Lehetséges, hogy nem tisztítsák meg a sügéret a mérlegből? És zander, nyuszi?

Mennyire helyesen készítsen halat a mérlegben?

És ilyen halat főzhetsz a mérlegben, ha például sokszor egy hármas fül és ecset hosszú ideig. Ezután vegye be a halat, merítse bele a gézzsákot, főzzön, majd vegye ki ezt a táskát, és a levesben már a többi komponenst is elhelyezi, beleértve a kitisztított halat (második vagy harmadik rész). Ha fedezni szeretné, akkor ilyen húsleves szűrhető, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ez nem szükséges.

A mérlegben halat sózok sózott.

Minden folyóhalat tisztítani kell a beléjük. Ezután vegyen egy csomó nagy sót és nedvesítse meg egy kicsit, hogy megformázzák. Ezzel a sóval borítva a penész alját, tedd a halat, és tegye fel a sót a tetejére és az oldalára. Tegye be előmelegített sütőbe 20-40 percig, a hal méretétől függően. Ezután osztják le a sóspirátot, majd letép a mérleg és a bőr. És élvezze a csodálatos halat.

Személyes megfigyelések: a nagyméretű halak, amelyek súlya kb. 1 kg, sütve 180 grammos 35 percig, finomabbak és finomabbak.

Ha banal halat akarsz sütni, akkor a fentiekből nem szabad tisztítani a vonalat, tk. amikor sütjük a mérleget, úgy tűnik, feloldódik. Mindenesetre nem fogja érezni a jelenlétét. A többi halat meg kell tisztítani. A legnehezebb a sügér. A legjobb megoldás elektromos villanófénnyel, de a konyhában mérhető. eltérett a kérdéstől. A második lehetőség a halak mérése a halászeszközben, majd könnyen eltávolítható egy ujjal. Egyél csak a húst. Például a fülben lévő sügér, dobás nélkül, de egy másik halot meg kell tisztítani, ellenkező esetben a mérlegek a szájjal egy yushkával kerülnek be, ami nagyon kellemetlen. De ha forró dohányzást végzel, akkor el kell hagynia a mérlegeket. akkor a hal inkább lédús. De itt szükség van egy nagy halra.

Halas barlang

Vigyázat! Halászati ​​forgalom. A halászatról szóló oldal

A kegyes ponty betegségei. Hogyan ismerjük fel a beteg halat?

A ponty édesvízi hal. Legfeljebb 50 centiméter hosszú és legfeljebb 2 kg súlyú.

Ez a hal lassan mozgó vízben él. Is folyik a tavakban.

A ponty értékes ízletes és kövér fehér húsra. Szárítható, sült, sült vagy párolt.

Sajnos a pontynak számos betegsége van. Néhány pontybetegség veszélyes az emberekre. Ebből a cikkből részletesebben megismerkednek róluk, valamint a kegyhely hasznos tulajdonságairól.

Hasznos tulajdonságok

Attól függ, hogy a kárász él, a szaga, az íz és a minőség függ. Például a vizes élőhelyeken ízelítőt kapnak. Tiszta vízben tavak és folyók a legtöbbet a legjobb példányok. Nem kellemetlen szaguk van, ízlésesebbek és nagyobbak.

A fehér ponty hús hasznos tulajdonságokkal rendelkezik. A következőket tartalmazza:

 • magas fehérjetartalmú;
 • minőségi aminosavak;
 • alacsony zsírtartalmú.

Szó szerint 50 gramm ponty 51 kalóriát tartalmaz. A króm, a foszfor és a PP-vitamin - gazdag fehér ponty húsban gazdag serkenti a vérkeringést. Emellett a hús könnyen elválik a csontoktól. Így a kegyeskál sokféle ételkészítésre alkalmas.

A beszéd és a vizuális képességek 6% -kal nőnek a ponty segítségével hetente egyszer. Ha folyamatosan eszel, észreveheti az intelligencia jelentős növekedését.

A terhes nők kárászos ponty szintén nagy hasznot hoz. Szakértők azt mondják, hogy a jövő gyermeke lesz éles látás. Ezt elősegíti a halolajban található anyagok.

Az alábbi betegségek megelőzhetők emberben:

Kaviár tulajdonságai

A kárászos ponty is más hasznos tulajdonságok.

A hasznos anyagok közül a keresztes ponty elsősorban magas minőségű fehérjében gazdag. Az emberi test könnyen felszívódik. Azok az ételek, amelyek keresztes pontyot tartalmaznak, hozzájárulhat ahhoz, hogy fogak, haj és körmök.

Az ponty betegségei veszélyesek az emberre és kezelésükre

Sajnos a kegyes, akárcsak a többi hal is fáj különböző betegségek. Ezeket különböző baktériumok és vírusok okozhatják. Emellett bizonyos típusú betegségek is továbbíthatók rákfélékkel és protozoákkal való érintkezés során. Ha az élőhely zavar, akkor ezek a halak nem fertőző betegségeket is okozhatnak, beleértve a gyakori sérüléseket is. Szintén felléphetnek a szeszélyes erőszakos terhelések miatt.

A metabolikus rendellenességek esetén halak alakulhatnak ki:

Ilyen esetekben a végső diagnózis alapvetően hibás. Például, ha látsz olyan halat, amelynek a fekélye van a testen vagy vörös foltokon, akkor ez nem feltétlenül rubeola. A ponty könnyen sérülhet a rákos megbetegedésekkel és egyéb szervezetekkel való érintkezésből.

Egyes betegségek veszélyes lehet mind a többi állatra és az emberre. Ez például:

 • opisthorchiasis;
 • béiféregfetrőzéseket;
 • bothriocephaliasis;
 • élelmiszer toxikumok.

A halak minden fertőző betegsége az emberre terjed ki, mert a rendellenes üzemektől egészen egészségesektől mentes. Néha ugyanazok a betegségek kerülnek át a vadon élő halakról természetes élőhelyükről.

rubeola

A rubeola az egyik pontynak számít a legveszélyesebb és gyakori betegségek. A szakemberek soha nem jutottak egyetlen következtetésre, mi okozza a megjelenését - baktériumok vagy vírusok. Mindkét verzió támogatója. Ebben az esetben a betegség önmagában több betegséget fed le, amelyek hasonló tüneteket mutatnak:

 • pseudomonosis;
 • tavaszi vírusos betegség;
 • Aeromonas.

Rubella jelenik meg a keresztes pontyban a nyár elején.

Ha a betegség nehéz, akkor a ponty vérzés a test felszínén, skálázás a mérlegek, valamint a szempillák. A betegség krónikus formáján a peremeken és a bőrön erős fekély áll fenn.

A halak gyógyítására a következő gyógyszereket használják:

 • metilénkék;
 • chloramphenicol;
 • biomitsin;
 • tetraciklin és mások.

A helyes kezelést csak szakember végezheti. Ugyanakkor különféle tényezőket kell figyelembe venni, amelyek egy adott víztesthez kapcsolódnak.

Argulez

Az argulózis mindenekelőtt fáj, fiatal kegyes ponty. A betegség kórokozója kicsi (legfeljebb 8 milliméter) rákos rák. Átszúrja a halak bőrét, gyulladást okoz, és fertőzi a különböző fertőzéseket.

Észreve ezt a rákot nagyon egyszerű. Ez a zselatinos lapos test néhány milliméterben, ami nagyon mozgékony. Két apró pont a rákfélék homlokú szeme. A beteg kárászkodás megakadályozására és a betegség terjedésének megakadályozására a következő eszközöket használják:

 • tiklórfon
 • malation;
 • más klórtartalmú vegyületeket.

Diplostomatoz

A genetikai trematódák lárvái okozzák ezt a betegséget a cariesben. Olyan beteg, mint aki fiatalok és idősek egyének. A betegség igazi jelei a következők:

 • vakság;
 • a lencse homályossága;
 • a tüske megjelenése;
 • exophthalmia.

Azon a területen, ahol a szem megsérül a halak, szaprolegnikus gombák fordulnak elő. Ezután a hasított test sokkal nehezebbé válik az élelem megtalálásához. A fiatalok jelentősen lemaradtak a növekedésben.

Botriotsefalez

Ez a betegség a keresztezett ponty belsejét érinti. Nevezd meg bizonyos típusokat galandféreg. Ha a fiatalok megbetegednek, akkor tömeges haláluk bekövetkezik. A betegség a leggyakoribb a nyár közepén.

ich

Ez a betegség - második veszélyben a rózsaszínű kárászathoz. Különösen erősen befolyásolja a fiatalkorúakra.
A betegség a szervezetből származik, melyet a latin nyelvről lefordítva "sok-gyermek halak" -nak neveznek. A bőr alatti parazita a kárpincérben van, így sok gyógyszerrel való kezelésnek néha nincs hatása rá.

A carp, amely "örökölte" ezt a káros szervezetet, nagyon lassú és gyakorlatilag nem reagál semmilyen külső ingerre. A testén látható fehér bőrkiütés.

A keresztes is hajlamos más betegségekre. Szerencsére sok közülük nem veszélyes és könnyen gyógyítható.

Sok lehetőség van a halfogás növelésére, de a leghatékonyabb egységekre. Alatta a szerkesztőség az oldal megosztja veled 3 leghatékonyabb módon növelni a fogást:

 1. A harapás aktivátor. Ez egy feromon alapú adalék, amely aktiválja a hal receptorait. FIGYELEM! Rybnadzor meg akarja tiltani ezt a csalit!
 2. Kevésbé hatékonyan dolgozik ki minden más csali ízekkel, jobb ha feromonok vannak. De a leghatékonyabb a használata a 2016-os új termék - DYNAMITE EFFECT!
 3. A különböző halászati ​​technikák tanulmányozása. Például itt olvasható a fonási bejegyzésekről.

óvintézkedéseket

A pontyot alaposan pörkölni és főzni kell, különben lehetőség van nem csak mérgezésre, hanem számos betegség fertőzésére is. Például, leggyakrabban egy személy átküldi a férgeket.

A betegségek felszámolásának megbízható módja a halak befagyasztása. Ha a kárász súlya kevesebb, mint egy kilogramm, akkor ajánlott, hogy körülbelül 10 órán keresztül tartsa a fagyasztóban. Így a pasziánsz lárvái, amelyekkel a keresztes fertőzött, megsemmisültek.

A sózás és a dohányzás is hozzájárulhat a betegségek elkerüléséhez.

Amint már korábban említettük, a kenyérnek számos hasznos tulajdonsága van. Sült, sózva, főzve. A hal nagyon hasznos a fehérjék és az egészséges zsírok telítettsége miatt. Azonban a kegyképes betegek különböző betegségeket kaphatnak, amelyek közül néhány veszélyes az ember számára. Ezért megelőző intézkedéseket kell tenni annak elkerülése érdekében.

A kárászok betegségei a fotókban

Hogyan lehet elkapni sok halat?

A halászat öröm a folyamatnak - mindannyian tudunk erről. Végül is, mindezek mellett mindig szeretnénk az eredményt a halászattal elérni - nem három percet, hanem tíz kilogramm fogást fogni - ez fogás lesz! Mindannyian álmodunk erről, de nem mindenki tudja.

Jó fogást lehet elérni (és velünk ismerjük), köszönhetően egy jó csalinak. Otthon lehet főzni, a halászboltokban vásárolható. De a boltokban drága, és otthoni csali készítésére van szükség, sok időt kell eltöltenie, és az igazat megvallva nem mindig működik jól az otthoni csali.

Ismered a csalódást, amikor egy csalit vettél vagy otthon főztél, és három vagy négy okunka-t kaptál? Természetesen ismerős. Talán itt az ideje, hogy kihasználjuk az igazán működő termék előnyeit, amelynek hatékonyságát tudományosan bizonyították, valamint a gyakorlat az orosz folyók és tavak területén?

Egy ilyen csali van, és ez nem egy mítosz - Fishhanguri. Igen, igen, ez az. Sokan tudják ezt, sokan szeretik, de csak néhányan tudják használni, ezért annyi dühös véleményt róla az interneten. Valaki csak nem tudja, hogyan kell elolvasnia az utasításokat.

Természetesen jobb, ha egyszer megismételjük, mint hallani ezerszer. Különösen most - maga a szezon! 50% kedvezmény, ha a megrendelés kiváló bónusz!

skála

Gyakran nem veszik észre, hogy mindig a szemünk előtt lógunk. Minden horgász elkerülhetetlenül találkozik a halak mérlegével, de nem emlékszem arra az esetre, hogy valaki megmondta nekem a mérlegeket - annál inkább, mint a hal mérlegénél, meg tudja határozni az életkorát.

Valójában annyi tudás van a halak mérlegével kapcsolatban, hogy ha minden információt megad a mérlegen, akkor túl nagy lesz egy értekezés. Ezért csak a halászok számára érdekes és hasznos információkat tárolunk. Először is, a mérleg nem található minden halban. Például nincsenek mérlegek a lepényhalban, a makréla, a harcsa és még sok más.

A nagy szovjet enciklopédia a következőket mondja: "A gerinces állatok bőrcsontjának méretei, merev metamer lemezei: halak, hüllők, madarak és néhány emlős, védő funkciót".

evolúció

A modern formájú mérlegek 50 millió évvel ezelőtt megjelentek a halakon. Ez idő előtt a halak nagy részét hatalmas csontpáncélzat borította. A legtöbb hal, amely túlélte a mai napig, ez a héj teljesen eltűnt vagy skála alakult ki. A toknak csak a csontcsontok lánca volt, mint az ősi eredetük emlékeztetője.

Az a tény, hogy az evolúció során kialakuló mérlegek hatékonyabbnak bizonyultak, mint a csontpáncélzat, egyértelművé válik a mérleg hatékony minőségéből. A pikkelyes burkolat rugalmasságának és rugalmasságának köszönhetően a halak sokkal gyorsabban mozogtak. Idővel nyálkahártya-réteg alakult ki a halak bőréből, amely nem csak növelte a mozgás sebességét, hanem védelmet nyújtott a különböző baktériumok, gombák és még a ragadozó halak mérgéje ellen. Hányszor találkoztunk a halakkal, amelyekben egy csuka, egy csuka süllő vagy egy vidra vágása nyomai voltak. És ez a hal csak a ragadozóknak köszönhetően megszabadult a ragadozó fogaitól. A ragadozó fogai elcsúsznak, vagy a halak testéből pelyheket rántanak, de az áldozat elveszíti a mérlegeket, kiszakad a szájából és kiszabadul.

Sok horgász úgy véli, hogy a vonal vagy a burbot mérlegek egyáltalán nem. De amikor ezeket a halakat tisztítjuk, alaposan megnézzük, és látni fogjuk, hogy ugyanazok a mérlegek, csak nagyon kicsi és rejtett egy sűrű nyálkahártya alatt. Talán a legerősebb karabély a kegyen, a pontyon, a süllőben vagy a sügéren. Nem tudom, hogy a véleményét a tudósok, de nekem úgy tűnik, olyan erős és nagy pikkelye kárász vagy társult elsősorban elleni védelem a különböző rovarok és piócák, a ponty és busa, mint benőtt növényzet alatti helyeken.

A halak méretei ennek az elvnek megfelelően nőnek: a régi felső skála alatt az alsóbb fiatal alakul. Így az új mérlegek nemcsak a régiet helyettesítik, hanem azonnal megszüntetik a bőr kialakult felületét, amely a hal növekedésével jár. A halak méretei hasonlítanak egy fényképre, amire egy szakember sokat mondhat. Először is megtudhatja, hogy hány évig kifogott hal. Ha úgy gondolja, hogy elegendő egy nagyítót venni, és mint egy éves fa gyűrűje, a halak korát számolni a mérlegeken, akkor nem valószínű, hogy pontosan megcsinálja. A csak a meleg évszakban növekvő fától eltérően a hal folyamatosan növekszik. Ezért a szezon, az élelmiszerek rendelkezésre állása, ívás és egyéb tényezők függvényében a halak növekedése nagyon egyenetlen. Nehéz időkben a halak mérlegén levő gyűrűk vékonyabbá válnak, erodálódnak, vagy még további gyűrűket képeznek, amelyek akadályozzák a pontos számlálást.

Skála előrejelzés

A tudósok a dorsalis perem alatt, a harmadik a tetején a pikkelyes, a kor, a hossza, a tömeg, a szex, az átadott betegség és a halak élőhelye alatt pikkelyes. Ezeket az információkat nemcsak a mérlegeken, hanem a perem csontjain és sugarain is levághatják. Ezeknek a tanulmányoknak köszönhetően tudjuk, hogy a 100 kg súlyú tokhal kora 152 év, a laposhal 60 évig él, és akár 40 évig is. Ismételt tanulmányok kimutatták, hogy a halak ritkán halnak meg, mint az emberek, az idős koruktól és az elszegényedéstől. Leggyakrabban a betegség vagy a balesetek miatt elhalálozott.

A skálahalat nemcsak tanulmányozásra szánják. A halak az emberek gyakorlatiak (és nem nagyon) jóak. Például, tudta-e, hogy sok modern rúzstípus készült a halak mérlegéből? A legtöbb mérleg a volumetrikus mintázatok előállítására szolgál. A süllő és a sügér méretei jól alkalmazhatók ezekre a célokra. Mosás és szárítás után a halak méretei nem veszítik el alakjukat. A ponty vagy ponty nagyobb méretarányait dekoratív művészetben is használják, de ritkábban. Ha valaki úgy dönt, hogy ilyen munkát végez, akkor ismerje meg, hogy a minta egy speciálisan maszkírozott, korábban nyomtatott minta alapján készült. A hobbi egyéb finomságait és bölcsességét információs korunkban könnyű megtanulni.

A halak méretei még mindig kultikus rítusértékűek voltak és még mindig vannak. Például, a legkorábbi időkből a mérlegben találgassuk meg. Pomerániai halászok kíváncsiak az időjárásról, a jó halászatról és még sok másról. Ha a mi időnkben, az első hal ital alkoholos ital, az öreg halászok hozta az első halat áldozatot, figyelte a viselkedését a halak alatt rituális és előrejelzéseket. Az idő múlásával Pomors kezdett használni a mérlegeket az előítéletben. Bármit csinált: égő, főzött, kiszáradt és előre jelezte a további események fejlődését.

És így gondolták a Pomors a jó fogásról. A hajnalig tartó halakat (szükségszerűen nagy méretű) lehorgonyozták - a bőrt eltávolították a mérlegek mellett, és szárazon lógtak. Ezután elválasztott mérlegek, földet és homokkal és juh trágyával keveredtek (előzetesen meg kell győződni róla!). Aztán a halászok egy marék mérleget vettek fel trágyával és homokkal, és elkezdték dörzsölni a tenyerét. Ez a tömeg a kezeiről a farkas bőrére esett, és a mérlegek lefektetésével meghatározta, hogy halászni akar-e vagy sem. Ha a mérlegek trágya alatt voltak, a halászatot harmincegy nappal törölték, és ha a mérlegek tetején feküdtek, akkor kilépni lehetett a tengerbe. De még a tengerben is rituálissal kezdődött. Ugyanez mérleg trágya dobja származó fedélzetén hajó a vízbe, és ítélték, mint valami „nagy hal, gyere fogd a csali a fenékre húzza igen!”. A halak azokban a napokban sokat jelentettek, és szinte mindig az igazságosság jön...

A halak különbözőek

Jó fogás után a hal támaszkodott és még mindig enni fog. De nem minden halat lehet enni, vallási kanonok alapján. Ahogy a zsidó Tóra mondja: "Egyél mindenből, ami a vízben van - bármi, ami finom és vízszintes, vízben, a tengerekben és a folyókban eszik. És mindazok, a kiknek nincsenek nyájak és mérlegek, a tengerekben és a folyókban, a víz minden apróságától és minden élőlénytől, a mely a vízben van, megaláztatás az önök előtt. Tehát csak a mérleges halakat tartják kósernek. És ha tiszteljük a régi kánonok, felejtsd el a kecsege és a többi kecsege, valamint a makréla, lepényhal... Kár, mert ez az egyik legfinomabb hal.

Mielőtt halat halból hízelnél, a halászok és feleségeik nem a leginkább kellemes eljárással szembesülnek - a halak mérlegelését. Azonban nem mindig ajánlott eltávolítani a mérlegeket a halakról. Például a főzéshez a mérlegeket nem lehet lekaparni, mivel számos ritka és hasznos anyagot tartalmaz.

A halak tisztításának fő szabálya: mindig csak a zsigerelés napjától távolítsa el a halak mérlegét, nem korábban, de később, de jobb egyidejűleg. A tisztítás előtt éles peremeket vágnak le a halakból, hogy ne sérüljenek a kezek. Ezután a mérlegeket késsel vagy különleges eszközökkel (rácsok) távolítják el, a faroktól kezdve. Ha a mérleg sűrű, a halat néhány másodpercig le kell engedni forró vízbe. És egyesek másképp csinálják: a halakat kiszágják, főzik, és csak akkor távolítják el a mérleget a bőrrel és a csontokkal együtt, és csak tiszta húst hagynak az edénybe. Ha a mérlegek megszáradnak, kissé meg kell nedvesíteni, és néhány perc múlva a halakat újra tisztítani kell. Annak érdekében, hogy ne csavarja be az egész konyhát, jobb a tiszta halat egy nagy sűrű és átlátszó polietilén zsákban. Leggyakrabban problémák merülnek fel a sütés előkészítésével. Ha a sügér főz vagy füstöl, akkor nem kell mérlegelni, és ha sütni kezd, akkor vegye le a mérleget a bőrrel. Egyszerű képességgel a sügér nagyon gyorsan vágódik.

A balra maradva, hogy egy eredeti és finom edényt használjon.

Jelly a hal mérlegéből

Ez talán az egyetlen tál a halak mérlegéből, melyeket örömmel lehet enni. Különösen azért, mert nem kell közvetlenül felkapnia magát, csak zselét. Leggyakrabban ez a zselé külön-külön készül a halból, majd hozzáadódik a halhús, és kiderül a híres mártott hal. És a halak mérlegében lévő zselében nem kell zselatint adni, éppen ellenkezőleg: a halak mérlegelésével a zselatin helyettesítheti más zselék készítésénél.

Az összetevőkből ponty, ponty vagy keresztes ponty mérlegre van szükségünk. A lépték mosott, tegyen egy gézzsákot. Hozzáadunk hagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret (zellert), babérlevet és borsot (ízlés szerint). Mindezt kis mennyiségű vízben főzzük: a gézzsák tartalmát kis margóval fedjük le. Két vagy három órára főzünk alacsony hőségben egy szorosan lezárt fedél alatt. Aztán kikapcsoljuk a tüzet, nem veszünk ki semmit, és még két vagy három órát adunk a húslevesnek, hogy elkészítsük. Ezért javítsd ezt az ételt az éjszaka folyamán, hogy az alvás előtt összezúzd a zsákot, és öntsd a zselét a tányérokra és a penészgombákra, és tedd a hűtőbe, és reggel kapj egy kiváló reggelit. A levest ragyogó ragyogó sárgarépát adhat hozzá.

Jó fagyni a féreggel! Nincs farok, nincs mérleg!

Konstantin Fadeyev, Tomsk. A szerző képe

Milyen betegségeket érintenek a folyami halak és mennyire veszélyesek az emberek

Horgászás - ez nem csak egy hobbi, egy jó pszichoterápia (ne feledjük: ha nem tudom, hogy a halászat olyan megnyugtató...), hanem finom és egészséges friss hal, amely a legtöbb diéta hiányoznak. De hasznos az összes fogott hal? Mi nem beszélünk most a szennyezés az egyes víztestek a környezetbe jutó vállalkozások a városi és vidéki lefolyás, de csak betegségek halat, ami kell, hogy hogyan mondják, „az arc”, hogy ne feküdjön a kórházi ágyon magad, és küldjön hozzátartozóiknak és a vendégek.

A halbetegségek terjedésének okai

A tapasztalt halászok egy pillantásra figyelmet szentelnek a halak szokatlan viselkedésének, megváltoztatva megjelenésüket, ami az első bizonyítéka bármilyen betegségnek.

Hol a közelmúltban egészséges tó vesz veszélyes hal betegségek - sokan meglepett. Leggyakrabban - ez a kiadás a sütés nélkül állat-egészségügyi ichtopopathological vizsgálat, amely a törvény szerint kell végrehajtani minden egyes tétel a fiatalok. A második ok az, hogy a halászok maguk is élő állatokat hoznak a szomszédos kis vízfelületekből, és velük új parazitákat, gombákat és fertőzéseket. A fertőzés terjesztésének harmadik módja a madarak, akik egy halálos halat fognak, és elveszítik a másikban. Természetesen a tavaszi és őszi árvizek több száz kilométerre terjedtek el a fertőzéstől.

Ezután leírjuk a leggyakoribb betegségeket, és mi a teendő, ha egy beteg halat fognak.

aeromonosis

Ennek a betegségnek a neve még mindig a halrózsa. Ez megfelel a zárt, erősen benőtt tavak, víztározók és ritka - egy kicsi, lassú ütemben, ahol lehet fogni ponty, kárász, bodorka, keszeg, compó, krasnoporok fertőzött Aeromonas. A közelmúltban észrevették, hogy a tojás szintén fertőző betegségben szenved, bár korábban ilyen eseteket nem rögzítettek. Megnyilvánult betegség, amely a beteg hal lassan úszik a víz felszínén, nem számít, mit nem válaszol, akkor könnyen elkapni a kezét. Tény, hogy egy ilyen hal a kezében nem szeretné, hogy - a végső szakaszban úgy néz ki, mint egy dagadt szörnyeteg - szeme kidülledt, mérleg kilóg minden irányban, az egész test élénkvörös sebek.

Az ilyen halakat nem lehet sütőbe helyezni, és ásni (horog vagy csalán) távol a tartálytól, fertőtleníteni a műszert. Célszerű jelenteni a helyi epidemiológiai állatorvosi szolgálatot - kötelesek a tartályt speciális gyógyszerekkel kezelni.

Lerneoz

Mindenféle hal, és gyakrabban ponty, ponty és csuka a nyár közepén érintik a parazita rákok, ami ezt a betegséget. Azt is nevezik a horgony féreg. A hal testen tüdők jelentenek tuberkulladékok formájában, amelynek közepén egy körülbelül 1 cm hosszú, tömör rúd látható, a szín zöldbarna. Ha húzza, akkor a csúcson látható lesz négy átlátszó hajtás-kürt. Ez ugyanaz a rák, amely fokozatosan behatol a halakba.

Az emberek számára a rákok nem veszélyesek, de alig van bárki, aki enni akar ilyen halat. A terméket távolabb kell elhelyezni a vízből, eltemetve vagy égetve, különben a madarak és a patkányok visszaadják a parazitát a vízbe.

Postodiplostomatoz

Ennek a helminthikus betegségnek a közismertebb neve fekete foltos betegség. Úgy tűnik, hogy fekete foltok szétszóródtak az egész test a hal. Beteg, mint általában kis méretű egyedek és tömeg. A helminth hordozók kecskék, vadmacskák és más madarak.

A fogott halat meg kell égetni. Ne vegye be a kezét.

Pistsikoloz

Leggyakrabban a beteg halat ősszel fogják, amikor a paraziták - pussy-pisicola - észrevehető méretre nőnek. A fejet és a hátsó területet az orsóhoz hasonlóan helyezik el, az egész testet fehér és sötétszürke vagy barna csíkok borítják. A beteg hal erős viszketést érzünk, nagyon nyugtalanok, ugrálunk ki a vízből, ne félj semmit. A póréhagyma hullámzása után vérző sebek maradnak, amelyeken a gombák rendeződnek, ami egy másik veszélyes betegséget okoz az emberi saprollegyosis halnak. Ha halat akarsz venni, amelyről a pitsikolyt kiderítik, akkor szigorúan nem ajánlott, mivel a póréhagyma beadja a vérbe egy különleges anyagot, amely megakadályozza annak összecsukását. Ha sok ilyen halat eszel, erős mérgezést kaphat a vesék és a máj megsértésével. A fertőzött halat semmiképpen semmisítsék meg, akkor ezt a lehető legnagyobb mértékben meg kell tenni a tározókból.

Saprolegnioz

Ez a kellemetlen fájdalom a penész saprolegnia gomba okozta. Mindenütt él, de csak a halak sérült részein telepedik le, a varangyok, a kaviár, a sebesült madár és még az alacsony immunitású ember is. Érdemes megjegyezni, hogy az év bármely szakában megfertőződhet - még télen is a walrus. Első pillantásra lehetetlen egyszerre azonosítani a fertőzött halat. Csak a halak testében, a kopoltyúkban, a szájban, a bordákon a fejlődés második szakaszában szürkés plakettnek tűnik, hasonlóan a gyapotszövethez. A betegség kialakulásával a farok finomja vagy része eltűnik a halakból, ezért egy halat ilyen jelekkel fognak fel, jobb lemondani. Bár sok halász úgy gondolja, hogy a felületes paraziták nem akadályozzák a halak fogyasztását: elegendő tisztítani őket, jól megfőzni és nyugodtan enni.

Elvben ez igaz, hiszen minden parazita meghal 80-90 fok fölé. Már mindenkinek személyes ügye van - a legfontosabb dolog nem az, hogy másokat kezeljünk és ne hozzuk piacra. Egyébként a szárítás, sőt a forró dohányzás nem pusztítja el az összes parazitát, különösen a cisztáikat!

Arguloz

Ha a benőtt nád, cattails, pondweed, nád, a víz hajdina, waterweed fogott halastó (általában ez a sügér és a ponty), amely látható a test kis (5-10 mm) keverés rákfélék - ez már egy másik gyakori parazita okozta betegség. Rákféle néz ki, mint egy porszem a ormány, amely szakít még kemény mérlegek és vérével táplálkozik az áldozat. A rákfélék zöldessé és nagyon aktívak. Szabadon úsznak vízben, és könnyen átkerülnek a tartályból a tartályba. A sérülés helyén kialakult kicsi, mintegy 1 mm átmérőjű sebre, hogy gyorsan megfertőződhetnek gombák által ugyanazon Saproiegnia.

fibrosarcoma

Ez elvben nem veszélyes betegség az emberekre, a halra, gyakran nagyon nagy halakra - süllő és csuka, ponty, ritkábban - marinka és asp. A beteg hal gyakran esik az ősszel, a testén láthatóak a kicsi és nagyon nagy daganatok. Fehér, világosszürke, barna, rózsaszínűek lehetnek, feküdtek gyakran mellettük. Ez a hal a megnövekedett étvágytól szenved, és megragad mindent, ami mozog, így leggyakrabban élő csalétek és spinnerek fognak. Erősen ajánlott nem ilyen halat fogyasztani.

Olyan esetek, ételmérgezés nehéz és az azt követő gyógyulási időszak onkológiai betegség (nem az a tény, hogy e célból), vagy a betegség természete - vírusos, és nem világos, hogy ezek a vírusok kölcsönhatásba az emberi sejteket.

Ligula Nagyítás

Tovább betegség hal, amely úgy tűnik, nem veszélyes, és szinte észrevétlenül a külső, de tudta róla, nem valószínű, hogy bárki szeretne kóstolja az ételt - galandféreg, vagy inkább annak lárvák, amelyek rendezze a has csótányok, bodorka, keszeg, keszeg, bodorka, Nase, keszeg, ponty Leucaspius és más halak élnek folyóvizek. A betegség csak dagadt. Miután egy ilyen halat ettek, a halászó madarak fertőzöttek lettek pasziánsz. Egy személy esetében a parazita nem veszélyes.

Carp pox

Ez a betegség csak a pontyhalra és leginkább fiatalokra veszélyes. Úgy fest, mint a fehéres festés a test egészében, hasonló textúrájú, mint a viasz. A betegség vírus. A hal megsemmisül.

A hal pestisét

Ősszel a halászok meglepődnek, ha a csuka által fogott orr élénken piros, mintha rúzsával festették volna. A mellszívóban is vannak vérzések, és a testben félhold alakú sebek jelentkeznek. Ez a betegség először Németországban történt a múlt század elején. A háború után a fiatal csuka masszívan importált tenyésztésre - és így a pestis bejutott az oroszországi tározókba.

Most pestis beteg csuka, harcsa, menyhal, sügér, balin és csótány körül a központi régióban, a középső sávban, valamint tározók Észak Kazahsztán. A betegség egy személy számára nem veszélyes, de az ilyen halak használata élelmiszer-eredetű szállítást eredményezhet, mivel a hús telített a bomlástermékekkel.

Mit tehet egy ember egy halból?

Nagyon kevés betegség van, főként a bélférgességi megbetegedések, amelyek egy kis darab rosszul forralt, pirított, és különösen szárított halakból is meg lehet kapni. A betegségek a háziállatokra, különösen a gyanús halakba táplált macskákra érzékenyek.

Opisthorchiasis és diphyllobothriasis

Ezeket a súlyos betegségeket egészséges halfajból lehet felvenni, mivel a féreg lárvák olyan kicsiek, hogy szinte láthatatlanok. A dorsalis és anális uszonyokban találhatók. Fertőzött azokkal az emberekkel, akik tisztítják a fertőzött halat. Az opiszthorchiai lárvák meg lehetnek szaporították a pontyot, az orrát, a csirkét, az asp, a podostot, a rügyeket, amelyek rákot fogyasztanak. A tengeri halak, a lazac és a tokhal lárvái nincsenek. A difillobotriazis kórokozóját csak ragadozó halak, sültek, tüskésbőrűek, pisztrángok, fehérhal, szürke és lazacfélék találják meg.

Miután az emberi vagy állati test (sertés, csirke, kutya, vadon élő állatok és madarak), a férgek dolgozzon gyorsan - és után 14-20 nappal a betegség abban nyilvánul meg, fejfájás, kellemetlen érzés a gyomorban. A fájdalom napról napra növekszik, függetlenül az étkezési bevitelektől.

A Diphyllobothriasis zavart, folyamatos hányingert, ingerlékenységet és fáradtságot, hasmenést vagy székrekedést zavar. Mindkét betegség sikeresen meggyógyul, és időben hozzáfér az orvosi ellátáshoz.

Mi a teendő

Ha a halat kifogó beteg vagy kétség az egészsége - elemzést el lehet végezni egy állatorvosi laboratórium vagy laboratóriumok állatorvosi-egészségügyi vizsgálat, hogy van minden hivatalos piacon. Általában jobb, ha nem kockáztatja az egészségét. Ugyanaz a gomba és a vadhús.

A halászat - hűvös és finom főzés, kis halak kezében - egy igazi öröm.

Fekete pontok a halakra és az emberek veszélyére. Jó tudni!

Gyakrabban, a járulékos halfogásoknál van egy hal, fekete pontokkal a mérlegeken és a bőrön. Melyek a pontok és honnan származnak?

Mint kiderült, ezek a pontok csak egy fekete foltos halbetegség, amelynek kórokozója a Postodiplostomum cuticola féreg parazita lárvái.

Ez a parazita él és rakja a tojást a madarak belseiben, amelyek halat eszik és az emberek számára ártalmatlan. A teljes körű féreg megjelenési ciklusának több fejlődési fázisa van, amelyek mindegyikének van egy közbenső hivata.

Miután a parazita a belek belsejében a halászó madár elérte a pubertást, olyan tojásokat rak fel, amelyeket a madár ürülékéből eltávolítanak a belekből. A farkas posztodiplostómia degenerációjának láncában a második a puhatestű, amelynek testében a lárvák (miracidia) jelennek meg a vízben.

Az új áldozat testében a miracidia aszkémiás reprodukciója következik be, ami új lárvákat eredményez, amelyek eltérő szerkezetűek. Kikívóknak hívják. Ezek ugyanazok a kicikók elhagyják a puhatestűeket, és a halak bőrébe bújnak, ami a féreg megjelenésének láncában a következő. A halak alatt kapszula képződik, fekete pontok pedig pigmentsejtek és vérsejtek szétesésének eredménye. A halak testén a cicarok metakerkarává alakulnak át. A bőr alatt élnek amíg a kör bezáródik, és a parazita hordozót nem eszik meg, például egy horog.

Postodiplostomoz elosztott szinte mindenhol, és ez azért történik, mert a romló környezeti helyzet a halászati ​​és kagylók település. Bár egy személy nem szerepel a láncban a féreg fejlesztés, akár egy közbenső vagy végső támogatás, és jóváhagyta az állami szabványok jelenlétében pontok a testen piacra kerülő halak hogy eladta feldolgozás nélkül figyelni, hogy ezeket a pontokat érdemes.

Sajnos ez a jel, de a valóság a mai, a saját biztonsági aggályokat jogok a polgárok és a vásárolt a boltban hal, sem garantálja, hogy már tesztelték megfelelően, és mert az állandó torkollik víztestek szennyvíz, a biztonság önálló fogott a hal és a beszéd nem lehet. Ezért nem tény, hogy a halban, a poszt-dystoplazmózison kívül, nincs más parazita, amelynek tulajdonosa lehet ember. Feltétel eszik olyan édesvízi halak volt és továbbra is annak megfelelő főzés (jó prozharka főzés legalább 25 percig, vymorozki sózás előtti legalább 3 nap), akkor zárja ki egyéb paraziták, kivéve opisthorchiasis, hogy megvédjék magukat a, amely segít itt ezt az anyagot - Betegségek hal, hogy egy személy megbetegszik. opisthorchiasis

Melyek a halakban lévő vörös férgek - a faj és hogyan kell megfelelően feldolgozni az ételt

Gyakorlatilag minden fajta hal paraziták, a halakban lévő vörös férgeket az egyik leggyakoribbnak tekintik. A halak különböző részeiben hosszú ideig elhelyezhetők és létezhetnek, és károkat, belsőeket vagy izmokat károsíthatnak. A legtöbb helminths, a megfelelő termikus vagy más halfeldolgozással, ártalmatlan az ember számára. A legveszélyesebbek ebben a tekintetben a kis vörös férgek, amelyek parazitálják a hal izmait és halhúsát.

A leggyakoribb hal paraziták

Az utóbbi időkben gyakoribbá vált a veszélyeztetett parazitafertőzések észlelése a víztestlakók körében. Ha több évtizeddel ezelőtt különféle bélféreg által okozott halbetegségek elszigeteltek voltak, akkor a fertőzött hal egyre gyakrabban esik. Talán ez kapcsolódik a környezethez és a szennyezéshez vagy valami máshoz, a tudósok még nem értek egyet. Akármi is volt, a halak továbbra is fájnak, és leggyakrabban azok között a paraziták között, amelyek megfertőzik, ott vannak:

 1. Eustronhilidek, amelyek a dioktoform nematódák nemzetségéhez kapcsolódnak. Az Eustrogilides felnőtt példányai

parazitizál a halakba etetett madarak gyomrában. Középosztályuk hal formájában. A féreg megjelenés, mint elemi szálak piros vagy piros-fehér, 50 mm hosszú, található a rostos ciszták a has, az izomszövetekben, a gyomor és a belek, valamint a májban és a herében. Azokban az esetekben, ahol a lárvák sok, vezethetnek torlódások a gyomor és a tömítés szövetek soms károsodás spermiumok sügér és okozhat vese pusztulás sturgeon. Az ilyen típusú parazitával való fertőzés elegendő hőkezelés esetén kiküszöböli a fogyasztás veszélyét és a halhús étkezését.

 • Filometra, egy parazita, ami egy hosszú piros vékony féreg, a Philometer

  parazitál a halak testében a perem és a fej területén. A phyllometroidosis betegségét okozó fertőzés hajlamos a víztestek bármely lakójára, mint például a ponty, a keszeg, a ponty, a kegyes ponty, a sügér, a pike. A nyári időszak elején a megtermékenyített érett egyed a több mint 200 ezer lárváját a környező víztestekbe bocsátja ki. Rákosokat fogyasztanak, amelyek viszont lenyelik a halakat. A férgek lárvái belevágnak a hal belsejébe, és onnan minden belső szervükbe, ahol tovább folytatják fejlődésüket. Az ilyen típusú férgek fertőzése, amelyek a halakban élnek, nem veszélyes az emberekre, de a halak jelentősen szenvednek jelenlétükben, inaktívak. Halhús a paraziták létfontosságú aktivitásai által felszabaduló toxinok miatt ízléstelenek és fogyasztásra alkalmatlanok.

 • Egy másik piros vékony féreg, a filomentrahoz hasonlóan, de a halakban egy erőteljesebb féreggel

  piros színű és 15 cm-es hosszúságú, friss víz tartályokban fordul elő. A féreg által fertőzött hal az érintett személy közbenső kapcsolata, azonban az általa okozott betegség nagyon ritkán fordul elő, veszélyt jelent az emberre és csalódást okoz. A helmintiózis ezen képviselője még mindig kevéssé ismert, és tanulmánya folytatódik.

  A tengeri halak parazita fertőzései

  Napjainkban a mediterrán halételek nagyon népszerűek a hasznos tulajdonságaik miatt. Különös jelentőséggel bír ez a konyhában a téves, ebben az esetben azt a véleményt, hogy a paraziták nincsenek a tengeri életben. A tanulmány a 90-es tanulmány hagyjuk cáfolni ezt az állítást, és jelenlétének kimutatására vékony vörös férgek - anisakids hering fattyúmakréla hekk a makréla, Pollock és még a rák és tintahal. A férgek minden haliszervben találhatók, és egy személy fertőzhet róla, kissé sózva és fagyasztva. Az emberi szervezetben elszeparált férgek a férgek hatással vannak a belekre, ami veszélyesnek és gyakran halálhoz vezethet. A parazita lárvái két nap alatt képesek -20 fokos hőmérséklet-csökkenést ellenállni, és életképességüket akár 60 fokos hőmérsékleten is megtartják. A gyenge sózás mindössze hét nap alatt halálhoz vezethet. Ami fontos, az a tény, hogy így a megállapítás elég nehéz elkapni és szövetek vágás közben fogás lárvák gyorsan eltűnik a testben. Leggyakrabban az ilyen fajta férgek a halak testében helyezkednek el, vörös vagy sárgás színű hajtogatott gyűrű formájában.

  A tengeri lakosság kategóriájából megemlíthetjük a pollockot és a csendes-óceáni csirkét, amelynek húsát

  konzervdobozokat gyártani, vagy fagyasztani. Ez figyelhető meg, amikor Sayre képes észlelni bélféreg parazita-Echinorhynchus gadi, amely a bélben, elérése abban méretezve, hogy 35 mm-es. Az ilyen típusú féreg által érintett minták feldolgozásakor piros vékony férgeket találtak az üregükben. A polcokon a vásárlás is találunk ilyen gyakori típusa a folyami és a tengeri élet, mint a sügér, csuka, lepényhal, közönséges tőkehal, szaga, amely megtalálható az üregben férgek, lokalizált izomszövetben. A jelenlétük révén megváltoztatják az izmok szerkezetét, így a hús fogyasztásra alkalmatlan. Észrevehető, hogy a legtöbb férg az izomban helyezkedik el, és piszkos árnyékkal fojtogatja őket. Ez a féreg, amely vörösesbarna színű és gyűrű alakú, féregféreg, amelynek testhossza 1,5 cm.

  A nematódák csak akkor találhatók meg, ha a hasított testet vágják, és ha sokuk van, akkor a halfogást a parazitáktól való tisztítás után lisztre történő feldolgozásra küldi. A fonálféreg apró elterjedésével a halak tetemét erősen lefagyasztják, és továbbküldnek a pultokba további értékesítés céljából.

  A haltermékek megfelelő feldolgozása étkezés előtt

  Fontos megjegyezni, hogy a nyers haltermékek fogyasztása olyan mesterséges tározókban termesztett fajok használatát igényli, amelyek ipari méretben vannak. A termesztési folyamatban, a jövőbeni termeléshez állandó nyomon követést végzünk, és ha a fertőzés fertőzésveszélyének felderítése esetén azonnal azonnali intézkedéseket kell tenni. A tengerbe kifogott halakat szintén mélyfagyasztásnak kell alávetni. A vad folyók és tavak lakóit illetően jobb, ha olyan késztermékeket választanak, amelyeket erős dohányzásnak vagy hosszabb sózásnak vetettek alá. Teljesen készítsen halételeket úgy, hogy ne veszélyeztesse az evést, akár főzéssel vagy sütéssel, legalább 20-30 percig.

  Lehetséges, hogy nem tisztítsák meg a sügéret a mérlegből? És zander, nyuszi?

  Lehetséges, hogy nem tisztítsák meg a sügéret a mérlegből? És zander, nyuszi?

  Nem lehet mindezt hal, és nem tiszta, de nem túl kellemes, akkor ha eszed a mérlegek a szájban fog találkozni. A bükk tengeri ár nélkül kapható, és úgy tűnik, hogy nagyon kis hasított teste van, folyamatosan értékesítik a hálózatban. Auchan, és támadásokquot;, de még mindig tiszta, csakúgy, mint a csuka sügér és a kacsa, a mérleg könnyen elhagyja.

  És ilyen halat főzhetsz a mérlegben, ha például sokszor egy hármas fül és ecset hosszú ideig. Ezután vegye be a halat, merítse bele a gézzsákot, főzzön, majd vegye ki ezt a táskát, és a levesben már a többi komponenst is elhelyezi, beleértve a kitisztított halat (második vagy harmadik rész). Ha fedezni szeretné, akkor ilyen húsleves szűrhető, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ez nem szükséges.

  Én inkább sütit halat, ezért sütés, süllő és sügér sört sütés előtt. De nem tisztítom a vonalat, mert a lin annyira zsíros, hogy csak egy serpenyőben olvad, és a sült hal igen finom!

  Ha banal halat akarsz sütni, akkor a fentiekből nem szabad tisztítani a vonalat, tk. amikor sütjük a mérleget, úgy tűnik, feloldódik. Mindenesetre ne érzed a jelenlétet. A többi halat meg kell tisztítani. A legnehezebb a sügér. A legjobb megoldás elektromos villanófénnyel, de a konyhában mérhető. eltérett a kérdéstől. A második lehetőség a halak mérése a halászeszközben, majd könnyen eltávolítható egy ujjal. Egyél csak a húst. Például a fülben lévő sügér, dobás nélkül, de egy másik halot meg kell tisztítani, ellenkező esetben a mérlegek a szájjal egy yushkával kerülnek be, ami nagyon kellemetlen. De ha forró dohányzást végzel, akkor el kell hagynia a mérlegeket. akkor a hal inkább lédús. De itt szükség van egy nagy halra.

  Tudod. Soha nem is tudok lőni sügérsüteményeket, nem tudom gyorsan lőni, sok időt vesz igénybe. Sütés, sütés, pontosan forognak a mérlegekkel. És nem mondanám, hogy íztelen. Csináld, ahogy tetszik!

  A mérlegben halat sózok sózott.

  Minden folyóhalat tisztítani kell a beléjük. Ezután vegyen egy csomó nagy sót és nedvesítse meg egy kicsit, hogy valahogy megformázzák. Ezzel a sóval borítva a penész alját, tedd a halat, és tegye fel a sót a tetejére és az oldalára. Tegye be előmelegített sütőbe 20-40 percig, a hal méretétől függően. Ezután osztják le a sóspirátot, majd letép a mérleg és a bőr. És élvezze a csodálatos halat.

  Személyes megfigyelések: a nagyméretű halak, amelyek súlya kb. 1 kg, sütve 180 grammos 35 percig, finomabbak és finomabbak.

  Egyszer csak egy sügért tisztítottam az életemben. amikor nem tudtam, hogy nem tisztítják. Készüljön fel azonnal a mérlegre, aztán a bőrével ki kell dobni, és gyorsan és hasznosnak kell lennie. Valahogy a szabadidő mellett úgy döntöttem, hogy tippeket keresek az internet tisztítására vonatkozóan, legtöbbjük nem zavarja, és én is.

  Fekete pontok: lehet

  Kedves szerkesztő!

  Írja önt egy halásznak egy 60 éves tapasztalattal. Olvastam az újságban a csodálatos halászati ​​kalandokról. Volt néhány hihetetlen epizód a halászati ​​útra, de nem akarok róluk írni.

  Az elmúlt évtizedekben az Istrai víztározó katasztrofális romlása volt tanúja. Nem beszélek a keszeg 40% -os szennyeződéséről a galandféreg (tapeworm). Van egy másik szerencsétlenség. Gyakorlatilag minden sörényes beteg: 1 mm-től 8 mm-ig terjedő fekete foltok a mérlegeken, valamint a mérleg alatt, 1 mm mélységben. Ez tiszta skálákkal történik. A bőr alatti fekete foltok lágy szövetek. Úgy néz ki, mint egy idegen tömeg. A peremek is érintettek. A kaparó 60-70% -kal fertőzött; tiszta lélegzetvételű foltokkal.

  Az adatok, amelyeket százalékban adtam, az RSB "Lopotovo" és az Ereminsky-öböl (a Katyshnya folyó) területén található fogások statisztikája. A nagyon kis csótány többnyire tiszta.

  Elmentem a laboratórium orvosához. Azt mondta nekem, hogy ezek paraziták. A halakat nem lehet enni, emberre veszélyes (májkárosodás).

  A víztározót intenzíven látogatják a halászok, a halászat nagyrészt sikeres. A halakat elfogyasztják, biztosan adnak nekik a gyerekeknek is, mert ez egy kellemes kezelés. Talán ugyanaz a baj van más tározókban is, mert hasonló a moszkvai tengeren, de nem ilyen mértékben.

  Ha lehetséges, derítse ki, mi az. Ajánlatos ezt megírni az újságban, mert az az emberek egészségéről szól.

  Barinov Mikhail Ivanovich, Zelenograd

  A halak testén lévő fekete pontok a poszt-dystopórózis, vagy a fekete foltos halbetegség. Ezt a Postodiplostomum cuticola parazita féreg lárvái okozzák. A felnőtt féreg lapos teste 1,5 mm hosszú és 0,5-0,09 mm széles. Parazitizálja a halászó madarak belsejét, például a quadokat vagy a kócsagokat. A madár belsejében a férgek tojást termelnek, amelyből lárvák jelennek meg. A lárvák bejutnak a vízbe, és bejutnak a köztes gazdák testébe - puhatestűek. A puhatestűekben előfordul a lárvák aszkémiás reprodukciója, melynek eredményeképpen újra létrejött a lárvák, de már más szerkezetű - cercariae. Itt vannak és parazitálnak a halakon.

  Honnan származnak a fekete pontok? Cercariae bemegy a vízbe, és belekerül a halak közé. Ugyanakkor a kötőszövetkapszulát a lárva körüli 1,5-2 mm mélységben alakítják ki a bőrben, amelyben egy fekete pigment van elhelyezve - a halak bőre vérsejtjeinek és pigmentsejtjeinek bomlása. Tehát vannak fekete pontok.

  A posztodiplostómia mindenhol előfordul, de leginkább Dél-Oroszországban, Nyugat-Szibériában és a Távol-Keleten elterjedt. A betegség megjelenése a külvárosokban a betegség puhatestű-vektorainak települése vagy a víztestek szennyezésének negatív hatása miatt következhet be.

  Az ember sem a parazita közbenső, sem végleges mestere. A halak testében a cercariae nem bocsát ki veszélyt az emberekre. A megfelelő GOST-ok szerint, ha egyetlen foltos pont van a nyers halak testén, megengedett különleges feldolgozás nélkül értékesíteni. Tehát a posztodiplostómiás halakat meg lehet enni. Természetesen helyesen elő kell készíteni (hegesztve, sült, sózva), hogy kizárja annak lehetőségét, hogy életképes állapotban megőrizze néhány parazita szervezetet.

  Hogyan tisztítsuk meg a friss és fagyasztott vonalat otthon

  A folyami halak különféle fajtái közül a szakácsok különleges figyelmet fordítanak, ami kiváló ízű. Alacsony kalóriatartalmú és magas minőségű fehérje jelenléte, számos hasznos aminosavval kombinálva. A halak elkészítése előtt meg kell tanulnod, hogyan tisztítsd meg és tisztítsd meg.

  Milyen halat - tinkt

  Az édesvízi hal, a Tinca-lin nemzetség egyedüli képviselője vastag, masszív, nyálkahártyával borított, hosszúkás, kis méretű, aranyszínű, napsütéses, csillogó kis méretű. Tipikusan Lin a part menti vizekben telepedik le, és alacsony oxigéntartalmú vízben él. A levegő bejutása megváltoztathatja a színezést, sötét foltok borítását, mintha elöntődne. A halak mérete ritkán haladja meg az 50 cm-t, míg a tömeg 5-6 kg-ot képes elérni. Többnyire a halászati ​​trófea körülbelül 600 g tömegű lesz. Lin életciklusa 18 év, nem tartozik a ragadozók számához.

  Mivel a hal külön illatú illatú illattal rendelkezik, a frissen betakarított vonal előkészítése előtt egy ideig tiszta vízzel áztassa be. A sütési folyamat során adjunk hozzá fűszereket és fűszereket, amelyek nedvesszük a szagot.

  Lin - finom és egészséges hal

  Ha szeretne enni a finomabb vonalakat, akkor előnyben részesítse ezt a halat április végén vagy május elején.

  És ne feledje, hogy az ívási periódus alatt (május közepétől vagy májustól kezdődően és egy hónapon keresztül) a tányér teljesen alkalmatlan táplálkozásra.

  A vonal húsából nagyszámú különböző ételeket főzhetnek, a főzéshez, sütéshez és sütéshez. Ezenkívül a sor általában töltött, párolt és pácolt, valamint hollandként szolgál a táblázatban.

  Az ívási időszak alatt lehetetlen használni

  Meg kell tisztítanom a vonalat és hogyan kell csinálni?

  Sok szerető nem tisztítja a vonalvesszőket, mert a főzés során étvágygerjesztő kéreggé változik. De ha úgy döntöttél, hogy megtisztítod a halat, tedd azt így:

  1. Fogja meg a vonalat, és folyó víz alatt öblítse le a nyálkahártyát.
  2. Válasszon megfelelő méretű és töltse fel forró vízzel.
  3. A forrást 20 másodpercig forrós vízbe engedjük.
  4. Ezután gyorsan át kell vinni a halakat hideg vízbe.
  5. Kést használva, egy tompa oldalával a sorhoz fordulva levágja le a mérlegeket, és a faroktól a fejig halad.

  Az eljárás másképp hajtható végre.

  1. Tegye a vonalat a mosogatóba.
  2. Mosoljon le nyálkahártyával.
  3. Öntsük fel forró vízzel a teáskannáról.
  4. Kapcsolja be a hideg vizet, és öblítse le a halat a koagulált nyálkahártyáról.
  5. Tisztítsa meg egy késsel, amint a fentebb leírtuk.

  Tanács. Dörzsölje meg a vonal nagy sóját, hogy a munka közben a halak ne csússzanak a kezükbe. Segít eltávolítani a nyálkahártyát is.

  A kés helyett egy kis fémrácsot használhat. És a halászott mérlegek nem szétszórva az egész konyha, kívánatos, hogy tisztítsa meg, meríteni a halat egy tartályba a víz.

  Ha törölni szeretné a vonalat a mezőmezőben, használhatja a nagy sót.

  1. Vegyünk egy darab ruhát, tegyünk rá egy halat.
  2. Öntsön egy nagy sót a tetejére. Egy nagy ehető só segítségével tisztíthatja a vonalat a mérlegtől és a nyálkahártyától
  3. Csomagolja be a halat egy ruhában, és dörzsölje le minden oldalról. A papír helyett papírt is használhat.

  Hogyan kell tisztítani a vonalat - videó

  Hogyan lehet megszabadulni a sár kellemetlen illatától?

  Mivel a vonalat különleges nedvesség és sár szaga jellemzi, meg kell szabadulni tőle. Ehhez 2 tbsp oldatot használhat. l. sót és 1 liter vizet. Alaposan lemossa a halat, és az elkészítés előtt megszórja a citromlevet.

  Érdekes. A halak mérete nagy mennyiségű pektint tartalmaz, ezért a zselé elkészítésénél sűrítő lehet. Gyűjtött tisztítás után a mérlegek és a fej, a korábban eltávolított kopoltyúkba csomagolva, tele sütőtökbe, tegyen egy serpenyővel leves, célja a főzés holodtsa.

  Hogyan kell beletörődni a vonalat

  A halak elfedéséhez szüksége lesz:

  • vágódeszka;
  • kés;
  • cellophane táska.
  1. Helyezze a halat a vágódeszkára.
  2. Óvatosan mozgassa a kést a halbélbe körülbelül 2 cm mélyre.

  Ha az evisceráció során még mindig fekszik az epehólyag, akkor óvatosan vágja ki azt a területet, amelyen az epével kiömlött. Ezután bőségesen sózzuk a halat sóval, majd alaposan mossa le folyó vízben.

  Hogyan kell belekeverni a halat anélkül, hogy vágnád a hasat

  Ha a tányér egy ünnepi asztalra van szánva, annak belseje eltávolítható a hasa vágása nélkül. Az ilyen zsigerelési lehetőség mind a fagyasztott, mind a friss halak esetében alkalmazható egész sütéshez és sütéshez való előkészítéskor. Ezenkívül a vonal kerek darabokra is vágható.

  1. Végezze el a pép nagyságát, amely a gill fedeleinek szélein helyezkedik el, a gerincoszlophoz.
  2. Vágja a gerinc hátsó részét.
  3. Eltávolítsa a fejét a vonalról, valamint a hozzá csatlakozó összes belsőt.
  4. Vágja le a farokot és vágja el a bordákat.
  5. Öblítse le a vonalat.

  A halak faggyúval való fojtásának módja, a has - video kivágása nélkül

  A fagyasztott vonal tisztítása és vágása

  Általában a vezeték azonnal fagyasztás nélkül készül. Ha még mindig fagyasztott halakkal kell dolgozni, akkor a nem megfelelő felolvasztással elveszítheti számos hasznos tulajdonságát.

  A leolvasztás kizárólag a hideg vízben legyen, a folyadék és a hal tömegének arányában 2: 1 legyen. A nagy halak teljes felengedése körülbelül négy órát vesz igénybe, és sekély - nem több, mint két óra. Az értékes anyagok elvesztésének elkerülése érdekében elegendő a sót a sós vízben elhelyezni. Ebben az esetben az 1 kg-os vonalra 2-3 liter víz és 15 g só szükséges.

  Ha a filetek felolvasztása víz nélkül történik. Elég, hogy a darabokat az asztalon helyezzük el, fedjük le egy élelmiszerfilmmel és hagyjuk szobahőmérsékleten teljesen felengedni. A filmnek köszönhetően csökken az elpárologtatott nedvesség mennyisége, ami kedvező hatással lesz a felengedett termék ízére. Fagyasztott filékkel végzett munka során tudnia kell, hogy nem igényel különleges higiéniai kezelést. A főzés előtt vágja le a sérült éleket, távolítsa el a szennyeződéseket, és alaposan öblítse le.

  Ne fagyassza be újra a lefagyott vonalat, mert a hal elveszíti az ízét a gyümölcslé elvesztése miatt. Ezenkívül kívánatos, hogy ne feszítsük meg vagy ne szorítsuk össze a kiolvasztott vonalat.

  A hal felengedésekor csak hideg vizet használjon

  Javasoljuk, hogy a vonalat ne zárja le, hogy egyszerűbbé tegye a hasított test feldolgozását.

  • Ha teljes halat vagy adagokat kíván főzni, a sütés előtt hagyhatja a mérleget.
  • Ha ki kell távolítania a mérleget, használjon késsel, résszel vagy speciális eszközökkel, amelyek megkönnyítik a megszabadulását. Miután a tisztítás befejeződött, el kell távolítani a bordákat, két oldalról vágni és a hasított testet a farokról a fejre lebontani.

  A levest elkészítése előtt a vonal nagy keresztirányú darabokra vágható. Ha azt tervezi, hogy megsütjük, vágjuk a halat 45 ° C-os szögben. Ezután adjunk hozzá darabokat, borsot és küldjünk hűtőszekrénybe 5 percig. Ez adja a halszeszséget.

  A kiolvasztott és friss vonal

  Ha nagy vonalat kell előkészíteni, a beszüntetése után rétegződést vagy bejelentést készíthet. Ez az eljárás ugyanaz a különböző típusú halak esetében:

  1. Tegye a teljesen tisztított vonalat a vágódeszkára úgy, hogy a farok balra legyen.
  2. Nyomja meg a hasított testet a bal kezével az asztalhoz, és éles kést használva igazán vágja át a mellső peremet a csigolyacsontra.

  Hogyan lehet eltávolítani a bőrt a felengedett vagy friss filékről?

  Ha szeleteket vagy csomókat szeretne főzni egy sorból, akkor meg kell bontani a filmet. A mérlegeket nem lehet eltávolítani.

  1. A bal kezével tartsa a vonalat a faroknál.
  2. A jobb kezével vágja el a filmet egy éles késsel, szorosan nyomva az asztal felületére, a hús elválasztásával.
  3. Helyezze a halfilmet a bordacsontokkal felfelé.
  4. Tartsa a bordákat a bal tenyerével, vágja el a csontokat a jobb kezével, miközben a késsel ferdén tartja úgy, hogy a penge balra néz.
  5. Végezze el ugyanezt az eljárást a második filet.

  A maradék hulladék a pálcákból, a bõrbõl, a csontokból - fel lehet használni a húsleveseket. Azonban a sütési folyamat előtt szükséges eltávolítani a kopoltyúkat a halfejekből.

  A leírt módszerek segítségével könnyen tisztíthatja és megfelelően elválaszthatja a vonalat, mielőtt elkészítené a különféle ételeket. A vonal megfelelő tisztítása, néhány fontos árnyalat figyelembevételével, elkerülheti a csalódást a már főzött halak kóstolása során. Különböző vágási módszerek kiváló előadást biztosítanak edényekhez.