hámlás, megnövekedett hidratáció, hólyagosodás, enyhe bizsergés, viszketés, duzzanat, irritáció és kiütés.

 1. A hatóanyaggal kapcsolatos általános helyi reakciók ritkán fordulnak elő: melanin hiány, viszketés, bőrpír, izzadás, bizsergés és égés a Triderma területén.
 2. Helyi reakciók tartalmazott triderm betametazon lehet a formáció a pattanások, túlzott szőr képződése, csökkentése melanin jelen a hámsejtek, égő érzés, viszketés, allergiás dermatitis, ami érintkezik a gyógyhatású, szőrtüszőgyulladás, maceráció, csíkos atrophoderma, másodlagos fertőzés.

túladagolás

A Triderm túladagolásának tünetei lehetnek a mellékvesék funkcionális rendellenességei, amelyek a helyi GCS hosszabb idejű alkalmazásával járnak magasabb dózisban. A helyzet súlyosbodásával a másodlagos mellékvese elégtelenség kialakulása a hypercorticizmus megjelenéséig alakulhat ki.

A gyógyszer olyan alkotórészeinek túladagolása, mint a klotrimazol és a gentamicin, nem mutat semmilyen tüneteket. Ha azonban a gentamicint hosszú időn át túlbecsülik, akkor a növény növekedése érzéketlen lehet.

Mivel a terápiás intézkedéseket tüneti kezelésnek kell alávetni. A hypercorticizmus akut tüneteivel, amelyek általában eltérnek reverzibilitásukban, ki kell javítani az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. Szükséges lesz az SCS visszavonása, ha krónikus toxicitást észlel.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. A Triderm (kenőcs és krém) nem szemészeti használatra készült.
 2. A gyógyszer hosszantartó használata esetén fokozatosan meg kell szüntetni.
 3. Bármilyen mellékhatások fordulhatnak elő szisztémás kortikoszteroidok, többek között gátolják a mellékvesekéreg funkció, és előfordulhat, amikor helyileg kortikoszteroidok, különösen gyermekek esetében.
 4. Az antibiotikumok idő előtti helyi alkalmazása néha vezethet a rezisztens mikroflóra növekedéséhez. Ebben az esetben, a Triderm-kezelés során fellépő irritáció, szenzibilizáció vagy szupinfekció kialakulásával együtt, a kezelést le kell állítani, és megfelelő terápiát kell előírni. Allergiás reakciókat okoztak aminoglikozid antibiotikumokkal.
 5. A GCS vagy a gentamicin szisztémás felszívódása helyi alkalmazás esetén magasabb lesz, ha a kezelést a bőr nagy területein vagy az okklúziós kötszerek alkalmazásával végzik, különösen hosszan tartó kezeléssel vagy a bőr integritásának megsértésével. Gondoskodni kell a gentamicin nyitott sebek és sérült bőr alkalmazása ellen. Ellenkező esetben a szisztémás alkalmazásban a gentamicinre jellemző mellékhatások jelentkezhetnek. Ilyen esetekben megfelelő óvintézkedéseket kell tenni, különösen gyermekek kezelésénél.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Nem jelentettek interakciót a Triderm és más gyógyszerek között.

Vélemények

Ajánljuk, hogy olvassa el azokat a véleményeket, akik a Tridermot használják:

 1. Sasha. Nekem atapichesky a dermatitis 23 év, Triderm tökéletesen megközelít, vagy illik a vészhelyzetekben, amikor erős exacerbation. Gyorsan tisztítja az allergiát a bőrről, DE. srácok, nem ajánlott rendszeresen használni. Az allergiás embereknek szükségük van a fészekbe a vészhelyzetben. És így az étrend, a tabletták és a kíméletesebb analógok.
 2. Vadim. A "Triderma" nagy plusz, összehasonlítva más hasonló készítményekkel - komplex akció. nem szükséges, hogy szedjen antibiotikumot, mint az azonos „Advantanom” vagy egyszerűen „Akridermom”, amellyel folyamatosan veszi ekcéma vagy „Metrogil” vagy „Dalatsin” vagy „eritromicin” kenőcs vele. De az a hátránya, hogy ehhez a komplexhez nagyon sokat kell fizetnie. Ez megtörténik, olcsóbb, hogy több gyógyszer, mint egy cső "Triderma".
 3. Tatiana. Nem olyan régen az arc időleges felületén volt egy érthetetlen folt, valami hasonlóan egy jeggyel. Az orvosnál volt, és a tesztek után "Triderm" volt. A gyógyszer gyorsan segített, egy hét múlva már a folt elhaladt. Tetszett a gyógyszer. A húgom hasonló esetet is kapott hat hónap után, így habozás nélkül kihasználta a "Triderm" -et, és minden eltűnt. Sok gombához közelít.

A gyógyszer legfőbb hátránya a súlyos mellékhatások veszélye, amely különösen kenőcs / krém alkalmazása esetén különös gondot igényel, különösen a gyermekek számára.

analógok

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

Az analóg megvásárlása előtt forduljon orvosához.

Az eltarthatósági idő és a tárolási feltételek

A Triderm kenőcs és krém eltarthatósága 3 év. A készítményt az eredeti gyári csomagolásban kell tárolni, sötét, száraz, gyermekek számára megközelíthetetlen, +2 és +30 ° C közötti levegő hőmérsékleten.

A Triderm analógok olcsóbbak, a kenőcs ára

A Triderm egy kenőcs és krém formájában előállított gyógyhatású készítmény, amely képes gyulladást enyhíteni, csökkenti a viszketést, valamint harcol a gomba és más baktériumok ellen. A gyógyszerekre utaló jelek: különböző dermatitis, ekcéma, candidiasis és zuzmó. A kenőcs ára, mely 15 g csőben készül, körülbelül 736 rubel. (Moszkva, apteka.ru), és hasonló mennyiségű krém kell fizetni 729 rubelt. Ez a gyógyszer meglehetősen drága, ezért alább felsorolják olcsóbb társaik listáját, amelyek minőségi jellemzőik szempontjából nem rosszabbak.

Kiválasztása olcsó orosz és importált helyettesítő Triderma

Belosalik. 450 rubel. (Horvátország)

Ez a kenőcs külső használatra 30 és 40 g csövekben kapható.

A gyógyszer megjelölése: krónikus és akut dermatosis, pikkelysömör, ekcéma, lichen, ichthyosis, seborrhea.

Ne nevezzen Belosalik beteg bőr tuberkulózist, szifilist, csirke poxot, vírusos bőrbetegségeket. Ezenkívül nem alkalmazható nyílt sebekre. Ne alkalmazza a gyógyszert 6 hónaposnál idősebb gyermekek kezelésére.

A gyógyszeres kezelés során fellépő egyidejű hatások ritkák. Ezek leggyakrabban különböző allergiás reakciók, amelyek a hatóanyaggal szembeni túlérzékenységhez kapcsolódnak - a betametazon.

Canison Plus. 450 rubel. (India)

Form release - krém, tuba 15 g.

A Canison jól kezeli az egyszerű, allergiás és atópiás bőrgyulladást, ekcémát, lichen és candidiasis.

Mint más hasonló gyógyszerek, a Canison Plus számos ellenjavallatot tartalmaz. Ezek közé tartoznak a bőrszifilisz és a tuberkulózis, a bárányhimlő, a herpesz, a nyitott sebek. Ezenkívül nem alkalmazható a 2 év alatti gyermekek és a készítményben lévő aktív összetevő intoleranciája esetén. A terhes nők, akik az első alkalmazási feltételeken vannak, nem ajánlottak.

A mellékhatások hasonlóak a jelen cikkben szereplő egyéb gyógyszerekhez - viszketés, égés, csalánkiütés, helyi ödéma előfordulása.

Fenistil. Ár: 420 rubel (Svájc)

Gyártva gél formájában. 30 és 50 g-os csomagokban kapható.

Írja be ezt a gélt a svájci gyártótól a különféle eredetű bőr viszketés, bőrgyulladás, ekcéma, csalánkiütés és különböző rovarok harapása ellen. Ezenkívül a Fenistil segíthet a kisebb égési sérülések - háztartás, napelem és ipari felhasználásában.

A Fenistil nem alkalmazható olyan betegeknél, akik túlérzékenyek a gél (dimethindén) hatóanyagával, valamint egyéb alkotóelemeivel szemben. Emellett a használat ellenjavallt gyermekeknél 1 hónap alatt, és nem ajánlott terhes és szoptató nőknek.

Mivel a mellékhatások olyan reakciók lehetnek, mint az égő és a száraz bőr. Emellett lehetséges allergia is - bőrkiütés és viszketés.

Acriderm GK. 370 rubel. (az orosz egyenérték olcsóbb, mint a Triderm)

A hazai gyártó erre a költségre kínál egy gyógyszert egy 15 g-os tubusban.

Az Acriderm GK hozzárendelése a beteg egyszerű és allergiás dermatitisz, neurodermatitis, megfosztás, ekcéma, dermatomycosis, candidiasis diagnosztizálásához. A gyógyszer jó, mert meggyógyítja a betegség lokalizációját az ágyékban és a nagy bőröndökben.

A készítmény ellenjavallt túlérzékenységre, valamint intoleranciájára legalább egy alkotóeleme számára. Ugyanígy fontos megfontolni azt is, hogy a krémet nem alkalmazzák bőr tuberkulózisban, szifiliszben, bárányhimlőben, herpeszben és nyílt sebeken a testen. A 2 év alatti gyermekek szintén tilosak ehhez a gyógyszerhez.

Terhesség alatt a készítmény alkalmazása nem ajánlott, de a szoptatás ideje alatt a gyermek ellenjavallt.

Beloderm. 150 rubel. (Horvátország)

Cselekedni, mint olcsó és hatékony helyettesítő. Kenőcs forma - cső, 15 g.

Rendelkezik különböző eredetű bőrgyulladás, ekcéma, neurodermatitis, pikkelysömör, piros lapos lichen kezelésére. Ezenkívül a kenőcsöt ropogós rovarok és különböző eredetű bőrviszketés esetén alkalmazzák.

Ne használja, ha a beteget olyan betegségek okozzák, mint a bőr tuberkulózis vagy szifilisz, bőrdaganatok, bárányhimlő, rosacea. A 6 hónapos gyermekek ellenjavallták ezt az eszközt is. Fontos megfontolni a fő komponens - a betametazon és egyéb összetevők érzékenységét is.

A mellékhatások ritkák. Lehet allergiás reakciónak tűnni - égő, viszkető.

Rederm. 140 rubel. (Orosz)

Annyi mindent költ a kenőcstől a hazai gyártótól, 15 g tuba térfogatban.

Írja be a Raederm beteg dermatosisát, bőrgyulladást, pikkelysöműt, megfosztja (krónikus, vörös, bélsárgás), ichthyosis, valamint urticaria előfordulását.

Tiltott felhasználás túlzott érzékenység intolerancia és komponensei, a jelenléte nyílt sebek, rosacea, bőrbetegségek, amelynek bakteriális, vírusos és gombás eredetű, különösen - szifilisz, tuberkulózis, bárányhimlő, herpesz, aktinomikózis. Ezenkívül nem alkalmazható bőrrák, melanoma és szarkóma kezelésére. Ezenkívül van egy korhatár - a 2 év alatti gyermekek esetében is ellenjavallt.

Következtetések a gyulladáscsökkentő gyógyszer olcsó analógjairól Triderm

A triderm egy eléggé jó minőségű és hatékony gyulladáscsökkentő szer, amely számos fertőző és bakteriális bőrbetegséget képes gyógyítani. Ennek a gyógyszernek a költsége rendkívül magas, és egy közönséges orosz páciens számára nem vásárolható meg. Ezért sok külföldi és hazai gyógyszergyártó olcsóbb analógokat kínál a drága gyógyszerek számára. Hasonló összetételűek, hatóanyagok, valamint azonos farmakológiai hatásuk lehet. Ezek problémamentesen vásárolhatók a gyógyszertárakban olyan városokban, mint Moszkva, Szentpétervár, valamint az orosz tartományban. De fontos megjegyezni, hogy egy adott helyettesítő kiválasztása előtt szükség van a bőrgyógyászra. Ez a magasan képzett szakember, aki segít kiválasztani a legjobb megoldást a csere érdekében.

Mi segít a Tridentum kenőcsben?

A Triderm kenőcs gyulladásgátló, antibakteriális, gombaellenes szer külső használatra. A bőrbetegségek másodlagos fertőzéssel történő kezelésére szolgál. A termék nagyon népszerű Oroszországban, mivel a bőrgyógyászati ​​megbetegedésben szenvedő emberek száma évről évre növekszik. Ez a megnövekedett stresszes élethelyzeteknek, a kiegyensúlyozatlan táplálkozásnak és a rossz ökológiának köszönhető. A Tridentum kenőcs használata pozitív hatást gyakorol a kórokozó mikroflóra szabályozására.

Triderm kenőcs - hormonális vagy nem?

A Triderm kenőanyag egy kombinált készítmény, amely széles spektrumú antibiotikummal, gombaellenes komponenssel és hormonkomponenssel rendelkezik. A fő hatóanyagok a gentamicin, a clotrimazole és a betaminazone. A betamazon-dipropionát aktívan küzd az allergiás megnyilvánulásokkal, viszketéssel és különböző bőrgyulladásokkal szemben, mivel szintetikus hormon. Ezért a Triderma felvásárlásakor figyelembe kell venni a hormonális összetevő hatását az embereknek, akik hormonokat tartalmazó gyógyszerekkel szemben ellenjavalltok.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Triderm krém és kenőcs formájában kapható a SCHERING-PLOW LABO N.V gyógyszergyártó cégtől Belgiumban és Portugáliában. Ezeket 15 vagy 30 grammos alumínium csövekben értékesítik. Aktív hatóanyagként a Triderm kenőcs betaminazont (kortikoszteroidot), klotrimazolt (gombaellenes), gentamicint (antibiotikum) tartalmaz. Segédanyagok a kenőcs összetételében:

 • vazelin;
 • propilénglikol;
 • folyékony paraffin;
 • cetosztearil-alkohol;
 • benzil-alkohol;
 • foszforsav;
 • nátrium-dihidrát;
 • makrogol-cetosztearát;
 • tisztított víz.

Farmakológiai hatás

Klotrimazol rendelkezik gombaellenes aktivitással, mivel a megsemmisítése ergoszterol, amely a fő része a gombasejtek. Ez a széles spektrumú antimikrobiális szert, amely elősegíti a felbomlása celluláris nukleinsav, amely csökkenti a szintézisét oxidatív enzimek, ahol a hidrogén-peroxid koncentrációja az ott növeljük a maximális szintet, és ez vezet a nekrózis sejtorganellumoké.

A Gentamicin antibiotikum, amely széles körű hatással rendelkezik az aminoglikozid csoportról, amely sok gram-negatív és gram-pozitív baktériumra hatásos. Az anyag aktív baktericid hatással rendelkezik. A különböző baktériumok sejtmembránján keresztül behatolva a bakteriális riboszómákhoz kötődik, ezáltal gátolja a kórokozó fehérje szintézisét.

A betaminazon olyan hormonális anyag, amely gyulladáscsökkentő, anti-exszudatív, immunszuppresszív, allergiás hatásokat fejt ki a szervezetre. Csökkenti az erek nagy permeabilitását, a sejtek érzékenységét negatív külső tényezőkhöz, eltávolítja a felesleges folyadékot. A szubkután borítás hatással van a fehérjék, szénhidrátok, zsírok metabolizmusára.

Mi segít a kenőcsben: használatra utaló jelek

Alkalmazásra a kenőcsök Triderm orvosok felírni betegek dermatózisok egy primer vagy másodlagos fertőzés, amely által okozott mikroorganizmusok vagy érzékeny baktériumok gentamicinnel és klotrimazol. Használjon kenőcsöt gombafertőzésekhez, zuzmókhoz, bizonyos fertőzött sebekhez. A Triderm kenőcsre előírt betegségek:

 • Allergiás, atópiás dermatitis.
 • Többszínű, pityriasis lichen.
 • Ekcéma.
 • Atrophia a bőr hajtásában.
 • Candidiasis.
 • Dermatophytosis és egyéb dermatomycosis.
 • Sportoló.
 • Korlátozott, diffúz neurodermatitis.

Adagolás és adminisztráció

A használati utasítás szerint Triderm kenőcsöt alkalmaznak az epidermisz érintett (fertőzött) területére, próbálva megakadályozni, hogy egészséges területet elfogjanak. Naponta 2-3 alkalommal vékony réteget alkalmazzon, általában reggel és este. A kezelés maximális időtartama 1 hónap.

A pozitív terápiás hatás elérése érdekében a gyógyszer alkalmazásának rendszeresnek kell lennie. Ha a hónap folyamán nincs pozitív dinamika a Triderm kenőcs alkalmazásától, a kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni a terápia módosításához. Különleges esetekben a kurzus időtartama meghosszabbítható. A bőrfelszín elváltozásainak színétől és lokalizációjától függ.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Ítélve az értékelés a készítmény Triderm, mellékhatások között megfigyelt szárazra, erythema és egyéb bőrirritációk, gyulladás a faggyúmirigyek, helyi duzzanat, hypopigmentáció, és az allergiás reakciók. A használata okkluzív kötszerek, impregnált kábítószer, károsodását okozhatják, és bőrpuhító miatt hosszan tartó expozíció zsíros kenőcsök, valamint előfordulása striák, és Miliaria urticaria.

A gyógyszer nem kapcsolódik az alkoholhoz. Ha kenőcs alkalmazzák Triderm hosszú, előfordulhat, hogy a szisztémás mellékhatások, amelyek tipikusak hormonális készítmények: gyulladás és égő nyálkahártyák, rekedtség, anyagcsere-rendellenesség. A gyógyszer gyermekeknél történő elhúzódó alkalmazása esetén a korhatárig 7 oszteoporózis vagy növekedési retardáció alakulhat ki.

Abszolút ellenjavallatok, vélemények szakemberek olyan betegségek, mint például a lupus, a bárányhimlő, a szifilisz, a herpes labialis-, bőrreakciók, hogy vakcinázás, fokozott érzékenység anyagok kenőcs. Azt szintén nem használható Triderm csecsemők legfeljebb 2 évig, a terhes nők és a fiatal anyák a szoptatás időszakban nem árt a gyermek egészségére. Ha kell használni a gyógyszert a terhesség alatt, a döntés az ő kinevezése kap orvos és terápia zajlik a lehető leghamarabb az ő vigyázó szemét.

Különleges utasítások

Kerülje triderm olyan helyekre, ahol sérül a integritását a bőrre, gentamicin, bekerülni a vér, gyorsan felszívódnak, ami oda vezethet, hogy a túladagolás az antibiotikumok és a megjelenése mellékhatásokat. Nem használhat kenőcsöt a szembetegségek kezelésére. Ne alkalmazza a hormont a szem környékére. Krónikus toxicitás esetén a gyógyszer fokozatos felszámolása ajánlott.

Mennyibe kerül a Triderm kenőcs? Az ár 600 750 rubel. Az oroszországi drogériákban könnyű belga vagy portugál gyártót készíteni. Eredeti kenőcs 15 g ára 600-650 rubel, és 30 g - 700-750. Az Oroszországban gyártott Tridentum kenőcs olcsóbb analógja olcsóbban vásárolható meg. Tehát egy 15 g-os cső átlagosan 350-450 rubel lesz. Vásárlás krém Triderm fog kerülni több mint 100 rubel.

Triderm kenőcs és krém - mi a különbség?

A Triderm kenőcs összetétele nem különbözik a Triderm krém összetételétől. Az egyetlen különbség az, hogy a kenőcs hatékonyabb súlyos bőrelváltozások esetén, és a krém alkalmas enyhe dermatitiszre. A krém-kenőcs abban is különbözik, hogy a készítményben lévő krém alkoholokat tartalmaz, ami hatásos a nedves bőrfelületek kezelésére, mivel szárító hatása van. Más tekintetben a Triderma mindkét formájának terápiás hatása ugyanaz.

Mi a helyettesítő a kenőcs Triderm: analógok

Ha nem találja a legközelebbi Triderm gyógyszertárt, akkor a gyógyszer az alábbi gyógyszerekkel helyettesíthető, amelyek hasonló összetételűek:

 1. Diprosalik. Kiváló helyettesítője a tridentum kenőcsnek, hiszen betaminazont is tartalmaz. Ez egy helyi hatású kenőcs, amelyet seborrheás dermatitisz, pikkelysömör, atópiás dermatitis, neurodermatitis kialakulásához használnak.
 2. Canison. Antifungális hatása van, elnyomja a mikroorganizmusok létfontosságú aktivitását, kiküszöböli a gombákat. A gyógyszer hatásos gombás bőrelváltozások és szexuális megbetegedések kezelésére.
 3. A lokoid. A kenőcsöt úgy tervezték, hogy az epidermisz felületi rétegeit pikkelysömörben, rovarcsípésben, ekcémában és más gyulladásos folyamatokban kezelje. (Lásd a Lokoid Kenőcs használatára vonatkozó részletes utasításokat).

Vélemények

Наталия, 26 éves: Kiválasztottam a gyógyszert azon betegek véleményeiről, akik, mint én, dermatosisban szenvednek. A Triderm kenőcs kiváló lehetőség volt a tünetek gyors csökkentésére. Három héten belül teljesen megszabadultam a reménytelen örökös kórtól.

Дмитрий, 49 éves: A Triderm ENT orvosát írta fel, amikor a középső fülem gyulladt. Nem nevezhetem olcsó gyógyszert, de ha fájdalmat érez, akkor minden pénz készen áll fizetni. Az orvos 3 napig fehér színű kenőccsel turundumot adott be, de semmilyen hatás nem következett be. Miután a diagnózist tisztázták, egy másik gyógyszer segített, de a Tridermából nem volt előny.

Marina, 31 évesA kenőcs kiválóan alkalmas dermatitis kezelésére. Amint a viszketés elkezdődik, az arcon levő hámozás azonnal alkalmazza a gyógyszert - gyorsan eltávolítja a pirosságot és a hólyagokat. Ha nem csinálod időben, néhány óra múlva mindent elkezd viszketni és nedvesíteni, nem is beszélve az undorító kozmetikai hatásról. Általánosságban elmondható, hogy Triederm a megmentőm, bár nem szabad belekevernem, mert a gyógyszer hormonokat tartalmaz.

Triderm - ár, olcsó analógok

A Triderm kenőcs gyulladásgátló, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal. A kenőcs összetételében számos aktív komponens szerepel. A gyógyszer gyógyszerek kombinációja, és kizárólag külső felhasználásra szánt. A kibocsátás legfőbb formái kenőcs vagy krém. Szinte mindenféle bőrelváltozásnál használatos. Következő: a leírás a gyógyszer Triderm - analóg olcsó, ár.

A készítmény szerkezete

 • betametazon dipropionát - szintetikus glükokortikoszteroidokra utal;
 • Clotrimazole - gombaellenes összetevő;
 • gentamicin - egy antibiotikum.

A gyógyszer alapja a hormonális mesterségesen szintetizált rész. A fennmaradó részek csak kiegészítik és bővítik a gyógyszer képességét. Ezenkívül a készítmény tartalmaz folyékony paraffint és vazelin. Egy kis mennyiségű kenőcs közé tartozik a benzil és a cetosztearil-alkohol, propilén-glikol, foszforsav, nátrium-hidroxid, tisztított víz.

A cselekvési mechanizmus

Mivel a gyógyszer hormonális, a gyógyszer alkalmazása nagyon rövid, mivel hormonális gyógyszer. A kenőcsöt nagyon vékony rétegben alkalmazzák, és kívánatos, hogy a gyógyszer egy kis egészséges bőrterületre kerüljön.

A gyógyszer tökéletesen eltávolítja a gyulladást, eltávolítja a viszketést, leállítja az allergiás reakciókat. Mind reggel, mind pedig esténként rendszeresen alkalmazzon krémeket és kenőcsöket a nagyobb hatás eléréséhez. A fogadás időtartama attól függ, hogy mennyire súlyos a létező betegség formája és hogyan reagál a páciens szervezet a gyógyszerre. Az átlagos tanfolyam nem haladhatja meg a 4 hetet.

Felhasználási javaslat Triderm

 • dermatomycosis az ágyékban;
 • A dermatosis szövődménye egy másodlagos fertőzés;
 • ekcéma;
 • candidiasis;
 • Streptococcus és staphylococcus fertőzés által bonyolult sérülések;
 • atópiás és allergiás dermatitisz.

Ellenjavallatok

Először is, a gyógyszer nem használható csirkehimlő, tuberkulózis és bőrszifilisz, a bőr herpeszes elváltozásai esetén. A terhesség komoly okot jelent a kenőcsök használatának megtagadására, ugyanaz a megközelítés érvényesül a szoptató anyák számára. A hatóanyag alkotóelemei beléphetnek az anyatejbe.

Olcsó Triderm analógok - ár

Kenőcs A Tridentum a belga gyártás előkészülete, ennek megfelelően a magas ár. Ezért a betegeknek hasonlóan kell keresniük a hazai termelés olcsóbb analógjait. Vannak olyan készítmények, amelyek használata hasonló hatású, de nem olyan költséges.

triderm

A kibocsátás formái

Triderma utasítás

Triderm (klotrimazol + betametazon gentamicin +) - kombinált gyógyszer a Schering-Plough LABO (Belgium), használnak bőrgyógyászati ​​gyakorlatban a dermatózisok kezelésére, beleértve a bonyolult. A hatóanyag terápiás hatását az alkotóelemei határozzák meg. A klotrimazol antimikotikus hatással rendelkezik, amely azon alapul, hogy ez a hatóanyag képes megakadályozni a gombás sejtmembrán kialakulását. Tevékenysége kiterjed a trichophytonokra, epidermofitonokra, mycosporokra, candida és pitiroporokra. A gentamicin egy aminoglikozid sorozat széles terápiás tartományában antibiotikum. Baktériumölő hatású (elpusztítja a mikroorganizmusokat) és lehetővé teszi az elsődleges és a másodlagos bakteriális fertőző fókusz hatékony eltávolítását. Érzékenyek a Pseudomonas, Enterobacter, Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Staphylococcus, Streptococcus. A betametazon - külső glükokortikoszteroid, amelyek gyulladásgátló, allergiaellenes, antiexudative (megakadályozza, hogy a menekülési genny az intercelluláris térbe) és viszketés elleni hatását. A Triderma alkalmazásának látható hatása már a farmakoterápia kezdetén megfigyelhető. A gyógyszer eltávolítja a dermatózis összes ismert megnyilvánulását. A betegek túlnyomó többségében a gyógyszer a gyógyszeres kezelés negyedik hete után véget ér a bőrgyógyászati ​​tünetek teljes megszüntetésében vagy a klinikai állapot jelentős javulásában.

A triderm jól tolerálható, kedvező biztonsági profilja van, és nem tartalmaz olyan parabéneket, amelyek rosszindulatúak lehetnek. A gyógyszer hatékonyságát és biztonságosságát számos laboratóriumi, klinikai és forgalomba hozatalt követően igazolták. A szerkezeti és mechanikai tulajdonságok stabilak maradnak a testhőmérsékleten. A gyógyszer Európában a jó gyártási gyakorlat jegyzőkönyveinek megfelelően készül. Lehetséges mellékhatások, valamint terápiás hatások tükrözik a Triderma összetételét. Betametazon okozhat viszketést, száraz bőr, égő érzés, akne, dermatitis. Clotrimazole - bőrpír, hólyagok, bőrirritáció, csalánkiütés. Gentamicin - erythema, viszkető bőr. A Triderm nem szisztémás betegségek kezelésére szolgál. Ha a hatóanyagot hosszú ideig használják, figyelembe véve az antibiotikum összetételében való jelenlétét, akkor irreális elvárás, hogy a telephelyen a gentamicinnel szemben rezisztens baktériumok megjelenése várható. Ilyen helyzetben a gyógyszertanfolyamot fel kell függeszteni és át kell kapcsolni egy másik kezelésre. Ha a hatóanyagot nagy mennyiségű bőrfelületre alkalmazza, akkor a betametazon bejuthat a szisztémás véráramba, ami növeli a glükokortikoszteroidokba tartozó mellékhatások kockázatát. A Triderma hosszú távú alkalmazása megköveteli annak fokozatos megszüntetését, hogy elkerüljék az ún. "Ricochet-szindróma".

triderm

 • Bayer Pharma AG, Németország
 • Felhasználhatósági időtartam: 01.09.2019-ig
 • Bayer Pharma AG, Németország
 • Szavatossági idő: 20.08.08-ig

Triderm használati utasítást

Vásárlóink, akik ezt a terméket vásárolták

A kibocsátás formája

Krém és kenőcs külső használatra.

struktúra

  1 g krém tartalmaz a betametazon-dipropionát 640 mikrogramm (beleértve a betametazon - 500 g), klotrimazol - 10 mg, gentamicin (formájában-szulfát) - 1 mg;
  segédanyagok: folyékony paraffin, fehér petrolátum, cetosztearil-alkohol, propilén-glikol, cetomacrogol 1000 benzil-alkohol, nátrium-foszfát dibázikus dihidrát, foszforsav, nátrium-hidroxid (létrehozása a kívánt értéket pH), tisztított víz (q.s. ad 1000 mg);
  1 g kenőcsöt tartalmaz betametazon-dipropionát 640 mikrogramm (beleértve a betametazon - 500 g), klotrimazol - 10 mg, gentamicin (formájában-szulfát) - 1 mg;
  segédanyagok: folyékony paraffin - 50 mg, fehér petrolátum (1000 mg-ig);

csomagolás

A tubában 15 g tejszínt. A csomag 1 tubát tartalmaz.

Farmakológiai hatás

Krém Triderm - kombinált készítmény külső alkalmazás. Azt gyulladáscsökkentő, érszűkítő, viszketés elleni, baktériumellenes, gombaellenes aktivitást. Krém Triderm egyesíti a gyulladásgátló, viszketés elleni, anti-allergiás és antiexszudatív hatását betametazon dipropionát klotrimazollal gombaellenes aktivitással és széles antibakteriális aktivitása a gentamicin-szulfát.

Triderm, használati utasítások

A TRIDERM krém látható:
- Az elsődleges és másodlagos fertőzéssel bonyolult dermatózis gyulladásos manifesztációinak csökkentése.
- Az epidermofitózis kezelésének megállítása.
- A pityriasis kezelésekor.
- Dermatomycosis (beleértve a lágyítót) kezelésére, amely a kábítószer kórokozókra érzékeny.

Ellenjavallatok

A készítmény bármely összetevőjére túlérzékenység.

Adagolás és adminisztráció

A tejszínt akut nedvesítő bőrelválások kezelésére használják - a moknuszchim és a kifejezett gyulladásos folyamatokban. A TRIDERM krémet vékony rétegre kell felhordani a bőr és a környező szövet teljes érintett felületén naponta kétszer - reggel és este. A TRIDERM-et rendszeresen kell használni a kezelési krém hatékonyságának biztosítása érdekében. A terápia időtartama függ a lézió méretétől és lokalizációjától, valamint a beteg válaszától. Ha a klinikai javulás 3-4 hetes kezelés után nem jelentkezik, ez a diagnózis pontos meghatározásának oka lehet.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A TRIDERMA terhesség alatt történő alkalmazása csak akkor lehetséges, ha az anya által tervezett előny meghaladja a magzat potenciális kockázatát. Nem ismert, hogy a hatóanyag komponensei kiválasztódnak-e az anyatejbe. Ezért a TRIDERMA szoptatás alatt történő kinevezéskor a szoptatás megállításának kérdését meg kell oldani.

Különleges utasítások

Nem használható szemészeti gyakorlatban. Az antibiotikumok idő előtti helyi alkalmazása néha az ellenálló mikroflóra növekedéséhez vezethet. Ebben az esetben, valamint a fejlesztési irritáció, érzékenység vagy felülfertőzés triderm a kezelés során, a kezelést meg kell szakítani, és felírni a megfelelő kezelést. Allergiás reakciókat okoztak aminoglikozid antibiotikumokkal.
Bármilyen mellékhatások fordulhatnak elő szisztémás glükokortikoszteroidok beleértve gátlását mellékvesekéreg funkció, és előfordulhat a helyi alkalmazása glükokortikoszteroidok, különösen a gyermekek. A szisztémás felszívódás kortikoszteroidok vagy gentamicin helyi alkalmazás nagyobb lesz, ha a kezelést végzik nagy felületen a test, vagy ha elzáródásos kötszerek. A gentamicint nyitott sebek vagy bőrelváltozások elkerülése érdekében el kell kerülni. Ilyen esetekben megfelelő óvintézkedéseket kell tenni, különösen gyermekek kezelésénél.
A hosszú távú használat után történő lemondás fokozatosan történjen.
Használat gyermekgyógyászatban: a gyermekeket 2 éves kortól csak szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel, a betametazonhoz társuló szisztémás mellékhatások lehetséges fejlődése. Alkalmazásakor triderm, mint sok más helyi úton adható glükokortikoidok kiterjedt felületek és / vagy egy okkluzív kötéssel lehetséges, hogy elnyomja a hipotalamusz-hipofízis-adrenális rendszer tapasztalhatja a kiválasztás a növekedési hormon, és a megnövekedett koponyán belüli nyomást.

túladagolás

A nagy dózisú glükokortikoszteroidok tartós használatával lehetséges a hypercorticoidizmus tüneteinek kialakulása. A klotrimazol az okkluzív öltözködés alatt 6 órán át történő alkalmazása nem vezetett a túladagolás tüneteinek kialakulásához.

Tárolási feltételek

Tároljuk +2 ° C és +30 ° C közötti hőmérsékleten.

triderm

A leírás aktuális 2016/04/19

 • Latin név: Triderm
 • ATX kód: D07CC01
 • Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)
 • Gyártó: Schering-Plough Labo N.V. (Belgium), Schering-Plough (Portugália)

struktúra

 • 1 grammban Kenőcs Triderm 10 mg-ot tartalmazklotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További összetevők: folyékony paraffin, lágy paraffin.
 • Az összetétel 1 gramm krém Triderm 10 mg-ot is tartalmaz klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További komponensek: propilén-glikol, vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, makrogol tsetostearat, foszforsav, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, víz, foszforsav.

A kibocsátás formája

 • Homogén átlátszó fehér kenőcs puha konzisztencia, amely nincsenek külföldi zárványokkal, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.
 • Homogén fehér krém puha konzisztencia, külföldi zárványoktól mentes, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.

Farmakológiai hatás

Glükokortikoid, antibakteriális, gombaellenes hatás.

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

Polycomponent külső használatra. Kombinál antipruritic, gyulladáscsökkentő, anti-allergiás és anti-exudativ hatás betametazon gombaellenes hatással klotrimazol és antibakteriális aktivitást gentamicin.

klotrimazol gombaellenes hatást fejt ki a bioszintézis gátlásának képessége miatt ergoszterol, amely a gombasejtek membránjának fontos szerkezeti egysége. Cselekedni Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum és mentagrophiták, Candida albicans, Microsporum canis, Malassezia furtur.

gentamicin számos hatással rendelkezik. Baktériumölő hatással rendelkezik, és helyi kezelést biztosít a bakteriális bőrelváltozások kezelésére. Érvényes:

 • gram-negatív baktériumok - Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, a Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes;
 • Grampositive baktériumok - Staphylococcus aureus.

farmakokinetikája

Nincsenek adatok a gyógyszer farmakokinetikájáról.

Használati utasítások

Mi gyógyítja és milyen kenőcs Triderm és krém Triderm? A Tridentum kenőcs használatára utaló jelek:

 • a gyógyszer mikroorganizmusokra érzékeny fertőzésekkel és a háttérrel szemben bőrbántalmak, minden gyanú rájuk, beleértve atópiás, allergiás és egyszerű dermatitis, szétszórt és korlátozott neurodermatitis, ótvar (candidiasis, moly, színezett lichen) ekcéma;
 • lichen simplex krónikus természet.

Ellenjavallatok

 • bőr tünetei szifilisz;
 • csirke pox;
 • tuberkulózis bőr;
 • poszt-vaszkuláris bőrreakciók;
 • herpes simplex;
 • túlérzékenység a hatóanyag komponenseire;
 • 2 év alatti életkor.

A gyógyszer hosszú távú terápiára, 2 éves gyermekeknél, terhesség idején, a bőr nagy részén vagy sebek jelenlétében ajánlott óvatosan alkalmazni az okklúzók kezelésére.

Mellékhatások

 • Helyi jelenségek: bőrvörösség, égő érzés, pigmentációs zavar, izzadás, viszketés.
 • Mellékhatások az alkalmazás után helyi glükokortikoszteroidok: viszketés, égő érzés, folliculitis, száraz bőr, hipertrigózis, hipopigmentáció, akne, kontakt allergiás dermatitis, a bőr macerációja, perioralis bőrgyulladás, sorvadás bőr, másodlagos fertőzés megjelenése, izzadás, striák.
 • Mellékhatások az alkalmazás után klotrimazol: urticaria, bizsergő érzés, bőrvörösség, hámlás megjelenése, viszketés, helyi ödéma, irritáció.
 • Mellékhatások az alkalmazás után gentamicin: ideiglenesbőrvörösségés viszketés, amely nem igényli a terápia abbahagyását.

Használati utasítás Triderma (Módszer és adagolás)

Tridentum kenőcs, használati utasítás

A kenőcs csak külső használatra szolgál.

A Tridentum kenőcs alkalmazását az alábbi módon végezzük: az érintett és a környező bőrre vékony réteget alkalmazunk naponta kétszer (reggel és este). Annak érdekében, hogy a hatóanyag terápiás hatását rendszeresen alkalmazzák. A kezelés időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a terápiára adott választól függ.

Ha a javulást 4 hetes kezelés után regisztrálják, orvoshoz kell fordulni, és tisztázni kell a diagnózist.

Tridentum krém, használati utasítás

A krém csak külső használatra alkalmas. Az alkalmazás módja és a dózis a krém használata során teljesen megfelel azoknak, amikor a kenőcsöt alkalmazzák.

túladagolás

Túladagolás jelei helyi glükokortikoszteroidok: nagy dózisú, hosszú ideig tartó alkalmazás esetén a mellékvese működésének elnyomása lehetséges mellékvese elégtelenség és Cushing.

túladagolás klotrimazol helyi alkalmazásával nem járul hozzá a tünetek kialakulásához.

Túladagolás esetén gentamicin sem tüneteket nem észleltek. Hosszú távú kezelés gentamicin nagy dózisokban érzéketlen növényzet megjelenését okozhatja.

Túladagolás: tünetek. Akut hypercorticosis, mint általában, reverzibilis. Szükség esetén javítsa ki az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. Krónikus túladagolás esetén helyi glükokortikoszteroidok ajánlott lassan törölni őket.

kölcsönhatás

A gyógyszer más gyógyszerekkel történő interakciójának jellemzőit nem jegyezték fel.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Tárolja 25 foknál kisebb hőmérsékleten. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Krém - 3 év, kenőcs - 2 év.

Különleges utasítások

Kenőcs és krém A Triderm nem szánt szemészeti kezelésre szánt.

Folyamatos használat helyi antibiotikumokegyes esetekben rezisztens mikroflóra kialakulásához vezethet. Ebben az esetben, mikor és mikor érzékenyítés, irritáció vagy felülfertőződés, Terápia A Tridermát le kell állítani, és tüneti kezelést kell indítani. Nem zárható ki kereszt allergiás jelenségek a aminoglikozid antibiotikumok.

Az összes mellékhatás, mely a szedés során jelentkezik szisztémás glükokortikoszteroidok, beleértve a mellékvesekéreg elnyomását is, képesek kifejlesztésre és alkalmazásra helyi glükokortikoszteroidok, különösen a gyermekek számára.

A hatóanyagoknak a szisztémás véráramba történő felszívódása helyi alkalmazással javul, ha a kezelést okklúzív kötszerek vagy a bőr nagy területein alkalmazzák, különösen hosszan tartó kezelés vagy bőrfertőzés esetén. Erősen ajánlott elkerülni gentamicin nyílt sebeken vagy sérült bőrön, mivel ez a szisztémás alkalmazásra jellemző mellékhatások megjelenését okozhatja gentamicin.

A gyógyszer hosszantartó használata esetén lassan meg kell szüntetni.

A gyógyszer nem befolyásolja a járművek vezetésére való képességet.

A Triderma analógjai

Krémek és kenőcsök analógjai Triderm: Acriderm GK (Orosz helyettesítő), Canison, Triacutan, Betazon Ultra, Lokoid, Diprosalic, Betasalik.

A fent felsorolt ​​tridentum kenőcs analógjainak ára lényegesen kisebb, mint maga a leírt anyag ára.

gyerekek

A gyógyszert csak a 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel, mivel a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatos szisztémás mellékhatások előfordulása betametazon, a betegek e kategóriájában gyakrabban jelentkeznek, mint felnőtteknél. Ilyen mellékhatások a következők: Cushing-szindróma, a munka elnyomása hipofízis-hipotalamusz-mellékvese rendszer, a növekedési retardáció, a megnövekedett koponyaűri nyomás (ennek következtében fejfájás, optikai idegödéma és fontanel duzzanat), a testsúlynövekedés lelassulása.

újszülöttek

Nem használják ebben a betegcsoportban.

Terhesség és laktáció

Terhesség esetén a Triderma csak a kezelőorvos kinevezésével és felügyeletével lehetséges. Ne alkalmazza a terhes nőkön a hatóanyagot a bőr nagy területére és sokáig.

Laktáció alatt tilos a gyógyszer felírása és használata.

Triederme vélemények

A krémre vonatkozó vélemények, valamint a Tridentum kenőcsökről szóló beszámolók ritka eseteket jelentenek az inefficienciáról, és még ritkábban vannak nemkívánatos hatások (főleg viszketés). Más tekintetben a jelentések 90% -a kiváló értékelést ad a gyógyszerről. A komplex összetétel és a súlyos mellékhatások előfordulásának lehetősége miatt ez a gyógyszer nem ajánlott önállóan és kontrollálatlanul használni.

Kenőcs Triderm hormonális vagy sem?

Az azonos nevű kenőcs és krém tartalmazza a hormonális összetevőt betametazon, így hormonálisak lehetnek.

Triderm és balanopostitis

A kezelés jó eredményei ellenére balanoposthitis ez azt jelenti, hogy sok orvos nem javasolja ennek a patológiának a használatát, mivel a hormonok hatására a nemi szervek bőrének nagy valószínűsége van.

Krém vagy kenőcs: ami jobb?

A felülvizsgálatok nem mutatnak szignifikáns összefüggést az ilyen készítmények hatásossága között.

Ár Triderma, hol lehet megvásárolni

A kenõzsírok ára 15 g Oroszországban 570-680 rubel, és a 15 g-os krém 580-640 rubel. Vásárlás krém Moszkvában (mint a kenőcs) fog kerülni egy nagy mennyiségű, itt a költsége eléri a 820 rubelt.

Kenőcs 15 g költségek Ukrajnában 230-300 hrivnya. Az ára egy krém 15 gramm Triderm átlagosan 230-290 hrivnya.

Triderm krém

tartalom [Elrejtése]

Krém "Triderm" A gyógyszer három fő funkcióra épül: gyulladáscsökkentő, gombaellenes és antibakteriális. Ezt a terméket külső használatra használják, és kiváló terápiás hatása van. Ennek a terméknek a fő célja egy másodlagos fertőzés kezelése a bőrön.

Használati utasítások

Ez a gyógyszer nagyon hatásos, mivel alapvető funkciói vannak a gyulladásos folyamatok elnyomására és a bőr állapotának normalizálására.

Elsődleges fellépés:

 1. Allergiás reakció megszüntetése;
 2. Megnyugtatja a bőrt, megszünteti a viszketést és fájdalmas érzéseket;
 3. Gyulladáscsökkentő hatás;
 4. A kórokozó mikroflóra gátlása (antibakteriális hatás);
 5. A gombás fertőzés megsemmisítése.

Az akciók széles körének köszönhetően ez a termék kiváló eredménnyel jár számos bőrbetegség kezelésében.

A "Triderm" krém használatára utaló jelek:

 • Különböző etiológiájú bőrgyulladás, beleértve az allergiát és az atópiát;
 • Diffúz és korlátozott neurodermatitis;
 • Dermatomycosis (gombás természetű dermatitis) a test bármely részén;
 • A hasmenés egyszerű, krónikus, pikkelyes;
 • ekcéma;
 • Bőrbetegségek a lábakon, beleértve az epidermofitózist.

A "Triderm" két dózisformában áll rendelkezésre: krém és kenőcs. A főkomponenseken kívül a kenőcs csak petrolátumot és paraffint tartalmaz, míg a krémet számos összetevővel egészíti ki, hogy finom krémszínű textúrát hozzon létre.

"Triderm" krém - hormonális vagy nem?

Mint említettük, ez az eszköz háromszoros akcióval rendelkezik. Ezek a tulajdonságok a három fő összetevő összetételéből való beépítésnek köszönhetően keletkeznek.

A recept alapja a következő:

 1. Betametazon-dipropionát;
 2. klotrimazol;
 3. Gentamicin.

A betametazon-dipropionát hormonális anyag, amely a szintetikus glükokortikoszteroidokhoz tartozik. Ez a komponens hozzájárul a gyulladásos folyamatok megszüntetéséhez, a viszketés és fájdalmas érzetek eltávolításához, valamint az allergiás reakció leállításához.

A hormonok nagyon hatásosak sok bőrprobléma megoldására, azonban hosszú ideig tartó és rendszeres használatuk esetén a habituáció gyorsan fejlődik. A krémek bármely hormon kortikoszteroidja, ha helytelenül használják, ellenkező hatást fejtenek ki - a betegség lefolyásának és a hormonális perioralis dermatitisz megjelenésének romlása. Az utóbbi sokkal rosszabb és gyógyítható sokkal nehezebb, mint bármely más dermatitis. Ezért nem szabad ilyen krémet tiltakozni, meglévő jelzések nélkül.

A "Triderm" krémet csak az orvos rendelete szerint szabad felhasználni, szigorúan az utasításoknak és korlátozott időnek megfelelően.

A clotrimazol egy gombaellenes gyógyszer, amely hatásosan befolyásolja a különböző gombák által okozott candidiasisokat és zuzmókat.

A Gentamicin széles spektrumú antibiotikum, amely elnyomja a Pseudomonas aeruginosa és az Escherichia coli, a streptococcusok és a staphylococcusok, valamint más baktériumfajokat.

Mivel mindhárom anyag hathatós és hatékony hatású, alkalmazásuk segít a problémát gyorsan és fájdalmatlanul megszüntetni.

"Triderm" krém: analógok

Krém "Triderm" - hormonális termék kültéri használatra, amely addiktív és sok ellenjavallattal rendelkezik. Ezért sok orvos az olcsóbb analógokat írja fel a "Triderm" krém, amely a legjobb hatású és biztonságosabb.

A gyógyszer analógjai:

Hasonló hatásúak, és némelyik hasonló összetételű. Emiatt ezek az alapok kedvezően hatnak a bőrbetegségek kezelésére.

Nem javasolt az előkészületet ezekkel az analógokkal helyettesíteni. Beszéljen orvosával, mielőtt átállna egy másik gyógyszerre.

következtetés

"Triderm" krém - egy hármas hatású gyógyszer: antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő. Ennek köszönhetően magas eredményekkel jár, és hozzájárul a betegség lefolyásának javulásához. Nagyon fontos, hogy konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert vagy analógjait.

Használati utasítások

Ha ezt a gyógyszert használja, nagyon fontos figyelembe venni az alapvető árnyalatokat, mivel a "Triderm" krém használatára vonatkozó utasításoknak való megfelelés a legjobb eredményt érheti el, és nem károsítja a szervezetet.

A "Triderm" krém alkalmazása előtt meg kell tanulni az oktatást:

 1. A hatóanyagot az érintett bőrterületre vékony réteggel vittük fel;
 2. Meg kell ragadni nemcsak az érintett területet, hanem az egészséges bőr melletti területet is;
 3. Ezt a terméket ajánlott alkalmazni az orvos által előírt időn belül rendszeresen kétszer, naponta kétszer, a nagyobb hatás elérése érdekében;
 4. Ne alkalmazza a Triderm-t a sebek felnyitásához;
 5. Különösen szépen alkalmazza ezt az eszközt a gyermekek bőrére, először allergiás vizsgálatot kell végezni;
 6. Hosszú használat esetén a hatóanyagot fokozatosan visszavonják, csökkentve a felhasznált adag mennyiségét és az alkalmazás időtartamát;
 7. Ne használja a szemet;
 8. A bőrön alkalmazott fő hatóanyagok felszívódnak a vérbe, amely összefüggésben áll a gyógyszer szisztémás hatásával, valamint lenyeléssel.

Meg kell jegyezni számos ellenjavallatot, amelyeknél szigorúan tilos az eszköz használata:

 • Szifilitikus jellegű bőrbetegségek;
 • Tuberkulózis a bőrön;
 • Herpes egyszerű típus;
 • Csirke pox;
 • Gyulladásos reakciók oltás után;
 • 2 év alatti gyermekek;
 • Egyéni intoleranciával a gyógyszer egyik összetevőjére.

A termék alkalmazása során előfordulhat mellékhatások:

 • bőrpír;
 • viszketés;
 • Hámlás a bőrön;
 • duzzanat;
 • macerálás;
 • Urticaria.

Ha 4 hét elteltével nem látható javulás a klinikai képen, újra meg kell keresnie az orvost, hogy tisztázza a diagnózist, vagy válasszon másik gyógyszert. Ha a kép romlik, haladéktalanul állítsa le az alkalmazást, és forduljon szakemberhez.