Genitális herpesz: mi az?

A genitális herpesz a herpes simplex vírus (HSV) által okozott szexuális fertőzés. Ez a vírus a test más részein a nemi szervekre, a méhnyakon és a bőrre hat. Kétféle herpeszvírus létezik: a) HSV-1 vagy 1. típusú herpesz; b) HSV-2 vagy 2. típusú herpesz. Ez krónikus betegség. A krónikus orvosi terminológia hosszú távú. Sok ember azonban soha nem érezheti a tüneteit, még ha vírussal fertőzött is. Gyakran ismétlődő genitális herpesz - az a személy, aki a kezdeti fertőzés után visszatér, akkor előfordulhatnak visszaesések, ha előfordulnak, akkor idővel egyre kevesebbet fordulnak elő, az elengedési időszak hosszabb lesz. Minden új relapszus kevésbé súlyos.

A Herpes simplex fertőző

A HSV könnyen elterjedt az emberek között. Közvetlen közvetlen kapcsolattartásból személyről személyre továbbítható. A leggyakoribb mód a hüvelyi szexuális érintkezés, anális vagy orális szex keresztül. Amikor valaki fertőzött a HSV-vel, a vírus nyugalmi állapotban maradhat.

A HSV-vel fertőzöttek többsége nem ismeri ezt, mert tüneteik annyira gyengék, hogy egyszerűen nem észrevehetők. Azok, akik a tüneteket tapasztalják, rendszerint hólyagokként manifesztálódnak a szájon a nemi szerveken és fekélyeken. Azok, akiknek tünetei vannak észlelhetők a kezdeti időszakban, általában a fertőzés után 4-7 nappal észreveszi őket.

Az elsődleges fertőzés tünetei

Az elsődleges fertőzés fogalmát akkor használjuk, amikor nyilvánvaló, hogy egy személy fertőzött először. A herpeszes primer fertőzés tünetei általában nyilvánvalóbbak, mint a későbbi relapsusok. A tünetek legfeljebb 20 napig tarthatnak, és így néz ki:

 • hólyagok és fekélyek a méhnyakon;
 • hüvelyváladék;
 • fájdalom vizelés közben;
 • hőmérséklet (láz);
 • rossz közérzet (rossz egészség);
 • herpesz a száj körül;
 • vörös hólyagok, általában fájdalmasak, gyakran robbantanak, és fekélyeket hagytak a nemi szervek külső felületén, az anuson, a csípőjén és a fenéken.

A legtöbb esetben a fekélyek gyógyulnak, és a betegnek nincsenek maradék hegek.

A visszatérő fertőzés tünetei

Ezek a tünetek általában kevésbé súlyosak és kevésbé hosszadalmasak, mivel a vírus immunitása már kialakult a páciens testében. A legtöbb esetben legfeljebb 10 napig tart, és a következő lehet:

 • égetés / viszketés a nemi szervekben a hólyagok megjelenése előtt;
 • nőknél - hólyagok és fekélyek a méhnyakon;
 • herpesz a száj körül;
 • A vörös hólyagok, amelyek általában fájdalmasak, gyakran felszakadnak és fekélyek maradnak a nemi szervek külső részén, az anuson, a csípőn és a fenéken.

Idővel a visszaesések ritkábban fordulnak elő, és könnyebb formában valósulnak meg. A HSV-1-ben szenvedő betegek kevesebb relapszusú és kevésbé súlyos tünettel rendelkeznek, mint a HSV-2-vel fertőzöttek.

Mi okozza a nemi herpeszet

Ha a herpeszvírus egy fertőzött személy bőrfelszínén jelen van, könnyen átvihető egy másik személyre a szájban, anusban és nemi szervekben lévő nedves bőrön keresztül. Ő is elmehet más személynek az emberi bőr más területein, valamint a szemein keresztül. A fertőzés a következő módon fordul elő:

 • amikor nem védett hüvelyi vagy anális szexet gyakorol;
 • ha herpeszes szájon át szexuális kapcsolatban áll;
 • a szexuális "játékok" együttes használatával;
 • ha fertőzött személy nemi szervekkel érintkezik.

A HSV-t valószínűleg közvetlenül a buborékképek megjelenése előtt és attól a pillanattól kezdve, amikor láthatóvá válnak, a buborékok teljesen eltűnnek. A vírus továbbítása akkor is lehetséges, ha nincsenek betegség jelei (de ez kevésbé valószínű).

Ha az anya, akinek nemi herpesze fekélye van a szülés során, előfordulhat, hogy a fertőzés átadódik a gyermeknek.

Mit kell tudni a herpeszről?

 • akik genitális herpeszben szenvednek. A tünetek megjelenésekor azonban ki kell zárniuk a szexuális kapcsolatot. Az óvszer használata csökkenti a partner szerződéskötés kockázatát;
 • a szájon át szájon át szedő herpesz szexuális szexuális viselkedése jelentősen növeli a fertőzés kockázatát;
 • nem lehet kapni a herpeszet a WC-ben ülve;
 • A genitális herpesz szervektől szervig terjedhet;
 • ha még soha nem szenvedett tüneteket, ez nem jelenti azt, hogy nincs genitális herpesz;
 • a stressz olyan provokatív tényező lehet, amely a betegség visszaesését okozza;
 • a genitális herpeszes betegek hajlamosabbak a HIV-re;
 • A genitális herpesz nem a meddőség oka.

Hogyan történik a diagnózis?

Ha genitális herpesz tüneteit észleli, keresse fel orvosát. Az ott megjelenő összes információ teljesen bizalmas. A genitális herpesz kezdeti diagnózisát ideális esetben egy szakember-urológ végezheti, de ha nem tud vele kapcsolatba lépni, keresse fel orvosát, aki aztán szakemberhez küldi.

A diagnózis érdekében a fertőzött területről származó folyadékmintát veszünk, ennek érdekében a buborékot óvatosan kinyitjuk. A mintát a laboratóriumba küldi, ha az eredmény negatív, ez nem jelenti azt, hogy a személy nem rendelkezik genitális herpesznel. A fertőzés jelenlétének megerősítése későbbi visszaesést eredményezhet.

Ha genitális herpesz ismétlődő súlyosbodást észlel, akkor szükség van orvoshoz is.

Nemi herpesz kezelési módjai

Jelenleg nincs olyan gyógyászati ​​készítmény, amely teljesen gyógyíthatja a herpeszvírust. Az orvos előírhat antivirális hatóanyagot, például acyclovir. Az acyclovir általában napi 5 alkalommal kerül alkalmazásra. Ez megakadályozza a vírus megszaporodását. Az acyclovir lefolyása 5 napig tart, ha a betegnél a kezelés kezdete óta még mindig új hólyagok és fekélyek vannak a nemi szervekben.

A vírusellenes tabletták általában segítenek enyhíteni az exacerbációt és csökkenteni a tünetek súlyosságát. Azokat a pillanattól kapják, amikor az első tünetek nyilvánvalóvá válnak. Még súlyos vírusellenes kezelés után is, például az acyclovir segítségével, a herpeszvírus újraaktiválható.

Ha herpesz fertőzött, alkalmazhat otthoni önellenőrzési módszereket:

 • fájdalomtól mentes paracetamol (tylenol, acetaminofen) vagy ibuprofen használata; recept nélkül kapható;
 • Néhány beteg enyhén sózott vízben fürödni segít a tünetek csökkentésében;
 • a jégcsomagok alkalmazása szintén enyhíti a tüneteket. A jeget be kell csomagolni - ne tegye közvetlenül a bőrre;
 • alkalmazzunk vazelin (vagy gél, mint a vazelin) az érintett területen;
 • fájdalmas vizelés közben használjon krémeket a húgycső területén, például lidokain;
 • Ne hordjon dörzsölő ruhát az érintett terület körül;
 • gyakran mosson kezet, különösen akkor, ha megérintette az érintett területet;
 • tartózkodjon attól, hogy szexelhasson, amíg a tünetek teljesen eltűnnek.

Ha a tünetek súlyosbodnak, kétféle kezelést alkalmaznak: epizódos és intenzív.

Az epizodikus kezelést olyan betegeknél alkalmazzák, akik évente kevesebb mint hat relapszusban szenvednek, minden egyes tünet esetén 5 napos vírusellenes gyógyszeres kezelést írnak elő.

Intenzív kezelés - Ha egy betegnek évente több mint hat relapszusa van, vagy ha a tünetek nagyon súlyosak, akkor az antivirális kezelés hosszabb lehet. Itt a feladat a vírus későbbi kitörésének megakadályozása. Néhány betegnek ajánlott az acyclovir naponta kétszer több hónapig. Az intenzív kezelés jelentősen csökkenti a fertőzés kockázatát, de a kockázat továbbra is fennáll.

A genitális herpesz terhesség alatt

Ha az anya fertőződött a terhesség megkezdése előtt, a kórokozó fertőzésének kockázata nagyon kicsi, mert az antitesteket a gyermeknek továbbítja. Minél korábban jelentkezett a fertőzés, a terhesség előtt annál erősebb lesz az immunitás, amit továbbad a gyermeknek. Az antitestek megvédik a babát a születés pillanatától és sok hónappal később.

A terhesség első 13 hetében (első trimeszterben) fertőzött nő esetében a gyermek fertőzésének kockázata valamivel magasabb. Ha a fertőzés a terhesség későbbi szakaszaiban következett be, a gyermek fertőzésének valószínűsége tovább növekszik. A terhesség alatt fertőzött nők többségének ajánlott az acyclovir (antivirális gyógyszer) terhesség alatt történő alkalmazása.

A vírusnak a csecsemőre történő bejutásának kockázata sokkal magasabb, ha az anya fertőződik a terhesség utolsó szakaszában. A csecsemő fertőzés születéskor vagy közvetlenül a születés előtt jelentkezhet. Az orvosok gyakran javasolják a császármetszést. Antivirális gyógyszerek is szükségesek.

Azok az anyák, a visszatérő genitális herpesz fertőzés során a terhesség harmadik trimeszterében, akkor szükség lehet a császármetszést, ha van hólyagok és fekélyek a genitális területen röviddel a szállítási határidő. A legtöbb orvos nem javasoljuk, hogy csinál egy császármetszés, ha nincs fekély, és az anya fertőzött a terhesség előtt, mivel a valószínűsége fertőzni a baba nagyon kicsi.

Anti-hormonális profilaxis

Jelenleg a tudósok kutatást végeznek, hogy megtalálják a herpesz elleni oltást. Brit virológusokat módon részben megoldja ezt a problémát, és kap a vakcina a HSV-1, továbbá a keresési létrehozására összpontosít vakcina jár mindkét típusú vírus: HSV-1 és HSV-2.

A tenofovir vaginális gél nők védelmét a herpes simplex - tenofovir, HIV-ellenes, amikor ez történt formájában vaginális gél, azt találtuk, hogy ez csökkenti a fertőzés kockázatát a herpesz vírus. Ezt a felfedezést az Egyesült Államok, Belgium és Olaszország tudósai írták orvosi folyóiratokban.

Megmagyarázzák, hogy egy gyógyszer hüvelygél formájában történő alkalmazásával a gyógyszer nagyobb koncentrációját érheti el a hüvelyi sejtekben, mint a gyógyszer ugyanazon dózisú orális beadásakor.

A genitális herpesz terjedésének vagy továbbításának kockázatának csökkentése érdekében számos alapvető ajánlást kell követni:

 • használjon óvszereket a szex alatt - de az óvszer csak kismértékben csökkentheti a HSV-2 fertőzés kockázatát a többi módszerhez képest;
 • ne legyen szexuális érintkezés, ha herpesz (szex, anális vagy bőrérzékenység) tünetei vannak;
 • Ne csókolja meg, ha a herpesz jelen van a szájterületen;
 • nincs sok szexuális partnere;
 • a férfiaknál a fityma körülmetélése csökkenti a herpesz- és humán papillomavírus-fertőzés valószínűségét.

Általában úgy vélik, hogy a stressz, a fáradtság, a betegség, a dörzsölés a bőrön vagy a napozás során a herpének visszatérését okozhatja.

Ha elkerüljük az ilyen provokatív tényezőket - ez segít csökkenteni a visszaesések számát.

A herpesz átviteli útvonalak személytől a személyig és a védelmi módoktól

A herpesz gyakori vírusos betegség. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világ lakosságának több mint 90% -a beteg és fertőződik. A kezdeti fertőzést követően a herpeszvírus nyugalmi állapotban marad a szervezetben, és az immunitás csökkenésével relapszus keletkezik. A cikk témája a herpesz átadása és a fertőzés elkerülése.

A herpesz típusai

Jelenleg az orvostudomány ismert 8 típusú herpeszvírus - az első 5 közülük már alaposan tanulmányozták, a kutatás más herpeszvírusok eddig elvégzett.

A fiolákban a folyadék a legnagyobb mennyiségű vírus.

 1. Herpes simplex vírus 1-es típusú (HSV-1) - jelentése arci-orlnuyu formában a betegség, herpesz kiütések az ajkak, a bőr arcon háromszög, a száj nyálkahártyáján.
 2. Herpes simplex vírus 2 (HSV-2) - a nemi formája a betegség, herpesz kiütések a szeméremajkak, a bőr a gát, végbélnyílás környékén, a csípő.
 3. A 3-as típusú herpeszvírus - a csirkehimlő okozta gyermekeknél és övsömörekben a felnőtteknél, hólyagos kitörések előfordulnak az egész testben az első esetben, az egyikben a második esetben az interkosztális idegek mentén.
 4. A 4. típusú Heresvirus (Epstein-Barra) - mononukleózist okoz.
 5. Az 5-ös típusú herpeszvírus (citomegalovírus) - a vérsejtek megváltozásához vezet, egy mononukleózis szindróma kialakulása (a máj és a nyirokcsomók megnagyobbodása).
 6. A 6. típusú herpeszvírus - a gyermekek körében a roseolát okozza, és növeli a felnőttek tumorának kialakulásának kockázatát.
 7. A 7 típusú herpeszvírus - elősegíti a limfóma és a krónikus fáradtság szindróma kialakulását.
 8. A 8 típusú herpeszvírus - a Kaposi-szarkóma megjelenéséhez vezet HIV / AIDS betegeknél.

A HSV-1 és a HSV-2 legnagyobb előfordulási gyakorisága. Herpetikus fertőző folyamat az antropózis. A betegséget személyről személyre továbbítják.

Herpes átviteli útvonalak

Minden vírustípusnak azonos átviteli útvonalai vannak. Hogyan kaphatsz herpeszet? Részletesen a betegség labiális és genitális formáinak fertőzését vizsgáljuk.

1. típusú herpesz-átviteli útvonalak:

 • érintkezés - a fertőzés piszkos kézön keresztül történik, amelyen a kiütéses buborékok nyálának vagy szeros kisülése leesett;
 • a háztartási nyál és az injekciós üvegekből származó folyadék az edényeken, a személyes higiéniai tárgyakon, a játékokon, a bútorokon, majd a kezeken vagy a szájon keresztül jut el;
 • levegővel vagy csepegéssel továbbhaladva - gyakrabban csókokkal, kevésbé gyakori nyálkeppecskékkel tüsszentés vagy köhögés esetén;
 • függőleges - a gyermek átjutása során az anya születési csatornáján keresztül, aki genitális formája a betegségnek;
 • a magzat transzplacens - intrauterin fertőzése, ha a terhes nő elsődleges fertőzésben szenvedett, a betegség gyakoribb exacerbációja a gyermek viselése közben;
 • vérátömlesztés - a vérátömlesztés során rendkívül ritka;
 • szexuális - orális szex alatt, ha az egyik szexuális partner szenved a betegség akut formájából, hólyagos bőrkiütéssel az ajkán.

Gyakran előfordul, hogy a gyermekeknél (1-5 év) a HSV-1 fertőzöttek lesznek. A gyermek vérében előforduló szaporodás után a herpesz okozó ágensére specifikus antitestek keringenek, amelyeket az anya a méhen belüli fejlődés során közvetített. Az élet egy éven belül az újszülött immunitása nem termel új immunglobulinokat, és az anyai antitestek végül lebomlanak. 6-12 hónapos korban a fertőzésre fogékony a gyermek, amely az esetek 90% -ában a kórokozó anyavállalatából származik.

A 2. típusú herpesz elleni fertőzési módok:

 • szexuális kapcsolatok - orális, hüvelyi, anális közösülés;
 • vérátömlesztés;
 • ha orvosi manipulációkat végez az aszeptikus szabályok megsértésével.

A betegség genitális formájának átadása a termékeny idõszakban, az aktív szexuális élet kezdetén következik be. A védett szexuális közösülés óvszer használatával nem akadályozza meg a 100% -os fertőzést. Herpetikus bőrkiütés lehet a perineumon, a csípőn, a szájszárazságon. A bőrön átesett mikrocukrok révén a vírus behatol az egészséges test testébe. Az óvszer használata 100% -kal csökkenti a fertőzés kockázatát a hüvely és a méhnyak nyálkahártyájának károsodásával.

Kockázati csoportok

A betegség kórokozója a szervezetbe való belépés után a nyugalmi állapotban marad a gerincoszlopban elhelyezkedő idegsejtekben. Újra fertőzést kaphatok? Nem, a szervezet tartós egész életen át tartó mentességet biztosít. Amikor immunszuppresszív vírussal is eltelhet lépésben lappangó állapotban az aktív fázisban, ami ahhoz vezet, hogy a betegség súlyosbodását.

A betegség, valamint az elsődleges fertőzés megismétlődése 3 lépésben történik:

 • prodromalis periódus - 1-3 napos időtartam, melyet az általános állapot romlása, a láz, kellemetlen érzés a test területén, ahol a kiütés később jelentkezik;
 • a kitörés időtartama 3-5 nap, melyet egy hólyagos kis kiütés jelenik meg, tiszta tartalmú, a kötőhártya megnyitása után fájdalmas fekélyek képződnek;
 • a gyógyulás periódusa 2-3 nap, a sebek helyén, a barna héjak formája, amelyek az egetés nélkül eltűnnek.

A herpeszkiütés kialakulásának ideje alatt magas a betegség megfertőződésének valószínűsége. Hány nap a herpesz fertőző? A kiütés időszaka alatt a kéreg. Az ampullák súlyos folyadékában nagyszámú vírus van, amely egészséges embert megfertőzhet. A kórokozó hosszú ideig a környezetben marad, ellenáll a víz és az ultraibolya sugárzás hatásának. Ez növeli a fertőzés kockázatát.

A herpesz fertőző, ha az a személy hordozó, a betegség klinikai tünetei nélkül? A tudósok bebizonyították, hogy még a fertőzés látens szakaszában is jelen lehet a vírus a hordozó biológiai folyadékaiból (hüvelyváladék, nyál, könny, vér, vizelet). Az érintkezés után a vírus a bőrre jut és a mikrotrauma révén átjut az egészséges testbe. Azonban ez az átviteli mód kevésbé valószínű, mint a fertőzés a betegség aktív fázisában.

Erős immunitás védi a vírust. A herpesz fertőző, ha a szervezet védelme csökken, vagy az immunrendszer le van nyomva.

Az átvitel és a fertőzés veszélyeztetett csoportjai:

 • megfázás, akut légúti fertőzések;
 • túlhűtés, túlmelegedés;
 • menstruáció;
 • trauma;
 • krónikus betegségek súlyosbodása;
 • stresszes helyzetek;
 • onkológiában
 • beriberi;
 • immunhiányos állapot;
 • fogadás immunoszupresszív terápia (citosztatikumok, kemoterápia).

A herpesz átadódik, ha egy személynek egészséges immunitása van? A legtöbb esetben nem, de a védőerők csökkenésével a kórokozó könnyen behatol a szervezetbe. A herpesz átadásának módjai eltérőek lehetnek, de gyakrabban a háztartás és a kapcsolattartás.

A herpeszes fertőzés kezelést igényel?

Sokan azon gondolkoznak, mennyire veszélyes a herpesz az egészségre, vagy nincs veszély, szükséges-e kezelni, ha betegség van? Az elsődleges fertőzés nem igényel különleges terápiát, ha a betegség enyhe. Az orvosok vírusellenes gyógyszereket írhatnak fel helyi alkalmazáshoz (kenjük fel a kenőcs / zselék kiütés területét). Speciális kezelést végzünk súlyos betegséggel - általános szervi fertőzéssel és agykárosodással. A betegség modern gyógymódokkal való gyógyítása lehetetlen, csak csökkenteni a vírus negatív hatását a szervezetre és erősíteni az immunitást.

A vírusfertőzéssel való fertőzés elkerülhetetlen és általában nem igényel profilaxist. Az elsődleges fertőzést egyes orvosok úgy kezelik, mint a betegség újbóli fertőzésével és progressziójával szembeni oltást. A vírus könnyen átvihető, így szinte lehetetlen megakadályozni a fertőzést. A fertőzés megismétlődésének megakadályozása érdekében elegendő az immunitás erősítése és az egészséges életmód kialakítása.

Herpetikus fertőzés

Herpetikus fertőzés - a herpesz szimplex vírus által okozott krónikus visszatérő fertőzés, melyet jellemzően a protekcionális szövetek és idegsejtek domináns léziója jellemez. A herpetikus fertőzés továbbadásának fő útvonala érintkezés, de a vírus légi és transzplacens átvitele lehetséges. A herpeszes fertőzés megkülönböztető jellemzője, hogy a vírusok tartósan fennállnak az ideg ganglionokban. Ez azt eredményezi, hogy a herpesz ismétlődő esések fordulnak elő a csökkent szervi védekezési időszakokban. A herpesz fertőzések közé tartoznak a herpesz-labialysis, a genitális herpesz, a zsigeri herpesz, az általános herpesz, a herpeszes szájgyulladás és a conjunctivitis.

Herpetikus fertőzés

Herpetikus fertőzés - a herpesz szimplex vírus által okozott krónikus visszatérő fertőzés, melyet jellemzően a protekcionális szövetek és idegsejtek domináns léziója jellemez. Jelenleg kétféle herpes simplex vírus létezik. Vírus típusú elsődlegesen érinti nyálkahártya és a bőr, a száj, az orr, a szemek, továbbítják elsősorban kontakt-háztartás, II típusú okoz genitális herpesz, a továbbított elsősorban szexuális érintkezés útján. A herpetikus fertőzés tartálya és forrása egy személy: egy hordozó vagy egy beteg. Az elválasztás nagyon sokáig folytatódhat.

Az átvitel mechanizmusa érintkezés, a vírus felszabadul az érintett nyálkahártyák felületére és a bőrre. Az első típusú vírus főbb átviteli útvonalain kívül a levegőben lévő levegőben lévő por is megvalósítható, és a II. Típus függőlegesen átvihető anya és gyermek között (transzplacentális és intranatalis). Vírusok, hogy behatolt a test hajlamos hosszú távú megőrzését, (előnyösen gangliosejteken), okozva visszatérő fertőzések időszakokban gyengíti a szervezet védekező (megfázás, avitaminosis). Leggyakrabban az elsődleges fertőzés rejtve van, a betegség később jelentkezik, akut fertőzést csak a fertőzöttek 10-20% -ánál figyeltek meg.

Herpes fertőzés kategorizált egy primer lézió a különböző szövetekben: bőr herpesz, szájnyálkahártyán, szemek, SARS, a genitális herpesz, zsigeri herpesz, herpeszes elváltozás az idegrendszer, újszülöttkori herpesz, generalizált formában.

Herpetikus fertőzés tünetei

A herpetikus fertőzés inkubálási ideje rendszerint 2-12 nap, a fellépés lehet akut vagy fokozatos, gyakran a primer infekciót a betegek nem észrevehetik, a betegség folyamata visszaesik. A relapszusok évente 2-3 alkalommal fordulhatnak elő, és nagyon ritkán - 10 év alatt 1-2 alkalommal, és ritkábban. Visszaesések hajlamosak arra, hogy a háttérben a legyengült immunitás, így gyakran kísérő klinikai megnyilvánulásai herpesz SARS, tüdőgyulladás és más akut fertőzések.

A bőr herpeszes léziói elsősorban az orr ajkán és szárán helyezkednek el. Először is, a bőr lokalizált területén viszkető és égő szubjektív érzés tapasztalható, akkor ez a terület sűrűbbé válik, rajta hólyagok képződnek, tele vannak átlátszó tartalommal, fokozatosan zavarossá válnak. A hólyagok kinyílnak, mögötte a sekély erózió, a héjak, a gyógyulás pár nap alatt következmények nélkül. Néha a bakteriális flóra behatol a sérült kórházon keresztül, másodlagos tömést okozva és gátolja a gyógyulást. Regionális nyirokcsomó-gyulladás észlelhető (csomópontok nagyítva, enyhén fájdalmasak). Nincs általános tünet, vagy a betegség az egyéb fertőzések hátterében áll, ami további klinikát okoz.

Az orális nyálkahártya herpeti elváltozásait az akut vagy visszatérő szájbetegség kialakulása jellemzi. A betegséget az általános mérgezés, láz jelenségei kísérhetik. A szájüreg nyálkahártyáját áttetsző tartalommal töltött apró vesikulák csoportja borítja, gyorsan megnyitja és fájdalmas eróziókat hagy. A szájüregi erózió legfeljebb 2 hétig gyógyulhat. A betegség aphthous stomatitis formájában alakulhat ki (a szájnyálkahártya hátulsó - egyszeri, lassan gyógyuló eróziója képződik). Ugyanakkor általános klinikai tünetek (mérgezés, hipertermia) általában hiányoznak. A herpesz szájgyulladása hajlamos a kiújulásra.

A herpesz az ARVI típusától függően gyakran előfordul a nyálkahártyákon és a bőrön megjelenő jellegzetes buborékkiütés nélkül, emlékeztetve más légúti vírusos megbetegedések klinikájára. Ritka esetekben herpeszes hólyagos kiütés alakul ki a garat manduláiban és a hátsó falán (herpetic angina).

A genitális herpesz általában nyilvánvaló, mint a helyi bőrpír (hólyagok képződnek elsősorban a makk és a belső felületén a fityma a férfiak és a nagy és a kis szeméremajkak nőknél), és az általános tünetek (láz, mérgezés, regionális nyirokcsomó). A betegek jelentést hasi fájdalom és az ágyéki régióban, helyenként a lokalizáció a kiütés - égő és viszketés.

A genitális herpesz kitörése előrehaladhat, és kiterjed a hüvelyi nyálkahártyára és a méhnyakra, a húgycsőre. A krónikus genitális herpesz méhnyakrákot okozhat. Sok esetben a nemi gennykibocsátásokhoz száj és szem herpesz nyálkahártyái járnak.

A szemhéjpúdereket a szaruhártya bőrkiütése manifesztálja, később a fekélyes rendellenességek kialakulásához, a szaruhártya érzékenységének csökkenéséhez vezet, ami hozzájárul a rossz látáshoz. A szemgolyó hátsó részeinek herpesze ritka. A szem krónikus visszatérő herpesze a szaruhártya perzisztens homályosságához, vaksághoz vezethet.

Herpes fertőzés az idegrendszer áramlik típusa szerint savós agyhártyagyulladás (kifejezve a teljes és a meningeális tüneteit, egy jóindulatú) vagy agyvelőgyulladás (súlyos intoxikáció, láz eléri rendkívül nagyszámú, van egy görcsös tünete a különböző paresis, bénulás és rendellenességek a tudat). Herpeszes agyvelőgyulladás esetek 30% -ában halálhoz vezet, a kezelés után elhagyja súlyos következményekkel formájában tartós bénulást és paresis, demencia.

A herpesz viscerális formái az érintett szervek gyulladásos betegségeinek klinikájával összhangban következnek be. Lehetséges, hogy herpetikus tüdőgyulladás, májgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, nephritis, oesophagitis, mellékvese herpesz. Az üreges szervek herpeszes léziókban, endoszkópiában rendelkezésre állnak hólyagos erupció és erózió a nyálkahártyán.

Az újszülöttek és a súlyos immunhiányos kialakulhat egy általános formája herpesz fertőzés jellemző a magas előfordulási bőr tüneteinek elváltozások a nyálkahártyák és a belső szervek a háttérben az általános mérgezés és láz. Az AIDS-betegek általános formája gyakran Kaposi herpetiformis ekcéma formájában jelentkezik.

övsömör

A herpesz fertőzés egyik formája a herpesz zoster. A betegség kialakulását gyakran megelőző prodromális események előzik meg - általános rossz közérzet, fejfájás, hőmérséklet-emelkedés a subfebrile számokhoz, dyspeptikus tünetek. A perifériás idegdarabok vetületeiben éghet és viszkethet. A prodromális periódus egy naptól 3-4 napig tart, a tünetek különböző intenzitásával különbözhet a páciens állapotától függően. Sok esetben van egy heveny: a hőmérséklet meredeken emelkedik a lázas számjegy, van egy általános mérgezés jelennek herpetiformis kiütés során beidegzése spinális ganglionok.

A folyamat egy vagy több idegrendszernél terjedhet. Leggyakrabban, a kiütés lokalizált mentén vetülete a bordaközi idegek vagy az ágak a háromosztatú ideg az arcon, ritkán ünnepelte a vereség a végtagok, nemi szervek. A kitörések a hiperémiás, tömörített bőrterületeken elhelyezkedő szerózus hólyagok csoportjai. A kiütés területén égő érzéseket észlelnek, intenzív fájdalmak vegetatív jellegűek. A fájdalmak paroxizmálisan, gyakrabban éjszaka fordulnak elő. Lehetnek a tünetek a tapintási érzékenységet területén beidegzés az érintett idegek, gyöki facialis paresis és szemmozgató idegek, hólyag záróizom, hasi izmok és a végtagok. A láz több napig is megfigyelhető, aztán eltűnik, és eltűnik a mérgezés tünetei.

A herpes zoster fertőzés abortív formája rövid távú papularis kiütés, hólyagképződés nélkül. A bullous formában a herpesz-vesikulák egyesülnek, és nagy buborékokat hoznak létre. A bulongos forma gyakran előrehalad a bullous-vérzéses, amikor a bikák tartalma hemorrhagiássá válik. Bizonyos esetekben a bullae egyesülnek az idegrostok mentén, egyetlen, hosszú, szalag alakú buborékot képeznek, amely nyitása után sötét nekrotikus rágást hagy maga után.

A zsindelyek súlyossága a sérülés lokalizációjától és a test védelmének állapotától függ. Különösen súlyos a lichen az arc és a fej idegeinek innervációjában, miközben a szem szemhéjai és szaruhártyája gyakran érintett. A tanfolyam időtartama több napig (abortív forma), akár 2-3 hétig is eltarthat, egyes esetekben akár egy hónapig is továbbléphet. A herpesz zoster átvitelét követően ritkán előfordul, hogy a herpesz fertőzés újrahasznosodik ebben a formában.

Herpetikus fertőzés diagnosztizálása

A herpeszes fertőzés diagnózisát a hólyagok tartalmának virológiai elemzésével és az erózió lehúzásával végezzük. Ezenkívül a kórokozó szét lehet választani a vérből, vizeletből, nyálból, spermából, mosófolyadékból a nasopharynxből, CSF-ből. A posztmortális diagnózis esetén a kórokozót szövet szövettani biopsziákból izolálják. A herpes simplex vírus izolálása nem nyújt elegendő diagnosztikai adatot a folyamat aktivitására vonatkozóan.

További diagnosztikai módszerei lehetnek RNIF kenetek (feltárja óriás sokmagvú sejtek zárványok Koudri típusú), DGC, RN, párosított szérumok ELISA. Egy tanulmány az immunglobulinok: növekedés a titerben immunglobulin M mond a primer lézió, és az immunglobulin-G - relapszus. Nemrégiben a herpetikus fertőzés diagnosztizálásának egyik szokásos módja a PCR (polimeráz láncreakció).

Herpetikus fertőzés kezelése

A herpeszes fertőzés klinikai formáinak sokfélesége széles körű szakembereket von maga után, akik részt vesznek a kezelésben. A genitális herpesz kezelését vemkológusok, nők - nőgyógyászok végzik. Az idegrendszer herpeszes fertőzésének kezelését neurológusok végzik. A herpesz fertőzés kezelésének taktikáját a klinikai forma és a betegség lefolyása függvényében választják meg. Az etiotróp terápia az acyclovir, más vírusellenes szerek tulajdonítható. Enyhe esetekben a helyi kezelést (akiklovir, Burov folyadékkal készített kenőcsöket) használják. A glükokortikoszteroid kenőcsök ellenjavallt.

Összesen antivirális előírt kezelés kurzusok elsődleges herpesz - legfeljebb 10 napig, krónikus visszatérő herpes jelzi a hosszú távú kezelés (legfeljebb egy év). Általánosítható, a zsigeri formában, herpesz idegrendszeri kezeljük intravénás alkalmazása vírusellenes gyógyszerek, kívánatos, hogy indítsa el a kezelést a lehető leghamarabb, annak időtartama jellemzően 10 nap.

Gyakran ismétlődő herpesz esetén az immunstimulációs terápia ajánlott az elengedés időszakára. Immunmodulátorokat, adaptogéneket, immunglobulinokat, oltást, intravénás lézeres besugárzást (HLOC) írnak elő. Széles körben alkalmazott fizioterápia: UFO, infravörös sugárzás, mágnesterápia, EHF stb.

Herpetikus fertőzés prognosztizálása és megelőzése

Rossz prognózisú herpesz fertőzés a központi idegrendszerben (herpes encephalitis magas halálozási kockázatot, maga mögött hagyta a nehéz tartós CNS beidegzése rendellenességek és munka), és a herpes szenvedő betegekben az AIDS. A szem szaruhártya herpesze elősegítheti a vakság, a herpesz méhnyakrák - rák kialakulását. A Herpes zoster gyakran elhagyja egy ideig az érzékenység, a neuralgia különböző rendellenességeit.

Az I. típusú herpesz megelőzése általános intézkedéseket tartalmaz a légúti betegségek, a II. Típusú herpesz megelőzésére - a nemi úton terjedő betegségek megelőzésére. A herpesz ismétlődésének másodlagos profilaxisa immunstimuláló terápiából és inaktivált herpesz elleni vakcinából áll.

A herpesz elsődleges fertőzésének tünetei

Genitális herpesz - krónikus vírusfertőzés tünetei

Az inkubációs időszak (a fertőzés pillanatától kezdve a betegség első jelei megjelenésétől számított) átlagosan 5 nap (3-7). Ezt követően egy személy kezdetben általános rossz közérzet tünetei: fejfájás, láz, testéleti fájdalom, az alvás zavarta. Helyileg, a genitális területen megjelenik az első duzzanat, vörösség, majd bőséges buborékkiütés, világos tartalmú. A buborékok gyorsan (két-három nap alatt) felrobbannak, és a nyálkahártya felületét felületi erózióval és fekélyekkel borítják, amelyek hosszú ideig gyógyulnak, 2-3 hétig.

Azoknál a nőknél, kiütések jelennek meg a nyálkahártyák és a bőr a szeméremtest, hüvely falán, méhnyak, néha Y terület és a falakon a húgycső. A férfiak, a jellemző buborék jelenik meg a pénisz, a fityma, a falakon a húgycső, valamint a bőrön a külső nemi szervek és a gát.

Mindezt fájdalom és viszketés kísérte először, majd a fájdalom csökken, és a viszketés megmarad, sőt nőhet. Néha egy vírusos folyamatot egy másodlagos fertőzés, leggyakrabban bakteriális gombás fertőzés társul. Ez növeli a gyulladást, a fájdalom és viszketés emelkedik. Az eróziók és fekélyek gyógyulása sokáig tart, de ezután nincsenek hegesedés.

A genitális herpesz elsődleges megnyilvánulásait meg kell különböztetni az elsődleges fertőzésben a herpesz tünetmentes tüneteinek elsődleges megnyilvánulásaiban, amelyek a csökkent immunitással szemben támasztják alá. Ez nagyon fontos, ha a nemi szerveken előforduló herpeszkibocsátások először megjelennek a terhesség alatt. Ha ez valóban elsődleges fertőzés, akkor tényleges veszély fenyeget a magzat és az intrauterin fertőzés fertőzésére. Az ilyen terhesség ritkán fejeződik be biztonságosan, mivel antitestek még nem jelentek meg az anya testében, hogy harcoljanak a kórokozóval.

Ha a herpesz beépülnek a szervezetbe, a terhesség előtt és a betegség tünetmentes, és a terhesség alatt úgy tűnt, az első tünetek (ez hozzájárul a csökkent immunitás), a veszély szinte nincs gyümölcs. Ahhoz, hogy megkülönböztetik az egyik a másik állam segíteni fogja a immunológiai analízise vér: a vér fertőzött nők herpesz először, nem lesz antitesteket, vagy nem lesz egy antitest osztályba tartozó immunglobulin M (IgM). Ha a betegség hosszú ideig tart, az antitest osztály immunglobulin G (IgG) észlelnek a vérben.

Idegrendszeri herpesz - a betegség tünetei

A betegség relapsusa általában az immunitás csökkenésével jár együtt. Ugyanakkor a vírus aktívan szabadul fel legfeljebb öt napon belül, így a betegség relapszusa sokkal rövidebb időtartamú. Általános szabályként a betegség gyakori megnyilvánulása nincs. De helyileg, a nemi szervekben, a kiütések megjelenése előtt fájdalom és enyhe viszketés fordulhat elő. Nagyon fontos, hogy elkapják az ilyen jeleket és elkezdjenek vírusellenes gyógyszereket szedni - kiütések, vagy nem indulnak el, vagy manifesztációik minimálisak.

A betegség relapsusa ritka, gyakori, rendszeres, nem szisztematikus, csökkenő megnyilvánulásokkal. Különböző tényezők kiválthatják őket - megfázás, bármilyen betegség, stressz stb. A relapszusok gyakorisága és manifesztációik mértéke határozza meg a betegség lefolyásának súlyosságát és kezelésének taktikáját.

Az atipikus genitális herpesz tünetei

Az atípusos genitális herpesz leggyakrabban ismeretlen marad. Ez megnyilvánulhat formájában karcolások és repedések a vulva, vagina és a végbélnyílás, hosszú és kemény előforduló gombás fertőzések, cystitis, bőrkiütés különböző természetű a comb közötti részben, a csípő és a fenék, fájdalom vizelés közben, ismeretlen eredetű, váladék a hüvely vagy a húgycső csatorna, irakiás vagy irakiás támadások.

A genitális herpesz időszerű felismerést és szisztematikus kezelést igényel.

A herpesz tünetei a nőknél

A genitális vagy genitális herpesz egy nemi betegség, amelynek kórokozója a herpes simplex vírus. Jelenleg a Föld lakosainak 90% -ával fertőzöttek, de csak 3% -uk felismerte a genitális formákat.

A herpesz tünetei és jelei a nőknél anatómiai jellemzőikre tekintettel különlegesek.

Általában ez a fertőzés terjed a külső genitáliákra. Súlyos esetekben azonban a betegség károsíthatja a nő méhének, petefészkének és petevezetékének testét. Annak ellenére, hogy a herpeszet szexuális fertőzésnek tekintik, leginkább a hipotermia vagy a kemoterápia és a hormonok hosszú távú kezelése által okozott gyengített immunitás érinti.

A herpesz fertőzés módszerei

Természetesen a herpeszvírussal való fertőzés fő módja a nemi közösülés. Több szexuális partner jelenléte, valamint a nem védett nemek gyakorlata növeli a női nemi herpesz elsődleges vagy ismétlődő megszerzésének valószínűségét. Azonban a fertőző ágensek bizonyos formái nemcsak a hüvelyi, hanem a szájon át, valamint az anális érintkezésben is továbbíthatók.

Jelentősen ritkábban az orvosi gyakorlatban a genitális herpesz fertőzései vannak a mindennapi életben - például személyes higiénia vagy ruházat révén. Azonban a hazai fertőzés kockázata nő a sebek, repedések és más mechanikai sérülések jelenlétében a bőrön vagy a nyálkahártyákon. A herpesz tüneteinek és jeleinek valószínűsége a fertőzött partnerrel érintkező nők körében körülbelül 17%. Érdemes megjegyezni, hogy a fogamzásgátló eszközök alkalmazása ebben az esetben csaknem kétszer csökkentheti a kockázatokat.

Herpesz megnyilvánulásai

Az elsődleges fertőzés a legtöbb esetben rejtett formában fordul elő. A genitális herpesz ilyen formája a legveszélyesebb, mivel egy nő, aki nem ismeri a betegségét, továbbra is aktív szexuális életet él, és egészséges partnereket fertőz meg. Érdemes megjegyezni, hogy a genitális herpesz a leginkább fertőző a fejlődés kezdeti szakaszában.

Az elsődleges fertőzés inkubációs ideje kb. 1-10 nap, és az ismételt formától eltérően hosszú és kemény időbe telik. Ezen idõ elteltével a nõk kiütõdnek ki folyadékkal töltött hólyagok formájában, a húgycsõ és az előcsarnok külsõ nyílásán, a kis és nagy szájperemeken, perineumon, a méhnyakon. 11-15 napig gócos sebekké alakulnak át, amelyeket száraz porcokkal borítanak és fokozatosan gyógyulnak. A herpesz egyéb tünetei a nőknél:

 • Viszketés, égés és fájdalom a herpeszkiütés területén;
 • Viszkető érzés a bőrkiütés megjelenése előtt;
 • Gyengeség és láz;
 • Fokozott inguinális nyirokcsomók;
 • Gyakori vizelés;
 • Fejfájás és izomfájdalom.

Ha a vírus orálisan fertőzött, a kiütés fedheti a szájüreget. Az áramlás akut periódusa általában 3-5 napig tart, ezután a herpesz jeleinek intenzitása fokozatosan csökken. A jövőben a fertőzés vagy látens vagy visszatérő formát ölt. A genitális herpesz súlyosbodásának előfordulása gyakran eltérő lehet, de a nőknél általában a terhesség vagy a menstruáció megjelenése társul. A mérgezés visszaszorulása esetén a tünetek (rossz közérzet, láz stb.) Nem figyelhetők meg.

Lehetséges szövődmények

A női nemi herpesz minden formája orvosi kezelést igényel. Ha nem tesz időszerű panaszokat a herpeszkibocsátásokról és egyéb tünetekről az orvosnak, akkor számos olyan komplikáció alakulhat ki, amelyek veszélyesek a nők egészségére:

 • A vizelet akut visszatartása;
 • A szexuális partner fertőzése, ami növeli a herpesz fertőzésének kockázatát;
 • A belső szervek és az agy súlyos károsodása;
 • A méhnyakrák kialakulásának fokozott kockázata.

A nõk pszichológiai és pszichoszexuális problémái a nemi nemi szervek fertõzõdésének hátterében is ritkaak. A tisztességes szex képviselőinek több mint 70% -a tapasztalatot és depressziót tapasztal, amikor megjelennek a herpesz első jelei. Ez a fertőzés nagyon veszélyes a terhes nők számára. Az elsődleges fertőzés esetében a herpesznek a magzatra történő átvitelének valószínűsége 50%. Ezután az újszülöttben előforduló herpeszvírus súlyos károsodást okozhat az idegrendszerben, a bőrben és a szemekben.

Minden, amit tudnia kell a herpeszről!

A herpesz okozza a herpes simplex vírus, az egyik vírus, amely gyakorlatilag nem ad a kezelésnek.
Ennek a vírusnak két fő típusa van: herpes simplex vírus 1 (HSV-1) és herpes simplex vírus 2 (HSV-2). Ezzel a két vírussal egy személy fertőzhet egyszerre.
Orális herpesz (általában a HSV-1-et) egy betegen keresztül kapcsolatba hozzák egy csókban vagy az asztali eszközzel.
Genitális herpesz (általában HSV-2) a legtöbb esetben szexuális úton terjed.
Ha az emberi testbe való belépés után a vírust nem pusztítja el az immunrendszer, behatol a bőrsejtek közepére, és megkezdődik a reprodukciós folyamat. Ebben a szakaszban nincsenek a betegség tünetei. Miután a vírus elkezd szaporodni, a sejtek lebomlanak, majd a betegség tünetei: gyulladások, folyadékkal töltött hólyagok és sebek. Ezután a vírus belép az idegsejtekbe, ahol inaktív formában marad. Egy idő után a vírus ismétlődő reprodukciós folyamata előfordul, ami a betegnek ugyanazokat a tüneteket okozza.

A herpesz tünetei
A herpesz tünetei a stádiumtól függően eltérőek lehetnek. Az elsődleges fertőzés tünetei:
1. bőrkiütés a bőrön (fertőzés után 12 nap);
2. A fertőzés helyén kialakuló ödéma alakul ki, ahol hamarosan lekerekített hólyagok találhatók. A vesékeket csoportosítják, néha egyesülnek és nagyobb buborékokat képeznek. A legfájdalmasabb ezek a tünetek a száraz bőrön jelennek meg, és viszketést is okozhatnak.
3. A vezikulák fokozatosan dehidrálódnak és gyógyulnak anélkül, hogy a hegeket elhagynák. A bőr nedves területein a gyógyulási folyamat lassabb. Amikor a vesikulusok meggyógyulnak, a vírus által érintett bőrfelület nem fertőződik meg.
4. A nyirokcsomók a fertőzés helyén növekedhetnek.

Ezenkívül az elsődleges fertőzést láz, testvér, fejfájás kísérheti. Ezután a fertőzés belép az idegsejtekbe, és behatol a test más részeibe.
Latent időszak - ebben az időszakban nem jelennek meg tünetek, és a vírus nem továbbítódik más embereknek.
A látens reprodukció látens időszak után kezdődik. A vírus újra szaporodik, elterjed és fertőzővé válik, de nincsenek semmi tünet.
Ismétlődő fertőzés - a vírus újra szaporodik, és ez a folyamat ugyanazokkal a tünetekkel jár, mint az elsődleges fertőzésnél, de kevésbé akut és nem túl hosszú. Ismétlődő fertőzés néhány napon belül, hetekben, hónapokban vagy években előfordulhat. De leggyakrabban a relapszus a fertőzés kezdetétől számított egy éven belül jelentkezik.
A leggyakrabban visszatérő herpes elváltozások találhatók az arcon (ajkak, az orr, az arc), és a nemi szervek területén. Kevésbé gyakoriak a bőröndök, a fenék, a csípő, az ujjak. Egyes betegeknél egyidejű megjelenése a kiütés különböző, gyakran egymástól távol eső területeken a bőr, hogy minden visszaesés kiütés lokalizált az új helyre (vándorló herpesz).
Komplikáció. A legtöbb esetben a herpes simplex vírus nem jelent veszélyt az emberre.

A herpesz megelőzése
A herpesz megelőzése érdekében ajánlatos elkerülni a hipotermiát, a mentális és a fizikai túlcsordulást, beleértve a fehérjékben és vitaminokban gazdag ételeket az étrendben.
Az alábbiakban felsoroljuk azokat a szabályokat, amelyeket egy személynek a herpesz akut időszakában be kell tartania a szeretteik szennyeződésének elkerülése érdekében:
Alaposan mosson kezet a fertőzött bőrrel való érintkezés után;
Használja a személyi higiéniai cikkeket, és tartsa őket másoktól elkülönítve;
A toalett után szükség van a vécéülés fertőtlenítésére (a vírus műanyag felületen 4 órán keresztül él);
A genitális herpeszben szükség van a szexuális kapcsolatra;
Mindazok, akik herpesz fertőzöttek, még külső tünetek hiányában is, óvszereket kell használniuk, aminek következtében jelentősen csökkenthető a partner vírussal való fertőzésének kockázata.
Meg kell jegyezni, hogy hogy megvédjék magukat a fertőzés herpesz szimplex vírus 1 (HSV-1), szinte lehetetlen, mert továbbítjuk még rövid a bőrre egy fertőzött személy.

Herpesz kezelése
A mai napig nincs gyógyszerek, amelyek teljesen gyógyíthatják a herpeszet.
A herpes simplex vírussal szembeni leghatékonyabb gyógyszerek az úgynevezett nukleozidok. A standard közülük aciklovir marad. Ukrajnában a HERPEVIR - amely megakadályozza a vírus szaporodását az érintett sejtekben.
A gyógyszer különböző formákban kapható - orálisan adagolható tabletták és kenőcsök külső használatra. Kenőcsöt kell alkalmazni, amikor a herpesz első tünetei - viszketés, fájdalom, vörösség. De csak az orvos tudja megfelelően diagnosztizálni és előírni a kezelést!
A herpesz fertőzés tüneteinek enyhítésére a következőket javasolhatja:
- Ne érintse meg a hólyagokat és a bőrt a bőrön;
- Gyakran mosson kezet;
- Próbáld meg ne feszes ruhát viselni - a rossz levegőáramlás lelassíthatja a bőr gyógyulását.

Bővebben a témáról:

Anastasia. 25.01 23:56:53

Az ajkán levő herpesz-buborékot 42 ° C-nál magasabb hőmérsékleten kell felmelegíteni 10 percig 3-szor naponta. A növekvő hőmérsékletű vírusok megállítják a reprodukciót, mintha sterilizálnák. Második napján a vezikula már nem ad kellemetlen érzéseket, a harmadik pedig kiszárad. Ha viszketés közben a buborék előfordulási helyét előzetesen felmelegítik, akkor ez nem nyilvánul meg.
Bármilyen orvosi eszköz használható a fűtéshez. (A vasaló szélét is csatlakoztathatja és bekapcsolhatja.) Amint elkezd égetni, kapcsolja ki.)

Alina. 24.08 20:42:23

A herpesz folyamatosan zavarja! ez nagyon idegesítő!

vendég. 07.12 09:27:43

Olvastam a webhelyén, hogy hamarosan felfedezhető egy olyan gyógyszer, amely teljesen elpusztítja a herpeszvírust a szervezetben. Igaz ez?

vendég. 11.06 01:02:40

Hé, testvérek, igen, Sir Herpes nagyon gyakran előhozott előtte! Tudom, hogy a vegetáriánál a herpesz sokkal kevésbé nyugtalan! szinte minden hónapban kihagytam, vegetáriánus voltam három évig))), kedvenc bálványaim után Jared Leto, Modi és Bono. és a herpesz alkalmanként néha alkalmanként, évente egyszer! Annyira örülök!))) De ha a tudósok kitalálnak egy gyógyszert, hogy a mész a testből, akkor általában jó volt. Sikereket kívánok és várom az eredményeket.

"Hideg" az ajkán vagy az első típusú herpesz esetén

A herpesz az egyik leggyakoribb vírusfertőzés a bolygón. Vannak különböző típusú herpeszvírusok, de a leggyakoribb az első típusú vírus. Úgy vélik, hogy a világ lakosságának 90% -a fertőzött ezzel a vírussal.

Az első típusú vírus (HSV-1) elsősorban az ajkak bőrén és nyálkahártyáján fellépő jellemző kiütések megjelenésével, az orr szárnyain jelentkezik. Azonban a fertőzött HSV-1 körülbelül 10-20% -ánál kiütések keletkeznek a nemi szerveken.

A fejlődés okai

A vírus behatol a szervezetbe, főleg a nyálkahártya bőrén és felületén keresztül. Egyszer a testben, a vírus örökre ott marad, amíg olyan gyógyszerek vannak, amelyek teljesen elpusztíthatják azt.

Amint a sejtekbe kerül, a vírus kezd aktívan megsokszorozódni, ehhez a folyamathoz használja a sejt összes forrását. Az elsődleges megnyilvánulásai herpesz és annak ezt követő aktiválását közvetlenül kapcsolódik a mértéke virális replikáció intenzitása áramló az alacsonyabb immunitást, így a regenerálódás nagyon fontos, hogy javítja az immunitást.

A HSV-1-vel fertőzöttek lehetnek, mind kapcsolatba, mind szexuális úton. Ezenkívül az utóbbi esetben a vírussal való fertőzés előfordulhat mind genitális, mind orális-genitális érintkezés esetén. A fertőzések higiéniai vagy kozmetikai eszközökkel (pl. Valaki más ajakrúzsával vagy fogkefével) vagy vászonon keresztül lehetségesek. A herpesz átvitelének ismeretében csökkentheti a kockázatot, vagy teljesen elkerülheti a herpesz fertőzést.

Klinikai kép

A vírussal történő elsődleges fertőzés esetén az inkubációs időszak általában nagyon rövid - 2-7 nap, de hosszabb lehet - 3-4 hét.

A herpesz elsődleges megnyilvánulása rendszerint a legnehezebb. Herpetikus angina vagy herpetikus szájgyulladás alakulhat ki. A betegséget magas láz, súlyos fájdalom okozza a kiütések területén.

A vöröses nyálkahártya hátterében vannak kiütések csoportosított kis buborékok formájában. A vesikulumokat átlátszó, és néha vérzéses folyadékkal töltötték. Gyorsan, a buborékok hólyagjai nagyon fájdalmas eróziós sebek kialakulását okozzák.

A betegség akut folyamatában a beteg olyan hőmérsékletet tart fenn, amelyet rendkívül nehéz leépíteni. De amikor elkezdődik az erózió gyógyulása, a hőmérséklet visszatér a normális szintre.

Ha a HSV-1 fertőzés szexuális úton történt, a herpesz elsődleges manifesztációja a nemi szerveken jelenik meg. A betegséget a gyengeség érzése, a hőmérséklet emelkedése, az ágyék nyirokcsomójának növekedése kísérte. A nyálkahártyán vagy a bőrön felfordulhatnak felhullások, nőknél, néha a herpesz megnyilvánulása a méhnyakon kialakul.

Az elsődleges fertőzésnél a herpesz hosszú időn át folytatódik, amíg a kiütés pillanatában a kiütések átmennek vagy 4-5 hétig tartanak.

Kiütések kialakulásának lépései

A betegség 4 szakaszban következik be:

 • A herpeszfejlesztés első szakasza kiütések hiányában folytatódik. A betegek azonban kezdik érezni a betegség jeleit - fájdalmat, bizsergést a helyszínen, ahol később buborékok jelennek meg. A bőr vagy a nyálkahártya vörösödik. Néha súlyos viszketés. Mi a teendő ebben az esetben, olvasd el ide.
 • A herpesz második szakaszában buborékok jelennek meg. Nem haladják meg a kölesmag méretét, csoportosulnak és elég nagy területeket foglalhatnak el a bőrön vagy a nyálkahártyán.
 • A herpeszfejlesztés harmadik szakaszát a hólyagok felbontása jellemzi. A gumiabroncsok felrobbannak, tiszta vagy vérzéses folyadék áramlik, ami nagyszámú vírust tartalmaz. A herpesz ezen állapotában a beteg különösen fertőző. A hólyagok helyén fekélyek alakulnak ki, amelyek jelentős fájdalmat okoznak.
 • A herpesz kifejlődésének utolsó, negyedik stádiumát szúnyogok képződése jellemzi. Ha megpróbálja megtörni a tortát, előfordulhat vérzés.

Lehetséges szövődmények

A herpesz szövődményeinek első megnyilvánulása az esetek 10-30% -ában alakul ki. Talán a gyulladásos folyamat kialakulása az ízületekben, a kismedencei szervek gyulladása, az idegrendszer veresége. Néha fájdalmas és rendkívül rosszul kezelhető szakadékok megjelenése a nemi szerveken.

Diagnosztikai módszerek

A herpesz klinikai tünetei nagyon specifikusak, de a diagnózis megerõsítéséhez vizsgálatokat kell végezni és orvoshoz kell fordulni. Melyik orvosnak jobban kell foglalkoznia, ha gyanítja, hogy a herpesz ebből a cikkből származik. Nagyon fontos, hogy a terhességi tervezés során elemezzék a herpesz fertőzést. Az a tény, hogy a legsúlyosabb következmények a herpesz, amelyet a magzat a méhen keresztül visel. Ha a nő terhesség alatt herpesz szimplex vírussal fertőzött, a magzat visszafordíthatatlanul megváltozik az agyban és a központi idegrendszerben.

Az elsődleges fertőzés herpesz terhesség vezethet spontán vetélés vagy születési egy gyermek súlyos szervi elváltozások - bénulás, mentális retardáció. Különösen veszélyes, ha az elsődleges fertőzés a magzati fejlődés első 12 hetében következett be.

Ezért egy nő, aki tervezi a terhességet a közeljövőben, át kell mennie a herpeszre. Ha pedig az aktív fázisban herpeszes fertőzést észlel, kezelje a kezelést hat hónappal a tervezés megkezdése előtt. Részletesebben arról, hogy mi a veszélyes herpesz egy terhes nőre vázlatosan.

A herpesz diagnosztizálására kétféle vizsgálatot alkalmaznak: ELISA és PCR.

Az enzim immunoassay (ELISA) teszt kimutatja a herpesz vírus ellenes antitestek jelenlétét. A herpeszvírus immunglobulinjai (antitestek) olyan specifikus fehérjék, amelyeket vérsejtek termelnek. Ha herpesz immunglobulinok M (IgM) elsődleges fertőzésére kerül sor. A fertőzés után az első két héten vérben jelennek meg. A vérben történő kimutatása elsődleges fertőzést jelez. Bár az IgM-ben szenvedő betegek 10-30% -a megtalálható a herpesz újraaktiválásakor.

Néhány alkalommal a herpesz fertőzés után G-típusú antitestek jelennek meg a vérben. Az immunglobulin ilyen típusát a múltban fertőzött emberek vérében találja meg. A herpesz exacerbációjának (visszaesésének) ideje alatt az IgG mennyisége élesen nő.

A herpeszvírus típusának meghatározásához PCR módszerrel kell elvégezni az elemzést. Ez az elemzés a vírus DNS kimutatására szolgál a vérben vagy a páciens más biológiai folyadékain.

kezelés

A herpesz elsődleges megnyilvánulásainak kezelését az első tünetek megjelenése után a lehető leghamarabb el kell kezdeni. Persze, hogy megszabaduljon a vírus ebben a fejlődési szakaszban az orvostudomány nem lehetséges, de a megfelelő herpesz, hogy gyorsítsák fel a gyógyulási folyamatot és javítja az életminőséget a beteg. És ha a herpesz hosszú ideig nem megy át, akkor okokat kell keresnünk egy másikban, de ebből a cikkből megtudhatjuk.

Ma a következő gyógyszerek használatosak:

 • Acyclovir (ez a hatóanyag sok herpesz gyógyszer része, például a széles körben ismert Zovirax). Ez a gyógyszer, amely hatékonyan elnyomja a herpeszvírusok szaporodását.
 • A valaciklovir az acyclovir hatékonyabb analógja.
 • A páravirt vírusellenes hatású készítmény.
 • Pharmciclovir - hatékony az első típusú, az acyclovirra rezisztens vírussal szemben.

Ezeket a gyógyszereket herpesz tabletták vagy injekciók formájában történő orális beadásra írják fel. Helyi kezelésére megnyilvánulásai herpesz alkalmazni oldatok és kenőcsök anilin festékek, amelyek magukban foglalják az azonos aciklovir.

A herpesz helyi kezelésére szolgáló gyógyszerek kiválasztása a kiütések helyétől függően történik. A bőrön lévő hólyagokat zsíros zöld vagy jód oldatokkal kenjük. A nyálkahártyák herpeszkiütését metilénkékkel kezeljük.

Népi jogorvoslat

A herpesz elsődleges és ismétlődő megnyilvánulásainak kezelésére számos népi módszer létezik. A leghatékonyabbak a következők:

 • Hüvelyi herpeszzéssel, friss gyümölcslével vagy gyógyszertárral elkeverve. Az első kezelési lehetőség minden bizonnyal hatékonyabb.
 • A betegség kialakulásának első jelei között el kell kezdeni a citromfűital infúziót. Csípje meg a füvet és inni, mint a tea, mielőtt gyógyítja a herpeszes sebeket.
 • Herpetikus anginával vagy szájgyulladással célszerű a szájat (torok) öblíteni egy erõs málháslevélrel. Hasonló módon használhat infúziót a zsálya és a mész színéről.
 • A sertéshús levesét fagyasztva lehet a fagyasztóban lévő formákban. Ezután vegyen egy kockát, csomagolja be egy szalvétába, és naponta háromszor 10 percig fájdalmas helyre vigye.
 • Hasznos a bőrön vagy a nyálkahártyákon a herpesz olajjal történő bőrkiütés tengeri kagylóhéjjal történő kenésére. Ha a bőrkiütés csak a bőrön található, akkor a leggyorsabb gyógyítás segíti a marihuán tinktúráját az alkohollal.

Prolapsis és prognózis

A herpesz megelőzése meglehetősen bonyolult feladat, mivel a vírus továbbításának számos módja van.

A herpeszes fertőzés valószínűségének csökkentése érdekében:

 • A nemi közösülés során (beleértve a szájon át történő genitálist is) használhat védelmi korlátokat egy nem vizsgált partnerrel. Használata az óvszer csökkenti annak valószínűségét, herpesz fertőzés, de nem foglalja magában a vírus átadható érintkezés révén a rendelkezésre álló bőr vagy nyálkahártya microdamage.
 • Antiszeptikumok (klórhexidin) alkalmazása olyan területeken, ahol herpesz fertőzés fordulhat elő.
 • Más emberek higiéniai vagy kozmetikai felhasználásának kizárása.
 • Ez segít a kiütések friss krumpli juice kezelésében. A kiütés helyén lerakódásokat kell alkalmazni.
 • A propolisz tinktúra jó használata. A fájdalomcsillapítóknak fájdalmas foltokat kell használni.

Ezek a megelőzési intézkedések azonban csak kis mértékben csökkenthetik a fertőzés kockázatát, mivel a herpeszvírus elterjedt és nagyon fertőző.

A HPV-1 fertőzés prognózisa a páciens immunrendszere állapotától függ. A jó immunitású embereknél a vírus egész életében "nyugvó" állapotban lehet. Abban az esetben, ha a betegség gyakoribb eseményei fordulnak elő, meg kell tenni az immunitás erősítésére irányuló intézkedéseket.