mikológia

A mikológia egy olyan tudományterület, amely tanulmányozza a gombás organizmusok kialakulását és életaktivitását.

Ki a mycológus?

A mycológus szűk körű orvosi szakember, aki olyan betegségek kezelésében vesz részt, amelyek etiológiája gombás. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen orvos kezdeti specialitása a dermatológia.

Mi a mycológus kompetenciája?

Ezen irányú orvos előírja a bőrbetegségek kezelésének folyamatát, amelynek kórokozója élesztő vagy penészgomba. A kezelés mellett a mycológus előkészítheti a megelőzést, hogy megelőzze a betegség újbóli megjelenését a jövőben.

Milyen betegségeket okoz a mycológus?

Ennek a szakembernek a kompetenciájába tartozik az ilyen kóros folyamatok kezelése:

 1. a bőr összes gombás betegsége (mycosis);
 2. legyőzni a gomba körömlemezeket.

Milyen tüneteket kell kezelni?

Mindenképpen forduljon szakemberhez az ilyen tünetekért:

 1. a bőr peelingje, viszketése;
 2. rózsaszín színű foltok képződnek, amelyek élesek a szélein;
 3. a körömlemez hámlása;
 4. a haj fokozott törékenysége, "maradékok" elvesztése;
 5. a lábujjak közötti repedések kialakulása;
 6. a buborékok kialakulása folyadékkal, amely felrobban és kiszárad.

Az öngyógyászatban való részvétel ilyen esetekben erősen elriaszt. Még akkor is, ha a gyógyszerek segítségével a tünetek megszűnnek, ez nem jelenti azt, hogy a betegség teljesen elhagyta a testet. A betegség relapszusa bármikor előfordulhat.

Milyen módszereket használ?

Gyakorlatában a mycológus csak laboratóriumi vizsgálatokat végez. Instrumentális kutatási módszerek nem szükségesek. A páciens helyes kezelésének pontos diagnosztizálása és előírása meg kell adnia az ilyen vizsgálatokat:

 1. az érintett körmökből vagy bőrtől származó kaparók;
 2. a száj vagy a nemi szerv nyálkahártyájának megkenése.

A gombás megbetegedések lehetséges szövődményei

Minél korábban szakemberhez fordul, annál hatékonyabb lesz a kezelés. A késés, az ilyen kóros folyamatokkal súlyos szövődményhez vezethet. Amellett, hogy egy személy komoly egészségügyi problémákat kezdhet, a megjelenés is szenved. A gomba típusától és a sérülés helyétől függően a következőket lehet megfigyelni:

 1. A körömlemez elkülönül, elrontja és leesik;
 2. egyenetlen haj kifogy;
 3. a láb vagy a kéz válogatott, néha duzzadt;
 4. az ujjak közötti repedések kellemetlen szagot okozó fekélyekké alakíthatók át.

Amint láthatja, az ilyen körülmények nemcsak elrontják egy személy megjelenését, hanem jelentősen rontják az életét.

Milyen kezelési módokat alkalmaz?

A kezelés megkezdése csak azután történt meg, miután pontosan diagnosztizálták, és ami nagyon fontos, az ilyen betegség kialakulásának oka az emberi testben.

Meg kell jegyezni, hogy a gyógyszeres kezelés mellett a páciensnek meg kell változtatnia a táplálkozás típusát, hogy jobban ápolja egészségét és életstílusát.

A gyógyszeres kezelés tekintetében a mycológus a következő farmakológiai csoportok és eljárások gyógyszerét írhatja elő:

 1. kenőcsök és permetek helyi felhasználásra;
 2. mechanikai hatás az érintett területen;
 3. Orális alkalmazásra szánt gyógyszerek.

Meg kell érteni, hogy a gyógyszert addig kell bevenni, amíg a vizsgálatok nem mutatnak teljes gyógyulást. Még akkor is, ha a kifelé irányuló gombás fertőzés már nem nyilvánul meg, ez nem jelenti azt, hogy a betegség teljesen elhagyta a testet.

A kenőcsök és permetek használatát szigorúan az orvosi-mycológus receptje szerint kell végezni.

Ami a mechanikai hatást illeti, ebben az esetben az érintett körömlemez eltávolítását jelenti. Ha azonnal eltávolítja a körömot, az orvos-mycológus speciális kenőcsöket vagy vakolatot jelöl. Az ilyen készítmények hatására a köröm "lágyul", és könnyen eltávolítható. Ezt orvosnak kell végeznie, mivel ilyen helyeken a gombás organizmusok torlódása van. A helytelen eltávolítás azt eredményezheti, hogy a fertőzés még tovább halad.

Az orvosi kezelésen kívül egy mycológus speciális étrendet is előírhat. A kezelés időtartama alatt a betegnek tartózkodnia kell az alkoholfogyasztástól.

Ha betartja az összes ajánlást, a kezelés pozitív eredményt ad, és a visszaesés szinte teljesen kizárt.

Orvos-mycológus ajánlása

A gombafertőzések a leggyakrabban az emberi testben jelentkeznek, mivel saját gondatlansága és gondja van az egészségével szemben.

Az ilyen betegség kialakulásának kizárása vagy minimalizálása a szervezetben a következő megelőző intézkedéseket tarthatja be:

 1. nyilvános helyeken (fürdők, szaunák, úszómedencék, zuhanyzók) saját törölközőt, papucsot stb. kell használni;
 2. gondosan figyelni kell a személyi higiéniát;
 3. a bőr mikrotraumait azonnal fertőtlenítőszerrel kell kezelni;
 4. az élelmiszereknek gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban kell gazdagodniuk;
 5. a házi feladat (mosogatás, tisztítás) csak kesztyűvel végezhető;
 6. lakk nem alkalmazható közvetlenül a körömlemezre, mivel ez károsítja a védőréteget.

Az ilyen szabályok alkalmazása nem csupán a gombás megbetegedések elkerülését, hanem a bőr és a körömlemez egészséges megjelenését is jelenti.

mikológia

A mycológia egy olyan tudomány, amely a gombák tanulmányozásával foglalkozik, ami önmagában is a biológia egyik ága. Mycologist - egy orvos egy felsőoktatási, amelyek gyakran az elsődleges különlegessége bőrgyógyász tanul gombás betegségek és gombás bőrelváltozások, köröm, haj. Önmagában a mikológia szorosan kapcsolódik a bőrgyógyászathoz és a vénatalitáshoz.

A mycológus részt vesz az emberi test mycotikus elváltozásainak kimutatásában, kezelésében és megelőzésében. Arzenáljában számos diagnosztikai módszert alkalmaz, tudja meghatározni a betegség kórokozóját és hogyan kell megszabadulni. A betegség átvitelének megakadályozása szintén a mycológus hatáskörébe tartozik. A betegnek tájékoztatnia kell, hogy a fuvarozók és a gombák forrása nemcsak a fertőzött személy lehet, hanem higiéniai cikkek, személyes tárgyak, állatok is.

Ezért a mycológus köteles nemcsak azonosítani a betegség okait, hanem annak forrásának meghatározását is, amelyet el kell távolítani. Csak ebben az esetben a kezelés teljes és hatékony lesz, és a beteg a betegség megszabadulása után nem fertőzhető újra.

Mit csinál a mycológus?

Ennek a szakembernek a hatóköre elég széles. A mycológusok tevékenységi köre magában foglalja a gombák által okozott különböző bőrbetegségek kimutatását és terápiáját. Ez forma lehet vereség - atléta, trihofitia, mikrosporiya és élesztő vereség - candidiasis (lásd még: okok, tünetek és panaszok szájpenész).

A mycológus felfedezi a kórokozó típusát, megválasztja a gyógymódot a besugárzásáért, nyomon követi a terápia menetét és részt vesz a betegség megelőzésében. A mycológusnak konzultálni kell, ha a fejbőr vagy a körömlemez is érintett.

A mycológusnak képesnek kell lennie arra, hogy megkülönböztesse a mycotikus elváltozásokat és a klinikai megnyilvánulásokhoz hasonló betegségeket. Számos betegség nem gomba eredetű, bár termelő ugyanazokat a tüneteket, de nem vált ki gombás szervezetekre, mint például a dohányzás, a krónikus betegségek ENT, az alultápláltság, az allergia, és így tovább.

Milyen megbetegedéseket kezel a mycológus

A szakorvos kezeli a mycoses kezelését, valamint a körömlemezek nem gombás betegségeit.

Az orvos kompetenciája:

Onychomycosis, amely a körömlemez fungus-dermatophyte (különböző fajok) vagy más gombák vereségéből áll. Hosszú távú kezelést igényel (legalább 3 hónap), néha a terápia egy évig tart.

Actinomycosis, amely a sugárzó gombáknak az emberi testbe való bejutása következtében alakul ki. Bármilyen szervet érinthet, de leggyakrabban az arc, az állkapocs, a nyak. A kezelést egy kórházban végzik, amely a sérülést és a további konzervatív terápiát kezeli.

Panniculitis, ismeretlen azonosítási betegség, melyet a szubkután zsír és az akut gyulladás veresége jellemez. A gombák szerepe a betegség kialakulásában nem egyértelmű, azonban a probléma kezelése egy mycológussal is foglalkozhat, mivel bőrgyógyászati ​​specialitással rendelkezik.

Aspergillosis, amelyet az Aspergillus nemzetséghez tartozó gombák okoznak. Ezek a mikroorganizmusok leggyakrabban befolyásolják a tüdőt és a hörgőket, bár hematogén módon képesek behatolni a belső szervekbe, súlyos szövődményeket okozva.

A gombafertőzés által okozott mucormycosis hatással van az orrra és az agyra, gyakran halálos kimenetelbe kerül.

A gombás tüdőgyulladás a tüdőszövet mély, mykotikus sérülése. A betegség különböző gombákat okozhat - penészgombák, élesztőszerűek, pneumociszták, endémiás dimorfok.

A Paronychia, amelyet a körömgödrök és a köröm körüli egyéb szövetek veresége jellemez. Leggyakrabban élesztőszerű gombák okozzák.

Candidiasis vagy szervi vagy szervrendszer károsodása élesztőszerű gombákkal. A candidiasis a száj nyálkahártyáján, a körmökön, a belekben, a női és férfi nemi szervekben stb. Jelenik meg.

Pityriasis lichen, mely az élesztőszerű gombák bőrelváltozásainak eredménye.

Dermatosisok és viszkető bőr.

Ez a leggyakoribb betegség a mycológus gyakorlatában. Ezen kívül minden mycosis a szakértő hatáskörébe tartozik, ezért azokat helyesen kell értelmezni és kijavítani.

Mikor kell tanácsot kérni egy mycológushoz?

A mycologistával folytatott konzultáció a körmök, a bőr és a haj gombásodásának kimutatására szolgáló diagnosztikai terv vizsgálata. A bőrgyógyász leggyakrabban kér egy dermatológust, hogy egy speciálisabb orvoshoz forduljon.

Tünetek, amelyeknek figyelmeztetniük kell egy személyt:

Fejbőr és test viszketése;

Fájdalmak a bőrön, viszketés;

A dermis repedése, hámlás;

Szokatlan szögek, megváltoztatva a szerkezetüket;

A bőr megrepedezése a jövőben.

Ne figyeljen a gombás fertőzés a bőr vagy a körmök meglehetősen nehéz. Kezdve enyhe viszketés és vörösség, a mikroorganizmusok fokozatosan elfog a test minden új területét és a körmöket. A kezeletlen fertőzés komoly szövődményeket okoz, valamint a páciens megjelenését és életminőségének romlását okozza.

Milyen a recepció a mycológusban?

A szakemberrel való elsődleges konzultáció az, hogy az orvos meghallgatja és értékeli a beteg panaszait. A következő lépés az anamnézis gyűjtése és a bőr és a köröm érintett területeinek vizsgálata, valamint a burkolatok ellenőrzése a fa lámpával.

A fa lámpáját bőrgyógyászatban alkalmazzák a gombás bőrelváltozások kimutatására, valamint a gyűrűhús kimutatására. Ezért egy ilyen eszköznek feltétlenül a mycológus kabinetjében kell lennie.

Ezenkívül az elsődleges technika magában foglalja az anyag további lekérdezését. Ebben a tekintetben ne tegye a dermisre kenőcsöket, tinktúrákat, porokat vagy krémeket. A bőrt az orvos-mycológus előtt meg kell tiszta.

Az eljárás végén az orvos ajánlhat további vizsgálatokat és kijelölheti a következő kinevezési időpontot.

A mycológus által alkalmazott diagnosztikai módszerek

Kerítés eltávolítása a torok, a fül, a parazita sinusok, a garat nyálkahártyájából. Az anyag megszerzése után az elválasztott és vetőmag mikroszkópos vizsgálata különböző tápközegekre történik, amely lehetővé teszi a gomba kultúrájának izolálását és annak megjelenését. Ez a diagnosztikai módszer alkalmas az ENT szervek mycosisainak kimutatására.

Kristályos módszer Candida nemzetségbe tartozó gombák azonosítására.

Kerülje el az érintett bőrfelületet eldobható szike segítségével, távolítsa el a köröm és a haj szélét egy steril ollóval. A kapott anyagok későbbi laboratóriumi vizsgálata KOH alkalmazásával.

Elektromos szakadási diagnosztika R. Foll szerint.

A mély candidiasis és fertőzés kimutatásában értékes PCR módszer alkalmazása disszimmetrikus. Emellett számos esetben csak a PCR módszer lehetővé teszi a genotipizálás és a gombákhoz tartozó fajok meghatározását.

A mycoses diagnosztizálása immunobiszenzor módszerrel. A vizsgálat során a páciens vérének szérum része szükséges.

Chemilumineszcens analízis a Candida nemzetségben található gombák immunodiagnosisában.

Leggyakrabban az eredmény 2-7 nap múlva érhető el, miután az anyagot a vizsgálathoz vettük. Vannak azonban olyan kifejezett diagnosztikai módszerek is, amelyek néhány óra múlva képesek információt szolgáltatni a gombás fertőzés típusáról, ami azt jelenti, hogy gyorsabb diagnosztizálást és kezelés megkezdését teszi lehetővé.

A gombafertőzések megelőzésének módszerei, a mycológusok által ajánlott

A mycológus az egyes páciensekkel folytatott konzultáció során tájékoztatja a gombafertőzések megelőzésének egyszerű módszereit, amelyek lehetővé teszik a fertőzés kockázatának minimalizálását:

A ház tisztaságának megőrzése, személyes dolgok ápolása. Különösen fontos, hogy rendszeresen végezzenek nedves tisztítást az allergiák kialakulásának hajlamos emberek számára.

A higiéniai szabályok betartása. Fontos, hogy ne engedjük meg a pelenka kiütését, a bőr izzadását.

Ha megtalálja a candidiasis első tüneteit, ne kezelje magát. Az orvoshoz kell fordulni a diagnózis és a terápia kinevezésének tisztázása érdekében.

Tartsa tisztán és szárazon a lábát és a kezét. A túlzott izzadás jelenlétében segítséget kell kérnie egy bőrgyógyásztól vagy egy mycológustól.

A megfelelő táplálkozás és vitamin bevitel, a szezontól függően.

mikológia

A tudomány, amely a szervezet gombás betegségeinek előfordulásával, természetesen történő kezelésével és megelőzésével foglalkozik, mikológiának nevezzük. A gomba egyik jellemzője, hogy a micellák képesek a látható sérülést messze meghaladni, a spórák pedig inaktív állapotban maradnak. A gombafertőzések leküzdésére van szükség, hogy egy mycológus segítse. A gomba nem a karcolásból ered, megjelenése hozzájárul az immunitás gyengüléséhez, az antibiotikumok hosszú távú alkalmazásához, hormonokhoz, az onkológiai betegségek kemoterápiájához.

tartalom:

Ki a mycológus

A mycológus olyan orvos, aki a gombás megbetegedések kimutatására és kezelésére szakosodott. Az orvos a betegségkutatás eszköztárát és laboratóriumi módszereit alkalmazza, kezeli a kezelést, és oktatási tevékenységet folytat a gombafertőzések körében.

Milyen szervek befolyásolják a gombás fertőzést?

 • bármely bőrterület;
 • körmök és lábujjak;
 • szőr;
 • nemi szervek nyálkahártyái, orális és orrüreg, külső fül, szemek;
 • belső szervek: tüdő, peritoneum, belek, nyelőcső, gerincvelő, húgycső.

A mycológus ismerete nagyon szorosan összefonódik a véna, a bakteriológia és a dermatológia között. Az orvosnak képesnek kell lennie differenciáldiagnózisra a különféle mycoticus betegségek között, meg kell állapítania a kórokozó faját, nemzetségét és családját. Ezután az orvos elintéz egy gyógykezelés kinevezését, amely nemcsak a gomba reprodukcióját szünteti meg, hanem teljesen felszámolja a szervezetből.

A mycológus nagy jelentőséget tulajdonít a gombafertőzés megelőzésének módszereinek fejlesztésében. Ehhez meg kell magyarázni a betegnek azokat a körülményeket, amelyek között a gomba megjelenhet a bőrön és a nyálkahártyán.

A mycológushoz intézett panaszok

A gombafertőzés jelenlétében a betegek gyakran jelzik bőrkiütésüket a test bizonyos helyeiben. A betegség terjedése az immunitás, a test védekezésének ellenállása, az együtt járó betegségek jelenléte vagy hiánya függvénye.

A személy a következő panaszokkal rendelkezik a mycosis jelenlétében:

 • kiütés a bőrön kis piros pontok formájában, amelyek 3-4 cm-es méretre olvadhatnak;
 • kopás a test felszínén;
 • viszketés és égés;
 • fehér rétegződések a bőrön, különösen a karok alatt, az ágyékban, a lábfej lábán, a tenyéren, az ujjak és lábujjak között;
 • repedések a bőrön;
 • hiperémia és viszketés a nemi szervek nyálkahártyáján, fehéres kisülés;
 • delamináció és törékeny köröm;
 • a fehér vonalak megjelenése az ujjak és a lábujjak körmein;
 • a körmök deformációja;
 • a korpásodás a fején, a bőr viszketése és a hajhullás;
 • apró sebek a száj nyálkahártyáján;
 • a bélnyálkahártya gombás fertőzését hasmenés, spasztikus fájdalom a hasban és émelygés kísérik.

Az ilyen panaszok megjelenése közvetlen jelzést jelent a mycológus kapcsolatba lépésére. Fontos megfontolni a tünetek időtartamát, azt követően, hogy megjelentek, és milyen független kezelést végeztek. Nagyon gyakran gombafertőzések jelennek meg bakteriális fertőzés mellett, amikor a beteg panaszkodik a lázról, általános gyengeségről, rossz közérzetről, fejfájásról.

Milyen megbetegedéseket kezel a mycológus

Egyes gombás betegségeket nehéz diagnosztizálni, és speciális instrumentális vizsgálatokat igényelnek a diagnózis megerősítéséhez. Az orvosok osztják a mycosisot a következő típusokba:

 • tinea;
 • színes pityriasis;
 • candidiasis.

A mycológus az ilyen betegségekkel foglalkozik:

 • Az aktinomikózis akkor következik be, amikor a sugárzó gomba belép a szervezetbe. A betegek panaszkodnak a bőrkiütés és viszketés a nyak, az arc és az állkapocs;
 • Az onokomikózisra jellemző, hogy a lábakon vagy a kezeken lévő szögek vereséget szenvednek. A körömlemez deformálódott, rétegzett, fehérré és rögösödik. A kezelés 4 hónaptól 1 évig tarthat;
 • Az aszpergillózis nagyon súlyos betegség, amelyben a tüdő és a hörgők érintettek. A beteg légszomjat, magas testhőmérsékletet, általános gyengeséget és testsúlycsökkenést szenved. Ez a fajta gomba gyakran más vérrel szétterjed;
 • A Pneumocystis tüdőgyulladást nehéz kezelni, amelyet az immunitás erős szuppressziója okoz, például az AIDS-szel. Így a személy kimerült, gyengült, a test magas hőmérséklete zavart, számos lymphonodus alakul ki a bőr alatt;
 • paronychia befolyásolja a okolonogtevoy henger, a bőr elpirul, pelyhek, a fájdalom a szögben fáj. Gyakran ez a betegség élesztőszerű gombákat okoz;
 • Candidiasis keletkezik a Candida nemzetség gombáinak sokszorosítása miatt. Ez történik az antibiotikumok, a citosztatikumok, a kortikoszteroidok, a krónikus bakteriális fertőzések elhúzódó bevitelével. A bőrön és a nyálkahártyán fehérítő rétegek képződnek, amelyeket kis eróziók kialakulásával távolítanak el. A betegeket gyakran a viszketés és a sérülés helyének égése zavarja;
 • a pityriasis megfosztja a gyerekeket. Ebben az esetben a körkörös foltok vannak a bőrön, méretezés és viszketés;
 • A rubrofita keféket a betegekkel való érintkezés révén továbbítják. A hiperémia területei és az epidermisz hámlasztása a kezek bőrén történik. Ezeken a területeken a felszínt lánggal megszórjuk;
 • Ha a bőrön bőrpír dermatophytosis jelenik meg, akkor a bőr felszakadt területeken megjelenik a bőrpír, duzzanat és hámlás. Ezután bakteriális fertőzés van kötve, buborékok képződnek, tele vannak granulával, erózióval, repedésekkel.

Érdemes megjegyezni, hogy a gombák felszabadítják a toxinokat. Ez fokozza a helyi és szisztémás allergiás reakciók kialakulásának kockázatát.

Milyen a recepció a mycológusban?

A viszketés és a bőr égetése, különböző színes rétegződések, a bőrfelület rétegeinek felszínének kipirulása miatt az orvosnak meg kell látogatnia. A szükséges szakember a mycológus.

Az orvos először kéri a betegt a betegség panaszaira, időtartamára és lefolyására. Emellett a páciens diagnosztikai intézkedései is fontosak. A betegnek jeleznie kell, milyen kenőcsök, gélek, a betegség gyógyítására használt krémek. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ilyen betegség jelen van a rokonok és a családtagok között. Az orvos köteles megismerkedni azokkal az egyidejűleg kezelt betegségekkel, amelyeket a beteg kezel és milyen további gyógyszeres kezelést igényel.

Ezután a mycológus megvizsgálja a beteget. Ez így történik:

 • a személynek le kell aludnia a fehérneműre, ha a bőrelváltozás gyakori;
 • az orvos kesztyűt visel és helyi vizsgálatot indít;
 • tapintással értékelte a jelenléte vagy hiánya a bőr érzékenysége, könnyű vagy nehéz eltávolítani rétegek, peeling ha kíséri felszabadulását a vér, repedések a bőrön;
 • minden sérülést kiszámítanak;
 • akkor a fa lámpát használják;
 • a dermatoszkóp segítségével megvizsgálják a fejbőrön, a bőrfelület hámlasztásának jelenlétét többszörös növekedés határozza meg;
 • ha szükséges, az orvos elvágja a lézió helyszínét.

A vizsgálat után az orvos megvizsgálja a végleges diagnózist, összehasonlítja a kapott adatokat. Ezután a mycológus olyan kezelést írhat elő, amely a kórokozó akut hatása. Ha a bőrről kapsz egy kaparást a gomba nemzetségének azonosítására, akkor több napig kell megvárni a pontos diagnózist.

Nagyon fontos, hogy a páciens ne alkalmazzon kenőcsöt vagy krémet, mielőtt az orvoshoz fordulna, ez torzíthatja a klinikai képet, és bonyolultabbá teheti az anyag tanulmányozását.

A mycológus ismételt befogadása legkésőbb a kijelölt kezelés után 2 héttel megtörténik. Ez idő alatt a gyógyszerek hatásosak lehetnek, és az orvos láthatja az eredményt.

Amit a mycológus kutat

A diagnózis felállításához a mycológus kijelölheti a következő kutatási módszereket:

 • az orrnyálkahártya és a száj, a garat, a bőr. Ezt követően az anyagot mikroszkóp alatt vizsgálják, ahol lehetséges gombák micellájának kimutatása;
 • a bőr és a nyálkahártya érintett területeiről a tápközegek további vetéséhez. Ez a módszer sokkal tartósabb, mint az előző. Ennek eredményeképpen néhány nap után meg lehet különböztetni a gomba megjelenését;
 • a Candida nemzetségből származó gombák kimutathatók kristályos módszerrel;
 • A bőr érintett területe szikével vagy nagy tűvel vizsgálható. Ebben az esetben a szükséges mennyiségű szövet bejut az anyagba, és a hisztológusok gondosan tanulmányozzák a kiválasztott anyagot, és változásokat hoznak létre a sejtekben és szövetekben;
 • polimeráz-láncreakció elősegíti a mélyen gombás fertőzésekkel elterjedt fertőzések kialakulását. Ez megköveteli a páciens vérét, aki komplex biokémiai reakciókat szenved;
 • A dermatocóp (nagyítóval ellátott készülék) több nagyítás esetén vizsgálja meg a beteg bőrét. Így lehetséges nem csak gombás fertőzések, hanem onkológiai betegségek, bőrgyulladás, melanoma feltárása is.

Az arzenálban minden mycológusnak fából készült lámpával kell rendelkeznie. Ez az eszköz segít létrehozni egyfajta gomba, amely a bőrön van elhelyezve. Ebből a célból fluoreszkáló lámpát alkalmaznak, amelyben különböző bőrgombák bizonyos színekkel festenek. Ezért az orvos könnyen azonosítja a kórokozót és diagnosztizál.

Milyen betegségek mutathatók ki faanyag lámpával:

 • A vulkanikus pattanás narancssárga bőrrel van kiemelve.
 • Erytrózissal a kora vörös színű.
 • Otryvidny megfosztja sárgásfehér vagy narancssárga izzást.
 • Mikroporózás esetén kékes-zöld sugárzás figyelhető meg.

Gyakorlatilag a mikózisok minden módszere széles körben elérhető és könnyen elvégezhető.

Tippek mycologist

Mindig könnyebb megelőzni a betegséget, mint később harcolni. Ezt az elvet követi a mycológus. Ehhez az orvos a következő betegeket ajánlja:

 • Önnek személyi higiéniai termékeket kell használnia: törülközőt, papucsot, fürdőfelszerelést, borotvát;
 • fürdőben és szaunában nem járhat mezítláb, közös törölközővel;
 • naponta piszkos munka után kézmosást kell szappannal mosni;
 • kerülje a pelenka kiütését a természetes hajtásokban a karok alatt, az ágyékban;
 • ha gombás fertőzést találnak, különösen megfosztva, azonnal kapcsolatba kell lépnie a mycológussal, mivel a fertőzés más családtagokra is kiterjedhet;
 • független kezelés tilos, mert a fertőzés krónikus szövődményekkel járhat;
 • kerülje a lábak túlzott izzadását, különösen nyáron;
 • A kezek bőrén hidratáló krémet kell naponta használni. Ez védi az epidermiszet a szárítás, a repedések és a peeling megjelenésétől.

Néha maguk a betegek használják a mycoses népi kezelését. Ilyen esetekben mindig szükség van tapasztalt mycológusra.

mikológia

Az orvos-mycológus egy keskeny profilú bőrgyógyász, aki csak a bőr, a haj és a köröm gombasejtjeinek diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik.

tartalom

A legtöbb esetben a bőrgyógyász, a háziorvos vagy a háziorvos a súlyos betegek felvételére a mycológusnak szól.

A mycológus professzionális szférájába tartoznak a felszínes és mély mikózisok, amelyeket penész és élesztő gombák okoznak.

A Mycológus kezeli

A mycológus kezeli:

 • Az Actinomycosis egy krónikus gombás betegség, amely az állatokat és az embereket érinti. Úgynevezett-Actinomycetes baktériumok, amelyek képesek képezni elágazási micélium néhány fejlettségű. A betegség elterjedt, de sporadikus. A legtöbb esetben a betegek a városokban élő férfiak. Elosztott betegség mind exogén, mind endogén fertőzések (a legtöbb esetben a baktérium, hogy belépjen a burkolatrészek és a növények aktivált gyulladásos betegségek, a nyálkahártya a száj, a gyomor-bél traktus és a légzőrendszer, és a bőr elváltozások másodlagos). A betegség formája mély lehet (interakkuláris szövet által érintett), szubkután és dermális. A betegség lehet akut vagy krónikus állapotba kerülhet.
 • Gombás tüdőgyulladás - tüdőgyulladás, amelyek okozója a különféle patogén és opportunista gombák. A betegség lehet primer (alakult, amikor a fertőzött tüdőszövetet) és másodlagos (fejlődő szövődményeként más betegségek). Mély gombás fertőzések alakulnak a tüdőben történő kolonizáció törzsek által gombák nyálkahártya az alsó légutak (előfeltétele - csökkent immunitás). Leggyakrabban pnevmomikoz következtében alakul ki a vereség a Candida, Aspergillus és Pneumocystis, amelyek szigorú tropizmusával tüdőszövet. A kórokozó is lehet gombák a Mucor (fehér penész), azzal jellemezve, dimorf gombákkal szemben a nemzetség Blastomyces, Histoplasma kedves és coccidia (nemzetség Coccidioides), és trihomitsety psevdomikoz okozó baktériumokat Actinomycetes. Gombás tüdőgyulladás okozhat kevert fertőzések (gomba kombinációja különböző típus) és a mérkőzés (kombinációja gombák és más mikroorganizmusok). A klinikai kép hasonlít SARS, így a betegség nagyrészt diagnosztizálják és mycologist kezeli betegség meglehetősen előrehaladott állapotban van.
 • Aspergillosis, melyet az Aspergillus nemzetség gombái okoznak. Átható a légutakon keresztül Aspergillus befolyásolja a belső szervek (a legtöbb gyakran szenvednek légúti rendszer). A háttérben a krónikus tüdő patológiáját is a nem-invazív aspergillosis a micélium képződik globuláris képződését - aspergilloma, amelyek klinikailag nyilvánvaló vagy nem kíséri köhögés hemoptysis. Az invazív tüdő aspergillózis akut formában folytatódik. A terjedési fertőzés más szervekre kórkép súlyossá válik természetesen (megfigyelt betegek 30%), esetleg végzetes. Ugyanaz a fajta gomba hatással lehet a paranasalis sinusokra és a külső hallójáratra. A bőrelváltozásokat csak a betegek 5% -ánál észlelték.
 • Onychomycosis - gombás fertőzések köröm lemezek, amelyek a legtöbb esetben az okozza, Trichophyton gombák táplálkoznak keratin (Trichophyton interdigitale Trichophíton tonsurans, stb.) Az ügynök úgy is pelyhesített zpidermofil (Epidermophyton floccosum) és mikrosporiya (ótvar, amely által okozott gombák a nemzetség Microsporum). Onychomycosis lehet normotroficheskie (köröm vastagsága nem változik, fényes megmarad, de úgy tűnik, a köröm foltok és csíkok), hipertrófiás (köröm színe megváltozott elveszett csillogás, megvastagodott körmök és a deformált) oniholiticheskim (része a köröm és a dies leválasztják a körömágy). Nail bevonása befolyásolhatja annak szabad széléhez, mindkét oldalon, a hátsó görgő és az egész köröm teljesen.
 • Mucormycosis, amely a Zygomycetes nemzetség gombáit okozza. A sérülések főként az orrát, a szinuszokat és a fejét érintik, de a tüdőt és a gyomor-bélrendszert is károsíthatják. A betegség szubkután formája gyakori Afrikában és Délkelet-Ázsiában, a mellkasi és nyaki csomópontok bőre alatt megjelenő, szabálytalan formájú megjelenéssel együtt. A betegség kialakulásának provokáló tényezője a gyengített immunitás és az egyidejű fertőzések. A betegség akut formája gyorsan fejlődik és végzetes lehet, ezért a mycológus gyakran kezeli ezt a betegséget egy másik profil szakembereivel együtt.
 • A trichofitózis egy olyan betegség, amely felületes, krónikus és infiltratív (zoofil) formájú zúzódást okozhat. Érinti a hajat és hatással van egyfajta bőrre (csak hajjal vagy csak sima bőrrel), valamint a betegség egyes formáiban a körmöket. Az antropofil vagy zoofil gomba fertőzésével fejlődik ki.
 • Favus - az emberi mikózisok kollektív neve, amelyet a kemény kéreg bőrén (kúp) alakítanak ki. Kemény kéreg keletkezik a legtöbb esetben a fejbőrön, de a bőr bármely területét, sőt a nyálkahártyákat is károsíthatja. A betegség kórokozója T. schoenleinii vagy T. violaceum gomba. A fertőzés útja - személyektől a személyig, vagy olyan (nagyon ritkán) állatoktól. A favus egy speciális eleme a scutula (egy tiszta gomba kultúra, amely a szőrtüsző szőrétegében helyezkedik el, és úgy néz ki, mint egy csészealjszerű világos sárga száraz folt).
 • Kandídium - a bőr, a nyálkahártyák, a körmök és a belső szervek elváltozásai a Candida nemzetségbe tartozó élesztőszerű, feltételesen patogén gombákkal. A provokatív tényezők közé tartoznak az orvosi gyógyszerek (antibiotikumok, citotoxikus gyógyszerek, glükokortikoszteroidok), endokrin betegségek, mikrotrauma, fertőző és onkológiai betegségek stb. Hosszú távú alkalmazása.
 • A többszínű (sértő) zuzmót, amely csak az epidermisz rohadt anyagát érinti, az enyhe fertőzőképesség és a gyulladásos jelenségek hiánya jellemzi. A kórokozó egy lipofil élesztőszerű dimorf gomba Malassezia furfur. Ez a mycosis kialakulását fokozza a verejtékezés.

Mivel a bőrkárosodás okának azonnali meghatározása és a fertőzés keverhető, a mycológus különböző dermatitiszt is kezel.

A mycológus egy olyan orvos, aki baktériumi természetű megbetegedéseket és betegségeket okoz, ha a mycosis okozza őket:

A mycológus kezeli a túlzott izzadás kezelését, mint egyidejű gombás betegség rendellenességet, valamint a nem gombás körömbetegségeket.

Ezenkívül a mycológus képes kezelni a demodekciát - az opportunista atkák demodex által okozott betegséget.

Mikor kell kapcsolatba lépni a mycológussal?

Az orvos-mycológus olyan betegek esetében szükséges, akik:

 • a körömlemez deformálódott;
 • a köröm színe megváltozott, vagy a köröm vastagabb lett;
 • a helyi jellegű haj elvesztése;
 • A fejön kopaszodó foltok jelentek meg;
 • van korpásodás;
 • pikkelyes, viszkető vagy vörösesíti a bőrt (először gyanúsnak kell lennie egy gomba jelenlétében, ha ezek a jogsértések érintik a lábakat);
 • a bőr hólyagos tubercles;
 • megfigyelik a nyálkahártyák felületének változását;
 • a bőr fehér vagy barna foltokat tartalmaz.

A konzultáció szakaszai

A mycológus első látogatása során:

 • tanulmányozza a kórtörténetet, beleértve a rendelkezésre álló vizsgálati eredményeket;
 • megvizsgálja az érintett helyet;
 • a Voodoo lámpa használatával vizsgálja a betegség fiókait;
 • irányítja a beteget további vizsgálatokra.

A mycológus csak a diagnózis laboratóriumi megerősítése után írja elő a kezelést.

diagnosztika

Bármely előzetes diagnózissal a mycologist a páciensnek a kapzsiságra irányítja (tampon, tamponok esetén). A Soskobot a körömből és az érintett bőrfelületből a gomba, a szempillák és a bőr - egy kullancs (demodex) jelenlétéből vettük.

A mycologist is irányíthatja a pácienst, hogy általános vér- és vizeletvizsgálatokat, immunológiai vagy hisztológiai vizsgálatokat végezzen.

kezelés

A mycológus kiválaszt egy kezelési rendet, a kórokozó típusára összpontosítva.

A enyhe formáinak mycosis mycologist felveszi gombaellenes szereket a helyi cselekvés és a kezelés a súlyos gombás fertőzések gombaellenes szerek orálisan.

Gyorsan mozgó gombás betegségek (mucormycosis) esetén a betegnek sebészeti beavatkozásra is szüksége van, mivel a mycológus diagnosztizálja a beteget, ha a test szövetei már jelentősen károsodtak.

mikológia

A mycológus szakképzett szakember a gombás betegségek, a bőr, a köröm és a haj elváltozásai területén. A mycológia a bőrgyógyászat és a vénorészológia területén folytatott tudomány. Ezért a mycologist és a mycology fő célja és keskeny fókusza a dermatológia.

A mycology része a bőrgyógyászatnak, amely a genetika, a gomba morfológiája, a fiziológia tanulmányozásával foglalkozik. A mycology és az orvos-mycológus neve meglehetősen érthető, hiszen a fordításban a mikológia a gombák vizsgálata, azaz bőrproblémák és betegségek.

Ki egy mycológus?

A mycologist egy olyan orvos, aki diagnosztizálja, kezeli és végrehajtja a köröm, haj és bőr gombás elváltozásainak megelőzését. A gombafertőzések kórokozói különféle patogén gombák. A betegség forrása és hordozója lehet egy személy, egy állat, egyéni célú tárgyak és higiénia.

A mycológus feladata, hogy megismerje a betegség okait, megtalálja a fertőzés forrását és megszüntesse. Csak ezután lehetséges a beteg teljes körű kezelése. A mycológus tevékenységi területe olyan betegségekhez társul, mint a lichen, trichophytosis, candidiasis, rubrofitia és mások. A mycológus kezeli a gombás betegségek kezelését is, például a körömgomba - onychomycosis kezelését.

Bármely betegség diagnosztizálására a mycologist a beteg teljes diagnózisát végzi. A sérüléstől elválik, azaz a nyálkahártyából, a bőrből vagy a körömágyból. A kapott mintákat mikroszkóp alatt alaposan megvizsgáljuk, majd ezt követően a mycológus meghatározza a betegséget és megfelelő kezelést ír elő.

Mikor kell eljutnom a mycológushoz?

Mikor kell kapcsolatba lépni egy mycológussal egy kérdés, amelyet sok beteg kér, mivel mindenki azt szeretné tudni, hogyan állapítható meg, hogy egy egyszerű bőrkiütés a bőrön vagy a köröm károsodása súlyos betegséget okozhat.

A mycológust kezelni kell, ha a bőrön természetellenes vagy kellemetlen változásokat észlel, ami kellemetlenséget okoz. Különös figyelmet szentelnek a körmök, a test és a fej hajszálának problémái. Általános szabályként minden gombás betegség kezd hatással lenni a bőrre a kisujj és a negyedik ujj között, valamint a lábszárakban. A sérülés fő tünetei:

 • A bőr pirosodása és viszketése.
 • A bőr elcsípése és a repedések és mély szakadás kialakulása.

Ne figyeljen az ilyen betegségek egyszerűen lehetetlen, mert ha az ok egy gombás fertőzés, a betegség haladást, és magasabbra és magasabbra, amíg el nem érte a kar vagy láb. A veszély nemcsak az időben történő kezelés komoly következménye, hanem a kellemetlen érzések és a durva bőr növekedése és repedése következtében fellépő kellemetlenségek kísértése is.

Milyen teszteket kell eljuttatnom a mycológushoz?

Ha látni fog egy orvost, akkor tudnia kell, milyen teszteket kell átadni, amikor egy mycológust hív. Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy a széleket és a bőrt lehúzzák. Ez lehetővé teszi a gombafertőzések jelenlétének ellenőrzését. Emlékeznek a szempillákról és a bőrről is, hogy teszteljék a demodexet, azaz az atkat.

A diagnózis megerősítése érdekében a mycológus laboratóriumi vizsgálatokat végez. Az elemzés eredménye az, hogy egy-két napig, egy hétig várni kell.

Milyen diagnosztikai módszereket alkalmaz a mycológus?

A mycológus, mint bármely más orvos, akinek munkája szorosan kapcsolódik a fertőző betegségek kezeléséhez, számos diagnosztikai módszerrel rendelkezik, amely pontosan meghatározza a betegséget és előírja a kezelést.

Saját gyakorlatomban a mycológus a laboratóriumi kutatási és diagnosztikai módszereket használja. Csak a páciens teljes vizsgálata és a kaparás vizsgálata képes diagnosztizálni a betegséget.

Mit csinál a mycológus?

Mit tesz a mycológus, ha tevékenységének hatóköre nagyon széles? A mycológia területén dolgozó orvosok foglalkoznak a bőrbetegségekkel, mikózisokkal és egyéb fertőzésekkel, amelyek az élesztőgombák miatt alakultak ki. Az élesztő gombák candidiasisot okoznak, ami nagyon nehéz megszabadulni. Ha a testnek van egy penészje, akkor olyan betegségekről beszélünk, mint az epidermofitia, a trichofitózis vagy a mikroszporia.

Minden profi mycológusnak tudnia kell, hogyan ismerje el a betegség által okozott olyan gombafertőzés által okozott betegséget, amely más sérülési okokkal jár. Ily módon a nem-gombás betegség, amely által a tünetek hasonlóak a készülék által használt mycologist, okozhat a dohányzás, ENT problémák, az alultápláltság, a fertőző betegségek egy szervezetben, örökletes betegségek, sérülések, problémák a kardiovaszkuláris rendszerben és a allergiás reakció a különböző ingerek. Ezenkívül a mycológusok trichofitózissal, azaz lichen betegséggel foglalkoznak.

Milyen megbetegedéseket kezel a mycológus?

Melyik betegségeket kezel mycologist - először is, ezek olyan betegségek, amelyek összefüggésben vannak a gombás fertőzés, azaz a gombás fertőzések, valamint a nem-gombás betegségek és a problémák körmök. A mycológus olyan betegségeket kezel, mint:

 • Actinomycosis.
 • Tüdőgyulladás.
 • Cellulitis.
 • Aspergillosis.
 • Onychomycosis.
 • Mukormikózis.
 • Dermatitis és viszketés.
 • Paronychia.
 • Candidiasis.
 • A köröm színe megváltozik.
 • Staphylococcus szindróma.
 • Ótvar.
 • Túlzott izzadás.
 • Többszínű zuzmó.
 • Dermatitis lábak és kezek.

A mycológus tanácsai

A mycológus tanácsa gyakorlati tanácsot jelent, amely segít megoldani azokat a problémákat, amelyekkel a mycológus szembesül, mielőtt betegséggé válna. Természetesen nem mindig lehetséges a betegség kialakulásának megakadályozása, de a megelőző intézkedések sohasem lesznek feleslegesek.

 1. Ha allergiás megbetegedések hajlamosak vagyunk, próbáljunk elkerülni az esetleges reakciókat. Maradjon távol az allergén pollenektől és tartsa tisztán a házat, így néha az allergia oka porrá válhat a házban.
 2. A bőr vereségének megelőzése érdekében elegendő a higiéniai alapszabályokat betartani. A bőr helyes és rendszeres ápolása, nem teszi lehetővé a pelenka kiütés, kopás vagy izzadás kialakulását. Használjon talkumot a testhez és a dezodorokhoz. A reggeli és az esti zuhanyzó elkerüli a bőrrel kapcsolatos problémákat.
 3. Ha elkezdte a candidiát, egyszerű szavakkal tompított, akkor nem szabad öngyógyítani, vagy várni, amíg a betegség önmagában nem halad. Mivel az idő késleltetése visszafordíthatatlan következményekkel jár, ezért azonnal forduljon orvoshoz. Ne feledje, hogy a candidiasis is megjelenhet a korábban alkalmazott gyógyszerek miatt. Csak egy orvos tudja megtalálni a betegség okait és hatékony kezelést ír elő.
 4. Mindig tartsa tisztán és szárazon a kezét és a lábát. Mivel a lábak túlzott izzadása súlyos bőrproblémákhoz vezethet, ami több mint egy hónapig tart. Ami a kezeket illeti, azok tisztasága és rendszeres gondozása garantálja, hogy a gombák vagy köröm problémák nem zavarják Önt.
 5. Jól van, kiegyensúlyozott étrendet kell megtennie. Élénk minőségéről van szó, hogy az egészségünk függ. Ne felejtsük el bevenni a vitaminokat télen és tavasszal, amikor a szervezet leginkább gyengül, és különböző fertőző és gombás megbetegedésekre hajlamos.

A mycológus szakember, aki mindent tud a bőr, a haj és a köröm problémákról. Dermatológiai és genetikai szakember. Csak képzett szakemberek képesek diagnosztizálni a betegséget, megtalálni és megszüntetni az okát.

mikológia

Ki a mycológus

(lásd még Trichologist, Dermatologist)

Milyen hatáskörrel bír az orvosi mikroszkóp

A mycológust a bőrön, a fejbőrön, a körömlemezeken bármilyen változtatással kell kezelni.

Milyen betegségeket okoz a Mycológus?

Nem gombás megbetegedések

Néha a változás nem áll kapcsolatban a köröm gombás elváltozások jelennek meg, mert bármilyen okból, mint a rossz táplálkozás, a dohányzás, a fertőző megbetegedések, a szív- és érrendszer, légzési és genetikai változások a körömlemez. Ezek a körömváltozások külsőleg hasonlóak a gombafertőzésekhez, de nem. Természetesen a gombaellenes körömbetegségek elleni gombaellenes gyógyszerek nem fognak sikeresnek bizonyulni. Ezért kétség esetén mindig kérjen segítséget szakembertől (bőrgyógyász vagy orvosi-mycológus).

A halvány sárgás körmök az eredmény: dohányzás, rossz vérkeringés, gombafertőzés, korral kapcsolatos változások, bizonyos gyógyszerek szedése, drogok nem megfelelő használata a körmök megtisztítására és megerősítésére.

A körömlemez felületén megjelenő rágások vérszegénységgel (vérszegénység - elégtelen hemoglobin és vörösvérsejtek a vérben), kiegyensúlyozatlan táplálkozás, köröm sérülések jelennek meg.

A fül-szegek az örökletes tulajdonságok következményei

- a lakkok köröm tisztítására használt szerek allergiája, amelyet a köröm építésére használnak.

- hatásos mosószerek, nem megfelelő körömápolás, önhéjfestés a körmökben, valamint trauma.

A csecsemők gyakori vagy hosszan tartó mosogatószereknek, habarcsszegény szokásoknak, helytelen kutikuláknak és hengerek kezelésének, állandó kenet sérüléseknek, kézkezelés hiányának köszönhetően jelentkeznek. A komplikációk elkerülése érdekében a lámpákat gondosan körbetekerjük manikűr ollóval és zsíros zöld színű oldattal zsírozva. A gyulladt tapaszokon tetraciklin kenőcs vagy szintomicin emulzió alkalmazható.

Egy zúzódás. A szegek erős zúzódásánál véraláfutás alakul ki, a köröm színe kék lesz, vérkeringése zavart, és fokozatosan elszakad.

A moodleiness elsősorban a tenyéren és a sarkon történik, de más helyeken is kialakulhat. Gyakran az omozolelost alakul ki az alján, amikor kellemetlen cipőt használ. A betegség kezelésére a hagyományos orvoslás meleg szappanos vagy szódás fürdőt ajánl, majd szalicilsavas kenőcsöt alkalmaznak a bőr érintett területeire.

A szalicilsav, amely a kenőcs része, a szaruréteg duzzadását és lágyulását okozza, amelyet ezután könnyen lekaparhat a bőr felszínéről, vagy nagy rétegekben eltávolítható.

A köröm gombás betegségei

Gombás fertőzések a köröm, vagy a köröm gombás fertőzése (az lat.oniho „- a köröm,” lábgombásodás „- gombás fertőzés) megtalálható 2-5% leggyakoribb gombás növekedés figyelhető meg az emberek csökkent immunitás..

Az Onychomycosis számos, különböző kórokozók által okozott gombafertőzést és eljárást tartalmaz, mind a körömkárosodás, mind a bőr és a haj károsodása miatt. Onychomycosis közé tartozik a köröm károsodása, mind a lábujjak és kezek.

A fertőzés általában akkor fordul elő, amikor nyilvános fürdőkbe látogat, a páciensnek gombás fertőzésekkel járó cipőjét viseli, a beteggel érintkezve.

Egy mindig emlékezni, hogy a diagnózis „köröm gombás fertőzései,” nem tud csak egy orvos vagy a bőrgyógyász-mycologist, hogy tisztázza az kell végezni nem csak a vizuális diagnózist, hanem a laboratóriumi elemzések.

A pedikűr, a manikűr és az elsődleges tünetek ismeretében a betegség időben felismerheti a betegséget, és fordulhat szakemberhez.

Ólom köröm. Amikor a gomba belép a körömbe, megszakad és elszakad. A gomba könnyedén áthalad az egyik ujjától a másikra, a szomszédos körmökre.

Ajánlott naponta. Mossuk meg a lábadat, és kiszakadunk a szögből, mint egy mészhéj, amely fájdalmasan elválik a testtől.

A gombafertőzés tünetei (onychomycosis):

- kerek és szalag-foltok sárgás, szürkés-fehér köröm vastagsága, változó a természetes szín és köröm csillogás, köröm megvastagodása (az érintett köröm vastagabb lesz, és van egy tekintettel a kibővített és megrágott a tetején a köröm), fokozott törékenysége a felbomlása a szöget a chipek, peeling körmök, hiánya javulás megfelelő gondossággal.

A Trichophytia (trichophytia: a gyűrűszinonév szinonimája) a Trichophyton nemzetségbe tartozó gombák által okozott bőr, haj és köröm betegsége. A kezelés vezeti bőrgyógyász-mycologist ambuláns vagy a kórházban, súlyosságától függően a klinikai kép (prevalencia, nyirokcsomó, láz, stb.)

Milyen szervek vesznek részt az orvos Mycologist

Mikor kell kapcsolatba lépni a Mycológussal?

Ha nem megy az orvoshoz, mindent el kell kezdeni, majd egy idő után a gomba a körmökre költözik. És ez a kényelmetlenséget és a szörnyű megjelenést teszi hozzá. Színt váltanak, sűrűsödnek, elkezdenek elkülönülni, csúnya növekedést borítanak. A statisztikák szerint minden ötödik orosz szenved gümőtől.

Mikor és milyen teszteket kell elvégezni

Mik a fő diagnosztikai típusok, melyeket a Mycologist általában végez

Doktori tanács

Így például az allergiás megbetegedésekkel szembeni hajlam öröklődik: a gyermek születik, és hajlamos a leggyakoribb ingerek allergiás reakcióira. Ugyanakkor a természetesen széles körben elterjedt penészgombák spórái távolról minden embertől, akik hajlamosak az allergiára, betegséget okoznak.

Ajánlások, hogy egy másik helyre költözzenek egy szárazbb klíma vagy egy új házba, ahol nincs penész a falakon, nem mindig kivitelezhetőek. De ha egy gyermek asztmás orvos igazolja mikogennuyu érzékenyítés és a felmérés azt mutatja, a kapcsolat a betegség gombák nőnek a házat, persze, annak érdekében, hogy elkerüljék az exacerbációk jobban mozogni a gyermeket másik, száraz helyen.

A fejlesztés a bőrelváltozások megelőzhető azáltal, hogy a szokásos higiéniai intézkedések: törődni baba bőrét, hogy ne alakulhasson ki malária, horzsolások, pelenkakiütés, figyelemmel kíséri az állam a körmök és köröm környékén hengerek. Ne tartsa a csecsemőt nappal a pelenkákban, csak séták esetén használható. Elfogadhatatlan, hogy a pelenka az egész éjszakára elhagyja a babát!

A szájüregben vagy a külső nemi szervek területén jelentkező visszatérő mocsarasodás esetén azonnal forduljon helyi orvoshoz. Ha székletzavarja van (hasmenés vagy székrekedés), konzultáljon orvosával is. Néha szükség van egy speciális-mycológus segítségére.

Az idősebb gyermekek kell magyarázni, hogy idegen kutya vagy macska forrása lehet a fertőző betegségek, amelynek meg kell megszabadulni a hosszú ideig (akár néhány hónapig), ha nem megy az iskolába, és beszélgetni a barátokkal, mert ez a betegség fertőző a többi gyerek, és még kórházi kezelést is igényelhet.

Mikroporózis vagy trichofitózis esetén nem csak a bőr, hanem a haj is érintett lehet: lebomlik, kiesik, kopaszodás alakulhat ki. De ez nem jelenti azt, hogy teljesen el kell hagynia az állatokkal való barátságot.

A háziállatokat rendszeres időközönként ellenőrizni kell, és nem jelentenek veszélyt. És azok az állatok, amelyek az utcán élnek, segíthetsz - ételt hozhatsz, de nem tudsz vasat és ölelgetni.

Veszélyes-e egy gyermek számára, ha a családban valaki egy felnőtt felnőtt betegségében a mycosis a lábak?

A kezek és a lábak mycosis a köröm vereségével (onychomycosis) gombafejlődést okozva, egyesített dermatophyták csoportjában (bőrbarátok - dermis) - epidermofiták és trichofiták. A bõr súlyossága ezekkel a gombákkal nagyon magas, és a bolygó felnõtt lakossága között a mycosis megállítja az emberek mintegy 80 százalékát.

Dermatophyte gombák okoznak betegséget, ha van olyan eredeti károsodás a bőrt a kezek és lábak, például repedések, kopások, bőrkeményedés, fokozott izzadás, lakás, stb

A gyerekeknek sokkal kevésbé vannak ilyen problémái, még akkor is, ha a gyermek környezetében a felnőttek egyike gyengélkedő mikózissal beteg, nem feltétlenül szükséges a gyermek megbetegedése.

Azonban, ha magas páratartalmú lábai, lapos lábaik, kényelmetlen cipőket visel, ami scrappeket okoz, akkor a betegség lehetséges. És mivel a kiváltó okot nagyon nehéz megszüntetni, a gombák örömmel élnek és élnek a láb egy ilyen megváltozott bőrén, minden orvosi intézkedés ellenére.

Ezért rendkívül fontos a családon belüli személyes higiéniai szabályok tiszteletben tartása: ne viseljenek szülők cipőt, különösen mezítláb, rendszeresen mossák le a lábukat, szárazra törölve. A lábak túlzott izzadásával ellentétes fürdőket kell készíteni, a hideg és meleg vizet megváltoztatni, nyáron mezítláb járni, és megakadályozni a lapos lábak kialakulását.

Végeredményben azt akarom mondani, hogy a gombák, mint más élő szervezetek, a természet részét képezik. Interakcióba lépnek egy emberrel, és nem mindig ez a kölcsönhatás semleges, néha betegséghez vezet. De ez a kedvezőtlen hatás megakadályozható, ezért ne féljen a gombáktól. És ha a betegség bekövetkezik, idővel forduljon szakemberhez - orvos-mycológushoz.

A körmök erősek és egészségesek voltak:

- A csészékben lévő étrend közé tartozik a zselatin - kocsonya, zselé, levesek, tej, tejtermékek, élesztő, szója termékek, a tenger gyümölcsei, búza, répák, a szőlő, vagy a tojássárgája Tablettás H vitamin (biotin).

Ha azt szeretné, hogy a körmöd erős és gyönyörű legyen, próbáld meggyógyítani az ételedet, és tartalmazza a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Az A-vitamin segít megerõsíteni a körmöket és növekedést. Tartalma a májban, olajban, friss zöldségekben, sárgarépában, paradicsomban.

A B-vitamin segít a fehérjék asszimilálódásában, ezáltal elősegíti a körmök növekedését. Tartalma csíráztatott búzaszemek, sörélesztő, tojássárgája, káposzta.

A jód elősegíti a köröm növekedését. Tartalmazva tengeri kelkében, spenótban.

A kalcium szükséges a köröm erősségéhez. A legtöbb tejtermékben.

A szilícium elősegíti a körmök szilárdságát és rugalmasságát. Különböző zöldségekben tartják.

A vas nagyon fontos a köröm szerkezetéhez és alakjához.

A kén szükséges a körmök kialakulásához, gátolja a gyulladásos folyamatokat. Káposzta, hagyma, uborka található.

- Ha lehetséges, naponta kétszer ecsettel dörzsölje a körmöket - szükség van pelyhesedésre.

- Rendszeresen tegye a köröm tápláló masszázsait és az ujj teljes falanxját.

- Naponta mozgassa a kutikulát törülközővel vagy narancssárga rúddal. A kutikula vágásának szükségessége ritkábban fordul elő.

- A házi feladatokat lehetőleg kesztyűkkel kell elvégezni, majd szilikon krémet kenje be.

- Használjon mészet vagy citromot a köröm fehérítésére, vágja le és masszírozza a körmöket 5 percig.

- A lakk használatához folyamatosan nem ajánlott, rendszeres időközönként a szögeket pihenni kell.

- A körömlakk nem okoz: gátolja a köröm növekedését.

- Ne használja a lakkot közvetlenül a körömre. Először alapozással vagy védőszerrel bevonjuk.