Milyen betegségek esetén alkalmazható a Metronidazol?

A metronidazol olyan antibiotikum, amely antimikrobiális és protozootikus aktivitást mutat. Hogy megtudja, mi a metronidazol, meg kell vizsgálni annak farmakológiai tulajdonságait.

Farmakológiai tulajdonságok

A dezoxiribonukleinsav (DNS) kölcsönhatásának folyamatában, amely a káros mikroorganizmusok sejtjeiben található, a metronidazol megakadályozza nukleinsavtermelésüket, ami teljesen degradálódik. Ezenkívül a hatóanyagnak lehetősége van a protozoa és az anaerob baktériumok légúti láncolatába bevezetni, ami légzésük megsértését és halált okozza.

Metronidazol mutat igen nagy aktivitást következő mikroorganizmusok ellen: Escherichia Giardia, Trichomonas vaginalis, vérhasi ameba, Bacteroides, veylonell, Gardnerella vaginalis, fuzobakterii, Clostridiumok, eubaktériumok, peptokokki, peptostreptokokkov és a Helicobacter pylori.

Ezek a mikroorganizmusok a különböző lokalizációjú fertőző és gyulladásos folyamatok kórokozói, amelyekre a Metronidazol nagyon jól segíti a szervezetet.

Használati utasítások

Leggyakrabban a metronidazolt az alábbi betegségekre írják fel:

 • trichomoniasis (a leggyakoribb nemi betegség);
 • giardiasisnak;
 • amebiasis (amoebicus vizenszavar);
 • súlyos sebfertőzések, amelyek kórokozói anaerob baktériumok;
 • fertőző folyamatok a hasüregben;
 • nőgyógyászati ​​fertőzések;
 • Fertőző-gyulladásos folyamatok, amelyek a sebészeti beavatkozás után alakulnak ki;
 • fertőzések a bőr, amelyek kórokozók a Bacteroides (Bacteroides), Clostridium (Clostridium), peptokokki (Peptococcus) és peptostreptokokki (Peptostreptococcus);
 • bakteriális endocarditis;
 • Csont- és ízületi szövetekben lokalizált fertőző-gyulladásos folyamatok;
 • Fertőző-gyulladásos megbetegedések, amelyek a központi idegrendszerben a bakterioidok hatása (beleértve az agy tályogát és agyhártyagyulladást) következményei.

Számos klinikai vizsgálat, valamint az orvosok és a betegek véleménye szerint a Metronidazole segít olyan ismert bőrproblémákkal szemben, mint a pattanások. Ehhez az anyag gélformáját alkalmazzuk.

Adagolás és felhasználási mód

A metronidazolt tabletták, gél, injekciós oldatok és kúpok formájában állítják elő.

A terápia kezelési idejét és időtartamát leggyakrabban az orvos írja le egyénileg, a betegség lefolyásának és a beteg állapotának függvényében.

A metronidazol tablettákat szájon át kell fogyasztani, étkezés közben vagy evés után.

A trichomoniasis kezelésére a dózis 250 mg, a hatóanyagot naponta kétszer, 10 napig vagy 400 mg (2 nap nap) - 5-8 napig alkalmazzák. Nõknél a vaginális kúpok is fel vannak tüntetve. 21 - 28 nap elteltével a terápiás tanfolyam ismétlése lehetséges.

A Giardiasis terápiáját 500 mg-os adaggal kell elvégezni (250 mg, 12 órás intervallummal). A terápiás tanfolyam 7 nap.

Egy évig tartó kis betegeknél 125 mg metronidazolt adagolnak naponta. 2-4 éves gyermekeknél - 250 mg naponta. 5-8 éves gyermekeknél - napi 375 mg. A 8 éves korban lévő betegeknek 500 mg hatóanyagot kell adni, két részre osztva. A terápia időtartama 5 nap.

A tünetmentes amoeb-vizens kezelésére a napi dózis 1-1,5 g, osztva 2-3 dózissal. A kezelés időtartama 5-7 nap.

Krónikus amoebiasis - 1,5 g, napi három dózisra osztva. A terápiás kurzust 5-10 napig végezzük.

Az akut amoebiasisban 2,25 g metronidazolt naponta adagolnak, és három alkalmazásra oszthatók. A gyógyszert addig használják, amíg a betegség negatív megnyilvánulásai eltűnnek.

A metronidazol célja máj tályog esetén a következő:

 • A maximális napi adag 2,5 g (egyidejűleg lehetséges). A terápia időtartama 3-5 nap. Általában a gyógyszert tetraciklin antibiotikumokkal kombinálva alkalmazzák.

Az 1-3 éves gyermekek esetében a felnőtt adag 1/4-ét alkalmazzák. 3-7 év - a felnőtt adag 1/3-a. 7 és 10 év között - 1/4 felnőtt adag.

Az anaerob fertőzések kezelésére napi 1,5 - 2 g dózisban kerül sor. A kezelés időtartama szakemberrel történik.

A fertőző-gyulladásos szövődmények profilaktikus terápiájához a Metronidazol naponta 750-1500 mg dózisban van előírva. Leggyakrabban ez az adag három dózisra oszlik, és néhány nappal a műtét előtt alkalmazzák. A gyógyszert a műtétet követő első napon, 1 gramm mennyiségben, valamint a műtétet követő néhány nappal 750 mg naponta egy hétig is felhasználhatjuk.

Szükséges tudni, hogy súlyos vesekárosodásban (kreatinin-clearance kevesebb, mint 10 ml / perc) a Metronidazol napi mennyisége felére csökken.

alkoholizmus

A gyógyszer másik egyedi tulajdonsága az etanolral való negatív kölcsönhatása, amely sikeresen segíti a férfiakat. A metronidazolt az orvosok használják az alkoholfüggőség leküzdésére.

Az alkoholfüggőség kezelésére naponta 500 mg gyógyszert kell alkalmazni. A terápiás képzés időtartama legfeljebb 6 hónap.

Ellenjavallatok

A metronidazol terápia megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy nincs ellenjavallat:

 • koordinációs zavarok jelenléte;
 • csökkent leukocita szint;
 • a központi idegrendszer (különösen az epilepszia) funkcionális aktivitásának rendellenességei;
 • a májfunkciók patológiája;
 • a gyermek elvárásainak első hónapjai (terhesség 1 trimesztere);
 • szoptatás;
 • a Metronidazol-t alkotó anyagok egyéni intoleranciája.

kölcsönhatás

A komplex kezelésben gyakran előforduló metronidazol a következő negatív hatásokat okozhatja más szerekkel való kölcsönhatás során.

A közvetett koagulánsokkal való együttes alkalmazás növeli a hatásukat és vérzést okozhat.

A diszulfirammal történő komplex alkalmazás akut pszichózist és téradalmi diszorientációt okozhat.

A lítiumsót tartalmazó anyagokkal való egyidejű alkalmazása növeli a gyógyszerek toxikus hatását a vesékre.

Az etanol (etil-alkohol) együttes alkalmazása émelygést, hányást és egyéb mellékhatásokat okoz.

Ha a komplex készítmények ugyanakkor tartalmaz metronidazol, asztemizol és terfenadin alakulhat változások az EKG, szívritmuszavarok, syncope, és a szív blokk.

Mellékhatás

A Metronidazole terápiás folyamán nemkívánatos események léphetnek fel:

 • emésztőrendszer betegségei: hányinger és öklendezés, étvágytalanság, bél kólika, székrekedés és fejlesztése kellemetlen érzés a gyomortáji hasi területen;
 • meghibásodása a központi idegrendszer: fejfájás, encephalopathia, rohamok, az esemény a túlzott izgatottság, ingerlékenység és hallucinációk, valamint általános gyengeség;
 • a páciens test immunitásának csökkenése;
 • a húgyutak rendellenességei.

következtetés

Tehát megtudtuk, hogy a metronidazol az érzékeny kórokozók hatásával járó betegségeket kezeli. Az egyszerű használat érdekében számos dózisformában kapható.

Ennek a gyógyszernek az egyik sajátossága az alkoholfüggőség kezelésére való alkalmazása. Ennek oka a metronidazol és az etanol negatív kölcsönhatása, ami mellékhatásokat okoz rossz egészségi állapot, hányinger és hányás formájában. Ezek a megnyilvánulások segítenek megakadályozni az alkoholfogyasztást.

Annak ellenére, hogy hatalmas mennyiségű információt a gyógyszer használatának a candidiasis, metronidazol nem aktív a gombás fertőzések ellen, és csak a kombinációs terápia szövődmények, kombinálva gombaellenes szerek.

Mivel a kórokozók influenza és a megfázás is a mikroorganizmusok, amelyek nem érzékenyek a gyógyszer, meg kell tudni, hogy a hideg metronidazol nem használt, annak ellenére, hogy számos cikket az interneten.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Metronidazol tablettát, amit ők

Tekintsük a "Metronidazole" gyógyszert. Mit jelentenek a tabletták orvosok a betegek számára? A kérdésre adott válasz megtalálható a cikk anyagaiban. Azt is megtudhatja, milyen másfajta kibocsátású eszköz létezik, és hogyan kell őket megtenni.

Általános információ a farmakológiai ágensről

A "Metronidazole" gyógyszer, amelynek ára 20-10 orosz rubelenként 20 tablettánként változik, hatékony antiprotozoális és antibakteriális szintetikus gyógyszer. Meg kell jegyezni, hogy ez a csoport legolcsóbb eszköze.

A gyógyszer termelési formái és összetétele

Milyen típusú gyógyszer a Metronidazole? Milyen tablettákat neveznek ki az orvosok? Milyen mellékhatások okozhatnak? Mindegyik alábbi kérdésre válaszolunk. Most szeretném elmondani Önnek a formákat, amelyekben ez a termék értékesítésre kerül:

0,5% -os oldat infúzióhoz. Ilyen eszköz egy zöldes átlátszó folyadék. A gyógyszer 1 ml-ében körülbelül 5 mg hatóanyagot - a metronidazolt - tartalmaz. Az oldatos infúzió 100 ml-es injekciós üvegben kerül forgalomba, melyet kartonpapír csomagolásban kaptak. Egy "Metronidazole" tabletta 0,25 g alapanyagot tartalmaz. A gyógyszer 10, 20 és 50 db-ra kerül eladásra, a kúpok hüvelyesek. Egy gyertya 0,5, 0,25 vagy 0,125 g hatóanyagot tartalmaz. A kúpok tíz darabban kaphatók karton csomagban, torpedó alakúak és fehérek (sárgás színűek lehetnek) 1% színtelen hüvelygél. 100 g termék 1 g hatóanyagot tartalmaz. Az alumínium csövekben 30 grammig kerül forgalomba, a készlet tartalmaz egy applikátort.

farmakodinámia

Hogyan működik a "Metronidazole" gyógyszer? A tabletták, amelyek nagyon sokrétűek, biokémiai szinten az 5-nitro-csoportokat az anaerob mikroorganizmusok és protozoák intracelluláris transzportfehérje segítségével helyreállítják. Ennek az expozíciónak köszönhetően minden patogén baktérium elkezd halni.

Milyen más esetekben mutatják be a metronidazol hatóanyagot? Milyen tablettákat írnak le a nyombélfekély és a gyomor betegeire? Mint ismeretes, az "amoxicillin" antibiotikummal kombinálva ez a gyógyszer egy mikroorganizmus, például Helicobacter pylori elleni hatással van.

Megjegyzendő továbbá, hogy egyes fakultatív anaerobok és aerob mikroorganizmusok ellenállnak ennek a gyógyszernek. A kevert növényvilág jelenlétében azonban a "Metronidazole" gyógyszer szinergikusan kezel antibiotikumokkal, amelyek hatékonyak az aerobokkal szemben.

Egyebek mellett egy ilyen gyógyszer növelheti a daganatok érzékenységét a sugárzáshoz, és diszulfram-szerű hatással is járhat, és ösztönözheti a javító folyamatokat.

A "Metronidazole" gyógyszer: milyen tabletta?

A kérdéses gyógyszert a következő problémákkal rendelik hozzá:

Protozoa fertőzések (pl, Trichomonas vaginalis, extraintesztinális és a bél amebiasis, balantidiasis, trichomoniasis, giardiasis, Trichomonas urethritis és kután leishmaniasis).Infektsii ízületek, a központi idegrendszer és a csont (pl, tüdő tályog, agy, agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, bakteriális szívbelhártya-gyulladás, empyema). hasi fertőzések (például a máj tályog és így tovább.), kismedencei fertőzések (endomyometritis, endometritis, petefészek tályog és a petevezetékek), a hüvely a műtét után, a lágy szövetek és a bőr pokrovov.Gastrit vagy nyombélfekély (gyomor) a kötött Helicobacter pilori.Sepsis, amely az úgynevezett Bacteroides spp.Psevdomembranozny colitis, közvetlenül kapcsolódik a használatát antibiotikov.Alkogolizm.V mint sugárérzékenyítő hatóanyag során sugárzás terapii.Dlya megelőzésére posztoperatív fertőzések.

Ellenjavallatok a termék használatához

Mikor nem használhatom a metronidazolt? A tablettákat (ezekről szóló megfontolásokat tovább vizsgálják), a kúpokat, az infúziót és a gélt nem javasolják az alábbiakhoz:

leukopenia (ideértve a történelmet), szerves CNS elváltozások, epilepszia, májelégtelenség (különösen nagy dózisokban), a terhesség első három hónapjában, laktáció, túlérzékenység.

Gyógyszerek "Metronidazole": tablettákban való alkalmazásra

Ez a gyógyszer csak étkezés után ajánlott. Dózisa és a terápia időtartama a betegség típusától és a beteg korától függ.

A trichomoniasisban a "Metronidazole" tablettákat naponta kétszer, tíz napig két alkalommal kell bevenni. Azt is meg kell jegyezni, hogy a kezelés alatt kívánatos a vaginális kúpok alkalmazása. A kúpokat kétszer naponta kétszer kell beadni (este és reggel). A gyertyákkal való terápiát a menstruációs ciklus kezdetén kell elvégezni. A kezelés folyamata harminc nap után is megismételhető. Gyermekek A gyógyszert a következő adagokban írják fel: tizenegy év alatt - napi 500 mg-ig, 5-11 évig - akár 375 mg-ig, 2-5 év alatt - 250 mg.

Ha egy cisztát észlelnek, a gyógyszert két tabletta napi háromszori mennyiségben írják fel. A terápia időtartama 5-8 nap.

A "metronidazol" giardiasis kezelését 5-8 napon belül kell elvégezni (két tabletta naponta kétszer).

A krónikus amebiasisban a gyógyszert 1,5 grammban írják fel. Az adagot három dózisra kell osztani. A kezelés időtartama 5-11 nap.

Amoeb-vizenyővel (akut), a gyógyszert napi 2,25 g-ra kell venni, amíg a tünetek abbamaradnak. Az adagot három dózisra kell osztani.

A balantidiás betegeknél a "metronidazolt" naponta háromszor 750 mg-os mennyiségben kell alkalmazni 5-8 napig.

A tetraciklin-csoport antibiotikum-eszközével és más máj-tályog-kezeléssel kombinálva 2,5 gramm maximális mennyiséget írnak elő 3-5 napig.

A fekélyes szájgyulladás esetén naponta kétszer két tablettát kell bevenni (legfeljebb öt napig). Az alkoholizmus kezelésére naponta két tablettát kell venni hat hónapig.

Ha a betegnek súlyos vesefunkciója van, akkor a napi adagot felére kell csökkenteni. Súlyos fertőzés esetén, és ha nincs lehetőség a "Metronidazole" gyógyszer bevitelére, akkor intravénásan kell beadni. Ebben az esetben az adag nem haladhatja meg a napi 4 g-ot. Amikor a beteg állapota javul, át kell váltani az orális gyógymódra.

Mellékhatások

Sok beteg úgy véli, hogy ez a gyógyszer egy közönséges antibiotikum. A "metronidazol" nem antibiotikum. Ez csak egy antiprotozoális és antibakteriális szintetikus drog, amely a legszélesebb spektrumú akció. De ez a tény nem teszi biztonságosabbá. Az utasításoknak megfelelően ez a gyógyszer hatalmas számú mellékhatást fejt ki. Ezek közül a következők tartoznak:

Hasmenés, szájszárazság, étvágytalanság, hányás, székrekedés, hányinger, glossitis, fémes íz a szájban, pankreatit.Tsistit, vizelet-inkontinencia, candidiasis, polyuria, vizelési zavar, vizelet festés barnás-vörös tsvet.Golovokruzheniya, hallucinációk, zavartság, depresszió, ingerlékenység, szorongás és koordináció elvesztése dvizheniy.Krapivnitsa, bőrkiütés, láz, kipirulás, a bőr, ízületi fájdalom, nazális nosa.Neytropeniya és leukopenia.

Vélemények a kábítószerről

A "Metronidazole" (tabletták) gyógyszer, melynek alkalmazását e cikkben vizsgáltuk, sok pozitív és negatív véleményt tartalmaz. Azoknak a betegeknek, akik ismételten alkalmazták ezt a gyógyszert a betegség kezelésére, vegyék figyelembe a magas hatékonyságot. Azonban sokan közülük gyakran panaszkodnak, hogy a gyógyszer számos mellékhatással jár, amelyek többsége már a kezelés második harmadában jelentkezik. Mindez kellemetlen utóízzel kezdődik a szájban. Továbbá súlyos fejfájás, szédülés, kellemetlen érzés a felső hasban, stb.

Az expresszált mellékhatások miatt az orvosok javasolják, hogy hagyják abba a gyógyszer fogadását és helyettesítsék a hasonló szerrel.

Fontos tudni

A gyógyszer alkalmazása során különös gondossággal kell eljárni, ha más gyógyszereket egyidejűleg használnak. Ez annak köszönhető, hogy a betegnek nemkívánatos mellékhatásai lehetnek. Azt is meg kell jegyezni, hogy a "Metronidazole" gyógyszerrel történő kezelés alatt nem ajánlott az alkohol fogyasztása az idegrendszeri tünetek lehetséges kialakulása miatt.

"Metronidazole", mit jelent ez az antiprotozoális és antibakteriális gyógyszer? A gyógyszert a hasi üreges patológiák, a fertőző etiológiájú ízületi és csontbetegségek kezelésére írják fel. A "Metronidazole" tabletták jó trichomoniasisra.

Fajták és összetétel

Gyógyszert termelnek tabletták, infúziós oldatok, hüvelyi gél és kúpok, helyi krém formájában. Minden fajta összetétele tartalmazza a metronidazol hatóanyagot, amely terápiás hatást fejt ki. A tabletták 250 mg hatóanyagot tartalmaznak, gyertyákban a metronidazol mennyisége 125-500 mg.

Farmakológiai tulajdonságok

A gyógyszer antimikrobiális és antiprotozoális hatású, pusztítja el: peptococci, bakteroidok, clostridia, trichomonadok, eubaktériumok és más mikroorganizmusok. A "Amoxicillin" gyógyszerrel való komplex kezelés részeként a hatóanyag Helicobacter pylori ellen ható. Az aerob és anaerob patogén mikrobák elleni gyógyszer használhatatlan, azonban antibiotikumokkal együtt sikeresen szembesíti őket. Az anyag növeli az új formációk érzékenységét a besugárzáshoz, stimulálja a diszulfiramszerű reakciókat.

A "Metronidazole" gyógyszer: mi segít

A használati utasítás azt mutatja, hogy a "Metronidazole" tablettákat a következők kezelésére használják:

A hasüregben a bakteriális fertőző betegségek; endometritis; posztoperatív hüvelyi fertőzések; a petefészkek gennyes elváltozása; szepszis; tüdőgyulladás; a petevezetékek fertőzései; az agy tályogja; gyomorhurut; intesztinális amebiasis; a duodenum fekélyei, amelyeket Helicobacter okozott; extraintestinalis amebiasis; balantidiasis; bőr-leishmaniasis; trichomoniasis; trichomoniasis urethritis; hüvelygyulladás; giardiazisa; agyhártyagyulladás; májgyulladás; endomyometritis; endocarditis; pszeudomembranosus colitis; alkoholizmus.

A gyógyszert az anális beavatkozás utáni szövődmények megelőzésére írják fel az anális területen, a nőgyógyászati ​​sebészetben, a mellékvese-gyulladásban. A "Metronidazole" kúpok segítik a bakteriális vaginitis, urogenital trichomoniasis. A tablettákat az onkológiai gyakorlatban végzett besugárzás során alkalmazzák.

Ellenjavallatok

Tilos bármiféle gyógyszert alkalmazni, ha:

a készítményre gyakorolt ​​túlérzékenység; a központi idegrendszer szerves elváltozásai; májelégtelenség; leukopenia; epilepszia; szoptatás ideje alatt.

Óvatosan és orvosi felügyelet mellett a gyógyszert gyermekgyógyászati ​​és veseelégtelenségben alkalmazzák.

A "Metronidazole" gyógyszer alkalmazására vonatkozó utasítások

A szerszám használatának és térfogatának jellemzői a fajtától függenek.

Metronidazol tabletták: használati utasítás

A tabletta formáját étkezés után vagy közben használják. Célszerű lenyelni a kapszulát egészben anélkül, hogy részekre osztanánk.

A trichomoniasisban a napi térfogat 0,25 g, az alkalmazás időtartama 10 nap. A napi térfogat 0,4 g-os növekedésével az adagolás időtartama 8 napra csökken. A nőknek előírják a vaginális tabletták és kúpok használatát. Az ismétlődő tanfolyam egy hónapos szünet után történik, mely során tanulmányozzák a beteg állapotát. A cisztás amebiasisot, amely minden jel nélkül jelentkezik, háromszor 0,5 g-os adaggal kezeljük, amelyet egy héten keresztül kell bevenni. A betegség krónikus formája esetén napi 1,5 g-ot kell venni háromszor. A terápiát 5-10 napig végezzük. Az amoeba által okozott akut hasmenést 2,25 g-os nagy mennyiségű gyógyszerrel kezeljük. A napi adag három részre oszlik. A kezelés addig folytatódik, amíg a patológia jelei megszűnnek. Amikor a máj tályogra van szükség 2,5 gramm "Metronidazole" tabletta beviteléhez, amelyből a javulás 3-5 napos terápia után történik. Az adag 2-3 dózisra oszlik. A gyógyszer lehetséges kombinációja antibiotikumokkal. A Helicobacter pylory megszabadulása lehetővé teszi a tabletták háromszorosát 0,5 g mennyiségben való alkalmazását. A kezelést az "Amoxicillin" gyógyszerrel kombinálják. Egy hétig.

Hogyan kell alkalmazni a metronidazol-kúpot

A gyógyszer hüvelyi formáit az ágy előtt, vagy naponta kétszer használják. A terápiát 10 napig végezzük. A kezelés ideje alatt tartózkodnia kell a szexuális kapcsolattól. Az adagot és a rendszert szakember határozza meg.

Kenőcs "Metronidazole": használati utasítás

A gélt és a kenőcsöt külső feldolgozásra szánják. Használja naponta kétszer. Használat előtt meg kell tisztítani a bőrt, melynek felületét vékony réteg kenőcs alkalmazza. Lehetőség van okkluzív kötszer használatára. Az eljárásokat 21 naptól két hónapig végezzük.

Mellékhatás

A szakemberek és a betegek véleménye szerint a test negatív reakciói a gyógyszerre. A megoldás alkalmazása után mellékhatások vannak, például:

hányinger, hányás, fémes íz; fejfájás, alvászavarok, általános gyengeség, károsodott koordináció; vizelet festés, cystitis, polyuria; leukopenia, neutropenia; orrdugulás, csalánkiütés; hasnyálmirigy-gyulladás, székletzavarok, étvágytalanság, szájnyálkahártya szárazsága; zavartság, szédülés, fokozott izgatottság; hyperemia, bőrkiütés, láz; Candidiasis, dysuria; ataxia, görcsös reakciók, bél kólika (ritka esetekben).

A negatív megnyilvánulások megelőzése érdekében figyelni kell a dózist, gondosan együttesen a "Metronidazol" és más gyógyszerek kombinációját. Az alkohollal való terápia során meg kell tagadni.

Analógok és ár

A metronidazol hatóanyagként olyan készítményeket tartalmaz, mint:

"Trihosept". "Rozeks". "Batsimeks". "Trykhopol". "Deflamon". "Siptrogil". "Orvagil".

A gyógyszert csak szakember engedélyével cserélje ki. Vásárlás tabletta "Metronidazole", amelynek ára 10-100 rubel, attól függően, hogy a hatóanyag mennyisége és a kapszula mennyisége a csomagban, akkor a gyógyszertárban. A kúpok ára 110-től kezdődik, a gél - 130 rubel.

A beteg véleménye

A vélemények szerint a "Metronidazole" a megfelelő terápiás rendszerrel segít megszabadulni sok kellemetlen betegségtől. Vannak példák a kenőcsök akne kezelésére. Ebben az esetben a gyógyszer jó hatással volt. A betegek félelmeket fejezhetnek ki, hogy a pirulák szedhetnek mellékhatásokat. Súlyos rendellenességek a kábítószerek és az alkohol egyidejű alkalmazásakor. És sok bizonyíték van erre a visszajelzésre. Negatív kijelentéseket hagynak azok az emberek, akiknek nemkívánatos hatásai voltak a gyógyszerre.

Milyen tabletta a Metronidazol? Adagolás, ellenjavallatok, mellékhatások

Metronidazole - tabletta antibakteriális hatású, gyakran szerepel a teljes körű kezelés kijavítani rendellenességei urogenitális rendszer, gyulladás az emésztőrendszer, segít orvosság bizonyos bőrgyógyászati ​​és fogászati ​​problémák. A gyógyszer gyorsan és hatékonyan működik, miközben alacsony költséggel, akkor is használhatja a gyermekek kezelésére is.

A gyógyszer előnyei viszonylag alacsony áron, hatékonyságon és alkalmazhatóságon alapulnak a gyermekek kezelésében

A készítményre vonatkozó általános információk

A metronidazol - ugyanazon anyagon alapuló antibakteriális és antimikrobiális szer - magas aerob hatást fejt ki. A hatóanyagot a fertőző patológiás folyamatok kórokozóinak megölésére használják, amelyek érzékenyek a hatóanyag hatóanyagra. A legnagyobb aktivitást az anaerob baktériumok, a protozoa egysejtű mikroorganizmusok, a gram-pozitív anaerobok bizonyos törzsei figyelik meg.

Az orosz gyógyszer részeként a hatóanyag koncentrációja egy tablettában 0,25 g. A Metronidazole Nycomed-t Dániában és Észtországban állítják elő, az egyes tabletták 0,5 g fő összetevőt tartalmaznak. A gyógyszer tartalmaz cellulózt, keményítőt és egyéb összetevőket, amelyek nem befolyásolják a gyógyszer terápiás tulajdonságait.

A hatóanyag hatása azon alapul, hogy a metronidazol megakadályozza a DNS és az RNS szintézisét a kórokozó mikroorganizmusok sejtjeiben, ami halálhoz vezet. A gyógyszer szinte teljes mértékben felszívódik a gyomorban, a testből vizeletből választódik ki, a terápiás hatás a tabletta bevétele után 3,5 órával megfigyelhető.

Metronidazol tabletták fehér vagy sárgás alakú, hosszúkás alakú, középen elágazó szalaggal, 10 tabletta van a kontúrcsomagolásban, 1,2, 5 buborékcsomagolás található a csomagban.

Mennyi a gyógyszer? Az orosz metronidazol ára - 25-30 dörzsölje. 20 db., A Metronidazole Nycomed 75-80 rubelt vásárolhat. Vegyél egy antibakteriális gyógyszert csak szakemberrel való konzultáció után, a gyógyszert a gyógyszertárban a recept bemutatása után szabadítják fel.

Figyelj! Fogadás A metronidazol az alkoholtartalmú italokhoz való idegenkedést okoz, a kábítószert az alkoholfüggőség kezelésére használják.

Használati utasítások

A Metronidazol utasításaiban részletezi a betegségek, amelyek célszerű ezt a gyógyszert - a gyógyszer kezelésére javallott betegségek által okozott leggyakoribb és Staphylococcus aureus, Trichomonas, Gardnerella, Giardia, amőbák, Proteus vulgaris. A kezelés megkezdése előtt alaposan tanulmányozza meg a jelölést, hogy elkerülje a negatív reakciók megjelenését.

Milyen tablettát jelentenek? Metronidazol:

 • a hasüreg, a tüdő, a mellhártya által okozott fertőzések kiküszöbölése;
 • húgycsőgyulladás és vaginitis a trichomonát eredetű;
 • giardiasis, dysentéria amoeba fertőzés hátterében;
 • osteomyelitis;
 • endocarditis;
 • peritonitis, lágyrészek és csontok tályogjai;
 • krónikus tonsillitis;
 • a krónikus gastritis súlyosbodása;
 • szeptikémia, bakteremia.

Profilaktikus szerként 250 mg Metronidazol-t írnak elő a műtét után fertőző betegségek szövődményeinek kialakulásának megakadályozására. Amoxicillinnel kombinálva segít a fekélyekben, melyeket a Helicobacter baktériumok aktív aktivitása váltott ki.

Alapvető analógok metronidazol a terápiás hatásról - Ornizolum, Meratin, Tinidazolum. Vásárolhat analógokat 80-250 rubel áron.

Figyelj! A metronidazol fokozza a rosszindulatú daganatok érzékenységét a sugárzásnak.

Mivel a hatóanyag kifejezett antibakteriális hatást fejt ki, először is tanácsos orvoshoz kell fordulni

A Metronidazol tabletta használatára vonatkozó utasítások

A metronidazolt étkezés közben vagy közvetlenül étkezés közben kell bevenni, a tabletta egészben lenyelhető, hideg vízzel vagy tejjel itassa. Súlyos májbetegségek esetén az ajánlott dózist 2-szer csökkenteni kell.

Metronidazol adagolása különböző patológiákhoz

metronidazol

A metronidazol népszerű antimikrobiális gyógyszer, amely számos farmakológiai hatással jár, gyakran a különböző patológiák komplex kezelésében.

A baktericid hatás az, hogy a gyógyszer képes befolyásolni a káros anaerob mikroorganizmusok légzési folyamatait és a nukleinsavak szintézisét.

A gyógyszert az orvosi gyakorlatban protozoális fertőző betegségek, csontok és ízületek fertőző betegségei, a hasüreg fertőző betegségei kezelésére használják.

Klinikai és farmakológiai csoport

Antiprotozoális készítmény antibakteriális hatással.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyibe kerül a Metronidazole? A gyógyszertárak átlagos ára 20 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A metronidazol tabletta fehér vagy fehér, sárgás-zöld színű színű, lapos hengeres, elválasztási kockázatú. A gyógyszer fő hatóanyaga a metronidazol, 250 mg-os tablettában. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is:

 • Talkum.
 • Burgonyakeményítő.
 • Sztearinsav.

A metronidazol tablettákat 10 és 20 darabos buborékcsomagolásba csomagolják. A karton csomag 1-től 10 buborékcsomagot tartalmaz, megfelelő számú tablettával és használati utasítással.

Farmakológiai hatás

Antibakteriális gyógyszer egy speciális hatásmechanizmusa, amely magában foglalja az aktiválás biokémiai helyreállítási ötödik nitro keresztül intracelluláris transzport fehérjék egysejtűek és anaerob mechanizmusok leírt használati utasítás. A visszaállított sejtek kölcsönhatásba lépnek a mikroorganizmusok DNS-jével, melyet nukleinsav szintézisének gátlásával kísérnek. Ennek eredményeképpen a baktériumok azonnal meghalnak.

Az antibakteriális tabletta készítmény tartalmaz információt arról, hogy hatékony a gram-negatív és néhány pozitív anaerob ellen. A kórokozó mikroorganizmusok megsemmisítéséhez szükséges minimális elnyomó koncentráció 0,125-6,25 μg / ml dózis. Az antibiotikum az amoxicillinnel együtt aktív a Helicobacter pylori ellen, mivel ez a gyógyszer-kombináció segíti az ellenállás kialakulását.

A "Metronidazole" gyógyszer nem aktív az aerob mikroorganizmusok és az anaerobok fakultatív formái ellen. Meg kell jegyezni, hogy vegyes növényzet jelenlétében ez a gyógyszer szinergikusan hat az antibiotikumokkal szemben, amelyek hatékonyak az egyszerű aerobokkal szemben. A metronidazol hatással van a tumorokra, növelve a sugárzással szembeni érzékenységüket. A gyógyszer diszulfram-szerű hatással rendelkezik, amely szenzibilizáló hatású az alkohollá, és javító folyamatot is vált ki.

Használati utasítások

Mi segít? A metranidazolt a következő esetekben alkalmazzák:

 • alkoholizmussal;
 • gasztritisz és nyombélfekély kezelésére;
 • a Bacteroides spp. által kiváltott fertőzésekkel. (Fertőző betegségek a hasüreg, kismedencei szervek, fertőző betegségek a lágy szövetek és a bőr, petefészek tályog, petevezeték, hüvelyi mandzsetta fertőzések a műtét után);
 • A protozoon-fertőzések (bél- vagy extraintesztinális amebiasis, balantidiasis, kután leishmaniasis, trichomoniasis, Trichomonas húgycsőgyulladás, giardiazise, ​​Trichomonas vaginalis);
 • a központi idegrendszer fertőző betegségeinek, csontjainak és ízületeinek kezelésére, amelyeket a Bacteroides spp. aktivitása okoz;
 • antibiotikumok alkalmazásával járó pseudomembranosus colitis; a mellékhatás, a nőgyógyászati ​​műtétek, a perifériás végbélműködés megelőzésére.

A metronidazol kúpokat az urogenitális trichomoniasis és bakteriális vaginitis kezelésére használják, amelyek a gyógyszerre érzékeny mikroorganizmusok által okozottak.

Ellenjavallatok

 • laktációs időszak;
 • leukopenia (beleértve az anamnézist is);
 • a központi idegrendszer szerves károsodása (beleértve az epilepsziát);
 • fokozott érzékenység a metronidazol hatóanyag összetételére, amelyből mellékhatások alakulhatnak ki;
 • májelégtelenség (nagy dózisok kijelölése esetén);
 • terhesség (1 ciklus).

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

A gyógyszer kategorikusan ellenjavallt az első trimeszterben. A II. És III. Pontban a gyógyszert kizárólag a kezelőorvos döntése alapján írják fel.

A szoptatott gyermeket át kell adni a mesterséges táplálékba, ha szükség van a metronidazol kinevezésére.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasítás azt jelzi, hogy a Metronidazole tablettákat szájon át, étkezés közben vagy után (vagy rántott tej) szedik rágás nélkül.

 1. Giardiasis - 15 mg / kg / nap 3 osztott adagban 5 napig.
 2. Giardiasis - 500 mg 2 alkalommal / nap 5-7 napig. Gyermekek 1 év alatti - 125 mg / nap, 2-4 éves -, de 250 mg / nap, 5-8 év - 375 mg / nap több mint 8 év - 500 mg / nap (két adag). A kezelés időtartama 5 nap.
 3. A krónikus amoebiásisban a napi adag 1,5 g, 3 osztva, 5-10 napig.
 4. Felnőttek: tünetmentes amebiasis esetén (ha cisztát észlelnek), a napi adag 1-1,5 g (500 mg 2-3 alkalommal / nap) 5-7 napig.
 5. Akut amoebás vizenyőben - 2,25 g 3 adagban, amíg a tünetek abbamaradnak.
 6. Balantidáz esetén - 750 mg 3 alkalommal / nap 5-6 napig.
 7. Máj tályog - a maximális napi adag - 2,5 g 1 vagy 2-3 dózisban, 3-5 napig, antibiotikumokkal (tetraciklinekkel) és egyéb terápiás módszerekkel kombinálva. Gyermekek 1-3 évesek - a felnőtt dózis 1/4-e, 3-7 év - a felnőtt adag 1/3-a, 7-10 év - 1/2 felnőtt adag.
 8. Pszeudomembranosus vastagbélgyulladás esetén - 500 mg 3-4 alkalommal naponta.
 9. Ulceratív szájgyulladás esetén a felnőttek 500 mg-ot írnak naponta kétszer 3-5 napig; Ebben az esetben a gyermekek nem mutatják a kábítószert.
 10. Az anaerob fertőzés kezelésében a maximális napi dózis -1,5-2 g.
 11. A krónikus alkoholizmus kezelésében napi 500 mg-ot írnak elő legfeljebb 6 hónapig (nem több).
 12. A fertőző szövődmények megelőzésére - 750-1500 mg / cito 3 dózisban 3-4 nappal a műtét előtt vagy 1 g a műtét utáni első napon. 1-2 nappal a műtét után (ha engedélyezett a lenyelés) - 750 mg / nap 7 napig.
 13. A Helicobacter pylory felszámolása - 500 mg 3-szor naponta 7 napig (kombinációs terápia részeként, például 2,25 g / nap amoxicillinnel kombinálva).
 14. Trichomoniasis esetén naponta kétszer 250 mg 10 napig vagy 400 mg 2 alkalommal / nap 5-8 napig. A nőknek a Metronidazol-t is fel kell tüntetni vaginális kúpok vagy tabletták formájában. Szükség esetén ismételheti meg a kezelést vagy növelheti az adagot 0,75-1 g / napra. A tanfolyamok között meg kell szünetelni 3-4 héten belül az ismételt kontrolllaboratóriumi tesztek végrehajtásával. A terápia másik alternatívája a betegnek és szexuális partnernek történő 2 g-os kinevezése. Gyermekek 2-5 év - 250 mg / nap; 5-10 év - 250-375 mg / nap, több mint 10 év - 500 mg / nap. A napi adagot két részre kell osztani. A kezelés időtartama 10 nap.

Súlyos veseelégtelenségben (CC kevesebb, mint 10 ml / perc) a napi dózis felére csökken.

Mellékhatások

A gyógyszer számos mellékhatást fejt ki sok testrendszer részéről.

 1. Az emésztőrendszer oldalától megfigyelhető hányás, hányinger, szájszárazság, glossitis, hasnyálmirigy-gyulladás.
 2. A húgyúti rendszertől kezdve lehet cystitis, candidiasis, vizeletinkontinencia, vizeletfestés.
 3. A bőrön megfigyelhető csalánkiütés, viszketés, torlódás.
 4. Az idegrendszer tud válaszolni fejfájás, álmatlanság, perifériás neuropátia, hallucinációk, zavartság, ingerlékenység, izgatottság, ataxia, koordinációs mozgások, depresszió.

A fenti jelek mindegyike a mérgezés tüneteire vonatkozik, amikor előfordulnak, sürgősen le kell állítania a kezelést, majd öblítse le a gyomrot vagy a bőrt, és forduljon orvosához. A giardiasis tünetei a patológia sikeres kezelésével jelentkezhetnek, 3-4 naponta háromszor kell ellenőrizni.

túladagolás

Ha a gyógyszer túladagolása fordul elő, a betegnek ataxia, émelygés, hányás léphet fel. Súlyos túladagolás esetén perifériás neuropathia és görcsök jelentkezhetnek.

Ebben az esetben szimptomatikus terápiát alkalmaznak, nincs specifikus antidotum.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. A sötét színű vizeletet piszkálja.
 2. Az amoxicillinnel kombinációban nem ajánlott 18 évnél fiatalabb betegeknél alkalmazni.
 3. Hosszú ideig tartó terápiával, a vérkép figyelése szükséges.
 4. Leukopénia esetén a folyamatos kezelés lehetősége függ a fertőző folyamat kialakulásának veszélyétől.
 5. A ataxia, a szédülés és a betegek neurológiai állapotában bekövetkező egyéb romlása megköveteli a kezelés abbahagyását.
 6. Megállíthatja a treponemát, és a Nelson hamis pozitív tesztéhez vezethet.
 7. A trichomonadalis vaginitis kezelésére a nőknél és a trichomoniasisban a férfiaknál szükség van a szexuális aktivitásra. Szükség van a szexuális partnerek egyidejű kezelésére. A kezelés nem szűnik meg a menstruáció során. A trichomoniázisos terápia után a menstruáció előtt és után három egymást követő ciklust kell elvégezni.
 8. A kezelés után a giardiasis, ha a tünetek továbbra is fennállnak után 3-4 héttel, hogy végezze el az analízist 3 időközönként széklettel néhány napon (néhány sikeresen kezelt betegek laktóz intolerancia, inváziója által okozott, hogy fennállhat több hétig vagy hónapig, emlékeztetve giardiasisnak tünetek).

Kompatibilitás az alkohollal

A kezelés időtartama alatt az etanolbevitel ellenjavallt (diszulfiramszerű reakció alakulhat ki: spasztikus hasi fájdalom, émelygés, hányás, fejfájás, vér hirtelen előfordulása az arcra).

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer alkalmazása során figyelembe kell venni a más gyógyszerekkel való kölcsönhatást:

 1. A szulfonamidok növelik a metronidazol antimikrobiális hatását.
 2. Növeli a közvetett antikoagulánsok hatását, ami a prothrombin képződésének növekedéséhez vezet.
 3. A diszulfiramhoz hasonlóan az etanolhoz való intoleranciát okoz.
 4. Lítiumkészítményekkel történő egyidejű alkalmazás esetén az utóbbi koncentrációja a plazmában és a mérgezés tüneteinek kialakulása fokozódhat.
 5. Nem ajánlott kombinálni a nem-depolarizáló izomrelaxánsokkal (vaszuronium-bromid).
 6. A cimetidin gátolja a metronidazol metabolizmust, ami a szérumkoncentráció növekedéséhez és a mellékhatások fokozott kockázatához vezethet.
 7. A mikrosomális oxidációs enzimek (a fenobarbitál, fenitoin) enzimjeit stimuláló gyógyszerek egyidejű alkalmazása felgyorsíthatja a metronidazol eliminációját, aminek következtében a plazmában való koncentrációja csökken.
 8. A diszulfirammal történő egyidejű alkalmazás különböző neurológiai tünetek kialakulásához vezethet (a találkozók közötti időszak legalább 2 hét).

Vélemények

Vettünk néhány véleményt az embereket, akik a kábítószer Metronidazole:

 1. Catherine-t. Reggel és este 2 tablettával látta a doxiciklinet 7 napig. Eleinte nem értettem, hogy mi fékezi a fejemet, zajt, zörgést és betegséget okoz. Olvastam a félelemrıl, a fele, amit most gyűjtöttem. Remélem tényleg segít, és nem vágytam meggyűlölve.
 2. Elena. Mindazok számára, akik észrevették a mellékhatások gyógyszeres kezelés: szem előtt tartani, hogy ezek a tünetek termelnek mérgezés termékek lamblia összeomlás megölt metronidazol, talán csak a látens krónikus Giardiasis...
 3. Karina. A metronidazolt erős aknával használtam, orvosomat kozmetológusként írtam fel, tetszett a hatás, a pattanások sokkal kisebbek lettek. Ez csak egy kicsit hányinger a szedés után, majd az émelygés valamilyen módon elhaladt.
 4. Tatiana. A metronidazol gyógyszer me „varázspálca”. Mindig a pénztárcámban van. Mint sok nő, sokszor a cystitis. Előfordul, hogy ez a betegség meglepő módon veszik a munkát. Ebben az esetben azt kell metronidazol, és tudom, hogy ő biztosan segíteni fog. Ez egy régi bevált eszköz, amelyet anyám használ. Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő gyógyszer. A tabletták kerek színűek, enyhe sárgasággal. Az íz nagyon keserű, és ez az egyetlen negatív számomra. Alatt súlyosbodása hólyaghurut hogy segít nekem, 20 percen belül a beadás után. Az egyetlen dolog, amit szeretnék mondani, hogy mint minden hatásos antimikrobiális gyógyszerek metronidazol öl és jótékony mikroflóra, úgyhogy nincsenek problémák és a bél, a beadás után kívánatos ital bifidobaktériumok.

analógok

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Batsimeks;
 • Deflamon;
 • Clione;
 • Metrovagin;
 • metrogil;
 • Metroksan;
 • Metrolaker;
 • Metron;
 • Metronidazole Nycomed;
 • Metronidazol-ICCO;
 • Metronidazol-Altfarm;
 • Metronidazol-link set;
 • Metronidazol-UBF;
 • Metronidal;
 • Metroseptol;
 • Orvagil;
 • Rozamet;
 • Rozeks;
 • Siptrogil;
 • Trichomes intravénás kábítószer-fogyasztók;
 • Trihobrol;
 • trihopol;
 • Trihosept;
 • zászlók;
 • Efloran.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

Tartsa a tablettákat alacsony nedvességtartalmú helyen, napfénytől védve, ≤ 25 ° C-os hőmérsékleten. Tartsa távol a gyerekektől!

Az eltarthatósági idő a kiadástól számított 2 év; Ne használja a lejárati dátumot követően.

Metronidazol: használati utasítás

A metronidazol tabletták olyan antiprotozoális gyógyszerek, amelyek antibakteriális hatásúak. A készítményt használják oki terápia (kezelés, amelynek célja a pusztítás a patogén fertőző betegség folyamat) a fertőző betegségek a különböző lokalizációs által okozott érzékeny a hatóanyag-készítmény patogén (betegséget okozó) mikroorganizmusok.

A kibocsátás és az összetétel formája

A metronidazol tabletta fehér vagy fehér, sárgás-zöld színű színű, lapos hengeres, elválasztási kockázatú. A gyógyszer fő hatóanyaga a metronidazol, 250 mg-os tablettában. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is:

 • Talkum.
 • Burgonyakeményítő.
 • Sztearinsav.

A metronidazol tablettákat 10 és 20 darabos buborékcsomagolásba csomagolják. A karton csomag 1-től 10 buborékcsomagot tartalmaz, megfelelő számú tablettával és használati utasítással.

Farmakológiai hatás

A tabletták hatóanyaga A metronidazol az 5-nitromidazol kémiai származéka. Biokémiai úton helyreállítja a legegyszerűbb egysejtű mikroorganizmusok és anaerob baktériumok intracelluláris transzportfehérjeinek 5-nitrocsoportját. A redukált 5-nitro-csoport kölcsönhatásba lép a DNS-vel (dezoxiribonukleinsav), gátolja (gátolja) a nukleinsavak szintézisét, ami a mikroorganizmusok halálához vezet. Tabletták A metronidazolnak a legnagyobb aktivitása számos mikroorganizmus ellen:

 • Anaerob baktériumok - olyan mikroorganizmusok, amelyek csak oxigén hiányában fejlődhetnek és szaporodnak, a Bacteroides spp. (Például a Bacteroides fragilis, Bacteroides distasonis, Bacteroides ovatus, Bacteroides thetaiotaomicron, Bacteroides vulgatus), Fusobacterium spp. Gram-pozitív és bizonyos anaerobok (érzékeny törzsei Eubacterium spp., Clostridium spp., Peptococcus niger., Peptostreptococcus spp.).
 • A legegyszerűbb egysejtű mikroorganizmusok a Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Giardia intestinalis.

A közös kérelem egy antibiotikummal képviselő csoport félszintetikus penicillin, amoxicillin tabletták Metrogil baktericid aktivitással szemben a kórokozója a gyomorhurut és a gyomorfekély és a nyombélfekély Helicobacter pylori. A metronidazol nem érzékeny az aerobokra (oxigén jelenlétében kialakuló baktériumok) és a fakultatív (opcionális) anaerobokra.

A Metronidazole tabletta bevétele után a hatóanyag gyorsan és gyakorlatilag teljesen felszívódik a vékonybél lumenéből a szisztémás véráramba. A szervezet szöveteiben egyenletesen oszlik el, a véráramban akadályozza a központi idegrendszer szerkezetét, és a szoptatás alatt az anyatejet. A metronidazol májsejtekben metabolizálódik inaktív komponensekké, amelyek a vizelettel ürülnek.

Használati utasítások

A metronidazol tabletták a gyógyszerre érzékeny kórokozó mikroorganizmusok által okozott fertőző betegségek etiotróp terápiájára utalnak:

 • Protozoa fertőzések protozoák által okozott - a trichomoniasis (gyulladásos patológia az urogenitális traktus), bél amebiasis (a vastagbél gyulladása által okozott patogén amőba), extra-intesztinális amebiasis, beleértve a máj károsodása a kialakulását tályogok benne (korlátozott üregben genny).
 • Fertőzések anaerob baktériumok, különösen a bakteroidokká (Bacteroides fragilis, Bacteroides distasonis, Bacteroides ovatus, Bacteroides thetaiotaomicron, Bacteroides vulgatus) - csont fertőzés, abscessed kóros folyamatok struktúrák a központi idegrendszer, az agyhártyagyulladás (az agy gyulladását és gerincvelő), endocarditis ( fertőző gyulladás a belső réteg a szív fali üregek), tüdőgyulladás (pneumonia), tüdő tályog, szepszis (vérmérgezés).
 • Fertőző folyamatok által okozott anaerob mikroorganizmusok Clostridiumok és peptostreptokokki (Clostridium spp, Peptococcus niger és Peptostreptococcus.) - patológiája hasi szervek, beleértve a peritonitis, májtályog, szervek kismedencei betegség (endometritis egy gyulladásos válasz a belső réteg a méhfal nőknél, tályog Petefészek és petevezeték, vaginális boltozatot fertőző betegség).
 • A Helicobacter pylori által kiváltott gyomorfekély és duodenális fekély komplex terápiája.
 • A fertőző szövődmények megelőzése a vastagbélben történő műtét után.
 • A pseudomembranosus colitis a vastagbél falainak egy specifikus gyulladása, amelyet gyakran az antibiotikumok tartós használata okoz.

Emellett a metronidazol tablettákat a sugárkezelést igénylő tumor betegségek komplex terápiájában használják.

Ellenjavallatok felhasználásra

A tabletták befogadása A metronidazolt a szervezet számos kóros és fiziológiai állapotával ellenjavallták, amelyek a következők:

 • Egyéni intolerancia a metronidazolra vagy a gyógyszer melléktermékeire.
 • A szövetekben bekövetkező szerkezeti változásokkal járó központi idegrendszeri szervek patológiája, beleértve az epilepsziát (rohamok formájában előforduló tónusos-klónusos rohamok időszakos fejlődése).
 • A máj elégtelen funkcionális aktivitása, különösen nagy dózisú gyógyszerek alkalmazása esetén.
 • Terhesség az első trimeszterben és a szoptatás.

Óvintézkedések A Metronidazole tablettákat a terhesség II. És III. Trimeszterében, valamint mérsékelt súlyosságú vese- és májelégtelenségben alkalmazzák.

Adagolás és adminisztráció

A metronidazol tablettákat szájon át kell bevenni étkezés közben vagy közvetlenül. Nem rágják, és elegendő mennyiségű folyadékkal (lehetőleg tejjel) lemossák. A trichomoniasis átlagos dózisa 250 mg (1 tabletta) 10 napig vagy 400 mg naponta kétszer 5-8 napig. Súlyos fertőző folyamatban a Metronidazole tabletta kezelésének folyamata megismételhető, növelve a napi dózist 1 g-ra (1000 mg). A gyógyszeres kezelés alatt a szünet körülbelül 3-4 hét. A Metronidazole tabletták trichomoniasisos dózisa a páciens életkorától is függ:

 • 1 év alatti gyermekek - 125 mg / nap.
 • 2-4 éves gyermekek - 250 mg naponta.
 • 5-8 éves gyermekek - napi 375 mg.
 • 8 évnél idősebb gyermekek - 500 mg naponta 2 osztva.

Az amoebiasis kezelésére a dózis napi 3 g-ra növelhető 3 osztott dózisban, a kezelés időtartama 5-8 nap. Máj tályog - 2,5 g naponta kétszer 3-5 napig más antibiotikumokkal (különösen tetraciklinekkel) együtt. A pseudomembranosus vastagbélgyulladás kezelésében a gyógyszer dózisa 500 mg naponta 3-4 alkalommal. A súlyos fertőző folyamatok etiotróp terápiája esetén a dózis napi 2 g-ra emelkedik. A Helicobacter pylori-hoz társuló peptikus fekély kezelésére a gyógyszer napi háromszori 500 mg-os dózisban történő alkalmazását alkalmazza 7 napig. Egyidejű máj- vagy veseelégtelenség esetén a gyógyszer adagja csökken.

Mellékhatások

A tabletták befogadása A metronidazol különböző szervek és rendszerek mellékhatásainak kialakulásához vezethet:

 • Emésztőrendszer - hányinger, hányás, hasmenés vagy székrekedés, intesztinális kólika, a szájszárazság és a megjelenése a „fém” utóíz, gyulladásos reakciót a szájnyálkahártya (stomatitis), gumik (gingivitis) és a nyelv (glossitis).
 • Idegrendszeri - szédülés, fejfájás, csökkent motoros koordináció, ingerlékenység ember és az ingerlékenység, depresszió (jelentős és hosszan tartó csökkenése hangulat), álmatlanság, gyengeség, csökkent fogyatékosság, zavartság, hallucinációk, görcsrohamok.
 • Vér és vörös csontvelő - a neutrofilek (neutropenia) és a leukociták (leukopenia) számának csökkenése.
 • Húgy- és ivarszervek - candidiasis (aktiválása opportunista gombás fertőzés), húgyhólyaggyulladás (húgyhólyag fertőzés), polyuria (megnövekedett vizeletmennyiség), inkontinencia, vizelet festés vörös-barna színű.
 • Allergiás reakció - bőrkiütés, ő viszketés, csalánkiütés (a bőr megszerzi a jellegzetes formájú, emlékeztető szúrás), allergiás láz (láz), arthralgia (izületi fájdalom), orrdugulás.

A mellékhatások kifejlődésével a gyógyszer feloldható, különösen kifejezett tanfolyam esetén.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi szedni a Metronidazole tablettákat, gondosan olvassa el a gyógyszerre vonatkozó utasításokat. Számos speciális utasításra van szükség, amelyre figyelmet kell fordítani:

 • A gyógyszer alkalmazásának időszaka alatt az alkoholfogyasztás ellenjavallt, hiszen az etanol okozhat görcsös fájdalom alakulását a hasban, émelygés, hányás, hirtelen vércseppek az arcra és a fejfájásra.
 • A gyógyszer 18 éves kora előtt nem javasolt kombinálni az amoxicillinnel.
 • A gyógyszerrel való hosszan tartó terápiával a perifériás vérállapot időszakos laboratóriumi monitorozását kell végezni.
 • A szédülés, a ataxia (járási zavar) és egyéb neurológiai rendellenességek megkövetelik a gyógyszer visszavonását.
 • A metronidazol tabletták a vizelet sötét vörösesbarna színben történő megfestésére használhatók.
 • Az urogenitális traktus szerkezeteinek trichomoniasisának kezelésénél tartózkodni kell a szexuális aktivitástól, és a szexuális partnerrel is terápiát kell folytatnia.
 • Menstruáció esetén a kezelés folytatódik.
 • A lambliasis etiotróp terápiája után a kóros folyamat tünetei több hétig is fennállhatnak, ezért a kezelés hatékonyságának ellenőrzése laboratóriumi vizsgálattal történik.
 • A gyógyszer alkalmazásának időtartamára fel kell hagyni azokat a tevékenységeket, amelyek a pszichomotoros reakciók fokozott koncentrációját és sebességét igénylik.

A gyógyszertári hálózatban a Metronidazole tabletták vénykötelesek. Nem ajánlott önmagában venni, vagy harmadik fél tanácsára használni.

túladagolás

Ha a Metronidazole tabletta ajánlott terápiás dózisa jelentősen meghaladja az idegrendszer működése, hányinger, hányás, ataxia és zavarok, ideértve az epilepsziás görcsrohamokat is. Ebben az esetben tüneti kezelést kell végezni, mivel nincs specifikus antidotum.

Metronidazol tabletták analógjai

Hasonló a Metronidazole tablettákhoz a hatóanyag és a terápiás hatás szerint a Trichopolum, Klion, Flagil, Metrogil készítmények.

A tárolás feltételei

A Metronidazole tabletták eltarthatósága a gyártástól számított 2 év. Sötét, száraz helyen kell tárolni, ahol a gyermekek nem érhetik el a 25 ° C-ot meg nem haladó levegő hőmérsékleten.

Metronidazol tabletták ára

A metronidazol tabletta átlagos költsége a moszkvai gyógyszertáraknál a csomag mennyiségétől függően 9-129 rubel határain belül változik.