Termikon - használati utasítást, valódi társaik és felszabadulású formában (tabletta 250 mg, krémet vagy kenőcsöt 1%, spray 1%) a gyógyszer kezelésére gombás köröm és a bőr, több színű zuzmó felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Termikon. Bemutatjuk a látogatók látogatását a webhelyen - a gyógyszer fogyasztói, valamint a szakemberek véleménye a Termicon használatáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Thermicon analógjai a rendelkezésre álló szerkezeti analógokkal. Felhasználása gombás körmök és bőr kezelésére, többszínű hajhullás felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején. A terbinafinra alapozott gyógyszer összetétele.

Termikon - gombaellenes szer, allilamin. A gombaellenes hatás széles.

Ez ellen hatásos dermatofitákkal: Trichophyton rubrum, mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum. Alacsony koncentrációban van fungicid hatással dermatophyták, gombák (beleértve az Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), és egyes dimorf gombák. Élesztőben gombák a Candida nemzetség (Candida) (elsősorban Candida albicans) és fonalas formája formájától függően a hatóanyag szerinti, fungicid és fungisztatikus hatást.

Termikon ad egy korai szakaszában a bioszintézis a fő komponens a gombák sejtmembránjának ergoszterin enzim gátlásával szkvalén epoxidáz. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatását a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával hajtják végre.

Ha a lenyelés nem hatásos a Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur) okozta varicolored lichen kezelésében.

struktúra

Terbinafin hidroklorid + segédanyagok.

farmakokinetikája

Lenyelés után a gyógyszer jól felszívódik az emésztőrendszerből. 0,8 óra elteltével a beadott dózis felét felszívják. Az étkezés nem befolyásolja a terbinafin biohasznosulását. A vérplazma-fehérjékhez való kötődés - 99%. A beadás után 4.6 órával a beadott dózis felét elosztják a szervezetben. A gyógyszer gyorsan behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Behatol a faggyúmirigyek szekréciójába, nagy koncentrációban halmozódik fel a hajhagymákban, a hajban, a bőrben és a bőr alatti szövetekben. Ne cum a testben. A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe. Biotransformiruetsya a májban inaktív metabolitok képződésével. A vizeletben a metabolitok formájában a dózis körülbelül 80% -a, a többi - a széklet (22%).

Életkor betegek nem befolyásolják a farmakokinetikáját terbinafin, azonban kiürülésének a hatóanyag lehet csökkenteni, miközben elváltozások a vese vagy a máj, így a magas koncentrációban a terbinafin vér.

bizonyság

 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • A bőr és köröm gombás fertőzések okozta Trichophyton rubrum, mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis, Microsporum gypseum és Epidermophyton floccosum;
 • onychomycosisban;
 • a törzs és a szisztémás kezelést igénylő végtagok sima bőrének súlyos gyakori dermatomycosis;
 • candidiasis bőr és nyálkahártyák.

A kibocsátás formái

250 mg tabletta.

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs).

Spray külső használatra 1%.

Használati és kezelési utasítások

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyénileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

A felnőttek belsejében a gyógyszer 250 mg-ot ír elő naponta egyszer (étkezés után).

Az onokomikózissal a kezelés időtartama körülbelül 6-12 hét. A kezek és lábak onychomycosisán (kivéve a nagy lábujját) vagy fiatal betegeknél a kezelés időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Ha a lábfej hüvelykujja fertőzése általában elegendő kezelést igényel 3 hónap alatt. Ritka esetekben a körmök lassabb növekedése hosszabb kezelést igényelhet - legfeljebb 6 hónapig.

A láb dermatomycosisával (interdigital, plantar vagy zokni) a kezelés időtartama 2-6 hét; daganat dermatomymosissal - 2-4 hétig; torzó dermatomycosis - 4 hét; a bőr candidiasisában és a nyálkahártyákon 2-4 héten át.

A Microsporum canis által okozott mycosis miatt a kezelés javasolt időtartama több mint 4 hét.

Testtömegű gyermekek 20 és 40 kg hatóanyag dózisban 125 mg (fél tabletta) naponta 1-szer, egy testtömeg több, mint 40 mg - 250 mg 1 alkalommal naponta. A fejbőr mycosis kezelésének időtartama körülbelül 4 hét. Azokban az esetekben, amikor a kórokozó Microsporum canis, a kezelés hosszabb lehet.

Az idősebb betegek ugyanúgy adagolják a gyógyszert, mint a felnőttek.

Súlyos veseelégtelenségben (CC kevesebb, mint 50 ml / perc vagy a szérum kreatinin-tartalom több, mint 300 mikromól / l), a károsodott vesefunkciójú az adagot csökkenteni kell 2-szer, felnőtt - 125 mg 1 alkalommal naponta.

A termicont külsőleg felnőtteknek és 12 évesnél idősebb gyermekeknek írják fel.

A krém alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A krémet naponta 1-2 alkalommal egy vékony rétegen alkalmazzák az érintett bőrön és a szomszédos területeken, enyhén dörzsölve.

Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.

A törzs, lábak, lábak dermatomycosis kezelésének átlagos időtartama - 1 hét naponta 1 héten keresztül; a bőr candidiasisával - 1-2 alkalommal 1-2 alkalommal 1-2 hétig; egy többszínű lichen - napi 1-2 alkalommal 2 hétig.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megújulása. Abban az esetben, ha 1-2 hét kezelés után nem tapasztalható javulás, a diagnózist ellenőrizni kell.

Az időskorú betegek adagolási rendje ugyanaz, mint más korcsoportban lévő betegek esetében.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyénileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Kívülről a gyógyszert napi 1-2 alkalommal felnőtteknek írják fel, a jelzettől függően. A gyógyszer alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A készítményt permetezzük az érintett bőr és a környező területeken olyan mennyiségben való nedvesítési, továbbá, alkalmazzák a szomszédos ép bőrön:

 • A törzs dermatomikózisa, lábak - a kezelés időtartama 1 hét - az alkalmazás gyakorisága 1 alkalommal naponta.
 • A láb dermatomikózisa - a kezelés időtartama 1 hét - az alkalmazás gyakorisága 1 alkalommal naponta.
 • Többszínű zuzmó - a kezelés időtartama 1 hét - sokszoros alkalmazás naponta kétszer.

Az idős betegek adagolási rendje ugyanaz, mint az idősebb betegeknél.

Mellékhatás

 • diszpepszia;
 • csökkent étvágy;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • a gyomor túlcsordulásának érzése;
 • hasi fájdalom;
 • Az ízérzés zavarai, ideértve a veszteségüket (a gyógyulás a kezelés abbahagyását követő néhány héten belül történik);
 • hepatobiliáris rendellenességek (cholestaticus sárgaság);
 • ízületi fájdalom;
 • izomfájdalom;
 • agranulocitózis, thrombocytopenia, neutropenia;
 • csalánkiütés;
 • kiütés;
 • toxikus epidermális nekrolízis (Lyell-szindróma);
 • anafilaktoid reakciók;
 • malignus exudatív erythema (Stevens-Johnson szindróma);
 • a krémek vagy permetek, bőrpír, bőrpír, viszketés vagy égő érzés lehet.

Ellenjavallatok

 • terhesség
 • a szoptatás ideje;
 • 3 év alatti gyermekek és legfeljebb 20 kg súlyú gyermekek, krémek vagy spray-k 12 évig;
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Termikon terhesség alatt történő alkalmazásának tapasztalatai korlátozottak, ezért terhességi alkalmazása ellenjavallt.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért ha szükséges a szoptatás alatt a gyógyszer felírása, a szoptatás megállításának kérdését meg kell oldani.

Kísérleti vizsgálatokban a terbinafin teratogenitását nem mutatták ki. Napjainkig a terbinafinnel kapcsolatban nem jelentettek fejlődési hiányosságokat.

Gyermekekben való alkalmazás

A tabletta ellenjavallt gyermekeknél 3 év alatti gyermekek és 20 kg testsúlyú gyermekek esetében. A krém vagy spray ellenjavallt 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.

Alkalmazás idős betegeknél

Az idősebb betegek ugyanúgy adagolják a gyógyszert, mint a felnőttek.

Különleges utasítások

Figyelembe kell venni, hogy a szabálytalan használat vagy a kezelés korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

A terápia időtartama együtt járó betegségek jelenlétével, a köröm állapotával határozható meg a kezelés kezdetén.

Ha a Termicon-kezelést követő kéthetes kezelést követően nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerre való érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés. Az onokomikózis kezelésére a klinikai választ általában néhány hónappal a mycologiás gyógyítás és a kezelés abbahagyása után figyeljék meg, ami az egészséges köröm újrahasz nálásának mértéke. A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

A kezelés során monitorozni kell a máj transzaminázok aktivitását a vérszérumban. Ritka esetekben 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis alakul ki. Az azonosító a tünetek a májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet színtelen), el kell távolítani a gyógyszer.

Nagyon óvatosan, a gyógyszert pszoriázisos betegeknek kell adni, mivel nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A termikus spray vagy krém csak külső használatra alkalmas.

Kerülje a szemmel való érintkezést, mert irritációt okozhat. A kábítószer véletlen lenyelése a szemébe, azonnal folyó vízzel kell mosni, és tartós irritáció esetén forduljon orvoshoz.

A gyógyszer kezelésekor kövesse az általános higiéniai szabályokat, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést a fehérnemű és cipőn keresztül. A folyamatban (2 hét elteltével) és a kezelés végén szükség van a gombaellenes kezelésre cipők, zoknik és harisnyák.

Allergiás reakciók kialakulásakor a gyógyszert el kell dobni.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A terbinafin nem befolyásolja a járművek vezetésére és a pszichomotoros reakciók fokozott figyelembevételét és sebességét igénylő munkát.

Kábítószer kölcsönhatások

A terbinafin gátolja izozim CYP2D6 és lassítja a metabolizmusát gyógyszerek, mint a triciklusos antidepresszánsok és szelektív blokkolók a szerotonin újrafelvétel (például dezipramin, fluvoxamin), béta-1-adrenerg blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), MAO inhibitorok B típusú (például, szelegilin) ​​és antipszichotikumok (például, klórpromazin, haloperidol).

Induktorok izoenzimek a citokróm P450 (pl, rifampicin) felgyorsíthatja a clearance terbinafin kiválasztódik, inhibitorai citokróm P450 izoenzimek (például cimetidin) Lassíthatsz. Ha ilyen gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazzák, szükség lehet a terbinafin adagjának módosítására.

A terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásakor menstruációs ciklus fordulhat elő.

A Thermicon 20% -kal csökkenti a koffein clearance-ét, és felezési ideje 31% -kal növekszik.

A terbinafin nem befolyásolja az antipirin, digoxin, warfarin clearance-ét.

Az etanol (alkohol) és más, a Termiconnal egyidejűleg alkalmazott hepatotoxikus gyógyszerek növelik a hepatotoxicitás kockázatát.

A Thermicon gyógyszerkészítmények analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamizil Uno;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbizált Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • terbinafin;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Tigal Sanovel;
 • Ungusan;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter;
 • Ekzifin.

Thermicone tabletta - a hivatalos használati utasítás

Regisztrációs igazolás: P N001366 / 03-181116

Kereskedelmi név: Termikon®

Nemzetközileg elismert név: terbinafin

Kémiai név:(E) -N- (6,6-dimetil-2-heptén-4-inil) -N-metil-1-naftalin-metánamin-hidroklorid

Adagolási forma: tabletta

Összetétel 1 tabletta esetén:

Hatóanyag: Terbinafin-hidroklorid - 281,25 mg (a terbinafin esetében - 250 mg)

Segédanyagok: Kroszkarmellóz-nátrium, - 48 mg mikrokristályos cellulózt, - 35,2 mg, laktóz-monohidrát - 23,95 mg hipromellóz (hidroxi-propil) - 6,2 mg, a magnézium-sztearát a gyógyszeriparban - 4 mg kolloid szilícium-dioxidot (Aerosil) -1 4 mg.

Leírás: A tabletták fehér vagy fehér színűek, sárgás színűek, laposhengeresek, facettel és kockázattal.

Farmakoterápiás csoport: gombaellenes szer

ATX kód: D01BA02

Farmakológiai tulajdonságok

Gyógyszerhatástani: A terbinafin csoportjába tartozik a allilaminok, hogy van egy széles spektrumú gombaellenes hatást. Alacsony koncentrációban van fungicid hatással dermatophytes Trychophyton (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. tonsurans, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, penészgombák (pl. Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicalius), élesztőgombák, elsősorban a Candida albicans, és egyes dimorf gombákkal szemben. Candida-gombák ellen és micélium formájában is attól függően, hogy milyen gomba fungicid vagy fungisztatikus hatás.

A terbinafin ad egy korai szakaszában a bioszintézis a fő komponens a gombák sejtmembránjának ergoszterin enzim gátlásával szkvalén epoxidáz.

Szájon át történő alkalmazás esetén nem hatékony a Malassezia furfurta által okozott sokszínű lichen kezelésében.

Farmakokinetikai ha jól orálisan felszívódtak, 0,8 óra elnyelte a dózis felét; 4.6 óra elteltével a beadott dózis felét a szervezetben osztják el. Egyszeri 250 mg-os dózis beadása után 1-2 órával a vérben a gyógyszer maximális koncentrációja elérheti a 0,97 μg / ml értéket. 80% -os biohasznosulás. Az étkezés nem befolyásolja a terbinafin biohasznosulását.

A terbinafin intenzíven kötődik a plazmafehérjékhez (99%), gyorsan terjed a szövetekben, behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Behatol a faggyúmirigyek szekréciójába, és nagy koncentrációban halmozódik fel a szőrtüszőkben, a hajban, a bőrben és a bőr alatti szövetekben.

A felezési idő 16-18 óra, a terminális fázis felezési ideje 200-400 óra, biotranszformálódik a májban az inaktív metabolitokba; A beadott adag 80% -a a vizelettel metabolizálódik, a többi (22%) borjakkal. Nem halmozódtak fel a szervezetben. A betegek életkora nem befolyásolja a terbinafin farmakokinetikáját, azonban az elimináció vese- vagy májkárosodással csökkenhet, ami a terbinafin nagy koncentrációit eredményezi a vérben.

Az anyatejjel kiválasztódik.

Használati utasítások

A fejbőr mycosis (trichophytosis, microsporia).

a bőr és a köröm gombás fertőzéseinek okozta Trychophyton (T. rubrum, mentagrophytes, verrucosum, violaceum), Microsporum (M. canis, M.gypseum) és az Epidermophyton floccosum. Onychomycosis.

Nehéz, gyakori dermatomycosis sima bőr a törzs és a végtagok, amelyek szisztémás kezelést igényelnek.

A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa.

Ellenjavallatok

A gyógyszer bármely összetevőjére túlérzékenység; 3 évesnél fiatalabb és 20 kg-ig terjedő testsúlyú (ez a dózisforma) gyermekek, a szoptatás időszaka.

Óvatosan: máj- és / vagy veseelégtelenség, alkoholizmus, csontvelő-hematopoiesis elnyomás, tumorok, anyagcserezavarok, a végtagok elzáródásos betegségei.

Terhesség és szoptatás: A terbinafin terhesség alkalmazása terhesség alatt ellenjavallt, mivel a terhesség ideje alatt nincs elegendő adat a biztonságáról. A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

Adagolás és adminisztráció

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyedileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

A szokásos adag: 250 mg (1 tabletta) naponta egyszer.

Onychomycosis: a terápia időtartama kb. 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha egy nagy lábujj fertőzés van jelen, általában 3 hónapos kezelés szükséges. Ritka esetekben, lassabban a körömgyarapodás esetén hosszabb kezelésre lehet szükség 6 hónapig vagy tovább.

Gombás fertőzések a bőr: a kezelés időtartama alatt az interdigitális, talpi, vagy olyan típusú „zokni” fertőzés lokalizáció 2-6 hét, a mycosis többi testrész :. lábszáron - 2-4 hét, test -.; 4 hét. Candida által okozott mycoses, 2-4 hét; a gombásodás a fej által okozott Microsporum canis - több mint 4 hétig.

Gyermekek: általában 125 mg (1 tabletta). A fejbőr mycosisának időtartama körülbelül 4 hét, Microsporum canis fertőzésével - hosszabb ideig tarthat. 20-40 kg tömegű, 125 mg naponta egyszer. Napi egyenként több mint 40 kg-250 mg tömegű.

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

A máj és / vagy vesefunkció súlyos megsértése esetén a kreatinin clearance-e

Thermicon: használati utasítás

Tabletták A Thermocon a szisztémás alkalmazásra szánt gombaellenes szerek gyógyszeres és farmakológiai csoportját jelenti. Ezeket használják a oki kezelés (kezelés, amelynek célja a pusztítás a patogén fertőzés, amely az oka a fejlesztési) gombás fertőzések által okozott érzékeny gombák aktív komponense a hatóanyag.

A dózisforma, összetétel leírása

A Thermicon tabletta fehér színű, kerek, sima felületű. A gyógyszer fő hatóanyaga a terbinafin, egy tabletta tartalma 250 mg. Kiegészítő kiegészítő anyagokat is tartalmaz, amelyek magukban foglalják:

 • Hidroxi-propil-metil-cellulóz.
 • Magnézium-sztearát.
 • Nátrium-keményítő-glikolát.
 • Aerosil.
 • Mikrokristályos cellulóz.
 • Laktóz.

A Termikon 7 db-os buborékcsomagolásban van csomagolva. A karton csomag 1, 2 vagy 4 tablettát tartalmazó buborékcsomagot tartalmaz, valamint a gyógyszer használatára vonatkozó utasításokat.

Terápiás hatások, farmakokinetika

A fő hatóanyaga tabletták Termikon terbinafin gátolja a ergoszterol bio-szintézisét, amelynek a fő komponense a sejtfal gombák. Ennek eredményeként a hatása csökkent aktivitás és elosztjuk a gombasejtek (fungisztatikus hatás), valamint azok a halál következik be (fungicid hatás). A gyógyszer elegendően nagy aktivitást gombákkal szemben, dermatophytes, Trichophyton, epidermophytosis, mikrospórák, és vezet, hogy a megsemmisítése függetlenül a koncentráció a kitörése fertőző gyulladásos folyamat. Attól függően, hogy az adagolási Termikon tabletták bakteriosztatikus vagy baktericid hatást élesztőszerű gombák Candida nemzetség.

Miután a Thermicone tabletta belsejében volt, a hatóanyag gyorsan és majdnem teljesen felszívódott a bélburok véréből. A szövetek egyenletesen oszlanak el, főként a bőrön és annak függelékein (haj, körmök) halmozódnak fel. A terbinafin a P450 izoenzim rendszert érintő májsejtekben metabolizálódik inaktív bomlástermékekké, amelyek a testből vizelettel választódnak ki.

Használati utasítások

A Thermicon tabletta használata különféle gombás fertőzések etiotróp terápiájára javallt, amelyek a következők:

 • A fejbőr gombás fertőzése (mycosis).
 • Különböző bőrterületek mycosisai, különböző kórokozók által okozott hajszálak.
 • Onychomycosis az ujjak vagy lábujjak körömlemezének gombás elváltozása.
 • A törzs bõrének súlyos gombás patológiája, amely az gombaellenes szerek szisztémás alkalmazását igényli.

A hatóanyagot a különböző lokalizációjú candidiasis eteotropikus terápiájára alkalmazzák, amelynek kórokozói a Candida nemzetség feltételesen patogén (feltételesen patogén) gombái.

Ellenjavallatok használata

Számos abszolút orvosi ellenjavallat létezik a Termicon tabletta használatára, ezek közé tartoznak:

 • Egyéni intolerancia a terbinafinra vagy a gyógyszer melléktermékeire.
 • A terhesség bármely szakaszában, valamint a szoptatás időszakában (szoptatás) a nőknél.
 • A páciens kora legfeljebb 3 év, vagy testtömege 20 kg-nál kevesebb.

A gyógyszer óvatosan alkalmazott egyidejű alkoholizmus, ami csökken a funkcionális aktivitását májtumor kialakulása a különböző lokalizációs, súlyos hiánya funkcionális aktivitásának a vese vagy a máj, gátlása a folyamat a hematopoiezist csontvelőben, metabolikus rendellenességek, valamint a betegségek a perifériás artériák, kíséretében flow rontó bennük az elzáródás miatt. Mielőtt elkezdi szedni a tablettákat Termikon fontos, hogy zárja ki ellenjavallat.

Helyes használat, adagolás

A Termicon tabletta orálisan alkalmazható. Az ételeket étkezés után veszik be, egészben, nem folyékonyak és elég vízzel szorítják. A felnőttek átlagos terápiás dózisa 250 mg naponta egyszer. A terápia időtartama a jelzések függvénye:

 • Dermatomycosis lokálisan a láb területétől - a kezelés időtartama 2-6 héten belül változik.
 • Daganatok dermatomikózisa, törzs - 2-4 hét.
 • Mycosis a fejbőr léziójával - a terápia időtartama meghaladja a 4 hetet.
 • Köröm gombás fertőzései (onychomycosis) - 6-12 hétig, abban az esetben a kóros folyamat a szeglemezek az ujjak, lábujjak (kivéve a nagylábujj), a fiatalok a kezelés időtartama lehet kevesebb, mint 12 hét. A kóros folyamat súlyos folyamata hosszabb ideig tartó terápiát igényel.

Az idősek adagjának korrekciójára nincs szükség. A máj vagy a vesék funkcionális aktivitásának egyidejű csökkenésével a dózis napi 125 mg-ra csökken.

Negatív reakciók

A Termicon tabletta használatának hátterében különböző szervek és rendszerek negatív patológiás reakciói alakulhatnak ki, többek között:

 • Emésztőrendszer - hányinger kíséretében periodikus hányás, étvágytalanság, hasi puffadás (felfúvódás), hasmenés, hasi fájdalom túlnyomórészt lokalizált felső szakaszán, ízérzés megváltozása, romlása a funkcionális állapotát epe rendszer struktúrák kíséretében fejlesztése kolesztatikus sárgaság.
 • Vér és a csontvelő - számának csökkenése a neutrofilek (neutropénia), granulociták (agranulocitózis) és a vérlemezkék (trombocitopénia) egységnyi mennyiségű vért.
 • A csont-izomrendszer - fájdalom az ízületekben (arthralgia), izmok (myalgia).
 • Allergiás reakció - bőrkiütés, vele viszketés jellemző változások megjelenése hasonlít a szúrás (csalánkiütés), súlyos elhalt bőrsérülések halálával annak sejtek (Lyell-szindróma, Stevens-Johnson), jelzett lágyszövet duzzadás preferenciálisan lokalizálódik a területen arc és a külső nemi szervek (angioödéma angioödéma), szisztémás reakció egy jelentős csökkenése a vérnyomás és a fejlesztés a többszörös szervi elégtelenség (anafilaxiás sokk).

A különböző szervekből és rendszerekből származó negatív reakciók kialakulása esetén az orvos dönt a Termicon tabletta egyénileg történő visszavonásának kérdéséről, amely a fejlődés jellegétől és súlyosságától függ.

A használat jellemzői

A Termicon tabletta felírása előtt az orvosnak gondosan el kell olvasnia az utasításokat, és felhívja a figyelmet a gyógyszer alkalmazására vonatkozó számos jellemzőre, amelyek a következőket foglalják magukban:

 • A tabletták szisztémás bevitelének vagy a gyógyszer korai visszavonásának hiánya a gombák rezisztens formáinak kialakulását eredményezheti a fertőző patológiás folyamat krónikus lefolyásával.
 • Azok a betegek, akiknél a vesék vagy a máj funkcionális aktivitása egyidejűleg csökken, a kezelés alatt különös gonddal kell eljárni, és napi 125 mg-os dóziscsökkentésre lehet szükség.
 • A gyógyszerkészítmény tabletták formájában, ellentétben a kenőcs, a krém vagy a helyi felhasználásra történő permetezés gyógyszerformáival, a rózsaszín lichen ellen hatástalan.
 • A gyógyszer hosszú távú alkalmazása esetén ajánlott rendszeres laboratóriumi vizsgálatokat végezni a máj, a vesék, valamint a perifériás vérminták mutatóinak meghatározásával.
 • A tünetek megjelenése, ahol lehetetlen, hogy ne károsodjon a funkcionális aktivitását a májban (hányinger, sötét vizelet, emésztési zavar, elszíneződése széklet), az alapja a további laboratóriumi és műszeres vizsgálatok.
 • A jelenlegi komponens nem használható együtt drogok farmakológiai csoportba triciklusos antidepresszánsok, monoamin-oxidáz inhibitorok enzim (MAO), antiaritmikumok, béta-blokkolók, antipszichotikumok.
 • A gyógyszernek nincs közvetlen hatása az idegrendszer és az agy szerkezetére.

A gyógyszertári hálózatban a Termicon tabletták receptre kerülnek. Nem ajánlott önállóan használni az orvos megfelelő kinevezése nélkül, mivel ez komplikációkat okozhat.

Túladagolás

A Thermicon tabletta ajánlott terápiás dózisának jelentős hányadosa az émelygés kialakulásához vezet, amit időszakos hányás, hasi fájdalom, szédülés kísér. Ebben az esetben a gyomor, a bél, az intesztinális szorbensek (aktív szén) mosását végezzük, és a tüneti terápiát is elvégezzük.

Termicon tabletták analógjai

A Termicon tabletta összetétele és terápiás hatásai hasonlóak a Terbinafine, az Atifin, a Terbiks, a Terbinoxhoz.

Tárolási szabályok

A Termikon tabletták felhasználhatósági ideje 2 év. A gyógyszert száraz, sötét helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem elérhető, + 25 ° C-ot meg nem haladó levegő hőmérsékleten.

Termikus ár

Tabletta átlagos költsége A Moszkva moszkvai gyógyszertárában lévő Termikon a csomagolás mennyiségétől függ:

 • 14 tabletta - 469-538 rubel.
 • 28 tabletta - 795-862 rubel.

Termikon

Thermicon: használati útmutató és visszajelzés

Latin név: Termicon

ATX kód: D01AE15

Hatóanyag: Terbinafin

Gyártó: Pharmstandard OJSC, Oroszország

Frissítse a leírást és a fényképet: 11/03/2017

Az árak a gyógyszertárakban: 205 rubel.

A Thermikon egy gombaellenes szer, amely széles körű fungicid és fungisztatikus hatású szisztémás és topikális alkalmazásra.

A kibocsátás és az összetétel formája

 • Tabletták: Valium, kerek, ferde és Valium, a fehértől sárgás fehér fehér (7 vagy 10 egység buborékcsomagolásban, 1, 2, 3 vagy 4, a buborékfólia karton csomagolás.);
 • spray-topikális alkalmazására 1%: átlátszó, színtelen vagy halványsárga színű folyadék, melynek jellegzetes szaga etil-alkohol (30 g fiolák polipropilén teljes fúvóka és adagolószivattyúval 1 készlet a papír kartonok);
 • krém külső használatra 1%: homogén tömeg fehér, gyenge jellegzetes szaggal (15 g alumínium csövekben, 1 cső kartoncsomagolásban).

1 tabletta tartalmaz:

 • hatóanyag: 281,25 mg terbinafin-hidroklorid (250 mg terbinafinnak felel meg);
 • segédanyagok: mikrokristályos cellulóz, nátrium-keményítő-glikolát, hidroxi-propil-metil-cellulóz (hipromellóz), magnézium-sztearát, laktóz, Aerosil (kolloid szilícium-dioxid).

A spray 1 ml-ében:

 • hatóanyag: terbinafin-hidroklorid - 10 mg;
 • segédanyagok: propilénglikol, finomított etil-alkohol, poloxamer (proxanol 268), tisztított víz.

1 g tejszínben:

 • hatóanyag: terbinafin-hidroklorid - 10 mg;
 • Kiegészítő komponensek: benzil-alkohol, cetil-palmitát, szorbitán-sztearát, nátrium-hidroxid, a sztearil-alkohol, cetil-alkohol, izopropil-mirisztát, a poliszorbát 60, tisztított víz.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A terbinafin része allilaminok csoport, ami egy széles gombaellenes aktivitását. Alacsony koncentrációban van egy fungicid hatást fejtenek ki a dermatofita Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Trichophyton (T. violaceum, T. rubrum, T. verrucosum, T. tonsurans, T. mentagrophytes), élesztők (elsősorban Candida albicans), penész (Scopulariopsis brevicaulis Cladosporium, Aspergillus és mások), valamint egyes dimorf gombákkal szemben.

A Candida gombákkal és a micélium formáival kapcsolatban a Thermicon fungicid vagy fungisztatikus hatása jellemzi a gombafajoktól függően.

A terbinafin korai stádiumban gátolja a gombák sejtmembránjának főkomponensének bioszintézisét azáltal, hogy gátolja a szkvalén epoxidáz enzimet.

Orális adagolás esetén a hatóanyag hatástalan a Malassezia furfur által kiváltott varicolored lichen kezelésében. Az anyag nem befolyásolja a citokróm P rendszert450 a személyen és ennek megfelelően a hormonok vagy egyéb gyógyászati ​​termékek metabolizmusának folyamataiban.

farmakokinetikája

Szájon át történő alkalmazás esetén a terbinafine felszívódása jó. A dózis 50% -a abszorbeálódik 0,8 óra alatt, és 4,6 óra elteltével ez a hatóanyag mennyisége eloszlik a szervezetben.

Egyszeri 250 mg-os orális dózis a terbinafin maximális koncentrációját eredményezi 0,97 μg / ml vérplazmában, amely a bevétel után 1-2 órával érhető el. A biohasznosulás 80%, az étkezés pedig nem befolyásolja.

A terbinafin fokú plazmafehérjékhez való kötődése 99%. Az anyag egy nagy sebességgel oszlik el a test szöveteiben, behatol a körömlemez, faggyú és dermális bőrréteg, valamint a kumulált jelentős koncentrációban a bőr alatti szövet, bőr, a haj tüsző és a haj.

A felezési idő 16-18 óra, a terminális fázis felezési ideje eléri a 200-400 órát. A májban a terbinafin biotranszformációja az inaktív metabolitokba kerül. Az elfogadott dózis 80% -a választódik ki a vesékből metabolitok formájában, a fennmaradó mennyiségben (kb. 22%) - székletben.

Az anyag nem halmozódik fel a szervezetben. A terbinafin farmakokinetikája nem függ a páciens korától, azonban kóros elváltozása csökkenhet vese- vagy májműködési zavarokkal, ami a vérben lévő anyag nagy koncentrációját eredményezi.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe. Helyi alkalmazás esetén a felszívódása nem haladja meg az 5% -ot, és a szisztémás hatás elhanyagolható.

Használati utasítások

Tabletták (szisztémás terápia)

 • a fejbőr mycosis, amelyet Microsporum (mikroszporia) és Trichophyton (trichophytosis) okoz;
 • onychomycosis okozta Microsporum canis, Trichophyton (rubrum, interdigitale, tonsurans et al.), Epidermophyton floccosum;
 • gombás fertőzések a bőr és a körömlemez, által okozott Epidermophyton floccosum, Microsporum (M.gypseum, M. canis) és Trichophyton (T. rubrum, verrucosum, mentagrophytes, violaceum);
 • a törzs sima bőrének súlyos gyakori fertőzései és a gombák által okozott végtagok Dermatophyte (dermatomycosis) és szisztémás terápiát igényel;
 • gombafertőzések által okozott élesztőszerű Candida gombák, elsősorban a Candida albicans (candidiasis), a bőrön és nyálkahártyákon lokalizálva.

Spray és krém (kontaktterápia)

 • dermatophyták által okozott gombás bőrfertőzések, beleértve a lábmikózokat, inguinális epidermofíust, a test sima bőrének gombás elváltozásait - terápia és megelőzés;
 • színes vagy pityrious zuzmó (gombás fertőzés a bőr epidermis rétegében) - terápia.

A tejszínt továbbá gombás Candida gombák, elsősorban Candida albicans (candidiasis, különösen intertrigo) okozta bőr-lokalizált gombás fertőzések kezelésére használják.

Ellenjavallatok

Az utasítás szerint a Thermocone minden dózisformában ellenjavallt, mivel fokozott egyéni érzékenységet mutat a hatóanyag összetevőivel szemben.

A tabletta további abszolút ellenjavallatai (szisztémás használat):

 • terhesség és szoptatás ideje (szoptatás);
 • 3 év alatti gyermekek;
 • a gyermek testtömege legfeljebb 20 kg.

Az összes adagolási forma tekintetében (tabletták, spray-k és krémek esetén a mellékhatások megnövekedett valószínűsége miatt) óvatosan kell alkalmazni a megfelelő ellenjavallatokat:

 • vese- és / vagy májelégtelenség;
 • a csontvelő hematopoiesis elnyomása;
 • jóindulatú / rosszindulatú daganatok (tumorok);
 • alkoholizmus;
 • anyagcsere-betegségek;
 • a végtagok hajóinak elzáródása.

A 12 éves kor alatti gyermekek körében óvatosan, permetezéssel és krémmel is alkalmazzák, mert a terbinafin érintkezésben lévő terápiás profiljának biztonságossága ebben a korcsoportban nem ismert.

Terhesség alatt a Thermicone externally (permet és krém) szigorú útmutatás szerint van előírva, ha az anya tervezett alkalmazása meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat.

Mivel a terbinafin a bőrön keresztül felszívódik klinikailag jelentéktelen mennyiségben, a csecsemőnek az anyatejjel történő káros hatása valószínűsíthető.

Használati utasítás Thermic: módszer és adagolás

Adagolási rendszer és a terápia időtartama A termikus orvos egyenként határozza meg minden beteg számára, a fertőzés helyétől és a betegség súlyosságától függően.

Az idősebb betegeknek nem kell módosítaniuk a terbinafin dózisát a Thermicon bármely formájának felszabadításában.

tabletta

A tablettákat szájon át, naponta egyszer fogyasztják étkezés után.

A felnőtt betegek standard dózisa, ha más receptre nincs 250 mg.

 • onychomycosis: közepes - 1,5-3 hónap; a kéz és a láb körmének (kivéve a nagy lábujjakat) kezelése és a fiatalabb betegek kezelése - kevesebb, mint 3 hónap lehet; a nagy lábujj kezelése - általában 3 hónapig, de csökkent a szögnövelés (ritkán) - legfeljebb 6 hónapig;
 • dermatomycosis: törzs - 1 hónap; stop (plantáris, interdigital, zokni típus) - 0,5-1,5 hónap; sötétkék - 0,5-1 hónap;
 • A bőr és a nyálkahártyák kandíliaiája: 0,5-1 hónap;
 • a fejbőr mycosis: a terápia átlagos időtartama kb. 1 hónap, de a Microsporum canis által okozott mikroporporia hosszabb kezelést igényelhet.

A gyermekek dózisát a testtömegtől függően kell meghatározni:

 • 20-40 kg - 0,5 tabletta (125 mg) napi 1 alkalommal;
 • > 40 kg - 1 tabletta (250 mg) 1 alkalommal / nap.

Súlyos veseelégtelenség esetén a felnőtt betegek napi kétszeresére, 125 mg-ra csökkentik a napi adagot.

permet

A permetet külsőleg alkalmazzák a tisztított és szárított érintett területekre és az érintetlen bőr szomszédos területeire, és olyan mennyiségben permetezik, hogy hidratálja őket.

A felnőtt betegeknél a gyógyszer sztenderd sokfélesége, ha nincs más recept, heti kezelésen:

 • a törzs, lábak, lábak dermatomycosisja: 1 alkalommal / nap;
 • többszínű lichen: 2 alkalommal / nap.

A krémt külsőleg vékony rétegben alkalmazzák a megtisztított és szárított érintett területeken, valamint a sértetlen bőr szomszédos területein, és enyhén dörzsölve.

Amikor fertőzött felületeket kezel intertrigóval (az ujjak között, a mellkas alatt, a fenék és az ágyék között), akkor lefedheti a krémet a gézzel, különösen lefekvéskor.

Ajánlott adagolási rend:

 • a törzs, lábak, lábak dermatomycosis: tanfolyam 1 hét 1 alkalommal / nap;
 • a bőr candidiasis: 1-2 hét 1-2 alkalommal naponta;
 • többszínű lichen: tanfolyam 2 hét 1-2 alkalommal naponta.

Mellékhatások

Tabletták (szisztémás terápia)

 • emésztőrendszer: hányinger, étvágytalanság, hasmenés, emésztési zavar, hasi fájdalom, teltségérzet, íze zavarok, beleértve az ízérzés elvesztése (a kezelés abbahagyása után a gyógyulásukat több hetet vesz igénybe); nagyon ritkán - a máj és az epevezetékek (cholestaticus sárgaság) megsértése;
 • izomrendszer: arthralgia, myalgia;
 • hemopoietikus rendszer: thrombocytopenia, agranulocytosis, neutropenia;
 • túlérzékenységi reakciók: kiütés, csalánkiütés; nagyon ritkán - anafilaktoid reakciók, Lyell szindróma (toxikus epidermális nekrolízis), Stevens - Johnson (malignus erythema).

A túladagolás tünetei: fájdalom az alsó hasban és az epigasztrikus régióban, émelygés, hányás, szédülés.

Az állapot terápiájához gyomormosást kell végezni, amely után a pácienst aktivált szénnel kell ellátni, és szükség esetén tüneti kezelést kell végezni.

Spray és krém (kontaktterápia)

A krém és a spray Thermicon használata helyi reakciókat okozhat: viszketés, égő érzés, bőrpír az alkalmazás helyén és túlérzékenységi reakció.

Nem számoltak be kábítószer-túladagolásos esetekben a spray formájában és krém külső használatra. De ha a véletlen érintkezés a gyógyszer belső mellékhatások jelentkezhetnek, összehasonlítható a túladagolás tünetei Termikona a tabletták (fájdalom az alsó has és epigastrium, hányinger, hányás, szédülés).

Terápia: szükség esetén aktív szén, tüneti kezelés.

túladagolás

A Thermocon tabletta nagy adagokban történő bevételénél a túladagolás tünetei fejfájás, fájdalom az epigasztrikus régióban és az alsó hasban, émelygés, hányás formájában manifesztálódnak.

Kezelésként azonnal mossa le a gyomrot, és vegyen aktív szenet. Szükség esetén szedje be a tüneti terápiát.

A gyógyszer lokális alkalmazásával a túladagolás nem volt megfigyelhető. Ha véletlenül bevesz egy krémet, vagy bepermetezi a Thermikon-t, ugyanazok a tünetek megjelenhetnek, mint a tabletták túladagolása esetén. Ezenkívül figyelembe kell venni az etil-alkohol szórásában való jelenlétet is. A túladagolás kezelése ugyanaz marad.

Különleges utasítások

Ha szabálytalan kezelés vagy idő előtti megszűnés következik be, fennáll a megismétlődés veszélye.

A klinikai tünetek súlyossága általában a terápia első napjaiban csökken. Ha azonban a kezelés kezdetétől számított 2 héttel nem észlelhető javulás jele, meg kell vizsgálni a diagnózist.

A kezelés időtartamát az egyidejű betegségek és a köröm állapota befolyásolja a kezelés kezdetekor.

A onychomycosisban szisztémás alkalmazás csak akkor indokolt, ha a többség teljesen ütött szeglemezek, egyértelműen kifejezve subungual hyperkeratosis, és a korábbi kezelés hatástalan volt a kapcsolattartó. Ebben az esetben a klinikai válasz onychomycosis kezelésére általában megfigyelhető néhány hónap után a mikológiai gyógyulás és a kezelés befejezése. Ez annak köszönhető, hogy az egészséges körömlemez regenerálódási sebessége növekedett. Ne távolítsa el a köröm lemezek onychomycosisban kefék - 3 hét, onychomycosisban megálló - 6 hét.

A terápia Termikonom szükséges ellenőrzési máj transzaminázok, ugyanis ritka esetekben 3 hónap után a kezelés megkezdése alakulhat cholestasis és hepatitis. A megjelenése a rendellenesség tüneteinek a máj, mint például étvágytalanság, tartós hányinger, gyengeség, hasi fájdalom, sötét vizelet / széklet színtelen, sárgaság, megköveteli abbahagyása a gyógyszer.

Nagyon óvatosan alkalmazzák a gyógyszert pikkelysömörben szenvedő betegek számára, mivel a terbinafin terápia néha súlyosbodást okozhat a pikkelysömörben.

A lábbeli és a fehérnemű újrafertőzésének megakadályozása érdekében általános higiéniai szabályokat kell betartani. A terápia során, a kezdetektől 2 héttel és a kurzus végén a cipő, harisnya és zokni elleni gombaellenes kezelést végezzük.

Allergiás reakciók esetén a gyógyszert fel kell függeszteni.

A Cream and spray Thermicon kizárólag külső használatra készült. Fontos, hogy a termék ne kerüljön a szemébe, mert irritációt okozhat. Ha a permet vagy krém véletlenül a szemébe kerül, bőséges folyadékkal le kell öblíteni, és tartós irritációt kell kifejleszteni - kérjen szakember tanácsát.

Ha a porlasztva véletlenül lenyelik a légzőrendszerbe, ha bármilyen mellékhatás fordul elő, különösen ha fennállnak, forduljon szakemberhez. Spray alkalmazás A Thermicon a sérült bőrfelületeken rendkívül óvatos, mivel összetételében lévő alkohol irritációt okozhat.

A pszichomotoros reakciók koncentrációjának és sebességének a terbinafin hatása nincs hatással.

Kábítószer kölcsönhatások

A terbinafin a szisztémás terápiában kölcsönhatásba léphet a következő gyógyszerekkel / anyagokkal:

 • szelektív szerotonin újrafelvétel blokkolók (dezipramin, fluvoxamin) és triciklikus antidepresszánsok, β1-blokkolók (propranolol, metoprolol), antiaritmikumok (propafenon, flekainid), MAO inhibitorok B típusú (szelegilin) ​​és antipszichotikumok (haloperidol, klór-promazin): terbinafin lassú a metabolizmus, a kérdéses izozim gátlása CYP2D6;
 • a citokróm P rendszer izoenzimjeinek induktorai450 (rifampicin): felgyorsíthatja a terbinafin eltávolítását a szervezetből, ami szükségessé teheti az adag módosítását;
 • a citokróm P rendszer izoenzim inhibitorai450 (cimetidin): lassíthatja a terbinafin kiválasztását a szervezetből, ami szükségessé teheti az adag módosítását;
 • fogamzásgátlók: menstruációs ciklus lehetséges;
 • koffein: a terbinafin 20% -kal csökkenti a clearance-ét, és a felezési időt 31% -kal növeli;
 • antipirin, digoxin, warfarin: a terbinafin nem befolyásolja a clearanceet;
 • etanol és egyéb hepatotoxikus anyagok / készítmények: a hepatotoxicitás kialakulásának kockázata nő.

A Termikon a mai napra rendelkezésre álló spray és krém kölcsönhatásaira vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre.

analógok

Termikona analógok Atifin, Binafin, Lamisil, Lamitel, Terbized-Agio, Terbizil, terbinafin, Terbinoks, Terbifin, Tegan-Sanovel, Ungusan, Fungoterbin, Tsidokan, Ekziter, Ekzifin.

A tárolás feltételei

Tartsa a kábítószert olyan helyen, ahol a gyermekek számára nem hozzáférhető; tabletták - fény, fényszóródás nélkül - tilos fagyni. Tárolási hőmérséklet: tabletták - legfeljebb 25 ° C, spray és krém - akár 30 ° C-ig.

Felhasználhatósági időtartam: tabletta - 3 év, spray és krém - 2 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A tablettákat orvosi rendelvényre felszabadítják.

A krémet és a spray-t vény nélkül kapják.

Termicon ismertetője

A Termicon számos felülvizsgálata azt jelzi, hogy elsősorban lábszőrzet varicolored lichen vagy mycosis kezelésére használják. A gyógyszer tabletták formájában jól segíti azokat az eseteket, amikor a külső felhasználásra szánt pénzek haszontalanok.

A betegek azt is elmondják, hogy a permet nagyon hatásosnak bizonyult a candidiasis kezelésében. Ha a személyi higiénia és a kiegészítő gyógyszerek bevitelével együtt alkalmazzák, a betegség gyorsan eltűnik.

A Termikon krémt aktívan használják gombás betegségek kezelésére. Szakemberek szerint a terbinafin legnagyobb aktivitása a betegség kezdeti szakaszában manifesztálódik. Mivel azonban a gombás léziók meglehetősen változatosak, csak az orvos választhatja ki a megfelelő terápiás rendszert, amelyet a legtöbb beteg javasol. Sokan közülük panaszkodnak a tabletta formájú gyógyszer nagy költségeiről is.

A Thermic ára a gyógyszertárakban

Átlagosan a Thermicon 250 mg-os tabletta ára 504-670 rubel (14 csomag) vagy 877-1052 rubel (28 db-os csomagolás esetén). Vásárlás 1% tejszín lehet 223-270 rubel. A Spray Termikon 325-439 rubelt fog fizetni (30 ml-es üveghez).

Termikon

A leírás aktuális 2014/10/10

 • Latin név: Termicon
 • ATX kód: D01AE15
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Pharmstandard OJSC, Oroszország.

struktúra

tabletta A termikon egy aktív komponenst tartalmaz - terbinafin.

Segédanyagok: hipromellóz, nátrium-keményítő-glikolát, tejcukor, MCC, magnézium-sztearát, aeroszil.

permet A termikon magában foglalja: terbinafin-hidroklorid.

Segédanyagok: proszanol-alkohol 268, etanol, propilénglikol, víz.

A krém tartalmaz terbinafin-hidroklorid.

Segédanyagok: nátrium-hidroxid, fenil-karbinol, cetil-palmitát, oktadecil-alkohol, szorbitán-monosztearát, ref, izopropil-mirisztát, poliszorbát 60, vízzel készített.

A kibocsátás formája

A gyógyszer többféle formában készül: tabletta - 7,14 és 28 db / csomag, spray (15 és 30 gramm) és krém (15 gramm).

Farmakológiai hatás

A Thermocon rendelkezik fungisztatikus, fungicid és gombaellenes akció.

Farmakodinamika és farmakokinetika

terbinafin hatással van a gombasejtek folyamataira, ami gátolja a szkvalén epoxidáz gátlását, amely gombás enzim, amely elősegíti a szintézist ergoszterol. Ez az enzimaktivitás csökkenéséhez vezet, a gombás sejt membránjának alapanyagának szintézisének megszüntetésével. A Thermicon hatása fungicidálisan érzékeny mikroorganizmusokra irányul, mivel széles körben gerinctelen hatással rendelkezik. Ennek a gyógyszernek az érzékenysége: Epidermophyton floccosum, amely a kórokozó sportoló, Microsporum canis, ismert kórokozó mikospor, Trichophyton spp., Amely gerjeszti a trichofitózist, és dermatophytes, Aspergillus, scopularyopsis, candida, cladosporium és a kórokozó rózsaszín megfosztja.

Használati utasítások

A tabletták formájában alkalmazott gyógyszert csak súlyos esetekben írják elő, és akkor is, ha a korábbi gyógyszerek alkalmazása külső hatóanyagok alkalmazásával nem bizonyult hatékonynak.

A kezelésre ajánlott tabletták:

A krém és a porlasztás használatára utaló jelek:

 • mycosis stop;
 • színezett lichen;
 • inguinalis epidermofit könnyű forma;
 • a sima bőr és a test egyes részeinek gombás elváltozása;
 • bizonyos gombák fertőzésének kockázata - a megelőzés céljából.

Ellenjavallatok felhasználásra

A Thermicon alkalmazása nem ajánlott, ha:

 • laktáció, terhesség;
 • gombás elváltozások 3 évesnél fiatalabb gyermekeknél, legfeljebb 20 kg tömegűek;
 • a gyógyszerrel szembeni érzékenység.

A kezelés során gondoskodni kell az alábbi betegségekkel:

 • májelégtelenség;
 • alkoholizmus;
 • veseelégtelenség;
 • tumorok;
 • a csontvelő patológiái, a hematopoiézis elnyomása;
 • anyagcserezavarok;
 • olyan betegségek, amelyek elzárják a végtagok edényeit.

Mellékhatások

A Termocon kezelés során előfordulhatnak olyan rendellenességek, mint például: anorexia, agranulocytosis, emésztési zavar, izomfájdalom, hasmenés, ízületi fájdalom, hányinger, csalánkiütés, gyomorfájás, thrombocytopenia, kiütés, ízérzés megváltozása, Lyell-szindróma, neutropenia, cholestaticus sárgaság és így tovább.

Használati utasítás Thermicon (Módszer és adagolás)

Amint azt a tabletták használatáról szóló utasítás mutatja, a szokásos dózisok lehetnek naponta egyszer vagy egészben tabletták. A kezelés 1-12 hétig tarthat. Vigyen étkezés után.

A kezelés időtartama közvetlenül attól függ, hogy mikor történt a jogsértés interdigital dermatomycosis elérheti a 4-6 hét, plantar dermatomycosis - 2 hét; a fej mycosisát - 4 hét és így tovább.

A krém és a spray külső használatra készült. Ezek a gyógyszerek alkalmazhatók az érintett területekre és a környező szövetekre. A kenőcsöt vékony rétegben terítjük és finoman megdörzsöljük. Spray előre permet, majd enyhén dörzsölni. Külső formák 1-2 naponta használhatók. Használat előtt a bőrt jól megszárítjuk és megtisztítjuk. A kezelés időtartama 4 hét. Átlagosan a kezelés ótvar törzs vagy az alsó láb, színezett zuzmó, ótvar a stop 7 napig tart.

túladagolás

Túladagolás esetén a Thermicon előfordulhat: hányinger, hasfájás, szédülés, epigasztrikus fájdalom. Ebben az esetben a tüneti terápiát végezzük.

kölcsönhatás

A Thermicon egyidejű alkalmazása lelassulhat metabolizmus dezipramin, a triciklusos antidepresszánsok szerkezete, a fluvoxamin, a metoprolol, propafenon, flekainid, propranolol, klórpromazin és haloperidol, alsó talajtávolság terbinafin. A MAO inhibitorok fokozzák az eliminációt terbinafin.

Biotranszformáció elnyomása terbinafin és a plazmakoncentráció növekedését a a hisztamin receptorok antagonistái. Kombinálás a rifampicin 2 alkalommal felgyorsítja a kiválasztódást terbinafin, és cimetidin, ellenkezőleg, lelassul.

A Thermicon egyidejű alkalmazása a orális fogamzásgátlók gyakran okoz jogsértéseket menstruációs ciklus. Kombinálás a hepatotoxikus gyógyszerek fokozza a máj aktivitására és állapotára irányuló kölcsönös toxicitást.

Eladási feltételek

A gyógyszereket felszabadítják.

Tárolási feltételek

A Thermicon tárolásához sötét helyet terveztek, gyermekek számára jól védve, 30 ° C-ig terjedő hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

analógok

A farmakológiában számos analógja van ennek a gyógyszernek, például: Ekziter, Lamizil Uno, Terbinafin-hidroklorid, Lamisil, Binafin, Atrifin, Lamikon, Mikoterbin, Onihon, Mikonorm, Tebikur, Terbiks, Terbinafin Pfizer, Terbizil, Terbinoks, Tsidokan, Tigal-sanovel, Fungoterbin, Lamiter, Terbifin, Micoter, Lamiphast és így tovább.

alkohol

A Thermicon idején az alkoholfogyasztás szigorúan tilos.

Termicon ismertetője

Általánosságban elmondható, hogy a Thermicon tabletta vizsgálata bonyolult kezeléssel jár együtt mycoses bőrmegállítás vagy többszínű megfosztja. Valójában a gyógyszer ilyen formájával történő terápiát akkor írják elő, amikor a külső eszköz nem hozta meg a kívánt hatást.

Vannak megfontolások a Thermicon spray-ről is, amelyben a páciens elmesélte a kezelés során történő alkalmazását candidiasis. Ebből az üzenetből világossá válik, hogy az időben történő kezelés a személyes higiéniai szabályok kötelező betartásával kezdődött, a kiegészítő alapok felhasználása pedig gyorsan megszünteti ezt a szabálysértést.

Ezenkívül, a Termicon kenőcs bizonyítékai szerint ez a gyógyszer aktívan használatos különféle kezelések során gombafertőzések. Megállapítást nyert, hogy a kezdeti szakaszban a Thermicon kenőcs a legmagasabb aktivitást mutatja.

Mint tudják, gombás betegségek a leggyakoribbak közé tartoznak. Sokan nem értik azonnal, hogy mycosisban vannak betegségeik. Továbbá, még a kellemetlen tünetek megjelenése után is, néhány beteg nem sietett az orvoshoz, és igyekszik visszaállítani az egészséget az öngyógyítással. A gyógyszer elkezdésekor néhányan még nem tudják pontosan, hogy mi a kenőcs, és hogy ez különbözik a kollégáitól. Annak érdekében, hogy ne károsíthassa az egészséget, az ilyen készítményeket csak az orvos receptje szerint szabad felhasználni.

Thermicon ár, hol lehet megvásárolni

A Thermicon tabletta 250 mg hatóanyag-tartalmú tabletta ára 412-910 rubel-ben változik, attól függően, hogy a csomagolásban milyen tabletták vannak.

A spray Thermicon külső felhasználásra 1% -os ár 240-320 rubel.

A kenőcs ára A termikus külső használatra 1% lehet 155-250 rubel.

Ukrajnában a krém Termikon lehet megvásárolni 134-140 UAH., Spray - 210-250 UAH., És a tabletták - belül 330-350 UAH.