Hogyan gyógyítható herpes neumyvakin

Hidrogén-peroxid - otthoni "elsősegély". A herpesz problémájának megoldása az ajkakon, a hidrogén-peroxidos kezelés (az orvosi szekrényben rendelkezésre álló univerzális fertőtlenítőszer) az egyik leginkább elérhető és egyszerű módszer.

Mi a herpes simplex vírus?

A herpesz egy visszatérő vírusos betegség. A görög nyelvből ezt a szót "görcsös betegségnek" nevezik. Jellegzetes megnyilvánulása a bőrön, a bőrön, a nyálkahártyákon, amelyet viszketés és égetés előzi meg.

Néha a betegség megnyilvánulását a hőmérséklet emelkedése, valamint általános rossz közérzet kísérte.

Emberben a leggyakoribb herpeszvírus típusok a következők:

 • az 1. típusú herpes simplex vírus (HSV-1), amely az ajkán jelentkező hólyagos kiütés oka;
 • herpes simplex vírus 2-es típusú, genitális herpesz okozta;
 • 3. típusú vírus - a varicella és a zsindely vírusa;
 • a 4. típusú vírus az Epstein-Barr vírus, amely a fertőző mononucleosis okozója;
 • az 5-ös típusú vírus a cytomegalovírus.

Leggyakrabban szenved a bőr herpesz ( „hideg” az ajkak), szem (kötőhártya-gyulladás, szaruhártya-gyulladás) és a nyálkahártyákat a külső nemi szervek (genitális herpesz). Súlyos esetekben herpesz esetén károsíthatja a központi idegrendszert, az agyhártyagyulladást, az encephalitis kialakulását.

Az első fertőzés 1. típusú herpes simplex általában akkor fordul elő a korai gyermekkorban olyan beteg vagy hordozó kórokozó érintkezés útján (via csók higiénia, edények, poharak), vagy cseppek (tüsszögés, köhögés). A virionok az orr, a száj vagy a nemi szervek nyálkahártyáján keresztül jutnak be a szervezetbe.

Első alkalommal nemcsak az orr, hanem a nasolabialis háromszög bőrét, az orr nyálkahártyáját, a szájüreget (herpetikus szájgyulladás, mandulagyulladás) is érinti. Ezután a vírus átterjed az egész test idegrendszerén, beépül az idegsejtek DNS-jébe, és az élet idegcsomópontjaiban marad. A világ lakosságának 90-95% -a fertőzött az 1. típusú herpes simplex vírussal, de a vivőanyagok mindössze 20% -a rendszeresen találkozik a vírus aktív formájával.

A herpesz az ajkakon a buborékok megjelenése a szájban, az ajkak sarkain, az orr szárnyán. A relapszusok évente 2-3 alkalommal fordulnak elő, néhány hordozó - 1 minden 5-10 év és még kevesebb. A következő tényezők a betegség visszaesését okozhatják:

 • a vivő szervezet túlhevülése vagy túlmelegedése;
 • akut vírusos betegségek, például az influenza;
 • trauma az arc bőrére;
 • túlterheltség, stresszes helyzetek;
 • hypovitaminosis, különösen az A, E, B csoport hiánya;
 • menstruáció;
 • harisnya.

Hidrogén-peroxid alkalmazása a herpes simplex kezelésére

Az első hidrogén-peroxid a herpeszről az ajkán javasolta az IP Neumyvakin professzor alkalmazását. Az a tény, hogy a HSV-1-et peroxiddal kezeljük, a professzor maga bizonyította.

A hidrogén-peroxid 3% -os oldata erőteljes fertőtlenítő hatással bír. Ezenkívül a peroxidos kezelés segíti a sebfelület tisztítását, a nekrotikus területek - krémek és gennyek fájdalommentes és biztonságos lereszelését. A HSV-1 kifejlődése égő és viszkető érzéssel kezdődik, akkor vannak olyan hólyagok, amelyek tiszta tartalmúak, és amelyek végül zavarossá válnak. A hólyagok kinyílnak, így kis eróziókat hagynak a bőrön, melyeket héjjal borítanak.

Ha a fertőzés bejuthat az érintett területre, fekély alakulhat ki. A hidrogén-peroxid alkalmazása a betegség kialakulásának minden szakaszában a másodlagos tömés elleni védelemre szolgál, ami megnehezíti a gyógyulást, és a hegek kialakulásához vezethet.

IP Neumyvakin és amerikai kutatók W. Douglas és Charles Farr kezelés ajánlott az érintett terület 2-szer egy nap, kezdve az első jelei a betegség és a teljes megtisztítása a sérülések. A crustok lágyítására hideg-peroxid gézzel vagy pamut törlőkendővel nedvesíthetjük. 5-10 percig alkalmazhatók az érintett területre.

A külső genitáliák felrobbantásait 3% -os peroxid oldattal is kezelhetjük, és ezt addig végezzük, amíg teljesen eltűnnek. A peroxidkezelés jobban kombinálható a speciális vírusellenes gyógyszerek alkalmazásával, hogy megakadályozza a betegség külső megnyilvánulásainak, de a belsőek kialakulását is. Sajnálatos módon a herpesz hidrogén-peroxiddal való kezelése nem képes teljes mértékben legyőzni a betegséget, de a relapszusok számának ilyen módszerrel történő csökkentése teljesen lehetséges.

Nem szükséges azt remélni, hogy a bőr egy napon belül kitörik a herpeszkiütésektől, de a peroxid gyógyulása sokkal gyorsabb és komplikációmentes lesz. Ne felejtsük el, hogy nincs nemi vagy herpesz az ajkakon a hidrogén-peroxid nem gyógyítja meg, de csak gyorsítja a gyógyulást a külső megnyilvánulásai - hólyagos kiütés és nekrózis részekkel vannak pusztulása után buborékok. A specifikus vírusellenes gyógyszerekkel, étrenddel, vitaminterápiával és a peroxid oldat külső alkalmazásával való kombinációja minden bizonnyal megkönnyíti a herpesz szimplex megnyilvánulásainak kezelését és felgyorsítja a kezelést.

Peroxid a herpesztől

Teafa a herpesztől

Herpesz herpesztől

Fülzsír herpesztől

Alkohol a herpesztől

Corvalol herpeszrel

Ebben a cikkben a peroxidról a herpeszről beszélünk. Megtanulják a hidrogén-peroxid előnyeit a betegség kezelésében és azt, hogy fel lehet-e használni a herpeszkitörések felderítésére. Azt is megtudhatja, hogyan kell helyesen alkalmazni a kábítószert az IP módszer szerint. Neumyvakina.

A hidrogén-peroxid előnyei a herpesz kezelésében

A hidrogén-peroxid (hidrogén-peroxid, H2O2) egy univerzális fertőtlenítőszer, amelyet gyenge koncentrációban alkalmaznak a nyílt sebek tisztítására a szennyeződéstől, a gennytől és a mikroorganizmusoktól. Kiadás egy üveg sötét üvegben.

A hidrogén-peroxid oldata számos baktérium és vírus ellen hat. Amikor a károsodott szövetek hidrogén-peroxidjának helyi kezelése oxidatív reakciókat vált ki a kórokozók sejtjeiben, ami miatt gyorsan elpusztulnak.

A hidrogén-peroxid előnyei a herpeszben a következők:

 • fertőtleníti a bőr felületét;
 • A herpesz szétroncsolja a feltörő buborékok jelenlétében;
 • blokkolja a vírus felszíni szorzását.

Lehetséges a herpesz hidrogén-peroxiddal gyógyítható

Ami a herpesz hidrogén-peroxid hatékonyságát illeti, az orvosok között nincs világos vélemény. A megoldás nem segít megszabadulni egy naptól a kiütés miatt, nem szuppresszálja a herpeszvírust, és nem gyorsítja fel a gyógyulási folyamatot.

Használjon peroxidot fertőtlenítő tisztító hatásúként a vírusellenes gyógyszerek herpeszgyulladása előtt.

A Prishezhet peroxide herpesz a kiütések szakaszában lehet, de ezt az eljárást rendkívül óvatosan kell elvégezni. Az oldat nagy koncentrációban és a herpetikus gyulladás gyakori alkalmazásakor a hidrogén-peroxid kémiai égést okozhat és meghosszabbíthatja a seb gyógyulási folyamatát.

Herpesz kezelése hidrogén-peroxiddal

Kezelésére otthon herpesz a test és az arc alkalmazni egy 3% -os hidrogén-peroxid oldatot formájában öblítés és pontosan gyulladás.

A herpesz elleni védekezés

A herpesz pont kauterizációját kis kiütésekkel kell alkalmazni az ajkakon vagy az orrán.

 1. Nedvesítse meg a pamut törlőt hidrogén-peroxiddal.
 2. Óvatosan kezeljük minden herpesz buborékot peroxiddal.
 3. Ne hajtsa végre az eljárást naponta több mint 3 alkalommal, amíg a buborékok meg nem törtek.
 4. Ne cauterize a gyulladást a képződés során kéreg.
 5. Minden alkalommal használjon új pamut törlőkendőt.
 6. A peroxiddal való kardiózis után a nagyobb hatékonyság érdekében kenje a gyulladást egy vírusellenes kenőccsel vagy krémmel.

Herpesz eltűnése

A peroxid mosást kiterjedt kiütések övsömörrel történő kezelésére használják.

 1. Hígítsuk 3% -os oldatot tiszta vízben 1: 5 arányban, ahol 5 rész víz.
 2. Nedvesítse meg az oldatba egy pamut törlőt, és kezelje a kiütéseket.
 3. Kezelés után vigyen fel vírusellenes szert a gyulladásra.
 4. Mossa le a vírusellenes szerek alkalmazása előtt.

A genitális herpeszben hígított hidrogén-peroxid is alkalmazható a külső genitáliák kezelésére antivirális gyógyszerek alkalmazása előtt.

Herpes simplex peroxid kezelése Neumyvakin által

IP Neumyvakin. - Orvostudományok Doktora, több mint 30 éve foglalkozik különböző betegségek kezelésére szolgáló módszerek kifejlesztésével az alternatív gyógyászat segítségével.

A hidrogén-peroxid segítségével a Neumyvakin herpetikus gyulladás kezelésére, valamint a szervezet általános egészségére gyenge peroxid oldatot vagy intravénás injekciót ad.

Kompresszum a herpesz után Neumyvakin

A tömörítés antiszeptikus és szárítóanyagként működik mérsékelt kiütések esetén.

 1. Hígítsunk 2 teáskanálnyi 3% -os hidrogén-peroxidot 50 ml tiszta vízben.
 2. Nedvesítse meg a géz törlőt az oldatban és szorítsa ki a felesleges folyadékot.
 3. A gyulladás helyét 5 percig vigye fel.
 4. Végezzük el az eljárást naponta háromszor, amíg a herpesz hólyagjai kiszáradnak.
 5. A tömörítés után kenje meg a gyulladást egy vírusellenes szerrel.

Annak ellenére, hogy sok ajánlást és pozitív értékelést az interneten, semmiképpen sem veszi a hidrogén-peroxidot a herpesz kezelésére. Ha beletelted a gyógymódot, és mérgezés tünetei voltak. Vegyünk aktív szenet vagy Polysorbot, hívjunk orvost.

A hivatalos gyógyszer nem ismeri fel a peroxid használatának ilyen módjait, és kontrollálatlan lenyelése súlyos komplikációkhoz vezethet, halálos kimenetelig.

A herpesz hidrogén-peroxiddal való kezeléséről többet tud megtudni ebben a videóban:

Peroxid a herpesztől - felülvizsgálatok

Úgy vélem, hogy a hidrogén-peroxid a leghatékonyabb megoldás a herpeszre az ajkakon. A hólyagokat naponta három-négy alkalommal cauterizálom. Áztatom a gyapotot peroxidban és 10 percig nyomok a gyulladásra. Két nap alatt a herpesz helyén kialakul a száraz fájdalom, amely önmagában eltűnik.

A gyermeket a herpesz zoster és a feleségem és én a napi többszöri gyulladással kezeltük peroxiddal. Kezelés után elkenődött tetraciklin kenőcs. Ezt a kezelést a kerületi gyermekorvos ajánlotta. A herpesz 5 napig telt el.

Nem mindig van vírusellenes a keze, így néha hidrogén-peroxidot használok. A herpesz az íven cauterizáló nagyon fájdalmas, de a második napon egy kéreg van. A peroxid hátrányai - nem csökkenti a viszketést, és ha túl van, a herpesz helyén nagy fájdalom alakulhat ki.

megállapítások

 1. A hidrogén-peroxid-kezelés egy kiegészítő herpesz terápia.
 2. Használjon peroxidot a kiütések kezelésére.
 3. A kezelést követően vigye fel a vírusellenes hatóanyagokat a herpetikus gyulladásra.
 4. Ha gyakran herpeszes hidrogén-peroxiddal éget, kémiai égést kelthet.
 5. A hidrogén-peroxidot ne vegye be.

Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.

Herpesz és hidrogén-peroxid

Az orvostechnikai termékek piaca elegendő számú gyógyszert jelent a bőr és nyálkahártyák vírusos megbetegedéseinek kezelésére. A herpesz hidrogén-peroxiddal való kezelése biztonságos és bizonyított módja annak, hogy megszabaduljon az ilyen betegségtől. A peroxid már régóta jó népi gyógymódnak bizonyult a fertőzések és vírusok elleni küzdelemben, beleértve a herpeszet is.

A hidrogén-peroxid hatékonysága a herpesztől

Ez egy tiszta folyadék, melynek nincs szaga. Fő gyógyászati ​​tulajdonsága antibakteriális. A nyálkahártyán vagy a bőrön található herpesz gyulladt hőágyában való érintkezés során a hidrogén-peroxid oxidálódik, ezáltal gátolja a káros mikroorganizmusok működését és megakadályozza a másodlagos fertőzést. A gyógyszertárban lévő összetevők gyógyító hatással is járnak, és a bőr érintett területeinek herpeszes regenerációjával foglalkoznak.

Hogyan kell alkalmazni gyógyászati ​​célokra?

Hidrogén-peroxid vírusos kiütés esetén nagyon fontos felismerni, hogy a szóban forgó hatóanyag annyira nem képes kezelni a herpeszet, csak tünetei eltávolítása céljából. A herpesz által okozott gyulladásos területek kezelésére számos módszert alkalmaznak. Külső használattal a herpesz-vesikulák öblítik vagy égetik ki a lotionokat. Terápiás célokra peroxidot is beveszünk.

mosás

A mosási eljárás tisztítja a traumás zónákat a víruselemektől és a halott sejtektől.

Kezelje herpesz kell naponta 2-3 alkalommal, nedvesített pamut alátét hidrogén-peroxid. Mosás közben a vírus kórokozóinak deaktiválódása megtörténik, és a bőrt a létfontosságú aktivitású termékekből tisztítják. A rendszeres eljárások elősegítik a gyors helyreállítást. Mosás után a bőrterületeket petróleum zselével vagy antiszeptikus kezeléssel kell bevonni.

maratás

Amikor a hidrogén-peroxid érintkezik a herpeszbuborékokkal, égetik és szárítják. A gyulladt terület kezelésére 1/3 csésze vízből és 20 ml gyógyszerből álló oldat szükséges. A herpesz zsebeit óvatosan gézzel nedvesítsük az elkészített oldatban. Az eljárás legfeljebb 5 percig tart. A herpesz kezelése így 4-5 napig napi használatot igényel.

Alkalmazás belsejében

Az orvosi eszköz belső fogadásához meg kell hígítani az elejét. A rendszer a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Vegyünk 250 ml vizet és adjunk hozzá hidrogén-peroxidot (1 tk).
 2. Az elkészített oldatnak részegnek kell lennie 3 r. az étkezés előtti napon.
 3. A terápiás kurzus legalább 10 napig tart.
 4. Az adagot megduplázzuk és további 2 hétig alkalmazzuk, a gyulladt gócok számának növekedésével.
Vissza a tartalomhoz

Neumyvakin professzor és a kezelésének lényege

Neumyvakin IP doktora szerint a nem hagyományos terápiás módszerek a legjobb megoldás a betegségek megszüntetésére. A professzor azt állítja, hogy a népi gyógymód hidrogén-peroxid formájában gyógyítja a vírusos és bakteriális eredetű betegségeket. Neumyvakin az egyik volt az elsőnek, aki a herpesz hidrogén-peroxiddal kezelt ajkait kezelte.

A Neumyvakin szerinti terápiás módszer a peroxid vizes oldatának rendszeres alkalmazása. Ezt a herpesz segítségével végzik a vírus megelőzése és kezelése érdekében. A gyógyszer káros hatással van a vírusra, elnyomja a létfontosságú funkcióit, és helyreállítja a sérült területeket a bőrön. Az ilyen terápia során a szervezet sejtjeinek és szöveteinek oxigénellátása, mérgező anyagok (toxinok, salakok) eltávolítása és eltávolítása is megtörténik. Fontos, hogy az ilyen kezelés a professzor szerint megakadályozza a test elöregedését, sőt megfiatalítja.

A professzor meg volt győződve erről a gyógyszerkészítmény gyógyászati ​​tulajdonságairól a gyulladás kezelésében.

óvintézkedéseket

Mielőtt elkezdené a gyógyszerfelvétel folyamatát, konzultálnia kell orvosával. Óvatosan kell eljárni a hidrogén-peroxid oldaton belül. Ez vonatkozik más gyógyszerekre is, mivel az öngyógyítás komplikációkkal és veszélyes egészségügyi következményekkel fenyeget. Vannak ellenjavallatok is a szóban forgó ügynökre, köztük:

 • terhesség
 • laktációs időszak;
 • drogintolerancia;
 • a belső szervek átültetése (esetleg a szövetek visszautasítása);
 • gyomorfekély, amely a nyálkahártyáknak való expozíció következtében fellépő súlyosbodást vált ki.

A peroxid gyógyító tulajdonságairól az ősi idők óta ismertek. Az emberek mindig a fertőzés megelőzésére kerestek antiszeptikus kezelést sebek és vágások kezelésére. A herpeszvírus elleni küzdelemben a gyógyszer is jó segédeszköz, de nem alapvető gyógyszer. Ez megkönnyíti a dermis sérült részeit és csökkenti a tüneteket, de a vírus megsemmisítésének végeredményét csak gyógyszerek adják.

Herpes vírus és hidrogén-peroxid

Herpesz és hidrogén-peroxid - ennek a betegségnek a kezelésére való alkalmasságát számos orvosi vitás kérdés okozza. Sok gyógyszer van, de mindegyik mellékhatása van. A hidrogén-peroxid alkalmazása enyhébb eszköz, de a hatékonyság érdekében más gyógyszerekkel együtt kell alkalmazni.

Mi a herpesz

A herpesz egy elhízott vírus, amelynek tulajdonsága, hogy genetikai szinten behatol az emberi testbe. A veszély az, hogy ez a fertőzés fertőzhető, de szinte lehetetlen megszabadulni. A világ lakosságának nagy része fertőzött ezzel a vírussal. Néha állandóan aggódhat, és bizonyos esetekben nem jeleníti meg jelenlétét a testben. Folyamatosan a személy, és csak az immunitás gyengülése kezd aktívabbá válni. A herpesz tünetei vizes hólyagok, amelyek az ajkán, az orr, a száj, a nemi szerveken és a testen nyálkahártyákon keletkezhetnek.

A betegség megnyilvánulásának oka lehet hipotermia vagy túlmelegedés, stressz, túlzott alkoholfogyasztás és fertőző betegségek - mindez negatívan befolyásolja az immunrendszert.

Hidrogén-peroxid és herpesz használata az ajkán, kezelje az érintett területet egy vattapálcával, elkerülve, hogy a peroxid belépjen a szájába.

A vírus nagyon könnyen átadható személyenként. A fertőzés szexuális úton, levegőben, anyától a gyermekeig szülés közben és háztartási tárgyakon keresztül is előfordulhat.

A kiütések gyakorisága jelzi az immunrendszer károsodásának mértékét. Ha a kiütés évente 4 alkalommal fordul elő, és csak az ajkak területén, nem aggódhat, de ha gyakrabban jelentkeznek és befolyásolják a test különböző részeit, akkor ajánlott immunológiai vizsgálatot végezni.

Herpesz kezelése

Célszerű a betegség kezdeti kezelésének kezdetét kezdeni, amikor a hólyagok megjelenése előtt a bőr viszketése, égése és bizsergése jelentkezik. A herpeszvírus kezelésének összetett és egyedi jellegűnek kell lennie. Nem ajánlott öngyógyításra, mivel erős gyógyszerek szedése esetén az exacerbációk száma csökken, de az immunitás gátolt, a vírus még nagyobb ellenállást mutat az orvosi készítményekkel szemben.

Hidrogén-peroxid és herpesz

A hidrogén-peroxid egy széles körben alkalmazott gyógyszeres antiszeptikus. Ezt a gyógyszert gyakran nem használják a herpesz kezelésére, mivel sok más gyógyszer van. Ugyanakkor a peroxid összetétele miatt az érintett szövetek helyreállításának folyamata felgyorsul.

Ha a kiütés évente 4 alkalommal fordul elő, és csak az ajkak területén, nem aggódhat, de ha gyakrabban jelentkeznek és befolyásolják a test különböző részeit, akkor ajánlott immunológiai vizsgálatot végezni.

A gyógyszer alkalmazása során figyelembe kell venni az egyéb gyógyszerekkel való kölcsönhatását. Ne keverje össze a peroxidot a komplex gyökökkel és lúgokkal.

A herpesből származó hidrogén-peroxidot az alternatív gyógyászatban ajánlott. A peroxid egy olcsó és hatékony eszköz. Segít megszüntetni a kiütést, de nem szünteti meg a vírust.

A hidrogén-peroxidot külsőleg alkalmazzák, naponta kétszer leöblítik, mielőtt eltűnnek. Különböző koncentrációjú oldatot használhat, 3% -tól 25% -ig (hidroperitikus tablettából készül).

A herpeszet a nemi szerveken csak napi 2-szer, 3% -kal kell beavatkozni egy hétre.

A kezelés három fő módja van:

 • Ha az ajkán lévő herpesz óvatosnak kell lennie, és ne kerüljön folyadék a száj nyálkahártyájára. A hatóanyag hatékonysága csak 1 buborékfólia esetén jelentkezik. A kezelést egy vattapálcával kell végrehajtani, majd hidrogén-peroxid oldatban nedvesítik. A terméket a kiütés helyére a széltől a középpontig alkalmazzák. A mosás segítségével meg lehet tisztítani a sérült helyeket a halott sejtektől és a vírus részecskéitől. Kezelés után a száj körül levő bőrt vírusellenes kenőcssel kenni kell.
 • 3% -os oldatot használhat lerakódásokkal és tömörítheti. 2 tk. peroxid feloldódik 2 evőkanál. l. vizet, nedvesítse meg a kötést és a buborékfólián 4-7 percig felhordja. Az eljárást naponta háromszor meg kell ismételni, amíg a kiütések kiszáradnak.
 • A herpesz ellen a peroxidot belsőleg veszik. Ehhez 5 csepp hidrogén-peroxidot fel kell oldani ¼ tbsp-ben. a víz. Igyál naponta 3-szor. A kezelés időtartama 10 nap. Számos kiütés esetén a dózis 2-szeresére emelkedik, és a kezelés időtartama 14 napig tart.

A hidrogén-peroxid használata előtt tanulmányozza annak más gyógyszerekkel való kompatibilitását. Nem megengedhető a peroxid és a lúgokat tartalmazó készítmények összekeverése.

A fent említett hidrogén-peroxidos kezelési módokon kívül vannak olyanok is, amelyeket néhány tudós jóváhagy. Nemcsak ivást ajánlanak, hanem intravénásan beadják ezt a gyógyszert. Az ilyen kezelési módszerek különböző elméleteket vitatnak meg az aktív oxigénformák hatásairól. A W. Douglas és C. Farr tudósok az Amerikai Egyesült Államokban és P. Neumyvakin Oroszországban a peroxid kezelésének szupportjait nemcsak a herpesz, hanem más betegségek is támogatják.

ajánlások

A herpesz hatékonyabb kezelése érdekében megfelelő táplálékot kell betartani. Az étrendből ki kell zárni a fűszeres ételeket, erős kávét és teát, halat, zsíros húst, zselét, főtt levest és füstölt húst. Az élelmiszernek elegendő mennyiségű vitamint és kalciumot kell tartalmaznia, mivel segít a sav-bázis egyensúly fenntartásában.

Ajánlatos immunmoduláló gyógyszereket alkalmazni, megállítani a vírus aktiválódását és helyreállítani az immunrendszert.

Ellenjavallatok

Ellenjavallt gyógyszert szájon át, akik a gyomorfekély miatt negatív hatással van a nyálkahártya az emésztőrendszer.

Könyv: A hidrogén-peroxid természetes megoldás

Navigation: Home Index Könyv szerinti keresés Egyéb könyvek - 1

herpesz

Ez egy vírusos betegség, amely bőrelváltozásokkal jár. A fertőzés forrása lehet beteg vagy vírus. Leggyakrabban a hideg évszakban fenyegetjük a herpeszet, amikor a szervezet védelme csökken. Néha ez komplikáció lehet más fertőző betegségek (pl. Influenza) után.

Herpes simplex befolyásolja a bőr a szájban (általában a sarkokban a szája), nazális, néha - az arcon és a fülek. Ha ez a látszólag ártalmatlan fájó választott lokalizáció nemi szervek (genitális herpesz), a lehetőséget, hogy megszabadulni ez egyszer és mindenkorra rendkívül kicsi, és a következmények nagyon nehéz - a vetélés, a magzat a nők előtt rák mindkét nemben. Igaz, az esetek túlnyomó többségében a genitális herpesz szexuális úton terjed, és nem egyidejűleg betegség.

Herpesz a következőképpen jelenik meg: a bőrön, leggyakrabban az ajkakon, vannak buborékok és a folyadék, amely kíméletlenül viszkető, fájó és néha szörnyen bosszantó. Három nap elteltével kiszáradnak, és kéregből készülnek. Az utóbbi 6.-8. Napon esik le, de ez a legjobb.

Néha a herpesz az arcodon és néhány hónapon át fog csillogni, még akkor is, ha részt vesz a kezelésében. Természetesen van egy meglehetősen gazdag herpesz elleni szer. Egyes vitaminok is megjelennek, de néha ez a "nem súlyos" bőrbetegség meglepő makacsságot mutat, és nem akar részt venni veled.

Mivel H2Oh2 nagyon hatékonyan küzd minden vírusfertőzés ellen, segít ebben az esetben.

Hígítsuk fel 2 teáskanálnyi 3% -os peroxid oldatot 50 ml vízben, nedvesítsük be a folyékony folyékony gézbe és alkalmazzuk a fájó helyeket. Ha sok kiütés következik be, akkor minden gyulladáscsillapítót megkenhet. Tegye ezt az eljárást naponta kétszer, amíg a kiütések nem tűnnek el.

A genitális herpesz esetén a legjobb, ha peroxidot - 5 cseppet naponta 3 alkalommal 10 napig. Ha javulás nem következik be, fokozatosan növelje az adagot 10 adagra (de ne több) cseppenként egy adagra, és folytassa az eljárást két hétig.

"Hosszú időre (kb. 15 évig) szőrtelen szájgyulladást fejlesztettem ki, amely egyszerűen hideg volt az ajkakon. A szájban lévő fájdalmak egyre fájdalmasabban zavaródnak (látszólag, ahogy az immunitás csökken a korral). Sem a KUF, sem a lézer nem segített. A menstruáció megérkezésével minden alkalommal felmerültek exacerbációk.

Pár nap alatt égő érzést éreztem. Felhívott a herpetológushoz. A kezelés nem segített, bár acyclovir-t vettem, és én is panavirt injekcióztam. Aztán úgy döntöttem, hogy öngyógyszert csinálok.

Mit próbáltam? A klórhexidin, kamilla, kalendula, amikaproinsav oldattal öblítettem a szájamat - semmi sem segített. Mivel tudtam, hogy a herpesz egy rossz immunrendszerhez társul, úgy döntöttem először is, hogy erősítsem meg. Azokban az időszakokban, súlyosbodását, tavasszal és ősszel, a szájöblítő oldatot hidrogén-peroxid (teáskanál 3% -os oldatához egynegyedét csésze víz) 4-szer naponta. Ugyanakkor nagyon szájon át vettem, naponta egyszer 5 csepp az üveg ugyanazon negyedét. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, gyakrabban próbálok meglátogatni a levegőt, hetente egyszer fürödök peroxiddal, aztán hideg vízzel izzadok. Itt van egy év, mivel nem szenvedek súlyosbodást.

"A herpesz egy év és fél évvel ezelőtt jelentkezett. A felső ajak fölött a bőr felszakadt, elpirult, megszóródott, stb. Megpróbáltam kipróbálni mindenféle baba krémet. Nem segített. Aztán használtam hidrokortizon kenőcsöt - úgy tűnik, mintha eltűnt volna. Amint elhallgatott, minden rendben volt. Egy-két nap jól van, aztán repedés, égés, viszketés, fájdalmas enni és beszélni. Végül úgy döntött, hogy elmegy egy orvoshoz, aki rettentően megijesztett és megakadályozta a hidrokortizon használatát. Egyszer hirtelen megfáztam, majd a herpeszet és minden dicsőségében megmutatkoztam. A pattanások helyett - a szopogató fehér folyadékkal való átitatás, az egész arcra dobta.

El kellett mennem a kórházba. Borotválkozni akartam, hogy egy csapásra vágjak le őket, de féltem. Elkezdett acyclovir, zoviraksom mázolt, ivott immunal, C-vitamin -, mint egy ideig segített. Egy helyről a pattanások fognak kijönni, a másik pedig kijönni fog. Saval égettem, és amikor átmentek a kezemre, mindent használhatatlan.

Próbáltam a peroxidot: 3% -os oldat, anélkül, hogy hígítaná, zsírosodott kiütésekkel. A Neumyvakin-i rendszer szerint elkezdte és bejutni. Attól félek, hogy megcsinálom, de már hat hónapig éltem kiütés nélkül. Miután a lábujjak kezdenek megjelenni az első fehér pattanások, majd kenje őket a peroxid és heti ital naponta egyszer, 10 csepp egy pohár vizet. És a herpesz szégyenkezve lemond.

"Valószínűleg minden herpesz egyedi, és másképp reagál a gyógyszerekre, mind a népi, mind a hagyományos. Vannak, akik azt mondják, hogy segítettek... a kénből a fülből, másokat valocordin vagy valoserdin rágalmaztak, és eltűnnek. Valaki jól működik a zoviraxon, és nekem - mindenben.

Herpesz - egy vírusos betegség, az hatással lehet bármely részét a test és át más emberek, így a támadás során nagyon gondosan kell arról, hogy a vírus nem „mászik el”. Ehhez meg kell próbálnia, hogy ne érintse meg a fájdalmas helyet a kezével, és ha ez megtörténik - mossa le őket. Győződjön meg róla, hogy személyes törülközőt és bögrét kell viselni, és mindenképpen ne csókolni.

A peroxiddal kezdtem küzdeni ezzel a kocsikkal. Keni a sebek belül, és még szappan 1% peroxid (ez átitatott ruhát, mosogatás, megtörölte a mosogató). És valahogy fokozatosan hat hónap múlva, ez a cucc visszaesett! És ami a legfontosabb - senki sem fertőzött a családban. Nagyon nehéz, ha ugyanaz a tető alatt él, és ugyanazokat az ételeket használja. Egyszer, a gyermekkor, a herpesz fertőzött anya, és mint azt gondoljuk, hogy ez az ételeket. Egyelőre férj és gyermekem is van. Köszönöm, azt hiszem, meg kell mondanunk hidrogén-peroxidot.

"A gyerekkorom óta problémákat okoz a herpesz az ajkán. Évekkel többször beszélt hozzám. Néhány sebek el fognak menni - ezután új rész kerül kicserélésre. Hogy tudott küzdeni ezzel a kérdéssel. Megerősített immunitás. Egész évben lebegett, jó folyó közelében - a medencében egy ilyen fájó nem akart menni. Futás, öntés hideg víz - a fajta podzadushil herpesz egy kicsit. Csak tavasszal és ősszel ugrott ki, és nem sokáig.

Úgy tűnik, mindent dolgozott ki. Nyáron az ifjúsági táborba jártam a fekete tengeren osztálytársaimmal. Csak a csinos lányok társaságára tekintettünk, mint a régi barátom, a napsugár herpesz olyan erőteljesen felébredt, hogy nem tudtam elmenni az emberekre. Minden centiméter az arcon szó szerint szétszóródott a sebekkel - még a zsebkendőt is lefedje és megy. Az osztálytársaim a parton, és korán reggel próbálok megtalálni az összes elhagyatott helyet a hegyekben, nehogy megijesszük az embereket. Milyen lányok vannak ott! Szinte ingerült voltam.

Egy pihentető szanatóriumban azt tanácsolta nekem, hogy peroxidot inni és a sebeket kijavítani kívülről. Először mindenből féltem, aztán úgy döntöttem, hogy nem voltam. Megkérdeztem a barátomatól, hogy vegyen egy injekciós üveget a kémiai kioszkban - az volt a leginkább zavaró, hogy magam is megyek. Napi 3-szor ivott 5 csepp pohár vizet és áztatott sebeket pamut törlőkendővel. Meglepően gyorsan, 5 nap alatt az arcom majdnem megtisztult, legalább legalább nyugodtan megyek a tengerpartra anélkül, hogy mindenki figyelmét felhívnám. Aztán megtudtam, hogy a herpesznek van egy olyan tulajdonsága, amely súlyosbodik a nap sugaraiból. És most évente kétszer iszom peroxidot, 10 napos tanfolyamokkal, és már magammal vittek velem kettőt. A legcsekélyebb jelek a súlyosbodás ott, majd zsírozza bőrkiütés és pár nap belül használom belül. Sokat segít.

Kérdéseid

Kérdés: Használsz hidrogén-peroxidot a herpeszben?

Használsz hidrogén-peroxidot a herpesz kezelésében?

A hidrogén peroxid, amelyet univerzális fertőtlenítőszerként használnak sebek kezelésére az orvosi manipulációk során, egyszerű és megfizethető eszköz. Ez az anyag képes kijutni a seb holt sejtjeiről, patogén mikroorganizmusokról és a bomlás különböző mérgező termékeiről. A hidrogén-peroxid nem szelektív módon hat, vagyis káros a baktériumok és vírusok számára. A hidrogén-peroxid univerzális fertőtlenítő hatása azzal magyarázható, hogy a patogén mikrobák felületszerkezeteivel való kölcsönhatásakor aktív oxigént szabadít fel. Ez az aktív oxigén oxidálja a sejt létfontosságú szerkezetét, ami halálához vezet. A magjában az aktív oxigén egy szabad gyökök, amelyet az immunrendszer sejtjei is termelnek a vírusok és más kórokozó mikrobák meggyilkolására.

Öblítsük hidrogén-peroxiddal: az orvosok módja és véleménye

A hidrogén-peroxid kiváló antiszeptikus, eliminálja az elhalt sejteket, a káros mikroorganizmusokat és mérgező bomlástermékeket bocsát ki.

További információ a hidrogén-peroxidról

Minden gyógyszeres szekrényben hidrogén-peroxid van - népszerű antiszeptikus. A gyógyszer hatása nagyon széles:

 1. Azonnal eltávolítja a seb patogén mikroorganizmusokat, porrészecskéket;
 2. fertőtleníti;
 3. Vírusellenes hatást fejt ki.

A peroxid egyszerű vegyületekre utal, de a mikroorganizmusok szerkezetével való kölcsönhatás esetén képes oxigénszemcséket kiüríteni. Oxidálja a kórokozó mikroflórát, ami teljes bomláshoz vezet.

Az anyag baktericid hatású. A szájüreg öblítése során a hidrogén-peroxid javítja a gyógyulást, növeli a redukáló hatást és az antivirális gyógyszereket.

Az aktív oxigén egy olyan gyökér, amelyet az immunrendszer kiválaszthat a vírusok és a kórokozók eltávolítására.

Az eszköz számos fontos pozitív tulajdonsága:

 1. Alacsony ár, a vásárlás lehetősége minden gyógyszertárban, minden ember számára alkalmas pénzügyi helyzetre való tekintet nélkül.
 2. Nincsenek kifejezett ellenjavallatok.
 3. Nem okoz allergiás reakciót.

A hidrogén-peroxid használata ajánlott a gyógyszeres kezeléssel kombinálva a maximális eredmény elérése érdekében.

Az orvosok véleménye

Szakemberek szerint a peroxid hatékonyan kiküszöböli a vírusokat és baktériumokat, de nem tekinthető a herpeszkiütés legmegfelelőbb kezelésének. A fő ok az, hogy a gyógyszer nem tudja eltávolítani a vírust a szervezetből. Ha helytelenül használja, égési hatást gyakorol a száj nyálkahártyájára.

A vírus terjedésének kedvező környezetét, a kórokozó mikroflórát sérült területeknek tekintik. A fentiek alapján a teljes remisszió szakaszában a herpesz jelei újra megjelennek. Az orvosok úgy vélik, hogy a hidrogén-peroxid hatásos a betegség kialakulásának kezdeti szakaszában.

Az orvos terápiája szájvíz használatát és vizes oldat lenyelését jelenti. A technika alkalmazása profilaxisként és vírusos betegség kezelésére engedélyezett. Véleménye szerint a hidrogén-peroxid katasztrofális hatást gyakorol a herpeszvírusra, ugyanakkor helyreállítja a bőr sérült területeit. Emellett a sejtek és szövetek további oxigénszemcsékkel vannak gazdagítva. Professzor úgy véli, hogy a hidrogén-peroxid kívülről és belsőleg megakadályozza a test elöregedését.

A gyógyszer gyógyászati ​​tulajdonságaiban. Neumyvakin meg volt győződve a gyulladás központjainak lokalizálásával kapcsolatos tapasztalatokról.

Az eredmény a betegség mértékétől függ. Ha az első megjelölések megjelennek, elegendő az anyag 7-10 napig történő felhasználása, és legfeljebb 30 előrehaladott állapotban.

Dr. IP Neumyvakin azt tanácsolja:

 • hidrogén-peroxidot használjon hígított formában;
 • az elkészített öblítő oldatot nem szabad tárolni;
 • az egészséges életmód vezetése: naponta gimnasztika, temperálás, friss levegőben járás;
 • kiegyensúlyozott és egészséges étkezés;
 • a legjobb eredmény elérése érdekében használjon öblítő peroxidot kívülről és belülről (intravénásan).

A gyógyszer alkalmazásának módszerei

A herpesz gyógyítása teljesen nem működik, csak a megnyilvánulás külső jeleit távolíthatja el. Külső használatra a terméket sajtolás, moxibúzió vagy öblítés formájában használják. Annak érdekében, hogy a gyulladásos folyamatot a vízben korábban vízben oldják. Beszéljünk részletesebben az egyes módszerekről.

maratás

A vírus egy kis területének jelenlétében a hatóanyagot pontosan alkalmazzuk. Használjon egy oldatba mártott pamut tampont, minden buborékfóliát használjon. Az eljárást napi 3-5 alkalommal végezzük.

Aspirin és peroxid

Ehhez szüksége van:

 • Acetil-szalicilsav - 1 db;
 • peroxid 3% - 1 tk.

Töltsük a tablettát porba, keverjük össze a második komponenssel. Naponta háromszor 10 percig gyapotszivacsot használjunk.

Mangán és peroxid

 • gyenge mangán oldat - 50 ml;
 • hígított peroxid - 1/4 csésze.

Ezután nedvesítse meg a gyapotszivacsot mindegyik oldatban, törölje a fájdalmas foltokat. Az eljárást naponta háromszor hajtják végre.

mosás

A lézió helyszíne meglehetősen nagy - használja a mosási módszert. A módszer lehetővé teszi a fertőzés eltávolítását, a halott szövet tisztítását. Keresi:

 • peroxid 3% - 5 ml;
 • desztillált víz - 25 ml;

A pamut alátét erősen nedves állapotban van. Várjon, amíg teljesen megszárad. Az eljárás végén, zsíros krémmel, vazelinnel, vírusellenes kenőccsel. A peroxid-kiütések helyes alkalmazásával 5-6 napon belül kerül sor, így a bőrön nem látható nyomok maradnak.

A Neumyvakin professzor módszerével tömörítse

Mi kell felkészülni egy tömörítésre:

 • peroxid 3% - 10 ml;
 • tiszta víz - 1/4 csésze.

Keverjük össze az összetevőket. Nedvesített pamut ruhával, rögzítse az érintett területet, rögzítse. Hagyja 5 percig, távolítsa el. Várjon, amíg meg nem szárad. Az eljárást naponta háromszor megismételjük, egészen a teljes helyreállításig.

öblítés

A herpesz szájüregében fontos, hogy megfelelő módon készítsünk egy vizes oldatot, figyelembe véve az arányokat. Ellenkező esetben a szájnyálkahártya égési sérülése biztosított. A megoldás pontos összetevői:

 • víz forralt - 200 ml;
 • peroxid 3% - 1 tk

Egy pohárban, alaposan keverjük össze. 5-7 percig öblítse le anélkül, hogy sietne. A kezelés módját naponta háromszor használják étkezés után 30 perc alatt.

táplálékfelvétel

A gyógyszerek megfelelő alkalmazása a betegség gyors felszámolásának kulcsa. Felhasználási rendszer:

 1. 30 ml vízben adjunk hozzá 1 csepp 3% -os peroxidot. Naponta 3-szor naponta, fél óráig étkezés előtt.
 2. 10 napon belül az adagot naponta 1 cseppre növeljük. Az idő végén egy 3 napos szünetet tartanak.
 3. A recepciót 10 cseppben végezzük, de nem csökkennek vagy csökkennek, 3 napig, majd 2 napig szünetet tartsunk. Folytassa a kezelést addig, amíg a betegség el nem tűnik.

Felnőttek esetében a maximális összeg 10 csepp, terhesség 3-4 év (rendkívüli óvatossággal). 3-5 év közötti gyermekeknél - 2 csepp, legfeljebb 10 - 3-5 csepp, legfeljebb 14 éves - 5-8. Fél órával étkezés előtt vegye be naponta 3 alkalommal.

Intravénás peroxid bevezetése I.V. Neumyvakin

Használjon 3% hidrogén-peroxidot, amelynek eltarthatósági ideje 15 nap, mivel a termék a legkevesebb ólmot tartalmaz. Az eljárást orvos felügyelete mellett kórházban kell elvégezni. A tanfolyam 14 nap. Az első héten 1 munkamenet két nap alatt, a második - egyszer 3 nap alatt.

Adagolás az első 7 napban - peroxid 2 ml, sóoldat 200 ml. A második hét alatt fokozatosan növelje az adagot 10 ml peroxidra és 200 ml nátrium-kloridra.

Ellenjavallatok

Vegye figyelembe a peroxidot a herpeszkiütés kezelésére szakemberrel való konzultáció után. Különös gonddal kell kezelni a kábítószer használatát, mivel az öngyógyítás komplikációkhoz vezet, súlyos következményekkel jár.

A gyógyszer alkalmazása szigorúan tilos a következő esetekben:

 1. Terhesség ideje. Spontán abortusz vagy korai születéskor fenyeget.
 2. Szoptatást. A tej összetétele megváltozik, ami hátrányosan befolyásolja a gyermek fejlődését.
 3. Egyéni intolerancia.
 4. A belső szervek átültetése, esetleg a szövetek elutasítása.
 5. Gyomor- és nyombélfekély, gastritis. A gyógyszer irritálja az emésztőrendszer nyálkahártyáját, ami krónikus betegség súlyosbodását idézi elő.

Mellékhatások

A természetes reakció az általános állapot romlása az organizmus mérgezésének megfigyelése miatt, mivel kezdődik a káros mikroflór eltávolítása. 3-4 nap elteltével a kellemetlen érzés eltűnik. A mellékhatások a következők:

 • fokozott gázkibocsátás;
 • émelygésérzés;
 • szédülés;
 • széklet, székrekedés;
 • gyors fáradtság;
 • improduktív köhögés;
 • bőrkiütés (nagyon ritka esetekben);
 • álmosság.

Ha a termék használatából származó kiütések megjelenését nem szabad eldobni. Ajánlatos kombinálni a külső használattal.

A kezelés hatékonysága

Azok a személyek, akik a kábítószert a herpesz kezelésére használják, pozitív és negatív visszajelzést adnak az eredményekről. Mindazonáltal mindenki egyetért azzal, hogy a herpeszkitörés hidrogén-peroxiddal való eltávolításának módja az élet új megközelítése.

Annak ellenére, hogy a vírusnak a szervezetből való megszüntetése örökre lehetetlen, de a kiütés, viszketés, fájdalom - egyszerű, olcsó anyag könnyedén eltávolítja. A legfontosabb az időben történő kezelés megkezdése, anélkül, hogy a betegséget súlyos formába hozná.

A hidrogénperoxid és a herpesz hatékony gyógymód, amely rövid idő alatt lehetővé teszi a kiütések kiszáradását, eltávolítva a betegség külső jeleit. A gyógyszer szedése mellett a szakértők azt ajánlják, hogy figyeljenek az egészségükre, megfelelő fogyasztásra és multivitamin fogyasztásra, megakadályozva a súlyosbodás kialakulását.