Mi a különbség az Acriderm és a Triderma között?

Az Akriderm és a Triderm kiváló gyógyszerek a dermatovenerológiában az allergiás, bakteriális és gombás eredetű bőrbetegségek kezelésében. Mi jobb, mint a Triderm vagy az Acriderm? A gyógyszerek szerkezeti analógjai egymásnak. Felcserélhetőnek tekinthetők. Mindkét gyógyszert csak külsőleg használják. Krém és kenőcs formájában készül. A gyógyszerek hatékonysága meglehetősen magas. Alkalmazása gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban és terhesség alatt is megengedett, szigorúan az indikációk szerint.

A gyógyszerek farmakológiai tulajdonságai, gyógyszerek összehasonlítása

A különbség a Triderm vagy az Akriderm között kicsi. Ezeknek a gyógyszereknek gyakorlatilag nincs különbsége, mivel ugyanolyan összetételűek. Ha összehasonlítjuk a Tridermt és az Acridermot, gyakorlatilag nincs különbség ezeknél a gyógyszereknél.

A gyógyszerek aktív gyógyászati ​​összetevői (1 g késztermékre vonatkoztatva):

 • Betametazon-0, 64 mg;
 • Clotrimazole 10 mg;
 • Gentamicin - 0, 1 g.

Mindkét gyógyszer krém és kenőcs formájában készül. A kenőcs zsírtartalma nagyobb, hosszabb a bőrön. A krém kevésbé zsíros.

Mivel mindkét hatóanyagot kombinálják (3 hatóanyagot tartalmaznak), ezeknek az orvosi elemeknek a hatása szerint is hatásuk van. A betametazon, amely mindkét formában része, gyulladáscsökkentő hatással van a sérült bőrre. A gyulladásos reakciók csökkentek a gyulladásos citokinek és gyilkosok károsodásának következtében, amelyek a károsodás helyére jönnek (immunszuppresszió).

A clotrimazol olyan közös anyag, amely meggátolja a gombaellenes szerek reprodukcióját. Ez zavarja a reprodukciós és az élet Candida gombákkal epidermofiton, Trichophyton, és más típusú kórokozók gombás betegségek. A Gentamicin egy antibakteriális komponens, amely megakadályozza a másodlagos bakteriális növényzet bekötését. Az anyag aktívan segít megsemmisíteni gampolozhitelnye, valamint a grmotnazatelnye baktériumok. Ezek közé tartozik: Escherichia coli, Klebsiella, Salmonella, Shigella, tsitrobakter Neisser, Treponema, Streptococcus, Staphylococcus aureus.

A Triderma különbségei az Akriderma-tól csak a gyógyszerek korlátozásai. A hivatalos utasítások szerint a Triderm 2 éves korától kezdve használható, az Acriderm évre szabható.

A gyógyszerek felírása és korlátozása:

bizonyság

korlátozások

 • allergiás dermatitis;
 • gyakori neurodermatitis;
 • helyi jellegű neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • gombás megbetegedések a bőr (dermatofiták megfertőzni gomba Candida, pityriasis versicolor) különösen lokalizált az ágyék, hónaljban, az emlők alatti;
 • rovarcsípés;
 • discoid lupus erythematosus;
 • pszoriázis;
 • különböző etiológiák viszketése.

abszolút:

 • tuberkulózis bőrkárosodása;
 • a bőr szifilikus elemei;
 • herpeszkitörések;
 • bőrkárosodás vakcina beadását követően;
 • nyissa meg a bőr károsodását;
 • fekélyes bőrelváltozások;
 • a bőr neoplazma (melanoma, hemangioma, atheroma, nevi);
 • szoptatás;
 • akne a bőrön;
 • 1 év alatti gyermekek.

relatív:

 • 1-18 éves gyermekek (Akriderm), 2-18 évesek (Triderm);
 • terhesség (1 ciklus).

Az Acriderm viszonylag olcsó. A gyógyszer ára 70-97 rubel. A Triderm nem olcsó. A gyógyszertárak ára 640 rubel.

Az Acriderm és Triderm gyógyszerek analógjai:

Ezekkel az eszközökkel megengedett a Triderm és az Akriderm helyettesítése.

A gyógyszerek alkalmazási szabályai

Alkalmazzon krémet és kenőcsöt Az Acriderm vagy a Triderm csak külsőleg lehet. Vigyázzon a hatóanyagokra tiszta bőrre vékony réteggel. A terápiás gyógymód 3-4 hét. A bőrbetegségek kezelésének időtartama függ a betegség típusától, valamint a beteg állapotától. A pénzösszegeket naponta kétszer használhatja: reggel és este.

Fogadja el a Triderm és az Acriderm együttest, mivel túladagolás lehetséges a hatóanyagokkal, különösen a betametazonnal. Ha a Triderm és az Acriderm egyidejű alkalmazásakor általános nemkívánatos megnyilvánulások fordulhatnak elő: Cushing-szindróma, mellékvese elégtelenség. A terhes nőknél, valamint a 18 éves korig a gyermekek csak korlátozottan (szigorúan a sérült helyeken egy építés), nem több, mint 2-szer egy nap.

következtetés

Az Acriderm és a Triderm bőrbetegségek kezelésére alkalmazhatók. Ezek a szerek egymás szerkezeti analógjai, így nem használhatja őket együtt. Mindkét gyógyszer hormonális komponenst tartalmaz, amely hatékonyan kiküszöböli a gyulladást. A gyógyszerek csökkentik a bakteriális és gombás növényzet bekötésének valószínűségét. Ezeknek a gyógyszereknek a megfelelő alkalmazása nagyon pozitív hatással van a bőrbetegségek kezelésére.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Az Acriderm és a Triderm összehasonlítása

A gyógyszerek kiválasztása a gyógyszertárban a bőrbetegségek kezelésére, az emberek gyakran a választás problémájával szembesülnek. Ez általánosságban olyan gyógyszerekre vonatkozik, amelyek kombinált farmakológiai hatást fejtenek ki. Tehát a Triderm és az Acriderm klotrimazolt, betamizont és gentamicint tartalmaz, de az ár jelentősen eltér egymástól. Mi a különbség ezek között a gyógyszerek között, és helyettesíthetik egymást?

A gyógyszerek farmakológiai tulajdonságai, gyógyszerek összehasonlítása

A Triderm és az Akriderm ugyanazokkal a hatóanyagokkal rendelkezik, amelyek meghatározzák a farmakológiai hatásukat:

 1. Betametazon-dipropionát - glükokortikoszteroidokra utal. Erős antiallergiás hatása jellemző erre a csoportra. Eltávolítja a duzzanatot és a gyulladást, valamint a kellemetlen érzést (viszketés, égetés). Csökkenti a megrongálódott felületen felszabaduló folyadék mennyiségét.
 2. A klotrimazol antimikrózis anyag. A gomba kórokozóinak halálához vezet, megzavarva az ergoszterol szintézisét (a sejtmembrán fő eleme), így sokféle paraziták ellen aktív. Dermatophyták, penészgombák és élesztőgombák fertőzésére használják.
 3. A Gentamicin egy aminoglikozidokkal kapcsolatos antibiotikum. Az akció típusa túlnyomórészt baktericid (ami sejtes halálhoz vezet). Hatékony mind a Gram-pozitív, mind a Gram-negatív baktériumok ellen. Primer és másodlagos bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazzák.


Mindkét gyógyszer kétféle formában áll rendelkezésre:

 • Krém - nedves területeken való használatra;
 • kenőcs - száraz és pikkelyes területekre való alkalmazásra.

A fő eltérés a kenőcs (krém) alap összetétele. Az Acryderma GK dózisformát alkotó komponensek bizonyos eltéréseket mutatnak a Triderma segédanyagaitól.

bizonyság

Az Acriderm és a Triderm használatára utaló jelek közötti különbség hiányzik, mivel azonos hatóanyagot tartalmaz. A gyógyszert terápiára írták:

 • mindenféle dermatitis, beleértve a másodlagos fertőzéssel bonyolódókat is;
 • diffúz és korlátozott neurodermatitis;
 • egyszerűen megfosszák a krónikus jellegét (egyfajta neurodermatitis);
 • ekcéma;
 • az érzékeny kórokozók típusai által okozott mikózisok, a test bármely részén található lokalizációval.

korlátozások

A kenőcs és a krém mindkét név használata nem ajánlott a következő körülmények között:

 • vírusos bőrelváltozások (csirke pox, egyszerű és herpes zoster);
 • bőr-tuberkulózis;
 • a szifilisz második fázisa;
 • legfeljebb 2 éves korig;
 • allergia az alkotóelemekhez;
 • a vakcina bevezetésével kapcsolatos különböző bőrreakciók.

Szintén körültekintően a terhes nők kezelésére és a gyermekkorban gyógyszerek alkalmazására kerül sor.

A gyógyszerek előírása csak orvos lehet. Hatékony anyagok jelenléte miatt a független alkalmazás szisztémás jellegű szövődmények kialakulásához vezethet.

Használhatok Acriderm kenőcsöt a Triderm helyett?

Annak ellenére, hogy ugyanaz a készítmény a hatóanyagok részében, az Acriderm és a Triderm észrevehető árkülönbséggel bír:

"Triderm" előkészítés: analógok és azok különbségei

A "Triderm" kenőcs analógjai

Nem titok, hogy a modern ember több időt fizet a munkára. Rövid életű lazítani ő inkább költeni aktív: látogatás uszodák, tornatermek, egészségügyi központok és más központokban, nagy koncentrációjú emberek. Azonban az ilyen mobilitás lehet tele van súlyos veszélyben van, mint a fentiek közül bármelyik nyilvános helyeken, még a leginkább steril közülük lehet fertőzött a gomba, mert mindenhol van vízhez való szabad hozzáférés (kád, zuhanyzó). Ezért szinte lehetetlen elkerülni a kellemetlen bőrbetegség kockázatát. Az első lépés a gomba befolyásolja az alsó végtagok, amely befolyásolja a bőr és a köröm. De nem minden olyan szörnyű, sőt kiváló megoldás a kezelés a betegség lenne a használata a kenőcs „Triderm”, amely nem csak megbirkózni a betegség tüneteit, hanem hogy végre legyőzni, nem hagy látható nyomot a bőrön. Ez a külső használatra szánt gyógyszer tökéletesen küzd össze a bőrformák megjelenésével. De vannak más kenőcsök, amelyek helyettesíthetik a "Triderm" -et. Az analógok eltérhet a prototípus alacsonyabb költséggel és jóval kevesebb a mellékhatása, van a szervezetben, így úgy gondoljuk, hogy ezek biztonságosabbak. Ugyanolyan krémalapjuk van, és azonosak az alkalmazott módon. A gyógyszerek alapja a glükokortikoid és szalicilsav. Néhányan nem rendelkeznek hormonokkal és antibiotikumokkal. Néha szükség van a "Triderm" gyógyszer cseréjére. Analógok e kenőcs mutatjuk útján „Diprosalik”, „Belosalik” és „Akriderm GC”.

A "Diprosalik" kenőcs hatása

Összetételében, valamint a "Triderm" -ban szerepel a glükokortikoid, de a szalicilsav és a betametazon-dipropionát kombinációja hatásosabbá teszi a hatását. Ez a kenőcs antiallergén, gombaellenes és vasodilatációs hatás. A gyógyszer gyengéden hat a bőrre, így terápiás hatása gyorsabb, és az epidermis mélyebbre hűl. Ez a kenőcs alkalmas olyan betegségek kezelésére, mint pikkelysömör, atópiás és seborrheás dermatitis, neurodermatitis, ichthyosis, ekcéma. Fontos megjegyezni, hogy a Tridentum kenőcs alkalmazása előtt ellenőrizni kell a bőrt, hogy ellenálljon az allergiás hatásoknak. Az analógok szintén e szabály végrehajtása alá tartoznak.

Alkalmazás és ellenjavallatok kenőcs "Acriderm GK"

Alapkészítmény lényegében azonos úton „Triderm”, de meg kell tenni, hogy a ez magában foglalja anyagok, mint a klotrimazol, gentamicin és dipropionát, ami miatt a mikrobaellenes aktivitás fokozódik. Kenőcs kezelésére egyszerű és atópiás dermatitis, a diffúz és korlátozott neurodermatitisz, ekcéma. Ezzel pozitív hatással van az ilyen problémás területeken a test, mint a láb és a lágyéki redők. Mellékhatások a gyógyszer válhat a száraz és irritált, különösen érzékeny bőrű embereknél a készítmény a hatóanyag. Ugyancsak ellenjavallt felhasználása nyílt sebek, varicella, szifilisz, herpesz, otitis externa, és az oltás után. Terhes és szoptató nőknél a gyógyszert csak receptre írják fel.

A "Belosalik" kenőcs tulajdonságai

Gondolkodni, hogy mit helyett „Triderm”, akkor választhatja a készítmény „Belosalik”, amely tartalmazza teljesen hiányzik antibiotikumok. Ez a gyógyszer a gyulladás kezelésére és viszketés, ez is megvan az a képessége, hogy állítsa le a fájdalmat, csökkenti a duzzanatot és az irritációt. Továbbá, része az alap szalicilsav elpusztítja gomba és egyéb bakteriális fertőzések. A gyógyszer már sikerrel használták kezelésére szubakut és krónikus dermatózisok, pszoriázis, vörös lapos és asbestovidnymi zoster, ichthyosis, neurodermatitisz, ekcéma, seborrheás dermatitis, lupus. Az ápolás és a terhes nők csak a bőr kis területét kezelik. Mint azt a „Triderm” kenőcs-analóg „Belosalik” kategorikusan ellenjavallt nyílt sebek, varicella, bármilyen formában a szifilisz és a herpesz. Tehát szükség van, hogy legyen óvatos, hogy azok a betegek, amelyek hám bármely összetevőjével szembeni túlérzékenysége a kábítószert.

Hogy helyettesítse a "Triderm" kenőcsöt?

Akarta, hogy talál egy jó helyettesítheti-e az eszköz alapján tejszín, emlékeztetni kell arra, hogy a gyógyszert tartalmazhat olyan elemeket, mint a paraffin és vazelin, amelyek oxidok és nátrium-foszfátok, foszforsav, egy alkohol és makrogol. Termékek ebben a kategóriában is „Canison plusz”, „Lokoid”, „Dermokas” és „Triakutan”. Ezek közül a krémek közül egyik sem rendelkezik semmilyen mellékhatással, ellentétben a Triderm hatóanyaggal. Az ezekkel analóg aktívan befolyásolják a kellős közepén, a bőrelváltozások, ami megkönnyíti a betegség tüneteit, és aktívan küzd az oka annak előfordulása. Az ára sokkal kisebb, és a hatás ugyanaz marad.

Nem-hormonális analógok kenőcs "Triderm"

Az ilyen készítményekhez lehetséges az "Elidel" és a "Fenistil" hordozás. Nem tartalmaz adalékanyagokat és ösztönző képes gyógyítani minden típusú bőrgyulladás, ekcéma, gombás és más bőrbetegségek az ember. Hatóanyag kenőcs „Fenistil” - dimetinden-maleát - csökkenti a viszketést és csökkenti az általános gyulladás sérült bőrt része, amelynek anelgeziruyuschim akció, és pimekrolimusz, része a „Elidellel” készítmény képes elpusztítani mikrobák eltávolítás feltörekvő tumoros és elve alapján működnek az antiszeptikus, védő az epidermisz.

Kenőcs triderm - használati utasítás, ár, analógok, értékelés, összehasonlítás az akrydermával

A Triderm egy külső kenőcs, amelyet fertőző bőrbetegségek kezelésére alkalmaznak. Leggyakrabban másodlagos fertőzés, bakteriális vagy gombás kötődés esetén alkalmazható már meglévő gyulladásra, melyet a szervezet érzékenysége a külső allergén tényezők okoz.

A tridentum kenőcs használatára vonatkozó utasítások

A gyógyszer egyedülálló összetételű, amely bonyolult fertőzések esetén hatékony, ezért nem ajánlott mindenféle bőrbetegség kezelésére. Szigorú vallomása van, és a kezelés kezdetének feltétlenül egyet kell értenie az orvossal.

A triderm antibiotikum vagy nem?

A hatóanyag három összetevőt tartalmaz - egy antibiotikumot, egy szintetikus kortikoszteroidot és egy gombaellenes anyagot, amely a neve - Tri-Derm, azaz három hatékony hatóanyag a bőrön. Ezért a Triderm nem csak antibiotikum, hanem hormon is, amely különös gonddal követeli meg őket.

Farmakológiai csoport

A gyógyszer egy olyan gyógyszercsoport része, amely antibakteriális, gombaellenes és hormonális hatású, külső használatra.

A kenőcs összetétele: Triderm

A Triderm kenőcs hatóanyagai:

 • betametazon-dipropionát - 0,643 milligramm;
 • Clotrimazole - 10 milligramm;
 • gentamicin - 1 milligramm vagy 1000 nemzetközi egység.

A készítmény alapjául paraffinfolyadékot és paraffin puha fehéret használnak. A termék áttetsző kenőcs fehér vagy világos sárga színű, konzisztenciája puha, homogén.

A hatóanyag hatása három aktív komponens kombinált hatásán keresztül valósul meg.

betametazon - szintetikus hormon, amely allergiaellenes hatással rendelkezik: viszkető és égő viszketést, enyhíti a bőrpír és a fájdalmat. Ez a reakció az erek szűkülése miatt következik be - ez nem teszi lehetővé a mediátorok (az allergénekkel való érintkezés során képződött anyagokat) bejutását a vérbe, hogy a gyulladásos folyamat fokozatosan csökkenjen.

klotrimazol - gombaellenes komponens, amely megakadályozza a kémiai reakciókat a kórokozó mikroorganizmusok membránjaiban, ami halálhoz vezet. A legnagyobb hatékonyság a candidiasisban (tuska), a mikrospórában és a trichofitózisban nyilvánul meg.

gentamicin - olyan antibiotikum, amely magában kórokozó folyamatokban lebontja a kémiai folyamatokat, ezáltal lassítja életfolyamatukat és elveszti reprodukciós képességüket. Staphylococcusok, streptococcusok, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa és Escherichia coli ellen hatékony.

Triderm forma

A gyógyszer a következő formákban áll rendelkezésre:

 • kenőcs 15 vagy 30 gramm külső használatra, alumínium csövekbe csomagolva;
 • 15 vagy 30 gramm külső használatra készült krém, alumínium csövekben.
Kenőcs Triderm 15 g külső használatra (betametazon + gentamicin + klotrimazol)

A Triederm gyártója Schering-Plau Labo N.V. (Belgium), amely a német farmakológiai vonatkozású Bayerhez tartozik.

Triderm recept latinul

A Triderm hormonális kenőcs a gyógyszertárakban szabad forgalomba hozható, de kizárólag szakemberhez kell rendelni. Az orvosi rendelvényeket az alábbiak szerint jelöljük:

Rp: UngTriderm 30,0

D.S: Napi 2 alkalommal alkalmazza az érintett területeket.

Kenőcs Triderm - felhasználási tünetek

Az alapvető gyógyászati ​​célok listája magában foglalja a bőrbetegségeket, amelyeket bonyolítanak a kórokozó mikroflóra jelenlétében, érzékenyek a hatóanyag összetevőire és az ilyen betegségekre:

 • a dermatitisz egyszerű és allergiás;
 • atópiás dermatitisz, beleértve diffúz neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • a gomba jellegű dermatitis (tuska, dermatophytosis, színes lichen), beleértve azokat is, amelyek befolyásolják a inguinális régiót és a nagy bőrráncokat;
 • megfosztanak egy egyszerű krónikus (korlátozott neurodermatitis).

Mi használják és mi segít a kenőcsön Triderm

Leggyakrabban a Triderm-et a bőr bonyolult fertőző károsodásaira és a körömgomba kezelésére írják fel a lábra, de más jelek is vannak a használatára.

Tehát a Tridentum kenőcsöt a nőgyógyászatban alkalmazzák a súlyos formában történő duzzanat leküzdésére, amikor csak az antifungális szerek használata nem ad a kívánt eredményt. A kenőcsöt a nemi szervek érintett részeinek kenésére vagy tamponok intravaginális adagolására impregnálják.

A Triderm ugyancsak hatásos az urológiában a nemi szervek fertőző betegségeinek kezelésére. A leggyakoribb rendeltetési hely ugyanaz, mint a fertőzött partnerrel való kapcsolat. A candidiasis kezelésénél a Triderm férfiakat naponta kétszer kell a pénisz fejére alkalmazni, míg a kellemetlen tünetek teljesen eltűnnek.

A következő jelek a balanitis és postitis, gyulladásos folyamatok, amelyeket a kórokozó mikroflóra okoz, amely befolyásolja a pénisz vagy a fityma fejét. Habár a Triderm hatóanyagnak tekinthető, a gyermek egyensúlyban szenvedhet, de szigorú orvosi felügyelet mellett.

A Triderm segít a pattanásnak az arcon, ha a pattanások vagy a furunculosis szövődményei streptococcus, staphylococcus vagy mycotic microflora. A kenőcs azonban csak dermatológus engedélyével és a klinikai tesztek leadása után használható. független hormonális visszaélés vezethet komoly szövődmények kifejlődéséhez, nemcsak a bőrhöz, hanem a belső szervekhez is.

Ellenjavallatok a Tridentum kenőcs használatához

Tilos a gyógyszert felírni, ha:

 • egyéni intolerancia az alkotóelemek bármelyikére;
 • a tuberkulózis és a bőr szifilise;
 • csirke pox;
 • herpes simplex vírus;
 • vakcinázás által okozott bőrbetegségek;
 • nyílt sebek;
 • gyermekek 2 éves korig.

Óvatosan és szakorvos szigorú felügyelete mellett a terhesség alatti nőknek, különösen a korai stádiumban és a nyitott sebeken szenvedő betegeknek szánt gyógyszert kell előírniuk, ha a használat nagy kiterjedésű területet igényel. Az orvos szigorú felügyelete mellett kenőcsöt alkalmazzon 2 évig terjedő csecsemőknek, valamint minden olyan kicsi betegnek, akinek terápiája okklúzív kötszer használatát igényli.

A Tridentum kenőcs használata

Kenőcsöt alkalmaznak az érintett bőrfelületekre naponta kétszer - reggel és este, és igyekeznek betartani a használat közbeni egyenlő időtartamot. A terápia időtartama minden egyes beteg számára külön-külön történik, és függ a megállapított diagnózistól és az epidermális károsodás mértékétől.

A kezelés a gyógyszer rendszeres használatát igényli, megszakítások és kihagyások nélkül. A kábítószert nem lehet hirtelen eltörölni, fokozatosan történik, csökkenti az alkalmazás gyakoriságát. Ha a beteg állapotának javulását 3-4 hét után nem tartják be, akkor a betegnek ajánlott további vizsgálatot végezni, és ha szükséges, más gyógyszerekkel történő kiválasztására is szükség van.

A Triderm mellékhatásai

A javasolt gyógyszeradagok vagy a túl hosszú kezelést meghaladó mértékű túllépése esetén a test egyik vagy másik komponensének következtében nemkívánatos reakciókat okozhatnak:

 • glükokortikoszteroidok (betametazon): viszketés, égő érzés, és szárazra bőrben megjelenése tüszők vagy striák, a fokozott szőrnövekedés a helyszínen kenőcsök, akne, csökkent pigmentáció, dermatitis fejlesztés (allergiás vagy száj körüli), a bőr maceráláshoz csatlakozás másodlagos fertőzés, sorvadásos folyamatok bőrben egy tampont;
 • gombaellenes elem (klotrimazol) túlzott bőrpír, bizsergés, hólyagosodás, hámlás, duzzadás a helyi jellegű, csalánkiütés, irritációt;
 • antibiotikum (gentamicin): a dermis irritációja viszketés vagy vörösség formájában, amely önmagában eltűnik, ahogyan a gyógyszerhez szokott.

A mellékhatások előfordulási gyakorisága az okklúziós kötszerek alkalmazásával nő.

Triderm kenőcs terhesség és szoptatás céljából

A gyógykezelést a nők számára a terhesség ideje alatt lehet előírni, de csak akkor, ha az anya szándékolt előnye magasabb, mint a magzat fejlődése és életveszélye. Ugyanakkor a használat helyileg és időben korlátozott.

Klinikai bizonyítékok, amelyek igazolják vagy megcáfolják a főkomponensek anyatejbe való behatolását, így nem, így a kenőcs kezelésének időtartamára a laktáció javasolt megszakadni.

Triderm és alkohollal való kompatibilitás

Az etilalkohol és a kenőcs komponensei teljesen összeegyeztethetetlenek, ezért szigorúan tilos az alkoholfogyasztás a gyógyszeres kezelés során. Az utolsó poharat legkésőbb a terápia megkezdése előtt 8-12 óráig kell inni, az első pedig legfeljebb 6-8 órával a vége után.

A tilalom megsértése számos mellékhatást eredményezhet, amelyek közül a leginkább "fénye" a terápiás hatás gyengülése vagy teljes hiánya. A mellékhatások kockázata is nő, súlyosabb formák, valamint súlyos patológiák kialakulása a szív- és érrendszeri és vérképző rendszerek szerveiben.

Az eltarthatóság és a tárolás feltételei Triderma

A gyógyszer eltarthatósága 2 év, tárolja olyan helyen, ahol a gyermekek nem érhetik el a 25 fokot. A lejárt gyógyszer szigorúan tilos.

Mi helyettesítheti a Tridentum kenőcsöt?

A helyettesítő Triderma hasonló összetételű Acriderm GK és Kanison kenőcs.

A terápiás hatás analógjai a következők:

 • Acriderm SK;
 • Belosalik;
 • Betaderm A;
 • Betasal;
 • Diprosalik;
 • Kandiderm;
 • Kleore;
 • Momat-C;
 • Rederm;
 • Travokort;
 • Triakutan;
 • Elokim-C.

Milyen különbségek vannak a Triderm és az Acriderm GK között?

Ha összehasonlítja a Triderm és Acriderm GK összetételét, akkor a különbséget nagyon nehéz megtalálni. Az azonos összetevők jelenléte meghatározza a gyógyszerek hatásának elvét és a használatukra utaló jeleket. A mellékhatások listája között nincs különbség, de az Acriderm korlátozásaiban a GC enyhe előnye van - a gyermekek csak az élet első évében tilosak, míg a Triderm csak két évig félelem nélkül írható fel.

De a fő és alapvető különbség a kábítószerek között a költségek. Tehát a hazai gyártásnak köszönhetően az Akriderm - ez a Triderm kenőcsének legolcsóbb cseréje, ára nem több, mint 100 rubel, míg a német ekvivalens költségek több mint 600 rubel.

Melyik a jobb, a Triderm vagy a Celestoderm?

A Celestoderm a külső alkalmazás eszköze, amelyet a német Bayer cég is gyárt. A Tridermtől összetételben különböztetik meg: a klasszikus változat csak a szteroid betametazonot tartalmazza, a kiegészített pedig a Garamycin antibiotikumot is tartalmazza. mert a gyógyszer nem tartalmaz gombaellenes komponenst, nem lesz hatásos a mikotag mikroflóra ellen.

Egy másik jelentős hátránya a gyógyszer - nem ajánlott a gyermekgyógyászatban, míg Triderm már lehet rendelni 2 éves, és még fiatalabb korosztály - óvatosan.

Vélemények

Az orvosok és a páciensek véleménye szerint a Triderm a leghatékonyabb a pikkelysömörben és más bőrfertőzésekben: a kezelés hatása a drog használatának néhány napja után észrevehető, és 3-4 hét elteltével a patológia a stabil remisszió szakaszába kerül. Ekcéma triderm is ad nagyon pozitív eredményeket hozott - a teljes megtisztítása a bőr sok beteg után eléri 1-1,5 hét, és súlyos esetekben - 2-3 hét.

Pozitív módon utalnak az urológusok és nőgyógyászok előkészítésére, és előírják a nemi szervek gombás fertőzéseinek súlyos formáinak orvoslását, beleértve. kis betegeknél. A kenőcs segítségével gyorsan megszabadulhat a szorongásos tünetektől, amely után a beteg kevésbé hatékony gyógyszereket írhat elő, amelyek az előző szakaszban nem voltak hatékonyak. Ez a terápiás megközelítés jelentősen csökkenti a test terhét, mert nem igényel hathatós gyógyszerek hosszú távú használatát.

Bár sok páciens alkalmazza a Triderm-et a pattanásokra, a dermatológusok maguk nem hagyják jóvá a gyógyszer ilyen használatát a "gyilkos" hatása miatt. De ha a terápiát szakemberrel koordinálják és az ő irányítása alatt áll, eredményei meghaladják a legvadabb várakozásokat.

A kombinált fellépés kegyetlen viccet is játszik a betegeken - egyesek megpróbálják megszabadulni a herpesztől az ajkán, majd csalódást kapnak. a megoldás nemcsak hatástalan, hanem gyakran komoly mellékhatásokat is okoz. A negatív ebben az esetben nem megfelelő, tk. Herpes simplex vírus bekerül a lista ellenjavallatok, és így a beteg úgy döntött, hogy kezelje a „hideg” az ajkak, a megkérdezése nélkül az orvos. A negatív következmények elkerülése segít abban, hogy meglátogassa az orvost, aki a megfelelő, biztonságos és hatékony gyógyszereket választja.

Bízza az egészségét a szakembereknek! Most hívja meg a legjobb orvost a városban!

Egy jó orvos egy generalista, aki a tünetei alapján helyes diagnózist és hatékony kezelést ír elő. Portálunkon orvos választhat Moszkvából, Szentpétervárból, Kazanból és Oroszország más városaiból a legjobb klinikákból, és 65% -os kedvezménnyel veheti igénybe a felvételt.

* A gombra kattintva a webhely speciális oldalára, keresési űrlaphoz és rekordhoz juthat az érdeklődõ szakemberhez.

* A rendelkezésre álló városok: Moszkva és környéke, St. Petersburg, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Kazan, Samara, Perm, Nyizsnyij Novgorod, Ufa, Krasznodar, Rosztov-na-Donu, Cseljabinszk, Voronyezs, Izhevsk

Triderm használati utasítások és felülvizsgálatok

Amikor a bőr gyulladt, mindig fájdalmat, viszketést és kellemetlen érzeteket érez. Ezután jöjjön a különböző tabletták, krémek, kenőcsök és krémek támogatásához. Az egyik ilyen "mentő" a Triderm. Elemezzük használati utasításait és megtudjuk a bizonyságot.

Felhasználási javaslat Triderm

A használati utasítás azt jelzi, hogy gyulladáscsökkentő, allergiás, antibakteriális, gombaellenes és antiexedatív gyógyszer. Segít a bakteriálisan fertőzött ekcéma különböző formáiban. Emellett a gyógyszert ekcéma kezelésére használják az ágyékban.

Ellenjavallatok

A gyógyszer ellenjavallt. Allergiás a kenőcs, a bőr tuberkulózis, a szifilisz, a bárányhimlő és a vakcinázás után fellépő bőrreakciók bármely összetevőjére. Az eszközön feltüntetett adatok szerint a gyermekek nem használhatják.

Terhesség esetén használja a Triderm

Mivel a hivatalos használati utasítás nem említi a terhességet, a tridermot csak orvos írhatja fel. Összetétele ártalmatlan a terhes nők számára. De ha rosszul használja a kenőcsöt, megsérülheti a magzatot. A terhesség alatt a gyógyszert szájpadra, dermatitisre és dermatomycosisra írják fel. Ha ez a gyógyszer nem működik, az analógok olcsóbban vásárolhatók meg.

A készítmény összetétele - Triderm hormonális, vagy sem?

A hatóanyag a betametazon, a gentamicin és a klotrimazol. A mellékvesekéreg hormonaira utal. Ez a gyógyszer hormonális. Ez egy kenőcs 10 és 30 g csőben.

Triderm kenőcs

A tridermot naponta kétszer kell alkalmazni - reggel és lefekvés előtt. Nem hagyhatja ki a kezelést, különben a várható eredmény nem lesz. Az anyagot felvisszük az érintett területre és körülötte.

Triderm krém alkalmazási utasítás

A használati utasítás szerint napi kétszer kell alkalmazni ezt a gyógyszert. Vékony réteget alkalmazzon a gyógyszerre, enyhén dörzsölje és hagyja abszorbeálni. Általában a kezelés időtartama 2-4 hét. Ha a terápiás hatás nem látható, akkor módosítania kell a gyógyszert.

Akriderm genta használati utasítások kenőcsök

Ezt a kenőcsöt 2 p. egy nap egy vékony réteg. Nem kell burkolattal és polietilénnel felmelegíteni. Az akryderma terápiája legfeljebb 4 hétig tart, és ha az akne kezelésére alkalmazzák az arcon, akkor a tanfolyamot 5 napra kell csökkentenie. A végső dózist azonban az orvos írja le. A kenőcs leírása azt mondja, hogy hosszas használat után nem hagyhatja abba a kezelést.

A gomba és a kocsányadag

A bőrből a gomba krémet naponta kétszer kell alkalmazni, lehetőleg a párolt bőrt. A szúrással a javítás csak a tüneteit fogja eltávolítani. A külső krémet a bőrre és a nyálkahártyára helyezzük. Alkalmazzuk csak 1-2 napot. A betegség kezelése gyertyákkal és hüvelyi tablettákkal komplex módon történik.

A krém triderm analógok olcsóbbak

Nincs ilyen olcsó analógja. A fő terméket ilyen gyógyszerekkel helyettesítheti:
• Betazon
• Triacután
• Belogent
• Celestrode
• Fusiderm
• Kemgen
• Acriderm
Az ezekhez az analógokhoz használt utasítások ugyanazokat a hatóanyagokat jelzik, és a segédanyagok teljesen eltérőek.

Az Acriderm vagy a Triderm jobb

Meg kell jegyezni, hogy az Akriderm analóg. A konzisztenciánál sokkal ritkább, mint a fő drog, és rövid idő alatt megragadja a gyakori használat. Az Acriderm nem olyan hatékony, mint a triderm. A kisebb sérüléseket, repedéseket és gyulladásokat sokkal lassabban gyógyítja. De a gombák nagyon hosszúak. De a költsége majdnem fele kevesebb az összehasonlított alap krémet. Mégis a leírt eszköz a legjobb.

Vélemények a kenőcsökről és krémekről

Nincs olyan vélemény, amely megemlíti a gyógyszer hatástalanságát. Ez egy meglehetősen erős hormonális gyógyszer, amely egy hétig képes gyógyítani a gomba és a különböző allergiás megnyilvánulások. A vélemények szerint a kenőcs erősebb a hormonok nagyobb koncentrációja miatt. Sűrűbb, mint a krém, és hosszabb ideig szívódik fel, de az eredmény még a kezelés mindkét formájának első alkalmazásakor is észrevehető.

Mellékhatások

A mellékhatások nagyon ritkák, de az alkalmazásukkal kapcsolatos utasítások nem zárják ki őket. Ezek közé tartozik a viszketés, égő érzés, a hagymás szőrök gyulladása és egy kis kiütés.

költsége

A 15 grammos csomag ára 715 rubel. Ez változhat.

Triderm analógok

A Triderm hormonális gyógyszer külső használatra. Ez elő formájában kenőcs vagy krém azonos koncentrációjú hatóanyag - úgynevezett glükokortikoszteroid betametazon-dipropionát, a különbséget csak jelenlétében segédanyagok és eszköz konzisztenciát. Az erős terápiás hatás miatt a Tridermot súlyos bőrbetegségekben alkalmazzák, amelyeket másodlagos fertőzések okoznak. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a gyógyszer sok nem kívánt mellékhatást tartalmaz, ezért nehezen kezelhető, így a legtöbb dermatológus megpróbál biztonságosabb hasonló eszközöket jelölni.

Mi helyettesítheti a Tridentum kenőcsöt?

A kenőcs összetétele tartalmaz betametazonot, gentamicint és klotrimazolt. További összetevőként használták

folyékony paraffin és vazelin, amely a készítmény kényelmes alkalmazását és a bőr kiszáradását megakadályozza.

Kenőcs Triderm - analógok:

 1. Diprosalik. A gyógyszer ugyanaz a glükokortikoszteroid kombinációja, mint a tridentum kenőcs, szalicilsavval. Így ez az eszköz hasonló hatást fejt ki, de kevesebb mellékhatása van.
 2. Acriderm GK. A kérdéses kenőcs a készítmény összetételében és koncentrációjában teljesen hasonló, és sokkal alacsonyabb áron különböztethető meg.
 3. Belosalik. A bemutatott szerben a betametazon tartalma kissé alacsonyabb, mint a Triderma, és az antibiotikumok hiányoznak. A kenőcs szintén hatásos a fertőző bőrbetegségekkel szemben, de nem annyira ellenjavallt.

Mint lehetséges helyettesíteni egy krém Triderm?

A krém formájában lévő gyógyszert könnyebb, jobban felszívódó konzisztencia jellemzi. A készítményben a paraffin és vazelin mellett foszforsavat, nátrium-oxidokat és foszfátokat, valamint alkoholokat és makrogolokat tartalmaznak.

Triderm krém - analógok:

 1. Dermokas. A klotrimazol helyett a mikonazol-nitrátot használják. Ez kiterjeszti a hatóanyag spektrumát a Gram-pozitív baktériumok és különböző gombák ellen.
 2. Canison Plus. Teljes mértékben hasonló az összetételben és az anyagok koncentrációjában a terápiás krém. Az ár sokkal alacsonyabb, mint a Triderma ára.
 3. Triakutan. A glükokortikoszteroid hatóanyag széles hatásspektrummal rendelkezik, a hatóanyagok megegyeznek a Triderma-val, de kissé alacsonyabb koncentrációban.
 4. A lokoid. A hatóanyagként hidrokortizonot alkalmaznak. Így ez a krém kevésbé veszélyes a mellékhatások kockázatára tekintettel, annyi ellenjavallatot nem tartalmaz.

A Triderma nem hormonális analógjai

A glükokortikoszteroidok fő funkciója a helyi bőrelváltozás megszüntetése az antibiotikumok hatásának biztosítása érdekében. Ezért valójában nem lehet hasonló hatást elérni a nem hormonális gyógyszerektől. Azonban dermatitis, ekcéma, gombás bőrbetegségek, és provokálta a másodlagos fertőzés lehet végezni anélkül, hogy a szteroidok használata.

 1. Elidel. A hatóanyag a pimecrolimus. Erős antiszeptikus és antimikrobiális hatása van, de gyakorlatilag nem befolyásolja a helyi szisztémás immunitást. A krém hatékonyan szinte minden ismert mikroorganizmusra ellenáll, és megakadályozza a gyulladást. Meg kell jegyezni, hogy ez a megoldás teljesen biztonságos, amely lehetővé teszi a három hónapos gyermekek kezelésében való alkalmazását.
 2. Fenistil. A hatóanyag a dimethindén-maleát, helyi gyulladásgátló hatású, antipruritikus, fájdalomcsillapító hatású.

Hogyan válasszuk ki a Triderm olcsó analógját és helyesen használjuk?

A bőrelválások kezelésére gyakran szintetikus hormonok vagy antibiotikumok alapján - például "Triderm" -on alapuló kenőcsöket kell alkalmazni. Ő birkózik jól pelenka dermatitisz babák, és megfosztani a lágyéki területen, és egy egyszerűbb neurodermitis, ekcéma, pikkelysömör. Jelentős hátrány - a gyógyszer költsége, ami a 15 grammonként 500-600 rubel tartományban van, valamint a hormonalapú. Lehet találni valami olcsóbb és biztonságosabb, de ugyanolyan hatékonysággal?

"Triderm": a használati utasítás és a készítmény általános leírása

A hatóanyag felszabadulási formája kenőcs és krém, miközben teljesen aktívak és aktivitási koncentrációjukban egymással megegyeznek egymással. Az egyetlen különbség - a konzisztencia jelenléte miatt segédanyagok: krém képviseli, mint egy kocsonyás tömeg, így gyakran megtalálható említése gél vagy sampon „Triderm”, amely nem létezik.

 • A gyógyszer hatóanyagai - betametazon-diproonát, 643 μg mennyiségben 1 g termékre, valamint klotrimazolra és gentamicinre. A kenőcsben a vazelint segédkomponensnek tekintik, a krém-alkoholokban és a foszforsavban.
 • "Triderm"ahormonkábítószer - a származéka a fő hatóanyag a szintetikus hormonoké, amelyek hamarosan addiktívakká válnak, ezért a gyógyszer alkalmazása rövid távon jelentkezik anélkül, hogy ezt ismételten megismételnék. Ebben az esetben a kortikoszteroidnak számos mellékhatása van, köztük a dermatitisz hormonális eredetű. A Triderm használata csak akut szükség esetén engedélyezett, nem pedig megelőző célokra. És ha lehetséges, a szakértők azt javasolják, hogy megtalálják a nem hormon jellegű analógot.

A hatás spektrumánál a "Triderm" képes eltávolítani a gyulladást és irritációt, enyhíteni a viszketést és fertőtleníteni. Gombaellenes, antiallergiás és antibakteriális gyógyszerként használják, melynek célja a másodlagos fertőzések elleni küzdelem. A szintetikus hormon és az antibiotikum vegyülete lehetővé teszi az agenstől származó jelzésekben a következő problémákat:

 • Dermatomycosis az ágyékban, candidiasis
 • ekcéma
 • Streptococcus, Staphylococcus, E. coli (külső manifesztációk)
 • Lishayi (beleértve az otrebust)
 • Dermatosis a másodlagos fertőzés szövődményével
 • Allergiás és atópiás dermatitis
 • Diffúz neurodermatitis

A "Triderma" alkalmazása csak terhesség alatt és terhes nőknél nemkívánatos, és legfeljebb 2 éves gyermekek esetében. E kor elérésekor a gyógyszert orvos felügyelete mellett alkalmazzák, mivel a gyermek nagyobb érzékenysége a szintetikus hormonnak, és a gyógyszer aktívabb felszívódása a baba vérébe. Mellékhatások között gyermekeknél kenőcsök és krémek láthatók nem csak a késleltetett növekedés és fejlődés, hanem a fejfájás által okozott megnövekedett koponyán belüli nyomás, zavarok a hipofízis és a mellékvesék.

 • A "Triderm" gyermekek 7 napig használhatók, ezt követően még a befejezetlen helyreállítás esetén a tanfolyam befejeződik.
 • Felnőtteknél a gyógyszert 4 héttel (a maximális időtartammal) használják, miután a pálya is sikeresen megáll. Ha a javulást nem rögzítették, meg kell vizsgálni a megállapított diagnózist.
 • Függetlenül a specifikus bőrbetegségtől, a "Tridentum" az érintett területen nagyon vékony rétegben terjed, enyhén dörzsölve a bőrbe. Ebben az esetben fontos a 2-3 mm-es egészséges bőr felvétele a gyulladás körül. Megengedett az okklúziós kötszer alkalmazása, amely fokozza a hatóanyagok vérbe jutását.
 • Különös figyelmet kell fordítani a hatóanyag nyílt sebekre történő alkalmazásakor, mivel az antibiotikum nagyobb koncentrációban szívódik fel a vérben, ezért használatának mellékhatásai lehetnek.
 • A "Triderma" felnőttek alkalmazásának gyakorisága - naponta kétszer, ébredés után és lefekvés előtt.
 • Fontos megjegyezni, hogy a hatóanyagot nem alkalmazzák a szem körüli területre, és a felszívódásnak fokozatosnak kell lennie a használat gyakoriságának csökkentésével.
 • Nem ajánlott más antibiotikumokat alkalmazni a "Triderm" kezelés alatt, különösen az aminoglikozidok csoportjából, mivel ez allergiás reakció megjelenéséhez vezet.

Sok figyelmeztetés és mellékhatás ahhoz vezet, hogy fontolóra kell venni a gyógyszer analógjait, előnyösen nem hormonális. Vannak ilyenek? És mi a különbség a hatásukban?

A "Trihederm" nem hormon analógjai

A Triderm-hez hasonló spektrum bizonyított módja, nem hormon analógjai csak 2 gyógyszernek tekinthetők.

Fenistil

Antihisztamin gél, amely a H1-receptor blokkolója. A gyógyszer hatóanyaga dietetizált maleát, amely eltávolítja a viszketést, az allergia külső megnyilvánulásait, csökkenti a gyulladás mértékét a kapillárisok permeabilitásának csökkentésével. A hosszan tartó használat gyenge nyugtató hatást eredményezhet.

 • A vér maximális koncentrációját 2 óra elteltével érik el, a májban 6 óra elteltével metabolizálódik, teljesen megszűnik. Biohasznosítható 70% -kal.
 • A "Fenistila" alkalmazására utaló jelek között az allergiás reakciók bármely bőrének megnyilvánulása, bármilyen eredetű viszketés. Továbbá a gyógyszer az allergia elleni megelőzésre is jóváhagyásra kerül, mivel gyengéden hat, és hosszantartó hatást fejt ki.
 • A gyógyszer mellékhatásai közé tartozik az álmosság és a csökkent koncentráció, a lehetséges hányinger, dehidráció, gyengeség és fejfájás túladagolása esetén. A "Fenistil" fokozhatja a nyugtatók és az alvászavarok hatását, lelassíthatja a pszichomotoros reakciókat.
 • A terhesség 1. trimeszterében és egy év alatti gyermekeknél, valamint a bronchiális asztmában, glaukómában nem engedélyezett a felvétel.

Elidel

Gyulladásgátló kenőcs az atópiás dermatitisz ellen. Alapján pimerokrolimuse, rendelkezésre álló alumínium csövek kapacitása 15-től 100 g lehet használni alatti gyermekek hat hónapos, vagy annál idősebb, a hosszú megengedett annak használatát - 6-12 hónap. Bizonyított, hogy egy ideig ő nem csak eltávolítja a bőr allergiás reakció, hanem befolyásolja a rohamok gyakoriságát.

 • Az "Elidel" használatának biztonságát a gyengített immunitással rendelkező személyeknek, akik súlyos bőrelváltozásokkal rendelkeznek, nem vizsgálták. Nemkívánatos a rosszindulatú daganatok, valamint a bakteriális vagy gombás betegségek esetében.
 • A mellékhatások között csak a kenőccsel kezelt helyen fokozott véráramlást, valamint enyhe égést vagy viszketést észleltek. Lehet, hogy a bőr hámlik, megduzzad. A tünetek önmagukban távoznak, miután a gyógyszer megszűnt.

Az orosz származású "Triderm" kenőcs analógjai

A "Triderma" fennmaradó analógjai - olcsó és nem túlságosan - hormonálisak, többnyire ugyanazon glükokortikoidon alapulnak. A fő különbség az alábbiakban ismertetett kábítószerek árkategóriájában, valamint a segédkomponensekben is megfigyelhető: az antibiotikumok nem mindig játsszanak szerepet a szerepükben.

Belosalik

Agent alapuló szalicilsav és betametazon orientált dermatitis különböző eredetű, pszoriázis, lichen planus, ichthyosis és keratózis, száraz bőr és a lupus. Kenőcs rendelkezik nemcsak antipruriticus és gyulladáscsökkentő hatása, hanem a keratolitikus és antigistiminnym. 20-40 g-os csövekben áll rendelkezésre.

 • A kenőcs felhasználásának időtartama meghaladhatja a 28 napot, de a felhasználás ebben az esetben nem lehet napi. Ha a hatóanyag 4 hét elteltével nincs hatással a bőrre, cserélje ki a kenőcsöt egy másik gyógyszerrel.
 • Ha a "Belosalik" krónikus formában kezeli a bőrbetegségeket, akkor a kenőcs 3-5 napig meghosszabbodik, hogy elkerülje a visszaesést a tünetek megszüntetése után. Az év folyamán ismételt eljárások engedélyezettek.

Acriderm GK és SK

Ez egy teljes körű orosz analóg a "Triderma", amely jelentősen felülmúlta: egy cső 15 g-os térfogatban 80 rubel. Ugyanakkor teljesen azonos hatóanyagokkal rendelkeznek - gentamicinnel és betametazonnal az Acriderm Genta számára; betametazon, gentamicin és klotrimazol - az Acriderm GK esetében. Van egy változata az Akriderm SK, amely a betametazon és a szalicilsav. A kompozíciótól függően meghatároztuk a kenőcs és a krém hatásának spektrumát.

 • "AkridermGK„Mivel a legpontosabb analóg” triderm „pontosan ugyanazt a jelzések: gombaellenes antibiotikum, és a glükokortikoid dolgozik pityriasis versicolor, tinea, atópiás dermatitisz, bőrgyulladás.
 • "Akridermbiztosítás"Hasonló a" Belosalik "-hoz, amely dermatózisokra, ichthyosisokra, lapos lichenre, neurodermatitisre koncentrál.
 • "Akridermférfi"Érinti a dermatitis (beleértve a másodlagos), ekcéma, lichen, psoriasis, pruritus és intertrigo.

Az Akriderm alfaja bármelyik szakaszának időtartama nem haladhatja meg a 4 hetet, naponta 1-2 alkalommal, az érintett területen helyi szinten. Ha fokozott érzékenység vagy más mellékhatás lép fel, akkor a tanfolyam leáll.

Rederm

Ugyanaz az orosz analóg a "Triderma", azonban a betametazonon és szalicilsavon alapul. Van gyulladáscsökkentő és antipruritikus hatása, enyhíti az allergiás reakciót, enyhíti a bőrt.

 • A gyógyszer javallt pikkelysömör, ekcéma, dermatitisz és hámlás durvulási, neurodermatitis, ichthyosis, urticaria, lichen planus, ekssuzativnoy ekcéma, a bőr dyshydrosis.
 • A gyermekek 2 évesnél fiatalabbak, a terhesség és a szoptatás ideje alatt nem engedélyezettek, valamint májkárosodásban. A kenőcs alkalmazása során nem ajánlott okklúzív kötést alkalmazni. A felhasználás gyakorisága - napi 2-szer, vékony réteg, 14-28 napig.

A herpesz, a csirkehimlő, a szifilisz, a nyitott sebek, a bőr tuberkulózisa, a terhesség, a laktáció és a gyermekkortól egy évig nem megengedett ezeknek a kenőcsöknek a használata. A központi összetevők aktivitása miatt tanácsos orvoshoz fordulni, mielőtt minden gyógyszert felvenne.

Triderm vagy akryderma: hogyan lehet kiválasztani a dermatológiai betegségek kezelésére, a különbségekre, hatékonyságra és visszacsatolásra

A modern emberek ritkán keresnek segítséget az orvosoktól, különösen ha a probléma a bőrbetegségekre vonatkozik, természetétől függetlenül. A honfitársaink túlnyomó többsége a gyógyszeriparban szerzett saját ismereteire támaszkodik, és valójában gyakran reklámokra korlátozódik. Ez a fő probléma a társadalom az egészségügyi ágazatban - mi kezeljük a nekik tetsző, emlékezve az orvos csak akkor, ha a test megy visszafordíthatatlan következményekkel járna.

A bőrgyógyászati ​​megbetegedések a természetben, a megnyilvánulásokban és az egyidejű szövődményekben változatosak. A legtöbb beteg számára ez nyilvánvaló, mivel a dermis vékony rétege elválasztja az ember belső szervezeteit az agresszív környezeti tényezőktől. Mint minden más védelmi mechanizmus, a bőr időnként segítségre van szüksége a kórokozók elleni küzdelemben.

De mi van akkor, ha a választás két hatékony gyógyszer között zajlott? Milyen gyógyszert szeretnék? Mi a jobb - triderm vagy akryderm a dermatológiai betegségek elleni küzdelemben, csak szakemberek tudják. Ezért a saját egészségével kapcsolatos kísérletek kizárásához javasoljuk, hogy olvassa el az alábbi anyagokat.

Triderm vagy akryderm - mi hatékonyabb?

A legtöbb páciens a gyógyszer kiválasztásánál visszautasítja a gyógyszer költségét. Nyilvánvaló, hogy a drága gyógyszerek a modern valóságban egyszerűen nem engedhetik meg maguknak a betegeket, de ez a megközelítés alapvetően irracionális. Ez könnyen ellenőrizhető a triderm és a trichrome kenőcs részletes összehasonlításával.

 1. A Triderm egy széles körű hatású gyógyszer. A kenőcs összetétele tartalmaz gentamicint (antibiotikumot), klotrimazolt (gombaellenes szer), valamint számos további összetevőt. Mivel ez egy hatalmas gyógyszer, nem kerül felhasználásra megelőző célokra.
 2. Acriderm - a hatásmechanizmushoz hasonló gyógyszer, kivéve egy fontos pontot - a hatóanyagokat csak egy hormon - betametazon képviseli. Aktívan küzd a dermatológiai megbetegedésekkel és az allergiás etiológiával, a nem fertőzött fertőzésekkel együtt. A gyógyszerben nincsenek antibakteriális és gombaellenes szerek.

A készítmények között nincs alapvető különbség, ezért nehéz egyértelműen megállapítani, melyik közülük hatékonyabb. A főbb különbségek - az ár, a gyártó országa és a tevékenységek köre. A bőrkezelés megkezdése előtt fontos, hogy egy dermatológussal konzultáljon, mivel csak alkalmas gyógyszert, terápiás rendszert választhat ki.

Az adagolási forma kiválasztásának szabályai

Sok betegnek nehézségei vannak a megfelelő triderma és akryderma dózisformák kiválasztásában. Nem tudják, mit kell használni - krém vagy kenőcs. A valóságban minden egyszerűbb, mint amilyennek látszik.

A bőrgyógyászok javasolják, hogy emlékezzenek és kövessék az egyszerű függőségeket:

 1. A kenőcs alapja ideális a tiszta és száraz bőrre, epithelization jeleire, hámló területek vagy kis méretek formájában.
 2. A krém jobban kezeli a dermis nedves és nedves területeit (beleértve a bőséges folyadékkibocsátást is).
 3. Annak ellenére, hogy a krém és a kenőcs felcserélhető, az orvosok javasolják, hogy tartsák be a fenti előírásokat. Ha bizonyos körülmények miatt lehetetlen megszerezni a gyógyszer ajánlott formáját, akkor lehetséges a kenőcs krémmel való helyettesítésére és fordítva.

Használhatok akril kenőcsöt a triderm helyett?

Fentebb megemlítettük, hogy a triderm eltér az akrydermától. Ha összefoglaljuk mindazt, amit mondottunk, akkor a triderm egy drága és hatalmas, széles spektrumú gyógyszer. A készítmény neurodermatitisre és dermatomycosisra vonatkozik. Akriderm - a bőr lokális sérüléseire alkalmazható anélkül, hogy fertőző vagy gomba szövődéseket okozna.

A hazai termelés kenőcsét használhatják a triderm helyettesítőjeként, feltéve, hogy az analógot a kezelőorvos írja fel. Ellenkező esetben ajánlott Acriderm GK-t használni.

Ez egy allergiaellenes és gombaellenes gyógyszer, amelyet neurodermatitisre, jegesedésre, dermatomycosisra írtak. Ugyanolyan összetételű, mint egy külföldi gyógyszerészeti termék, azonos hatásmechanizmussal rendelkezik.

különbségek

Melyek a fő különbségek a triderm és a kenőcs között? A szóban forgó gyógyszerek hasonlósága miatt számos súlyos különbség van.

 1. A Triderm széles spektrumú gyógyszer. A gyógyszer komponensei felszámolják a gyulladást, gombás és fertőző kórokozókat. Nagy hatásfok érhető el a klotrimazol és a gentamicin jelenléte miatt.
 2. Az Akriderm egy hormonális gyógyszer, amelynek hatóanyaga a betametazon. Ez az anyag nagy aktivitást mutat az allergénekkel szemben, de gyakorlatilag inert a gombákra és a fertőző ágensekre.

Egyszerű szavakkal, az utolsó kábítószer megfizethetőbb a nyugati termék analóg áránál.

A készítmények leírása

A Triderm a hormon típusú kombinált gyógyszer. Jellegzetes gombaellenes, antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal jellemezhető. A kezelés hatékonyságát széles alapú antibiotikum aktivitásával érik el. Leggyakrabban a bakteriális vagy gombafertőzés által bonyolult bőrbetegségek megszüntetésére.

Az Acryderm a hazai termelés jó gyógyszeripari terméke. A hormonális kenőcs anti-allergiás és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A bőr helyi sérüléseinek, gyulladásának és kisebb sérüléseinek kezelésében alkalmazzák. A "GK" elnevezésű liniment teljesen azonos a nyugati gyógyszerrel.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Beszéljünk részletesebben a vizsgált gyógyszerek farmakológiai tulajdonságairól és jellemzőiről.

 • Kenőcs (krém) Triderm - kombinálva gyógyszer antiexudativ, allergiaellenes, gyulladásgátló és antipruritic hatása betametazon (glükokortikoszteroid). A klotrimazol antifungális aktivitást mutat, amely a szulfát-gentamicin antibakteriális tulajdonságaival kombinálva hatékony terápiát biztosít. A vegyület gátolja az ergoszterin szintézisét a gombás szerkezetek sejtjeinek membránján. A készítmény gentamicint tartalmaz, amely eltávolítja a dermis primer és másodlagos bakteriális elváltozásait (Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumokkal szembeni aktivitást mutat).
 • Kenőcs (krém) Acriderm - glükokortikoszteroid, helyi bőrbetegségek helyi kezelésére. A liniment tulajdonságait a kortikoszteroid hatása határozza meg. A fő hatóanyag a betametazon-dipropionát. Ez az anyag gátolja a lizoszómális enzimek szintézisét, megakadályozza a leukociták felhalmozódását a problémás zónában, elnyomja a fagocitózis biokémiai folyamatait. A párhuzamos szövet és az érpermeabilitás megszűnik, ami kizárja az ödéma kialakulását.

Mindkét gyógyszer helyi, külső használatra szánt, ezért gyakorlatilag nem szívódik fel a véráramba. 48 órán belül természetes módon válik ki.

Összetétel és kibocsátás formája

A gk és a triderm aceradermal kenőcsök fő különbségei összetételükben vannak. Hasonló formában készül - krém és kenőcs. 30 és 15 gramm alumíniumcsövekben szállítva, amelyek kartoncsomagolásban vannak. Minden csomag kiegészül egy feliratozással és használati utasításokkal.

 • Acryderm - betametazon dipropionát (fő hatóanyag), nipagin, vazelin, orvosi alkohol, tisztított víz. A glükokortikoszteroid a GC-ben jelen van.
 • A Triderm a betametazon-dipropionát, a gentamicin és a klotrimazol.

A közelmúltban hazai termékek jelentek meg a piacon, amelyek összetételében megegyeznek a nyugati gyógyszerkészítménnyel (GK, SK, Genta).

Használati utasítások

A használati utasításnak megfelelően a vizsgált gyógyszereket felületesen, vékony rétegben alkalmazzák, egyenletes eloszlással a lézió egész területére. Az eljárásokat napi 1-3 alkalommal hajtják végre, helyi szinten. Az adagot a kezelőorvos egyénileg határozza meg. A kezelés átlagos időtartama 2-3 hét. A terápia maximális időtartama 4 hét.

Ha 1 héten belül nincs pozitív dinamika, forduljon orvoshoz a terápiás kurzus módosításához.

A kenőcs használata csak az orvos utasításai szerint meghosszabbodik. Erős hormonális gyógyszerekről van szó, így az öngyógyítás veszélyes lehet a beteg egészségére nézve.

Javallatok és ellenjavallatok

A megfontolt gyógyszereket bőrgyógyászati ​​elváltozásokra, a szövetekben lokalizált gyulladásos folyamatokra írják fel. Szinte azonos mutatókkal rendelkeznek az egyetlen különbséggel való használatra, hogy a tridermnek szélesebb spektruma van.

Az akryderm használatára utaló jelek:

 • allergiás etiológiájú bőrbetegségek (pruritus, neurodermatitis, foglalkozási, érintkezés, krónikus és szubakut dermatitis);
 • pszoriázis;
 • pemphigus;
 • impetigo;
 • nem allergiás elváltozások krónikus formában.

A kenőcs triderm megjelölésére utaló jelek:

 • pszoriázis;
 • piros, lapos lichen;
 • atópiás és allergiás dermatitis;
 • ótvar;
 • A dermis candidiasis;
 • a lábak epidermofitája.

A kezelés megkezdése előtt fontos, hogy konzultáljon a bőrgyógyászról. A szakember egyedileg meghatározza a liniment alkalmazásának sokféleségét és dózisát. Ami a gyógyszerek használatának korlátozását illeti, mind a hazai drogok, mind a nyugati kábítószerek esetében gyakoriak.

 • a kábítószert nem szabad laktáció alatt alkalmazni;
 • a nők a terhesség alatt;
 • a bőr szifilise;
 • posztvakcinális reakciók;
 • az összetevők egyéni intoleranciája (a savnak kifejezett és irányított hatása van).

A mellékhatások kockázatának kiküszöbölése érdekében fontos, hogy összehangolja a gyógyszer alkalmazását egy bőrgyógyászattal. Ebben a kiadásban nincs különbség a triderm és az akryderm között, annak ellenére, hogy túlterheltek.

Mellékhatások

A hormonális gyógyszerek túladagolása esetén az allergiás reakciók kialakulásának és megnyilvánulásának elkerülése, mellékhatások:

 • hormonális egyensúlytalanság és egyidejű szövődmények;
 • kontakt dermatitis;
 • száraz bőr, égés és viszketés;
 • a problémás területek depigmentálása;
 • az epidermis helyi atrófiája.

Ha mellékhatásokat észlel, fontos, hogy hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, forduljon orvoshoz orvoshoz. A gyógyszer eltörlésének fokozatosnak kell lennie, mivel hormonkészítményekről van szó.

Adagolás és adminisztráció

Ha összehasonlítjuk az acrderm-et és a tridermet a beadás módjával és az ajánlott dózisokkal, akkor nincs különbség a készítmények között. Ez nagyrészt a gyógyszerek hormonális alapjainak köszönhető.

Az utasításnak megfelelően a gyógyszerek csak külsőleg, helyileg használhatók:

 • napi 1-5 alkalommal (legfeljebb 3 g kenőcs / nap);
 • a terápia időtartama - legfeljebb 30 nap;
 • ha a kezelés hosszabb, a sokaságot úgy állítjuk be, hogy a készítményt kétnaponta alkalmazzuk.

A kezelésre vonatkozó konkrét ajánlásokat az orvos határozza meg, a kóros folyamat súlyossága és jellemzői alapján.

Vélemények

Átfogó válasz a legjobb kérdésre - egy triderm vagy egy akryderm képes csak magának a betegnek adni. Íme néhány áttekintés a szóban forgó gyógyszerekről:

Tamila, 32 éves, Szentpétervár

5 éve beteg vagyok a pikkelysömörben. A bőrkiütés a nyakon belül lokalizálódik - a zóna észrevehető, ezért speciális megközelítést igényel, különösen a súlyosbodás időszakában. Gyakran használom a Tridermt, mert ez a kenőcs a leginkább a gyulladás megszüntetésére, a gyulladás eltávolítására szolgál. Itt megpróbálom kipróbálni a hazai analógot, mivel az árak nem olyan "harapósak".

Victor, 45 éves, Murmansk

A Triderm jó előkészítés, de költsége indokolatlanul magas. 10 éve használtam egy köteg metrogil és akryderma. A betegség sokkal jobban megbirkózik a nyugati analógokkal, és áron - sokkal olcsóbb. Csak szezonális exacerbációk során használom, de ugyanaz a kezelés fájdalmasan verte a zsebét. Miért fizet többet, ha nincs különbség?