Sebkezelés cryodestruction után

A betegek elhaladnak cryosurgical kezelés, Nem tudom, mi várhat rájuk a beavatkozás után. Ha a kezelést betegen végezték el, fontos előre tájékoztatni a beteget arról a nemkívánatos hatásról, amely órákon, napokon és heteken keresztül is fennállhat. A bőr folyékony nitrogénjével való hűtés 5 másodpercig az orr tartományában látható marad, ami legfeljebb 3 hétig tart.

Ez alatt idő a beteg nem tud nyilvánosan megjelenni, ami befolyásolhatja munkáját és egyéb társadalmi aktivitásait. Cryodestruction ujj korlátozhatják finom kézmozdulatokkal, mint például a vizsga zongora és cryosurgery gyalog, persze, teszi egy pár hétig, hogy feladja az edzőteremben.
Közvetlenül utána beavatkozás minden betegnek olyan mellékhatásai vannak, mint a fájdalom, duzzanat és hólyagképződés.

Késői mellékhatások sokkal kevésbé kiszámítható, hosszabb (több mint 30 másodperces) fagyás-olvasztási ciklusban jelentkeznek, és tartalmazzák a vérzést, a fertőzést (ritkán) és a lassú sebgyógyulást (a lábakon). Freeze 30 másodpercig használják a Bowen-betegség, vagy kettős fagyás-olvadás ciklus tartós 30 másodperc alatt a bazálsejtes karcinóma különböző szakaszain a sípcsont hagyhatja sebek nem gyógyulnak 3-6 hónapon belül. Ugyanakkor a sebek gyógyítása az arcon a hasonló beavatkozások után 3-5 hétig tart.
Gyakori példák mulandó mellékhatások közé tartozik a hipertrófiás hegek és a milium kialakulása. Ezeket a szövődményeket nem kezelik.

cryolysis az ujjak bőrén az érzékenység megsértéséhez vezethet, amely 12-18 hónapig tart.
meghosszabbított fagy gyakran a szőrtüszők elpusztításához vezet, az alopecia és a negatív kozmetikai következmények következtében.

melanociták rendkívül érzékenyek a hideg hatásokra, amelyek a depigmentációt okozhatják, leggyakrabban állandóak. Habár a depigmentáció megfigyelhető hosszantartó fagyasztással, még a rövid kriogezisztítási ciklusok is könnyen depigmentálhatják.
Sebészi beavatkozás Ne írjon fel V és VI bőr fototípusú embereket.

El kell kerülni fröcskölés folyékony nitrogén a kriódázás során, mivel ez károsíthatja a távoli területeket. Például amikor a szemszögben vagy az alsó szemhéj határában lévő kriódzáródás védi a szemet, védeni kell őket neoprén sapkákkal vagy műanyag kanalakkal. Ha a beavatkozás a kúpra történik, a Blue Tack használható a szomszédos bőr védelmére.

Folyékony nitrogén veszélyes. Amikor a Dewar edényből a munkatartályba öntik, ügyelni kell. A kiömlött folyékony nitrogén fagyást okozhat. A nitrogén transzfúziójának nagy teret kell tartalmaznia. A folyékony nitrogén egy térfogatát 683 térfogatnyi gáznemű nitrogéngá alakítjuk át. Ezért a folyékony nitrogén párolgása az oxigént kiszorítja, ami hypoxia kialakulásához vezet. A 18% -nál kisebb oxigéntartalmú légkörben való tartózkodás életveszélyes.

A seb felszívódása a sófogyasztás után

A beteg képes szedje az aszpirint, más nem szteroid gyulladáscsökkentőket vagy a paracetamolt. A könnyű, nem tapadó kötés bevezetése viszonylagos kényelmet biztosít a beavatkozást követő első 24 órában. A seb leöblítése nem zavarja a gyógyulást. Ha folyadékkal töltött buborék keletkezik, akkor a legjobb, ha steril tűvel átszúrja. Sajtoltávolítás után ugyanazt a gondosságot használjuk a sebhez, mint a másodlagos feszültséghez. Ide tartozik a napi mosás vízzel, hogy eltávolítsa az izzadságot és a kéregeket.

seb felületi Ne hagyja szárazon, mivel ez kéreggörcsök kialakulásához vezet. A sebet vékony fehér vazelin vagy más kenőcsréteg borítja, amely tetején nem tapadó kötést alkalmaznak.

Hogyan kerülhető el a kriokirurgia szövődményei?

Kerülje a szövődményeket, ha jól ismeri az intervenciós területek anatómiáját.

A fejlõdési beavatkozásokhoz szükséges tudás:
- A zygomatikus ív felett és alatt lévő felületi fasor anatómiája
- Az idős ág és a mandibula idegi ágának felszíni terei (VII. Agyi ideg)
- A rágóizom parotid csatorna felületi referencia pontja és a rágóizom elülső határa
- A nyak hátsó háromszögének határai
- Az Erbe pont lokalizálása

beteg kifejezett elégedetlenség, ha kellemetlen érzést vagy tevékenységkiesést tapasztalnak, amelyet előre nem figyelmeztettek. Ezért a beavatkozás előtt a betegeknek meg kell beszélniük annak lehetséges következményeiről. Az orvosnak gondoskodnia kell arról, hogy a betegek megértsék a diagnosztikai eljárás vagy kezelés célját. A beteget szükségszerűen tájékoztatni kell a kezelés megtagadásának következményeiről. Ez gyakran segít meggyőzni a beteget a kezelés szükségességéről. Biztosnak kell lenned a diagnózisról.
Ha valami megy rossz, akkor igazolni kell, hogy szükség van erre a tanulmányra vagy kezelésre, hogy igazolják cselekedeteiket.

Nem teheted munka valaki nyomás alatt vagy sietve. Gyakran előfordul, hogy a hibákat a munka során a túlzott sietség okozza. Ne bízza a kezelést olyan tapasztalatlan munkavállalókkal, akik nem szívesen fogadják el ezt a munkát. Óvatosan kell eljárnia, amikor eltávolítja az epidermális és a hajcisztákat az arcról és a nyakról. Hatalmas határok vannak, közel a zenekarhoz.

Ha a orvos nem mutatják a megfelelő szintű készségeket, a vádak és a szakmai gondatlanság miatt vádolhatók. Ezért az orvosnak szakképzettségén, készségein és tapasztalatán belül kell cselekednie. Nem szabad egyedül dolgoznia. Amikor az orvos közelében dolgozik, mindig legyen asszisztens.

A többség követelések A sebész a betegeknél a teljes eltávolítása a kóros fészket, túlzott hegesedés, idegkárosodás vagy más építmények fertőzés és annak következményeit, hiányzik a szövettani diagnózis vagy megfigyelés a műtét után. Az orvosnak gondoskodnia kell arról, hogy minden minta szövettani vizsgálatra kerüljön, és alaposan elemezze a kapott eredményeket.

Cryodestruction folyékony nitrogénnel

A Cryodestruction modern módszer a papillómák és egyéb jóindulatú bőrdaganatok kezelésére. A módszer széles körben elterjedt a lakosság körében, a betegek nagy hatékonyságúak. A kriództerjedési eljárás fájdalommentes és nem igényel sok időt. A papillómák kriódázásának előnyeiről és hátrányairól olvasható a következő cikkünkben.

Mi a papilloma

A papillómák maguk a dermális jóindulatú növények, amelyeket emberi papillomavírus okoz. Ez a fajta vírus a bőrön, a nyálkahártyákon alakul ki, könnyen átvihető egyikről a másikra, amikor fertőzött területekkel érintkezik. A vírus továbbításának fő útvonala azonban szexuális marad. Érdemes megjegyezni, hogy elsősorban a papillómák veszélyesek, mert ritkák, de rosszindulatú daganatokká válnak. Ezeket az oktatást nem szabad alábecsülni. Abban az esetben, ha a betegség egyetlen kandallóként jelenik meg, nem okoz kellemetlenséget, nem szabad lusta, de forduljon szakemberhez. Kijev kiváló klinikákkal rendelkezik, ahol a legjobb szakemberek dolgoznak.

Természetesen egy ilyen vírusos betegség, mint a papilloma, könnyebb figyelmeztetni, mint később kezelni. Bár a szemölcsök eltávolításának modern módszerei - ez a folyamat gyors és egyszerű.

A szemölcsök típusai

Papillómák és szemölcsök vannak osztva:

 • vulgáris (közönséges) Fájdalommentes, száraz, sűrű alakzatok, amelyek egyenetlen, villous felületűek. A méretük elérheti az 1-2 millimétert. Vannak példák akár 0,5 cm Helymeghatározási hely - kezek. A papillómák gyakran egyesülnek, plakkok formálódnak;
 • talpi - egyféle közönséges. Gyakran előfordulnak, hajlamosak a bőr rétegére mélyebb hajlamúak, szemben a vulgárisokkal. Az alján kialakult, azokon a helyeken, ahol a cipő legnagyobb súrlódása. A méretek nagyok - legfeljebb 2 cm-esek. A szemölcsök elég fájdalmasak, sértés közben zavarják őket. A pusztítás után a papillomum külső felülete olyan, mint a morzsa;
 • lapos (fiatalos) - megjelennek serdülőkorban. Megjelenésével a csomók rózsaszín vagy húsúak, kerek, szabálytalan alakúak, sima felületűek. A szemölcsök befolyásolják az arc és a kezek területét. Leggyakrabban zúzódások, karcolások, vágások, egyéb bőrelváltozások után alakul ki.

A csökkent immunitású emberek hajlamosabbak papillómák és szemölcsök képződésére. A legjobb kapu a vírus behatolásához kopás, repedés a bőrön. Gyakran papillómák jelennek meg a talpán a lábak miatt viselése valaki más cipő. Ha a reproduktív rendszer szervezetei oktatnak, akkor a vírus nemi közösülés során kerül továbbításra.

Sok klinika, szalon a mai napig alkalmazza a kriódiszedési technikát - ez a szemölcsök, molyok, papillómák eltávolítása folyékony nitrogénnel.

Folyékony nitrogén. Mi ez?

Ez az anyag folyadék, amely nem szagtalan, színes. A forráspont eléri a 196 fokot. A bőrhibák korrigálása a folyékony nitrogén szemölcsök eltávolításával a biológiai természetű szövetek kriodiszkriminálásán alapulnak. Más szavakkal, a pusztulást az alacsony hőmérséklet helyi hatása okozza, amikor a folyékony nitrogén elpárolog. Ez a kapillárisok markáns görcsösségéhez vezet. Ennek eredményeként az intercelluláris folyadékban jégkristályok jönnek létre a sejtekben. A saját tengelye körül oszcilláló mozgásokat végeznek. A sejtek nem kapnak oxigént a tápanyagokkal, a vérkeringés megáll, a cserefolyamatok teljesen leállnak. Ennek eredményeként a sejtfalak, szerkezetek meghaltak és teljesen megsemmisültek.

A szemölcsök folyékony nitrogénnel való eltávolításának előnyei és hátrányai

Mint már említettük, a fő és vitathatatlan előnye ennek az eljárásnak, hogy a szemölcsök krioterápia nem hagy hegeket vagy vizuális hibák a bőr és teljesen biztonságos. Ez a funkció lehetővé teszi a szemölcs eltávolítását a bőr látható területeitől való félelem nélkül. Sőt, ez a manipuláció igen egyszerű, és nem igényel további kimetszése környező szövetekben, például a műtéti eltávolítása szemölcsök. A Cryodestruction egy viszonylag olcsó eljárás, amely biztosítja nagyobb rendelkezésre állását.

De nem hiányoznak a hiányosságok. Tehát számos esetben a szemölcs teljes eltávolítása érdekében többször kell végrehajtani a folyékony nitrogén alkalmazását a területére. A manipulációt végző páciensek egy részét fájdalom kísérheti.

Ellenjavallatok az eljáráshoz

Nem mindenki láthatja a szemölcsök eltávolítását folyékony nitrogénnel. Az eljárást az ilyen állapotokban tartózkodni kell:

 • az egyéni nitrogénhiányt;
 • epilepsziás állapot;
 • magas vérnyomással;
 • érszűkület;
 • bármilyen irritáció jelenlétében a daganat közelében kiütések;
 • a hólyagos betegségekkel, a belső szervek gyulladásos folyamataival;
 • terhesség alatt;
 • kisebb sérülésekkel, ha még alacsony hőmérséklet is van.

A páciens felszívódása a kriódzavarra

Ez a manipuláció általában nem igényli a beteg hosszú felkészítését. Azonban, mielőtt elvégeznék, feltétlenül szükség van egy olyan orvoshoz való konzultációra, aki meghatározza a takarmány takarmányozását a szemölcs eltávolítására.

A folyékony nitrogén pusztító hatásának elve

A kriódeszkázás sajátossága a folyékony nitrogén hatásmechanizmusában van azon szöveteken, amelyek felületén alkalmazzák. A folyékony nitrogén fagyáspontja körülbelül 196 Celsius fok. Ennek eredményeképpen bármely szövethez való alkalmazása az intracelluláris folyadék azonnali fagyasztását eredményezi. A formált mikrokristályok megtörik a sejtmembránt, és sejtes halálhoz vezetnek.

A folyékony nitrogén bejutása a szemölcsre a fent leírt folyamatokat eredményezi. Ez nekrózishoz és önpusztuláshoz vezet.

A kriódázás technikája

Az egyik szemölcs folyékony nitrogénjével végzett kezelés körülbelül 40 másodpercig tart, több alakzat jelenlétében a manipuláció időtartama 2 vagy 3 percig emelkedhet. Rendszerint a kriództerest anesztézia nélkül végezzük. A folyékony nitrogénnek a kívánt területen történő alkalmazására gyakran speciális eszközöket használnak - a kriokapacitókat. Ezek hengeres vagy cserélhető fúvókákkal ellátott csövet képviselnek, amelyet egy folyékony nitrogén tartályba engednek le. Ezután az applikátor csúcsát a képződés felszínére nyomjuk és ezáltal nitrogénnel kezeljük.

A szemölcs megsemmisítésének folyamata már a kriódzárás során kezdődik: a formáció megváltoztatja a színét (fehérít) és sűrűsödik. Ez egy fehér "corolla" kialakulása a szemölcs körül, ami az eljárás megfelelőségének jele.

Hogyan történik az eljárás

Önmagában cryosurgery végre lehet hajtani egy cryoprobe - a hardver vagy kézikönyv, amely a leggyakrabban használt számos specializált szépség klinikák, irodák. Ilyen esetekben érzéstelenítő gyógyszereket kell beadni a páciensnek:

 • ha a szemölcs túl nagy;
 • ha érzékeny bőrfelületekre helyezik;
 • amikor az eljárást a gyermeknek végzik.

Leggyakrabban a novokainnal való injekció, mint a legjobb fájdalomcsillapító az ilyen típusú manipulációhoz. Ha a papilloma kicsi, a jövőbeni eljárás zónáját nem kell anesztetizálni, mivel az expozíció ideje eléggé korlátozott. Meg kell jegyezni, hogy a novokain beadása után legalább tíz percnek kell lennie ahhoz, hogy a gyógyszer felszívódjon a bőrbe, hogy ne maradjon benne nagy mennyiségben. Ellenkező esetben lefagy, és a fagyás területe nőni fog.

Az orvos mártogatós egy speciálisan előállított fa bottal tekert gézzel vagy vattacsomóval egy tartályban folyékony nitrogénnel, enyhe nyomással érinti a szemölcs. Általában az expozíció ideje 5-30 másodperc. Minden a papillóma nagyságától függ. Például a nagy planáris szemölcsök hosszabb expozíciós időre van szükségük. Ezután a fagyasztási eljárás hatással lesz az összes bőrrétegre, 100% -os pontossággal, ami kriódás megszüntetéséhez vezet.

Az első ilyen "cauterization" végén, általában, szünet 1-2 perc alatt. Ez idő alatt az orvosnak meg kell értenie, hogy ez a hatás hatékony volt. Az első moxibúció után a papilloma folyékony nitrogénjével a bőr fehér lesz. Azonban 2-3 perc elteltével a teljes felengedés megtörténik. Ezután majdnem meghatározták, hogy a nitrogén mennyire széles és mélyen terjed a bőre. A szakember megérti, hogy meg kell-e ismételni a moxibustiont vagy az eljárást befejezni.

Csak emlékezni kell az égésre - hasonló elvi halál, csak sokkal magasabb hőmérséklet. Ezután minden folyamat ugyanúgy folytatódik. Kis vagy nagy méretű buborék képződik, ami jelzi a gyulladásos folyamat kezdeti szakaszát ezen a területen. Ezt nem szabad félnie - a bőrreakció normális. Tehát mindennek meg kell történnie.

A buborék feltöltése színtelen vagy vöröses lehet - ez a nitrogén hatásának mélységétől függ. Abban az esetben, ha a kriódeszkálás eléri a mély bőrrétegeket, ahol az edények elhaladnak, a buborék tele van vöröses folyadékkal, ha nem - fehéres.

Érdemes megjegyezni, hogy jobb, ha a második változatot megfigyeljük, amikor a buborékban lévő folyadék színtelen. Ezután nem marad a hegek bőrén gyógyulás után. A húgyhólyag felső része a szemölcs.

Mi lehet és nem lehet egy buborékkal

 • Tilos buborékkal ragasztani a tapadó gipszet a területre.
 • A sérülések elkerülése érdekében óvatosan öblítse le vízzel.
 • Egy kötést köthetsz, hogy megóvd ezt a helyet a külső hatásoktól.
 • "Analgin", "Ketorol" vagy "Nurofen" tablettát inni lehet, ha a hólyag helye nagyon fáj.

Ha a buborék kicsi, nem zavarja, akkor nem szabad kinyitni - egy új bőrt termesztenek a folyadék réteg alatt. De gyakran előfordul, hogy a nagynyomású folyadék bejut a hólyagba, nagy lesz, a nagy mennyiségű folyadék súlyos fájdalomhoz vezet. Ebben az esetben az orvos megnyithatja a hólyagot a betegnek. Minthogy mindent minőségi szempontból tegyenek meg, az orvos tüzet gyújtja fel, sterilizálja, két helyen átszúrja a buborékot, felszabadítja a folyadékot. A klorhexidinnel vagy a furatsilinnel végzett legmagasabb feldolgozás után steril kötést hoznak létre, kötést kötnek össze.

A buborékfólia az eljárást követő 5-6 nappal megnyílik. Csak nedves folyadékot kell felhasz- nálni felülről, hogy egyszerű kötést hozzon létre. Ha a gyulladás nem figyelhető meg, akkor nem kell kenőcsöt alkalmazni. Azonban nem ajánlott vágni a bőrt a hólyagból. Ellenkező esetben a fiatal új bőrt kitették a külső környezet káros hatásaihoz, hosszabb ideig gyógyulnak, robbannak. Még 5-7 nap elteltével a bőr erősebbé válik, elasztikusabbá válik, a felszínén lévő kéreg fokozatosan eltűnik.

De érdemes megemlíteni, hogy az oktatásra gyakorolt ​​hatás az volt, hogy megfagyott, amit a hely fájdalmának bizonyít. Rendszerint ilyen helyzetekben gyógyulás is van. Azonban, ha a bőr nagy volt a bőrön, azt újra kell kezelni nitrogénnel.

Ha az első alkalommal, amikor a szemölcs eltávolításra kerül a folyékony nitrogén segítségével, akkor nem mûködik, majd három hét szünet után ismét eljuthat a kozmetikai eljárásba, ahol újra be kell pattinizálnod a papillómát nitrogénnel. Már a megismételt feldolgozás után minden sikeres - egy teljes gyógymód.

A lapos több szemölcs eltávolítása

A krioterápia kriomaszázs formájában használható lapos több szemölcs kezelésére. Az orvos erre a célra nedves vattacsomót, helyezze azt a felülettel párhuzamosan, a bőr, azonnal enyhe nyomás, a rotációs mozgás mozgatja az érintett felületre, amíg előfőzés. Az eljárás hatásának növelése érdekében a műveleteket 3-4 alkalommal megismételjük egy perc intervallummal. Befejezése után az eljárás bekövetkezik bőrpír, amely elsötétedik egy hét múlva, és a szaruréteg lefejtjük együtt szemölcsök. A bőrfelület felett kiemelkedő elemeket a szokásos módon külön kezeljük. A kriomaszázs folyamatát 3-4 nap után végezzük, mindegyikben 10-15 ülés.

A növényi szemölcsök eltávolítása

A papillóma folyékony nitrogénnel történő szivattyúzásához az orvos erősen nyomja a manipulátort. Az eljárásnak hosszabb expozícióra van szüksége, megismételve a munkamenetek számát ötször 4-5 napos intervallumokkal. A rehabilitációnak hosszabb ideje van, mint azután, hogy ezeket az elemeket eltávolították más területeken, ami a 2-3 hetes munkaképesség elvesztéséhez vezetett, mivel a gyaloglás súlyos gyengesége volt. A plantar típusú szemölcsök különböznek abban, hogy nagyobb eltávolítási képességük van az eltávolítás helyén.

Ha a szemölcs, körül van jelen túlfejlett réteg szövete szarvas - hyperkeratosis, hogy közvetlenül a kezelés folyékony nitrogénnel kell elvégezni speciális képzést, a kezelőorvos, annak érdekében, hogy maximalizálja a hatását eltávolítja.

A folyékony nitrogén expozíció következményei:

 • A papillóma halvány színűvé válik a kis hajók görcsének köszönhetően. Miután fehér lesz, nagy sűrűségű;
 • a szemölcs körül egy ugyanolyan fehér színű gyűrű alakul ki - ez a jel a fagyasztás befejezéséhez;
 • A kezelést rövid, enyhe fájdalom, bizsergés, égetés kísérte. Az ilyen jelenségek mértéke függ az elemek számától, helyétől;
 • Egy perccel a fagyás után, a szövetek duzzanata képződik, az expozíció területén megjelenik a bőrpír. Legfeljebb hat órát tarthatnak;
 • az epidermális felső rétegek buborékot képeznek a következő 24 órában. Ilyen buborékban súlyos-vérzéses vagy egyszerűen savó folyadék halmozódik fel;
 • a hólyag 1 hétig fennmaradhat. Nem nyitható meg önmagában, mert vírus van a savó folyadékban;
 • miután egy sűrű szövet alakult ki az elhalt szövetből, amelyet magát 10-12 nap után elutasítanak, helyett rózsaszín folt marad;
 • előfordul, hogy az elutasítás legfeljebb 2 hónapig késik;
 • A bőrszerkezet végleges helyreállítása ebben a zónában legfeljebb 6 hónapig, egyes esetekben legfeljebb egy évig tarthat.

Néha a szemölcsök eltávolítása izzadhat, ami egy atrophikus, alig észrevehető heg kialakulásához vezet.

Mennyire fájdalmas

A szemölcsök folyékony nitrogénnel történő kezelése során néhány kellemetlen bizsergés előfordulhat. Meg kell jegyezni, hogy nagymértékben függ az orvos szakértelmétől, aki ezt az eljárást végzi. Ezért nem kell regisztrálnia egy megbeszélésre az első klinikával, amelyik megtalálható - ez nem garantál fájdalommentes gyógyulást, semmilyen következmény nélkül.

A cryodestruction módszere tökéletesen illeszkedik a nem kívánatos daganatok eltávolítására. Ezenkívül a szemölcsök folyékony nitrogénnel való megszabadulását számos előnye jellemzi:

 • egyszerű fagyasztás;
 • előzetes anesztézia nélkül is megteheti;
 • nincs vérzés;
 • megakadályozzák a metasztázist;
 • nincs visszaesés, stabilitás van;
 • csodálatos kozmetikai hatás.

Mennyibe kerül eltávolítás folyékony nitrogénnel?

Az ára megszabadulni szolgáltatások szemölcsök folyékony nitrogénnel függ a klinikára, város, otthon az eljárás a területen, és üti a méret, a nagysága a papillomavírus, hogy hány ilyen daganatok lokalizációja - lábujjak, talp oktatás, Arc, szemölcsök naintimnyh helyeken.

Természetesen csak szakképzett szakembereknek kell előnyben részesíteni. A manipuláció, a sebgyógyulás utáni bőr megjelenése közvetlenül attól függ. Az eljárás ára függ a folyékony nitrogén minőségétől is.

Következmények, a módszer hátrányai

Gyakran érzésteleníteni kell. Ha a beépített él megfelelően érzékeny helyeken helyezkedik el, akkor erősen hangsúlyos fájdalmas érzések lehetségesek. A gyermekek különösen érzékenyek a fájdalomra. Néha a fájdalom két napig tarthat. Az orvosnak értékelnie kell a szövetminőségre gyakorolt ​​hatás időtartamát és mélységét. Ellenkező esetben égési sérülést okozhat, és sebgyógyulást követően - a bőrön nyomul. Ha a szemölcsök nagyok, akkor valószínű, hogy a készítmények nem lesznek teljesen feldolgozva, ami szükségessé teszi az ismétlődő tanfolyamot.

Cryodestruction folyékony nitrogénnel a gyermekek dermatológiájában

cryolysis a kórokozó szövet sejtjeinek helyi károsodása a fagyasztási folyamat és a későbbi felolvasztás során. Biológiai szövetben, és az élő sejtek visszafordíthatatlanul eltűnik még rövid fagyasztási (-60 ° C alatt) és felolvasztás: koagulálni szöveti fehérjék, intracelluláris membránnal összeomlása.

A folyékony nitrogén használata különösen fontos a gyermekgyógyászati ​​bőrgyógyászatban, az óvodásoknak és az általános iskolásoknak. A krioterápia (folyékony nitrogént tartalmazó kriództergálás) megbízható, vér nélküli és gyakorlatilag fájdalommentes módszer a daganatok eltávolítására a gyermekek bőrén. További anesztézia nem szükséges.

Más módszerekkel ellentétben (pl. Elektrokoaguláció), kriódázás után (például a szemölcs eltávolítása után a papillómák eltávolítása), a hegek és hegek nem maradnak meg. Nem szükséges utókezelő kötszer, a gyermek életminősége nem változik.

Betegek az eljárásban

Mint minden egyes klinikai esetnél alkalmazott kezelés esetében, a betegeknek különböző hatásai vannak, reakciók. Fórum, szakosodott ebben a témában, töltse ki a különböző véleményeket. A legtöbb beteg a következőket jegyzi meg:

A rák a kriódázás után

A Cryodestruction a jóindulatú és rosszindulatú daganatok eltávolításának technikája az érintett testrész mély fagyasztásával. A szövetek kriogén olvadását érintkezés útján érik el. Az applikátor felületére terápiás hatás elérése érdekében, amelyet a tumor méretétől függően választunk ki, a dinitrogén-oxidot adagoljuk. Ez helyi hőmérséklet-csökkenést okoz.

Az ultrakönnyű terápiás módszer a legelterjedtebb a bőr és a méhnyak rosszindulatú daganatos megbetegedéseinek kezelésében.

A krónikus bőrrák kezelésének előnyei

A bôr rákot alapsejtes karcinóma formájában ajánlott krónikus kezeléssel kezelni. Ilyen esetekben ez a terápia számos előnnyel jár:

 1. A kezelés pozitív kozmetológiai eredményei.
 2. A lehetséges lokalizáció és átmérő rosszindulatú daganatok kezelésére.
 3. Az operatív kezelés járóbeteg alapon történik, azaz egy beteg számára kriódázás után nincs kórházi kezelés.
 4. A cryosurgery helyi érzéstelenítésben kerül végrehajtásra, amely kizárja az általános érzéstelenítés szövődményeinek kockázatát.
 5. A krónikus terápia terhes és idős betegek számára engedélyezett.
 6. Az ultra alacsony hőmérsékletek alkalmazása nem okoz posztoperatív vérzést.

A seb felszívódása a sófogyasztás után

Közvetlenül a manipuláció előtt az orvos egy biopsziás mintát vesz a test érintett területéről. Egy tumor biopszia szükséges egy onkológiai diagnózis végleges megerősítésére.

A krioprezerváció folyamata fájdalommentes beavatkozásnak számít. Ezért a sebész a "ketanolt" a premedikációra használja, és a működési területet 2% -os "lidokain-oldattal" kezelik. A modern onkológiai gyakorlatban az orvosok a kriództergálás ilyen változatait használják:

 1. Spray folyékony nitrogénnel. Ebben az esetben nagyon gyakran a hűtőfolyadék terjed a kezelt terület körül.
 2. Fém felhordó. Ez a technika a legmagasabb pontossággal jár, mivel a munkadarab fémje a dinitrogén-oxidot hozzáadja.

Az alapsejtes kriokirurgia standard eljárásának időtartama kb. 30 perc, ami elég a tumor teljes kivágásához.

A működési terület körüli hideg beavatkozás utáni első órákban élénkpiros bőrkiütések jelentkeznek. A következő napon ezen a területen traumás ödéma alakult ki, amely egyenletesen nedves seb felé fordult. Ezen időszak alatt a postoperatív zónát antiszeptikumok (mangán és szinteromicin) gyenge oldatával kell kezelni. A következőkben ezt az eljárást antiallergén szappan (gyermek vagy háztartás) segítségével végezzük.

A cryosurgicalis beavatkozás helyén 10-14 napon belül keletkezik a nyálkahártya.

A kriódiszedés mellékhatásai

A hidegterápia leggyakoribb szövődménye a progresszív duzzanat. Az ödémás szövet mennyisége a malignus daganat átmérőjétől függ. Ez a mellékhatás általában két hét alatt eltűnik. A puha szövetek duzzanata, különösen az arc, kozmetikai kényelmetlenséget okozhat a beteg számára.

A krónikus bomlástest másik szövődménye a bőr elhalványulása, amely bizonyos rákokban az életben maradhat. Az ilyen változásokat a bőr felületi érzékenységének megsértése kísérte. A legtöbb esetben a tapintható érzetek 2-3 hónap után állnak helyre, és nem igényelnek speciális gyógyszert.

A mutáns szövetek krónikus eltávolítása hegképződést eredményez. A szakértők rámutatnak arra, hogy a bőr sebét a daganatok legfeljebb egy centiméteres átmérőjűek jelenléte nélkül mutatják ki.

Ellenjavallatok a kriódázásra

Az alacsony hőmérsékleten nem tolerálódó betegeknél a kriództergálás nem ajánlott. Szintén különleges figyelmet kell fordítani a rákbetegeknek, akik allergiás reakciókat mutatnak a helyi érzéstelenítőkre. A betegek e kategóriájára a manipuláció előtt allergológiai vizsgálatot végeznek.

Cryodestruction a nőgyógyászati ​​gyakorlatban

A közelmúltban a nőgyógyászatban jelentősen korszerűsítették a krónikus eszközöket, ami nagymértékben kiterjesztette az ultra-alacsony hőmérséklet alkalmazási körét. A krioprezerváció kolposzkóppal történő létrehozására szolgáló létesítmény lehetővé teszi nemcsak a rosszindulatú daganatok befolyásolását, hanem bizonyos precancerus állapotok leküzdését is.

Az eljárást járóbeteg alapon, általános és helyi érzéstelenítés nélkül végzik.

A méhnyak eltávolítása

Kezdetben a nőgyógyász egy colposcope segítségével határozza meg a daganat pontos helyét. Ezután a mutációs zónában a hőmérséklet -198 ° C helyi hőmérséklet-csökkenést okoz három percig. Ezt az eljárást még egyszer megismételjük, ami korlátozott tumor nekrózist eredményez. A daganatos páciens méregtelenítésének mértéke a méhnyak porlasztása után a fagyás mélységétől függ.

Az elsõ két hétben rendszerint a sómosás utáni szérum kisülések figyelhetõk meg. Az ilyen terápia után a legsúlyosabb szövődmény a rák visszaesése, amely a legtöbb szakember szerint megismétlődik a megismételt krónikus sebészetben.

Statisztikai adatok szerint a méhnyak nyálkahártyájának ismételt mutációjának gyakorisága ebben a kezelésben nem haladja meg a 14% -ot. Meg kell jegyezni, hogy a hidegterápia legjobb eredményeit az onkológiai betegség kezdeti szakaszában figyeljük meg. Ugyanakkor a rossz fagy nem ajánlott a rosszindulatú növekedés 3-4.

A rák a kriódázás után időszakos megelőző vizsgálatokat kell ellenőrizni, amelyeket legalább évente kétszer kell elvégezni.

Jóindulatú bőrdaganatok felszívódása.

Módszertani javaslatok

A klinikai diagnózis alapján a kriogén bőrdaganatokat eltávolították. A kriódserkentő hatást többféle fagyási ciklus alkalmazásával egy érintkezési módszerrel érte el.

Az applikátor fúvóka átmérőjét ennek megfelelően egy 2-3 mm átfedésű tumor választotta ki.

Az expozíciós idő függ a tumor méretétől, helyétől és szövettani szerkezetétől.

A hiper- és parakeratosis túlsúlyban lévő daganatok és a szálas szövet jelenléte a bázisban krioterápia szükségessé vált 2-3 alkalommal megismételni, a teljes időigény 7-10 percig.

Ha a daganat a nyálkahártyán lokalizálódott a papillomatosis előfordulási gyakoriságával, akkor gyakran elég volt 1 szekció cryodestruction a teljes időtartam 1-2 perc.

Az eljárás utáni krio-expozíciós területet javasoljuk briliáns zöld alkoholos oldattal kezelni, és a rágcsálók-tengeri homoktövis olaj keletkezésének szakaszában. Az anesztézia szükségessége a cryodestruction nem volt.

Klinikailag, azonnal cryodestruction, megfigyelték az applikátor fúvóka átmérőjének 1-2 mm-t meghaladó jégtartalmát.

Felolvasztásként a hyperemia fejlődött ki. 40-60 másodperc után. krioexpozíció után kialakult az ödéma, a bőséges szubkután zsírok zónáiban erőteljesebb reakció jelentkezett; majd 2-5 óra elteltével savó vagy súlyos vérzést előidéző ​​pápát alakítottak ki, amely 2-5 napig nyitott, sebfelszínt képezve.

Az első 5 nap alatt fellépő puffadékonyság fokozatosan visszaáll.

A 3-7. Nap folyamán sűrű kéreg keletkezik, a gyógyulás a perifériától a centrumig terjed.

3-4 hét elteltével a kutya elutasításra kerül, és egy kényes rózsaszín szegélyt hagy maga után, amely a kezelést követő 2-3 hónap után láthatatlan. A jóindulatú formációk kezelésének hatásosságát a megfigyelések 98% -ában értük el.

Basszussejtes bőrrák rágcsálóirtása.

A bazális sejtbőrrák klinikai diagnózisát szövettani vagy citológiai szempontból igazolták. Alapvető különbség a módszertanban cryodestruction a jóindulatú nők bőrrákja az volt, hogy:

1) az applikátor fúvóka átmérőjét a daganat 0,5 cm-es átfedésével választottuk ki;

2) egy ülés teljes idejét cryodestruction 3-5 perc volt. egy 2-szeres fagyasztás (fagyasztva-felengedés egyszer nem halálos lehet, hogy minden sejt a rosszindulatú daganat, ha a teljes mennyiség a tumor hőmérséklet nem alacsonyabb, mint -50 ° C jött létre). A különböző bőrdaganatok krioexpozíciójának időpontját bemutatjuk Táblázat. 1.

3) a kezelési ciklusok száma a tumor méretétől függ (Táblázat. 2).

Különböző bőrdaganatokon történő krioexpozíció ideje.

Mi legyen a bölcső gondozása a nitrogén égetése után és hogyan néz ki a fotón előtte és utána?

Számos módszer van a szemölcsök eltávolítására.

Az egyik leggyakoribb a kriódzavar.

A folyékony nitrogén használatán alapul.

Az anyag fő tulajdonsága, hogy elpusztítja a bőr hámsejtjeit.

A sóder eltávolítása után különös gonddal kell eljárni a kialakult seb számára.

Miért olyan fontos, hogy gondoskodjunk a sebről, mennyi gyógyításra és milyen következményekkel lehet számolni a cikkünkben.

Miért fontos a szemölcsnek a nitrogén égetése után történő gondozása?

Az emberi papillomavírus gyakran megtalálható. De nem minden esetben jellemzi a szemölcsök megjelenését a testen. A felépítés eltávolítása kötelező eljárás, mivel jelentős kellemetlenséget okoz.

Alacsony hőmérséklet hatására a felépülés sejtjei elpusztulnak. Színezése fehér színűvé válik az eljárás végén. Az orvosi manipuláció teljes időtartama nem haladja meg az egy percet.

A bél korábbi megállapításának helyén egy buborék jelenik meg. A szomszédos területen (a hernyó vagy valami másban) kialakul a puffadtság. Szüretlen kezelés szükséges nitrogénnel való égetés után. A megfelelő ellátás hiányában a fertőzés bejuthat a sebbe. Nagy a kockázata annak, hogy egy csúnya heg marad a szemölcsön. Bizonyos esetekben szükségessé válhat a kriódeszterjedés újraküldése.

A kriopásztázás során fellépő kényelmetlenség szintje függ a személy fájdalomküszöbétől. Lehetséges égés és bizsergés a szemölcs területén. Egyes orvosi intézményekben szokásos fájdalomcsillapítók használata. A sómosás előtt kívánatos meghatározni a szemölcs megjelenésének jellegét. Az eltávolítást csak a kezelőorvos engedélyével végezheti el.

Mint kenetre?

A szemölcs helyén képződött buborékot meg kell védeni a mechanikai sérüléstől. Ezenkívül ki kell zárni a víz befogadásának lehetőségét is.

Az új hámrétegek károsodása megnöveli a kötőszövetek növekedését. Ennek eredményeként a bőrön a hegek keletkeznek. A sebek kezelésére szolgáló lépésenkénti utasítások a következők:

 1. Kezeljük a sebeket szalicilsavoldattal vagy mangánnal, naponta kétszer.
 2. A kéreg leesése után a gyulladáscsökkentő terápiát transzdermális szerek formájában használják (Solcoseryl, Metiluracil, Hydrocortisone kenőcs).
 3. A hegek előfordulásának megelőzésére a Kontraktubeks gél leggyakrabban használt.

A sebgyógyulás folyamata szigorúan tilos:

 • A seb lezárására sávszalaggal vagy kötéssel.
 • Az ultraibolya fénynek való kitettség.
 • A sérült zóna kozmetikai termékek behelyezése.
 • Érintse meg a sebet piszkos kézzel.
 • Húzza le a kéregről.
 • Vegyen részt a szaunákban, úszómedencékben és fürdőkben.

Most már tudod, mit kell tenned a kriódázás után.

Mennyi ideig tart a gyógyulás?

Átlagosan két hetet gyógyít. A buborékcsomagolás kb. 5-7 nappal a kriódzáródás után tört ki. A halott növekedést egyszerűen le kell vágni csipesszel. Ezután létrejön egy kéreg. Legalább egy hétig tart. A bölcső mérete, az orvos professzionalitása és a sebgyógyítási szabályok betartása nagy hatással van a rehabilitációs időszak időtartamára.

Ha az altatásokat a kriództergálás során használják, előzetesen ellenőrizni kell az allergiás reakciókat.

Különböző a bőr képes regenerálódni minden emberben. A gyógyulás időtartama komplikációk esetén is meghosszabbítható. Ebben a helyzetben, egy időben segítség szakértő.

Lehetséges szövődmények

Még az összes biztonsági intézkedés mellett, lehetőség van a kellemetlen szövődmények kifejlesztésére a kriódiszedés után is. A papilloma helyén képződött hólyag károsodása gyulladásos folyamathoz vezethet.

A seb sebezhetővé válik, ezért ügyelni kell arra, hogy ebben az esetben gondoskodjanak. Gyakrabban kell kezelni a fertőzés helyét bármely fertőtlenítővel. A seb jelenlétének oka az orvoshoz vezető ok.

Néha a felépülés helyén, a gyógyulás után, van egy pigmentált folt. Ez a beavatkozás során az ultraibolya sugárzásnak való kitettség következménye. Hogy megakadályozza a megjelenését, be kell tartania a következő elveket:

 1. Kerülje a szolárium látogatását.
 2. Ne tegye ki a sebet a napnak.
 3. A kéreg leesése után használjon fényvédőt.

A cryodestructionban részt vevő orvosok nem megfelelő kompetenciája arra vezethet, hogy a szemölcs újra megjelenik, ugyanazon a helyen. Ez akkor történik, ha a felépülés gyökere mélyen a bőrön marad. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében ajánlatos gondosan kiválasztani a szakembert.

Így a fotó úgy néz ki, mint egy szemölcs, a kriódiszedési eljárás előtt és után:

Ellenjavallatok a kriódázásra

A Cryodestruction nagyon népszerű. Ez különbözik a szemölcsök eltávolításának egyéb módszereitől a sokféle előnyök miatt. Ezek a következők:

 • az alacsony hőmérsékletnek való kitettség nem teszi lehetővé a vírus terjedését a szervezeten keresztül, megakadályozva ezzel az új papillómák megjelenését;
 • a kriódeszkálás folyamatában nincs vérzés;
 • a seb megfelelő gyógyulása nélkül nincs fájdalmas érzés;
 • A szemölcs helyén kialakuló kéreg megvédi a sebet a fertőzéstől.

Az eljárás hatékonysága ellenére nem mindig lehet igénybe venni segítségét. Előzetesen meg kell ismerni az ellenjavallatokat. Ezek a következők:

 1. Terhesség és szoptatás.
 2. Epilepszia.
 3. A magas vérnyomás.
 4. Krónikus betegségek súlyosbodása.
 5. Fertőző betegségek.

Hogyan reagálnak általában az eljárásra?

Az emberek reakciója a folyékony nitrogénnek való kitettséghez eltérő. A legtöbb esetben a megjelenítések pozitívak. Fájdalmas érzések fordulnak elő az alacsony fájdalom küszöbértékűeknél vagy gyermekeknél. Ritka esetekben ismételten sóoldat megsemmisül. Ennek oka az emberi immunrendszer alacsony szintje.

Ritkán előfordulnak a hegek a sertéstelepen a sóoldat után. Leggyakrabban jelenlétük a sebek nem megfelelő gondozásának köszönhető. Az eljárás fő előnyei közé tartozik az ár-elérhetőség.

Sok ember úgy ítéli meg, hogy a szemölcsök megjelenése a bőrön jelentéktelen hátrány. De a papilloma vírus fő tüneteinek kezelésére komolyan kell venni. Minden rossz mozgás komoly következményekhez vezethet, amelyek közül az egyik onkológia.

Eljárás bazálissejtes karcinóma kriódázására

A bazális sejtek krijonestruktúrája kiváló kozmetikai eredményeket ad. A kriogén kezelés a legelőnyösebb az ilyen típusú daganatok diagnózisa esetén, amely az esetek 80% -ában az arcon található. A bazális cella eltávolításának eljárása után a bőrön nem észlelhető sebek és hegek. A csatorna teljesen eltűnik. A daganatos megbirkózást a magas hatásfok és a visszaesések alacsony gyakorisága jellemzi. Az alapsejt időben történő diagnosztizálásával az esetek 100% -ában sikeres eredmény érhető el. A problémamegoldás kényes módja a legkisebb kényelmetlenséget biztosítja az embernek, és lehetővé teszi a szokásos életmód megszakítását.

A bazális sejtek kriódázásának módszere lényege

A Cryodestruction a daganatok pusztulását okozza, hogy hirtelen nagyon alacsony hőmérsékletre hűt. A szövetek gyors fagyasztásának elérése segít a folyékony nitrogén alkalmazásában. A folyékony nitrogén forráspontja -195,8 ° C. Amikor a hőmérséklet -209,8 ° C-ra csökken, a nitrogén szilárd állapotba kerül, és hasonló lesz a hóhoz.

A folyékony nitrogén érintkezése a bazális sejtfelületével a neoplazma intracelluláris és extracelluláris folyadékának azonnali fagyasztásához vezet. A szöveti daganat jéggé változik. Mivel az extracelluláris folyadék gyorsabban lefagy, a sejtekben kriti- kus nyomás keletkezik, amely már a fagyás első percében meghal.

A növekvő jégkristályok a kristályosodás közepén forognak és a sejtmembránokat levágják. A sejtszerkezet pusztulása az oxigén és a tápanyagok lerakódásához vezet az alapsejtek testéhez. Tüdőnövekedés és biokémiai folyamatok a tumormegállásban. A kényszeres éhezés esetén azok a sejtek, amelyek nem halnak meg a magas intracelluláris nyomáson, tömegesen halnak meg.

Minél alacsonyabb a folyékony nitrogén hőmérséklete, annál hosszabb a cellák felolvadása és étkezése nélkül. Ezért az erősebb fagy több rákos sejt halálát okozza.

A sejtkárosodás mértékét befolyásolja a fagy aránya. Ha 100-150 ° C / perc sebességgel fagyasztjuk, a daganatsejtek legelterjedtebb elváltozása következik be. Ez a sebesség elegendő ahhoz, hogy a fagyasztást 1 - 1,5 percen belül biztosítsa.

A folyékony nitrogén hatására a bazális sejtszöveten, véredényei eltömődnek vérrögökkel. Ez zavart okoz a perifériás tumoros területek ellátásában, melyet a fagyasztás kevéssé érint.

A basaloma a bőr rosszindulatú növekedése. A rosszindulatú sejtek halálának megnevezése nehezebb. A fagyasztás hőmérséklete - 60 ° C és az azt követő felolvasztás nem képes egyedülálló sejtek ellenállni. De ez a hőmérséklet csak a fagyás közepén érhető el. A mély szövetek befagyasztásához alacsonyabb hőmérsékleteket használnak. A kriogén hőmérsékletét a daganat nagyságától függően választjuk ki.

A kriogén módszer előnyei

A bazális sejtek a léziótól néhány centiméter távolságra találhatók. A neoplasztikus sejtek mélyen behatoltak az epidermis rétegeibe, ami nagy valószínűséggel okozta a bazális sejt ismétlődését. Azonban kriódzavar esetén a neoplazma növekedésének megújulásának kockázata a többi módszerhez képest minimális. 7,5%.

A hajók eltömődése miatt a kriódázás során a vérzés előfordulása nem valószínű.

A kriogén hatás gyakorlatilag fájdalommentes. A páciens érzései összehasonlíthatók azokkal, amelyeket egy ujjal a hóban meredve merülnek fel. Ez kellemetlen és még egy kicsit fájdalmas is, de elfogadható. A fájdalom az érzéstelenítő gyógyszer injekciójának idején erősebb, mint a kriódázás alatt a fájdalom.

A bazális sejt kriogén módszerének eltávolítása során a seb fertőzésének kockázata minimális.

A művelet során semmi sem törlődik. Miután a fagyás és felolvasztás a bazális sejt helyén maradt, krionecrosis. Részben megoldja magát, de nagyobb mértékben elutasítja.

A különböző sejtek és szövetek eltérő hajlamot mutatnak a hidegre. A bazális sejtek gyorsabban halnak meg, és a fibroblasztok, a kollagén, az idegszövet és az erek viszonylag immunizálódnak a hideg traumával szemben. Ezért az eljárás nem okoz súlyos károsodást az egészséges bőrszövetekben.

A kriódeszkázás módszere meggátolja a rákos sejtek vérrel vagy nyirok áramlással történő elterjedését.

A bazális cella kriogtisztítási eljárásának leírása

Az eljárás megkezdése előtt az orvos megvizsgálja a pácienst és szövettani vizsgálatra veszi fel a bazális sejtek mintáját. Az anyag vizsgálata lehetővé teszi a daganat eredetének megismerését és a korábban diagnosztizált diagnózis tisztázását.

A mély daganatok eltávolítása során fellépő kényelmetlenségek csökkentése érdekében a páciens helyi hatású (lidokain) vagy szisztémás (ketonal) érzéstelenítő gyógyszert írhat elő. Az eljárást 1 órával az eljárás előtt alkalmazzák.

Folyékony nitrogén alkalmazható a bazális cella permetezéssel. A permet folyadék nitrogén csúcsát a daganat középpontjától 1 cm magasságban helyezik el. A feldolgozás során egy "jégmező" alakul ki kör alakjában. A kezelés addig folytatódik, amíg a kör nagysága el nem éri a lézió méretét. Az eljárás 5-30 másodpercig tarthat.

Ha folyékony nitrogén -196 ° C-os permetet használ, a bazális sejtfelület -180 ° C-ra hűl. 2 mm mélységben a tumor testhőmérséklete -150 ° C-ra csökken. Még 2 mm és 4 mm közötti szövetrétegben is, a sejtek csak -25 ° C-ra fagyasztanak. 4 mm-nél mélyebben a szövetek hőmérséklete nem változik.

Ha szükséges egy nagy daganat eltávolítása, ismételt fagyasztás és felengedés alkalmazható. Néhány perccel az első fagyás után a daganat és a közeli szövetek duzzanata van. Az ödéma a környező szöveteket összenyomja, megakadályozza a vérkeringést a helyszínen. Ezért a rehűtés a rákos sejtek gyorsabb halálát okozza. A folyékony nitrogén permetezés formájában történő használatának hátránya a kriogén terjedésének képessége.

A bazális forma szabálytalan eltávolítása, valamint a daganatok megszabadulása a szem környékén, jobb, ha olyan mélyhűtőpaplant használunk, amely lehetővé teszi a mélyebb szövetrétegek befagyását. Használata elkerüli a kriogén veszélyes terjedését az egészséges bőrfelületeken.

Az orvos az eljárás megkezdése előtt körvonalazza körbe a bázia körüli körzetet a terület befogásával 3 mm távolságra a daganattól. Az egészséges szövetek védelmére a vázolt területeken kívül egy útmutatót használnak, amely a kezelés alatt lefagy a terület határaira, ezáltal megakadályozza az egészséges bőrszövetek pusztulását.

A kezelés után az orvos steril kötést alkalmaz, és a beteg visszatérhet haza.

A seb felszívódása a sófogyasztás után

A bazális sejt eltávolítása után maradt seb közelében egy vöröses kiütés jelenik meg, amely hasonlít a csalánkiütésre. Az elkövetkező 1-2 nap alatt a közeli szövetek ödémája továbbra is kialakul. A folyékony nitrogénnel való megkötés helyén később egy buborékfólia jelenik meg, amelyet nem lehet áttörni.

A buborék a megjelenést követő 24 órán belül öntörni fog, helyén továbbra is süllyedő fájdalom marad. Az orvos gyógyszert ír elő a kezelésére. Ez lehet a kálium-permanganát (10%) vagy a szintomicin-liniment.

A sebet naponta kell mosni háztartási vagy gyermekszappannal. A seb tisztítása és a gyógyszer alkalmazása után steril kötést kell alkalmazni. Jobb kötést használni. A tapadó vakolat blokkolja a levegő hozzáférését a sebhez.

Az eljárást követő 2 héten belül a sebhelyen keletkezik egy kéreg (törés), amely megvédi a sebet a fertőzéstől. Távolítsa el a kéreg nem. Javasoljuk, hogy viselje a kötést, amíg a kéreg meg nem tűnik. Egy ilyen intézkedés megakadályozza a seb sérülését, amíg teljesen meg nem gyógyul.

A hegesedés valószínűségének csökkentése érdekében az orvos javasolhatja a bőr kezelését hidrokortizon kenőcsökkel 10 napig a kéreg leesése után.

Az 1 cm-nél nagyobb bázissejt átmérőjű seb teljes gyógyulása körülbelül 1 hónapig tarthat. A sérülések gyorsabban meggyógyulnak a kisebb daganatok eltávolítása után. A bőr helyreállításának mértéke az emberi immunrendszer állapotától függ. Ha a gyógyulási folyamat késik, az orvos vitaminokat és immunstimulánsokat írhat fel.

Ha a seb nem megfelelő, akkor fertőzés fordulhat elő. Ebben az esetben a bőr helyreállítása hosszabb ideig tart. A fertőzés okozhat nagy heg megjelenését.

Mellékhatások az eljárás után

A sebek körüli szövetek ödémája a szervezet immunválasztól a hideg traumához vezet. Minél erősebb a beteg immunitása, annál nagyobb a duzzanat. Az eljárás után 1-2 héttel jár. Az ödéma az arcon súlyos pszichológiai kényelmetlenséget okozhat. Ennélfogva a sörétkezés előtt szükség van egy vakációra, és magának két hét pihenést biztosít.

Bizonyos esetekben a bazális sejt helyén, a seb gyógyulása után, lehet olyan folt, amely színesebb, mint a bőr szomszédos területei. Leggyakrabban a sápadt folt idővel eltűnik, összevonva az arcszín általános hátterével. Bizonyos esetekben azonban a kozmetikai hiba az élet végéig maradhat.

A kriództergálás után zsibbadt a bőr területén, amelyen a bazális sejtet eltávolították. A zsibbadás fokozatosan eltűnik 1-2 hónapon belül a tumor eltávolítása után. Nagyon ritka esetekben gyakoribb az idegzsibbség.

Az 1 cm-nél kisebb átmérőjű alapsejt helyes kiégése után a hegek nem maradnak meg. A nagyobb daganatok felszívódása sápadt hegeket hagyhat. A kopott emberek bőrén észrevehetőbbek a kriogén kezelés utáni hegek.

Ha a bazális sejtet eltávolítják a fejbőrön, a tartós alopecia zónája megjelenik a kezelés helyén folyékony nitrogénnel.

Azokban az esetekben, amikor szöveti proliferáció szokatlan helyszíneket vagy a bőr színének megváltozását jelentették az eltávolított bazális sejt helyén, sürgősen konzultálni kell orvosával.

A cryodestruction módszerére utaló jelzések és ellenjavallatok

A bazális sejt eltávolításának kriogén módszere akkor ajánlott, ha a daganat mérete nem haladja meg a 3 cm átmérőt, sima határok és legfeljebb 3 mm mélységűek.

Az eljárás ellenjavallt macronoduláris, infiltratív és szklerodermszerű formájú bazálissejtes karcinóma diagnosztizálásában.

Az eljárást 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem írják elő.

A bazális sejtek folyékony nitrogénnel való eltávolítására irányuló ellenjavallatok az egyéni hideg intolerancia. Az emberek szenvednek krioglobulinémia, kriofibrinogenemii, Raynaud-szindróma és a hideg urticaria kell választani egy másik módja annak, hogy távolítsa el daganatok.

A szemhéjakon, a szem sarkainál, a nasolabiális területen és az orr száránál nem javasolt eltávolítani a bazális sejteket.