mikospor

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

Mycosorg - külső gombaellenes szer.

Farmakológiai hatás

Hatóanyag mikospor, bifonazol, megakadályozza, hogy a növekedés a dermatofita gombák - epidermofiton, mikrosporum, Trichophyton, penészek és élesztők - Scopulariopsis brevicautus, Aspergillus FERRUS, Malassezia fufur. Továbbá készítmény antibakteriális hatású - elnyomja Corynebacterium, Gram-pozitív coccusok (kivéve a enterococcusok).

A kibocsátás formája

Por, krém, kenőcs és Mikospor oldatot készítenek.

Mikospor analógjai a bifonazol, a bifozin, a bifonazol és karbamid.

Használati utasítások

Azt jelenti Mikospor kezelésére előírt trichophytosis sima bőr, Microsporum, favus, Jock viszket, mycoses kezek, lábak, pityriasis versicolor, erythrasma, felületes bőr candidiasis, Candida, hit köröm, köröm görgők vagy a nemi szervek.

Jó vélemények a Mycospores-ról, az onychomycosisban, a lábak hyperhidrosisában és az interdigital intertrigo eltávolításában.

Mikospor utasításai: alkalmazás módja

Kenőcs vagy krém Mikospor, a bőr lábán vagy kefékben gombás sérülése esetén, a nagy összecsukások napi egy éjszakát okoznak. A terápia időtartama egyedileg határozható meg.

A Mycospores oldatot egy p / nap vékony rétegen alkalmazzák még lefekvés előtt is.

A Mycosopherre vonatkozó megjegyzések alapján úgy ítélte meg, hogy a bőrt a tenyér méretével feldolgozzák, elegendő 0,5-1 cm-es krémszalag vagy 3 csepp oldat.

A lábak vagy területek mycosisának kezelése az ujjak között három hétig tart; bőrcsoroszlyák, kéz, test - két vagy három hete; színes lichen, erythrasms - two weeks; felületes kután candidiasis - két-négy hét.

A Mikospor oldat alkalmas a mycosis kezelésére, amely a fejbőrön, a haj alatt van, és a kezelés előtt meg kell borotálni a hajat a sérüléstől. Az ilyen típusú mycosis kezelése egy hónapig tart.

A Mikospor por a láb hiperhidrosisának kezelésére szolgál - napi két vagy három hetet lábkezeléssel kezelik.

A köröm érintett részének eltávolítására krém vagy kenőcs onychomycosis segítségével történik. By mikospor utasításokat, eszközöket alkalmaznak egy sorban / nap az egész köröm felületén, majd ez zárt gipsz kötést. Naponta friss dózisú krém vagy kenőcs, 24 órás időközzel. A régi kötést és vakolatot eltávolítva a lábakat vagy kezeket az érintett körmökkel 10 percig leengedik meleg vízbe. Gőzölés után a lágyított gombat érintő körömlemezt lehúzzuk. Miután a szög megszáradt, használjon kenőcsöt vagy Mikospor krémet, fedjük fel a sávszalagot és a kötést.

Az onokomikózis terápiája addig tart, amíg a körömágy szintje nem lesz, és az érintett és lágyított részeket nem távolítják el.

A Mikospor krém vagy kenőcs csak a gomba által érintett területeket érinti. Ha a köröm körüli irritációt észlelik, kémiai kenőccsel kenhetőek, mielőtt feldolgozzák a Mycosporium-ot.

A bőrön jelentkező viszketés 5 napos terápiás kezelés után eltűnik, a gyulladás 12-13 nap elteltével, a bőr 13-14 nap elteltével lecsökken, de az ilyen klinikai tünetek eltűnése után lehetetlen leállítani a kezelést. Átlagosan a Mikospor utasításai szerint a kezelés 3-4 hétig tart.

Amennyiben a kezelés során a hatóanyag a javulás nem észlelhető, a betegnek tanácsos a vizsgálatot - ellenőrizze az állapotát az endokrin rendszer, a vér, az immunrendszer, a vérkeringés területén gombás fertőzések, és állítsa be a kezelés, ha szükséges.

Mikospor analógokat ugyanazon jelzésekhez alkalmaznak, alkalmazásuk módja szintén nem különbözik.

Mellékhatások

Vannak véleménye a Mikosporról, hogy használatát követően égési sérülést és irritációt éreztek, bőrpír, hámlás, kontakt dermatitis jelent meg.

Ellenjavallatok a Mycospores használatához

A Mycosorr és a Mikospor analógok nem alkalmazhatók túlérzékenységgel a hatóanyagukra, valamint a lanolinra, a cetil-sztearollra. A szoptatott gyermekek, terhes nők a terhesség első trimeszterében, a gyógyszert óvatosan adják.

Nincsenek adatok a Mikospor laktáló nők használatának lehetőségéről.

A Mikospor és egyéb gyógyszerek klinikailag jelentős kölcsönhatása nem volt kimutatható.

A gyógyszer nem használható a szem betegségek kezelésére.

Mennyire hatékony a Mycospore kenőcs a körömgombából?

Ha diagnosztizáltak onychomycosis (gombás köröm), meg kell kezdeni a kezelést azonnal. A mai napig számos gombaellenes szerek, amelyek különböző mértékű hatékonyság hozzájárul a megsemmisítése fertőzés. Közülük egy különleges helyet a kenőcs Mikospor visz a szögek gombaiból. Ez a legjobb megoldás az arány „ár - minőség”, mert ellentétben sok drága gombaellenes szerek, a gyógyszer nagyon kedvező árú, de mutatja a maximális aktivitást számos kórokozók.

A körömgomba nagyon ellenálló és nehezen kezelhető. Az onychomycosis elindított formáit átfogó módon kell kezelni, a tablettákon kívül alkalmazott külső hatóanyagok és gombaellenes szerek együttes alkalmazásával. De még ebben az esetben sem mindig lehet megbirkózni a betegséggel és megakadályozni a ismételt visszaesést. Az onychomycosis esetében nagyon fontos észrevenni az első diszfunkcionális tüneteket, és idővel szakemberrel fordulni. Ebben az esetben a Mikosporhoz hasonló külső eszközök használata kiváló eredményeket ad. Többet megtudunk a gyógyszer tulajdonságairól és elvéről, és megtudjuk, hogyan kell helyesen használni a körömgumik kezelésében.

A Mycospore kifestése a körömgomból: leírás és cselekvés elve

A Mycosorg egy gombaellenes gyógyszer, amely a bifonazolra épül. Az aktív komponens az imadazol származéka, és széles spektrummal rendelkezik. Ez hatékonyan elpusztítja a dermatophytákat, és fungicid hatásokat mutat. És az élesztő, penészgombák és gram-pozitív cocci esetében fugistaticheskoe cselekvés, vagyis blokkolja tevékenységüket és megakadályozza a további reprodukciót. Azonban a legtöbb patogén mikroorganizmus törzse nem képes ellenállni a gyógyszer hatóanyagával szemben.

A bifonazol hatékonyan blokkolja az ergoszterin szintézisét, amely a gombák életében két különböző szinten szükséges, ami a patogén mikroflóra halálához vezet. Ez előnyösen különbséget tesz a kenőcs más gombaellenes hatóanyagokkal, mivel a gombatestek citoplazmatikus membránjainak pusztulása nemcsak szerkezeti szinten, hanem funkcionális szinten is előfordul.

A hatóanyag antimikotikus hatását fokozza a karbamid kombináció. Ez a Mikospor kenőcs második hatóanyaga. A karbamid elősegíti a fertőzött köröm keratin rétegének lágyulását, és növeli a hatóanyag behatolási mélységét.

A köröm külső kezelésével a hatóanyagok behatolnak a körömágyba, és felhalmozódnak a gomba mikroflórájának elpusztításához szükséges koncentrációkban. Így bifonazol gyakorlatilag nem szívódik fel a véráramba, ahol a gyógyszer nem képes indukálni a szisztémás mellékhatások, és negatív hatással van a szervezetben.

Összetétel és kibocsátás formája

A Mikospor gombaellenes gyógyszer három dózisformában áll rendelkezésre:

 1. Krém (1%);
 2. Oldat (spray) külső alkalmazáshoz 1%;
 3. Kenőcs (a köröm kezelésére szolgáló készletben).

A Mikospor oldatát és krémet a bőr gombás fertőzéseinek kezelésére használják. De a kenőcs Mikospor kifejezetten az onychomycosis (gombás körömfertőzés) kezelésére jött létre.

A kenőcs Mikospor homogén, fehér, enyhén sárgás színű. 100 g kenőcs 1 g bifonazolt és 40 g karbamidot tartalmaz. A segédösszetevők közül van egy vazelin bázis, méhviasz és lanolin.

A körömgombák kezelésére szolgáló Mikospor kenőcs különféle készletekben szabadul fel, amelyek magukban foglalják az eljáráshoz szükséges összes információt. A csomag tartalma:

 • Kenőcs Mikospor egy 10 g alumínium csőben;
 • Vízálló vakolat (15db);
 • Speciális kaparó (körömfájl) - 1 darab;
 • Adagoló csőhöz - 1 db.

A kenőcs Mycosorp a készletben különbözik a karcinóma karbamid jelenlétének krém alakjától, amely agresszív anyagokon (szénsav-diamid) alapul, amely a körömlemezt korrodálja.

Ezért a gyógyszert szigorúan az utasításoknak megfelelően kell felhasználni, és csak miután tisztázta a diagnózist és megerősítette a bifonazol hatására érzékeny gombaformák körömlemezén való jelenlétét.

Mikor vannak kijelölve a Mycosorps?

A Mikospor kenőcs ajánlott onychomycosis (gomba köröm károsodás) esetén, és az érintett körömlemez nem sebészeti eltávolítására van előírva. Az alapellátással egyidejűleg a kenőcs antimikotikus hatást fejt ki, vagyis nemcsak a gombás fertőzést rontja, hanem megakadályozza az egészséges körmök és a környező szövetek terjedését is.

A kenőcsöt alkalmazott súlyos onychomycosis kitéve sokk sok a körömlemez, vagy komplikáció felmerül benőtt köröm, ami a beteg fájdalmat kifejezve. A kábítószer megszünteti a traumatikus eljárás eltávolítani a köröm, és lehetővé teszi a rövid idő alatt, hogy megszabaduljon a gomba fertőzött körömlemez műtét nélkül.

A gyógyszer más formáit bőrmikózis, felületi candidiasis, dermatophytosis és pityriasis bőröndökhöz használják.

Használati utasítások

A Mikospor kenőcs hatása csak a körömlemez érintett területeire irányul. Ha a kezelés során a gyógyszer véletlenül a köröm egészséges bőrére esik, irritációt okozhat, mivel a gyógyszer agresszív hatású összetevőket tartalmaz. Ezért az eljárás megkezdése előtt ajánlatos a köröm körüli bőrt cinkpasztával kezelni.

Szerint a felhasználási utasításokat kis mennyiségű kenőcs vékonyra szét egyenletesen a felszínen a fertőzött körömre, vigyázva, hogy ne érintse meg a környező bőrt, majd lezárjuk egy vízálló ragasztó köröm. A vakolatot 24 órán át a körömlemezen kell hagyni, majd eltávolítják és újra feldolgozzák.

Az ezt követő kezelés előtt az érintett körmöket 10 percig meleg vízben kell tartani, majd a lágyított felületi réteget gondosan el kell távolítani a hozzácsatolt körömfájllal (kaparóval). Tisztítás után a körmöket meg kell szárítani, ismét vékony réteg kenőcsöt és pecsétet ragasztóval.

A kezelést 7-14 napon keresztül megismételjük, a ragasztót minden nap megváltoztatjuk. A kezelést addig folytatják, amíg a lágyított körömlemez simára nem lesz, és a felületi réteg már nem enged meg a kaparó eltávolításának. Ennek az eredménynek az elérése általában két héten belül lehetséges, mindez a körömlemez elváltozásainak és vastagságának mértékétől függ.

Miután a köröm érintett területei teljesen eltávolításra kerülnek, az orvos tapsol és laboratóriumi körülmények között ellenőrizheti a kezelés hatékonyságát. Ha nem kap gombás mikroflórt a kaparásnál, akkor a gombaellenes terápia végső szakaszát írják elő. Ehhez alkalmazza a Mikospor krémet, amelyet 4 héten keresztül alkalmaznak naponta 1 alkalommal. Ez a kezelési rendszer lehetővé teszi a teljes gyógyulás elérését, és kizárja a betegség újbóli megjelenésének kockázatát.

Ellenjavallatok

Kenőcs A Mycosorp, a legtöbb gombaellenes szerrel ellentétben, nem rendelkezik toxikus hatással a szervezetre és minimális ellenjavallatokkal rendelkezik. A gyógyszer nem adható kizárólag a bifonazol és az egyéb szerek egyéni intoleranciájával.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a kenőcs óvatossággal és csak az orvos utasításai szerint használható. Külső alkalmazás esetén a bifonazol gyakorlatilag nem szívódik fel a véráramba, és nem képes szisztémás mellékhatásokat okozni. Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a gyógyszernek nincs semmilyen negatív hatása az anyára és a magzatra. Ugyanakkor a terhesség első trimeszterében jobb megtagadni a gyógyszer alkalmazását.

Nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy a gyógyszer hatóanyaga behatol-e az anyatejbe. Ezért a laktáció ideje alatt a Mikospor csak orvos felügyelete mellett használható. A gyógyszert gyermekkori használatra engedélyezik, de különös gonddal és a biztonsági intézkedések betartásával. Egy évnél fiatalabb gyermekeknél a kezelést gyermekorvos felügyelete mellett kell elvégezni.

Mellékhatások

Mikospor kenőcs használata esetén egyes esetekben mellékhatások jelentkezhetnek, amelyek a következő tünetekben fejezhetők ki:

 • Égő érzés, viszketés, bőrkiütés és bőr irritációja a szögben;
 • A bőr pirosodása és duzzanata;
 • A köröm pigmentációjának megváltozása;
 • Kontakt dermatitisz tünetei;
 • A körömágy irritálása, a körömlemez felosztása.

Mindezek a jelenségek reverzibilisek és eltűnnek a gyógyszer alkalmazásának abbahagyása után.

Meg kell jegyezni, hogy abban az esetben helyettesítő mikospor preparatami- analógok, amelyeknek hasonló terápiás hatás, de mivel más ellenjavallatok, talán jelentősebb mellékreakciók. Ezért nem szükséges döntést hozni az orvos által ajánlott gyógyszercseréről.

Mikospor analógok

A körömgombás Mikospor kenőcs helyett olcsóbb analógok helyettesíthetők, azonos terápiás hatással. Az azonos hatóanyagot tartalmazó készítmények (bifonazol) a következők:

 • Bifonazol krém
 • Bifosin oldat
 • Bifosin

Ezenkívül a köröm kezelésére olyan gombaellenes szerek is alkalmazhatók, amelyek azonos farmakológiai hatással bírnak:

 • Amiklon
 • Amfotsil
 • Batrafen
 • Binafin
 • Dyuflyukan
 • itrakonazol
 • Lamisil
 • Mikozolon
 • Nizoral
 • pimafutsin
 • flukonazol
 • Flucostat
 • ekzoderil

A gyógyszer helyettesítésének kérdését a kezelőorvosnak kell meghoznia, figyelembe véve a páciens lehetséges ellenjavallatait és egyedi jellemzőit.

További ajánlások

A sérült szegek kezelésénél szem előtt kell tartani, hogy a végeredmény nagymértékben függ attól, hogy eltávolítsák-e a köröm fertőzött szakaszait. A gomba egészséges körmökre és a környező bőrre való terjeszkedésének megakadályozása érdekében a sterilitást meg kell figyelni, és a környező bőreket és az egészséges körmöket fertőtlenítő oldatokkal kell kezelni.

A bőr körüli irritáció elkerülése érdekében az eljárás előtt ajánlott vastag réteg cink paszta alkalmazása vagy a bőr bármilyen zsírkrémmel való kezelése.

Ahhoz, hogy a gombát és ismételt visszaesést teljes mértékben megsemmisítsük, a fertőzött köröm eltávolítása után egy hónap alatt meg kell oldani a körömágyat krémmel vagy Mikospor oldattal.

Mennyibe kerül a Mycospores?

A kenőcs Mikospornak számos jelentős előnye van. Ez a hatásosság, könnyű használat, a test biztonsága, minimális ellenjavallatok és mellékhatások. De a gyógyszer ára igen jelentős.

A körömgombás Mikospor kenőcs ára nagymértékben függ a gyógyszerészeti láncok értékesítési területeitől és a kereskedelem margóitól. A készlet átlagos költsége 950 rubel. Ez elég jelentős mennyiségű, de a többi gombaellenes hatóanyagtól eltérően a gyógyszert hosszú ideig nem kell használni, így végül a Mycospores kezelés sokkal olcsóbb lesz.

A körömgomba Mikospor kenőcsére vonatkozó vélemények többnyire pozitívak. Megerősítik az antifungális hatóanyag hatékonyságát, és azt mondják, hogy képes megbirkózni az onychomycosis elhanyagolt formáival is. A szakemberek különböztetik meg ezt a gyógyszert a sebészeti beavatkozás kiváló alternatívájaként, amely lehetővé teszi a fertőzött köröm eltávolítását traumatikus módszerek alkalmazása nélkül.

Kétségtelen előnyt jelent a gyógyszer biztonsága is, gyermekek, terhes és szoptató nők kezelésére. Mindez lehetővé teszi a kenőcs Mikospor egyik leghatékonyabb és legnépszerűbb eszközének a megfontolását, amely rövid idő alatt segít megszabadulni a körmök gombájától.

Visszajelzés az alkalmazásról

Hivatkozási szám 1

A gomba eltávolítása a Mycospores kenőcsével történt. A gombafertőzés hosszú ideig felszívódott, és a lábamon lévő szögek sárgultak és törékenyek voltak. Ezért nyáron zárt cipőben kellett járnom. Az orvos felajánlotta két kezelési lehetőségek: a hosszú távú terápia tabletták és kenőcsök, amíg teljesen kifejlett, egészséges köröm, illetve a használata kenőcsök Mikospor amellyel a fertőzött köröm egy héten el lehet távolítani.

A második lehetőséget választottam. Tíz nap telt el, hogy teljesen tisztítsam meg a körmemet az érintett rétegektől. Ezután az orvos felírt egy Mikospor krémet, melynek során a körmöket havonta egyszer kellett feldolgozni. Tehát az összes kezelés 1,5 hónapig tartott, és a gomba teljesen megszabadult.

2. hivatkozási szám

Az orvosom előírta a kenőcs Mikosporot, minden nap kenetet kellett kenni a körmükre, és ezt megelőzően a lábakat forró vízben kellett tartani, majd a lágyított réteget filével tisztítani. Ez hosszú és szomorú, valahogy két hétig tartott, mintha a körmök teljesen kitisztultak volna. Ennek oka, hogy a kenőcs olyan anyagokat tartalmaz, amelyek feloldják a körömlemez felületét.

Csak a gomba által érintett száraz kéreg tisztítására marad. Miután ezeket az eljárásokat az orvos által kijelölt tartalom és gombaellenes krémet, ami kellett minden nap kezelni a köröm, de azt hittem, hogy mivel szinte az összes fertőzött köröm eltávolítjuk, és a gomba is elment. Ennek eredményeképpen egy hónappal később a fertőzés visszatért, ezért nemcsak kenőcsrel kell kezelnem, hanem tablettákkal is. Kiderült, hogy lehetőség volt a visszaesés megakadályozására, ha a kezelést a végéhez vezettem, és az eltávolított köröm használata után krémmel is használtam. De nem, így most újra kell kezdened.

Review №3

A gomba nagy lábujjakkal volt érintve, és a betegség már elhanyagolt formában volt. A mérgező gombaellenes szerek ellenjavallt számomra a májbetegség miatt. Ezért kérdés merült fel az érintett körmök sebészeti eltávolításával kapcsolatban. De az orvos visszatartott engem, nem sebészeti megoldást kínálva, amely képes gyorsan megszabadulni a problémától.

Ez a kenőcs Mikospor, amely karbamidot tartalmaz. Megrongálja a gomba által érintett köröm felületét, és elpusztítja a fertőzést. Valójában, kéthetes napi kezelés után gyakorlatilag semmi sem maradt a fertőzött körmökből, csak egy vékony, sima réteg volt a helyükön, mivel az egész sérült köröm ebben az időben nyugdíjba vonult. Aztán még néhány hétig kellett alkalmaznia egy gombaellenes krémet, hogy megjavítsa az eredményt. Most egészséges körmök nőnek, így Mikospor sokat segített.

Mikospor kenőcs - a hivatalos használati utasítás

UTASÍTÁSOK


a gyógyszer orvosi használatára

Regisztrációs szám: P N013923 / 01

A készítmény kereskedelmi neve: Mycosorp ® Set

Nemzetközi nem-tulajdonos neve (INN): bifonazol + karbamid

Adagolási forma: kenőcs külső használatra

struktúra: 100 g kenőcs tartalmaz:
Hatóanyag: bifonazol 1 g, karbamid 40 g
segédanyagok: méhviaszfehér 5 g, fehér petrolátum 34 g, lanolin 20 g.

leírás: Homogén, fehér, sárgás színű kenőcs.

Farmakoterápiás csoport: kombinált gombaellenes szer
ATX kód D01AS60

Farmakológiai hatás
farmakodinámia
A Bifonazole, a Kenőcs Mikospor ® Set első hatóanyaga imidazolszármazék, és széles spektrumú antimikotikus hatással rendelkezik. A bifonazol fungicid hatású dermatophyták ellen (különösen a Trichophyton spp. Vonatkozásában). A teljes fungicid hatás 5 μg / ml koncentrációjú bifonazollal és legalább 6 órás expozíciós idővel érhető el. A bifonazol fungisztatikus hatást gyakorol az élesztőre és a penészgombákra, valamint a Maiassezia furfurra. Ha az élesztőgombák, például a Candida fajok érintettek, a bifonazol fungisztatikus hatását észlelik 1-4 μg / ml koncentrációban; a fungicid hatás érdekében 20 μg / ml bifonazol koncentrációra van szükség. Bifonazol ellen is hatékony Corynebacterium minutissimum (MIC 0,5-2 mg / ml) Gram-pozitív coccusok, kivéve a enterococcusok (MIC 4 és 16 ug / ml).
A gombák rezisztens törzsei nagyon ritkák. A vizsgálatok nem igazolták a másodlagos rezisztencia kialakulását az elsődleges érzékeny törzsekben.
A bifonazol két különböző szinten gátolja az ergoszterin bioszintézisét, ami különbözteti meg a többi gombaellenes szerektől és az egyéb azolszármazékoktól. Ez a kettős hatás a gombák citoplazmatikus membránjának szerkezeti és funkcionális károsodásához vezet.
Karbamid, a második hatóanyag ® kenőcs Mikospor Set végez kerato-műanyag funkció: puhítja a keratin, a fertőzött körömre és növeli a behatolási mélysége bifonazol.
A bifonazol és a karbamid kombinációja növeli a gyógyszer antimikotikus hatását.

farmakokinetikája
Való érintkezés után a kenőcsöt az érintett bőrt felszívódás 2-4% a dózis. Amikor alkalmazzuk a kenőcsöt Mikospor készlet kezelésére körmök bifonazol plazmakoncentráció mindig a kimutatási határ alatt (azaz ® kit nem ajánlott. A II és III trimeszterében gyógyszer alkalmazását akkor lehetséges, ha a potenciális előny az anya meghaladja a lehetséges kockázatot, hogy a magzatot vagy a gyermeket.
szoptatás
Nem ismert, hogy a bifonazol nőkben behatol-e az anyatejbe. Ha a kábítószert a szoptatás alatt kell alkalmazni, akkor el kell döntenie, hogy abbahagyja-e a szoptatást.
termékenység
A preklinikai vizsgálatokból származó biztonsági adatok arra utalnak, hogy a bifonazol alkalmazása nem gyakorol negatív hatást a férfi és női termékenységre.

Alkalmazás gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban
Nem volt külön tanulmány a gyermekeknél. A klinikai adatok áttekintése alapján nincs bizonyíték a mellékhatásokra a gyógyszer gyermekek általi alkalmazásában. Azonban 1 évesnél fiatalabb gyermekeknél a Mikosporot csak orvos felügyelete mellett szabad alkalmazni.

Adagolás és adminisztráció
Külsőleg. Egyéb előírások hiányában a kenőcsöt naponta egyszer alkalmazzák a fertőzött körömre olyan mennyiségben, amely elegendő ahhoz, hogy a köröm teljes felületét vékony réteggel lefedje. Ezután a feldolgozott szalagot ragasztószalaggal ragasztják és 24 órán keresztül hagyják a kötés alatt, majd a kötést megváltoztatják. A tapasz eltávolítása után a kezelt felületet meleg vízbe merítjük kb. 10 percig, majd óvatosan eltávolítjuk a fertőzött köröm lágyított részét kaparóval. Az ilyen módon kezelt, körmöket alaposan megszárítjuk, ismét kenőcsre visszük, és egy tapasztalommal lezárjuk. Ne takarja a kenőcs bőrfelületét a szög mellett. Az irritáció jelei esetén a tapasz felhelyezése előtt a köröm körüli bőrt cinktartalmú pasztával lehet kezelni.
A kötések módosítása naponta történik. A kezelést addig folytatják, amíg a gomba által fertőzött lágyított körömlemezt megszünteti a kaparó segítségével, és a körömágy sima lesz. Ez rendszerint 7-14 napig tart, a fertőzés mértékétől és a köröm vastagságától függően.
Mycosorp® A készlet csak a fertőzött körömlemezre hat, anélkül, hogy egészséges területeket érintene.
Az érintett körömlemez eltávolítása után a kezelőorvosnak ellenőriznie kell, hogy szükség esetén az onokolízis befejeződik-e, teljesen tisztítja-e a körömágyat, és a végső gombaellenes terápiát írja-e elő. A körömágy végleges gombaellenes terápiáját a Mikospor® topikális krémet kell használni 4 hetes napi egyszeri használatra.

Mellékhatás
Betegségei a bőr és a bőr alatti szövetek betegségei: kontakt dermatitis, maceráció, hámlás, köröm fertőzések (helyi választ a köröm és a köröm ágyban - mint például bőrpír, irritáció, körömágy, a felosztása a körömlemez), károsodott köröm pigmentáció, erythema, bőrirritáció, viszketés, kiütés (ideértve az allergiát is). A mellékhatások reverzibilisek és eltűnnek a gyógyszereltávolítás után.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel
A bifonazol felszívódása a gyógyszer külső felhasználása szempontjából elhanyagolható. Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás nem ismert.

Különleges utasítások
Óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknél, akik túlérzékenyek az imidazol származékcsoportból származó más gombaellenes szerekkel (econazol, klotrimazol, mikonazol).
A kezelés sikere nagymértékben függ alaposságát eltávolítását az érintett területek a köröm és a körömágy utókezelő ® krém Mikospor
Nagyon ritka esetekben allergiás reakciót okozhat a tapasz. Ilyen allergiás reakció esetén orvoshoz kell fordulni, és másfajta tapaszt vagy gumibetétet kell alkalmazni.

A kibocsátás formája
Kenőcs külső használatra.
10 g kenőcs alumínium csőben, csavarozott műanyag fedéllel, egy csövet az orvosi használatra vonatkozó utasítással együtt egy egyedi kartonpapír csomagba helyezzük; egy csomag kenőcsöt a vízálló gipsz csomagolásával, a kaparóval, az adagolóval és a kenőcs beadásával kapcsolatos utasításokat egy közös kartonpapír csomagba helyezzük.

Tárolási feltételek
Tárolja 30 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten
Tartsa távol gyermekektől!

Lejárat dátuma
3 év.
Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

Nyaralás gyógyszertáraktól
Orvosi rendelvény nélkül.

Az a jogalany, amelynek nevében a regisztrációs igazolást kiállították
Bayer Pharma AT, D-13353 Berlin, Németország
Bayer Pharma AG, D-13353 Berlin, Németország

gyártó:
Kern Pharma SL., Spanyolország
Kern Pharma, S.L., Spanyolország

További információkért és igényekért kérjük, lépjen kapcsolatba
107113 Moszkva, 3. Rybinskaya St., 18, 2. épület.

mikospor

A leírás aktuális 13/10/2014

 • Latin név: Mycospor
 • ATX kód: D01AC10
 • Hatóanyag: Bifonazol (bifonazol)
 • Gyártó: BAYER PHARMA (Németország)

struktúra

100 ml oldat 1 g-ot tartalmaz bifonazol. Kiegészítő komponensek: izopropil-mirisztát és 96% etanol.

100 g tejszín 1 g bifonazolt tartalmaz. További komponensek: sztearil-alkohol, szorbitán-sztearát, benzil-alkohol, tisztított víz, cetil-palmitát, cetil-alkohol, poliszorbát, oktil-dodekanol.

A kibocsátás formája

A gombaellenes szer a következő formában áll rendelkezésre: megoldás injekciós üvegekben és krém csövekben. A 15 ml-es palackok speciális csepegtetővel vannak felszerelve és kartonpapírba csomagolva. Az alumínium csövek csavaros kupakkal vannak ellátva és kartonpapírba csomagolva.

Farmakológiai hatás

bifonazol a fő összetevő és annak tulajdonosa imidazol sorozat. A hatóanyag rendelkezik gombaellenes hatás. Fungisztatikus hatás figyelhető meg, ha ki van téve sportoló, trichofitózis és mikrosporia; Fungisztatikus aktivitást figyelnek meg a penészes és élesztő gombákkal való érintkezéskor. A Mycospore krém képes pusztító hatással a corynebaktériára és néhány grampositive coccira. Az aktív komponens egyik jellemzője, hogy nem keletkezik másodlagos stabilitás.

Az antimikotikus hatások mechanizmusa az enzim biológiai szintézisének gátlásán alapul ergoszterol azonnal két lehetséges út mentén, amely lehetővé teszi a gombatest strukturális és funkcionális szinten történő elpusztítását.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A hatóanyag könnyen behatol a gombás fertőzési rétegek által érintett területre felhám. A stratum corneum koncentrációja bifonazol keresztül 6 óra a mutatója 1000 meg / cm3 destruktív a gomba.

A gyógyszer enyhén felszívódik, ha egészséges területekre alkalmazzák, nem okoz szisztémás reakciókat. abszorpció javul, ha a megoldást gyulladt szövetekre alkalmazzák. A hatóanyag képes áthatolni placenta gát, amit patkányok kísérletei igazolnak.

Használati utasítások

A Mycospore kenőcsöt és oldatot bőrbetegségekre írják fel penészgombák, dermatophytes, corynebacteria, élesztőszerű gombák:

 • a bőr candidiasisai (felületes forma);
 • dermatophytosis a lágyék zónában;
 • kezek mycosis;
 • pityriasis lichen;
 • interdigital dermatophytosis;
 • a lábak mikotikus léziói;
 • erythrasma;
 • sima bőr dermatophytosis.

Ellenjavallatok

A terhesség idejében a terhesség a gyógyszert nem írják elő. A gyógyszer ellenjavallt a bifonazol egyéni túlérzékenységére. A gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban nem alkalmazzák a gyógyszert.

Mellékhatások

Előfordulhat perifériás ödéma, fájdalom, allergiás reakciók, égési sérülések, eczematous változások, hólyagok, viszket, bőrgyulladás, a maceráció a krém és a megoldás alkalmazási területén. A gombaellenes terápia befejezése után a mellékhatások megszűnnek.

Mikospor utasításai (módszer és adagolás)

A gombaellenes kezelés rendjét és időtartamát a kezelőorvos határozza meg. A krémet naponta egyszer alkalmazzák az érintett területre, finom, könnyű mozdulatokkal dörzsölve. Eljárásokat kell megtenni lefekvés előtt. A folyamatos kezelés lehetővé teszi a jobb eredmények elérését.

A candidiasis felületes formájával a kenőcsre vonatkozó utasítások azt javasolják, hogy a kezelést 2-4 héten belül végezzük. Erythrasis és pityriasis, 2 hét; mykotikus elváltozásokkal - 2-3 hétig.

Három csepp oldat (vagy lotionok oszlop hossza 1 cm-es) elegendő kezelésére 1% testfelület (megfelel egy tenyérnyi).

túladagolás

Nincs megbízható információ.

kölcsönhatás

Az aktív komponens gyakorlatilag nem felszívódik és nem kerül érintkezésbe más gyógyszerekkel.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Javasoljuk, hogy elrejtse a krémt és a megoldást a gyermekektől. Az előnyös tárolási hőmérséklet, amely nem befolyásolja a gyógyszer minőségét, legfeljebb 25 fok.

Lejárat dátuma

A csöveket és az injekciós üvegeket 5 évig lehet tárolni.

Különleges utasítások

a gyógyszerallergia a többi antimikotikus gyógyszerről a történelemben (mikonazol, econazol- és klotrimazol) a kezelést kis dózisban el kell kezdeni, értékelve a szervezet általános reakcióját. Védje a szemét.

Ha a ketohely helyett a cetosztearil-alkohollal szembeni intoleranciát alkalmaznak, javasolt az oldat használata.

analógok

 • Bifosin;
 • bifaces;
 • Fukortsin.

gyerekek

A klinikai vizsgálatokban nincsenek adatok. A gyakorlatban a gyermekeknél nem észleltek mellékhatásokat. Az 1 évnél fiatalabb gyermekeket úgy kell kinevezni, hogy lehetőség nyílik a gyermek orvosi vizsgálatára.

Terhesség (és laktáció)

A külső alkalmazás nem vezet az aktív komponens felszívódásához. Az elvégzett vizsgálatok megerősítették, hogy a bifonazol a periódusban nem befolyásolja a magzat fejlődését és a nők egészségét a terhesség. A kezelést azonban ajánlatos elvégezni, értékelni kell az anya előnyeit és a gyermek jövőjét érintő kockázatokat.

Jelenleg nem ismert, hogy a hatóanyag behatol-e az anyatejbe. Javasolt továbbá a kockázatok és a várható előnyök felmérése. A mell emlőmirigyek területén lévő krém elfogadhatatlan szoptatás ideje alatt.

A Mikospor alkatrészek nem befolyásolják termékenység férfiak és nők.

Vélemények a Mikosporról (orvosok és betegek véleménye)

A kezelőorvosok aktívan gyógyszert írnak fel a bőr mycoticus léziók terápiájában. Értékelések Mikospor gomba körmök csak pozitív, jobb használni mikospor Set, amely további ragasztót és kaparót tartalmaz.

Ár Mikospor, hol lehet megvásárolni

A gombaellenes gyógyszerek költsége az értékesítés régiójától függ. Bizonyos esetekben kényelmesebb és kényelmesebb a gyógyszert online gyógyszertárakban megrendelni. Így a szállított krém ára 380 rubel, miközben a Mikospor kenőcs ára a gyógyszertári kioszkban 440 rubel. Az ár Mikospor Ukrajnában 105 UAH a krém és 280 UAH a megoldás.

Mycospore krém

tartalom [Elrejtése]

A Cream Mycospore egy külső felhasználásra szánt gyógyszer. Segít megszüntetni a bőr gombás fertőzését és javítja a bőr állapotát. A termék helyes és rendszeres alkalmazása jó eredménnyel jár a betegség kezelésében.

bizonyság

Az ilyen betegségek kezelésére a Mikospor krémet írják elő:

 1. A test bőrének gombás sérülései;
 2. A bőr kandídium-elváltozásai;
 3. A kezek epidermiszén és az interdigital régióban fellépő mycosisok;
 4. A láb- és körömlemez gombás sérülései;
 5. Pityriasis lichen;
 6. erythrasma;
 7. Dermatophytosis az ágyékban.

A gyógyszer nem használható ilyen esetekben:

 • A készítmény összetevőinek egyéni intoleranciája, különösen a bifonazol hatóanyag;
 • Terhesség és szoptatás alatt;
 • 12 év alatti gyermekek számára.

Jellemzők

A gyártó egyszerre számos adagolási formát kínál egyszerre a Mycosorp néven. A tejszínen, az eladás alatt megtalálható a fejbőr lézióira használt megoldás, amely a láb és a kenőcs bőrének fokozott izzadásának kezelésére szolgáló por, amely tartósabb hatást fejt ki.

A Mikospor krém ilyen tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Antimikotikus hatású;
 • Segíti a gombás fertőzés terjedésének megakadályozását és teljesen kiküszöböli a gyulladás fókuszát;
 • A különböző gombafajok tekintetében aktív;
 • Megfelelően alkalmazható és nem okoz kényelmetlenséget az alkalmazás során;
 • Hasznos hatása van, segít megszabadulni a gombától az érintett bőrfelületen;
 • Nem befolyásolja az epidermis egészséges részeit, közvetlenül befolyásolva a sérülést;
 • Javítja a bőr állapotát, segít elkerülni a kellemetlen tüneteket.

struktúra

A Mikospor krém hatóanyaga a bifonazol hatóanyag. Az imidazol-származékok osztályába tartozik és aktív gombaellenes hatással rendelkezik. A bifonazol széles körű hatásai lehetővé teszik a gyógyszer alkalmazását, ha a bőr és a körmök különböző típusú gombák által érintettek.

Fungicid és fungisztatikus hatással rendelkezik, segít megelőzni a gombás sejtek terjedését a sérülésen kívül. A bifonazol hatóanyagai olyan anyagok szintézisét okozzák, amelyek a patogén sejtek membránjait elpusztítják. Ez a gombatest fő összetevőinek megsemmisítéséhez vezet, ami megváltozik tulajdonságaiban és összetételében. Ugyanakkor a gomba meghal, anélkül, hogy átjutna a bőr egészséges területére.

Az anyagnak nincs kedvezőtlen hatása az egészséges szövetre, ezért a gyógyszer alkalmazása nem károsítja az epidermiszet.

A krém egyéb összetevőket is tartalmaz, amelyek segítenek javítani a krém felszívódását, enyhítik és megnyugtatják az irritált bőrt.

következtetés

A Mikospor Cream hatékony gombaellenes hatóanyag, mely különböző típusú gombaellenes hatással bír. Bifonazol terápiás szert tartalmaz, amely erős hatást gyakorol a fertőzött bőr gócaira. A gyógyszer megfelelő és időszerű használata gyorsan és hatékonyan kiküszöböli a gomba hatását.

Használati utasítások

A Mikospor krém használatára vonatkozó utasítások:

 1. A terméket kizárólag külső használatra használják.
 2. Az ágens alkalmazásának sokasága napi 1 alkalommal van.
 3. Javasoljuk, hogy ezt a gyógyszert éjszakánként használja, hogy biztosítsa a használat kényelmét.
 4. Alkalmazza a terméket az epidermisz vagy köröm érintett felületére, figyeljen a nehezen hozzáférhető területekre (bőrráncok, interdigital terek). Ebben az esetben kb. 1 cm egészséges bőrre van szükség ahhoz, hogy megakadályozza a gomba terjedését.
 5. A kezelés folyamata a betegség súlyosságától és jellemzőitől függ.

Mikospor - használati utasítás, valódi társaik, és engedje formák (kenőcs Set lengyel, krém és oldat vagy spray 1% kültéri használatra) kezelésére szolgáló gyógyszer gomba, candida fertőzés felnőtt, a gyerek és a terhesség

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat mikospor. Vannak a látogatók a webhelyen - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét felhasználásáról Mycospores a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Micospores analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás gombás körmök, lábak és egyéb mikózisok kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején.

mikospor - fungicid hatással rendelkezik a dermatophyták ellen (különösen a Trichophyton spp. vonatkozásában). Ha élesztőgombák, például Candida fajok érintettek, 1-4 μg / ml koncentrációban a bifonazol túlnyomórészt fungisztatikus hatását figyelték meg (a készítmény hatóanyaga Mikospor); a fungicid hatás érdekében 20 μg / ml bifonazol koncentrációra van szükség. Bifonazol ellen is hatékony Corynebacterium minutissimum (MIC 0,5-2 mg / ml) Gram-pozitív coccusok, kivéve a enterococcusok (MIC 4 és 16 ug / ml).

A gombák rezisztens törzsei nagyon ritkák. A vizsgálatok nem igazolták a másodlagos rezisztencia kialakulását az elsődleges érzékeny törzsekben.

A Mycospore két különböző szinten gátolja az ergoszterin bioszintézisét, ami megkülönbözteti más gombaellenes szerektől és egyéb azolszármazékoktól. Ez a kettős hatás a gombák citoplazmatikus membránjának szerkezeti és funkcionális károsodásához vezet.

struktúra

Bifonazol + segédanyagok (oldat és krém).

Bifonazol + karbamid + segédanyagok (kenőcs Mikospor Set).

farmakokinetikája

A Mycosorpus jól behatol az érintett bőrrétegekbe. 6 óra elteltével az alkalmazás után a koncentráció különböző bőrrétegek elérheti az 1000 mg / cm3 a felső rétege a felhám (stratum corneum) és 5 g / cm3, a papilláris rétegben. Így a kapott összes koncentráció a gombaellenes aktivitás tartományában van. Amikor alkalmazott ép bőrön abszorbeált bifonazol kis mennyiségű (0,6-0,8% a dózis); a bifonazol koncentrációja a vérplazmában mindig a kimutatási határ alatt van (pl.

A tenyér területéhez közel azonos felületek kezeléséhez elegendő néhány csepp oldat (kb. 3 csepp).

Külsőleg a krémet vékony rétegre helyezzük az érintett bőrfelületeken naponta 1 alkalommal, lehetőleg éjszaka, és óvatosan dörzsöljük.

A kielégítő eredmény elérése érdekében a kezelésnek folyamatosnak kell lennie.

A terápia időtartama általában:

 • lábmixózisokkal (a lábfej dermatophytosisza és a lábak interdigital dermatophytosisai): 3 hét,
 • a gombásodás a kezek (tinea bőrt a kéz és ujjak közötti tinea), a test bőrét (tinea sima bőr) és redők (ágyék tinea): 2-3 hét
 • pityriasis, ehratrazme: 2 hét,
 • a bőr felületes candidiasisával: 2-4 hétig.

A bőrt megközelítően a tenyér felületének kezelésére kis mennyiségű krém elegendő (kb. 1 cm hosszú krémszínű oszlop).

Mellékhatás

 • fájdalom az alkalmazás helyén;
 • perifériás ödéma (az alkalmazás helyén);
 • kontakt dermatitis;
 • allergiás dermatitis;
 • bőrpír;
 • viszketés;
 • kiütés;
 • csalánkiütés;
 • hólyagok;
 • peeling és száraz bőr;
 • ekcéma;
 • bőrirritáció;
 • égő érzés a bőr.

Ellenjavallatok

 • túlérzékenység a bifonazollal vagy a gyógyszer bármely más összetevőjével szemben.
 • terhesség és szoptatás;
 • gyermekkor.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A bifonazol felszívódása a gyógyszer külső felhasználása szempontjából elhanyagolható. A kutatási adatok azt mutatják, hogy a Mycosorpnak nincs negatív hatása az anya és a magzat testére. Azonban a gyógyszer alkalmazása ebben az időszakban lehetséges, ha az anya esetleges előnye meghaladja a magzatra vagy a babara gyakorolt ​​potenciális kockázatot.

Nem ismert, hogy a bifonazol nőkben behatol-e az anyatejbe. A bifonazol felszívódása a gyógyszer külső felhasználása szempontjából elhanyagolható. Azonban a gyógyszer alkalmazása ebben az időszakban lehetséges, ha az anya esetleges előnye meghaladja a magzatra vagy a babara gyakorolt ​​potenciális kockázatot.

A preklinikai vizsgálatokból származó biztonsági adatok arra utalnak, hogy a bifonazol alkalmazása nem gyakorol negatív hatást a férfi és női termékenységre.

Gyermekekben való alkalmazás

Nem volt külön tanulmány a gyermekeknél. A klinikai adatok áttekintése alapján nincs bizonyíték a mellékhatásokra a gyógyszer gyermekek általi alkalmazásában. Azonban 1 évesnél fiatalabb gyermekeknél a Mikospor csak orvos felügyelete mellett használható.

Különleges utasítások

Óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknél, akik túlérzékenyek az imidazol származékcsoportból származó más gombaellenes szerekkel (econazol, klotrimazol, mikonazol).

Megnövelt érzékenységű cetosztearil-alkohol helyett ajánlott alkalmazni krém készítmények bifonazol nem tartalmazó cetosztearil-alkohol (például Mikospor lokális oldat 1%).

Kerülje a szemmel való érintkezést.

Kábítószer kölcsönhatások

A bifonazol felszívódása a gyógyszer külső felhasználása szempontjából elhanyagolható. Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás nem ismert.

A Mikospor gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • bifaces;
 • bifonazol;
 • Bifonazol krém 1%;
 • Bifonazolpor 1%;
 • Bifonazol-oldat 1%;
 • Bifosin;
 • Mycospores Set.

A farmakológiai csoport analógjai (gombaellenes szerek):

 • Amiklon;
 • Amfotericin B;
 • Amfotsil;
 • antifungol;
 • Batrafen;
 • Binafin;
 • vorikonazol;
 • Ginezole 7;
 • Ginofort;
 • Diflucan;
 • Zalain;
 • Irunine;
 • itrakonazol;
 • Candide;
 • ketokonazol;
 • Clion D 100;
 • klotrimazol;
 • Lamisil;
 • Levorinum;
 • Livarol;
 • Lotseril;
 • Mikamin;
 • Mikozolon;
 • Mikoterbin;
 • natamycin;
 • Neo Penotran;
 • Nizoral;
 • nisztatin;
 • Orungal;
 • pimafutsin;
 • Rumikoz;
 • safocid;
 • Terbizil;
 • terbinafin;
 • Trozid;
 • Flukozan;
 • flukonazol;
 • Flucostat;
 • fukortsin;
 • Fultsin;
 • Fungoterbin;
 • Ekalin;
 • ekzifin;
 • ekzoderil;
 • Eraksis.

Mikospor - használati utasítás, indikációk, összetétel, kibocsátás formája, mellékhatások, analógok és ár

A dermatophyták által okozott gombafertőzések kezelésében az orvosok írják elő a Mikosporot - a gyógyszer alkalmazására vonatkozó utasítás tartalmazza a patogén kórokozók érzékenységét sértő alkotóelemekre vonatkozó információkat. A gyógyszert külső használatra szánják. Olvassa el használati utasításait.

Mikospor készítmény

A farmakológiai osztályozás a Mycospores gyógyszerre vonatkozik a gombaellenes gyógyszerek csoportjába. A gyógyszert külső használatra szánják, számos formában rendelkezésre állnak, és a test különböző részeihez alkalmazhatók. A készítmény hatóanyaga a mikronizált bifonazol, amely széles spektrumú antimikotikus hatással rendelkezik.

Összetétel és kibocsátás formája

Négyféle gyógyszer Mikospor - krém, kenőcs, por és oldat. Az egyes gyógyszerek részletes összetétele:

Homogén, fehér

Átlátszó színtelen vagy halványsárga

Homogén, vastag, fehér színű anyag

Benzil- és cetosztearil-alkohol, cetil-palmitát, oktildodekanol, szorbitán-sztearát, víz, poliszorbát

Karbamid, vazelin, méhviasz, lanolin

Alumínium csövek 15 g

Sötét üvegből készült injekciós üvegek 15 ml-es csepegtetővel, kartonpapírba csomagolva, a használati utasítással együtt

15 g cső vagy kenőcs, gipsz, adagoló és kaparó készlet

Farmakológiai tulajdonságok

A körömgombás Mycospore a hatóanyagot tartalmazza, amely imidazolszármazék, a bifonazol széles daganatellenes hatást fejt ki. A teljes fungicid hatás 5 μg / ml bifonazol-koncentrációval, az expozíció időtartama legalább hat óra. A bifonazol fungisztatikus hatása az élesztő, a penészgombák, a szánalmas zuzmó kórokozói.

Ha az élesztő fertőzést érinti, akkor a hatóanyagot 1-4 μg / ml koncentrációban alkalmazzuk (fungisztatikus hatás figyelhető meg), a fungicid hatás 20 μg / ml koncentrációt igényel. A bifonazol formája gram-pozitív kókuszokkal szemben aktív, kivéve az enterococcusokat. A hatóanyaggal szembeni ellenállás nagyon ritka, elsősorban a gombák érzékeny törzsei nem okoznak másodlagos ellenállást.

A bifonazol két szinten gátolja az ergoszterin szintézisét, ezért különbözik a többi gombaellenes hatóanyagtól. A kettős akció a gombamembrán citoplazmájának károsodásához vezet strukturális és funkcionális szinten. A gyógyszerek behatolnak az érintett bőrrétegekbe és a körömágyba, hat óra elteltével elérik a maximális koncentrációt az epidermisz felső rétegében és a papilláris rétegben.

Amikor a hatóanyagot sértetlen bőrre alkalmazza, a bifonazol kevesebb, mint 1% -a felszívódik, így a vérplazma koncentrációja a kimutatási határ alatt van. Ez ahhoz a tényhez vezet, hogy nincsenek szisztémás hatások. Állatkísérletek szerint a bőrrétegekben az anyag koncentrációja 2-3 napig tart, a gyógyszer behatol a placenta gáton.

Használati utasítások

Mikospor - a használati utasításban a következő adatok jelennek meg a gyógyszerek felírásáról:

 • dermatophyták, élesztő- és penészgombák által okozott gombás bőrbetegségek;
 • lábak és kefék mikózisának kezelése, beleértve az interdigital dermatofititist;
 • dermatophytosis a test bőrén, lágyrész;
 • a bőr felületes candidiasis;
 • pityriasis lichen;
 • körömgomba;
 • erythrasma.

Adagolás és adminisztráció

A felszabadulás formájától függően a Mikospor alkalmazásának és adagolásának módja eltér. A gyógyszer minden fajtája helyi alkalmazásra szánt, nem szabad belélegezni. Az utasítások szerint a krémet bőrelváltozásokra, kenőcsökre és oldatra használják - bőr- és körömlemez-károsodás esetén a por kiegészítő anyagként szolgál a hiperhidrosis eliminálásával.

Mikospor krém

Az utasítások szerint a krémet vékony rétegre helyezzük az érintett bőrfelületeken, a körömágyon naponta egyszer, lehetőleg éjszaka. Az 1 cm-es szalag formájú eszköz egy tenyér méretű terület kezeléséhez elegendő ahhoz, hogy enyhén dörzsölje. A kezelést nem szabad megszakítani, a használat időtartama a betegség típusától függ:

 • mycoses stop - három hét;
 • kéz- és bőrrétegek mikroszporája - 2-3 hét;
 • pityriasis lichen, erythrasma - két hét;
 • felületes candidiasis a bőr - egy hónap.

Kenőcs Mikospor

A paszta vagy a kenőcs Mikospor utasításainak megfelelően külsőleg használják naponta egyszer vékony réteggel. A hatóanyagot az érintett körömgomba felhordására alkalmazzák, majd a lemezeket napi tapasz segítségével lezárják. A kötést 24 óránként ki kell cserélni, majd 10 percig gőzölni kell, és egy karmantyúval el kell távolítani a köröm lágyított területét. Szárítás után a kenőcsöt újból felhordják, a lemezt új ragasztóval lezárják.