Gombaellenes gyógyszerek: mi a hatásosabb - Micoderyl vagy Exoderyl?

A gombás körömfertőzések kezelésekor néhányan azt gondolják, hogy Micoderil vagy Exoderil - ami hatékonyabb. Ezek a gyógyszerek ugyanazon hatóanyagon alapulnak, de különböző gyógyszeripari vállalatok termelik, és jelentősen különböznek a költségektől. Annak érdekében, hogy megértsük, mely gyógyszerek közül melyik legjobban használják a gomba elleni küzdelemben, a betegnek konzultálnia kell orvosával, valamint olvassa el mindkét gyógyszer orvosi utasítását.

 • 1. Exoderyl: összetétel és alkalmazás
 • 2. Mikoderil - az Exoderyl hazai analógja
 • 3. Mikozan használata körömgombával

Exoderyl: összetétel és alkalmazás

A drog Exoderil ma a leghatékonyabb gombaellenes hatóanyagok közé tartozik. Gyártója az osztrák gyógyszergyártó cég Sandoz GmbH. Az Exoderil egy külső felhasználásra szánt gyógyszer, amely oldat és krém formájában kapható. Fő összetevője a naftifin hidroklorid formájában - olyan anyag, amelynek kimutatható gombaellenes hatása az alkil-aminok csoportjába tartozik. A naftifin mellett vizet, alkoholt és propilénglikolt is használnak Exoderyl oldat készítéséhez. Segédberendezések krém közé tartozik a víz, nátrium-hidroxid, cetil-palmitát, izopropil-mirisztát, szorbitán-sztearát, Tween 60, benzil-, sztearil- és a cetil-alkohol.

Az Exodermilt szakemberek írják elő:

 • onychomycosis (körömgomba);
 • gombás fertőzés a bőrön;
 • trihofitii;
 • a bőr candidiasis;
 • feddhetetlen.

Az Exoderyl alkalmazása ellenjavallt túlérzékenység a naftifinre és annak egyéb komponenseire. A túláramoltatást tilos alkalmazni a sérült bőrre, és alkalmazni kell a szemek kezelésére. A terhesség és a szoptatás ideje alatt, rendkívüli óvatossággal és kizárólag dermatológus tanácsával alkalmazza a gyógyszert. A hatóanyagnak a gyermek szervezetére gyakorolt ​​hatását eddig még nem vizsgálták teljes mértékben, ezért csak gyermekgyógyászatban alkalmazható, ha feltétlenül szükséges.

Az Exodermilt jól tolerálja a beteg, és a kezelőorvos minden jelével gyakorlatilag nincs semmilyen mellékhatása a szervezetben. Alkalmanként a bőrfelületek felszínén megjelenő megjelenése vörösség, szárazság és égés formájában jelentkezhet. A mellékhatások előfordulása nem jelent veszélyt a páciens egészségére, és nem okozza a gyógyszer abbahagyását.

Az Exoderyl oldat és krém formájában hatékonyan kiküszöböli a gombák fertőzését a körmökön és a bőrön. A betegség megszabadulása érdekében a hatóanyagot kis mennyiségben alkalmazzák az érintett bőrfelületre és a környező területre. A mentesség az első alkalmazás után következik be, de a teljes helyreállításhoz az Exoderyl-t néhány hétig kell használni. A kezelés időtartamát és a gyógyszer adagolását szakemberrel kell ellenőrizni.

Mikoderil - Exoderil hazai analógja

Az Exoderyl egy könnyen használható és biztonságos megoldás a legtöbb betegkategóriához, amely gyorsan meg tudja szabadítani a gombát. Azonban a magas költségek miatt ez a gyógyszer nem áll rendelkezésre minden ember számára, ami miatt a betegek gyakran kérik az orvost, hogy adjon nekik egy olcsóbb, de nem kevésbé hatékony gyógyszer. Az Exoderil olcsó analógja egy gombaellenes, Oroszországban gyártott remedy, Micoderil, oldat és krém formájában.

Melyik a jobb - drága importált Exoderil vagy a hazai Micoderil? Ennek megértéséhez meg kell ismerkednie az orosz drog rövid leírásával. Mindkét formája aktív összetevője, mint például az Exoderil esetében, a naftil-hidroklorid. A Mikoderil ugyanazokat a segédösszetevőket tartalmazza, mint drágább külföldi analógjai. A hazai termék gyógyszere azonos az Exoderil indikációival, ellenjavallatokkal, mellékhatásokkal és az alkalmazás módjával. Mint látható, az egyetlen különbség a két gyógyszer között az ő költsége, így Mikoderil biztonságosan használható anélkül, hogy aggasztó a gombás fertőzések kezelésére az a tény, hogy kevésbé lesz hatékony, mint az importált gyógyszerek alapuló naftifin.

A Mycosan használata körömgombákban

Abban az esetben, ha Exoderil és Mikoderil beteg miatt ellenjavallt naftifin intolerancia kezelésére egy gomba felületén a körömlemez bőrgyógyász ajánlani Mikozan kenőcs. A hatóanyag összetétele olyan komponenseket tartalmaz, mint a rozs enzimszűrlet, a pentilénglikol, a dimetil-izoszorbid, az E1525 élelmiszer-adalékanyag és a víz. A kenőcsöt ecset-felhordó eszközökkel, eldobható körömfájlokkal, sablonokkal és naplóval adják el, amelyben a kezelési ütemterv részletes.

A Mikozant gombás nail léziók kezelésére és megelőzésére használják. A gyógyszer ellenjavallatai nem annyira:

 • túlérzékenysége az összetevőkre;
 • 4 év alatti gyermekek;
 • a terhesség és a szoptatás időszaka.

A Mikozan kizárólag a körömgombák kezelésére szolgál, ezért a test más részein tilos használni. Ahhoz, hogy a kezelés hatékony legyen, a betegnek szigorúan be kell tartania a kenőcs alkalmazására vonatkozó összes ajánlását. A Mikozan alkalmazásának észrevehető hatása már a kezelés megkezdése után 1 héttel jön, de az érintett körmök kezelését folytatni kell, mindaddig, amíg az orvos azt tanácsolja.

Mi a legjobban a felsorolt, gombás fertőzések kezelésére szolgáló készítményekből? Csak egy szakértő válaszolhat erre a kérdésre. A gyógyszeres kezelés orvosi tanács nélkül történő használata súlyosbíthatja a betegség lefolyását, és nemkívánatos egészségügyi hatásokhoz vezethet. Ezért el kell kerülni az öngyógyszert, és ha gyanús egy körömgombát, mindig vegye fel a kapcsolatot egy bőrgyógyászral.

Mikoderil vagy Exoderil hatékonyabb: készítmények áttekintése, kompozíció összehasonlítás, olcsó olcsó analóg választás

Mielőtt válaszolna a "Micoderyl vagy Exodermil, ami hatékonyabb" kérdésre, minden egyes gyógyszerről külön ismernie kell magát. Mindkét készítmény összetételében a hatóanyag az alkil-amin-naftil-csoport, amelynek kifejezett antimikotikus hatása van.

Mindkét hatóanyag hatóanyaga naftifin-hidroklorid, klinikai vizsgálatok bizonyítják az anyag emberi szervezetben való magas szintű biztonságát.

A naftifinnak több tulajdonsága van:

 • gombaellenes;
 • antibakteriális;
 • gyulladáscsökkentő.

A hatóanyag nagyon hatásos a gombás flóra, az élesztő, a penészgomba és a dermatophyták ellen. A dermatológiai gyakorlatban mikroporcium, a többszínű lichen kórokozója. A gombás mikroorganizmus törzsétől függően a naftifin fungicid vagy fungisztatikus hatással bír.

Fungicid hatás a szkvalén epoxidáz, a gombasejt enzimének teljes gátlása következtében. A felhalmozódás a sejtek citoplazmájában toxikus szkvalén vezet lipid felhalmozódása, kifejezett intracelluláris disztrófiás változás, amely a membrán szakadás és a halál a kórokozó.

Fungisztatikus akció lehívás történik enzim gátlásával, ami abba a mitotikus sejtosztódás, reprodukciós terminációs gombás mikroorganizmus. Koncentráció csökkentésével ergoszterol a citoplazmatikus retikulumban csökkenti patogenitását a gomba, teljes mértékben eredményezi a szaporodás leállásához gyulladásos hangsúly, lerakódását mikrospórák a bőr alatti zsír.

Antibakteriális hatás kiterjed a cocci csoport baktériumaira, beleértve az enterokokit, gram-pozitív és gram-negatívokat. A naftin és a gentamicin hatékonyságát összehasonlító klinikai vizsgálatokban pyodermikus bőrelváltozásoknál hasonló terápiás kimeneteleket figyeltek meg. Meg kell jegyezni, hogy a naftilfehérje mellékhatásai jelentősen különböznek az antibakteriális szer mellékhatásaitól.

Gyulladáscsökkentő hatás okozza a helyi bőrirritáció megkönnyebbülése, az immunaktív enzimek toxikus hatása. A vazokonstriktív hatás bizonyított, melynek következtében az ödéma csökken a helyi lézió fókuszában, a proinflammatorikus enzimek termelése megszűnik, a lizoszomális sejtek membránjai stabilizálódtak. A prosztaglandinokra gyakorolt ​​közvetlen hatás a naftifin kimutatható gyulladáscsökkentő hatásának kialakulását eredményezi a helyi kezelés első napjai után.

Ezenkívül a Micoderil vagy Exoderil összetétele tartalmaz segédanyagokat:

 • benzil-alkohol;
 • izopropil-mirisztát;
 • etil-alkohol;
 • cetil-alkohol;
 • poliszorbát;
 • propilénglikol.

A segédanyagok aránya és aránya mindkét hatóanyagban azonos, az utasítások betartása mellett az aktív komponensek nem szívódnak fel a teljes véráramba, minimális mellékhatással rendelkeznek.

Az erős felszívódásnak köszönhetően a segédkomponensek aktív hatása miatt mindkét gyógyszert gombás károsodás kezelésére használják olyan betegségekben, mint a hyperkeratosis, pikkelysömör.

A Mikoderil vagy Exodermil gombás betegségek kezelésére szolgál:

 • körömlemezek;
 • bőr tompító;
 • interdigital terület a kézben és a lábakon;
 • szőr;
 • szőrtüszők;
 • az ajkak nyálkahártyái.

Kimutatták a Micoderil vagy Exoderil oldatainak a Seborrheic dermatitis, pityriasis és varicolored lombozat kezelésére való hatásosságát. Fungisztatikus hatás neutralizálja a gombasejteket, megakadályozza a fertőzés terjedését. Az remisszió gyors elindulása érdekében a külső gyógymódokat szisztémás hatású gombaellenes szerekkel írják fel, amint azt egy háziorvos vagy dermatológus előírja.

Az Exoderilt egy osztrák gyógyszergyártó cég gyártja, csak külsőleges alkalmazásra, oldat vagy krém formájában. Az Exoderil hatékony gombaellenes szer, amely lehetővé teszi rövid idő alatt az akut gyulladás tüneteinek megszüntetését.

A gyógyszert használják:

A hatóanyag mély dermális transzdermális behatolása az epidermisz rétegeibe vagy a körömlemez vastagságába magas terápiás koncentrációk keletkezését eredményezi hosszú idő alatt. Az alacsony felszívódás a szisztémás keringésben megakadályozza a belső szervek és rendszerek által okozott generalizált mellékhatások kialakulását, még a kisgyermekek körében is jó toleranciát okoz a gyógyszerben.

Az Exoderyl használatának ellenjavallatai az összetevők egyéni intoleranciája, különösen a naftifin, az allergiás reakciók kialakulása a hatóanyag bőrön való alkalmazását követően. Mivel a várandós nők, a szoptató anyák és a 3 év alatti gyermekek véletlen besorolásos klinikai vizsgálatok hiányoznak, a gyógyszer ellenjavallt ebben a betegcsoportban.

Felügyelete alatt a kezelőorvos jelenlétében rezisztens kandalló gombás fertőzések a bőr lehetővé tette a gyógyszer használatát kisgyermekek körében, a nők terhesség és szoptatás alatt. A gyógyszer szigorúan tilos alkalmazandó sérült bőrre (karcolások, horzsolások, nyitott sebek) az elnyelés következtében az anyagok a véráramba a toxikus metabolitok termelésére a májban.

Vélemények a kábítószer használata után a legtöbb esetben pozitív, a betegek felismerik a terápiás hatás gyors megjelenését, a mellékhatások hiányát (égés, bőrpír, ödéma). Ezenkívül a perzisztens pelenka kiütésében szenvedő betegeknél az év során a súlyosbodások gyakorisága és időtartama csökken.

A Mikoderil Exoderil orosz analógja, oldat, krém formájában kapható. A jelentős különbség a Micoderil viszonylag alacsony ára, a lakosság különböző szegmenseinek elérhetősége. Az eredeti készítménnyel azonos hatóanyag és segédanyagok megfelelnek az európai minőségi előírásoknak.

A Micioderil magas minõségét számos klinikai retro- és prospektív vizsgálat igazolta nagy számban a bõr gombás és bakteriális elváltozásai miatt. A Micoderil használatára utaló jelzések és ellenjavallatok megegyeznek az Exoderil alkalmazásával.

A gyógyszerek mellékhatásai közé tartozik a viszketés és égés rövid megjelenése a bőrön való alkalmazáskor. Bizonyos esetekben hámlás, fokozott bőrszárazság, tartós hyperemia. Ebben az esetben meg kell szüntetnie a gyógyszert, orvoshoz kell fordulnia, és helyi vagy szisztémás antimikotikus kezelésre van szüksége egy gyógyszerrel, amely egy másik hatóanyagot tartalmaz a készítményben.

Az első alkalmazást megelőzően kis mennyiségű krémet vagy oldatot kell alkalmazni a könyökréteg belső felületének területére. Ha öt órán belül bőrpír jelenik meg az alkalmazás helyén, papulák vagy kellemetlen érzés és viszketés, ezek a kábítószer-intolerancia jelei.

A külső vagy szisztémás hatású egyéb gombaellenes szerekkel ellentétben az Exoderyl és a Micoderil nem okoznak mellékhatásokat a központi idegrendszerből, a keringési rendszerből. Antimikotikus koncentráció található a körömlemez és az epidermisz minden rétegében, de ezeknek a gyógyszereknek a szervezetre gyakorolt ​​toxikus hatása hiányzik.

Hogyan válasszuk ki az Exoderil olcsó analógját? A Micoderil vagy az Exodderil felülvizsgálata után az a következtetés vonható le, hogy a készítmények összetétele, hatásmechanizmusa, jelzései, ellenjavallatai és mellékhatásai azonosak. Különbségek vannak a gyártó országában és a gyógyszerek árkategóriájában.

Az Exoderil analóg árának és minőségének legoptimálisabb módja a Micoderil, amelynek hatékonyságát az egyes orosz klinikai vizsgálatok végezték. A gyógyszer egy átlagos vevőt vásárolhat anélkül, hogy elveszítené a gyógyszer gyógyhatását, egészségkárosodásának kockázatát.

A Micoderil és Exoderil analógjai, amelyeket széles körben képviselnek a gyógyszertári láncokban:

A gyógyszer megválasztása előtt egy háziorvosnak vagy bőrgyógyásznak kell konzultálnia, ez elkerüli a kellemetlen mellékhatásokat, meghatározza az alkalmazás gyakorisága és a terápia időtartamát. A teljes terápia betartása a legjobb terápiás hatás eléréséhez szükséges, csökkenti a súlyosbodás kockázatát.

Melyik a jobb, Exodermil vagy Micoderil: a betegek és az orvosok áttekintése, az árak áttekintése

A jobb kérdésre adott válasz, az Exoderyl vagy a Micoderil feltétlenül nem, mert a gyógyszerek teljesen összetettek és gombaellenes hatásúak.

A választás a hazai vagy külföldi gyártók egyedi preferenciáiról, a gyógyszer árkategóriájáról szól.

A terápiás hatás minősége és a remisszió kialakulásának mértéke megegyezik a két gyógyszer alkalmazásával, amit több vizsgálat igazol.

A gombafertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszerek különböznek a körmökön vagy a bőrön történő alkalmazásra. Amikor a szögeket közvetlenül a körömlemezek kezelése előtt alkalmazzák, a felületrétegnek az efonikumtól a szabad szegélyéig kell vágnia. Szúrja a körmöket meleg vízben só vagy tápláló olaj hozzáadásával, ami növeli a szegmátrix frusztrációját, és mélyebben behatol a hatóanyagba.

Ezután a hatóanyagot a köröm egész területére alkalmazzák, megragadva a köröm sinus szélein elhelyezkedő területet. A krémet addig hagyják, amíg teljesen el nem szívódik, a masszázs dörzsölődik a körömbe. A naftifin mély behatolása elősegíti a fungicid hatás kifejeződését, a kórokozó sejtek halálát, a fellendülés kezdetét.

Ha a bőr kezelésére alkalmazzák, az érintett területet antiszeptikus oldattal, például klórhexidinnel előkezeljük. Az epidermális szövet lazított rétegei jobban átadják a hatóanyagot a dermis külső rétegeihez. A krémet vagy oldatot előnyösen este vagy éjszaka alkalmazzák a maximális terápiás hatás elérése érdekében, mivel a hatóanyag jobb koncentrációja a gyulladás középpontjában áll.

Ha a haj és a hajhagymák megsérülnek, egy gyógyászati ​​oldatot alkalmaznak, amelyet a gomba által érintett egész bőrterületre alkalmaznak. A kezelést naponta egyszer, a kezelőorvos határozza meg, a napi alkalmazást legalább három hétig. Helyi terápiaként az orvos előírja a kórokozó aktivitásának meghatározására szolgáló laboratóriumi vizsgálatok elvégzését, a sérüléstől kiszabva.

A gombás fertőzés súlyos, stabil módon történő kezelésével gyakran szájon át kell szedni a szisztémás hatásokkal járó antimikotikus készítményeket. Ebben az esetben a kurzust az orvos korrigálja, rendszerint naponta egyszer vagy kétszer szájon át szedik a gyógyszereket a sérült felület Exoderil vagy Micoderil napi kezelésének hátterében.

Súlyos elváltozások a bőr, hatásának hiányát a folyamatban lévő helyi terápia Ekzoderilom Mikoderilom vagy előírni kiegészítő kezelés gyulladásgátló szteroidok - kortikoszteroidok. A többirányú terápia fokozatos fellendüléshez vezet, még a különböző súlyosságú immunhiányos betegségek hátterében is.

A betegek és az orvosok a kábítószerek használata után nem feltétlenül jelzik, hogy mi a jobb, az Exodermil vagy a Micoderil, mivel mindkét ágens nagy hatékonyságot mutat. Általános orvosok és bőrgyógyászok írják fel ezeket a gyógyszereket gombás betegségek kezelésére, a beteg pénzügyi képességeire, személyes preferenciáira alapozva.

A körömlemez mátrixába való bejutás a patogén növény által létrehozott csatornákon keresztül elősegíti az erős fungicid hatásokat, a kórokozó teljes halálát. A bőr behatolási mélysége naftifin eléri a felületi rétegek a bőrben, ami előnyös a hasznosítási arány, a teljes prognózisa mycosis.

Mindkét gyógyszert ugyanolyan gyakorisággal alkalmazzák a bőr, a körmök, a szőrzet antimikotikus kezelésére. A hajhagyma vastagsága mélyen behatol, meggátolja a gomba mikropórusának kialakulását, megakadályozza a mycosis megismétlődését. A gyermekorvos felügyelete alatt az Exoderil és a Mikoderil gyermekeket kisgyermekeknél használják a tartós gombás bőrelváltozások kezelésére.

A szemészeti megbetegedések kezelésére nem szabad gyógyszereket szedni, ha orvoshoz kell fordulni. Ennek oka az Exoderyl és a Micoderil fő összetételét biztosító segédanyagok.

Az Exoderyl és a Mycoderil rendkívül hatékonyak az interdigital gomba, a lábfungus kezelésében.

A betegek a következő tünetek gyors enyhülését jelentik:

 • viszketés;
 • égő;
 • a bőr elszíneződése;
 • a körmök színének megváltoztatása;
 • hyperkeratosis;
 • a körömlemez rétegződése;
 • tartós intertrigo;
 • nedvesítő felületek;
 • fehér bevonat;
 • kellemetlen szag.

A férfiak a kellemetlen szag kiküszöbölését még a kezelés befejezése után, a zárt cipő elhúzódó viselésével is jelzik. A rendszeres kezeléssel járó exacerbációk gyakorisága évente egyszer és kevesebbre csökken. A profilaktikus célokra az Exoderyl és a Micoderil évente egyszer vagy kétszer alkalmazható egy-két hétig helyi alkalmazás esetén.

Klinikai vizsgálatok a hazai és külföldi szakértők kapcsolatos terápiás hatékonyságot és ekzoderil Mikoderila bizonyítani azonosság gyógyszerösszetétel, gombaellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása.

Ez lehetővé teszi, hogy az orvosok írják fel ezt a gyógyszert vagy egy másik gyógyszert ugyanolyan gyakorisággal és a terápiás hatás várható prognózisát a páciens testére.

Az árvizsgálat tükrözi az Exemderil és a Micoderil gombaölő gyógyszerek költsége közötti különbséget. A túláradás költsége 390-1 1200 rubel, a kibocsátás formájától függően (krém, oldat). A Mikoderil csomagolásonként 170 és 490 rubel között vásárolható meg. Az Exoderyl és a Mikoderil oldatok 10 vagy 20 ml dózisban kaphatók.

A Micoderilus alacsony költségét az Exoderil-t illetően, az eredeti gyógyszerkészítménnyel végzett farmakológiai hatás teljes körű azonosításával gyakran választják a gombás betegségek kezelésére. A betegek tudomásul veszik, hogy a masszív léziós fókusz hosszú távú kezelésével gazdaságos MiCoderil palack használata egy Exodaril csomag árán.

Exodermil vagy Mikoderil: mi a hatékonyabb?

Egy beteg, aki onychomycosis vagy láb gyomor tapasztalt, gyakran megkérdezi magát: mi hatékonyabb Micoderylnél vagy Exoderylnél? Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a dermatológus a klinikai vizsgálatok eredményein, a beteg anamnézisében jelen lévő betegségeken és a gomba kórokozó törzsén alapuló gyógyszert is előír.

A hatóanyagon és a felszabadulási formákon

Mindkét gyógyszer, a Micoderil és az Exoderil, az allil-aminok csoportjához (a gombaölő hatóanyaggal rendelkező gombaellenes hatóanyagok csoportjába tartoznak). A naftifin hatása a proteinszintézis elnyomására irányul a kórokozó mikroflórában. A gomba membránjának megsértése megállítja annak reprodukcióját, és a maradék kórokozók fokozatos megsemmisülését eredményezi. Mind a Micoderil, mind az Exodermil a következő terápiás hatásokkal jár a sérült körömlemezre:

 • A mycosis fertőzés terjedésének megállítása;
 • Állítsa vissza a köröm egészséges megjelenését;
 • A gomba szaga kiküszöbölése;
 • A kellemetlen tünetek megszüntetése (viszketés, égés).

Az orvosok az Exoderil eredeti osztrák hatóanyagot írják fel az érzékeny bőrre.

A naftifin hatóanyag:

 • Anti-mikotikus hatást fejt ki;
 • Eltávolítja a gyulladást;
 • Elpusztítja a patogén baktériumokat.

Bármelyiket választja, a Micoderil vagy az Exoderil, mindkét alapot formában vásárolhatja meg

 • Az oldat onychomycosis kezelésére szolgál;
 • Krém - gombás bőrelváltozások kezelésére.

A javallatokról és az ellenjavallatokról

A két gyógyszer alkalmazási jelei azonosak:

 • A hám gyulladása;
 • onychomycosisban;
 • Mycosis elváltozások;
 • Zoster.

A mikoderilt a mykotóma megnyilvánulásainak visszaszorításaként is alkalmazhatják.

A gyógyszer mellékhatásai és ellenjavallatai a fő hatóanyagnak köszönhetők. Tilos a gombaellenes szerrel kezelni, ha:

 • terhesség
 • Szoptatás;
 • Hisztamin (allergiás) reakciók jelenléte a gyógyszerek részét képező anyagokra;
 • Nyitott sebek vagy bőrelváltozások.

A gyermekkori és serdülőkortípus ellenjavallt a Mycoderyl vagy Exoderil kezelés során. A gyermekek antimikotikus terápiáját csökkentett dózis jellemzi, és csak dermatológus felügyelete mellett végezhető.

A mellékhatások rendkívül ritkák. Általában a krém túladagolása okozza őket. Ezek a következők:

 • viszketés;
 • peeling;
 • Száraz bőr;
 • Bőrkiütések az alkalmazás területén.

Összehasonlító elemzés

A Micouderil és az Exoderil összehasonlítása három helyen végezhető el:

 • Összetétel és cselekvési mód;
 • gyártó;
 • Az ár.

A Micoderil és az Exoderil aktív komponense a naftilhid. Ezért a két gyógyszer jelzései, alkalmazásának módjai, ellenjavallatai és lehetséges negatív reakciói nem különböznek egymástól.

Az Exoderil eredeti szabadalmaztatott készítményét Ausztriában állítják elő. A hazai analóg a Micoderil Tomskban. Egyértelmű azt mondani, hogy jobb, ha az Exoderyl vagy a Micoderil a szögek gombájáról a lábakon, lehetetlen, mivel összetételük azonos.

Egy másik különbség az ár. A hazai Micoderilus ára kisebb, mint az eredeti Exoderil, kétszáz rubelre. Ez annak köszönhető, hogy a farmakológiai vállalat több millió dollárt költ az eredeti gyógyszer elindítására: kutatást végez, teszteli a késztermékeket. Az analóg vagy generikus előállítási költség összehasonlíthatatlanul kisebb. De a garantált hatás csak szabadalmaztatott termék használatával lehetséges.

Az alacsonyabb ár azonban nem jelenti azt, hogy a gyógyszer rossz. A Micomeril gyártót gyártó Tomsk gyár olasz beszállítókból vásárol összetevőket. Ezért a különbség Exodaril és Micoderil között a körömgombák kezelésében nem olyan nagy. Az osztrák gyógyszer hazai analógja fél európai orvosnak nevezhető.

Túlfizetés vagy nem egy európai márka számára - ez az Ön és orvosa.

A gyógyszer analógmal való helyettesítésére csak szakember ajánlása lehetséges.

Az alkalmazás eredményéről

A betegek Mikoderil és Exoderil észrevételei többnyire pozitívak. A negatív visszajelzések általában a körömgumik kezelésének megszegéséért vagy a gyógyszerek orvosi javaslat nélkül történő orvoslására vonatkoznak.

Csak külföldi gyógyszerekre bízom, az orvos kétféle lehetőséget adott nekem a körömgomba kezelésére - Exoderil és olcsóbb Micoderil. Kiválasztotta az első, drágább, és nem sajnálta. Véleményem szerint biztonságosabb.

Ирина, 45 év, Stavropol

Kezeltem a köröm gombáját a lábamon Micoderil-nal. A hatás gyors volt, a viszketés azonnal elment, a szag eltűnt. A lába lábai jobban néznek ki. Nem látok okot túlfizetni a külföldi termelésre.

Alexandra, 32 éves, Moszkva

Az orvos Exoderil-t írta le a fia számára, aki a medence felkeresése után körmöket fejlesztett a lábán. Amint látta az árat, felsóhajtott. Elhatározta, hogy menteni, megvásárolta a Micoderil. És többször sajnálta. Nem csoda, hogy azt mondják, hogy a szegény kétszer fizet. Meg kellett vásárolnom Exoderilt, a hazai analóg nem volt hatékony. Nem tanácsom!

Ольга, 43 éves, Tula

Mindkettejüket tapasztaltam. Az orvos mindkét alkalommal előírta a gomba körmök az osztrák Exoderil. Amikor azonban a gyógyszertárhoz ért, nem volt ott. Nem volt idő más szempontok megkeresésére. Ezért a Micoderil gyógyszergyógyszer tanácsadásakor szerezték be. És nem bánta meg. Teljesen nincs különbség. Most csak a Micoderil-t veszem.

Inna, 37 éves, Perm

Az azonos összetétel és hatásmechanizmus ellenére a Micoderil és az Exoderil különböző készítmények. És melyiküket preferálja az orvos klinikai elemzések alapján, a páciens vizsgálata és a mycosis fertőzés folyamatának sajátosságai alapján.

Mikoderil vagy Exoderil: ami jobb

Exoderil és Micoderil - mi a különbség

Meg kell jegyezni, hogy mindkét készítmény hatóanyaga ugyanaz, mint a naftifin-hidroklorid. A fő különbségek az árban vannak, mivel a mycoderil sokkal olcsóbb, ez egy általános orosz eredetű. A különbségek segédkomponenseinek összetétele szintén nem található. Orvosokat írnak fel ilyen betegségek kezelésére:

 • A körömlemez gombás fertőzése
 • A bőr gombája
 • trihofitii
 • Candidiasis a bőrön
 • Lichen nyers.

Az Exoderyl ilyen segédanyagokat tartalmaz: tiszta víz, propilénglikol és etanol (külső oldat). A tejben lévő segédkomponensek: nátrium-hidroxid, szorbitán-sztearát, tiszta víz, alkoholok - benzil, sztearil és cetil kombinációk. Jelentősebb ellenjavallatok: egyéni intolerancia vagy túlérzékeny reakció a gyógyszer bármely összetevőjére. Ne alkalmazza a hatóanyagot a bőr és a nyálkahártyák sebfelszínének kinyitására. A terhesség és a szoptatás idején az orvos felügyelete alatt óvatosságot kell alkalmazni.

Ellenjavallt, hogy túl kisgyermekekre alkalmazza a gyógyszert, mivel a gyermek testére gyakorolt ​​hatást még nem tanulmányozták. Tehát jobb választani - mycoderil vagy exoderil? A mycoderil ára 400 rubelenként csomagolva, és egyenértékű a 800-as számmal, így jobb, ha egy orosz generikus, egyben ugyanolyan jó és semmiképpen sem rossz minőségű. Mi a legjobb exotherylcream vagy exoderil megoldás? A kibocsátás formáját illetően jobb konzultálni az orvossal, mivel a páciens egyéni helyzetére vonatkozóan a betegség egy meghatározott formáját választja.

Exoderyl vagy Lamisyl

Ezek a gyógyszerek ugyanabba a farmakológiai csoportba tartoznak, de a készítményben különböző hatóanyagok vannak. A lamizil aktív komponense a terbinafin. Ezeknek a gyógyszereknek a hatékonyságában mutatkozó különbség sajátos farmakológiai tulajdonságokkal függ össze. Például a naftilnek káros hatása van a dermatophytákra és az élesztőgombákra, valamint a terbinafin - dimorfikus gombákra, dermatophytákra és penészgombákra. Ebből kell kötni, hogy amennyiben az oka a gomba a test a beteg kezdett dermatophytes, mindkét szer alkalmas, és ha valami más, akkor meg kell nézni a spektrumát hatások kórokozók.

A Lamisil ugyanolyan kibocsátású formában van, de ezen kívül még van egy permet, és az analógnak nincs ilyen felszabadulási formája. Mi a legjobb választani? Először is, mindez az orvos kinevezésétől függ. Másodszor, ha a probléma az ár, akkor a naftein alapuló termék nyereségesebb, és ha egy kényelmes kibocsátás érdekel, akkor a lamil.

Exoderyl vagy Loceril lakk

A laceril lakk egy aktív aktív komponensből (amorolfin) áll. Az onokomikózis kórokozóin a legszélesebb hatókörű, de csak a körömlemez elváltozásaira alkalmas, mivel körömlakk formájában kapható. A túláradást a bőrt érintő elváltozásokra is alkalmazni kell. Általánosságban a locerill aktivitás spektruma sokkal szélesebb, ezért jobb a laceril lakk kiválasztása, különösen az onychomycosis esetében, különösen ha elhanyagolt krónikus formában van.

Sok felhasználó zavarhatja a lakk költségeit, de elég hosszú ideig. A gomba mértékétől függően éves kezelésre van szükség 2-4 injekciós üveg, nem több. Van egy teljes analógia a külföldi produkcióról, oflomil. Az ár kisebb, mint az, de nem tart ilyen hosszú ideig. A hatóanyag és a felszabadulás formája szerint a készítmények azonosak. A kétségtelen előny az, hogy könnyen használható lakkok, mivel ezeket csak hetente egyszer kell alkalmazni. A körömfájlokat és a steril szalvétákat tartalmazza.

Exodermil vagy Mikoderil: ami jobb és hatékonyabb a körömgombák, lábak (láb)

A gombafertőzések gondos és kiegyensúlyozott megközelítést igényelnek a kezelés során. Az előkészületeket megfelelően kell megválasztani, hogy később ne kelljen megbánni. Annak eldöntéséhez, hogy a hazai Micoderil vagy az európai Exoderil - amely a betegségre hatásos - először meg kell ismerkednie a sajátosságaival.

Ne feledje, hogy fontos döntéseket kizárólag az orvos megállapításai teszik. A gyógyszerek kiválasztása a diagnózis, a kezelés módja és a beteg egészségi állapota alapján történik, így önnek sem kell semmit tenni magának.

Exoderil: időigényes gyógyszer

Fontos! A túláradás az osztrák termelés egyik előkészülete. Kedvelt, mivel rövid idő alatt eltávolítja a gombafertőzést.

A hatásosságot sok beteg bizonyítja.

bizonyság

Gyulladásos természetű bőrfertőzésekhez alkalmazzák. Ezenkívül onychomycosis (körömgomba), lichen, trichophytosis, candidiasis, interdigital mycosis esetén is alkalmazható.

A kibocsátás és az összetétel formája

A fő anyag a hidroklorid, amely antimikotikus, gyulladásgátló hatású. Az emberi test számára teljesen biztonságos, ezért különböző gombás patológiák kezelésére használják.

További alkatrészek:

 • víz, alkohol - benzil, cetil, sztearil;
 • nátrium-hidroxid;
 • cetil-palmitát.

Az Exodermil oldat vagy krém formájában kapható. Külsőleg alkalmazzák.

Használati és adagolási utasítások különböző betegségek esetén

Előzetesen tisztítsa meg a kezelendő felületet. Onychomycosis esetén a sérült körömlemezt vagy külön réteget el kell távolítani. Megjegyzés: a gyógyszert nemcsak a kezelést igénylő területre, hanem a bőrre is alkalmazni kell. Kerülje a szemmel szembeni Exoteril expozíciót.

Adagolás és pontos időtartam, kérdezze meg kezelőorvosát. Számos beteg megjegyzi, hogy teljes gyógyulásra a gyógyszert naponta kétszer három-négy héten át tartó napi használatba vették.

Ellenjavallatok

A kontraindikációk a terhességet is magukban foglalják, mert az Exoderil pontos hatásait nem tanulmányozzák. A szoptatás során óvatosan alkalmazzák, ezért előzetesen orvosi konzultációra van szükség.

Tilos használni:

 • gyermekek és serdülők számára. A kábítószert akkor használják, ha feltétlenül szükséges, javasolt analóg helyettesíteni;
 • a gyógyszer egyéni összetevőire való túlérzékenység;
 • az érintett bőr jelenlétében kenőcs vagy oldat alkalmazásakor.

Mellékhatások

Lehetséges az ellenjavallatok be nem tartása esetén. Az allergiás reakciók jellemző tünetei manifesztálódnak - égő, viszkető, száraz bőr, irritáció. Ritkán megkövetelik az orvos beavatkozását - néha ahhoz, hogy abbahagyja a gyógyszer alkalmazását.

költsége

A megoldás egy injekciós üvegének ára 600 rubel.

A krémcső ára 500-550 rubel.

Mikoderil - egy hasznos hazai analóg?

Fontos! A Mikoderil orosz származású termék. A kábítószer majdnem megegyezik egy külföldi analógal, bár vannak olyan jellemzők.

bizonyság

A Mikoderilt a következő esetekben használják:

 • az onokomikózis megelőzésére vagy annak jelenlétére;
 • interdigitális gomba jelenléte, pityrious zuzmó;
 • amikor a gomba fertőzi a bőrt.

A kibocsátás és az összetétel formája

Ez része az allil-aminok csoportjának. Az aktív komponens naftil-hidroklorid, amelynek fő hatása antimikotikus. Poliszorbátot, benzil-alkoholt, vizet is használnak. A gyógyszer a gombák kolóniáján dolgozik, ami ténylegesen elpusztítja a szervezetek fejlődését, ellentétben a sok más gyógyszerrel, amelyek csak megállítják a degenerációt.

Hatékonyan küzd az élesztővel, penészgomba, dermatophytákkal.

A Mikoderil oldat (köröm) vagy krém (a bőr számára) formájában kapható. Külsőleg alkalmazzák.

Használati és adagolási utasítások különböző betegségek esetén

A gyógyszer alkalmazásának időtartamát és a pontos adagot az orvosnak tisztáznia kell. Ismeretes, hogy a maximális alkalmazási idő nyolc hét, a megelőzés érdekében, a Mikoderilom egy hónapig használható fel.

Ne feledje, először tisztítsa meg a bőr érintett felületét, vagy távolítsa el a fertőzött lemezt. Az onokomikózis esetében az oldatot naponta kétszer alkalmazzák, amíg a szög teljesen nő. A nagyobb hatékonyság érdekében kívánatos a gyógyszer alkalmazása a mikroorganizmus-csapdába eső terület körül.

Ellenjavallatok

A Mikoderil ilyen esetekben nem ajánlott:

 • gyermekek vagy serdülőkorúak;
 • terhesség, szoptatás;
 • a hatóanyaggal vagy egyéb komponensekkel szembeni egyéni intoleranciával;
 • sebek, kopások jelenlétében a hatóanyag alkalmazásának területén csökkenti az érintett bőrre gyakorolt ​​hatását.

Mellékhatások

Ritka esetekben a következő mellékhatások figyelhetők meg: száraz bőr, égő, viszketés, bőrpír. A gyógymód nem mindig, az allergiás reakciók jelenléte - nem mentség a kezelés befejezésére Mikoderilommal.

költsége

Az oldat palackja akár 450 rubel is lehet.

Tuba krém - 300-350 rubel.

Van-e jelentős különbség? Egyszerűen megérteni

A gyógyszerek összetétele, ellenjavallatai és mellékhatásai azonosak. A kezelés megközelítése megegyezik: a krém kizárólag a bőrre és a körömlemezre - a megoldás, mert jobban felszívódik és elősegíti a beteg gyors helyreállítását.

Exoderil az osztrák termelés vagy a Mikoderil hazai - mit válasszunk? Ez a különbség a legjelentősebb. A betegek kedvezően reagálnak az egyik és a másik gyógyszerre, nem veszik észre a köztük lévő különleges különbséget. Ez nem meglepő - a kompozíció azonos.

A második különbség a gombafertőzések elleni pénzeszközök költsége. Mikoderil olcsóbb, közel 200 rubel. Hosszú kezelési idővel a hazai analóg vásárlása teljesen indokolttá teszi magát.

Alacsony áron nincs semmi baj - a gyógyszergyártó Tomsk gyár együttműködik az olasz alkatrészgyártóval. A Mikoderilt néha fél európai orvostudománynak tekintik.

Gombaellenes gyógyszerek: mi a hatásosabb - Micoderyl vagy Exoderyl?

A körömlemezek és a bőr gombás baktériumokkal történő fertőzése során sokan gyakran választanak: Micoderyl vagy Exoderyl? Mi ezek közül az eszközökből hatékonyabb és gyorsabb? Ahogy a gyakorlat az onychomycosis mindkét kezelésére vonatkozóan kimutatta, egy és ugyanazon aktív komponensen alapulnak, de a különböző cégeknek vannak gyártói és költségeik. Először is, hogy válassza ki a megfelelő gyógyszert, beszéljen orvosával, - a bőrgyógyász, aki, kezdve a szakaszban a betegség, képes lesz kiválasztani a hatóanyag kezelésére. Vegye figyelembe az egyes eszközöket.

Exoderyl: összetétel és alkalmazás

A készítmény felszabadulási formája lehet mind oldat (csepp), mind krémes szerkezetben. A statisztikák szerint ez a gyógyszer a leginkább megvásárolt gombaellenes szereknek tulajdonítható. Ausztriában, a jól ismert gyógyszergyárban - a Sandoz GmbH-ban állítják elő. A hatóanyag felhasználása kizárólag a külső módszerrel lehetséges, és az Exoderil fő hatóanyaga a naftil, amely a fejlődés bármely szakaszában aktívan küzd a gomba ellen. Ezt az anyagot alkil-aminokból állították elő. Formálási segédanyagok: a víz, propilén-glikol, nátrium-idroksid, cetil-palmitát, izopropil-mirisztát, szorbitán-sztearát, Tween 60, benzil-, sztearil- és a cetil-alkohol.

A túláradás hatékonyan küzd az olyan betegségek ellen, mint:

Ellenjavallatok esetén lehetőség nyílik az organizmusok intoleranciájának elosztására az orvoslás egyes összetevőire. Ami a terhesség és a szoptatás a baba, akkor tartózkodni kell a, de nyilvánvaló megnyilvánulása a betegség, az orvosok is kinevezni őt csak felügyelet mellett a bőrgyógyász. A vizsgálatok szerint a gyermekek gyógyszerfogyasztására vonatkozóan nincs végleges válasz.

A mellékhatások tekintetében, ha a gombaellenes szer helyes alkalmazását egyetlen esetben nem sikerült kimutatni, kivéve a kis bőrkiütéseket a bőrön. Ebben az esetben ideiglenesen le kell állítani a kezelést, és orvoshoz kell fordulni.

Az Exoderil gyógyszer hatása szándékosan olyan gombás baktériumok elpusztítására, amelyek a körömlemezen és a körülötte lévő bőrön nagy sebességgel lokalizálhatók.

A gomba kezelésére ez a készítmény legalább három hétig tart, csak az orvos céljára.

Mikoderil - Exoderil hazai analógja

Ha összehasonlítja az Exederylt és a Micoderilt, akkor gyakran a betegek kapják a Micoderilt. És ez nem azért, mert hatékonyabb, közel azonos hatást gyakorolnak a gombafejlődésre, hanem azért, mert ez a gyógyszer többszörösen olcsóbb. És ez annak a ténynek köszönhető, hogy ezt a gyógyszert Oroszországban gyártják.

Tehát mi jobb és hatékonyabb - a külföldi Exoderil vagy az orosz orvosság Micoderil? Összehasonlításképpen most mérlegeljük a Micoderil utasításait, majd hasonlítsuk össze egy külföldi gyártóval.

A fő hatóanyag, mint az Exoderil, a naftifin, amely a fejlődés bármely szakaszában aktívan küzd a gomba ellen. A Mikoderilt külsőleg használják, ugyanabban az alakban szabadul fel - oldat vagy krém. Ha ellentmondásokról és mellékhatásokról beszélünk, akkor teljesen azonosak. A krémnek az érintett bőrfelületekre és a körömlemezre gyakorolt ​​hatása ugyanazt a reakciót eredményezi, mint a Exoderil.

De most az egyetlen különbség a két gyógyszer között az ár. A betegek biztonságosan választhatnak Micoderil és Exoderil árpolitikájában, ami drágább, mert Ausztriában gyártják.

A Mikozan egy másik hatékony gyógymód a körömgomba számára

Gyakran vannak olyan esetek, amikor mindkét gyógyszer egyszerűen ellenjavallt a gomba fertőzött személynél, és aztán nem kevésbé hatékony eszközökkel segítik őket - Mikozan. Ez a gyógyszer egy külső hatóanyag, kenőcs formájában is kapható.

A Mikozan fő összetevői: rozs enzimszűrlet, pentilénglikol, dimetil-izoszorbid, E1525 adalékanyag és víz.

A Mikozan mellett a dobozban megtalálhatók a felső rétegek vágására szolgáló speciális fájlok, a kenőcsök és a speciális jegyzetfüzet kefe, melyben a beteg rögzíti a kezelés folyamatát.

Ez a kenőcs megelőző célokra is felhasználható.

Ha ellentmondásokról beszélünk, akkor megkülönböztethetünk a következőket:

 • Intolerancia a készítmények bármely összetevőjével a szervezet által;
 • Allergiás reakciók (bőrkiütés, a köröm körüli duzzanat, súlyos viszketés és égés);
 • Az öt év alatti gyermekek nem ajánlottak kenőcsöt;
 • Terhesség és szoptatás;
 • Mikosan alkalmazása egészséges bőrfelületek kezelésére vagy más típusú betegség kezelésére.

6-8 napos használat után láthatja a tünetek eltűnésének első jeleit, de még a kezelés befejezése előtt teljes gyógyulást követően is megszakíthatja a kenőcs alkalmazását.

Tehát mi a jobb a fent felsorolt ​​gombaölő szerektől? Magától értetődően elmondhatjuk, hogy csak a bőrgyógyász tudja meghatározni ezt a vizsgálatokat követően, a diagnózist végezve és meghatározza a gomba fejlettségi szintjét a körömlemezen. Az önkezelés szigorúan tilos!

Ami jobb: Exodermil vagy Micoderil

A körömgombák és a lábak helyi kezelésére mind az eredeti készítményeket, mind az analógokat használják. A körömfájás kezelésének hosszú távú kezelése során fontos a gyógykezelés megválasztása a költségvetési gyógyszer felhasználásával. Választani: a Micoderil vagy az Exoderil hatékonyabb hatása segíteni tud róluk.

naftifin

Derítsük ki, mi a legjobb Exoderil vagy Mikoderil ölő körmöket, meg kell jegyezni, hogy a hatóanyag a készítmény ezen alapok naftifin hidroklorid.

A naphthombia ajánlott a lábak és a körmök sérülésének leküzdésére. A gombaellenes hatás a sejtfal szterinek szintéziséért felelős szabályozó blokádja a toxikus szkvalén felhalmozódásával a sejtekben.

A különböző gombákra ható szerek fungicid vagy fungisztatikus hatást mutatnak ki: elpusztítja a trichofytákat, a mikrosporzst, a candida-t, elnyomja a dermatophyták növekedését.

A gomba bőrének megnyilvánulásai esetén a nafthymin:

 • antibakteriális hatás - elpusztítja a másodlagos bakteriális fertőzést, amely a bőr integritásának megsértésén alapul;
 • gyulladáscsökkentő hatás - gyulladásos mediátorokra hat, ödémát és irritációt távolít el a gombás támadások helyén;
 • antipruritikus hatás - a gyulladáscsökkentés miatt csökkenti a kellemetlen érzést.

Klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a krém helyi alkalmazásával az anyag kb. 6% -át felszívja, feldolgozza és kiválasztja a májat, a veséket. Ez korlátozza a betegek speciális kategóriáinak kinevezését.

 • összetevőkre való túlérzékenység;
 • a sebfelszínre való alkalmazásra vonatkozó tilalom (oldat);
 • gyermekkor.

A terhesség és a szoptatás alatt óvintézkedéseket írnak elő.

A mellékhatások közé tartoznak a következők: bőrpír, viszketés, helyi irritáció, égés, szárazság megjelenése.

Mycoderyl és Exodermil

A Micoderil és az Exoderil gyógyszerkészítmények összehasonlításakor helyénvaló megmagyarázni a gyógyszerösszetétel elvét, és a használati utasításban szereplő adatokra hivatkozni.

Az Exoderyl az eredeti gyógymód a gomba elleni küzdelemhez, amelynek gyártója a Sandoz GmbH, Ausztria. A Mikoderil egy orosz általános Pharmstandard.

A gyógyszerek egyenértékűsége

Mielőtt bármely generikus beteg bejutna a betegbe, klinikai vizsgálatokat végeznek a terápiás egyenértékűség és a biológiai egyenértékűség megerősítésére. Mikoderil és Exoderil nem kivétel.

A terápiás egyenértékűség azt jelenti, hogy az alkalmazás hatékonysága és biztonságossága az eredetihez hasonlónak bizonyult. A bioekvivalencia a hatóanyag molekulájának tulajdonságait jelenti, és az jellemzi, hogy a generikus nem különbözik az eredetitől:

 • ugyanolyan sebességgel felszívódik;
 • ugyanabban a mennyiségben jut el a betegség középpontjába;
 • a maximális koncentráció eléréséhez szükséges idő ugyanaz.

A bioekvivalencia a legfontosabb paramétercsoport. Az egyenlőség azt jelenti, hogy egy gyógyszert valóban helyettesíthet a másik, anélkül, hogy beállítaná a dózist, a felvétel gyakoriságát, a tanfolyam hosszát.

Ezeket az állapotokat az Exoderyl és a Micoderil esetében figyeljük meg. Ugyancsak gyógyszerészetileg ekvivalensek, azaz azonos hatóanyag-koncentrációjú dózisformákban állítják elő.

Használati utasítások

Minden gyógyszert klinikailag vizsgáltunk. De az eredeti eszköz és az analógok protokolljai eltérhetnek. Ezért az Exoderil és a Micouderil információs betétek adatainak vizsgálata során előfordulhat bizonyos eltérések. A jellemzők összehasonlítása lehetővé teszi, hogy pontosabb információkkal rendelkezzenek.

Mikoderil vagy Exoderil - amely gyógyszer hatékonyabb

Amikor a gomba hatással van a bőrre és a körmökre, azonnal el kell kezdeni a kezelést. A betegség leküzdése nagyon nehéz lehet, ezért megtalálni a leghatékonyabb eszközöket. Az orvosok és páciensek által leggyakrabban használt gyógyszerek Mikrodil és Exoderyl a naftiin alapúak.

Előkészületek Micoderil és Exoderil: melyiket válasszuk?

Ahhoz, hogy megértsük, hogy a kezelés hatékonyságát onychomycosis (gombás köröm), meg kell, hogy többet tudjon mindegyik készítmény. És ugyanakkor tanulni a tapasztalatait más betegek, akik harcoltak a gombás fertőzés a körömlemez és a bőrt segítségével alapok naftifin hidroklorid a készítményben. Részletes és őszinte véleménye a minden gyógyszer sok külső ügynökök elérhető a hálózaton.

Mindkét gyógyszer tartalmaz naftifin-hidrokloridot. Ez az anyag aktív dermatophyták, penészgombák, élesztő elleni küzdelemben. Az antibakteriális hatással jár a cocci csoport baktériumai ellen is. Ezenkívül csökkenti és eltávolítja a teljesen gyulladásos folyamatokat.

És mégis, melyik gyógyszer hatékonyabb - Exoderil vagy Micoderil? Olvassa el ezt a cikket.

ekzoderil

Az Exoderyl kültéri felhasználásra szánt szerek formájában kapható: oldat vagy krém. A hatóanyag naftilfin-hidroklorid, valamint a segédkomponensek is. A gyógyszer gombaellenes hatást fejt ki, és antibiotikumként is működik.

A gyógyszer gyorsan behatol a bőr és a körömlemez rétegébe. Érdemes csomagolni 450-1,500 rubelt.

bizonyság

Az Exoderyl-et a következő esetekben írják elő:

 • bőrgomba és hajtások;
 • onychomycosisban;
 • mycosis bakteriális szövődményekkel;
 • bőr candidiasis;
 • ótvar;
 • pityriasis lichen.

Ellenjavallatok

Ne használja, ha rendelkezik:

 • egyéni intolerancia az Exoderil összetevőire;
 • túlérzékenység a naftilinnel szemben;
 • nyitott sebek jelenléte a bőr kezelt felületén.

Használjon óvatosan a gomba kezelését gyermekek, valamint a szoptató nők körében. A terhes és szoptató nőkre gyakorolt ​​hatás nem vizsgálták elég, de a gyógyszer használható. A vizsgálatot állatokon végezték, negatív reakciókat nem észleltek. Terhesség, szoptatás vagy gyermekek esetén szakorvosnak kell figyelnie.

Mellékhatások

Az alkalmazás lehetséges mellékhatásai:

 • allergiás tünetek;
 • viszketés;
 • kipirulás;
 • száraz bőr.

Az expozíció visszafordítható, a gyógyszer törlése nem szükséges. De szükség van egy bőrgyógyászra.

Az alkalmazás módja

Egy oldat vagy krém kezeli a bőr vagy a körmök érintett területeit. A használati utasításban azt is írták, hogy a hatóanyagot az érintett egészséges területekre (1 cm-es négyzet) alkalmazzák. A bőrnek vagy a körmének tisztának és száraznak kell lennie. A kezelés hatékonysága szempontjából szükséges a higiénia betartása a kezelésben (és azt követően is).

Naponta 1-2 alkalommal, óvatosan dörzsölje, ne öblítse le. A bőr és a köröm gombáját 2-4 héten át kezelik. A bőrgyógyász pontosabban kezeli a kezelést, figyelembe véve a betegség minden egyes sajátosságát.

A betegek és az orvosok véleménye

Vélemények azoknak a betegeknek, akik kezelték az Exoderil körmök gombáját, egyértelművé teszik, hogy komplex terápia szükséges. A higiéniai szabályok kötelező betartása, a köröm figyelmes gondozása. A gyógyszerrel párhuzamosan más gyógyszereket is előírhat. A helyzet összetettségétől függően a kezelés hat hónapig vagy egy évig késleltethető.

Az orvos gyakran írja fel a gyógyszert, egyedül és más gyógyszerekkel kombinálva. Meg kell jegyezni, hogy a gyógyszer hatása csak rendszeres alkalmazással és higiéniával lesz hatékonyabb. A gyógyszereket a betegek elég jól átruházták, a negatív mellékhatások ritkák, reverzibilisek, nem válnak az Exodaril kezelés eltörlésének okaként.

Mikoderil

Mekoderil a gomba - az első analógja az orosz termelés a kábítószer Exoderyl. Ez olcsóbb, de összetételében a hatóanyag is naftifin. És éppen úgy, hogy a gyógyszer kétféle formában érhető el külső használatra - oldat és krém formájában.

Van antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatása. Ez önálló agenst jelent a gomba kezelésére és más gyógyszerekkel együtt. A költség 300-1500 rubelenként változik.

bizonyság

A Mycoderyl a következőkre vonatkozik:

 • gombás bőrt és körmöket;
 • bőr candidiasis;
 • fenyegeti a szenvedést;
 • gombás fertőzések;
 • gyulladásos dermatomycosis.

A drog jelzéseinek listája hasonló az Exoderilhoz. Az orvos analógként kinevezhető, ha az első gyógyszer nem áll rendelkezésre a gyógyszertárban.

Ellenjavallatok

A Mycoderil ellenjavallt:

 • A készítmény összetevőinek egyéni intoleranciája.
 • A naftifin fokozott érzékenysége.
 • A kezelési területen nyílt sebek jelentkeznek.

A gyermekek életkora, terhessége, szoptatás - nem alkalmazhatók ellenjavallatok. De a kábítószert orvos felügyelete mellett kell használni, jobb, ha nem alkalmazza azt egyedi ajánlások nélkül.

Mellékhatások

Alkalmazáskor meg lehet jeleníteni:

 • viszketés;
 • száraz bőr;
 • kipirulás;
 • egyéb allergiás tünetek.

A mellékhatások teljesen reverzibilisek, nem szükséges megtagadni a gyógyszer alkalmazását, amikor kifejlesztik őket.

Az alkalmazás módja

A Mikoderil gyógyszert naponta 1-2 alkalommal alkalmazzák az érintett bőrfelületre és a körmökre. Dörzsölt, nem mosott le. A terméket fel kell szívni, hogy pozitív hatást fejtsen ki. A kezelés folyamán (amely 2 héttől 6 hónapig terjedhet a betegség elhanyagolásától függően), minden higiéniai szabálynak eleget kell tennie. Az orvos ezt más gyógyszerekkel kombinálhatja. Miután a fertőzés meggyógyult, további 2-14 nap elteltével újrahasznosítani kell a gyógyszert.

A betegek és az orvosok véleménye

Mind az orvosok, mind a betegek a Micoderil-t a Exoderil-hoz hasonló gyógyszerre ajánlják. Csak jár és alkalmazzák. Ez egy idegen, drágább gyógyszer teljes analógja. Amikor kezelik az első alkalommal a fertőzött területeket a gomba kell feldolgozni minden nap. A jövőben, ha a kezelés késik, egy nappal később, orvosával folytatott konzultációt követően alkalmazhatja Mikoderilt.

Az érintett terület higiéniáját és óvatos gondozását mind az orvosok, mind a betegek beszélik. Ha nem kíván visszaesést, gondosan ellenőrizze a kezelt terület tisztaságát. És töltsön több időt a kezelés után a kezelésre, hogy a betegség ne ismétlődjön.

Mikoderil és Exoderil készítmények összehasonlítása

A Micouderil és az Exoderil objektív összehasonlítása lehetetlen. A gyógyszerek azonosak egymással, a különbség csak a gyártó, a gyógyszer nevének és költségének a költsége. Az Exoderilt egy külföldi Sandoz cég gyártja, és a Micoderilt a hazai Pharmstandard cég gyártja. Az orosz analóg költségek olcsóbbak, az importált eredeti. De ez nem befolyásolja a hatásmechanizmusát és a gyógyszer hatékonyságát.

Nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy melyik gyógymód a gomba számára jobb és hatékonyabb - Micoderyl vagy Exoderyl. A készítmények teljesen felcserélhetők. A túláradást gyakrabban írják fel és hirdetik, drágább. De ha nem kapható (vagy csak pénzt szeretne megtakarítani), kérdezze meg Mikoderilt. A különbség csak pénzügyi.