Futsis

A leírás aktuális 2014/09/25

 • Latin név: Fusys
 • ATX kód: J02AC01
 • Hatóanyag: Fluconazol (Fuconazole)
 • Gyártó: Kusum Heltkhker Ltd., India

struktúra

Fucis tabletták tartalmaz hatóanyagot - flukonazol különböző dózisokban, valamint segédkomponensekben.

A Fucis DT tabletta 50 mg flukonazolt és segédanyagokat tartalmaz.

A oldatos infúzió bevezetése 100 ml a következőket tartalmazza: Flukonazol - 200 mg és további összetevők.

Mint a segédanyagok használt: mikrokristályos cellulóz, laktóz, povidon K30, magnézium-sztearát, talkum, nátrium-keményítő-glikolát, nátrium-kroszkarmellóz és így tovább.

Gel Fucis A készítmény összetétele: Fluconazole - 5 mg és segédanyagok: karbomer, benzil-alkohol, oktildódanol, poliszorbát 80, propilénglikol, nátrium-hidroxid, Delite íz és tisztított víz.

A kibocsátás formája

A gyógyszer tabletta formájában kapható 50, 100, 150 és 200 mg hatóanyaggal 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban. Fucis tabletta 150 mg - 1 db. egy buborékcsomagolásban, kartondobozba helyezve. A tabletták 50 mg hatóanyagot tartalmaznak 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban.

Oldat intravénás injekcióhoz egy 100 ml-es palackban, egy üveg dobozban.

A készítmény gél formájában 30 g-os csőben kerül forgalomba, kartonpapírban csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája gombaellenes hatás a cselekvés széles spektruma.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A fluconazol, a készítmény aktív komponense, a tiazolvegyületek szintetikus származéka. Ennek az anyagnak a hatása kiküszöböli egyes vegyületek enzimaktivitását a gombasejtekben. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gomba sejtjeiben sérült, az átalakulás gátolt szkvalénlanoszterin a ergoszterol. A sejtmembránban bekövetkező változások miatt a gomba megállítja a szaporodást a replikációs rendellenességek miatt. A Fucis hatékonysága olyan törzsekre irányul, mint: Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Trichophytum spp. és Microsporum spp., Hystoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitidis és így tovább.

A flukonazolt alacsony toxicitás jellemzi, így a gyógyszer nem befolyásolja negatívan a szervezetet, és jelentős hatást gyakorol az emberi citokrómokra és az androgén hormonok számára a vérplazmában.

A belső fogadásra szánt tabletták jól felszívódnak az emésztőrendszerben. A flukonazol magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik, az étkezés nem befolyásolja az abszorpciós folyamatot. Az anyag maximális koncentrációját a vérplazmában a befogadás pillanatától számított 30-90 perc elteltével észleljük.

Megemlítették az anyagnak a szövetek és biológiai folyadékok összetételébe való jó behatolását. Ezenkívül a flukonazol behatol a hemohemoencephalis gáton, és a cerebrospinális folyadékba koncentrálódik a plazmakoncentráció 80% -ára. A flukonazol kiválását vizelettel végzik - változatlan formában, a többiek pedig - metabolitok. A felezési idő 30 óra.

A flukonazol intravénás beadásának farmakokinetikája gyakorlatilag nem különbözik a szájon át elfogadottól.

Gombaellenes gyógyszerek formájában gél ugyanolyan tevékenységgel és jellemzőkkel rendelkezik, mint a Fucis egyéb formái. Különösen hatásos a dermatophytes és élesztő.

Külső használat során csak kis mennyiségű anyag jut be a vérplazmába, ezért szisztémás hatása kizárható. Azt is megállapították, hogy a gél nem befolyásolja hátrányosan a bõrt.

Használati utasítások

A Fucis alkalmazásának legfontosabb jelzései: a különböző helyszínek fertőző betegségeinek kezelésére, a flukonazol érzékenységét mutató mikroorganizmusok.

tabletta kinevezzen:

 • candidiasis fertőzések különböző lokalizáció - Candidemia, candiduria, disseminated candidiasis, egyéb formák általános candidiasis, Candida gomba okozta;
 • a nyálkahártyák fertőzései, amelyek Candida gombákat okoznak;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • krónikus candidiasis Kivehető fogpótlással járó orális üreg;
 • a visszatérő akut és krónikus formák kezelése hüvelyi candidiasis;
 • a terápia sporotrichosis, histoplasmosis és más endémiás mikózisok;
 • kezelés dermatomycosis, mycoses az ágyékban és a lábakon, onychomycosisban és szarvaslélek.

Szintén tablettákat is be lehet írni a recidíva megelőzése betegeknél:

 • krónikus vaginális candidiasis;
 • Candida balanitis;
 • cryptococcus fertőzések különböző lokalizáció és így tovább;
 • gribkovymi fertőzések eltérő lokalizáció, ha a betegek immunhiányos állapotban vagy citosztatikus és sugárkezelésben részesülnek.

Oldatos infúzió bevezetés a kezelés alatt előírt:

 • szisztémás gombás fertőzések, például:Candida, candiduria, szemproblémák, endocardium;
 • cryptococcus meningitis;
 • cryptococcus fertőzések a bőr és a légzőszervek.

gél kezelésére használják:

 • dermatomikozov, amelyek élesztőt okoznak;
 • dermatophytes - lábak epidermofitózisa, lágyékos epidermofiták, trichophytosis, candida fertőzések, varicoloured szín.

Ellenjavallatok felhasználásra

A Fucis használata nem ajánlott:

 • egyén érzékenység annak komponenseire és egyéb azole-vegyületekre, amelyek szerkezete közel áll a flukonazoléhoz;
 • laktáció, terhesség;
 • életkor 7 évig.

Azt jelzik, hogy a Fucis DT 3 éves korú gyermekeknél alkalmazható.

Mellékhatások

A Fucis alkalmazása számos mellékhatást okozhat a munkában:

 • idegrendszer - fejfájás, szédülés, remegés, görcsök;
 • szív-és érrendszer - arrhythmia, tachycardia;
 • a máj és a gyomor-bél traktus - hányinger, hányás, fájdalom, emésztési zavarok, hasmenés és így tovább.

Továbbá, nem kívánatos megnyilvánulások a bőrön és allergiás reakciók: alopecia, mérgező epidermális nekrózis, viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, duzzanat, Stevens-Johnson szindróma.

Ezenkívül a flukonazol alkalmazása befolyásolhatja a laboratóriumi teljesítményt: leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, hypokalaemia, koleszterinszint és trigliceridszint a vérben.

A mellékhatások előfordulása a Fucis alkalmazásának abbahagyását követeli meg.

Fucis utasításai (Módszer és adagolás)

A gyógyszer tablettákban 50-200 mg-os tartalommal A flukonazolt felnőtt betegek és 7 éves gyermekek kezelésére használják. Vigye szájon át bármikor. A gyógyszer napi dózisa egy adagra van beállítva.

Fucis DT tabletta Az utasítás azt javasolja, hogy előzetesen feloldódjon a vízben. A Futsis DT 3 éves gyermekek számára is megengedett. Általában 5 ml vizet használunk 50 mg készítményhez.

A rInfúzió infúzióhoz 200 mg flukonazolt és 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Amikor az infúziós oldatot olyan betegnek adják be, aki korlátozza a folyadék és a nátrium adagolását, figyelembe kell venni az oldat nátrium- és klórionjait, ami 15 mmol. A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, annak ellenére, hogy nincs kimutatható farmakológiai összeférhetetlenség.

gél A Fucis használati utasítása naponta egyszer ajánlott. Ebben az esetben a terméket gyengéden dörzsöljük a bőr érintett területére és körülöttük.

Alkalmazzon kis mennyiségű gélt és alaposan dörzsölje az egész felületet, hogy megakadályozza a maceráció megjelenését.

A gyógyszer adagolásának és kezelésének időtartamát a kezelőorvos határozza meg. Például a genitális candidiasisban szenvedő betegek 150 mg flukonazol egyszeri adagját kapják tabletták formájában. A krónikus hüvelyi candidiasis recidiválódásának megakadályozásához 150 mg ezt a gyógyszert havi mennyiségben kell szedni. Ez figyelembe veszi a betegség jellegét és a beteg egyéni jellemzőit. A készítmény dózisa nem függ a használati módtól, és általában nem változik a parenterális vagy orális beadás esetén történő átmenet esetében.

túladagolás

A tabletták vagy a Fucis-oldat túladagolása esetén olyan negatív tünetek kialakulása, mint: fejfájás, szédülés vagy hallucinációk. A betegek paranoid viselkedését sem szabad kizárni.

Ilyen helyzetekben gyomormosást és egyéb tüneti terápiát végeznek. Kényszerített diurézist és hemodialízist használhat.

A gyógyszer gél formájában történő alkalmazásával okozott túladagolásról nem számoltak be.

kölcsönhatás

A tabletták vagy a Fucis-oldat egyidejű alkalmazása antikoagulánsokkal nagyban növelheti hatásukat. Ezért a protrombin idő rendszeres monitorozása szükséges.

Ez a gyógyszer növelheti a plazmakoncentrációkat midazolám, benzodiazepin, ciklosporin, rifabutin és fenitoin a vér összetételében. Ha a fluancozollal és ezek bármelyikével kombinált kezelésre szigorú adagolás és szigorú felügyelet szükséges. E szabályok betartásának elmulasztása pszichomotoros reakciók kialakulását, a cardiovascularis rendszer munkájához kapcsolódó mellékhatásokat és így tovább.
Ha rendszeresen használják hidroklorotiazid a Fucis-szal együtt, akkor a flukonazol plazmakoncentrációinak észrevehető növekedése várható, de dózismódosításra nincs szükség.

A flukonazol alkalmazása nem csökkenti a hatását kombinált orális fogamzásgátlók.

A Fucis-kezelés alatt a diabetes mellitus fontolóra kell venni a hipoglikémia kialakulásának valószínűségét. Egyidejű használat a rifampicin megköveteli a flukonazol dózisának növekedését. A flukonazol és a takrolimusz gyakran a nephrotoxicitás kölcsönös növekedését okozza. Amikor a gyógyszert szedik teofillin, akkor a túladagolás valószínűsége továbbra is fennáll teofillin, mert a flukonazol csökkenti a hézagot teofillin a vérplazma összetételéből.

Ami a Fucis-gélt illeti, nincs információ más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásáról. Ebben az esetben ajánlott tartózkodni egyidejű alkalmazásától bármilyen külső eszközzel.

Eladási feltételek

A gyógyszer felszabadulásra kerül.

Tárolási feltételek

A Fucis tárolásához száraz, hűvös helyre van szükség, fénytől és gyermekektől védve.

Lejárat dátuma

analógok

A hasonló hatású gyógyszerek közé tartoznak a következők: Flukonazol, klotrimazol, fukorcin és Livarol.

alkohol

Amikor ezt a gyógyszert bármilyen formában kezeli az ivás nem kívánatos, mivel ez nemcsak csökkentheti a terápiás hatást, hanem a mellékhatások kialakulásához is vezethet.

Vélemények Fucis-ról

Ezt a gyógyszert a kezelés alatt aktívan használják szájpenész. Ugyanakkor sok felhasználó arról számolt be, hogy a Fucis sok éven át megszabadul a betegségtől. Természetesen nem szabad elfelejtenünk további terápiát, amely segít a hüvelyi környezet normál mikroflórájának helyreállításában.

Azonban a Fucis tabletták használatával szájpenész, egyes betegek megjegyezték mellékhatások kialakulását. Általában ez a duzzanat, az orr és a szem nyálkahártyái viszketése, fejfájás és a testhőmérséklet emelkedése jelentkezik.

Egy másik probléma a gyógyszer önálló alkalmazása. Anélkül, hogy meglátogatták volna az orvost, a betegek megvásárolják ezeket a tablettákat, majd érdeklődnek a fórumok iránt, hogy hogyan kezeljék a tollat, hogy a kezelés hatékony legyen.

körülbelül gél A betegek futsis-vizsgálata kevésbé gyakori, de szinte mindegyik pozitív. Különösen jó ez az eszköz a kezeléshez dermatomikozov. Ennek ellenére a gyógyszer nagy hatékonysága ellenére, a kezelés megkezdése előtt orvoshoz kell fordulnia az optimális adagolás és kezelés érdekében.

Ár Fucis, hol vásárolni

Ár Futsis 150mg Ukrajnában mintegy 42 UAH. Az ár a tabletták a városokban, mint Donyeck vagy Kharkiv belül változik 40-52 UAH gél -. 60-65 UAH.

Moszkvában található online gyógyszertárakban a Fucis 150 mg rendelhető 349 rubel áron.

Fucis a tollából

Az opportunista növényzet kialakulásával fennáll annak a veszélye, hogy széles körű betegségeket alakítanak ki, beleértve a mocsokot is. Ez kiváltja a növekedés élesztő, ez nyilvánul meg a különböző tünetek: viszketés, váladékozás sajtos típusú a hüvelyben, fehér plakk a nyálkahártyákon különböző testrészekre (száj, bél).

Amikor gombás megbetegedést észlelnek, azonnal meg kell látogatni a kórházat, mivel az egészségügyi intézmény feltételei pontosabb diagnózist tesznek lehetővé. Önnek kiosztásra kerülnek vizsgálatok és vizsgálatok, majd az orvos meghatározza a betegség színpadát, és előírja a kezelés folyamatát, figyelembe véve a testének jellemzőit. Amikor a nőkben a tollat ​​találják, a Fucis tablettákat gyakran hatékony gyógyszerként írják fel, amely a leggyorsabb kezelést biztosítja.

Sajnos, a gyakorlatban nem minden beteg azonnal menjen a kórházba. Ez azért van, mert a tuska az egyik leggyakoribb betegség, melyet a relapsusok és a súlyosbodások nagy valószínűséggel jellemeznek, és amelyet egy személy képes átvinni "a lábára". Az emberek nem fordulnak orvoshoz, nem akarnak időt vesztegetni, vonalban állni.

Ők inkább önállóan kezelik, megtartva a munkát, vegyi gyógyszert kapnak az öngyógyításra.

Az öngyógyítás további problémát okoz: a gyógyszertárak túlságosan széles körű gombaellenes hatóanyagot kínálnak, és szakismeretek nélkül véletlenszerűen kiválasztják a megfelelő gyógyszert.

A kórházak a Fucis tollából származó tablettákat írnak fel, ennek a gyógyszerkészítménynek a felülvizsgálata nagy hatékonysággal bír.

Mit fog elmondani a cikk?

Hogyan működik a drog a mocsok ellen?

A hatások széles skálája. A hatóanyag a flukonazol, amely a tiazol származéka. Amikor ezt a hatóanyagot beveszik, a gombaeredetű szerkezetek szerepet játszanak a gombasejtet alkotó komponensek enzimatikus passzivitásában. Ez a szterin biológiai képződésének későbbi megszűnéséhez vezet, az ergoszterol gyártását a lanoszterin leállásoktól.

Az ergoszterol a gomba sejtek membránjának fő összetevője. A bioszintézis folyamatának megszüntetése növeli a természetes szeptum permeabilitását, perforálódik, ami elkerülhetetlenül sejtes halálhoz vezet. Ez lehetetlenné teszi az élesztőgomba reprodukálását.

Ha úgy dönt, hogy Fucis-t vásárol tollból, akkor ezt a gyógyszert csak a felelős orvos határozhatja meg.

Az orvos a páciens mikroflóra érzékenységére vonatkozó minták vizsgálatából kapott adatok alapján dönt. Az orvosi intézményre való utalás kívánatos, mivel a hatóanyag csak bizonyos törzseket pusztít el, ezért a felhasználást csak ezen törzsek kimutatása után szabad elvégezni.

A Fucis a tinktól pozitív visszacsatolással rendelkezik a candida ellen, különösen a fertőzés hátterében kialakult generalizált fajtákkal szemben. A harc sikerét a megnövekedett fungicid aktivitás határozza meg.

elérhető tabletták, kenőcsök, gélek, oldatok, injektált módszer.

Hogyan kell szedni a Fucis tablettát szaggatott dózissal?

A tabletták segítségével jó hatás érhető el, mivel az emberi gyomor-bél traktus kiválóan képes adszorbeálni az összetétel összetevőit. A felvétel bármikor történhet, anélkül, hogy figyelembe kellene vennie az étrendet, mivel az anyagok különösen bio elérhetőek. A tabletta formájában bekövetkező lenyelés a hatóanyag legnagyobb koncentrációját biztosítja, amelyet 0,5-1,5 óra elteltével észlelnek.

Alkalmas a betegség hüvelyi és urinogenital fajtáira.

A gyógyszer elõkészítése a bél, a száj és a bélrendszer elvesztése során elõírt tabletta formájában történik. Jó hatás érhető el azzal a ténnyel, hogy a flukonazol a nyálban, köpetválasztékban, dermisben és epidermiszben jó koncentrációban van koncentrálva, röviddel a lenyelés után.

A kiválasztás a vizeléssel együtt történik. Az eliminációs felezési idő fél óra. Ha megy, hogy Futsis olvassa az utasításokat: a gyógyszer előírt kezelésére húgyúti, légúti nyálkahártya, bronhelegochnoykandidoznoyneinvazivnoy fertőzés.

Az utasítás lehetővé teszi, hogy megnézze, hogy a tabletta formája ajánlott a szájvesztés során, ami a fogprotézis miatt keletkezett, a visszatérő vaginális candidiasisban szenvedő betegek számára. A gyógyszert megelőző gyógyszerként lehet alkalmazni.

Assign with candida balanitis.

A foltot sokféle esetben használják, az alkalmazási módszert és az adagolást számos betegség, a betegség természetének, esetleges szövődményeknek, valamint a különböző betegségeknek megfelelően határozzák meg. A laboratóriumi vizsgálatok elvégzésén alapuló, a betegség egyéni lefolyását és a páciens testének jellemzőit figyelembe véve az orvos végzi a Fucis tuskójával való helyes elvitelre vonatkozó következtetéseket.

A tablettákat több dózisban állítják elő: 50, 100, 150, 200 mg.

A beteg számára a beteg adagját a betegség lefolyása határozza meg.

 1. A Fucis-féle nagy hatékonysággal összefüggésben nagyon óvatosan használják a csökkent immunitású személyek kezelésében. Hozzon létre 50 mg-ot egyszer a fertőzés megelőzésére. Napi két hétig, egy hónapig kell bevenni.
 2. Hogyan kell bevenni a Fucis 150-et? A Candida túlérzékeny a gyógyszerre, ezért használatát óvatosan kell elvégezni. A tabletták bevitele 150 mg-os dózisban ajánlott azoknak a nőknek, akik a candidiasis egyik leggyakoribb formájából szenvednek - hüvelyi. Az egyetlen dózisnak elegendőnek kell lennie a maximális hatás eléréséhez, 150 mg adagot is kell adni, ha a súlyosbodás megelőzésére van szükség. Ebben az esetben a tablettát havonta egyszer fogyasztják.
 3. Ha candida fertőzés egy különösen súlyos formája, az orvos tanácsot, hogyan kell Futsis 200, 400 szájpenész, vélemények a kérelmet a zord körülmények között, hogy egy pillantást a magas hatásfok a kábítószert. Ezután gyakran adják be a tablettát a napi 400 mg-ra, a napi 20 mg-os napi bevétel következő napjaira.

Alkalmazás gél formájában

Lehetséges kezelés gél használatával. A koncentrációt figyelembe kell venni: 1 milligramm 5 mg flukonazolt tartalmaz. Fontos figyelembe venni a dózist, mert ha egy beteget korábban tablettákkal kezeltek, a dózis indokolatlan változása nem lesz előnyös.

Egyes esetekben a Fucis gél alkalmazása előnyös: a nemi genitív candidiasis kezelésére mindkét nemben. Ha a betegség nem túl elhanyagolt, akkor a kezelés felesleges erőfeszítés nélkül halad: elegendő az érintett területet egyszer kenni.

Használat előtt a bőrt meg kell tisztítani a kezelés előkészítéséhez. Sok pozitív vélemény van a gyógyszer gélformájának felhasználásáról. A bizonyítékok szerint ez nem kevésbé hatékony, mint a tabletta. Ha a betegség előrehaladt, akkor a gélkészítményben a hatóanyag alacsonyabb koncentrációja miatt a kezelést hét nap és másfél hónapig meghosszabbítják.

Nem ajánlott terhes nők számára, ami összefüggésben van a gyógyszer bejutásának lehetőségével a magzattal.

Javasoljuk, hogy csak akkor használja, ha a magzatkal való kölcsönhatás veszélye alacsonyabb, mint bármely más formában.

A gél formája alkalmas a szájüreg, a perianális duzzadás kandidál fertőzésének kisgyermekekben történő kezelésére. A gyógyszert gyermekorvos írja elő.

Oldat infúzióhoz

Alkalmazására candidemia, candiduria, változások a szemre, az emésztőrendszerre és a légzőszervekre.

A gyógyszert csak szakképzett egészségügyi szakember adja. Azt is eldönti, hogy lehet-e egyszeri felhasználást más gyógyszerekkel. Az utasításokban szereplő ajánlások nem alkalmazhatók, a fogadás jellemzőire vonatkozó döntés a szervezet egyedi állapotának tanulmányozása alapján történik.

Nemkívánatos események

A fogadás során néha megfigyelhetők a következők: mellékhatások:

 • Az idegrendszer rossz reakciója, a vérkeringés fejében fellépő támadások, fejfájás, reszkető támadások, ízérzékelési változások.
 • Vérkeringés: a szívritmus problémái.
 • Az LCD-traktus működése: hányás, változások a székletben, émelygés, májfunkció kudarc.

Egyes esetekhez társulhat az allergiák megjelenése: csalánkiütés, Quincke ödéma, Stephen-Jones-szindróma, dermatitis.

A kezelés folyamán a beteg gyengeséget, álmosságot, csökkent koncentrációs képességet érezhet.

Óvatosan kell eljárni annak biztosítása érdekében, hogy az adagolás fennmaradjon. A túladagolás paranoidok, hallucinogén jelenségek, fejfájások kialakulásához vezet.

Amikor a gyógyszer tiltott

A gyógyszert nem írják elő:

 1. Fokozott érzékenységgel a betegnek az összetevőkhöz.
 2. A gyermek viselése alatt és a laktációs időszak
 3. Veseelégtelenség esetén.
 4. Gyerekek 7 éves korig. Ha szóródott tablettákról van szó, a recepció három éves koráig ellenjavallt.
 5. Rosszabbul már létező betegségeket.
 6. Azoknak, akik összetett mechanizmusokkal működik, mivel a kábítószer figyelmet szenved.

Fucis a férfiaktól

A candidiasis nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is fejlődhet, bár sokkal kevésbé gyakoriak. A nõktõl eltérõen a férfiak kezdik észrevenni a betegség tüneteit, ha az immunitás súlyosan csökken, vagy ha vannak olyan gyakori betegségek.

A betegséget a plakk határozza meg, amely hasonlít a nők megfojtott mentesítésére. A plakk befolyásolja a pénisz fejét, hatással van az előbőrre.

Emellett kialakulhat a pénisz mélyebb elváltozása is, amelyet ilyen jelek határozhatnak meg:

 1. Egyes helyeken erős pirosító, puffadtság van.
 2. Van egy nagyon erős viszketés, a fej és a fityma égetése.
 3. A vizelettel és a szexuális viszonylattal erős fájdalmas érzések tapasztalhatók.
 4. Az érintett területeken, a pirosodás mellett, fehér, gömbölyű bevonat található, amely kellemetlen szagú.
 5. A plakk eltávolítása után láthatod a pénisz felületének vérző területeit.
 6. Ha a férfiak candidiázusa befolyásolja a húgyutakat, akkor vizeléskor súlyos fájdalom lép fel.

A golyóstér felszínes elváltozásaiban szenvedő férfiak kezelésére helyi kezelés speciális kenőcsökkel: Clotrimazole, Pimafucorta.

A Fucist akkor írják fel, amikor a helyi terápia hatástalan. Őt is kinevezik vizelet, cystitis.

A tanfolyam során figyelmet kell fordítani az immunitás erősítésére, mivel a beteg gyengített bioflora hozzájárul a gomba fejlődéséhez.

Az orvos kijelöli az egyedileg fejlett étrendet, javaslatokat tesz a naprendszer gondos betartására, kívánatos a stresszes helyzetek elkerülése, az immunitás erősítésére tervezett speciális gyógyszerek előírhatók.

Szükség esetén szükség lehet a vércukor koncentrációjának elemzésére az endokrinológus meglátogatása után, normalizálni a cukrot.

Az emberben szenvedni kezelik a szexuális partnere kezelésével párhuzamosan.

A gyógyszerek mellett ásványi komplexet és vitaminokat is ajánlunk. Ez nagyban fel fogja gyorsítani a fellendülés folyamatát. Az orvosok azt tanácsolják, hogy egészséges életmódot vezessenek, és a kezelést csak szakember felügyelete mellett végezzék.

A gombafertőzés elleni gyógyszer - Fucis

A Fucis antimikotikus gyógyszer. A készítmény magában foglalja a flukonazolt, a tiazolvegyületekből izolált szintetikus komponenst. Köszönet illeti, a gyógyszer még összetett fertőzést is képes kezelni.

farmakodinámia

A gél, az oldat és a Fucis tabletták fő anyaga elősegíti az ergoszterol-lanoszterin-gátlás gátlását, melynek következtében a gomba megsérül a gombában és elveszti a tápközeget. A membrán károsodása azt is eredményezi, hogy nő a membrán permeabilitása, ami ennek következtében halálához vezet. Az ágens fokozott hatékonyságot mutat az intracranialisan kialakuló fertőzésekben. A gyógyszer hatásos különböző gombák törzsekkel szemben, beleértve a candida-t is, ami még általános alacsony immunitással jár.

A gyógyszer egy személy számára egészében mérgezőnek minősül. A helyettesítőkkel összehasonlítva a Futsis kevésbé képes negatív hatást gyakorolni a májra és a vérkészítményre. A hatóanyag tökéletesen felszívódik az emésztőrendszerbe, míg az élelmiszer nem befolyásolja a felszívódást. Az anyag maximális plazmaszintje félórás óra alatt megfigyelhető. A vizeletürítés a vizeletürítésen keresztül történik.

Használati utasítások

A gyógyszert olyan mikroorganizmusok által okozott betegségekre írják fel, amelyek túlbecsültek a Fucis DT expozícióval szemben. A tablettákat elsősorban a Candida és a különböző helyeken előforduló cryptococcus fertőzések esetén alkalmazzák:

 • ótvar;
 • Vaginális candidiasis;
 • Kriptokokusz fertőzések;
 • A láb- és ágyék területének mycosis;
 • Sporotrichosis, histoplazmózis stb.;
 • A candida által kiváltott nem invazív típusú bronchopulmonalis elváltozások;

Futsis használt oldat mikotikus léziók szisztémás jellegű szövetek, beleértve a fertőzés a gomba Candida és Cryptococcus fertőzések (abban az esetben a bőrelváltozások, tüdő, gége és a cryptococcus meningitis).

A gyógyszer alkalmazása

Használati utasítás A Fucis DT előírja, hogy először konzultáljon orvosával. Az adagot és a beadás módját a helyszín színpadától, típusától, helyétől kezdve kell kinevezni. Ebben az esetben a dózisok az adagolás módjától függetlenül az előírt formában kerülnek megőrzésre.

A tablettákat terápiában alkalmazzák 7 évesnél idősebb betegeknél. Szájon át kell venni megfelelő mennyiségű vízzel. A napi adagot egyszerre alkalmazzák. Az 50 mg-os tablettákat szintén 3 éves korú gyermekek kezelésére használják. Ezt a betegcsoportot az orvosok felügyelete alatt kezelik. A gyógyszert fel kell oldani egy kis mennyiségű forralt vízben. 1 napi dózist feltételez.

A használati utasítás szerint A Futsis oldat 100 ml nátrium-klorid oldatból (izotóniás oldatból) és 200 mg flukonazolból áll. Ezért, ha az anyagot infúziós módszerrel adjuk be, szigorúan korlátozni kell a folyadék nátrium-beadását. Azt jelenti, kompatibilisek az ilyen oldatok például a Ringer-oldat, glükózoldat és a kálium-klorid, vagy egyszerű 20%, nátrium-klorid 0,9%, vagy nátrium-hidrogén-karbonát (13 g tartalmaz nátrium-hidrogén-karbonát 1 liter vízben). A gyógyszer más analógjaival nem keverhető össze, még akkor sem, ha nincs benne nyilvánvaló ellentmondás.

A gyermekek kezelésében javallatot alkalmaznak mind felnőtt betegek esetében. Ha a páciens legfeljebb 3 éves korig van, a gyógyszert az előírt módon adják be, de 2 naponta. Ha a gyermek legfeljebb 4 hétig tart, a gyógyszert 3 naponként használják. Ez annak köszönhető, hogy a hatóanyag sokkal hosszabb ebben a csoportban, mint a felnőtteknél.

A Fucis gélt helyileg alkalmazzák. Könnyű körkörös mozdulatok alkalmazása, amíg a termék teljesen fel nem szívódik a fedelekbe. Az onokomikózissal kötni lehet a kábítószerrel. Használat előtt mossa le alaposan. Az adott formában lévő szervezetre gyakorolt ​​szisztémás hatás nem lép fel.

Mellékhatások, ellenjavallatok

A gyógyszer mind kisebb, mind súlyos mellékhatásokat okozhat, beleértve:

 1. Tachycardia és arrhythmia;
 2. Hányinger hányással;
 3. Szédülés és remegés görcsökkel, ízérzékelés, fejfájás;
 4. Az epigasztrikus régió fájdalma;
 5. Az epidermis mérgező nekrózisa, alopecia, bőrreakciók;
 6. Hasmenés és egyéb emésztési zavarok;
 7. Hyperbilirubinemia, májelégtelenség jelei, hepatitisz, hepatocelluláris nekrózis, emelkedett máj-aminotranszferáz, alkalikus foszfatáz;
 8. Laboratóriumi vérvizsgálatok adatainak változása neutropenia, leukopenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, hypokalaemia, emelkedett koleszterin, trigliceridek formájában;
 9. Csalánkiütés, Stephen-Johnson-szindróma, bőrkiütés viszketéssel, Quincke duzzanata.

A túlérzékenység és a meghatározott korhatárok a kontraindikációkban jelentkeznek. A hagyományos tablettákat nem alkalmazzák 7 év alatti gyermekeknél és szétszórva - legfeljebb 3 évig. Ilyen kategóriákban előnyben részesítik azokat az oldatokat, amelyeket infúzió formájában adnak be. A terfenadrinnel és a ciszapriddel párhuzamosan nem alkalmazzák a hatóanyagot.

Ne alkalmazza terhes és szoptató nők körében, azon betegek kategóriájában, akiknek szakmája a gépkezeléshez vagy gépkocsi vezetéséhez kapcsolódik. Ha úgy döntenek, hogy a laktációs időszak alatt Fucist jelölnek ki, a gyermeket a kezelés ideje alatt mesterséges táplálékra kell átvinni.

kölcsönhatás

Előállítás Futsis DT képes nagy mértékben növeli az antikoagulánsok, így kombinálva az ilyen eszközök figyelemmel kell kísérnie a protrombin időt. A flukonazol is növeli a koncentrációt midazolam a plazmában, és ezért a egyidejű beadása gyógyszerek továbbá ezek a vegyületek hajlamosak arra, hogy a pszichomotoros tüneteinek. Figyelnie kell a Fucis és a benzodiazepin tartalmú készítmények kombinációjára is. De ha ilyen kezelést végeznek, akkor az orvosnak folyamatosan figyelnie kell a beteg állapotára.

Cizaprid flukonazol képes növelni az erejét mellékhatása a szív- és érrendszerre. Ezért nem lehet együtt venni. A fogamzásgátlók hatása a Fucis felvételére nem csökken. Szintén gyógyszert képes kölcsönhatásba más eszközökkel, és így az orvos kell, amely a használati utasítást, módosíthatja az adagot csökkenteni a súlyos megsértését.

Analógok és költségek

Az analógok Futsis azonos összetételű és cselekvés: Diflucan, flukonazol, Forkan, fungin, Fluzit, Flukon, Diflazon, Koneal, Mikosist, mikomaks és így tovább. Ezek a helyettesítő anyagok egyenértékűek a cselekvésben, és közös fő komponensük van. A költségek eltérőek, de az ország számos drogériában értékesítik őket. A Futsis egy ukrán drog. Ár Futsis tartomány 25 hrivnya és felette.

Fucis: útmutatás a felvételhez

A Fucis gombaellenes hatás előkészítése. A hatóanyag fluconazol hatású, amely befolyásolja az élesztőgombák hatását. A tablettákat a candidiasis kezelésére írják fel nőkben és férfiakban. A dózist az orvos határozza meg a betegség színpadától és az élesztőgomba formájától függően.

A kibocsátás és a cél

A Fucis a tollból a következő formákban érhető el:

 • orális adagolásra szolgáló tabletták;
 • Gél egy csőben a nyálkahártyák feldolgozásához.

Mindkét formát összetett, de szigorúan követheti az orvos által előírt adagot.

A tabletták 100, 150 és 200 mg fluconazol tartalmúak.

A Fucist a candidiasis kezelésére írják fel akut, bonyolult és krónikus formában. A felhasználás jelzései:

 • A nemi szervek kandíliai;
 • a légzőszervi nyálkahártyák gombás fertőzése;
 • A szájüreg befújása.

A gyógyszer hatásos gombákra élesztő jellegű. Körülbelül 12 órával a befogadás után eltávolítja a candidiasis alapvető megjelenését, megkönnyítve ezzel a beteg állapotát. A Fucis hatása 30 óráig tart, amely alatt a flukonazol halálos gomba elpusztul, és gyulladáscsökkentő hatása van. A 150 és 200 mg-os dózisú tabletták felhasználhatók a gyakori visszaesésekben szenvedő nőknél és férfiaknál fellépő duzzanat megelőzésére.

A gyógyszer bevételét az orvosok ajánlják, és más fertőző betegségek diagnosztizálásakor, amelyeknek a kórokozói rendkívül érzékenyek a flukonazolra.

Hogyan kell alkalmazni a Fucis tablettát?

A Fucis tablettákat a napnyugtakor a nap bármely szakában hozza be. A dózist egyedileg választják ki, de az utasításban feltüntetett jelzések betartásával:

 • ha akut tusfecskendőt szed, 1 tabletta Fucis 150 mg. Egy visszatérő fertőzéssel a Fucis 150 minden hónapban 1 tabletta;
 • a candidiasis megelőzésére 50 mg naponta 2-5 hétig;
 • Súlyos szájban, az első 2 napos ivás 400 mg, akkor az adag napi 200 mg-mal csökken.

A tabletta bevétele előtt fel kell oldódnia vízzel, majd inni kell a kapott oldatot. Egy ilyen módszer lehetővé teszi az anyag jó felszívódását. A hatóanyag a vizelettel ürül, nem a testben.

A Fucist jól tolerálja a szervezet, a következő jelenségek figyelhetők meg a mellékhatásokról:

 • felfúvódás és / vagy puffadás, bélférgek;
 • hasi fájdalom;
 • allergiás reakció;
 • fejfájás, hidegrázás, szédülés;
 • görcsök.

A mellékhatások a gyógyszer túladagolásának hátterében vagy az emésztőrendszer gyenge funkcionalitású tabletták alkalmazásával fordulnak elő, ami ellenjavallt a Fucis befogadására.

Ellenjavallatok:

 • az összetevők egyéni intoleranciája;
 • a béltraktus betegségeinek súlyosbodása;
 • terhesség, laktáció;
 • a beteg kora legfeljebb 7 évig;
 • összetett mechanizmusokkal dolgozik.

Hogyan kell alkalmazni a Fucis gélt?

A gél hatóanyagként flukonazolt tartalmaz. A kábítószer használata férfiak nők számára jelentkezik. A gél a nyálkahártyákat vezeti. Ha ezt használja, ne változtassa meg az orális gyógyszer adagolását. Tehát, ha 200 mg flukonazol tablettát ajánlunk, akkor a kezelés folytatódik az előírt séma szerint. A túladagolás nem lehetséges a gélben lévő hatóanyag kis mennyisége miatt.

 • a bőrt és a nyálkahártyákat szennyezik (szappan nélkül);
 • a gélt 3-4 cm hosszú szalaggal húzza az ujjára, és az érintett területekre kerül. A nőknél ez a hüvely, a férfiaknál - a fityma és a pénisz feje.

Az orális candidiasis kezelésére az alkalmazás módja nem változik. De használhat egy pamut törlőt is. Ha a nyálkahártyákat sűrű vastag bevonattal borítják, azt javasoljuk, hogy szóda oldattal vegye le. Óvatosan járjon el, nehogy megsérüljön a gyulladt részek.

A használat hosszú ideig lehetséges, a tünetek eltűnése után a kezelés nem ér véget.

Ajánlások a betegek számára

Mielőtt gélt vagy tablettákat szed, olvassa el több ajánlást.

 1. A Futsis ellenjavallt terhes és szoptató anyáknál. Ha nincs alternatíva, akkor a 2. és 3. trimeszterben lehetséges a vétel.
 2. A kezelés időtartama alatt ajánlatos lemondani a járművek kezeléséről.
 3. Ha problémái vannak a gyomor-bél traktusban, nem lehet tablettát inni üres gyomorban.
 4. A májműködési elégtelenségben szenvedő betegeket és a szerv egyéb kórtörténetében a Fucist egy terapeuta vagy gasztroenterológus felügyelete mellett kell kezelni. A terápia után ultrahangvizsgálatot kell végezni a korai komplikációk észlelése érdekében.
 5. A gyógyszert nem rendelik HIV-fertőzött és AIDS-es betegekhez. Ellenjavallatok néhány bőrbetegség és nemi betegség.
 6. A férfiaknál a gél gyakrabban kerül előírásra, mint a tabletta. Az orvos ajánlására a Fucis 200 egyszeri orális beadása javasolt.
 7. Ha egyszeri adagot írnak fel a kezelésre, egy második vizsgálatot a gyógyszert szedő gyógykezelést követő legfeljebb 2 héttel ajánlott.
 8. Ha vannak mellékhatások, hallucinációk, változások a környezet erkölcsi és fizikai érzékelésében, a gyógyszer visszavonásra kerül, és a páciens orvos konzultációra kerül.

A Futsis olyan modern gombaellenes szerekre utal, amelyek 2-3 napig segítenek megszabadulni a candidiasis tüneteitől. Egyetlen tabletta fogadása 12-15 óra alatt mutatja a várható eredményt. Ez lehetővé teszi a nők és a férfiak számára, hogy megszüntessék a szokásos tevékenységeket akadályozó kellemetlenségeket. Az egészségügyi manipulációt azonban csak orvos felügyelete mellett kell elvégezni, hogy megakadályozza a szövődményeket és a nem megfelelően kiválasztott kezelés negatív következményeit.

A Fucis hatásmechanizmusa és hatékonysága a tőről

Ebből a cikkből megtudhatod: mennyire hatékony a Fucis a mocsokból, gyakran használják a candidiasis kezelésére. Javallat: ha a gyógyszer alkalmas és nem alkalmas a toll kezelésére. A cselekvés mechanizmusa és az eszközök hatékonysága, hogyan kell ezt megtanulni (utasítás).

A Fucis az egyik leghatékonyabb antifungális gyógyszer a flukonazol hatóanyaggal (triazol származék) a készítményben. Az oldat infúziók (injekciók), tabletták és gél oldatként szabadul fel külső használatra.

A gyógyszeres generikus (analóg) Diflucan, amelyet az indiai Kusum Farm termel. A gyógyszer leggyakrabban különféle gombafertőzések, különösen akut élesztő-fertőzés kezelésére (az esetek 95% -ában) a férfiak és a nők esetében a következők:

 • A hatóanyag biohasznosulása (a szövetekben való koncentráció 90% -os elérés után).
 • Alacsony toxicitás (a flukonazol kevesebb, mint 10-12% -a reagál a plazmafehérjékkel).
 • Behatolás az összes szövetbe és szervbe (még a cerebrospinális folyadékban is).
 • Az akció gyorsasága (egy nyilvánvaló terápiás hatás egy nappal a beadás után jelentkezik).

Hatékonyság Futsisa - 90-95%, a megfelelően kiválasztott adag gyógyszert tartósan megszünteti a heveny tünetek genitális candidiasis (naponta), és megakadályozza, hogy fordult egy krónikus folyamat (4-5 nap).

Különböző gyógyszereket szakemberek írnak fel:

Urogenitális tejjel - nőgyógyász (nő), urológus (férfi).

A száj - fogorvos, az ENT gombás fertőzése.

Bőrelváltozásokkal, bőrgyógyászattal.

A gasztrointesztinális szervek kórisme - orvos-gasztroenterológus.

Szisztémás candidiasis - fertőző betegség specialistája.

A Fucis tüneteire utaló jelek

A Fucis-t mindenféle gomba kezelésére használják (a Candida nemzetség által okozott betegségek):

 • akut és krónikus urogenitális candidiasis nőknél (vaginitis, vulvovaginitis, urethritis, cystitis) és férfiak (balanitis, urethritis);
 • gyakran ismétlődő (ismétlődő) mocsok;
 • oropharyngealis candidiasis (orális fertőzés);
 • dermatomycosis (Candida nemzetség által okozott bőrbetegségek);
 • onychomycosis (a körmök patológiája);
 • a szisztémás tinusz különböző formái (látásszervek, légzés, vizeletrendszerek).

Onychomycosis - gomba körömkárosodás

A Fucis-t a candidiasis megelőzésére használják a onkológiai megbetegedések citosztatikus és kemoterápiás kezelésében.

Mikor a gyógyszer nem megfelelő?

 • Ha a gomba ellenállása (csökkent érzékenység), a fő hatóanyag. Ez gyakran megismétlődő öngyógyítással fordul elő, ha nem elegendő a gyógyszer adagja.
 • Egyedi érzékenység a flukonazollal.
 • Ritmuszavarokkal és többszörös kockázati tényezőkkel rendelkező szívbetegségekben, amelyeknél arrhythmiák jelentkezhetnek.
 • Hepatotoxikus (negatív hatással a májra) hatóanyagokra és az alkoholra.
 • Terhesség és szoptatás alatt.

A mézgörcs és a bakteriális gyulladás vagy a szexuális úton terjedő fertőzések kombinációjakor az antibakteriális és antiprotozoális gyógyszereket is fel kell használni, mivel a Fucis kizárólag gombákkal szemben játszik szerepet.

A cselekvési mechanizmus

A hatóanyag a készítményben van egy széles spektruma ellen sok faj a patogén gombák (Cryptococcus, trichophytosis, mikrospórák, Blastomyces, Histoplasma capsulatums, Candida).

A kórokozó gombák fajtái

A mechanizmus alapján a képességét, hogy blokkolja a műveletet flukonazol speciális enzimek, amelyek részt vesznek a reakció anyagok prekurzora átalakítás ergoszterol (lipid sejtmembrán alapján Candida nemzetség gombák).

Az enzimek aktivitásának megszakításakor a flukonazol komplex kémiai transzformációkban vesz részt, tevékenységének eredménye:

Az ergoszterin hiánya, amelyet a gomba szintetizál.

A sejtmembrán hiányossága.

A permeabilitásának megsértése (a sejt belsejében behatol a sejtvesztést okozó anyagokra).

Ebben az esetben a flukonazol nem blokkolja az ilyen enzimek munkáját az emberi szervezetben, és nem befolyásolja a spermium motilitását és a spermiumok minőségét, mint bizonyos gombaellenes szereket.

Mennyire hatékony a Fucis?

Annak ellenére, hogy a gyógyszer csak általános vagy analóg a Diflucan, nem adta át a speciális klinikai vizsgálatok és olcsó, ez a leghatékonyabb gyógymód a toll:

 • Az esetek 90-95% -ában pozitív hatás fordul elő egyetlen napi dózis beadása után az akut urogenitális candidiasis kezelésében.
 • Az ismételt alkalmazás megakadályozza a krónikus folyamat kialakulását 90% -ban.
 • Krónikus, gyakran ismétlődő formában (évente több mint 4 ismétléssel) megszabadulhat az esetek 80% -ától.

Általában a Fucis 90-95% -ban hatékonnyá válik, bár hatékonysága nagyban függ a tünetek súlyosságától, a betegség állapotától, az immunitás állapotától, a fegyelemtől és a betegnek a gomba gyógyítására irányuló vágyától.

Rövid használati utasítás

A candidiasis kezelésére Fucis formákat alkalmaznak:

 • gél (bőrön és nyálkahártyán történő alkalmazásra);
 • tabletták (orális adagolásra szisztémás gyógyszer);
 • infúziós oldat (intravénás beadásra, csepegtetésre).

Hogyan kell alkalmazni a gyógyszert tabletta formájában?

A nemi szervek akut gombás fertőzéseiben (vaginitis, vulvovaginitis a nőkben és a férfi balanitisben) 150 mg Fucist kapunk egyszer.

Ha az akut duzzanat tünetei nagyon erősek (bőséges kibocsátás, elviselhetetlen viszketés, égés), a gyógyszer adagja 400 mg-ra emelkedik.

A férfiak és a nők krónikus nemi szervi megbetegedéseinek megelőzésére 150 mg gyógyszert 4-5 nap után ismét használnak.

A nyálkahártya-gyulladás kezelésére az urethritist naponta 100-200 mg-ra írják (antibakteriális gyógyszerekkel együtt), a kurzus időtartama 7-14 nap.

A szájnyálkahártya oropharyngealis formájától kezdve megszabaduljon, 50-100 mg gyógyszert naponta 1-2 héten át.

A krónikus, gyakran ismétlődő (évente több mint 4 alkalommal) gombás betegség gyógyítása érdekében a Fucis 150 mg-ot fog kapni havonta egyszer, a tanfolyam 4 hónapról egy évre szól.

A candidomycosis (a bőr gombás megbetegedése) naponta 50 mg-ot, a kezelés időtartama alatt - 2 héttől 2 hónapig.

A károsodott immunitásban szenvedő betegek 50-200 mg / nap dózisú, egyhetes adagolású duzzanat megelőzésére.

Hogyan kell alkalmazni a Fucis-t gél formájában: vékony réteget alkalmazzon a bőr és a nyálkahártyák mosott és szárított felületére 1 alkalommal kopogtatás közben. Hagyja addig, amíg teljesen el nem szívódik vagy gondosan dörzsölje. A kezelés folyamata a candidiasis formájától függ (gombás kiegyensúlyozatlanság, 7-14 napos urethritis).

Hogyan kell alkalmazni az infúziós oldatot: a folyadékot intravénásan beadják, csepegtetik a szisztémás candidiasis, a gomba megjelenését a cerebrospinalis folyadékban, a vérben és a vizelettel.

A dózis kiválasztása, a gyógyszer formája és a kezelés időzítése a páciens állapotától függően állítható be.

Lehetséges szövődmények

A mellékhatások, szövődmények kialakulása a Fucis alkohollal és bizonyos gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazásával lehetséges:

 • antibiotikum Rifampicin csökkenti a hatóanyag hatékonyságát;
 • az antikoagulánsokkal történő együttadás vérzést okozhat;
 • a vércukorszintet szabályozó gyógyszerek (glibenklamid) hypoglykaemiát okozhatnak.

Ha a túladagolást fejfájás, szédülés, zavartság, paranoia jellemzi, amely a gyógyszer eltörlését követően következik be.

Kattintson a képre a nagyításhoz

Ellenjavallatok

Futsis kategorikusan nem javasolja:

 • terhes és szoptató nők;
 • 7 év alatti gyermekek (diszpergált tabletta (DT) formájában - legfeljebb 3 évig);
 • ha allergiás a javítás komponenseire.

A készítmény dózisban 400 mg-ot adunk nagy óvatossággal szedő betegeknél ciszaprid (stimulálására emésztés diszpepszia) és a terfenadin (allergia kezelésére szolgáló gyógyszer).

Mellékhatások

Tabletták és infúziós oldatok alkalmazása esetén néha ilyen mellékhatások jelentkezhetnek:

Szédülés, súlyos fejfájás, az ízlés perverziója, a végtagok remegése, görcsök.

Bőr allergiás reakciók kiütés, viszketés, hámlás, Quincke ödéma formájában, ritkábban - bőr-nekrózis és alopecia (alopecia).

Fejlettebb ritmuszavarok fokozott szívritmus formájában.

A dyspepsia, hányinger, székrekedés, hasi fájdalom jelensége.

A plazma és a vér paraméterei megváltoztak (a májenzaminotranszferázok és a bilirubin emelkedése, a leukociták hiánya, a vérlemezkék, a granulociták).

A májgyulladás tünetei, ritkábban - májelégtelenség, nekrózis.

A gél használatából eredő mellékhatásokat nagyon ritkán észlelik, és bőrallergiák (bőrkiütés, viszketés, hámlás) formájában fejezik ki.

(az alábbi blokk jobbra csúsztatható a végére)

Futsis - használati utasítást, analógok és vélemények felszabadulású formában (tabletta 50 mg, 100 mg, 150 mg-os és 200 mg-os diszpergálható DT, injekciók, gél) készítmény kezelésére szájpenész vagy candidiasis, vagy más gombás fertőzések felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Futsis. Bemutatták a webhely látogatóinak véleményét - a gyógyszer fogyasztóit, valamint az orvos szakemberek véleményét a Fucis használatáról a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Fucis analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás duzzanat vagy candidiasis és más mycosis kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

Futsis - gombaellenes szer széles spektruma. A flukonazol (a Fucis készítmény hatóanyaga) tiazolvegyületek egy szintetikus származéka. A flukonazol a gombák citokróm P450-re gyakorolt ​​szelektív hatása miatt a gombás sejtekben lévő specifikus vegyületek enzimatikus aktivitásának csökkenését eredményezi. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gombás sejtekben károsodott, különösen a lanoszterin ergoszterinné történő átalakításának folyamata gátolt. Az ergoszterol képezi a sejtmembrán alapját, és a bioszintézisének megzavarása a gomba sejtmembránjának permeabilitásának és perforálásának növekedéséhez vezet, amelynek következtében halálát okozza. Ezenkívül a sejtmembrán megváltozása a gombák reprodukciójának megsértését eredményezi, a replikáció megsértése miatt. A gyógyszer hatásos a Cryptococcus neoformans (cryptococcus), a Microsporum spp. és Trichophytum spp., Coccidioides immitis, Blastomyces dermatitidis, Hystoplasma capsulatum.

A gyógyszer nagyon hatásos a Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans által okozott intracranialis fertőzésekben.

A Fucis magas fungicid aktivitást mutat a Candida spp. Ellen. (candida), ideértve a fertőzés általánosított formáit is, amelyek az immundepresszió hátterében alakultak ki.

A Fucis kevéssé toxikus az emberi szervezet számára, mivel nagy a szelektivitása a citokróm P450 gombákra, és jelentéktelen hatást gyakorol az emberi citokrómokra. A flukonazol a tiazolcsoport más gombaellenes ágenseivel összehasonlítva kevésbé gátolja a citokróm-függő folyamatokat a májban. A flukonazolnak nincs jelentős hatása az androgén hormonok mennyiségére a vérplazmában.

struktúra

Flukonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

Orális adagolás után a gyógyszer jól felszívódik a gyomor-bél traktusban. A flukonazol magas biológiai hozzáférhetősége (több mint 90%), az élelmiszerbevitel nem befolyásolja a gyógyszer felszívódásának mértékét. A hatóanyag csúcskoncentrációját a vérben az orális adagolás után 30-90 perc alatt érik el.

A gyógyszer plazmakoncentrációi egyenesen arányosak az elfogadott fluconazol adaggal. A plazmafehérjékhez való kapcsolódás mértéke alacsony (kb. 10%). A egyensúlyi koncentrációja a gyógyszer megfigyelt 4-5 nappal az alkalmazás (orálisan 1 hatóanyag naponta egyszer), miután megkapta a sokk adag (telítő adag napi két flukonazol), az egyensúlyi koncentráció elérése a kezelés második napján. A gyógyszer jól penetrál minden szövetben és testnedvek, mert a magas koncentrációja a flukonazol megfigyelt nyálban, köpetben, epidermisben és a dermisben. A gyógyszer jól penetrál át a vér-agy gáton (BBB), flukonazol koncentráció a cerebrospinális folyadékban körülbelül 80% a plazma koncentrációk.

A flukonazol elsősorban a vizeletben ürül, változatlan formában és metabolitok formájában. A flukonazol clearance-e közvetlenül arányos a kreatinin clearance-ével. A felezési idő körülbelül 30 óra.

Intravénás alkalmazás esetén a flukonazol farmakokinetikája nem különbözik az orális adagolással.

bizonyság

Különböző lokalizációjú kandidiák, beleértve:

 • candidemia, candiduria, disszeminált candidiasis és egyéb generalizált candidiasis, beleértve a fertőzések a szívbelhártya, szemek, húgyúti és légúti rendszer, gomba által okozott Candida nemzetség;
 • a Candida nemzetség által okozott nyálkahártyák fertőzései;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • a szájüreg krónikus candidiasisát, amely kapcsolódik az eltávolítható fogsorok használatához;
 • akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére;
 • a krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegeknél a megismétlődés megelőzése;
 • Candidiasis balanitis;
 • kriptokokális fertőzések különböző helyeken, beleértve a cryptococcus meningitist;
 • a dermatomycosis kezelése, a lágyék és lábak mikózisa, onychomycosis, pityriasis lichen;
 • sporotrichosis, histoplasmosis és egyéb endémiás mikózisok kezelése;
 • az immunhiányos betegek különböző helyein található gombás fertőzések megelőzésére, valamint a citosztatikus vagy sugárterápiás kezelésben részesülő betegekre.

Oldatos infúzió bevezetés

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott rendszerszintű gombafertőzésekkel, többek között:

 • Candida, Candiduria, Candida-szemfertőzések, endokardium, légzőszervi és emésztőrendszer;
 • a bőr és a légzőrendszer cryptococcus fertőzései;
 • cryptococcus meningitis.

A kibocsátás formái

50 mg, 100 mg, 150 mg és 200 mg tabletták.

A tabletták diszpergálhatók DT 50 mg.

Oldatos infúzió bevezetése (injekciók injekcióhoz ampullák formájában).

Gél 30 g (néha tévesen nevű kenőcs vagy krém).

Használati és adagolási utasítások

A gyógyszer adagjait és a kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg, a betegség jellegétől és a beteg egyedi jellemzőitől függően. A hatóanyag dózisa nem függ az adagolás módjától, és nem változik a parenterális beadástól a Fucis orális beadásáig.

50, 100, 150 vagy 200 mg flukonazolt tartalmazó Fucis tabletta felnőttek és 7 év feletti gyermekek kezelésére alkalmazzák. A tablettákat szájon át szedik, függetlenül az ételtől és a napszaktól. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Fucis 50 mg fluconazolt tartalmazó diszpergált tablettákat alkalmaznak felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek kezelésére. A tabletta beadása előtt a tablettát kis mennyiségű vízben (általában 50 mg flukonazol 5 ml vízben oldva) oldjuk fel. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Infúzió oldat A Fucis 200 mg flukonazolt tartalmaz 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatban. Ha az infúziós oldatot olyan betegeknek adják be, akiknek csökkenteniük kell a nátrium és a folyadék adagolását, figyelembe kell venni, hogy az oldatban a nátrium- és klórionok mennyisége 15 mmol. A gyógyszer kompatibilis az alábbi infúziós megoldásokkal:

 • Ringer megoldása;
 • glükózoldat 20%;
 • kálium-klorid-oldat glükózban;
 • 0,9% nátrium-klorid oldat;
 • nátrium-hidrogén-karbonát-oldatot, amely 1000 ml vizet és 13 g nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmaz.

A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, akkor sem, ha nincs kimutatható farmakológiai inkompatibilitás.

Ajánlott adagok felnőtteknek

A candidiasis candidiasis (beleértve a szétszórt candidiasisot) szindrómában és egyéb invazív formákban szenvedő betegeket általában 400 mg hatóanyagként írják elő az első napon, majd a napi adagot 200 mg-ra csökkentik. Súlyos fertőzések esetén a gyógyszer napi dózisa 400 mg-ra emelhető.

A oropharyngealis candidiasisban szenvedő betegek naponta egyszer 50-100 mg hatóanyagot neveznek ki. A normális immunállapotú betegek kezelésének időtartama 1-2 hét. A csökkent immunitású betegeknél hosszabb kezelés lehetséges.

Az orális nyálkahártya atrophiás candidiasisában szenvedő betegek, akiket a fogsorok használata okozott, általában naponta egyszer 50 mg hatóanyagot írtak elő. A gyógyszeres kezelés időtartama helyi antiszeptikumok alkalmazása esetén általában 2 hét. Az oropharyngealis candidiasis megelőzésére immundeficienciában szenvedő betegeknél az elsődleges terápia befejezése után általában 150 mg hatóanyagot adnak be hetente egyszer.

A nyálkahártyák nem invazív fertőzései, amelyeket a Candida nemzetség gomba okoz (a candidiasis genitális formáján kívül), általában napi 50-100 mg hatóanyagot írtak elő. A kezelés időtartama általában 2-4 hét.

A genitális candidiasisban szenvedő betegek általában 150 mg flukonazolt kapnak tabletták formájában egyszeri adagolásra. A krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegek relapszusának megelőzésére rendszerint 150 mg hatóanyagot kell alkalmazni havonta egyszer. A gyógyszer preventív alkalmazásának időtartama 6 hónap és 1 év között van. A candida balanitisben 150 mg hatóanyagot adnak be egyszer.

Az általános candidiasis fertőzés megelőzésére a megnövekedett kockázatú betegeknél a hatóanyag 50-400 mg dózisban adagolható a fertőzés kockázatának mértékétől függően. A neutropenia kialakulásának veszélyével a betegek 400 mg gyógyszert írnak elő naponta egy alkalommal, néhány nappal a feltételezett neutropenia előfordulása előtt. Miután a neutrofil granulociták koncentrációja 1000/1 mm3-re nőtt, a készítményt további 1 hétig folytatni kell.

Betegek cryptococcus-betegség, beleértve a Cryptococcus meningitis, általában előírt a kezelés első napján, 400 mg a hatóanyag 1 alkalommal naponta, majd lépni, hogy megkapja 200-400mg hatóanyag 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama a Cryptococcus meningitis általában legalább 1,5-2 hónap. Kiújulásának megelőzésére a primer terápia után betegek immunkompromittált adjuk a hatóanyagot 200 mg 1 alkalommal naponta hosszú ideig.

A gombás bőrelváltozásokban szenvedő betegeket, köztük a lágyrész és lábak mikózisát általában 150 mg hatóanyagot hetente egyszer vagy 50 mg hatóanyagot naponta egyszer írják elő. A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától és helyétől függően 2 héttől 2 hónapig tart.

A pityriasisban szenvedő betegek általában 300 mg hatóanyagot kapnak hetente egyszer 2 hétig. Bizonyos esetekben azonban a kezelés időtartama megváltozhat. A pityriasis esetében ajánlott naponta egyszer 50 mg gyógyszert is bevenni 14-30 napra.

Az onokomikózisban szenvedő betegeket rendszerint 150 mg hatóanyagot szedik hetente egyszer. A kezelés időtartama hosszú és függ a körmök növekedési ütemétől, ami minden betegnél egyedi. A gyógyszeres kezelés általában 6 hónaptól 1 évig tart, amíg a beteg körmét teljesen kicserélik.

A betegek mély endemikus mycosis mutatja a hatóanyag dózisban 200-400 mg 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől. Így, amikor coccidioidomycosis kezelés időtartama 1-2 év, a parakokktsidiomikoze 2-17 hónap, a hisztoplazmózis, 3 és 17 hónap, sporotrichosis 1-16 hónap.

A normál veseműködést igénylő idősebb betegeknél nincs szükség dózismódosításra.

Ajánlott adagok 7 évesnél idősebb gyermekek számára

A gyógyszer adagját az orvos egyénileg határozza meg. A gyermek napi dózisa nem haladhatja meg a felnőttek kezelésére javasolt adagot.

A nyálkahártyák nyálkahártya-fertőzéseinek kezelésére, a helyszíntől függetlenül, általában napi 3 mg / ttkg-os gyógyszerkészítményt írtak elő. Az első napon a gyermekek 6 mg / ttkg sokk-dózist írnak elő, hogy a flukonazol egyensúlyi koncentrációját a lehető leghamarabb elérjék a szervezetben.

Általános lokalizációjú candidiasis és kriptokokkusz fertőzések esetén rendszerint 6-12 mg / testtömeg kg-ot írnak fel naponta egyszer.

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott fertőző betegségek megelőzésére neutropeniás kockázattal járó betegeknél általában 3-12 mg / testtömeg-kg közötti gyógyszert kell alkalmazni.

A gyógyszeres kezelés folytatását addig folytatni kell, amíg a mikrobiológiai vizsgálatok negatív eredményei nem lesznek elérhetők.

A Fucis gélt külsőleg alkalmazzák.

A Fucis tulajdonságai diszpergált tabletták formájában

Amikor Candida fertőzés a szájnyálkahártya, beleértve a szájon át candidiasis atrófiás nyálkahártya, amelyek fejlődése használatával összefüggő fogsor, rendszerint 50-100 mg hatóanyagot naponta 1-szer 1-2 hétig. A gyógyszer ajánlott, hogy feloldjuk kis mennyiségű vízben, és öblítsük ki a szájüreg 2 percig, ami után az oldatot kell lenyelni. Betegeknél csökkent immunológiai állapota miatt szükség lehet hosszabb kúra.

Más gombafertőzések felnőtteknél és gyermekeknél a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A Fucis infúziós oldat formájában

Felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek esetén a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A 4 hetes kor alatti gyermekek ugyanolyan dózisúak, mint az idősebb gyermekek, de 3 naponta beadják őket, mivel a csecsemőknél az indukció sebessége alacsonyabb, mint a felnőtteknél. A 4 hetes és 3 éves kor közötti gyermekek szokásos dózisban kapják a gyógyszert, de 2 naponta egyszer adják be.

Mellékhatás

 • szédülés;
 • fejfájás;
 • remegés;
 • görcsök;
 • az ízérzés megsértése;
 • aritmia;
 • tachycardia;
 • hányinger, hányás;
 • fájdalom az epigasztrikus régióban;
 • károsodott emésztés;
 • hasmenés;
 • fokozott alkalikus foszfatáz koncentrációk, máj aminotranszferázok, hiperbilirubinémia;
 • a májelégtelenség jeleinek megjelenése;
 • Ritkán előforduló hepatocelluláris nekrózis és hepatitis;
 • exfoliatív bőrreakciók;
 • toxikus epidermális nekrózis;
 • alopecia;
 • bőrkiütés;
 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia;
 • hypokalemia;
 • a koleszterin és trigliceridek szintjének emelkedése a vérben.

Ellenjavallatok

 • terhesség
 • szoptatás;
 • a 7 évesnél fiatalabb gyermekek (tabletták) kezelésére, 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek (tabletták diszpergálható DT);
 • Ne alkalmazza a terfenadin terápiában részesülő betegek kezelésére (400 mg-os napi flukonazollal) és ciszapriddal;
 • Nem ajánlott a gyógyszert olyan betegek számára előírni, akiknek munkája a potenciálisan veszélyes mechanizmusok kezeléséhez kapcsolódik;
 • fokozott egyéni érzékenységet mutat a hatóanyag és az azol-vegyületek összetevőivel szemben, amelyek hasonló szerkezetűek a flukonazollal szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A fluconazol terhes nőkön történő biztonságosságára vonatkozó megfelelő és ellenőrzött vizsgálatokat nem végeztek. A Fucist a terhesség alatt el kell kerülni, kivéve súlyos és potenciálisan életveszélyes gombás fertőzések esetén, ha a kezelés várható előnyei meghaladják a magzat lehetséges kockázatát.

A fogamzóképes korú nőknek a kezelés ideje alatt megbízható fogamzásgátlást kell alkalmazniuk.

A flukonazolt a plazmához közeli koncentrációban az anyatejben határozzák meg, ezért a szoptatás alatt történő alkalmazás nem ajánlott.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 év alatti gyermekeknél (tabletták diszpergálódó DT), 7 évesnél fiatalabb gyermekeknél (tabletták).

Különleges utasítások

A gondos alkalmazásra zavarok a májfunkció a háttérben a flukonazol, a kiütések előfordulását a háttérben a flukonazol betegeknél felületi gombás fertőzés és invazív / szisztémás gombás fertőzések, míg a terfenadin és a flukonazol kevesebb, mint 400 mg naponta, a potenciálisan proaritmiás Államok multiplexes betegek kockázati tényező (szerves szívbetegség, elektrolit-egyensúly és fejlődésének elősegítése az ilyen rendellenességek egyidejű yuschaya terápia).

A flukonazol hepatotoxikus hatása általában reverzibilis volt; a terápia abbahagyása után eltűnt a jelek. Szükséges a betegek állapotának monitorozása, akik a flukonazol kezelés során májfunkciós tesztekkel zavarják a súlyosabb májkárosodás jelének azonosítását. Ha a flukonazolhoz társuló májkárosodás klinikai tünetei vagy tünetei vannak, azt el kell dobni.

Az AIDS-ben szenvedő betegek valószínűleg súlyos bőrreakciókat váltanak ki számos gyógyszerrel. Ha egy felületes gombafertőzésben kezelt betegnek kiütése van, amely összefüggésbe hozható a flukonazollal, azt el kell dobni. Ha invazív / szisztémás gombafertőzésben szenvedő betegeknél kiütések jelentkeznek, a flukonazolt gondosan ellenőrizni kell és el kell dobni, ha bulongus léziók vagy erythema multiforme alakulnak ki.

A Fucis egyidejű alkalmazását napi 400 mg-nál kevesebb dózisban és a terfenadint gondosan ellenőrizni kell.

Az alkalmazás a flukonazol növekedés QT intervallumot és villogás / kamrai vibráció ritkán észlelhető többszörös kockázati tényezők, mint például a szerves szív betegségek, rendellenességek az elektrolit-egyensúly, és elősegíti a fejlesztés egy ilyen rendellenességek egyidejű terápia.

A terápia a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt megkezdődhet. Az anti-fertőző terápiát azonban helyesen kell korrigálni, ha ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei ismertté válnak.

Voltak jelentések esetek felülfertőződés okozta eltérő Candida albicans, Candida törzsek, amelyek gyakran nem mutatnak érzékenységet flukonazol (pl Candida krusei). Ilyen esetekben alternatív gombaellenes kezelésre lehet szükség.

A gyógyszer felszívódása nem változik az étkezési bevitelektől és az antacid készítményektől függően.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer egyidejű alkalmazása fokozza az antikoagulánsok hatását. Ha ez a kombináció szükséges, a protrombin időt rendszeresen ellenőrizni kell.

A flukonazol növeli a midazolam plazmakoncentrációját a vérben. A Fucis és a midazolam orális beadáshoz történő egyidejű alkalmazása pszichomotoros reakciók kialakulásához vezethet.

Ha a flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák, csökkenteni kell a benzodiazepin adagját. A Fucist és a benzodiazepint csak a kezelőorvos szigorú felügyelete mellett kell kombinálni.

Ha a ciszaprid a flukonazol-terápia hátterében alkalmazható, az utóbbi mellékhatásainak növekedése a szív- és érrendszer rendellenességei felől. Egyidejűleg ellenjavallt egy páciens ciszapridot és a flukonazolt.

Megemlítjük a ciklosporin plazmakoncentrációinak növekedését, ha azt flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák. Ha ez a kombináció szükséges, ajánlott beállítani a ciklosporin adagját és rendszeresen ellenőrizni a plazmakoncentrációit.

A hidroklorotiazid rendszeres alkalmazása a flukonazol terápia hátterében jelentősen megnöveli az utóbbi plazmakoncentrációját, de a diuretikumot szedő betegeknél a flukonazol dózisának módosítása nem szükséges.

A kombinált orális fogamzásgátlók hatásossága nem csökkent, amikor a Fucist kombinálták.

A flukonazol egyidejű alkalmazása a rifabutin plazmakoncentrációját növeli, ami a szem koruidájának gyulladásához vezethet.

A flukonazol egyidejű alkalmazásával növelhető a fenitoin koncentrációja, ezért szükség esetén ilyen kombináció esetén gondosan ellenőrizni kell a fenitoin szintjét, és szükség esetén módosítani kell a dózist.

A flukonazol elősegíti a szulfonilurea készítmények felezési idejének növekedését (glibenklamid, glipizid, klórpropamid). A cukorbetegekben szedett gyógyszereknél figyelembe kell venni a hypoglykaemia kialakulásának kockázatát.

A rifampicin Fucis-szal történő egyidejű alkalmazásakor meg kell növelni az utóbbi adagját.

A flukonazol és a takrolimus egyidejű alkalmazása esetén a nephrotoxicitás kölcsönös növekedést mutat.

A teofillin és a flukonazol egyidejű alkalmazása esetén a teofillin túladagolásának tüneteinek kialakulásának kockázata nő, mivel a fluconazol képes csökkenteni a teofillin clearance-ét a vérplazmából.

A flukonazol képes növelni azoknak a gyógyszereknek a plazmakoncentrációit, amelyek metabolizmusa a citokróm P450 rendszerrel társul.

A flukonazol növeli a vérben a zidovudin plazmakoncentrációját.

A Fucis gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Sanovel diskurzusa;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Maicon;
 • Medoflyukon;
 • mikomaks;
 • Mikosist;
 • Mikoflyukan;
 • Nofung;
 • Prokanazol;
 • Fangiflyu;
 • Flukozan;
 • Flukozid;
 • Flukomabol;
 • Flukomitsid;
 • flukonazol;
 • Flukonorm;
 • Flukoral;
 • Flukorus;
 • Flyukorem;
 • Flucostat;
 • forkan;
 • Fungolon;
 • Fucis DT;
 • Tsiskan.

A farmakológiai csoport analógjai (gombaellenes szerek):

 • Amfotericin B;
 • Batrafen;
 • bifonazol;
 • Bifonazol krém 1%;
 • Bifonazolpor 1%;
 • Bifonazol-oldat 1%;
 • Vagiferon;
 • VFEND;
 • vorikonazol;
 • Ginezole 7;
 • Ginofort;
 • griseofulvin;
 • Daktanol;
 • Dermazol;
 • Zalain;
 • Irunine;
 • itrakonazol;
 • Itramikol;
 • Candide;
 • Canison;
 • Keto plus;
 • ketokonazol;
 • A B klindacin meghosszabbodik;
 • Clion D 100;
 • klotrimazol;
 • Lakomik;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Levorinum;
 • Livarol;
 • Lotseril;
 • Metronikon Neo;
 • Mikanisal;
 • Mikoderil;
 • Mikozolon;
 • Mikozoral;
 • Mikonazol-nitrát;
 • Mikonorm;
 • mikospor;
 • Mycospores Set;
 • Mikoterbin;
 • natamycin;
 • Neo Penotran;
 • Neo-Pentoran Forte;
 • Nizoral;
 • nisztatin;
 • Nitrofungin;
 • Orungal;
 • Offlomil Luck;
 • Perhotal;
 • pimafutsin;
 • Rumikoz;
 • safocid;
 • szertakonazol;
 • Sertamikol;
 • Terbizil;
 • terbinafin;
 • Fultsin;
 • Fungoterbin;
 • ekzifin;
 • ekzoderil;
 • Ekofutsin;
 • Eraksis.