Anya orvos. Minden gyermek számára a legjobb orvos anya.

A Fukortsin komplex antimikrobiális és gombaellenes gyógyszer külső használatra.

A sebek kezelésére használják, a bőr gombás megbetegedéseivel, repedésekkel, kopásokkal. Ajánljuk, hogy az oldatot naponta 2-4 alkalommal gyapotszövetre alkalmazzuk az érintett bőrfelületekre.

Fukortsin lehet használni, mint kombinált kezelés részeként, a bőr először alkalmazzák, és szárítás után antiszeptikus megoldás, hogy a kezelt bőrfelületre felvihető bármilyen külső gyógyszerformák - kenőcs, gél, paszta, krém, stb A gyógyszer megfizethető áron.

Klinikai és farmakológiai csoport

Antiszeptikus külső használatra.

A gyógyszertárak értékesítési feltételei

Vásárolhat orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Fukortzin a gyógyszertárakban? Az átlagár 55 rubel szinten van.

Összetétel és kibocsátás formája

A Fukortsin fényes, karmazsinvörös színű oldat formájában kapható, amelyet kívülről üvegpalackokban lehet használni

 • Az oldat fő hatóanyagai: bórsav, aceton, resorcinol, etil-alkohol, fuchsin.

Segédanyagként a Fucorcin a fenol.

Farmakológiai hatás

A hatóanyag terápiás hatását az aktív komponensek magyarázzák. A gyógyszer antibakteriális és antimikrobiális hatást fejt ki.

A rezorcin egy érzéstelenítő, fehérje koagulációt és vegetatív mikroorganizmusok halálát okozza, míg a spórák gyakorlatilag nem működnek.

A bórsav fertőtlenítő is. A patogén szerrel való érintkezéskor a baktériumsejt fehérjéinek koagulálódását okozza, megzavarja a mikroorganizmusok falainak permeabilitását, ami halálhoz vezet.

Fuchsin antistafilo-koccális aktivitást mutat.

Használati utasítások

A fukortzin alkalmazható olyan esetekben, amikor sebzést vagy vágást igényel, hogy bakteriális fertőzés ne kerüljön a vérbe. Továbbá az ágens jól reprezentálja a gombás elváltozásokat, elpusztítja a kórokozó növényeket, és felgyorsítja az érintett területek helyreállítását és gyógyulását.

A Fukorcin alkalmazásának főbb indikái a következők:

 • bakteriális bőrelváltozások, a tályogok kialakulása;
 • gombás fertőzések;
 • bárányhimlő;
 • rózsaszínet foszt meg;
 • furunkulózis;
 • az epidermis felső rétege (sebek, kopások, repedések, vágások stb.) sértetlenségének felületi sérülése;
 • az orvosi manipulációk (pl. fülpiercing után) fertőtlenítő kezelésének szükségessége;
 • streptoderma;
 • erózió (nyálkahártya sérülése).

Ellenjavallatok

A Fucocin alkalmazása az alábbi esetekben elfogadhatatlan:

 • túlérzékenység a gyógyszer hatóanyagaira vagy segédkomponenseire;
 • az allergiás reakciókra való hajlam;
 • krónikus dermatózisok;
 • terhesség
 • a szoptatás ideje (laktáció).

Nagyfokú óvatossággal alkalmazzák a nyálkahártya-léziókban szenvedő Fukorcin-betegeket, mivel ez a gyógyszer irritációt és kémiai égési sérülést okozhat. Nem kívánatos, hogy a fent említett gyógyszert a tizenkét évesnél fiatalabb betegeknek írják fel.

Terhesség és szoptatás célzott felhasználása

A megoldás Fukortsin nem ellenjavallt terhesség alatt, de a kezelés megkezdése előtt forduljon orvoshoz, mert a bőr a várakozási idő, és a gyermek túlérzékennyé válik, hogy úgy tűnhet, allergiás bőrkiütések, szárazra alkalmazása után a megoldás.

Fucorcin oldat alkalmazható szoptatás alatt, beleértve a nedvesedési erózió szárítását a mellbimbókon. A szoptatás megszüntetése a gyógyszeres kezelés ideje alatt nem szükséges.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasításban feltüntetett módon A Fucorcin oldatot naponta többször (2-3 alkalommal) kell használni, a sérült bőrre. Alkalmazáshoz használhatunk vödörlemezeket, tamponokat vagy speciális betéteket. Ha helyszíni kezelésre van szüksége (például a bárányhimlővel), akkor jobb a pamutrügy használata.

A fenol jelenléte miatt (erős hatású, mérgező hatású anyag) a Fukortzin nem használható nagy károsodási területeken. A fenol gyorsan képes behatolni a vérbe, ami negatív hatást gyakorol a belső szervek, különösen a szív, a máj, a vesék és az idegrendszer működésére.

Mellékhatások

Általában a betegek jól tolerálják a Fukortsin-t, de az oldat összetevőivel szembeni fokozott egyéni érzékenység esetén mellékhatások léphetnek fel:

 • égetés és viszketés a bőrön az alkalmazás helyén;
 • szorító érzés;
 • száraz bőr;
 • a bőr felhordása az alkalmazás helyén.

Általában ezek a mellékhatások gyengén kifejeződnek és gyorsan áthaladnak magukon.

túladagolás

Ha a hatóanyagot hosszú ideig a bőr nagy területeire alkalmazzák, talán a fenolra jellemző túladagolás tüneteinek megjelenése:

 • szédülés;
 • légzési rendellenesség;
 • fejfájás;
 • a bőr elhalványulása;
 • gyengeség.

Ebben az esetben az áldozatot friss levegőre kell vinni.

Súlyos fenolmérgezés esetén a következő tünetek figyelhetők meg:

 • eszméletvesztés;
 • a bőr cianózisa;
 • a szaruhártya érzékenysége;
 • csökkent légzés;
 • gyors, alig észlelhető impulzus;
 • hideg verejték;
 • görcsök.

Különösen a mérgezés gyors jelei jelentkeznek a gyermekeknél.

Mindenesetre mentőautót kell hívnia, és a lehető leghamarabb átadni a kórháznak.

Az antidotum nem létezik, a terápia célja a mérgezés tüneteinek megszüntetése.

Különleges utasítások

A kábítószer különös illatú és piros színű, és piszkos ruhákat készíthet.

Ne alkalmazza a terméket a nagy bőrfelületekre. A fenol, amely része a megoldásnak, behatol a vérbe, és toxikus hatásokat (szédülést, gyengeséget, légzési rendellenességeket) okozhat.

Hogyan kell mosni a Fukorcint?

Távolítsa el a Fukorcint a gyapotból fogkrém segítségével, majd alkalmazza a foltra, és 15 perc múlva mossa le mosószappannal. A fogkrém eltávolítása helyett a fogkrém helyett acetilszalicilsav telített oldatát használhatja.

A kézzel lemosható a következő szerszámokkal:

 • vodka vagy alkohol, tonik az alkoholfogyasztás érdekében;
 • ammóniát és hidrogén-peroxidot 1: 2 arányban;
 • aszkorbinsavat por formájában, amelyet fel kell oldani meleg vízben és nedves borotválással nedvesíteni, majd festett bőrrel törölni;
 • olajos baba krémet, nem távolítja el a foltokat, de jelentősen könnyebbé teszi őket, ezért ezt olyan szennyes törlőkendőre kell felhordani, amely dörzsöli a szennyezett bőrt, majd vízzel leöblíti;
 • háztartási szappan, nem távolítja el azonnal a fucocin foltjait, de ha rendszeresen kezeli a bőrt, és miután még mindig zsíros baba krémmel kenje meg a bőrt, a foltok hamarosan eltűnnek;
 • mossa le a fukortsin egy fogat és arcot lehet 1 evőkanál. 1 liter citromsavas gyümölcslével kevert szóda, a kapott megoldás fogak tisztítását vagy makulákra helyezését teszi szükségessé.

A helyszín padlójától a fucocin vízzel hígított fehérítő segítségével távolítható el.

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

Nem ajánlott a Fucocin egyidejű alkalmazása más gyógyszerekkel anélkül, hogy orvos felírná.

Vélemények

Azt ajánljuk, hogy olvassa el azokat a véleményeket, akik a Fukorcin-t használják:

 1. Victoria. Sokszor megmentettek fucocin segítségével. Különösen hasznos volt, amikor a gyerekek kicsiek voltak. Ez egy nagyon jó antiszeptikus, ezért a legkisebb kopásnál, sebnél, repedéseknél megoldást alkalmaztak. A sztomatitisz mentése, amikor a fő drogok nem segítenek. Nagyon segített a sztreptodermában, a vályogképződéssel. Meggyógyította a fajtát, amikor a lánya egy macskából fogott, a macska biztonságosan kezelte a fukortsinomot a további biztonság érdekében. Mindig kéznél van, és most, a gyerekek felnõttek, az unokák felnõttek, és a fukortsin továbbra is segít nekünk.
 2. Natalia. Csodálatos eszköz! Candidiasis mycosisom van az ujjaimon. A mosószerekkel való érintkezés és a szokásos háztartási por okozza a gyulladást. A körmök és az ujjak körmei körüli bőr feltörik, viszket és fáj. A bőrgyógyász egy színtelen castellán és klotrimazol krémet ír elő nekem - ez csak mentés! Ahogyan a zöldet is széles körben használják - a csecsemő köldökétől a törött térdekig - ez a folyadék is használható!
 3. Svetlana. Jó napot, a legfiatalabb lányomnak apró sebei voltak a lábánál, valószínűleg az óvodából. Elmentem a gyógyszertárhoz egy gyógyszer ellen a gomba ellen, de a gyógyszerész, miután megtudta, mi volt a helyzet, tanácsolt nekem fukortsin. Minden este kipréseltem a lábamat, körülbelül egy héttel később ezek a sebek eltűntek. Őszintén szólva, nem hiszem el a hatékonyságát, de a fukortsin jónak bizonyult, és ez egy fillért sem jelent.

analógok

A Fukortzin nem rendelkezik analógokkal a hatóanyaggal. A gyógyszer bármely olyan oldattal helyettesíthető, amely gombaellenes, antimikrobiális hatást fejt ki (jód, zelenka, alkohol).

Az analóg megvásárlása előtt forduljon orvosához.

Zelenka vagy Fukortsin - mi a jobb?

A Zelenka (ragyogó zöld) rosszabb összetételű a fukorcinhoz képest, és ennélfogva a terápiás hatások kevésbé széles körű. A Fukortsin a zöldhez képest erőteljesebb szárítási hatást fejt ki, így amikor alkalmazzák, a sebek és a sebek gyorsabban kialakulnak. Ezenkívül a Fukortsin antibakteriális és gombaellenes hatású, és a "zelenka" - csak antibakteriális.

Ezen túlmenően, a spektrum a antibakteriális hatást a „zöldtakarmány” sokkal szűkebb, mint a fukortsinom mint brillantzöld megoldás csak akkor hatékony a Gram-pozitív mikroorganizmusok és Fukortsin -, valamint Gram-pozitív és Gram-negatív. Az antibiotikum hatásának köszönhetően a Fukortzin hatékonyan megakadályozza és kiküszöböli a sebek fertőző folyamatát, ami nem teszi a zöldséget.

Ezért a pozitív tulajdonságok és a terápiás hatékonyság kombinációjával a Fucocin hatásosabbnak tekinthető, és ennek megfelelően az előnyben részesítendő gyógyszer.

Az eltarthatósági idő és a tárolási feltételek

A Fukortsint sötét helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem hozzáférhető. A hőmérsékleti viszonyok, szükséges meghatározni a csomag, mert, attól függően, hogy a gyártó, ez változhat, például a termelés Fukortsin OGUP „Kirov gyógyszergyár” kell tárolni hőmérsékleten 15 fok, és a termelés a JSC „Moszkva Pharmaceutical Factory” - akár 20 fok.

A gyógyszerkészítmény lejárati ideje 24 hónap.

fukortsin

A leírás aktuális 2014/05/05

 • Latin név: Fucorcin
 • ATX kód: D08AD
 • Hatóanyag: Bórsav
 • Gyártó: Kirov Pharm Farm, Yaroslavl Gyógyszergyár, Moszkva Pharm Farm. Minden gyártó Oroszországban van.

A fucocin összetétele

A készítmény százalékában kifejezve: bórsav - 0,8% rezorcinol - 7,8% aceton - 4,9%. A segédösszetevő a fenol.

A kibocsátás formája

A gyógyszer 10 és 25 ml-es injekciós üvegben oldható. Mindegyikük kartondobozba van csomagolva.

Farmakológiai hatás

Kombinált termék külső használatra. A Fucocin megoldás antimikrobiális és fungicid hatások. A megoldáshoz használt megoldás megtalálható a "bizonyság”.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Fukorcin mi ez? A gyógyszer egyfajta folyadék. A megoldás éles szagú fenol (különleges gouache íz). A sötétvörös szín miatt, amelyet a szintetikus festék fchsin biztosít, a kábítószert néha nevezik "Paint Castellani".

Mi az Castellani folyadék? Valójában a gyógyszer másik neve is. A legalkalmasabb alkalmazási forma a fukocin módosított formája - színtelen festék Castellani, amely hasonló hatású, de nem fest a vörös színű szomszédos szövetben. A Castellani-féle színtelen folyadék Gefa V. Castellani oldatának a neve alatt fordulhat elő.

Ha bőrrel és nyálkahártyákkal érintkezik, rövid égési érzés következik be, ami a következővel magyarázható: antimikrobiális, fertőtlenítő és gombaellenes hatások.

Felhasználási javaslat Fukortsina (Alkalmazási terület)

A Fucocin alkalmazása a kezelőorvos felügyelete alatt hatékonyan képes küzdeni gombás és a bőr mikrobiális elváltozásai és a nyálkahártyák. Amit a Fukortsin használ:

a streptoderma megoldás lehetővé teszi, hogy gyorsan megelőzze a betegség terjedését, a gyógyszert a korai időszakban.

Kérelem herpesz: a gyógyszer szárítási és fertőtlenítő hatása megakadályozhatja a mikrobiális fertőzés terjedését, és elősegíti a herpeszes sebek gyors gyógyulását.

Miután az oldat megszáradt, további hidratáló kenőcsöket és krémeket is használhat. Mi a kenőcshez és ahhoz, amitől a kenőcs szükséges? A fertőtlenítő oldat intenzív feldolgozását követően jelentős mértékben megszáríthatja a keményítőt, így nedvesítheti a problémás helyet.

Gyermekek használata csak a gyermekorvosi konzultáció után lehetséges.

Ezért a gyógyszerre szükség van: a bőr kezelésére és a fertőzés kialakulásának megakadályozására.

Ellenjavallatok

A gyógyszereket nem írják fel a túlérzékenységre fenol, bórsav, rezorcinol. Elfogadhatatlan, hogy a megoldást nagy mennyiségben alkalmazzák a bőrre, mert a fenol mérgezés veszélye áll fenn légzési rendellenesség, gyengeség, szédülés, instabilitás vérnyomás, összeomlás.

Mellékhatások

Gyorsan égő érzés, fájdalom az alkalmazási területen. A gyógyszer képes piros színezni a bőrt, ezért a megoldás egy másik nevet kap - Piros Zelenka.

Hogyan kell lemosni a fucorcint az arc bőréről? Egy speciális utasítás, mint a gyógyszer leöblítése, nem fejlesztették ki, de jó hatással van az ammónia és a hidrogén-peroxid keveréke. Nem könnyű törölni egy gyógyszert. A bőrt törölni kell részletesebben a következő részben.

Használati utasítás Fucocin (Módszer és adagolás)

A Castellani folyadékot napi 2-4 alkalommal üvegszálas vagy pamut törlőkendővel kell alkalmazni. Miután az oldat teljesen megszárad, hidratáló kenőcs alkalmazható. A fucocine oldatának utasításai arra utalnak, hogy a folyadék foltja a bőrt egy adott vörös színben, és nehéz elmosni. A gyermekek számára szóló utasítás nem különbözik a felnőtteknek szóló utasításoktól.

Fukorcin with bárányhimlő lehetővé teszi a tályogok elleni küzdelmet, és elősegíti a sebek gyors gyógyulását. A bárányhimlő esetében a gyermekek napi újbóli kezelésére ajánlottak.

Melyik a jobb: Fukortzin vagy Zelenka a bárányhimlővel?

Mindkét oldat antimikrobiális hatást fejtett ki, és a fukocinnak ezenkívül gombaellenes hatása is van. Meg tudom vágni a bárányhúrt a gyógyszerrel? Igen, az új podszipániák antiszeptikus kezelése megakadályozza a sebek, papulák mikrobiális fertőzését, és megakadályozza a hegek kialakulását a bőrön. Hogyan lehet a kezelt bőrfelületeket a bárányhimlő után mosni: a piros árnyékból a hidrogén-peroxid oldatát segítik elő. Mi mást kell mosni a Fukorcin-ból a bőrön: van pozitív visszajelzés szalicilsav erre a célra.

túladagolás

Az ügyeket nem regisztrálták az orvosi gyakorlatban, és nem írják le azokat.

kölcsönhatás

Más gyógyszerekkel együtt alkalmazható.

Fukortsin - a készítmény használatának és fontos jellemzőinek leírása

A gyermekkor óta híres sok ember számára a Fukortsin nevű drogot a mindennapi életben gyakran "piros növényzetnek" nevezik. mint a megoldás a ragyogó zöld, ha használják, foltja a bőrt, de nem zöld, de piros. Bővebb információ arról, hogy mi a Fukorcin, a gyógyszer használatára utaló jelek és a receptre vonatkozó korlátozások.

Fukortzin - összetétele és tulajdonságai

A szóban forgó gyógyszer másik neve a Castellani folyadék. Ez a megoldás egy mély sötétvörös színű, amely különleges felismerhető szaggal rendelkezik. A Fasset az üveg sötétített flakonchikiként jelenti azt, amit egyes gyártók kényelmesen használnak a parafa-droppal vagy párnával. A Fucorcin készítmény a következő (hatóanyagok):

 • A bórsav - fertőzésgátló, gyulladáscsökkentő anyag, fékező hatású;
 • fenol - baktericid és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező vegyület;
 • rezorcin - az anyag egy markáns anti-mikrobiális, gyulladáscsökkentő, és dermatoprotektornoe protivoseboreynoe fellépés;
 • fuchsin basic - anilin szintetikus festék, amely antiszeptikus és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Az oldat segédanyagai a következők:

 • etil-alkohol;
 • aceton;
 • desztillált víz.

Fukortsin, jelzések, amelyeket a későbbiekben részletesen tárgyaljuk, egy olyan eszköz, kültéri használatra, a káros hatások széles körével szemben a bakteriális és gomba patogének, megállás fertőzéses és gyulladásos folyamatok különböző szakaszaiban, és a regenerálódás elősegítésére a sérült szövetek.

Fukortzin (oldat) - felhasználási tünetek

A Fucocin oldat a következő típusú károsodásokra alkalmas:

 • a bőrszövet gombás elváltozásai (lichen, candidiasis, lábgyengeség stb.);
 • pustuláris eruptions (impetigo streptococcus, akne, phlyctenes, folliculitis, stb.);
 • a bőr integritásának megsértése (vágások, kopás, repedések, eróziós sérülések, sekély sebek, kalluszok stb.);
 • olajos és vegyes szarvasfélék.

"Red Green" Fukortzin - alkalmazás

A fukorcin, melynek felhasználási területei a mindennapi életben és a természetben megtalálható bőrelváltozások leggyakoribb típusai, szinte univerzális antiszeptikus. Ezenkívül a gyógyszer hatásos mind a már kialakult fertőző folyamatban, mind annak megelőzésében, ha magas a baktériumok vagy gombafertőzés veszélye. Ha ezekre a sérülésekre Fukorcin-t használnak, ennek a megoldásnak a használata segít a gyulladás gyors leállításában, megakadályozza a nedvesedést és gyorsítja a gyógyulást.

A bizonyítékok alapján a Fukotsin önkezelésre használható, de fontos ajánlásokat kell követni:

 • az oldatot pontosan a váladékhoz gyapotszivacs vagy pamut törlő segítségével alkalmazzuk;
 • Ne alkalmazza a bőr nagy területeire;
 • Elfogadhatatlan nyitott sebek kezelése a gyógyszerrel (csak az élek);
 • a hatóanyag alkalmazása után valószínűleg véletlen égetés és viszketés érzés, néhány perc múlva;
 • A Fucorcin-kezelés naponta 2-4 alkalommal végezhető;
 • Óvatosan használja a terméket, nehogy ruhát, háztartási cikkeket, ruhát stb. Foltoljon.

Fukorgine csirke pox

A Varicella (bárányhimlő) vírusos betegség, melyet a legtöbb ember gyermekkorban szenved. A patológia egyik jellemző tünete az általánosított viszkető kiütés (először rózsaszín foltok formájában, majd papulák és vesék formájában). Fukortsin alkalmazás a gyermekek számára gyakran a betegség, de nem azzal a céllal, provokáló kiütés semlegesítési a vírus, és hogy megakadályozzák a másodlagos bakteriális fertőzés miatt karcolás gyulladásos elemek.

A Fucorcinum csak egy csirkehimlőben jelenik meg, és nem érinti az egészséges bőrfelületet és nyálkahártyákat, és előtte a kezelő orvos jóváhagyását kell megkapnia. A remedy képes kicsit csökkenteni a viszketést, felgyorsítja a kiütés gyógyulását, amely, ha megfelelően kezelik, teljesen eltűnt. Ezenkívül a gyógyszer színező tulajdonságainak köszönhetően új elemeket "megcímkézhet", hogy megnézhessük, mikor jelennek meg a megjelenésük. Így kiderítheti, hogy a gyermek már képes kommunikálni az egészséges gyermekekkel fertőzésük veszélye nélkül.

Fukorcin streptodermával

A betegség, mint például a sztreptodermia bőrkiütését a streptococcusok és a létfontosságú tevékenységük termékei okozzák, amelyek behatolnak a bőrbe. A sérülés súlyosságától függően mind a szisztémás antibiotikus gyógyszerek, mind a sérülések közvetlen kezelésére szolgáló helyi gyógyszerek alkalmazhatók kezelésre. A Fucorcin-oldat gyakran megtalálható ebben a betegségben.

Castellani folyadékot kell alkalmazni bőrkiütés területen 3-4 alkalommal naponta, megjegyezni, hogy a nedvesítő rendellenességek ebben a betegségben tilos annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzés terjedését más részeibe, és súlyosbítja a gyulladásos folyamatot. Ezen túlmenően, elváltozások kezelésére fukortsinom streptodermicheskih kell elhagyni ezt a feldolgozási antiszeptikus száj körüli terület orbitális övezetben szájnyálkahártyán, az orr és a nemi szervek.

Fukorgin a gombából

"Piros Zelenka" - hatékony megoldás a felületes gombafertőzések ellen a különböző típusú patogén gombák által. Ebből a célból a készítményt naponta többször kezeli a bőr érintett területeinek kezelésére, amíg a bőr egészséges és szerkezeti lesz. Ha az elváltozás területe nagy, inkább egy másik külső eszközt kell előnyben részesítenie.

Ami a fukorcin-oldatnak a körömgomból való alkalmazását illeti, ebben az esetben a gyógyszer hatástalan, nem képes behatolni a körömlemez vastagságára. Ez a fertőtlenítőszer csak a gombák károsodásának megelőzése érdekében használható köröm traumák esetén (pontatlan nyírás, törések stb.), Hogy a gyógyulás előbb előforduljon.

Fukortzin - nőgyógyászati ​​alkalmazás

Sokan azon gondolkoznak, vajon a Fukorcin különböző nőgyógyászati ​​problémák kezelésére alkalmazható-e. A gyógyszer alkalmazására utaló jelzés A Fukortsin nem rendelkezik a női szexuális gömb patológiájába történő kinevezéséről, de ez nem gátolja annak aktív használatát. Tehát a Fukortsin-kezelést a nemi szerveken fellépő kiütésekkel (genitális herpesz, candidiasis vulvitis, stb.) Végzik. Meg kell jegyezni, hogy ezekben az esetekben a terápia nem különösebben hatékony, és jobb, ha olyan gyógyszereket használnak, amelyeket kifejezetten ilyen betegségek kezelésére terveztek.

Megoldás Fukortsin - ellenjavallatok

A gyógyszerkészítmény forgalomba hozatali engedélye megszűnt

 • terhesség
 • a szoptatás ideje;
 • túlérzékenység az oldat komponenseire;
 • krónikus allergiás dermatosis.

Fukortsin - analógok

A Fukortsin alkoholos antiszeptikus oldat, melynek analógjai nincsenek a hatóanyagok komplexében. Ebben az esetben a gyógyszer terápiás hatása alapján sok helyettesítő gyógyszert találhatunk, amely ugyanazokra a jelzésekre alkalmazható, mint a Castellani folyadék. A Fukorcin néhány analógját soroljuk fel, amelyek a külső fellépések megoldásainak formájában is rendelkezésre állnak:

 • Gyémánt zöld;
 • Metilén kék;
 • klórhexidin;
 • Saledez;
 • Fukaseptol;
 • jód és hasonlók

Fucorcin színtelen

Mivel a Fukortsin vörös színező megoldás, nagyon látható a bőrön és gyengén mosott. Ez a gyógyszer jelentős hátránya. Az alternatíva lehet hasonló készítmény, amelynek azonos tulajdonságai vannak, ugyanolyan összetételű, de a fuzin felvétele nélkül, amely színt ad az oldatnak. A színtelen Fukortsin bizonyos gyógyszertárakban rendelésre készült.

Fukortzin vagy zelenka - ami jobb?

A Zelenka (egy ragyogó zöld oldat) egy közös gyógyszer, amely a Castellani folyadékhoz hasonlóan bőrelváltozásokra, szövetek gennyes gyulladásos elváltozására stb. Vonatkozik. Egyértelmű megmondani, hogy melyik két gyógyszer - a Fukorcin vagy a zelenka - hatékonyabb, lehetetlen, mert. A hatóanyag hatékonyságát a különböző tényezők határozzák meg: a típusú kórokozó, a súlyossága a vereség, az egyes reakció a komponensek a készítmény alapok, stb Mindazonáltal, megjegyezzük, hogy a gombaellenes aktivitása brillantzöld gyengébb fukortsinom..

A Fukortsin bőrről való megóvására?

Azok számára, akik a kérdéses gyógyszerrel kezelték a bőrelváltozásokat, a tényleges kérdés az, hogy mit kell lemosni a Fukorcinról. Az alábbiakban felsoroljuk azokat az eszközöket, amelyek segítségével eltávolíthatjuk a vörös foltokat a gyógyszerből a bőrfelületről:

 • mosodai szappan;
 • szalicil alkohol;
 • ammónia és hidrogén-peroxid keveréke;
 • tinktúra;
 • a smink eltávolítására szolgáló eszközök;
 • Köln;
 • citromlé.

Fukortzin oldat: felhasználási jelek

Megoldás Fukortsin - olyan gyógyászati ​​termék, amely fertőtlenítő és fertőtlenítő hatású. Ezt az eszközt széles körben használják a bőr mechanikai sérüléseinek, karcolásoknak és kopásainak kezelésére, valamint a gomba és a gümős gyulladás kezelésére. Nézzük meg közelebbről, hogy mi a Fukortzin.

Összetétel és kibocsátás formája

Fontolja meg, mi a Fukorcin, a gyógyszer felszabadításának formájától. Gyakran előfordul, hogy ezt a gyógyszert zöld-pirosnak hívják, mivel mindkét megoldásnak megegyezik a tulajdonsága. A mai napig a Fukortsin hatóanyagot csak oldat formájában gyártják.

Ez a keverék burgundiai színárnyalatú, jellegzetes alkoholos szaggal rendelkezik. A gyógyszert tíz, tizenöt és húsz öt milliliteres üvegtartályokba csomagolják. A gyógyszer gyártmányától függően a gyógyszerrel együtt speciális adagolót vagy kefét lehet használni.

A Fukortsin külső használatra fertőtlenítő és fertőtlenítő

A keverékben lévő összetevők közül meg kell különböztetni a következő aktív összetevőket:

Ezenkívül a hatóanyag összetétele magában foglalja az acetont, desztillált vizet és etanolt. A tartály, amelyben a palackozott terméket sötét narancssárga színű színezik. Ez az intézkedés lehetővé teszi az ultraibolya sugárzás hatását a gyógyszerre. E tekintetben a gyógyszert el kell távolítani a naptól. Az ajánlott tárolási hőmérséklet huszonöt Celsius fok.

A működés elve

A Fukorcin-megoldási utasítás szerint ez a gyógyszer gombaellenes és fertőtlenítő hatású. Ezenkívül a készítménynek köszönhetően a gyógyszert gyakran használják fertőtlenítőként.

A készítmény hatóanyagai képesek megváltoztatni a patogén baktériumok szerkezetét, ami halálhoz vezet. Ezenkívül ezek az összetevők segítik a gyulladást enyhíteni.

Ez a gyógyszer kétféle terápiás hatással rendelkezik. Használja a készítményt, mind a bőr sebek kezelésére, fertőtlenítésére és fertőtlenítésére. Szintén gyakran ezt a keveréket alkalmazzák a gomba által okozott betegségek kezelésére és göbölő kiütések kíséretében.

Jelzések és használati utasítások

A Fukorcin indikációk felhasználása a következő:

 • szuvasodó kiütések;
 • gombás betegségek;
 • mechanikai károsodás a bőrön.

Fucarcin folyadék, gyermekek oktatása, azt mondja, hogy az oldat mindenféle bőrkárosodás kezelésére szolgál. Mivel ez a termék antiszeptikus hatást fejt ki, a gyógyszer felhasználása megakadályozhatja a gyulladásos folyamatok kialakulását, valamint védi a gyermeket a fertőzéstől. Ezenkívül a hatóanyag fertőzött elváltozások kezelésére is alkalmazható. A Fucocinum alkalmazása felgyorsítja a regenerálódást, valamint megszünteti a gyulladást és a gyomirtást.

Ez azt jelenti, hogy bármilyen daganat és sérülés esetén a gyógyszer alkalmazható. Ez az eszköz nagy gyerekeknek, mert felgyorsítja a gyógyulási folyamatot a horzsolások, tyúkszem tört extrudált gennyes. Ezen túlmenően, az oldat lehet kezelésére használt olyan jelenségek, mint a hő kiütés, allergiás kiütések, dermatitis és ekcéma, amelyek gyakran érzékeny csecsemőkön.

A termék használata nem ajánlott nyílt sebek kezelésére, mivel a készítmény összetevőt, például acetont tartalmaz.

A Fukortsin különböző sebek, eróziók, repedések, kopás, valamint pustuláris és gombás betegségek kezelésére szolgál

Fucocin oldatot alkalmaznak olyan esetekben, amikor szükség van a sérülések megszáradására, valamint megakadályozzák a gyulladás és fertőzés megjelenését. A gyógyszer csak a bőr sérült területeire vagy a gyulladás gócaira alkalmazható. Alkalmazásként gyapotszivacs, és egy speciális adagoló használható a palack fedelén. A szakértők a nap folyamán háromszor alkalmazzák az oldatot. A javasolt maximális dózis napi öt alkalmazás.

Ha ezt a vegyületet más külső eszközökkel kombinálva kívánja használni, akkor kezdetben csak a Fucoritin kerül feldolgozásra. Ezután, miután a folyadék teljesen megszárad, más eszközök is használhatók. Használja a gyógyszert, addig kell, amíg a tünetek teljesen eltűnnek. Az orvosok azt állítják, hogy a kurzusnak nincs konkrét időtartama. Minden betegséget egyénileg kell kezelni.

Nagyon fontos, hogy helyesen közelítsük meg a jogorvoslat alkalmazását. Tilos a már használt pamut tampont vagy pamut törlõt a palackban letenni. Az ilyen tevékenységek a teljes készítmény szennyeződéséhez vezethetnek.

Az oldat használata előtt egy kis tartályba önthető. Ajánlatos az eldobható edényeket használni, mivel a tartály tisztítása a megoldástól meglehetősen problémás. Ezt követően a készítményt különböző eszközök segítségével felviszik a bőrre. A kezelés után a fennmaradó oldatot öntjük. A fenti műveletek mindegyikét minden kezelés előtt el kell végezni.

A fukorcin károsodott bőrre történő alkalmazásával viszketés és égő érzés társulhat. Ezek a tünetek a gyógyszer alkalmazását követő néhány percen belül megfigyelhetők. Ha a tünetek öt percen belül nem tűnnek el, ez utalhat az allergiás reakció kialakulására. Ebben a helyzetben ajánlott mosogatni a készítményt és speciális gyógyszereket alkalmazni az allergiákra.

A zelenókkal ellentétben a Fukortzin csak a bőr sérülésének helyén alkalmazható. Hasonló felhasználási szabályt az a tény, hogy a hatóanyag egyik összetevője toxikus. A fenol nagy koncentrációja a véráramban gyengeséget, szédülést és nehézlégzést okozhat.

Ennek az eszköznek az a tulajdonsága, hogy az egyik komponens színezőanyagként működik. E tekintetben a ruházati és a bútorfelületnek való kitettség festéshez vezethet. A gyógyszer nehezen tisztítható, ezért nagy pontossággal használja a gyógyszert.

A Fukortsint piros zöldek vagy Castellani folyadéknak is nevezik

Túladagolás tünetei

A fukorcin túladagolása a megoldás hosszú távú alkalmazásának hátterében előfordulhat. Ezenkívül a felhasználás negatív hatásai megfigyelhetők a bőr nagy területein. Ez a szimptomatológia a következő negatív jelenségekként írható le:

 • szédülés támadások;
 • megnövekedett gyengeség;
 • légzési problémák.

Az ilyen tünetek megjelenése azonnali intézkedéseket igényel ezek megszüntetésére. Továbbá, közvetlenül a megjelenés után ajánlott friss levegőre menni.

Különös figyelmet kell fordítani egy olyan árnyalatra, amely a járművet a megoldás alkalmazása után vezette. Abban a helyzetben, ahol a gyógyszert nagy bőrfelületeken használják, a közlekedés menedzsmentje a legjobb. Ezenkívül nem ajánlott olyan tevékenységeket folytatni, amelyeknél az embernek gyorsan vagy különösen nagy koncentrációban kell reagálnia.

A gyermekek használatának módja

A Fukorcin gyermekeknek szóló használati utasítás szerint az oldat csak hígított formában használható. Az orvosság és a víz aránya egy-egy. Ezek az intézkedések szükségesek a túladagolás és más negatív szempontok esetleges kockázatának csökkentése érdekében.

A "tiszta" fukorcin használata akkor lehet, ha a gyermek életkora meghaladja az öt évet.

Szakértők ezt mondják A gyógyszert gyermekeknél óvatosan kell alkalmazni. E célból a gyógyszert rövid ideig alkalmazzák. A gyógyulási folyamat kezdete után azonnal utasítsa el használatát.

A gyógyszeres kezelés napi négyszer nem lehet több. Ennek az ajánlásnak a megsértése a mérgező anyagoknak a gyermek testébe történő beviteléhez vezethet. A habarcs alkalmazása során nagyon fontos, hogy figyeljen a vegyület alkalmazási módjára. A legjobb, ha a tartály falával nyomjuk meg őket, miután a pamutlemezt vagy a botot a megoldásba helyeztük.

Amikor a gyógyszert a végtagokon, a háton vagy a mellkason alkalmazza, hagynia kell teljesen megszáradni, majd csak fel kell vennie a ruhákat. Ha szükséges, a gyógyszer teljesen megszáradása után más külső anyagokat is fel lehet használni.

Annak érdekében, hogy a palack kinyitásakor ne szennyezze az oldatot, speciális latex kesztyűt és különböző szövetdarabokat használhat. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a bőr és a bútorok megvédjék a festékkomponenseket.

Jelenleg a Fukortsin egyetlen dózisformában kapható - megoldás külső használatra

Tisztítás a Fukorcin bútorokból, ruhákból és bőrből

Mivel ez a termék színező hatással bír, a Fukortzin mosásának kérdése meglehetősen népszerű. A bőrről való eltávolításhoz a következő recepteket használhatja.

A tisztítószer elkészítéséhez ammóniát és hidrogén-peroxidot kell használni. Az összetevők aránya 2-3. Az ilyen keverék csak azokat a bőrfelületeket tisztítja, amelyeken a festékkészítmény leesett. A termék használata után ajánlott a festett felületet melegen melegíteni.

A fentiekben ismertetett keverékben továbbá zúzott szappant is adhatunk. Ennek a kompozíciónak piszkos konzisztenciájúnak kell lennie. Az elkészítés után a festett bőrre kerül, és öt percig hagyja. Ezután a termék vízzel lemosható.

A tisztításhoz különböző alkoholokat, valamint vodkát használhat. Tisztítás után a bőrt mosószappannal meleg vízzel le kell mosni.

Gyakran előfordul, hogy az emberek nehéz nyílással nyitják meg az üveget, ami a zománcon lévő claret foltok megjelenéséhez vezethet. Annak érdekében, hogy megszabaduljon tőlük, össze kell készíteni a következő keveréket. A szódabecsétet citromlével keverik, majd a fogakat tisztítják ezzel a megoldással. Ezzel a módszerrel néhány perc alatt megszabadulhat a nem kívánt foltoktól.

A kompozíciónak a szintetikus szálakból készült ruhákból való eltávolításához elegendő, hogy mosószappannal meleg vízben mossa le. A pamut és más természetes szövetek óvatosabb megközelítést igényelnek. A tisztításhoz használhat ammónia és szappan alapú megoldást. A keveréket a festett felületekre visszük fel, és tizenöt perc elteltével vízzel mossuk.

A festékfestékek eltávolításához használhat egy speciális folteltávolítót a "Faberlic" cégtől. Alkalmazza a terméket a szükséges ruhákra mindaddig, amíg a festék teljesen fel nem oldódik. Ezt követően a ruhaneműt meg kell mosni.

A foltok másik módja a fogkrém használata. Ez a festett szövetre vonatkozik, amely után teljesen megszárad. Miután a paszta elmerül, a festett helyeket mosószappannal kezeljük és forró vízzel mossuk. Ez az intézkedés lehetővé teszi, hogy gyengéden megtisztítsa a természetes szövetet a festéktől.

Használt bútorok tisztításához: fehérítő, aszpirin vagy szalicilsav. Ezeknek az eszközöknek a használata egyszerű. A klórtól a fehérítőt vízzel hígítjuk, majd a kapott folyadékot festett felületen kezeljük. Az acetilszalicilsavat tabletták formájában, használat előtt fel kell oldani egyetlen pohár vízben. Ezután az oldatot a festett bútorokra alkalmazzák.

A fukortsint pontosan kell alkalmazni a bőr sérülésének területeire

analógok

Sajnos egy ilyen eszköz, mint a Fukortsin, nem rendelkezik analógokkal, amelyek ugyanazokat az összetevőket ötvözik. Vannak azonban olyan gyógyszerek, amelyek hasonló cselekvési elvvel rendelkeznek. Egyszerűen azt mondhatjuk, hogy a gyógyszertárak polcán olyan hasonló termékeket találhatunk, amelyek más összetételűek, de ugyanazt a cselekvési spektrumot.

Az ilyen készítményekhez Atserbin (színtelen analóg Fukortsin), zelenok és Octenisept hordozható. Fucocin analógokat használnak azokban a helyzetekben, amikor ön ellenjavallt a megoldás alkalmazása. Az ilyen ellenjavallatokhoz mellékhatásokat hordozhatnak a különálló összetevők túladagolása vagy egyedi intoleranciája miatt.

Mi és hogyan kell mosni a fukortsint a bőrből?

Antiszeptikus hatásúként a fucocin nem csak csirke pox. Karcolások, sebek, pustules - mindezek mellett a remedy sokkal jobb, mint a zöld. Nem csippent, és nem okoz kellemetlen érzeteket, amikor alkalmazzák, ezért kimutatták, hogy mind a gyermekeket, mind az állatokat is használják. Azt mondják, hogy akár gomba is gyógyítható, de ezt az információt nem ellenőrizték. Mi érdekli nemcsak annak hatékonyságát, de mi fukortsin mossa az arcát, és általában a bőr, mert a látvány elég csúnya, és világos foltok tartják legalább 10 napig: már seb, és szigorodtak, és a kezelés láthatónak kell lennie.

Le lehet mosni a fukortzint

Egy ilyen nyilatkozat pontosabb lenne, mivel nem valószínű, hogy teljesen megszabadulni a friss bíbor foltoktól, de kevésbé észrevehetővé teheti őket. Mivel ez a bőr kérdése, és nagyon gyakran - a baba bőréről, a különféle eltűnésekről és fehérítőszerekről szóló tanácsok nemcsak furcsának tűnnek.

Károsak, és nem kell őket használni. Jobb, ha a gyereknek felesleges héten van a fucocine foltjai, mint vegyi égés esetén. Ha felnőtt, akkor megpróbálhatja eltávolítani a foltot, de ehhez azt jelenti, hogy ez nem okoz kárt.

Szerszám száma 1

Ez az eszköz nem csak nem káros, hanem hasznos is. Sajnos nem mindenki számára elérhető, és nem mindig. A gőzfürdőről beszélünk. Ha saját fürdőd van, minden sokkal egyszerűbb, még akkor is, ha az egész test a fukorcinban lesz, senki nem mond semmit.

Egy nyilvános fürdőben, amikor ránézünk, elcsúszunk, mivel a fukortsin a bőrön egy betegség jele, és gyakran fertőző. Röviden, az eszköz használatához saját fürdővel kell rendelkeznie.

A bőr felbomlik, a pórusok kinyílnak, majd a fucocin kijön belőle.

Ez a módszer csak akkor alkalmazható, ha fucocine-t futtat, és nincsenek kezdők a bőr sebzésére.

Szerszám száma 2

Ezzel a módszerrel elszíneződhet és enyhén eltolhatja a szín fényerejét. A fucocine bőrének megmossá- gához hidrogén-peroxidot kell bevinni, nedvesíteni kell egy pamutpárnával, és néhány percig be kell vonni a bőrre. A peroxid oldata elszíneződést keltő tulajdonsága, a bőr biztonsága.

A peroxid hatásának fokozása érdekében finomra reszelt szappant hígíthat a gerincen és ezt a keveréket a fucorcinnal festett helyek feldolgozására. Ha ez nem segít, akkor van valami más, ami a bőrön keresztül mosható.

Szerszám száma 3

Egy másik hatékony és biztonságos módszer a fukocin bőrről történő mosására az acetilszalicilsav alkalmazása. Meg kell csinálnod egy telített oldatot, pontosabban - egy cukrot, alkalmazd a területet fucorcine-vel, várj egy kicsit, majd tördd meg kötéssel.

Ezt követően, ha szükséges, a bőrt töröljük a szokásos baba krémmel vagy növényi olajjal. Ezt kell tenni továbbá a segítségével a kötést, mert van egy megfelelő szerkezetű, gyapjú hatást nem lehet elérni, mert nem hámlasztja a bőrt, és ez ebben az értelemben az eljárás -, hogy tompítsa, és távolítsa el a felső rétege a felhám.

Külön kérdezzük meg, hogyan kell mosni a fukortsint az arcról. Végtére is, a kísérletek itt rendkívül veszélyesek. Próbálja törölni a foltokat enyhén meleg növényi olajjal: napraforgó, kukorica vagy olajbogyó. A sérelem pontosan nem fog megtörténni, de segíthet.

Az amveevsky por mosása bizonyos esetekben segít a fukocin bíbor foltok eltávolításában, de csak akkor használható, ha a bőr nem túl finom.

Komplett szabadulást a helyszínen nem garantálja egyirányú, hanem az, hogy nem lesz olyan észrevehető azt ellenőrizzük, hogy ugyanaz, miután ilyen fukortsin eljárások bőr jön le sokkal gyorsabban után egy pár napig nem lesz nyoma.

Ne feledje, hogy arról szól, hogy hogyan és hogyan lehet mosni a fukortsint a bőrről, és a nyálkahártyáról nincs szó. Ez azért van, mert a javasolt eszközök nem alkalmasak erre a célra.

Hogyan kell mosni a fukortsint bútorokból, padlóból és szaniterekből?

Most beszéljünk a tisztításról. Ha véletlenül kiömlött a fukortzin, ne kétségbe eshet, talán a padló, a bútorok és a szaniterek még mindig megmenthetők.

Ha ez nem segít, próbálja meg a kolibri, ez a szerszám számos intézkedést tartalmaz, és ilyen szennyeződésekkel szembekerül, mielőtt más kémia áthalad.

Ha a fukortsin kiömlik, sürgősen folyik a szóda, tökéletesen letörli a gyógyszer friss foltjait. Mi mást tudnál mosni a fucorcin bútorokkal, padlóval és szaniterekkel? A felületi anyagtól függően lehet: egy folyadék a lakk eltávolítására, és még jobb a gél lakk eltávolítására, ez csempe és fajansz.

A fotók fejlesztője műanyaghoz, a linóleum alkoholtartalmához is alkalmas. „Vanish”, akkor lehet megszabadulni foltok textil felületeken, vagyis távolítsa el őket a szőnyegek és kárpitok, és még mindig megbirkózik fukortsinom orvosság hideg dauer, amely az úgynevezett „Lock”. Egyébként a fukortsint az arc és a test bőréről is meg lehet mosni.