metronidazol

A metronidazol népszerű antimikrobiális gyógyszer, amely számos farmakológiai hatással jár, gyakran a különböző patológiák komplex kezelésében.

A baktericid hatás az, hogy a gyógyszer képes befolyásolni a káros anaerob mikroorganizmusok légzési folyamatait és a nukleinsavak szintézisét.

A gyógyszert az orvosi gyakorlatban protozoális fertőző betegségek, csontok és ízületek fertőző betegségei, a hasüreg fertőző betegségei kezelésére használják.

Klinikai és farmakológiai csoport

Antiprotozoális készítmény antibakteriális hatással.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyibe kerül a Metronidazole? A gyógyszertárak átlagos ára 20 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A metronidazol tabletta fehér vagy fehér, sárgás-zöld színű színű, lapos hengeres, elválasztási kockázatú. A gyógyszer fő hatóanyaga a metronidazol, 250 mg-os tablettában. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is:

 • Talkum.
 • Burgonyakeményítő.
 • Sztearinsav.

A metronidazol tablettákat 10 és 20 darabos buborékcsomagolásba csomagolják. A karton csomag 1-től 10 buborékcsomagot tartalmaz, megfelelő számú tablettával és használati utasítással.

Farmakológiai hatás

Antibakteriális gyógyszer egy speciális hatásmechanizmusa, amely magában foglalja az aktiválás biokémiai helyreállítási ötödik nitro keresztül intracelluláris transzport fehérjék egysejtűek és anaerob mechanizmusok leírt használati utasítás. A visszaállított sejtek kölcsönhatásba lépnek a mikroorganizmusok DNS-jével, melyet nukleinsav szintézisének gátlásával kísérnek. Ennek eredményeképpen a baktériumok azonnal meghalnak.

Az antibakteriális tabletta készítmény tartalmaz információt arról, hogy hatékony a gram-negatív és néhány pozitív anaerob ellen. A kórokozó mikroorganizmusok megsemmisítéséhez szükséges minimális elnyomó koncentráció 0,125-6,25 μg / ml dózis. Az antibiotikum az amoxicillinnel együtt aktív a Helicobacter pylori ellen, mivel ez a gyógyszer-kombináció segíti az ellenállás kialakulását.

A "Metronidazole" gyógyszer nem aktív az aerob mikroorganizmusok és az anaerobok fakultatív formái ellen. Meg kell jegyezni, hogy vegyes növényzet jelenlétében ez a gyógyszer szinergikusan hat az antibiotikumokkal szemben, amelyek hatékonyak az egyszerű aerobokkal szemben. A metronidazol hatással van a tumorokra, növelve a sugárzással szembeni érzékenységüket. A gyógyszer diszulfram-szerű hatással rendelkezik, amely szenzibilizáló hatású az alkohollá, és javító folyamatot is vált ki.

Használati utasítások

Mi segít? A metranidazolt a következő esetekben alkalmazzák:

 • alkoholizmussal;
 • gasztritisz és nyombélfekély kezelésére;
 • a Bacteroides spp. által kiváltott fertőzésekkel. (Fertőző betegségek a hasüreg, kismedencei szervek, fertőző betegségek a lágy szövetek és a bőr, petefészek tályog, petevezeték, hüvelyi mandzsetta fertőzések a műtét után);
 • A protozoon-fertőzések (bél- vagy extraintesztinális amebiasis, balantidiasis, kután leishmaniasis, trichomoniasis, Trichomonas húgycsőgyulladás, giardiazise, ​​Trichomonas vaginalis);
 • a központi idegrendszer fertőző betegségeinek, csontjainak és ízületeinek kezelésére, amelyeket a Bacteroides spp. aktivitása okoz;
 • antibiotikumok alkalmazásával járó pseudomembranosus colitis; a mellékhatás, a nőgyógyászati ​​műtétek, a perifériás végbélműködés megelőzésére.

A metronidazol kúpokat az urogenitális trichomoniasis és bakteriális vaginitis kezelésére használják, amelyek a gyógyszerre érzékeny mikroorganizmusok által okozottak.

Ellenjavallatok

 • laktációs időszak;
 • leukopenia (beleértve az anamnézist is);
 • a központi idegrendszer szerves károsodása (beleértve az epilepsziát);
 • fokozott érzékenység a metronidazol hatóanyag összetételére, amelyből mellékhatások alakulhatnak ki;
 • májelégtelenség (nagy dózisok kijelölése esetén);
 • terhesség (1 ciklus).

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

A gyógyszer kategorikusan ellenjavallt az első trimeszterben. A II. És III. Pontban a gyógyszert kizárólag a kezelőorvos döntése alapján írják fel.

A szoptatott gyermeket át kell adni a mesterséges táplálékba, ha szükség van a metronidazol kinevezésére.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasítás azt jelzi, hogy a Metronidazole tablettákat szájon át, étkezés közben vagy után (vagy rántott tej) szedik rágás nélkül.

 1. Giardiasis - 15 mg / kg / nap 3 osztott adagban 5 napig.
 2. Giardiasis - 500 mg 2 alkalommal / nap 5-7 napig. Gyermekek 1 év alatti - 125 mg / nap, 2-4 éves -, de 250 mg / nap, 5-8 év - 375 mg / nap több mint 8 év - 500 mg / nap (két adag). A kezelés időtartama 5 nap.
 3. A krónikus amoebiásisban a napi adag 1,5 g, 3 osztva, 5-10 napig.
 4. Felnőttek: tünetmentes amebiasis esetén (ha cisztát észlelnek), a napi adag 1-1,5 g (500 mg 2-3 alkalommal / nap) 5-7 napig.
 5. Akut amoebás vizenyőben - 2,25 g 3 adagban, amíg a tünetek abbamaradnak.
 6. Balantidáz esetén - 750 mg 3 alkalommal / nap 5-6 napig.
 7. Máj tályog - a maximális napi adag - 2,5 g 1 vagy 2-3 dózisban, 3-5 napig, antibiotikumokkal (tetraciklinekkel) és egyéb terápiás módszerekkel kombinálva. Gyermekek 1-3 évesek - a felnőtt dózis 1/4-e, 3-7 év - a felnőtt adag 1/3-a, 7-10 év - 1/2 felnőtt adag.
 8. Pszeudomembranosus vastagbélgyulladás esetén - 500 mg 3-4 alkalommal naponta.
 9. Ulceratív szájgyulladás esetén a felnőttek 500 mg-ot írnak naponta kétszer 3-5 napig; Ebben az esetben a gyermekek nem mutatják a kábítószert.
 10. Az anaerob fertőzés kezelésében a maximális napi dózis -1,5-2 g.
 11. A krónikus alkoholizmus kezelésében napi 500 mg-ot írnak elő legfeljebb 6 hónapig (nem több).
 12. A fertőző szövődmények megelőzésére - 750-1500 mg / cito 3 dózisban 3-4 nappal a műtét előtt vagy 1 g a műtét utáni első napon. 1-2 nappal a műtét után (ha engedélyezett a lenyelés) - 750 mg / nap 7 napig.
 13. A Helicobacter pylory felszámolása - 500 mg 3-szor naponta 7 napig (kombinációs terápia részeként, például 2,25 g / nap amoxicillinnel kombinálva).
 14. Trichomoniasis esetén naponta kétszer 250 mg 10 napig vagy 400 mg 2 alkalommal / nap 5-8 napig. A nőknek a Metronidazol-t is fel kell tüntetni vaginális kúpok vagy tabletták formájában. Szükség esetén ismételheti meg a kezelést vagy növelheti az adagot 0,75-1 g / napra. A tanfolyamok között meg kell szünetelni 3-4 héten belül az ismételt kontrolllaboratóriumi tesztek végrehajtásával. A terápia másik alternatívája a betegnek és szexuális partnernek történő 2 g-os kinevezése. Gyermekek 2-5 év - 250 mg / nap; 5-10 év - 250-375 mg / nap, több mint 10 év - 500 mg / nap. A napi adagot két részre kell osztani. A kezelés időtartama 10 nap.

Súlyos veseelégtelenségben (CC kevesebb, mint 10 ml / perc) a napi dózis felére csökken.

Mellékhatások

A gyógyszer számos mellékhatást fejt ki sok testrendszer részéről.

 1. Az emésztőrendszer oldalától megfigyelhető hányás, hányinger, szájszárazság, glossitis, hasnyálmirigy-gyulladás.
 2. A húgyúti rendszertől kezdve lehet cystitis, candidiasis, vizeletinkontinencia, vizeletfestés.
 3. A bőrön megfigyelhető csalánkiütés, viszketés, torlódás.
 4. Az idegrendszer tud válaszolni fejfájás, álmatlanság, perifériás neuropátia, hallucinációk, zavartság, ingerlékenység, izgatottság, ataxia, koordinációs mozgások, depresszió.

A fenti jelek mindegyike a mérgezés tüneteire vonatkozik, amikor előfordulnak, sürgősen le kell állítania a kezelést, majd öblítse le a gyomrot vagy a bőrt, és forduljon orvosához. A giardiasis tünetei a patológia sikeres kezelésével jelentkezhetnek, 3-4 naponta háromszor kell ellenőrizni.

túladagolás

Ha a gyógyszer túladagolása fordul elő, a betegnek ataxia, émelygés, hányás léphet fel. Súlyos túladagolás esetén perifériás neuropathia és görcsök jelentkezhetnek.

Ebben az esetben szimptomatikus terápiát alkalmaznak, nincs specifikus antidotum.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. A sötét színű vizeletet piszkálja.
 2. Az amoxicillinnel kombinációban nem ajánlott 18 évnél fiatalabb betegeknél alkalmazni.
 3. Hosszú ideig tartó terápiával, a vérkép figyelése szükséges.
 4. Leukopénia esetén a folyamatos kezelés lehetősége függ a fertőző folyamat kialakulásának veszélyétől.
 5. A ataxia, a szédülés és a betegek neurológiai állapotában bekövetkező egyéb romlása megköveteli a kezelés abbahagyását.
 6. Megállíthatja a treponemát, és a Nelson hamis pozitív tesztéhez vezethet.
 7. A trichomonadalis vaginitis kezelésére a nőknél és a trichomoniasisban a férfiaknál szükség van a szexuális aktivitásra. Szükség van a szexuális partnerek egyidejű kezelésére. A kezelés nem szűnik meg a menstruáció során. A trichomoniázisos terápia után a menstruáció előtt és után három egymást követő ciklust kell elvégezni.
 8. A kezelés után a giardiasis, ha a tünetek továbbra is fennállnak után 3-4 héttel, hogy végezze el az analízist 3 időközönként széklettel néhány napon (néhány sikeresen kezelt betegek laktóz intolerancia, inváziója által okozott, hogy fennállhat több hétig vagy hónapig, emlékeztetve giardiasisnak tünetek).

Kompatibilitás az alkohollal

A kezelés időtartama alatt az etanolbevitel ellenjavallt (diszulfiramszerű reakció alakulhat ki: spasztikus hasi fájdalom, émelygés, hányás, fejfájás, vér hirtelen előfordulása az arcra).

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer alkalmazása során figyelembe kell venni a más gyógyszerekkel való kölcsönhatást:

 1. A szulfonamidok növelik a metronidazol antimikrobiális hatását.
 2. Növeli a közvetett antikoagulánsok hatását, ami a prothrombin képződésének növekedéséhez vezet.
 3. A diszulfiramhoz hasonlóan az etanolhoz való intoleranciát okoz.
 4. Lítiumkészítményekkel történő egyidejű alkalmazás esetén az utóbbi koncentrációja a plazmában és a mérgezés tüneteinek kialakulása fokozódhat.
 5. Nem ajánlott kombinálni a nem-depolarizáló izomrelaxánsokkal (vaszuronium-bromid).
 6. A cimetidin gátolja a metronidazol metabolizmust, ami a szérumkoncentráció növekedéséhez és a mellékhatások fokozott kockázatához vezethet.
 7. A mikrosomális oxidációs enzimek (a fenobarbitál, fenitoin) enzimjeit stimuláló gyógyszerek egyidejű alkalmazása felgyorsíthatja a metronidazol eliminációját, aminek következtében a plazmában való koncentrációja csökken.
 8. A diszulfirammal történő egyidejű alkalmazás különböző neurológiai tünetek kialakulásához vezethet (a találkozók közötti időszak legalább 2 hét).

Vélemények

Vettünk néhány véleményt az embereket, akik a kábítószer Metronidazole:

 1. Catherine-t. Reggel és este 2 tablettával látta a doxiciklinet 7 napig. Eleinte nem értettem, hogy mi fékezi a fejemet, zajt, zörgést és betegséget okoz. Olvastam a félelemrıl, a fele, amit most gyűjtöttem. Remélem tényleg segít, és nem vágytam meggyűlölve.
 2. Elena. Mindazok számára, akik észrevették a mellékhatások gyógyszeres kezelés: szem előtt tartani, hogy ezek a tünetek termelnek mérgezés termékek lamblia összeomlás megölt metronidazol, talán csak a látens krónikus Giardiasis...
 3. Karina. A metronidazolt erős aknával használtam, orvosomat kozmetológusként írtam fel, tetszett a hatás, a pattanások sokkal kisebbek lettek. Ez csak egy kicsit hányinger a szedés után, majd az émelygés valamilyen módon elhaladt.
 4. Tatiana. A metronidazol gyógyszer me „varázspálca”. Mindig a pénztárcámban van. Mint sok nő, sokszor a cystitis. Előfordul, hogy ez a betegség meglepő módon veszik a munkát. Ebben az esetben azt kell metronidazol, és tudom, hogy ő biztosan segíteni fog. Ez egy régi bevált eszköz, amelyet anyám használ. Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő gyógyszer. A tabletták kerek színűek, enyhe sárgasággal. Az íz nagyon keserű, és ez az egyetlen negatív számomra. Alatt súlyosbodása hólyaghurut hogy segít nekem, 20 percen belül a beadás után. Az egyetlen dolog, amit szeretnék mondani, hogy mint minden hatásos antimikrobiális gyógyszerek metronidazol öl és jótékony mikroflóra, úgyhogy nincsenek problémák és a bél, a beadás után kívánatos ital bifidobaktériumok.

analógok

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Batsimeks;
 • Deflamon;
 • Clione;
 • Metrovagin;
 • metrogil;
 • Metroksan;
 • Metrolaker;
 • Metron;
 • Metronidazole Nycomed;
 • Metronidazol-ICCO;
 • Metronidazol-Altfarm;
 • Metronidazol-link set;
 • Metronidazol-UBF;
 • Metronidal;
 • Metroseptol;
 • Orvagil;
 • Rozamet;
 • Rozeks;
 • Siptrogil;
 • Trichomes intravénás kábítószer-fogyasztók;
 • Trihobrol;
 • trihopol;
 • Trihosept;
 • zászlók;
 • Efloran.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

Tartsa a tablettákat alacsony nedvességtartalmú helyen, napfénytől védve, ≤ 25 ° C-os hőmérsékleten. Tartsa távol a gyerekektől!

Az eltarthatósági idő a kiadástól számított 2 év; Ne használja a lejárati dátumot követően.

Metronidazol - az előírt, az ár

Metronidazol - antibakteriális, antimikrobás és antiprotozoális hatású gyógyszer. A hatóanyag hatóanyaga az azomecin alapján szintetizálódik, amelyet a Streptomycetes nemzetségből származó baktériumok termelnek. Számos gyógyszerforma - tabletták, infúziós oldat, kúpok és gél a hüvelyi beadáshoz. Következő: Metronidazol: mi az ára?

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Metronidazol? Használati utasítások

A gyógyszer ellen hatásos baktériumok számát - anaerob, pálcika alakú Gram Bacteroides spp, dezenteriynoy amőba, trichomonádok, kommenzalista anaerob baktériumok Fusobacterium SPP és egyes Gram-pozitív kórokozók. Tulajdonságait a kábítószer vezetett alkalmazása a kezelés az alábbi betegségek:

 • fertőzések által okozott betegségek, olyan szerek, amelyekben szerepelnek a felsorolt ​​baktériumok;
 • a belek és a nyombélfekély gyulladása;
 • a Trichomonas által okozott urogenitális traktus betegségei;
 • az alkoholizmus kezelésében;
 • az ízületek, az agy által okozott fertőzések, patogén baktériumok okozta stb.
Metronidazol - az előírt, az ár

A metronidazolt a nőgyógyászati, urológiai és proktológiai sebészeti beavatkozások utáni műtét utáni szövődmények megelőzésére írják fel.

Ellenjavallatok a terápia kinevezéséhez Metronidazol

Metronidazol nem ajánlott a központi idegrendszer és a leukopenia patológiájában. Tilos a gyógyszert a terhesség és a szoptatás alatt a betegségek kezelésében használni. Az ellenjavallatok hajlamosak az allergiás reakciókra.

Csak a kezelőorvosával folytatott konzultációt követően és a komplikációk kockázatának felmérése után a Metronidazol a terhességi időszak utolsó trimeszterében használható. Ha a páciens szerves patológiás és máj- és veseelégtelenségben szenved, a gyógyszeres kezelést laboratóriumi kontrollnak kell kísérnie.

A gyógyszer analógjai és generikumai

Jelenleg a gyógyászati ​​piacon bemutatja számos generikus metronidazol. Ez - Metrogil Dent Clione, trichómák intravénás kábítószer-használók Merinal-B Metrid, mérő, Metromedia, Metron, Metroseptol, Orvagil, Rozeks, Trihobrol, Metrovagin, Trykhopol, metronidazol, Trihosept, Efloran, Batsimeks, Rozamet. Ezek a gyógyszerek nem térnek el az eredeti kompozíció, hanem értékesítik más neveken, ami csökkenti a gyógyszerek költségei, de nem befolyásolja minőségét.

A gyógyszertárakban a generikumok mellett vásárolhat analógokat a gyógyszerből. Több mint 60 gyógyszer van. A táblázat teljes és hiányos analógokat mutat be a kiskereskedelmi gyógyszerészeti láncban és az online gyógyszertárakban. A gyógyszertárakban a metranidozol költsége nemcsak a régióban, hanem a gyógyszer formájától függ. A tabletták ára 15-68 r. A hatóanyag tartalmától függően. A kúpok ára 35 r.

Metronidazol tabletták: használati utasítás, ár és analógok

Ebből az orvosi cikkből megismerkedhet a metronidazollal. A használati utasítás megmagyarázza, hogy mely esetekben tudja a gyógyszert szedni, attól, hogy mit segíti, milyen használati útmutatások, ellenjavallatok és mellékhatások. A jelölés tartalmazza a készítmény formáját és összetételét.

A cikkben az orvosok és a fogyasztók csak reális visszajelzést adhatnak a metronidazolról, amelyből kiderül, hogy a gyógyszer felnőttek és gyermekek fertőzésének kezelésében segített-e. A metronidazol analógjainak útmutatója, a gyógyszertár gyógyszertárának ára, valamint terhességi használata.

Metronidazol - antibakteriális és protozoaellenes hatóanyag. Ez a test kifejezett baktericid és fekélyellenes lépéseket. Ez az antibiotikum használnak a gyógyászatban kezelésére protozoon fertőzések, betegségek, valamint csontok és ízületek egy fertőző jellegének, továbbá a fertőző betegségek, a hasüregben.

A kibocsátás és az összetétel formája

A metronidazolt a következő dózisformákban állítják elő:

 1. Ploskotsilindricheskih fehér tabletta 250 mg hatóanyagból.
 2. Metronidazol tartalmazó kúpokat 0,1 g az egyes kúpok. 10 gyertya csomagonként.
 3. Sárgás átlátszó oldat 500 mg hatóanyagot tartalmazó polietilén palackokban történő infúzióhoz.
 4. Színtelen 1% -os hüvelyi gél. 100 g Metronidazol gél 1 g hatóanyagot tartalmaz. A kenőcs 30 g alumínium csövekből készül, kiegészítve egy applikátorral.

Farmakológiai tulajdonságok

Antibiotikum A metronidazol egy antiprotozoális és antimikrobiális gyógyszer, az 5-nitroimidazol származéka. A hatásmechanizmus az 5-nitro-csoport biokémiai redukciója anaerob mikroorganizmusok és protozoák intracelluláris transzport fehérjéin keresztül.

A kinyert 5-nitro kölcsönhatásba lép a DNS-sel mikrobiális sejtek szintézisének gátlásával nukleinsavak, ami a halál a baktériumok. Hatóanyagok nem érzékeny aerob mikroorganizmusok és fakultatív anaerobok, de jelenlétében vegyes flóra (aerobok és anaerob) metronidazol szinergikusan hat antibiotikumokkal ellen hatékony közös aerobok.

Növeli a daganatok érzékenységét a sugárzáshoz, az érzékenységet az alkoholhoz (diszulfiramszerű hatás), serkenti a javító folyamatokat.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Metronidazol?

Gyógyszergyárakban a következő jelzések szerepelnek:

 • Helicobacter pylori-val (amoxicillinnel kombinálva) társuló fekélyek;
 • amóbás vizenyő;
 • egy krónikus alkoholizmusban.
 • a műtét esetében anaerob fertőzés megelőzésére;
 • giardiasisnak;
 • urethritis és trichomonas vaginitis (férfiak és nők esetében);
 • az anaerob fertőzések olyan megnyilvánulásai, amelyek a metronidazollal szemben érzékeny mikroorganizmusok hatására alakulnak ki;
 • vegyes súlyos aerob-anaerob fertőzések kezelésére;
 • a krónikus gastritis súlyosbodásával is jelölték ki.

Mi segít a kenőcs (gél) metronidazolban? Ezt az űrlapot az alábbi betegségekre és állapotokra írják fel:

 • Sebek és trofikus fekélyek, amelyek nem gyógyulnak sokáig;
 • Vulgáris és rózsaszín akne, bakteriális vaginosis (külsőleg alkalmazott);
 • demodikózissal.

A tabletták és az injekciók kijelölik:

 • radioaktív anyagként tumoros betegek sugárterápiája során, ha a rezisztencia a tumorsejtekben a hipoxia kialakulásához vezet;
 • fekély és gastritis, amelyek Helicobacter pylori-hoz társulnak;
 • fertőzések, hogy provokál Clostridium spp, Peptococcus és Peptostreptococcus (kismedencei fertőzések, hasüregi).;
 • azzal a céllal, hogy megakadályozzák a szövődményeket a műtétek után, különösen a periorrektalis régióban végzett beavatkozások, valamint a nőgyógyászati ​​műtétek és az apendektómia után;
 • pseudomembranosus colitis (az antibiotikumok hátterében);
 • megnyilvánulása protozoon fertőzések (extraintesztinális amebiasis, bél amebiasis, amőbás májtályog, giardiazise, ​​trichomoniasis, Trichomonas vaginalis, giardiasis, balantidiasis, kután leishmaniasis, Trichomonas húgycsőgyulladás, egy Ureaplasma, cystitis);
 • a Bacteroides spp. által kiváltott fertőzések esetében. (a központi idegrendszeri fertőzésekkel, az ízületek csontjai fertőzésével).

Használati utasítások

Metronidazol (tabletták)

Vigyen étkezés után. A kezelés dózisa és időtartama a betegségtől függ:

Amikor trichomoniasis - naponta kétszer 2 tablettát 10 napig. Szintén a kezelés alatt szükség van intravaginális kúpok Metronidazol, 2 kúpok naponta kétszer - este és reggel. Ebben az esetben ajánlatos a gyertya kezelést a menstruációs ciklus kezdetén megkezdeni, és ebben az időszakban kerülni kell a dózist.

Szükség esetén a trichomoniasis kezelésének folyamata egy hónap alatt megismételhető. A gyógyszer gyermekeknek történő adagolása a korától függ - 2-5 év alatt 250 mg naponta, 5-10 év alatt - 375 mg-ig, napi 500 mg-ig.

 • Fekélyes szájgyulladással - 2 tablettát naponta kétszer, legfeljebb 5 napig.
 • Ha tünetmentes amoebiasisban cisztát észlelünk - 5-7 napig, 2 tablettát naponta 3-szor.
 • Akut amoebás vizenyőben - amíg a tünetek leállnak 2,25 g-ra, 3 adagra osztva.
 • A máj-tályogot tetraciklin-csoport antibiotikumokkal és egyéb terápiás módszerekkel kombinálva - 2,5 nap alatt legfeljebb 2,5 g Metronidazol.
 • Giardiasis esetén a metronidazolt naponta kétszer 5-7 napig alkalmazzák 2 tablettánként.
 • A krónikus amoebiásisban a napi adag 1,5 g, amely három dózisra osztható. 5-10 napon belül veszik.
 • A krónikus alkoholizmus kezelésére naponta két tabletta hat hónapig tartson.
 • A balantidissel - 5-6 napig 750 mg naponta háromszor.

A súlyos veseelégtelenség napi adagját fel kell számolni. Ha nem lehet metronidazolt injekciózni, valamint súlyos fertőzéssel, a gyógyszert intravénásan kell alkalmazni. Általában az adag 500 mg, de legfeljebb 4 g naponta. A javulás előrehaladtával a gyógyszer orális adagolására váltás történik.

Kenőcs és gél: használati utasítás

Intravaginálisan hozzárendelni. Az ajánlott adag 5 g (egy teljes applikátor) naponta kétszer (reggel és este). A kezelés időtartama 5 nap.

Mellékhatások

Az utasítások szerint a Metronidazol kezelés a következő mellékhatások kifejlődését idézheti elő:

 • a húgyúti rendszertől: a hüvelyváladék nyálkahártyája, cystitis, dysuria, vizeletinkontinencia, poliuria;
 • helyi reakciók: thrombophlebitis az injekció helyén;
 • a hemopoetikus rendszerből: reverzibilis neutropenia;
 • A emésztőrendszer: lepedékes nyelv, hányinger, étvágytalanság, székrekedés, hányás, hasmenés, szájszárazság, bél kólika, stomatitis, fémes íz a szájban, hasnyálmirigy-gyulladás, glossitis;
 • CNS: görcsök, gyengeség, fejfájás, álmosság, álmatlanság, ingerlékenység, szédülés, ingerlékenység, zavartság, ataxia, depresszió, koordinációs zavar, perifériás neuropátia, hallucinációk.

A gyógyszer okozhat allergiás reakciók, például csalánkiütés, viszketés, és a bőrkiütés, orrdugulás, ízületi fájdalom, bőrpír, erythema multiforme, láz, anafilaxia és angioödéma.

Ellenjavallatok

 • fokozott érzékenység a metronidazol hatóanyag összetételére, amelyből mellékhatások alakulhatnak ki;
 • májelégtelenség (nagy dózisok kijelölése esetén);
 • laktációs időszak;
 • leukopenia (beleértve az anamnézist is);
 • a központi idegrendszer szerves károsodása (beleértve az epilepsziát);
 • terhesség (1 ciklus).

Kábítószer kölcsönhatások

Az utasítások szerint a metronidazol kombinációban fokozza a közvetett antikoagulánsok hatását. A tabletták diszulfirammal kombinációban történő alkalmazása a károsodott tudat és az akut pszichózis kialakulásához vezethet. A gyógyszer kezelésekor abba kell hagyni az alkohol használatát, mert neurológiai tünetek kialakulásának kockázata áll fenn.

Terhesség és szoptatás alatt

Ellenjavallt a terhesség 1. trimeszterében és a laktáció. Használjon óvatosan a terhesség 2. és 3. trimeszterében.

Különleges utasítások

A metronidazol olyan antibiotikum, amely nem kombinálható etanollal. Ellenkező esetben súlyos mellékhatások alakulhatnak ki. Leukopeniában szenvedő betegek esetében a gyógyszer kezelésére való alkalmassága attól függ, hogy van-e fertőzésveszély.

A metronidazolt és az amoxicillint nem szabad kombinálni 18 év alatti gyermekek és serdülők kezelésében. A megoldás meghozatala során hamis pozitív Nelson-tesztet lehet megfigyelni, amelyet figyelembe kell venni a metronidazol tollban és más betegségekben történő alkalmazásakor.

Ha kívülről alkalmazzák, fontos, hogy a gyógyszert teljes egészében a betegség által érintett területre alkalmazzák. A gél nem hagy zsíros foltokat a ruhákon és a bőrön. A termék külső alkalmazásakor meg kell jegyezni, hogy ha a szemébe jut, akkor a gél vagy a krémet okozhatják a gyászosodás. Ha ez megtörténik, fontos, hogy azonnal mossuk le a szemet bő vízzel.

Fontos, hogy felhagyjon a nemi közösüléssel, ha a trichomonas vaginitis és az urethritis terápiája van. Nagyon fontos mindkét partner egyidejű kezelése. Ne szüntesse meg a menstruáció kezelését.

Ha a kezelést sokáig végezték, fontos, hogy alaposan ellenőrizzék a laboratóriumi vérképeket. Fontos, hogy azonnal leállítsuk a kezelést, feltéve, hogy a beteg szédülést, ataxia alakul ki, romlik a neurológiai állapot.

A metronidazol gyógyszer analógjai

A hatóanyag teljes analógjai:

 1. Batsimeks.
 2. Clione.
 3. Deflamon.
 4. Metroksan.
 5. Metrolaker.
 6. Metrovagin.
 7. Metrogil.
 8. Metronidal.
 9. Metroseptol.
 10. Metron.
 11. Nycomed metronidazol (-AKOS, -Altpharm, -Lect, -UBF).
 12. Orvagil.
 13. Rozeks.
 14. Rozamet.
 15. Siptrogil.
 16. Trihopol.
 17. Trihosept.
 18. Trichomes intravénás kábítószer-fogyasztók.
 19. Trihobrol.
 20. Flag.
 21. Efloran.

A gyógyszertárakban a tabletták ára a metronidazol eléri a 80 rubelt 20 db 500 mg-os adagban. A hüvelyi kúpok 500 rubelt költenek 10 gyertyára.

Milyen segítséget nyújt a Metronidazole tabletta: felhasználási tünetek

Mi segít az orvosi gyógyszer Metronidazol alkalmazásában? Ezt tükrözi az a személy, aki látta ezt az orvosi terméket a gyógyszertár polcán vagy egy televíziós reklámban. Fő feladata a testben felmerülő bakteriális aktivitás leküzdése. A beteg, aki megvásárolja ezt a gyógyszert, figyelmeztet az általános állapot károsodása ellen a fertőző patológiák okozta kórokozó hatására.

Gyártási forma és összetevők

A szóban forgó készítményt főként tabletták formájában állítják elő. A forma planocylindrical. A tablettákon is van egy osztószalag. Színük túlnyomórészt fehér, zöldesen sárgás színű. A fő, ugyanaz a hatóanyag - metronidazol. Egy tablettában 250 mg tartalmú. A segédelemek közé tartozik a keményítő, sztearinsav és kis mennyiségű talkum.

Ezenkívül a gyógyszerészeti termék hüvelykúp formájában áll rendelkezésre.

Egy csomagban a tabletták száma 10 és 20 egység. Egy köteg nem tartalmazhat legfeljebb 10 buborékfóliát.

Gyógyászati ​​beavatkozás

A metronidazol antimikrobiális és antiprotozoáiis szer. A gyógyszerek képesek visszaállítani az anaerob mikroorganizmusok intracelluláris fehérjéit, ami biztosítja a káros baktériumok akadálytalan halását.

Minőségileg megszünteti mindenféle baktériumok - Gardnerella, Giardia, vaylonellu, fuzobakterii, eubaktériumot, prevotellu, peptokokki, peptostreptokokki, Giardia, clostridiumokhoz.

Milyen tablettát jelentenek a Metronidazol?

Használati utasítás:

 • hüvelygyulladás;
 • húgycsőgyulladás
 • giardiasisnak;
 • gyomorhurut;
 • A duodenum fekélye;
 • Petefészek, máj;
 • A hasüregben előforduló fertőzések - peritonitis;
 • Az antibiotikumok szedése által okozott colitis;
 • Különböző fertőzések kialakulásának megakadályozása műtét után;
 • Erős alkoholos italok krónikus használata.

Ellenjavallatok

 • A leukociták csökkent vérszintje;
 • A mozgás koordinációjának problémái;
 • Szerves természetű központi idegrendszeri rendellenességek, beleértve az epilepsziát;
 • Súlyos máj patológia;
 • A készítmény alkotóelemeinek nem emészthetősége.

Elfogadható-e a nők a laktáció helyzetében és időszakában?

Különös figyelmet kell fordítani azoknak, akik a magzat viselésének utolsó feltételein vannak. Kategorikusan tiltott terápia az első időszakban, valamint a szoptatás időszakában.

Negatív párhuzamos megnyilvánulások

A legtöbb terápiás esetnél biztonságosan tolerálható. Azonban ritkán található a testen bőrkiütések, ízlelési zavarok, fémes íz, nem hajlandó enni, fájdalom a gyomortáji régióban súlyos székletürítés vagy hasmenés, és a sötét vizelet.

A gyógyszer túlzott dózisban történő alkalmazásának következményei

A fő tünetek a hányás, görcsös állapotok, önkéntes izommozgások, neuropátia iránti vágy.

A túladagolás ellen csak tüneti és fenntartó terápia segítségével lehetséges.

A kezelés fontos pontjai

 • A kábítószer-használat során elfogadhatatlan az etanol alkalmazása, mivel ez előidézi a fent említett mellékhatásokat;
 • A fiúk nem adhatják a hatóanyagot amoxicillinnel;
 • A vérvizsgálat időszakos monitorozása szükséges, különösen a hosszú távú gyógyszeres kezelés során;
 • Szükség van arra, hogy tartózkodjanak a szexuális kapcsolattól a szexuális szféra betegségei ellen;
 • Ha a giardiasis tünetei továbbra is fennállnak, több székletvizsgálatot kell végezni;
 • Ne vegyen részt olyan tevékenységekben, amelyek fokozott figyelmet és gyors reagálást igényelnek. Ez annak a mellékhatásainak valószínű előfordulásából adódik, amelyek jelentősen befolyásolhatják azokat a folyamatokat, ahol ezek a jellemzők szükségessé válnak.

Adagolás és alkalmazás gyermekek és felnőttek számára

Általában a felvételi rendszert az orvos külön-külön állítja be. A diagnózis függ.

A hét folyamán napi 1,5 gramm, 3 felhasználásra osztva. 18 éves kor alatt - a rendszer hasonló, de az adagot 30 kg-ról 40 mg-ra számolják 1 kg testtömegre;

5 nap alatt - 750-1000 mg naponta felnőttek. A 2-5 éves gyermekek - legfeljebb 250 mg naponta, 5-10 évig 375 mg-ot neveznek ki és 10-15 éves serdülőket 500 mg-ot írnak elő. A tabletták étkezés után inni. Többszörös használat - legfeljebb 3-szor.

1 vételt 24 órán keresztül. A kezelési eljárás nem késik több mint 10 napig. A nők párhuzamosan használhatják a hüvelykúpok bevezetését. Ebben az esetben, ha a nőnek állandó partnere van a szexuális kapcsolatokban, akkor köteles a szóban forgó gyógyszert is használni.

Azokban az esetekben, ahol erős alkoholtartalmú italok túlzott fogyasztása áll fenn, ajánlott napi 1 g-os dózisú tablettát inni. Kedvező klinikai kép mellett néhány nap múlva 1,5 g-ra emelkedik, egy héttel később 500 mg-ra csökken. Ezután a gyógyszereket 6 hónapig kell használni.

Ezzel a diagnózissal csak a felnőttek kezelésére hatásos. Naponta 2 tablettát mutatunk be. Ezt a rendszert legfeljebb 5 napig kell betartani.

Felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek, az első dózis 4 tabletta. A következő 3 napban legfeljebb 250 mg-ot alkalmaznak, három dózisra osztva. 5 éves kortól és 12 évig nem érte el 125 mg-ot.

Ajánlott 1 tabletta (250 mg) naponta kétszer.

1 és 1,5 g között 24 órán át. Kiskorúaknál az adagot a beteg súlya határozza meg - legfeljebb 30 mg / kg.

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

 • A gyógyszerek egyidejű alkalmazása, amelyek magukban foglalják az antacideket, a hidroxid - hatással van a hatóanyagok abszorbeálására a gyomor-bél traktusban, nevezetesen csökkenti azt;
 • Erősíti az antikoagulánsok hatékonyságát;
 • A diszulfiram képes a pszichózis kialakulására;
 • A lansoprazol sztomatitist okozhat, sötét színű foltot nyel el;
 • A prednisone gyengíti a hatást;
 • A fenitoin növeli ugyanazon anyag koncentrációját a vérben, ami toxikus hatásokhoz vezet;
 • A fenobarbitál gyorsítja a hatóanyag eltávolítását a szervezetből, csökkenti a terápiás hatást;
 • A klorokin akut dystonia kialakulhat.

Kábítószer-analógok

 • metrogil;
 • Clione;
 • trihopol;
 • Vagisept;
 • Metromikon-Neo;
 • Klion-D 100;
 • Rozeks;
 • Neo-Penotran;
 • Flag.

Mennyibe kerül a Metronidazole

A gyógyszert a megfizethető érték jellemzi. A gyógyszertár 20 és 133 rubel áron vásárolható meg. De a vásárlás előtt szükség van orvoshoz receptre. Figyelembe véve ezt, nem érdemes megkeresni a gyógyszerek harmadik fél segítségét igénylő egyéb módjait. Mivel az öngyógyítás számos rossz következményhez vezethet. Csak szakképzett, szakképzett szakember jogosult gyógyszerkészítményt előírni.

Patient Reviews

Eugene. 38 éves. Krasnodar.

Az orvos, miután felfedezte a szervezetemben a gombás fertőzést, kinevezte vagy jelölt nekem ezt a gyógyszert. Viszonylag olcsó volt - az ára nem haladja meg a 100 rubelt csomagonként, amely 20 tablettát tartalmaz, amelyek adagja 250 mg.

Nem voltam elég egy csomag a teljes kezelésre. Ez csak egy hétig tartott. De pozitív hatást fejtett ki két nappal a gyógyszer kezdete után. Nem voltak káros párhuzamos jelenségek. De itt minden egyedi - minden beteg eltérő módon terápiát vehet át. Ajánlom gyógyszerek szedését, de előtte meg kell keresnie egy orvost, aki meghatározhatja a pontos adagolási és kezelési szabályokat.

Anna. 42 éves. Saransk.

A múlt héten megkerestem a kórházat, ahol adnexitist diagnosztizáltak. Az orvos írt nekem gyógyszert. Családtagjai már igénybe vették ezt az orvosi eszközt. Nagybátyámat a tüdőgyulladás kezelésére használta. Ezután a meglévő betegség elleni küzdelemben kellett használnom. Ez a gyógyszer nagyon hatásos volt. Ráadásul szeretnék kiemelni alacsony költségét

Kezelésem során 2 hétre volt szükségem. Három tablettát ivtam naponta. Miután elolvasta a gyógyszerek használatára vonatkozó utasításokat, megtanultam, hogy a protozoán mikroorganizmusok elleni küzdelemre specializálódott.

A kezelés során nem tapasztaltam semmilyen romlást az állapotomban, amit az utasítások tartalmaztak. A Farmprodukt nagyon hatásosnak bizonyult és segített abban, hogy szembenézzen a meglévő betegséggel.

Ljudmila. 40 éves. Orenburg.

Az ilyen gyógyszereket, mint a Metronidazol, mindig egy családi orvosi mellkasban kell tartani. Sokat segít a különböző gombás megbetegedések leküzdésében, és ellenáll számos olyan mikrobának, amelyek a szervezetben vannak. Kompetenciája, vaginitis, szepszis, trichomoniasis, gasztritisz terápiája. És ez nem minden bizonyíték - a lista elég nagy.

Amikor az orvos felfedezte a gombaimat, ez az orvosi termék ajánlott nekem. A gyógyszertárhoz megérve meglepődtem - a 20 tabletta (250 mg-os dózis), mindössze 120 rubel.

A tabletták fehérek. Ízük nem volt a leginkább kellemes - nagyon keserű. Az utasítások tanulmányozása után attól tartottam, hogy negatív reakciókat fogok végezni - a hányáshoz, a depressziós állapotokhoz, az alvászavarokhoz és általában a központi idegrendszerhez vágyak lesznek. De két hetes terápiára, ami sikeres volt - nem volt ilyen káros hatása.

Metronidazol tabletták analógjai

Metronidazol (tabletták) Értékelés: 30

A Metronidazol előnyös helyettesítője

Az analóg drágább 14 rubelből.

Clione (tabletták) Értékelés: 31

Az analóg drágább 60 dörzsöléssel.

Gyártó: Gedeon Richter (Magyarország)
Kiadványok:

 • 250 mg tabletta, 20 db; Ár 68 rubel
A Clion árai az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Az analóg drágább 73 rubelből.

Gyártó: Polfa (Lengyelország)
Kiadványok:

 • 250 mg tabletta, 20 db; Az ára 81 rubel
Trichopol árak az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Metronidazol, használati utasítás, ár, felülvizsgálatok, analógok

Ez az antimikrobás szer szerepel a legfontosabb és szükséges gyógyszerek listáján. Az anyag szintézise Franciaországban történt, az összes szükséges engedély és az orvosi elismerés világszerte a leghatékonyabb. A modern gyógyszeripar számos terméken alapul, amelyek számos jelenségben keresendők. Az anyagot részletesebben megvizsgálják a Metronidazol, a használati utasítás, az ár, a felülvizsgálatok, analógok. Ez annak köszönhető, hogy a fogadás eszközei magukban foglalják az egyéni jellemzőket.

A metronidazol, ami segít

A működés elve a nitrocsoport biokémiai helyreállításának képessége. A gyógyszer képes közvetlenül kapcsolatba lépni a kórokozó sejtjének DNS-szerkezetével. Ennek eredményeképpen a nukleinsavak szintézisének gátlása gátolja a káros elemek halálát. Az ágens számos aerob típusú, Gram-pozitív organizmusú baktériumcsoporthoz kapcsolódik. A metronidazol a segítséget nyújtja, így számos fertőzött, bakteriális és vírusos betegségben szenved. De fontos tudni, hogy hogyan kell összetételre vinni, hogy a kezelés eredménye érezze magát.

Felvetődik a kérdés, hogy a metronidazol antibiotikum vagy sem. Valójában ez nem ilyen, de csak antimikrobiális vegyületek csoportjára vonatkozik. A nőknek és férfiaknak számos betegség elleni küzdelemben van előírva, segítenek a különböző belső organizmusok folyamatainak leküzdésében és a betegség minden szakaszában a lehető leggyorsabban és biztonságosan áthaladni. Az eszközök kedvessége és kellemes ára. Elindul 78 rubel és a megbízás összegének tartományában végződik 180 orosz rubel, a vásárlás helyétől és néhány más tényezőtől függően.

Metronidazol indikációk felhasználásra

A metronidazol indikációk használata számos, és számos speciális körülményt tartalmaz. Ilyen helyzetekben a kompozíció valódi pálcaként működik.

 • Protozoális jellegű fertőző folyamatok, máj tályog, amőbiázis a bélben és azon túl, leishmaniasis, vaginitis, húgycsőgyulladás;
 • bizonyos típusú baktériumok által kiváltott folyamatok - csontstruktúrák és ízületi elemek fertőzései, központi idegrendszeri elváltozások, agy, pajzsmirigy, tüdő;
 • hasi területeken peritonitis, kismedencei szervek, pl. nőgyógyászat (leggyakrabban gyertyák), tusakodás, a hüvelyburok problémái;
 • a gyomorhurut, az ivás - határozza meg a kezelőorvost, hasnyálmirigy-gyulladással, nőgyulladásban és egyéb belső szervek sérüléseiben;
 • a posztoperatív szövődmények, a sugárterápia, a megelőző intézkedések komplex kezelésének egyik elemeként;
 • segít alkoholizmussal, elvonási szindrómával;
 • a kompozíció szövődményekkel és betegségekkel a demodikózissal konzultál, a felvételi rendszer szigorúan egyedi.

Most megvizsgáltuk a tabletták célját és a formát gyertyák formájában. Használat előtt fontos figyelembe venni a felhasználási korlátozásokat. Magas érzékenységi, leukopéniás, szerves idegkárosodást, terhességet és laktációt tartalmaznak. Különleges gondossággal máj- és veseelégtelenségre van szükség. Oldalreakciókként megkülönböztethetjük a változásokat a különböző oldalaktól. Például emésztés esetén hasmenés, étvágycsökkenés, hányás reflex és émelygés állapota. Az idegrendszerről szólva a hatások összefüggésben vannak a szédüléssel, a motoros koordinációval kapcsolatos problémákkal, a tudatos ritmus zavaraival. Allergiás kiütések, csalánkiütés, viszketés fordulhat elő a bőrön.

Információk a kábítószerről A Metronidazol, használati utasítás, ár, felülvizsgálat, analógok tájékoztató jellegűek.

Metronidazol tablettahasználatra vonatkozó utasítások

A készítményt leginkább a belső vételhez használják, míg vízzel való ivadék előtt vagy után használják. Az adagolás függ az életkor jellemzőitől.

 • Egy évig - 125 mg az egész nappali időszakra;
 • 2-5 év, napi 250 mg-os tabletta;
 • ha az életkor 5-10 év, 250-375 mg-ot veszünk;
 • a tízéves időszakból - 500 mg naponta;
 • A felnőttek 1 g forrásból vannak rendelve.

Hagyományosan az adott mennyiség két adagra oszlik, a kezelés időtartama körülbelül 10 nap. Nem lehet megjegyezni, hogy az adag függ a betegség jellemzőitől.

 1. Krónikus amoebiasis. A páciens 1,5 g anyagot vesz fel, 3 alkalmazásra osztva. A folyamat legfeljebb 10 napig tart, amíg a jelek elmúlnak.
 2. Máj tályog. A maximális kifejlett dózis 2,5 g, melyet 5 napon belül néhány dózisban adunk be + antibiotikum csoportok.
 3. Stomatitis ulceratív. A kinevezés naponta kétszer 500 mg naponta történik, a gyermekek ebben az esetben nem használják.
 4. Anaerob fertőzés. A maximális adag napi 2 g felnőtteknek, ezért a gyógyszer nem javasolt ebben a helyzetben.
 5. Megelőző intézkedések. Szükség van fertőző szövődmények esetén. 750-1500 mg-ot alkalmaznak műtét után, amíg az állapot javul.
 6. Problémák a vesékkel. Ha súlyos működési zavarok és szövődmények jelentkeznek, akkor a gyógyszert azonos mennyiségben kell bevenni.

A kompozíció ára kellemes, és a hatás azonnali, így sok felhasználónak tetszett.

Metronidazol kúpok

Ennek az adagolási formanak a használatánál vaginális adagolási módot kell alkalmazni. A metronidazol kúpok tanulmányozása során a használati utasítás egy napi kúp adagolását jelenti, amelyet éjszaka hajtanak végre. Az esemény időtartama 10 nap. Ha ilyen igény mutatkozik, a kurzust 4-6 hét múlva megismétlik. Érdemes felhasználni a szóban forgó anyagot a kombinált kezelés egyik elemeként szisztémás hatású gyógyszerekkel együtt. A csomagoló kúpok ára 150 rubel, ami teljesen elfogadható egy ilyen terápiás hatás szempontjából.

Metronidazol terhesség alkalmazásakor

A felhasználásra utaló jeleket úgy alakítják ki, hogy a gyógyszer valóban nélkülözhetetlenné válhasson. Azonban az a tulajdonsága, hogy átjut a placenta által létrehozott gáton. E tekintetben annak használatát - különösen a korai szakaszban - a kezelő szakember ajánlására kell elvégezni. Fontos, hogy szigorúan tartsuk be az adagolási rendet és kövessük a felvétel gyakoriságát. Ami a magzatra gyakorolt ​​hatást illeti, tudományos kísérleti munkákban nem bizonyították.

 • 1 trimeszter. Jelenleg szigorúan tilos a kompozíció. Ha a használatának fontos jelzése van, a terhesség megszakad.
 • 2 trimeszter. Ebben a szakaszban lehetőség van a készítmény fogadására, amelyet orvos ajánlása alapján végeznek el.
 • 3 trimeszter. A létesítmény használatának jellemzői hasonlóak, mint az "érdekes helyzet" második időszakában.

Megvizsgáltuk, mi a Metronidazole, használati utasítás, ár, felülvizsgálat, analógok tovább vizsgálják.

Metronidazol analógok olcsóbb listát

Metronidazol vizsgálata, analógok olcsóbbak - valami különleges figyelmet kell fordítani. Végül is többet költhetnek, és a hatás nem különbözik a fő aktív összetételétől.

 1. metrogil. Ez az antimikrobiális szer különösen hatásos. A készítményben van a vizsgált fő anyag, amely meghatározza a gyógyszer és a szervezet különböző területeinek hatékonyságát. A készítmény antiszeptikus és harcol a gyulladásos folyamat. Az ár 211 rubelből indul.
 2. Trihosept. A vizsgálat a vizsgált anyag alapján történik, baktériumölő hatást fejt ki, és ugyanazokat a jelzéseket, mellékhatásokat, ellenjavallatokat tartalmazza. A helyi hüvelygyulladás és más kóros folyamatok esetén alkalmazzák. Tablettacsomagolásból 56 rubelből áll.
 3. Clione. Tabletta formájában valósul meg, amelynek felhasználását szigorúan az orvosi rendelvény szerint végzik. A kompozíció a nõgyógyászati, máj-, vese- és gyomorbetegségek elleni küzdelemhez szükséges anyagok teljes arzenálját tartalmazza. A csomagolási tabletták ára 77 rubelből indul.
 4. Flagyl. Ezek Franciaországban gyártott hatékony tabletták és gyertyák, amelyek számos indikációval és ellenjavallattal rendelkeznek. A gyógyszer antibakteriális, antimikrobiális hatású, és nem antibiotikum. A költségek 121 rubel jelzéssel kezdődnek.
 5. Rozeks. Ugyanazon komponens alapján készül, és a krém csomagolására vonatkozó árindex körülbelül 500 rubel. Ennek megfelelően a jogorvoslatot helyi szinten alkalmazzák, és segíti a kiterjedt patológiai folyamatok elleni küzdelmet.

Metronidazol és alkohollal való kompatibilitás

A metronidazol és az alkohollal való kompatibilitás nem jelenti azt, különben következményei lehetnek. A kérdés vizsgálata, hogy mennyi alkoholt fogyasztanak, érdemes konzultálni a kezelő szakembereivel.

Metronidazol alkalmazása a kertben

A kertészek és kertészek ezt a terméket a kertben és a zöldségkertben használják. A kinevezésének fő célja - a gombás és bakteriális elváltozások elleni küzdelem. A készítmény hatása a hagyma, a fokhagyma, más zöldségkultúrák, amelyek leginkább a gombás támadások. Az anyag használatának megfelelő megközelítése jó betakarítást biztosít, hiszen a metronidazol alkalmazása a kertben a legmagasabb.

És vetted a Metronidazol-t, használati utasítást, árat, kritikákat, analóg információkat, amelyek hasznosak voltak? Hagyja visszajelzését vagy visszajelzését a fórumon mindenki számára.

metronidazol

10 db. - csomagolások cellás planimetriás (2) - doboz karton.
10 db. - cellás kontúrcsomagolás (PVC / boom) (2) - csomagolás kartonból.
10 db. - Kartonok ragasztási kontúr nélkül (2) - kartondobozok.
20 db. - dobozok (1) - doboz karton.

Antiprotozoális és antimikrobiális gyógyszer, az 5-nitroimidazol származéka. A hatásmechanizmus az 5-nitro-csoport biokémiai redukciója anaerob mikroorganizmusok és protozoák intracelluláris transzport fehérjéin keresztül. A kinyert 5-nitro kölcsönhatásba lép a DNS-sel mikrobiális sejtek szintézisének gátlásával nukleinsavak, ami a halál a baktériumok.

Aktív kapcsolatban Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Gardnerella vaginalis. Giardia intestinalis, Lamblia spp., Csakúgy, mint obligát anaerob Bacteroidcs spp. (Például a Bacteroides fragilis, Bacteroides distasonis, Bacteroides ovatus, Bacteroides thetaiotaomicron, Bacleroides vulgatus), Fusobacterium spp., Veillonela spp., Prevotella (P.bivia, P.buccae, P.disiens), és néhány Gram-pozitív baktériumok ( Eubacterium spp., Clostridium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp.). Minimális gátló koncentráció E törzsek a 0,125-6,25 g / ml. Az amoxicillinnel kombinációban Helicobacter pylori elleni aktivitás mutatkozik (az amoxicillin elnyomja a metronidazol rezisztencia kialakulását).

Metronidazolhoz nem érzékeny aerob mikroorganizmusok és fakultatív anaerobok, de jelenlétében vegyes flóra (aerobok és anaerob) metronidazol szinergikusan hat antibiotikumokkal ellen hatékony közös aerobok.

Növeli a daganatok érzékenységét a sugárzáshoz, az érzékenységet az alkoholhoz (diszulfiramszerű hatás), serkenti a javító folyamatokat.

Az abszorpció magas (a biológiai hozzáférhetőség nem kevesebb, mint 80%). Magas penetrációs képesség, elérése baktericid koncentrációk a legtöbb szövetben és a test folyadékok, beleértve a tüdőt, vesét, májat, a bőrt, agy-gerincvelői folyadék, agy, az epe, a nyál, magzatvíz, tályog üreg, hüvelyi váladék, sperma, anyatej, áthatol vér-agy és placenta gát. Vd felnőttekben - 0,55 l / kg, újszülötteknél - 0,54-0,81 l / kg. Cmax a gyógyszer a vérben 6-40 μg / ml, az adagtól függően. Elérési idő Cmax - 1-3 óra A plazmafehérjékhez való kötődés - 10-20%. A szervezetben, ez metabolizálódik 30-60% metronidazolt hidroxiláció, oxidáció és glyukuronirovaniya. A fő metabolit a (2-oximetronidazole) protivoprotozoynoe és azt is előírja antimikrobiális hatást. T1/2 a normatnoy májfunkció - 8 óra (6-12 óra) alkoholos májkárosodás -18 óra (10-től 29 H), újszülöttekben született 28-30 gesztációs hét - körülbelül 75 órán át, 32-35 hét - 35 h, 36-40 hét -. 25 órával a vesén keresztül választódik 60-80% (20% változatlan) keresztül a bélben - 6-15%. Vese clearance - 10,2 ml / perc.

Az ismételt beadás után károsodott vesefunkciójú betegeknél megfigyelhető az Mstronidazole szérumban történő kumulációja (ezért a felvétel gyakoriságát csökkenteni kell súlyos veseelégtelenségben szenvedő betegeknél).

A metronidazolt és a főbb metabolitokat gyorsan eltávolítják a vérből a hemodialízis során (T1/2 2,6 h-ra csökken). Amikor a peritoneális dialízist kis mennyiségben visszavonják.

- protozoon fertőzések: extraintesztinális amebiasis, beleértve amebic májtályog, bél amoebiasis (amoebic vérhas), trichomoniasis giardiazis, balantidiasis, kután leishmaniasis, Trichomonas vaginalis, urethritis Trichomonas;

- a Bacteroides spp. okozta fertőzések. (Ideértve a B. fragilis, B. distasonis, B. ovatus, B. thetaiotaomicron, B. vulgalus): fertőzések csontok és ízületek, a központi idegrendszer fertőzései (beleértve a meningitis, agytályog), bakteriális endocarditis, tüdőgyulladás, az empyéma és a tüdő tályogja;

- által okozott fertőzés Bacteroides fajok, beleértve a csoport B. fragilis, Clostridium, Peptococcus és Peptostreptococcus: hasi fertőzések (peritonitis, májtályog), kismedencei fertőzések (endometritis, endomyometritis, tályog, petevezeték és petefészek, hüvelyi mandzsetta fertőzések műtét után ), bőr- és lágyrészfertőzések;

- Bacteroides fajok által okozott fertőzések, beleértve a B. fragilis csoportot és Clostridium fajokat: sepsis;

- pseudomembranosus colitis (antibiotikumok alkalmazása);

- a Helicobacter pylori-hoz társuló gyomorhurut vagy nyombélfekély;

- megelőzésére posztoperatív komplikációk (különösen interferencia vastagbél okolorektalnoy régió, vakbél, nőgyógyászati ​​sebészet);

- Daganatos betegek sugárterápia - radioszenzitizáló szer, abban az esetben, ha a tumor rezisztenciát a tumorsejtekben kialakuló hypoxia okozza.

- Lakopenia (beleértve az anamnézist is);

- a központi idegrendszer szerves elváltozásai (beleértve az epilepsziát);

- májelégtelenség (nagy dózisok kijelölése esetén);

- Terhesség (I trimeszter);

C óvatosság - terhesség (II., III. trimeszter), vese- / májelégtelenség.

Belül, étkezés közben vagy után (vagy préselt tej), rágás nélkül.

a trichomoniasis - 250 mg naponta kétszer 10 napig vagy 400 mg 2 alkalommal / nap 5-8 napig. A nőknek a Metronidazol-t is fel kell tüntetni vaginális kúpok vagy tabletták formájában. Szükség esetén ismételheti meg a kezelést vagy növelheti az adagot 0,75-1 g / napra. A tanfolyamok között meg kell szünetelni 3-4 héten belül az ismételt kontrolllaboratóriumi tesztek végrehajtásával. A terápia másik alternatívája a betegnek és szexuális partnernek történő 2 g-os kinevezése. Gyermekek 2-5 évesek - 250 mg / nap; 5-10 év - 250-375 mg / nap, több mint 10 éves - 500 mg / nap. A napi adagot két részre kell osztani. A kezelés időtartama 10 nap.

a giardiasisnak - 500 mg 2 alkalommal / nap 5-7 napig. Gyermekek 1 éves korig - 125 mg / nap, 2-4 éves - de 250 mg / nap, 5-8 év - 375 mg / nap, több mint 8 éves - 500 mg / nap (2 osztva). A kezelés időtartama 5 nap.

a giardiazise - 15 mg / kg / nap 3 dózisban, 5 napig.

felnőttek: mikor tünetmentes amebiasis (ha cisztát észlel), a napi adag 1-1,5 g (500 mg 2-3 alkalommal naponta) 5-7 napig.

a krónikus amoebiasis napi dózis - 1,5 g 3 osztott adagban 5-10 napig.

a akut amoebás vizenyő - 2,25 g, 3 osztott dózisban, amíg a tünetek meg nem állnak.

a a máj tályogja - a maximális napi adag 2,5 g 1 vagy 2-3 dózisban 3-5 napig, antibiotikumokkal (tetraciklinekkel) és egyéb terápiákkal kombinálva. Gyermekek 1-3 évesek - A felnőtt adag 1/4-e, 3-7 év - A felnőtt adag 1/3-a, 7-10 éves - 1/2 felnőtt adag.

a balantidiasis - 750 mg 3-szor naponta 5-6 napig.

a fekélyes szájgyulladás felnőttek 3-5 napig 500 mg-ot írjon elő naponta kétszer; gyerekek ebben az esetben a gyógyszer nem látható.

a pseudomembranosus colitis - 500 mg 3-4 alkalommal naponta.

mert a Helicobacter pylory felszámolása - 500 mg naponta háromszor 7 napig (kombinációs terápia részeként, például 2,25 g / nap amoxicillinnel kombinálva).

a anaerob fertőzés kezelése a maximális napi adag -1,5-2 g.

a a krónikus alkoholizmus kezelése legfeljebb 6 (nem több) hónapig 500 mg / nap adagot rendelhet.

mert a fertőző szövődmények megelőzésére - 750-1500 mg / cito 3 dózisban 3-4 nappal a műtét előtt, vagy 1 g a sebészeti beavatkozás utáni 1. napon. 1-2 nappal a műtét után (ha engedélyezett a lenyelés) - 750 mg / nap 7 napig.

a vesefunkció megsértése (QC min. 10 ml / perc) a napi adagot felére kell csökkenteni.

Az emésztőrendszerből: hasmenés, anorexia, émelygés, hányás, bél kólika, székrekedés, fémes íz a szájban, szájszárazság, glossitis, stomatitis, pancreatitis.

Az idegrendszerből: szédülés, mozgáskárosodás, ataxia, zavartság, ingerlékenység, depresszió, fokozott izgatottság, gyengeség, álmatlanság, fejfájás, görcsök, hallucinációk, perifériás neuropátia.

Allergiás reakciók: urticaria, bőrkiütés, bőr hyperemia, orrdugulás, láz, arthralgia.

A húgyúti rendszertől: dysuria, cystitis, polyuria, vizeletinkontinencia, candidiasis, vörösesbarna színű vizelet festése.

más: neutropenia, leukopenia, a T-hullám lerakódása az EKG-n.

Növeli a közvetett antikoagulánsok hatását, ami a prothrombin képződésének növekedéséhez vezet.

A diszulfiramhoz hasonlóan az etanolhoz való intoleranciát okoz.

A diszulfirammal történő egyidejű alkalmazás különböző neurológiai tünetek kialakulásához vezethet (a találkozók közötti időszak legalább 2 hét).

A cimetidin gátolja a metronidazol metabolizmust, ami a szérumkoncentráció növekedéséhez és a mellékhatások fokozott kockázatához vezethet.

A mikrosomális oxidációs enzimek (a fenobarbitál, fenitoin) enzimjeit stimuláló gyógyszerek egyidejű alkalmazása felgyorsíthatja a metronidazol eliminációját, aminek következtében a plazmában való koncentrációja csökken.

Lítiumkészítményekkel történő egyidejű alkalmazás esetén az utóbbi koncentrációja a plazmában és a mérgezés tüneteinek kialakulása fokozódhat.

Nem ajánlott kombinálni a nem-depolarizáló izomrelaxánsokkal (vaszuronium-bromid).

A szulfonamidok növelik a metronidazol antimikrobiális hatását.

A kezelés időtartama alatt az etanolbevitel ellenjavallt (diszulfiramszerű reakció alakulhat ki: spasztikus hasi fájdalom, émelygés, hányás, fejfájás, vér hirtelen előfordulása az arcra).

Az amoxicillinnel kombinációban nem ajánlott 18 évnél fiatalabb betegeknél alkalmazni.

Hosszú ideig tartó terápiával, a vérkép figyelése szükséges.

Leukopénia esetén a folyamatos kezelés lehetősége függ a fertőző folyamat kialakulásának veszélyétől.

A ataxia, a szédülés és a betegek neurológiai állapotában bekövetkező egyéb romlása megköveteli a kezelés abbahagyását.

Megállíthatja a treponemát, és a Nelson hamis pozitív tesztéhez vezethet.

A sötét színű vizeletet piszkálja.

A trichomonadalis vaginitis kezelésére a nőknél és a trichomoniasisban a férfiaknál szükség van a szexuális aktivitásra. Szükség van a szexuális partnerek egyidejű kezelésére. A kezelés nem szűnik meg a menstruáció során. A trichomoniázisos terápia után a menstruáció előtt és után három egymást követő ciklust kell elvégezni.

A kezelés után a giardiasis, ha a tünetek továbbra is fennállnak után 3-4 héttel, hogy végezze el az analízist 3 időközönként széklettel néhány napon (néhány sikeresen kezelt betegek laktóz intolerancia, inváziója által okozott, hogy fennállhat több hétig vagy hónapig, emlékeztetve giardiasisnak tünetek).

Belül, étkezés közben vagy után (vagy préselt tej), rágás nélkül.

a trichomoniasis 2-5 éves gyermekek - 250 mg / nap; 5-10 év - 250-375 mg / nap, több mint 10 éves - 500 mg / nap. A napi adagot két részre kell osztani. A kezelés időtartama 10 nap.

a giardiasisnak - 1 évesnél fiatalabb gyermekek - 125 mg / nap, 2-4 éves - de 250 mg / nap, 5-8 év - 375 mg / nap, több mint 8 éves - 500 mg / nap (2 osztva). A kezelés időtartama 5 nap.

a a máj tályogja - gyermekek 1-3 évesek - A felnőtt adag 1/4-e, 3-7 év - A felnőtt adag 1/3-a, 7-10 éves - 1/2 felnőtt adag.

a fekélyes szájgyulladás gyerekek a gyógyszer nem látható.

Légy óvatos a veseelégtelenség miatt.

Súlyos veseelégtelenségben (CC kevesebb, mint 10 ml / perc) a napi dózis felére csökken.

Ellenjavallt a májelégtelenségben (nagy dózisok kijelölése esetén).

A májfunkció, a májelégtelenség megsértése miatt óvatosság szükséges.

A gyógyszert száraz, fénytől védve, gyermekektől elzárt helyen tárolják, legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam - 2 év. A csomagoláson megadott idő előtt ajánlatos használni.