Nizoral krém

A bőr, a köröm, a haj gombás sérülései - nagyon gyakori betegség. A betegek megjegyzései a Nizoral krémet és annak analógját jellemzik, mint a hatékony bőrpír gombák. A gyógyszer gyorsan eltávolítja a mycosis kórokozók - dermatophyták és élesztőgombák által okozott bőr viszketést. Külső alkalmazás A Nizoral nem mérgező hatással van a szervezetre, mivel a hatóanyag nem lép be a vérbe.

Milyen típusú gyógyszer a Nizoral Cream?

A gyógyszer homogén fehér krém, kizárólag külső használatra. A Nizoral nem alkalmazható a szemészeti gyakorlatban. A betegek körében ez a gyógyszer Nizoral kenőcs. A gyógyszert 15 gramm csövekből állítják elő, továbbá kartonpapír dobozokba csomagolva. A terméket 15-30 fokos hőmérsékleten kell tárolni. A tárolóhelynek gyermekektől el kell érnie. A tejszín élettartama 5 év. A Nizoral alkalmazása a lejárati idő után nem ajánlott.

struktúra

A Nizoral fő hatóanyaga a ketokonazol, amely az imidazolidioxolán szintetikus származéka. A krém a segédanyagokat tartalmazza: tisztított víz, propilénglikol, sztearil-alkohol, cetil-alkohol, poliszorbát 60, poliszorbát 80, szorbitán-sztearát, izopropil-mirisztát, vízmentes nátrium-szulfit. A ketokonazol koncentrációja 20 mg / g.

Farmakológiai hatás

Gyógyszerek A Nizoral olyan szintetikus gombaellenes szerekre utal, amelyek széles spektrumú hatással bírnak. Aktívan behatol a fertőzés legmélyebb fókájába, egyedülálló terápiás hatással és aktív hatásmechanizmussal rendelkezik. A Nizoral fungicid hatású, mycostaticus hatással van a nemzetség gombájára:

 • Trichophyton rubrum;
 • Trichophyton mentagrophytes;
 • Microsporum canis;
 • Epidermophyton floccosum;
 • Pityrosporum ovale;
 • Candida.

Használati utasítások

Különleges típusú mikroszkópos gombák okozta bőrelváltozások indikációkat jelentenek a Nizoral alkalmazásához. A ketokonazol-krémet a diagnosztizált bőrbetegségekre írják fel:

 • ótvar;
 • lágyék, kefék, lábak epidermofitózisa;
 • a bőr candidiasis;
 • seborrheás dermatitis;
 • fenyegeti a szenvedést;
 • szisztémás bőrelváltozások.

Használati útmutató krém Nizoral

Ezeknek a betegségeknek a kezelésére a Nizoral külső alkalmazását az érintett és szomszédos bőrterületekre naponta egyszer biztosítják. A betegségtől függően a terápiás intézkedések 2-6 hétig tarthatnak. A gyógyszer alkalmazásának pozitív dinamikája gyors, de a kezelésnek folytatódnia kell, és szigorúan be kell tartania a tanfolyam időtartamát.

Bőrelváltozások

Dermatitis és más bőrbetegségek esetén a kezelő krémet a bőr érintett felületére, valamint a szomszédos területekre naponta egyszer alkalmazzák. A terápiás tevékenységek során szigorúan be kell tartani a higiéniai szabályokat, és meg kell előznie a megismétlődő fertőzést. A csípős formától megfosztott kezelés időtartama 2-3 hét. A bőrbetegségek ugyanolyan időtartamú kezelése, amelyek élesztő patogén gombákat okoztak.

Jock viszket kell kezelni 2-4 hét, tinea sima bőr - 3-4 hét, lábgombásodás - 2-4 hét. A Nizoral terápiás hatása szinte azonnal megjelenik. Szükséges tisztázni a diagnózist, ha egy hónapon belül a megkönnyebbülés nem jött. A dermatitisz önkezelése elfogadhatatlan. A tanfolyam időtartamát az orvos határozza meg, a bőrelváltozások mértékétől függően.

Körömgomba

Kenőcs A Nizoral a körömhajlítás kezelésére a körömlemez tiszta, száraz felületére és a körkörös bőrfelületekre vonatkozik. A hatóanyag duzzasztásához addig szükséges, amíg teljesen felszívódik. A gyógyszer használatára vonatkozó utasítások a Nizoral használatát javasolják naponta egyszeri használat előtt. Súlyos körömelváltozások esetén a hatóanyag napi kétszer történő alkalmazását javasolja, a Nizoral tabletták ajánlottak a terápiás hatás fokozására. A kezelést az orvosnak kell meghatároznia. A kenőcsöt a körömgombák megelőzésére is használják.

Seborrheic dermatitis

Mértékétől függően megsemmisítése bőrfelületet seborrhoeás dermatitis krémet a bőrre egyszer vagy kétszer egy nap, hogy az érintett és a környező területeken. A betegség tünetei néhány nap alatt eltávolíthatók a kenőcs rendszeres használatával. Az egész tanfolyam 2-4 hétig tart. A kezelés befejezése után az utasítás hetente egyszer javasolja a Nizoral alkalmazását támogató és profilaktikus célokra.

A Nizoral krém ellenjavallatai és mellékhatásai

A ketokonazol fő hatóanyaggal és a krém egyéb aktív összetevőivel szembeni egyéni túlérzékenység esetén a Nizoral ellenjavallt. A terhesség és a laktáció nem ellenjavallt a Nizoral krém használata ellen. A terhes nőkre gyakorolt ​​hatását klinikai vizsgálatok nem végeztek. Ugyanez mondható el a Nizoral krémnek a szoptató nőkre gyakorolt ​​hatásáról.

Korrekció alkalmazása során néha megfigyelheti a bőr égését és irritációját, ritkán allergiás reakciók jelentkezhetnek. Emiatt a gyógyszert óvatosan adják az allergiás betegek számára. Ha a gyógyszer túladagolása helyi erythema, kiütés, duzzanat figyelhető meg. Ezek a megnyilvánulások eltűnnek a gyógyszer adagolásakor és a terápiás kezelés befejezése után.

Interakciók A Nizoral krém más gyógyszerekkel nem mutatható ki. A kenőcs használata biztonságos a máj- és vesebetegségben szenvedők számára. A gyógyszer külső alkalmazása kizárja a hatóanyagnak a vérbe való belépését. A kortikoszteroidok kezelésére a Nizoral ajánlott a gyógyszerek tüneteinek enyhítésére hosszú távú helyi alkalmazásuk után. Ebből a célból helyi kortikoszteroidokat használnak reggel, Nizoral pedig 2-3 héten át. Ezután szteroid-kezelést törölni kell.

Nizoral tejszín analógjai

A gyógyszer viszonylag magas költsége számos betegnek kényszeríti a Nizoral olcsóbb analógjait. Közülük a Dermazol, Ketodin, Ketozoral, Ketoconazole, Sebozol, Mycosoril krémek jól megalapozottak voltak. Az analógok sokkal olcsóbbak, mint az eredeti termék, de fő hatóanyagként ketokonazolt tartalmaznak, ami garantálja azok hatékonyságát. Az analógok kiválasztása szükséges, figyelembe véve a szervezet egyedi reakcióját a fenti gyógyszerek bármely összetevőjéhez.

Nizoral

NIZORAL - kibocsátás, összetétel és csomagolás formája

◊ Krém külső használatra 2% fehér, homogén.

[TAVASZI] Propilénglikol - 200 mg (ekv.193 l), sztearil-alkohol - 75 mg cetil-alkoholt - 20 mg, szorbitán-sztearát - 20 mg, poliszorbát 60 - 15 mg izopropil-mirisztátot - 10 mg vízmentes nátrium-szulfit - 2 mg Poliszorbát 80-1 mg, tisztított víz - legfeljebb 1 g (637 μl).

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

◊ Sampon 2% vörös-narancssárga folyadék formájában.

[TAVASZI] Nátrium-lauril-szulfát - 380 mg, dinátrium-lauril-szulfoszukcinát - 150 mg, dietanol-kókuszdióolaj-zsírsavak - 20 mg, a kollagén-hidrolizátum - 10 mg, makrogol metildekstrozy dioleát - 10 mg Nátrium-klorid - 5 mg sósavat - 4 mg, imidurea - 2 mg íz- és illatanyagok - 2 mg nátrium-hidroxidot - 1 mg, élvezni egy vörös festék (E129) - 30 g, víz - legfeljebb 1 g

25 ml - palack nagy sűrűségű polietilén csavaros kupakkal (1) - kartondobozok.
60 ml - palack nagy sűrűségű polietilén csavaros kupakkal (1) - kartondobozok.

tabletta fehér színű, kerek, lapos, ferde él, vésett „JANSSEN” az egyik oldalon és vésett a jelet „To 200” - egy másik.

[TAVASZI] kukoricakeményítőt - 80 mg, laktóz-monohidrát - 19 mg polividon K90 - 6,6 mg Mikrokristályos cellulóz - 3 mg kolloidális szilícium-dioxid - 0,7 mg magnézium-sztearát - 0,7 mg tisztított víz (eltávolított gyártás során).

10 db. - buborékcsomagolás (1) - kartonpapír csomagolás.
10 db. - buborékfólia (3) - kartonpapír csomagolás.

Farmakológiai hatás

Ketokonazol - szintetikus imidazol-dioxolán-származék fungicid vagy mikostaticheskim elleni aktivitást dermatofitákkal így Trichophyton spp, Epidermophyton floccosum, és Microsporum spp, és az élesztő, különösen az ellen a Malassezia spp...

A Nizoral krém 2% nagyon gyorsan befolyásolja a dermatophyta és élesztő fertőzések viszketését, tüneti javulással még a gyógyulás első jeleinek megjelenése előtt is megfigyelhető.

farmakokinetikája

A ketokonazol koncentrációkat a felnőtt betegek vérplazmájában nem határozták meg, miután helyileg alkalmazták a betegeket, miután 2% -os Nizoral krémet alkalmaztak a bőrön.

Egy vizsgálatban 19 gyermekek seborrheás dermatitis, ahol mintegy 40 g 2% -os krémet Nizoral alkalmazott napi egy bőr felülete nagyobb, mint 40% testfelület, ketokonazol plazmakoncentráció meghatározott 5 gyermek és elérte a 32-133 ng / ml. Ismételt alkalmazása gyermekeknél krém 8 nagy mennyiségű (több mint 3 d) fennáll a valószínűsége a gyógyszer kölcsönhatások gátlására metabolizmusát gyógyszerek CYP3A4 által metabolizált enzimrendszer, különösen a ciszaprid az is lehetséges amplifikációs az allergiás reakciók.

A NIZORAL gyógyszer adagolása

A bőr candidiasis, a sima bőr dermatomycosis, lágyékos epidermofit, a kéz és láb epidermofitája, pityriasis: Ajánlatos a Nizoral krémet naponta egyszer alkalmazni az érintett bőrre és a szomszédos területre.

Seborrhees dermatitis: Nizoral krémet alkalmaznak az érintett területre 1 vagy 2 alkalommal naponta, a sérülés súlyosságától függően.

Folytassa a kezelést megfelelő időtartamra, legalább néhány nappal a betegség összes tünete eltűnését követően. A diagnózist felül kell vizsgálni, ha 4 hetes kezelés után nincs klinikai javulás. Általános higiéniai intézkedéseket kell betartani a fertőzési források és az újbóli fertőzés megelőzésére.

A kezelés szokásos időtartama a következő: chromophytosis - 2-3 hét, gombás fertőzések - 2-3 hét, Jock viszket - 2-4 hét, tinea sima bőr - 3-4 hét, lábgombásodás - 4-6 hét.

A seborrhees dermatitis kezelésének szokásos időtartama 2-4 hét. A seborrheás dermatitisz fenntartó terápiájában a krémet hetente egyszer vagy kétszer alkalmazzák.

A NIZORAL alkalmazása terhesség alatt

Terhes és szoptató nőkön végzett vizsgálatok nem végeztek.

Nincs bizonyíték arra, hogy a kábítószer Nizoral Cream 2% veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél alkalmazzák.

NIZORÁLIS - mellékhatások

Irritáció és égő érzés.

Ritkán - helyi kután allergiás tünetek, mint például kontakt dermatitis okozta hatóanyagot krém - ketokonazol, vagy az egyik a kiegészítő komponensek - a nátrium-szulfit vagy propilén-glikol.

Az alábbiakban felsoroljuk a Nizoral Cream 2% -át követő forgalomba hozatalt követően feltárt mellékhatásokat. A mellékhatások gyakoriság szerinti osztályozását az alábbiakban adjuk meg: nagyon gyakran> 1/10, gyakran 1/100 és 1/1000 és 1/10000 és < 1/1000, очень редко < 1/10000, включая отдельные сообщения

Immunrendszeri betegségek és tünetek: nagyon ritkán - túlérzékenység, csalánkiütés.

A bőr és a szubkután szövetek hipotézise: nagyon ritkán - kiütés, viszketés, erythema.

A NORMÁLIS gyógyszer forgalomba hozatalának feltételei és időtartamai

15 ° C és 30 ° C közötti hőmérsékleten tárolandó. Tartsa távol gyermekektől. Felhasználhatósági időtartam - 5 év.

Használati indikátorok NIZORAL

Dermatofitovye bőrfertőzések Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Microsporum canis és Epidermophyton floccosum:

- sima bőr dermatomycosis;

- kezek és lábak epidermofitózisa;

- Pityrosporum ovale által okozott seborrheás dermatitis.

Különleges utasítások a NIZORAL bevétele során

Csak külső használatra. A Nizoral krém nem használható szemészeti gyakorlatban.

Annak érdekében, hogy a törlési megszűnése után a hosszú távú kezelés a kortikoszteroidokkal szindróma, akkor ajánlott, hogy továbbra is a lokális kortikoszteroidok reggel és Nizoral krémet este, majd fokozatosan, 2-3 héten belül, megszüntetni szteroid terápia.

Nizoral

◊ Krém külső használatra 2% fehér, homogén.

Segédanyagok: propilénglikol - 200 mg (ekv.193 l), sztearil-alkohol - 75 mg cetil-alkoholt - 20 mg, szorbitán-sztearát - 20 mg, a poliszorbát 60 (Tween 60) - 15 mg izopropil-mirisztátot - 10 mg vízmentes nátrium-szulfit - 2 mg poliszorbát 80 (Tween 80) - 1 mg, tisztított víz - legfeljebb 1 g (637 ul).

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

Ketokonazol - szintetikus imidazol-dioxolán-származék fungicid vagy mikostaticheskim elleni aktivitást dermatofitákkal így Trichophyton spp, Epidermophyton floccosum, és Microsporum spp, és az élesztő, különösen az ellen a Malassezia spp...

A Nizoral krém 2% nagyon gyorsan befolyásolja a dermatophyta és élesztő fertőzések viszketését, tüneti javulással még a gyógyulás első jeleinek megjelenése előtt is megfigyelhető.

A ketokonazol koncentrációkat a felnőtt betegek vérplazmájában nem határozták meg, miután helyileg alkalmazták a betegeket, miután 2% -os Nizoral krémet alkalmaztak a bőrön.

Egy vizsgálatban 19 gyermekek seborrheás dermatitis, ahol mintegy 40 g 2% -os krémet Nizoral alkalmazott napi egy bőr felülete nagyobb, mint 40% testfelület, ketokonazol plazmakoncentráció meghatározott 5 gyermek és elérte a 32-133 ng / ml. Ismételt alkalmazása gyermekeknél krém 8 nagy mennyiségű (több mint 3 d) fennáll a valószínűsége a gyógyszer kölcsönhatások gátlására metabolizmusát gyógyszerek CYP3A4 által metabolizált enzimrendszer, különösen a ciszaprid az is lehetséges amplifikációs az allergiás reakciók.

Dermatofitovye bőrfertőzések Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Microsporum canis és Epidermophyton floccosum:

- sima bőr dermatomycosis;

- kezek és lábak epidermofitózisa;

- Pityrosporum ovale által okozott seborrheás dermatitis.

- ismert túlérzékenység a ketokonazollal vagy a gyógyszer segéd alkotórészeivel szemben.

A bőr candidiasis, a sima bőr dermatomycosis, lágyékos epidermofit, a kéz és láb epidermofitája, pityriasis: Ajánlatos a Nizoral krémet naponta egyszer alkalmazni az érintett bőrre és a szomszédos területre.

Seborrhees dermatitis: Nizoral krémet alkalmaznak az érintett területre 1 vagy 2 alkalommal naponta, a sérülés súlyosságától függően.

Folytassa a kezelést megfelelő időtartamra, legalább néhány nappal a betegség összes tünete eltűnését követően. A diagnózist felül kell vizsgálni, ha 4 hetes kezelés után nincs klinikai javulás. Általános higiéniai intézkedéseket kell betartani a fertőzési források és az újbóli fertőzés megelőzésére.

A kezelés szokásos időtartama a következő: chromophytosis - 2-3 hét, gombás fertőzések - 2-3 hét, Jock viszket - 2-4 hét, tinea sima bőr - 3-4 hét, lábgombásodás - 4-6 hét.

A seborrhees dermatitis kezelésének szokásos időtartama 2-4 hét. A seborrheás dermatitisz fenntartó terápiájában a krémet hetente egyszer vagy kétszer alkalmazzák.

Irritáció és égő érzés.

Ritkán - helyi kután allergiás tünetek, mint például kontakt dermatitis okozta hatóanyagot krém - ketokonazol, vagy az egyik a kiegészítő komponensek - a nátrium-szulfit vagy propilén-glikol.

Az alábbiakban felsoroljuk a Nizoral Cream 2% -át követő forgalomba hozatalt követően feltárt mellékhatásokat. A mellékhatások gyakoriság szerinti osztályozását az alábbiakban adjuk meg: nagyon gyakran> 1/10, gyakran 1/100 és 1/1000 és 1/10000 és < 1/1000, очень редко < 1/10000, включая отдельные сообщения

Immunrendszeri betegségek és tünetek: nagyon ritkán - túlérzékenység, csalánkiütés.

A bőr és a szubkután szövetek hipotézise: nagyon ritkán - kiütés, viszketés, erythema.

A krém túlzott mennyiségben történő alkalmazása erythema, ödéma és égő érzés kialakulásához vezethet, amelyek általában a kezelés abbahagyása után megszűnnek. Véletlen lenyelés esetén semmilyen intézkedés nem szükséges.

Csak külső használatra. A Nizoral krém nem használható szemészeti gyakorlatban.

Annak érdekében, hogy a törlési megszűnése után a hosszú távú kezelés a kortikoszteroidokkal szindróma, akkor ajánlott, hogy továbbra is a lokális kortikoszteroidok reggel és Nizoral krémet este, majd fokozatosan, 2-3 héten belül, megszüntetni szteroid terápia.

Terhes és szoptató nőkön végzett vizsgálatok nem végeztek.

Nincs bizonyíték arra, hogy a kábítószer Nizoral Cream 2% veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél alkalmazzák.

15 ° C és 30 ° C közötti hőmérsékleten tárolandó. Tartsa távol gyermekektől. Felhasználhatósági időtartam - 5 év.

Nizoral - használati utasítást, analógok, áttekintésre és leadású alakban (krém vagy kenőcs 2%, 2% sampon, tabletták, 200 mg), gyógyszerek kezelésére korpásodás, a seborrhoeás dermatitis és candidiasis felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Nizoral. A webhely látogatóinak véleménye - a gyógyszer fogyasztói, valamint az orvosok szakembereinek véleménye a gyakorlatban a Nizoral használatáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Nizoral analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazása korpásodás, seborrheás dermatitisz és candidiasis (gomba) kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején. A készítmény összetétele.

Nizoral - szintetikus imidazol-dioxolán-származék fungicid vagy mikostaticheskim aktivitást dermatofiták, élesztők (Candida, Malassezia, Torulopsis, Cryptococcus), dimorf gombákkal szemben és nagyobb gombák (eumitsetov). Kevésbé érzékeny a ketokonazol (Nizoral gyógyszer hatóanyaga) :. Aspergillus spp, Sporothrix schenckii, néhány Dermatiaceae, Mucor spp. és más fikomiceták, az Enomophthorales kivételével. A ketokonazol gátolja bioszintézisét ergoszterin gombákban és megváltoztatja a készítmény egyéb komponenseinek a lipid membránokon. Ezek a klinikai vizsgálatok és a vizsgálati drog kölcsönhatások azt mutatta, hogy a gyógyszer szedése dózisban 200 mg 2-szer naponta enyhe növekedést a QT intervallumban megfigyelhető 3-7 napig: az átlagos maximális növekedés az A QT intervallum 6-12 msec volt megfigyelhető után 1-4 órával a beadás után a gyógyszer Nizoral amikor ketokonazol plazma koncentráció elérte a maximális értéket. Azonban a QT-intervallum ilyen növekedését klinikailag elhanyagolhatónak tekintik.

Napi 200 mg terápiás dózis esetén a plazmában a tesztoszteron koncentrációja átmeneti csökkenést mutathat. A tesztoszteron koncentrációja a ketokonazol beadását követő 24 órán belül visszatér az eredeti értékre. A dózis elhúzódó terápiája során a tesztoszteron koncentrációja rendszerint kissé eltér a kontrolltól.

A Nizoral 400 mg-os vagy annál nagyobb napi dózisban az önkéntesek ACTH-stimulációjának "kortizolválaszának" csökkenését okozta.

struktúra

Ketokonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

A ketokonazol gyenge kétbázisú anyag, amely feloldódik és savas közegben felszívódik. A gastrointestinalis traktusból történő felszívódás után a ketokonazol metabolizálódik a májban, és nagyszámú inaktív metabolit képződik. A dózis körülbelül 13% -a ürül a vizelettel, amelyből 2-4% változatlan hatóanyag. A gyógyszer elsősorban az emésztőrendszerben található epével ürül ki.

bizonyság

Fertőző betegségek a bőr, a fejbőr és a nyálkahártyákon, bőrbetegségek okozzák, és / vagy élesztők azokban az esetekben, ahol a helyi kezelés nem alkalmazható, mivel a nagy mérete az érintett területek, a jelentős mélységű vereség, vagy hiányában a hatás lokális kezelés korábban elvégzett, valamint a betegek kezelésére rezisztens vagy más szivacsos gombaellenes szerekkel való terápia intoleranciájával szisztémás alkalmazás esetén:

 • tinea;
 • színezett lichen;
 • A Malassezia nemhez tartozó gombák által okozott follikulitis;
 • a nyálkahártya krónikus candidiasis és a bőr candidiasis;
 • A száj és a garat kandíliaiája;
 • a vagina krónikus visszatérő candidiasis;
 • az élesztő által okozott fertőzések kezelése és megelőzése Malassezia spp. (Pityrosporum spp.), Például pityriasis lichen (helyi), seborrheic dermatitis és korpásodás (sampon).

Szisztémás gombás fertőzések:

 • paracoccidioidomycosis;
 • hisztoplazmózis;
 • kokcidioidomikózis;
 • biasztomikőzis.

A Nizoral alkalmazása a gombás agyhártyagyulladásban nem praktikus, mivel a gyógyszer rosszul áthatol a vér-agy gáton keresztül.

A kibocsátás formái

200 mg tabletta.

Külső használatra készült krém 2% (néha tévesen nevű kenőcs vagy gél).

Sampon 2% (néha tévesen nevű spray).

Használati útmutató és használatuk

A Nizoral gyógyszer szájon át, étkezés közben javul a felszívódás.

A dermatophyták és / vagy élesztőgombák és szisztémás fertőzések által okozott bőr-, fejbőr- és nyálkahártyák fertőzései:

Felnőttek: 1 tabletta (200 mg) naponta 1 alkalommal étkezés közben. Ha a recepción a megadott adag nem javul, az adagot meg kell duplázni (400 mg naponta egyszer). Hüvelyi candidiasis esetén 2 tablettát (400 mg) írnak fel naponta egy alkalommal étkezés közben.

Gyermekek 3 évesnél idősebb, testtömeg 15-30 kg: 1/2 tabletta (100 mg), 1-szer naponta (a tapasztalat a gyógyhatású nál kisebb testsúlyú gyermekek 15 kg korlátozott, nem ajánlott hatóanyag testtömegű gyermekek számára kevesebb mint 15 kg ); testtömege meghaladja a 30 kg-ot: a felnőtteknek jelzett adagok.

A kezelés átlagos időtartama:

 • hüvelyi candidiasis - 7 nap;
 • dermatophyták által okozott bőrmixosisok - kb. 4 hét;
 • többszínű lichen - 10 nap;
 • A bőr és a szájüreg kandidái - 2-3 hét;
 • a fejbőr gombás sérülései - 1-2 hónap;
 • paracoccidioidomycosis, histoplasmosis, coccidioidomycosis - általában a kezelés időtartama 6 hónap.

Minden indikációban, a kezelést meg kell folyamatosan végezzük, amíg a klinikai paraméterek és laboratóriumi paraméterek nem jelzik a bakteriális eradikáció. A kezelés elégtelen időtartama a fertőzés visszaeséséhez vezethet. Azonban, ha a jelek és tünetek a hepatitisz, mint például étvágytalanság, hányinger, hányás, fáradtság, sárgaság, hasi fájdalom, sötét vizelet, azonnal meg kell hagynia a kezelést, és a laboratóriumi értékelésére a máj működését.

A Candida okozta bőrfertőzés, sima bőr ótvar, Jock viszket, lábgombásodás és lábujjak, pityriasis versicolor: ajánlott alkalmazni az érintett bőrfelületet Nizoral krém napi 1 és közvetlenül szomszédos területeken.

Seborrheás dermatitis: A vakbél súlyosságától függően a Nizoral krémet az érintett területre naponta 1-2 alkalommal alkalmazzák.

Folytassa a kezelést megfelelő időtartamra, legalább néhány nappal a betegség összes tünete eltűnését követően. A diagnózist felül kell vizsgálni, ha 4 hetes kezelés után nincs klinikai javulás. Általános higiéniai intézkedéseket kell betartani a fertőzési források és az újbóli fertőzés megelőzésére.

A kezelés szokásos időtartama a következő: chromophytosis - 2-3 hét, gombás fertőzések - 2-3 hét, Jock viszket - 2-4 hét, tinea sima bőr - 3-4 hét, lábgombásodás - 4-6 hét.

A seborrhees dermatitis kezelésének szokásos időtartama 2-4 hét. A seborrheás dermatitisz fenntartó terápiájában a krémet hetente egyszer vagy kétszer alkalmazzák.

Gyermekek gyermekkorától, serdülőkor és felnőttektől: Alkalmazzák a Nizoral sampont 2% -kal 3-5 percig az érintett területeken, majd öblítsük le vízzel.

 • pityriasis lichen: naponta 1 alkalommal 5 napig;
 • seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer 2-4 hétig.
 • pityriasis lichen: naponta 1 alkalommal 3 napig (egyszeri kezelés a nyár kezdete előtt).
 • seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy 1 alkalommal két héten belül.

A gyermekek használatának jellemzői nem állnak rendelkezésre.

Mellékhatás

 • fejfájás;
 • hányinger, hányás;
 • hasi fájdalom;
 • hasmenés;
 • gynecomastia;
 • fényérzékenység;
 • diszpepszia;
 • székrekedés;
 • szájszárazság;
 • puffadás;
 • a nyelv színének megváltoztatása;
 • ál-anafilaxiás sokk;
 • szédülés;
 • paresztézia;
 • álmosság;
 • fokozott izgatottság;
 • álmatlanság;
 • szorongás;
 • fáradtság;
 • általános gyengeség;
 • alkohol intolerancia;
 • étvágytalanság;
 • fokozott étvágy;
 • izomfájdalom;
 • a menstruációs ciklus megsértése;
 • orrvérzés;
 • alopecia;
 • dermatitis;
 • bőrpír;
 • erythema multiforme;
 • viszketés;
 • kiütés;
 • allergiás kiütés;
 • Az artériás nyomás ortosztatikus csökkentése;
 • láz;
 • hidegrázás;
 • a koponyaűri nyomás reverzibilis növekedése (például az optikai lemezek ödémája, a fontanel duzzanata kisgyermekekben);
 • merevedési zavar;
 • a tesztoszteron koncentrációjának átmeneti csökkenése a vérplazmában (a felvétel után 24 órával normalizált).

Ellenjavallatok

 • akut vagy krónikus májbetegség;
 • a laktáz hiánya, a laktóz intolerancia, a glükóz-galaktóz malabszorpció;
 • egyidejű szubsztrátokkal izozim 3A4 citokróm P450 (CYP 3A4): asztemizol, bepridilom, halofantrin, dizopiramid, ciszaprid, dofetilid, levacetylmethadol (levometadil), mizolasztin, pimozid | kinidin, szertindol, terfenadin és a domperidon, mivel a magasabb koncentrációban ezek a gyógyszerek a plazmában is okozhat QT intervallum megnyúlás, és kamrai aritmiák torsades de pointes típusú;
 • szimultán adagolás triazolammal és midazolámmal orális beadásra;
 • a HMG-CoA reduktáz inhibitorokkal, mint például a szimvasztatin és a lovasztatin által metabolizált CYP3A4 izoenzimek egyidejű alkalmazása;
 • egyidejű recepció ergot alkaloidokkal, pl. dihidroergotamin, ergometrin, ergotamin, metil-ergometri;
 • egyidejű vétel a nisoldipin, eplerenon, irinotekán, everolimusz;
 • 3 év alatti gyermekek;
 • a ketokonazollal vagy a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység.

A Nizoral óvatosan alkalmazza az alkohollal való visszaélést. miközben a kábítószer alkohollal való kezelése során diszulfram-szerű reakció alakulhat ki, melyet vörösség, kiütés, duzzanat, émelygés és fejfájás jellemez.

Mivel a kockázata májkárosító májelégtelenségben szenvedő betegek, illetve olyan betegek potenciálisan májkárosító gyógyszerek, Nizoral kell óvatosan kell alkalmazni, és csak abban az esetben, ha a várható előny meghaladja a potenciális lehetőség, figyelembe véve a rendelkezésre álló egyéb hatásos gombaellenes szerek.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Jelenleg korlátozott információ van a tabletta Nizoral terhesség alatt történő alkalmazásáról.

Állatkísérletekben a ketokonazol reprodukciós toxicitását találták. A személyre gyakorolt ​​potenciális veszély foka ismeretlen.

Ezért a Nizoral tablettát nem szabad terhes nőknek adni, kivéve, ha az anya potenciális előnyei nagyobbak, mint a magzat potenciális kockázata.

Mivel a ketokonazol behatol az anyatejbe, a szoptatás nem ajánlott a gyógyszer szedése során.

Különleges utasítások

Sampon használata esetén kerülje a szemmel való érintkezést. Ha sampon jön a szemébe, öblítse le őket vízzel.

Annak megakadályozása érdekében elvonási elnyújtott helyi kortikoszteroid kezelés ajánlott, hogy továbbra is a helyi alkalmazását kortikoszteroidok kombinálva Nizoral 2% sampon ezt követő fokozatos visszavonását kortikoszteroidok 2-3 héten belül.

Ha a gyógyszer használhatatlanná vált vagy a lejárati dátum lejárt, ne dobja be a szennyvízbe, és dobja ki! Helyezze a kábítószert egy zsákba, és tegye a kukába. Ezek az intézkedések hozzájárulnak a környezet védelméhez!

A Nizoral krém nem használható szemészeti gyakorlatban.

Annak érdekében, hogy a törlési megszűnése után a hosszú távú kezelés a kortikoszteroidokkal szindróma, akkor ajánlott, hogy továbbra is a lokális kortikoszteroidok reggel és Nizoral krémet este, majd fokozatosan, 2-3 héten belül, megszüntetni szteroid terápia.

Hatás a gépjárművezetésre és a gépekkel való munkavégzésre

A Nizoral 2% -os sampon nem befolyásolja a gépi vezetés és a gépkezelés képességét.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyomornedv savasságát csökkentő gyógyszerek csökkentik a Nizoral felszívódását.

A Nizoral gyógyszer egyidejű alkalmazása a következő gyógyszerekkel ellenjavallt:

 • asztemizol, bepridil, halofantrin, dizopiramid, ciszaprid, dofetilid, levacetylmethadol (levometadil), mizolasztin, pimozid, kinidin, szertindol, terfenadin és a domperidon, mivel a magasabb koncentrációban ezek a gyógyszerek a plazma vezethet meghosszabbításához QT-szakasz és kamrai aritmiák írja torsades de pointes;
 • triazolám és midazolám orális adagolásra;
 • metabolizált CYP3A4 HMG-CoA reduktáz inhibitorok, például szimvasztatin és lovasztatin;
 • ergot alkaloidok, például dihidroergotamin, ergometrin, ergotamin, metil-ergometri;
 • nisoldipine;
 • eplerenon;
 • irinotekán;
 • everolimus.

A Nizoral gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Dermazol;
 • ketokonazol;
 • Ketokonazol DS;
 • Ketoconazole Altpharm;
 • Livarol;
 • Mikanisal;
 • Mikozoral;
 • Mikoket;
 • Oronazol;
 • Perhotal;
 • Sebozol;
 • Funginok;
 • Fungistab.

Nizoral

A leírás aktuális 2016/04/23

 • Latin név: Nizoral
 • ATX kód: D01AC08
 • Hatóanyag: Ketokonazol (ketokonazol)
 • Gyártó: Janssen-Cilag (Olaszország), Janssen Pharmaceutica (Belgium)

struktúra

 • Az 1 Nizoral preparátum tabletták körülbelül 200 mg-ot tartalmaz ketokonazol. További összetevők: polividon K90, laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát, kukoricakeményítő, szilícium-dioxid és víz.
 • A samponal Nizoral 20 mg-ot tartalmaz ketokonazol 1 gramm termékre vonatkoztatva. További anyagok: a kollagén-hidrolizátum, nátrium-lauril-szulfátot, dietanol kókuszolaj, dinátrium-lauril-szulfoszukcinát, metil-dioleát dextróz makrogol, sósavval, vörös festéket, nátrium-klorid, imidurea, nátrium-hidroxid, az ízanyagot a vízzel.
 • 1 gramm azonos névvel krém 20 mg-ot tartalmaz ketokonazol. További összetevők: propilén-glikol, szorbitán-sztearát, cetil-alkohol, sztearil-alkohol, poliszorbát 60, izopropil-mirisztát, poliszorbát 80, nátrium-szulfit és a víz.

A kibocsátás formája

 • Fehér, lapos, kerek tabletta, metszett élekkel, egyik oldalán a "JANSSEN", Másrészt - egy résszel és a felirattal"K 200”. 10 tabletta buborékfóliában, 1 vagy 3 buborékcsomagolás papírcsomagolásban.
 • A Nizoral sampon 2% piros-narancssárga folyadék. 25, 60 vagy 125 ml folyadékot egy polietilén palackban, 1 üveg papírt.
 • A Cream Nizoral 2% fehér színű és egyenletes konzisztenciájú. 15 gramm krém alumínium csőben, 1 cső egy papírcsomagolásban.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

ketokonazol egy szintetikusan előállított származék imidazol-dioxolán, fungicid hatással szemben dermatophyták, élesztő (Torulopsis, Malassezia, Cryptococcus, Candida) dimorf gombák és eumitsetov (magasabb gombák). Az expozíció legkevésbé érzékeny ketokonazol: Sporothrix schenckii, gombák a nemzetség Aspergillus, a születés néhány képviselője Dermatiaceae, Mucor és más Phycomycetek, kivéve Enomophthorales. A hatóanyag hatóanyaga gátolja a szintézist ergoszterol a gombák sejtjeiben, és megváltoztatja számos membrán lipid komponens összetételét.

200 mg tabletta terápiás napi adagja esetén a Nizoral átmenetileg csökkentheti a koncentrációt tesztoszteron a vérben. koncentráció tesztoszteron az alkalmazás után egy nappal érkezik a kezdeti értékre ketokonazol. Ha a hosszútávú kezelés a feltüntetett adagolással történik, akkor a tartalom tesztoszteron általában egy kicsit eltér a normálistól.

A ketokonazol napi 400 mg-os vagy annál nagyobb dózisú tablettákban gyengülhet "Kortizol válasz" az aktiváláshoz adrenokortikotrop hormon az önkéntesektől.

2% kenőcs Nizoral gyorsan enyhíti a viszketést élesztővel és dermatophyta-fertőzések, tüneti javulást ahol érzékel, mielőtt az első tünetek a hasznosítás.

Nizoral krém és sampon farmakokinetikája

tartalom ketokonazol A felnőtt betegek bőrére történő helyi alkalmazás után a vérben a krém nem lett meghatározva. A 3 grammnál nagyobb mennyiségű tejszín nagy mennyiségben történő felszívódása miatt a gyógyszerkölcsönhatások kialakulásának valószínűsége az anyagcserét gátolja jelentése a CYP3A4 enzimekkel transzformált, Lehetséges, hogy a allergiás események.

koncentráció ketokonazol a vérben a sampon helyi felhordása után a fejbőrön nincs meghatározva.

A Nizoral tabletták farmakokinetikája

ketokonazol Gyenge, kétbázisú anyag, amely feloldódik és savas közegben felszívódik. A legnagyobb tartalom ketokonazol a vérben 1-2 órával azután, hogy a gyógyszer 200 mg-ot szájon át szedte.

A plazmafehérjékkel való reakció (főként a albumin frakció) elérte a 99% -ot. Aktívan eloszlik a szöveteken, de a gyógyszer egy kis része behatol a cerebrospinalis folyadékba.

Ez a májban metabolizálódik oxidációjával oxidatív dezalkilezési pusztítás -piperazin és imidazol-gyűrű, és aromás hidroxilezés a kibocsátást a nagy mennyiségű inaktív metabolitok. Az anyagcsere fő módszerei az oxidáció és a hasítás.

A eliminációs felezési idő 10 óra. A dózis körülbelül 13% -át vizeletürítéssel evakuálják, a fennmaradó rész a bélben az epével ürül.

Használati utasítások

Javallatok a Nizoral krémhez

Dermatophyta fertőző bőrelváltozások, provokálta Trichophyton rubrum és mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis:

Javallatok a Nizoral samponhoz

 • Az élesztőgomba által okozott fertőző léziók terápiája és megelőzése Malassezia, mint például seborrheás dermatitis, pityriasis és korpa.

A tablettákhoz használt indikációk Nizoral

A fejbőr és a nyálkahártyák fertőzési elváltozásai élesztő gomba vagy dermatophytes azokban az esetekben, amikor a helyi kezelés nem alkalmazható a károsodások nagy kiterjedése, a nagyfokú sérülések mélysége vagy a helyi kezelés hiánya miatt, valamint a más szisztémás gombaellenes szerekkel szembeni intolerancia miatt:

 • színezett lichen;
 • folliculitis, gombák által okozott Malassezia spp.;
 • candidiasisa garat és a száj;
 • krónikus candidiasisa hüvely;
 • moly;
 • krónikus candidiasis a bőr és a nyálkahártyák.

A gombás szisztémás fertőzések:

 • kokcidioidomikózis;
 • hisztoplazmózis;
 • paracoccidioidomycosis;
 • biasztomikőzis.

használata ketokonazol kezelésre agyhártyagyulladás a gomba jelleg nem kielégítő, mivel a gyógyszer rosszul áthatol a vér-agy gáton.

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok a krém és sampon használatához Nizoral

Egyéni érzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére.

Ellenjavallatok a Nizoral tabletták használatához

Ellenjavallatok:

 • akut vagy krónikus májbetegség;
 • intolerancia laktóz, hiány laktáz, glükóz-galaktóz malabszorpció;
 • közös vétel szubsztrátumokkal A citokróm CYP3A4 3A4-izoenzimét - Bepridilom, asztemizol, halofantrin, dizopiramid, dofetilid, ciszaprid, levacetylmethadol, terfenadin, szertindolt, kinidin, domperidon és mizolastin, mivel ezeknek a gyógyszereknek a megnövekedett tartalma a vérben növekedést eredményez a QT intervallumot és szívritmuszavarok;
 • közös fogadás szóbeli formákkal midazolam és triazolam;
 • közös fogadás a HMG-CoA reduktáz blokkolói a CYP3A4 átváltható rendszerrel, például, simvastatin és lovasztatin;
 • közös alkalmazás a az ergot alkaloidjai, mint például dihidroergotamin, ergometrin, metilergometrin, ergotamin;
 • egyidejű vétel Eplerenon, Nisoldipin, Irinotecan, Everolimus;
 • 3 éves kor alatti életkor;
 • egyéni érzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére.

A Nizoral tablettát óvatosan kell alkalmazni a csökkent gyomorsavcsökkentésben szenvedő betegeknél, mivel ezzel a feltétellel a gyógyszer felszívódása romlik. Fogadók savkötők, a Nizoral használata után két órás szünetet kell tennie. Betegek a achlorhydria vagy a betegeket olyan gyógyszerek, amelyek csökkentik a sósav kiválasztását a gyomorban (hisztamin H2 receptor blokkolók vagy a "protonpumpa" blokkolói), a Nizoral-t a kokszot tartalmazó italokkal kell bevenni. A mellékvese-elégtelenségben vagy súlyos stresszben szenvedő személyeknél (nagy sebészeti beavatkozásoknál) a gyógyszer alkalmazása során ellenőrizni kell a mellékvese működését.

A Nizoral óvatosan javasolja az alkohollal való visszaéléseket is, mert a kábítószer alkohollal való egyidejű alkalmazása, a fejlődés diszulfram-szerű reakció, bőrkiütés, bőrpír, émelygés, ödéma és fejfájás jellemzi.

Betegek a májkárosodás és a fogadó személyeket hepatotoxikus szerek, Használja a Nizoralot óvatosan a kockázat miatt májkárosító és csak szigorú jelzések jelenlétében, figyelembe véve más hatékony gombaellenes gyógyszerek létezését is.

Mellékhatások

Mellékhatások a Nizoral tejszínnel

 • Lehetséges túlérzékenységi reakciók, viszketés, urticaria, bőrkiütés, bőrvörösség.

Mellékhatások Nizoral samponnal

 • vannak túlérzékenységi reakciók, a szem irritációja, fokozott könnyezés, bőrvörösség az alkalmazás területén az irritáció az alkalmazási területen, gennyes, pattanás, viszketés, egyéb bőrreakciók, folliculitis, az ízérzékenység megváltozása, kontakt dermatitis, égő érzés, alopecia, a bőr szárazsága és hámlása.

A Nizoral tablettákkal együtt szedett mellékhatások

 • Reakciók a idegesség: fokozott izgatottság, szédülés, álmatlanság, fejfájás, paresztézia, álmosság, fáradtság, szorongás, általános gyengeség, reverzibilis koponyaűri nyomásnövekedés.
 • Reakciók a emésztési zavar: hasi fájdalom, émelygés, hasmenés, hányás, csökkent májfunkció, emésztési zavar, szájszárazság, dysgeusia, mérgező hepatitis, sárgaság, puffadás, Cholestaticus hepatitis, székrekedés, májcirrhosis, hepatokonózis, májelégtelenség.
 • Reakciók a hormonális gömb: gynecomastia, a mellékvese funkció hiánya.
 • Reakciók a érzékszervek: fénykerülés.
 • Reakciók a immunitás: allergiás állapotok, pszeudo-anafilaxiás sokk, anafilaxiás sokk, csalánkiütés, angioödéma.
 • Reakciók a anyagcsere: étvágytalanság, alkoholhoz való intolerancia, hyperlipidaemia, fokozott étvágyat.
 • Reakciók a izomrendszer: myalgia, arthralgia.
 • Reakciók a reproduktív egészség: a menstruációs rendellenességek, az erekciós funkció rendellenességei, azoospermiát amikor a napi dózist 200 mg-nál túllépik.
 • Reakciók a légzőrendszer: orrvérzés.
 • Reakciók a bõrtõl: dermatitis, alopecia, erythema, viszketés, erythema multiforme, bőrkiütés, xeroderma.
 • Reakciók a keringési rendszerből: ortosztatikus hipotónia.
 • Reakciók a hematopoiesisből: thrombocytopenia.
 • Gyakori reakciók: duzzanat, láz, hidegrázás.

Használati utasítás Nizoral (Módszer és adagolás)

Cream Nizoral, használati utasítás

A kezelésben candidiasis bőr, lágyék epidermofiták, ótvar, sportoló stop és kefe, szarvaslélek javasoljuk, hogy naponta egyszer kenőt alkalmazzon az érintett és a szomszédos terület bőrén.

A kezelésben seborrheás dermatitis a krémet az érintett bőrre alkalmazzák a betegség súlyosságától függően akár napi kétszer is

Folytassa a kezelést megfelelő időtartamra: legalább néhány nappal a betegség tüneteinek eltűnése után.

Ha a 4 hetes terápia után nincs javulás, a diagnózist felül kell vizsgálni. A források vezérlése újrafertőződés általános higiéniai intézkedéseket kell követni.

A kezelés standard időtartama: chromophytosis - legfeljebb 21 napig, élesztő fertőzések - legfeljebb 21 napig, inguinalis epidermofit - legfeljebb 28 nap, epidermomikózis - legfeljebb 28 nap, a lábak epidermofitája - legfeljebb 42 nap.

A kezelés standard időtartama a seborrheás dermatitis 2-4 hét. A betegség fenntartó terápiájával a krémet hetente kétszer alkalmazzák.

Shampoo Nizoral, használati utasítás

Az utasítás azt jelzi, hogy a sampont az érintett területeken 4-5 percig kell felhordani, majd alaposan öblítse le vízzel.

Kezeléshez szarvaslélek A sampont naponta egyszer alkalmazzák 5 napig, és kezelésre korpa és seborrheás dermatitis - hetente kétszer 2-4 hétig.

Megakadályozni szarvaslélek A gyógyszert naponta egyszer használják 3 napig (egyetlen kezelést a nyár előtt), és megakadályozzák korpa és seborrheás dermatitis - 14 nap alatt 1-2 alkalommal.

Nisoral tabletták, használati utasítás

A tablettákat szájon át, étkezés közben az abszorpció javítása érdekében alkalmazzák.

A kezelésben az élesztőgombák vagy dermatophyták által okozott bőr, fejbőr és nyálkahártyák fertőző károsodása és szisztémás fertőző elváltozások naponta 1 tablettát kell bevenni. Ha a javulás nem következik be, akkor az adagot meg kell duplázni - naponta két tabletta.

A kezelésben hüvelyi candidiasis naponta 2 tablettát vegyen be.

A kezelés szokásos időtartama: hüvelyi candidiasis 1 hét, a mycosis bőr okozta dermatophytes - 4 hét, a színes zuzmó - másfél hét, a candidiasis - legfeljebb 3 hét, a a fejbőr gombás betegségei - legfeljebb 2 hónap, a paracoccidioidomycosis, histoplasmosis, coccidioidomycosis - 6 hónap.

A kezelésnek folyamatosnak kell lennie, amíg a tünetek és a laboratóriumi adatok a kórokozó eltávolítását jelzik. A kezelés nem megfelelő időtartama a fertőzés megismétlődéséhez vezethet. Amikor tünetek jelennek meg májgyulladás (étvágytalanság, hányás, hányinger, sárgaság, fáradtság, hasi fájdalom, sötét színű vizelet) azonnal hagyja abba a kezelést és a kábítószer forduljon orvosához.

túladagolás

Nagy mennyiségű krém használata vezethet bőrvörösség, égési és duzzadási érzés, amely a kezelés abbahagyása után azonnal megszűnik. Ha véletlenül lenyeli a terméket, akkor nem kell különleges intézkedéseket tennie.

A sampon túladagolásának lehetőségére vonatkozó adatok hiányoznak.

A tabletták túladagolása esetén a leggyakoribb tünetek a hányinger, étvágytalanság, fáradtság, álmosság, hányás, hasi fájdalom, fogyás, duzzanat, étvágytalanság, vérbőség, fokozott izzadás, kiütés, dysgeusia, gynecomastia, dermatitis, fejfájás, hasmenés, alopecia. Ebben a helyzetben, a beteg állapota és enterosorbents. A gyomormosás akkor történik, ha bizonyíték van.

kölcsönhatás

Kisebb kábítószerek savas gyomornedv csökkenti a felszívódást ketokonazol.

A Nizoral alkalmazása a következő gyógyszerekkel nem ajánlott, mert magas a biológiai hasznosíthatósága ketokonazol: stimulánsok mikrosomális oxidáció, mint például Rifabutin, Rifampicin, Carbamazepine, Nevirapine, Isoniazid és fenitoin.

Kombinálva ritonavir szükséges az adag csökkentése ketokonazol, Mivel ez utóbbi biológiai hozzáférhetősége megnőhet.

ketokonazol gátolhatja a kábítószerek metabolizmusa által hasított segítségével citokróm P450 CYP3A. Ennek következtében ezeknek a gyógyszereknek a hatásai, beleértve a mellékhatásokat is, aktiválhatók és meghosszabbíthatók.

A Nizoral együttes alkalmazása a következő gyógyszerekkel ellenjavallt:

 • Asztemizol, bepridil, halofantrin, Dizopiramid, ciszaprid, dofetilid, levacetylmethadol, mizolasztin, pimozid, kinidin, szertindol, terfenadin és domperidon (kockázat miatt kamrai aritmiák és növekedni fog a QT intervallumot plazmakoncentrációjuk növekedésével);
 • szóbeli formák triazolam és midazolam;
 • a CYP3A4 HMG-CoA reduktáz inhibitorok (Simvastatin, Lovastatin és hasonlók);
 • az ergot alkaloidjai (ergotamin, ergometrin, dihidroergotamin, metilergometrin);
 • irinotekán;
 • eplerenon;
 • nisoldipine;
 • Everolimusz.

Szükség esetén egy közös alkalmazás során a ketokonazol szükséges a következő gyógyszerek adagjának csökkentése: HIV proteáz inhibitorok, közvetett antikoagulánsok, egyes antineoplasztikus szerek (busulfan, rózsa vinca alkaloidjai, Erlotinib, Docetaxel, Imatinib), a CYP3A4 által hasított lassú kalciumcsatornák dihidropiridin blokkolói, egy szám immunszuppresszív szerek (takrolimusz, ciklosporin, sirolimusz), néhány glükokortikoszteroidok (flutikazon, budezonid, dexametazon, metilprednizolon), digoxin, brotizolam, alprazolam, alfentanil, buspiron, a cilosztazol, a karbamazepin, ebasztin, fentanil, eletriptán, kvetiapin, Midazolam, repaglinid, reboxetin, szildenafil, rifabutin, tolterodin, trimetrexát, solifenacin.

ketokonazol növeli a vérszintet szulfonil-karbamid származékok amikor felveszik és növelik a kockázatot hipoglikémia.

Egyes esetekben, ha alkohollal egyidejűleg alkalmazták őket, regisztrálták őket diszulfiramidszerű reakciókat, kiütés, bőrpír, émelygés, perifériás ödéma és fejfájás manifesztálódik. Ezek a tünetek önmagukban több órán át telt el.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Szobahőmérsékleten tárolandó. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

A Nizoral bőrt tilos a szemészeti gyakorlatban alkalmazni.

Ez a hosszantartó kezelés abbahagyása után helyi kortikoszteroidok a megvonási szindróma megelőzése érdekében tanácsos folytatni a felhasználást helyi kortikoszteroidok reggel ötvözi velük a tejszínt vagy sampont Nizoral esténként. Ezután 15-20 napon belül fokozatosan állítsa le a terápiát szteroidok.

Meg kell védenie a szemét a samponoktól. Ha ez megtörténik, akkor a szemet meleg tiszta vízzel kell öblíteni.

A nagy kockázat miatt májkárosító A Nizoral tablettát csak akkor szabad alkalmazni, ha az orvos szigorú útmutatásai és ajánlásai vannak, mivel más hatékony gombaellenes szerek. A kezelés megkezdése előtt szükséges a májfunkció megfigyelése a betegségek kizárása érdekében. A kezelés ideje alatt folyamatosan figyelni kell a beteg vérsejtjeit, veseit és máját, hogy ne tévesszen meg az első tünetek májkárosító. A betegeket figyelmeztetni kell arra is, hogy tünetek esetén azonnal lépjen kapcsolatba az orvosával májgyulladás (émelygés, anorexia, hányás, sárgaság, gyengeség, fájdalom a has jobb oldalán, a vizelet sötétedése). A betegek a májenzim vagy toxikus májműködési zavar történelem vételekor más eszközökkel nem adható a gyógyszer Nizoral terápia, kivéve, ha az ilyen kockázat indokolt.

A savas italok használata fokozhatja a felszívódást ketokonazol.

A Nizoral analógjai

 • Nizoral tabletták analógjai: ketokonazol, Mikozoral.
 • A tejszín analógjai Nizoral: Mikozoral, Sebozol, Mikoket, Dermazol, Ketodin, Ketozoral, Zalain, Onabet, Kandibene, Kanesten, Fungisan.
 • Sampon analógjai Nizoral: Mycosorrhal, Perhotal, Sebozol, Kenazol, Ketodin, Orazol, Ebersept.

A sampon és egyéb kibocsátású analógok árának összege alacsonyabb, mint a leírt gyógyszer ára.

gyerekek

Ahhoz, hogy a krém és sampon Nizoral nem korhatár.

A tablettákat a 3 évesnél idősebb gyermekek számára előírhatják:

 • 15-30 kg testtömeggel naponta egyszer alkalmazzon fél tabletta;
 • legfeljebb 15 kg testtömeggel, nem javasolt a gyógyszer felírása;
 • testtömege meghaladja a 30 kg-ot, a felnőttek kezelésére vonatkozó utasításokban meghatározott dózisokat alkalmazzák.

Alkohollal

A kábítószer alkohollal történő egyidejű használata tilos, mivel ilyen befogadás nem kizárt diszulfiramidszerű reakció, bőrkiütés, bőrpír, émelygés, ödéma és fejfájás jellemzi.

Terhesség és laktáció

Krém vagy sampon ellen szarvaslélek és más betegségeket lehet alkalmazni ebben a betegcsoportban.

A Nizoral tablettát nem szabad erkölcsi bizonyíték nélkül terhes nők számára előírni. mert ketokonazol az anyatejbe ürülhet, a szoptatás gyógyszeres kezeléssel nem javasolt.

Hozzászólások a következőhöz: Nizoral

Vélemények a (z) Nizoral krémetől

Krém (kenőcs) szerint jó véleménye segít gombák ellen a bőrön, de az eredmények kezelésére köröm gombás fertőzései értékelések szerényebb. A hatástalanság vagy a mellékhatások előfordulása ritka.

Vélemények a samponalról

A betegek aktívan használják a sampont pityriasis versicolor és más patológiákat, de leggyakrabban a samponokat írta elő korpa. A kiadás ezen formája kiváló véleményeket tartalmaz. Az inefficiencia vagy a mellékhatások előfordulása rendkívül ritka. A fő panaszok újra megjelennek korpa a gyógyszer alkalmazásának abbahagyása után.

Vélemények a (z) Nizoral tablettáról

A gyógyszer tabletta formái ritkán használatosak májkárosító, ezért nem lehet megfelelő képet készíteni visszajelzésről a hatékonyságukról. A szakértők igyekeznek elkerülni felírni ezt a gyógyszert, mert szükség van a folyamatos (a kezelés során) májfunkció megfigyelése és a biztonságosabb gyógyszerek.

Ár Nizoral, hol vásárolni

Árfekvés Nizoral

A Nizoral kenőcs ára Oroszországban közel 390-430 rubelhez közelít. Ukrajnában az ára egy ilyen forma a kibocsátás 155-205 hrivnya.

Mennyibe kerül a Nizoral sampon?

A Nizoral 60 ml sampon ára Oroszországban 550-620 rubel. Az átlagos ár a sampon Ukrajnában egy üveg ugyanolyan mennyiség 20-210 UAH.

Ár: Nizoral tabletta

A gyógyszer ritka gyógyszertárakban Oroszországban és Ukrajnában. Buy tabletták Moszkvában (csomagolás száma 10) költsége átlagosan 750 rubel. Összehasonlításképpen, ugyanaz a csomagolás a tabletták Ukrajnában költségek 55-65 hrivnya.