Közös zuhanyt fiúknak és lányoknak

A gyerekek táborában így van. Gyermekek érkeztek hozzá Oroszországból, és nagyon távol álltak a szüleikkel. Nos, ők maguk elkülönített életet élt, hogy saját vezetője, az ő ideje a menza, az időt a strandon (minden táborban és strand ezt meg kellett osztani a külföldi turisták körében (orosz, a lengyel, a beloruszok) és minket is.

És itt jön egy csomó leválás a tengerből, gyermekek, akiknek nincsenek szülők, 5-ös levélszemét minden 20-30 emberben.

Nos, annak ellenére, hogy minden 2 szoba (az egyik szoba 2 fő részére, a második 4, és van egy közös prihozhka zuhanyzóval és WC-vel), az egységben, egy zuhany, hajtott mindannyian általában, mert van meleg víz és a tanácsadók láthatják, hogy mindenki a tenger után vásárolt, és "egy vad órában" nem feküdt le a "sós" és a homokba. jöjjön el erre a nagyon nyilvános zuhanyra (12 lej a fiúk és a lányok számára), ott pedig zárt és a víz belsejében áramlik.

A "turisták" Oroszországból a női zuhanyt gyermekeikbe szállították, a felnőttek pedig a férfiakkal keveredtek. és gyermekeik is keveredtek vegyesen, gyerekek, majd 10-14 évig, úgy tűnik, nem megengedett.

Amikor a vezetők felháborodtak: "Mi a fasz?" A válasz egyszerű volt: "Mi a baj, hosszú a fürdőszobában, és gyorsan együtt vagyunk?" és ha gyermekeik öt perc múlva elhagyták, akkor a felnőttek gyorsan 20 percet kaptak, és a 7 és 14 év közötti, 60 ember körüli összes fiúk várták a swing party végét a zuhany alatt.

Nekünk állt egy fizruk és egy hajózható hajó. ez a gop-cég elhagyja a zuhanyzót, újra megjegyzéseket tettek. a nők szőnyegekkel "piaccal" ültettek, és a férfiak a harcba mentek, a fizrukig. Egy másik vezető, ember, csak egy ember, ez legtöbbször 3-4 Természetesen néhány helyi Pediná a plavrukom húzni az egész zuhany, távolabb a szemét a gyermekek és a jól, hiszen úgy tűnik otmudohali a férfiak, mert a „mi” jött a tömeg 3 percen belül, és a külvárosok perceken belül elkezdték az utat.

A nemek előrehaladásának előmozdítása a közös WC-n keresztül

Az egyik londoni iskolában az adminisztráció közös vécét nyitott fiúknak és lányoknak, köztük több mint nyolcat. Számos szülő felháborodott, de a tanárok gyászolója úgy véli, hogy innovációjuk "a gyermekek kölcsönös tiszteletének megtanítása". De vajon csoda, ha a legfontosabb a "nem" kultikus filozófiája, amely igazolja a tömeg több, és nem olyan torzulást, amely a nyugati civilizációt a kihalás szélére helyezte. És nem tény, hogy ez a folyamat megfordítható...

A közelmúltban a "fejlett nyugati civilizáció" újabb fontos lépést tett a haladás felé. A Független beszámol arról, hogy az egyik londoni iskolában az adminisztráció egyszerre nyitotta meg a "nemi semleges" toaletteket, a fiúkat és a lányokat.

A helyzet piquantságát az is hozzáteszi, hogy az "óvodai" korú gyermekek nyolc évnél idősebbek lesznek, mint a "fejlett" közös használatú helyek. Vagyis azok között, akik beléptek a pubertás időszakába, amely legalább a jövőbeli férfiaknál az érdeklődő nemhez való fokozott érdeklődés jellemzi. Csak a régi szép időkben a fiúk használni, hogy megfeleljen a fenti érdek, titokban kandikál a résen át a lányok az öltözőben, és ugyanaz a WC is, ha hirtelen megadták a lehetőséget. A londoni pedagógusok úgy döntöttek, hogy úgy mondják, hogy megnyitja a "zöld utat" ezekhez a szenvedélyekhez.

Nem, persze, hivatalosan a menedzsment a balsorsú iskola bármit, ami nem azt mondja - ez van írva petíciót mérges szülők, joggal félve túlzásokat mindenféle, az így egyre inkább látni a szexuális erőszak a kamaszok körében. És a szülőknek azt mondják, hogy a közös WC-k, éppen ellenkezőleg, tiszteletet kölcsönöznek egymásnak a lányok és a fiúk.

A legérdekesebb az, hogy az újságírók szerint a szülői közönség másolatai is vannak, akik a "tisztelettel való oktatás" lelkes szurkolói. Így talán hamarosan „felvilágosult Nyugat” kell várni a nyitó uniseksualnyh zuhanyzók, öltözők, de általában, és a teljes feladását gyermek ruházat, legalább egy megfelelően magas hőmérsékleten. És mi - az ókori Sparta-ban, legalább 18 éves koruk alatt, 18 év alatt, meztelenül fiatalok, és sok kortársaik, a lányok tornászai is "elhanyagoltnak" tekinthetők. És a XX. Század óta a "nudisták" (vagy "naturisták") mozgása növekszik, figyelembe véve a ruhákat (valamint a közös félénkséget az ellenkező nemű karakterek előtt) "a múlt maradványai".

De az oka a „WC” újítások számos nyugati iskolák (és a WC unisex fix, legalábbis az oktatási intézményekben a Los Angeles-i) nem hazudok, hogy megpróbálja feléleszteni a tapasztalat az ókori görögök. Legalábbis egyértelműen megértették a férfi és a női nem közötti különbséget, és egyértelműen felnevelték fiaikat és leányaikat jövőbeli férfiakként és nőkként. És most a Nyugaton a legdivatosabb nevelési filozófia a "nem". Vagyis a terep elgondolása nem olyan koncepció, amelyet a genetika határozottan programozott, hanem csak olyan "társadalmi szerep", amelyet mindenki maga választhat.

Nem feltétlenül, természetesen a legszélsőségesebb megnyilvánulásokban, amikor a "transzvesztiták" sebész kését és a nemi hormonok fogadását változtatják meg. De, mondjuk, a homoszexualitás - szintén ugyanabból a „opera”, „nemi kiválasztás”, amikor egy bizonyos egyén nem akar élni az ő természete, célja, célja a férfiak vagy a nők, és megpróbálja a szemközti „nemi szerep”.

A "nemi választás" előkészítése gyermekkor óta a Nyugaton folyik. Franciaországban például a gyermekeket az óvodától tanítják, hogy "uniszexuális" ruhát viselnek, és az iskolák megfelelő "nemi órákat" végeznek. És ez igaz, nos, hogyan lehet biztosítani „választás szabadsága”, hogy a fiatalabb generáció, ha lesz kitéve a „zsarnokság” a szülők, akik szeretnék, hogy a gyerekek nőnek fel a jövőben nem a melegek és a leszbikusok és a normális fiúk és lányok?

A szükséges "nemek" változásokat még a nyelv szintjén is elvégzik. Tehát ugyanaz a brit már több éve a hivatalos üzleti kommunikáció nem használhatja az „apa és anya”, „férj és feleség” - ők váltották nem-semleges „szülőnek” és „szülő kettő”, „házastárs egy” és a „házastárs két ". Az ilyen újításokat természetesen a már rendelkezésre álló LGBT-k érdekében hozták létre, hogy ne sértsék érzékeny pszichéjüket a normál emberek terminológiájával. Általában azonban a leírt "hírcsúcs" szuperfeladata éppen a "nemi választáshoz való jog" logikai és szemantikai alapjainak létrehozása.

Ezért nem kell meglepődnünk a londoni iskola fiúinak és lányainak WC-ként való megjelenéséért - ez egy logikus szakasz a modern, domináns nyugati megközelítésnek a gyermekneveléshez. Az a megközelítés, amely a nyugatot egyre inkább észrevehető katasztrófa szélére helyezte. Végül is azok a milliók menekültek, akik elárasztották Európát, és egyre inkább halmozódtak tömeges jogsértések miatt - ez nemcsak az EU határait bezáró európai állampolgárok állítólagosan határtalan kedvességének és reagáló képességének eredménye.

Csak a kombináció a „gender” LMBT „childfree” és más divatos perversions születési ráta esik 1,36 gyermek jut egy nőre, mind Németországban - az ötödik a világranglistán, csak alul. Eszerint a népesség gyorsan öregszik, az idősek kell valaki, aki érdekel, és az őshonos polgárai elrontotta a jólét, a „piszkos munkát” nem akarnak letelepedni. Tehát a növekvő számú "vendégmunkát" kell betöltenie. Tulajdonképpen ugyanaz törökök és a jugoszlávok millió Németországban dolgozott évtizedekig, és most csatlakozott hozzájuk egyre több bevándorló.

Ez a tendencia tovább fog fejlődni? Általában lehetséges, hogy megpróbálják legalább megállítani. Mindenesetre az amerikai elnökválasztás győzelme, Donald Trump, aki, mint a legtöbb "republikánus", konzervatív értéke van, bizonyos reményeket ad ezen a ponton. Emellett Hillary Clinton "szabadon bocsátása" mellett, amikor ő volt az államtitkár, tüzes erőfeszítéseket tett a lelkesedés fokozására az elképzelhető torzulások szabadságának világában. Amellett, hogy az igazi konzervatívok vezető országaiban hatalomra kerülnek - a radikális nacionalistákig, hagyományosan nem a liberálisok barátai.

Másrészt, ahogy azt az orvostudományban állítják, "a betegség nagyon elhanyagolt." És nem az a tény, hogy a perverz filozófiát, beleértve a "nemet" is, a Nyugaton lesz sikeres, ha nem felszámolják, akkor legalább "sarokba" kerül. Túl mély gyökerei lehetővé tették egy "arany milliárd" társadalom életének minden területén. Tehát úgy tűnik, hogy az "unisex toalettek" továbbra is megnyílnak a nyugati iskolákban - és nem csak.

Általános öltöző a medencében

Comments

Három úszómedencéhez mentünk, és mindenhol vannak külön szekrények. A lányom 7,5 éves korában őrülten szégyelli magát, hogy levetkőzik, még velem együtt, az egész törülközőt befedik, mint egy gubó, és csak ezt követően a bugyit eltávolítják.

van egy közös öltöző, ahol a gyerekek a nadráguk előtt lecsupaszolják, felöltözködtetünk, fürdőruhát változtatunk egy fürdőruhában. zuhany - külön

A fiam és én elkezdtem megy a medence és 5 éves, soha nem vitte be a női öltözőbe (Pope nincs), akkor jól ment a saját emberek, csak azt kérték, edzők és őrök nézni

Általában nem. Van egy külön öltöző.

még az óvónál is, a medencében két öltöző található

Fiúknak és lányoknak különállóak (egy evezős medencéhez és egy edzős basszushoz). A női öltözőben kategorikusan nem engedélyezett apukák (4 évre szóló csoportok értékesítése)

két öltözőhelyiség áll rendelkezésünkre felnőtteknek és két gyermeknek, a szülők nem járhatnak gyermek otthonukba, hanem felnőttek gyermekei is. A fiam (6 éves) pontosan nem változtatta meg a ruháit, amikor lány volt, zavarban volt, amikor fiú volt. Felügyeli a gyermekek helyzetét az öltözőben, segíthet ebben.

Nagyon furcsa, főként az öltözőből a mosdóba / zuhanyzóba (

Megjegyzést teszek. Közös ruhák cseréje problémamentes, és mindent észrevétlenül lehet végrehajtani.

Mi mind szigorúan fia volt 5 év ment, és ha nem tudott változtatni ruhát, hajtott, apa, anya a férfiaknál, mint a nőknél, és apukák öltözőben nem engedélyezett a medencében.

külön korosztálytól független medencével rendelkezünk

Külön fiúk és lányok vannak, lányok anyukával, fiúkkal, apákkal.

LiveInternetLiveInternet

-Címkék

-idézetek

A kurkuma előnyei

Csirke filé rizzsel és zöldségekkel koreai - példája annak, hogy a legismertebbek és elérhetőek.

Ha a cukkini ismét örömmel fogadja a termést, és ügyes teherautó-gazdálkodókkal gyakran ez történik.

A vörös ribizli összetétele kiváló tejet szolgálhat fel a beriberi elleni küzdelemben télen.

A "sárgarépával ellátott paradicsom" önálló edényként vagy húsételekhez mellékelt ételként szolgálhat.

Melyik öltözőben menni a papa egy két éves lánya?

2017. szeptember 6-án 13: 14-kor

Azok a szülők, akik kisgyermekkel vagy tervvel gyülekeznek a medencébe, például, hogy hároméves időszakot adjanak az úszási résznek, gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik öltözőt kell használni. Nyilvánvaló, hogy anyám könnyebb ruhát cserélni a női öltözőben. De ez helyes? És mi van hasonló helyzetben, ha az apa, ha egy medencében vezet le lányt? A falu szakértőkből megtanulta, hogy általánosan elfogadott szabályok vannak-e a nyilvános helyiségekben és öltözőkön való elhelyezésre, és hogy hogyan lehetnek a szülők, ha nincs külön gyermek öltözője a medencében.

Tatyana Butskaja

A legtöbb medencében való elhelyezés szabályai szerint tilos a lányok négyes (több mint hat év) alatt a férfi öltözőben és ugyanazon korú fiúk ruhája a női teremben. Ezért hivatalosan az apa, aki egy 4 évesnél fiatalabb lányával jött, elviszi a férfi öltözőbe. De itt már van etikai kérdés.

A szülők úgy érzik, hogy a gyermek nem észre semmit, nem ért, és minden rendben van. De ha egy kisgyerek fél vagy megdöbbent, nem mindig tud róla, mert nem minden érzelme és érzése van még megértve, megnevezve és kifejeződve. A négy év alatti gyermek még mindig nehéz megérteni, hogy vannak olyan különböző társadalmi helyzetek, amelyekben egy és ugyanaz teljesen más módon érzékelhető. A kölyök meglepődni fog az öltözőben lévő meztelen testekkel, ugyanúgy, ahogyan meglepődne, ha belépett a metróba, és ott minden meztelenül. Egy kisgyermek számára még mindig nehéz észrevenni, hogy ez a helyzet normális a nyilvános öltözőben. Nos, az emberi testek nemi különbségei azonban bizonyos szexuális terhelést hordoznak. Éppen ezért érdemes megfontolni, hogy egy kisgyerek olyan helyzetbe sodorja a helyzetet, amelyet még nem tud felismerni.

Fiaival, elhagytam a helyzet a következő: kérve férfi jön ki az öltözőben, vagy valaki a személyzettől, hogy hívja a fiát, vagy segít neki. Néhány medence, fitness felügyelők, akik szintén segíthet, ha van olyan helyzet, hogy a pápa jött a klub lányával, majd alkalmazottja a medence segít egy lány, hogy nem az öltözőben minden szükséges eljárást - a változás, távolítsa el a dolgokat a szekrényben, hogy egy zuhany, száraz haj és így tovább.

Hogyan lehet megoldani a helyzetet?

1. Válassza ki a medencében, vagy fitness klubok, amelyek pelenkázó helyiség vagy az úgynevezett családi öltözőben - is termeszthető csak a fürdőruhák és úszónadrág, és a gyermekek mosni és átöltözni.

2. Menj az úszómedencéhez egy olyan felnőttel, aki ugyanolyan nemű, mint a gyermek.

3. Tanítsd meg a gyermeket, hogy cseréljen ruhát és szolgálja magát az öltözőben.

Artur Khokhoyev

Kezdjük azzal, hogy ha sikeresen tanították a gyermek a kampányba az otthoni WC-vel, ez nem jelenti azt, hogy egy nyilvános helyen - egy mozi, uszoda, vagy a gyermekek központja - ez a probléma megoldódik sikeresen. Főleg, ha jön a helyzeteket, amikor a mosdóba lány vezet apa és egy fiú - anyám.

A pszichológiai probléma elsősorban maguk a szülők. Először is, a legtöbb ember számára egy egyértelmű tabu a gyermek elszállítása (nemtől függetlenül) egy nyilvános mosdóba. Csak azért, mert gyakran nem nagyon tiszta. Néha a kérdés egy másik síkon rejlik: hogyan lehet ilyen bensőséges pillanatokban kommunikálni apával és lányával, anyával és fiaval? Hány évig tudok együtt menni?

A pszichológusok úgy vélik, hogy a legfontosabb dolog nem az, hogy a baba figyelmét a figyelem középpontjába helyezze. Az emberek erre a helyre érkeztek természetes szükségleteik miatt, nem az ablakon, nem az üveg mögött, és végül vannak fülkék. Egy gyermek, függetlenül a nemétől, nem fog semmilyen pszichotraumát, ha megfelelően viselkedik. Akár egy öltöző a medencében, WC-ben egy bevásárlóközpontban vagy egy mozikban, két vagy három évig tartó gyermek esetében, először is fontos, hogy valaki szoros és közel áll egymáshoz közel.

Elena Dranishnikova

a "Chaika" szabadtéri medence közönségkapcsolati igazgatója

A "Chaika" szabadtéri medence látogatói nem rendelkeznek ezzel a problémával. Mivel a "Seagull" -ot naponta számos gyerek szülővel látogatják meg, a komplexum alkalmazottai számára az egyik legfontosabb feladat a medence vendégeinek kényelme, és csak pozitív érzelmek jutnak a vízkezelésből.

A medence területén van egy gyermek öltöző, amelyet a vendégek ingyen használhatnak. Ez egy külön helyiség, amelyet kizárólag a kisgyermekek és szüleik számára terveztek. A felnőtt látogatók nem változtatják meg a ruhákat, és csak ott tudják segíteni gyermekeiket. A szobában vannak külön öltözők a fiúknak és a lányoknak, akiknek különálló szekrényei vannak a dolgok tárolására. Az öltözőhöz zuhanyzó és WC tartozik.

Szigorú korlátozások a gyermek korára ott. Ha a szülők úgy vélik, hogy a baba még nem elég idős ahhoz, hogy képes legyen megváltoztatni a ruhákat, akkor használhatják a gyermek öltözőjét.

A szociális fóbia fóruma

Navigációs menü

Felhasználói hivatkozások

hirdetés

Felhasználói információk

Te itt vagy »Fórum a szociális fóbiaról» Megzavart beszélgetések »Érzed magad kényelmetlenül, amikor mosódsz egy közös zuhanytálban?

Kényelmet érez, amikor mossa a közös zuhanyzót?

Hozzászólások 1 oldal 30/64

interjú

Ossza meg ezt107-06-2016 01:44:08

 • Szerző: Dull cat :(
 • albérlő
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +18
 • Pozitív: +12

A hadseregben, a hostelben, néhány munkában stb. van egy közös lélek, ahol több ember énekel egyszerre. Csillogó hátán ragyognak. És meg kell. Valami történt? Mit éreztél, miközben ezt csináltad?

Ossza meg ezt207-06-2016 02:10:09

 • Szerző: Mies
 • albérlő
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +4
 • Pozitív: +2
 • Nem: Férfi

A közös zuhany nem annyira lendületes. Nagyobb hatással lesz rád, ha belépsz egy közös helyiségbe, partíciók nélkül. És még mindig találkoznak.

Ossza meg ezt307-06-2016 02:20:57

 • Szerző: Sevastyan
 • albérlő
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +93
 • Pozitív: +252

A közös zuhany nem annyira lendületes. Nagyobb hatással lesz rád, ha belépsz egy közös helyiségbe, partíciók nélkül. És még mindig találkoznak.

Oh, ez biztos! Nekünk egy pszichiátriai kórházban olyan volt, hogy thrash!

Ossza meg ezt407-06-2016 02:26:37

 • Szerző: Io
 • moderátor
 • Helyszín: Москва
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +61
 • Pozitív: +73
 • Nem: nő

A lányokkal együtt fürödtem. De régen volt barátunk, és hárman voltunk. De a közös zuhany alatt nem tudtam. Nekem kell használni valamilyen ruhadarabot, ami szintén vályog.

Ossza meg ezt507-06-2016 03:13:20

 • Szerző: Biztonsági párna
 • zárt
 • Helyszín: Москва
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +7
 • Pozitív: +2
 • Nem: Férfi
 • Kor: 31 [1987-05-04]

A közös zuhany nem annyira lendületes. Nagyobb hatással lesz rád, ha belépsz egy közös helyiségbe, partíciók nélkül. És még mindig találkoznak.

Oh, ez biztos! Nekünk egy pszichiátriai kórházban olyan volt, hogy thrash!


Csakúgy, mint az ókori Rómában. Az ókori Róma pedig a modern civilizáció prototípusa.

Ossza meg ezt607-06-2016 03:31:56

 • Szerző: Torquemada
 • albérlő
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +100
 • Pozitív: +12
 • Nem: Férfi

Oh, ez biztos! Nekünk egy pszichiátriai kórházban olyan volt, hogy thrash!

Látom. Ha még egy személy is ilyen egészséges rendszerbe kerül, akkor beteg lesz. Rendben, azt mondták nekem. Tehát nincs semmi bizonyíték arra, hogy valaki Durkban volt, és egészséges volt. Kint van!

Ossza meg ezt707-06-2016 04:32:22

 • Szerző: Ksenofobiya
 • albérlő
 • Hozzászólások: 6 Tagok:
 • Tisztelet: +9
 • Pozitív: +5

Csak egyszer volt. Ezt megelőzően lehetett egyenként járni. Az emberek kevesen voltak. Aztán a szobatárs elvonta őt. Emlékszem, hogy a haját a köldökre feszítette, a harmadik dalt hívták. A többi nem emlékszem, sokáig volt. Mindent írtam az arcomon. Nem égett, hogy törölközõvel verte meg. A női zuhanyzóban mosni, meztelen lányokkal túl sokat.

Ossza meg ezt807-06-2016 05:13:14

 • Szerző: Sevastyan
 • albérlő
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +93
 • Pozitív: +252

Az anyám 11 évig fürödte a medencében fürdőruhát! Azzal a ténnyel, hogy a mellkasom 9 éves korában növekedni kezdett! És rendben van, így nőtt fel, és anyám nem gondolta, hogy ideje legyőzni egy fürdőruhát! A medencében még a modern fürdőruhák gyerekei is voltak! És úgy tűnt számomra, hogy kerestem, hogy nem értem, hogy kivel mentem egy fürdőruhát egy felnőtt mellével! És én fobilas Anyám fürdőruhát kért, mert gyermekkoromban nem volt olyan, mint most. Ennek eredményeképpen, 10 évvel valamikor úgy tűnik, egyszer találtam antrudában egy anya hosszú fürdőruha szilárd és öltözött, és azt mondom, menjen be, bár leesett. De az anyám megadta nekem, és elkezdtem járni. Aztán sokáig álmodtam, hogy hirtelen sétálok az utcán meztelenül melltartó nélkül, és szégyentem tőle.

Ossza meg ezt907-06-2016 05:57:53

 • Szerző: Marusya1981
 • albérlő
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +11
 • Pozitív: +32

Én egy anyuka valami nem is átöltözöm, és gondosan elrejti a fehérneműt, így nem videla.Vzrosloy én nem semmit a közös zuhany mosni, mint egy gyermek elment a medence, zavartan, persze, hogy a medence és gondolkodás után ezt.

Ossza meg ezt1007-06-2016 06:00:08

 • Szerző: Sevastyan
 • albérlő
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +93
 • Pozitív: +252

Én egy anyuka valami nem is átöltözöm, és gondosan elrejti a fehérneműt, így nem videla.Vzrosloy én nem semmit a közös zuhany mosni, mint egy gyermek elment a medence, zavartan, persze, hogy a medence és gondolkodás után ezt.

De úszott egy fürdőruhában?

Ossza meg ezt1107-06-2016 06:09:55

 • Szerző: Marusya1981
 • albérlő
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +11
 • Pozitív: +32

De úszott egy fürdőruhában?

Természetesen, de a medence előtt zuhanyzók kellett mosni, teljesen levetkőzni.

Ossza meg ezt1207-06-2016 06:27:36

 • Szerző: Tinctoria
 • albérlő
 • ahol:
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +26
 • Pozitív: +0

Vegyes szauna, ahol közös a járás teljesen meztelen - ez az igazi ón.
És a Szovjetunióban, ha nem minden, sokan mentek nyilvános fürdőhöz. A szempontból a vallás fürdő házak kicsapongás és a nők nem megy a nyilvános fürdők és tegye lehetővé a test más nők, hogy a teste nem lett vitatéma az emberek között - több ragyogó, mint tudod képzelni. Nem ismerek egyetlen embert, aki más emberek előtt meztelenül mezítelenül, kivéve a perverzeket.

Szerkesztette: Tinctoria (07-06-2016 06:28:44)

Ossza meg ezt1307-06-2016 06:57:34

 • Szerző: xzender
 • albérlő
 • Helyszín: Voronezh
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +12
 • Pozitív: +54
 • Nem: Férfi

Nem ismerek egyetlen embert, aki más emberek előtt meztelenül mezítelenül, kivéve a perverzeket.

A Maxim magazinban a modern színésznõkre gondolva azt hittem, hogy a fényképezõgép elõtt mutatják be. Akkor kapják meg a perverzeket? Vagy pénzt csinálnak?
Itt Maria Kozhevnikova дообнажалась így lett a helyettes. Ah, a modern perverzek jól élnek)

Ossza meg ezt1407-06-2016 11:16:56

 • Szerző: Unohdus
 • albérlő
 • Helyszín: Wunderland
 • 23 álláshely
 • Tisztelet: +42
 • Pozitív: +247
 • Kor: 28 [1990-02-01]

Nagyobb hatással lesz rád, ha belépsz egy közös helyiségbe, partíciók nélkül. És még mindig találkoznak.

Igen, ilyenek voltak a DPB-ben. Általában jöttek egymás után, de ott állt a WC 3.5 (0.5 - piszoár a férfi és bidé - a nők, akik lett egy másik hím után rendezését, így a bidé is használják, mint a piszoár). Ezekben a fürdõszobákban hatalmas ablak nyílt kórházunk legforgalmasabb utcájára.

Ossza meg ezt1507-06-2016 11:30:09

 • Szerző: Григорий25
 • zárt
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +45
 • Pozitív: +43

A hadseregben egy közös résszel mossák magukat. I vseravno csak tisztítani, és én nem figyeltem a csupasz szamarakra stb.)))
Gyorsan mostam és elmentem, és ez az!

Ossza meg ezt1607-06-2016 12:29:20

 • Szerző: Silent
 • albérlő
 • Helyszín: Санкт-Петербург
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +55
 • Pozitív: +41
 • Nem: Férfi

Nem vagyok félénk a saját meztelenségemben, kivéve a komplexeket, mert erőteljesen nőttem. A zuhanyzóban volt az edzőteremben, senki sem néz rád, ez illetlen. Bár nekem, és így van az emberek között a stressz, hanem a holozadyh - így még inkább))

Vegyes szauna, ahol közös a járás teljesen meztelen - ez az igazi ón.
És a Szovjetunióban, ha nem minden, sokan mentek nyilvános fürdőhöz. A szempontból a vallás fürdő házak kicsapongás és a nők nem megy a nyilvános fürdők és tegye lehetővé a test más nők, hogy a teste nem lett vitatéma az emberek között - több ragyogó, mint tudod képzelni. Nem ismerek egyetlen embert, aki más emberek előtt meztelenül mezítelenül, kivéve a perverzeket.

Az Egyesült Államokban az iskolás gyermekeket és a diákokat az iskolákban az iskolai testnevelési osztályok után mosják, és meztelenül nyúlnak az öltözőhöz, Nyugat-Európában, talán nem is tudom biztosan. Oroszországban az emberek mindig a fürdőszobába jártak, és milyen más hívők voltak. Itt más fürdőszobákról beszélünk, rómaiakról, ahol a férfiak és a nők együtt mosogattak és orgidákat születtek. A Szovjetunió összeomlása után a fürdők lettek a pusztakodás otthona, ahol pihenni "lányokkal" megy. De a Szovjetunióban nem volt ilyen, mindenki tiszta és ártatlan, nem semmi sem hasonlítható össze a kereszténységgel folytatott kommunizmussal.

a nők nem látogathatják meg a nyilvános fürdőket, és más testvéreikre bontják testüket, hogy teste ne váljon az emberek közötti viták középpontjává

És tudod, hogy az emberek láthatják a nőket a ruhákon keresztül?) Nem nehéz kitalálni, hogy a nők milyen formában vannak ruhát viselő testén)

Szerkesztette: 1 évvel ezelőtt

Ossza meg ezt1707-06-2016 13:18:37

 • Szerző: ганс
 • albérlő
 • Elhelyezkedés :: aduktO
 • Hozzászólások: 0 hozzászólás
 • Tisztelet: +91
 • Pozitív: +70
 • Nem: Férfi
 • Skype: ganslittle

amikor belépsz a közös helyiségbe, partíciók nélkül. És még mindig találkoznak

Az elmúlt évszázadok során az olcsó hotelek udvarán lyukat ástak, mellette egy szegfűvel ellátott oszlop állt, a faragott maszkot. Felöltözött egy álarcot és üldögél egy gödörbe. És ez a kép csaknem a szálloda minden ablakából megfigyelhető (ahogy tuzhishsya). Nos, egy maszkra volt szükség ahhoz, hogy ne legyen olyan félénk vagy hírneves, hogy ne rontsák el és más tisztességes szabályokat. Nos, nem kulturálisan, amikor a szálloda közelében lévő ember a macskaba ül, és a kagylóba zúdul, és maszkban normáknak tűnnek, még egy varázst is.

Nos, és ahogyan a nyilvános öltözők és a zuhanyozók néznek vagy látszanak, arról beszélünk, hogy milyen században élünk és a kultúra egésze.

És a sabzh, de nem meglátogatom ezeket a közös zuhanyzókat. Milyen hülye kérdés a fórumon. Itt néhány ház nem jön ki. By the way, még azelőtt, még egy a fürdőben zavarba ejtette a bugyit, a tengerparton, vagy még akkor is, ha a nyakával sem csíptetett semmit. Aztán a közös zuhanyt. Nos, ha szükséges, akkor legyőzni, persze, de nem lesz kellemes. De összességében helyiség, ahol a férfiak csupasz szamár és kalapok ragyognak medencék a kezükben, nem értem, és nem tudom, hogy tudok oda menni, kivéve, hogy a Slammer, vagy máshol, de önként nem megyek minden.

Ossza meg ezt1807-06-2016 13:44:35

 • Szerző: Silent
 • albérlő
 • Helyszín: Санкт-Петербург
 • Hozzászólások: 0 Tagok:
 • Tisztelet: +55
 • Pozitív: +41
 • Nem: Férfi

Nos, és ahogyan a nyilvános öltözők és a zuhanyozók néznek vagy látszanak, arról beszélünk, hogy milyen században élünk és a kultúra egésze.

Soha nem voltam és beszéltél. Posh van nyilvános illemhelyek, tiszta, világos, van még egy kis legfeljebb mi nem szükséges, hogy dolgozzon ki a piszoár, és ez előtted, és miután vizes mosás, és a kéz mossa a farkam nem kell megnyitni, maga a víz öntjük, amikor a kezében a tálcát. Jobb, mint az otthonod.

És a sabzh, de nem meglátogatom ezeket a közös zuhanyzókat. Milyen hülye kérdés a fórumon. Itt néhány ház nem jön ki. Én vagyok az út, még mielőtt egy a fürdőszobában zavarba bugyi eltávolítjuk, a strandon vagy máshol nem csupasz semmit, még a nyakát, és elindult az ingét gombolva az összes gomb. Aztán a közös zuhanyt. Nos, ha szükséges, akkor legyőzni, persze, de nem lesz kellemes. De összességében helyiség, ahol a férfiak csupasz szamár és kalapok ragyognak medencék a kezükben, nem értem, és nem tudom, hogy tudok oda menni, kivéve, hogy a Slammer, vagy máshol, de önként nem megyek minden.

Nos, vannak kényszerítettek, nem mindenkinek van lehetősége otthon ülni.

Szerkesztette: 1 évvel ezelőtt

női zuhany és kisfiú

A hétvégi hétvégére a medence száműzetésébe került. Természetesen a gyermek először olyan sok meztelen nőt látott. Én nem gondoltam vissza, vagy egy női öltözőben vezette.

Este azonban közölte ismerőseimmel, hogy ő a fiát a medencébe vezeti, nem az apját. Szóval ilyen rúgást kaptam, hogy egy fiú 3 évig nem lehet egy női zuhanyzóba vezetni, hogy az apa a gyermeket a férfi öltözőjébe menjen.

És ahogy eszembe jutott a fejemben.

Szeretnék kérdezni, tapasztalt anyák, ismerős volt?

Kinek van véleménye erről a kérdésről)))

MobilalkalmazásBoldog anya 4.7 Kommunikáció az alkalmazás sokkal kényelmesebb!

és én lennék felháborodva, hogy valamiféle baloldali fiú meztelenül bámul rám.

3 év nem az a kor, amellyel megteheti

nem 1 év. Kényelmetlen vagyok például, ha az öltözőben (ahol levetkőznek) az ellenkező nemű (bár gyerek) külső lesz. Nagyon felháborodnék.

mondjuk... remélem, meghozza a megfelelő következtetéseket.

itt és tiszteljétek más embereket.

Itt van a megjegyzésed Azok körülöttem, akik olyanok, mint az oldalon, a legfontosabb az, hogy nem befolyásolja negatívan a gyermeket, és ez az.

de ellentmondsz magadnak..

Azok körülöttem, akik olyanok, mint az oldalon, a legfontosabb az, hogy nem befolyásolja negatívan a gyermeket, és ez az. - az alábbi megjegyzést...

Már megtette. Köszönöm, úgy gondolom, hogy a medence adminisztrációja könnyebben lefagy egy emlékeztetőt, vagy bejelentést, hogy az ellenkező nemű gyermekek a megfelelő öltözőben nem. és mindent - és a káromkodás nem fog megtörténni, és olyan múmiák, mint amire nem számítok

Ezért válaszolt.

Köszönöm a tanácsot, Következtetések. A barátommal együtt terveztem holnap a medencében a fiaimmal. valahogy ki fogunk menni róla _)

Nem, nem az. Nagyon tisztességes vagyok... Nem akartam megbántani... írtam alá

Nem hiszem, hogy ezek a nők gondoskodtak. csak hallgattam..

de nem mindegyikük. vannak azok, akik nem hallgatnak.

Nem hiszem, hogy még azok a nők sem törődtek *

Már írtem - a sportkomplexum adminisztrációjára való fellebbezést, a medence megoldja ezt a problémát.

de ez nem asszexuális lény. ez egy férfi gyerek.

Ez így van! És azt hiszem - a női fórum - nő. Németországban az igazság az, hogy a nők ugyanazon fürdőben férfiakkal mosnak. És ott vannak normálisnak. Bár nem... ott vannak a nyugaton, mind abnormálisak, mert jobban élnek nálunk. És messze vagyunk.

A barátom oldalán vagyok

Három év, azt hiszem, még mindig kisgyerek, és ha egyedül van a férfi öltözőben, és a lélek csúszik? vagy a szerzőnek hozzá kell mennie a férfiakhoz? és várja meg, amíg mindenki kijön a zuhanyzó-öltözőből, akkor végtelenül, akkor a gyerek nem akar semmilyen medencét

Egyetértek a poznakomoy.ilei apa megy, vagy valaki egyetért az ismerős férfiak

Hmm, elméletileg egyetértek a ismerősével, de mi van, ha anyám a babával a medencébe mehet? Azt hiszem, a férjem mindig elfoglalt, vagyis képes vagyok úszni a morzsákat, és mit tegyek?

Nos, hány éves korodba vinned veled? Természetesen kissé zavarom az a tény, hogy egy kisfiú rám néz rám)

de mi a helyzet az anya barátnőivel, anyai barátaival? „Kör))

Köszönöm, anya kedves a tanácsért. Gondolkodom legközelebb, hogy elküldöm apa

Nos, nem tudom. Miután a nők egy nem orosz nő nõi kiabáltak, 5-6 éve két fiút vezetett hozzájuk, a mókusosok olyanok voltak, hogy a punci szopós nõkre emelkedett, és természetesen elkeserítették. Akkor ez a babéna megállt. Mi egy fürdõben, amelyben egy férj és egy gyerek mosolyog, Lyonka csak egyszer megkérdezte: "Anya, miért szedted le a punciját?" A férjem majdnem a pad alatt esett. És így nem érdekli a punci. És a húgom fia általában a nagymamámmal (anyám már 8 éve mosódzott a fürdőben), és valahogy nem erre koncentrálunk. Ez a kontingensről szól!

nem gondolom, hogy 3 éven belül már nagyfiú vagy, még mindig a férfi társaságban kell lenned, vagy ha nem tudod, hogy miként fogják elhalasztani, és hatással lesz az életre. Számomra ugyanaz a helyzet, hogy ha egy fiú helyett egy lánya van, és a férje magával viszi a férfi öltözőbe, véleményem szerint ez egy fuu

de most képzeljük el a helyzetet éppen ellenkezőleg, hogy van egy hároméves lánya, és az apád elvitte egy férfi zuhanyzóba? Hogy tetszik ez a helyzet?

Anya Klub

Izvēlne

Jelentkezzen be

Lehetőség van egy közös zuhanyt kialakítani a fiúk és a lányok számára?

Szombaton a medencébe mentünk. Minden jó volt. A legfiatalabb lánya a nagymamájával maradt, és az idősebb lányt elvitték vele. A férjem még mindig húga volt, és én vagyok a testvérem. A Keyzermej-ben pihentünk.

Minden szuper volt. Csak egy "de".

Amikor elmentünk zuhanyozni, sokkban voltam. Talán túl válogató vagyok, de kényelmetlenül voltam. Fiúk 2-3 évig, oké. DE 10 év, túl sok. Nyugtalan voltam.

Jó, hogy jött, amikor szinte ott voltunk.

Julia Daktere

lányok, ha valaki jó állapotban fürödhet, kedvesebb (tojás).

Hasonló pár alkalommal is szembesültem a medencében. A fiú és az anya jött. Ugyancsak kellemetlen volt, ezért mindenkire nézett, mint egy vad, és a milf zéró figyelmét mindezre. Tehát tilos az anyák számára, hogy ilyen helyekre menjenek. Mindenben van egy intézkedés. Nos, legfeljebb 3-4 év lehet az anyámmal, aztán követnie kell, hogy minden rendben legyen.

Nem értettem. van egy zuhany minden gyerek számára, vagy csak egy női zuhanyfiú, akivel az anyukám származik?

Na moj vzgljad eto nepraveljno! Vse taki garderobi i DÜWI dolzni bitj razdeljnimi, vedj v kazdoj semje Svoi vzgljadi, Svoi predrassudki. Poka Detki malenjkie, mozet eto i ni4ego nem let s 3 uz to4no ne stoit voditj devo4ek i malj4ikov odin DUW / garderob. Tem bolee, takoe mesto kak Keizamezs uz Mogli sebe pozvolitj "raskoweletsa" na dva duwa, ne tak li? Vedj posewenie ih centra otdiha ne takoe i dewevoe, i za ETI denjuzki klienti dolzni polu4atj komfortnoe obsluzivanie i otdihatj v prijatnoj obstanovke, a ne dumatj kto i kakoj momet zagljadivaetsa na moego rebenka.

Edija, ja s bratom kupalasj v vanne ne hagyja 7 to4no, egy a menjwe Menja na 4 goda.Vse narmaljno bilo.Prosto v meste obwestvennom, eto ne horowo.

da v takom vozraste dumaju Uze neljzja! Nem 6aS moim detkam isten Sinu, i 2,5 do4ke, no Mi ih kupaem Vmeste! Dumaju kak do4ke Uze Budet 3 pridetsja po otdeljnosti kupatj!

Ja Toze s4itaju, 4to Esli rebenku 3 goda NADO zadumatsa.Oni Uze VSE ponimajut, im VSE interesno.A az, Esli tak popustiteljstvovatj, tak 4to potom udivljatsa, kogda v sadu Uze razvrat.

hogy nekem a stalknulis s takoj probléma v boseine! nettó! gordirob razdelnije, no odno no. ladno Esli mama s dockoj prihla, sin s papoj! vot ja pribolela nemogla idti s dockoj v bosein otravlala muza! v zenskuju razdevalku a ne pojdet, DOCA szama nesmozet VSE sdelat, NADO kontrolirovat! v obzuj gordirob gde VSE (moja Docka Uze lubopitna, cem razlicajutsja malcik i devocka? /) tak cto mne prihlos idti.

Fiúk a zuhanyzóban és az öltözőben

Hogyan érzed magad, amikor megváltoztatod a többi srác előtt?

Először félénk, de most már nincs-21%

Ezt nem veszik észre - 16%

Csak laza -14%

Idegesen és tágan - 6%

Hogy érzi magát, mosogat a zuhanyzóval a többiekkel?

Először félénk, de most már nincs 17%

Nem csinálom, meleg van - 7%

Erősen próbálok elhagyni az első - 7%

Felszáll a zuhany alatt?

Szinte minden alkalommal - 22%

Nem, soha - 21%

Mit csinálsz, amikor elhagyod a zuhanyt?

Meztelenül járok és beszélgetek, mielőtt öltözködni fogok - 37%

Fedelek magam egy törülközővel, majd lassan öltözködni - 29%

Felöltöztem az alsónadrágomat, majd csatlakoztam a beszélgetéshez - 18%

A lehető leggyorsabban öltöztem, és elhagytam, 12%

Elindítva, majd valaki megijeszteni - 1%

Úgy nézel ki, milyen nadrágot visel a többi srác, és hogyan

Soha, homoszexuális - 12%

Hogyan változtatsz ruhát az öltözőben?

Meztelen megnyilvánulása - 56%

A gyávák előléptetése - 20%

Megváltoztatom a fehérneműt, aztán az ingem - 12%

Megváltoztatom az ingemet, majd a nadrágomat - 12%

Bár az online kutatások megvannak a hibái, a legutóbbi (2005 után), névtelen felmérések (78% -a reagált a fiúk - a 13 és 18) lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, hogyan szabályzat fiús szubkultúra és az egyes változatok kapcsolódó érzékelik saját testét.

Tizenéves fiúk másképp éli meztelenségüket az arcát társaik. A többség, több mint felük neki nyugodtan, zavartalanul. Egyéb (17-20%) az első félénk, akkor megszokja és bámulni azt. Néhány fiú még kérkedni meztelenség, kiteszik őt show. De 12-15% expozíció a pszichológiailag fájdalmas, igyekeznek elkerülni azt, vagy minimalizálni. Bár 89% fiú mossa a zuhany meztelen, egyesek maradni rövidnadrág vagy úszónadrág. Azonnal levetkőzik meztelen 56% fiú, mások inkább vegye le a ruháit lassan, így a nemi szervek kiterjed. Ez a zavar oka lehet különböző okok miatt: 1) az általános félénkség, 2) szerény jár alacsonyabb önbecsülés a testet, beleértve a nemi szerveket, és 3) a fokozott szexuális ingerlékenységét (kényelmetlen, ha megjelenik a merevedés), 4) félelem, hogy felfedezzék saját homoerotikus érzések vagy 5) a félelem válik az objektum homoszexuális tekintetét.

Az utolsó két pillanat különösen érdekes. A homofóbia a férfi testi kánon fontos eleme. Néhány fiú határozottan azt állítja, hogy nem csinálnak valamit, mert "meleg". A fiatal melegek számára egy sport öltözőterem nehéz teszt. Egyrészt ellenállhatatlanul vonzódnak oda, ahol más fickókat láthatnak meztelenül. Másrészt félnek attól, hogy egy önkényes felépítés vagy egy közeli pillantás elengedheti őket, és gúnyolódnak és gúnyolódnak. Ezek a történetek homoszexuális önéletrajzokat és fikciókat töltenek be. Valójában ezek a kritériumok meglehetősen ingatagok. A fiatalkorú hiperszexualitás időszakában az erekció gyakran indok nélkül következik be. Ha úgy gondolja, ez a szavazás, a legtöbb fiúnál történik. Ugyanilyen megbízhatatlan a "kinézet". Ne tekintsd meg a tinédzsered fehérneműjét vagy nemi szervezeteit, csak fizikailag nem. Ráadásul a kísértés, hogy összehasonlítsuk saját és másik "méltóságát". A homoszexuális tinédzser nem annyira néz ki - a fiúk egymástól tanulnak - mennyire saját zavaruk erről. És akkor a srácok elmagyarázzák mindent neki, nem úgy tűnik...

A saját meztelenséghez való hozzáállás jó mutatója egy tizenéves szubjektív jólétének. Leginkább a fiúk, akik lemaradnak a fizikai fejlődésben, félnek az önkéntes, és még ennél is erőszakosabb, elnéptelenedéstől. De a korai érés szintén szorongást okozhat. Az 1980-as évek, pihen egy kemping Észak-Oszétiában, és egyszer a zuhany néhány moszkvai ifjúsági sportcsapat, észrevettem a csenevész ötödik osztályos, aki mosott eltávolítása nélkül a futamok. Aztán megkérdeztem a vezetőjüket, miért történik ez így. - Mindig ezt teszi - mondta az edző. "Azt mondja, hogy ugyanabban az idő alatt mosakodik az alján."

A magyarázat nyilvánvalóan nem volt komoly, később, az edző kérésére beszéltem a fiúval.

- zavarban vagy? Megkérdeztem.

- Nekem van otta haj nő.

"Teljesen normális, ugyanaz a helyzet a többieknél is."

- Igen, de nagyok, és még mindig kicsi vagyok.

Kiderült, hogy ezt a témát otthon is megvitatták. Észrevettem a fia növekvő félénkségét, anyám mindent elmagyarázott neki, de ez nem változtatott semmit, a probléma örökletesnek bizonyult. Anya még figyelmeztette a fiút, hogy beszélni szeretne vele ilyen kérdésekkel, és nem a pápa hadnagy ezredessel, aki zavarban van ezzel kapcsolatban (az orosz férfiak gyakran ezt teszik).

A szexuális nevelés hiánya az orosz iskolákban költséges a fiúknál. Az orosz serdülők nagy csoportjának 1997-es felmérésében a fiúk 41% -a és a lányok 26,7% -a azt mondta, hogy nem figyeltek a testükön zajló változásokra (ez nem hangzik meglepőnek). A kérdésre: "Megbeszélted a szervezetedben a pubertásval kapcsolatos változásokat, barátaiddal?" A lányok 20,8% -a és a fiúk 35% -a válaszolt "nem, soha". Egyszer vagy kétszer 35,7 és 28,3% volt, ismételten - 37,8 és 30,1%. A fiúk 65,1% -a és a lányok 31,5% -a soha nem beszélt a szüleikkel, 71% és 51,4% a tanárok és az egészségügyi dolgozókkal (Chervyakov, Kon, 1997, publikálatlan adatok).

Fokozott nemi szerénység - gyakran csak egy tünete egy mély pszichoszexuális nehézségek, de önmagában ez nem lehet megvalósítani, hogy a fiú a sok baj, mert az ilyen viselkedés tekinthető bátortalan, ami nevetségessé.

A modern ifjúsági kultúra testi nyitottsága és lazasága új etikai és esztétikai problémákkal szembesíti a társadalmat. Például, az ifjúsági környezet széles körű elterjedése számos testmódosítási formát kapott, mint például a tetoválás és a piercing. Amíg a 1990-es fizikai módosítások voltak provokatív elemeit deviáns szubkultúrák, az elmúlt évtizedben váltak tömeges és elterjedt a társadalom különböző rétegei, így gazdagítják a társadalmi és szimbolikus funkciója és alkalmazása motívumok. Néhányan ellentmondanak az idősebb generációk esztétikai ábrázolásainak, és orvosi szempontból nem biztonságosak lehetnek. Azonban azok szerves része a modern kamasz testi kánon, megpróbálja betiltani őket közigazgatásilag ítélve ugyanaz dicstelen vereség, mint a hosszú távú elleni harcban a szovjet széles és keskeny nadrágok, rövidnadrágok, a jazz és a nyugati táncot. A fiúk és a lányok egyesíteni fogják a véneket.

A táborban lévő gyermek elválasztási teszt

Nem könnyű részt venni. De különösen nehéz azoknak a gyerekeknek, akiket tábornak, szanatóriumnak vagy faluban a nagymamájuknak akarnak ellen akarni.

Egyrészt a gyermeknek függetlenné kell válnia, és ezt csak a szülők elszakadásával lehet megtenni. Másfelől annyira ijesztő, hogy elengedik tőle - hirtelen rossz lesz neki?

Az első és egyetlen alkalommal, amikor 12 éves koromban elmentem egy nyári táborba. Aztán nem voltam kész rá, ellentétben a társaimmal, akik minden nyáron két vagy három műszakot töltenek a gyerek táborokban vagy a falvakban a nagymamákkal. Nagy erőfeszítések miatt megpróbáltam biztonságosan csatlakozni a "tábor" életéhez, és új barátokat találni. Közel tíz év múlva, már hallgatópszichológusként, ismét ugyanabban a táborban találtam magam, de ezúttal vezető szerepében. A nyári tábor két kirándulásának köszönhetően sikerült megnézni azoknak a gyermekeknek a életét, akik ott pihennek, a gyermek szemével és egy felnőtt szemével.

Nyári szétválasztás

Sok gyermek aggódik, elválik a szüleikkel, és minél kisebb a gyermek, annál nehezebb részese. Ha a gyermeknek nincs külön tapasztalata a szülők külön nyaralásáról, a nyári táborba való utazás komoly próbát tehet.

A felnőttek, akik túl aggódnak a gyermek miatt, fennáll a veszélye, hogy megfertőzik saját szorongásukat és magát. A kisgyermekek általában utánozzák szüleiket, és átvállalják a gondjaikat. És ilyen érzelmi poggyász esetén a gyermek nem valószínű, hogy kényelmesen érezheti magát, még akkor is, ha a melegház állapotába esik.

Az úgynevezett túlzottan szoptató szülők különösen hajlamosak arra, hogy dramatizálják a gyermekkel való elszakadást. Ha úgy döntenek, hogy a gyermeket a táborba adják, próbálja megtartani a helyzetet - gyakran látogatják el a gyermeket, vagy hívják őt. Előbb-utóbb, az ilyen szuper-kontroll és gondnokság elviselhetetlenné teszi a gyerek életét a táborban. Ő szégyelli magát társai és kényelmetlen a vezetők számára a megszállottság az anyja és az apja.

Nem könnyű részt venni. De különösen nehéz azoknak a gyerekeknek, akiket egy táborba, szanatóriumba vagy egy nagymamába visznek akaratuk ellenére - a gyermek úgy érez, hogy elárult és szükségtelen. Az is előfordul, hogy egy gyermek egy táborba vagy faluba a nyaralás egész időtartamára egyfajta büntetésként érzékeli. Ez akkor történik, ha a szülők az év során megpróbálják befolyásolni a gyermek viselkedését: megijesztik őt a táborba küldve, ahol megtanulják, hogyan viselkednek és hogyan lehetnek függetlenek. Még akkor is, ha a felnőttek azt mondják a szívükben, a gyermek lelkében táborozták a táborba való félelmeket.

Itt az ideje, vagy nem itt az ideje táborozni?

A megfelelő időben jön a készség, hogy elhagyja a családot, és elmenjen a táborba minden egyes gyermek számára. Gyakran felnőttek úgy vélik, hogy a baba már érett önálló pihenésre, és a gyermek még nem pszichológiailag készen áll rá. És néha fordítva is van - a gyermek kéri a szülők engedélyét, hogy menjenek a nyári táborba vagy szanatóriumba, és anya és apa úgy gondolják, hogy még mindig kicsi, és nélküle nem lesz képes gondoskodni magáról. Minden esetben a szülőknek választaniuk kell. Néha nem támogatja a gyermeket.

A gyermek készen áll arra, hogy a szüleitől rövid időre elkülönüljön 5-6 évig. Az optimális kor, amikor egy nyári táborba lehet küldeni, a pszichológusok 8-9 évig tartanak, bár sokak számára túl korai. Ezért a nyár tervezése előtt azt tanácsolom, hogy alaposan megvizsgálja a gyermeket, és értékelje képességeit.

Az a tény, hogy a gyermek valóban készen áll az első gyermek-táborba való kirándulásra, elsősorban az ő vágya, hogy ott menjen oda. Ha egy gyermek kategorikusan megtagadja pihenni egy pár hétig a városon kívül, akkor érdemes gondolkodni az elutasítás okairól. Valószínűleg nem hajlandó elhagyni, bár egy időre, a szüleivel, vagy a gyermekek táborában való szétválasztáshoz és tartózkodáshoz kapcsolódó félelmek.

Ezen kívül, a gyermek is tekinthető pszichológiailag készen, ha társaságkedvelő, könnyen megtalálja a közös nyelvet a felnőttek és társaik, van egy csomó barátot, és nem ragaszkodnak minden lehetőséget az anya szoknyája. Az is fontos, hogy a gyermek önkiszolgáló képességgel rendelkezik és a mindennapi életben független. Még akkor is, ha a kis utazó 6-7 éves, képesnek kell lennie arra, hogy legalább önállóan változtassa ruháit, mossa le, használjon evőeszközöket, készítse el az ágyat, és kövesse a megjelenését.

Vigyél el a táborból!

De bármennyire is pszichológiailag készen áll a táborba való kirándulásra, úgy tűnik, hogy néhány napon belül hazatér. Hogyan tehetik ezt a szülők?

Először meg kell értened, mi az oka a gyermek hangulatának éles változásának. Talán az élet ritmusát a gyerekek táborában nem egyezik meg az egyéni jellemzőivel, vagy nem szereti az életet a gyermekek kollektívájában. Tapasztalataimból tudom, hogy vannak olyan gyerekek, akik zavarba ejtik a nyilvános WC-t és a zuhanyzást, mindenkit lefekszenek és alszanak a kollégiumban. Az ilyen fiúk és lányok nehezen tudják szokni a nyilvánosság feltételeinek való megfelelést. Az állandó jelenlét más gyermekek és felnőttek körében, a nyugdíjba vonulás képtelen negatív érzelmeket okoz.

Ha egy ilyen gyermek semmilyen formában nem szokott a táborhoz hozzászokni, akkor jobb, ha találkozik vele, és hazaviszik. Azt kérdezed: vajon mindig megtanul-e élni a szüleitől? Úgy gondolom, hogy a beteg toleráns és tartós megközelítésével előbb vagy utóbb a gyermek megtalálja az erejét, hogy szülők nélkül éljen, és gyermekegyüttesben éljen. A legfontosabb dolog nem az, hogy dobja azt "egy örvény a fejét". Az éles és váratlan változás a szokásos életmódban, bár rövid ideig nagy stresszhelyzetbe kerülhet a gyermek számára.

És néha egy gyerek is kérheti a szülőket, hogy hazaküldjenek, ha valami történt vele: barátokkal veszekedett, küzdött, veszített versenyeken. Ebben az esetben a gyermek döntése lehet impulzív, érzelmi, egyfajta kísérlet, hogy elkerülje a probléma megoldását. A szülők feladata mindenképpen hallgatni és hallani mindent, amit a gyermek el akar mondani nekik, hogy ne ítélje el, ne szégyellje, hogy egy nap nem élhet egyedül. Fontos megérteni, mi történt, felnőttekkel beszélni, és csak akkor dönteni.

Nehéz napok a táborban

A felnőttek megpróbálják megszervezni a gyerekek életét a nyári táborokban vagy szanatóriumokban érdekes és gazdag. Általában a gyerekek sok benyomást és szórakozást várnak ott. De bármelyik gyermeknek nehéz napjai lehetnek - amikor semmi nem tetszik és csak otthon akar. A vágyódás ilyen kitörése időnként felszívhatja a gyermeket. Gyorsan elhaladnak, ha egyébként minden jól megy vele: jó barátok, eseményes napok, tanácsadók megértése.

De ha a gyermeknek nincs kapcsolatuk gyermekekkel és felnőttekkel, és a napok végtelenül unalmasak, úgy érezte magát, hogy csapdába esett. A szülők messze vannak, és nem akarnak hallani semmit a korai hazaérkezésről. A pedagógusok és tanácsadók nem állnak készen, és nem mindig tudják, hogyan segítsenek nekik a problémák megoldásában. A társaik nem törődnek tapasztalataival. A legjobb esetben elválnak a gyermektől, és egyedül hagyják. És bármi is az egészségügyi rendszer, amelyről a tábor nem volt híres, a gyermek mentális ereje és pszichológiai állapota javulni fog csak a hazatérés után.

A gyermeknek nehéz időkben való támogatása csak szülők számára lehetséges. Váratlan és kellemes látogatást, hogy látogassa meg, a figyelem az ő érzéseit és szorongások, kötetlen beszélgetés és a közös sétát a környéken, hogy segítsen megbirkózni a gyermek következő támadás a melankólia. Az egyik gyerek számára pedig a legjobb pszichoterápia lesz a hazautazás a hétvégén, vagy visszatér a táborból a műszak vége előtt.

Értékes tapasztalat

A saját, de nem gazdag tapasztalattal rendelkezik a tábor memóriában őrzi éjszakai forays az erdő, a tanulmány az elhagyott épületek a környéken, és a „leszámolás” a helyi fiúk. És, persze, volt az első csók, a verseny, a lányok és a teszt a barátság, labdarúgó versenyek egységek közötti, táborok, kirándulások a folyó, hideg vízzel a friss levegő és a reggeli áll. Mindez értékes élmény volt, amelyet mindannyian magunkkal hoztunk.

De sok apák és anyák, csak elküldve a gyermeket a táborba, már gondolkodnak arról, hogy milyen tapasztalatot fog elérni, és milyen jó vagy rossz lesz. Végül is tudják, hogy a gyermek szülőktől távolabbi tapasztalata nem mindig lehet pozitív.

Sőt, néha a gyerekek a táborból jönnek, és hozzák magukkal új szokásokat, szavakat, megváltoztatnak valamit a megjelenésükben és szokatlanul viselkednek. Miután egy hónapot töltöttek a társaik között, tudatosan vagy nem - kezdik utánozni egymást, kölcsönveszik szokásaikat, normáikat és magatartási szabályait. Természetesen nem minden szülő értékelni fog egy ilyen "élményt".

Másrészt, ha a táborban van, a gyermek is megváltoztathatja és kibontakozhat a legváratlanabb oldalon, nem feltétlenül rossz. Egy ismeretlen környezet ad lehetőséget arra, hogy elfelejtse a szokásos viselkedési mintákat. És ha az udvaron, vagy az osztályban, ő megszokta, hogy a szerepét „illedelmes”, „majom” vagy helyi „bohóc”, itt van egy lehetőség, hogy próbálja meg, és próbáljon ki egy új szerepet maguknak -, mert senki sem tudja, mi volt azelőtt.

Miután a vezetõ, a bajnok, a vállalat lelke, vagy csak egy magabiztos és szeretett fiú vagy lány szerzett tapasztalatot, a gyerek rájön, hogy képes jobb, mint gondolni magáról.

Mi a nyári előrejelzés?

A szülők nem mindig képesek előre megmondani, milyen nehézségekkel szembesül gyermekük a gyerekek nyári táborában. És a gyerek maga nem mindig tudja, hogy hogyan fog fejlődni a következő vakáció. Nehéz megjósolni semmit, mert sok attól függ, hogy azok a gyermekek és felnőttek, akik családjává válnak az egész műszakban. Mindazonáltal, gondoskodni a "időjárás" a táborban előre nem zavarja. És ehhez próbálja meg magának válaszolni a fontos kérdésekre, és néhány tippet hallgatni.

 • Gondold végig, hogy miért akarod elküldeni a gyereket a táborba. Szeretne az unalmas nyaralását egy izgalmas hétvégére? Vagy azt a vágy, hogy javítsa a gyermek egészségét a városi szmogtól távol? Vagy egy félénk és szégyentelen gyerek függetlenségének és szociabilitásának tanítását? Vagy talán egy kis szünetet akarsz venni a gyermektől, és néhány hétig delegálhatsz szakemberedre? E kérdések megválaszolásakor meg fogod érteni, hogy mely érdekeket elsősorban - a saját vagy a gyermeke irányítja.
 • Engedélyezze, hogy a gyermek részt vegyen a tábor kiválasztásában. Hallgassa meg kívánságait és kéréseit. Így a gyermek látni fogja, hogy a szülők tisztelik a véleményét, ezért továbbra is hallgatják őt. Ez erősíti a köztetek tartó bizalmi érzést, ami a közelgő rövid szétváláshoz szükséges. Végtére is, ha a gyermek bízik benned, nagy a valószínűsége, hogy nem fogja elrejteni tőled a nehézségeit és problémáit, amelyekkel találkozni fog a táborban.
 • Ne felejtsd el a barátságos és családi kötelékeket, amelyek nagyon fontosak. A gyermeket a barátjával, barátjával, testvérével vagy hasonló korú más hozzátartozóival együtt eljuttathatja a táborba. Amikor valaki közeli és közel áll a gyermekhez, önbizalmat és erőt ad neki, hogy megbirkózzon az ideiglenes szétválasztással.
 • Próbálj előre megbeszélni a gyermeket az esetleges nehézségekkel, de ne félj tőle. A legjobb módja annak, hogy elmondd, hogyan voltál a nyári táborban és hogyan tudsz megbirkózni a problémáiddal. Az édesanyám és az apám tapasztalatainak figyelmen kívül hagyó tippjei és tippjei egy nap nagyon hasznosak lehetnek neki.
 • Próbáld meggyőződni arról, hogy egy nyári táborba vagy egy szanatóriumba utazik a gyermek számára a gyermeke függetlenségének és felnőttségének elért eredménye és bizonyítéka. Amikor hazatérsz, mindenképpen mondd el, milyen büszke vagy, hogy sikerült elhagynia a szüleit, és elszenvedte az összes kísérletet. Különösen ez az értékelés fontos a kisgyermekek számára.