Nitrofungin

Nitrofungin Antiszeptikus és dezinfikáló, amikoris elnyomja az élesztő szaporodását, valamint más típusú kórokozók olyan betegségeket, mint trichophytosis és dermatomikózisok.

A készítményt főként folyadék vagy oldat formájában állítják elő, és a fő komponens a klór-nitro-fenol. A fő hatóanyag mellett a gyógyszer tartalmaz alkoholt is.

A gyógymód elsősorban a gomba kezelésére szolgál lábakon, kézen, lábakon, körmökön és más testrészeken.

Klinikai és farmakológiai csoport

Gombaellenes gyógyszer külső használatra.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Megengedett orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Nitrofungin a gyógyszertárakban? Az átlagár 350 rubel szinten van.

A kibocsátás és az összetétel formája

A nitrofungin alkoholos oldatban 1% -os szabadul fel külső kezelésre. A gyógyszer másik gyakori kereskedelmi neve a Nitrofungin Neo.

Farmakológiai hatás

A fő aktív gombaellenes anyag, a chlornitrophenol képes áthatolni a bőrfelület felső rétegeibe vagy a szögek keratinjába. Belép a kórokozó gombák sejtjeibe, és elpusztítja az ergoszterint, amely a mikroorganizmus falának fontos alapja. Ez gyengíti belülről és teljesen elpusztítja a nagy telepeket a betegség bármely szakaszában.

Gyakran előfordul, hogy a gombás megbetegedéseket más fertőző gyulladások kísérik, amelyek egy személy bőrén patogén mikroflórát képeznek. Ezért a Nitrofungin megoldása egyszerre több terápiás problémát is megoldhat, és tökéletesen elpusztíthatja a káros mikroorganizmusokat a mycosisban.

A Nitrofungin-oldat további pozitív tulajdonsága az a képesség, hogy gyorsan behatol a bőr felső rétegeibe, és egy bizonyos ideig felhalmozódik. A gyógyszer hosszú ideig tartós gombaellenes hatást fejthet ki a kezelés megszakítása után, a relapszus és az újbóli fertőzés ellen.

Használati utasítások

A nitrofungint orvosi vizsgálat után és helyesen diagnosztizálták. Ha a gyulladás oka a gomba, akkor ez a megoldás gyorsan megszabadul a betegség összes tüneteitől, és segít a betegség gyógyításában.

A használati utasítás a termék használatára utaló jeleket jelez:

A gombafertőzések (staphylococcus, streptococcus) kialakulásának megelőzése érdekében a Nitrofungin megelőző szerként használható. Még akkor is, ha a fertőzés már megtörtént, megsemmisíti a fertőzés fókuszát, megakadályozza a reprodukciót és elterjedhet az egészséges gombák területére.

Ellenjavallatok

Ez a gyógyszer nem alkalmas olyan betegek számára, akiknek fokozott érzékenysége, allergiája vagy abszolút intoleranciája van az összetevőinek szervezetében.

A gyermekeket és a terhes nőket orvosi tanácsadás után írják fel.

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

A terhesség alkalmazása csak olyan esetekben lehetséges, amikor az anya számára nyújtott potenciális előny meghaladja a magzat esetleges kockázatát.

A laktációs időszak alatt meg kell oldani a szoptatást.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasítás szerint a Nitrofungin külső használatra készült. Az oldatot 2-3 nap / nap dózisban az érintett bőrön lévő pamut törlőkendővel kell bevenni. A terápiát a betegség manifesztációinak eltűnéséig folytatják. A megismétlődés megelőzése érdekében az oldatot hetente 2-3 alkalommal használják 4-6 héten keresztül.

Az oldat megelõzésére hetente 1-2 alkalommal 4 hétig.

Mellékhatások

Nitrofungin Neo használata esetén a kezelt felületek sárga vagy zöldes színűek. Tekintettel arra, hogy a gyógyszer gyártott alkohol hozzáadásával, kifejtheti a helyi irritáló hatás (bőr pír, szorítás, égő érzés, viszketés), ezek az érzések gyakran lokalizált oldalak, eszközök alkalmazása.

Az utasítás tartalmazza az allergiás reakciók vagy fotodermitisz megjelenésének lehetőségét (amikor a kezelt felületek közvetlen napfénybe kerülnek).

túladagolás

Külső alkalmazás esetén nincs megbízható információ a túladagolásról. Ha a gyógyszer egészséges bőrfelületeken van, vízzel kell mosni, törölközővel szárítani és bármilyen növényi olajat alkalmazni.

Amikor a gyógyszer oldata behatol (véletlen vétel), a következő reakciók fordulnak elő:

 • depresszió;
 • cyanosis;
 • acidózis;
 • émelygésérzés;
 • hasmenés;
 • hányás;
 • túlzott izzadás;
 • hemolízis;
 • fokozott izgalom;
 • a vizelet zölden festődik.

Ha a megoldást véletlenül beveszik, ajánlatos a méregtelenítést a lehető leghamarabb elkezdeni. A sürgős és kötelező gyomormosás a növényi olajjal, aktivált szén és egyéb szorbensek vétele.

Különleges utasítások

Súlyos irritáló hatás esetén vízzel hígított oldat (1: 1) használható napi használatra.

A gyógyszerrel kezelt bőrterületeket ne tegye ki napfénynek.

Kábítószer kölcsönhatások

Ha a kezelt felületek pH-értéke nő, kölcsönhatásba lép a biológiai folyadékokkal és más szerves anyagokkal, a gyógyszer hatékonysága csökken.

Vélemények

Vettünk néhány véleményt azokról az embereknek, akik a Nitrofungint használják:

 1. Alla. Sokféle dolgot kipróbáltam a gombából, és arra a következtetésre jutottam, hogy a nitrofungin az optimális gyógymód, különösen a lábujjak közötti kezelésre. Ez nem költséges és hatékony megoldás a körömgombák számára. Jobban enni, de sokkal drágább.
 2. Irina. Kezeltem a gombát az ujjak között. Mondanom kell, hogy undorító dolog. Nyilvánvalóan a fitness után jelent meg, többet a semmiből. Nitrofungint injekcióztam az én pálcikámkal, és a gomba az ujjaim közé került! De sokáig nem tudsz izzadni.
 3. Jeanne. A medencében felemeltem a köröm gombáját és a lábizomot. A kezdő dermatológus kinevezett vagy kinevezett nekem nitrofungint. Egy nap alatt háromszor alkalmazta a lábát és a körmét. Ebben az időben szinte semmi sem változott. A hatás gyenge, gondosan kell alkalmazni, mivel festeni fogja a körmöket és a bőr körme köré. Nyáron nem fogsz nyílt cipőben járni. A javítások nem észleltek, még egy kis viszketés sem távolítható el.

analógok

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Nitrofungin Teva;
 • Nichlophena oldat 1%.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

Tárolja + 10... 25 ° C hőmérsékleten, fénytől védve, gyermekektől elzárva. Felhasználhatósági időtartam - 5 év.

NITROFUNGIN

◊ Megoldás külső használatra 1% átlátszó, sárga, zöld-sárga, etanol szagával.

Segédanyagok: etanol 96% - 11,2 g, trietilénglikol - 2,5 g, tisztított víz - legfeljebb 25 ml.

25 ml - palackok sötét üvegből (1) - doboz kartonból.

Gombaellenes szer. 0,0001% -os oldatkoncentrációnál Microsporum canis, Trichophyton gypseum; 0,0007% koncentrációban gátolja a Candida albicans növekedését; amikor a hatóanyag mennyisége 0,003% -ra emelkedik, fungicid hatással rendelkezik.

Magasabb koncentrációban antibakteriális hatást fejt ki gram-pozitív és gram-negatív baktériumok ellen.

Gombás bőrelváltozások:

- a külső hallójárat gombás betegségei.

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Külsőleg. Az oldatot az érintett bőrre 2-3 nap / nap dózisú pamut törlőkendővel alkalmazzák. A kezelés a betegség klinikai megnyilvánulásainak eltűnéséig folytatódik.

mert megakadályozza a visszaesést az oldatot 4-6 héten át hetente 2-3 alkalommal alkalmazzák.

C Annak érdekében, hogy Az oldatot hetente 1-2 alkalommal alkalmazzuk 4 hétig.

Helyi irritáló hatás, fotodermitisz, allergiás reakciók.

Súlyos irritáló hatás esetén vízzel hígított oldat (1: 1) használható napi használatra.

A gyógyszerrel kezelt bőrterületeket ne tegye ki napfénynek.

A terhesség alkalmazása csak olyan esetekben lehetséges, amikor az anya számára nyújtott potenciális előny meghaladja a magzat esetleges kockázatát.

A laktációs időszak alatt meg kell oldani a szoptatást.

Tárolja 10 ° C és 25 ° C közötti hőmérsékleten, fénytől védve, gyermekektől elzárva. Felhasználhatósági időtartam - 5 év. Ne használja a lejárati dátumot követően.

Nitrofungin

A leírás aktuális 2014/08/12

 • Latin név: Nitrofungin
 • ATX kód: D01AE
 • Hatóanyag: Chlornitrofenol (Chlornitrophenol)
 • Gyártó: Ivex Pharmaceuticals, Cseh Köztársaság; Teva Czech Industries, Cseh Köztársaság; TEVA Pharmaceuticals Industries, Izrael

struktúra

100 ml hatóanyag-készítmény összetételében hlornitrofenola - 1 gramm + segédösszetevők (etanol 96%, víz trietilénglikol).

A kibocsátás formája

A hatóanyagot tiszta megoldásként szabadítják fel külső használatra. Szín: sárga vagy sárga zöld színnel. A folyadéknak van egy speciális illata az etil-alkoholnak. 25 ml-es palackokban.

Farmakológiai hatás

Gombaellenes.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Hatóanyag hlornitrofenol - származék undecilénsav, van fungicid hatás. Elfojtja az alapvető funkciókat Gram-pozitív és gramm szervezetekre. Különösen Microsporum canis, Candida albicans, a Trichophyton gypseum, Proteus vulgaris és Pseudomonas aeruginosa.

A gyógyszer nem hatol be a szisztémás véráramba.

Használati utasítások

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Nitrofungin?

Mi mást? A gyógyszert a külső hallójárat gombás betegségeinek kezelésére használják.

Ellenjavallatok

A gyógyszer alkalmazása ellenjavallt allergia a készítmény egyes összetevőire.

Mellékhatások

A kezelt bőr esetleges égése és szárítása, fotodermit, allergia a bőrön.

Nitrofungin utasítás (Módszer és adagolás)

A gyógyszert felnőtteknek és 15 éves korú gyermekeknek lehet előírni.

A Nitrofungin használatára vonatkozó utasítások szerint a bőr érintett területeit kezeljük, vagy a füleket naponta 2-3 alkalommal temessük el. A terméket nem hígítjuk, nem alkalmazzuk pontosan, vagy dörzsöljük a bőrt.

A betegség tüneteinek eltűnése után egy hónapon belül a gyógyszert preventív szerként hetente 1-2 alkalommal, napi 2-3 alkalommal alkalmazzák.

Általában az oldatot nem hígítjuk, de ha erős irritáció van, vagy ha szükséges, a folyadékot vízzel hígíthatjuk (egyenként).

túladagolás

Ha a termék egészséges bőrfelületeken van, az érintett területet vízzel kell mosni és rá kell itatni a növényre vagy eukaliptuszolaj.

Amikor az alapok behatolnak a GI van hányinger, hasmenés, hányás, izzadás, intenzív izgalom, fokozatosan ájuláshoz vezet. Néha ott van acidózis, a központi idegrendszeri és kardiovaszkuláris rendszerek csökkenése. Jellemző a zöld színű vizelet színe. Ha nem segít időben, akkor lehetséges tüdőödéma, szívizominfarktus, károsítja a májat és a veséket.

Terápia: a gyomor mosása olívaolaj vagy egyéb növényi olaj oldattal, véve enterosorbents. Nem ajánlatos a hányást mesterségesen előidézni. hatékony kényszeres diurézis.

kölcsönhatás

Amikor növekszik pH kezelt felületek, kölcsönhatás a biológiai folyadékokkal és más szerves anyagokkal, a hatóanyag hatékonysága csökken.

Eladási feltételek

A készítményt recept nélkül lehet kiadni.

Tárolási feltételek

Tartsa távol gyermekektől. Hűvös, sötét helyen tárolja.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

A terméket nem szabad a fülekbe helyezni, ha timpan membrán megsérült.

Ne használjon nyálkahártyákat.

Az oldattal kezelt helyeket védeni kell a közvetlen napfénytől.

Ha a kezelés kezdetét követő három napon belül a javítás nem javul, konzultáljon orvosával.

analógok

A gyógyszer analógjai: Amorolak, Lamisil, Lamisil Uno Lamikon Dermgel, Lamifen, Mikolak, Mikofin, szalicilsav, Terbizil, Fungoterbin, Exoderil, Terbinorm, Ekzifin, Nitrofungin Neo mikoseptin, Lamifast, Plus Keto.

Terhesség és laktáció

Ha terhesség alatt és szoptatás alatt kell szednie, konzultálnia kell orvosával és értékelnie kell az ártalom-haszon arányt.

Kerülje a kapcsolatot kisgyermekekkel.

Vélemények a (z) Nitrofungin

A megoldásokra vonatkozó vélemények jóak. Gyakran használják gombás betegségek, az emberek és az állatok kezelésére. A fórumokon sok jó vélemény a Nitrofungin a köröm gomba. Sok beteg számára a gyógyszer segített megbirkózni a rózsaszín fosztogatással. Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fogadás megkezdése nélkül ne szakítson szakemberrel.

Ár Nitrofungin, hol vásárolni

A Nitrofungin ára körülbelül 50 rubel / palack, 25 ml kapacitással.

Nitrofungin: használati utasítás

Nitrofungin - hatékony eszköz különböző típusú mycosis kezelésére, megfosztva bizonyos fül-és torokbetegségekkel. A gyógyszer megfizethető, könnyen használható és biztonságos.

A nitrofungin alkalmazások széles köre van

Forma felszabadulás és összetétel Nitrofungin

Nitrofungin, a latin név Nitrofungin, gerinctelen oldat külső használatra.

Összetétel és kibocsátás formája:

 1. Nitrofungin Teva. A gyógyszer 1 ml-ében 10 mg hatóanyag - klór-nitro-fenol. További összetevők: alkohol, tisztított víz, trietilénglikol. Az oldat különféle szagú etanollal rendelkezik, 25 ml sötét üvegben.
 2. Nitrofungin Neo. A fő hatóanyag a tridecanamin-undecilénát, a gyógyszer 1 ml-ében 4, 4 mg ezen elem. Az alkohol jellegzetes illatú oldatát 25 ml-es sötét üvegtartályba csomagolják, a spray egy műanyag tasak, 30 ml-es spray-vel.
A gyógyszerek azonos terápiás hatást fejtenek ki, mivel a hatóanyag mindkét esetben az undecilénsav származékaira utal.

A kábítószerek különböznek a megoldás színében:

 • A Nitrofungin Teva sárga vagy sárgás-zöld színű, foltozhatja a körmöket és a bőrt;
 • Nitrofungin Neo - átlátszó folyadék, nem hagy nyomokat.

Annak érdekében, hogy a gyógyszertárban ne szerezzen hamisított terméket, először megtekintheti az eredeti gyógyszerkészítmények fényképét a szakosodott gyógyszerészeti weboldalakon. Minden gyógyszeres csomag részletes leírással rendelkezik, ahol minden szükséges információ megjelölve van.

A Nitrofungin Neo tiszta folyadék formájában kapható

Nitrofungin Teva csomagolás

Ár és analógia

Mennyibe kerül a Nitrofungin? A megoldás átlagos költsége 270-300 rubel, a készítmény analógokat tartalmaz a hatóanyag és a terápiás hatás szempontjából. A gyógyszer vény nélkül kapható egy gyógyszertárban.

Orosz, olcsóbb analóg - Nichlofen, tartalmaz klór-nitro-fenolt, hasonló a Nitrofungin indikációkhoz és ellenjavallatokhoz. 30 ml-es injekciós üvegekben készült. Az átlagár 120-140 rubel.

Nitrofungin

A nitrofungin egy gombaellenes szer helyi oldathoz való oldat formájában. A hatóanyag a klór-nitro-fenol.

Kémiai összetétele révén ez az anyag az undecilénsav származéka. Külső alkalmazásával antiszeptikus és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, és gyorsan elnyomja a patogén mikroflóra növekedését. A gyógyszer egyaránt fungicid és fungisztatikus hatással bír.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok hogyan írják le a Nitrofungint, beleértve a gyógyszertárakra vonatkozó használati utasításokat, analógokat és árakat. Azok a személyek, akik már használtak Nitrofungint, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A nitrofungin egy sárga vagy sárga-zöld színű 1% -os alkoholtartalmú oldat, 25 ml-es injekciós üvegekben történő külső használatra.

 • 100 ml klórtrofenol-1 gramm hatóanyagot tartalmazó készítmény + segédkomponensek (96% -os etanol, víz, trietilénglikol) összetétele.

Klinikai-farmakológiai csoport: gombaellenes gyógyszer külső használatra.

Mi segít a Nitrofungin alkalmazásában?

A beteg jelenlétére javallott:

 1. candidiasis;
 2. ótvar;
 3. trihofitii;
 4. sportoló;
 5. Külső hallójárat mycosis;
 6. Mykotikus ekcéma.

A Nitrofungin hatóanyagot felnőttek és 15 év feletti gyermekek használják.

Farmakológiai hatás

A találmány egy utasítást Nitrofungin oldatot koncentrációban 0,0001%, gátolja a az ilyen organizmusok növekedését például Microsporum canis és Trichophyton gypseum, és koncentrációban 0,0007% Candida albicans kifejlődését megelőzi. A hatóanyag koncentrációja az oldatban (0,003%), fungicid és fungisztatikus aktivitással rendelkezik.

Még nagyobb koncentrációk antibakteriális aktivitást mutatnak Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokkal szemben. Ezen ágens alkalmazása szintén hatásos a dermatomycosis kezelésére.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a Nitrofungin oldatot kívülről kell alkalmazni. A gyapotszöveten lévő oldatot naponta kétszer vagy háromszor kell alkalmazni az érintett bőrfelületre. A kezelés időtartama addig tart, amíg a betegség klinikai tünetei teljesen eltűnnek.

 • A relapszus elkerülése érdekében a Nitrofungin oldatot hetente háromszor 4-6 héten kell alkalmazni.

A megelőzéshez a megoldást hetente kétszer kell alkalmazni 1 hónapig.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Milyen gyorsan normalizálják az artériás nyomást 40 év után? A recept egyszerű, írja le.

Belefáradt a nyálkahártyákba? Van kiút! Néhány napon belül gyógyítható otthon, szükség van rá.

A férgek jelenléte azt mondja, hogy az SMELL a szájról van! Naponta egyszer, csepp vizet inni.

Ellenjavallatok

Mint minden gyógyszer esetében, vannak korlátozások is a használatára. A nitrofungint a következő esetekben nem írják elő:

 • A gyógyszerkomponensek túlérzékenysége és egyéni intoleranciája;
 • Gyermekkor (legfeljebb 2 év)
 • Allergiás körülmények;
 • A terhesség és a szoptatás időtartama.

A gyógyszer alkalmazását megelőzően kis mennyiségű oldatot kell alkalmazni a könyökén és a láb lábán, hogy elkerülhető legyen a túlérzékenység.

Mellékhatások

Nitrofungin készítmény kiválthatják a fejlesztés a következő oldalon reakciókat, különösen a helyi megnyilvánulásai jelenhetnek bőrirritációt és égő is, nem kizárt némi duzzanat, ezen kívül van fény eredetű (a bőr fokozott érzékenysége az UV sugárzás).

Továbbá, a használata a megoldás allergiás reakciókat okozhat csatlakozást szisztémás jellegű, például, a páciens csalánkiütés, duzzanat nem kizárt, valamint bőrpír.

Analógok Nitrofungin

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Nitrofungin Teva;
 • Nichlophena oldat 1%.

Figyelem: az analógok használatát meg kell állapodni a kezelőorvosnál.

A NITROFUNGIN átlagára, a gyógyszertárak megoldására (Moszkva) 280 rubel.

Nitrofungin: használati utasítás, indikációk, felülvizsgálatok és analógok

Nitrofungin - gombaellenes gyógyszer helyileg alkalmazható. Hatóanyaga a klór-nitro-fenol. Az aktív hatóanyagot a gyógyszer jellemzi fungisztatikus, fertőtlenítő és antiszeptikus hatását, és ezáltal lehangoló ágensnek van kifejezettebb aktivitása Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumok és mycobaktériumok, és az is megáll a növekedés és a fejlődés bizonyos típusú gombák.

0,0001% -os oldat koncentrációnál a klór-nitro-fenol gátolja a Microsporum canis, Trichophyton gypseum növekedését; 0,0007% koncentrációban gátolja a Candida albicans növekedését; amikor a hatóanyag mennyisége 0,003% -ra emelkedik, fungicid hatással rendelkezik. Magasabb koncentrációban antibakteriális hatást fejt ki gram-pozitív és gram-negatív baktériumok ellen.

Nitrofungin és Nitrofungin neo (fotó)

A nitrofungin egy 1% -os oldat, amelynek szaga az etanol (alkohol) és a sárga (sárgászöld) árnyalata. A készítmény 1 ml-ében a fő hatóanyag - 10 mg 2-klór-4-nitro-fenol. Egy üveg barna üveg kapacitása 25 ml. A készlet tartalmaz egy csepegtetőt és egy burkolatot a kezdeti nyitási vezérléssel. Más dózisformák, legyen az cseppek, tabletták, spray vagy kenőcs, nem léteznek.

Indikációk Nitrofungin

 • epidermomikózis
 • Trichophytosis (parazita gombás betegségek)
 • Epidermofitikumok (fonalas parazita gombák által okozott bőrbetegségek)
 • candidiasis
 • Külső hallócsatorna mikózisa
 • Mykotikus ekcéma
 • rubrofitii
 • Atópiás dermatitis
 • Bőrkiütés gyermekeknél
 • Hímnemű hajhullás
 • Onychomycosis (körömlemez gombája)

A megelőzés érdekében a Nitrofungin-ot a staphylococcus és streptococcus superinfections megelőzésére írják fel. Az is hatékony, ha a fertőzés már megtörtént.

Hatása alatt a gyógyszer Nitrofungin oldatot felvisszük az érintett területeken, a normál állapotban a bőr, keresztülhalad peeling, viszketés, kiütések eltűnnek, valamint egyéb kóros elváltozásokat.

Használati utasítás Nitrofungin, dózis

A gyógyszert külsőleg használják. A felnőttek és a gyermekek 2 éves megoldás után az érintett bőrre nyolc vagy tizenkét órát (leggyakrabban reggel és este) alkalmaztak a betegség tüneteinek eltűnéséig.

A megoldást a bőr problematikájára a napi 2-3 alkalommal pamut törlővel alkalmazzák. A kezelés a betegség klinikai megnyilvánulásainak eltűnéséig folytatódik.

A megismétlődés elkerülése érdekében az oldatot 4-6 héten át hetente 2-3 alkalommal alkalmazzák. Az oldat megelõzésére hetente 1-2 alkalommal 4 hétig.

Alkalmazási jellemzők

Ha a dobhártya megsérül, a terméket nem szabad csöpögni a fülbe.

Ne alkalmazza a hatóanyagot a nyálkahártyákra.

Az oldattal kezelt helyeket védeni kell a közvetlen napfénytől.

Ha a gyógyszerrel való kezelés megkezdése után három napon belül nem tapasztalható javulás a bőr állapotában, akkor konzultálnia kell a kezelőorvosval.

Ne alkalmazza 2 évnél fiatalabb gyermekeknél. A kérelem benyújtása előtt kötelező a gyermekgyógyászati ​​konzultáció.

Mellékhatások Nitrofungin

A gyógyszer külső alkalmazása a helyi bőrirritációk formájában okozhat mellékhatásokat, és növeli a fényérzékenységet.
Néhány beteg felülvizsgálatát Nitrofungine jegyezni a mellékhatások formájában különféle allergiás reakciók, kiütések, irritáció, hámlás, megnövekedett szárazság és bőrviszketés.

A nitrofungin világos sárga színű foltot tartalmaz.

Ha az irritáció jelei jelentkeznek, az érintett területek kenésére az 1: 1 arányban vízzel hígított Nitrofungin-t adják át.

túladagolás

Külső alkalmazás esetén nincs megbízható információ a túladagolásról.

Ha a gyógyszer egészséges bőrfelületeken van, vízzel kell mosni, törölközővel szárítani és bármilyen növényi olajat alkalmazni.

Amikor a gyógyszer oldata behatol (véletlen vétel), a következő reakciók fordulnak elő:

 • émelygésérzés;
 • hasmenés;
 • hányás;
 • túlzott izzadás;
 • hemolízis;
 • depresszió;
 • cyanosis;
 • acidózis;
 • fokozott izgalom;
 • a vizelet zölden festődik.

Ha a megoldást véletlenül beveszik, ajánlatos a méregtelenítést a lehető leghamarabb elkezdeni. A sürgős és kötelező gyomormosás a növényi olajjal, aktivált szén és egyéb szorbensek vétele.

Ellenjavallatok Nitrofungin

 • A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.
 • A bőrre túlérzékenység.
 • A nitrofungin terhesség alatt ellenjavallt.
 • A szoptató asszonynak tanácsot kell kérnie az orvostól, kivéve a fülbe helyezett gyógyszer befecskendezésének eseteit, a szoptatás abbahagyásának kérdése alapján döntenek.

Analógok Nitrofungin, lista

A szervezetre gyakorolt ​​hatáshoz hasonló gyógyszerek, jelzések és farmakológiai feladatok a következőkre vonatkoznak:

 • Lamikon,
 • Amorolak,
 • Lamisil,
 • Dermgel,
 • Keto plus,
 • Exkluzív Deoforte,
 • Ifenek,
 • Kanespor,
 • Lotseril,
 • A terbinafin-HF,
 • Itrazol.

Használati utasítás Nitrofungin, az analógok ára és felülvizsgálata nem érvényes - a termék cseréjekor speciális konzultációt kell igénybe venni. Talán a dózisok korrigálása, a mellékhatások tisztázása és más mutatók. A Nitrofungin oldat külső alkalmazása előtt a betegnek először konzultálnia kell egy szakemberrel a diagnózis megerősítéséhez.

Nitrofungin: használati utasítás

A nitrofungin egy külső gombaellenes gyógyszer. A készítmény egy oldat, amely használható ilyen gombás fertőzések a bőr, mint rubrofitii, trichophytosis, bőr Candida, Jock viszket, tinea pedis, valamint gombás fertőzések a külső hallójárat.

Latin név: Nitrofungin.

A gyógyszer hatóanyagai: Chlornitrofenol.

A gyógyszergyártó: AIVEX Pharmaceuticals, Cseh Köztársaság.

struktúra

1 ml nitrofungin oldat 10 mg hatóanyagot - klór-nitro-fenolt tartalmaz. 1 palackban 250 mg hatóanyagot tartalmaz chlornitrophenol.

Segédanyagokként: 25 ml tisztított víz, 2,5 g trietilénglikol, 11,2 g etanol, 96%.

A kibocsátás formája

Nitrofungin 1% -os oldat formájában oldódik külső használatra. Az oldat tiszta, sárga vagy sárga-zöld színű, jellegzetes etanolos illata van.

A Nitrofungin 25 ml-es oldatát sötét üvegpalackban állítják elő. A palackot önzáró fedéllel lezárják az első boncolás vezérlésével. 1 kartonpapírban 1 ilyen palack és 1 utasítás van.

A gyógyszer terápiás hatása

A nitrofungin-oldat lokális szinten kifejezett gombaellenes hatást fejt ki.

Farmakokinetika és farmakodinamika

Nitrofungin oldat 0,0001% koncentrációban képes elnyomni a Trichophyton gypseum és a Microsporum canis növekedését. A 0,0007% -os koncentrációjú gyógyszer képes elnyomni a Candida albicans-ot. Ha a hatóanyag koncentrációja elérte a 0,003% -ot, a gyógyszer Nitrofungin fungicid hatású. Magasabb koncentrációknál a Nitrofungin készítmény bakteriális hatást mutat Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumok ellen.

A farmakokinetikájára vonatkozó adatok hiányoznak, a Nitrofungin oldat helyi szinten működik.

A drog kinevezése

A nitrofungin oldat gombás bőrelváltozások kezelésére javallt:

 • a bőr candidiasis;
 • lágyékos epidermofit;
 • rubrofitii;
 • trihofitii;
 • láb mycoses;
 • a külső hallócsatorna gombás betegségei.

ellenjavallatok a gyógyszer

Nitrofungin oldatot nem írnak elő, ha a betegnek a gyógyszer fő aktív és segédkomponensei egyéni intoleranciája van.

A Nitrofungint gondosan el kell írni a terhesség és a szoptatás ideje alatt, és csak akkor, ha az anya előnyei meghaladják a gyermek kockázatait.

Használati utasítások

Nitrofungin oldatot alkalmaznak kívülről. A gyapotszöveten lévő oldatot naponta kétszer vagy háromszor kell alkalmazni az érintett bőrfelületre. A kezelés időtartama addig tart, amíg a betegség klinikai tünetei teljesen eltűnnek.

A relapszus elkerülése érdekében a Nitrofungin oldatot hetente háromszor 4-6 héten kell alkalmazni.

A megelőzéshez a megoldást hetente kétszer kell alkalmazni 1 hónapig.

Figyelmeztetések és ajánlások

Súlyos kibocsátás esetén napi használatban vízzel hígított oldat 1: 1 arányban megengedett.

Nitrofungin bőrrel kezelt területeken nem ajánlott közvetlen napsugárzásnak kitett tárgyakat.

A nyálkahártyákat Nitrofungin oldattal nem szabad kezelni.

A nitrofungin nem megengedett a fülbe ásni, ha a mellkas membránja károsodik.

Ha az állapot a Nitrofungin-kezelés megkezdése után három nap múlva nem javul, akkor tanácsot kérjen orvosától.

Ha a Nitrofungint egy szoptató anyagra szedik szoptatás alatt, javasoljuk, hogy a terápiás időszak alatt döntsön a szoptatás abbahagyásáról.

Mellékhatások

A Nitrofungint általában a betegek nagyon jól tolerálják. A Nitrofungin oldat terápia során azonban mellékhatásokat figyeltek meg:

 • égő;
 • fotodermit;
 • a bőr kiszáradása a kezelési helyen;
 • irritáció és egyéb allergiás tünetek a bőrön.

A mellékhatások bármely megnyilvánulásához szakemberrel kell konzultálni.

A gyógyszer túladagolása

Ha a Nitrofungin oldat az egészségtelen bőrterületen van, akkor tiszta vízzel kell lemosni, eukaliptusz vajas növényi olaj alkalmazásával.

Szembe jutás esetén Nitrofungin megoldás a tápcsatorna figyelhető hányás, izzadás, hányinger, hasmenés, súlyos izgalom ami simán mozognak ájulás. Bizonyos esetekben az acidózis, a központi idegrendszer és a szív-és érrendszeri rendellenességek elnyomása volt megfigyelhető. Amikor a megoldás megütötte a vizeletet, egy jellegzetes zöldes színt kapott. Ha az érintkezés időtartama nem belülről Nitrofungina orvosi ellátás, lehetséges szívinfarktus, tüdőödéma, sérülés és hibás működés a vesék és a máj.

Terápia túladagolás esetén: a Nitrofungin belsejében történő bevétele során a gyomrot növényi olaj (például olívaolaj) oldattal kell mosni. Mosás után aktív szén vagy egyéb enteroszorbens szükséges. Erősen ajánlott, hogy mesterséges módszerrel ne hánytasson. Ebben az esetben a kényszeres diurézis hatásos.

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

A Nitrofungin és más gyógyszerek kölcsönhatását még nem vizsgálták. Mivel a Nitrofungin hatóanyagot kívülről alkalmazzák, a hatóanyagnak a teljes véráramba történő bevétele rendkívül jelentéktelen. Elméletileg a Nitrofungin kombinálható más gyógyszerekhez belső használatra, külső gyógyszerekkel kezelt gyógyszerek esetén a bőr felszínén történő alkalmazásra ajánlott több órán át tartó szünetet tartani.

Tárolási feltételek

A nitrofungin oldatot sötét helyen, zárt tartályokban és a gyermekek hozzáférésétől távol kell tárolni. A tárolási hőmérsékletnek 10-25 ° C-on kell lennie.

A Nitrofungin oldat eltarthatósága 5 év.

analógok

A terápiás hatás analógjai:

Átlagár

Nitrofungin oldat külső használatra 1% 25 ml - 280 rubel.

"Nitrofungin" a körömgomból: áttekintés, összetétel, használati utasítás, analógok

A "Nitrofungin Neo" olyan megoldás, amelyet külsőleg alkalmaznak a gombafertőzés leküzdésére. Kétségtelen előnye az alacsony ár és így a hatékonyság, mivel az adott eszköz megérdemelt népszerűségnek örvend.

A "Nitrofungin" gyógyszer lehetővé teszi a már megjelent gomba megszüntetését, valamint a káros spórák semlegesítését, ami elnyomja a közeli helyek további szaporodását és szennyeződését.

Az onokomikózis, azaz a körömgumik kezelése nagyon fontos a gyógyszerhez való gyors expozíció. Ennek köszönhetően lehetőség van a szegezőlemez már érintett területeinek eltávolítására, a szomszédos körmök érintése nélkül. Mivel az aktív komponens a klór-nitro-fenol. Ezt erősíti meg a Nitrofungin-hoz mellékelt utasítás is.

Továbbá az ágensnek antibakteriális hatása van, amely nem teszi lehetővé a másodlagos fertőzésnek a gombahoz való csatolását. A bakteriális fertőzés növelheti a lemez károsodását, és felgyorsíthatja annak fejlődését, de a gyógyszer segít a gyógyulás közelebb hozásában és elősegíti a sebgyógyulást.

Meg kell jegyezni, hogy nemcsak a körömgomba kezelésére használják, hanem a fülcsatornák és fülek fertőzéseinek kezelésében is. Mi a Nitrofungin készítmény a körömgombából?

A kibocsátás és az összetétel formája

A gyógyszer sárga színű oldat és kenőcs formájában kapható. Ezt a gyógyszert recept nélkül adják fel, öt évig tárolható. Egy palack huszonöt milliliter oldatot tartalmaz. A gyógyszer nem használható az érvényességének lejárati idejét követően, mivel ebben az esetben a vegyületek negatívan befolyásolják a beteg szervezetét.

A készítmény egy aktív komponenst - 2-klór-4-nitro-fenolt tartalmaz. A segédelemek trietilénglikol, etanol, 90% koncentrációban és tisztított víz.

Használati utasítások

A "Nitrofungin" a szögek gombairól, az értékelés szerint, akkor használatos, ha a betegnek olyan betegségei vannak, mint:

- a gomba jellegű hallójárat veresége;

„Nitrofungin Neo” hatékonynak bizonyultak különböző típusaival szemben gombás fertőzés, és ezért megérdemelte bőrgyógyászok minősítette azt az egyik alapvető a gombás fertőzések kezelésére. Gyakran előfordul, hogy ezt a gyógyszert megelőző célokra is alkalmazzák gombás és staphylococcus betegségek ellen.

Hogyan alkalmazzuk a Nitrofungint a körömgomból?

kérelem

A gyógyszer alkalmazásához gyapotszivacsot kell készíteni, meríteni kell egy oldatban, és óvatosan kell eljárnia az érintett területre. Ezt az eszközt leginkább a nap folyamán többször használják. Folytassa a kurzust addig, amíg a betegség tünetei teljesen eltűnnek. A megismétlődés megakadályozása érdekében a "Nitrofungin" megoldást a körömgomból a vélemények szerint még akkor is fel kell használni, ha a fertőzés jeleit megszüntették, legfeljebb hat hétig. Ebből a célból egy vagy két nap után naponta egyszer alkalmazható. Megelőző intézkedésként a megoldást háromnaponta alkalmazzák a hónap folyamán.

A terápiás folyamat felgyorsítása érdekében fel kell venni a kapcsolatot egy bőrgyógyászattal, aki teljes körű egyéni elbánást fog kiadni. Ha a betegnek körömgomba van diagnosztizálva, előzetes előkészítő eljárásra van szükség. Ebből a célból, az érintett körmök mikroorganizmusok átitatott meleg vízben körülbelül tizenöt percig, majd egy speciális lehúzó réteget eliminálódik az érintett területen. Ebben az esetben nagyon óvatosan kell eljárni, hogy elkerülje a szomszédos szövetek károsodását. Szükséges továbbá a ruhák és felületek napi fertőtlenítése, amellyel az érintett területek érintkezésbe kerülnek. Ez megerősíti a Nitrofungin utasításait.

Érdemes megjegyezni, hogy a feldolgozás végrehajtásához használt pamut törlők többször nem használhatók. Ebben az eljárásban meg kell akadályozni az érintetlen területek érintkezését egészséges körmökkel is, mivel az ilyen típusú káros mikroorganizmusok nagyon gyorsan szaporodhatnak.

Ha a fülcsatorna sérült, a gyógyszert a fülbe temették. Ehhez két vagy három alkalommal egy csepp fülenként naponta elegendő. A Nitrofungin alkalmazása előtt először vegye fel a kapcsolatot orvosával.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A "Nitrofungin" gyógyszer a köröm gombájáról, a vizsgálatok szerint, ellenjavallt a beteg jelenlétében:

- legfeljebb két évig;

- allergiás reakciók az összetevőkre.

A laktáció idején és a terhesség alatt ezt az anyagot nagyon ritkán alkalmazzák. Ahhoz, hogy ezt a betegcsoportot kezelje, konzultálnia kell egy szakemberrel, aki objektív értékelést fog adni a lehetséges kockázatokról és előnyökről.

A "Nitrofungin" (kenőcs és oldat) alkalmazásakor olyan tünetek, mint:

- bőr allergiás reakciók.

Ha a gyógyszer belép az epidermis egészséges részébe, azt eukaliptusz olajjal, majd folyó vízzel kell eltávolítani. Ha a gyógyszer behatolt az emésztőrendszerbe, a beteg hányingerrel járhat hasmenéssel és hányással, valamint súlyos ébrenlétben. Ebben a helyzetben tünetekkel kell kezelnie, azaz a gyomor mosásához.

Néhány irányban

Ha az ingerlő hatás a gyógyszer mindennapos használatának eredményeként jelentkezik, vízzel egy-egy arányban hígított oldatot lehet használni. Ezenkívül a bőrrel kezelt területeket nem szabad napsugárzásnak kiütni.

Nitrofungin a körömgomból: analógok

Ha a páciensnek nyilvánvaló ellenjavallása van, a szakorvos választhat olyan gyógyszereket, amelyek ugyanolyan hatást fejtenek ki, de eltérnek a csökkent szisztémás hatásoktól. "Nitrofungin" van ilyen analógok mint "Lamikon", "Itrazop", "Deo Eksipal Forte", "Ifenek", "Lotseril" "terbinafin", "Kanespor". Mindegyikük hasonló a farmakológiai jellemzőiben és összetételében, azonban az árkülönbségek jelentősek lehetnek.

A fő hatóanyag szerkezeti analógja 1% koncentrációjú "Nichlofena solution", valamint a "Nitrofungin Teva".

Jelenleg a gyógyszertárakban nincsenek pontos analógok azonos összetételű, de a különböző gombaellenes szerek egészen lenyűgöző mindkét hatóanyagot, valamint az ár jellemzők. Ha a páciens a gyógyszer folyékony formájának elsőbbségi alkalmazása mellett megvásárolhatja a Clotrimazole oldatot. Egy 15 milliliteres térfogatú palack százötven rubel. A legolcsóbb helyettesítő a terbinafin kenőcs (körülbelül nyolcvan rubel).

Nitrofungin a körömgomból: ár

A gyógyszer olcsó. Átlagosan 80 rubelre vásárolható bármely gyógyszerészeti láncban.

Vélemények

Vélemények a Nitrofungin a köröm gomba majdnem 100% -os pozitív. Ennek a gyógyszernek az előnyei között szerepel az epidermisz gombás fertőzéseinek nagy hatékonysága. A megoldás koncentrált, és képes a lehető leghamarabb legyőzni a fertőzést. Emellett a betegek elégedettek a demokratikus árral.

A gyógyszer hátrányai közé tartozik annak szükségessége, hogy naponta háromszor alkalmazzák, a bőr és a felületek sárgára festve, ami nehezen kiszárad, és a bőr alkohollá keményedik. Ezenkívül nem túl kényelmes alkalmazni. Mindazonáltal mindez a gyógyszer észrevehető hatása, a viszketés megszűnése és az érintett területek fokozatos helyreállítása által érintett.

Nem minden beteg segített a körömgombák közvetlen gyógyítására, bár a bőr állapota normalizálódott. Még a körömlemez kivágása után is nőtt a fertőzéssel fertőzött köröm. Ez a hatás azonban valószínűleg az öngyógyítás és a gyulladás pontos diagnózisa hiányának tulajdonítható. Ezért először konzultálnia kell orvosával, és csak a szakmai terápiás módszerekről szóló szakmai vizsgálat után.

Nitrofungin - használati utasítás, indikációk, felszabadulás, összetétel, mellékhatások és ár

Égő és viszketés lehet a következménye patogén baktérium okozta fertőzés, az egyik legnépszerűbb gyógyszerek ellen fertőzöttség Nitrofungin - használati utasítás a gyógyszer lehetőségét jelzi a gombás betegségeinek kezelésére, a bőr, a köröm és a fül. Ez a gyógyszer megbirkózik sok bőr betegség, ez egy jó megelőző és fertőtlenítő mint elpusztítja kórokozók tinea gombás etiológia.

Nitrofungin oldat

Ennek a népszerű gombaellenes szernek a latin neve a Nitrofungin, hatalmas pozitív visszajelzések jelzik hatékonyságát. A kimondottan antibakteriális hatás miatt a hatóanyagot aktívan használják gomba-bakteriális fertőzések bevezetésében. Az utasítások alapján a megoldás gyulladásgátló hatással bír, megszünteti a viszketést és a gyulladás más tüneteit. Mivel a bőr képes a bőr hornyos területére behatolni és a felületére koncentrálni, nincs szükség a gyógyszer túl gyakori alkalmazására.

struktúra

A Nitrofungin palackot a gombafertőzések teljes kezelésére tervezték. A terméket 25 ml-es pohárban sötétedő (barna) palackokban, csepegtetővel, fedővel és kartonpapírcsomaggal árusítjuk. A gyógyszer maga egy tiszta oldat, amelyet helyi alkalmazáshoz terveztek, a folyadéknak külön alkoholszaga van. A fő hatóanyaga Hlornitrofenol (Chlornitrophenol, 2-klór-4-nitro-fenol) - egy szerves komponens, amely használják betegségek kezelésére által okozott baktériumok, gombák vagy élesztők.

Az oldat 100 ml-ét külső használatra, az utasításban feltüntetett módon, a következő összetevőkből áll:

Farmakodinamika és farmakokinetika

A hatóanyag-készítmény van kifejezve Nitrofungin képességét, hogy megzavarják sejtfalak, és zavarják az ergoszterol szintézisét, amely szükséges a fejlesztési patogén gombák. A fungicid hatását a megoldás abban rejlik, hogy képes gátolni életfunkciók a Gram-pozitív és / vagy Gram-negatív baktériumok (például gomba fajok, például Candida albicans, Microsporum canis, Proteus vulgáris, a Pseudomonas aeruginosa és a Trichophyton gypseum). Az anyagot a fülek gombás betegségeinek külső alkalmazására és kezelésére lehet használni.

Használati utasítások

A Nitrofurgin tökéletesen kezel dermatomycosis-t - a gombás fertőzések által okozott bőrbetegséget. Ez a gyógyszer tökéletesen kezeli az epidermis felső rétegeinek sérülését. A megoldás képes megállítani a staphylococcus és streptococcus fertőzések megnyilvánulását, ez egy jó megelőző eszköz. De ne öngyógyítson: mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, konzultálnia kell orvosával, mivel egyes esetekben összetettebb kezelésre van szükség a betegség hatékonyabb leküzdéséhez.

A felhasználási útmutatóban ismertetett felülvizsgálatok és információk szerint a Nitrofungin hatékonyan küzd az ilyen betegségek ellen:

 • a bőr candidiasis;
 • lábfungus (mycosis);
 • mycosis vagy gombás ekcéma;
 • mikrosporiya;
 • szivárványos vagy gyűrűs, trichophytosis;
 • az ágyék vagy stopper epidermofitózisa;
 • rubrofitii;
 • a gombás etiológiájú külső hallócsirkék betegségei.

Adagolás és adminisztráció

Ennek a gyógyszernek a használata semmi bonyolult, a Nitrofungint pontosan vagy finoman dörzsöljük. Használhat gyapotszövetet a könnyű használat érdekében. Hiperérzékenység vagy bőrirritáció esetén az oldatot vízzel hígítjuk (1: 1 arányban). A dermatomycosis kezelésénél az orvosok javasolják a problémás területek kenését a napi 2 vagy 3 alkalommal. A gyógyszeres terápia a betegség tüneteinek megnyilvánulása után megszűnik annak érdekében, hogy megakadályozzák a bőr ezen területét 21-30 napig a relapszus elkerülése érdekében.

Nitrofungin a fülek számára

A gombás etiológia fülének megbetegedéseinek kezelésében a gyógyszert kizárólag orvos írhatja le. A használati utasítás azt jelzi, hogy csak abban az esetben lehet folyadékot felvinni ebbe a zónába, ha a külső átjárót előzőleg megtisztították és szárították. Az oldatot nem lehet hideg lehűlni, kézzel vagy tartályban meleg vízzel szobahőmérsékleten kell melegíteni. A gombás megbetegedések hatékony kezeléséhez szükséges a cseppentő 1 csepp 2-3 g / nap. amíg a tünetek teljesen eltűnnek. A megelőzés a Nitrofungin alkalmazása 30 napig, hetente háromszor.

Nitrofungin a körömgomból

A mycosis kezelésénél az orvosok azt javasolják, hogy óvatosan dörzsölje a gyógyszert a körömlemezre, majd mélyebben felszívódik és gyorsabban biztosítja a várható hatást. A gomba terápiához napi 2-3 alkalommal kell használni a nitrofungint, egészen a teljes gyógyulásig. Mivel a megelőző karbantartási eljárás 30-45 napig folytatódik, 2-3 naponta kezeli a körömot. Gyakran előfordul, hogy a látható és kézzelfogható hatás 14-21 nap után következik be (a körömlemezek könnyítenek, megszakadnak, megrongálódnak). Ha a várható javulás nem következett be, orvoshoz kell fordulnia.

A körömlemezeken lévő gombafertőzések hatékony kezelésére érdemes néhány fontos tippet használni, amelyek nem szerepelnek a használati utasításban:

 • egyes esetekben elengedhetetlenül csak külső gombaellenes szerek használata szükséges, akkor konzultálni kell egy orvossal a szisztémás gyógyszerekre kiterjedő integrált kezelési rendszer kidolgozásával;
 • Az oldat alkalmazása előtt speciális fürdőket kell készíteni a köröm lágyítására (szódával, szappannal vagy burgonyával). Ez az eljárás megkönnyíti a szögek nekrotikus területek elválasztásának folyamatát;
 • Mielőtt egy gyógyszer egy körmét rajzolna, meg kell adni a vastag körmöket vagy a körmöket vastag és durva területeket;
 • Az eljárás előtt és után kerülje a közvetlen napfényt a körömlemezeken, ez hiperpigmentációt okozhat.

Nitrofungin - felhasználási, felülvizsgálati, analóg és felszabadítási formák (oldat vagy cseppek külső használatra) gombás fertőzések vagy gombás körmök, bőr, fül felnőttek, gyermekek és terhesség kezelésére szolgáló gyógyszerek. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Nitrofungin. A webhely látogatóinak véleménye - a gyógyszer fogyasztói, valamint a szakemberek véleménye a Nitrofungin gyakorlati alkalmazásáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A nitrofungin analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás mikózis vagy gomba köröm, bőr, fülek kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején. A készítmény összetétele.

Nitrofungin - gombaellenes szer. 0,0001% -os oldatkoncentrációnál Microsporum canis, Trichophyton gypseum; 0,0007% koncentrációban gátolja a Candida albicans (candida) növekedését; amikor a hatóanyag mennyisége 0,003% -ra emelkedik, fungicid hatással rendelkezik.

Magasabb koncentrációban antibakteriális hatást fejt ki gram-pozitív és gram-negatív baktériumok ellen.

struktúra

2-klór-4-nitro-fenol + segédanyagok.

bizonyság

Gombás bőrelváltozások:

 • rubrofitii;
 • ingens epidermofitia;
 • trihofitia;
 • a bőr candidiasis;
 • mycosis stop;
 • mycosis vagy körömgomba;
 • a külső hallócsatorna gombás betegségei.

A kibocsátás formái

Megoldás külső használatra 1%.

Más dózisformák, legyen az cseppek, tabletták, spray vagy kenőcs, nem léteznek.

Használati útmutató és használatuk

Külsőleg. Az oldatot naponta 2-3 alkalommal gyapotszövetre helyezzük az érintett bőrre. A kezelés a betegség klinikai megnyilvánulásainak eltűnéséig folytatódik.

A megismétlődés elkerülése érdekében az oldatot 4-6 héten át hetente 2-3 alkalommal alkalmazzák.

Az oldat megelõzésére hetente 1-2 alkalommal 4 hétig.

Mellékhatás

 • lokálisan irritáló hatás;
 • fotodermatit;
 • allergiás reakciók.

Ellenjavallatok

 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Nitrofungin alkalmazása terhesség alatt csak olyan esetekben lehetséges, amikor az anya esetleges előnyei meghaladják a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatot.

A laktációs időszak alatt meg kell oldani a szoptatást.

Gyermekekben való alkalmazás

18 év alatti gyermekeknél és serdülőknél ellenjavallt (nem elegendő klinikai adat ebben a korcsoportban).

Különleges utasítások

Súlyos irritáló hatás esetén vízzel hígított oldat (1: 1) használható napi használatra.

A gyógyszerrel kezelt bőrterületeket ne tegye ki napfénynek.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer Nitrofungin analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Nitrofungin Teva;
 • Nichlophena oldat 1%.

A farmakológiai csoport analógjai (gombaellenes szerek):

 • Amiklon;
 • Amfotericin B;
 • Batrafen;
 • bifonazol;
 • Vagiferon;
 • vorikonazol;
 • Ginezole 7;
 • Ginofort;
 • griseofulvin;
 • Dermazol;
 • Diflucan;
 • Zalain;
 • Irunine;
 • itrakonazol;
 • Candide;
 • ketokonazol;
 • Clion D 100;
 • klotrimazol;
 • Lamisil;
 • Levorinum;
 • Lomeksin;
 • Lotseril;
 • Metronikon Neo;
 • Mikozolon;
 • mikonazolnak
 • Mikosist;
 • mikospor;
 • natamycin;
 • Neo Penotran;
 • Nizoral;
 • nisztatin;
 • Orungal;
 • Perhotal;
 • pimafutsin;
 • Prokanazol;
 • Rumikoz;
 • Terbizil;
 • terbinafin;
 • flukonazol;
 • Flucostat;
 • fukortsin;
 • Fungoterbin;
 • ekzifin;
 • ekzoderil;
 • Eraksis.