Terbinafine tabletta és kenőcs: utasítások, áttekintések, analógok

A terbinafin gombaellenes szert szisztémás és topikus alkalmazásra. Ez az onychomycosis (gombás körömfertőzés) elleni küzdelem egyik legjobb eszköze. A gyógyszer jól felhalmozódott és megmaradt a körömben, így hatása hónapokig tart, a terápiás hatás pedig elég hosszú.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok miért írják fel a Terbinafine-t, beleértve a gyógyszertárak használati utasítását, analógjait és árait. Azok a személyek, akik már használtak Terbinafint, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszernek többféle formája van, amelyeket külsőleg használnak, valamint tabletták orális adagolásra:

 1. Egy kenőcs a hatóanyagot a készítményben a terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: metil-parahidroxibenzoát, karbomer, folyékony paraffin, poliszorbát, nátrium-hidroxid, a propilén-glikol, a víz.
 2. Terbinafin krém. 1 g krém tartalmaz: Hatóanyag terbinafin-hidroklorid 10 mg Segédanyagok: ketosterilovy alkohol, fehér vazelin, folyékony paraffin, ketomakrogol, metilparaben, propilparaben, nátrium-hidrogén-foszfát, tisztított víz.
 3. A készítmény terbinafin tabletta hatóanyagot tartalmazó terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: MCC, laktóz-monohidrát, burgonyakeményítő, talkum, primelloza, aeroszil, magnézium-sztearát.
 4. A spray terbinafin 10 és 25 ml-es palackokban kapható, és az oldat - 30 ml-es palackokban. A permet és az oldat átlátszó, vagy világos sárgás színű.

Klinikai-farmakológiai csoport: gombaellenes szer.

Mi segít a terbinafin?

Kenőcs Terbinafine csak külső használatra használható. A gyógyszerről szóló utasítás azt mondja, hogy felhasználható a következő gombás eredetű betegségekre:

 1. Körömgomba kezekben vagy lábakban (onychomycosis).
 2. Láb, talp, interdigital bőr (bőrmikózis) sérülése.
 3. Candidiasis (Candida élesztő gomba).
 4. Többszínű zuzmó.
 5. A terbinafin hatékonyan ellensúlyozza a súlyos sima bőr dermatomiózist a test minden részén. Leggyakrabban ezek a betegségek szisztémás kezelést igényelnek, így a gyógyszer az egyik legalkalmasabb ilyen gombafertőzések leküzdésére.

A terbinafin tablettákban alkalmazható, ilyen betegségek:

 1. Onychomycosis (gombás körömfertőzés);
 2. A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa;
 3. Különböző bőrterületek epidermofitózisa;
 4. Trihofitia.

A terbinafin tabletta vagy krém formájában történő alkalmazása előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel.

Farmakológiai hatás

Az utasítás szerint a terbinafin képes a terápiás hatás sokféle gombás fertőzések, amelyek betegséget okoznak a haj, a köröm, a bőr, beleértve dermatophyte (T.rubrum, T.tonsurans, T.mentagrophytes, T.violaceum, T. verrucosum, Microsporum) és Candida élesztőgombák (például, Pityrosporum, Candida albicans) és a pityriasis versicolor kórokozók.

A terbinafin alkalmazása esetén az anyag szinte teljesen (99%) kötődik a vérproteinekhez, amelyek a hatóanyagot szervekbe és szövetekbe szállítják. Az étkezés nem befolyásolja a gyógyszer felszívódását és hatását. A terbinafin 45 percen belül felszívódik a beadott dózis felétől, és 4 óra és 30 perc után eléri a bőrt és a körmöket.

Tekintettel arra, hogy a terbinafin nagy affinitással rendelkezik a bőr, a haj és a szögek szerkezetével, a gyógyszer felhalmozódik benne, és gombaellenes hatást fejt ki. A gyógyszer összes szükséges koncentrációja lassabban felhalmozódik a körmökben.

Használati utasítások

A Terbinafine-t használók számára a használati utasítás azt jelzi, hogy a kezelés időtartama és az adagolási rend egyedileg van meghatározva, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Átlagos adagolás tabletta felnőtteknek:

A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

 • Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.
 • Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Hogyan alkalmazzunk krémet vagy kenőcset külső használatra:

 • Az alkalmazás előtt meg kell szárítani és szárítani az érintett területet.
 • A krémet egyszer vagy kétszer naponta egy vékony rétegben az érintett és a környező bőrterületek és könnyedén dörzsölni. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka. ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g
 • A kezelés átlagos időtartama: a törzs dermatomycosis, sötétkék - 1 hét 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta; többszínű lichen: 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A klinikai megnyilvánulások súlyosságának csökkenését általában a kezelés első napjaiban mutatják be. Rendszeres alkalmazás vagy a terápia idő előtti abbahagyása esetén fennáll a fertőzés megújulása. Ha a javulás 1-2 hetes kezelés után nem következik be, meg kell vizsgálni a diagnózist.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

terbinafin

tabletta Fehér vagy fehér, sárgás színárnyalatú, facet és kockázat.

Segédanyagok: mikrokristályos cellulóz 0,08 g, giproloza (hidroxi-propil) 0,025 g, 0,08 g kroszkarmellóz-nátriummal, a kolloid szilícium-dioxid 0,01 g, 0,005 g kalcium-sztearát, laktóz-monohidrát, így tabletta tömegű 0,5 g

7 db. - cellás kontúrcsomagolás (1) - doboz kartonból.
7 db. - csomagolások cellás planimetriás (2) - doboz karton.
7 db. - csomagolások cellás planimetriás (4) - csomagolás kartonból.
10 db. - cellás kontúrcsomagolás (1) - doboz kartonból.
10 db. - csomagolások cellás planimetriás (2) - doboz karton.
10 db. - csomagolások cellular planimetric (3) - doboz karton.

A terbinafin egy allilamin, amely széles spektrumú hatással van a gombákra, amelyek bőr-, haj- és körömbetegségeket okoznak, beleértve a dermatophytákat is. Alacsony koncentrációban van egy gombaölő hatással dermatophytes Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, gombák (például Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), élesztők, elsősorban a Candida albicans. Alacsony koncentrációban a terbinafin fungicid aktivitással dermatofiták, penészgombák és egyes dimorf gombák. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin specifikusan gátolja a korai szakaszban bioszintézisének szterinek a gomba sejt. Ez ergoszterinhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatása a szkvalén epoxidáz enzim gátlása a gomba sejtmembránjában. Ez az enzim nem tartozik a citokróm P450 rendszerbe. A terbinafin nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Amikor a terbinafinot a bőrön belül szedik, a haj és a körmök a hatóanyag koncentrációját hozzák létre, amely fungicid hatású.

Amikor az orális beadás nem hatásos a kezelés a pityriasis versicolor, által okozott Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

A terbinafin egyszeri beadása után 250 mg C-os dózisának beadását követőenmax a plazmában 2 óra múlva érik el, és - 0,97 μg / ml. A félig felszívódási idő 0,8 óra, a felezési idő 4,6 óra. A vérplazma-fehérjékkel való kapcsolat - 99%. Az élelmiszerrel való egyidejű bevitel esetén az adag módosítása nem szükséges.

A terbinafin gyorsan behatol a bőrbe és felhalmozódik a faggyúmirigyekben. Magas koncentrációban vannak a szőrtüszők és a haj után néhány héttel a kezelés áthatol a körömlemez. Felhalmozódik a bőr szarurétegében (az a koncentráció növekedett 10-szeres 2. napon a bevétel után 250 mg, 70-szer - 12 nap) és a körmök (diffúziós sebesség meghaladja a köröm növekedési üteme) koncentrációkban fejtenek ki fungicid hatást.

A terbinafin metabolizálódik a májban inaktív metabolitok képződésével. T1/2 16-18 óra. T1/2 a terminális fázis 200-400 óra, melyet elsősorban a vesék (70%) választanak ki metabolitok formájában, valamint a bőrön keresztül is. Nincs bizonyíték arra, hogy a hatóanyag a szervezetben halmozódik fel. Az anyatejbe kiválasztódik. Nem volt változás a egyensúlyi koncentrációja terbinafin a plazmában korától függ, de károsodott vese- vagy májműködési lassú lehet kiválasztás sebessége, a gyógyszer, amely magasabb koncentrációt eredményez a terbinafin vér.

- a bőr és a köröm gombás betegségei (onychomycosis), amelyet Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violacium), Microsporum spp. (M. canis, M. gypseum) és Epidermophyton floccosum;

- a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);

- a törzs és végtagok sima bőrének súlyos, gyakori dermatomiózisa, szisztémás kezelést igényel;

A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa.

- krónikus vagy aktív májbetegség;

- krónikus veseelégtelenség (CC kevesebb, mint 50 ml / perc);

- Gyermek kora (legfeljebb 3 évig) és legfeljebb 20 kg testtömeggel (ebben az adagolási formában);

- Laktázhiány, laktóz intolerancia, glukozogalaktóz felszívódás;

- A terbinafin vagy a készítmény más összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Meg kell jegyezni óvatosság itt:

- Veseelégtelenség (több mint 50 ml / perc SC-vel);

- a csontvelő hematopoiesis elnyomása;

- anyagcsere-betegségek;

- a végtagok hajói elzáródásos betegségei;

- bőr lupus erythematosus vagy szisztémás lupus erythematosus.

Belül étkezés után. A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

3 évnél idősebb gyermekek:

20-40 kg testtömeggel - 125 mg naponta egyszer.

A testtömege meghaladja a 40 kg-ot - 250 mg naponta egyszer.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyedileg határozzák meg, és függenek a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

onychomycosisban: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Egyes olyan betegeknél, akiknek csökkentett a körömnövekedése, hosszabb kezelésre lehet szükség.

Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.

A fejbőr mycosis kezelésének időtartama körülbelül 4 hét, Microsporum canis fertőzésével - hosszabb ideig tarthat.

Az idősek a gyógyszert ugyanolyan dózisban írják fel, mint a felnőtteknek.

Májelégtelenségben vagy veseelégtelenségben szenvedő betegek - 125 mg naponta egyszer.

Gyakoriság: nagyon gyakran - több mint 1/10, gyakran - több mint 1/100 és kevesebb, mint 1/10, ritkán - több mint 1/1000 és kevesebb, mint 1/100, ritkán - több mint 1/10000 és kevesebb, mint 1/1000, nagyon ritkán kevesebb mint 1/10000, beleértve az egyedi eseteket is.

Az emésztőrendszerből: nagyon gyakran - a gyomor túlcsordulása, étvágycsökkenés, emésztési zavar, émelygés, hasi fájdalom, hasmenés; ritkán - a májfunkció megsértése; nagyon ritkán - májelégtelenség, halálos kimenetelig.

A hematopoiesisből: nagyon ritkán - neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, pancytopenia.

Allergiás reakciók: nagyon ritkán - anafilaktoid reakciók (beleértve az angioödémát).

Az idegrendszerből: gyakran - fejfájás; ritkán - az ízlés, beleértve az agevziyu.

A bőrről: nagyon gyakran - bőrreakciók (beleértve a kiütéseket, csalánkiütéseket); nagyon ritkán - Stevens-Johnson-szindróma, toxikus epidermális nekrolízis, pikkelysömör-szerű kiütés, meglévő pikkelysömör súlyosbodása, alopecia.

Az izomrendszeri rendszertől: nagyon gyakran - arthralgia, myalgia.

más: nagyon ritkán - fáradtság; bőr lupus erythematosus, SLE vagy súlyosbodása.

tünetek: fejfájás, szédülés, hányinger, hányás, gyomortáji fájdalom, gyakori vizelés, bőrkiütés.

kezelés: a gyógyszer eltávolítására irányuló intézkedések (gyomormosás, aktív szén befogadása); szükség esetén tüneti fenntartó terápiát.

Gátolja izozim SYP2D6, és megzavarja a metabolizmusát gyógyszerek, mint a triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitor (például dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), monoamin-oxidáz-B-inhibitorok (például szelegilin ) és antipszichotikumok (például, klórpromazin, haloperidol) jelenti.

Gyógyszerek-citokróm P450 izoenzim-induktorok (például rifampicin) felgyorsíthatja metabolizmus és a kiválasztás a szervezetből terbinafin. A citokróm P450 izoenzimek (pl. A cimetidin) gátlószerei lelassíthatják az anyagcserét és eltávolíthatják a terbinafint a szervezetből. Ezen készítmények egyidejű alkalmazásakor a terbinafin adagjának módosítására lehet szükség.

A menstruációs ciklus esetleges megsértése a terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásával.
A terbinafin 21% -kal csökkenti a koffein clearance-ét, és felezési ideje 31% -kal meghosszabbodik. Nem befolyásolja a fenazon, digoxin, warfarin clearance-ét.

Etanollal vagy hepatotoxikus hatású gyógyszerekkel kombinálva fennáll a veszélye a gyógyszer által kiváltott májkárosodás kialakulásának.

A kezelés szabálytalan alkalmazása vagy korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

A terápia időtartamát olyan tényezők befolyásolhatják, mint az egyidejűleg előforduló betegségek jelenléte, az onokomikózis állapotát a kezelés kezdetén.

Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés.

A kezelés onychomycosis klinikai válasz, laboratóriumi vizsgálattal megerősített, általában akkor fordul elő több hónap után mikológiai gyógyulás és a kezelés abbahagyása Természetesen, mivel a sebesség újulat az egészséges köröm.

A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető. A kezelés alatt a "máj" transzaminázok aktivitását monitorozni kell a vérszérumban.

Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Amikor májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, túlzott hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet elszíneződött) kezelést abba kell hagyni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegek beadása óvatosságot igényel. Nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hét elteltével) és annak végén szükség van a cipő, zokni és harisnya elleni gombaellenes kezelésre.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

Nincsenek adatok a terbinafin hatásáról a járművek és mechanizmusok vezetésére.

Mivel terbinafin terhességre vonatkozó terápiás vizsgálatokat nem végeztek terhes nőkön, a terhesség terhesség alatt nem szabad felírni.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

Krónikus veseelégtelenségben (CC kevesebb, mint 50 ml / perc) ellenjavallt.

Használjon óvatosan veseelégtelenségben (50 ml / percnél nagyobb QC esetén).

Ellenjavallt krónikus vagy aktív májbetegségben.

Májkárosodás esetén óvatosan kell eljárni.

A terbinafin - használati utasítást, analógok, értékelés és készítmény (krém vagy kenőcs 1%, a tabletták 125 mg-os és 250 mg-os, spray) gyógyszerek gombás bőr és a körmök a felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat terbinafin. Vannak a látogatók a site - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét a terbinafin használata a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A terbinafin analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás bőr- és körömgumik kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

terbinafin - Ez jelenti allilamin amely széles spektruma ellen okozó gombák betegségek, a bőr, a haj és a körmök, beleértve dermatophytes. Alacsony koncentrációban van egy gombaölő hatással dermatophytes Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, gombák (például Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), élesztők, elsősorban a Candida albicans. Alacsony koncentrációban a terbinafin fungicid aktivitással dermatofiták, penészgombák és egyes dimorf gombák. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin specifikusan gátolja a korai szakaszban bioszintézisének szterinek a gomba sejt. Ez ergoszterinhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatása a szkvalén epoxidáz enzim gátlása a gomba sejtmembránjában. Ez az enzim nem tartozik a citokróm P450 rendszerbe. A terbinafin nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Amikor a terbinafinot a bőrön belül szedik, a haj és a körmök a hatóanyag koncentrációját hozzák létre, amely fungicid hatású.

Amikor az orális beadás nem hatásos a kezelés a pityriasis versicolor, által okozott Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

struktúra

Terbinafin hidroklorid + segédanyagok.

farmakokinetikája

Az élelmiszerrel való egyidejű bevitel esetén az adag módosítása nem szükséges. A terbinafin gyorsan behatol a bőrbe és felhalmozódik a faggyúmirigyekben. Magas koncentrációban vannak a szőrtüszők és a haj után néhány héttel a kezelés áthatol a körömlemez. Felhalmozódik a bőr szarurétegében (az a koncentráció növekedett 10-szeres 2. napon a bevétel után 250 mg, 70-szer - 12 nap) és a körmök (diffúziós sebesség meghaladja a köröm növekedési üteme) koncentrációkban fejtenek ki fungicid hatást. A terbinafin metabolizálódik a májban inaktív metabolitok képződésével. Írja elsősorban vesék (70%), mint metabolitok, valamint a bőrön keresztül. Nincs bizonyíték arra, hogy a hatóanyag a szervezetben halmozódik fel. Az anyatejbe kiválasztódik. Nem volt változás a egyensúlyi koncentrációja terbinafin a plazmában korától függ, de károsodott vese- vagy májműködési lassú lehet kiválasztás sebessége, a gyógyszer, amely magasabb koncentrációt eredményez a terbinafin vér.

A helyi alkalmazással a felszívódás - 5%, jelentéktelen szisztémás hatással bír.

bizonyság

 • a bőr és a köröm gombás betegségei (onychomycosis), a Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violacium), Microsporum spp. (M. canis, M. gypseum) és Epidermophyton floccosum;
 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • súlyos, gyakori dermatomycosis a törzs és a végtagok sima bőrén, amelyek szisztémás kezelést igényelnek;
 • pityriasis versicolor (pityriasis versicolor), által okozott Pityrosporum orbiculare (más néven Malassezia furfur).
 • candidiasis bőr és nyálkahártyák.

A kibocsátás formái

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs vagy gél).

125 mg és 250 mg tabletta.

Spray külső használatra 1% (Fungoterbine márkanév alatt).

Használati útmutató és használatuk

Belül étkezés után. A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

3 évesnél idősebb gyermekek

A testtömeg 20-40 kg, 125 mg naponta egyszer.

A testtömege meghaladja a 40 kg-ot, napi 250 mg-ot.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyedileg határozzák meg, és függenek a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Egyes olyan betegeknél, akiknek csökkentett a körömnövekedése, hosszabb kezelésre lehet szükség.

Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.

A fejbőr mycosis kezelésének időtartama körülbelül 4 hét, Microsporum canis fertőzésével - hosszabb ideig tarthat.

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

Májelégtelenségben vagy veseelégtelenségben szenvedő betegek - 125 mg naponta egyszer.

Felnőttek és 12 éves korú gyermekek

A krém alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A krémet egyszer vagy kétszer naponta egy vékony rétegben az érintett és a környező bőrterületek és könnyedén dörzsölni. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka. ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g

A kezelés átlagos időtartama: a törzs dermatomycosis, sötétkék - 1 hét 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta; többszínű lichen: 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megújulása. Abban az esetben, ha egy vagy két hetet követő kezelés nem mutat javulás jeleit, a diagnózist ellenőrizni kell.

Az idős emberek adagolási rendje nem tér el a fentiektől.

A készítmény alkalmazása 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem ajánlott.

Mellékhatás

 • a gyomor túlcsordulásának érzése;
 • csökkent étvágy;
 • diszpepszia;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, pancytopenia;
 • anafilaktoid reakciók (beleértve az angioödémát);
 • fejfájás;
 • ízes betegség;
 • bőrreakciók (beleértve a kiütést, csalánkiütést);
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • toxikus epidermális necrolysis;
 • pikkelysömör-szerű kiütés;
 • a meglévő pikkelysömör súlyosbodása;
 • alopecia;
 • ízületi fájdalom;
 • izomfájdalom;
 • fáradtság;
 • bőr lupus erythematosus, SLE vagy súlyosbodása.

Ellenjavallatok

 • krónikus vagy aktív májbetegség;
 • krónikus veseelégtelenség (CC kevesebb mint 50 ml / perc);
 • a gyermekek kora (legfeljebb 3 évig) és testtömege legfeljebb 20 kg (ebből a tablettából) és legfeljebb 12 évig tejszínre;
 • laktációs időszak;
 • a laktáz hiánya, a laktóz intolerancia, a glükózogalaktóz malabszorpció;
 • a terbinafinra vagy a készítmény egyéb összetevőire gyakorolt ​​túlérzékenység.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Mivel terbinafin terhességre vonatkozó terápiás vizsgálatokat nem végeztek terhes nőkön, a terhesség terhesség alatt nem szabad felírni.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 éves kor alatti gyermekek számára, legfeljebb 20 kg testtömegű tabletták és 12 éves gyermekek számára krém esetén.

Különleges utasítások

A kezelés szabálytalan alkalmazása vagy korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

A terápia időtartamát olyan tényezők befolyásolhatják, mint az egyidejűleg előforduló betegségek jelenléte, az onokomikózis állapotát a kezelés kezdetén.

Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés.

A kezelés onychomycosis klinikai válasz, laboratóriumi vizsgálattal megerősített, általában akkor fordul elő több hónap után mikológiai gyógyulás és a kezelés abbahagyása Természetesen, mivel a sebesség újulat az egészséges köröm.

A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető. A kezelés alatt a "máj" transzaminázok aktivitását monitorozni kell a vérszérumban.

Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Amikor májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, túlzott hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet elszíneződött) kezelést abba kell hagyni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegek beadása óvatosságot igényel. Nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hét elteltével) és annak végén szükség van a cipő, zokni és harisnya elleni gombaellenes kezelésre.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

Nincsenek adatok a terbinafin hatásáról a járművek és mechanizmusok vezetésére.

Kábítószer kölcsönhatások

Gátolja izozim SYP2D6, és megzavarja a metabolizmusát gyógyszerek, mint a triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitor (például dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), monoamin-oxidáz-B-inhibitorok (például szelegilin ) és antipszichotikumok (például, klórpromazin, haloperidol) jelenti.

Gyógyszerek-citokróm P450 izoenzim-induktorok (például rifampicin) felgyorsíthatja metabolizmus és a kiválasztás a szervezetből terbinafin. A citokróm P450 izoenzimek (pl. A cimetidin) gátlószerei lelassíthatják az anyagcserét és eltávolíthatják a terbinafint a szervezetből. E gyógyszerek egyidejű alkalmazásakor a terbinafin adagjának módosítására lehet szükség.

A menstruációs ciklus esetleges megsértése a terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásával.

A terbinafin 21% -kal csökkenti a koffein clearance-ét, és felezési ideje 31% -kal meghosszabbodik. Nem befolyásolja a fenazon, digoxin, warfarin clearance-ét.

Ha etanollal vagy alkoholokkal vagy hepatotoxikus hatással járó gyógyszerekkel kombinálva fennáll a májkárosodás kialakulásának veszélye.

Terbinafin analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamizil Uno;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbizált Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • Terbinafine Hexal;
 • Terbinafin Pfizer;
 • Terbinafine MFF;
 • Terbinafine Sar;
 • Terbinafine Teva;
 • Terbinafin-hidroklorid;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Termikon;
 • Tigal egy szava;
 • Ungusan;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter;
 • Ekzifin.

Terbinafin: használati utasítás

struktúra

minden tabletta a hatóanyagot tartalmazza: terbinafin (terbinafin-hidroklorid formájában) - 125 mg vagy 250 mg; segédanyagok: laktóz-monohidrát, povidon, kroszkarmellóz-nátrium, talkum, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kalcium-sztearát, mikrokristályos cellulóz.

leírás

fehér vagy csaknem fehér, laposhengeres tabletták, egyik oldalán, és egyik oldalán kockázatos.

Farmakológiai hatás

Az alil-aminok osztályának gerinctelen előkészítése. Kis koncentrációban fungicid aktivitást mutat dermatophyták és néhány dimorf gomba ellen. Az élesztőhöz kapcsolódó aktivitás fungicid vagy fungisztatikus jellegű, a gomba típusától függően. Amikor szájon át aktív dermatofiták így Trichophyton (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum. Mérsékelten érzékeny penészgombák

A Candida nemzetség és a micélium formájú élesztőgomba hatása fungicid vagy fungisztatikus lehet, a gomba fajától függően.

farmakokinetikája

Lenyelés 250 mg C maximális koncentrációjamax a plazmában átlagosan körülbelül 0,97 μg / ml. Elérési idő Cmax - 2 óra. Szájon át (kb. 70%) jól felszívódik. Az étkezés nem befolyásolja a gyógyszer biohasznosulását.

A terbinafin hajlamos az első passzolás hatására (kb. 50%). A terbinafin intenzíven kötődik a plazmafehérjékhez (99%). Gyorsan behatol a bőr dermális rétegébe, és koncentrálódik a lipofil stratum corneumba. A terbinafin behatol a faggyúmirigyek szekréciójába is, ami nagy koncentrációhoz vezet a szőrtüszőkben, a hajban és a bőrben, gazdag faggyúmirigyekben. Azt is kimutatták, hogy a terbinafin a terápia megkezdését követő első hetekben behatol a körömlemezekre.

A terbinafin metabolizálódik gyorsan és nagymértékben legalább hét izoenzimek CYP, amelynek legnagyobb részét a CYP2C9, a CYP1A2, CYP3A4, CYP2C8 és CYP2C19. Biotranszformáció képződését eredményezi az aktív metabolitok, amelyek kimeneti főleg a vizelettel (71%) (22% a széklettel). A felezési idő körülbelül 30 óra.

A veseelégtelenségben (kreatinin clearance 300 μmol / l) végzett egyszeri adagolás után végzett farmakokinetikai vizsgálatok nem ismertek jól, a Terbinafine nem ajánlott ebben a betegcsoportban.

Bőrgyógyászati ​​hatások: ritka, súlyos bőrreakciókat (Stevens-Johnson szindrómát, toxikus epidermális necrolysis) jelentettek. A bőrön fellépő bőrkiütés esetén a gyógyszert el kell dobni.

A terbinafint óvatosan kell alkalmazni pikkelysömörben szenvedő betegeknél, mivel nagyon ritkán jelentettek pikkelysömör súlyos exacerbációit.

Hematológiai hatások: A terbinafin tablettát szedő betegeknél nagyon ritkán fordultak elő kóros elváltozások a vérben (neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, pancytopenia). Amennyiben bármilyen kóros elváltozásokat a vérkép betegek kapnak terbinafin tabletta értékelnie kell, hogy az etiológiája az ilyen rendellenességek és fontolja meg a korrekció adagolási rend gyógyszeres kezelés vagy megsemmisítéséről.

A Terbinafine (tabletta) gyógyszer laktózt tartalmaz. A ritka örökletes betegségekben a galaktóz intolerancia, a súlyos laktázhiány vagy a glükóz-galaktóz malabszorpciós szindróma nem alkalmazhatja ezt a gyógyszert.

Befolyásolja a járművek vezetését és más potenciálisan veszélyes mechanizmusokat. A terbinafin hatását a járművek vezetésére és a mechanizmusokkal való munkavégzésre nem vizsgálták. A kábítószer-terápia hátterében álló szédülés kialakulásakor a betegeknek nem szabad járműveket vezetniük és / vagy mechanizmusokkal dolgozniuk.

A kibocsátás formája

10 tabletta kontúrcsomagolásonként. 1 A csomagolás a használati utasítással együtt csomagolásban található.

Tárolási feltételek

Nedvességtől és fénytől védett helyen, legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten.

Terbinafine tabletták: használati utasítás

A Terbinafine tabletták klinikai és farmakológiai csoportját jelentik a szisztémás felhasználású antimikotikus gyógyszerek gyógyszereinek. A készítmény hatóanyagára érzékeny gombák által okozott fertőzésekre etiotróp terápiára (a fertőző patológiás kórokozó okozta károsodást elpusztító kezelés) alkalmazzák.

A dózisforma, összetétel leírása

A Terbinafine tabletta kerek formájú, fehér vagy fehér, sárga színű. A gyógyszer fő hatóanyaga a terbinafin, egy tabletta tartalma 250 mg. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is, amelyek magukban foglalják:

 • Kolloid szilícium-dioxid.
 • Mikrokristályos cellulóz.
 • Croscarmellose sodium.
 • Magnézium-sztearát.
 • Giproloza.
 • Laktóz-monohidrát.

A Terbinafine tabletta 7 és 10 darabos kontúroskamra csomagolásban van csomagolva. A kartonköteg 1, 2 vagy 4 kontúr négyzetet tartalmaz a megfelelő számú tablettával, valamint a készítmény használatára vonatkozó utasításokat.

Terápiás hatások, farmakokinetika

A tabletták fő aktív összetevője A terbinafin blokkolja a sejtfalhoz szükséges szterinek intracelluláris bioszintézisét. Ez a gomba sejtek növekedésének és reprodukciójának (fungisztatikus hatás) vagy halálának (fungicid hatás) megszüntetéséhez vezet. A Terbinafine számos gombával szemben aktív. Függetlenül az adagolásától, fungicid aktivitást mutat gombák, dermatophyták, epidermofiták, mikroporrások, trichofiták esetében. Ha a Terbinafine kis koncentrációját alkalmazzák, akkor a Candida genus élesztőgombáján fungisztatikus hatást fejt ki, ha növeli a terápiás dózist, fungicid hatással rendelkezik.

A Terbinafine tabletta belenyomása után a hatóanyag gyorsan és majdnem teljesen felszívódik a bélbe, ahol maximális koncentrációja eléri a 2 órát. A szövetek egyenletesen eloszlanak, jól felhalmozódnak a bőrön és a mellkasain (szögek, haj). A terbinafin metabolizálódik a májban citokróm P450 izoenzimek részvételével. Az inaktív bomlástermékek elsősorban a vizelettel választódnak ki a szervezetből.

Használati utasítások

A tabletták befogadása A terbinafin a gombafertőzések etiotróp terápiájára javallt, amelyeket a hatóanyagot érzékeny gombák okoznak:

 • Súlyos gombafertőzés a bõrön és annak mellõzõin (a törzs bõrének mikózisa, lábak, kefék, haj, körmök).
 • A bőr fertőző fertőzése az egészséges területeken.

A gyógyszert a Candida nemzetségbe tartozó élesztőgombák okozta Candida fertőzések súlyos fertőzéseinek kezelésére alkalmazzák.

Ellenjavallatok felhasználásra

Fogamzásgátló tabletták A terbinafin ellenjavallt, ha a páciensnek több patológiai vagy fiziológiai állapota van:

 • Krónikus vagy aktív akut máj patológia, amelyet a szerv funkcionális aktivitásának megsértése kísér.
 • Súlyos krónikus veseelégtelenség.
 • Patológiás rendellenességek az emésztés és a felszívódás bizonyos szénhidrátok az emésztőrendszerben - glükóz-galaktóz felszívódási zavar, hiányzik az emésztő enzim laktáz, veleszületett laktóz intolerancia.
 • A szoptatás ideje (szoptatás) nőkben.
 • A beteg életkora kevesebb, mint 3 év, vagy súlya kevesebb, mint 20 kg.
 • A gyógyszer fő vagy segédkomponenseivel szembeni túlérzékenység.

Óvatosan készítményt alkalmaznak egyidejű alkoholizmus, ami rontja a funkcionális állapotát a máj, gátlását intenzitás vérképzés folyamat vörös csontvelő, jelentős csökkenése a funkcionális aktivitása a vese vagy a máj, a tumor képződmények különböző lokalizációs a szervezetben, metabolikus rendellenességek (anyagcsere), romlása véráramlás a az artériák az alsó végtagok elzáródásos betegség, autoimmun rendellenességek (szisztémás vagy cutan lupus erythematosus). Meghozatala előtt terbinafin tabletta fontos jelenlétének kizárására ellenjavallata a gyógyszer a beteg.

Használati szabályok, dózis

A Terbinafine tabletta orális beadásra szánt. Az ételeket étkezés után kapják, nem rágják és vízzel elégetik. Az átlagos terápiás dózis 1 tabletta (250 mg) napi 1 alkalommal. 3 évnél idősebb gyermekeknél, akiknek súlya kevesebb, mint 40 kg - 125 mg naponta egyszer, naponta egyszer több mint 40 kg - 250 mg. A tabletták befogadásának módja és időtartama A terbinafin a következőktől függ:

 • Súlyos gombás körömkárosodás (onychomycosis) - a kezelés időtartama 6-12 héten belül változik. A fiatal betegeknél, valamint a nagy lábujj körömlemezének sérüléseinél a terápia időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Néha hosszabb kezelésre van szükség, amely meghaladja a 12 hetet.
 • A bőrre lokalizált gombás patológia - a hatóanyagot 2-4 hétig használják, ha szükséges (a lábak és a lábak bőrének fertőzésének lokalizálása) legfeljebb 6 hétig.
 • A fejbőr sérülése - a etiotróp terápia során a gyógyszer körülbelül 4 hét.

Idős dóziscsökkentés nem szükséges. A máj funkcionális aktivitásának egyidejű károsodása esetén a dózis napi 125 mg terbinafinra csökken.

Negatív reakciók

A terbinafine tabletták alkalmazásának hátterében számos szervből és rendszerből nem kívánt patológiás reakciókat lehet kifejleszteni:

 • Az emésztőrendszer - az étvágy csökkenése, a gyomor súlyos érzése, émelygés, hasi fájdalom, puffadás (flatulencia), hasmenés. A máj funkcionális aktivitásának rendellenessége valamivel ritkábban fordulhat elő.
 • Idegrendszer - fejfájás, ízlés.
 • Vér és a csontvelő - számának csökkenése a neutrofilek (neutropénia), vérlemezkeszám (trombocitopénia), granulociták (agranulocitózis), és az összes sejt (pancitopénia) egységnyi mennyiségű vért.
 • Bőr és függelékei - a hajhullás (alopecia), reakció nekrotikus halála bőrsejtek (Lyell-szindróma, Stevens-Johnson), kiütés, emlékeztető pszoriázis, a psoriasis fellángolása.
 • A csont-izomrendszer - fájdalom az ízületekben (arthralgia), izmok (myalgia).
 • Allergiás reakciók - angioneurotikus angioödéma egy mennyiségének növekedése a lágy szövetek preferenciális elhelyezkedése a területeken az arc és a külső nemi szervek, valamivel kevesebb, akkor fordulhat elő, anafilaxiás sokk, amely egy reakcióelegyet egy kritikus vérnyomás-csökkenés és a szervi elégtelenség.

Ha negatív reakciókról van szó, a tabletták törlésének szükségességét A terbinafint a kezelőorvos határozza meg, amely természetétől és súlyosságától függ.

A használat jellemzői

A terbinafine tabletták kinevezését megelőzően az orvosnak gondosan el kell olvasnia a használati utasítást, és felhívja a figyelmet a gyógyszer alkalmazására, amely a következőket tartalmazza:

 • Helytelen használata a gyógyszer és a rendszertelen véve a tablettákat, valamint az idő előtti kezelés megszakítását okozhatja a gombás ellenállása komponenseket és krónikus fertőzés.
 • Ha a terápia megkezdése után 2 héttel a javulás nem mutat javulás jeleit, akkor újra kell vizsgálni a kórokozóhoz tartozó fajok, valamint a terbinafin rezisztencia esetleges jelenlétének megállapítása céljából.
 • Hosszabb használat után a gyógyszer, és a jelenléte kielégítő hatást onychomycosis kezelésére körömlemez eltávolítása általában nem szükséges.
 • Az etiotróp gyógyszeres terápia időtartamát befolyásolja az egyidejű patológiának a betegben való jelenléte, a körömlemezek állapota.
 • Az onokomikózisos kezelést követően negatív eredménnyel általában hosszabb idő után kapható, amelyet a szö- vetszövet tartós növekedése okoz.
 • A terbinafin tabletta alkalmazása gombás körömlemezes léziók kezelésére csak a fertőző folyamat súlyos szakaszában indokolt, mivel a kezek vagy lábak majdnem minden szögét lokalizálja.
 • A májban a máj funkcionális aktivitásának csökkenésével a terbinafin tabletta aktív komponensének koncentrációja növekedhet.
 • A gyógyszeres kezelés ideje alatt ajánlott a máj funkcionális állapotának indikátorainak laboratóriumi monitorozása időszakos elvégzésére.
 • A máj funkcionális aktivitásának (émelygés, súlyos gyengeség, vizelet sötétedése, széklet elszíneződése) megsértése esetén egy nem tervezett laboratóriumi vizsgálatot kell végezni.
 • A gyógyszer a pikkelysömör súlyosbodását idézi elő, ezért különleges gyógyszeres kezelésre van szükség.
 • Ez a gyógyszer nem ajánlott terhes nőkön.
 • Nem javasolt együttes alkalmazása tabletta terbinafin gyógyszer farmakológiai csoport triciklusos antidepresszánsok, antipszichotikumok, béta-blokkolók, monoamin-oxidáz inhibitorok (MAO).
 • A beteg újbóli fertőzésének megelőzése érdekében a terápia során higiéniai ajánlásokat kell követni.
 • A hatóanyag aktív komponense nem befolyásolja közvetlenül az idegrendszer és az agy szerkezetének funkcionális állapotát.

A gyógyszertári hálózatban a Terbinafine tabletták csak receptre kerülnek. Nem ajánlott önállóan használni az orvos megfelelő kinevezése nélkül.

Túladagolás

A jelentős feleslegben az ajánlott terápiás adag terbinafin tabletta hányinger kíséri hányás, fejfájás, szakaszos szédülés, gyakori vizelés, kellemetlen érzés a gyomorban terület (a has felső). Ebben az esetben, egy gyomormosás, bél bél kijelölt szorbensek (aktív szén), és a tüneti kezelést.

A Terbinafine tabletta analógjai

A terbinafin tabletták szerkezetéhez és farmakológiai hatásaihoz hasonlóak az Atifin, Lamizil, Lamikan, Tebikur készítmények.

Tárolási szabályok

A Terbinafine tabletták eltarthatósága a gyártástól számított 3 év. A gyógyszert sötét, száraz helyen kell tárolni, amely gyermekek számára elérhetetlen, legfeljebb + 25 ° C-os levegő hőmérsékleten.

Terbinafine tabletták ára

A tabletták átlagos költségei A moszkvai gyógyszertárban lévő műszerek függenek a csomagolás mennyiségétől:

 • 14 tabletta - 245-270 rubel.
 • 28 tabletta - 390-410 rubel.

terbinafin

A leírás aktuális 2016/07/20

 • Latin név: terbinafin
 • ATX kód: D01BA02
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Biosintez OJSC, VERTEKS, VIPS-MED cég, Biokom ZAO, Kanonfarma Production CJSC, Mediisorb (Oroszország); Belmedpreparaty RUE (Fehérorosz Köztársaság), Aurobindo Pharma (India)

struktúra

A kompozícióban Terbinafin tabletták hatóanyagot tartalmaz terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: MCC, laktóz-monohidrát, burgonyakeményítő, talkum, impellóz, aeroszil, magnézium-sztearát.

Terbinafine krém tartalmazza az aktív összetevőt terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: benzil-alkohol, sztearinsav, desztillált glicerin, vazelin, emulgeálószer, víz, trietanol-amin.

kenőcs aktív komponenst tartalmaz terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: metil-parahidroxibenzoát, karbomer, vazelinolaj, poliszorbát, nátrium-hidroxid, propilénglikol, víz.

Terbinafin spray a készítményben a hatóanyagot tartalmazzák terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: makrogol 400, víz, propilénglikol, etil-alkohol.

A kibocsátás formája

A gyógyszernek többféle formája van, amelyeket külsőleg használnak, valamint tabletták orális adagolásra:

 • Terbinafin tabletták 250 mg, a csomagolás lehet 7 vagy 10 tabletta, fehér tabletta vagy sárgásfehér, kockázattal és szemmel;
 • krém kültéri alkalmazásra 1%, fehér, homogén jellegzetes illatú;
 • kenőcs;
 • permet.

Farmakológiai hatás

A terbinafin egy fungicid, gombaellenes szer. Aktivitást mutat szinte mindenféle gomba számára, ami hatással lehet az emberi testre. Kis koncentrációban fungicid hatással rendelkezik a penészgomba, a dermatophyták, a dimorf gombák bizonyos fajaira. Az élesztőgombákon fungicid és fungisztatikus hatások is előfordulhatnak.

Terápiás hatását a gombás sejtek membránjának destruktív hatása és a szkvalén-epoxidáz (ez a gombás sejtmembrán normál működéséhez fontos enzim) specifikus gátlása okozza.

A terbinafin hatása alatt a termékeket felfüggesztik ergoszterol, amelynek hiánya miatt a szkvalénsejt növekszik a gombasejtekben. Ennek eredményeként az összes enzimrendszer inaktiválódik, és a sejt elpusztul.

Az aktív komponens nem befolyásolja a citokróm P450 rendszert, ezért nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Farmakokinetika és farmakodinamika

A hatóanyag orális adagolásával a hatóanyagnak az emésztőrendszerből való gyors felszívódása következik be. A részleges anyagcsere a májban jelentkezik, ennek következtében biológiai hasznosíthatósága 40% -ra csökken. A gyógyszerek biohasznosulása csak kis mértékben az élelmiszerek bevitele, így nincs szükség az adag módosítására.

A gyógyszer legmagasabb koncentrációját a vérben 2 órával a 250 mg-os tabletta beadása után figyeljük meg. A vérben lévő hatóanyag 99% -a kötődik a plazmafehérjékhez.

Ott oniho- és epidermotropnost drogot, azaz a legnagyobb mennyiségű (koncentráció az optimális terápiás hatás) felhalmozódik a haj, bőr, körmök, és a bőr alatti szövet.

A testben terbinafin-hidroklorid biotransformiruetsya a metabolitokban, amelyek nem mutatnak antifungális aktivitást. Legtöbbjük a vizelettel ürül. A felezési idő 17 óra.

A terbinafin nincs kumuláció a befogadáskor. Hatékonysága minden beteg esetében megegyezik, függetlenül az egyén korától. A kóros elváltozások jelenlétében a májban és a vesékben a gyógyszer biotranszformációja lelassulhat. Ennek következtében növekszik a biológiai folyadékokban való koncentrációja és nő a vérben a vérkeringés ideje.

A Terbinafine helyi alkalmazásakor a hatóanyag legfeljebb 5% -a kerül be a vérbe.

Használati utasítások

A terbinafin alkalmazására vonatkozó jelzések szerint a gyógyszerek minden formáját olyan betegségekben alkalmazzák, amelyeket provokáltak élesztő, penészes gomba, valamint dermatophytes.

A tabletta hatóanyaga olyan gombás eredetű betegségekben való alkalmazásra javasolt, amelyeket a nemzetség dermatophytái okoznak Trichophyton (T. Mentagrophytes, T. verrucosum, T. Violaceum, T. Rubrum, T. tonsurans) Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, valamint a nemzetség gombáit Candida. A tablettákat a következő napon adják be: trihofitii, microsporia, onychomycosisban, sportoló, candidiasis.

A terbinafin tabletta általában szabályos és súlyos tüneteket ír elő. Ilyen módon kezelje a kezelést többszínű megfosztja tabletták hatástalanok.

Ami a krémet, kenőcsöt és spray-t illeti, és hogy ezeket a helyi jogorvoslatokat fel kell-e használni, szakembernek kell meghatároznia.

Rendszerint a tejszínt gombák okozta gombafertőzésekhez kell használni Candida, Microsporum canis, Trichophyton, Pityriasis, Epidermophyton floccosum.

Emellett a kenőcs és a krém a candidiasis, a bőrelváltozások, dermatophyták által kiváltott, többszínű lichen.

Ellenjavallatok

Az ilyen betegségekben és állapotokban lévő tabletták formájában alkalmazott gyógyszerek kontraindikált alkalmazása:

 • krónikus vagy aktív formában előforduló májbetegség;
 • krónikus veseelégtelenség (CC kevesebb, mint 50 ml / perc);
 • a páciens életkora legfeljebb három év, súlya pedig legfeljebb 20 kg;
 • laktóz intolerancia, laktáz hiánya, glukozogalaktóz felszívódás;
 • szoptatás;
 • nagy érzékenység a gyógyszerkészítmények összetevőire.

Óvatossági tabletták A terbinafint krónikus veseelégtelenségben szenvedőknek (50 ml / perc feletti glomeruláris szűréssel, Reberg-mintán), hematopoiesisre, alkoholizmus, endokrin betegségek, pikkelysömör, a végtagok, tumorok, szisztémás és bőr lupus erythematosus szűkületének szűkítése.

A terbinafin szedésének a máj és a vesék egyértelmű kontrollja legyen. A Terbinafine vagy Terbinafine Teva tablettát haladéktalanul fel kell függeszteni, ha a következő tünetek jelentkeznek:

 • hasi fájdalom;
 • hányinger;
 • az étvágy romlása;
 • sárgaság;
 • gyengeség;
 • a vizelet sötétedése;
 • könnyű széklet.

A helyi alkalmazásra szánt gyógyszerformák nem alkalmazhatók túlérzékenységgel és allergiával.

Ezeknek a gyógyszereknek a viszonylagos ellenjavallatai:

 • duzzanat;
 • alkoholizmus;
 • máj- és veseelégtelenség;
 • endokrin betegségek;
 • az erek lumenének szűkítése;
 • a hematopoézis megsértése;
 • a beteg kora legfeljebb 12 év.

Mellékhatások

Tabletta bevétele esetén a betegek a következő mellékhatásokat tapasztalhatják:

 • fájdalomérzet és gyengeség az epigasztrikus régióban;
 • az étvágy romlása;
 • epepangás;
 • ízes betegség;
 • allergiás reakciók;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • a vérlemezkék és neutrofilek szintjének csökkenése.

Helyi alkalmazásával a bőr felszívódása, égése és hyperemia fordulhat elő olyan helyeken, ahol a terméket alkalmazták. Ritka esetekben allergiás megnyilvánulások alakulhatnak ki.

A Terbinafine használatára vonatkozó utasítások (Módszer és adagolás)

Terbinafine tabletták, használati utasítás

A tabletták beadásának időtartamát az orvosnak kell elvégeznie, a betegség súlyossága miatt. A gyermekeknek étkezés után kell orvosolniuk, naponta egyszer kell elvégeznie. A gyógyszer egyszeri dózisának meghatározásakor figyelembe kell venni a gyermek testtömegét.

A 20 kg-nál kisebb súlyú gyermekek 62,5 mg hatóanyagot, 20-40 kg 125 mg súlyú gyermekeket, 40 kg-ot 250 mg

A felnőtt beteg 250 mg-os tablettát kap Terbinafine Teva vagy Terbinafine naponta egyszer vagy naponta kétszer 125 mg-ot.

A kezelés időtartama a betegségtől függ. a dermatomycosis a lábak vegye be a tablettát 2-6 hétig.

a candidiasis bőr, ótvar a végtagok, a törzs, a kopoltyúk kezelése 2-4 hétig tart.

a a fejbőr fertőzései a kezelés 4 hétig tart.

a onychomycosisban A betegség hatékony kezelése akkor lehetséges, ha a gyógyszert 6-12 héten át alkalmazzák. Néha, mivel a páciens körömnövekedése csökken, a kezelés hosszabb lehet. A hatást néhány hónappal a kezelés befejezése után kell megfigyelni.

Kenőcs Terbinafine, használati utasítás

Kenőcs vagy krém kerül az érintett területre naponta 1-2 alkalommal. A termék alkalmazása előtt óvatosan tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett bőrt. Alkalmazza a terméket egy vékony rétegen az érintett területeken és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölje. Ha a páciens fertőzésének kialakulása során az intertrigo előfordulása következik be, az alapok felhasználása után ezek a helyek gézzel boríthatók. Ezt ajánlatos alkalmazni, ha kenőcsöt vagy krémet alkalmaznak egyik napról a másikra.

A kezelés időtartama a betegségtől függ. a candidiasis bőr, ótvar a végtagok, a törzs, a sötétkék, a gyógyszert 1-2 hétig kell alkalmazni.

A kezelésben többszínű megfosztja - 2 hét.

kezelés dermatomycosis a lábak 2-4 hétig tart.

a mycosis a körömlemezek a hatóanyagot 3-6 hónapig alkalmazzák.

A klinikai tünetek általában a gyógyszer alkalmazásának első napjai után csökkennek. Nem szabad elfelejteni, hogy a gyógyszer alkalmanként történő alkalmazásával vagy a terápia idő előtti megszűnésével a fertőzés újraindulhat. Feltéve, hogy a terbinafin kéthetes rendszeres alkalmazása után a betegség megnyilvánulása nem csökken, konzultáljon orvosával és tisztázza a diagnózist.

A spray-t kívülről használják, naponta 1-2 alkalommal használják.

túladagolás

Ha a terbinafin tabletta formájában túladagoltak, a beteg észrevehető kiütés, hányinger, fejfájás, hányás, szédülés, fájdalom az epigasztrikus régióban, gyakori vizelés. Fontos a gyomor mosása, a gyakorlat is aktív szén, tüneti kezelés.

Nincs bizonyíték a gyógyszer túladagolására külső szerek formájában. Amikor megjelenhetnek a hányinger, fejfájás, szédülés, fájdalom a gyomortáji véletlen lenyelése alapok formájában kenőcs vagy krém. Ebben az esetben tüneti kezelést végeznek, az aktivált szén befogadását mutatja.

kölcsönhatás

A Terbinafine alkalmazása esetén hatással lehet a rendszer metabolizmusában szenvedő gyógyszerek kijavítására citokróm P450. Ez így van tolbutamidot, ciklosporin, orális fogamzásgátlók.

Növeli a H2-gistaminoblokatorov koncentrációját a vérplazmában.

Lassítja a kiválasztódást rifampicin, viszont a rifampicin megduplázza clearance-ét.

Az orális fogamzásgátló szedő nőknél a menstruációs ciklus zavara lehetséges.

terfenadin gátolja izozim CYP2P6, ami akadályozza az anyagcserét a triciklusos antidepresszánsok, béta-blokkolók, szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitorok, antiaritmiás gyógyszerek, monoamin-oxidáz inhibitorok, B típusú, antipszichotikus gyógyszerek.

A terbinafin hatása alatt a koffein clearance-e 21% -kal csökken, míg felezési ideje 31% -kal nő.

Az etanol vagy a hepatotoxikus hatású gyógyszerek együttadása esetén a gyógyszer májkárosodásának valószínűsége nő.

Eladási feltételek

A tablettákat receptre, külső eszközökre - vény nélkül kapják.

Tárolási feltételek

Tárolja a Terbinafint 25 foknál nem magasabb hőmérsékleten, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.

Lejárat dátuma

A terméket 2 évig tárolhatja.

Különleges utasítások

A kezelésben onychomycosisban hat hétig nem szükséges eltávolítani az érintett körömlemezeket.

Fontos megfontolni, hogy a gyógyszer alkalmanként történő alkalmazása és alkalmazásának idő előtti felmondása esetén előfordulhat a betegség visszaesése.

A terbinafinnel végzett kezelés időtartamát befolyásolhatják a páciens egyéb betegségei.

A pénzeszközök szisztémás használata a betegek számára onychomycosisban Csak a legtöbb köröm teljes lefutása esetén ajánlatos, ha van ilyen subungual hyperkeratosis, és a helyi kezelést követő hatás hiányában is.

Májbetegségben szenvedő személyek csökkenthetik a terbinafin clearance-ét.

A kezelés folyamán figyelemmel kell kísérni a máj transzaminázok aktivitását a vérben.

Lehetséges előfordulás májgyulladás és cholestasis három hónappal a kezelés megkezdése után, de ez csak ritka esetekben fordul elő. Ha a beteg májműködési rendellenességek jeleit mutatja, a gyógyszer törlésre kerül.

Óvatosan írja elő a gyógyszereket a szenvedő betegekről pikkelysömör, mivel a gyógyszer a betegség súlyosbodását okozhatja.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében gondosan be kell tartani a személyi higiéniai szabályokat a kezelés során. Miután a kezelés befejeződött, és a folyamatban (két héttel a kezelés megkezdése után), szükség van a zokni, harisnya, cipő elleni gombaellenes kezelésre.

Az irritáció krémet vagy kenőcsöt Terbinafine okozhat, ezért ne engedje, hogy ezek az anyagok jöjjenek a szemébe. Ha a termék szembe került, azonnal tiszta vízzel öblítse le. Ha az irritációs tünetek nem szűnnek meg, forduljon orvoshoz.

Allergiás reakciók esetén a gyógyszert törlik.

analógok

A terbinafin analógok külső használatra gyógyszerek Termikon, Lamizil Uno, Terbinoks, Terbizil, Mikonorm, Lamitel, Terbinafin-FIP és mások.

gyerekek

A 3 év alatti gyermekek számára, akiknek a súlya 20 kg-nál kisebb, a tablettákban lévő gyógyszert nem írják elő. Tabletták használata esetén szigorúan be kell tartani az adagot.

A gyógyszerek helyi formái gyermekek kezelésére használhatók 12 év után.

Terhesség és laktáció

A vizsgálat során nem találták a hatóanyag teratogén tulajdonságait. A terbinafint terhesség alatt is használhatja, ha a tervezett előny meghaladja a magzat valószínű kockázatát. Mivel a hatóanyag kiválasztódik a tejből, a kezelés időtartama alatt a szoptatást le kell állítani.

Terbinafine vélemények

Mind a Terbinafine tablettákkal kapcsolatos véleménye, mind a krémekről és a kenőcsökről a legtöbb esetben pozitív. A betegek írják le a Terbinafine, Terbinafine Teva tabletta bevételét követő gyors hatásról. Segítségükkel megszabadultak a gombafertőzésektől, hogy helyreállítsák a köröm szerkezetét.

Azok, akik használják a kenőcs terbinafin, véleményezhetik és pozitív, megjegyezve, hogy olyan olcsó, de ugyanakkor lehetővé teszi, hogy egy pár hétig teljesen gyógyítani gombás betegségek, megszabadulni a pelenka kiütés. A mellékhatások azonban nagyon ritkák.

Ár Terbinafina, hol vásárolni

ár Terbinafin tabletták - 210 rubel 10 db-ra. tabletta Terbinafine Teva akkor lehet vásárolni átlagosan 130 rubel. (7 darabos csomagolás). ár krém Terbinafine átlagosan 80 rubel. a yup számára. 15 g Ár spray Terbinafine - 300 rubelből. 30 ml-re.

ár kenőcsök Terbinafine UAH. (Ukrajna) - 100 UAH. Vásárolhat egy terméket Dnepropetrovskban és más városokban megrendeléssel.