ORUNGAMIN

kapszulák No. 0, kék átlátszó fedéllel és rózsaszín átlátszó burkolattal; a kapszulák tartalma gömb alakú mikrogranulátum, világos sárgától a sárgásbézig.

5 db. - cellás kontúrcsomagolás (1) - doboz kartonból.
5 db. - csomagolások cellular planimetric (3) - doboz karton.
15 db. - cellás kontúrcsomagolás (1) - doboz kartonból.

Gombás készítmény széles spektrumú hatással, triazol származékkal. A hatásmechanizmus az itrakonazol azon képességével függ össze, hogy gátolja az ergoszterin szintézisét a gombás sejtmembránból.

Aktív kapcsolatban dermatophyták, élesztők, valamint élesztő Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum Cryptococcus neoformans Pityrosporum spp., Candida spp. (Például a Candida albicans, Candida glabrata és Candida krusei), Aspergillus spp., Histoplasma spp., Paracoccidioides brasiliensis, Sporothrix schenckii, Fonsecaea spp., Cladosporium spp., Blastomyces dermatitidis.

Adagolás esetén az itrakonazol maximális biohasznosulását figyeljék meg, ha kapszulákat kapnak közvetlenül egy sűrű étkezés után. Cmax a plazmában a bevétel után 3-4 órán belül érik el.

Tartós belépéssel Css 1-2 héten belül, és 3-4 óra elteltével a gyógyszer 0,4 μg / ml (napi 100 mg 100 mg-os bevétel), 1,1 μg / ml (200 mg / nap) és 2,0 μg / ml (napi kétszer 200 mg bevitel mellett). A plazmafehérjékhez való kötődés - 99,8%. A gyógyszer felhalmozódása a keratinszövetekben, különösen a bőrben, kb. 4-szer nagyobb a plazmában való felhalmozódásnál, és eltávolításának mértéke függ a bőrfelület regenerációjától.

Ellentétben a plazmakoncentrációkkal, amelyek a terápia abbahagyása után 7 nappal nem mutathatók ki, a bőr terápiás koncentrációi a 4 hetes kezelés utáni 2-4 hétig fennmaradnak. Az itrakonazol a körömszérumban csak egy héttel a kezelés megkezdése után, és legalább 3 hónapig tart fenn a 3 hónapos terápia befejezése után. Az itrakonazol a faggyúban és kisebb mértékben a verejtékben is megtalálható.

Az itrakonazol jól eloszlik olyan szövetekben, amelyek hajlamosak gombás elváltozásokra. A tüdőben, a vesékben, a májban, a csontokban, a gyomorban, a lépben és az izmokban a koncentráció 2-3-szor magasabb volt, mint a plazmában lévő megfelelő koncentrációk. Terápiás koncentrációk a vaginális tartósított szövetek további 2 napon belül 3 napos kezelés dózisban 200 mg / nap, 3 nap és egy nap után a kezelés végéig dózisban 200 mg 2-szer / nap.

Az itrakonazol biotranszformálódik a májban, nagyszámú metabolit képződésével, amelyek közül az egyik a hidroxi-tiraconazol, antibiotikus hatása az itrakonazollal összehasonlítva in vitro.

A plazmából való kiválasztás T-fázisú1/2 a terminális fázisban 24 óra és 36 óra között. A beleken keresztül a dózis 3-18% -a ürül. A dózis körülbelül 35% -a vizelet formájában 1 hétig kiválasztódik metabolitok formájában.

dermatophyták és / vagy élesztő- és penészgombák által okozott nikotikózis;

-System mycosis: szisztémás aspergillosis és candidosis, cryptococcosis (beleértve a Cryptococcus meningitis), hisztoplazmózis, sporotrichosis, paracoccidioidomycosis, blastomycosis és más szisztémás mikózisok vagy a trópusi;

-kondidomikózis bőr vagy nyálkahártya sérüléssel, beleértve vulvovaginalis candidiasis;

- mély viszcerális candidiasis;

-Simultaneous fogadó terfenadin, asztemizol, mizolasztin, ciszaprid, dofetilid, kinidin, pimozid, triazolám, midazolam (metabolizált bevonásával CYP3A4 enzim);

- HMG-CoA reduktáz inhibitorok (szimvasztatin, lovastatin) egyidejű alkalmazása;

- fokozott érzékenység a hatóanyag összetevőivel szemben.

Terhesség alatt az Orungamint csak olyan esetekben írják fel, amikor az anya terápiájának várható előnye meghaladja a magzat potenciális kockázatát.

Óvatosságot írnak elő gyermekkorban, súlyos szívelégtelenségben, májbetegségekben (beleértve a májelégtelenséget is).

Az itrakonazol optimális felszívódása érdekében az Orungamint étkezés után azonnal kell bevenni. A kapszulákat egészben kell lenyelni.

Az itrakonazol biológiai hasznosíthatósága orális beadásra csökkenthető bizonyos károsodott immunitású betegekben, például neutropenia, AIDS betegek vagy szervátültetések esetén. Ezért kettős dózis-emelésre lehet szükség.
a onihomikozah alkalmazzon impulzusterápiát. Az impulzus terápia egyik módja a napi bevitel 2 sapka. Orungamin 2-szer / nap (200 mg 2-szer naponta) 1 hétig.
A kefék körömlemezének gombás sérüléseinek kezelésére 2 tanfolyam ajánlott. A láb körömlemezének gombafertőzéseinek kezelésére ajánlott 3 tanfolyamot (lásd a táblázatot). A különbség a tanfolyamok között, amelyek alatt nem kell szednie a gyógyszert, 3 hét.
A klinikai eredmények a kezelés befejezése után nyilvánvalóvá válnak, ahogy a szögek nőnek.

a onihomikozah lehetőség van 2 kapszula folyamatos terápiájának elvégzésére is. naponta egyszer (200 mg naponta egyszer) 3 hónapig.
Az itrakonazol eltávolítása a bőrről és a körömlemezről lassabb, mint a plazmából. Ezért a gyógyszer optimális klinikai és mikológiai hatásait a bőrfertőzés kezelésének befejezése után 2-4 héttel, majd a körömfertőzések kezelésének befejezését követő 6-9 hónapban érik el.
a szisztémás gombás fertőzések az ajánlott dózisok a fertőzés típusától függően változnak.

Az emésztőrendszerből: diszpepszia, émelygés, hasi fájdalom, székrekedés, a májenzim aktivitás reverzibilis növekedése, kolesztiás sárgaság, májgyulladás; nagyon ritkán - súlyos mérgező májkárosodás (beleértve az akut májelégtelenség eseteit, halálos kimenetelűek).

A központi idegrendszer és a perifériás idegrendszer oldaláról: anorexia, fejfájás, fáradtság, szédülés, perifériás neuropátia.

A reproduktív rendszer részeként: menstruációs ciklus rendellenességek.

A húgyúti rendszerből: Hypercreatininaemia, sötét színű vizelet festése.

Az anyagcsere oldaláról: oedema, hypokalaemia.

A szív- és érrendszerből: esetleges pangásos szívelégtelenség, ödéma, tüdőödéma.

Allergiás reakciók: viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, angioödéma, Stevens-Johnson-szindróma.

A mai napig az Orungamine túladagolásának esetét nem írta le.

kezelés: véletlen túladagolás esetén a gyógyszert szedő első órában, gyomormosást kell végezni, ha szükséges - hozzárendeljen az aktív szénhez. Tüneti és fenntartó kezelés javasolt. Az itrakonazol hemodialízissel nem távolítható el a szervezetből. A specifikus antidotum nem ismert.

Nem javasolt egyidejű alkalmazásával rifampicinnel, rifabutin és fenitoin (erős induktorok mikroszomális májenzimek), mint ezek a gyógyszerek csökkenthetik az itrakonazol koncentrációját a vérplazmában. Tanulmányok a kölcsönhatás az itrakonazol más májenzim induktorok, mint karbamazepin, fenobarbitál és az izoniazid, nem végezték el, de akkor számíthat ugyanazt a hatást.

mert Az itrakonazol főleg a citokróm P rendszer CYP3A4 izoenzimének részvételével metabolizálódik450, Ezen enzim erős inhibitorai (beleértve a ritonavirt, az indinavirt, a klaritromicint és az eritromicint) növelhetik az itrakonazol biohasznosulását.

Az itrakonazol gátolja a CYP3A4 izoenzim részvételével biotranszformált gyógyszerek metabolizmusát. Ez azt eredményezheti, javítása, illetve meghosszabbítja tevékenységüket (beleértve a káros hatások). A kúra nem lehet alkalmazni az itrakonazol metabolizálódó gyógyszerek CYP3A4 izoenzim (terfenadin, asztemizol, mizolasztin, ciszaprid, triazolam, midazolam, dofetilid, kinidin, pimozid) inhibitorok, a HMG-CoA reduktáz inhibitorok (lovasztatin és szimvasztatin).

A kalciumcsatorna-blokkolók negatív inotróp hatásúak, ami növelheti az itrakonazol hasonló hatását; Az itrakonazol csökkentheti a kalciumcsatorna-blokkolók metabolizmusát (ennek a kombinációnak a használata óvatosságot igényel).

Az itrakonazollal történő egyidejű alkalmazáshoz szükséges készítmények megkövetelik a vérplazmában való koncentrációjuk ellenőrzését és szükség esetén a dózis csökkentését: orális antikoagulánsok; HIV proteáz inhibitorok (ritonavir, indinavir, szakvinavir); Egyes daganatellenes szerek (vinka-alkaloidok, buszulfán, docetaxel, trimetrexát); kalciumcsatorna-blokkolók metabolizálódnak bevonásával CYP3A4 izoenzim (dihidropiridin és verapamil); Néhány immunszuppresszánsok (ciklosporin, takrolimusz, szirolimusz); más gyógyszerek - digoxin, karbamazepin, buspirone, alfentanil, lám, brotizolám, rifabutin, metilprednizolon, ebastin reboxetin. Az itrakonazollal történő egyidejű alkalmazást szükség esetén csökkenteni kell.

Az itrakonazol és a zidovudin és a fluvasztatin közötti kölcsönhatásokat nem észlelték. Az itrakonazol nem volt hatással az etinilösztradiol és a noretiszteron metabolizmusára.

In vitro vizsgálatok azt mutatták, hogy a verseny hiánya közötti itrakonazol és a gyógyszerek, mint az imipramin, a propranolol, a diazepam, a cimetidin, indometacin, a tolbutamid és a szulfametazin a plazmafehérjékhez való kötődése.

A tanulmány / az adagolási forma itrakonazol végzett egészséges önkéntesekben azt is megjegyezte, átmeneti, tünetmentes csökken a bal kamrai ejekciós frakció normalizált a következő infúzió. Az orális dózisformákhoz kapott adatok klinikai jelentősége nem ismert.

Az itrakonazol negatív inotrop hatással rendelkezik. Jelentett esetek szívelégtelenség bevételéhez kapcsolódó Orungamina, ezért a gyógyszer nem alkalmazható olyan betegeknél, krónikus szívelégtelenségben (vagy utalás a betegség története), kivéve az eseteket, ahol a lehetséges előnyök az ilyen terápia lényegesen meghaladják a lehetséges kockázatot. Ha egy egyedi értékelését az arány a haszon-kockázat kell venni olyan tényezőket, mint a súlyossága jelzések, mód adagolás és az egyes kockázati tényezők a pangásos szívelégtelenség (beleértve a szív / koszorúér-betegség betegség vagy szívbillentyű / súlyos tüdőbetegségek / obstruktív tüdőbetegség / veseelégtelenség vagy más ödéma által kiváltott betegségek). A betegeket tájékoztatni kell a szívelégtelenség jeleiről és tüneteiről. A kezelést csak óvatosan adható, azzal az igénnyel, hogy figyelemmel kíséri a betegek azonosítására tünetek pangásos szívelégtelenség. Amikor megjelenik, az Orungamint fel kell függeszteni.

A kalciumcsatorna-blokkolók (verapamil) negatív inotróp hatással járhat, ami növelheti az itrakonazol hasonló hatását; Az itrakonazol csökkentheti a kalciumcsatorna-blokkolók metabolizmusát. Az itrakonazol és a kalciumcsatorna-blokkolók egyidejű alkalmazása esetén óvatosan kell eljárni.

A gyomortartalom csökkent savasságával az itrakonazol felszívódása károsodott. Az antacid készítményeket (pl. Alumínium-hidroxid) szedő betegeknél az orungamin kapszulák bevétele után legfeljebb 2 órával ajánlott használni. Achlorhydria-betegek vagy hisztamin H-blokkolók alkalmazása2 -receptorok vagy protonpumpa-gátlók esetén ajánlatos az Orungamine kapszulákat savas italokkal bevenni.

Nagyon ritka esetekben, az alkalmazás Orungamina kifejlesztett súlyos toxikus májkárosodást (beleértve akut májelégtelenség végzetes), a legtöbb esetben betegeknél májbetegség vagy kapott terápia szisztémás jelzések, vagy más súlyos betegségek, valamint a még hepatotoxikus tulajdonságokkal rendelkező gyógyszerek kombinált terápiájában is. Egyes betegeknél a májkárosodáshoz nem volt nyilvánvaló kockázati tényező. Több ilyen eset fordult elő a terápia első hónapjában, és néhányan a kezelés első hetében. E tekintetben ajánlott rendszeresen ellenőrizni a májfunkciót az itrakonazol terápiában részesülő betegeknél. A betegeket figyelmeztetni kell, hogy szükség van, azonnal forduljon orvoshoz, ha tünetek utaló hepatitis, mint: étvágytalanság, hányinger, hányás, gyengeség, hasi fájdalom, sötét vizelet. Ilyen tünetek esetén haladéktalanul le kell állítani a terápiát és tanulmányozni kell a májfunkciót. A betegek a májenzim vagy májbetegség az aktív szakaszában, vagy vándorolt ​​toxikus májkárosodás, ha egyéb gyógyszereket nem adható kezelést Orungaminom kivéve, ha a várható előnyök igazolják a májkárosodás veszélye. Ezekben az esetekben a kezelés során szükséges a májenzimek aktivitását ellenőrizni.

Ha az orungamin bevitel időtartama több mint 1 hónap, a májfunkció szabályozására van szükség.

A hatóanyag biológiai hozzáférhetősége orális adagolás esetén kissé csökkent cirrhosisos betegekben (dózismódosításra lehet szükség).

Veseelégtelenségben szenvedő betegeknél az itrakonazol biohasznosulása orális adagolás esetén csökkenthető (dózismódosítás szükséges lehet).

A kezelést abba kell hagyni, ha neuropátia fordul elő, ami Orungamine adagolással társulhat.

Nincs bizonyíték az itrakonazollal és más azol gombaellenes szerekkel szembeni keresztérzékenységre. Az orungamint óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknek, akik túlérzékenyek más azolokra.

Károsodott immunitásban (AIDS, szervátültetés, neutropenia után) szenvedő betegeknél szükség lehet az orungamin adagjának emelkedésére.

Használat gyermekgyógyászatban

Az itrakonazol gyermekeken történő alkalmazására vonatkozó klinikai adatok nem elégségesek, ezért az Orungamint csak akkor szabad előírni, ha a lehetséges előny meghaladja a potenciális kockázatot.

Az eredmények alapján a preklinikai vizsgálatok és annak a ténynek köszönhető, hogy a kutatás a használata itrakonazol terhes nőknél nem végeztek, itrakonazol adható terhes nőknek csak az életveszélyes szisztémás gombás fertőzések, ahol a potenciális előnyök a nő a lehetséges kockázatot a magzatra nézve.

A fogamzóképes korú nők, akik Orungamint szednek, megfelelő fogamzásgátló módszereket kell alkalmazni a kezelés során egészen a befejezést követő első menstruációs időszak kezdetéig.

Mivel az itraconazol kis mennyisége kiválasztódik az anyatejbe, az itrakonazol bevételének várható előnyeit össze kell hasonlítani a szoptatás ideje alatt a baba kockázatával. Kétség esetén a szoptatást el kell vetni.

Értékelések Orungama

Termék: Kapszulák

Alina (pozitív visszajelzés)

Tehát nemrég ismerkedtem meg a hüvelyi candidiasis összes "élvezetével". Eredetileg megpróbált gyógyítani egy fájdalmas, vásárolt gyertyát, fecskendezve. De végül még a nőgyógyászra kellett menni. Az orvos a vizsgálat után Orungamint írt elő. Rögtön megvettem a tablettákat, és elkezdtem szedni őket. A harmadik napon javulást észleltem, de a javítások és a mellékhatások is éreztem magam - erős eruption és savanyú saliváció kezdődött. Az Orungamin teljes lefolyása után a candidiasis eltűnt és nem zavart. Általában Orungamin kiválóan megbirkózott a feladattal. Igen, a gyógyszer ára nagyon magas, de végül is sokkal több az egészségügyi költségek.

Jurij (pozitív visszajelzés)

A gomba még mindig legyőzhető

Ez a gyógyszer termonukleáris, de határozottan javulást jelent. Nem is tudom, hogy hány évig a körmömön a gombaim, sok olyan dolgot kipróbáltam, amelyet nem is emlékszem, de leginkább kenőcsök és krémek voltak. Csak a közelmúltban megtudtam, hogy a gomba olyan betegség, amelyet belülrõl kezelnek, ezért megkérdeztem magamtól, mi a gombaellenes szer, és rájöttem Orungaminra vonatkozó információk. A vélemények szerint rögtön rájöttem, hogy a fájdalom nem fog gyorsan áthaladni, jól értették - sok évet rögzítettek, így hosszabb kezelésre készültem. Hetven hónapot vett igénybe a gyógyulás, de ebben az időben pozitív dinamikát figyeltem meg, ezért nem adtam fel, és véget értem. Most már nincs gomba egyáltalán.

Marina (pozitív visszajelzés)

A gomba felszabadítja, de árt a gyomorra

Nem a leghatásosabb gombaellenes szer. Igen, hatékony, de azért, hogy megszabaduljak a gombától (esetemben a szögek gombairól beszélünk), sokáig meg kell vennünk. És ezek kapszulák, nem valamilyen kenőcs. És mint a legtöbb lenyelés eszköze, negatívan hatnak a testre. Az én "Orungaminom" gasztritist indított, így meg kellett állnom a pályát. Elméletileg négy hónapig kell részegedni, megszakításokkal. Ebben az időben a gyógyszer nyolc csomagja el fog menni. Minden csomag tartalmaz 15 kapszulát. Vigye azt naponta kétszer, naponta kétszer. Egy hét múlva szünetet tartani és folytatni. De úgy tűnik számomra, hogy nem szükséges tönkretenni a gyomrot és a májat, hogy harcoljon valamilyen gomba ellen. Kíméletesebb kezelési lehetőségeket keresek.

Ira (negatív visszacsatolás)

Meggyógyított körömgomba

Azonban furcsa, hogy hangzik, a köröm gomba néha kell kezelni a tablettákat. Igen, egy könnyű formát fel lehet kenni egy krémmel vagy egy lakkal, és minden rendben van, de a masjukal még nem gyógyítja meg. Itt van egy bőrgyógyász és Orungamin tablettát írtam. A kezelés bonyolult és unalmas, 120 tabletta. A Drank reggel 2-et és este 2-t nevezett ki. Egy hete ivás, 3 hét szünet. A teljes kezelés 4 hónapig tart. Amikor elolvastam a mellékhatásokat Megdöbbentem, én különösen féltem, amikor eljutottam a tápcsatornában, de itt kell kiválasztani vagy kezeljük a gomba kezdett félni, vagy ülni, és hirtelen, de nem próbáltam, és nem tudom, hogy hirtelen nem történhet meg. Kezeltem, és minden horror történetből csak székrekedésem volt, de egy másik gyógyszer segítségével is legyőzte. Ne légy beteg, és ne csináld magad a kezelést, különben a betegség enyhe formájától kaphatod ezt.

Orungamin a gombás fertőzések ellen: a gyógyszer hatásos?

A mycosis leküzdésére a gyógyszer kifejlesztésre került - Orungamin. A gyógyszer aktívan megsemmisíti a gomba nagy csoportját. Őt kinevezik különböző fokú bőrelváltozások kezelésére. A gyógyszer a nyálkahártyák és a körmök betegségeivel küzd. Nagy hatékonysággal rendelkezik. Ellentétben más orvosi eszközökkel, az Orungamine minimális mellékhatásokat mutat. Milyen betegségek esetén alkalmazható az Orungamin tabletta: használati utasítás, árak és a gyógyszeres felülvizsgálat?

A gyógyszer alkalmazási jelei

Azok a betegek, akiknek különböző intenzitású gomba van, Orungamine kapszulákat kell alkalmazniuk. A tablettákon alkalmazott gyógyszer kiküszöbölheti a súlyos és ritkán előforduló károsodásokat is: ez magában foglalja a belek és a nyelőcső candidiasisát.

Az orvos a következő betegségeket írja elő a gyógyszerre:

 • Ha a nyálkahártya fertőzött és komoly állapotban van;
 • amikor a dermatomycosis akutnak tűnik;
 • a gomba keratitis megjelenése után;
 • a nők körében fellépő tüskés felismerése során;
 • Ha a szájüreget Candida gomba okozza;
 • ha szisztémás aspergillosis jelentkezik;
 • a szánalmas zuzmó megjelenése után;
 • A gyógyszer kezeli a körömfungust.

Orungamin segít a rendszerműködés elleni küzdelemben:

 • a gyógyszer megszünteti a szisztémás aspergillózis kialakulását, valamint a candidiasis kialakulását;
 • elnyomja a hisztoplazmózist;
 • küzd a paracoccidioidomycosis ellen;
 • meggyógyítja a cryptococcosisot;
 • befejezi a blastomycosis kialakulását.

Orungamine kapszulák és tabletták használatára vonatkozó utasítások

Az itrakonazol felszívódásának elmulasztása érdekében étkezés után ajánlott. A kapszulákat egészben lenyelik. A betegségek típusai és helyes alkalmazása:

 • vulvovaginalis candidiasis naponta kétszer 200 mg-ot;
 • chromophytosis 7 napig kezelje, naponta egyszer alkalmazza a gyógyszert 200 mg-mal;
 • ha vannak sima bőr dermatomycosis a gyógyszert 15 napig, naponta legfeljebb 1 alkalommal kell 100 mg-ra alkalmazni;
 • után a gomba keratitis megjelenése a hatóanyagot legfeljebb 200 mg naponta egyszer használják 21 napig;
 • kezelés orális candidiasis napi 100 mg hatóanyagot naponta legfeljebb 1 alkalommal, 15 napon belül.

Az impulzusterápiában az onokomikózisban szenvedő betegekre van szükség. Ebben az esetben naponta 2 kapszulát kell bevenni naponta kétszer 1 hétig.

A körömlemezek gombafertőzeteit egy gyógyszerrel kezeljük, a hatékony eredmény érdekében 2-es tanfolyamokon kell átesni. A tanfolyamok között ajánlott megfigyelni a 3 hetes intervallumot.

A bőrből, valamint a körömlemezekből az itrakonazol lassan, a plazmától eltérően ürül. A kezelés után 2-4 héttel a gyógyszer hatásai jelennek meg. A körömfertőzések 6-8 hónapos Orungamine-kezelés után eltűnnek.

A mellékhatások jelenléte

A betegek szerint a nemkívánatos hatások szélsőséges esetekben fordulnak elő. Ugyanakkor a normális ízérzékelés zavarai, fejfájás, émelygés és hányás, esetenként bőrkiütés, valamint hasmenés is előfordul.

Ritkán a gyógyszer okoz angioödémát, néha vizelet inkontinenciát, van Stevens-Johnson szindróma, urticaria, dyspepsia és májbetegség. A mellékhatások formájában vizuális károsodást észlel, ami a halláskárosodásra vagy a fülben zajhoz vezet.

Mi a gyógyszer ára, vannak olcsó analógok?

Az Orungamin tabletta átlagára 687 rubel. Ha nemkívánatos hatásokat vagy magas költségeket észlelnek, ajánlatos olcsó Orangangin analógokat használni:

 • Irunine - hasonló termék, amely a fő hatóanyagot tartalmazza, mint az eredeti termék. Orungaminnal kapcsolatban az analógnak ugyanazok a jelzései vannak, az alkalmazás módja és a korlátozások. A fő különbség az alacsony ár. A gyógyszert 434 rubel áron adják el.
 • itrakonazol - számos tevékenységet folytat. A dermatrophyták elleni küzdelem, valamint az élesztőgombák kiküszöbölik a penész mikroorganizmusokat. Az itrakonazol ára a gyógyszertári kioszkokban 359 rubel.
 • Rumikoz - megszünteti a candidiasis, a többszínű lichen megjelenését. Hatékonyan gyógyítja a körömvirágot elhanyagolt formában és más gombás betegségekben. A gyógyszerben nem volt mellékhatás. Költségmentesen a gyógyszert 440 rubelre értékesítik, az ország gyógyszertáraiba vásárolják.

Mielőtt elkezdi szedni ezeket a gyógyszereket, figyelmesen olvassa el az utasításokat. A szakértőhöz a gyógyszer hatékonyságának hiánya és a diagnózis felismerése érdekében szükséges.

Mi segít a Dazolik kezelésében: felhasználási utasítások és a helyettesítő gyógyszerek?

Mit kell tudni a balantidiaról: a parazitafertőzés módjait, és a kezelés módjait itt festették.

Vélemények a körömgomba Orungaminom kezelés után

Irina, Kazan

Orungamin kezelte a körömlemez gombáját. Először volt hányinger, de aztán eltűnt a test adaptációja után. 3 héten belül megszabadultak a betegségtől, 6 hónap elteltével egy új köröm nőtt. A gyógyszer hatékonyabb, azt javaslom, hogy használják a gombás betegségek kezelésére.

Alexander, Clear

Az online gyógyszertárnak meg kellett rendelnie az Orungamint a feleségért. Sokáig sokszínű lichen gyötört, és nem gyógyított. Kezelés után megjelentek az első eredmények. A viszketés azonnal eltűnt, hetek óta eltűnt vörösödés, 2 hónap elteltével elfelejtette a betegséget. Az orvosi eszköz a legjobbnak bizonyult.

Zoya Vladimirovna, 54 éves, Arkhangelsk

Megszerzett Orungamint a feleségéhez. Szikrázó gomba szenvedett. A népi módszerek és gyógyszerek nem segítenek megbirkózni a betegséggel. A nagy köröm nagyon csodálkozott. Feltételezett, hogy megvásárolja a kábítószert. Az eredmény azonnal örömmel fogadott minket, miután a 4. napon a körömlemez feketesége eltűnt, a betegség kezdett visszahúzódni. Egy idő után egy tiszta és egészséges köröm jelent meg. Hálásak vagyunk a csodálatos termék gyártói számára.

Miért nem kezelheti gombás fertőzések népi jogorvoslat, nézd meg a videót:

Gombaellenes szer OOO "Ozon" Orungamin (itrakonazol) kapszula - visszahívás

Orungamin, a teljes kezelés. A gomba kevesebb, mint egy év volt.


Továbbra is megosztom veled, hogy megszabadultam a körömfungustól. Gyorsan, ahogy az orvos elmondta.

A gyógyszer orungamin Kineveztem orvosnak a körömgombák átfogó kezelésével. Elfojtották, hogy a gyógyszer nagyon mérgező, de hatékony. A lehető leghamarabb meg akartam szabadulni a fertőzéstől.

A gyógyszer mellékhatásai, majdnem szívmegállás, tüdőödéma, süketség. Feladatom az utasításokat, olvasom őket. Kinek van a májával kapcsolatos problémája, azt sem írják elő. A gyógyszer szigorúan legfeljebb 40 év, ahogy az orvos elmondta. A test súlyos terhe miatt. Ne terhessenek olyan gyermekek, akik terhesek vagy szoptatnak.

Hamarosan elmondom, hogy a 30-as éveimben csak a vesék terhét vettem észre. Az első 3 nappal a tabletták bevétele után nagyon gyakran a WC-hez mentek. Akkor minden rendben volt. Még sok irritáció volt. Nem tudom, tudok-e írni egy drogra. De mind a 3 felvételi kurzust észrevettem, hogy hirtelen ideges és nyájas leszek. Miután a gyógyszert törölték, minden elment.

ORUNGAMIN

ORUNGAMINE - kibocsátás, összetétel és csomagolás formája

kapszulák No. 0, kék átlátszó fedéllel és rózsaszín átlátszó burkolattal; a kapszulák tartalma gömb alakú mikrogranulátum, világos sárgától a sárgásbézig.

15 db. - cellás kontúrcsomagolás (1) - doboz kartonból.
5 db. - cellás kontúrcsomagolás (1) - doboz kartonból.
5 db. - csomagolások cellular planimetric (3) - doboz karton.
10 db. - Csomagolás cellás planimetriás (10) - csomagolás kartonból.
14 db. - Csomagolás cellás planimetriás (10) - csomagolás kartonból.
20 db. - Csomagolás cellás planimetriás (10) - csomagolás kartonból.
30 db. - Csomagolás cellás planimetriás (10) - csomagolás kartonból.
4 db. - Csomagolás cellás planimetriás (10) - csomagolás kartonból.
50 db. - polimer tartályok (1) - kartondobozok.

Farmakológiai hatás

Gombás készítmény széles spektrumú hatással, triazol származékkal. A hatásmechanizmus az itrakonazol azon képességével függ össze, hogy gátolja az ergoszterin szintézisét a gombás sejtmembránból.

Aktív kapcsolatban dermatophyták, élesztők, valamint élesztő Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum Cryptococcus neoformans Pityrosporum spp., Candida spp. (Például a Candida albicans, Candida glabrata és Candida krusei), Aspergillus spp., Histoplasma spp., Paracoccidioides brasiliensis, Sporothrix schenckii, Fonsecaea spp., Cladosporium spp., Blastomyces dermatitidis.

farmakokinetikája

Adagolás esetén az itrakonazol maximális biohasznosulását figyeljék meg, ha kapszulákat kapnak közvetlenül egy sűrű étkezés után. Cmax a plazmában a bevétel után 3-4 órán belül érik el.

Tartós belépéssel Css 1-2 héten belül, és 3-4 óra elteltével a gyógyszer 0,4 μg / ml (napi 100 mg 100 mg-os bevétel), 1,1 μg / ml (200 mg / nap) és 2,0 μg / ml (napi kétszer 200 mg bevitel mellett). A plazmafehérjékhez való kötődés - 99,8%. A gyógyszer felhalmozódása a keratinszövetekben, különösen a bőrben, kb. 4-szer nagyobb a plazmában való felhalmozódásnál, és eltávolításának mértéke függ a bőrfelület regenerációjától.

Ellentétben a plazmakoncentrációkkal, amelyek a terápia abbahagyása után 7 nappal nem mutathatók ki, a bőr terápiás koncentrációi a 4 hetes kezelés utáni 2-4 hétig fennmaradnak. Az itrakonazol a körömszérumban csak egy héttel a kezelés megkezdése után, és legalább 3 hónapig tart fenn a 3 hónapos terápia befejezése után. Az itrakonazol a faggyúban és kisebb mértékben a verejtékben is megtalálható.

Az itrakonazol jól eloszlik olyan szövetekben, amelyek hajlamosak gombás elváltozásokra. A tüdőben, a vesékben, a májban, a csontokban, a gyomorban, a lépben és az izmokban a koncentráció 2-3-szor magasabb volt, mint a plazmában lévő megfelelő koncentrációk. Terápiás koncentrációk a vaginális tartósított szövetek további 2 napon belül 3 napos kezelés dózisban 200 mg / nap, 3 nap és egy nap után a kezelés végéig dózisban 200 mg 2-szer / nap.

Az itrakonazol biotranszformálódik a májban, nagyszámú metabolit képződésével, amelyek közül az egyik a hidroxi-tiraconazol, antibiotikus hatása az itrakonazollal összehasonlítva in vitro.

A plazmából való kiválasztás T-fázisú1/2 a terminális fázisban 24 óra és 36 óra között. A beleken keresztül a dózis 3-18% -a ürül. A dózis körülbelül 35% -a vizelet formájában 1 hétig kiválasztódik metabolitok formájában.

Orungamin adagolása

Az itrakonazol optimális felszívódása érdekében az Orungamint étkezés után azonnal kell bevenni. A kapszulákat egészben kell lenyelni.

Az itrakonazol biológiai hasznosíthatósága orális beadásra csökkenthető bizonyos károsodott immunitású betegekben, például neutropenia, AIDS betegek vagy szervátültetések esetén. Ezért kettős dózis-emelésre lehet szükség.
a onihomikozah alkalmazzon impulzusterápiát. Az impulzus terápia egyik módja a napi bevitel 2 sapka. Orungamin 2-szer / nap (200 mg 2-szer naponta) 1 hétig.
A kefék körömlemezének gombás sérüléseinek kezelésére 2 tanfolyam ajánlott. A láb körömlemezének gombafertőzéseinek kezelésére ajánlott 3 tanfolyamot (lásd a táblázatot). A különbség a tanfolyamok között, amelyek alatt nem kell szednie a gyógyszert, 3 hét.
A klinikai eredmények a kezelés befejezése után nyilvánvalóvá válnak, ahogy a szögek nőnek.

a onihomikozah lehetőség van 2 kapszula folyamatos terápiájának elvégzésére is. naponta egyszer (200 mg naponta egyszer) 3 hónapig.
Az itrakonazol eltávolítása a bőrről és a körömlemezről lassabb, mint a plazmából. Ezért a gyógyszer optimális klinikai és mikológiai hatásait a bőrfertőzés kezelésének befejezése után 2-4 héttel, majd a körömfertőzések kezelésének befejezését követő 6-9 hónapban érik el.
a szisztémás gombás fertőzések az ajánlott dózisok a fertőzés típusától függően változnak.

Kábítószer kölcsönhatások

Nem javasolt egyidejű alkalmazásával rifampicinnel, rifabutin és fenitoin (erős induktorok mikroszomális májenzimek), mint ezek a gyógyszerek csökkenthetik az itrakonazol koncentrációját a vérplazmában. Tanulmányok a kölcsönhatás az itrakonazol más májenzim induktorok, mint karbamazepin, fenobarbitál és az izoniazid, nem végezték el, de akkor számíthat ugyanazt a hatást.

mert Az itrakonazol főleg a citokróm P rendszer CYP3A4 izoenzimének részvételével metabolizálódik450, Ezen enzim erős inhibitorai (beleértve a ritonavirt, az indinavirt, a klaritromicint és az eritromicint) növelhetik az itrakonazol biohasznosulását.

Az itrakonazol gátolja a CYP3A4 izoenzim részvételével biotranszformált gyógyszerek metabolizmusát. Ez azt eredményezheti, javítása, illetve meghosszabbítja tevékenységüket (beleértve a káros hatások). A kúra nem lehet alkalmazni az itrakonazol metabolizálódó gyógyszerek CYP3A4 izoenzim (terfenadin, asztemizol, mizolasztin, ciszaprid, triazolam, midazolam, dofetilid, kinidin, pimozid) inhibitorok, a HMG-CoA reduktáz inhibitorok (lovasztatin és szimvasztatin).

A kalciumcsatorna-blokkolók negatív inotróp hatásúak, ami növelheti az itrakonazol hasonló hatását; Az itrakonazol csökkentheti a kalciumcsatorna-blokkolók metabolizmusát (ennek a kombinációnak a használata óvatosságot igényel).

Az itrakonazollal történő egyidejű alkalmazáshoz szükséges készítmények megkövetelik a vérplazmában való koncentrációjuk ellenőrzését és szükség esetén a dózis csökkentését: orális antikoagulánsok; HIV proteáz inhibitorok (ritonavir, indinavir, szakvinavir); Egyes daganatellenes szerek (vinka-alkaloidok, buszulfán, docetaxel, trimetrexát); kalciumcsatorna-blokkolók metabolizálódnak bevonásával CYP3A4 izoenzim (dihidropiridin és verapamil); Néhány immunszuppresszánsok (ciklosporin, takrolimusz, szirolimusz); más gyógyszerek - digoxin, karbamazepin, buspirone, alfentanil, lám, brotizolám, rifabutin, metilprednizolon, ebastin reboxetin. Az itrakonazollal történő egyidejű alkalmazást szükség esetén csökkenteni kell.

Az itrakonazol és a zidovudin és a fluvasztatin közötti kölcsönhatásokat nem észlelték. Az itrakonazol nem volt hatással az etinilösztradiol és a noretiszteron metabolizmusára.

In vitro vizsgálatok azt mutatták, hogy a verseny hiánya közötti itrakonazol és a gyógyszerek, mint az imipramin, a propranolol, a diazepam, a cimetidin, indometacin, a tolbutamid és a szulfametazin a plazmafehérjékhez való kötődése.

Orungamin terhesség alkalmazása

Az eredmények alapján a preklinikai vizsgálatok és annak a ténynek köszönhető, hogy a kutatás a használata itrakonazol terhes nőknél nem végeztek, itrakonazol adható terhes nőknek csak az életveszélyes szisztémás gombás fertőzések, ahol a potenciális előnyök a nő a lehetséges kockázatot a magzatra nézve.

A fogamzóképes korú nők, akik Orungamint szednek, megfelelő fogamzásgátló módszereket kell alkalmazni a kezelés során egészen a befejezést követő első menstruációs időszak kezdetéig.

Mivel az itraconazol kis mennyisége kiválasztódik az anyatejbe, az itrakonazol bevételének várható előnyeit össze kell hasonlítani a szoptatás ideje alatt a baba kockázatával. Kétség esetén a szoptatást el kell vetni.

Alkalmazás gyermekkorban

A gyógyszert gyermekkori óvatossággal adják be.

ORUNGAMINE - mellékhatások

Az emésztőrendszerből: diszpepszia, émelygés, hasi fájdalom, székrekedés, a májenzim aktivitás reverzibilis növekedése, kolesztiás sárgaság, májgyulladás; nagyon ritkán - súlyos mérgező májkárosodás (beleértve az akut májelégtelenség eseteit, halálos kimenetelűek).

A központi idegrendszer és a perifériás idegrendszer oldaláról: anorexia, fejfájás, fáradtság, szédülés, perifériás neuropátia.

A reproduktív rendszer részeként: menstruációs ciklus rendellenességek.

A húgyúti rendszerből: Hypercreatininaemia, sötét színű vizelet festése.

Az anyagcsere oldaláról: oedema, hypokalaemia.

A szív- és érrendszerből: esetleges pangásos szívelégtelenség, ödéma, tüdőödéma.

Allergiás reakciók: viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, angioödéma, Stevens-Johnson-szindróma.

A ORUNGAMINE gyógyszer tárolási feltételei és időtartamai

A gyógyszert száraz, fénytől védett helyen kell tartani, gyermekektől elzárva, legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A gyógyszer felszabadulásra kerül.

Orungamin használatára utaló jelek

dermatophyták és / vagy élesztő- és penészgombák által okozott nikotikózis;

-System mycosis: szisztémás aspergillosis és candidosis, cryptococcosis (beleértve a Cryptococcus meningitis), hisztoplazmózis, sporotrichosis, paracoccidioidomycosis, blastomycosis és más szisztémás mikózisok vagy a trópusi;

-kondidomikózis bőr vagy nyálkahártya sérüléssel, beleértve vulvovaginalis candidiasis;

- mély viszcerális candidiasis;

Különleges utasítások Orungamin szedése esetén

A tanulmány / az adagolási forma itrakonazol végzett egészséges önkéntesekben azt is megjegyezte, átmeneti, tünetmentes csökken a bal kamrai ejekciós frakció normalizált a következő infúzió. Az orális dózisformákhoz kapott adatok klinikai jelentősége nem ismert.

Az itrakonazol negatív inotrop hatással rendelkezik. Jelentett esetek szívelégtelenség bevételéhez kapcsolódó Orungamina, ezért a gyógyszer nem alkalmazható olyan betegeknél, krónikus szívelégtelenségben (vagy utalás a betegség története), kivéve az eseteket, ahol a lehetséges előnyök az ilyen terápia lényegesen meghaladják a lehetséges kockázatot. Ha egy egyedi értékelését az arány a haszon-kockázat kell venni olyan tényezőket, mint a súlyossága jelzések, mód adagolás és az egyes kockázati tényezők a pangásos szívelégtelenség (beleértve a szív / koszorúér-betegség betegség vagy szívbillentyű / súlyos tüdőbetegségek / obstruktív tüdőbetegség / veseelégtelenség vagy más ödéma által kiváltott betegségek). A betegeket tájékoztatni kell a szívelégtelenség jeleiről és tüneteiről. A kezelést csak óvatosan adható, azzal az igénnyel, hogy figyelemmel kíséri a betegek azonosítására tünetek pangásos szívelégtelenség. Amikor megjelenik, az Orungamint fel kell függeszteni.

A kalciumcsatorna-blokkolók (verapamil) negatív inotróp hatással járhat, ami növelheti az itrakonazol hasonló hatását; Az itrakonazol csökkentheti a kalciumcsatorna-blokkolók metabolizmusát. Az itrakonazol és a kalciumcsatorna-blokkolók egyidejű alkalmazása esetén óvatosan kell eljárni.

A gyomortartalom csökkent savasságával az itrakonazol felszívódása károsodott. Az antacid készítményeket (pl. Alumínium-hidroxid) szedő betegeknél az orungamin kapszulák bevétele után legfeljebb 2 órával ajánlott használni. Achlorhydria-betegek vagy hisztamin H-blokkolók alkalmazása2 -receptorok vagy protonpumpa-gátlók esetén ajánlatos az Orungamine kapszulákat savas italokkal bevenni.

Nagyon ritka esetekben, az alkalmazás Orungamina kifejlesztett súlyos toxikus májkárosodást (beleértve akut májelégtelenség végzetes), a legtöbb esetben betegeknél májbetegség vagy kapott terápia szisztémás jelzések, vagy más súlyos betegségek, valamint a még hepatotoxikus tulajdonságokkal rendelkező gyógyszerek kombinált terápiájában is. Egyes betegeknél a májkárosodáshoz nem volt nyilvánvaló kockázati tényező. Több ilyen eset fordult elő a terápia első hónapjában, és néhányan a kezelés első hetében. E tekintetben ajánlott rendszeresen ellenőrizni a májfunkciót az itrakonazol terápiában részesülő betegeknél. A betegeket figyelmeztetni kell, hogy szükség van, azonnal forduljon orvoshoz, ha tünetek utaló hepatitis, mint: étvágytalanság, hányinger, hányás, gyengeség, hasi fájdalom, sötét vizelet. Ilyen tünetek esetén haladéktalanul le kell állítani a terápiát és tanulmányozni kell a májfunkciót. A betegek a májenzim vagy májbetegség az aktív szakaszában, vagy vándorolt ​​toxikus májkárosodás, ha egyéb gyógyszereket nem adható kezelést Orungaminom kivéve, ha a várható előnyök igazolják a májkárosodás veszélye. Ezekben az esetekben a kezelés során szükséges a májenzimek aktivitását ellenőrizni.

Ha az orungamin bevitel időtartama több mint 1 hónap, a májfunkció szabályozására van szükség.

A hatóanyag biológiai hozzáférhetősége orális adagolás esetén kissé csökkent cirrhosisos betegekben (dózismódosításra lehet szükség).

Veseelégtelenségben szenvedő betegeknél az itrakonazol biohasznosulása orális adagolás esetén csökkenthető (dózismódosítás szükséges lehet).

A kezelést abba kell hagyni, ha neuropátia fordul elő, ami Orungamine adagolással társulhat.

Nincs bizonyíték az itrakonazollal és más azol gombaellenes szerekkel szembeni keresztérzékenységre. Az orungamint óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknek, akik túlérzékenyek más azolokra.

Károsodott immunitásban (AIDS, szervátültetés, neutropenia után) szenvedő betegeknél szükség lehet az orungamin adagjának emelkedésére.

Használat gyermekgyógyászatban

Az itrakonazol gyermekeken történő alkalmazására vonatkozó klinikai adatok nem elégségesek, ezért az Orungamint csak akkor szabad előírni, ha a lehetséges előny meghaladja a potenciális kockázatot.

* A gyógyszer leírása jóváhagyott használati utasításon alapul, és a gyártó jóváhagyta a 2012-es kiadványokat
ORUNGAMINE - leírás és utasítások a "Vidal" gyógyászati ​​útmutatóban találhatók meg

Orungamin

Ekaterina Ruchkina 2013. december 28

Orungamin leírása és oktatása

Orungamin - egy gombaellenes szer. Ennek hatása az itrakonazol aktivitása, amely a gyógyszer fő összetevője. A hatóanyag Orungamin analógját nevezhetjük orcsinálisnak, Irunin-nak. A kezelés ezen eszközök végezhetjük gombás fertőzések által okozott különböző kórokozók, beleértve a Candida, trihofitonom, Cryptococcus, epidermofiton és más élesztők, élesztő-szerű gombák és dermatophytes.

Orungamint használják:

Az Orungamin forma kapszula. Evés után kell bevenni - akkor a gyógyszer hatóanyaga a legteljesebb mértékben emészthető. A különféle fertőző folyamatokhoz ajánlott szokásos dózisokat az Orungamine készítmény tartalmazza. Beleértve a hangsúlyt, hogy az immunitás gyengesége (specifikus patológiákkal) csökkentheti az AIDS-ben szenvedő betegek aktivitását, a szervátültetés után a hatóanyag dózisának megduplázása szükséges.

Az egészség helyreállításához gombás körömelváltozásokkal alkalmazzon impulzusterápiát. Magában foglalja a nagy dózisú Orungamin rövid szakaszát, amelyek szakaszosak azokban az időszakokban, amikor a gyógyszert nem használják. Ez a hatóanyag komponensek gyors felhalmozódását eredményezi a körömlemezek szövetében. Emellett a gyógyszer nagy dózisainak hosszú távú kezelése is lehetséges.

A bőrmikózisokban az Orungamine hatását a kezelés első hónapjának végére figyeljük. Ha a mycosis körmökről (onychomycosis) beszélünk, akkor a terápia teljes eredménye hat hónappal vagy akár kilenc hónappal a megjelenése után nyilvánvalóvá válik.

Ellenjavallt Orungamin a következőkkel:

 • Szisztémás szisztémás kezelés (például szimvasztatin);
 • H1-antihisztaminokkal végzett egyidejű kezelés;
 • Intolerancia a gyógyszerre;

A gyógyszerrel kezelt nőket megbízhatóan védeni kell a terhességtől. Egy új menstruációs ciklus kezdetéig (a rendszeres vérzés kezdete), amely alatt Orungamint már nem használják. Ha a kezelés szükséges egy olyan nő esetében, aki csak akkor szült, akkor választania kell a gyógyszer és a szoptatás között.

Orungamin mellékhatásai

A gyógyszer alkalmazása befolyásolhatja a máj egészségét, megzavarhatja az emésztőrendszert. Leírt nem kívánt tünetek az idegrendszerből (étvágytalanság, szédülés, állandó fáradtság érzése, idegi eredetű fájdalom). Az Orungamint szedő betegeknél a menstruációs ciklus károsodhat. Egyes betegeknél az oedema, a torlódás a tüdőben és a szívműködés zavarai voltak. Emellett allergiás reakciók, alopecia is lehetséges.

Értékelések Orungamina

A gombás betegségek rendkívül gyakoriak. Szóval gyakran találnak Orungamina-ról szóló véleményeket. Gyakran említik a mycosis körmökről folytatott megbeszélések során:

- Pulzus terápia segített nekem. Egy hetet veszel, majd három - pihensz. Természetesen mindenféle cseppekkel és krémekkel elkenve. De azt hiszem, Orungamin segített nekem.

- Hozzárendelt Orungamin tollal. Ráadásul a gyertyák különbözőek. Mint ahogy segített (amíg vissza nem tér), de a gyomor fáj.

Nehéz gyógyítani a mycosisot. A távolból, még a "sokk" dózisok és a komplex terápia is segítenek megszabadulni a gomba örökre. És az Orungamine nem minden esetben segít:

- Öt perces pulzterápia Orungaminom ment keresztül. De a gomba maradt.

- Ivottunk és Orungamint. Nem segített.

A gyógyszer mellékhatásainak áttekintése:

- Orungamin után menstruációs ciklusom volt. Aztán felfedeztük a policisztózist is. Most sajnálom, hogy ezt a hülye gombát kezeltem.

Az utóbbi esetben valószínűleg nem szükséges ilyen egyértelmű következtetéseket levonni. Talán a petefészkek egészsége gyenge volt Orungamin kezdete előtt. És a mycosis kezelése csak "tolta" a patológia fejlődését.

Milyen gombaellenes szereket kell alkalmazni, és hogyan kell kezelni a mycosisot - ezek szakember kérdései. Ne próbáld meg a saját különféle gyógyszereidet, beleértve az Orungamint is, abban a reményben, hogy képes leszel ölni a gomba. Az ilyen kísérletek során biztosan zavarja más szervek egészségét. És, hogy gyógyít-e engem a mycosis ellen, egy vitás kérdés.

Orungamin

A leírás aktuális 2015/02/10

 • Latin név: Orungamin
 • ATX kód: J02AC02
 • Hatóanyag: Itrakonazol (itrakonazol)
 • Gyártó: OZONE (Oroszország)

struktúra

Az Orungamine készítmény egy kapszulája 100 mg-ot tartalmaz itrakonazol.

Segédanyagok: titán-dioxid, szacharóz, keményítőszirup, indigokarmin, metilparaben, zselatin, hipromellóz, propilparaben.

A kibocsátás formája

Rózsaszín kapszulák kék fedéllel, belül benne kis gömbös sárgás szemcsék.

 • 5 vagy 15 kapszula formázott csomagolásban - egy csomag egy karton csomagban;
 • 5 kapszula formázott csomagolásban - három doboz egy kartondobozban;
 • 4, 10, 14, 20 vagy 30 kapszula egy kontúrcsomagban - tíz csomag egy kartondobozban;
 • 50 kapszula egy polimer tartályban - egy karton dobozban.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

A gyógyszer nagyméretű gerinctelen hatással rendelkezik. Kémiailag egy származék triazol. A cselekvés a képesség révén valósul meg itrakonazolés elnyomja a bioszintézist ergoszterol gombák sejtfalát.

Aktív kapcsolatban áll gombák élesztőszerűek típusát, dermatophytes és élesztő szállítási határidő: Trichophyton, Microsporum, Pityrosporum, Candida, Aspergillus, Histoplasma, Fonsecaea, Cladosporium, valamint a gombák Epidermophyton floccosum, Paracoccidioides brasiliensis, Cryptococcus neoformans, Blastomyces dermatitidis.

farmakokinetikája

Szájon át történő beadáskor a maximális biohasznosulást közvetlenül az étkezés után történő felhasználáskor rögzítik. A plazmában a legmagasabb koncentráció 4 óra elteltével történik.

A vérfehérjékhez való kötődés 99,8% -ot tesz ki. A gyógyszer felhalmozódik a keratin szövetekben, 4-szer aktívabb, mint a plazmában.

A bőrben a terápiás koncentrációk a 4 hetes kezelési ciklus befejezése után akár egy hónapig is fennállnak. A gyógyszer jól elterjedt olyan szervekben, amelyek hajlamosabbak a gomba károsítására, mint mások.

A májban sok termék alakul át metabolitok, ebből csak gidroksiitrakonazol gombaellenes hatással bír, mint a itrakonazol. A felezési idő elérheti a 36 órát. A székletben a dózis legfeljebb 18% -át veszik. A dózis további 35% -a 7 nap alatt választódik ki a vizeletben.

Használati utasítások

 • gombás szaruhártya.
 • Ótvar.
 • rendszer mycoses: aspergillosis és candidiasis szisztémás természet, cryptococcosis, sporotrichosis, histoplasmosis, paracoccidioidomycosis, blastomycosis és más rendszer mycoses.
 • onychomycosisban, okozta élesztők, dermatophyták vagy penészes gomba.
 • mély candidiasis zsigeri szervek.
 • kandidomikoz nyálkahártyákkal vagy bőrrel.
 • Peregrine lichen.

Ellenjavallatok

 • Közös fogadás mizolastin, Terfenadin, asztemizol, dofetilid, ciszaprid, kinidin, triazolám, pimozid, midazolám (átalakítva az enzimmel CYP3A4) vagy a HMG-CoA reduktáz blokkolói(Például, Lovastatin, szimvasztatin).
 • válthat a hatóanyag komponenseire.

Óvatosan kell eljárni, amikor a terhesség, gyermekkorban, mikor szívelégtelenség súlyos formában, májkárosodás.

Mellékhatások

 • Allergiás reakciók: Stevens-Johnson-szindróma, urticaria, bőrkiütés a testen, viszket, angioödéma.
 • Reakciók a emésztési zavar: hányinger, emésztési zavar, fájdalom a hasban, székrekedés, a májenzimek szintjének átmeneti emelkedése, hepatitis, cholestaticus sárgaság, súlyos májkárosodás mérgező eredetű.
 • Reakciók a idegesség: fejfájás, étvágytalanság, szédülés, fáradtság, perifériás neuropátia.
 • Reakciók a genito-húgyúti terület: változások a menstruációs ciklusban, hypercreatininemia, a vizelet sötét festése.
 • Reakciók a anyagcsere: kaliopenia, duzzanat.
 • Reakciók a vérkeringés: ödéma, szívelégtelenség stagnáló típus, tüdőödéma.
 • Egyéb reakciók: alopecia.

Használati utasítás Orungamin (Módszer és adagolás)

A jobb felszívódás érdekében az Orungamint azonnal étkezés után fel kell fogyasztani. A kapszulákat ajánlatos teljesen lenyelni.

Orungamin, használati utasítás

a vulvovaginalis candidiasis a gyógyszer két kapszuláját kétszer (reggel és este) egy nap vagy két kapszula formájában szedje be naponta egyszer három napig.

a pityriasis versicolor a gyógyszer két kapszuláját írja elő naponta egyszer egy hétig.

a ótvar A bőr sima típusa a gyógyszert két kapszulát jelöli naponta egyszer egy hétig vagy egy gyógyszer kapszulánként két héten át.

a gomba keratit a gyógyszer két kapszuláját két héten át naponta egyszer írja elő. A súlyosan keratinizált (kefék és lábak) bőröndjei két héten keresztül további egy kapszulát igényelnek naponta.

A kezelésben orális candidiasis naponta egy kapszulát két hétig kijelölni.

Szájon át alkalmazva az itrakonazol biohasznosulása károsodott személyeknél károsodhat immunitás a neutropenia, AIDS vagy szervátültetés után. Ezekben az esetekben előfordulhat, hogy meg kell duplázni az adagot.

A kezelésben onychomycosisban alkalmazza az impulzusterápia módját. Az impulzusterápia egy ciklusa két napi két Orungamin kapszula naponta kétszer történő bevétele. Terápiához gomba körömléziók írjon elő 2 pulzusterápiás kezelést. Terápiához gombás köröm léziók írjon elő három pulzus terápiás eljárást. A tanfolyamok közötti időszak húsz nap. Az eredmények a terápia befejezése után láthatók, ahogy a körömlemezek nőnek.

A kezelésben onychomycosisban naponta két kapszula 90 napig folyamatosan is beadható.

a általánosított mycoses az ajánlott dózisok a fertőzés típusától függően korrelálnak.

a aspergillosis két kapszulát írjon elő naponta 3-5 hónapig, a támadó vagy disszeminált Napi kétszer 200 mg-ra növelhető.

a candidiasis naponta egy-két kapszulát nevezzen ki 3 és 30 hét között.

a kríptokokkózis (kivéve a szövődményeket agyhártyagyulladás) 2 kapszulát naponta egyszer 2-12 hónapig.

a cryptococcus meningitis két kapszulát naponta kétszer kétszer 12 hónapig fel kell rendelnie.

a histoplasmosis két kapszulát naponta két alkalommal, 8 hónapig.

a sporotrichózis naponta egyszer egy kapszulát 3 hónapig.

a paracoccidioidomycosis napi egy kapszulát 6 hónapig.

a chromomycosis naponta egyszer vagy két kapszulát 6 hónapig.

a biasztomikőzis napi két alkalommal (súlyosságtól függően) hat vagy annál több kapszulát írjon elő.

túladagolás

Az Orungamin túladagolásának esetét nem írják le.

Ha a túladagolás állapota még mindig elért, a gyógyszer alkalmazását követő első órában szükség van a gyomormosás elvégzésére és a aktív szén. Tüneti kezelést is ajánlunk. hemodialízis nem hatékony. választás ellenméreg nem ismert.

kölcsönhatás

Nem ajánlott együtt használni Rifabutin, Rifampicin és fenitoin (erősségek a mikroszóma enzimek aktivátorai), mivel ezek a gyógyszerek csökkenthetik a koncentrációt itrakonazol a vérben. Farmakológiai interakciókkal kapcsolatos egyéb vizsgálatok a májenzimek aktivátorai nem végeztek, de hasonló hatással kellene számolni az ilyen drogoktól Phenobarbital, karbamazepin és isoniazidot.

itrakonazol gátolhatják az olyan szerek anyagcseréjét, amelyeket a izoenzim CYP3A4. Ennek következménye lehet ezeknek a gyógyszereknek a hatásának fokozása vagy meghosszabbodása. A kezelésben itrakonazol A transzformált pénzeszközök használata tilos izoenzim CYP3A4 (Cisaprid, Astemizol, Terfenadine, Misolastine, Quinidine, Triazolam, Dofetilide, Midazolam, Pimozide) és a HMG-CoA reduktáz blokkolói (Például, lovasztatin és simvastatin).

Kalciumcsatornák gátlói Negatív inotróp hatású, ami hasonló hatású lehet itrakonazol. Az itrakonazol viszont csökkentheti az anyagcserét kalciumcsatornák inhibitorai.

erős a CYP3A4 gátlói (Indinavir, ritonavir, klaritromicin és erythromycin) képesek növelni a biohasznosulást itrakonazol.

Eszközök, ha együtt használják itrakonazol ajánlott ellenőrizni a vérben lévő tartalmat az esetleges dózismódosítás céljából: HIV proteáz blokkolók (Saquinavir, indinavir, ritonavir); számos tumorellenes gyógyszert (busulfan, alkaloidok rózsaszín vinca, docetaxel, trimetrexát); száma immunszuppresszánsok (Takrolimus, Cyclosporine, Sirolimus); orális antikoagulánsok; kalciumcsatorna-inhibitorok, átalakulás részvételével CYP3A4 (Virapamil, Dihidropiridin); egyéb gyógyszerek - Alprazolam, Digoxin, Buspirone, Carbamazepine, Alfentanil, Brotisolam, Methylprednisolone, Rifabutin, Ebastin, Reboxetine.

Eladási feltételek

Csak receptre kapható.

Tárolási feltételek

Tartsa távol gyermekektől. Tárolja száraz, sötét helyen, legfeljebb 24 fokos hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

itrakonazol negatív inotrop hatással rendelkezik. Vannak jelentések incidensekről szívelégtelenség, amit a kábítószer szedése okozott, ezért ezt a gyógymódot nem szabad az embereknek ajánlani szívelégtelenség kivéve azokat a különleges eseteket, amikor sürgősen szükség van ilyen kezelésre.

A hatóanyag biohasznosulása lenyelés esetén kissé csökkenthető a betegeknél veseelégtelenség vagy a májcirrózis.

Rendkívül ritka esetekben Orungamint alkalmazva súlyos májkárosodás súlyos formáit tártak fel, és ebben az összefüggésben tanácsos folyamatosan monitorozni a máj paramétereket a itrakonazol.

Orungamin analógok

Az Orungama legérzékenyebb analógjai: Orbin, Eszol, Funit, Sporaxol, Sporagil, Mikokur, Itrungar, Itracon.

gyerekek

Lehetséges, hogy a kábítószert a gyermekek szigorú indikációk jelenlétében vehetik igénybe.

Orungamin és alkohol

Ne keverje össze a kábítószert és az alkoholt, mert ez májhatást okozhat.

Terhesség és laktáció

Lehetőség van arra, hogy a kábítószert terhes nőknek kezeljék azokban az esetekben, amelyek életüket veszélyeztetik, szisztémás mikózisok.

a szoptatás a gyógyszert csak szigorú jelzések jelenlétében írják fel.

Értékelések Orungamina

A fórumokon és az orvosok körében az Orungaminra vonatkozó vélemények rendkívül pozitívak, ha a gyógyszer hatékonyságának kérdésére vonatkoznak. Sok beteg hálás a hosszú évekig tartó gombás betegségek sikeres gyógyítására. A mellékhatások azonban nem gyakoriak, a hányinger és a dyspepsia gyakori.

Orungama ár, hol lehet megvásárolni

Oroszországban a 15. Orungamin ára 522-560 rubel. Ukrajnában a csomagolás a gyógyszer 15 kapszula fog kerülni átlagosan 130 hrivnya.