Inguinalis terület

Lágyéki (lágyék-iliaca) határolja fent egy összekötő vonal az első, felső csípőnyerget, alulról - a lágyéki gyűrődések, belül - a külső széle a rectus abdominis (ábra.).

A lágyéki az inguinalis csatorna - hasíték alakú közötti rés az izmok a hasfal elülső, amely a spermatica kábelt a férfiak és a nők - kerek ínszalag.

A hüvelyi régió bõrje vékony, mozgékony, és a combszegély határán fekszik; A hüvelyi régió szubkután rétegében található a felszíni hypogastric artéria és a vénák. A külső oblique hasi izom aponeurozisza, a perokidvaja az oro és a tuberkulózis elülső-superior ostiumai között, a lágyékos szalagokat képezi. A külső oblique hasi izom aponeurosis mögött a belső ferde és keresztirányú hasizmok állnak. Az elülső hasfal mély rétegeit a has, a preperitonealis szövet és a parietális peritoneum belsejében elhelyezkedő keresztirányú hasnyálka alkotja. A preperitonealis szövetben az alsó epigasztrikus artéria és a vénák átjutnak. A hüvelyi régió bőrének nyirokcsomói a felszínes inguinalis nyirokcsomókba, a mély rétegekbői pedig a mély inguinalis és iliacos nyirokcsomókba kerülnek. A hüvelyi terület innervációját a nemi-hipogasztrikus, ilio-inguinális és a nemi-femoralis idegi ág adja.

A hüvelyi területeken a lágyék hüvelyei (lásd) az alsó végtag gyulladásos betegségeiből és a medencei szervekből származó lymphadenitis gyakori. Néha hidegcsillapítás következik be az ágyéki gerincből tuberkulózisokkal, valamint a külső genitáliák daganatos ingerlő nyirokcsomóinak metasztázisaihoz.

Lágyéki régióba (regio inguinalis) - része a anterolateralis hasfal, oldalirányú podchrevya elválasztjuk (hypogastrium). Határ menti terület: Alsó - lágyéki ínszalag (. Lig inguinalis), mediális-laterális határán a rectus abdominis (. M rectus abdominis), a felső-összekötő szakasz az első, felső csípőnyerget (1. ábra).

Az ágyék területén található a lágyítócsatorna, amely csak az alsó középső részét foglalja el; ezért célszerű hívni ezt az egész régió ilioinguinal (regio ilioinguinalis), kiemelve az ő osztálya, az úgynevezett inguinalis háromszög. Utolsó korlátos alulról a lágyéki ínszalag, a mediális-laterális árrés a egyenes hasizom, a felső - vízszintes vonal által végzett határán az oldalsó és középső harmadának a lágyéki ínszalag oldalsó széle egyenes hasizom.

Szerkezeti jellemzői a lágyéki területen a férfiak miatt a folyamat csökkenti a here és a változásokat átesett ágyék az embrionális fejlődési szakaszban. A hasizom fal hiba oka az a tény, hogy egy része az izom és ín rostok folytatta kialakulását emelő izom a tojás (m. Cremaster) és fascia. Ezt a hibát a topográfiai anatómia, mint inguinális tér jelenti, amelyet először SN Yashchinsky részletesen leír. A határait a lágyéki időszak: a tetején - az alsó széle a belső ferde (m obliquus abdominis Int..), és a transversus abdominis (m transversus abdominis.), Az alábbiakban - lágyéktáji ínszalag, a mediális-laterális szélén a rectus izom.

Bőr lágyéki viszonylag vékony, és mozgatható, a határon csípő tapadó aponeurosissal a külső ferde izom, ezáltal inguinalis ránc. A férfiak hajhullása nagyobb területet foglal el, mint a nőké. A fejbőr bőrén számos izzadság és faggyúmirigy található.

A bőr alatti zsír megjelenik a nagy zsír lobulák gyűjtött rétegek. A felületes fascia (fascia superficialis) két lap, amely a felület mozog a comb, és mélyebb, tartósabb, mint a felszíni, csatlakozik lágyéktáji ínszalag. Felületi képviselik artéria ágai a femorális artéria (a femoralis.): Felületi epigasztrikus, felszíni, boríték iliaca csont, és a külső szeméremtest (AA epigastrica superficialis, circumflexa csípő superficialis és szeméremtest ext..). Kíséri azokat az azonos nevű veins áramló be a femorális vénába vagy véna saphena (v. Saphena magna), ahol a köldök felszíni epigastrium Bécs (v. Epigastrica superficialis) anasztomizálnak a vv. thoracoepigas-tricae és így tett a kapcsolat a rendszerek hónalji és combi vénába. Külsőleges idegek - ága szubkosztális, iliohipo-gasztrikus és ilioinguinal idegeket (m subcostalis, iliohypogastricus, ilioinguinalis.) (Cvetn ábra 1..).

A bőr excretory nyirokcsomói a felületi inguinális nyirokcsomók felé irányulnak.

A vékony lemeznek tűnő saját fala a lágyékszalaghoz van kötve. Ezek a fascial szórólapok megakadályozzák, hogy a hüvelyi hernia a csípőig leereszkedjen. A külső oblique hasi izom (Obliquus abdominis ext.), Melynek iránya felülről lefelé és kívülről kifelé van, nem tartalmaz izomrostokat a belek mentén. Az elülső felső laciális gerinc és a köldök (linea spinoumbilicalis) összekötő vonal alatt ez az izom aponeurosisza, amely jellegzetes gyöngyházfényű. Szálhossztengely fascia átfedés kereszt, a kialakulását, amelyek, amellett, hogy a fascia, bevonásával elemek tomsonovoy nyilvántartások és saját gyomorban fascia. Az aponeurosis szálak között vannak hosszanti rések, amelyek száma és mértéke rendkívül változatos, valamint a keresztirányú szálak intenzitása. Ya. A. Yartsev leírja a külső ferde izom aponeurosis szerkezetének különbségét (2. ábra és 2. ábra szín), amelyek meghatározzák az egyenetlen erejét.

Az erős aponeurosis, amelyet jól definiált keresztirányú szálak jellemeznek, és nincsenek rések, képes ellenállni a 9 kg-os terhelésnek, és a megfigyelések 1/4-ben fordul elő.

A gyenge aponeurosis jelentős számú repedéssel és kis számú keresztirányú szálakkal szemben képes elviselni a 3,3 kg-os terhelést, és az esetek 1/3-ában fordul elő. Ezek az adatok fontosak a plasztikai műtét különböző módszereinek értékeléséhez a lágyéktörés javítására.

A külső oblique izom aponeurosis kialakulásának gyakorlati szempontból a legfontosabb az inguinalis ligamentum (Liguin Inguinale), más néven lunate vagy fallopianus; az elülső felső iiláris gerinc és a tuberkulózis között húzódik. Egyes szerzők az ín-fasciális elemek komplex komplexumaként tekintik.

A külső oblique musculus lacunar (ligun Lacunare) aponeurosis és a ligált (lig. Reflexum) szalagok kialakulása következtében alakul ki. Az alsó peremével a lacunar ligamentum folytatódik a kagylószalaggal (liget Pectineale).

Mély fascia a külső ferde izom a belső ferde, ami mozog irányával ellentétes irányban a külső ferde rostok: mennek alulról felfelé és kívülről befelé. A ferde izmok között, vagyis az első intermázciális rétegben a iliac-hipogasztrikus és ilo-inguinalis idegek áthaladnak. A belső ferde izom és az elülső hüvely fala a rectus abdominis és körülbelül 25% a keresztirányú hasi izmok kiterjeszteni izomrostok képező levator izom a tojás.

A mélyebb belső ferde izmok keresztirányú hasizom (m transversus abdominis.), Valamint közöttük, azaz a második intermusculáris réteget tesztelt ereket és idegeket: infracostal hasonló hajók, vékony ágyéki artériát és vénát ágak iliohipo-gasztrikus és ilioinguinal idegek (a fő törzsét ezen idegek behatolnak az első réteg a intermuszkuláris), mély artéria circumflex csípő csont (a. circumflexa ilium profunda).

A legmélyebb rétegek ágyéki kialakított keresztirányú fascia (fascia transversalis), preperitoneal szál (tela subserosa peritonei parietalis) és a parietális peritoneum. A keresztirányú szalag a lágyékszalaghoz kötődik, és a középvonal mentén a szimfizis felső széléhez van kötve.

A preperitoneális szövet elválasztja a peritoneumot a keresztirányú fóliából.

Ebben a rétegben rosszabb gyomortáji artériát (a epigastrica inf..) És mélyen artéria circumflex csípő csont (a circumflexa ilium Prof..) - ága a külső csípő artéria. A köldök szintjén a. epigastrica inf. anasztomizálnak ágak felső vége gyomortáji artériát (a epigastrica sup..) - a belső mellkasi artéria - a. thoracica int. A kezdeti részleg rosszabb gyomortáji artéria indul izmok artériák, emelés tojás (a. Cremasterica). Vents nyirokerek izom és aponeurosis mentén az ágyék mélyek és alsó gyomortáji borítékot iliaca artériába és irányított elsősorban a külső iliaca nyirokcsomók, elhelyezve a külső csípő artéria. A lymphoma régió minden rétegének nyirokcsomói között vannak anastomózisok.

A parietális peritoneum (peritoneum parietale) a lágyító régióban számos hajtást és gödröt képez (lásd Hasi fal). Nem jut el a lándzsias ínszalaghoz körülbelül 1 cm-rel.

Az inguinalis régióban, közvetlenül a szalagos ínszalag belső felének felett helyezkedik el, az inguinális csatorna (canalis inguinalis) az elülső hasfal izmainak közötti rést képvisel. A férfiaknál a méh életében a herék mozgásának eredményeképpen alakul ki, és a szeminárium funiculus (funiculus spermaticus); a nők ebben a résben a méh körkörös szalagjai. A csatorna iránya ferde: felülről lefelé, kívülről befelé és hátulról előre. A csatorna hossza 4-5 cm; a nőknél több milliméterrel hosszabb, de a férfiakhoz képest szűkebb.

Négy inguinalis csatorna falak (elülső, hátsó, felső és alsó), és a két nyílás vagy gyűrű (felületes és mély). Az elülső fala - aponeurosissal a külső ferde hasizom, a hátsó - keresztirányú fascia, felső - alsó széle a belső ferde és keresztirányú izmok a has, az alsó - a vályú képződik ívelt hátulról, felfelé szálak lágyéki ínszalag. Szerint P. A. Kupriyanova Kukudzhanova NI és mtsai., A szerkezet a elülső és felső fala a lágyéki csatorna ember szenved Lágyéksérv, egészséges ugyanabban elülső fal van kialakítva nemcsak aponeurosissal a külső ferde izom, de rost és a belső ferde, és a felső fal - a keresztirányú hasizomzat alsó széle (3. ábra).

Ha nyílt inguinalis csatorna, és mozgassa a ondó-kábel, akkor felett jelentkeznek inguinalis rés, amelynek az alja alkot keresztirányú fascia komponenst egyidejűleg a hátsó falán a lágyék csatorna. A fal a belső oldalsó erősíti a conjoined ín vagy ín csatlakoztatva (falx inguinalis, s Tendo conjunctivus.) A belső ferde és keresztirányú hasi izmok, amely szorosan kapcsolódó külső széle a rectus reziduumok - az ágyék, lacunaris, pektinát. A külső alján lágyéktáji ínszalag rés erősített mezhyamkovoy (lig. Interfoveolare) között helyezkedik el a belső és a külső inguinalis fossae.

A lágyékvérrel rendelkező férfiaknál a lágyítócsatorna falainak kialakulását követő izmok közötti kapcsolat megváltozik. A belsõ oblique izom alsó széle felfelé, a keresztirányú izom pedig a csatorna felsõ falát alkotja. Az elülső falat csak a külső ferde hasi izom aponeurosisja alkotja. A hüvelyi tér szignifikáns magasságában (több mint 3 cm-nél) keletkeznek a hernia kialakulásának feltételei. Ha a belső ferde izom (a legtöbb minden eleme a hasfal elülső szembenálló hasi nyomás) felett található a ondó-kábel, a hátsó fal a inguinalis csatorna a gyengített aponeurosissal a külső ferde izom hosszú ellenállni a hasűri nyomás (PA Kuprijanov).

A kimenete a lágyék csatorna felületi lágyéki gyűrű (anulus inguinalis superficialis), úgynevezett első külső, vagy szubkután. Ez egy rés a szálak a aponeurosissal a külső ferde hasi izmok, alkotó két lába, melyek a felső (vagy mediális - crus mediale) van csatlakoztatva a felső széle symphysis, míg az alsó (vagy oldalirányban - crus laterale) -, hogy a szeméremcsont tuberkulózis. Néha van egy harmadik, mély (hát), láb-lig. reflexum. Mindkét lábak képződött csúcsán a rés átszeli a kiálló szálak keresztben és ívelt (interpeduncularis szál - fibrae intercrurales) és alakítjuk a gyűrű rés. Gyűrűméretek férfiak számára: az alapszélesség 1-1,2 cm, az alaptól a felső (magasság) távolság 2,5 cm; általában hiányzik a mutatóujj hegye egészséges férfiaknál. A nőknél a felületi inguinalis gyűrű mérete körülbelül a fele a férfiaké. A felszínes hüvelygyűrű szintjén a mediális hüvelyi fossa ki van vetítve.

A hüvelyi csatorna lenyelvényes nyílása a mély (belső) hüvelygyűrű (anulus inguinalis profundus). Ez a keresztmetszetű fantaia tölcsér alakú kiemelkedését jelenti, amely a spermatopuska elemeinek embrionális fejlődése során keletkezik. A keresztirányú fóliának köszönhetően a spermium és a testcukor közös borítékot képez.

A mély inguinalis gyűrű megközelítőleg azonos átmérővel rendelkezik férfiak és nők körében (1-1,5 cm), és nagy része zsíros tömlővel van töltve. A mély gyűrű 1-1,5 cm-rel fekszik a fodorszalag metszéspontjától és körülbelül 5 cm-rel a felületi gyűrű felett és kívül. A mély hüvelygyűrű szintjén az oldalirányú hüvelyi fóka látható. A mély gyűrű alsó középső szakaszát erősíti az amalikus szalag és a csípő-lonel szál rostjai, a felső oldalsó szakasz mentes az erősítő képződményektől.

A tetején a spermavezeték zsinór és a membránok izom emelési tojás fascia, és a felület az utolsó - fascia spermatica ext alakult elsősorban tomsonovoy nyilvántartások és saját gyomor műszerfal.. A spermavezeték kábelt (a nők egy kerek ínszalag) a lágyéki csatorna teteje melletti ilioinguinal ideg, alsó - ága lágyéki-femoralis ideg (ramus genitalis n genitofemoralis.).

Pathology. A leggyakoribb kóros folyamatok a veleszületett és a szerzett herniák (lásd) és a nyirokcsomók gyulladása (lásd Lymphadenitis).

Gombák az ágyékban és a hónaljban

A gombás bőrbetegségek (dermatomycosis vagy dermatophytosis) az egyik leggyakoribb dermatológussal kezelt betegség. Mintegy 40% -uk a lágyék és a hónalj területének gombás elváltozásai - nagy hajtások dermatophytosisai.

Gombák az ágyékban fénykép egy férfi

A dermatophytosis típusai (gomba a ingvinalis régióban)

Minden esetben a tinea nagy redők jelenléte által okozott patogén gombák a nemzetség Epidermophyton (Jock viszket), Trichophyton, vagy Microsporum. Leggyakrabban, a diagnózist a kórokozó szabadul nemzetség Trichophyton - T.rubrum, ami szintén okoz gombás fertőzések a fejbőrt.

Gombák az ágyékban egy férfi 38 éves

A páciens tüneteit okozó gombák azonosítására laboratóriumi vizsgálatokat végeznek, beleértve az érintett területről vett minta mikroszkopikus analízisét.

A speciális illatúsággal rendelkező gombafajok meghatározásához a gomba által fertőzött bőrsejtek lumineszcens hatást eredményeznek, amely lehetővé teszi a betegség diagnosztizálását.

A diagnózis a gombás nagy redők szükséges különbséget mycosis más patológiák, amelyeknek nyilvánvaló hasonló tüneteket (száraz seborrhea, pszoriázis, erythrasma, ekcéma, stb), valamint hogy végezzen egy bakteriológiai vizsgálata a bőr minta jelenlétében patogén baktériumok (különösen a jelenléte a jellemző tünetek).

tünetek

Gombák az ágyékban fotó a nőből

Gomba elegendően nagy redők tipikus kezdeti megnyilvánulásai: érintett bőrfelületre található a hónalj, ágyék, a belső felületén a csípő és a váll között, a fenék és a redők alatta.

Nyilvánvaló, hogy a "nagy hajtások gomba" relatív értékkel rendelkezik - a betegség a test bármely területén kialakulhat, amelyre a bőrrel való érintkezés hosszú ideig tart. Tehát, ha egy személy hivatásos foglalkoztatása biztosítja a könyökre hajlított kéz hosszú pozícióját, akkor a dermatophytosis kialakulhat a belső ulnáris felületen.

A nagy hajtások gombairól a következő tünetek jelentkeznek:

 • a világos rózsaszín vagy piros körkörös foltok megjelenése világosan meghatározott szélekkel;
 • Amint a betegség kialakul, a foltok növekednek, míg éleik intenzíven színtelenek és enyhén emelkednek az egészséges bőr felett, míg a központi rész továbbra is könnyű;
 • A foltok határán átlátható vagy gőzeiő tartalmú peeling vagy buborékok képződhetnek;
 • viszketés, égési sérülések a sérülés területén;
 • a kellemetlen szag megjelenése az érintett területekről.

A gluteális régió gombás mycosisai

Hosszabb távon a betegség gyakran bonyolítja zavarok az idegrendszer: állandó diszkomfort, viszketés, esztétikai hiányosságai a bőr vezet az a tény, hogy valaki elkezd gyakoribbá hangulatingadozás, alvászavarok fejleszteni.

Ezenkívül a nagy hajtások gomba több mint 70% -ban kiterjed a kezek, a lábak és a körmök bőrének egészséges területére. A futó betegség megjelenése, enyhén szólva, kellemetlen.

A nagy hajtások dermatophytosisának kezelése

A gomba kezelésénél a nagy hajtások antimikotikus gyógyszereket használnak, amelyek hatásosak a betegségek kórokozójával szemben. A betegség súlyosságától és a patológiás folyamatban érintett bőrterülettől függően a terápia helyi vagy szisztémás (az orális beadásra szánt gombaölő gyógyszerek kijelölésével).

A kórokozó eltávolítása mellett tüneti és gyulladáscsökkentő kezelést is kell végezni - a viszketés és a kellemetlen érzés enyhülése. E célból helyi vagy szisztémás gyógyszereket írnak fel, beleértve a kortikoszteroidokat és az antihisztaminokat.

Tinea fénykép

Abban az időben a kezelés követelményei személyes és intim higiénia keményebb: a betegnek kell kizárni készült ruhák viselésével szintetikus anyagok, míg a gomba lágyéki redők, hogy elkerüljék a szexuális érintkezés, amíg nem gyógyítható.

A betegségben szenvedő beteg partnerének szintén a diagnózisra kell vonatkoznia, mivel ezt a betegséget egy betegről egészségesre továbbíthatják a nemi közösülés során.

A gomba az ágyékban a férfiak kezelésében

A rügyek az ágyékban Photo

A gombacsillapító terület férfiakban történő kezelésének egyik jellemzője megelőző intézkedések a gomba külső gének terjedésének megakadályozására. E célból az urológiai fertőzések elnyomását célzó antibiotikum terápia ajánlott.

A használt gyógyszerekből kenőcs inguinális gomba, antibiotikumok, népi gyógymódok kezelésére. Gomba a férfi ágyékában - súlyos betegség, ezért ha találsz pirosságot ezen a területen, akkor forduljon szakemberhez.

Epidermophytosis kezelése nőkben

Dermatomycosis pubis nő 33 éves

Azoknál a nőknél, a gomba a hónaljban és a redők a mell alatti megkövetelheti konzultáció mamologist, különösen, ha a betegség létezett sokáig - mély bőrsérülések hátrányosan befolyásolhatja az állam a mellszövet.

Továbbá, az ágyék redők mikózisok átterjedhet a nyálkahártya a hüvely, ami egy dysbacteriosis vagy hüvelygyulladás (hüvelyi nyálkahártya gyulladása), amely megköveteli konzultációt egy nőgyógyász, és ha szükséges, további kezelés.

megelőzés

A gombafertőzés fertőzésének megakadályozása érdekében a pikkelyek ágyékában nagyon fontos a személyes higiéniai szabályok betartása:

 • Időben cserélje le a fehérneműt és a fehérneműt, különösen akkor, ha gyakorlása izzadáshoz vezet;
 • rendszeresen zuhanyozzon, majd alaposan szárítsa le a hónaljokat és a lágyékot;
 • Soha ne használjon más emberek tartozékait az intim terület és hónaljok borotválására vagy szőrtelenítésére;
 • kedvelik a természetes textíliákból készült vászonokat, amelyek optimális feltételeket biztosítanak a hő eltávolítására és felszívják a felesleges nedvességet.

Ezenkívül meg kell szüntetni azokat a tényezőket, amelyek növelik a fertőzés valószínűségét:

 • korrigálja a testtömeget: túlsúlyos, a verejték mennyisége megnő és kémiai összetétele megszakad - a verejték a gombák reprodukciójára kedvező tulajdonságokkal rendelkezik;
 • forduljon orvosához, ha szenved fokozott verejtékezés (hiperhidrózis) - akkor lehet rendelni a tanácsadó egy bőrgyógyász, gasztroenterológus és endokrinológus, hogy meghatározza az oka ennek a feltételnek, és megszabadulni a túlzott izzadás;
 • időben kezelje az akut és krónikus betegségeket.

Érdekes videó

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

A férfiak ágyéka hol van

Lágyéki vagy lágyéki - ez része az alsó széle a hasüreg, amely szomszédos a comb. Az ágyékban van a lágyítócsatorna, amelyen keresztül elegendően nagy a csípő és a spermiás zsinór. Leggyakrabban az ágyék fájdalma a lágyékvérzés jelenlétét jelzi. De ez is egy fájdalom a ágyék férfiakban lehet jelenlétével kapcsolatos fertőzés a medence, a növekvő és a gyulladás a nyirokcsomók, a jelenléte vesekő és húgyvezeték kövek, lapított ideg porckorong, húgyúti fertőzés és gyulladás, ami fájdalmat okozhatnak, és egyéb tünetek inguinalis terület. Pirosság, plakk, kiütés a reproduktív szervek területén, rendszerint az STI jelzése.

Új videó a csatornánkból:

A webhely részei:

Elemzés fertőzésre

© 2017 Okok, tünetek és kezelés. MFS. Másolja csak a közvetlen aktív linket a forráshoz. A hirdetők webhelyeiről szóló információért felelősségünk nem felel meg

Hol van az ágyék?

Az emberi test szerkezetét mindenkinek ismernie kell. Fontolja meg, hol fekszik az ágyék. Ez a terület a hasi terület alatt helyezkedik el, és a combra támaszkodik. A hüvelyi régiót egy derékszögű háromszög körvonala mentén rendezett formában különbözteti meg.

Az ágyék területének jellemzői

E terület rétegei között azonosítható:

 • a bőrt;
 • szubkután zsír;
 • fascia - az izmok héja;
 • belső izmok: keresztirányú és ferde;
 • preperitoneális cellulóz;
 • hashártya.

A hüvelyi területet a faggyúmirigyek, valamint a verejtékmirigyek jelentős fejlődése jellemzi. A bőr alatti zsír rétegét másképpen fejezik ki a nők és a férfiak. A réteg vastagsága közvetlenül a lágyékgyűrűben nagyobb lesz. A szubkután szövetben ilyen artériák vannak:

 • felületes epigasztrikus;
 • felületes, iliacos körülményeket.

Az idegek, amelyek áthatolnak a cellulózban, a terminális ágak közé tartoznak. Az izomrostok párhuzamosan helyezkednek el a lágyékszalaggal - egy szálas sáv, amely lefedi a medence előtt lévő helyet. A nők fejlettebb oblique izmok, mint a férfiak.

Ezen a területen a lágyítócsatorna is található, amelyben:

 • a férfiaknak spermás zsinórjuk van;
 • a nőknél a méh körkörös szalagja van.

A lágyítócsatorna e terület középpontjába kerül, és egy kilépő nyílással ér véget, amely szintén felületi gyűrűnek nevezhető. A következők a lágyékcsatorna falai:

 • felső, amely a hasizmok rostjaiból áll;
 • Alsó, amely úgy néz ki, mint egy sekély vályú;
 • Az első, amelyet a külső, valamint a belső oblique izmok alkotnak;
 • A hátsó, sűrített vonal által alkotott.

A hasi csatorna megközelítő hossza egy felnőttnél kb. 4 cm, a gyermekeknél sokkal rövidebb.

Most már tudod, hol található a lágyítócsatorna, és milyen szerkezeti jellemzői vannak. Talán hasznos cikk is lesz. Mi a teendő, ha az ágyék illata van.

Inguinalis terület

Lágyéki (lágyék-iliaca) határolja fent egy összekötő vonal az első, felső csípőnyerget, alulról - a lágyéki gyűrődések, belül - a külső széle a rectus abdominis (ábra.).


A határait a lágyéki (ABC), lágyéki háromszög (DTG) és inguinalis rés (E).

A lágyéki az inguinalis csatorna - hasíték alakú közötti rés az izmok a hasfal elülső, mely tartalmaz egy hím spermavezeték kábelt. és a nőknél - a méh körkörös szalagja.

A hüvelyi régió bõrje vékony, mozgékony, és a combszegély határán fekszik; A hüvelyi régió szubkután rétegében található a felszíni hypogastric artéria és a vénák. A külső oblique hasi izom aponeurozisza, a perokidvaja az oro és a tuberkulózis elülső-superior ostiumai között, a lágyékos szalagokat képezi. A külső oblique hasi izom aponeurosis mögött a belső ferde és keresztirányú hasizmok állnak. Az elülső hasfal mély rétegeit a has, a preperitonealis szövet és a parietális peritoneum belsejében elhelyezkedő keresztirányú hasnyálka alkotja. A preperitonealis szövetben az alsó epigasztrikus artéria és a vénák átjutnak. A hüvelyi régió bőrének nyirokcsomói a felszínes inguinalis nyirokcsomókba, a mély rétegekbői pedig a mély inguinalis és iliacos nyirokcsomókba kerülnek. A hüvelyi terület innervációját a nemi-hipogasztrikus, ilio-inguinális és a nemi-femoralis idegi ág adja.

A hüvelyi területeken a lágyék hüvelyei (lásd) az alsó végtag gyulladásos betegségeiből és a medencei szervekből származó lymphadenitis gyakori. Néha hidegcsillapítás következik be az ágyéki gerincből tuberkulózisokkal, valamint a külső genitáliák daganatos ingerlő nyirokcsomóinak metasztázisaihoz.

Lágyéki régióba (regio inguinalis) - része a anterolateralis hasfal, oldalirányú podchrevya elválasztjuk (hypogastrium). Határ menti terület: Alsó - lágyéki ínszalag (. Lig inguinalis), mediális-laterális határán a rectus abdominis (. M rectus abdominis), a felső-összekötő szakasz az első, felső csípőnyerget (1. ábra).

Az ágyék területén található a lágyítócsatorna, amely csak az alsó középső részét foglalja el; ezért célszerű hívni ezt az egész régió ilioinguinal (regio ilioinguinalis), kiemelve az ő osztálya, az úgynevezett inguinalis háromszög. Utolsó korlátos alulról a lágyéki ínszalag, a mediális-laterális árrés a egyenes hasizom, a felső - vízszintes vonal által végzett határán az oldalsó és középső harmadának a lágyéki ínszalag oldalsó széle egyenes hasizom.

Szerkezeti jellemzői a lágyéki területen a férfiak miatt a folyamat csökkenti a here és a változásokat átesett ágyék az embrionális fejlődési szakaszban. A hasizom fal hiba oka az a tény, hogy egy része az izom és ín rostok folytatta kialakulását emelő izom a tojás (m. Cremaster) és fascia. Ezt a hibát a topográfiai anatómia, mint inguinális tér jelenti, amelyet először SN Yashchinsky részletesen leír. A határait a lágyéki időszak: a tetején - az alsó széle a belső ferde (m obliquus abdominis Int..), és a transversus abdominis (m transversus abdominis.), Az alábbiakban - lágyéktáji ínszalag, a mediális-laterális szélén a rectus izom.

Bőr lágyéki viszonylag vékony, és mozgatható, a határon csípő tapadó aponeurosissal a külső ferde izom, ezáltal inguinalis ránc. A férfiak hajhullása nagyobb területet foglal el, mint a nőké. A fejbőr bőrén számos izzadság és faggyúmirigy található.

A bőr alatti zsír megjelenik a nagy zsír lobulák gyűjtött rétegek. A felületes fascia (fascia superficialis) két lap, amely a felület mozog a comb, és mélyebb, tartósabb, mint a felszíni, csatlakozik lágyéktáji ínszalag. Felületi képviselik artéria ágai a femorális artéria (a femoralis.): Felületi epigasztrikus, felszíni, boríték iliaca csont, és a külső szeméremtest (AA epigastrica superficialis, circumflexa csípő superficialis és szeméremtest ext..). Kíséri azokat az azonos nevű veins áramló be a femorális vénába vagy véna saphena (v. Saphena magna), ahol a köldök felszíni epigastrium Bécs (v. Epigastrica superficialis) anasztomizálnak a vv. thoracoepigas-tricae és így tett a kapcsolat a rendszerek hónalji és combi vénába. Külsőleges idegek - ága szubkosztális, iliohipo-gasztrikus és ilioinguinal idegeket (m subcostalis, iliohypogastricus, ilioinguinalis.) (Cvetn ábra 1..).


Ábra. 1. Jobb - m. obliquus int. abdominis idegekkel, balra - m. traasversus abdominis hajókkal és idegekkel: 1 - m. rectus abdominis; 2., 4., 22. és 23. számok nn. XI és XII interkóliák; 3 - m. transversus abdominis; Az 5. és a 24. ábra m. obliquus ext. abdominis; A 6. és a 21. ábra m. obliquus int. abdominis; 7 és 20 - a. iliohypogastricus; A 8. és a 19. szám n. ilioinguinalis; 9 - a. circumflexa ilium profunda; 10 - fascia transversalis et fascia spermatica int. 11 - ductus deferens; 12 - lig. interfoveolare; 13-falx inguinalis; 14 - m. pyramidalis; 15 - crus mediale (kereszt); 16 - lig. reflexum; 17 - m. cremaster; 18 - ramus genitalis n. genitofemoral.

Ábra. 1. A hüvelyi régió, a hüvelyi háromszög és a hüvelyi tér határai: ABC - inguinális régió; DEC - inguinalis háromszög; F - inguinalis tér.

A bőr excretory nyirokcsomói a felületi inguinális nyirokcsomók felé irányulnak.

A vékony lemeznek tűnő saját fala a lágyékszalaghoz van kötve. Ezek a fascial szórólapok megakadályozzák, hogy a hüvelyi hernia a csípőig leereszkedjen. A külső oblique hasi izom (Obliquus abdominis ext.), Melynek iránya felülről lefelé és kívülről kifelé van, nem tartalmaz izomrostokat a belek mentén. Az elülső felső laciális gerinc és a köldök (linea spinoumbilicalis) összekötő vonal alatt ez az izom aponeurosisza, amely jellegzetes gyöngyházfényű. Szálhossztengely fascia átfedés kereszt, a kialakulását, amelyek, amellett, hogy a fascia, bevonásával elemek tomsonovoy nyilvántartások és saját gyomorban fascia. Az aponeurosis szálak között vannak hosszanti rések, amelyek száma és mértéke rendkívül változatos, valamint a keresztirányú szálak intenzitása. Ya. A. Yartsev leírja a külső ferde izom aponeurosis szerkezetének különbségét (2. ábra és 2. ábra szín), amelyek meghatározzák az egyenetlen erejét.


Ábra. 2. Jobb - aponeurosissal a külső ferde hasizom és az idegeket a rajta áthaladó, a bal oldalon - felületes erek és az idegek: 1 - rami cutanei lat. abdominales nn. XI és XII interkóliák; 2 - ramus cutaneus lat. n. iliohypogastrici; 3 - a. et v. circumflexae ilium superficiales; 4 - a. et v. epigastricae superficiales, n. iliohypogastricus; 5 - funiculus spermaticus, a. et v. pudendae ext. 6 - crus mediale (összeállítva); 7 - lig. reflexum; 8 - ductus deferens és környező hajók; 9 - ramus genitalis n. genitofemoralis; 10 - n. ilioinguinalis; 11 - lig. inguinale; 12 - m. obliquus ext. abdominis és aponeurosis.

Ábra. 2. A külső ferde hasi izom aponeurosisának szerkezete (Yartsev szerint).

Az erős aponeurosis, amelyet jól definiált keresztirányú szálak jellemeznek, és nincsenek rések, képes ellenállni a 9 kg-os terhelésnek, és a megfigyelések 1/4-ben fordul elő.

A gyenge aponeurosis jelentős számú repedéssel és kis számú keresztirányú szálakkal szemben képes elviselni a 3,3 kg-os terhelést, és az esetek 1/3-ában fordul elő. Ezek az adatok fontosak a plasztikai műtét különböző módszereinek értékeléséhez a lágyéktörés javítására.

A külső oblique izom aponeurosis kialakulásának gyakorlati szempontból a legfontosabb az inguinalis ligamentum (Liguin Inguinale), más néven lunate vagy fallopianus; az elülső felső iiláris gerinc és a tuberkulózis között húzódik. Egyes szerzők az ín-fasciális elemek komplex komplexumaként tekintik.

A külső oblique musculus lacunar (ligun Lacunare) aponeurosis és a ligált (lig. Reflexum) szalagok kialakulása következtében alakul ki. Az alsó peremével a lacunar ligamentum folytatódik a kagylószalaggal (liget Pectineale).

Mély fascia a külső ferde izom a belső ferde, ami mozog irányával ellentétes irányban a külső ferde rostok: mennek alulról felfelé és kívülről befelé. A ferde izmok között, vagyis az első intermázciális rétegben a iliac-hipogasztrikus és ilo-inguinalis idegek áthaladnak. A belső ferde izom és az elülső hüvely fala a rectus abdominis és körülbelül 25% a keresztirányú hasi izmok kiterjeszteni izomrostok képező levator izom a tojás.

A mélyebb belső ferde izmok keresztirányú hasizom (m transversus abdominis.), Valamint közöttük, azaz a második intermusculáris réteget tesztelt ereket és idegeket: infracostal hasonló hajók, vékony ágyéki artériát és vénát ágak iliohipo-gasztrikus és ilioinguinal idegek (a fő törzsét ezen idegek behatolnak az első réteg a intermuszkuláris), mély artéria circumflex csípő csont (a. circumflexa ilium profunda).

A legmélyebb rétegek ágyéki kialakított keresztirányú fascia (fascia transversalis), preperitoneal szál (tela subserosa peritonei parietalis) és a parietális peritoneum. A keresztirányú szalag a lágyékszalaghoz kötődik, és a középvonal mentén a szimfizis felső széléhez van kötve.

A preperitoneális szövet elválasztja a peritoneumot a keresztirányú fóliából.

Ebben a rétegben rosszabb gyomortáji artériát (a epigastrica inf..) És mélyen artéria circumflex csípő csont (a circumflexa ilium Prof..) - ága a külső csípő artéria. A köldök szintjén a. epigastrica inf. anasztomizálnak ágak felső vége gyomortáji artériát (a epigastrica sup..) - a belső mellkasi artéria - a. thoracica int. A kezdeti részleg rosszabb gyomortáji artéria indul izmok artériák, emelés tojás (a. Cremasterica). Vents nyirokerek izom és aponeurosis mentén az ágyék mélyek és alsó gyomortáji borítékot iliaca artériába és irányított elsősorban a külső iliaca nyirokcsomók, elhelyezve a külső csípő artéria. A lymphoma régió minden rétegének nyirokcsomói között vannak anastomózisok.

A parietális peritoneum (peritoneum parietale) a lágyító régióban számos hajtást és gödröt képez (lásd Hasi fal). Nem jut el a lándzsias ínszalaghoz körülbelül 1 cm-rel.

Az inguinalis régióban, közvetlenül a szalagos ínszalag belső felének felett helyezkedik el, az inguinális csatorna (canalis inguinalis) az elülső hasfal izmainak közötti rést képvisel. A férfiaknál a méh életében a herék mozgásának eredményeképpen alakul ki, és a szeminárium funiculus (funiculus spermaticus); a nők ebben a résben a méh körkörös szalagjai. A csatorna iránya ferde: felülről lefelé, kívülről befelé és hátulról előre. A csatorna hossza 4-5 cm; a nőknél több milliméterrel hosszabb, de a férfiakhoz képest szűkebb.

Négy inguinalis csatorna falak (elülső, hátsó, felső és alsó), és a két nyílás vagy gyűrű (felületes és mély). Az elülső fala - aponeurosissal a külső ferde hasizom, a hátsó - keresztirányú fascia, felső - alsó széle a belső ferde és keresztirányú izmok a has, az alsó - a vályú képződik ívelt hátulról, felfelé szálak lágyéki ínszalag. Szerint P. A. Kupriyanova NI Kukudzhanova et al. Fenti szerkezetben az elülső és felső fala a lágyéki csatorna ember szenved Lágyéksérv, egészséges ugyanabban elülső fal van kialakítva nemcsak aponeurosissal a külső ferde izom, hanem a belső ferde szálak, és a felső fal - csak a keresztirányú hasizomzat alsó széle (3. ábra).

Ha nyílt inguinalis csatorna, és mozgassa a ondó-kábel, akkor felett jelentkeznek inguinalis rés, amelynek az alja alkot keresztirányú fascia komponenst egyidejűleg a hátsó falán a lágyék csatorna. A fal a belső oldalsó erősíti a conjoined ín vagy ín csatlakoztatva (falx inguinalis, s Tendo conjunctivus.) A belső ferde és keresztirányú hasi izmok, amely szorosan kapcsolódó külső széle a rectus reziduumok - az ágyék, lacunaris, pektinát. A külső alján lágyéktáji ínszalag rés erősített mezhyamkovoy (lig. Interfoveolare) között helyezkedik el a belső és a külső inguinalis fossae.

A lágyékvérrel rendelkező férfiaknál a lágyítócsatorna falainak kialakulását követő izmok közötti kapcsolat megváltozik. A belsõ oblique izom alsó széle felfelé, a keresztirányú izom pedig a csatorna felsõ falát alkotja. Az elülső falat csak a külső ferde hasi izom aponeurosisja alkotja. A hüvelyi tér szignifikáns magasságában (több mint 3 cm-nél) keletkeznek a hernia kialakulásának feltételei. Ha a belső ferde izom (a legtöbb minden eleme a hasfal elülső szembenálló hasi nyomás) felett található a ondó-kábel, a hátsó fal a inguinalis csatorna a gyengített aponeurosissal a külső ferde izom hosszú ellenállni a hasűri nyomás (PA Kuprijanov).

A kimenete a lágyék csatorna felületi lágyéki gyűrű (anulus inguinalis superficialis), úgynevezett első külső, vagy szubkután. Ez egy rés a szálak a aponeurosissal a külső ferde hasi izmok, alkotó két lába, melyek a felső (vagy mediális - crus mediale) van csatlakoztatva a felső széle symphysis, míg az alsó (vagy oldalirányban - crus laterale) -, hogy a szeméremcsont tuberkulózis. Néha van egy harmadik, mély (hát), láb-lig. reflexum. Mindkét lábak képződött csúcsán a rés átszeli a kiálló szálak keresztben és ívelt (interpeduncularis szál - fibrae intercrurales) és alakítjuk a gyűrű rés. Gyűrűméretek férfiak számára: az alapszélesség 1-1,2 cm, az alaptól a felső (magasság) távolság 2,5 cm; általában hiányzik a mutatóujj hegye egészséges férfiaknál. A nőknél a felületi inguinalis gyűrű mérete körülbelül a fele a férfiaké. A felszínes hüvelygyűrű szintjén a mediális hüvelyi fossa ki van vetítve.

A hüvelyi csatorna lenyelvényes nyílása a mély (belső) hüvelygyűrű (anulus inguinalis profundus). Ez a keresztmetszetű fantaia tölcsér alakú kiemelkedését jelenti, amely a spermatopuska elemeinek embrionális fejlődése során keletkezik. A keresztirányú fóliának köszönhetően a spermium és a testcukor közös borítékot képez.

A mély inguinalis gyűrű megközelítőleg azonos átmérővel rendelkezik férfiak és nők körében (1-1,5 cm), és nagy része zsíros tömlővel van töltve. A mély gyűrű 1-1,5 cm-rel fekszik a fodorszalag metszéspontjától és körülbelül 5 cm-rel a felületi gyűrű felett és kívül. A mély hüvelygyűrű szintjén az oldalirányú hüvelyi fóka látható. A mély gyűrű alsó középső szakaszát erősíti az amalikus szalag és a csípő-lonel szál rostjai, a felső oldalsó szakasz mentes az erősítő képződményektől.

A tetején a spermavezeték zsinór és a membránok izom emelési tojás fascia, és a felület az utolsó - fascia spermatica ext. főként a tímonylemeznek és a hasüregnek köszönhető. A spermavezeték kábelt (a nők egy kerek ínszalag) a lágyéki csatorna teteje melletti ilioinguinal ideg, alsó - ága lágyéki-femoralis ideg (ramus genitalis n genitofemoralis.).

Pathology. A leggyakoribb kóros folyamatok a veleszületett és a szerzett herniák (lásd) és a nyirokcsomók gyulladása (lásd Lymphadenitis).

Ábra. 3. reakcióvázlat Az inguinalis csatorna struktúra egészséges férfi (balra) és a betegek lágyéksérv (jobbra) a szagittális részében (Kupriyanov): 1 - keresztirányú hasi izmok; 2 - keresztirányú fólia; 3 - inguinális ínszalag; 4 - spermaszövet; 5 - belső oblique hasi izom; 6 - a külső ferde hasi izom aponeurozisa.

Inguinális terület: anatómia, lehetséges betegségek és azok kezelése. Inguinalis herém

Milyen alakja lehet az orrnak a személyiségedről? Sok szakértő úgy véli, hogy az orrot nézve sokat mondhat az illető személyiségéről. Ezért az első találkozón figyeljen arra, hogy az orr nem ismeri.

Miért kell egy apró zseb a farmeremre? Mindenki tudja, hogy van egy kis zseb a farmeren, de kevesen gondolkodtak azon, miért lenne szükség erre. Érdekes, hogy eredetileg hr hely volt.

A fiatalabb megjelenés: a 30, 40, 50, 60 éves korosztály számára a legszebb hajvágás A 20 éves lányok nem aggódnak a frizura alakja és hossza miatt. Úgy tűnik, hogy a fiatalságot a megjelenés és a merész gyűrűk kísérleteihez hozták létre. Azonban már.

Bocsásson el hibákat olyan filmekben, amelyeket valószínűleg soha nem vett észre. Valószínűleg nagyon kevesen vannak olyanok, akik nem szeretnek filmeket nézni. Azonban még a legjobb filmben is vannak hibák, amelyeket a néző észrevehet.

20 fotók macskák a megfelelő időben A macskák csodálatos lények, és erről talán mindenki tudja. És hihetetlenül fotogén és mindig tudják, hogyan lehet a megfelelő időben a szabályokban.

7 testrész, amelyet nem szabad kézzel megérinteni, gondoljon a testetekre mint templom: használhatja, de vannak olyan szent helyek, amelyekkel nem tudsz érinteni a kezed. Kutatások mutatják.

Hol van a férfi ágyéka?

Hol van a férfi ágyéka?

Az ágyék egy személyben van a hasi régió alsó részén. Lágyéki áthalad egy csatorna, amely körülzárja a nagy vénák és artériák comb és a lágyéktáji zsinór (férfi), illetve szalag a méh (nőknél). A "Pah" szó, a V.I. Dalia, depresszió, depresszió értelmezése.

Az ágyékban lévő fájdalom leggyakrabban a sérv miatt fordul elő, amelyet masszázs és fizikoterápia segítségével kezelnek. Ezek a tumorok, colliculitis és proptosis miatt is előfordulhatnak. Az ágyék sérülése túl nagy fizikai aktivitással járhat munka közben vagy sportolás közben (súlyemelés, testépítés stb.).

Inguinalis gomba (epidermophytia) férfiakban és nőknél: okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

Az inguinális epidermophytosis a gomba által okozott krónikus betegség, amely a bőr epidermális rétegét károsítja, elsősorban az ágyékban. A patológia fő morfológiai eleme egy hámló rózsaszín folt, periférikus pusztuláris kitörésekkel. A sérülések gerincje viszket és kellemetlenséget okoz a betegeknek. Az inguinális epidermofitózis olyan kényes betegség, amely szexuális diszfunkcióhoz, csökkent szexuális vágyhoz és szexuális izgalomhoz vezet.

A betegség gyakrabban érinti az embereket, mint a nők. Gyermekeknél és serdülőknél a patológia rendkívül ritkán fordul elő. A gombás fertőzés terjedése érintkezés és háztartás közvetlen érintkezés révén történik, háztartási cikkeken, személyi higiéniai termékeken, kozmetikai kiegészítőkön keresztül. A kórokozó helyén fellépő szervezet általános rezisztenciájának csökkenésével elsődleges célpont alakul ki, amely fokozatosan növekszik a periférián és egészséges bőrre terjed. A gomba diszlokációjának fő helye a hüvelyi hajtások. Ritkábban előfordulhat, hogy a betegség hatással lehet a fenék, a koponyakő, a perineum, a pénisz, a belső comb és a közbeteg bőrére. A nőknek gyakran van a bőr gyulladása az emlőmirigyek alatt, a hónaljban és a poplitealis fossa-ban.

Az Epidermophyton floccosum nemzetség gombái telepednek le a bőr epidermiszében, elpusztítják és felhasználják a kollagént, ami csökkenti a bőr rugalmasságát. Ezért a mikroorganizmusok alacsony patogenitást mutatnak a betegség ritkán fordul elő egészséges embereknél, teljes körű immunvédelemmel.

A kórtan diagnózisát a micélium gombák mikroszkópos detektálásával végzik a foltok felszínéről származó kaparókban, és megkapják a bioméret bakteriológiai vizsgálatának eredményeit a betegektől.

Az inguinális gomba megköveteli a beteget és gondos megközelítést. Az etiotropikus kezelés antimikotikus gyógyszerek használatát jelenti, amelyek lehetővé teszik a betegség teljes kúráját.

kórokozó kutatás

Az inguinalis epidermophytosis dermatomycosis, amelyet gombák Epidermophyton floccosum okoznak. Ez egy antropofil, amely csak az emberi testen nő és fejlődik. Az epidermisz és a körömlemez mérlegében található. A mikroszkóp alatt a gomba spórái és a jól elágazó micélium a bőrtörzsben kerül meghatározásra. A tiszta tenyészet izolálása után a micélium sárga színt kap, a spórák nagyobbak.

A gombák ellenállnak a környezeti tényezőknek. Gyorsan fejlődnek, és magas páratartalom és hőmérséklet mellett fejlődnek.

A fertőzés a fertőzött hétköznapi tárgyakon keresztül, valamint érintéssel, kézfogással áthalad a kapcsolattartó háztartáson keresztül. A gombák gyors növekedéséhez és fejlesztéséhez nedvesség szükséges. A páciens bőséges izzadása jelentősen növeli a fertőzés kockázatát.

Az orvosi, megelőző és állami intézményekben az egészségügyi normák és szabályok figyelmen kívül hagyása egészséges járványt okozhat a mycosisban.

A fertőzéshez hozzájáruló tényezők:

 • hyperhidrosis,
 • stressz,
 • A bőr mikrotrauma,
 • Szoros ruhák,
 • elhízás,
 • Az egészségügyi szabályok és előírások be nem tartása,
 • Csökkent immunitás,
 • Hormonális kudarc,
 • Metabolikus rendellenességek.

tünetegyüttes

a lágyékos epidermofit egyedülálló foltja

Lenyugvó epidermophyty esetén rózsaszín vagy vörösesbarna foltok jelennek meg a bőrön, kerek formájúak és legfeljebb egy centiméter átmérővel rendelkeznek. A foltok szimmetrikusan helyezkednek el, viszketnek, pelyhek és fokozatosan nőnek. A hiperémia és az edematous bőr helyszínének perifériáján több vesicles, pustules, suppuration, crusts és small flaky inclusions szerepelnek. A gyulladásgátlók korlátozottan ödémás hengerek. A plakkok összeolvadhatnak egymással, egyetlen erythemás területet alkotva, amely kiterjed a környező szövetekre, különösen a járás, a guggolás és a fürdés során az ösvény és az égő érzés.

Ahogy a gyulladásos folyamat lecsökken, a folt központi része tiszta lesz, sápadt és kissé elsüllyedt. Ez az epidermófia gerincét a gyűrűk különleges megjelenése adja, és a patológia patognomonikus jele. A gomba az ágyékban férfiaknál viszket és égési sérülést okoz, míg a gyaloglás erősen megzavarja. A webhelyek fájdalmasak az érintésre. Hólyagok és pustulák felrobbanhatnak, eróziót és fekélyeket képeznek. Másodlagos bakteriális fertőzéshez súlyos komplikációk lépnek fel.

Fotó: inguinalis epidermophytosis férfiaknál és nőknél

A hüvelyi epidermóphia további tünetei közé tartozik a ingvinalis régió duzzanata, a közeli bőr túlérzékenysége, a zavaros, súlyos folyadékkal rendelkező specifikus vezikulumok kialakulása. A bőr epidermofitája nem gyulladásosnak tűnhet, és allergiás kiütések - epidermofitiditás. Ezek szimmetrikusan helyezkednek el, nem tartalmaznak gombákat, és önmagukban eltűnnek, miután az antimikroxiás kezelést elhagyták.

Időszerű és megfelelő terápia hiányában a betegség évekig tarthat. Az epidermofitózist akut vagy szubakut áramlás jellemzi, erős gyulladásos tünetekkel. A betegség gyorsan krónikus formává változik, és hullámos pályát kap, amelynek során az elengedési időszakokat helyettesíti exacerbációk, időről időre új bőrbetegségek kialakulását. Még a teljes gyógymód után is előfordulhat a betegség.

Az állandó stressz, a súrlódás a lézióban és a hyperhidrosis bonyolítja a patológia folyamatait.

A betegség szakaszai

 1. A kezdeti stádiumot az epidermisz gombájának fokozott reprodukciója és a rózsaszín foltok bőrön való megjelenése papulákkal és vezikulákkal jellemezhető.
 2. Az akut stádium klinikai tünetei nedves foltok, amelyek nőnek, viszketnek, és csipkés szélekkel gyűrűkkel vannak helyettesítve.
 3. Krónikus szakasz - a bőrön lévő foci időszakosan enyhül, majd ismét gyullad fel kedvezőtlen tényezők hatása alatt.
 4. Az induló szakasz a patológia bonyolult folyamatában fejlődik ki. Kezelés hiányában nagy hólyagok jelennek meg a bőrön, amelyek - ha sérültek - megfertőződnek. A buborékok nyitottak, eltávolítják a nekrotikus szöveteket és feldolgozzák a sebet.

diagnosztika

A gumi gomba diagnózisa és kezelése dermatológusokkal és mycológusokkal foglalkozik. Miután összegyűjtötték a betegség anamnézisét és panaszokat hallgattunk, a beteg a sérülést és laboratóriumi vizsgálati módszereket külső vizsgálattal kezdi. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy konzultálnia kell egy fertőző betegség specialistával, vénorészettel, immunológussal.

Az állítólagos diagnózis megerősítése vagy megcáfolása érdekében a kaparók mikroszkópos és bakteriológiai vizsgálata szükséges a sérüléstől a betegséget okozó gombákig. Ehhez készítsen egy kenetet mikroszkópos vizsgálat céljából, és tegye a tesztanyagot a Saburo szelektív közegébe. Inkubálja a növényeket egy hűtőtermosztátban 22 ° C-on 5 napig. A Saburo-nál krémszínű vagy sárga, kör alakú és bolyhos sűrű kolóniák. Mikroszkópos módszerrel egy szeparált elágazó rövid micélium és egy téglalap alakú spórák lánca található.

A Wood lámpája alatt végzett ellenőrzések segítenek kizárni más hasonló klinikai képekkel járó betegségeket.

kezelés

A lágyékos epidermofit kezelése túlnyomórészt etiotróp. Mivel a betegség gombás, el kell kezdeni a szedést antimikotikus szerek. Jelenleg a gyógyszeripar számos hatékony kenőcsöt és krémet termel. Modern gombaellenes gyógyszerek - "Lamisil", "Mikoseptin", "Clotrimazole". Használhat "Nystatin", "Cyclopyrox", "Ketoconazole", "Oksiconazole", "Econazol". A gombaellenes komponenssel és glükokortikoszteroidokkal végzett komplex kenőcsöket különösen elhanyagolt esetekben használják. Jelentős antipruritikus, fungicid, szárító és antiszeptikus hatást fejtenek ki.

A lágyékfájás kezelését akut időszakban végezzük, amikor a beteget viszketés és égő érzés torzítja. A segítség jön antihisztaminok, amelyek kiküszöbölik az irritáció és kellemetlen érzést az ágyékban - "Tsetrin", "Zirtek", "Zodak", "Diazolin".

A gyulladás tüneteinek megszüntetése után az epidermofitia gerincét "fucorcin" -tal kezeljük, amely fungicid és antimikrobiális hatással bír. A betegeket "Rezorcin", kén-kátrány, Wilkinson és cink-kenőcsök, "Triderm" készítik. Gyulladás és savó vezikulumok segítségével ezüst oldat segít. A helyi hatóanyagokat naponta kétszer alkalmazzák a gyulladt gócokra. Ha a buborékok nagyot érnek el, steril eszközökkel nyithatók meg. A gomba kezelése az ágyékban hosszúnak kell lennie, amíg a tünetek teljesen eltűnnek.

A betegség alatt a beteg nagymértékben csökkenti az immunitást. Erősítése érdekében ajánlott használni könnyű immunstimulánsok - Immun, Imunorik, Likopid. A bakteriális eredetű szövődmények antibiotikum kezelést igényelnek.

Nagy kiterjedésű elváltozások, deszenzitizáló terápia, antibiotikum terápia, vitaminterápia, autoheterápia kórházi környezetben történik.

A személyi higiénés előírások figyelmen kívül hagyásával a gyógyszerek nem adnak pozitív eredményt. A betegeknek szükségük van:

 • Napi mosás, különös figyelmet fordítva a bőrráncok kezelésére;
 • Vegyünk fürdőket gyógynövények infúzióval, amelyek gyulladáscsökkentő és fertőzésgátló hatásúak;
 • Viseljen fehérneműt a természetes anyagokból.

Hagyományos gyógyszer

Jelenleg számos recept létezik a hagyományos orvosláshoz, mely otthoni kezelésre szánt lágyékos epidermofilt jelent.

 1. A sertésfűfélék, a kamilla és az áfonya leveleinek infúzióját 100 ml-en naponta egy hónapon keresztül végzik.
 2. A körhinta, a sárgabarack, a tölgyfa kérgének nyálkása jó eredménnyel jár. Az eljárás után a cink kenőcs a bőrre kerül.
 3. A retek vetőmagjából származó Kashitsu a bőr megdöbbentő helyszínein helyezkedik el.
 4. A nyár és a nyír rügyeinek alkoholos tinktúráját gyulladt helyek kezelésére használják.
 5. A zúzott celandint fél óráig alkalmazzák a lágyékos epidermofiták központjaihoz.
 6. A hagymás Kashitsa segít megszabadulni a patológiától.
 7. A szódából készítsen egy vastag pasztát, amely dörzsölje az érintett bőr bőrét.
 8. Az illóolajokkal kenőcsöket naponta dörzsöljük a sérülésekbe.
 9. A mandula lényege segít az epidermofit megbetegedésben.

megelőzés

Megelőző intézkedések a gomba megjelenésének elkerülésére az ágyékban:

 • Ápolási és közintézmények fertőtlenítése,
 • Ruhák, zokni, cipőfeldolgozás forrázása és vasalása,
 • Használható fürdőkben és szaunák cserélhető cipőben - pala vagy gumi papucs,
 • A verejtékezés,
 • Rendszeres higiéniai eljárások,
 • Természetes ruhák viselése meleg időben,
 • A bőrrétegek napi kezelése kölnán, szalicilsav alkohol, resorcinol és ezek porlasztása,
 • A kapcsolattartók,
 • A stressz megelőzése,
 • Az immunitás erősítése.

Megfelelő kezelés nélkül a foltok nem fognak eltűnni, de a betegség csak továbbhalad. A lágyékos epidermofit első tüneteire szakemberrel kell konzultálni. A bőrön epidermofitózis pathogén gombái és tüdeje gyorsan növekszik.

A betegség prognózisa kedvező. A hüvelyi epidermofit akut és krónikus fázisai jól alkalmazhatók a terápiában. A modern antimikotikus gyógyszerek megakadályozhatják a kiújulást és az újbóli fertőzést.