mebendazol

Milyen kellemetlen az az ötlet, hogy vannak benne paraziták, csak azok, akik valaha is találkoztak velük a való életben. Szerencsére az orvostudomány nem áll meg, és ma már számos anthelmintikus gyógyszer létezik. A mebendazol kifejezett antiparazitikus és antiprotozoális hatást fejt ki a különböző parazitákra.

Hogyan működik a gyógyszer?

A mebendazol hatóanyaga a mebendazol (c latin) névadó összetevője. Ennek a hatóanyagnak az alapelve kétszeres:

 1. A gyógyszer provokálja a parazita egyének anyagcsere rendellenességeit, és gátolja a glükóz felszívódását helminktől.
 2. A gyógyszer blokkoló hatást fejt ki a tubulinra - amely komponens alkotja a parazita sejtek kereteit. Kiderül, hogy a mebendazol hatására visszafordíthatatlan folyamatok fordulnak elő a parazita organizmusok sejtszerkezetében, ami halálát okozza.

Miután az emésztőrendszerben, mebendazol rosszul szívódik fel a nyálkahártya a gyomor és a belek - legfeljebb 10% hatóanyagot tartalmaznak származik az emésztőrendszerben a szisztémás keringésbe, míg a fennmaradó 90% a gyógyszer marad a bélben. Miután a vérben, a gyógyszer reagál kölcsönhatások vérfehérjék, és ezáltal, az egész szervezetben szétterjed, megállás annak egyes szövetekben, beleértve azokat is, amelyek a paraziták vannak jelen.

A bélférgek szöveteibe behatolva a gyógyszer felhalmozódik belőlük, kezdve fokozatosan gátolja növekedésüket és fejlődésüket. A mebendazol fennmaradó része a szisztémás véráramból a májba jön, ahol a bomlása megtörténik, és a későbbi kiválasztás a húgyutakon keresztül történik. A mebendazol 90% -át, amely nem lépett be az általános véráramba és maradt a bélben, változatlan formában távolítják el a székletből.

Használati utasítások

A szakemberek megjegyzik, hogy ez a gyógyszer hatékony a legtöbb parazita szervezet ellen. A mebendazol tablettákat a következő parazita betegségekre írják fel:

oktatás

A gyógyszert szakembernek kell beadnia a kötelező diagnosztikai intézkedések elvégzése után. A hatóanyag dózisa a helmintiózis típusától, a betegség lefolyásától, a személy életkor jellemzőitől és az egyidejűleg előforduló patológiáktól függ. A gyógyszert szigorúan az evés vagy a kezelés alatt szedik, a tablettákat elegendő mennyiségű tiszta vízzel lemossák. Az alábbi táblázat a mebendazolra vonatkozó példaképpeni kezelési eljárásokat tartalmaz, amelyek felnőttek és tízéves korú gyermekek esetében alkalmazhatók.

A mebendazol orvosi célú diagnózisának és kinevezésének időpontját követően el kell olvasni a kábítószer használati utasításait. A hatóanyagot még akkor is be lehet adni, ha a vizsgálat nem mutatott ki specifikus típusú helminthiiszet. Bármelyik esetben a szakembernek ki kell választania a kezelést.

Csak egy szakember képes megfelelően felmérni a helyzetet, és a betegség súlyosságától és a páciens sajátosságaitól függően írjon egy illetékes receptet, amelynek köszönhetően gyorsan és sikeresen megszabadulhat a patológiától. Éppen ezért jobb, ha nem tünteti fel egészségét a felesleges és felesleges kockázatokkal, és azonnal forduljon a kórházhoz a megfelelő segítségért.

Gyermekek kezelése

A mebendazol hatásos a gyermekek gyakorlatában is. Gyermekek gyakrabban, mint a felnőttek hajlamosak a fertőző betegségekre, így nem meglepő, hogy ezt a gyógyszert és analógjait gyermekpszichiátriában használják. A kezelés dózisa és időtartama függ a helmintiózis típusától, a patológiás folyamat elhanyagolásától és a gyermek korától. A táblázatban a gyermekek egyes parazita-betegség-típusainak példamutató kezelési terveit vizsgáljuk meg.

A gyógyszeres kezelés jellemzői

 • A Mebendazole-kezelés alatt erősen ajánlott a szakember által előírt terápia és adagolási idő követése. Ha figyelmen kívül hagyja ezeket a feltételeket, és megengedi a gyógyszer túladagolását, mérgező vesekárosodást és a hepatitis tüneteinek megjelenését okozhatja. Ha a mérgezés tünetei a hányás és a híg széklet, gyomor mosás szükséges, és megteszi szorbenseken, például aktív szenet vagy enterosorbent majd kötelezően kérjen orvosi segítséget.
 • A kezelés ideje alatt fontos abbahagyni az alkoholt, a hashajtókat (beleértve a növényi eredetet), a zsíros ételeket.
 • Fontos, hogy betartsunk minden olyan higiéniai szabályt, amely megakadályozza a családtagok újbóli fertőzését. Ez magában foglalja a klórtartalmú háztartási termékek napi nedves tisztítását, az ágynemű és az ágynemű rendszeres cseréjét forralással és gőzöléssel.
 • Minden betegnek gondosan figyelemmel kell kísérnie az egészségi állapot változásait. Ha a kezelés megkezdése után néhány napon belül nincs javulás, akkor forduljon orvoshoz. Hasonlóképpen, fel kell hívnia a figyelmet a kezelés hátterében álló tünetekre, amelyek először jelentek meg - azokat szintén szakembernek kell jelenteni.
 • Kivétel nélkül az enterobiasis kezelése minden családtag számára fontos. Terápia során a szakértők javasolják, hogy ne viseljenek fehérneműt.
 • A bélféreg kezelését nemcsak az emberek, hanem a háziállatok is átadják, ha léteznek. A macskákat és a kutyákat az állatorvos látogatása után deworming kezelik.
 • Ha szüksége van a gyógyszer hosszú távú használatára, meg kell figyelni a májat és a veséket, változtatni kell a vér képében.
 • Abban az esetben, ha valaki elfelejti a gyógyszer szükséges adagjának megfelelő időben történő megszerzését, fontos, hogy ezt haladéktalanul elvégezze, ahogyan emlékezni fog rá. Ha a gyógyszer bevitele elmarad, és az idő a gyógyszer új adagjának beadása, akkor kétszeres mennyiségű Mebendazol szigorúan tilos. A befogadást ebben az esetben a megállapított rendszer szerint kell folytatni.
 • Miután a Mebendazole-kezelés befejeződött, fontos, hogy az ürülék és a szivárgás vizsgálatát az anusszal végeztessék a féreg tojásainak kimutatására. Ha a vizsgálat eredménye negatív, akkor a sikeres anthelmintikus terápia sikeresnek tekinthető.

Mellékhatások

Annak ellenére, hogy a gyógyszer hatóanyaga kis mennyiségben kerül a szervezet véráramába, alkalmazását valamilyen módon nemkívánatos hatások alakítják ki.

Ezért a mebendazol kezelést a következő mellékhatások alakulhatják ki:

 • az emésztőrendszeri rendellenességek;
 • vese károsodás;
 • allergiák;
 • a vér klinikai képének megsértése;
 • az idegrendszer rendellenességei;
 • negatív hatással van a magzatra a terhesség alatt.

Ellenjavallatok

Ellenjavallt alkalmazza ezt az eszközt a következő személyeknek:

 • a szervezetnek a mebendazollal való egyéni túlérzékenysége;
 • terhesség, szoptatás;
 • az emésztőrendszer fekélyes elváltozásai.
 • 2 év alatti gyermekek;
 • a vesék és a máj patológiája.

Terhességre gyakorolt ​​hatás

A mebendazol nem ajánlott terhes nők számára, mert káros hatással van a szövetek és szervek kialakulásában és fejlődésében a magzatban. Aktív összetevői negatívan befolyásolják az embrió magzati növekedését és fejlődését, és különböző betegségek és anomáliák kifejlődését idézik elő a születendő gyermek formált szervei és rendszereinek kialakulásában. Emiatt a mebendazol és szerkezeti analógjai ellenjavallt terhesség alatt.

Továbbá ez a gyógyszer képes behatolni az anyatejbe, ennek eredményeként a laktáció és a mebendazol kezelés ellenjavallt. Ez a gyógyszer veszélyes a csecsemő számára, mert allergiás reakciókat és egyéb mellékhatásokat okozhat, amelyek gyakran összeegyeztethetetlenek az életével. Gyermekkorban a gyógyszer 2 évig elhalasztható.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Ezenkívül nem kívánatos, hogy a cimetidint egyidejűleg a mebendazollal együtt alkalmazzák, mivel ez a két gyógyszer kölcsönhatásba lép egymással, ami a túladagolás jeleit okozza.

Kábítószer-analógok

A Mebendazole hatóanyagának szerkezeti analógjai: Vermox, Farmland, Telmox, Worming. Egyetlen hatóanyag (mebendazol) alapján kerülnek forgalomba, így a felhasználásra utaló jelek, kezelési módok és ellenjavallatok ugyanazok.

Hasonló hatásmechanizmus analógjai - Albendazol, Nemozol, Sanoxal. Különböző hatóanyagaik vannak a mebendazolból, de a felhasználási jelzések és a terápiás hatás mechanizmusának listája közel azonos.

Albendazol vagy mebendazol, ami jobb?

Mindkét gyógyszer anthelmintikus gyógyszerek hatékonyak a bélférgek behatolásával szemben - rövid távon gyógyulnak, minimális a nemkívánatos hatások kockázata. Egy adott gyógyszer megválasztása a kezelőorvosnál marad, mivel a gyógyszereknek kissé eltérő befolyási spektrumuk van.

A Mebendazolról ebben az esetben azt mondhatjuk, hogy ez az első választás gyógyszere, de feltéve, hogy az emberi testet szexuálisan érett paraziták okozzák. Ez a gyógyszer hatásos kombinált helmintiáz esetén, ami kétségtelen előnyt jelent.

Az Albendazolnak pontosan ugyanazok a jelzések vannak a felhasználásra, de a mebendazollal ellentétben alacsonyabb biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik. Természetes módon történő növelése érdekében erősen ajánlott a gyógyszer belső bevitele egyidejűleg megfelelő mennyiségű zsíros élelmiszerrel. Ebben az esetben az Albendazol szervezet általi asszimilációja nem kevesebb, mint 5-szer. Kívánatos lenne emlékeztetni arra, hogy a Mebendazolum befogadása ellenben nem ajánlott kombinálni a zsíros élelmiszerekkel.

Az albendazol hosszabb ideig az emberi szervezetben marad, a vesén keresztül kiválasztódik. Ellenfelünk (Mebendazolról beszélünk) evakuálódik a szervezetből, főleg borjakkal.

Ezen túlmenően, ezek a gyógyszerek parazitaellenes intézkedések azonos listáját ellenjavallatok: azokat nem használják terhesség és szoptatás alatt, a gyulladásos betegségek, az emésztőrendszer, a máj és a vesék.

Azt állítani, hogy alapvető különbség van ezek között az előkészületek között, helytelen lenne, amint azt a parazitológusok felülvizsgálata is bizonyítja. Ezért választani közülük a legjobb drog szinte lehetetlen. Csak egy szakértő dönthet arról, hogy mely gyógyszerek hatásosak egy bizonyos típusú helmintiózis kezelésére egy adott esetben.

Mi jobb, mint a Mebendazole vagy a Pirantel?

A Pirantel gyógyászati ​​antiparazitikus gyógyszer, amely két dózisforma - tabletta és szuszpenzió belső használatra is alkalmas. A kábítószer elpusztítja az élősködő osztályú parazitákat. Káros hatása a lombik és az érett egyedek bármelyik fázisában jelentkezhet. De ez a gyógyszer hatástalan a parazitákkal szemben, amelyek vándorolnak a bélből a lágy szövetekbe és az emberi rendszervekbe. A Pirantelt az enterobiasis, ascariasis, ankylostomiasis és trichocephalosis kezelésében írják fel.

A mebendazol alkalmazási területe megegyezik a pirantellel, de a gyógyszer terápiás hatékonyságának listája kissé szélesebb. Ezért, ha beszélünk mebendazol, használata indokolt, abban az esetben is, ha a pontos diagnózist nem érzékeli, vagy a beteg a kombinált féreg veszélyezteti.

Melyik gyógyszer jobb lesz? Rendkívül nehéz egyértelmű választ adni erre a kérdésre. Mindkét gyógyszernek magas a bélférgek behatolása, orvosa minden pácienst külön-külön kiválaszt.

Ha a betegnél enterobiosis vagy ascariasis van, akkor jobb választani a Pirantel, mivel ez a gyógyszer kevésbé valószínű, hogy mellékhatásokat okoz.

Az előkészítés költsége

A gyógyszer ára Oroszországban 90-160 rubel között változik. Ukrajnában a Vermoxot a hatóanyaggal - mebendazollal adják el, amelynek költsége 36-78 hrivnya, a gyógyszer gyártójától függően. Ami a mebendazolt illeti, az nem eladó Ukrajnában.

Vélemények

A mebendazol (latin mebendazol) egy meglehetősen hatékony gyógyszer, amely többféle bélféregfajta ellen dolgozik. A termék jellemző tulajdonságai általában pozitív benyomást keltenek. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy mielőtt a mebendazol-kezelést elkezdenék indítani, orvoshoz kell fordulni, és semmilyen esetben sem kell öngyógyszert bevinni.

A CIKK A SZUBEBBEN: paraziták, kábítószerek.

Vermox kutyáknak: adhatok, leírhatok és oktathatnak

A Vermox anthelmintikus szer. A hatóanyag hatóanyaga a mebendazol. A mebendazol csökkenti a glikogén tartalékait, megakadályozza a glükóz felhasználását, gátolja az ATP szintézisét, megzavarja a protein tubulin képződését, ami szükséges a test építéséhez és a bélférgek létfontosságú funkcióihoz.

A gyógyszer 90% -a olyan fehérjékkel van kombinálva, amelyek a vérben vannak, és felhalmozódnak a májban, a zsírsejtekben, a bélférgekben. A hatóanyag kalóriatömege változatlan (90%). Part mebendazol, volt ideje felszívódni a vesék (5-10%).

A kezelés megkezdése után az állatorvosoknak ajánlott lazítószert adni, mivel maga a Vermox nem okoz lazító hatásokat. Ha egy adag terápiásabbá válik, mellékhatások fordulhatnak elő.

A mebendazon tartalmú tabletta formájában kerül forgalomba 100 mg, a buborékcsomagolásban - 6 tablettát. A tabletták fehérek és néha sárgás színűek.

A gyógyszer hatásos a következő mellékhatásokkal szemben:

 • Gnathostoma spinigerum (gnathostomosis).
 • Capillaria hepatica, philippiensis, aerophila (kapilláris).
 • Echinococcus multilocularis (alveococcosis).
 • Echinococcus granulosus (echinococcosis).
 • Taenia szolícium (shadowosis).
 • Trichinella spiralis (trichinosis).
 • Trichocephalus trichiurus (trichocephalus).
 • Strongyloides stercoralis, procyonis, fuelleborni, myopotami (strongyloidiasis).
 • Ancylostoma duodenale, dubini (ankylostomidosis).
 • Ascaris lumbricoides (ascariasis).
 • Enterobius sp (enterobiózis).

A helminthiszi jelek kutyákban

 • A kiskutya elmarad a fejlõdésben erõs férgekkel való fertõzéssel;
 • A kutya inaktív lett, lassú volt.
 • A kutya gyapjú durva volt, nem fényes, mint korábban.
 • A szemgolyó kék színű.
 • A kutya súlyt veszít, jó étvágya ellenére.
 • Étkezés után hányás, hasmenés vagy csuklás lép fel az állatban.
 • A székletben tömegek, bélférgek és lárvák láthatók.
 • Székrekedés (egy olyan tekercsnek köszönhetően, amely a bél lumenjét bezárja a férgeket).
 • A duzzanat és a has fokozódása gyakran kiskutyákban is megfigyelhető.
 • Görcsrohamok. Az idegrendszerre ható toxinok által kibocsátott paraziták miatt előfordulhatnak.

Adhatok kutyákat?

A Vermox egy gyógyszer a humán helmintiázok kezelésére. Ennek megfelelően az eszköz fejlesztését az emberi test anatómiai, élettani jellemzői vezérelték. Az emberekre összpontosító biztonságossági és hatékonysági klinikai vizsgálatokat végeztünk.

Ebből kiindulva a Vermoxot természetesen a kisebb testvérek is használhatják, de csak olyan helyzetekben, amikor nincs lehetőség állatgyógyászati ​​féregellenes szerek megvásárlására. Ha mellékhatások jelentkeznek, haladéktalanul meg kell szakítani a gyógyszert, és meg kell adni a kutyának enteroszorbensét (aktív szén, tsamak, enteroszég).

Olyan helyzetek, amelyek abszolút ellenjavallatot mutatnak a Vermox kutyák szedésében:

 1. 6 hónapnál fiatalabb kutyák.
 2. Terhes és szoptató. A mebendazol átjut a placenta gátján és teratogén hatást fejt ki a magzatra. A Vermox egy ápoló kutya tejében halmozódik fel, és mérgező hatást gyakorol a kölykökre.
 3. Erősen kimerült kutyák.
 4. Egy beteg fertőző betegség.
 5. A májban, a vesékben jelentkező problémákkal küzdő kutyák. A máj olyan szerv, amely több mint 20 fontos szerepet tölt be, köztük a méregtelenítés (méregtelenítés). Máj- és vesebetegségek esetén nagy mennyiségű gyógyszer felhalmozódik, amely tele van félelmetes mellékhatásokkal, beleértve a kómát és a halált.

Az alkalmazás módja

Az állatorvos egyedileg adagolja az adagot minden egyes kutya esetében, miután meghatározta a helminthat, a betegség súlyosságát és a kutya súlyát.

 • 1 kg kutya súlynál 22 mg Vermoxot használnak.
 • A kényelem érdekében a tablettákat a legjobban elrejtik az élelmiszerben, mert a gyógyszer íze meglehetősen kellemetlen. A tablettát felforrósított vízben is feloldhatjuk, és a kutyát folyékony formában is fel lehet oldani. Ha a kutya megtagadja az oldott gyógyszer inni, akkor be kell írnia a fecskendőt, és be kell öntenie a garatba.
 • 30 perccel étkezés előtt naponta 2 alkalommal alkalmazza.

Részletes utasítások a Vermox-tól a férgek kutyák számára

Vermox kutyáknak - mi ez a gyógyszer? Számos eszköz van arra, hogy megöli a helminkteket a kutyáknál. De néhány tulajdonos szívesebben használja az embereknek szánt gyógyszereket. Például a Vermox az emberi szervezetben a bélférgek megsemmisítésére szolgáló gyógyszer, de a kutyák számára is jól működik. Lehetséges-e vermoxot adni egy kutyának, ártalmas-e? Használható, akkor gondosan ellenőrizni kell a dózist.

Hogyan lehet megérteni, hogy a kutyát meg kell gyógyítani?

Ha kis kölyök alig növekednek, inkább egy kicsit mozgatni, remegés, a haj elveszíti fényét és fénytelen lesz - ez annak a jele lehet a fertőzés az állati paraziták.

A szem fehérje kékes foltnak tűnik. A kutya jól eszik, de folyamatosan vékony, csikorgás étkezés után. Az állat gyakran hánytatja a hasmenést és hasmenést. Lehet, hogy székrekedés, felgyorsítja a gyomrot, hallatszik a bélbőrt. Ezen kívül gyakran a paraziták által felszabadított toxinok okoznak görcsöket a végtagokban, sőt a parézist is. Gyakran, a testen átmenő lárvák, a tüdőszövet sérülése, tüdőgyulladás. A tulajdonosnak gondoskodnia kell a fiatal kölykök és felnőtt kutyák rothadásáról.

Mikor kell gyógyszert bevennem?

Azok a tulajdonosok, akik gondoskodnak háziállataik egészségi állapotáról, időről időre deworming eljárásokat kell végrehajtaniuk. Kutyáknál 2-3 hétig, 14 nap múlva az eljárást megismételjük, majd 21 nap után rendszeresen elvégezzük.

A vakcinázás előtt néhány napig meg kell mérni a parazitákat. A kiskutyák speciális gyógyszerekhez használatosak, adagolásukat gondosan megfigyelték, nehogy mérgező hatást gyakoroljanak az egész testre. Túladagolás esetén akár halálos kimenetel is lehetséges. A szervezet gyengülése miatt a szervezet mérgezése lehetséges, mert amikor a paraziták elpusztulnak, olyan toxinok keletkeznek, amelyekből az állat hányhat, hasmenést okozhat.

A kutya nem hajlandó enni. E tünetek enyhítésére az állatorvosok azt ajánlják, hogy egy kanál petróleum zselét adjanak. Borítja a nyálkahártyákat és elősegíti a toxinok eltávolítását a kutya testéből.

Ha nehéz elosztani a tablettát egyenlő részekre, lenyelni az összes almot, akkor feloldhatja a gyógyszert vízben, és töltse be a szuszpenziót a szájába egy mérőfecskendővel minden kölyök szájába. Tehát a gyógyszer gyorsan felszívódik a szervezetbe. A férgek nem szétesnek teljesen, amikor eltávolítják a testből, így egy kiskutya ürülékében láthatók. Néha a paraziták eltávolítása a kutya testéből nyálka formájában vagy folyékony széklet segítségével történik. Mielőtt az extrudált vagy viszkózus felnőtt szukáknak vermiformnak kell lenniük, és fel kell tüntetniük minden szükséges oltást, mert a terhesség alatt a paraziták nem mérgezőek. Nem szabad összekeverni Veracolával.

Adhatom ezt a gyógyszert a kutyáknak?

A gyógyszerkészítmény hatékony paraziták kezelésére, számos fonalféreg elpusztítására használható. Kutyákkal kezelhetők, ha nincs lehetőség az állatoknak szánt gyógykészítmény megvásárlására. Ha bármely mellékhatás észlelhető, akkor a kezelést fel kell függeszteni.

Érdekes lesz a drog elleni küzdelem a vírusok ellen

A tabletták elszíneződésének vagy a felületükön lévő külső impregnálás jelenlétében tilos állatgyógyszert használni. Megelőző intézkedésként a gyógyszert nem használják fel.

Egy kicsit a készítményről

A hatóanyag hatóanyaga a mebendazol. Sárga por és kevés vízben oldódik. A készítmény segédanyagai: keményítő, magnézium stb.

A gyógyszer fehér tabletta (bézs), Packer Vermox formájában kapható a buborékcsomagolásban. A mebendazol használatával a glükóz felvételét a férgek gátolják. Lefújja a parazitákat és meghal. A gyógyszer gyakorlatilag nem lép be a vérbe, jól kiválasztódik a bélrendszeren és a húgyhólyagon. Ebben az esetben a gyógyszer a bélben és a májban működik.

bizonyság

A gyógyszert sokféle parazitákra ajánlott.

 • A kutya fertőzése pinwormokkal
 • A szervezet veresége az ascaridák által
 • Ankylostomosis kezelése.
 • Korpásodás
 • Győzd le a sertésláncot.

Lehetséges, hogy a gyógyszert többféle paraziták kezelésére használják.

Mit mondanak a szakértők?

Az állatorvosok számos okból kifogásolják a Vermox hatékony orvoslását. A gyógyszer bevétele után nincs lazító hatás. A hatóanyag szinte nem szívódik fel a vérben, és gyorsan megszűnik a szervezetből. Ez csökkenti a kábítószer túladagolásának valószínűségét. A hatóanyag felhalmozódása az állat zsírjában megy. Ezért, ha a parazitát túlsúlyos kutyán mérgezi, akkor a túladagolás valószínűsége nagyobb.

Ki ne vegye be a Vermoxot?

Ne adjon tablettát szukáknak terhesség és szoptatás idején. Ne rendelje azt 6 hónapnál fiatalabb személyek számára. Az állatorvosok szerint veszélyes tablettákat használni, ha a kutya kevesebb, mint egy év.

Ne használja fertőző betegségekre, ne engedje meg a gyengített és beteg kutyákat. A kábítószert tilos használni, ha az állatnak problémája van a májban vagy a vesékben. Az orgánusok megtagadhatják, és a kutya kómába esik.

Használati utasítások

A gyógyszer adagját az egyén súlyától, állapotától és a testében letelepedett paraziták típusától függően számítják ki. Bizonyos parazitákkal elegendő egyszer elvinni a tablettákat. Az állatorvos olyan kezelést írhat elő, amely 3-6 napig változik, és 3 hét után ismétlődik.

A gyógyszer adagolása

A gyógyszer minimális előírt dózisa: 50 mg. Ebben az esetben a könnyű beadásra alkalmas tabletta feloldható és a kutyának szuszpenzió formájában adható. A gyógyszer keserű íze van, szóval. Ajánlott adag: 22 mg / testtömeg kg. A felvételt étkezés után naponta kétszer kell elvégezni. A tablettákat feldarabolhatjuk darált húsban. Ha a kutya éhesen táplálkozik, akkor kényszeríteni kell a gyógyszert kényszeríteni.

Mellékhatások és túladagolás

A tabletták allergiát, émelygést és hányást, hasmenést okozhatnak. Ez közvetlenül kapcsolódhat a bélféreg eltávolításával a bélből és más szervekből. Ha a gyógyszer nem emészthető, akkor vannak mások is.

Vigyázat: helytelenül számolt gyógyszer adaggal az állat hányni kezd. A mérgezés hatásainak kiküszöbölése érdekében ajánlatos a kutya nedvszívóját adni. Ha a túladagolás súlyos, a kutyának szüksége lehet egy állatorvos segítségére. Hosszú ideig tartó kezelés esetén vese- vagy májbetegségek alakulhatnak ki.

Vermox kutyáknak: alkalmazási módszerek és dózisok

Annak ellenére, hogy a legmodernebb állatgyógyászati ​​készítmények a bélmalmok megsemmisítésére irányulnak, néha vannak olyan helyzetek, amikor emberi gyógyszereket kell alkalmazni. Az egyik leggyakrabban használt eszköz a Vermox. Teoretikusan kutyák kezelésére használhatod, de nagyon óvatosan kell ezt csinálnod, mert különben te és kedvence sok bajba kerülhet.

A készítmény fő jellemzői

Ez a kezelésre szánt orvosi gyógyszer neve helminthiázok az emberben. Hatékonyan számos parazita fonálféreg (kerekférgek) ellen. Használható kevert inváziókhoz (többféle paraziták egyidejű fertőzése). Ami a gyógyszer állatgyógyászati ​​felhasználását illeti...

Mint mondtuk, kutyákkal kezelhetők, de csak olyan esetekben, ahol nincs lehetőség állatgyógyászati ​​készítmény megvásárlására. Szigorúan figyelni kell a dózist, és ha a mellékhatások bármely jele megjelenik, haladéktalanul állítsa le a gyógyszer leadását.

A gyógyszert kizárólag tabletták formájában állítják elő. 6 darabos műanyag és alumínium fólia hólyagokba csomagolva. A készítmény kartonpapír dobozokba csomagolva, egy buborékcsomagolással. Mindegyik tablettát két egyenlő részre osztják egy mély csiszolással. A tabletták színe tiszta fehér, enyhe sárgás színű.

Ne alkalmazza a gyógyszert a kutya kezelésére, ha valahogy megváltoztatta a színét, vagy a tabletták felületén látható néhány idegen zárvány. Drága költsége költséges. A megelőzéshez ezt a gyógyszert egyáltalán nem használják. Kizárólag kezelés.

A hatóanyag jellemzői, óvintézkedések

A hatóanyag hatóanyaga a mebendazol (100 mg tabletta). Ez a vegyület meggátolja az alapvető biokémiai folyamatokat a parazita sejtekben, megakadályozza az ATP kialakulását és alkalmazását, a féreg teste "éhes rationen" ül és gyorsan meghal. Sok véleménnyel jár arról, hogy vajon a kutyát a Vermox után hasi fájdalomcsillapítónak adja-e a halott férgek eltávolításáért.

Tapasztalt szakértők úgy vélik, hogy még mindig megéri. Először is, mint ilyen, ez a gyógyszer nem hashajtó hatású, másrészt a mebendazol gyakorlatilag nem szívódik fel a vérben, és székletből szinte teljesen eltávolítja a szervezetből (a bevitt adag több mint 90% -a). Minél gyorsabban hagyja el a testet, annál kevésbé valószínű a túladagolás. Ezenkívül a mebendazol kellemetlen tulajdonsága az, hogy a zsírszövetben felhalmozódik. Ha folyamatosan egy jól táplált kutyaszerű Vermoxot takarít meg, akkor könnyedén biztosíthatja a szövetek felhalmozódását és a későbbi túladagolást. És ebben az esetben nagyon kemény és rossz a kutyák számára. Ki nem írhat fel gyógyszert? Tilos a Vermoxot egy kutyához adni a következő esetekben:

 • Terhes és szoptatós szukák célját szigorúan ellenjavallták.
 • 6 hónapnál fiatalabb kölykök, a gyógyszert szintén nem írják elő. A tapasztalt szakemberek általában úgy vélik, hogy a gyógyszert csak azoknak a kutyáknak kell megadni, amelyek egy évnél fiatalabbak.
 • Továbbá ne adjon Vermoxot állatoknak kutyáknak bármilyen fertőző betegségben szenved.
 • Gyengített és kimerült kutyák a gyógyszert sem szabad adni. Először is egy "egészségesebb" államba kell menni.
 • A legfontosabb dolog. Soha ne írjon fel Vermox dózisokat olyan kutyákra, amelyeknek legalább egy része van problémák a májban vagy a vesékben. Az eset véget érhet a kómával vagy a szervek teljes visszautasításával, majd csak kómával.

Most pedig arról kell beszélnünk, hogy hogyan, mi történik túladagolás esetén, valamint a gyógyszer összetevőivel szembeni egyéni intolerancia esetén. Először is, a Vermax túladagolásának leggyakoribb jele, hányás. Erős, féktelen hányás és a gyomor ki van dobva pelyhes, fehér hab.

A mérsékeltebb esetekben az állatok fejlődnek hasmenés. Szintén nagyon erős, bőséges. Van egy ellenőrizhetetlen szomjúság, amikor egy kutya egyszerűen nem tud elmozdulni egy tál vizet. Ennek megfelelően élesen növeli az ürülék vizeletének napi mennyiségét. Mindezekben az esetekben azonnal le kell állítani a gyógyszert a kutyának, és meg kell mutatni az állatorvosnak. Helminták rosszak, de a mostoha máj vagy a vesék sokkal rosszabb.

Alkalmazási módszerek és dózisok

Vermoxot csak a belsejében való kezelésre alkalmazza. Nincs más módon használni. Az adag 22 mg. a kutya élősúlyának minden kg-jára. Adjunk naponta kétszer fél órával étkezés előtt. Mivel az átlagos kutya akár egy és fél tablettát is igénybe vehet, jobb gondosan csomagolni a marhahús apró golyóiból és betakarni az állathoz. A gyógyszer keserű, így rágni a kutya nem. Kicsi vagy kényes kutyák esetén kényszeríteni kell a tablettákat.

Ebben az esetben jobb, ha por alakú állapotba zúzzuk őket, vízben oldódnak, és hagyományos fecskendővel öntsük közvetlenül a garatba. Még egyszer figyelmeztessük A Vermox kutyák adagolását nagy pontossággal kell megfigyelni, a "busting" következményeit már leírtuk.

Mebendazol kutyák számára

kérelem mebendazol C. cansum, A. caninum és D. caninum vizsgálatát C. Genchi, G. Traldi (1990), 20 mg / kg dózisban a fonálféreg invázió és 40 mg / ttkg cytodiasisban és vegyes inváziókban. Mindkét esetben a kezelést három napig végeztük. 100 mg mebendazol tablettákat adtak kiskutyáknak 50 mg napi kétszeri adagban két egymást követő napon. A fonálféreg elleni felnőtt kutyák napi kétszer 100 mg-ot kaptak két egymást követő napon. Cestodozissal és vegyes inváziókkal a hatóanyag naponta kétszer 50 mg dózisban adva 5 egymást követő napon - legfeljebb 2 kg súlyú kutyák esetében; 200 mg öt egymást követő napon - a 2-30 kg-os, 400 mg-os kutyák esetében - a 30 kg-ot meghaladó testsúlyú kutyák esetében.

100 mg tabletta mebendazol 10 mg / kg dózisban a toxocar és a toxaxarid ellen egyszerre adták a kölyköknek. Napi kétszer 50 mg dózist adtak 5 egymást követő napon a kutyáknak, akiknek a súlya meghaladta a 2 kg-ot D. caninum és vegyes inváziók ellen. A kísérletekben 13 kölyköt vizsgáltunk 12 napos, 1 hónapos és 63 felnőtt kutyával, különböző fajtájú kutyákkal, a kísérleti csoportokban lévő 14 kutya 5 csoportjára és 7 kutyára a kontrollcsoportban. Kutyákat adtak a kutyáknak üres gyomorra. Ugyanannyi állat kapott mebendazolt adagokban, az inváziótól függően. A 71 canis, A. caninum kölyökkutyák elleni hatékonyságát figyelembe vették a bélférgek izolált tojása, melynek száma több mint 98% -kal csökkent.
A D.caninum és a fonálférgek, különböző dózisokban kapta a mebendazolt, a gyógyszer hatékonysága 95-96% volt.

IA Arkhipov (2002) javasolt dózisa húsevő 20 mg / kg adagban 3 napig naponta, a hatékonyság toxocarosis, toksaskaridoze, kampósférgesség, és Taeniasis untsinarioze - több, mint 98%, a trihotsefaleze - 80-89 at dipilidioze - 90-98%.
F. Well (1999) szerint ajánlott alkalmazni mebendazol napi 25 mg / kg dózisban két dózisban két napig, trichocoafalózissal - 5 napig.

Imidazoltiazoly. E csoport képviselői a butamazol és a levamisol. Ennek a csoportnak az előkészületei széles spektrumú hatással rendelkeznek, antikolinészteráz-hatással és számos nematód enzimrendszer blokkolásával. A kábítószerek meglehetősen mérgezőek.

Nilverm - aktív levehető és inaktív jobbra forgó izomerek keveréke. Az Anthelmintic por, tabletta, paszta, gél, oldatos injekció, hosszú ideig tartó bólusz (NV Demidov, 1987) formájában készül.

Egyszeri orális adagolás levamizol 20, 0 mg / kg és 15-18 napos kölykök dózisa 100% -os hatékonyságot eredményez a toxocar (IM Radamyn, 1973) preimaginális formái ellen.

tovább adat C. F. Simpson, R.F. Jackson (1982), melynek egyetlen adagja a levamisol a kutyáknak, természetesen D. irnitis behatolásával, a mikrofilariaemia 30% -os csökkenése átlagosan 80% volt.

Nilverm 20 mg / ttkg dózisban, egyszeri orálisan 98,4% -os extenzibilitást mutatott 15-18 napos kiskutyákon a toxocar preimaginális formáiban. A nilverm toxicitása kutyák esetében 80 mg / kg, LD50-140 és LD100 - 200 mg / kg (FL Radun, 1973).
A magas (95-100% -os) hatékonyságról levamizol hidrokloridot a toxocarosisban szenvedő kutyákban M. Panichi, V.C. Valle (1975), I.M. Rollo (1975), S.A. Umar (1986).

F. Bene (1999) a nemizol 0,7% -át javasolja 7,5 mg / kg dózisban szubkután a kutyák és macskák szivárványainak ellen.
Alkalmazáskor kábítószer A terápiás koncentrációban (7,5 mg / kg) mellékhatások figyelhetők meg: ataxia, izgatottság, izomfájdalom, hypersaliváció, hányás, dyspnoe. Antidotumként atropint használt (AA Kuzmin, 2000).

Butamizol. Egy laboratóriumi kísérlet 43 spontán módon fertőzött T. vulpis és / vagy a kutyák, A. caninum teszteltük butamizol 1,1% -os oldatát hidroklorid dózisban 2,4 mg / kg. Egyetlen szubkután injekció (megfelelően a nyitó a 7. napon, a kísérlet) nyújtott hatékonyságot trihotsefaleze 98,4-100% a kampósférgesség - 91,3-99,4%. Egyes állatoknál az injekció helyén fájdalmat észleltek. A klinikai gyógyszer tesztelt kutyák 565 13 államban, hatásos volt trihotsefaleze 100, kampósférgesség - 93,3%. 144 különböző életkorú kutya esetében a hatóanyagot 2,4-es dózisokban vizsgálták; 4,8 vagy 7,2 mg / kg.

Az első két adag volt ártalmatlan, a 26 kutya közül kettőnél, akik a legmagasabb dózist kapták, hypersalivációra, ataxia, hányás és remegés figyeltek meg, az egyikük esett. 20 szoptatott kölyöknél a 3 adagban alkalmazott gyógyszer ártalmatlanná vált. butamizola közös injekciós bizonyult szerves foszfor szerek (nyakörvek impregnált diklórfosz), és a nyugtatók (VT Alford és munkatársai., 1986).

Mebendazol kutyák számára

MEBENDAZOL (VERMOX). Mebendasolum.

Tulajdonságok. Ez sárgás vagy krémes mikronizált por, nem oldódik vízben, alkoholban, éterben, benzaldehidben, jól oldódik hangyasavban.

A kibocsátás formája. Magyar cég „Richter Gedeon” mebendazol termel, mint 10% -a a granulátum az úgynevezett „Mebenvet”, amely magában foglalja a 10% mebendazol 30% szacharóz 35% keményítőt és 25% laktózt. Radioizotópos módszerrel kimutatták, hogy 80-90% -a az injektált mebendazol kiválasztódik három napon belül változatlan formában a széklettel.

Tevékenység és alkalmazás. A mebendazol anthelmintikus hatása a fonálférgek szénhidrát-felhasználásának intenzitásának csökkenésével jár együtt.

A mebendazol elhullásával járó állatok húsa és belső szervei a kezelést követően 7 és 14 nap után alkalmazhatók emberi fogyasztásra.

Adagok mg / kg állati tömegben belsejében, egyszer: lovak 60-80 mg; 100 mg juh; sertések 200 mg.

Info-Farm.RU

Gyógyszerek, orvostudomány, biológia

mebendazol

mebendazol - szintetikus anthelmintikus készítmény, a benzimidazol származéka orális adagolásra.

Farmakológiai tulajdonságok

Mebendazol - féregellenes szintetikus kábítószer egy származéka benzimidazol, széles hatásspektruma. Parazitaellenes hatás a gyógyszer gátlása miatt tubulin-polimerizáció, ad citoplazmatikus bélférgek emésztőrendszer sejteket és gátolja a glükóz metabolizmusának, vezet a parazita halál. A mebendazol érzékeny orsóféreg, pinworm, Trichocephalus trichiurus, trihinela, Ancylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, sertés galandféreg, Echinococcus, Echinococcus multilocularis, Capillaria philippinensis, Gnathostoma spinigerum, Toxocara spp.

farmakokinetikája

A mebendazol szájon át szedve rosszul felszívódik, a biohasznosulás körülbelül 5-10%, ha üres gyomorra kerül, a biológiai hozzáférhetőség növekszik a táplálék bevitelével. A vér maximális koncentrációját 2-5 órán belül elérjük. A gyógyszer nagy koncentrációja a zsírszövetben, a májban, a bélférgek lárváiban jön létre. A gyógyszer rosszul áthatol a vér-agy gáton keresztül. A mebendazol behatol a placenta gáton, és kiválasztódik az anyatejbe. A gyógyszer metabolizálódik a májban inaktív metabolitok képződésével. A mebendazol változatlan formában ürül ki a testből. A felezési idő 2,5-5,5 óra; ha a májfunkció zavarja, akkor ez az idő növekedhet.

Használati utasítások

Mebendazol látható bél férgek - ascariasis, enterobiasis, necatoriasis, horogféreg, Taeniasis, strongiloidózis, trihotsefaleze, cisztás és alveolaris echinococcosis, capillariasis, gnathostomiasis, trichinózis, toxocarosis és vegyes helmintiázis.

Mellékhatás

A mebendazol alkalmazása esetén a következő mellékhatások lehetségesek:

 • Allergiás reakciók - ritkán (0,1-1%), bőrkiütés ritkán (kevesebb, mint 0,01%), pruritus, bőrkiütés, láz, angioneurotikus ödéma, Stevens-Johnson szindróma, Lyell-szindróma, anafilaxiás sokk.
 • Az emésztőrendszer részéről - gyakran (1-10%) hasi fájdalom, hasmenés; ritkán (nagy dózisban alkalmazva) hányinger, hányás, flatulencia, székrekedés, gyomorégés; Nagyon ritkán (kevesebb mint 0,01%) sárgaság, májelégtelenség.
 • A idegrendszer - nagyon ritka (kevesebb, mint 0,01%) nagy dózisban fejfájás, álmatlanság, aluszékonyság, szédülés, zavarodottság, szédülés, hallucinációk, görcsök, csökken a látásélesség.
 • Változások a laboratóriumi vizsgálatok - nagyon ritka (kevesebb, mint 0,01%), leukopenia, neutropenia, thrombocytopenia, anaemia, aplasztikus anémia, agranulocitózis, pancitopénia, növekedése a kreatinin és a karbamid a vérben, emelkedett bilirubinszint a vérben, emelkedett transzaminázok a vérben.
 • A húgyúti rendszer oldalától - hosszú ideig akut veseelégtelenség, proteinuria, glomerulonephritis, hematuria esetén.

Ellenjavallatok

Mebendazol ellenjavallt szembeni túlérzékenység esetén a benzimidazol-származékok, a Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás, a terhesség, májbetegség, 2 év alatti gyermekek. A mebendazol kezelés ideje alatt javasolt a szoptatás abbahagyása.

A kibocsátás formái

A mebendazol 0,1 g-os és 2% -os szuszpenzió formájában kapható orális adagolásra.

Alkalmazás állatgyógyászatban

A mebendazolt állatgyógyászatban használják a lovak, juhok és sertések pusztítására. Állatgyógyászati ​​felhasználásra a mebendazol 10% granulátum formájában áll rendelkezésre. A mebendazol a praziquantellal együtt a "Quantum" kombinált készítmény része, amelyet a kutyák dehelmintizálására használnak.

Worming ellenjavallatok

mebendazol

A mebendazol egy olyan gyógyszer, melyet számos olyan betegség kezelésére használnak, amelyek a testben lévő paraziták parazitizálásának eredményeképpen jöttek létre. Ez a leghatékonyabb a körömférgek által okozott helminthiázok kezelésében, de megöli a tapewormokat is. Ilyen betegségek közé tartoznak az aszkariázis, enterobiosis, trichocephalosis, echinococcosis és mások. A készítmény orális adagolásra szolgál. 1971-ben készült, és az Egészségügyi Világszervezet alapvető gyógyszereinek listáján szerepel.

Használati utasítások

A leghatékonyabb eszköz a trichocephalosis és enterobiosis kezelésében mutatkozik meg. A mebendazolt a következő betegségek leküzdésére is felhasználják:

 • ascariasis;
 • strongiloidózis;
 • hydatid betegség;
 • gnathostomiasis;
 • trichocephalosis;
 • hookworm;
 • alveococcosis;
 • kapilláris megbetegedés;
 • teniózis (ritkán);
 • vegyes helminthiázok.

farmakokinetikája

A mebendazol szinte nem felszívódik a belekben, egyenetlenül oszlik el a szervezetben. Alapvetően a zsírszövetben, a májban és a paraziták lárváiban is felhalmozódik. A legtöbb változatlan formában változik, a többi vizeletben van.

A cselekvési mechanizmus

A mebendazol zavart okoz a glükózhasznosítás folyamatában, a gönyvek kimerülését a féreg szöveteiben. A gyógyszer lassítja a tubulin szintézisét sejtekben és ATP-ben. A hatása alatt súlyos, visszafordíthatatlan változások következnek be a paraziták sejtszerkezetében, amelyek halálát okozzák.

Mellékhatások

Általában a mebendazolt jól tolerálják. Bizonyos esetekben a betegeknél hasmenés, hasi fájdalom, fülcsengés, émelygés, migrén, magas enzimaktivitás a májban tapasztalható. Néha alacsony a fehér testek tartalma a vérben, a vérlemezkék száma csökken, rövid távú hajhullás van. Ha nagy dózisban alkalmazza a hatóanyagot, a csontvelő-elnyomás jelei mutatkoznak.

A mellékhatások a következők lehetnek:

 • allergiák;
 • az emésztőrendszeri rendellenességek;
 • változások a keringési rendszerben;
 • vese károsodás;
 • a központi idegrendszer megsértése.

Néha vannak olyan nem specifikus reakciók, amelyeket migrén, szédülés, álmatlanság kísér. Az érzelmi instabilitás, amelyet gyakori hangulatváltozások jeleznek. Ilyen tünetek társulnak a test egyéni jellemzőivel.

Fontos! A vesék megsérülése mellékhatásokként jelentkezik a kreatinin vérszintjének, a vörösvértestek és a henger alakú speciális szerkezeteknek a vizeletben történő növelésével.

Az ellenjavallatok jelenléte miatt nem ajánlott anthelmintikus szert venni anélkül, hogy orvoshoz kellene fordulnia.

Ellenjavallatok

Ne szedje a Mebendazol-t olyan betegeknek, akik fokozott érzékenységet mutatnak a hatóanyag összetevőivel szemben. Nem tanácsos pénzt kapni a nőknek a gyermek végrehajtása során.

Fontos! A mebendazol negatív hatást gyakorolhat a magzat szervére és szövetére, fejlődési rendellenességeket és különböző anomáliákat okozhat.

Eddig nem ismert, hogy képes-e a Mebendazole behatolni az anyatejbe, ezért nem ajánlott a szoptatás alatt.

Tilos a terméket 2 év alatti gyermekek számára használni. A fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegek nem vehetik fel a hatóanyagot a Mebendazolra alapozva.

Gyógyszerkölcsönhatások

A karbamazepin fokozza az anyagcserét a májban, csökkenti az antihelmintikus aktivitást az echinococcosis kezelésében. Ebben az esetben a karbamazepint a valproinsavval helyettesíteni kell. Ugyanakkor a mebendazol és a hatóanyag egyidejű alkalmazása a bél parazitákkal szemben nem befolyásolja az anthelmintikus aktivitást.

Nemkívánatos lipofil vegyületekkel rendelkező gyógyszer felírása. A cimetidin képes növelni a mebendazol koncentrációját a vérben.

adagolás

A gyógyszert lenyelésre szánták, kis mennyiségben felforralt vízzel mossák. Az adagolás a betegség típusától függ.

A enterobiozis (pinworm) 2 és 10 év közötti gyermekek megszabadulása esetén a Mebendazol 25-50 mg-ot használjon. 100 mg-ot írnak fel felnőtt betegek és 1 évesnél idősebb gyermekek számára. Vegyük a gyógyszert, amire szükségünk van napi 1 alkalommal.

Általában nagy az újbóli fertőzés kockázata, ezért a kezelést 2-4 héten belül folytatják.

Gnathostomosis, capillariasis, teniosis, ankylostomiasis, trichocephalosis, trichurosis, ascaridosis, Mebendazol 100 mg naponta kétszer. A kezelés időtartama három nap.

Trichinosis kezelésére a gyógyszert naponta háromszor 200-400 mg-ban, három napig kell bevenni. Ezután az adagot 500 mg-ra növeljük. A terápia általános folyamata 10 nap.

Az Echinococcus 0,5 g hatóanyagot jelez egy héten naponta háromszor.

Különleges utasítások

A hematológiai terápia során a betegeket erősen javasolják, hogy tartsák be az időtartamot és a kezelést. A túladagolás a májgyulladás, a neutropénia, a mérgező vesekárosodás tüneteinek megjelenésével fenyeget. Hányinger és hányás, emésztési zavar. Amikor a túladagolás megéri mosni a gyomrot, vegye be az enet-roszorbenseket és menjen a kórházba.

A gyógyszer alkalmazásának első napján tilos alkoholos italokat inni, hashajtót fogyasztani, zsíros ételeket fogyasztani. A személyi higiéniai szabályokat be kell tartani. Ha a betegség több napig nem javul, akkor orvoshoz forduljon a kórházhoz. Különösen figyelmeztetnie kell az új tüneteket.

Az enterobiázis kezelésénél a beteggel élő összes családtagnak a terápia során kell megtörténnie. A gyógyszer szedése alatt nem ajánlott szűk alsóneműt viselni. Ha egy adag kimaradt, a betegnek meg kell tennie, amint eszébe jut.

A mebendazol hosszantartó alkalmazása esetén fontos a máj, a vesék és a vér monitorozása.

A Mebendazole bevonásának befejezése után néhány héttel nedves tisztítást kell végezni a kezelés alatt álló személy szobájában. A gyógyszer befejezése után az orvosnak kenetet kell tennie a beteg anális területéről, székletvizsgálatot kell előírnia. Ha eredményei kimutatják a paraziták és tojásaik hiányát, a kezelés sikeresnek tekinthető.

Kereskedelmi nevek és árak

A mebendazol olyan gyógyszerek része, mint a Vermox, a Wormin, a Telmox. A kábítószer típusától, a beszállítóktól és az eladó országtól függően az átlagos költség 1,2 és 3 dollár közötti. 6 csomagot tartalmazó csomag esetén. A Vermox a legkönnyebb megtalálni. Magyarországon gyártják, ellentétben a Worminnal és a Tommox-val, amelyeket Indiában gyártanak.

analógok

A mebendazol benzimidazolokra vonatkozik. Ennek megfelelően fő analógja az albendazol és a tiabendazol. Az albendazolnak tágabb hatásmechanizmusa van, és gyakran nagyobb hatékonyságot mutat ugyanazon bélférgek esetében, a szakemberek észrevételei alapján. A mebendazol kezelés azonban olcsóbb lesz.

Hogyan adhatjuk a Pirantel macskákat a férgekből?

 • A pyrantel hatásmechanizmusa
 • A pyrantel adagolása macskáknak
 • Ellenjavallatok, mellékhatások
 • videó

A Glystomannymi különféle készítményeket jelent különféle típusú férgek eltávolítására az emberi testből, az állatból. A macskáknak alapja a praziquantel, fenbendazol, pyrantel embonate.

A pyrantel hatásmechanizmusa

A Clover betegségek gyakran olyan betegségben is elszaporodnak, amely nem hagyja el a lakást, mivel a bélférgek tojása a cipővel és ruhával együtt behozható a szobába. Rendszerint az állatok sík jellegűek (trematodes osztályok vagy flukes, tapeworms - cestodias) és kerek férgek (fonálférgek). A Pyrantel az egyik leghatékonyabb drog a pusztításukért. Emberek szubkután parazitái elleni küzdelemben is alkalmazzák.

Ha a bélféregeket nem kezelik macskákban, súlyosan károsítják az emésztőszerveket, megzavarják a májat, a veséket, behatolnak a tüdőbe, a szívbe, az agyba, és végül az állat halálát okozzák. Emellett a helminthiisz figyelmen kívül hagyása nagymértékben növeli az emberi fertőzés kockázatát.

Az állatok elleni anthelmintikus készítmények számos mechanizmussal rendelkeznek:

 • a halált okozza, megzavarja a parazita szöveteinek anyagcseréjét;
 • az izomzat paralízisét okozza.

A Pirantel a második alapelvet követi. A hatóanyag az izomrendszer bénulását okozza, megakadályozza az idegimpulzusok átvitelét, ami biztosítja a paraziták gyors kiirtását, anélkül, hogy ösztönözné az érintett férgek vándorlását. Nagyon alacsony a toxicitása a rossz oldhatóság miatt, és nagyon aktív a bélférgekkel szemben. Az LD biztonsági index mérsékelt - 170 mg / kg. Még akkor is, ha 7-szer magasabb a normálértéknél, akkor az állatban nem lesz negatív toxikus reakció, de mindig az ajánlott adagot kell betartania. Az állat egészségét ez függ.

A legjobb az egészben, a pyrantel olyan kerek férgeknél működik, amelyek az emésztőrendszerben élnek. Maximális hatékonyság figyelhető meg az érett egyedek, lárvák befolyásolásakor, enyhén gyengébb hatással a gátolt (alulfejlett) lárvákra, a paraziták tojására. A tüdőben lévő kerek bélférgeknél a gyógyszer gyengén működik, és a cestodes esetében a trematodes egyáltalán nem működik.

Tanács: a macskákban lévő helminthiázok kezelésére szolgáló készítményeket nem lehet önállóan előírni. Ahhoz, hogy működjön, ismernie kell a férgek típusát és az orvosságot, amelyre a legérzékenyebbek. Néha az állat testét számosféle parazita befolyásolja, és kombinált gyógyszerre van szükség, például a praziquantel és pyrantel pamoate vagy pyrantel, oxantel, praziquantel. A kutyák ránctalanító készletei szintén véletlenszerűen írhatók fel orvosi tanács nélkül.

A pyrantel adagolása macskáknak

A hatóanyagot tabletták formájában szabadítják fel (3 db csomagban) vagy 20 ml térfogatban. 1 tabletta 5 ml szuszpenziónak felel meg és 0,25 g hatóanyagot tartalmaz.

Az állatok átlagos dózisa 5 mg vagy 1,15 ml hatóanyag 1 kg testtömegre számítva. A macskáknak ajánlott 2,5 ml szuszpenziót adni (a készítményhez egy mérőedényt kell felhelyezni, és tű nélkül is helyettesíthető). Az állatok szájába öntik, lehetőleg reggel. A kiscicák kisebb mennyiségű gyógyszert kapnak - ¼ mérőkanállal.

Ha pirantel a tablettákban, akkor minden nap a macska kap fél tablettát. A gyógyszert összetörni kell, és étkezés közben vagy után kell adni. A kiscicák minden nap ¼ tablettát kapnak (az állatoknak legalább 3 heteseknek kell lenniük). Célszerű a gyógyszert legalább egy órával a lenyelés után adagolni, hogy csökkentse a hányás valószínűségét. Ha ez megtörténik, akkor még egy adagot adhat. A pyrantel befogadását 10 nap elteltével meg kell ismételni. Az eljárás előtt meg kell mérlegelni az állatot.

Tanács: a pirantelnek a macskáknak való átadása céljából a kiscicák megelőző célokra nem engedélyezettek. Csak az emésztőrendszer kerek férgeinek hatásos, és csak egy orvos képes meghatározni a férgek típusát, élőhelyét és hatékony anthelmintikus készítményét.

A pirantelt a ankylostomiasis, nikatorosis, néha a trichocephalosis ellen írják fel. Enterobiosis esetén az ascariasis a gyógyszer egyszeri adagját jelöli ki. Hatékonysága csökkenti a piperazinnal való egyidejű alkalmazását.

Annak érdekében, hogy a gyógyszer a lehető legtisztább formában, egy macska, akkor pelenka (hogy nem karcos host), vagy finoman csípje meg a két térde közé, üljön velük óvatosan fogja a fejét, dobd vissza, és tegye a gyógyszert a szájába. A szuszpenziót be az arcát, és egy pirulát, akkor jobb, ha nem vágja, tedd a gyökere a nyelv. Az állat lenyelje, szükséges, hogy szüntesse meg az állkapocs és könnyen viszket a torka, ami nyelési reflex.

Tájékoztatás: az állatok kezelésében az állatok megelõzése különbözõ gyógyszereket alkalmazhat, mivel évente a paraziták kevésbé ellenállóak (érzékenyek) a gyógyszer ugyanazon hatóanyagra. Az is fontos, hogy kövesse az ajánlott dózist, ne keverje össze a különböző gyógyszereket.

Ellenjavallatok, mellékhatások

A Pyrantel nem adható 3 hetes, terhes, ápoló macskáknak, olyan állatoknak, amelyek fertőző betegségben szenvednek vagy betegségben szenvednek. Az állat érezheti a jogorvoslat mellékhatásait:

 • hányinger, hányás;
 • hasmenés;
 • allergiás reakciók.

A Pirantel-t macskáknak lehet adni, de vetaptekben olcsó és speciális antihelmintikus gyógyszerek állatok számára. A hatóanyaghoz csak a kerek férgek nagyon érzékenyek. De használat előtt fontos, hogy konzultáljon egy állatorvossal és tartsa be az ajánlott dózist. Talán az állatnak komplex anthelmintikus gyógyszereket (Drontal, Prazitel, Parazitsid stb.) Kell szednie.

videó

Helminthox: Használati utasítások, árak és vélemények

Az emberi test nagyon sebezhető mindenféle parazitákra, beleértve a férgeket vagy tudományosan, a bélférgeket. Gyakran a férgek fontosságát az emberek alábecsülik, mindazonáltal a fertőzés következményei óriási szerepet töltenek be az emberek egészségi állapotában, különösen a gyermekeknél, amelyek az összes helminthiai invázió több mint 80% -át teszik ki. A parazitáknak az emberi szervezetbe történő bevezetése következtében kialakul a betegség - a hemikasztózis.

 • A Helmintox összetétele
 • Milyen esetekben jelentkezik a Helmintox készítmény befogadása és tiltása
 • Hogy működik a gyógyszer
 • Használati utasítások
  • Az alkalmazás módja
  • Mellékhatások
 • Hol van a gyógyszer eladva és mennyibe kerül
 • Vélemények a "Helmintox" gyógyszerről

Ez egy általános fogalom a különböző férgek által okozott betegségek egész csoportjának, amelyet kezelni kell anélkül, hogy a szövődmények kialakulásához vezetne. Azonban soha nem szabad gyakorolni az öngyógyszert. Ez szakemberektől függ, a terápiának hatékonynak kell lennie, hogy nincsenek következmények, ismételt fertőzések és a betegség krónikus állapotba való átmenet.

Számos specifikus gyógyszer van a bélmájok kiűzésére. Ezek közé tartozik a Helmintox. Az elõdökkel ellentétben a fonálférgekben (kerekférgek) és a nagyobb hatékonysággal kapcsolatos tágabb spektrummal rendelkezik.

A Helmintox összetétele

A Helminthox a pirántel hatóanyagot tartalmazza. 125 mg / 2,5 ml (1 mérőedény) szuszpenzió formájában, 15 ml-es flakonban és 125 mg (6 tablettánként) és 250 mg (3 tablettánként) bevonattal ellátott tabletták formájában.

Milyen esetekben jelentkezik a Helmintox készítmény befogadása és tiltása

Használati utasítás:

 1. enterobiasis;
 2. ascariasis;
 3. trichocephalosis;
 4. Ankylostomidalosis és trichostrongylidosis.
 • Myasthenia gravis betegek;
 • Nem megfelelő vese és máj;
 • A szervezet fokozott allergiás hangulatát a pirántel és a hatóanyag egyéb összetevőivel;
 • Az élet első hat hónapjának gyermekei;
 • Terhes és szoptató anyák.

Hogy működik a gyógyszer

A helminthox mechanizmusa a paraziták neuromuszkuláris rendszerének bénulása alapján történik, a halál után pedig eltávolítják az emberi bélből és a székletből. A gyógyszer a nemi férgek fejlődésének minden fázisában hat, mozgásuk és izgalmuk nélkül.

Használati utasítások

Az alkalmazás módja

A Helminthox-ot az előírt adagban egyszer, a táplálékfelvételektől függetlenül kell bevenni. Nincsenek hashajtók vagy éhgyomodás azelőtt, hogy az utasítás nem igényelne.

 1. A felfüggesztést 6 hónapos és 6 éves gyermekek gyermekgyógyászatában alkalmazzák, ha a testtömege legalább 12 kg. Használat előtt az injekciós üveget addig kell rázni, amíg egyenletes keverék keletkezik. Az édes íz felfüggesztése, mivel sikeres a gyermekek számára. 6 hónapos gyermekek. legfeljebb 2 évig - 1 mérőedény szuszpenzió (125 mg), 2-6 év - 2 mérőedény (250 mg);
 2. Tablettás formában a gyógyszer alkalmas felnőtt betegek és 6 éves korú gyermekek számára. A Helmintox adagjának kiszámítása: 10 mg hatóanyag 1 kg gyermek súlyára vonatkoztatva. Általában 6-12 év közötti gyermekeknél - 2 250 mg, 12 éves és felnőtt - 3 tabletta 250 mg, ha a beteg 75 kg-nál nagyobb súlyú - 4 db 250 mg-os tabletta.

A kezelés hatékonyságának maximalizálása és az új fertőzés megakadályozása érdekében a hematokosztim kezelést három hét után ajánlott megismételni. Összesen 2-3 tanfolyam ajánlott.

A baromfi tojás székletének ellenőrző vizsgálata a tanfolyamok befejezése után szükséges.

Mellékhatások

A helminthicról nem lehet azt mondani, hogy ez nagyon toxikus gyógyszer, de ritkán, de a következő mellékhatások vannak:

 • Emésztőszervi diszpepszia, émelygés, gyomorfájdalom, hányás, csökkent étvágy, hasmenés, fokozott májenzátaminázok;
 • Neurológiai - fejfájás, szédülés, álmatlanság vagy álmosság, parasthesia;
 • Allergiás bőrkiütés, csalánkiütés;
 • Egyéb - gyengeség, fáradtság.

A Helminthox-ot nem szabad egyidejűleg a piperazinnal és a levamisollal együtt alkalmazni. Az adag túllépésekor nem észleltek jelentős mérgezési tüneteket. Ajánlott a gyomormosás és a beöntés.

Hol van a gyógyszer eladva és mennyibe kerül

Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható a Helmintox, mindig orvos kinevezésével.

Ha az árról van szó, akkor ez olcsó gyógyszer. Tehát az átlagár:

 1. a felfüggesztés 115-125 rubel;
 2. a tabletták ára 125 mg №6 65-75 rubel;
 3. a tabletta ára 250 mg ³3 70-80 rubel.

Oroszország különböző városaiban a helminthox ára kissé eltérhet, így a gyógyszer a megfizethető gyógyszerek kategóriájába kerülhet.

Vélemények a "Helmintox" gyógyszerről

Pozitív érvényesül. A betegek jó tolerálhatóságot mutatnak a hiányos gyógyszerrel vagy a rövid távú mellékhatások kis százalékával kapcsolatban, amelyek között gyakoribb a hányinger, az étvágycsökkenés, a gyermekeknél és a gyengítetteknél. Ez a férgek tömeges halálának köszönhető, annál erősebb a helminthikus invázió, annál erőteljesebb ez a mellékhatás.

Jó visszajelzés a szülőkről a felfüggesztés ízeiről, amelyet a gyerekek nem tiltanak meg. A gelmintoksu-nál van egy kérdés a terhes nőknél: mit kell tenni vagy tenni, ha az elemzések kimutatták a férgek jelenlétét. Válasz: nincs kísérleti adat a méhben a gyermekre gyakorolt ​​káros hatásokról. A terhesség ideje alatt zöld fényt adhat, ha a kezelés előnyös hatása várhatóan meghaladja a valószínű kockázatot. Mindenesetre a felelős orvos felvételéről szóló döntés.

Pozitívak a pozitívak a helminthoxkészítmény hatékonyságáról is. 2-3 óra után a helmintojások ellenőrzési elemzése nem mutatható ki. A helminthoxról szóló egyéni negatív vélemények a kábítószer nem megfelelő bevitele, az utasítások be nem tartása vagy az egész család, beleértve az állatok kezelésének követelményét figyelmen kívül hagyják, következésképpen a férgek újbóli azonosítása az elemzések során. Az ilyen gondatlanság ára a helyreállítás késleltetése, esetleges szövődmények, az ismételt kezelések szükségessége.