Hogyan kell kezelni a nemi herpeszet férfiakban és nőkben?

A nemi herpesz kezelése nem egyszerű feladat. Teljesen megszabadulni a vírusoktól a modern drogok segítségével. Megfelelően kiválasztott terápiával azonban meg lehet állítani a vírusok szaporodását és megfelelő immunválaszt hoznak létre.

E célból vírusellenes szereket és nem specifikus és specifikus immunterápiás készítményeket használnak, amelyek megfelelő kezelésével a közeli emberek kitörésének száma és a fertőzés kockázata jelentősen csökken. A tüneti terápia segít csökkenteni a fájdalmat, gyorsítani a gyógyulási folyamatot és csökkenteni a herpeszkiütés kellemetlenségét.

Ábra. 1. A fényképen a nemi herpesz egy nő és egy férfi.

Nemi herpesz kezelése vírusellenes szerekkel

A kemopreparátumok gátolják a vírus DNS szintézisét, aminek következtében a sejtben lévő vírusok replikációjának folyamata felfüggesztésre kerül. Aktív antivirális szerek - nukleozidok analógjai: acyclovir (Zovirax) vaiaciklovir (Valtrex) penciklovir (Vektavir) famciklovirrel (Famvir).

acyclovir (Zovirax) a legelterjedtebb vírusellenes szer. Vatsiklovir (Valtrex) és famciklovirrel (Famvir) - új vírusellenes gyógyszerek. famciklovirrel a legmagasabb, 77% -os biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik.

Alpizarin és panavir - növényi eredetű vírusellenes szerek.

Ábra. 2. A herpesz tabletta Acyclovir és FamVir fotóján.

Ábra. 3. A fotó egy növényi eredetű, Alpizarin antivirális készítmény.

Ábra. 4. A fotó egy antivirális növényi eredetű Panavir.

Sokoldalú alkalmazás

acyclovir alkalmazott napi 5 alkalommal. famciklovirrel és vaiaciklovir naponta kétszer alkalmazzák, ami nagyban megkönnyíti a beteg kezelésének folyamatát.

A kibocsátás formái

acyclovir injekciós oldat, tabletta, szuszpenzió, kenőcs és krém formájában kapható.

Csak tabletta formájában készül famciklovirrel és vaiaciklovir.

Vektavir csak külső krémmel használható.

Alpizarin tabletták és kenőcsök formájában kapható.

panavir az intravénás beadásra, a végbélre és a vaginális kúpokra és a gélekre vonatkozó megoldás formájában kapható.

A vírusellenes gyógyszerek kezelésének időtartama

Epizodikus terápia

A terápia időtartama epizodikus 5 nap, ha szükséges kezelés időtartama 10 nap, (amíg a gyógyulás kiütések elemek) a kezdeti epizód a betegség.

Megelőző (megelőző) terápia

Megelőző terápiát akkor hajtanak végre, ha a genitális herpesz exacerbációi gyakorisága évente 6 vagy annál több (epizód). Ez a kezelés 75% -kal csökkenti a relapsusok gyakoriságát, megkönnyíti a betegség klinikai megnyilvánulásait, javítja a beteg pszichoszexuális állapotát.

Ha a recidiválási arány a nemi herpesz évente több mint 10 alkalommal, jó vaiaciklovir 3 hónap és 1 év közötti időszakra.

Tanács a betegnek

 • Vírusellenes szereket kell alkalmazni, amikor a betegség első tünetei megjelennek.
 • Tartsa be a vírusölő gyógyszerek szedésének módját. Ha kihagyja az adagot, a következő adag nem növekszik.
 • A genitális herpesz tünetmentes lefolyásában minden esetben szexuális érintkezés esetén óvszereket kell használni.

A nagy dózisú vírusellenes szerek és azok hosszú ideig tartó alkalmazása csökkentik a betegség ismétlődésének gyakoriságát és jelentősen javítják a betegek életminőségét.

Ábra. 5. A fényképen a herpesz szimplex vírus a nemi herpesz fő bűnös. Vastag héja a herpes simplex vírusok megkülönböztető jegye.

A genitális herpesz immunterápiája

A herpesz fertőzés kialakulásának legfontosabb oka az immunitás megszegése. A herpesz esetén a T és B sejtek száma csökken, funkcionális aktivitása, a makrofágok működése és az interferon termelés rendszere megszakad. Ezért, az egyik fontos terület a herpesz fertőzés kezelésére, mint az antivirális terápia, a korrekció a specifikus és nem-specifikus immunitás, ami úgy érhető el alkalmazásával egy immunglobulin, interferon indukáló szerek, gyógyszerek és interferon stimulált T és B-sejt immunitás és a fagocitózis.

Antihepatikus vakcina

Az anti-herpesz elleni vakcina aktiválja a sejt immunitását. Meg tudja akadályozni az elsődleges fertőzés kialakulását, a vírusok késői állapotának kialakulását, és megkönnyíti a már meglévő betegség lefolyását. A vakcina stimulálja az antivirális immunitás specifikus választ, és visszaállítja az immunkompetens sejtek funkcionális aktivitását.

Ábra. 6. A fényképen a vakcina antiherpetikus Vitagerpack.

immunglobulin

A genitális herpesz kezelésére szolgáló immunoglobulin olyan antiherpetikus antitesteket tartalmaz, amelyek semlegesítik a herpes simplex vírusokat. A gyógyszer immunmoduláló hatással bír.

Ábra. 7. A fényképen a második típusú herpesz elleni immunglobulin - a genitális herpesz fő bűnöse. Aktív bázisa az immunglobulin G.

interferonok

Az interferonok kimutathatók olyan betegeknél, akiknél a relapszus magas előfordulási gyakorisága és másodlagos immunhiányosodás jön létre. Az emberi szervezetben lévő interferonokat számos sejt adja el a vírusok inváziójára adott válaszként. Vérsejtek termelik őket, és elnyomják a vírusok szaporodását a fertőzött sejtekben. Az interferon készítményeket donor vérből állítják elő, és genetikai tervezéssel jönnek létre. Széles körben alkalmazott Humán leukocita interferon, amely injekció formájában kapható, az orrban és a végbélkúpokban csepp.

A betegség visszatérő formájának kezelésére széles körben alkalmazzák IFN, A géntechnológia módszerével és az alfa-2b interferon tartalmával jött létre. Az interferonok a rektális és hüvelykúpok részei (viferon és Humán leukocita interferon).

Ábra. 8. A herpesz interferon injekcióban és kapszulában készített fényképkészítményekben.

Az interferon induktora immunitást stimuláló

Az interferon induktorok vírusellenes hatást fejtenek ki, mivel szabályozzák a citokinek szintézisét - az intercelluláris és interszemközött kölcsönhatások szabályozói. Készítmények interferont indukálnak induktorok a T és B leukociták, enterociták, makrofágok, májsejtek, epiteliális sejtek, szövetek, a lép, a tüdő és az agy saját szintézisét α, β és γ interferonok, így korrigáljuk a immunrendszer állapotát a szervezet. Interferon induktorokat mutatnak be amiksin, Arbidol, neovir, Kagocel, RIDOSTINA, cycloferon és mások.

Az endogén interferon természetes és szintetikus vegyületek termelésének indukálására való képesség: levamizol (dekaris) Dibazol, B12-vitamin, pirogenal, prodigiozan.

Vírusellenes aktivitással rendelkeznek és a növényi eredetű interferon-készítmények induktorai: Alpizarin, Flavozid és Helepin-D.

Ábra. 9. Amysin és Kagocel interferon genitális herpesz induktorait tartalmazó tabletta fényképére.

A celluláris immunitás és a fagocitózis stimuláló T és B kötései

Aktívan alkalmazzák a visszatérő genitális herpesz kezelésében taktivin, timalin, Timogen, stb. A gyógyszerek stimulálják a sejtes immunitás és a fagocitózis T és B kötését.

Ábra. 10. A fotó immunmodulátorok Taktivin és Timogen.

A gyógyhatású korrektorok és immunitási stimulánsok kinevezése csak a páciens immunológiai vizsgálata és az immunrendszer állapotának vizsgálata után történik.

immunmodulátor

Immunmodulátor készítmények stimulálják a celluláris és humorális immunitást, az oxidációs redukciós folyamatokat és a citokinek szintézisét. E csoport előkészítése magában foglalja Galavit, Imunofan, Imunomaks, Likopid és polyoxidonium. polyoxidonium közvetlenül befolyásolja a fagocitákat és stimulálja az antitestek termelését.

Ferrovir egy biológiailag aktív anyag, és a tojásból és lazacfélékből származó tejkivonat. A gyógyszer aktiválja a vírusellenes immunitást, képes visszaszorítani a vírusok replikációját és korrigálja az interferonok termelését. A ferrovir jó terápiás hatást fejt ki a herpesz fertőzés és a papillomatosis kombinációja esetén.

Ábra. 11. Fotó készítmények genitális herpesz immunmodulátorok befecskendezése polioxidónium és spray, rektális kúpok és injekciók Imunofan kezelésére.

A nemi herpesz helyi kezelése

A genitális herpesz helyi kezelése különleges helyet foglal el a betegség komplex kezelésében. Jelentősége ismétlődően megnő a vírusellenes szerekkel szembeni rezisztencia kialakulásának eseteiben. Amikor antivirális gyógyszerek helyi alkalmazásával a hatóanyag nagy koncentrációban van jelen a léziókban. Ugyanakkor a gyógyszereknek nincs toxikus hatása az egész szervezetre.

Ábra. 12. A fényképen a nemi herpesz férfiakban és nőkben, akut fázisban.

Vírusellenes szerek

A vírusellenes szer acyclovir készítményeket tartalmazzon külső használatra acyclovir, krém Acyclovir HEXAL, Acyclovir Belupo, Zovirax (Nagy-Britannia), Supraviran, Tsiklovir (India) Viroleks (Szlovénia), Famvir analógja Fenistil® Pencivir. A krémeket naponta 5 alkalommal (4 óránként) 5-10 napig alkalmazzák.

Ábra. 13. A fotókrémre Fenistil Penzivir helyi alkalmazásra. A hatóanyag könnyen behatol az epidermisz mély rétegeibe. Jó hatást gyakorol a súlyosbodás magasságánál. Jól működik önmagában és szisztémás vírusellenes szerekkel kombinálva.

Ábra. 14. Az Acyclovir herpeszről és az Acyclovir HEXAL krémről készített fotó kenőcsre.

Vectavir krém. A gyógyszer penciklovir antivirális anyagot tartalmaz. Ezt a herpesz fertőzést az ajkakon és más lokalizációkon alkalmazzák a betegség bármely szakaszában 16 éves kortól. A krémet naponta 5 alkalommal (4 óránként) alkalmazzák 4 napig.

Ábra. 15. A Vectavir herpeszről készült fénykép krémet vírusellenes aktivitás céljából külső használatra. A betegség bármely szakaszában alkalmazzák.

Vírusölő gyógyszerek növényi eredetűek

Kenőcs Alpizarinovaja. A kenőcs alapja az alpizarin, melyet az alpesi penny családból származó hüvelyesek vagy technikai mangiferin kétféle fillérekből nyertek, a mangó leveléből, a sumacs családjából. 5% kenőcsöt felnőtteknél 3 - 5 napig használnak. A kezelés akár 3 - 4 hétig is meghosszabbítható.

Gel Panavir. A gélt a burgonyavetésből nyert kivonatból készítik. A gyógyszert naponta 5 alkalommal alkalmazzák. A kezelés időtartama 5 nap. A kezelés akár 10 napig is meghosszabbítható. A gyógyszer kúpok (kúpok) formájában rektális és hüvelyi formájában is kapható.

Ábra. 16. A fényképen kenőcs a növényi eredetű nemi herpesz kezelésére, az Alpizarin és a gél Panavir.

Interferon induktorok

Liniment Cycloferon. 5 napig érvényes. Az érintett területeket 1-2 alkalommal naponta kenni lehet.

Ábra. 17. A herpeszről származó foto linimenten A cikloferon az immunitás stimuláló hatása.

interferonok

Kenőcs és gél herpeszből Vireferon interferon alfa-2b-t (hidrogél alapú kenőcs) tartalmaz. Kenőcsöt alkalmaznak a bőrre és a nyálkahártyákra egy vékony réteggel. Ezután 15 percen belül kenje be a kiszáradni kívánt helyeket. Ezen idő alatt védőfilm keletkezik. Kenőcs a herpesztől Interferon alfa-2 rekombináns naponta kétszer (12 óránként) 3-5 napig.

Ábra. 18. A herpeszről származó foto kenőcsről a Vireferon interferonnal.

A genitális herpeszhez használt gyertyák

Jó hatása a nemi herpesz kezelésében rektális és vaginális kúpok. A gyermekek és felnőttek számára az injekció ellenjavallt. A hő hatására feloldva hozzájárulnak a hatóanyagoknak a környező szövetekbe történő behatolásához.

 • gyertyák panavir vírusellenes hatást fejtenek ki.
 • gyertyák Genferon, Wiferon és Humán leukocita interferon az interferonok csoportjába tartoznak.
 • gyertyák Galavit immunmoduláló hatással bírnak.

Ábra. 19. Egy gyertya Panavir és Viferon fotóján.

A genitális herpesz tüneti kezelése

1. A fájdalom, a gyulladás és a genitális herpesz lázának csökkentése érdekében fájdalomcsillapítókat használnak. A nem narcoticus fájdalomcsillapítók csoportjának gyógyszerei paracetamol és analógjai, ibuprofen és analógjai. A gyógyszerekre csak a vényköteles gyógyszerek kerülhetnek.

Ábra. 20. A fájdalomcsillapító gyógyszerkészítmény Tylenol. A hatóanyag a paracetamol.

Ábra. 21. A fájdalomcsillapító gyógyszerkészítmény Advil. A hatóanyag az ibuprofen.

A fájdalomcsillapítás előtt alaposan olvassa el az utasításokat. Mint minden gyógyszer, a gyógyszercsoportnak mellékhatása van - allergiát okoz, irritálja a gyomor-bél traktus nyálkahártyáját, toxikus hatással van a májra és a vérre. 20 évesnél fiatalabb személyeknél az anesztetikumok akut máj encephalopathiát (Ray-szindrómát) okozhatnak.

Szigorúan kövesse a használati utasításokat. Ne használjon fájdalomcsillapítást több mint 10 napig!

2. Nyugtázza a fájdalmat és enyhíti a gyulladás tüneteit, üldöző meleg fürdőket szódabikarbónával vagy gyógyszeres fájdalomcsillapítókkal az ülőfogak számára. Sós-fürdőt (5 evőkanál tengeri sót 10 liter vízre), 1-2 hétig 10 percig.

Ábra. 22. A fényképen a nemi herpesz a férfiakban. Balra - akut fázis (a hólyagok kiütése), jobbra - a gyógyulás fázisa.

Ábra. 23. A fényképen, a genitális herpesz egy nő, a színpad megtisztítása a terület a kár.

A genitális herpesz komplex kezelése

A nemi szervek kezelésében a maximális hatás a betegség komplex kezelésében valósul meg, amely magában foglalja az immunterápiával végzett antivirális terápia kombinációját.

A komplex kezelés szakaszai:

1. szakasz magában foglalja a vírusellenes terápiát (szisztémás és lokális), immunhiányos és interferon terápiát, figyelembe véve a páciens immunállapotát.

2. szakasz magában foglalja az antivirális terápiát, az antiherpetikus vakcinák, az immunmodulátorok alkalmazását és az antivirális szerek topikális alkalmazását.

3. szakasz magában foglalja az adaptogének alkalmazását.

A genitális herpesz megelőzésének alapja az óvszer használata és az immunitás erősítése.

Ábra. 24. A fénysávon a Panavir.

A nőstény herpesz a nőknél számos fizikai szenvedést és mentális zavarokat okoz a terhes nőkben - ez befolyásolja a magzatot. A nemi herpesz kezelése, figyelembe véve az összetett megközelítést, lehetővé teszi, hogy az esetek 90% -a pozitív eredményt érjen el, csökkenti a betegség szövődményeinek előfordulását, javítja a reproduktív funkciókat és biztosítja az egészséges gyermekek születését.

Hogyan kell kezelni a genitális herpeszet, az orvosi és népi módszereket

A herpesz egy fertőző betegség, amelyet az azonos nevű vírus okoz. A testbe való bejutás a sejtekbe épül be, ami miatt a szokásos immunvédelmet gyengítik. Bizonyos körülmények között és az immunitás erőteljes csökkenésével genitális herpesz manifesztálódik, amelynek kezelése nehézségeket okoz.

Jelenleg a vírus 8 fajtája (HSV) van. A genitális forma kórokozói a HSV-2 (az esetek 80% -a) és a HSV-1.

Klinikai tünetek hiányában a vírus hordozói nem képesek fertőzni partnereiket.

A genitális herpesz okozata

A betegség gyakrabban fordul elő szexuális együttlét során, mind normál, mind pedig anális szex alatt. Ritka esetekben a fertőzés személyes higiéniai tünetekkel történik.

A genitális herpesz fertőződik a szájterületen herpetikus kitörésű partnerrel, mivel a nemi szervekkel való orális érintkezés esetén a fertőzés a nemi szervek ajkáról származik.

Kockázati tényezők, amelyek növelik a betegség leküzdésének esélyét:

 1. A betegség, stresszes helyzet vagy gyógyszerek szedése miatt a mentelmi jog megsértése.
 2. A nyálkahártyák és a bőr kisebb károsodása.
 3. Több szexuális partner egyidejű jelenléte.
 4. Miután szexuális óvszer nélkül.

jellegzetes tünetek

A genitális herpesz tünetei és kezelése saját tulajdonságokkal bír. Amikor a HPV-2-fertőzés elsődleges fertőzése az esetek 90% -ában latens formában fordul elő. Ezért a herpesz első epizódja valójában visszaesés.

Ez a szexuális érintkezés, a stresszes helyzet, a fertőző betegség, a hipotermia, az alkoholfogyasztás és a sebészeti beavatkozások által okozott általános vagy helyi érzéstelenítés következményei lehetnek.

A genitális herpesz nőknél a kitörés lokalizálódik:

 • a húgycső külső nyílásának közelében;
 • a hüvely előestéjén és a szájban;
 • a méhnyakon;
 • közel az anushoz vagy a fenékhez.

A herpesz exacerbációjú férfiaknál a bőrkiütés a bőrön vagy a nyálkahártyán található:

 • herezacskó;
 • az anuson vagy a csípőn;
 • a fején vagy a pénisz penészén.

A herpeszes elsődleges fertőzésnél az inkubációs időszak legfeljebb 8 nap. Ezután a következő tünetek jelennek meg:

 • viszketés, vörösség és égés a nemi szervekben;
 • A bőrön vagy a nyálkahártyán kis buborékok képződnek, amelyek zavaros folyadékkal vannak feltöltve;
 • A felrobbant buborékok apró eróziókká vagy a kéreggel borított fekélyekké alakulnak át;
 • viszketés és bizsergés érzés a vizelés során;
 • amikor a méhnyak érintkezik, a nyálkahártya hiperémiás, erózióssá válik, göbös mentesítéssel;
 • nyirokcsomók a mélyedésben.

Néha általános gyengeség, rossz közérzet. A tünetek eltűnése akár 30 napot is igénybe vehet. A genitális herpesz hatékony kezelése csökkenti ezt az időszakot.

A másodlagos fertőzésnél a betegség hasonló tüneteket mutat. Egyszer az emberi testben a vírus a betegség hordozójává válik. Ebben az esetben az elengedési időszakokat helyettesíti az exacerbáció.

A herpesz vírus a gerinc ganglionok, de nem a nyálkahártyák és a bőr, így a megjelenése előtt kiütések jelennek meg, hírnökei a tünetek formájában húzó fájdalom az ideg csomópontok, viszketés és égő területen a kiütés jelenik meg.

Érezte a kellemetlen tüneteket, de nem tudja, melyik orvos kezeli a genitális herpeszet? Ha ennek a betegségnek a jelei vannak, akkor a nőknek el kell menniük a nőgyógyászhoz és a férfiakhoz az urológushoz és az andrológushoz.

A partnertől kapott vírus nem mindig kiütésekhez vezet, ennek döntő szerepe az immunrendszer állapota.

A betegség diagnosztizálása

Az immunitás állapotától függően háromféle visszatérő betegség fordul elő: aritmiás, monoton és leépülő.

Atipikus genitális herpesz esetén tünetei maszkolódnak más betegségekre, és aszimptómás betegség esetén a betegség csak speciális tesztekkel ismerhető fel.

A betegség helyes diagnosztizálásához és a genitális herpesz gyógyításának módjához forduljon szakemberhez. Az anamnézis gyűjtése mellett számos laboratóriumi vizsgálatot végeznek a herpesz típusának meghatározására.

A virológiai vizsgálat során a hólyagok tartalmát egy speciális tápközegbe helyezzük, ahol a betegség kórokozója bekövetkezik. Ez a módszer nem túl pontos, így eredményeit gyakran megkérdőjelezik.

A megbízhatóbb információkat a géndiagnosztika biztosítja, amelyben polimeráz láncreakciót alkalmaznak (meghatározzák a DNS vírus jelenlétét).

Az elemzés lehetővé teszi a kórokozó azonosítását és megkülönböztetését másoktól. Segédmódként egy enzim immunvizsgálatot alkalmaznak a vírus antitestek jelenlétének meghatározására a páciens vérében.

Herpesz kezelése

Sokan érdekli a kérdés, hogy hogyan lehet a genitális herpeszet örökre gyógyítani? Sajnálatos módon nem lesz képes teljesen megszabadulni a betegségtől, mivel a vírus, lenyelve, ott marad. A gyógyszerek segítségével gyorsabban lehet kiküszöbölni a betegség klinikai megnyilvánulásait, és meghosszabbítani az elengedés időtartamát.

gyógyszer

A terápiát tablettázott gyógyszerekkel, valamint kenőcsöket használják külső használatra.

A genitális herpesz kezelésére hatékony gyógyszerek:

 • Acyclovir (Acivir, Zovirax, Acyclovir-BSM, Virolex, Lizavir, Cyclovax);
 • "Famciclovir" (Valtrex);
 • „Penciklovir”.

A vírusölő gyógyszerek kétféleképpen alkalmazhatók - epizodikus kinevezés formájában (legfeljebb 10 napos rövid tanfolyam) és megelőző (egy-két hónapon belül).

Az orvosi gyakorlatban gyakrabban használják az "Acyclovir" tablettákat vagy kapszulákat és analógjait. A felnőtt betegeket a gyógyszer terápiás dózisa írja elő az utasításoknak megfelelően. A gyógyszeres kezelés a betegség kezdeti szakaszában segít megelőzni a kiütés megjelenését.

Ha a hólyagok megjelenését követően kezdi a kezelést, a tünetek kevésbé hangsúlyosak lesznek, és a gyógyulás gyorsabban megtörténik. A betegség gyakori visszaesése esetén érdemes vírusellenes gyógyszereket szedni a megelőzés érdekében.

Hogyan kezeljük a nemi herpeszet külső eszközökkel? Ehhez kenőcsöket használnak a betegség komplex terápiájában:

 • „Az aciklovir”;
 • "Zovirax";
 • "Viroleks";
 • "Fukortsin" (ha a bőr érintett);
 • Oksolinovuyu kenőcs.

Antivirális szerekkel együtt immunmodulátorokat írnak fel:

Ezek a gyógyszerek befolyásolják a genitális herpeszes betegek immunrendszerét, serkentve a specifikus és nem specifikus faktorokat. Ez lehetővé teszi a vírus további terjedésének megakadályozását és a relapszusok gyakoriságának csökkentését.

A betegség kezelése

Vannak bizonyos kezelési módok a genitális herpesz számára. Egy adott betegség kiválasztása a betegség típusától, annak időtartamától és a beteg állapotától függ.
A primer fertőzés elleni gyógyszerek befogadása

A visszatérő genitális herpesz kezelése

Női herpesz kezelése

Terhesség alatt az antivirális terápia nem ajánlott. Kivételek a genitális herpesz súlyos formái, amelyeket a beteg életét fenyegető más betegségek bonyolítják.

A hatékony kezeléshez ebben a helyzetben emberi immunglobulint alkalmazunk. Az első, második és harmadik trimeszterben (két héttel a bevétel várható időpontja előtt) napi háromszor 25 ml-vel intravénásan adjuk be. A komplex terápiában lehet nevezni "Viferon".

Népi jogorvoslatok

A gyógyászati ​​módszerek mellett a nemi herpesz népi gyógymódokkal is kezelhető:

 1. Teafaolaj. Az alkalmazáshoz 10 csepp olajat kell hozzáadni 400 ml forró vízben. A nemi szervek mosásához szükséges eszközök. Végezze el az eljárást lefekvés előtt.
 2. Gyógynövény gyűjtemény. Keverjük össze ugyanolyan mennyiségű nyírlevél, rétes lóhere virágok, körömvirág, pitypang gyökér és anyafejtő fűvel. 10 g kollekciót öntsünk 350 ml vízhez. Főzzük le a húslevet alacsony hőségben 5 percig. Lehűlés után szűrjük és mosás vagy fecskendezés céljából használjuk. Az eljárást naponta egyszer, két hétig tartó lefekvés előtt végzik el.
 3. A szekvencia. A herpesz kezdeti szakaszában a viszketés eltávolításához 10 gramm száraz gyógynövényt 250 ml forró vízbe öntünk, és egy órán át állni hagyjuk. Infúziós törzs, áztassa be a géz egy darabját, és tegye hozzá az érintett területet 10 percig. Ezenkívül a gyógyszert szájon át (napi kétszer 100 ml) is be lehet venni.
 4. Kamilla. Van gyulladáscsökkentő hatása, segít fájdalomcsillapításban. 5 gramm szárított virágot öntsünk 200 ml forró vizet, és hagyjuk 40 percig. Szűrje le és használja a nyálkahártyák öntözéséhez vagy a fecskendezéshez. Ezt az infúziót naponta kétszer alkalmazhatja.
 5. Hogyan történik a tengeri sóval kezelt nemi herpesz: 10 liter forrásban lévő vízben feloldjuk 50 gramm tengeri sót, és lehűtve lehűtjük az üledékes fürdőt. Az eljárást naponta végezzük (egy negyedóra 14 napig). A sóoldat kimosására nincs szükség, elég ahhoz, hogy finoman feltörjék a külső nemi szerveket.
 6. Az echinacea gyökere. Az immunrendszer erősítésére használják. A termék előállításához 20 gramm zúzott nyersanyagot 100 ml 70% -os alkohollá kell önteni. A tinktúra hetente egy sötét, hűvös helyen áll. Ezután a gyógyszert szűrtük és naponta háromszor 25 cseppet kaptak. A kezelés időtartama 2 hónap. Szükség esetén megismételhető.

Mit nem lehet tenni a betegséggel?

Ha a betegség tünetei vannak, akkor nem kell pánikolni, mert a megfelelő kezeléssel hosszú távú remisszió lehetséges. Érdemes tartózkodni a szexuális tevékenységtől egészen a herpesz megnyilvánulásainak eltűnéséig. Nem ajánlott az alkohol használata, ami a betegség provokáló tényezője.

Mielőtt orvoshoz fordulna, ne dörzsölje az érintett területet, és érintse meg kezével. Ez hozzájárul a vírus terjedéséhez és az új kiütések megjelenéséhez. Szigorúan tilos a buborékok alkohollal való kezelése, mivel nem ilyen problémák kezelésére szolgál, és nyálkahártyák vagy bőr kémiai égési sérülését okozhatja.

Sok beteg érdekli a kérdést, vajon lehet-e gyógyítani a genitális herpeszet anélkül, hogy kórházba járna? A válasz negatív. Az öngyógyítás csak súlyosbítja az állapotot és gyakori visszaesést okoz.

Lehetséges szövődmények

Szükséges tudni, hogy milyen gyorsan gyógyíthatók a genitális herpeszek, mivel az orvoshoz való idő előtti eljuttatása komplikációk jelentkezhetnek.

Időben történő kezelés nélkül a genitális herpesz válik az okaivá:

 1. Dysuria vagy neuropátia, ami akut vizeletretenciót okoz.
 2. A belső szervek súlyos fertőzése. Ez ritka esetekben fordul elő, főleg immunhiányos állapotban (zúzódások, fenék, szem nyálkahártya, orális szájgyulladás, cheilitis vagy pharyngitis előfordulása).
 3. A nőknél a genitális herpesz jelenléte megnöveli a méhnyakrák valószínűségét.
 4. Pszichológiai problémák és depresszió iránti hajlam.
 5. Az elsődleges genitális herpesz terhes nőknél 50% -ban előfordul a magzat fertőzése. Leggyakrabban ez történik a gyermek áthaladása során a herpesz által érintett nemi szerveken keresztül, és kizárt a császármetszés során. A magzat fertőzése károsítja a szemét, a bőrt és az idegrendszert, és néha a fogyatékosságot.

A betegség megelőzése

A specifikus megelőzés módszerei közé tartozik az oltóanyagok alkalmazása. De mivel a vírus speciális módon van elrendezve, nem mindig lehetséges stabil hatás elérése.

A genitális herpesz megelőzésére szolgáló nemspecifikus intézkedések:

 • mérsékelt testmozgás és egészséges életmód;
 • az alkoholfogyasztás és a dohányzás elutasítása;
 • erősíti az immunrendszert;
 • a barrier fogamzásgátlás bármilyen típusú nemben történő felhasználása További információk a barrier fogamzásgátlásáról →;
 • helyes személyi higiénia (ne használjon valaki más fehérneműt, törölközőt stb.).

Ha már a herpeszvírussal fertőzött, hogy megelőzze a gyakori exacerbációkat, kerülje a túlmelegedést és a hipotermiát, vegye be a vitaminok komplexeit a megelőzés céljából. Legyen figyelmes a testére, és mindig egészséges maradjon!

Szerző: Inna Verbovaya,
különösen a Mama66.com számára

Hatékony kenőcs a herpesztől az intim zónában

Az intim zónában lévő herpeszből származó kenőcs a herpesz fertőzés komplex terápiájának egyik eleme, de nem a kezelés fő módja.

A genitális szervek és a környező szövetek vereségét genitális herpesznek nevezik, ami a második típusú herpes simplex vírust (HSV-2) okozza. A betegség mindenféle módon fordul elő, ezért a kezelést csak egy orvos írhatja fel, és egyénileg kiválaszthatja a terápiás rendszert.

A herpesz elleni gyógyszereket különböző gyógyszerkészítmények gyártják:

 1. Tabletta. Az orvos által kijelölt rendszer szerint befelé alkalmazzuk.
 2. Puha gyógyszerek (kenőcs, krém, gél) - helyi kezeléshez.
 3. Porok az injekciós oldat hígításához - súlyos herpeszes lézióhoz.

A cél a herpesz kezelés intim helyeken - korábbi felmondása helyi tünetek, hogy hozza kényelmetlenséget a betegnek, és akadályozzák a minőségi életét. Jellemzően, az orvos a gyógyszer bevételtől vagy az injekciótól (attól függően, hogy a súlyossági foka a folyamat), és a dózisforma topikális expozíció a vírus a kenőcs, krém vagy gél. Ugyanakkor immunstimuláló terápiát hajtanak végre, mivel a második típusú herpes simplex vírus aktívan befolyásolja a gyengített immunállapotú embereket.

Nézzük részletesebben a HSV-2 helyi hatásának módját a herpesz elleni kenőcs segítségével.

A herpesz helyi kezelésének előnyei a nemi szerveken:

 1. Könnyű olajos konzisztencia, amely jól alkalmazható és nem irritálja a bőrt. Lágyító hatása van.
 2. A komplikációk minimális kockázata (csak a helyi hámozás a kenőcs hosszan tartó használatával).
 3. A mellékhatások és ellenjavallatok kismértékű felsorolása.
 4. A lokális tünetek gyors megszüntetése intim helyen és a beteg munkaképtelenségének csökkentése.
 5. A kiütések új hulláma és terjedése a környező szövetekbe.
 6. Néhány típusú kenőcs alkalmazható terhesség és szoptatás alatt.

A genitális herpesz helyi kezelésének hátránya, hogy csak az alapvető kezelés egyik kiegészítő módja, és nem fogja enyhíteni a beteg állapotát és a lehetséges szövődményeket.

Kenőcsök a nemi herpesz kezelésére

Acyclovir Hexal

Ez az első kapcsolat a genitális herpesz elsődleges epizódjának kezelésében az Acyclovir tablettával kombinálva. Vékony réteget alkalmazzon 4 óránként a bőr és a nyálkahártyák érintett területeire. A kezelés folyamata - legfeljebb 10 napig (a kiütés elemeinek gyógyulásáig).

 • A gyógyszer allergiája (égő, bőrpír, fokozott klinikai tünetek).
 • Terhes és szoptató (a gyógyszer jól átjut a placentán és az anyatejbe).

Az acyclovir kezelésében a herpeszvírusnak a hatóanyaggal szembeni rezisztenciája gyakran kialakul, és ha visszaesik, a terápia hatékonysága alacsony lesz.

Alpizarin kenőcs

A gyógyszer növény. A gyártás nyersanyaga az alpesi és sárguló fillérek vagy mangó levelek gyógynövénye. Vírusellenes hatása, serkenti a helyi immunitást (aktiválja az interferon termelését), eltávolítja a gyulladást. Amikor a folyamat a nemi szervek bőrére és a környező bőrelváltozásokra (combok, perineum, fenék) lokalizálódik, 5% -os kenőcsöt használnak. A nyálkahártyákat a hatóanyag 2% -os koncentrációjával lehet megkenni.

A kenőcsöt naponta 6 alkalommal alkalmazzák 7 napig. Az orvos meghosszabbíthatja a kezelés időtartama 1 hónapig, mert a gyógyszernek nincsenek mellékhatásai és ellenjavallatai. Csak a bőr felső rétegei felszívódnak. A vírusnak a hatóanyaggal szembeni stabilitását nem azonosították. A kenőcs hatásának spektruma magában foglalja a baktériumokat, amelyek megakadályozzák a bőrkiütés elemeinek nedvességét.

Oksolinovaya kenőcs

A populáció tud erről a kenőcsről az influenzajárványokban, de a gyógyszer a nemi herpeszben bizonyult. A kenőcs jól tolerálható, nem ajánlott gyermekeknek és terhes nőknek. Megvizsgálták az egyéni intolerancia eseteit.

Devirs

A krém aktív összetevője a ribavirin. Külsőleg alkalmazzuk, amíg a betegség tünetei megállnak.

 • Allergia a ribavirinre.
 • Gyermekek és serdülőkorúak (18 éves korig).
 • Terhesség és szoptatás.

Nem szabad veseelégtelenségre és mindkét nemre alkalmazni, akik tervezik a gyermek elszaporodását.

Mellékhatások:
Allergiás reakció kiütések formájában.

Gerpferon

A kombinált kenőcs hatással van a vírus reprodukciójára, aktiválja a helyi védő tulajdonságokat, enyhíti a gyulladást és fájdalomcsillapító hatást fejt ki.

 • Az emberi interferon gátolja a fertőzött sejtek vírusszaporodását, és fokozza a beteg helyi immunitásának aktivitását.
 • Az akiklovir hatásos anti-herpesz hatással bír.
 • A Lidocaine helyi érzéstelenítő elváltozásokat eredményez, mérsékelten csökkenti az égést és a viszketést.

A gyógyszert a genitális herpesz vészmegelőzésére lehet felhasználni, de legkésőbb két órával a védtelen érintkezés után.

A hatóanyagot naponta 5 alkalommal vékony rétegen alkalmazza az érintett területeken. A kezelést 7 napon keresztül végezzük.

 • Érzékenység a kenőcs összetevőire.
 • Terhes és szoptató nők.

Káros hatások:
A kenőcs hosszú idejű használatának helyénél jelentéktelen bőrhámlás lehet.

panavir

Ez egy burgonyahombás kivonat. Has maximális hatás az első jele a herpesz, ez stimulálja az interferon a bőrt és a nyálkahártyákat, megáll gyulladás, enyhíti a fájdalmat, égő érzés, és viszketés rendelkezik helyi hűtőhatás, felgyorsítja a szövetek regenerálódását.

Kenőcs alkalmazható azokon a területeken, amelyek a herpeszvírus által előidézett 5 napig terjedő gyakorisággal naponta 5 alkalommal fordulnak elő.

Vizsgálatok a gyógyszer azt mutatta, hogy nem okoz mutációt és deformitások a terhesség korai szakaszában, nem karcinogén antiallergén és nincs toxikus hatása az embrió és a magzat. Ezért a Panavir alkalmazása terhesség alatt lehetséges.

 • Egyéni intolerancia.
 • Kor 18 éves korig.

Mellékhatások:
Lehet, hogy enyhén vörösödik és viszket, egyedül halad a lehető legrövidebb idő alatt.

Helepin

A vírusellenes fitopreparációk csoportjából származó gyógyszer. Az akció a helyi immunitás növelésére alapul. A hatóanyag egy száraz desmondium kanadai gyógynövény kivonat.

Alkalmazható a herpesz által napi 2-6 alkalommal érintett területekre. A terápia folyamata - legfeljebb 10 napig. Nem volt ellenjavallat és mellékhatás.

Viru-Merz Serol

Vírusellenes gél. A hatóanyag a tromantadin. A gél megakadályozza a helyi szaporodást, és gyorsan a kiütés regressziójához vezet. A kontraindikációk és a mellékhatások nem ismertek, ezért gondosan kell alkalmazni a gyermekek és a terhes nők számára. Használja 7 napig 5 alkalommal naponta, vékony réteget alkalmazva a kiütés elemeire.

Fenistil Pencivir

Krém, amely aktívan neutralizálja a vírust és megakadályozza további reprodukcióját. A hatóanyag aktív komponense a penciklovir. A genitális herpesz tüneteinek megszüntetése a legrövidebb idő alatt történik, átlagosan 3-4 nap.

Alkalmazza a krémet 2 óránként, finoman dörzsölve az érintett területekre. A gyógyszertárakban külön csomagot adnak el - egy kis bőröndöt, amelynek belsejében egy krémes cső és egy eldobható applikátor található a biztonságos alkalmazáshoz. A tükör belsejében van beépítve, ami segít abban, hogy a krémet a páciensnek intim környezetben mások segítségére vigye.

A kontraindikációk fiatal korban (18 év alatt) és a terhesség és a laktáció állapotában vannak.

Hogyan kell kenőt alkalmazni a genitális herpeszről?

 • A kenőcs alkalmazása előtt alaposan mosson kezet szappannal, és még jobbá is, kezelje a fertőző bőrt.
 • Tegye ki a herpeszes kiütés WC-helyeit, de ne dörzsölje a kiütés elemeit. Szárazra törölje a papírtörlőt.


A kenőcs bőrre és nyálkahártyákra történő alkalmazásának technikája:

 • A kenőcs alkalmazása előtt a bőrre érzékenységet el kell végezni. Ehhez kicsi kenőcsöt dörzsölnek az alkar belső felületére, és az eredményt 30 perc után értékelik. Ha nincs vörösség és kellemetlen érzés, használhatja a kábítószert.
 • Kerülje a közvetlen bőrkiütést bőrkiütéssel. Erre a célra gyapotszivacsot vagy pamut törlőkendőt használhat.
 • Nem tudja újra alkalmazni a készüléket a kenőcs alkalmazására, mert ez újabb kiütések fellángolásához vezethet.
 • A leghatékonyabb alkalmazás egy közeli személy segítségével történik. Tehát a kiütés összes elemét lefedik, és a helyreállítás hamarabb megtörténik.

A helyi kezelés időzítésének betartása:

 • A sérülés helyszínét a lehető leghamarabb meg kell koptatni, az első megnyilvánulásokban (viszketés, raspiraniya érzés a kiütés jövőbeli elemeinek helyén).
 • Abban az esetben, ha a bőrkiütés megállt, és nincsenek új elemek, az előírt kezelést be kell fejezni. Sok beteg hibája a kezelés nem engedélyezett abbahagyása a "virágzó" időszak alatt.


A genitális herpesz kezelése során nem szabad gondolkodni, hogy a kenőcsök használata megóvja önt és partnerét a herpesz fertőzéstől. Ezért javasoljuk, hogy szedjék fel a szexuális kapcsolatot a kezelés idején, vagy használjon óvszert. A partneret meg kell vizsgálni a herpesz vírus szállításához, és amennyiben találják, herpeticus terápiát kell alkalmazni. Ellenkező esetben a kezelés hatékonysága és az elengedés időzítése alacsony lesz.

A genitális herpesz kezelése és a pénzeszközök kiválasztásának helyes megközelítése

A genitális herpesz kezelése számos különböző módszert alkalmaz. Néhány tényezőtől függ. A felnőtteknél a gyermekek egyszeri kezelését lehet enyhén beállítani, és a terhes nőkben ez teljesen más. Sokan profilaktikus kezelésre használják, amikor megtudják, hogy szexuális partnereik krónikus herpetikus fertőzéssel rendelkeznek, a genitális területen lokalizálódnak, és az ilyen embereknek külön kezelési terv van. Az alábbiakban megfontoljuk, hogyan kezeljük a nemi herpeszet kenőcsökkel és tablettákkal, beszéljünk a népi módszerekről és mennyire hatékonyak azok. És figyelj arra is, hogy lehet-e gyógyítani a genitális herpeszet, hogy soha ne zavarjon újra.

Mi fontos a kezelés előtt

Mivel a genitális herpesz kezelésére vonatkozó információkra kíváncsi, valószínűleg már ismert a betegség okai és tünetei. De érdemes megosztani néhány fogalmat a genitális herpesz kezelésében, és ennek az információnak a fontosságát nehéz túlbecsülni. Kezdjük azzal a ténnyel, hogy nem kell vakon hinni a genitális herpesz kezelési rendjében dózisok alkalmazásával. Mivel az antivirális gyógyszereknek az a tulajdonsága, hogy komoly szövődményeket okoznak az immunrendszer különböző hatékonyságával és tünetmentes, sőt nem súlyos betegségek jelenlétében, amelyekről még nem is tudsz. Ezért a kezelést a kezelőorvosnak kell bízni. De a ismerősnek, a cikk végén meg fogjuk adni egy feltételes rendszert a genitális herpesz kezelésére.

Emellett fontos tudni, hogy visszatérő genitális herpesz és primer fertőzés van. A genitális herpesz kezelése különbözhet a betegség formájától, ezért érdemes laboratóriumi diagnózist végezni a herpes simplex vírus krónikus vagy primer herpetikus fertőzésének jelenlétében.

Ha nem tudja, melyik orvos kezeli a nemi herpeszet, akkor itt meg kell érteni, hogy ez egy nemi betegség. Ezért a legjobb, ha egy venerológushoz fordul. De a nőgyógyász, az urológus és az andrológus is illetékes lesz a kezelésben, ezért ha fertőzés gyanúja merül fel, a négy fent említett orvos egyikére hivatkozhat.

És mielőtt elkezdenénk a figyelmet arra, hogyan lehet megszabadulni a genitális herpesz, tudnia kell, hogy a gyógyítás genitális herpesz örökre lehetetlen. De ne aggódj, a herpesz fertőzés különböző típusú belépő a test nem gyógyítható, de fontos, hogyan lehetne jobban kezelni azt, hogy megpróbálják elnyomni a vírust örökre, és ez lehet, a helyes megközelítés a kezelésre.

Hogyan és mi a genitális herpesz kezelésére

Ma megfontoljuk a genitális herpesz eszközeit, feltételesen három típusba osztva azokat. Ezek helyi és belső használatra való felkészülések, valamint azt is meg fogjuk érteni, hogy mit lehet alkalmazni a nemi herpesz ellen a hagyományos orvoslás módszereiről. És külön figyelmet szentel az Acyclovirnek.

A mai világban, sokan szenvednek herpesz fertőzés okozta a herpes simplex vírus a nemi szervek területén, és kíváncsi, hogyan kell gyorsan gyógyítja a genitális herpesz, elfelejtik, hogy egyedül kenőcsök vagy antivirális szereket nem lehet csinálni. Annak érdekében, hogy megfelelően kezeli a herpesz fertőzés szükség van nem csak érinti a vírus, hanem segíti az immunrendszert a harcot egyedül. Kezdjük a helyi előkészületekkel.

Helyi alkalmazásra szánt készítmények

A kenőcsök, gélek és krémek formájában nemcsak a tünetek enyhítésére, hanem a vírus elleni küzdelemre is alkalmasak. Ez különösen vonatkozik a vírusellenes szerekre, amelyekre figyelni fogunk.

Fontolja meg a nemi herpesz helyi kezelésére szolgáló gyógyszereket:

 • aciklovir;
 • Fenistil;
 • Zovirax;
 • panavir;
 • Miramistin;
 • Viru-Merz Serol.

Ezek a leghíresebb, megfizethető és hatékony eszközök a herpes simplex vírus elleni kenőcsök és krémek elleni küzdelemhez. Ez utóbbi gyógyszert leginkább az első tünetekhez alkalmazzák, amikor a genitális területeken a viszketés vagy égés megjelenik.

Most meg kell vizsgálni, hogyan kell kezelni a herpeszet a nemi szerveken az alábbi eszközök segítségével, nevezetesen azok alkalmazásával:

 1. Először a krémet a tiszta bőrre kell felhordni, szappannal mosni és jól megszáradni, a dózisokkal, amelyeket a gyógyszer utasításai szerint ajánlunk.
 2. Másodszor, annak érdekében, hogy ne vigyük át a vírus a genitális herpesz az ujjaidat, és nem megfázni sebek a kézen kell használni, például egy vattacsomót kezelésére herpeszes hólyagok.
 3. Harmadszor, meg kell felelni az orvosnak a gyógyszer felhasználási mennyiségére vonatkozó ajánlásaival, hogy az ügynök jó eredményt produkáljon.

Helyi gyógyszerek alkalmazása a genitális herpesz kezelésére négy problémát oldunk meg:

 • a viszketés és az égés elleni küzdelem;
 • fájdalomcsillapítás a nemi szerveken;
 • a vírus csökkent aktivitása;
 • segítünk a bőrbetegségek gyógyításában.

Minden aktuális hatóanyag képes a genitális herpesz nagyon hatékony kezelésére, alkalmazva őket, amikor a herpeszkiütés első jeleit észlelik, legyen az Miramistin vagy Zovirax. Kezdetben a herpesznek van egy kis koncentrációja a vírusegységeknek, amely lehetővé teszi a jó immunitással való kijavítását csak kenőcsökkel.

A miramisztin nemcsak a nemi betegségek és különösen a genitális herpesz kezelésénél, hanem a betegségek megelőzésében is igen hatásos, mivel antivirális, antibakteriális és antiszeptikus is.

Készítmények tabletták formájában

A genitális herpesz tabletta sokkal gyakrabban van előírva, mint a kenőcsök. Bizonyos esetekben, a betegség súlyos szakaszában vagy relapszus esetén, az intravénásan beadott vírusellenes szerek injekcióit gyakran fel lehet írni. A genitális herpesz komplex kezelésére nem csak antivirális szereket használnak, hanem immunmodulátorokat is.

Fontolja meg, hogyan kell kezelni a genitális herpeszet immunmodulátorokkal és vírusellenes tablettákkal, nevezetesen azokat a gyógyszereket, amelyeket gyakrabban írnak fel a szakemberek:

 • valaciklovir;
 • aciklovir;
 • tsikloferon;
 • viferon;
 • Likopid;
 • Famvir;
 • panavir;
 • famciklovirrel;
 • Zovirax.

Ezek közül az alapok közül érdemes megemlíteni az antivirális szereket, amelyek hatásosnak bizonyultak herpesz fertőzés kezelésében - ezek a Zovirax, Acyclovir, Valaciclovir, Famvir. A genitális herpesz esetén a ciklovirt a leggyakrabban kiürítik. Analógja a Zovirax, ugyanaz a gyógyszer, de hatékonyabbnak tekinthető, mivel nagy hatóanyag koncentrációt tartalmaz - az acyclovir. Az acyclovir vagy ugyanazon Zovirax előnyös a Valaciclovir vagy a Famciclovir számára, mivel az utóbbiak a gyomorba szívódott tulajdonságokkal rendelkeznek.

A páravirtás hatékony gyógymód, de a betegség súlyos betegségének beadása intravénás injekció formájában történik, vagy a hüvelyi herpeszes nők esetében előírt, végbélkúp formájában. Famvir elég jó előkészítés és aktívan küzd a törzs herpesz vírus, amely már kidolgozott egy tolerancia aciklovir.

A fenti listában szereplő immunmodulátorok olyan gyógyszereket kapnak, mint a Likopid, a Viferon és a Tsikloferon. Ezek az anyagok nem csak a vírus elleni küzdelemre irányulnak, mint például a Cycloferon immunmodulátor, amely még mindig vírusellenes és gyulladáscsökkentő gyógyszer, de képes szabályozási hatást gyakorolni az immunitásra is.

Népi jogorvoslatok a nemi herpesz kezelésére

Vannak, akik információt keresnek a genitális herpesz gyógyítására csak a hagyományos orvoslás segítségével, de ez lehetetlen. A genitális herpesz népi jogorvoslatok kezelését csak komplex gyógyszeres kezeléssel szabad elvégezni. Még akkor is, ha ideiglenesen eltávolíthatja a tüneteket a bőrön, a vírus a szervezetben hamarosan újra megjelenik. A genitális herpesz gyógyszereinek használata azonban gyorsabban gyógyulhat, ha kombinálhatja a népi gyógyszereket a gyógyszerekkel.

Válasszunk két receptet, amelyek segítenek a herpesz kezelésében a nemi szerveken:

 1. Tisztaság és méz. Vegyünk egy evőkanál celandint és egy evőkanál mézet. Keverjük mindaddig, amíg egyenletes tömeget nem kapunk. A jövőben ez a "kenőcs" szükséges ahhoz, hogy megkenje a bőr azon területeit, ahol a herpetikus kitörések jelentek meg. Naponta háromszor kell használni.
 2. Illóolajok. Ehhez a recepthez két evőkanál olívaolajat, három csepp muskátliumot és három csepp levendűt viszünk. Ezután az ezzel a javítással megnedvesített pamutszivacsot kötni kell az érintett bőrfelülethez kötődő kötéssel, ha ez fizikailag kivitelezhető.

A herpeszkiütés kezelésére a genitális területeken még sok recept van, de ezek mind kevésbé hatékonyak, mint az antivirális kenőcsök, vagy olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek nem olyan könnyen hozzáférhetőek, mint a helyi gyógyszerek, és gyakran drágábbak.

Feltételes kezelés

Az alábbiakban megismerkedhet a kezelés rendszerével, és megértheti, hogy az orvos hogyan kezeli bizonyos gyógyszerek kinevezését, de ezt a rendszert az orvos személyre szabhatja.

Hogyan és mit gyógyítanak a nemi herpeszek: gyógyszerek és népi gyógymódok

A genitális herpesz nagyon kellemetlen betegség, melyet a herpes simplex vírus 2-es típusának a szervezetbe való bevétele okoz.

A betegség nem kezelhető, a terápia csak a tünetek enyhítésére és az elengedés meghosszabbítására irányul. A patológiát gyakori gyakoribb kitörések jellemzik.

Bővebben a betegségről

A 2. típusú Herpes simplex vírust egy fertőzött személlyel közösülés során továbbítják. A partner nem feltétlenül rendelkezik a betegség súlyos tüneteivel, de ő lesz a vírus hordozója. A munka során függőleges módon megfertőzik a gyermeket az anyától. A herpesz átvitelének közös módja nem kizárt, de a klinikai gyógyászatban rendkívül ritka, mivel a kórokozó nem sokáig él az emberi testen kívül.

A tünetek az elsődleges fertőzés utáni inkubációs időszak vége után jelentkeznek, és minden alkalommal, amikor újra megjelenik. Többféle kiütés formájában jelenik meg, amely fehér folyadék tartalmú buborék formájában jelenik meg. A kiütés a genitális szervek nyálkahártyáján he- lyezkedik fel, a fejlődés különböző szakaszaiban - a vezikula képződésében, töltésében, önálló feltörésében, fekélyek megjelenésében és a héjak bevonásával. Ez kíséri viszketés és égő fájdalom, amikor megérinti. Általános jellegű jelek lehetnek: letargia, láz, fejfájás. A kiütés időtartama a kezdeti stádiumtól kezdve a korpák 7 és 10 nap közötti süllyedéséhez. Reakciókat okozhat fertőző betegségek, hipotermia, az immunrendszer depressziója, az alkoholfogyasztás.

A betegség diagnosztizálása: PCR-analízis, a hüvely kenetének vizsgálata, vérvizsgálat a herpes simplex vírus elleni antitestek meghatározására.

A genitális herpesz terápiájának módszerei

A betegség kellemetlen tüneteinek gyorsabb megszabadulása és a kórokozó vírusok aktivitásának elfojtása érdekében a herpesz hosszú távú remisszióhoz vezető integrált megközelítést igényel, amely a következő szempontokat tartalmazza:

 • vírusellenes szerek (tabletták, injekciók);
 • hagyományos orvoslás;
 • helyi hatásspektrum-alkalmazások (kenőcsök, gélek, krémek) alkalmazása.

A terápia magában foglalja az immunmodulátorok kötelező bevitelét, amely visszaállítja a test védő funkcióit és megakadályozza a visszaesést.

Gyulladáscsökkentő gyógyszerek

A genitális herpesz hatékony hatásmechanizmusa, amely gyulladáscsökkentő hatással bír, és célja a kórokozó mikroflóra elnyomása:

 1. Az aciklovir. Oldatképző tabletták és injekcióhoz való por. Az Acyclovir injekciót ajánlott gyakori tünetekkel járó gyakori visszaeséseknél. A kezelés időtartama 5-7 nap. Ha szükséges, ismételje meg, 2-4 héten belül szünetet kell tartania. Adagolás: 200 mg tabletta legfeljebb napi 5 alkalommal. Injekciók: 250 mg hatóanyag, 10 ml vízben hígítva, naponta háromszor. A kezelés időtartama 3-5 nap.
 2. Valaciklovir. Oldatképző tabletták és oldatos injekció. A tabletták adagja naponta kétszer 500 mg-ot hagy maga után. Az injekciókat naponta 1-2 alkalommal adják be, egyetlen adag 40 mg. A terápia időtartama 2-5 nap.
 3. Famvir (más néven Famciclovir). A felszabadulás formája tabletta, a dózis egyszerre 250 mg, naponta háromszor. A terápia időtartama 3-7 nap.

Hogyan működnek a gyulladáscsökkentő szerek a 2-es típusú herpes simplex vírussal: a hatóanyag aktív komponensei a vírus DNS-jébe kerülnek, megállítva növekedését és reprodukcióját. Az acyclovir és a valaciclovir rövid távú hatást fejtenek ki, ha a megelőző intézkedések be nem tartása esetén visszaesés lehetséges. Ezeknek a gyógyszereknek az előnyei az oldalsó tünetek hiánya.

A Famvir hatásos vírusellenes, hosszantartó hatással, de toxikus hatással van a szervezetre.

Helyi hatókörű gyógyszerek

A kenőcsök, gélek és krémek, amelyek a vírusellenes spektrum komponenseit tartalmazzák, célja a betegség jeleinek elfojtása és a herpesz további előrehaladásának megakadályozása. A bőrkiütés vesikulumai fel vannak töltve olyan folyadékokkal, amelyekben a vírus van. A kiütés integritásának megsértése a genitális szervek nyálkahártyáinak nagyobb területére kiterjedő herpesz elváltozásokhoz vezet.

A nemi genitális herpesz kezelésében hatásos helyi hatásspektrum készítése:

Az alkalmazás módja és az összes készítményre vonatkozó kérelmek száma azonos. Használat előtt szükség van a szexuális szervek higiéniájára, száraz, törülközővel. Mossa le a kezét, kis mennyiségű krémet, kenőcsöket egy pamut törlőruhára, és a nyálkahártya, a bőr sérült területét kenje be. Csak a gyulladás fókuszára alkalmazható, nem szükséges a bőr felszínének feltérképezése. Alkalmazások száma napi 4-6 alkalommal.

A gyógyszer megválasztását meg kell állapodni a kezelőorvosnál.

Hagyományos gyógyszer

A gyógynövényeken alapuló csalánkiütések és tinktúrák antivirális spektruma, a nyálkahártya gyors gyógyulására és a kiütés csökkentésére szolgál. A legjobb receptek:

 1. A növényi kollekciótól való kivágás a nemi szervek kezelésére: egyenlő arányban keverje össze a szárított, apróra vágott leveleket, a nyírfa, a gyöngyház, a málnát. 2 evőkanál a gyűjteménye öntsön 0,5 liter forró vizet, ragaszkodjon 2 óra, csatorna. Használja naponta kétszer mosáshoz.
 2. 50 gramm celandint, 50 gramm mézet keverve, a kapott keveréket gyapotszövetre kell felhordani. Használja minden nap lefekvés előtt. A terméket hűvös helyen tárolja.
 3. Gyógynövényes bogyókészítés belső fogadáshoz. Szárított és zúzott, egyenlő arányban, balzsam, kamilla, anyafej, málna (levelek), kakukkfű, mix. 2 evőkanálnyi kollekciót öntsünk 500 ml forró vizet. Ragaszkodjon 1 óra, törzs. Naponta kétszer egy fél pohárért. A felvételi kurzus 2 hét.

A betegség gyógyítása csak a hagyományos orvoslással lehetetlen. Átfogó gyógykezelés szükséges antivirális gyógyszerek alkalmazásával.

immunmodulátor

A remisszió során az immunrendszer helyreállítására és a genitális herpesz megismétlődésének megakadályozására szolgáló gyógyszerek kerülnek. Milyen eszközöket javasol az orvosok:

 1. Imunofan: intramuszkuláris injekció, 1 ml dózis, minden második napon beadva. A kurzus 5 injekció.
 2. panavir: Intravénásan adjuk be. Adagolás 3 ml. A kezelés folyamata - 1 alkalommal három nap alatt, csak 5 injekció.
 3. Galavite: 1-3 tablettát naponta 21 napig.
 4. ridostin: Intramuszkulárisan adjuk be 3 naponta. A kurzus 3 injekcióból áll.

Szükség esetén ismételje meg a szünetet 1 hónap alatt.

Sürgősségi segélyeszközök

Ha nem volt védett szexuális kapcsolat, ajánlott antiszeptikus hatást kifejtő eszközöket alkalmazni, és megakadályozni a vírusnak a vérbe való behatolását, ha a partnernek genitális herpeszje van:

 1. Miramisztin-oldat 0,1%. A nemi szervek nyálkahártyáinak kezelésére. Öblítse le az ágyék területét vízzel és szappannal, majd száraz. Nedves egy tampont a gyógyszerben, helyezze be a hüvelybe, vagy kezelje a nyálkahártyákat. A védekezés nélküli nap folyamán 2-4 alkalommal folytassa az eljárást.
 2. Betadine. Formanyomtatvány: kenőcs, oldat, hüvelykúpok. Egy oldattal (nedvesítse meg a pamut szivacsot), kezelje a nemi szerveket, vagy vigye kenőcsöt a nyálkahártyákra. Naponta 1-3 alkalommal kell felhordani. Tanfolyam - 1-2 nappal a nemi közösülés után.

A 2. típusú herpes simplex vírus jelenlétére vonatkozó laboratóriumi vizsgálatok benyújtása legkorábban 2 héttel - egy hónappal az állítólagos fertőzés után.

Orvosok észrevételei

Ha a kezelés teljes időtartama befejeződött, a tünetek eltűntek, ez azt jelenti, hogy a betegség teljesen eltűnt? - Az 1. és 2. típusú herpesz gyógyíthatatlan. A vírus, amikor be van csapva a testben, örökre megmarad. A modern gyógyszerek segítségével folyamatosan meghosszabbíthatja az elengedést. A herpesz hiányának fő feltétele az immunmodulátorok és vírusellenes szerek bevitele, megelőzése. A Valacyclovir rendszeres gyógyszere 75% -kal csökkenti a relapszus valószínűségét.

A partner remisszióban herpeszes. Mi a valószínűsége a nem védett szexuális fertőzésnek? - A vírus a betegség állapotától függetlenül továbbítódik. Az óvszer nélküli szex után, ha nem bízik a partnerben, használjon Vokadint, Polyvidon jódot, Betadint. A hatás csak akkor lesz, ha azokat az intim affinitás után legkésőbb 1-2 órával alkalmazzák.

A mangán segít a genitális herpeszben? - Nem, a herpetikus kitörések kezelésének ezt a módját hosszú ideig nem alkalmazták. Hatékonysága kétséges, az égési nyálkahártya kockázata nagy. Ajánlatos az Acyclovir hatóanyagot tablettákban vagy injekció elkészítéséhez.

Az Alpizarin kenőcs hatékony a genitális herpesz kezelésében? - Nem, klinikai vizsgálatok szerint ez a gyógyszer lényegesen alacsonyabb az ilyen vírusellenes szerekkel, mint az Acyclovir vagy a Valaciclovir. Használata csak a betegség jeleinek intenzitásának megakadályozására szolgál.

Kaphatok kiütéses celandint? - A kiütést eltávolíthatja, de nincs mód a herpeszvírus elpusztítására a nyálkahártyákon. A kívánt hatás elérése érdekében egy celandin kicsi, antivirális gyógyszerek alkalmazása szükséges.

következtetés

A genitális herpesz kezelését nemcsak a relapszus idején kell elvégezni, hanem vírusellenes szerekkel, de remisszióval is, az immunmodulátorok rendszeres bevitelével. A gyógyszerek kiválasztása és azok dózisa összhangban legyen az orvossal.