oxoline

A leírás aktuális 2015/08/03

 • Latin név: Oxolin kenőcs
 • ATX kód: S01AD
 • Hatóanyag: Dioxotetrahidroxitetrahidronaftalin (Dioxotetrahidro-oxitetrahidronaftalin)
 • Gyártó: Zhitomirskaya FF, Darnitsa ZAO (Ukrajna), Nizhpharm (Oroszország)

struktúra

A készítményben az oxolin-3-os kenőcs a hatóanyagot tartalmazza oxoline. A készítményben található további anyagok is: vazelin, vazelin.

A kibocsátás formája

A kenőcs 0,25% -a (10 g-os csőben van), valamint 3% kenőcs (30 g-os csőben). A viszkózus, vastag, fehér vagy sárgás-fehér színű lehet. A tárolás során rózsaszín színt kaphat.

Farmakológiai hatás

Az eszköz részeként aktív hatóanyag van oxoline, amely bizonyítja az antivirális aktivitást az egyszerű vírusok ellen herpesz, herpes zoster, valamint a vírust influenza (főleg A2 típus). Az adenovírusok, vírusok oksolinnak való érzékenysége molluscum contagiosum és szemölcsök fertőző eredetű.

Ezt a gyógyszert külsőleg alkalmazzák, vírusellenes hatást fejt ki. A hatóanyag hatásmechanizmusa azon alapul, hogy képes blokkolni az influenzavírus kötőhelyeit a sejtmembránra. A gyógyszer blokkolja a membránok felületén lévő vírusokat, megakadályozva ezzel a vírus sejtekben történő bevezetését.

Farmakokinetika és farmakodinamika

Nem toxikus, nincs szisztémás hatás, ha helyileg alkalmazzák. A szervezetben a hatóanyag nem halmozódik fel. Ha a hatóanyagot nyálkahártyákra alkalmazzák, az anyag csak 20% -a felszívódik. A bőrre történő felhordás után a terméknek mindössze 5% -a szívódik fel. Nem irritáló hatású, ha az előírt mennyiséget és koncentrációt alkalmazzák, és a bőr az alkalmazás helyén nem sérült meg.

Ne halmozzon össze. A kiválasztás a vesén keresztül történik egy nap alatt.

Használati utasítás Oxolin Kenőcs

Megjegyezzük az Oxolin kenőcs használatára vonatkozó alábbi utalásokat:

 • vírusos betegségek a bőrön, szemek;
 • rhinitisvírus eredetű (az orrnyálkahártya gyulladásos folyamata);
 • pikkelyes zuzmó, buborék és övsömör;
 • molluscum contagiosum;
 • megjelenés szemölcsök;
 • dartrous Dühring dermatitis.

Azt is használják az influenza megelőzésére, amelyre epoxémia során oxolin kenőcs alkalmazható a vírusfertőzés megelőzése érdekében.

Szintén 0,25% oxolinumot használtak a szájgyulladás. Ez a gyógyszerkészítmény hatékony a sztomatitisben, amely herpesz eredetű.

Ellenjavallatok

A használat ellenjavallata nagy érzékenység a gyógyszerre, hajlam az allergiás reakciókra.

Mellékhatások

Lehetőség van arra, hogy enyhén égő érzést keltsen az alkalmazás helyén. Nyilvánvaló orrfolyás, bőrgyulladás, a bőrt kék árnyalatú, könnyen mosható.

Oksolinovaya kenőcs, használati utasítás (Módszer és adagolás)

Oxolin Kenőcs használata esetén a használati utasításokat be kell tartani.

Terápiával vírusos keratitis, valamint az adenovírus keratoconjunctivitisa 0,25% -os kenőcsöt kell naponta 1-3 alkalommal zálogozni. A kezelést 3-4 napon belül végezzük. Szükség esetén a csecsemők kezelése mindig konzultáljon szakemberrel.

A kezelés céljára vírusos nátha 3-4 napig óvatosan kenje meg az orr nyálkahártyáját naponta 2-3 alkalommal. Ehhez 0,25% -os kenőcsöt használnak. Hasonlóképpen a kenőcsöt gyermekek és felnőttek számára használják megelőzés céljából influenza, SARS. Ha az influenzavírusoknak több hétig gyakorolnia kell a kenést, mindenképpen használjon kenőcsöt, ha beteg influenzával érintkezik.

Különböző típusú betegek herpesz, a molluscum contagiosum egy 3 százalékos kenőcsöt kell használni, amelyet naponta 2-3 alkalommal kell alkalmazni a sérülések helyén. A kezelés a beteg állapotától függően 2 héttől 2 hónapig tart. Terhesség esetén a kezelés és a megelőzés csak orvos kinevezése után történhet.

Használt 3% Oxoline kenőcs szemölcsök. Alkalmazható a szemölcsök által érintett bőrre. Bizonyítványok azt mutatják, hogy a gyógyszer néha lehetővé teszi, hogy teljesen megszabaduljon a szemölcsökből.

túladagolás

A gyógyszer túladagolásáról nincs leírás. Ha egy termék túlzott mennyiségét használja, égési érzést észlelhet. Ebben az esetben a készítményt meleg vízzel le kell mosni. Ha a gyógyszert szájon át szedték, meg kell mosni a gyomrot, bevenni az enteroszorbenseket, és konzultálni kell orvosával.

kölcsönhatás

Ha az oxolt intranazálisan egyidejűleg használják adrenomimetikus eszközök, ez az orrnyálkahártya túlzott szárazságát idézheti elő.

Nem ajánlatos kombinálni az alkoholos kezelést.

Eladási feltételek

Vény nélkül kapható gyógyszertárakban.

Tárolási feltételek

A készítményt az eredeti csomagolásban tárolják és szállítják, a hőmérséklet nem haladhatja meg a 10 ° C-ot. Gyerekektől védeni kell.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a kábítószer megelőzés céljára történő felhasználása nem garantálja a vírusos fertőzések 100% -os védelmét, és miért kell más megelőzési módszereket alkalmazni.

analógok

Számos különböző, hasonló hatású gyógyszert talál. Oxolin-kenőcs analógjai 3% Alpizarin, Atsigerpin, Vartek, Viroleks, Amiksin, Gerperaks, Vivoraks, Zovirax és még sokan mások. Ugyanakkor nincs olyan gyógyszer, amely hasonló hatóanyagot tartalmaz a piacon.

Oksolinovaya kenőcs gyermekeknek

A gyermekek számára szóló utasítás azt mutatja, hogy kezelésük és megelőzésük céljából csak 0,25% -os kenőcs alkalmazható az influenza megelőzésére, valamint a közönséges hideg kezelésére. De ha a gyermek nem tolerálja ezt a gyógyszert, jobb, ha egy másik gyógyszerrel helyettesítjük.

újszülöttek

Az újszülöttek és csecsemők oxolinumát nem használják, mivel az ilyen kezelés súlyos szövődményekkel jár. Ebben az esetben a csecsemők légzőszervi anatómiájának sajátosságai döntő jelentőséggel bírnak.

Oksolinovaya kenőcs terhesség és laktáció idején

Ha egy nő a terhesség alatt Oksolinovaya kenőcsöt használ, az utasításokat nagyon óvatosan kell megfigyelni. Az orvosok javasolhatják, hogy a terhességet szenvedő nők ezt megelőzően alkalmazzák ezt a gyógyszert a vírusfertőzések epidémáiban. Meg kell jegyezni, hogy egy jövőbeli anyának nagyobb a kockázata a vírusos fertőzések támadása, mint az Oxolin kenőcs alkalmazása az utasításoknak megfelelően.

Vélemények az Oxolin Kenőcsről

Általános szabályként a felhasználók pozitív visszajelzést hagynak erről az eszközről. Alapvetően a kenőcseket jó megelőző anyagként kezeljük, valamint egy hatékony gyógyszert a közönséges hideg kezelésére.

Ha Oxolin kenőcsöt használ papilloma, a vélemények a legtöbb esetben pozitívak is, de nem sok vélemény van. Néha arról beszélnek, hogy a hatóanyag hosszú ideig tartó használatával valóban lehetővé teszi a szemölcsök megszabadulását. Kedvező pillanatként a pénz ára alacsony. Negatív módon nincs jelentős hatás a kezelésben.

Ár Oksolinovoy kenőcs, hol vásárolni

Ár Az Oksolinovoi kenőcs 3% 30-90 rubel / cső, a gyártótól függően. Vásárlás Oksolinovuyu kenőcs 3 százalék lehet bármely gyógyszertárban. Az oxolin 0,25% -a körülbelül 30-40 rubel. 10 évig.

Olcsó, de hatékony gyógyszer a gomba tojás kezelésére

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

A lábujjak közötti gomba olyan gyakori betegség, amely mind a hat embert érinti a bolygón. A fejlődés korai szakaszában ez a betegség nem jelent veszélyt az egészségre, de a helyes és időszerű terápia nélkül a fertőzés egy elhanyagolt formára vezet, és megzavarja a belső szerveket. A lábizom mycosis elleni küzdelme hosszú folyamat, amely nemcsak türelmet, hanem monetáris költségeket is megkövetel. A kezelés megmentése és jó eredmény elérése érdekében tudnia kell, milyen olcsó, de hatékony gombaellenes szerek vannak forgalomban.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Olcsó gyógyszer a mycosis között toes

A gombafertőzésre szolgáló gyógyszerek öt farmakológiai formában kerülnek forgalomba:

Mindegyiknek megvan a saját sajátossága, az alkalmazás módja és a hatékonyság mértéke, ezért mielőtt eldöntené, melyik gyógyszert vásárolja meg, részletesebben meg kell tanulnia mindegyiküket.

Gombaellenes kenőcsök

A kórokozók eltávolítására alkalmas kenőcsök a leggyakoribb és legegyszerűbb gyógymód a mycosis elleni küzdelemben. Listauk meglehetősen változatos, és az orvosi ismeretekkel nem rendelkező személy számára nehéz a megfelelő gyógyszer kiválasztása.

Oksolinovaya kenőcs

Több mint egy évtizede, az Oksolinovaya kenőcs jó kedvező gyógymódnak számít a gomba számára. Az azonos nevű savra épül, amely gyorsan behatol a bőrbe és elpusztítja a fertőzés sejtjeit. A kábítószerre vonatkozó utasításokban azt mondják, hogy az oxolin csak háromféle mycosisot képes kezelni: hólyagképződés, zsindely és pikkelyes. Azonban valójában a cselekvés spektruma tágabb. Ő tökéletesen bánt az ilyen típusú gomba, mint onychomycosis, interdigital, trichosporia és dermatophytosis. Egy gyógyszercső ára 50-70 rubel.

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

Az Oksolinkoy kezelési séma így néz ki:

 1. A lábakat vízben pároljuk szódával (2 liter folyadékot 1 teáskanál nátrium-karbonátot);
 2. Kis mennyiségű kenőcsöt óvatosan dörzsölnek a bőrbe az ujjak között és a gombák lokalizációjának szomszédságában.
 3. Három perccel később, amikor a kenőcs megszáradt, meleg gyapjúszálat helyeznek a lábra.

Az érintett területet naponta 2-3 alkalommal kezeljük egy hónapra. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a mycosis kezdeti és közepes fokozataitól. Ha a betegség elhanyagolt formában van, akkor az Oksolinovoy kenőcskel való kúra valószínűsége majdnem nulla. Más, hatékonyabb gyógyszerekre van szükségünk.

Szalicil kenőcs

A szalicilsavas kenőcs az Oxolinsky analógja lett. Különböző gombás fertőzésekkel küzd, olcsó áron (kb. 40 rubel / csomag), és vény nélkül kapható egy gyógyszertárban. Az egyetlen különbség az Oksolinki-tól az aktív komponens. A készítmény szalicilsavat tartalmaz, amely agresszíven befolyásolja a mikózist és gyorsabban megöli. Ezért ezt az eszközt ajánlott használni a betegség minden szakaszában, de nem elfogadható a gomba kezelésére gyermekeknél, terhes és szoptató nőknél.

A Salicylic kenőcsnek ugyanazt a módszert kell alkalmaznia, mint az Oxolinovuyu. Azonban érdemes megemlíteni, hogy ebben az esetben a fertőzött felület kezelésekor a napi 2-szeresre csökken (legalább 4 óra intervallummal). A gyógyszer hatóideje a betegség súlyosságától függ:

 • kezdeti - akár 3-4 hétig;
 • átlagosan - legfeljebb 1,5 hónap;
 • futás - akár 45 nap.

Ha a terápia első két hetében nem történik változás, orvoshoz kell fordulnia. Valószínű, hogy a kenőcs nem segít, és ki kell cserélni vagy kiegészíteni kell egy másik gyógyszerrel.

Kén-kenőcs

A gomba másik olcsó gyógymódja a kén-kenőcs. Költsége nem haladja meg a 45-50 rubelt egy üveg vagy egy cső.

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

A gyógyszer tartalmaz:

 • kén (hatóanyag);
 • paraffin;
 • pirogénmentes víz;
 • T-2 emulgeálószer.

A gyógyszert különböző bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére használják, beleértve a mycosis lábat. Előnyei közé tartozik az alacsony ár, a rendelkezésre állás és a hatékonyság. Ezenkívül a kénjavaslatnak nincsenek ellenjavallatai, így mind a jövőbeli anya, mind a 2 év gyermekei használhatják.

Az ilyen kezeléssel történő kezelés időtartama, mint a szalicilsavas kenőcs esetében, attól függ, hogy milyen rosszul kezdik a betegséget. Átlagosan a mycosis teljes ártalmatlanítása 4 héttől 1,5 hónapig tart. Csökkentse a terápia időtartamát, ha összekapcsolja az interdigital zóna kezelését kenőccsel és az antifungális tabletták szájon át történő bevitelével.

klotrimazol

A clotrimazole az egyik legnépszerűbb gyógyszer, amelyet a bőrgyógyászok használnak a különböző gombafertőzések leküzdésére. A gyógyszer ára 70-80 rubel.

Hogy megszabaduljon a gombától az ujjak között, a kenőcsöt az alábbiak szerint használják:

 1. A lábakat mossák és dörzsölik;
 2. A fertőzött helyet fertőtlenítőszerrel mártott pamutszalaggal töröljük le;
 3. A kenőcsöt vékony rétegre helyezzük a bőrön, rögzítjük az egészséges szövetet és dörzsöljük, amíg teljesen megszárad.

Kezelje a mycosis helyét naponta kétszer. A kezelés időtartama - 3 héttől 1 hónapig. Ez idő alatt a betegség tünetei eltűnnek, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell szakítani a kenőcs alkalmazását. Amikor a fertőzés jelei eltűnnek, a kezelések száma naponta egyszerre csökken. A Klotrimazolum ujjainak megkenéséhez még 7-10 napig szükséges. Ez szükséges a terápia eredményének megállapításához és a visszaesés megakadályozásához.

A gyógyszer biztonságos, és nincs komoly ellenjavallat. Tilos a hatóanyag allergiája (klotrimazol) és a terhesség első harmadában. Ha a kenetet 3 évesnél fiatalabb gyermek kezelésére használják, ezt csak a gyermekorvos felügyelete mellett szabad elvégezni.

Ahogy évek óta tesztelték, az emberek útja tudományos megerősítést nyert hatékonyságáról és megnyerte az ország vezető bőrgyógyászainak bizalmát. Leírja a legmagasabb orvosi kategóriába tartozó orvost

Megoldások a gombás fertőzéstől

A gombaellenes megoldások listája kevésbé változatos. Ez csak három eszközt tartalmazott:

 • Chlorhexidine. A gyógyszer ára 13-20 rubel. A sebek, égések és más felületek fertőtlenítésére használatos. Vény nélkül kapható. A kimondott antiszeptikus tulajdonságok miatt a Chlorghexedin képes küzdeni különböző típusú kórokozókkal, beleértve az ujjak közötti gombacsontot. A bőr fertőzött területének kezelése gyapotszövetben vagy egy oldatba áztatott gézzel történik, naponta kétszer - reggel és este. A gyógyszer csak a mycosis első szakaszában releváns, tehát ha a betegség már elhaladt a második vagy harmadik szakaszban, annak hatékonysága nulla lesz;
 • Oktitsil. Megoldás külső használatra gombaellenes tulajdonságokkal. Egy üveg ára legfeljebb 60 rubel. A gyógyszer a mycosis helyét naponta 2-3 alkalommal 3 órával, nem kevesebbel kezeli. A kezelés időtartama - legfeljebb 1 hónap. Az oldat felhasználható a tálcák előkészítésére is. Meleg vízben (3 liter) adunk ⅓ injekciós üveget, és minden nap lefeküdjünk a lábad előtt lefekvés előtt. Ezután be kell nedvesíteni a kötést az Ocicilben, és fel kell szúrni, hogy az ujjai közé kerüljön. Az öltözetet reggel kell venni;
 • fukortsin. Az oldatot tálcák vagy sajtolók készítésére használják. Az első esetben 20 ml gyógyszert adunk 3-3,5 liter vízhez. A lábak lebegnek 15 percig. Tömörítmények esetén a Fukortsint egy pohár vízbe (15-20 csepp 350 ml-re) csepegtetjük, majd egy géz vagy kötésdarabot megnedvesítünk, majd az érintett területre felvisszük. A gyógyszer nem alkalmas kisgyermekek, jövő anyák és szoptató nők számára.

Egy másik egyszerű és olcsó megoldás a gombától a lábujjak között a hidrogén-peroxid. Az övé teszi a tömörítéseket vagy a nedves vattacukrot, és dörzsölje az érintett bőrfelületet. A peroxid nem szerepel az antimikotikus szerek listáján, mivel hatástalan a közepes és elhanyagolt mértékű fertőzés elleni küzdelemben. A betegség kialakulásának első szakaszában a készítményt patogén mikroflóra elleni tablettákkal kombinálják.

Mycosis krémek

A mai napon kapható sok krém, amely rövid idő alatt gyógyítja a mycosisokat. Az alábbiak közül a leghatékonyabbak, egy csőnél legfeljebb 150 rubel áron értékesítik.

Ekodaks

A krém az econazol-nitrát alapján készül. Segítségével kiegészítõ komponensek hozzáadásával:

 • klór;
 • nátrium-dihidrogén-foszfát;
 • foszforsav;
 • ásványolaj;
 • cetosztearil-alkohol;
 • ketomakrogol;
 • nátrium-hidroxid.

Ezeknek az anyagoknak a kombinációja hátrányosan befolyásolja az interdigital gombát, és megállítja a szorzást. 3 napos EcoDox alkalmazást követően emberben a fertőzés tünetei eltűnnek, és 5-7 nap múlva a mycosis teljesen megszűnik a szervezetből.

Oxolin kenőcs: indikációk, használati utasítás és analógok

A helyi vírusellenes szer Oksolinovaya kenőcs, amelyet a bőr virális patológiáinak kezelésére alkalmaznak; rhinitis. A kenőcsöt vesikulummal és övsömlékkel, szemölcsök, herpesz, papillómák, Dühring dermatitis és más betegségekkel kezelik. A gyógyszert 1970-ben regisztrálták. A gyógyszer biztonsága és hatékonysága kulcsfontosságúvá vált az emberek népszerűsége szempontjából. A hatóanyag oxin. A kétségtelen előny, hogy a kenőcs csak egyetlen ellenjavallattal rendelkezik - az összetevőkre túlérzékenység. Gyermekkorban, gyermekkorban és szoptatás alatt használható. Tehát milyen Oxolin kenőcs, milyen terápiás hatásai vannak?

A felszabadulás, összetétel és farmakológiai hatás formái

A készítmény hatóanyaga oxolin. Az Oksolinovaya kenőcs 3% és 0,25%. Segédkomponensként az utasítás jelzi a vazelin és a vazelin. A terápiás anyag színe fehér vagy enyhén sárga. A hosszú távú tárolás hátterében rózsaszín árnyalat jelenik meg.

Az oxolin vírusölő hatást fejt ki herpesz vírusokkal, övsömlékkel, influenzával (elsősorban az A2-es típusú). Klinikai vizsgálatok kimutatták az adenovírusok, a ragályos puhatestű-vírusok és a szemölcsök érzékenységét.

Érdemes tudni: a farmakológiai hatás a vírus gátlása a sejtmembránok felszínén, ami megakadályozza ennek a celluláris szintre való bejutását.

Az Oksolinovaya kenőcs 3% nem mérgező. A helyi alkalmazások hátterében nem szívódik fel a keringési rendszerbe, nem vezet negatív jelenségek kialakulásához. A nyálkahártyákra történő alkalmazáskor az anyag 20% ​​-kal elnyelődik. Ha a bőrre kerül, csak 5% felszívódik. Nincs kumulációs hatás, a visszavonás 24 órán belül megtörténik.

Javallatok, ellenjavallatok és mellékhatások

Mint már említettük, az Oksolinovaya kenőcs csak egyetlen ellenjavallattal rendelkezik - a hatóanyag szerves intoleranciája vagy a hatóanyag segédkomponense. Ez a jelenség rendkívül ritka - az esetek mintegy 0,001% -a.

A mellékhatások ritkák is. Ezek közé tartoznak a könnyű égés az alkalmazás helyén - 1-2 perc elteltével. Túlérzékenység, bőrgyulladás és bőrgyulladás lép fel. A bőr kék színű, enyhén színezhető, könnyű folyadékkal mosható szappan nélkül.

Az aktív komponens különböző koncentrációinak kenését megkülönbözteti a beadás. Az Oxolin Kenőcs használata 3% javasolt a következő esetekben:

 • Szemölcsök, amelyek az emberi papillomavírus vírus (tüskék, lapos szemölcsök, genitális szemölcsök) tevékenységének és reprodukciójának eredménye;
 • Az övsömör;
 • Egyszerű zuzmó (buborék típus);
 • Pikkelyes lichen;
 • Molluscum contagiosum;
 • Herpes simplex vírus;
 • Dühring dermatitis;
 • Psoriasis (csak komplex kezelés esetén).

A helyi orvosnak a modern orvosi gyakorlatban megfosztott terápiát ritkán használják, mert jelenleg hatékonyabb gyógyszerek állnak rendelkezésre, amelyek klinikai hatékonyságát bizonyították.

Alkalmazási terület Oxolin Kenőcs 0,25%

 • Vírusos nátha;
 • influenza;
 • SARS;
 • A virális természet szemének patológiája;
 • Az influenza / ARVI és más hasonló betegségek megelőzése.

Tehát mi az Oksolin kenőcs? A betegek szerint a gyógyszer az influenza hatékony megelőzése. Ezeket a betegség szezonális kitörésekor használják. Betegség esetén sem ajánlott a használat, ebben az esetben a gyógyszer nem működik.

Fontos: az orosz és az ukrán kezelési protokoll szerint a szem vírusos megbetegedéseinek terápiája az "oxolin", de Fehéroroszországban - nem. Ezért az Ukrajna és az Orosz Föderáció területére tett Oksolin kenőcs használatára vonatkozó utasítások azt jelzik, hogy a jogorvoslat megengedett a vírusos szemkárosodáshoz. A Fehérorosz Köztársaságban gyártott kenőcs bélésekben ez a gráf hiányzik. Ezenkívül egyes utasítások rámutatnak arra, hogy lehetetlen különálló elemre figyelni. A helyi beavatkozás előkészítésében különböző tisztítási fokú vazelin van, ezért jobb, ha nem használjuk azokat a mintákat, ahol nincs feltüntetve.

Használati utasítások

Az Oxolin kenőcsre vonatkozó utasítás szerint 0,25% kizárólag a nyálkahártyákra és 3% koncentrációra alkalmazható a bőrön való alkalmazásra. Ha a 3% -os anyagot a nyálkahártyára helyezi, helyi irritációhoz vezet, a hatóanyag nagy dózisa belép a vérbe. Ezzel együtt 0,25% -nak nincs értelme a bőrbetegségek kezelésére, mivel a hatásosság minimális.

Tehát mi segít az oxolinovaya kenőcsben, átnézve. Kérjük, olvassa el a használati utasításokat:

 1. A fertőzés által okozott hideg kezelésére naponta háromszor minden egyes orrlyukba kenőcsöt öntünk. A terápia 3-4 napig tart. A gyógyszer megpróbálja eloszlatni egy vékony réteget a nyálkahártyákon, így nem zavarja a teljes légzést.
 2. Vírusszemesedések kezelésére naponta három alkalommal helyezzük a kenőcsöt az alsó szemhéjba. Ha a helyi használat más módjait párhuzamosan használják, akkor az alkalmazás gyakorisága egyszer naponta történik.
 3. Az influenza megelőzése: napi 3-4 alkalommal, kenőcsöt az orrjáratokba. A manipulálás előtt az orrüregeket sóoldattal mossuk.
 4. A herpesz, övsömör és más bőrbetegségek gyógyítására a termék vékony réteget alkalmaz az érintett területen. Többszörös felhasználás - akár naponta háromszor. A felhordás során az anyagot könnyű mozdulatokkal dörzsöljük, majd a kezelt területet steril szalvétával borítjuk és rögzítjük.
 5. A sztomatitis eltávolításához használjon 0,25% gyógyszert. A viszkózus anyagot naponta 3-4 alkalommal alkalmazzák a teljes szájüregen. Javasolt gondosan kezelni a sebeket. A kurzus célja a klinikai megnyilatkozások teljes kiegyenlítése.

Használva viasz Oksolinovoy kezelt szemölcsök. A gyógyszer hatékonyan működik, de hosszabb ideig kell használnia - legalább 2 hónapig. Használjon 3% -os jogorvoslatot. A szemölcsök naponta 3-4 alkalommal kenőcsökkel vannak felkenve, majd kötéssel borítják.

Terhesség alatt történő alkalmazás

Az utasítás megjegyzi, hogy egy helyi gyógyszert a gyermek viselése közben lehet alkalmazni, feltéve, hogy az anya tervezett alkalmazása meghaladja a baba károsodásának valószínűségét. Más szóval, az "Oxolinsky" biztonságosságát bizonyító vagy megcáfoló tudományos kutatások nem történtek meg a terhesség alatt.

De a gyakorlatban az orvosok gyakran kenőcsöt írnak elő terhes nőkre. Az orvosok úgy vélik, hogy a szovjet gyógymód biztonságos megoldás, amely az influenza jó megelőzését jelenti a járványok során. Továbbá az "Oxolinsky" hosszú alkalmazásának időtartama lehetővé teszi számunkra, hogy megalapozott következtetéseket vonjunk le a csecsemőre váró nők biztonságáról.

Tájékoztatás: A fertőzések megelőzése érdekében a kenőcsöket minden alkalommal az orrüregbe helyezzük, mielőtt kimegyünk. Hazaérkezés után a terméket meleg vízzel mossuk. A gyógyszer minden későbbi használatakor mindig ki kell mosni az előző kötetet. A terhesség alatt történő folyamatos alkalmazás 25 napig engedélyezett.

Gyermekkedvezmény

Használati utasítás Az Oksolinova kenőcs gyermekeknek azt mondja, hogy a termék kétéves koruktól használható. Ez a nyálkahártyák és a légzőszervek érettségének, a normálisan az olajos kenőcs reakciójának képessége miatt következett be. 2 évnél fiatalabb gyermekeknél az orrüreg szűkös, kommunikál a szem könnycseppjével és a középfülvel. Ez az anatómiai jellemző az anyagnak a fülbe vagy a könnycseppbe való behatolásának kockázata, ami a fertőző folyamat terjedését eredményezi.

Az "Oxolinsky" gyermekkori alkalmazásának jellemzői:

 • A forrásoknak csak 0,25% -a megengedett;
 • A közönséges hideg kezelésére az akut légúti fertőzések megelőzését az orr nyálkahártyával naponta többször megkenik;
 • Amikor gyermekes szemölcsök szemölcsét alkalmazzák az érintett területre napi 3-4 alkalommal, a kezelés több hónapig.

Ami az újszülöttek alkalmazását illeti, nem ajánlott a hideg, az influenza és más betegségek kezelésére / megelőzésére használni. Ez a pillanat a babák anatómiai jellemzőin alapul. A termék bőrre történő alkalmazása előtt szükség van a gyermekorvosi konzultációra.

analógok

Az Oxolink hosszú ideje nem rendelkezik analógokkal és versenytársakkal a gyógyszerek között. 2006-ban megjelent az Oksanftilin gyógyszer, amelyet analógnak nevezhetünk. És 2008-ban Tetracsoline. Ezek a készítmények szerkezeti analógok, vagyis ugyanaz a hatóanyag jelen van a készítményben.

Helyezzen be olyan egyéb gyógyszereket, amelyek helyi vírusellenes hatást fejtenek ki. Nem minősülnek strukturális analógoknak, mivel más komponenseket tartalmaznak. A terápiás hatások hasonlóak. Az ilyen készítmények interferonnal hordoznak. A leghíresebb gyógyszer, Viferon. Formátlanító - kúpok, kenőcs, gél.

Ami a jobb megoldást illeti: Oxolin kenőcs vagy új gyógyszerek, nehéz válaszolni. Végtére is, az interferonok farmakológiai hatásának semmi köze az "Oxolinx" tulajdonságaihoz, mivel az az immunstátusz növelésére alapul. De mivel a kúpok felszívódnak a véráramba, szisztémás hatást fejtenek ki, gyakran a mérlegek Viferon felé hajolnak.

A gyógyszer kiválasztásának végső döntését, különösen a gyermek számára, orvosi szakember veszi át. Ha az orvos kijelölte az "Oksolinku" -t, akkor Tetracroline-nel vagy Oxsonftilinnel helyettesítheti. Ugyanaz a helyzet.

Annak ellenére, hogy néhány orvos biztosította az Oxolin Kenőcs haszontalanságát, a vírusos megbetegedések kezelésére és megelőzésére népszerű. A gyógymód igazán működik, legalább azokban a betegekben, akik megveszik. Az ár meglehetősen demokratikus, az aktív komponens koncentrációjától függ. Az átlagos költség 0,5-1,5 $.

Vegameal.com

Oxolin kenőcs és annak használata (orvos véleménye).

 • által admin
 • 2012. november 20
 • 14
 • 840nbsp nézetek
 • 0 részvények
 • Facebook
 • Google+

Oksolinovaya kenőcs Vírusellenes gyógyszer, amelyet főként a légzőszervi betegség megelőzésére használnak a hideg évszakban.

Rendszerint emlékezünk erre a jogorvoslatra, amikor kezdődik az influenza járványok ideje, és közepén a kenőcs szinte lehetetlen megtalálni a gyógyszertárakban - a kereslet ilyen nagyszerű. Ami ezt a gyógyszert illeti, különböző vélemények vannak: valaki azt mondja, hogy valójában nem "dolgozik", és valaki még csak azt sem tudja elismerni, hogy ősszel és télen lehetséges nélkül is. Ahhoz, hogy megértsük, mi a helyzet a valóságban, fontolja meg a farmakológiai tulajdonságokat és az oxolin-kenőcs alkalmazását.

A működés elve

Orális alkalmazás esetén a gyógyszer hatóanyaga megakadályozza a vírusok kötődését az orr nyálkahártya epiteliális sejtjeihez, ezzel növelve a helyi immunitást és megelőzve a mikrobák bejutását a szervezetbe.

A jelölés és az alkalmazás módja

Az Oksolinovaya kenőcs két koncentrációban áll rendelkezésre: 0,25% és 3%, mindegyik formában van a használati utasítás.

Három százalékos kenőcs korábban javasolt volt a szemölcsök orvoslására. Azt tanácsolták, hogy kívülről, szigorúan a kandallón alkalmazzák, minden nap két-három hónapig. Mindazonáltal jelenleg vannak radikálisabb, gyorsabb és hatékonyabb módszerek a szemölcsök leküzdésére, például a "celandine" megoldással vagy a lézerrel való kauterizálással. Ezért sajnálatos, hogy e jelzéssel kapcsolatban a gyógyszer már régóta elavult.

A 0,25% -os kenőcsről a vírusos orrnyálkahártya és a kötőhártya-gyulladás kezelésére is tanácsot kaptak, ezekben az esetekben a szemhéj és az orrnyálkahártyák alá helyezték. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják azonban, hogy amikor a betegség már kialakult, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs semmi hasznuk. Ezenkívül a kötőhártya-gyulladás esetén súlyos irritációt okoz, ami nagyon kellemetlen a beteg számára.

Napjainkig a gyógyszer fő alkalmazási területe az akut légúti fertőzések megelőzése. A betegség megelőzése érdekében naponta 2-3 alkalommal kell 0,25% -os kenőt olajos nyálkahártyával kenni. A járványos időszak alatt a kezelés akár 30 napot is igénybe vehet. Különösen nagyobb hatásosságot mutat az oxolinum az influenza A2 vírussal szemben.

Ellenjavallatok

A gyógyszer semmiképpen nem használható allergia esetén.

A hivatalos adatok szerint, amikor terhesnek nevezik, nagy gondot követel. Mindazonáltal a felhasználás hosszú klinikai tapasztalatai azt sugallják, hogy ebben az esetben a veszélye némileg eltúlzott - még az első trimeszterben sem befolyásolja a gyermek fejlődését.

Természetesen a terhesség alatt általában jobb gyógykezelés nélkül. De ha az első felében a légúti fertőzések epidémiás kitörése idején esik, akkor nem kell minden előnyre vagy hátrányra gondolnia: a gyógyszer feltétlenül szükséges.

Az a tény, hogy minden SARS, és különösen az influenza nagyon veszélyes a terhes nők számára. Először is, maga a mikroba, valamint a test túlhevülése, amely víruslázzal fordul elő, a korai stádiumban előidézheti a magzat genetikai rendellenességeinek megjelenését. Ezenkívül a vírusok károsítják a kapillárisokat, ami hajlamos a vérzésre, és terhesség alatt az érrendszer (különösen a placenta kialakulása alatt) nagyon intenzíven fejlődik. Ezért a légzőrendszer szezonális fertőzései a méhlepény eltávolítását és akár a vetélést is kiválthatják.

Természetesen a csecsemő elvesztésének félelme sokkal erősebbnek kell lennie, mint a drog bizonyított károsodásának félelme, ráadásul sok nő használ a kenőcsöt anélkül, hogy károsítaná saját egészségét és a gyermek egészségét.

Az oxolin kenőcs elleni megfázás megelőzése különösen fontos a kockázatos tényezők terhes nők esetében: placenta previa, csökkent véralvadási hajlam.

Mellékhatás

Az Oksolinovaya kenőcsnek van valami irritáló hatása, így közvetlenül az alkalmazás után, lehet, hogy bizsergés az orrban és a szekréció egy kis mennyiségű tiszta nyálka tőle. Ez az érzés 1-2 percet vesz igénybe, és normális.

A megjelenés és a tárolás jellemzői

Normális esetben a kenőcs áttetsző, fehér vagy sárga színű, hosszútávú tárolással rózsaszín színt kaphat. Azonban, ha a bőrre alkalmazzák, kissé kékes árnyalatúnak tűnik. Mindez a fénytörés sajátosságai miatt következik be, és nem jelzi a jogorvoslat alkalmazhatatlanságát.

Tárolja az oxolin kenőcsöt legfeljebb 20 fokos hőmérsékleten, ami azt jelenti, hogy a legjobb hely erre a hűtőszekrény. Ha a cső egész nyáron fekszik valahol a polcon, akkor jobb, ha új őszi szezont vásárol: pár hónap a melegben, a hatóanyag minden bizonnyal elveszítette tevékenységét.

Az oxolin kenőcs hátrányai

Az oxolin kenőcs sok szövetséges, de vannak ellenfelek is. Mit irányítanak?

Először is, a nagy nemzetközi klinikai vizsgálatok, amely bizonyítja jelentős hatása ennek a szer végeztek (megjegyzés - ugyanúgy, mint a Vishnevsky kenőcs, kénsav, ichthyol kenőcsök és egyéb természetes készítmények). Másrészt nyilvánvaló felfedezett meghibásodásokat a tanulmány a kábítószer-ellenes cselekvési elv: ez vonatkozik az orrnyálkahártyán, de a vírusok belépő a levegő a légúti, kerülhet a szervezetbe, a nyálkahártya a légcső, a gégefő, a hörgők és még sinus. Így a kenőcs 100% -ban nem képes a betegség betegségének védelmére.

Igen, igen. De oxolinic kenőcs hosszú és széles körben használják a gyógyászatban, és a tapasztalat alkalmazása arra utal, hogy valóban csökkenti a légzőszervi fertőzések. Annak ellenére, hogy nem rendelkezik egyértelmű bizonyítékokkal, több tízezer ember használ minden évben - és ez segít.

Tél előtt csak néhány nap van, és sokan már kezdték megakadályozni az ARVI-t oxolin-kenőcs segítségével. Csatlakozz most!

Szerző: Evgenia Sokolova (orvos)

Olvassa el a cikkeket a Kenőcs részben

További hasznos anyagok:

 1. Solcoseryl kenőcs, gél: utasítások, alkalmazás + orvos véleményeVan egy ilyen csodálatos könyv - "Fáraó" Boleslaw Prus. Egyben.
 2. Synthomycin kenőcs (orvos véleménye).Valaki fele feledésbe merült évek óta házi készítésű szekrényben.
 3. Heparin kenőcs (orvos véleménye).Ez az eszköz mindenki számára ismert - egyszerű, olcsó, leginkább bármit.
 4. Nyaki kenőcs és annak használata.Antimikrobiális, gombaellenes és parazitaellenes szerek találmánya előtt az orvosok háromat alkalmaztak.
 5. Lamisil: tabletta, kenőcs, krém, spray-orvos véleménye"Reklám - a kereskedelem motorja" - jól ismert szabály. Ebből kiindulva.

Oxolin kenőcs: használati utasítás

Az oxolin kenőcs antivirális szer helyi alkalmazáshoz.

A készítmény formája és összetétele

A készítmény kenőcs formájában kapható, fehér homogén, áttetsző színű konzisztenciával. A kenőcs nem rendelkezik különleges szaggal és idegen zárványokkal, és alumínium csövekbe vagy 10 ml térfogatú polimer anyagtartályokhoz van csomagolva. A csövet egy karton dobozba csomagolják, amelyben az utasítás részletes leírással van ellátva.

A hatóanyag Oksolin a készítményben lévő anyagtól függően, az Oksolinovaja kenőcs 0,25, 0,5, 1 és 3% dózisban fordul elő.

A gyógyszer farmakológiai hatása

Az Oksolinovaya kenőcs helyileg alkalmazható vírusos betegségek kezelésére és megelőzésére. Az oxolin nagyon hatásos az influenza, a parainfluenza, az adenovírusok és a herpes simplex vírusok ellen. Közvetlenül a sérülésbe behatolva a gyógyszer megakadályozza a vírus DNS-ét, megakadályozva annak további reprodukcióját és terjedését.

Használati utasítások

Az Oksolinovaya kenőcs a betegeknek gyógyhatású (a komplex terápia részeként) és a következő betegségek megelőző szerére van előírva:

 • Influenza, vírusos nátha, ARVI kezelése és megelőzése;
 • Vírus eredetű keratoconjunctivitis;
 • Herpetikus eruptációk kezelése az orr vagy az ajkak alatt;
 • Psoriasis.

Ellenjavallatok

A gyógyszer ellenjavallt az Oxolinumra adott egyedi túlérzékenység esetén, ezért a terápia megkezdése előtt alaposan tanulmányozza meg az utasításokat vagy konzultáljon orvosával.

A gyógyszer gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban való alkalmazásának tapasztalata az 1 év alatti gyermekek körében korlátozott, ezért a terápia megkezdése előtt mindig konzultálnia kell egy gyermekorvosgal.

Adagolás és adagolás módja

Az Oksolinovuyu kenőcs helyileg alkalmazható. A javallatoktól és az egyedi tolerálhatóságtól függően a gyógyszert az orr nyálkahártyájára vagy az alsó szemhéj mögé vékony rétegre helyezzük. Az eljárás naponta többször történik, a jelzések szerint. Ha a gyógyszert megelőző célokra használják a vírusfertőzés megakadályozására Oxin kenőcsöt alkalmaznak pamut törlővel az orrjáratokban úgy, hogy az egyes utcai kilépések előtt vagy a zsúfolt helyeken tömegesen mozgatják a mozgásokat.

A kezelés időtartamát az orvos határozza meg, a gyógyszer hosszú ideig használható, nem okoz függőséget és elvonási szindrómát.

Pszoriázisos kiütések és övsömörök kezelésére Oxolin kenőcsöt 3% -os koncentrációban használnak. A hatóanyagot óvatosan vékony rétegen alkalmazzák a sérülésekre napi 2-3 alkalommal.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Az oxolin-kenőcs alkalmazása a várandós anyák körében korlátozott, azonban a klinikai vizsgálatok során a hatóanyag teratogén, mutagén vagy toxikus hatása nem volt a magzatra nézve. Ha a gyógyszer kezelésére van szükség, a várandós anyának orvoshoz kell fordulnia.

Az Oksolinovuyu kenőcs a szoptató anyák vírusfertőzéseinek kezelésére és megelőzésére használható. Mivel a gyógyszer felszívódása alacsony, a laktáció nem szükséges.

Mellékhatások

A gyógyszert jól tolerálják a betegek, azonban egyes esetekben helyi mellékhatások alakulhatnak ki:

 • Égés és viszketés az orrban;
 • tüsszentés;
 • Az orrnyálkahártya szárazsága;
 • A szemgolyó héjainak vörössége és a szemhéjak puffadása;
 • Bőrradír külső használattal.

A mellékhatások nem veszélyesek, önállóan haladnak, és nem igénylik a kezelés visszavonását.

túladagolás

Mivel a gyógyszer felszívódása nagyon alacsony, a túladagolás kialakulása valószínűleg még hosszan tartó felhasználás esetén is hiányzik. Ha véletlenül beleveszik a kenőcsöt, adjon a betegnek egy italt az aktív szénből. Szükség esetén hánytatni és mosni a gyomrot.

Gyógyszerkölcsönhatások

Az Oksolinovaya kenőcs egyidejűleg alkalmazható orális vírusellenes szerekkel. A kábítószerek fellépése egymást kiegészíti. A kenőcs növeli az immunstimuláló gyógyszerek terápiás hatását.

Különleges utasítások

Az Oxolin-nal szemben túlérzékenységet igénylő személyek a kezelés megkezdése előtt konzultáljanak az orvosával, és ha lehetséges, válasszanak másik gyógyszert.

A szemet gátló szemcsézett betegekben először meg kell állapítani a betegség természetét teszteken és bakteriális tenyészeteken keresztül, különben a kezelés nem lesz hatékony.

Oxolin-kenőcs analógjai

Az Oksolinovoy kenőcs terápiás hatásához hasonlóan a Viferon hatóanyag helyi alapú kenőcs formájában.

Mielőtt az előírt gyógyszert Viferon kenőcszel kicserélné, forduljon orvosához.

Hagyás és tárolás

Az Oksolinovaya kenőcs vény nélkül kapható a gyógyszertárakban. Az optimális tárolási hőmérséklet 10 fok. A gyógyszer eltarthatósága 2 év, ezen időszak végén a kenőcs nem használható. Ne fagyassza le a gyógyszert és melegítse a csövet közvetlen napsugárzás hatására.

Oxolin kenőcs ár

Az Oxolin Kenőcs átlagos költsége a moszkvai gyógyszertárakban 35-45 rubel.

Oksolinovaya kenőcs: Használati utasítás, ár és vélemények

Oksolinovaya kenőcs az antivirális gyógyszerek csoportjába tartozik. Kétféle formában készül: 3% -os koncentrációban külső használatra és 0,25% koncentrációban az orrnyálkahártya kezelésére.

Farmakológiai hatás

Az aktív komponens megakadályozza a vírusok behatolását a test sejtjeibe.

Használati utasítások

Az oksolin hatásos a csirke pox, az egyszerű és a herpes zoster, az influenza, a molluscum contagiosum és a papilloma vírusok okozta kórokozókkal szemben.

Ellenjavallatok

A gyógyszert nem alkalmazzák, ha a gyógyszer fő vagy segédkomponenseire érzékenység van.

Alkalmazási módok

A bőr formáját akkor alkalmazzák, ha a következő betegségek tünetei jelennek meg:

 • Tinea, pikkelyes vagy egyszerű zuzmó
 • Herpetikus elváltozás
 • Az emberi papillomavírus bőrének manifesztációja: szemölcsök, papillómák és condylomák
 • Molluscum contagiosum

A komplex terápia részeként az oxolinumot pikkelysömör kezelésére, valamint a herpetiformis dermatitis tüneteinek megszüntetésére használják.

0,25% -os dózisban az orrnyálkahártya kezelésére az ARVI, influenza kezelésére, és a kötőhártya gyulladására is alkalmazható.

Mi mást kell tudnia:

Az arc és a test kitörése a vírusos pemphigus, a candidiasis és a szájgyulladás kialakulásának következménye. A leggyakoribb betegség a sztomatitisz. Ezen időszak alatt a mikroorganizmusok és a baktériumok behatolnak a szervezetbe. Ez a fertőzés gyakran előfordul az óvodákban részt vevő gyermekeknél. A szájban 2-3 napig foltok jelennek meg.

Ha fertőzött, a személy elveszti az étvágyat, sokat sír és ingerlékeny lesz. A betegséget kis fájdalmak kísérik. A gyulladásos folyamatot eltávolító gyomorfekélyek, kenőcsök és csalánkok csökkentésére van szükség. Ha a vírus pemphigus a gyermekben, kis buborékok jelennek meg a szájban. Annak elkerülése érdekében, hogy a vírus kialakuljon a testben, használjon egy egyedülálló Oxolin nevű eszközt. Ez a kenőcs 0,23% formában készül, és aktívan küzd különböző vírusos betegségek ellen.

Alapvetően a betegség akkor fordul elő, amikor emberekkel kommunikál vagy piszkos tárgyakat érint. A vírusos pemphigust egy enterovírus okozhatja. A fertőzést közvetlenül a levegőben lévő cseppek közvetítik. Az érintett helyek modern módon gyógyíthatók. A vesicles eltűnik egy héten belül. A Candida faj patogén tulajdonsága a mikroorganizmus állapotától függ. A vírus kialakulásának fő oka a gyengült immunrendszer. Az immunrendszer súlyos egyensúlyhiánya, valamint a kevésbé kimondott immunhiány miatt a gombafertőzés aktív fejlődése következik be.

A candidiasis bekövetkezésekor a nyálkahártyát szóda oldattal kell kezelni. A fertőzés során a gyerekek hatalmas kényelmetlenséget éreznek. A betegség kialakulásának kockázatának csökkentése érdekében rendszeres megelőzést kell végezni, és a szájat oldattal kell öblíteni. Néhány napon belül a baktériumok örökre eltűnnek.

Oksolinovaja kenőcs, a használati utasítás

A vírusos keratitis, valamint az adenovírus keratoconjunctivitis terápiájának végrehajtása során a kenőcs 0,25% -át naponta 1-3 alkalommal kell a szemhéjra alkalmazni. A kezelést 3-4 napon belül végezzük. Szükség esetén a csecsemők kezelését szakember felügyelete mellett kell elvégezni.

A vírusos nátha kezelésére 3-4 napig gondosan kennie kell az orr nyálkahártyáját naponta 2-3 alkalommal. Ehhez 0,25% -os kenőcsöt használnak. Hasonlóképpen, a kenőcs gyermekek és felnőttek számára is használják az influenza, az ARVI megelőzésére. Ha az influenzavírusoknak több hétig gyakorolnia kell a kenést, mindenképpen használjon kenőcsöt, ha beteg influenzával érintkezik.

A különböző típusú zuzmójú, molluscum contagiosummal rendelkező betegeknek 3 százalékos kenőcsöt kell alkalmazniuk, amelyet naponta 2-3 alkalommal kell alkalmazni a sérülésekre. A kezelés a beteg állapotától függően 2 héttől 2 hónapig tart. Terhesség esetén a kezelés és a megelőzés csak orvos kinevezése után történhet. 3% Oxolin kenőcs a szemölcsökből. Alkalmazható a szemölcsök által érintett bőrre. Bizonyítványok azt mutatják, hogy a gyógyszer néha lehetővé teszi, hogy teljesen megszabaduljon a szemölcsökből.

Javasoljuk, hogy olvassa: A kezek és a lábak ízületei - segítünk magunknak!

Bőr alkalmazás

A kurzus időtartama függ a betegség klinikai tüneteitől, és két hétről két hónapra terjedhet ki. A betegség által károsodott bőrfelületen kis mennyiségű kenőcsöt alkalmaznak és vékony rétegben vannak elosztva. Nem ajánlott dörzsölni a terméket a bőrön, ez fokozza az irritációt. Alkalmazás után a kezelt bőrfelületet steril szövetekkel borítják és kötéssel vagy vakolattal rögzítik.

A hatás fokozása érdekében megengedett az okklúziós kötszer használata.

Az orr formája

A közönséges hideg kezelésére, melynek kórokozója vírusfertőzés, kis mennyiségű oxolinkomantát öntünk az orrba naponta 2-4 alkalommal. A kezelés időtartama 3-5 nap. A kenőcs alkalmazása előtt az érszűkítő cseppek alkalmazása nem ajánlott. Egy idő után a kenőcsöt az orrból kimossák hipertóniás sóoldattal vagy meleg vízzel.

Az influenza megelőzéséhez a gyógyszert az orrban kell elhelyezni, mielőtt a házból kilépnek, majd visszatéréskor - az asztali só meleg oldatával távolítsa el. Az oxolinumot akkor is használják, amikor érintkezésbe kerülnek az influenza hordozójával.

Kis mennyiségű kenőcsöt kell alkalmazni a nyálkahártyára, hogy ne zárja el az orrvérzést.

Kötőhártya-gyulladással

A kötőhártya-gyulladás kezelésére a szemhéj mögött kis mennyiségű kenőcs kerül naponta háromszor. A kezelés idején ne használjon kontaktlencséket, hanem egyszerre használjon kenőcsöt és szemcseppeket is: ez a szem nyálkahártyájának irritációjához, könnyezéshez és allergiás reakcióhoz vezethet.

A herpesz

A bőrformát herpeszkibocsátásra használják az ajkakon. A kenőcsöt naponta háromszor lehet egy héten. A kenőcs csak a vírussal érintkezve hatásos, ezért a komplex terápia részeként polarizált. A teljes gyógyuláshoz antivirális gyógyszereket és immunmodulátorokat kell csatlakoztatni.

Papillomovírus megnyilvánulása

A előfordulását szemölcsök okozta humán papillomavírus, a kezelést három hónapig folytatjuk oxoline alkalmazva 3-szor egy nap, majd egy részét a szemölcs zárva elzáródás kötést: olajozott bőr szegmens borítja viasz papír és géz, majd rögzíteni. Az öltözetet két órán át hagyja.

Ajánlott olvasmány: Miért zsibbadnak ujjai? Okai és kezelése

A pikkelysömör

Az oxin bőrformáját a pszoriázis komplex terápiájában használják. Kenőcsöt alkalmaznak a másodlagos fertőzés elnyomására, amit a herpeszvírus okoz. Az érintett területeket kenőcsön kenjük naponta kétszer. A kenőcs részét képező vazelinnak köszönhetően megnyugtathatja a csontozott területeket és csökkenti a peelinget.

Nem lehet dörzsölni a kenőcsöt, használjon szalvétát vagy törölközőt kemény szövetből.

A betegség súlyosbodása során ellenőrizni kell a bőr higiéniáját: mosson szappannal és egy speciálisan kiválasztott pH-értékkel, használjon puha mosogatórongyokat. A bőrt víz után gondosan promakivaetsya, dörzsölje a gyulladt területek törölköző nem: ez traumatizes a sejtek a bőrfelület.

Ellenjavallatok

Nincs hozzárendelve oxolinum, amely egyéni intoleranciával rendelkezik a kenőcs interferonkészítményeivel vagy segédkomponenseivel szemben.

Nem ajánlatos kenőcsöt az orrban az edény fokozott törékenységével - előfordulhat az orrvérzés.

Mellékhatások

A kezelés kialakulhat egy helyi formája allergiás reakció a bőrön jelentkezik palka, urticaria, ödéma és vérbőség, ritkán - peeling, hólyagos bőrelváltozások.

Az orr formában történő alkalmazáskor allergiás nátha, tüsszögés, száraz köhögés, köhögés léphet fel.

Allergia esetén a hatóanyagot eltávolítják. Az allergia kialakulásának elkerülése érdekében a terápiás kezelés előtt allergiás vizsgálatot kell végezni, egy kis kenőcsöt alkalmazva a könyökös kanyarra és egy napig várni.

Terhesség és laktáció

A gyógyszer biztonságosan használható, mivel nem lép be a véráramba. A terhes nők, valamint az ápoló anyák kezelésére és megelőzésére engedélyezett.

A vemhességi időszak alatt az oxin koncentrációja három százalékos koncentrációban ellenjavallt. A szoptatás ideje alatt óvatosan alkalmazható, elkerülve a mellkason lévő gyógymód alkalmazását.

Gyermekkorban

Az oxolin-kenőcs használata két éves korú gyermekeknél és csak az orr formában megengedett. A kenőcsöt az orrüreg kezelésére használják, mielőtt iskolába vagy óvodába megy. A kezeléshez ki kell préselni egy kicsit a kenőcsöt, és egyenletesen fel kell itatni az orrnyálkahártyára egy pamut törlővel. Ne hagyja, hogy a kenõcsõ borítja az orrát.

Annak érdekében, hogy a gyerekek nyugodtan hajtsák végre az eljárást, kapcsolódniuk kell ahhoz a folyamathoz, hogy megelőző intézkedéseket nyújtsanak játékként.

Az oxin ellenjavallt használata két évnél fiatalabb gyermekeknél. A tilalom a gyermek orrüregének anatómiai felépítésének köszönhető: a nyálkahártyában több kapillária van, nem ajánlott olajos kenőcsök alkalmazása.

Az élet első éveinek gyermekében már orrjáratok vannak, a vastag anyag alkalmazása megakadályozza a légzést. A két év alatti gyermekek nem tudnak lélegezni a szájon át, és az orrjárat elzáródása hipoxia kialakulásához vezet, és fulladáshoz vezethet.

Az olajos kenőcs gyulladásos légúti falakkal történő alkalmazása kisgyermekeknél bronchospazmust okozhat, a légzés megállításáig.

A két évnél idősebb gyermekeknél az orrjáratok szélesebbek és a nyálkahártya betegsége esetén kevésbé érzékeny az ödéma betegségére, mivel kétéves korukban kenőcs alkalmazható.

Interakció és túladagolás

Az Oksolinovaya kenőcs nem lép be a vérbe, és nem befolyásolja a lenyelésre szánt gyógyszereket. Az oxolin hatását más külső szerekre nem írják le.

A túladagolás esetét nem írják le.

Az alkoholral való kölcsönhatás

Nincs információ az etanol és az oxolin kölcsönhatásairól, de az alkohol nem szabad visszaélni a betegség alatt: az alkohol csökkenti az immunitást, és szigorítja a gyógyulást.

Az influenza járvány során több okból is tartózkodnia kell az alkoholfogyasztástól:

 • Az alkohol növeli a sejtmembránok permeabilitását a vírusrészecskék számára
 • Etanol jelenlétében lehetséges allergiás reakciók kialakulása a hatóanyag komponenseire
 • Az influenza vírusfertőzés esetén az alkoholfogyasztás növeli a szövődmények kockázatát

Javasoljuk, hogy olvassa el a következőket: Levomekol kenőcs: használati útmutató és mi segít

óvintézkedéseket

Ne nyírja a gyógyszer bőrformáját az orr nyálkahártyájával vagy szemével - ez súlyos irritációt és súlyosbítja a gyulladásos folyamatot.

Ne alkalmazzunk 3% -os kenőcsöt a száj körül, a herpesz kitörése az ajkakon a kenőcs 0,25% -os koncentrációja.

Ha viszketés történik, az égést és a terápiát meg kell szüntetni. A bőr kezelésére szolgáló kenőcs nem alkalmazható kisgyermekeknél és érzékeny bőrön.

A papillóma megnyilvánulásait csak három százalékos kenőccsel kezelik, a 0,25% -os kenőcs nem lesz a kívánt hatás.

Analógok és költségek

Az Oksolinovaya kenőcs az egyik legolcsóbb vírusellenes szer, egy cső ára 10-20 rubel. Oxolin analógjai a testre gyakorolt ​​hatásról:

 • Kenőcs Viferon - serkenti az interferon termelését, gátolja a vírusok aktivitását. Nem okoz mellékhatásokat, ha egy hónapnál hosszabb ideig alkalmazzák, a légúti fertőzés terjedésének időszaka alatt alkalmazzák
 • acyclovir - herpeszvírus bőrtünetek elleni küzdelemre tervezett, krém formájában kapható a herpesz bőrformái kezelésére. Nem használható légúti fertőzések megelőzésére
 • Gerperaks - külső hatású, herpeszes fertőzéssel is
 • acyclovir - vírusellenes hatású tabletták, amelyek nem használhatók külső használatra
 • Anaferon - a biztonságos lenyelésre való interferon előkészítés az élet első évétől kezdve használható. Gyakorlatilag nincs ellenjavallat
 • Tetraksolin kenőcs formájában

Mielőtt kiválasztaná az alternatív gyógyszert, ismerkedjen meg az esetleges ellenjavallatokkal, és kérjen tanácsot orvosától. A kezelés során kövesse a gyógyszerre vonatkozó utasításokat és a felelős orvos utasításait.

Tüneti - gyakori tünetek komplexe

Bakteriális fertőzés esetén 2 vagy 3 napon belül vörös vagy fehér foltok jelennek meg a szájban. Néhány fajta kiütés sok problémát okoz. A betegségre különösen érzékenyek a kisgyermekek. Ezért szükség van a szakemberek ajánlásainak meghallgatására és a kezelés elvégzésére. Diagnózis Ha a differenciáldiagnózis meghatározza a betegség típusát.

Alapvetően, ez a diagnosztikai módszer határozza betegségek, mint a lichen planus, allergiás betegség, szifilisz, stb pontos diagnózis után a lehető a beteg klinikai vizsgálat és vérvizsgálat. A laboratóriumi vizsgálatok pontos eredményeket mutatnak. A mikroszkopikus vizsgálat, kaparás veszünk a szájnyálkahártya felszínén.

Sokan azonnal találják magukat pánikban, amikor észlelik a szájnyálkahártya kiütését. Valójában nincs mit aggódni. Miután a szakemberek a foltok kialakulásától számított 2-3 napon belül utalnak, a káros tünetek könnyen eltávolíthatók. Ez megfelelő kezelést igényel. A foltok eltávolítására vonatkozó kísérő intézkedéseket bizonyos gyógyszerek alkalmazásával végzik. Általánosságban elmondható, hogy az orvos a beteg vizsgálata után hatékony orvosságot ír elő. Először is nagy figyelmet kell fordítani a racionális táplálkozásra. A legtöbb esetben a felnőtteknél gombaellenes szereket írnak fel.

Eladó és tárolási feltételek

A gyógyszert vény nélkül kapják. Két évig tárolható, legfeljebb 25 fokos hőmérsékleten. Tartsa a kábítószert sötét helyen, védje a nedvességtől és érintkezzen a gyermekekkel. Kenőcs normál sárgás vagy majdnem fehér színű, az UV-hatás hatására rózsaszín árnyalatú lehet, a bőrön kékes színű lehet.

A színváltozás nem befolyásolja a gyógyszer megfelelőségét. A kék színű nyomot a bőrön könnyen vízzel lemossák.