Mely gyógynövény-gyógyszerek jobbak és hatékonyabbak a kezeléshez?

A herpesz egy rendkívül gyakori vírusfertőzés, amelynek tünetei legalább egyszer olyan életben vannak, amelyet valaki találkozik. Úgy tűnik, fájdalmas, hólyagos bőrkiütés a bőrön és a nyálkahártyákon, és a jólét általános romlása társul. A herpesz preparátumokat több dózisforma formájában szabadítják fel: tabletták és kapszulák orális adagolásra, kenőcsök és gélek külső használatra.

A szakértők szerint a vírusellenes kenőcsök használata a fertőzés első jele. Ez a megközelítés sok esetben lehetővé teszi, hogy elkerülje a buborék kiütések előfordulását és megfékezze a herpesz súlyosbodását. Ha a vírusfertőzés a betegség krónikus jellegét veszi fel, gyakoribbak a visszaesések, és a léziók kiterjedtek, az orvos a vírusellenes gyógyszereket tablettákra írja fel.

Népszerű herpesz-kiegészítők a tablettákban: Áttekintés

 1. Acyclovir (Zovirax, Ciclovir, Vivorax analógjai). A klasszikus Acyclovir tabletta az egyik legolcsóbb és megfizethető vírusellenes szer. Ezenkívül ez az egyetlen gyógyszer a csoportban, amely terhes nők és gyermekek kezelésére használható. Az acyclovir alapú gyógyszerek rendkívül hatékonyak az 1. típusú és 2. típusú herpes simplex vírus ellen. A tablettát naponta négyszer kell bevenni egy standard dózisban (800-1000 mg naponta). Az Epstein-Barr és Zoster fertőzéseknél a gyógyszer dózisa megduplázódik. Gyermekek esetében az adagot az orvos külön számítja ki, figyelembe véve a gyermek testtömegét. A tablettákat étkezés után kell bevenni, sok folyadékkal lemosni. A kezelés időtartama 5-10 nap. Az Acyclovir átlagos költsége 20 tabletta csomag esetében 40-60 rubel.
 2. Famvir (Famciclovir). Ez így van a legjobb kábítószer a herpesztől, amely három dózisban (150, 250 és 500 mg tabletta) szabadul fel. A gyógyszercsomag 7-40 tablettát tartalmazhat. A gyógyszer előnye az, hogy nagy hatékonysággal és képes arra, hogy elnyomja a vírus olyan törzseit, amelyek nem esnek aciklovir alapú gyógyszerekre. Herpes simplex tabletták adagolása naponta háromszor 250 mg-os dózisban, más típusú herpetikus fertőzés esetén az orvos egyénileg választja ki a dózist. A famciklovirra alapozott készítményeket magas ár jellemzi, a gyógyszer csomagolásához (a gyártóktól és a tabletták számától függően) 1200-450 rubelt kell adni.
 3. Valtrex. A gyógyszer alapja a valaciklovir (az acyclovir származéka). Ez a hatóanyag sokkal jobban felszívódik a szervezetben, és a terápiás hatás hatékonysága és gyorsasága jellemzi. Egy másik előny az egyszerű használat. A Valtrexet az étkezéstől függetlenül, naponta kétszer 500 mg egyetlen adagban fogyasztják. Az gombaellenes hatás csak 5 nap alatt képes a vírus megnyilvánulásainak kezelésére, míg az acyclovir kezelés átlagosan 10 napig tart. A csomag 10 vagy 42 tablettát tartalmaz. A gyógyszereket meglehetősen magas költségekkel különbözteti meg, ami 900-3500 rubel (egy nagy csomag esetében).

Herpetikus fertőzés jellemzői

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világ lakosságának mintegy 90% -a fertőzött a herpesz vírussal. És sok fertőzés hordozója egyáltalán nem találja meg a vírus jelenlétét a szervezetben, mivel erős immunitással rendelkezik, mert hosszú ideig a látens (alvó) állapotban lehet.

Kórokozók akkor aktiválódik, ha a szervezet védekező gyengült, és tovább herpesz állandóan emlékeztesse magát sebek a legkisebb hideg vagy a fagy.

Miután behatolt a testbe, a vírus életben marad. A modern orvoslás még nem talált hatékony eszközt, amely teljesen kiküszöböli a herpeszvírust.

De a gyógyszerészeti laboratóriumokban számos vírusellenes hatóanyagot hoztak létre, amelyek gyorsan enyhítik a kellemetlen tüneteket (viszketés, égetés, fájdalom, gyulladás), és lefordítják a betegséget az elengedés állapotába. Lássuk, melyik herpeszpreparátumok jobbak és hatékonyabbak a feladataik ellátásához.

Mi a veszélyes herpesz?

A herpetikus fertőzés fő veszélye, hogy sok beteg nem nagy jelentőséget tulajdonít a "hideg" megjelenésnek az ajkakon, hisz abban, hogy néhány napon belül minden következmények nélkül áthalad. Ez egy nagyon veszélyes tévhit, mivel időben történő kezelés hiányában a vírus megszaporodik és aláássa az immunitást.

A fertőzés előrehaladása a belső szervek károsodásához vezet, és hatással lehet az emberi reproduktív rendszerre, ami a meddőséget okozza. Különösen súlyos következményekkel jár a primer vírusfertőzés a terhesség alatt.

A fertőzés idő előtti születést okozhat, vagy különböző fejlődési patológiákat okozhat a magzatban. Ezért nem szükséges figyelmen kívül hagyni a herpesz megnyilvánulásait, és az első diszfunkcionális tünetek esetén időben fel kell vennie az orvost, hogy megfelelő kezelést szerezzen. Miután a vírus típusát létrehozták, a szakember kiválasztja azokat a gyógyszereket, amelyek gyengíthetik azt, és lefordíthatják latent állapotba.

A herpeszvírusból származó készítmények

Az összes herpesz vírusellenes gyógyszere több fő csoportra osztható, attól függően, hogy melyik hatóanyag van alapulva:

 1. A herpesz készítmények aciklovir és származékai alapján. Ez a gyógyszercsoport tartalmazza az Acyclovir, a Zovirax, a Vivorax gyógyszereket. A tabletták és kenőcsök formájában szabadulnak fel. Kenőcs formájú készítmények alapú aciklovir megbirkózik jól kután manifesztációi herpesz kiküszöböli kiütések, és tabletták orális beadásra mutatnak elleni hatékonyságát sok törzs.
 2. A második, nem kevésbé elterjedt készítményt a valaciklovir alapján állítják ki. Az előnye az ilyen eszközökkel, mint valaciklovir, a Valtrex Virdel vagy alacsonyabb dózisok hatékonyan megbirkózni még azokkal vírus törzs, amelyek ellen tehetetlen alapuló készítmények aciklovir. E csoport gyógyszereit tabletták formájában szabadítják fel.
 3. Egy másik csoport - herpesz készítmények famciklovir (Famvir és Famciclovir) alapján. Ezek erős gyógyszerek, amelyek aktívak a vírus valamennyi törzse ellen, de nagyon drágák és sok mellékhatásuk van. Ezért szigorúan az utasításoknak megfelelően és csak orvosi rendelvény szerint kell szedni őket.
 4. A herpeszből származó vírusellenes szerek növényi nyersanyagok alapján. Ezek közé tartoznak a Panavirgel, a Mirtoplex, az Alpizarin, a Helepin. A fitopreparátumokat a testre gyakorolt ​​toxikus hatás hiánya különbözteti meg, és gyermekek és terhes nők kezelésére is felhasználható.
 5. A csoport a gyógyszerek antivirális hatása alapján a más alkatrészek, és magában foglalja azt jelenti Erazaban Abreva (dokonazol hatóanyag) Viferon (interferon), Vir -Merts (tromantadin).

Ez a sokszínűség herpesz elleni készítmények lehetővé teszi az optimális kezelést az egyes betegek számára, figyelembe véve az esetleges ellenjavallatokat, a kórokozó törzsét és az alatta lévő tünetek súlyosságát. Fogjunk a legjobban hatékony gyógyszerek a herpesz ellen és mondja meg, hogyan kell alkalmazni őket.

Készítmények herpesz kezelésére kenőcsök formájában

Acyclovir kenőcs - megfizethető és megfizethető gyógyszer a herpeszről az ajkakon. A hatóanyag, az acyclovir gyorsan behatol a vírussal fertőzött sejtbe, és a DNS szintjén hat, és megakadályozza a kórokozó terjedését.

Kenőcs Az Acyclovirnek mindig az otthoni gyógymódban kell lennie, nem csak az ajkak "hideg" hatásától, hanem a zsindelyek, a bárányhimlő vagy a genitális herpesz megnyilvánulásainak is.

A készítmény a kiütést napi 5-szel kezeli, vékony réteg kenőcsöt alkalmazva a sérülésre. Kezdjük a kenőcs alkalmazását a herpeszvírus (égő, viszkető, fájdalmas) aktiválásának első jele. Ebben az esetben elkerülhető a buborékkiütés előfordulása és a felépülés gyorsítása. A csomagolás ára 5 g kenőccsel átlagosan 25-30 rubel.

Zovirax Az importált termelés népszerű kenete, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan megbirkózzon a herpesz tüneteivel. A légzést az ajkán, a testen és a nemi szerveken alkalmazzák. Az acyclovir mellett ez a gyógyszer propilénglikolt is tartalmaz, ami jelentősen megkönnyíti a hatóanyag penetrációját a vírus által érintett sejtekbe.

Ezenkívül - a parafin vagy vazelin alapú egyéb vírusellenes szerektől eltérően - a Zovirax gyorsan felszívódik a bőrbe és a nyálkahártyákba, és nem marad olajos nyomokban. A kenőcsöt legfeljebb ötször naponta használhatja. A csomagolás költsége a gyógyszer, a térfogata 2 gramm körülbelül 180 rubel.

Fenistil Pencivir. A hatóanyag a penciklovir, amely magas hatékonyságot mutat és lehetővé teszi, hogy megbirkózzon a kórokozóval a fertőző folyamat bármely szakaszában. A kenőcs használata gyorsan megakadályozza a herpeszvírus terjedését, megkönnyíti a beteg állapotát és elősegíti a bőr gyógyulását.

Ugyanakkor a gyógyszert gyakrabban kell használni, mint más vírusellenes szereket és a sérüléseket 2 óránként. A csomagolás ára Fenistila (2g) 250 rubel.

Vivorax - a valaciklovirra és a penciklovirra alapozott kenőcs. A hatóanyagok összetett kombinációja lehetővé teszi, hogy megbirkózzon azokkal a vírus törzsekkel, amelyek nem képesek deaktiválni az alapokat az acyclovir alapján. A gyógyszer széles körben elterjedt a biztonság és a minimális mellékhatások miatt.

Ezeket olyan betegek számára lehet előírni, akiknek az egyéni intoleranciája az acyclovirre. Egy óriási plusz a gyógyszer megfizethető ára. A Vivorax kenőcs 80-100 rubel.

Gervirax (Gerperax) - az orosz és indiai gyógyszergyártók által készített analógok. Ezek az antivirális szerek gyorsan enyhítik a fájdalmat, kiküszöbölik a viszketést, kiszárítják a sebeket és elősegítik a bőr gyors gyógyulását.

A gyógyszerek nem csak orvosi, hanem megelőző célokra is felhasználhatók, ami segít megelőzni a betegség visszaesését. A gyógyszer nagyon olcsó, csomagonként 25 rubel.

Vírusölő növényi eredetű termékek

A panavirt egy gél. A gyógyszer természetes növényi glikozidokon alapul, elszigetelték a hajtások a fiatal burgonya. A gyógyszer jól illeszkedik a vírus megnyilvánulásaihoz, és ajánlott olyan betegeknek, akiknek egyéni intoleranciája van a szintetikus kábítószereknek.

A gél használata gyorsan kikapcsolja a vírust, és megakadályozza a fertőző folyamat terjedését. Ha egy gyógyszert használ a herpesz első jele esetén, a legtöbb esetben elkerülhető a fájdalmas vezikulumok megjelenése.

Ez az egyik legváltozatosabb vírusellenes szer, amelyet fel lehet használni a herpeszkibocsátások kiküszöbölésére az ajkakon, a testen és a nyálkahártyákon, valamint a genitális herpesz kezelésére is.

A gél kezelést napi 6 alkalommal, 5-7 napig végezzük. A páravavirág nem addiktív, egészségre káros, így hosszú ideig használhatja a gélt. De vannak korlátozások a gyógyszer használatára.

Nem ajánlott terhes nők és kisgyermekek számára. Érdemes egy természetes termék drága, 30 g térfogatú gél csomagolásához 800 rubelt kell fizetni.

Alpizarin - vírusellenes hatású kenőcs, amelyet természetes összetevők alapján állítanak elő, a hüvelyesek és a szalacovye családjaitól elkülönítve. A növényi kivonatok hatékonyan elnyomják a vírus reprodukcióját, kiküszöbölik a kellemetlen érzést és gyulladást, és elősegítik a bőr gyógyulását.

A természetes vírusellenes szer jól tolerálható, gyakorlatilag nincs ellenjavallat és nem okoz mellékhatásokat. Alkalmazható terhes nők és gyermekek számára (12 hónapos korig). Az 5-6 napos utasítások szerint előállított sérülések kezelése ezúttal elégséges ahhoz, hogy megbirkózzanak a herpesz fertőzés tüneteivel. A kenőcs átlagos költsége az Alpizarin meglehetősen elfogadható, csomagonként 170 rubel.

Mirtopleks. Vírusellenes szer, amely a mirtuszfa kivonatán alapul. A gyógyszer jól illeszkedik a herpesz megnyilvánulásaira az ajkakon, a testen és a nemi szerveken. Kezdje a kezelést az első riasztó tünetekkel, a gyógyszer alkalmazását 4 óránként.

A vírus teljes kikapcsolódásához elegendő 7 napos rendszeres használat. A terméknek nincs mérgező hatása a szervezetre, de egyes esetekben allergiás reakciókat válthat ki, amelyek a bõr vörösödése, égése és viszketése révén jelentkeznek. A gyógyszer ára 250 rubel.

Helepin. Az antivirális kenőcs alapja a kanadai demódium növényi kivonat. Ezt a gyógyszert széles körben használják. A "hideg" az ajkakra, zsíros ízületi betegségek kezelésére, bárányhimlő kezelésére és herpetikus szájgyulladásra.

A természetes készítmény komplex hatású. A vírus elleni küzdelem mellett antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, és segít a másodlagos bakteriális fertőzések bekövetkezéséből eredő szövődmények leküzdésében. A Helepin kevéssé toxikus és biztonságos, az egyetlen korlátozás az összetevők egyéni intoleranciája. A kenőcsöt 4 óránként, 6 napon keresztül végezzük.

Hiporamin. Egy másik növényi jogorvoslat, amelyet tengeri törpe kivonat és eukaliptusz olaj alapján hoztak létre. A hatóanyag komponensei kifejezett vírusellenes hatást fejtenek ki és gyorsan megszüntetik a normális és nemi herpesz akut megnyilvánulásait. A kenőcs segítségével a fájdalmas tünetek enyhíthetők és enyhíthetők a csirkehimlővel és övsömlővel.

A herpeszvírus nem képes ellenállni a gyógyszer hatóanyagokkal szembeni ellenállóképességének, így akár hosszan tartó felhasználás esetén a gyógyszer hatásossága nem csökken. A herpesz gócainak kezelését naponta 6-szor kell elvégezni, a terhes nők és a gyermekek számára engedélyezett. A Giporamina átlagos csomagolási költsége 120 rubel.

Az egyéb vírusellenes szerek közül figyelmet érdemel az interferonok alapján létrehozott kenőcs Viferon, és a Viru-Mertz hatóanyagot a tromantadinnel. Viferon aktívan stimulálja az immunrendszert és növeli a szervezet természetes védekező képességét, aminek következtében önállóan kezdi meg a vírus elleni küzdelmet.

A Gel Viru-Merz gyorsan megszünteti az egyszerű és genitális herpesz tüneteit. A kábítószerhez való függőség nem merül fel, hosszú ideig használható, különösen azért, mert nagyon kevesen vannak ellenjavallatok.

Nemi herpesz készítmények

Az antivirális szerek többsége jól illeszkedik a kórokozó különböző törzseihez, és nemcsak a bőrkiütések kezelésére, hanem a nemi herpesz terápiájára is használható.

Tehát a Valaciclovir egy tabletta napi bevitele megbízható megelőző intézkedésként szolgál, amely megakadályozza a nemi herpesz beteg betegtől való egészséges átvitelét. A Famvir genitális herpeszben szenvedő tablettákat napi 750 mg-os adagban adják 5 napig. Tabletták Acyclovir, Famciclovir és Valtrex a genitális herpesz kezelésének fő hatóanyagai, gyorsan elnyomják a vírus aktivitását és enyhítik a fájdalmas tüneteket.

A legtöbb külső gyógyszer alkalmas a herpesz-manifesztációk kezelésére a nemi szervekben. Felsoroljuk azokat a vírusellenes kenőcsöket, amelyeket a sérülések kezelésére használhatunk:

 • Acyclovir (kenőcs)
 • Zovirax (kenőcs)
 • Panavir (gél)
 • Alpisarin (kenőcs)
 • Myrtoplex (kenőcs).

Súlyos genitális herpesz esetén az antivirális szereket intravénásan adják be. Az adagolási és kezelési rendet ebben az esetben szakember választja ki, figyelembe véve a beteg általános állapotát és a tünetek súlyosságát.

A nemi genitális herpeszekkel való megbirkózáshoz néhány antivirális gyógyszer nem elegendő. A komplex terápia rendszere szükségszerűen magában foglalja a preparátumokat - imnomoduljatory (Viferon) és az interferon fejlődését elősegítő eszközöket (Amiksin, Tsikloferon). Ezenkívül erõsítõ hatású gyógynövénykészítmé- nyeket alkalmaznak, és előírják a vitamin komplexek befogadását. Ez a kezelési rendszer megerõsíti a szervezet védõképességét és elõsegíti az immunitást, ami hatékonyan gátolja a vírusfertõzést.

Visszajelzés a kezelésről

Hivatkozási szám 1

Tavaly nyaraláskor a fiú felemelte a herpetikus torokfájást. A hőmérséklet emelkedett, sok fájdalmas fekély jelent meg a szájban. Nagyon gyenge volt, és nem tudott enni.

Az orvos tájékoztatta az Acyclovir tablettát. Három tablettát vettünk naponta és antiszeptikussal öblítettük a száját. Egy nap alatt a hőmérséklet lecsökkent, és hamarosan javult az állapot, ismét étvágy jött. Tehát most mindig az Acycloviret tartom a gyógyszeres szekrényben, különösen a gyógyszer nagyon olcsó.

Alina, Szentpétervár

2. hivatkozási szám

Korábban volt egy "hideg" az ajkamon, szinte minden hónapban sok fájdalommal jártam. Megpróbálta az Acyclovir és Zovirax kenőcsöket, de keveset segítettek. Érdemes egy kicsit túlhűteni vagy úszni a tóban, mert azonnal az alsó ajkán fájdalmas hólyagok jelentek meg.

Az ismerős azt tanácsolta, hogy igyon Valtrex antivirális tablettákat. A gyógyszer nagyon drága, de hat hónapon át tartó kezelés után a herpesz nem zavarja. Nagyon erős eszköz, és ára ugyanolyan minőségű.

Review №3

Nemrég a genitális herpesz súlyosbodását kezelte. Az orvos drága Valaciclovir tablettákat írt elő. Vegyük őket naponta kétszer. A kezelés időtartama hetente történik. De a második adag bevételét követő második napon súlyos hányinger kezdődött.

Tehát nem tudtam véget vetni a kezelésnek. Az orvos azt mondta, hogy intoleráns vagyok ebben a gyógymódban. Hiába pörgött ki egy pénzért, most már a szokásos Atsikloviromnál szoktam kezelni vagy kezelni, de a hatékonyság, vagyis nagyon sok kívánnivalót hagy maga után.

Vírusellenes gyógyszerek herpesz számára

Ez a vírusos betegség mindenkiben előfordulhat. A herpesz nem érzi magát érezni, míg egy személy jó immunitással rendelkezik. Ha a védőerők csökkentek, a vírus aktívvá válik és sok bajt okoz: bőrkiütés, viszketés, égő fájdalom. Sajnos a gyógyszer csak olyan eszközöket kínálhat, amelyek megakadályozzák a betegség külső megnyilvánulásait.

Vírusellenes szerek típusai

Vannak olyan gyógyszerek, amelyek rendszeres időközönként hatékonyan elnyomják a vírust, megszüntetik a fertőzés tüneteit, javítják az emberi élet minőségét. A betegség formájától, a lokalizációtól, a beteg korától függően kell alkalmazni. A kezelés alkalmazható: krémek, kenőcsök, tabletták, kúpok, injekciók. Például az egyszerű típusú betegség tüneteinek kiküszöbölésére külső eszközöket javasolnak, nemi szervi fertőzéssel - gyertyákkal. Az újszülöttek csak kis dózisú injekciókhoz alkalmasak - más vírusellenes gyógyszerek elfogadhatatlanok. Tehát, mint a herpesz kezelésére?

Kenőcs a herpesz ellen

A herpesz elleni antivirális gyógyszerek közül a legelterjedtebbek a kenőcsök. Ezeket külsőleg kell alkalmazni, ami gyakorlatilag kiküszöböli az egész szervezetre gyakorolt ​​hatást. A kenőcsök csökkentik a vírusok működését, megakadályozzák azok terjedését és hatékonyan javítják a sérült bőrfelületeket. A legtöbb szer tartalmaz olyan antivirális komponenseket, mint az aciklovir, hidroklorid, bróm-nafto-kinon. A kenőcsök fő előnye az egyszerű használat. Ne ragaszkodjon a szigorú ütemtervhez, tartsa fenn a dózist.

Antiherpetikus tabletták

Ilyen gyógyszereket írnak fel a betegeknek, ha nagy területet érintenek kiütések. A herpeszből származó tablettákat a herpes zoster, genitális herpesz kezelésére használják. Jól bevált gyógyszerek Acyclovir, Valtrex, Allomedin és Penziklovir. Mindegyikük felszívódik a teljes véráramba, majd átterjed a szervezeten és blokkolja a herpeszvírus replikációját. A tabletták elkezdése után az egészséges sejtek megállítják a fertőzést. A legfontosabb az időben történő ivás. Figyelem! A herpesz elleni gyógyszereknek mellékhatásai lehetnek.

Vírusellenes gyertyák

Ezeket a gyógyszereket a betegség rektális, urogenitális formájának kezelésére alkalmazzák. A gyertyáknak antivirális, immunstimuláló hatásuk van. Gyakran terhesség alatt kisgyermekek vagy nők számára írják fel őket. Népszerű gyertyák a herpesztől: Galavit, Panavir, Viferon. Ha teljes terápiás kezelésen esik át, akkor nemcsak csökkentheti a látható tüneteket, hanem csökkentheti a visszaesések számát is.

A herpesz elleni szerek

Amikor megjelenik a betegség első jele, fontos, hogy ne tegyen intézkedéseket - alkalmazzon külső gyógymódot (krém, kenőcs). Az ilyen gyógyszerek jobban segítenek abban, hogy egyszerre tablettákká alakítsák a gyógyszereket. Ezenkívül az orvosok javasolhatják az immunmodulációs terápia folytatását. Tudja meg, milyen antivirális gyógyszerek szedhetők fel a herpeszre.

Az ajkakon

A "láz" az ajkán az 1. típusú herpes simplex vírus által okozott, ezért mindkét kenőcs és tabletta kezelhető. Néhány közülük:

 1. Kenőcs Acyclovir. A herpesz leghíresebb gyógymódja az 1980-as években alakult ki. Szisztematikus felvétel esetén a kenőcs elveszti vírusellenes hatékonyságát. A kezelés folyamata - legalább 5 nap. Az érintett területeken 3-4 óránként gyengéden tegyen fel gyapotszövetet.
 2. Fenistil Penciclovir. Van egy olyan mechanizmusa, mint az Acyclovir - a fertőzött sejteket érinti, anélkül, hogy károsítaná az egészségeseket. Miután a herpeszhez tapadó krémet az ajkakra helyezte, a testben 12 órán keresztül tartja, és gyorsan eltávolítja a tüneteket. A gyógyszer hatékony a betegség kezdeti és további szakaszában. A herpeszből származó vírusellenes gyógyszert 2 óránként 3-4 napig használják.
 3. Zovirax. A gyógyszer fő hatóanyaga az acyclovir. A krém felszívódik néhány másodperccel az alkalmazás után, és elkezdi aktívan elpusztítani a vírusokat. Használja 4 óránként körülbelül 5 napig. Ha a Zovirax-kezelést a kiütés megjelenését követő első 2 napon belül elkezdi, a helyreállítás gyorsabb.

Gyógyszerek genitális herpeszre

Az ilyen típusú betegségre jellemző kiütések jellegzetes jellegűek - ezek a vesicularisok a nemi szerveken, a combokon, a pubic régióban és a clitoral régióban jelentkeznek. Ezek elszigeteltek vagy csoportosultak. Általában ne tartson 7-10 napot. A tünetek csökkentése érdekében használhat antivirális gyógyszereket a herpeszről:

 1. Gel Panavir. A kábítószer elpusztítja a vírus DNS-ét, megöli, és végül a betegség az elengedés szakaszába kerül. Az egészséges bőr és nyálkahártya a gél használatának megkezdése után nem fertőzött. Terápiás hatás 4-5 nap után következik be. Célszerű a kezdetektől kezdve használni, de egy későbbi időpontban is lehetséges.
 2. A Famvir tabletta. Ezek az összes ismert penciklovir módosítása. Miután a szájon át alkalmazott gyógyszer "működik" körülbelül 12 óra. Ebben az esetben a betegség új tüneteinek megjelenése blokkolódik, és a rendelkezésre álló műtétek leállnak. A gyógyszer csak a vírusrészecskéket érte el, amennyire csak lehetséges. Egy egyszerű herpeszes fertőzés kezelésére hétnapos tanfolyamot írnak elő - 500 mg naponta kétszer.
 3. Ribavirin. A tabletta formájában készült, széles körű tevékenységeket kínál. Gyorsan felszívódik, az alkalmazás után egy és fél óra múlva aktiválódik. Az ajánlott dózis napi 0,8-1,2 g, szájon át rágás nélkül. A kezelés időtartama 24-48 hét.
 4. Valaciklovir. Ez egy új megoldás, hasonlóan az Acyclovir és hasonló gyógyszerekhez. Az ilyen tabletták bevitele garantálja, hogy csökkenti a viszketést, a genitális terület fájdalmát. Az akiklovirt tartalmazó gyógyszerekhez képest a gyógyszer kevesebb vételi gyakorisággal rendelkezik - naponta kétszer 5-7 napig.

Kenőcs a herpeszről a testre

A herpeszre a következő antivirális gyógyszerek hatásosak:

 1. Erazaban krém. A hatóanyag a dokozanol. Más szerekkel ellentétben, az ágens a sejtmembránra hat, védi a vírus hatásaitól. Az Erazaban használatával gyorsan eltávolítható a viszketés, fájdalom és a sérülés területe. Ha korai stádiumban kezeli a kezelést, nem keletkeznek kéregek. Napi 3 napot használjon 5 napig.
 2. Viru-Merz-szerol. Gél hatóanyaggal tromanadin. Megkülönböztető jellemzője, hogy a vírus nem szokott hozzá a szerszámhoz. A gyógyszer jelentősen csökkenti a betegség időtartamát, eltávolítja a fő tüneteket. A sérült területekre 5 napig 5-ször naponta alkalmazzuk. Ne használja fel, ha nem kap megkönnyebbülést 2 nap alatt.
 3. Alpizarin kenőcs. Stimulálja az immunrendszert, befolyásolja a vírusokat, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Különösen erősen befolyásolja a herpes simplex vírusát. Nem okoz ellenállást. A genitális herpesz jelenlétében a hatóanyagot helyileg naponta 4-6 alkalommal alkalmazzák, a tanfolyam - 7-10 nap.

Herpes remedy - a leghatékonyabb és új injekciók, kenőcsök, tabletták leírásokkal és árakkal

A fertőző betegség nemcsak fizikai és pszichológiai kellemetlenségeket okoz, hanem másokat is veszélyeztet. Az orvosok a herpeszre vonatkozó gyógyszereket írnak fel a patológia lokalizációjától függően - a testen, az ajkán, a nemi szerveken - ez lehet tabletta, kenőcs formájú készítmény. Függetlenül attól, hogy lehet-e gyógyítani a betegséget, milyen gyorsan megbirkózni a betegséggel - ez a vírusfertőzés hatékony jogorvoslatának felülvizsgálata.

Mi a herpesz

A betegség sajátossága a buborékkiütések jelenléte az érintett felületeken. A herpesz az egyik leggyakoribb vírus által okozott fertőzés. Veszélyes részecskékkel szennyezett:

 • terjed a szervezet egészére;
 • beépülnek az idegsejtek genetikai készülékébe, és életben maradnak benne;
 • szorulnak a vérben, a nyirokrendszerben, a nyálkahártyákban, a bőrbetegségekben;
 • ellenállnak a hidegnek;
 • meghalnak 37,5 fokos hőmérsékleten.

Káros hatások esetén a káros elemek aktiválódnak, ami betegséget okoz. A test különböző részeinek vereségéért 8 vírusfaj létezik:

 • 1 - herpeszkitörések az arcon (egyszerű herpesz);
 • 2 - genitális szervek veresége;
 • 3 - csirke pox, herpes zoster;
 • 4 - fertőző mononucleosis;
 • 5 - citomegalovírus - citomegáliát okoz;
 • 6, 7, 8 típus - vizsgálják.

okok

A fertőzést a vírus hordozójától szoros kapcsolatban, szexuális közösülésben, levegőben, anyától a magzatig terhesség alatt továbbítják. A provokatív tényező az immunitás csökkenése. A betegség kialakulásának elősegítése:

 • más emberek ruháinak, háztartási tárgyainak használata;
 • a személyi higiénia figyelmen kívül hagyása - a fertőzés terjedése a szervezeten keresztül a beteg számára;
 • a szexuális partnerek gyakori változása.

A vírus törzsek reprodukálása a szervezetben provokálja:

 • onkológiai betegségek;
 • hosszú ideig maradjon a napban;
 • a bőr sérülése - sebek, karcolások;
 • stresszes helyzetek;
 • a szexuális aktivitás korai megjelenése;
 • vitaminok hiánya;
 • diéták használata;
 • fáradtság;
 • bakteriális fertőzések;
 • kimerültség;
 • trauma;
 • menstruáció;
 • hipotermia;
 • fizikai túlterhelés.

kezelés

Mivel a rosszindulatú vírus az idegsejtben él, nem lehet teljesen gyógyítani a modern drogokkal. Vannak gyógyszerek a herpeszre, amelyek csökkentik az újbóli fertőzés kockázatát, enyhítik a fájdalmas tüneteket, felgyorsítják a gyógyulást. Komplex terápia szükséges a beteg állapotának enyhítésére. A kezelés függ a tényezőktől:

 • a fertőzés lokalizálása;
 • a betegség fázisában;
 • tünetek;
 • az immunrendszer állapotát.

Kis kiütésekkel a helyi termékek - kenőcsök, gélek, krémek segítségével oldható meg. A gyakori relapszus, a magas hőmérséklet, a kezelés integrált megközelítését igényli. A terápiás rendszer magában foglalja:

 • vírusellenes szerek tabletták formájában, intravénás injekciók;
 • gyógyszerek az immunrendszer támogatására;
 • antioxidánsok - C, E vitaminok;
 • a szövetek gyógyulásának felgyorsítása;
 • vakcinázás - 2 hónappal a vírusellenes terápia lefolyása után - a sejtes immunitás aktiválására.

Herpes készítmények

A vírusfertőzést kiváltó beteg állapotának enyhítésére herpeszkémiai gyógyszereket használnak, amelyek a testükre gyakorolt ​​hatásukban különböznek. Az ilyen terápia gyorsítja a gyógyulást. Kezeléshez:

 • a herpesz elleni vírusellenes szerek, amelyek megakadályozzák a káros elemek DNS szintézisét, megállítva a replikációs folyamatot - Famciclovir, penciklovir;
 • az interferon induktora, a citokinek szintézisének szabályozása, a szervezet immunállapotának kijavítása - Amiksin, Tsikloferon;
 • tengeri törpeolaj, csipkebogyó, amely felgyorsítja a szövetek regenerálódását.

Segítsen megbirkózni a vírusfertőzés gyógyszereivel a herpesz kezelésére:

 • immunmodulátorok, humorális, celluláris immunitás aktiválása, - polioxidónium, Galavit;
 • nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek exudatív komponens jelenlétében - Ibuprofen, Indometacin;
 • a thymus hormonjai, az immunrendszer nyilvánvaló elnyomásával - Timalin;
 • interferonok, amelyek segítenek a gyakori visszaesésekben, - Viferon, Reaferon;
 • herpesz elleni védőoltás - aktiválja az immunitást, megakadályozza az elsődleges fertőzés kialakulását, megkönnyíti a beteg állását - Vitaherpavak.

tabletta

A gyógyszereknek ez a formája exacerbációkra és krónikus betegségekre ajánlott. A kurzus adagolását és időtartamát az orvos határozza meg a patológia súlyosságának megfelelően. A herpesz elleni hatékony tabletták:

 • A valacikliral kezelt Valtrex, a zsindelyek kezelése, a fertőzés egy egyszerű formájának visszaszorulása megelőző fenntartása, veseelégtelenség ellenjavallt;
 • A Minaker - a betegség krónikus formáinak súlyosbító hatása, a szemfehérje, nem ajánlott gyermekeknek, terhes nőknek, mínusz - magas árnak.

A herpesz-betegség kezelése, a hólyagok kis bőrterületeken történő megjelenésével együtt, helyi gyógyszerek alkalmazásával történhet. A kenőcsöket vékony rétegben alkalmazzuk, amíg a védőfilm megjelenik. A kezelést orvos írja le. Hatékony készítmények:

 • Alpizarinovaya kenőcs - a herpeszre, a testre, a nemi szervekre és a nyálkahártyákra kifejtett gyógymód, serkenti az immunitást. A felület naponta kétszer van kenve, a kezelés folyamán - akár két hétig.
 • A Gerpevir - az ajkakon való fertőzés kezdetén hatásos, a varicella-zoster vírussal, az Acyclovir analógjaival naponta 5 alkalommal, legfeljebb 10 napig alkalmazzák.

Az ilyen formában lévő gyógyszer gyorsan behatol a szövetbe, megállítja az új kiütés megjelenését. A herpesz krémet a fertőzés bármely lokalizációjára használják. Az orvosok kijelölik:

 • A Vectavir a penciklovir aktív összetevője, amelyet 4 óránként, legfeljebb négy nap alatt alkalmaznak, terhes nők, 16 év alatti gyermekek ellenjavallt;
 • A Zovirax - a herpesz gyógymódja az acyclovir alapján - kezdeti stádiumban van, viszketés, égetés, napi 5 alkalommal alkalmazva, a kezelést az orvos állítja be.

Új generáció elleni herpetikus készítmények

Korszerű eszközöket fejlesztettek ki, amelyek ellensúlyozzák a herpesz minden típusát. Hatékonyak, ha a vírus kórokozója ellenáll a hagyományos gyógyszereknek. Az új generáció pénzének hiánya magas ár. Hatékony gyógyszerek a herpesz számára:

 • A Famciclovir - tabletta, kenőcs, krém, mérgező, orvosi felügyelet szükséges, a kezelés folyamata - 7 nap, vannak mellékhatások;
 • A Foscarnet - hatásos, csökkent immunitással, a DNS szintjén ellensúlyozza a vírust, droppolók, kenőcsök, ellenjavallatok formájában használatos.

A legnépszerűbb herpesz készítmények

A vírusos fertőzéssel nem szabad öngyógyítani. A betegség súlyosságától, az adott beteg tüneteitől függően csak orvos választhat gyógyszert. A reklám és a megfizethető ár rossz segítők az eszközök megválasztásában. Az orvos, amikor gyógyszereket ír elő, a betegek kezelésének tapasztalataira és eredményeire támaszkodik. Népszerű drogok:

Amiksin

A herpesz elleni tablettáknak van egy tilosxin hatóanyaga. A gyógyszer antivirális, immunstimuláló hatással bír. Az Amiksin kinevezésénél figyelembe kell venni:

 • A gyógyszert cytomegalovírusra, herpesz fertőzésre szájon át, étkezés után;
 • - 125 mg (1 tabletta) esetén 2 napig, majd 48 óra elteltével;
 • általános tanfolyam - legfeljebb 20 darab az orvos által előírt módon;
 • ellenjavallatok - terhesség, 7 év alatti gyermekek, laktáció, érzékenység az amikszinnel szemben;
 • mellékhatások - allergiás reakciók.

Tabletták a herpeszvírussal szemben

Herpes Cure

Leggyakrabban a felnőttkor testtömeges kitörését a következő típusú vírusok okozzák:

 1. Herpes simplex vírus 1-es típus - az ajkak kitörése által (ritkábban - a szemen, a szájban lévő bőrön).
 2. Herpes simplex vírus 2 - nyilvánul kiütés a nemi szervek területén (legalábbis - a fenék, hát, láb).
 3. A bárányhimlő vírusa (csirkehimlő és övsömör okozza) - kiütések fordulnak elő a test bármely részén.

A herpesz fertőzés egyéb kórokozói (Epstein-Barr vírus, cytomegalovírus stb.) Ritkán okoznak bőrkiütéseket. A kezelési herpesz fertőzés és a hozzárendelt önállóan határozza meg a mértékét elváltozás típusú vírus, az áramlás a betegség jellemzői, stb Fontolja meg, milyen gyógyszereket használnak a herpesz kezelésére a szervezetben.

Vírusellenes szerek herpesz ellen

A legtöbb esetben a herpeszrõl a szervezetben elsõsorban antivirális hatású gyógyszerek ajánlottak. Bemutatott ma kábítószer használható bármilyen típusú vírus, és többféle formában - külső és belső használatra. A leggyakoribb gyógyszerek listáját soroljuk fel.

A gyógyszer, szintén elérhető a Zovirax márkaneveken. Biciklovir, stb. Ez a gyógyszerkészítmény tabletták, külső krémek és kenőcsök, injekciós oldatok készítésére szolgáló porok stb. Formájában kapható. Az acyclovir egy meglehetősen hatékony és nem toxikus hatású, szelektív hatással, amely csak a vírus által érintett sejteket érinti, behatol a DNS-be, és megakadályozza a reprodukciót. A gyógyszer nem befolyásolja az egészséges szöveteket.

Egy olyan hatóanyag, amely erősebb és tartós hatású, némileg eltér az előző cselekvési mechanizmustól. Ugyanakkor nemcsak a vírus fejlődését szünteti meg, hanem nagy valószínőséggel is segít megakadályozni, hogy más emberekkel kapcsolatba kerüljön. Ennek következtében ezt a gyógyszert gyakran a genitális herpeszre írják fel. A valaciklovir helyi és szisztémás felhasználású formákban is kapható. Valvier, Valtrex és mások is használhatók.

Az egyik új gyógyszer a herpes kezelésére, amely nagy hatásosságú gyógyszer, amely orálisan beadható tabletták formájában kapható. Nem szabad elfelejteni, hogy nagy dózisokban az ágens káros hatással lehet az egészséges sejtekre. Ezért a Famciclovir (Famvir) általában súlyosabb esetekben ajánlott, és óvatosan alkalmazzák.

A növényi eredetű vírusellenes gyógyszerek, nevezetesen a burgonya-hajtások kivonatán alapulnak. A hatóanyag széles spektrumú aktivitást mutat különböző vírusok ellen, beleértve a herpeszvírusokat. Permetezés, gél, intravénás beadásra alkalmas oldat stb.

Tromantadin (Viru-Merz Serol)

Herpesz elleni szer külső használatra. Különböző típusú herpeszekhez alkalmazható, beleértve a nemi szervek és az ajkak elváltozását, de ellenjavallt a szem területén történő alkalmazásra.

Érdemes megemlíteni, hogy a legjobb, leghatékonyabb herpeszkúra csak az orvos által egyedileg választható meg minden esetben.

Segítség a herpesz kezelésére

Herpetikus fertőzés kezelésére gyakran ajánlott ilyen gyógyszerek alkalmazása is:

 • Antiszeptikumok (Miramisztin, Chlorhexidine, cink kenőcs stb.);
 • regeneráló folyamatokat javító gyógyszerek (Depanthenol, Panthenol stb.);
 • a metabolikus folyamatok felgyorsítására szolgáló fűtőanyagok (kenőcs, Dr. Mom, Zvezdochka balzsam, stb.);
 • immunstimulánsok (Cycloferon, Polyoxidonium stb.).

Eszközök herpeszre - ami jobb?

Vírusellenes gyógyszerek herpesz kezelésére

A herpeszre vírusellenes szereket mindig előírják. Ezek közé tartoznak különböző csoportok előkészítései, különböző hatásmechanizmusokkal. De a leghatékonyabb vírusellenes gyógyszerek az aciklikus nukleozidok csoportjába tartozó szerek - az acyclovir, a valaciklovir és a famciklovir. Mindezen készítmények felszabadultak a herpeszről tabletta formájában. És csak az acyclovir tartalmaz adagolási formákat az injekcióhoz és a külső használathoz.

Az aciklovir az aciklikus nukleozidok első csoportjába tartozó gyógyszer, melynek hatása a leginkább vizsgált. Egy vírussal fertőzött sejtbe behatol, ahol a herpeszvírus által felszabaduló enzimek hatására aktív formává válik és kifejezi hatását. Ez egy hatékony, nem mérgező, könnyen használható (előállított dózisformák, mind a szisztémás, mind a helyi adagoláshoz) és egy olcsó gyógyszer, amelyet ma széles körben alkalmaznak a herpesz minden típusának kezelésére.

Egyes betegeknél azonban van egy fokozatosan fejlődő ellenállás (stabilitás), hogy az aciklovir, vagy kezdetben nincs terápiás hatása miatt csökken az aktivitás a virális enzimek, amelyek aktiválják az acyclovir emberekben. Az acyclovir hátránya, hogy gyorsan kiválasztódik a szervezetből, ezért aciklovir tablettákat naponta ötször herpeszre írnak fel. A herpesz elleni kezelést az acyclovir beadásával elsősorban fekvőbeteg kezelésben kell előírni.

Az acyclovir a herpesz megelőzésére (pontosabban - a herpesz ismétlése) szintén széles körben alkalmazzák.

Egy másik gyógyszer a herpesz számára a valaciklovir (kereskedelmi név - valtrex), az aciklikus nukleozidok második generációjához tartozik. A valaciklovir előnye abban a tényben rejlik, hogy amikor beadásra átalakul az aktív aciklovir, ami egy magas koncentrációja az utóbbi a vérben, különböző szöveteket és szerveket. Az acyclovir segítségével az ilyen koncentrációkat csak intravénás beadásával lehet előállítani. A betegség súlyosbodása során herpes kezelést végeznek az valtrex-szel. Ehhez elegendő naponta kétszer. A herpesz megismétlődésének megakadályozására a herpes valtrex tablettákat naponta egyszer kell bevenni.

A herpes famciklovir tabletta (kereskedelmi név - famvir) a legújabb generáció gyógyszere, egy viszonylag új herpeszkópia. A szervezetben, ez nem alakul át az aktív aciklovir és más antivirális szer - penciklovir, aktívan gátolja a HSV-1, HSV-2, a varicella zoster és más herpeszvírusok. A Famvir ma a leghatékonyabb gyógymód a herpesz (legjobb herpesz tabletták) számára.

Az összes aciklikus nukleozid minden típusú herpeszre hatásos.

De a hatásuk nagymértékben függ a herpeszvírus által kibocsátott enzimektől, amelyek aktív állapotba hoznak. Ez csökkentheti gyógyhatását, ha genetikailag megváltozott enzimaktivitással rendelkező herpeszvírus törzseknek van kitéve. Ilyen esetekben vírusellenes szereket írnak elő a herpesz kezelésére egy másik hatásmechanizmussal, például foszkarnettel.

A foszkarnet hatásmechanizmusa a vírussejtek metabolizmusának elnyomása és a herpeszvírusok DNS szintézisében részt vevő enzimek hatásának elnyomása. A Foscarnet összetételében foszfort tartalmaz, ami eléggé mérgezővé teszi és korlátozza annak használatát.

Vannak ilyen készítmények is a herpeszvírussal szemben, mint a brivudin, a ribamidil, a metizazon. Másfajta hatásmechanizmusuk van, de antivirális hatásuk alacsonyabb, mint az aciklikus nukleozidoké. Ezért ezeket a herpesz elleni tablettákat abban az esetben írják fel, amikor a beteg ellenállást mutat az utóbbival szemben. Az ilyen vírusellenes szer, mint a herpesz remantadin, hatástalan.

A herpesből származó klórhexidin vaginális kúpjait főként megelőző eszközként használják - a genitális herpesz fertőzés megelőzésére. A gyertyát legkésőbb 2 órával a szexuális érintkezés után be kell illeszteni a hüvelybe.

A herpesz kezelésére szolgáló tabletták

A herpesz egy virális természetű bőrbetegség, amelyet folyadékkal töltött vezikulák kicsapása jellemez. A kezelés célja a vírus terjedésének megakadályozása a szervezetben. Ebben az esetben helyi kenőcsökkel, gélekkel, cauterizáló folyadékokkal történő helyi kezelést alkalmaznak. A pácienst írják elő és szisztémás gyógyszereket tabletták formájában.

A gyógynövény-készítmények jellemzői a tablettákban

Úgy gondolják, hogy lehetetlen teljesen eltávolítani a herpeszvírust az emberi testről. A vírus kedvezőtlen tényezői, különösen az immunitás erősítése, a gyógyszerek hatása miatt a vírus az idegszövetbe kerül. A fertőzés hatásának enyhítésére és csökkentésére alkalmasak a herpesz tablettákon történő gyógyszerei.

Famvir

Vírusellenes gyógyszer. A Famvir vagy a famciklovir a HSV 1 és a 2-es típusok tekintetében aktív. Meg kell jegyezni, hogy a hatóanyag pozitív hatással van a neuralgiára, a herpesz zosterben szenvedő betegeknél.

A tabletták 125, 250 és 500 mg dózisban kaphatók. Alkalmazza az orvos útmutatásainak és ajánlásainak megfelelően. A kezelés időtartama függ a betegség mértékétől. Lehetnek mellékhatások a következők formájában:

A hatóanyag ellenjavallt olyan esetekben, amikor az összetevők rendkívül érzékenyek. Nem ajánlott terhes és szoptató anyáknak és gyermekeknek, mert nem vizsgálták ezeket a betegcsoportokat.

Zovirax

A vírusellenes szerek csoportjához tartozik. A készítmény hatóanyaga az acyclovir. Az 1. típusú herpeszvírus, a kissé gyengébb - a 2. típusú és a herpesz zoster elleni legsúlyosabb cselekmények. E fajok kezelésénél a Zovirax tabletta herpeszre szedett gyógyszert napi 5 alkalommal kell előírni (az utasításoknak megfelelően). A kezelés időtartama 5 nap, a csirke pox kezelése - 7 nap, különösen nehéz esetekben, a tanfolyam meghosszabbítható. Vigye a tablettát közvetlenül a betegség megjelenése után. A herpesz megelőzésére is használják. Terhes és anyák, gyermekek etetése, a Zovirax óvatosan jelöli ki.

izoprinozin

Vírusellenes szer és immunstimuláns. A herpesz szimplex vírus ellen. Hozzárendelés a nemi herpesz, csirke pox, herpes zoster kezelésében. Az izoprinozin a 3 évesnél idősebb gyermekek számára engedélyezett. A herpesz kezelési sorrendje 5-10 nap.

A gyógyszer lehetséges mellékhatása:

 • fejfájás;
 • viszketés;
 • hányinger és hányás;
 • álmatlanság;
 • az ízületi fájdalom és az epigastrium;
 • gyengeség;
 • álmosság.

Az izoprinozin ellenjavallt köszvényben és urolithiasisban, 3 év alatti gyermekeknél, veseelégtelenségben, a gyógyszer összetevőinek intoleranciájával. Szoptató anyák és terhes nők számára nem ajánlott.

Likopid

Immunstimuláns. A herpesz fertőzésre a szervezetben bárhol megtalálható. Enyhe fertőzéses formában a herpeszről a testen lévő tabletták naponta kétszer, egy héten keresztül kerülnek felszívásra. A betegség átlagos formájával az adag 1 mg 3-szorosa. A kezelés időtartama 10 nap.

A tabletták ellenjavalltok a láz, a láz, a terhesség, az ápoló anyák, az 1 év alatti gyermekek és az összetevők intoleranciája miatt.

Anaferon

A gyógyszer egy vírusellenes hatású immunmodulátor. Az herpes simplex típusának 1-es és 2-es vírusai ellen aktív. Az Anaferont a herpeszvírus fertőzések (csirke pox, genitális herpesz) kezelésére írják fel. Form felszabadulás - tabletta reszorpcióhoz. Kezelés indítása javasolt a betegség első jelei esetén.

Az Anaferon ellenjavallt a készítmény összetevőinek intoleranciája esetén. Gyermekek és serdülők számára speciális tabletták állnak rendelkezésre. Terhesség esetén a készítmény nem ajánlott.

Amiksin

Olyan gyógyszer, amely az interferonok kialakulását ösztönzi a szervezetben. Immunmodulátor és vírusellenes szer. Hatékony a herpesz vírus által okozott betegségekre. Terhes és szoptató anyák az Amiksin ellenjavallt.

Katsogel

Egy másik, az interferont indukáló vírusellenes szer. Ez a gyógyszer a herpesz tablettáknál felnőtt betegek kezelésére szolgál. A herpesz vételéhez 5 napig háromszor kell beadni 2 befogadásra alkalmas tablettát. A gyógyszer nem javasolt terhes és szoptató anyák számára.

Groprinosin

Immunostimulátor, vírusellenes szer. A herpesz, köztük a nemi szervek és a varicella kezelésére utal. A gyógyszer jól tolerálható, megengedhető az idős betegek, akik angina pectorisban és keringési elégtelenségben szenvednek. A groprinozint a szervezet elégtelen immunvédelme esetén jelzik. Vegye ki a tablettákat - az orvos ajánlása szerint. A köszvényben ellenjavallt, aritmia, 2 év alatti gyermekek, terhes nők, szoptató anyák és komponensek intoleranciája.

Herpes tabletták: a hatékony gyógyszerek listája

A herpesz-tablettákat akkor alkalmazzák, ha a betegség szövődményekkel jár vagy általános jellegű. Ezek a gyógyszerek hatékonyan elnyomják a vírus hatását. Az aktív komponensük gyorsan felszabadul, behatol az idegrendszerbe. Így a herpeszkészítmények megakadályozzák a vírus további terjedését és felgyorsítják a beteg gyógyulását. A gyógyszeres tabletták adagolását az orvos határozza meg. A mellékhatások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy kövesse az előírt beviteli szabályokat. Ellenkező esetben a felnőttekben lévő herpeszkészítmények zavart okoznak az emésztőrendszer működésében, a májban.

A herpes tabletták kezelésére vonatkozó szabályok

A herpesz krónikus betegség. Nem ad teljes kúra. Ezért a herpeszre szedett gyógyszereket oly módon választják ki, hogy egyszerre több célt érjenek el:

 • elnyomja a herperovírus aktivitását;
 • az immunrendszer helyreállítása;
 • megszüntesse a betegség tüneteit, beleértve a bőr manifesztációit is.

A herpesz ismétlődésének megakadályozására tablettázott készítményeket is alkalmaznak. Az utóbbi esetben a kezelőorvos alacsonyabb dózissal írja elő a gyógyszert.

Az összes herpesz elleni gyógyszer bevitele olyan gyógyszerekkel kombinálható, amelyek hatása az immunitás helyreállítására irányul. Ezenkívül a herpesz kezelésére is szükség van a patológia első megnyilvánulásaira. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy gyorsan megbirkózzon ezzel a problémával, elkerülve a szövődmények kialakulását. A herpesz korai stádiumában végzett vírusellenes kezelés megakadályozza a fertőzés terjedését az egészséges sejtekbe. Ennek eredményeképpen a kiütés egy szigorúan meghatározott zónában helyezkedik el, és gyorsan eltűnik.

A tablettákban előállított összes gyógyszert nem lehet hosszabb az előírtnál és az előírt dózis felett. A kezelés időtartama átlagosan 1-2 hét. Szükség esetén a tabletta terápia időtartama megnövelhető.

"Acyclovir" - bizonyított vírusellenes tabletták évek óta

A jól bevált herpesz tabletták listája az "Acyclovir". A hatóanyag kenőcsök, ampullák formájában is rendelkezésre áll a betegség és szövődmények helyi manifesztációinak kezelésére.

Ezek a hatékony herpesz tabletták különös hatással vannak a vírusra. Az "Acyclovir" nem befolyásolja a belső szerveket, szöveteket és sejteket. A patológia különböző formáira van előírva. „Az aciklovir” herpes tabletta - a legolcsóbb és legegyszerűbben elérhető gyógyszer, gyorsan megszünteti a kiütések a test és a nemi szervek. A bennük lévő anyag, amely behatol az emberi testbe, bele van építve a vírus DNS-szerkezetébe és megakadályozza annak replikációját.

Ezen "Acyclovir" hatás mellett a gyógyszer lehetővé teszi a következő eredmények elérését:

 • megakadályozza a kiütések kialakulását a testen;
 • erősíteni az immunitást;
 • felgyorsítja a sebek gyógyulását a bőrön és a nyálkahártyákon;
 • csökkentse a szövődmények valószínűségét (beleértve a belső szervek sérüléseit);
 • enyhíti a fájdalmat.

A felmerülő tünetek terápiájának lefolytatásához ajánlott az "Acyclovir" termelői abban az időszakban, amelyet a kezelőorvos határoz meg. Annak ellenére, hogy ez a gyógyszer az egyik legjobb tabletta, az idő múlásával a vírus ellenállást (ellenállást) fejleszt. Ezért a vírusellenes szerek későbbi alkalmazása nem lesz megfelelő hatással a szervezetre.

Az "Acyclovir" napi 800-1000 mg dózisban egyszerű herpesz, a Zoster fertőzés 2000 mg / nap. A betegség megelőzése érdekében vegye be a gyógyszert napi három tabletta egy hétig.

Az "Acyclovir" tabletta ellenjavallt:

 • egyéni intoleranciával rendelkező egyének;
 • terhes nők és nők a szoptatás alatt.

Ahelyett, hogy "Atsiklovira" kijelölni "Valtrex". Ajánlott:

 • mindenféle herperovírussal;
 • a betegség visszaesésével;
 • herpeszkiütés megelőzésére.

A "Valtrex" tabletták a betegségek kezelésében, szemben az "Acyclovir" -sel, kevésbé agresszíven befolyásolják a testet. Mindkét gyógyszer azonban hasonló eredményeket érhet el. A Valtrexx valaciklovirt tartalmaz. A behatolás után az összetevőt acyclovirvá alakítják át. Ezért a gyógyszer hatása hasonló ahhoz az eredményhez, amelyet az Acyclovir tabletta elérhet.

A "Valtrex" számos mellékhatást okoz. A gyógyszer egy napot használhat, ha immunhiányos állapot fordul elő.

A Zovirax megbízható és modern antiherpetikus gyógyszer

A herpes vírus kezelésére a Zoviraxot gyakran használják. Ezt a következő formában adják ki:

 • kenőcsök;
 • injekciós oldatok;
 • tabletták;
 • kapszulák;
 • rektális kúpok.

Az utóbbi a gyermekek felírása által a gyermek szervezetére gyakorolt ​​legeredményesebb hatással van, és elnyomja a herperovírust. A fenti herpesz elleni gyógyszerek az atiklovir hatóanyagra épülnek. A "Zovirax" kezelés javasolt:

 • herpes simplex;
 • herpes zoster;
 • a betegség visszatérő formája;
 • bonyolult patológia.

A "Zoviraks" -hoz hasonló gyógyszereket írnak elő olyan betegek számára, akik immunhiányos állapotban vannak a patológia megelőzésében. Ezeket a hatékony gyógyszereket egy hétig veszik. Az első vagy a második típusú herpesz kezelésére a "Zovirax" -ot csak kenőcs formájában szabad előírni. Egy napon belül a gyógyszert legfeljebb 5 alkalommal kell alkalmazni a problémás zónára.

A "Famvir" - a Famciclovirra alapozott gyógyszer, a közelmúltban fejlődött ki

A "Famvir" egy új generáció antiepileptikus gyógyszere. A gyógyszeres csomag 7-40 tablettát tartalmaz különböző napi dózisokban:

A "Famvir" -ot akkor írják fel, amikor az acyclovir alapú modern gyógyszerek nem adják a kívánt eredményt. Szintén ez az új gyógyszer ajánlott a terhesség és a laktáció. Ezenkívül a Famvir hatékonyan elnyomja a herperovírus aktivitását immunhiányos betegeknél.

Függetlenül a herpesz típusától, a gyógyszer gyorsan megszünteti a betegség megjelenését. A "Famvir" famciklovirra épül, amely anyag az emberi szervezetben penciklovirá alakul át. E komponens hatásától az egészséges sejtek nem sérülnek.

A "Famvir" segítségével megszabadulhat a patológia tüneteitől. A gyógyszer hosszú távú vírusellenes hatást fejt ki, ami 80% -os megismétlődés valószínűségét csökkenti. A gyógyszer összetételébe beletartoznak a legfrissebb anyagok, amelyek felgyorsítják a sebek gyógyulását a bőr és a nyálkahártyák felületén.

A Famvir hiányosságairól magas árat kell kiemelni. A gyógyszer ára 1 és 4 ezer rubelt tartalmaz. Ezenkívül a gyógyszer ilyen ellenjavallatokkal rendelkezik: egyéni intolerancia, 18 évesnél fiatalabb életkor.

Tabletta vagy kenőcs: ami jobb és kényelmesebb?

A vírusellenes tabletták és kenőcsök közötti választást a legjobb esetben orvosnak kell elvégeznie. A helyi kezelésre előállított gyógyszerek viszonylag gyors eredményt adnak. A herpesz elleni gyógyszerek megszüntetik a betegség tüneteit, és tartós hatást érhetnek el.

A kenőcsöket általában patológiás exacerbációkra írják fel. Meggyorsítják a nyílt sebek gyógyulását és megakadályozzák a másodlagos fertőzés megkötését. A kenőcseket gyakrabban használják a terhes nők és a gyermekek betegségének kezelésében.

Minden hatékony gyógyszer behatol a vérbe. A hatóanyagnak a véráramon keresztül ható aktív komponensei behatolnak a belső szervekbe és a terhes nőkbe a placentán keresztül a gyermek testébe. Ennek eredményeképpen a gyógyhatású anyagok negatívan hatnak a magzat, a máj és a vesék fejlődésére. Ezért az ilyen kezelés hatékonysága gyakran nem indokolja az általa okozott következményeket.

A szövődmények elkerülése érdekében a herpeszterápiát elsősorban antivirális kenőcsök végzik. A komponensek helyi hatással vannak a problémás területre. Ezeknek a gyógyszereknek a felhasználása stabil remissziót biztosít, minimális mértékben károsítja a belső szerveket.

A herpesz súlyos exacerbációi esetén a vírusellenes gyógyszerek tabletták formájában ajánlottak. Az ilyen gyógyszereknek szisztémás hatásuk van az egész testre.

Nehéz meghatározni, hogy mely gyógyszerek alkalmasabbak a patológia kezelésére. Minden ágens elnyomja a herperovírus aktivitását. De néhányan közvetlenül a vírus DNS-jén dolgoznak, és más gyógyszerek elsősorban a tüneteket szüntetik meg.

A herpeszvírus-fertőzés kezelésében számos gyógyszer található. A gyógyszer megválasztását orvosnak kell kezelnie. Tehát a vírusnak az ajkakon való megnyilvánulásaival egy gyógyszer képes megbirkózni, a másik pedig nem hoz létre a kívánt hatást. Ezenkívül az orvos figyelembe veszi a páciens testének egyedi jellemzőit.