flukonazol

A gombaellenes készítménnyel a flukonazol fungisztatikus hatással van a gombasejtekre. Ez a szintetikus antimikotikum gátolja az ergoszterin képződését, amely megakadályozza a gomba sejtmembránjának kialakulását.

A Diflucan tulajdonságai - az eredeti készítmény flukonazollal

Egy eredeti gombaellenes készítmény, amely flukonazol molekulát tartalmaz, a Pfizer (USA) "Diflucan" -ja és múlt század végén szabadalmaztatott.

Az eredeti Diflucan gyógyszer egy széles hatásspektrumú, szemben mutatott hatását, bizonyos gombafaj, dermatophytes, de a fő célja a flukonazol molekulák - élesztő gombák a Candida nemzetség.

A flukonazolt hatóanyagként tartalmazó Diflucan sikeresen alkalmazzák a bőrön jelentkező kisméretű károsodások, szögek, nyálkahártyák és nemi szervek károsodásának kezelésére.

A fent felsorolt ​​betegségekről részletes információkat a következő cikkek tartalmaznak:

A véleménye szerint egyes kutatók Finnországban, az Egyesült Államok és a szakemberek, flukonazol gyógyít nemcsak Candida köröm gomba, de hatékonyan segíti a gomba láb és a körmök, bőrbetegségek okozzák Trichophyton rubrum - „vörös trihofitonom”.

A körömgomba kezelése még nagyobb, a külföldi és orosz orvosok szerint a flukonazol ajánlott kezelni a gomba kezelését a Candida gomba okozta esetek 50% -ában.

Analóg vagy eredeti készítmény

A szabadalomnak az eredeti formulával való lejárta után más gyógyszerkészítmények készítenek másolatot a gyógyszer - generikumok, analógokról.
A törvény szerint a szabadalmaztatott terméknek csak a kész formula származik a gyógyszergyártók rendelkezésére, a molekula megszerzésének módja nélkül.

Generikumok vagy analógok, a Diflucan szinonimái számosak, csak Oroszországban több mint 30 cím ismeretes. Leggyakrabban a gyógyszertárakban lesz Diflazon, Vero flukonazol, Mikosist, Flukoral, Flucostat, Medoflyukon, Flyumikon, Forkan, Fungolon.

Az ára generikus flukonazol eltérhet többször is, de ítélve az értékelés a vásárlók gyakran „olcsóbb” - nem azt jelenti, „rosszabb”, és lehetetlen, ha vásárol hagyatkozzunk kizárólag a gyógyszerek ára.

Így a Fluconazole-Teva (Magyarország) 160-180 rubel, Mikoflukana (India) kapszula 200-210 rubel áron. vagy a Flucostat (Oroszország) gyakorlatilag nem kevésbé hatékony, mint az eredeti Diflucan-kezelés, 500-1 000 rubel értékben. a csomagolástól függően.

Miért olcsóbbak az analógok?

A generikumok gyártói nem viselik a klinikai vizsgálatok költségeit, ami jelentősen csökkenti a gyógyszer költségét. A nem eredeti gyógyszerek ára jelentősen eltérhet a szabadalmaztatott termék értékétől.

Drug gyártó cégek generikus gyógyszerek a piacon kell összehasonlítani, hogy a termék egy szabadalmazott eszközt a kémiai képlet, és a farmakológiai hatás: jellemzői a felszívódás az emésztőrendszerben, hatása a belső szervek, a kiválasztás sebessége a szervezetből, a képesség, hogy hozzon létre egy terápiás dózis a szövetekben.

A jól ismert gyógyszergyártók generikája nagyon közel áll az eredeti gyógyszerhatáshoz.

Ezek a gyógyszerek közé tartoznak Mikosist (cég Richter Gedeon), Diflazon (KRKA, Szlovénia), Mikoflyukan (India), Flucostat (Oroszország).A ezek a szerek a flukonazol a kívánt koncentrációban, és gyakorlatilag azonos az eredeti gyógyszer terápiás hatás.

A kiadás az analógok néhány országban, köztük Oroszország, hagyjuk összehasonlítani az új generikus nem az eredeti, szabadalmaztatott gyógyszerek, mint a korábban bejegyzett példányt szabadalmaztatott gyógyszerek - más generikumok.

Az orvosok szerint ezzel a megközelítéssel olcsó, de hatástalan hatóanyagok, amelyek jelentősen különböznek az eredeti gyógyszerektől, a gyógyszertárakba esnek. Az orvosok negatív véleménye a flukonazol olcsó analógjairól a gyakorlaton alapul, és egyszerű kísérletekkel igazolható.

Annak érdekében, hogy megértsük, milyen különbözik a generikus gyógyszerek az eredeti hatóanyagtól és egymástól, elegendő a flukonazolt tartalmazó készítmények kapszuláinak megnyitása és a tartalom alapos vizsgálata.

A különféle készítmények kapszuláiból származó porok különböznek egymástól a színtől, a részecskék méretétől, az idegen impregnálás jelenlététől.

Ha feloldja a porokat vízben egy különálló üvegből, és megfigyeli az oldódási folyamatot, látja, hogy a kép is változatos.

Néhány generikus anyag gyorsan és maradék nélkül oldott, mások alsó részre esnek vagy lebegtek a felszínre. Egyszóval úgy viselkednek, mint olyan anyagok, amelyek nagyon kevés közös tulajdonsággal rendelkeznek.

Ez azt sugallja, hogy a testben az analógok eltérő módon fognak viselkedni, különböző sebességgel szállítják a szövetekbe, és elégtelen koncentrációban felhalmozódnak a sérülésekben.

A készítményre vonatkozó további információk A flukonazol és analógjai segítenek Önnek a következő cikkben: A flukonazol utasításai és analógjai.

A flukonazol kezelésének jellemzői

Problémák merülhetnek fel, és az eredeti gyógyszerrel kezeltek, az orvosok szerint nem mindig elegendő az egyszeri adagú flukonazol (Diflucan) adagolása 150 mg dózisban duzzanat kezelésére.

Így akut hüvelyi candidiasis esetén 150 mg flukonazolt az első dózis után 2 nappal megismételjük.

A kezelés problémáit a patogén flukonazol rezisztenciája okozhatja. A candida albicans - a candidiasis fő patogénje - nagyon érzékeny a flukonazolra és általában jól kezelhető.

De más élesztő-szerű gomba, Candida is okoz szájpenész, köröm gomba, bőr ellenállóbb a flukonazol és a gomba Candida krusei különböző teljes hiánya érzékenység flukonazol.

Ezenkívül a flukonazol kezelés nem állítható meg azonnal a betegség tüneteinek eltűnése után, ezért ajánlatos szigorúan követni az orvos által javasolt gyógyszeres kezelést. A gyógyszer idő előtti és ésszerűtlen visszavonásával később lehetőség nyílik a visszaesésekre.

Bőrkiütés, anafilaktoid reakciók esetén allergia esetén a hatóanyagot törlik és egy másik gombaellenes szerrel helyettesítik.

Hasznos lehet, hogy tanulmányozza a többi gombaellenes gyógyszer listáját a cikkekben:

Veseelégtelenség, gyermekkori terhesség esetén a flukonazolt óvatosan adják be, pontosan kiszámítva az adagot a beteg korának és súlyának megfelelően.

Az ügyfél véleménye a flukonazolról

A flukonazol egy általánosan alkalmazott gombaellenes gyógyszer, így nem meglepő, hogy a vevők között stabil véleményt dolgoz ki.

Ez abban áll, hogy a hatóanyag kifejezetten hasznos a kezelés Candida gombás fertőzések és körömgombásodás, de az ár közötti különbség a szabadalmaztatott gyógyszerek és hazai ekvivalens flukonazol indokolatlanul magas.

Azonban, ha elemezzük a vásárlói vélemények, a legnépszerűbb termékek tartalmazó flukonazol, egy szabadalmaztatott eredeti gyógyszer Diflucan (USA), a külföldi Mikosist (Magyarország), flukonazol-Teva (Izrael), flukonazol (Szerbia), a hazai Flucostat (Oroszország).

Mint kiderült, a vevők a gombaölő szereket előnyben részesítik megbízható, elismert farmakológiai vállalatok, jóhiszemű gyártók.

És az orvosok azon törekvése, hogy nevezzék ki az eredeti gyógymódot, annak köszönhető, hogy a szabadalmaztatott készítményt klinikailag tesztelték, és az összes dózist és kezelési rendszert úgy tervezték meg, hogy az eredeti gyógyszert alkalmazzák.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a nem eredeti termékek aránya a hazai gyógyszertári számlákon 95% -ot ér el. Egy olcsó orosz féllel flukonazol, mint a STADA flukonazol, flukonazol-OBL, Flucostat megfelelő módon figyelembe magukat, és sikeresen alkalmazzák a köröm gomba, szájpenész és egyéb gombák által okozott betegségek a Candida nemzetségbe.

Aktív hatóanyag / megjelenés: flukonazol

Vero flukonazol; Diflazon; Difluzol (Diflucole); Diflucan; Medoflyukon; mikomaks; Mikosist; Mikoflyukan; Nofung; Prokanazol; Fluzole; Flukozan; Flukozid; Flukomitsid; flukonazol; Flukonazol Vero; A flukonazol-Verte; A flukonazol-CF; Flukonorm; Flukoral; Flukorik; Flunol; Flusenil; flukonazol; Flyukoral; Flucostat; Flyumikon; forkan; Fungolon; Tsiskan.

flukonazol - hatásos antimikotikus szerek széles spektrumú hatással a szisztémás mikózisok, a bőr és a szögek mikózisának, a candidiasis különböző formáinak kezelésére. Ajánlott a hüvelyi candidiasis recidiválódásának megelőzésére. A flukonazol csökkent immunitású betegek körében a mycoticus fertőzés megelőzésére használható.

Aktív hatóanyag:
Flukonazol / flukonazol / flukonazol.

Adagolási formák:
kapszulák;
Orális szuszpenzió;
Intravénás infúzióhoz való oldat.

flukonazol

Tulajdonságok / fellépés:
A flukonazol olyan tiazol tartalmú szerek képviselője, amely kifejezetten erős gombaellenes hatást fejt ki. A gyógyszer szelektív gátló hatást fejt ki a gombás enzimekre. Nagyon szelektív gátolja a gombás citokróm P450-et; blokkolja a szterolok szintézisét gomba sejtekben. Megállítja a lanoszterol gombasejtek átalakítását membrán lipid ergoszterinre. Ennek eredményeképpen a sejtmembrán permeabilitása megnő, növekedése és replikációja károsodott.
A flukonazol az opportunista mycosisokban aktív, beleértve a a Candida spp. (beleértve a generalizált candidiátot a háttérben lévő elnyomott immunitás hátterében), a Cryptococcus neoformans (beleértve a koponyán belüli fertőzést), a Microsporum spp. és a Ttichoptyton spp; A endemikus mycosis okozta bőrgyulladások Blastomyces Coccidioides immitis beleértve a koponyán belüli fertőzés, suiatum, és normális, vagy depressziós immunitást.
A flukonazol nem befolyásolja a máj enzimek, mint más gombaellenes szerek aktivitását. Mivel a citokróm P450 gombák nagyon szelektívek, nem gátolja ezeket az enzimeket az emberi szervekben; minimálisan gátolja a citokróm P450-ből függő oxidatív folyamatokat humán máj mikroszómákban (az itrakonazollal, a klotrimazollal, az eakonazollal és a ketokonazollal összehasonlítva.

Farmakokinetikai
Az emésztőrendszerből gyorsan és eléggé felszívódik (az élelmiszer nem befolyásolja a felszívódás sebességét), a biológiai hozzáférhetőség 90%. A Cmax az üres gyomor bevétele után 0,5-1,5 órával érhető el, és a plazma tartalmának 90% -a IV injekcióval (2,5-3,5 mg / l). Az egyensúlyi koncentrációt a bevitel 4-5 napja érte el.
A plazmafehérjékhez való kötődés - 11-12%. Minden behatol az összes testfolyadékba. A hatóanyag koncentrációja az anyatejben, az ízületi folyadékban, a nyálban, a köpetben és a peritoneális folyadékban hasonló a vérplazmában. A hüvelyváladék állandó értékét a bevétel után 8 órával érik el, és ezen a szinten tartják legalább 24 órán át A gombás meningitisben a CSF koncentrációja körülbelül 80% a plazmában. A szérumot (szelektív felhalmozódás) meghaladó koncentrációkat az áramló folyadékban, az epidermiszben és a stratum corneumban érik el. A 7. napon 150 mg orális adagolás után a stratum corneum koncentrációja 23,4 μg / g, és a második adag után 7 héig 7,1 μg / g; koncentráció a körmökben négy hónapos alkalmazást követően 150 mg hetente egyszer - 4,05 μg / g egészséges és 1,8 μg / g - az érintett körmökben.
A vesén keresztül választódik ki, 80% változatlan, a maradék metabolitok formájában. T1 / 2 - körülbelül 30 óra Az iv bevezetés hasonló farmakokinetikai jellemzőkkel bír. A flukonazol farmakokinetikája jelentősen függ a vesék működésétől, és fordított összefüggés van a felezési idő és a kreatinin clearance között. Hemodialízis után 3 óra alatt a flukonazol plazmakoncentrációja 50% -kal csökken.

Jelzések:
A következőkre vonatkozik:
Deep Mycosis:

 • Kryptococcosis (légzőszervi, bőr-, nyálkahártyák), valamint cryptococcus meningitis
 • histoplasmosis
 • kokcidioidomikózis
 • sporotrichózis
  candidiasis:
 • Krónikus generalizált (granulomatikus)
 • candidemia
 • Visceralis (endokardium, hasi szervek, légzőrendszer, szem)
 • A szájüreg, a garat, a nyelőcső nyálkahártyái
 • A bronchiális csövek és a tüdő nem invazív candidiasis
 • candiduria
 • Genitális: akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis, candida balanitis
 • Bőr, körömhengerek, körmök
  És még:
 • Helyi terápiával szemben rezisztens dermatophytosis (mycosis stop, sima bőr)
 • onychomycosisban
 • chromophytosis

  Adagolás és kezelés:
  Belül, be / be.
  A kezelés a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt kezdődhet. Azonban a gyógyszer adagját és a terápiás adagot szükség esetén módosítani kell, miután megkapta ezeket a vizsgálatokat.

  felnőttek:

 • Különböző lokalizációjú kriptokokkózis: 400 mg az első napon, majd 200-400 mg naponta egyszer. A kezelés időtartama függ a klinikai képektől és a laboratóriumi adatoktól; ha cryptococcus meningitis, akkor legalább 6 - 8 hét. A cryptococcus agyhártyagyulladás megismétlődésének megakadályozására az AIDS-betegeknél az elsődleges kezelés teljes lefolyása után a flukonazolt 200 mg / nap dózisban adják be hosszú ideig.
 • Hisztoplazmózis, coccidioidosis, sporotrichosis. A mély endemikus mikózisok miatt a gyógyszer 200-400 mg / nap dózisban legfeljebb két évig használható. A terápia időtartama egyedileg meghatározott; 11-24 hónap lehet coccidiomycosis; 2-17 hónap a parakoccidiomycosis miatt; 1-16 hónap sporotrichosissal; 3-17 hónap histoplazmózissal.
 • Krónikus generalizált (granulómás) candidiasis, candidaemiás, zsigeri candidiasis, disszeminált candidiasis: 400 mg az első napon a kezelés, majd - 200 mg naponta. Ha a klinikai hatékonyság nem kielégítő, akkor a hatóanyag dózisa napi 400 mg-ra emelhető. A terápia időtartama a klinikai hatékonyságtól függ.
 • Oropharyngealis candidiasis: a gyógyszer napi dózisa 50-100 mg, a kezelés időtartama 7-14 nap. Szükség esetén azoknál a betegeknél, akiknél az immunitás jelentősen csökken, a kezelés hosszabb lehet.
 • A szájüreg atrófiás candidiasis a fogprotézisek hátterében: napi 50 mg, kombinálva a helyi antiszeptikus terápiával 14 napig.
 • Amikor extragenitális candidiasis, mint például nyelőcsőgyulladás, noninvazív bronchopulmonáris lézió, candiduria, candidiasis a bőr és a nyálkahártyák, stb, a hatásos dózis általában 50-100 mg / nap, amikor a kezelés időtartama 14-30 nap. Újbóli előfordulásának megelőzése oropharyngeális candidiasis AIDS-es betegeknél befejezése után a teljes gyógyszeres kezelés elsődleges jelölhetünk 150 mg 1 alkalommal hetente.
 • Hüvelyi candidiasis: 150 mg egyszer.
 • Hüvelyi candidiasis megismétlődésének megelőzése: havonta egyszer 150 mg. A terápia időtartama egyedileg meghatározott; 4 és 12 hónap között változik. Néhány betegnek gyakrabban kell használni.
 • Candidiasis balanitis: 150 mg egyszer belsejében.
 • A candidiasis megismétlődésének megakadályozása az immunhiány hátterében. A candidiasis megelőzésére a flukonazol ajánlott adagja 50-400 mg 1 alkalommal naponta, a gombás fertőzés kockázatától függően. Ha az általánosított fertőzés nagy kockázata áll fenn, például a várható súlyos vagy perzisztens neutropénia esetén az ajánlott adag napi 400 mg. A flukonazolt néhány nappal a neutropenia várható megjelenése előtt írják fel; miután a neutrofilek száma több mint 1000 / mm3 volt, a kezelést további 7 napig folytatjuk.
 • Dermatophytosis: 150 mg hetente egyszer vagy 50 mg naponta, 2-4 héten át tartó kezelés, lábgyógyulással - legfeljebb 6 hétig.
 • Pityriasis: napi 50 mg 2-4 hetes vagy 300 mg hetente egyszer 2 hétig. Egyes betegek heti 300 mg-os harmadik adagot igényelnek, míg néhány esetben elegendő 300-400 mg naponta egyszer.
 • Onychomycosis: 150 mg hetente egyszer. A kezelés folyamata addig folytatódik, amíg az érintett köröm teljes helyettesítése egészséges. Az ujjak és a lábujjak újratermelődése általában 3-6 hónapot és 6-12 hónapot vesz igénybe.
  A vesefunkció megsértése miatt a flukonazol napi dózisának korrekciója szükséges a kreatinin clearance-hez viszonyítva a felnőtteknél alkalmazott módszer szerint.

  gyerekek:
  A gyermekeknél, hasonló felnőtteknél hasonló fertőzéseknél, a kezelés időtartama a klinikai és a mikológiai hatástól függ. Gyermekeknél a gyógyszert napi dózisban nem szabad alkalmazni, ami meghaladná a felnőttekét. A gyógyszert naponta 1 alkalommal alkalmazzák.

 • A nyálkahártyák kandíliaiája: 6 mg / kg a kezelés első napján, majd naponta 3 mg / kg.
 • Krónikus generalizált (granulomatikus) candidiasis, candidemia, zsigeri candidiasis, cryptococcosis: 6-12 mg / kg / nap a beteg állapotától függően.
 • Megelőzés összekötő gombás fertőzések a háttérben immunhiányos állapotok: 3 - 12 mg / kg per nap ellenőrzése alatt a vér képet (a fertőzés veszélye neutropeniát, hogy eredményeként fejlődik ki a citotoxikus kemoterápia vagy radioterápia).
  Veseelégtelenségben szenvedő gyermekeknél a gyógyszer napi dózisát (a felnőttek arányában ugyanolyan arányban kell csökkenteni), a veseelégtelenség mértékének megfelelően.

  Újszülöttek 4 hetes kor alatt:
  A flukanazolt ugyanabban az adagban alkalmazzák, mint az idősebb gyermekeknél, de növeli a gyógyszer beadása közötti intervallumot: az élet első két hetében, 72 órás injekcióval, 2-4 hetes életidővel - 48 óránként.

  Idős betegek:
  Normál veseműködés esetén a flucanazol dózisa nem változik. Ha a vesefunkció károsodott (kreatinin-clearance kevesebb, mint 50 ml / perc), akkor a dózis módosítása szükséges a kreatinin-clearance arány szerint.

  A flukanazol alkalmazása csökkent vesefunkció esetén:
  A gyógyszer egyetlen alkalmazásával az adag módosítása nem szükséges.
  A kezelés során az első (sokk) adag 50-400 mg. Ezután a hatóanyag dózisát vagy az alkalmazási gyakoriságot a kreatinin-clearance függvényében módosítani kell, nevezetesen:

  flukonazol

  Kereskedelmi nevek: Diflason. Difluzol. Diflucan. Medoflyukon. Mikomaks. Mikosist. Mikoflyukan. Nofung. Prokanazol. Fluzole. Flukozan. Flukozid. Flukomabol. Fluikomicid Sediko. Flukonorm. Flukoral. Flunol.

  Hatóanyag. Flukonazol. Adagolási formák. 50, 100, 150 és 200 mg kapszulák; por 50 mg / 5 ml és 200 mg / 5 ml orális adagolásra szolgáló injekciós üvegekben mérő kanállal ellátva; 50 mg / 10 ml-es szirup palackokban, mérőpohárral együtt; oldatot 2 mg / 1 ml intravénás adagolásra.

  Terápiás hatás. Gombaellenes (aktív opportunista mikózis, beleértve Candida által okozott spp, Cryptococcus neoformans és Coccidioides immitis, Microsporum spp és Trichophyton spp;.... At endemikus mikózis, által okozott Blastomyces dermatidis, suiatum). Antiandrogén aktivitással rendelkezik.

  Használati utasítások. A szisztémás elváltozások gombák által okozott Cryptococcus, köztük meningitis, sepsis, fertőzés a tüdő és a bőr, ha a beteg normális immunválasz, valamint azoknál, akiknek különböző formái immunszuppresszió; AIDS-betegek cryptococcus fertőzésének megelőzése. Általános candidiasis: candidemia, disszeminált candidiasis (egy elváltozás a szívbelhártya, hasi szervek, légzőszervek, a szem és húgyúti szervek). Nyálkahártya candidiasis a szájüreg, garat, nyelőcső, non-invazív bronchopulmonalis candidiasis, candiduria, mukokután és krónikus atrófiás orális candidiasis (amikor visel fogsor). Genitális candidiasis. A bőr mikózisok (stop test, ágyék, onychomycosis, pityriasis versicolor, kután Candida-fertőzés). Mély endémiás mycosisok (kokcidioidomikózis histoplasmosis és sporotrichózis).

  Ellenjavallat. Fokozott érzékenység flukonazol és triazol vegyületek, egyidejű terfenadin (az állandó vételi flukonazol 400 mg / nap vagy több), és asztemizol, terhesség, szoptatás.

  Alkalmazási módszerek és dózisok. Belül, a cseppben (az infúziós sebesség legfeljebb 20 mg / perc). Az adagolási rendet az orvos külön-külön választja ki. A jelzettől függően a napi adag 50-400 mg naponta egyszer. Ha a veseműködés csökken, a flukonazol dózisát csökkenteni kell.

  Mellékhatások. Hányinger, hasi fájdalom, hasmenés, felszívódás; fejfájás, szédülés; bőr allergiás reakciók, anafilaxiás reakciók.

  Terhesség és szoptatás. A kezelés ideje alatt nem szabad alkoholos italokat és alkoholtartalmú készítményeket inni.

  Az alkoholral való kölcsönhatás. Ellenjavallt. A gyógyszeres kezelés ideje alatt a szoptatást abba kell hagyni.

  Különleges utasítások. Az orális hypoglykaemiás szerek egyidejű alkalmazása diabéteszes betegeknél, de figyelembe kell venni a hipoglikémia kialakulásának lehetőségét.

  Medoflukon diflazon diflucane mycosyst forkan flucostat

  A konzultációkat szakemberek és tudósok végzik, akik magasabb gyógyszerészeti oktatásban részesülnek. A "Kérdés a gyógyszerészhez, gyógyszerészhez" című szakaszt az ISSF WebApteka.RU saját független tanácsadói szakasza. Gondoskodunk arról, hogy válaszaink függetlenek legyenek a gyógyszerek, az étrend-kiegészítők, a forgalmazók és más hasonló szervezetek gyártói pénzügyi érdekeitől.

  Köszönjük: kérdezés előtt ellenőrizze, hogy a többi felhasználó korábban megkérdezte-e (keresés kulcsszó alapján a már meglévő kérdések és válaszok között).

  Medoflyukon

  A leírás aktuális 2016/09/07

  • Latin név: Medoflucon
  • ATX kód: J02AC01
  • Hatóanyag: Flukonazol (flukonazol)
  • Gyártó: MEDOCHEMIE, Ltd. (Cyprus)

  struktúra

  kapszulák: flukonazol, keményítő, laktóz, szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, magnézium-sztearát.

  A megoldás: flukonazol, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz.

  A kibocsátás formája

  Kapszulák 50, 100 és 150 mg fehér kék színű kontúrcsomagolásban, kartonpapír csomagban, 7, 10.
  Oldat infúzióhoz színtelen átlátszó 2 mg / ml, üvegcsomagolásban 50 ml-es csomagolásban.

  Farmakológiai hatás

  Farmakodinamika és farmakokinetika

  farmakodinámia

  A kifejezetten erősen specifikus gombaellenes hatású gyógyszer gátolja a különböző gombák enzimjeinek aktivitását, amelyek citokróm P450. A cselekvési mechanizmus az átalakulási folyamat blokkolásának köszönhető szkvalénlanoszterin a ergosterol, a sejtmembrán megnövekedett permeabilitása és a gombák növekedésének és reprodukciójának csökkentése.

  flukonazol, képest klotrimazol, itrakonazol, ketokonazol, econazol-, kisebb mértékben befolyásolja az oxidatív folyamatokat a májban, az enzimtől függően citokróm P450. Nincs antiandrogén hatása. A gyógyszer nagyon aktív a kezelésben opportunista mycoses, okozta Coccidioides immitis, Microsporum spp., Candida spp., Histoplasma capsulatum, Trichophyton spp., Blastomyces dermatidis, Cryptococcus neoformans, ideértve a betegség generalizált formáit az immundepresszió, az intrakraniális fertőzések hátterében, endémiás mycosis.

  farmakokinetikája

  flukonazol szájon át, gyorsan felszívódik a GI, az élelmiszerbevitel nem befolyásolja a gyógyszer adszorpcióját.

  A biológiai hozzáférhetőség körülbelül 90%. A gyógyszer maximális koncentrációja a vérben - 1-1,5 óra elteltével, miközben közvetlenül arányos a dózissal. flukonazol alacsony vérfehérjékkel kötődik, körülbelül 15% -kal. Szinte az összes szövetet és testfolyadékot és koncentrációkat átitatja flukonazol a köpetben, a tejben, az ízületi folyadékban, a nyálban, a hüvelyváladékban megegyeznek a vérben lévőek. A féléletidő kb. 30 óra. flukonazol a máj gátolja CYP2C9 izoenzim. A vesén keresztül ürül, főként változatlan formában és jelentéktelen mértékben metabolitok formájában.

  Használati utasítások

  • kezelés candidiasis az orrnyálkahártya nyálkahártyái (a szájüreg, a garat, a nyelőcső) és a légúti traktus (bronchopulmonáris candidiasis) nyálkahártya orális atrófia candidiasis fogpótlás viselése közben;
  • Szisztémás léziók kezelése gombákkal Cryptococcus normál immunválaszt mutató és immunszuppresszió különböző formái esetén;
  • Általánosított formák kezelése és megelőzése candidiasis (terjesztett candidiasis különböző testületek, candidemia;
  • A genitális (hüvelyi, balanitisAkut és krónikus formában;
  • mycoses a bőr különböző területei: leáll, ingerület, test, bőr candidiasis, chromophytosis;
  • Mély endemikus mycoses normál immunitású betegek esetében: kokcidioidomikózis, histoplasmosis, sporotrichózis;
  • A gombás fertőzések kialakulásának megakadályozása érdekében rosszindulatú daganatos betegeknél a sugárzás /kemoterápiás kezelés.

  Ellenjavallatok

  Nagy érzékenység a gyógyszerre, 18 éves kortól, laktáció és terhesség, kifejezett hepatotoxikus hatású gyógyszerek közös rendelése. Vigyázzon az alkalmazás hátterére flukonazol májbetegek, kiütés, felületes gombás fertőzésben szenvedő betegek, akiknél az elektrolit egyensúlytalanság, szerves szívbetegség.

  Mellékhatások

  Étvágytalanság, émelygés, felfúvódás, hasmenés/ székrekedés, hasi fájdalom, ritkábban - a májfunkció megsértése; szédülés, fejfájás, gyors fáradtság; agranulocytosis, thrombocytopenia, leukopenia; helyi allergiás megnyilvánulások (bőrkiütés, exudatív erythema); alopecia, kaliopenia, hypercholesterinaemia, károsodott vesefunkció.

  Medoflukon, használati utasítás (Módszer és adagolás)

  A gyógyszert intravénásan beadják a csepegtetőbe, vagy belső dózisban vesznek be, a súlyosságtól és a mykotikus fertőzés károsodásainak jellegétől függően. A kapszulákat naponta egyszer, iv lassan injektálják, percenként 20 mg-nál kisebb sebességgel, infúziós oldatok (Ringer megoldása, 20% -os oldat dextróz, nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-kloridot, Hartman megoldás).

  Felnőtt betegek terjesztett candidiasis, cryptococcus fertőzések, candidemia a hatóanyagot intravénásan vagy intravénásan adják be az első napon 400 mg, majd napi 200-400 mg dózisban. A terápia időtartamát a klinikai és a mikológiai hatás határozza meg.

  a a nyálkahártyák candidiasis fertőzései a gyógyszer adagja 50-100 mg / nap, és a kezelés időtartama 15-30 nap. a hüvelyi candidiasis A kapszulákat naponta egyszer, 150 mg-os dózisban kell bevenni. Bőrfertőzések esetén (mycoses sima bőr, ingerület, stop) az ajánlott adag 150 mg, hetente egyszer. vagy naponta egyszer 50 mg dózisban. Időtartam 2 héttől 4 hétig, szükség esetén a kezelés 6 hétig tartható.

  A kezelésben szarvaslélek a gyógyszert 300 mg dózisban kell bevenni hetente egyszer 2 héten keresztül; Súlyos esetekben 300 mg-os egy másik adagot kell alkalmazni. A betegeknél AIDS az exacerbációk megelőzésére oropharyngealis candidiasis a hatóanyagot 150 mg dózisban orálisan adják be hetente egyszer. A mélység jelenlétében endémiás mikózisok a hatóanyag napi 200-400 mg dózisban adagolható hosszú ideig (legfeljebb 2 évig). A súlyos májfunkciójú betegeknél a dózismódosítás szükséges.

  A megelőzéshez candidiasis a gyógyszer dózisa a lenyeléskor a gombafertőzés által okozott fertőzés kockázatától függ, és naponta egyszer 50-400 mg lehet.

  túladagolás

  Ha jelentős dózisokat szed a gyógyszer lehetséges fejlődését hallucinációk, a paranoid viselkedés megjelenése.

  kölcsönhatás

  Amikor a gyógyszer együtt kerül ciszaprid, asztemizol, terfenadin a vérben való koncentrációjuk emelkedik és a súlyos kockázata szívritmuszavarok (Beleértve a kamrai tachycardia paroxizmusa).

  A Medoflucon egyidejű kijelölésével: hipoglikémiás orális gyógyszerekkel T1 /Az utolsó két növekedés, amely hozzájárul a fejlődéshez hipoglikémia.

  A gyógyszer egyidejű befogadásával

  • közvetett antikoagulánsokkal hatásuk növekszik és meghosszabbodik átlagosan 12% -kal;
  • diuretikumokkal (hidroklorotiazid) növelhető a koncentráció flukonazol a vérben akár 40%;
  • a teofillin - növeli a T1 / 2 értéket teofillin és nő a toxikus hatások kockázata;
  • a rifampicin - csökkenti a T1 / 2 értéket rifampicin 20% -kal;
  • a zidovudin - a koncentráció emelkedik a plazmában zidovudin és nő a zidovudin mellékhatásainak kockázata.

  Ajánlatos a gyógyszert nagyon óvatosan használni más, metabolizáló gyógyszerekkel együtt a citokróm P450 izoenzimjei. Nem ajánlatos a Medoflucone oldatot más gyógyszerek oldatával keverni.

  Fluconazol (Diflucan)

  Vannak ellenjavallatok. A vétel elkezdése előtt forduljon orvoshoz.

  Kereskedelmi nevek külföldön (külföldi) - Alfumet, Afungil, Biozolene, Candivast, Canesoral, Diflucan, Difluzol, Dofil, Felsol, Fluc, Flucess, Fluco, Flucoric, Fluhexal, Flumed, Flunizol, Flutec fluxus, Fluzol, Fumycin, Fungata, Fungicon, Fungustatin, Ibarin, Mykantol, Nesporac, Nofung, Syscan, Teczol, Trican, Truecand, Zoltec nevű anyagból.

  Minden gombaellenes gyógyszer van itt.

  Kérdezzen egy kérdést, vagy írjon véleményt a gyógyszerről (kérjük, ne felejtse el megemlíteni a gyógyszer nevét az üzenetben).

  Flukonazolt (ATC kód J02AC01) tartalmazó gyógyszerek:

  A Diflucan (az eredeti Fluconazole) a hivatalos használati utasítás. A gyógyszer vényköteles, az információ csak az egészségügyi szakembereknek szól!

  Klinikai és farmakológiai csoport:

  Farmakológiai hatás

  Gombaellenes szer. A flukonazol a triazol gombaellenes ágensek osztályának képviselője, ez a szelektív inhibitor a szterolok szintézisében a gombasejtekben.

  Orálisan és iv adagolás esetén a flukonazol különböző gombás fertőzési modellekben volt aktív. A hatóanyag aktivitását opportunista mycosisokban mutatták ki, a Candida spp. okozta, beleértve a generalizált candidiasisokat csökkent immunitású állatokban; Cryptococcus neoformans, beleértve a koponyaűri infekciót; Microsporum spp. és a Trychoptyton spp. Telepítve, mint a aktivitását flukonazol modellek endémiás mikózisok állatokban, beleértve által okozott fertőzések Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis, beleértve a koponyán belüli fertőzések, és suiatum állatokban normál és immunhiányos.

  A flukonazol nagyon specifikus a gombás enzimek számára, amelyek függnek a citokróm P450-től. A flukonazol-kezelés 50 mg / nap dózisban legfeljebb 28 napig nem befolyásolta a szülési korú nőkben a férfiaknál vagy szteroidoknál a tesztoszteron plazmakoncentrációját. A flukonazol 200-400 mg / dózisban nem mutatott klinikailag szignifikáns hatást az endogén szteroidok szintjére és az ACTH stimulálására az egészséges férfi önkéntesekben.

  A flukonazol egyszeri vagy többszöri adagolása 50 mg-os dózisban nem befolyásolja az antipirin metabolizmusait, ha azokat egyidejűleg alkalmazzák.

  Voltak jelentések esetek felülfertőződés okozta eltérő Candida albicans, Candida törzsek, amelyek gyakran nem mutatnak érzékenységet flukonazol (pl Candida krusei). Ilyen esetekben alternatív gombaellenes kezelésre lehet szükség.

  farmakokinetikája

  A flukonazol farmakokinetikája hasonló az intravénás beadáshoz és orális adagoláshoz.

  Orális adagolás után a fluconazol jól felszívódik, plazmaszintje (és teljes biológiai hozzáférhetősége) meghaladja a vérplazma fluconazol szintjének 90% -át iv. Az egyidejű táplálékfelvétel nem befolyásolja a felszívódást a lenyelés során. A Cmax 0,5-1,5 órával a flukonazol üres gyomor bevétele után érhető el. A vérplazma koncentrációja arányos a dózissal.

  Az egyensúlyi koncentráció 90% -át a terápia megkezdése után 4-5 nappal érik el (ismételt adagolás naponta egyszer).

  Az 1. napi dózis bevezetése, ami kétszerese az átlagos napi dózisnak, lehetővé teszi, hogy a 2. napig 90% -os Css-t érjünk el. A látszólagos Vd közelíti a test teljes víztartalmát. A vérplazma-fehérjékhez való kötődés alacsony (11-12%).

  A flukonazol jól behatol az összes testfolyadékba. A nyálban és a köpetben a flukonazol szintje hasonló a plazmához. A gombás agyhártyagyulladásban szenvedő betegeknél a flukonazol szintje a vérnyomásban a vérplazmában elérte a 80% -ot.

  A stratum corneum, az epidermisz-dermis és a verejtékfolyadék magas koncentrációit érik el, amelyek meghaladják a szérumszintet. A flukonazol a stratum corneumban felhalmozódik. 50 mg / nap dózisban történő adagolás esetén / flukonazol koncentrációja 12 nap után 73 μg / g, és a kezelés abbahagyása után 7 nap elteltével - mindössze 5,8 μg / g volt. Ha 150 mg-os adagot alkalmaz 1 alkalommal / hét. a 7. napon a sztrium corneum fluconazol koncentrációja 23,4 μg / g volt, és 7 μg / g a második adag után 7 nappal.

  A fluconazol koncentrációja a körmökben 4 hónapos alkalmazás után 150 mg 1 alkalommal / héten 4,05 μg / g egészséges és 1,8 μg / g az érintett körmökben; A terápia befejezése után 6 hónappal a fluconazol még mindig észlelhető a körmökben.

  Metabolizmus és kiválasztódás

  A flukonazol elsősorban a vesék által ürül; a beadott dózis körülbelül 80% -a változatlan marad a vizeletben. A flukonazol clearance-e arányos a QC-vel. Keringő metabolitokat nem észleltek.

  A vérplazma hosszabb T1 / 2-je lehetővé teszi, hogy egyszer a flukonazolt vegye be hüvelyi candidiasis és 1 alkalommal / 1 alkalommal / héten. más jelzésekkel.

  Ezeket összehasonlítottuk koncentrációja a nyálban és a vérplazma egyszeri dózisa után a flukonazol dózisban 100 mg-os, mint a szuszpenzió lenyelése (öblítés és megőrzése a szájban 2 percig és a nyelés) és a kapszulák. Cmax flukonazol nyálban, miután megkapta a szuszpenziót 5 perc múlva észleljük és 182-szerese a maximális koncentráció a nyálban lenyelés után a kapszula (elért 4 óra elteltével). Mintegy 4 óra elteltével a flukonazol koncentráció nyálban hasonló volt. Az átlagos AUC0-96 nyálban szignifikánsan magasabb volt, ha figyelembe szuszpenzióban, mint a kapszulák. Jelentős különbségek a kiválasztás sebességétől nyál vagy indikátorok plazma farmakokinetikai alkalmazásával nem azonosított a két hatóanyagleadású formák.

  Koraszülött csecsemőknél (kb. 28 héten át tartó fejlődés) a flukonazolt 6 mg / ttkg dózissal adták be 3. nappal, maximum 5 adag beadása előtt, miközben a gyermekek az intenzív osztályban maradtak. Az átlagos T1 / 2 74 óra (44-185 óra között) az 1. napon, átlagosan a 7. napon átlagosan 53 óra (30-131 óra) és a 13. napon átlagosan 47 óra (a korlátok között 27-68 óra).

  AUC-értékek 271 mcg x h / ml (tartomány 173-385 mcg x h / ml) 1. nap, majd nőtt, 490 mcg x h / ml (tartomány 292-734 mcg x h / ml) 7 napon, és csökkent átlagosan 360 mcg x h / ml (tartomány 167-566 mcg x h / ml) a 13. napon.

  Vd volt 1183 ml / kg (a tartományban 1070-1470 ml / kg) az 1. napon, majd nőtt, és átlagosan 1184 ml / kg (a tartományban 510-2130 ml / kg) a 7. napon, és akár 1329 ml / kg (1040-1680 ml / kg között) a 13. napon.

  Idős betegeknél (65 éves és idősebb) egyetlen alkalmazása a flukonazol 50 mg szájon át (egyes esetekben az egyidejű használatát vizelethajtók) megállapította, hogy a Cmax után értük el 1,3 órával a beadás után, és 1,54 g / ml, átlagos értékeket AUC 76,4 ± 20,3 μg.h / ml, az átlagos T1 / 2 46,2 rész volt.

  Ezen farmakokinetikai paraméterek értékei magasabbak, mint a fiatal betegeknél. A diuretikumok egyidejű alkalmazása nem okozott jelentős változást az AUC és a Cmax esetében. KK (74 ml / perc), a százalékos aránya a hatóanyag kiürül a vizelettel változatlan formában (0-24 óra, 22%), és a vese clearance a flukonazol (0,124 ml / perc / kg) kisebb, mint idősebb betegeknél, mint a fiatal. A nagyobb értékek a farmakokinetikai paraméterek kapó idősebb betegeknél a flukonazol valószínűleg összefüggésbe csökkent veseműködés, jellemző az idős kor.

  A DIFLUCAN® gyógyszer alkalmazási területei

  • cryptococcosis, beleértve a cryptococcus agyhártyagyulladást és más helyszínek (pl. tüdő, bőr) fertőzéseit, beleértve a normál immunválaszban szenvedő betegeknél és AIDS-betegeknél, az átültetett szervek és más immunhiányos betegek esetében; Támogató terápia a cryptococcosis megismétlődésének megelőzésében az AIDS-betegeknél;
  • generalizált candidiasis beleértve candidemia, disszeminált candidiasis és egyéb invazív Candida fertőzés, mint például a fertőzés, a hashártya, a szívbelhártya, szemet, a légutakat és a húgyutak, beleértve daganatos betegeknél a, az intenzív osztályokon kezelt betegek citotoxikus vagy immunszuppresszív szerekkel, valamint olyan betegeknél, akiknek más tényezők hajlamosító fejlődését candidiasis;
  • candidiasis nyálkahártyák, beleértve a nyálkahártyákon, a száj és a garat, a nyelőcső, a nem invazív bronchopulmonalis fertőzések candiduria, mukokután és krónikus atrófiás orális candidiasis (viselésével kapcsolatos fogsor), beleértve a következőket: normál és elfojtott immunfunkciójú betegeknél; AIDS-betegek oropharyngeal candidiasis megismétlődésének megakadályozása;
  • genitális candidiasis; akut vagy visszatérő hüvelyi candidiasis; megelőzés a hüvelyi candidiasis megismétlődésének gyakoriságának csökkentésére (évente 3 vagy több epizód); Candidiasis balanitis;
  • rosszindulatú daganatokban szenvedő betegek gombás fertőzéseinek megelőzésére, amelyek citotoxikus kemoterápia vagy sugárkezelés eredményeképpen hajlamosak ilyen fertőzések kialakulására;
  • a mycosis a bőr, beleértve a mycosis a láb, test, inguinális régió, pityriasis, onychomycosis és bőr candidiasis fertőzések;
  • mély endemikus mikózisok normál immunitású betegekben, coccidioidomycosis, paracoccidioidomycosis, sporotrichosis és histoplasmosis esetén.

  Adagolási rend

  A kezelés a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt kezdődhet. A terápiát azonban ennek megfelelően módosítani kell, ha ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei ismertté válnak.

  A flukonazol napi dózisa a gombás fertőzés jellegétől és súlyosságától függ. Hüvelyi candidiasis esetén a legtöbb esetben egyetlen dózis hatásos. A gombaellenes szer ismételt felhasználását igénylő fertőzéseknél a kezelést addig kell folytatni, amíg a gombafertőzés klinikai vagy laboratóriumi tünetei eltűnnek. Az AIDS-szel és a cryptococcus agyhártyagyulladással vagy a visszatérő oropharyngealis candidiasisban szenvedő betegeknek általában szükségük van a fenntartó terápiára a fertőzés megismétlődésének megakadályozására.

  A cryptococcus agyhártyagyulladással és a más lokalizációval járó cryptococcus fertőzésben szenvedő felnőttek átlagosan 400 mg-ot írnak elő, majd folytatják a kezelést 200-400 mg napi egyszeri adagban. A cryptococcus fertőzés kezelésének időtartama klinikai és mikológiai hatásoktól függ; A cryptococcus meningitisben a kezelés általában legalább 6-8 hétig tart.

  A cryptococcus agyhártyagyulladás megismétlődésének megakadályozása érdekében az elsődleges kezelés teljes befejezése után a flukonazol-kezelés napi 200 mg-os dózisát hosszabb ideig folytathatja.

  Candidiasis és egyéb invazív candidiasis fertőzések esetén az átlagos dózis az első napon 400 mg, majd napi 200 mg. A klinikai hatás súlyosságától függően a dózis napi 400 mg-ra emelhető. A terápia időtartama a klinikai hatékonyságtól függ.

  A oropharyngealis candidiasis esetében a hatóanyagot átlagosan napi 50-100 mg naponta 7-14 napig írják fel. Ha szükséges, az immunitás jelentős csökkenésével rendelkező betegeknél a kezelés hosszabb ideig folytatható. A fogpótlás viselésével járó szájüregi atrófiás candidiasis esetén a gyógyszert napi egyszeri 50 mg-os átlagos dózisban írják fel 14 napon át, a helyi antiszeptikus szerekkel kombinálva a protézis kezelésére.

  Más Candida fertőzések a nyálkahártyák (kivéve genitális candidiasis), mint például nyelőcsőgyulladás, noninvazív bronchopulmonalis fertőzések candiduria, candidiasis a bőr és a nyálkahártyák, az effektív dózis átlagosan 50-100 mg-os napi amikor a kezelés időtartama 14-30 nap.

  Az AIDS-betegek oropharyngealis candidiasisának megismétlésének megakadályozására az elsődleges terápia teljes lefolytatása után a flukonazol hetente egyszer 150 mg-ot adhat be.

  Hüvelyi candidiasis esetén a flukonazolt 150 mg-os dózisban kell bevenni.

  A vaginális candidiasis recidiválódásának gyakoriságának csökkentése érdekében a hatóanyagot havonta egyszer 150 mg-os dózisban alkalmazhatjuk. A terápia időtartama egyedileg meghatározott; 4 és 12 hónap között változik. Néhány betegnek gyakrabban kell használni. Nem javasolt a 18 évesnél fiatalabb gyermekek és a 60 évesnél idősebb betegeknél a gyógyszer alkalmazása egyetlen dózisban.

  A Candida által okozott balanitis hatására a flukonazolt 150 mg orális adagban egyszer adják be.

  A candidiasis megelőzésére a flukonazol ajánlott adagja 50-400 mg naponta egyszer, a gombás fertőzés kockázatának mértékétől függően. Ha az általánosított fertőzés nagy kockázata áll fenn, például súlyos vagy tartós neutropéniában szenvedő betegeknél, az ajánlott adag 400 mg naponta egyszer. Flukonazol adjuk néhány napig, mielőtt a várható A neutropenia és a után a növekedés a neutrofilek száma több, mint 1000 / ml kezelést 7 napig folytatjuk.

  Bőrfertőzések esetén, beleértve a lábizomot, a sima bőrfelületet, a köldökzsinórt és a candidiasis fertőzéseket, az ajánlott adag hetente egyszer 150 mg vagy 50 mg naponta egyszer. A terápia időtartama a szokásos esetekben 2-4 hét, azonban lábmixózisokkal hosszabb kezelés (legfeljebb 6 hét) lehet.

  A pityriasis esetében az ajánlott adag 300 mg 1 alkalommal hetente. 2 héten belül; egyes betegek heti 300 mg-os harmadik adagot igényelnek, míg néhány beteg esetében 300-400 mg-os egyszeri dózis elegendő. Egy alternatív kezelési mód a napi 50 mg hatóanyag 2-4 hetes alkalmazása.

  Az onokomikózis esetén az ajánlott adag hetente egyszer 150 mg. A kezelést addig kell folytatni, amíg a fertőzött köröm (a nem fertőzött köröm növekedése) helyébe lép. Az ujjak és a lábujjak ismétlődő növekedésére 3-6 hónap és 6-12 hónapig tart. Azonban a növekedés mértéke széles körben eltérhet a különböző emberek között, és az életkoruktól függően is. A tartós krónikus fertőzések sikeres kezelése után néha megfigyelhető a köröm alakja.

  A mély endémiás mikózisok miatt napi 200-400 mg dózisban legfeljebb 2 éves gyógyszert kell alkalmazni. A terápia időtartama egyedileg meghatározott; ez a kokcidioidomikózis - 11-24 hónap, paracoccidioidomycosis - 2-17 hónap, rotrichosis - 1-16 hónapos hisztoplazmózisa - 3-17 hónap.

  A gyermekeknél, hasonló felnőtteknél hasonló fertőzéseknél, a kezelés időtartama a klinikai és a mikológiai hatástól függ. A gyermekek napi adagja nem haladhatja meg a felnőttekét. A flukonazolt naponta egyszer használják.

  A nyálkahártya candidiasisban az ajánlott fluconazol adag 3 mg / kg / nap. Az első napon 6 mg / ttkg sokk-dózist lehet előírni a gyorsabb egyensúlyi egyensúlyi koncentráció elérése érdekében.

  Az általános candidiasis és cryptococcus fertőzés kezelésére az ajánlott adag 6-12 mg / kg / nap, a betegség súlyosságától függően.

  A fungális fertőzések megelőzésére a immunrendszerű betegek, akiknél a fertőzés veszélye neutropeniát, hogy eredményeként fejlődik ki a citotoxikus kemoterápia vagy sugárkezelés, a gyógyszer előírt 3-12 mg / kg / nap, függően a súlyossága és időtartama megőrzése-indukált neutropenia.

  A gyógyszer 4 hetes vagy annál fiatalabb korban történő alkalmazásakor figyelembe kell venni, hogy újszülötteknél a flukonazol lassan visszavonul. Az élet első 2 hetében a gyógyszer ugyanabban az adagban (mg / kg), mint az idősebb gyermekeknél, de 72 órás időközönként. A 3 és 4 hetes gyermekek 48 órás időközönként ugyanazt a dózist kapják.

  Idős betegeknél a veseelégtelenség jelei hiányában a hatóanyagot átlagosan adagolják.

  Veseelégtelenségben szenvedő betegek (CC 50

  Rigó! Kábítószerek és árak!

  Sajnálatos módon ez a sors elárasztott engem. A kórházban mondja meg, hogy megvesz minden gyógyszert, és kezelje az utasításokat. És aztán rohant: kábítószer-szemek futnak... És én úgy döntöttem, hogy a maaalenkoe marketing kutatást végzem, amelynek eredményeit szeretném megosztani veled. Az alábbiakban egy kivonat olvasható a http://www.venerologia.ru webhelyről származó tollról szóló cikkből, és a táblázatokban a cikkben említett előkészületeket és azoknak az árakat, amelyeket két webhelyen találok: evropharm.ru és http: // www.E-apteka.ru). Remélem, hogy valaki jól jön! ))

  Lányok, ha nem nehéz, hagyják észrevételeiket arról, hogy ki kezelte, mi és mi a hatása, akkor írhatja az árat, ha emlékszel.

  A tinusz kezelése nőkben

  Enyhe vulvovaginalis candidiasis (a hüvely és a külső genitáliák elváltozásai) esetén a helyi kezelés elegendő. A helyi kezelésre szolgáló gyógyszerek (hüvelyi tabletták vagy kúpok) tartalmazzák (nemzetközi nevek adottak először, majd a kereskedelmi nevek zárójelben szerepelnek):

  - klotrimazol (Antifungol, Jenamazol 100, Kandibene, Kanesten, Kanison, Clotrimazole) - a leggyakoribb helyi kezelésre szánt gyógyszer;

  * - egy kötőjel ebben az oszlopban azt jelenti, hogy nem állnak rendelkezésre gyógyszerek és az árak nem jelennek meg.

  Továbbá, a betegség enyhe lefolyásával, a topikális kezelésre szolgáló készítmények helyett egyszeri 150 mg orális adagolású flukonazol adagolása lehetséges. A fluconazol - Medoflukon, Diflazon, Diflucan, Mycosyst, Forkan, Flucostat kereskedelmi neve.

  A széles spektrumú (Terzhinan, Polizhinaks, Betadin) tüskés hüvelytabletta és kúpok használata nem megfelelő, mivel hozzájárulnak a gardnerellez fejlődéséhez. Ezeknek a gyógyszereknek a összetétele széles spektrumú antibakteriális szereket tartalmaz, amelyek elnyomják a hüvely normális mikroflóráját.

  Bizonyos esetekben kezelést írnak elő, kiegészítve a gombaellenes szereket (immunterápia, helyreállító gyógyszerek, fizioterápia stb.).

  A visszatérő mocsár kezelése

  Az ismétlődő mocsári (több mint 4 exacerbáció az év során), a következő kezelési lehetőségek lehetségesek:

  - Gyertyák vagy hüvelyi tabletta klotrimazollal (Antifungol, Yenamazol 100, Kandibene, Kanesten, Kanison, Clotrimazole) 1 hónap / hét több hónapig;

  - fluconazol (Medoflukon, Diflazon, Diflucan, Mycosyst, Forkan, Flukostat) 100 mg orálisan 1 alkalommal / héten több hónapig.

  A fogak kezelése terhes nőknél

  A terhes nőknél csak a helyi kezelés javasolt.

  A kocsma megelőzése

  A megelőzés csökkentésre kerül a gombaellenes hatóanyagok helyi vagy szisztémás alkalmazására a széles spektrumú antibiotikumok kezelésére.

  Szexpartnerek

  A modern ötletek szerint a szexuális partner vizsgálata és kezelése tünetei hiányában nem szükséges.

  Diflucan és Flucostat

  A "Diflucan" és a "Flucostat" gombaellenes készítmények egy hatóanyag - flukonazol hatásán alapulnak. Ezek széles körben használatosak különböző eredetű candidiasis kezelésében, akut vagy krónikus betegségben. A költségek jelentős különbsége az, hogy egy gyógyszer az eredeti, a második pedig egy általános (analóg). Egy adott gyógyszer beadásához az adagot és a kezelés időtartama a kezelőorvos legyen.

  Mi a különbség a "Diflucan" és a "Flucostat" között?

  Az ára a gyógyszer függ az egyediségét, mekkora forrásokat költséget és időt vett részt a kutatásban és fejlesztésben. Az ország, a gyártó - Franciaország / USA ( „Diflucan”), vagy Oroszország ( „Flucostat”) is fontos szerepet játszanak a árképzés, van egy „név” (márka) producer. külföldi kábítószer ár függ ingadozások az árfolyam, de ugyanakkor az orosz megfelelője „Flucostat” kevésbé érinti a tanfolyamot.

  A legfontosabb különbségek a szóban forgó gyógyszerek között az, hogy az eredeti gyógyszer Diflucan, az analóg Flukosztat.

  A készítmények összetétele

  Mindkét gyógyszer a triazolcsoport antimikotikumkészítményéhez tartozik. A legfontosabb hatóanyag, amely ezeket a gyógyszereket kombinálja, a fluconazol. A segédanyagok azonosak és nem befolyásolják a gyógyszer terápiás hatékonyságát. A "flukosztát" kapszulák formájában kerül forgalomba (a flukonazol 50 mg és 150 mg közötti mennyisége) és az injekciós oldatok (IV). A Diflucan a következő formában készül:

  • kapszulák - a flukonazol 50 mg vagy 150 mg mennyiségben van jelen:
  • por - oldott vízben feloldva, a kész keverék 10 mg flukonazolt tartalmaz 1 ml oldatban:
  • 50-200 ml térfogatú injekciós üvegben elkészített szuszpenzió, a flukonazol 2 mg 1 ml oldatban.
  Vissza a tartalomhoz

  Mikor ajánlott a recepció?

  Mind az eredeti, mind annak helyettesítője jelentősen eltér a cselekvés során. A két dózisforma használatára utaló jelek egy közös sorozatra csökkenthetők. Ez annak a hatóanyagnak köszönhető, amely része a készítménynek. A flukonazol hatásos a mikroorganizmusok elleni küzdelemben. Alkalmazási kör:

  • a különböző etiológiák és elváltozások candidiasisának kezelése, beleértve a hüvelyi candidiasisot a nőknél, férfiak egyensúlyi fájdalmát, a száj tüneteit;
  • a körömlemez és bőr gombás léziói;
  • amikor a Candida gombát vizeletben, vérben detektálják;
  • szájüregi betegségek preventív karbantartása a protetikában;
  • AIDS-betegek megelőzésére;
  • a cryptococcus fertőzés meningitisben történő kezelésére.
  Vissza a tartalomhoz

  költsége

  A gyógyszer nagy költsége a gyártó cégétől függ. A kábítószerek importja magasabb árkategóriában van, az orosz analógok többször olcsóbbak. Objektív összehasonlítás céljából vegye be a gyógyszer adagját 50 mg fluconazol hatóanyaggal. A költségek "Flukosztat" lesz 50 rubel, és "Diflukan" - 118 rubel. Indokolja a "Diflukan" magas költségét az eredeti eredetével kapcsolatban.

  Ellenjavallatok

  A terhes nőkön alkalmazott fluconazolon alapuló gyógyszereket a kezelőorvosnak igazolnia kell, figyelembe véve a jövőbeli anya és gyermek kockázatát.

  A terhesség minden trimeszterében egy másik antimikotikus készítményt ajánlunk, mivel a flukonazol képes behatolni a placenta gáton és zavarokat okozni a magzati fejlődésben. A laktáció ideje alatt ne írja elő a flukonazolt, mivel a hatóanyag elérhető az anyatejben, és a gyermek candidiát okozhat. A gyermekgyógyászatban a "Flucostat" készítményt 4 éves korig nem írják elő, és a "Diflucan" -ot 5 évig nem írják elő. A gyógyszer ellenjavallt a flukonazol-túlérzékenység kimutatásában. A "Cisapride", "Terfenadid" és a bemutatott gyógyszerek egyidejű kijelölése tilos.

  Alkalmazási módszerek és mellékhatások

  A hatóanyag kezelési rendjét és dózisát a kezelőorvos határozza meg, a laboratóriumi vizsgálatok adatai alapján. Adja meg a flukonazol dózisát az ilyen kórképekhez:

  • a szájüreg tusága - naponta egyszer 50-100 mg egy vagy két héten keresztül (ha a candidiasis oka a fogsor, elegendő 50 mg naponta);
  • hüvelyi candidiasis - egyetlen alkalmazás lehet 150 mg mennyiségben (azzal a céllal, hogy megakadályozza a krónikus fájdalomcsillapítás 150 mg-ot egyszer 30 napig).
  • gombafertőzés férfiaknál és a fityma kilökése - 150 mg gyógyszer egyszeri bevétele.

  Általában a fluconazol jól tolerálható, amikor a pontos dózist megfigyelik. Ritka esetekben a mellékhatások közé tartozik a szédülés, zavar a gyomor-bél traktus, májműködési zavar, allergiás reakciók, például kiütés, ödéma, zavara a vér paraméterek (rákbetegségek és az AIDS betegek).

  Mi a legjobb a tőről - az eredeti vagy a generikus?

  Döntse el, hogy melyik gyógyszer a legalkalmasabb egy meghatározott betegség kezelésére, ha az orvos felelős. A konzultáció során az orvos tanácsos tisztázni a fapados helyettesítője „Diflucan”, amelyet fel lehet használni, és a dózist. A gyógyszer megválasztása befolyásolja:

  • a betegség súlyossága,
  • az első alkalommal, amikor egy személy találkozott gombás betegségekkel, vagy a betegség visszaesése,
  • a páciens immunrendszere egészségi állapotát,
  • egyidejű terápia.
  Vissza a tartalomhoz

  Egyéb analógok

  Mivel analóg "fljukostat" szájpenész javasoljuk "Futsis" (150 mg - 60 rubel), "mikomaks" (227 rubelt) "Vero flukonazol" (50 mg - 469 rubel), "Mikosist" (150 mg - 284 rubel ). Az analóg felhasználásának célszerűségét a kezelőorvos igazolja. A tabletták és az aktív összetevők öncseréje a betegség szövődményeit és a mellékhatások előfordulását okozhatja.