Nazarel a genyantemával

A Nazarel egy helyi spray, amely tartalmazza a szteroid hormon flutikazon. Az anyag az ödéma elnyomására, a gyulladás enyhítésére és az allergiás rohamok megállítására szolgál. Ebben a cikkben részletesebben megismerjük a helyi szteroid hormonok alkalmazását a sinusitis kezelésében.

Szteroid hormonok

Általában ez a kifejezés zavart és félelmet okoz a betegekben. A hormonális gyógyszerek patológiás változásokat okozhatnak a szervezetben: elhízás, cukorbetegség, fekélyek, hipokalcémia. Azonban a helyi spray tartalmazhat kis mennyiségben ezeket az anyagokat, amelyek nem szívódnak fel a nyálkahártyán, és gyakorlatilag nincsenek rögzítve a szisztémás keringésbe. Ennek köszönhetően a hormonok biztonságosabbá váltak. Az ilyen gyógyszerekkel történő kezelés nem okoz változást más szervekben és szövetekben.

De a hormonális spray-k pozitív hatását nem lehet túlbecsülni. A szteroidok előnyei a következők:

 • mindenféle gyulladásos reakciót elnyomni;
 • távolítsa el a nyálkahártya duzzadását (ami különösen fontos a sinusitise miatt);
 • hosszú ideig használhatók, ne okozzanak Ricochet-szindrómát és függőséget (ellentétben a vasokonstriktorokkal);
 • enyhíti az allergia egyéb tüneteit (tüsszögés és égő kötőhártya-gyulladás);
 • egy nap alatt működnek, nem igényelnek gyakori alkalmazást.

Természetesen a hormonok negatív oldalak:

 • elnyomják a helyi immunitást (ez különösen fontos a bakteriális sinusitisben);
 • gyakori használat orrvérzést okoz.

A Genyantritissel párhuzamosan a GKS antibiotikumokat nevezik ki.

Használati utasítások

Az utasítás azt sugallja, hogy Nazarel cseppeket használnak egész évben és szezonálisan allergiás nátha megelőzésére és kezelésére. Az ENT-orvosok aktívan használják ezeket a cseppeket az allergiás sinusitis vagy más természetű komplex terápiában. Az anyag felhasználásának jelentése a nyálkahártyára gyakorolt ​​hatása. Hormonok duzzanat csökkentésére és gyulladás (ödéma kezelésére az orrnyálkahártya), amelyek lehetővé teszik, hogy a patológiás maxilláris szinuszok. Köszönetüknek köszönhetően a szinuszok titka kijön, az üreg megtisztul, és a betegség gyorsan visszahúzódik.

Szintén hormonális spray-ket használnak aktívan a krónikus gyulladás leküzdésére. Például a gyermekek gyakorlatában hormonokat írnak fel a krónikus adenoiditisben szenvedők számára.

Természetesen a betegség első szakaszaiban előnyösebb a dekongestánsok alkalmazása (azok költsége jóval alacsonyabb). Az ilyen cseppek használatának időtartama azonban nem haladhatja meg a hét napot. A sinusitis néha legalább két hétig tart. A sinusok leeresztése mindenkor szükséges, mert a zárt térben a fertőzés magabiztosabb.

A Nazarel is alkalmas a sinusitis kezelésére, amelyet allergiás reakció vált ki. Ebben az esetben a betegség legfőbb okát járja el, és megkönnyíti a nyálkahártya eltávolítását az arcszinuszokból. A kettős fellépésnek kettős hatása van.

adagolás

Az allergiás megnyilvánulások orvosi korrekciót igényelnek. Felnőtteknél és 12 évesnél idősebb gyermekeknél naponta egyszer 2 adag spray-t kell beadni az orrfolyadékba. Bizonyos esetekben a terápiás hatás nem érhető el, így a permetet naponta kétszer alkalmazzák. A kezelés időtartama alatt az orvos szabályozza a terápiát és ellenőrzi annak hatékonyságát. Ha a terápiás javulást elérik, az adag általában csökken.

A 4-12 éves gyermekek naponta egyszer használják a permetet. Egy adagot beadunk az egyes orrlyukba.

Nem allergiás sinusitis esetén napi egy adag elégséges a gyulladáscsökkentő hatás eléréséhez. A gyógyszert a beadást követő 2-3 órával kezdik kezelni, ellentétben az érszűkítő cseppekkel. Ezért a hormonok nem ajánlottak a vészhelyzeti manipulációkhoz.

A palack használati feltételei

A megfelelő adagolás biztosítása érdekében fontos, hogy az adagoló tiszta legyen. Általában hetente egyszer mossa rendszeresen. Ezenkívül a palack védőburkolattal rendelkezik, amely védi a portól. Ezt folyamatosan kell használni, és nem ajánlott elveszíteni.

Kezdetben a palackot véletlen lenyomással blokkolják. Ezért az első használat előtt rázza meg a palack tartalmát, és nyomja össze a kazettát egymás után 6-szor. Csak a normál sugár megjelenése után lehet beadni az orrüregbe.

Az orrhormonoknak meg kell tanulniuk, hogyan kell megfelelően ásni. A palack mindig függőleges irányban tart. Az eljárás előtt az orrot sós cseppekbe injektálják. Továbbá mindkét orrjárat kitisztul. Beadva egyik orrlyukba szteroid megoldások befogott beteg belélegez oldatot orr és kifújja a levegőt a szájon keresztül. Hasonló eljárást hajtanak végre az ellenkező oldalon.

Ellenjavallatok

A Nazarel ellenjavallt 4 év alatti gyermekeknél. Bár a szteroid hormonokat gyakran a csecsemőknek szánják. Különösen fontos az ilyen permetezők kinevezése 3-5 éves korban, amikor a gyermekek az óvodai vírusokkal szembesülnek. Gyermekek gyakori fertőzésének hátterében a mandulák szövete nő, és megjelenik az adenoidok. A krónikus gyulladás eltávolítása 4 év alatti gyermekeknél jobb, ha az Avamis és a Nazoneks hormonális spray-ket használ. Ezek drágábbak, mint a Nazarela, de kevesebb koncentrációban tartalmaznak hormonális gyógyszereket. Tekintettel arra, hogy a szteroidok hatással vannak a gyermek növekedésére, ezt a figyelmeztetést szigorúan kell követni.

Sinusitis esetén ez a figyelmeztetésnek nincs komoly oka. Az 5 év alatti gyermekeknél az orrmelléküreg gyulladása ritka. Ezenkívül nem allergiás genyanthritisz esetén a hormont nem használják folyamatosan. Rövid tanfolyamot kap, és nem okoz súlyos következményeket.

Különös gonddal kell nyilvánvaló, beadásra spray bakteriális, gombás és vírusos betegségek a felső légutakban. A hormonok csökkentik a helyi immunitást. Következésképpen a fertőzés súlyosbodhat ezeknek a gyógyszereknek a hatása alatt. Ebben az esetben az illetékes orvos együtt hormonterápia írtak elő antibiotikum, gombaellenes és vírusellenes szerek.

Mellékhatások

A gyógyszer mellékhatásai gyakoriak és ritkák. Sorold fel a leggyakrabban előforduló szövődményeket:

 • valamint a helyi szteroidok, orrvérzést okoz;
 • A rendszeres használatú permetezés fejfájást okoz;
 • erősen dehidrálja a hámot;
 • a kezelés után szaglóhatás alakulhat ki;
 • az íz-elemző hormonoktól szenved.

Ritkán vannak olyan problémák, mint:

 • a gyermekek növekedési késedelme;
 • az orrszeptum perforációja;
 • az orr nyálkahártya fekélyei;
 • fokozott intraokuláris nyomás;
 • túlérzékenységi reakciók (bronchospasmus, Quincke ödéma, anafilaxiás sokk).

analógok

A hormonális spray-k közül a Nazarel továbbra is a legkedvezőbb gyógyszer. Jelentősen rosszabb az egyéb hormonális gyógyszereknél (Avamis, Nazonex). A különbség e gyógyszerek között elhanyagolható. Tartalmaz bkörülbelülrövidebb dózisú hormon, és nem alkalmas 4 évnél fiatalabb gyermekek kezelésére.

Az allergiák kezelése A GCS számos árnyalattal rendelkezik. Ezért egyes betegeknél a permet nem lehet hatékony. De a sinusitis kezelésére ez nem feltétlenül szükséges. Minden hormon eltávolítja a duzzanatot és a gyulladást. Ezért jobb, ha ezt a gyógyszert összetett kezelésre használjuk.

By the way, Nazarell szabadul fel a cseh gyógyszergyártó cég és megfelel az európai követelmények a helyi hormonális gyógyszerek.

NAZAREL

Spray orr adagolva fehér vagy majdnem fehér, átlátszatlan, homogén szuszpenzió formájában.

Segédanyagok: poliszorbát 80 - 0,005 mg Mikrokristályos cellulóz-karmellóz-nátrium + (diszperziós cellulóz) - 1,55 mg dextróz - 5 mg, benzalkónium-klorid (50% -os oldat) - 0,04 mg, fenil - 0,25 mg Víz - q.s.

120 dózis - üveg sötét üveg adagolókészülékkel és védősapkával (1) - kartondobozok.

GCS helyi alkalmazáshoz. Az ajánlott dózisokban kifejezett gyulladáscsökkentő, antiedemás és allergiás hatása van.

A gyulladáscsökkentő hatás a gyógyszer kölcsönhatása a GCS receptorokkal. Gátolja a proliferációt a hízósejtek, eozinofilek, limfociták, makrofágok, neutrofilek, csökkenti a termelési és a mediátorok felszabadulását a gyulladás és más, biológiailag aktív hatóanyagok (köztük a hisztamin, prosztaglandinok, leukotriének, citokinek) a korai és a késői fázisú allergiás reakciók.

Az antiallergiás hatás 2-4 órával az első alkalmazás után jelentkezik. Csökkenti az orrvérzést, tüsszögést, rhinitiset, orrdugulást, kellemetlen érzést az orrnyálkahártyákban és az orr és a szem körüli nyomásérzetet. Csillapítja az allergiás náthahoz kapcsolódó szembetegségeket.

A flutikazon terápiás dózisainak alkalmazásakor a propionát szisztémás hatást nem mutat, és gyakorlatilag nincs hatással a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszerre.

A hatóanyag hatása egyetlen alkalmazás után 24 óráig tart.

A flutikazon-propionát stabil állapotban jelentős V-vel rendelkezikd - körülbelül 318 liter. A plazmafehérjékhez való kötődés 91%.

Az "első passzálás" hatása a májon keresztül. Metabolizálódott a májban a CYP3A4 izoenzim részvételével inaktív karboxil metabolit képződésével.

T1/2 3 óra, főleg a bélrendszeren keresztül ürül. A flutikazon-propionát renalis clearance-e kisebb, mint 0,2%, a karboxilcsoportot tartalmazó metabolit vesék clearance-e kevesebb, mint 5%.

- Gyermek korhatára legfeljebb 4 év;

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

C óvatosság a gyógyszer egyidejű herpesz használatával, a felső légúti bakteriális fertőzésekkel (ilyen esetekben antibiotikumokat és / vagy vírusellenes szereket kell előírni); az orrüregben vagy az orr-traumában végzett műtét után, valamint az orrnyálkahártya fekélyes elváltozásainak jelenlétében; a kortikoszteroidok egyéb formáival együtt (beleértve a tablettákat, krémeket, kenőcsöket, asztmás gyógyszereket, analóg orr- vagy szemészeti permeteket és orrcseppeket).

A hatóanyagot intranazálisan adják be.

Felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek írjon elő 2 adagot (100 mcg) minden orrjáratban 1 alkalommal / nap, lehetőleg reggel. Bizonyos esetekben naponta kétszer 2 adagot kell beadni az orrjáratba (a maximális napi adag 400 mcg). A terápiás hatás elérése után mindegyik orrjárathoz (100 μg) 50 μg / nap fenntartó dózist adhatunk be. A maximális napi adag nem haladhatja meg a 400 mcg-ot (4 adag minden orrjáratonként).

Koraszülött betegek számára nincs szükség dózismódosításra.

4-12 éves gyermekek naponta 1 adagot (50 mcg) írjon elő minden orrjáratban, lehetőleg reggel. A maximális napi adag nem haladhatja meg a 200 mcg-ot minden orrjáratban. Szükséges a minimális dózist alkalmazni, amely biztosítja a tünetek hatékony megszüntetését.

A teljes terápiás hatás eléréséhez a gyógyszert rendszeresen kell használni.

Felhasználási feltételek

Az orrspray palack védő sapkával van felszerelve, amely védi a csúcsot a portól és a szennyezéstől.

Az első alkalmazásnál a palackot 6 alkalommal kell megnyomni. A permetezőszerkezet nyitva van. Ha a hatóanyagot egy hétnél hosszabb ideig nem használták, készítsen újra az injekciós üveget és oldja fel a permetező mechanizmust.

- tiszta az orrüreg;

- zárja be az egyik orrjáratot és helyezze be a csúcsot a másik orrjáratba;

- kissé előre döntse a fejet, és tartsa függőlegesen a palackot;

- lélegezzen be az orrán, és folytassa a belégzést, tegyen egy tapintást az ujjaival;

Fájdalom a szájon keresztül.

Ezután ugyanúgy beadja a hatóanyagot a másik orrjáratba.

Használat után a csúcsot tiszta ruhával vagy zsebkendõvel kell áztatni, és fedelét le kell fedni. A permetezőt legalább hetente egyszer meg kell mosni. Ehhez távolítsa el a hegyet, öblítse le meleg vízzel, szárítsa meg, majd óvatosan helyezze az üveg tetejére. Tegye fel a védősapkát. Ha a csúcs hegye eltömődött, a hegyet el kell távolítani, és egy ideig meleg vízzel kell hagyni. Ezután öblítse le a patak alatt, száraz, és tegye vissza az üveget. Ne tisztítsa meg a lyukat tűvel vagy más éles tárgyakkal.

A csomag felnyitása után a gyógyszer a lejárati időig használható.

a az immunrendszer oldala: ritkán - bronchospasmus, anafilaxiás reakció; nagyon ritkán - a bőr túlérzékenységének reakciója, angioödéma.

Az idegrendszerből: gyakran - a fejfájás, az ízlés, az illatérzet megsértése.

A látószerv oldaláról: nagyon ritkán - fokozott intraokuláris nyomás, glaukóma, szürkehályog.

A légzőrendszerből: nagyon gyakran - orrvérzés; gyakran - a nasopharynx nyálkahártyájának szárazsága és irritációja; nagyon ritkán - az orrszeptum perforációja.

A bőrről és a bőr alatti szövetekről: nagyon ritkán - a szubkután nyálkahártya fekélye.

más: nagyon ritkán - a gyermekek elhúzódó növekedése, a mellékvesekéreg működésének csökkenése, csontritkulás.

Nem valószínű, hogy kölcsönhatásba lépnek más gyógyszerekkel, mert a flutikazon koncentrációjának intranazális alkalmazása a plazmában nagyon alacsony.

Míg az erős inhibitorok CYP3A4 izoenzim (ritonavir) növelheti a flutikazon szisztémás hatást és a fejlesztés a mellékhatások (Cushing-szindróma, depresszió adrenokortikális funkció).

Amikor alkalmazva egyidejűleg más inhibitorai citokróm P450 (eritromicin, ketokonazol) megfigyelt enyhe növekedést vérkoncentrációjának a flutikazon-propionát, amely gyakorlatilag nem hat a kortizol tartalmat.

A egyidejű használatát inhibitorok CYP3A4 izoenzim (ritonavir, ketokonazol) gondos monitorozást igényel a beteg, mivel ezek a gyógyszerek okozhatnak megnövekedett koncentrációja flutikazon-propionát a plazmában.

A GCS hosszú időn át intranazálisan való alkalmazásakor hosszú időn át történő kinevezése növeli a GCS szisztémás hatásainak kockázatát. A Nazarel hatóanyag tartós felhasználásával a mellékvesekéreg funkciójának rendszeres megfigyelése szükséges.

mert GCS orron használat esetén is használják terápiás dózisban is okozhat növekedési retardáció gyermekek hosszú távú kezelés szükséges, hogy rendszeresen ellenőrzi a növekedés a gyermek, és egy időben, hogy állítsa be a gyógyszer adagját Nazarel.

A szezonális allergiás nátha kezelésében a Nazarel igen hatásos, de nyáron a levegőben különösen magas koncentráció esetén az allergének további kezelést igényelhetnek.

Nazarel amikor a gyógyszert beadó betegeknek tuberkulózis, fertőző folyamat, herpeszes szaruhártya-gyulladás, valamint a közelmúltban műtéten esett át a száj és az orr, akkor alaposan mérlegelni kell az esetleges kockázatok és előnyök várhatók.

A készítmény terhesség alatt történő alkalmazása nem ajánlott. Szükség esetén fontolja meg az anya terápiájának várható előnyét és a magzat potenciális kockázatát.

Nem valószínű, hogy a flutikazon-propionát kiválasztódik az anyatejbe. Mindazonáltal ajánlott a szoptatás leállítása a gyógyszer alkalmazásakor.

Gyermekkorban 4 évig ellenjavallt. 4-12 éves gyermekek naponta 1 adagot (50 mcg) írjon elő minden orrjáratban, lehetőleg reggel. A maximális napi adag nem haladhatja meg a 200 mcg-ot minden orrjáratban. Szükséges a minimális dózist alkalmazni, amely biztosítja a tünetek hatékony megszüntetését.

mert GCS orron használat esetén is használják terápiás dózisban is okozhat növekedési retardáció gyermekek hosszú távú kezelés szükséges, hogy rendszeresen ellenőrzi a növekedés a gyermek, és egy időben, hogy állítsa be a gyógyszer adagját Nazarel.

Nazarel: használati útmutató

A Nazarel Spray helyi glükokortikoszteroidokra utal.

Összetétel, kibocsátás formája

A gyógyszert adagolt orrspray formájában állítják elő, amelynek fehér átlátszatlan színű és homogén szerkezete van. A gyógyszer egy adagja 50 μg hatóanyagot tartalmaz flutikazon-propinát formájában.

További vegyületekként víz, benzalkónium-klorid, nátrium-karamellóz, polysbath, feniletanol, dextróz, mikrokristályos cellulóz.

Farmakológiai tulajdonságok

A gyógyszer a terápiás dózisban antiallergiás, antiedematós hatást fejt ki, és gátolja a gyulladásos folyamatokat is.

A gyulladásos folyamat elnyomását a hatóanyag receptorokra gyakorolt ​​hatása magyarázza. A gyógyszer szedésének eredményeként a hízósejtekben, limfocitákban, neutrofilekben, eozinofilekben és makrofágokban a proliferációs folyamat elnyomódik. A gyulladásos mediátorok és egyéb aktív vegyületek (citokinek, leukotreinek, prosztaglandinok, hisztaminok) termelése és kibocsátása szintén csökken az allergiás megnyilvánulás késői és korai fázisában.

Az antiallergiás hatást a beadás után 2 vagy 4 órával követik. Ennek következtében csökken az orrnyálkahártya-gyulladás, az orrnyálkahártya-gyulladás, a paraszteráinál kellemetlen érzések, a szem és az orr, a tüsszögés és az orrdugulás közötti nyomásérzés.

Ha a gyógyszert terápiás dózisban alkalmazzák, akkor nincs hatása a mellékvese-hipofízis-hipotalamusz rendszerre.

A gyógyszer hatékonyságát az egyik alkalmazást követő napon megfigyeljük.

A hatóanyag a bélből kiválasztódik a testből.

Használati utasítások

Az egész évben vagy szezonális allergiás rhinitis megelőzésére és kezelésére gyógyszert kell alkalmazni.

Adagolási rend

A gyógyszer csak intranazálisan alkalmazható.

A 12 éves és idősebb gyermekek ajánlott napi egyszeri orrlyukonként 2 injekció beadása, lehetőleg reggel. Egyes esetekben 2 injekció szükséges naponta kétszer minden orrlyukban. Amikor a terápiás hatás elérésre kerül, minden egyes orrlyukba beadható fenntartó dózis - 1 injekció. Egy napnál nem több, mint 400 μg hatóanyag megengedett, ami 4 injekciónak felel meg minden orrlyukban.

Az idős betegeknek nem kell módosítaniuk az adagot.

A 4-12 éves gyermekeknek ajánlott naponta egyszer reggel 1 injekciót beadni minden orrlyukban. A legmagasabb napi dózis mindegyik orrlyukban 200 μg, ami 2 injekciónak felel meg. Minimális dózist kell előírni, amely biztosítja a betegség jeleinek elhárítását.

A teljes terápiás hatás elérése érdekében folyamatosan alkalmazni kell a gyógyszert.

A gyógyszer használatának szabályai

A spray-vel ellátott palack védősapkával rendelkezik, amely védi a csúcsot a szennyeződéstől és a portól.

Használat előtt először nyomja meg az adagolót 6 alkalommal. Csak ezután lesz a szórópisztoly kinyitva. Olyan helyzetben, amikor a gyógyszert 7 napnál hosszabb ideig nem használták, ugyanolyan előkészítésre és a permetezőszerkezet felszabadítására van szükség.

 • Tiszta az orrüreg;
 • Csukja be az egyik orrlyukat és helyezze be az injekciós üveg csúcsát egy másik orrlyukba;
 • Döntse előre a fejét, függőlegesen tartva az injekciós üveget;
 • Folyamatos belégzés az orron keresztül, tegyen egy injekciót;
 • A szájon keresztül lélegezz be.
 • A bőr és a bőr alatti szövetek: a fekélyek megjelenése a szubkután nyálkahártyán;
 • Látószervek: szürkehályog, glaukóma, megnövekedett intraokuláris nyomás;
 • Az immunrendszer: angioödéma ödéma, anafilaxiás megnyilvánulások, bőr túlérzékenysége, bronchospasmus;
 • Légzőrendszer: nyálkahártya-irritáció és szárazság érzése, orrvérzés;
 • Idegrendszer: szaglásérzet megváltozása, ízlések megváltoztatása, fejfájás;
 • Egyéb: osteoporosis, a mellékvesekéreg működésének csökkenése, a gyermekek lelassulása.
 • Nagyfokú érzékenység a gyógyszer bármely összetevőjéhez;
 • 4 évnél fiatalabb gyermekek.

Ezután ismételje meg ugyanezt az eljárást egy másik orrlyukban.

Használat után az injekciós üveg tetejét egy tiszta kendővel vagy szövetvel törölni kell, majd védőkupakkal kell lefedni. Legalább hetente egyszer, a permetezőt meg kell tisztítani. Az eljárás végrehajtásához távolítsa el a hegyet, mossa le vízzel, szárítsa meg és óvatosan helyezze az injekciós üvegre. Ezután tegye a kupakot. Olyan helyzetben, amikor a lyuk szennyezett, a hegyet el kell távolítani és meleg vízbe kell helyezni. Ezután mossa át a patakot, szárítsa meg és állítsa be az injekciós üveget. Ne tisztítsa meg a lyukat tűvel vagy más idegen éles tárgyakkal.

túladagolás

Ha a gyógyszert a terápiás sebességet meghaladó dózisban alkalmazzák, a túladagolás jeleit nem dokumentálták.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszerekkel való kölcsönhatás nagyon alacsony. Ennek az az oka, hogy az intranazális adagolás miatt a flutikazon mennyisége a vérben nagyon alacsony.

A ritonavir és analógjai párhuzamos adagolása fokozhatja a gyógyszer szisztémás hatását és a mellékhatások előfordulását.

A ketokonazol, az eritromicin és analógjai együttes alkalmazása nem vezethet a vérben lévő főkomponens mennyiségének növekedéséhez, és ez nem befolyásolja a kortizol koncentrációját.

Szoptatás, terhesség

A terhesség alatt nem javasolt a gyógyszeres kezelés. Ha a kezelés szükségessége ezzel a gyógyszerrel, a szakember figyelembe kell venni az arány a szükséges részesülnek a terápia és a lehetséges magzati kockázatot.

Nagyon valószínűtlen a flutikazon izolálása az anyatejben, de tanácsos felfüggeszteni a szoptatást a gyógyszer alkalmazásakor.

Mellékhatások

A gyógyszer alkalmazása a következő nemkívánatos megnyilvánulásokhoz vezethet:

Ellenjavallatok

A gyógyszereket nem lehet beadni a következő esetekben:

A gyógyszerrel történő kezelés alatt a betegeknek gondosan kell eljárniuk a herpesz, a légzőrendszer felső részében előforduló bakteriális fertőzések jelenlétében (ebben az esetben további vírusellenes szereket és antibiotikumokat ajánlunk); a műtét után az orrüregben, vagy a nazális sérülés, a jelenléte a fekélyek a nyálkahártyán az orr; a kortikoszteroidok egyéb gyógyszereivel (kenőcs, krém, tabletták és egyéb gyógyszerek az asztma bronchiális kezelésére, a szem és az orrspray analógjai, az orrcseppek együttes bevitele esetén).

Különleges utasítások

A ketonazol, ritonavir és analógjaik párhuzamos adagolásával a beteg egészségének gondos megfigyelése szükséges, mivel ezek a gyógyszerek növelhetik a flutikazon mennyiségét a vérben.

Az intranazális glükokortikoszteroidok hosszútávú alkalmazása nagy dózisokban szisztémás hatások kialakulásához vezethet. Hosszú gyógyszeres kezeléssel a Nazarel rendszeresen felügyeli a mellékvesekéreg működését.

Mivel ez a gyógyszer negatív hatást gyakorolhat a gyermek növekedésére, folyamatosan mérnie kell a gyermek növekedését, és a megfelelő időben módosítania kell a dózist.

A Nazarel hatóanyag igen hatékony az allergiás eredetű szezonális rhinitis kezelésében. Azonban a levegőben (különösen nyáron) nagy mennyiségű allergénnel a szakember további terápiát írhat elő.

A herpetikus keratitisben, fertőző betegségekben, tuberkulózisban és az orr- és szájüregben végzett műtéti beavatkozások után a szakember gondosan mérlegeli a lehetséges kockázatokat és a szükséges előnyöket.

Nazarel Spray Ár

A moszkvai kábítószer Nazarel permetének átlagos költsége 353 rubel.

Nazarel spray-analógjai

A farmakológiai tulajdonságokkal rendelkező Nazarel spray-k analógjai: Fluticasone, Fliksotid, Fliksonase, Kutiveyt.

A tárolás feltételei

A gyógyszert legfeljebb 25 gr C hőmérsékleten tartják kisgyermekektől távoli helyen. A gyógyszert a kibocsátás pillanatától számított 3 éven belül szabad használni. A csomag kinyitása után a hatóanyag felhasználható addig, amíg az eltartható.

Nazarel - használati utasítás, analógok, vélemények és engedje formában (orrspray vagy orrcsepp mérőórával) hormonális gyógyszerek az allergiás nátha kezelésére és nátha felnőttek, gyermekek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Nazarel. Bemutatásra kerülnek a látogatók az oldalon - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét használatát Nazarel a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Nazarela analógjai a meglévő szerkezeti analógokkal. Alkalmazás allergiás rhinitis vagy rhinitis kezelésére, beleértve a pollen által kiváltott növényeket felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A hormonális gyógyszer összetétele.

Nazarel - glükokortikoszteroid szer (SCS) helyi alkalmazáshoz. Az ajánlott dózisokban kifejezett gyulladáscsökkentő, antiedemás és allergiás hatása van.

A gyulladáscsökkentő hatás a gyógyszer kölcsönhatása a GCS receptorokkal. Gátolja a proliferációt a hízósejtek, eozinofilek, limfociták, makrofágok, neutrofilek, csökkenti a termelési és a mediátorok felszabadulását a gyulladás és más, biológiailag aktív hatóanyagok (köztük a hisztamin, prosztaglandinok, leukotriének, citokinek) a korai és a késői fázisú allergiás reakciók.

Az antiallergiás hatás 2-4 órával az első alkalmazás után jelentkezik. Csökkenti az orrvérzést, tüsszögést, rhinitiset, orrdugulást, kellemetlen érzést az orrnyálkahártyákban és az orr és a szem körüli nyomásérzetet. Csillapítja az allergiás náthahoz kapcsolódó szembetegségeket.

A flutikazon terápiás dózisainak alkalmazásakor a propionát szisztémás hatást nem mutat, és gyakorlatilag nincs hatással a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszerre.

A hatóanyag hatása egyetlen alkalmazás után 24 óráig tart.

struktúra

Flutikazon-propionát + segédanyagok.

farmakokinetikája

Követően intranazális beadása flutikazon-propionát egy dózis 200 mikrogramm naponta Cmax plazma szintek a legtöbb betegben a méréshatár alatt (kevesebb, mint 0,01 ng / ml). Abszorpciós az orr nyálkahártyában nagyon alacsony, ami az alacsony oldhatósága a hatóanyag vizes (miatt a nagy része ezt az adagot kell nyelni). A flutikazon-propionát orális adagolásával a dózis kevesebb mint 1% -a kerül a vérbe az alacsony felszívódás és a preszisztémás metabolizmus miatt. Ezek az okok a hatóanyagnak az orr nyálkahártyájából és a gyomor-bélrendszerből való rendkívül alacsony teljes felszívódását okozzák. A flutikazon-propionát stabil állapotban jelentős Vd-értéke körülbelül 318 liter. A plazmafehérjékhez való kötődés 91%. Az "első passzálás" hatása a májon keresztül. Metabolizálódott a májban a CYP3A4 izoenzim részvételével inaktív karboxil metabolit képződésével. Főleg a beleken keresztül ürül. A flutikazon-propionát renalis clearance-e kisebb, mint 0,2%, a karboxilcsoportot tartalmazó metabolit vesék clearance-e kevesebb, mint 5%.

bizonyság

 • a szezonális és egész évben allergiás nátha (beleértve a pollinózist vagy a szénanáthaot) megelőzésére és kezelésére.

A kibocsátás formái

Spray orr adagolt 50 mcg (néha tévesen nevezik csepp az orrban).

Használati útmutató és használatuk

A gyógyszert intranazálisan (az orrban) alkalmazzák.

A felnőtteket és a 12 éves és idősebb gyermekeket napi 1 alkalommal, naponta két adagban (100 mcg) írják fel, lehetőleg reggel. Bizonyos esetekben naponta kétszer 2 adagot kell beadni az orrjáratba (a maximális napi adag 400 mcg). A terápiás hatás elérése után napi 50 μg-os fenntartó dózist adhatunk minden orrjárathoz (100 μg). A maximális napi adag nem haladhatja meg a 400 mcg-ot (4 adag minden orrjáratonként).

Az idősebb betegeknek nincs szükség dózismódosításra.

A 4-12 éves gyermekek naponta 1 adagot (50 μg) írnak fel minden orrjáratban, lehetőleg reggel. A maximális napi adag nem haladhatja meg a 200 mcg-ot minden orrjáratban. Szükséges a minimális dózist alkalmazni, amely biztosítja a tünetek hatékony megszüntetését.

A teljes terápiás hatás eléréséhez a gyógyszert rendszeresen kell használni.

Felhasználási feltételek

Az orrspray palack védő sapkával van felszerelve, amely védi a csúcsot a portól és a szennyezéstől.

Az első alkalmazásnál a palackot 6 alkalommal kell megnyomni. A permetezőszerkezet nyitva van. Ha a hatóanyagot egy hétnél hosszabb ideig nem használták, készítsen újra az injekciós üveget és oldja fel a permetező mechanizmust.

 • tiszta az orrüreg;
 • zárja be az egyik orrjáratot és helyezze be a csúcsot a másik orrjáratba;
 • Dobja kissé előre a fejét, függőlegesen tartva a palackot;
 • Kezdjetek lélegezni az orrán, és folytatva belélegzést, tegyen egy tapintást az ujjaival;
 • lélegezzük ki a szájon keresztül.

Ezután ugyanúgy beadja a hatóanyagot a másik orrjáratba.

Használat után a csúcsot tiszta ruhával vagy zsebkendõvel kell áztatni, és fedelét le kell fedni. A permetezőt legalább hetente egyszer meg kell mosni. Ehhez távolítsa el a hegyet, öblítse le meleg vízzel, szárítsa meg, majd óvatosan helyezze az üveg tetejére. Tegye fel a védősapkát. Ha a csúcs hegye eltömődött, a hegyet el kell távolítani, és egy ideig meleg vízzel kell hagyni. Ezután öblítse le a patak alatt, száraz, és tegye vissza az üveget. Ne tisztítsa meg a lyukat tűvel vagy más éles tárgyakkal.

A csomag felnyitása után a gyógyszer a lejárati időig használható.

Mellékhatás

 • hörgőgörcs;
 • anafilaxiás reakció;
 • bőr túlérzékenységi reakció;
 • angioödéma;
 • fejfájás;
 • az ízérzés megsértése;
 • a szag romlása
 • fokozott intraokuláris nyomás;
 • glaukóma;
 • szürkehályog;
 • orrvérzés;
 • szárazság és irritáció a nasopharynx nyálkahártyáján;
 • az orrszeptum perforációja;
 • a szubkután nyálkahártya fekélye;
 • a gyermekek növekedési késedelme;
 • a mellékvesekéreg csökkent funkciója;
 • csontritkulás.

Ellenjavallatok

 • 4 év alatti gyermekek;
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Nazarel kábítószer nem javasolt a terhesség alatt. Szükség esetén fontolja meg az anya terápiájának várható előnyét és a magzat potenciális kockázatát.

Nem valószínű, hogy a flutikazon-propionát kiválasztódik az anyatejbe. Mindazonáltal ajánlott a szoptatás leállítása a gyógyszer alkalmazásakor.

Gyermekekben való alkalmazás

Gyermekkorban 4 évig ellenjavallt. A 4-12 éves gyermekek naponta 1 adagot (50 μg) írnak fel minden orrjáratban, lehetőleg reggel. A maximális napi adag nem haladhatja meg a 200 mcg-ot minden orrjáratban. Szükséges a minimális dózist alkalmazni, amely biztosítja a tünetek hatékony megszüntetését.

mert glukokortikoszteroidokat orron használat esetén is használják terápiás dózisban is okozhat növekedési retardáció gyermekek hosszú távú kezelés szükséges, hogy rendszeresen ellenőrzi a növekedés a gyermek, és egy időben, hogy állítsa be a gyógyszer adagját Nazarel.

Alkalmazás idős betegeknél

Az idősebb betegeknek nincs szükség dózismódosításra.

Különleges utasítások

A egyidejű használatát inhibitorok CYP3A4 izoenzim (ritonavir, ketokonazol) gondos monitorozást igényel a beteg, mivel ezek a gyógyszerek okozhatnak megnövekedett koncentrációja flutikazon-propionát a plazmában.

A GCS hosszú időn át intranazálisan való alkalmazásakor hosszú időn át történő kinevezése növeli a GCS szisztémás hatásainak kockázatát. A Nazarel hatóanyag tartós felhasználásával a mellékvesekéreg funkciójának rendszeres megfigyelése szükséges.

mert GCS orron használat esetén is használják terápiás dózisban is okozhat növekedési retardáció gyermekek hosszú távú kezelés szükséges, hogy rendszeresen ellenőrzi a növekedés a gyermek, és egy időben, hogy állítsa be a gyógyszer adagját Nazarel.

A szezonális allergiás nátha kezelésében a Nazarel igen hatásos, de nyáron a levegőben különösen magas koncentráció esetén az allergének további kezelést igényelhetnek.

Nazarel amikor a gyógyszert beadó betegeknek tuberkulózis, fertőző folyamat, herpeszes szaruhártya-gyulladás, valamint a közelmúltban műtéten esett át a száj és az orr, akkor alaposan mérlegelni kell az esetleges kockázatok és előnyök várhatók.

Kábítószer kölcsönhatások

Nem valószínű, hogy kölcsönhatásba lépnek más gyógyszerekkel, mert a flutikazon koncentrációjának intranazális alkalmazása a plazmában nagyon alacsony.

Míg az erős inhibitorok CYP3A4 izoenzim (ritonavir) növelheti a szisztémás Nazarela és a fejlesztés a mellékhatások (Cushing-szindróma, depresszió adrenokortikális funkció).

Amikor alkalmazva egyidejűleg más inhibitorai citokróm P450 (eritromicin, ketokonazol) megfigyelt enyhe növekedést vérkoncentrációjának a flutikazon-propionát, amely gyakorlatilag nem hat a kortizol tartalmat.

A Nazarel gyógyszer termékeinek analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Kutiveyt;
 • Fliksonaze;
 • fliksotid;
 • flutikazon;
 • Flutikazon-propionát.

Analógok a farmakológiai csoporthoz (vasomotoros és allergiás nátha kezelésére szolgáló szerek):

 • Avamys;
 • Aqua Maris;
 • Akvalor;
 • Allergodil;
 • Allergoferon;
 • aldetsin;
 • asztemizol;
 • Berlikort;
 • Vibrocil;
 • galazolin;
 • Gistaglobin;
 • Gistafen;
 • dexametazon;
 • Derinat;
 • diazolin;
 • diprospan;
 • Dlyanos;
 • Zaditen;
 • Zintset;
 • Zodak;
 • Intal;
 • IRS 19;
 • ketotifen;
 • Claritin;
 • klemasztin;
 • xilol;
 • xilometazolin;
 • loratadin;
 • Lordestin;
 • Morenazal;
 • Nazivin;
 • Nazol;
 • Nasonex;
 • Nasobek;
 • naftizin;
 • Otrivin;
 • Parlazin;
 • Pinosol;
 • polyoxidonium;
 • prednizolon;
 • Sanorin;
 • Snoop;
 • Suprastin;
 • tavegil;
 • Telfastnak;
 • tizin;
 • fenkarol;
 • Physiomer spray orr;
 • Tseleston;
 • cetirizin;
 • Erbisol;
 • Erolin.

Nazarel

A leírás aktuális 2016/05/10

 • Latin név: Nazarel
 • ATX kód: R01AD08
 • Hatóanyag: Flutikazon (flutikazon)
 • Gyártó: IVAX Pharmaceuticals s.r.o., a Teva Czech Industries s.r.o. (Cseh Köztársaság)

struktúra

1 adag 50 μg flutikazon.

Ezen kívül: poliszorbát-80, dextróz, diszpergált cellulóz, benzalkónium-klorid, víz, feniletanol.

A kibocsátás formája

A nazarelt 60, 120 vagy 150 dózisú orrspray formájában állítják elő egy injekciós üvegben, amelyet egy kartondobozba helyeznek.

Farmakológiai hatás

Helyi antiedematós, gyulladáscsökkentő, allergiás allergiás.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A Spray Nazarel egy helyi gyógymód a csoportból glükokortikoidok (GCS). Ha a spray-t az ajánlott dózisokban használja, akkor kifejezheti antihydropic, gyulladáscsökkentő és allergiaellenes hatékonyságát.

Gyulladáscsökkentő hatás flutikazon annak hatására vezethető vissza glükokortikoid receptorok. Fejlesztés alatt allergiás reakció, beleértve a korai és a késői szakaszát is, a kábítószer hatása és a proliferáció elnyomása miatt hízósejtek, neutrofil, eozinofilek, makrofágok, limfociták, a kimenet és a kimenet csökkenése gyulladásos mediátorok és egyéb biológiai magas szintű anyagok (beleértve a hisztamin, leukotriének, prosztaglandinok, citokinek).

Antiallergiás hatások flutikazon az első használat után 2-4 órával jelentkeznek, és csökkenést mutatnak orrdugulás, tüsszentés, orrvérzés, csökkent jelenségek rhinitis, kellemetlen érzések a paranasalis sinusok területén, a szem és az orrnyomás nyomásérzése, valamint a szemmel negatív tünetek enyhítése allergiás nátha.

A terápiás dózisokban való alkalmazást nem kísérik szisztémás hatás és gyakorlatilag nem vezet a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszerre gyakorolt ​​hatásához.

Az egyszeri adag hatékonysága flutikazon legfeljebb 24 óráig tart.

A betegek többségében intravénás napi 200 μg flutikazon a plazma Cmax indexéhez vezetett a kimutatási jel alatt (kevesebb, mint 0,01 ng / ml). Az alacsony oldhatóság miatt flutikazon vízben az orr nyálkahártyájából való felszívódása rendkívül alacsony, ezért a gyógyszer beadott dózisának nagy részét lenyeli. Orálisan ilyen módon flutikazon, alacsony felszívódás és preszisztémás anyagcsere, a vérplazmában a teljes dózis 1% -ánál kisebb mennyiségben lép be. A gyógyszer ezen tulajdonságai meghatározzák annak rendkívül alacsony teljes felszívódását orrnyálkahártyán és a bélrendszerben.

Stabil állapotban flutikazon jelentős eltérést mutat, átlagosan 318 liter. A plazmafehérjékkel való kötődés körülbelül 91%. flutikazon az úgynevezett "első lépés" hatása a májon keresztül történik. A metabolizmus átalakulása a részvétellel történik izoenzim CYP3A4 és a karboxiltermék-metabolizmus (inaktív metabolit) felszabadulása.

T1 / 2 flutikazon körülbelül 3 óra. A kiválasztás elsősorban a bélnek köszönhető. mutatók vese clearance 0,2% a flutikazon és kevesebb, mint 5% -a karboxil metabolit.

Használati utasítások

A Spray Nazarel a megelőzés (megelőzés) és a kezelés (fejlesztés alatt) céljára használható, egész évben, valamint szezonális nátha allergiás eredetű.

Ellenjavallatok

A Nazarel használata teljesen ellenjavallt:

 • legfeljebb 4 éves gyermekek;
 • a személyi túlérzékenységet szenvedő betegek flutikazonvagy a szórás másodlagos összetevőit.

A Nazarel alkalmazása különös gonddal történhet a következőkkel:

 • társ herpesz;
 • a terhesség;
 • a légutak fertőzéseibakteriális etiológia (ilyen terápia további kapcsolatot igényel) vírusölőés / vagy antibiotikumok);
 • az orr nyálkahártya fekélyes elváltozásai;
 • szoptatás;
 • orr-sérülések;
 • operatív beavatkozások a az orrüregben, valamint a működés utáni időszakban;
 • párhuzamos terápia más glükokortikoidok(beleértve a tablettákat, kenőcsöket, permeteket, krémeket, orrcseppeket és antiasztmatikus inhalátorok).

Mellékhatások

A Nazarel használata során viszonylag gyakran megfigyelték:

 • ízes betegség;
 • fejfájás;
 • szagrendi rendellenességek;
 • orrvérzés;
 • irritáció és / vagy a nasopharyngealis nyálkahártya szárazsága.

A Nazarel alkalmazása során ritka esetekben megjegyezte:

 • hörgőgörcs;
 • a gyermeknövekedés késleltetése;
 • anafilaxiás reakciók;
 • növekedésintraokuláris nyomás;
 • jelenségek bőr túlérzékenység;
 • a mellékvese kéregének csökkent funkcionalitása;
 • fejlesztése glaukóma, vízesés;
 • angioödéma;
 • az orrszeptum perforációja;
 • képződés csontritkulás;
 • fekélyesedésszubkután nyálkahártya-réteg.

Spray Nazarel, használati utasítás (Módszer és adagolás)

A Nazarel gyógyszer kizárólag kizárólag orron (az orrüregen keresztül). A teljes terápiás hatás eléréséhez a permetet rendszeresen kell használni.

A 12 évesnél idősebb betegek általában napi egyszeri 100 μg (2 dózis) spray-t kapnak naponta, előnyösen reggel. Bizonyos esetekben szükség van a javasolt adag (100 μg) kétszeres alkalmazására 24 órában (reggel és este). Amikor a terápiás hatékonyságot elérjük, a pácienst át lehet adni, hogy minden egyes orrjáratba injektált 50 μg fenntartó napi dózist alkalmazzunk. A maximálisan 24 óra alatt 400 mcg bevezetést lehetett biztosítani flutikazon (Mindegyik orrjáratban 4 adag spray van).

A gyermekgyógyászati ​​korcsoportban 4-12 év ajánlott napi rezsim a hatóanyag egyetlen injekció 50 ng (1 adag) permetezni egyes orrjáratba, lehetőleg reggel. A maximálisan 24 órás gyermekek bejuthatnak 200 mcg-ig flutikazon minden orrjáratban.

A gyermekgyógyászatban minimális adag orr glükokortikoidok, hatékonyan megkönnyíti a negatív tüneteket.

Az idős betegeknek nem szükséges módosítani a Nazarel adagolási rendjét.

Használati utasítások

A gyógyszer megfelelő használata megköveteli a következő szabályoknak való megfelelést spray palack használatához.

 • Távolítsa el a védősapkát az üvegadagoló csúcsáról, amely megvédi az adagolót a szennyeződéstől és a portól.
 • A Nazarel első használatakor - mint például a kábítószer-használat 7 napos hiánya esetén - elő kell készíteni adagolópalackot további felhasználáshoz 6-szoros megnyomásával, ezáltal kinyitva atomizáló mechanizmus.
 • csinál az orrüreg tisztítása (mindkét orrjárat).
 • Nyomja meg az egyik orrjáratot az ujjával, amíg teljesen le van zárva, írja be fúvóka hegye az ellentétes orrjáratban.
 • A palack függőleges helyzetének megtartása mellett kissé döntse előre a fejét.
 • Lélegezz be a nyílt orrjáraton keresztül, miközben megnyomja az ujjait adagolópalack.
 • Fájdalom a szájon keresztül.
 • Ismételje meg az összes manipulációt a másik orrjárat ellen.
 • Miután használta a permetet, nedvesítse meg fúvóka hegye tiszta zsebkendővel vagy eldobható szalvétával, és zárja levédősapka.

A permetező mechanizmust heti legalább 1 alkalommal kell megtisztítani, az adagoló csúcsának eltávolításával és meleg vízben való mosásával. Miután a csúcs megszáradt, gondosan helyezze be és fedje le egy védősapkával. A csúcs hegyének eltömődése esetén egy ideig meleg vízben kell hagyni, ezt követően pedig egy üvegcsébe kell szárítani és fel kell szerelni. A hegy csúcsát tűvel, tűvel vagy más vékony, éles tárgyakkal tisztítsa meg.

Miután az injekciós üveg kioldódott, a permet felhasználható az eltarthatósági idő lejárta előtt.

túladagolás

A krónikus és akut túladagolás negatív tünetei flutikazon nem rögzített. Amikor önkénteseket és intranazális napi 2 mg napi adagolást végez, flutikazon 7 napig a hatóanyag hipotalamusz-hipofízis-mellékvesében nem volt hatása.

kölcsönhatás

A jelentéktelen plazmakoncentráció miatt flutikazon más terápiás szerekkel való kölcsönhatása nem valószínű.

Párhuzamos alkalmazás flutikazon erős készítményekkel a CYP3A4 gátlói izoenzim (például, ritonavir) növekedéséhez vezethet rendszer akció és ennek következtében negatív mellékhatások kialakulását (beleértve a mellékvesekéreg funkciójának elnyomását és Cushing-szindróma).

Kombinált feladat flutikazon másokkal a citokróm P450 inhibitorai (Például, ketokonazol, erythromycin) szérumtartalmának enyhén emelkedhet, ami gyakorlatilag nem befolyásolja a szintet kortizol.

Eladási feltételek

A Nazarel megvásárlásához meg kell adnia egy receptet.

Tárolási feltételek

A spray-palackokat szobahőmérsékleten 25 ° C-ig kell tárolni.

Lejárat dátuma

A permet felhasználási ideje 36 hónap.

Különleges utasítások

Nazarel együttes kinevezésével a CYP3A4 gátlói izoenzim (például, ketokonazol, ritonavir), a betegek gondos megfigyelésére van szükség, mivel ez a gyógyszerek kombinációja a plazmakoncentráció növekedéséhez vezethet flutikazon.

Abban az esetben, ha a nagy dózis hosszú ideig tart orron glükokortikoidok az előfordulásuk fokozott veszélye áll fenn rendszer akció, amely folyamatos ellenőrzést igényel a mellékvesekéreg működésében.

Az ok miatt lassítja a gyermekek növekedését, a terápiás dózisok tartós használatával megfigyelték intranazális glükokortikoidok, ezeknek a gyógyszereknek a gyermekgyógyászatban való alkalmazásának rendszeres megfigyelési paraméterek alatt kell állnia a gyermek növekedése és az adagok időben történő beállítását glükokortikoidok.

Szezonális kezelés allergiás nátha a Nazarela használatával meglehetősen hatékony, de különösen magas tartalom esetén allergének, a nyáron a környezeti levegőben észlelhető, kiegészítő kezelésre lehet szükség.

Ha a Nazarelt be kell adni a betegeknek herpetikus keratitis, fertőző folyamat, tuberkulózis, valamint a szájüregben vagy az orrüregben nemrégiben végzett műtéten átesett betegeknek megfelelően kell értékelniük az ilyen terápia kockázat / haszon arányát.

Nazarel analógjai

A Nazarela analógjait más intranazális alkalmazásra szánt gyógyszerek is képviselik:

Szinonimák

A Nazarel szinonimái között meg lehet különböztetni az intranazális készítményeket:

gyerekek

A Spray Nazarel alkalmazása ellenjavallt a 4 évesnél fiatalabb gyermekek felírásakor. Az idősebb gyermekek a fenti dózisokban alkalmazhatják a gyógyszert, összhangban a legalacsonyabb hatásos terápiás dózisok használatának elvével.

Terhesség és laktáció

Nazarela úticélja terhes és szoptatás a nők nem ajánlottak.

Nazarel vélemények

A negatív tünetek eltávolítására használatos emberek véleménye allergiás nátha, többnyire pozitív, és egybeesik a szakértők véleményével a gyógyszer Nazarel hatékonyságával és biztonságával. Vélemények az orvosok az orvosi eszközzel csökkenteni a magas értékelést tevékenységét használatával kapcsolatban a spray a vallomása, de csak abban az esetben pozitív választ a beteg a hatóanyagot a kábítószert. Vegye figyelembe a Nazarel hatásának a termelékenységét is, amikor megszünteti a függőség megszüntetését vazokonstrikciós orr-gyógyszerek. A permet negatív mellékhatásai között leggyakrabban a leggyorsabb érzés szerepel égő érzéseket és szárazság orr nyálkahártyák.

Ár a Nazarela, hol vásárolni

A Nazarel spray átlagos ára 120 adagonként 400 rubelenként változik.