pimafukort

Pimafukort - antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatású külső használatra szánt eszköz. Gyakran használják a fertőző és gyulladásos bőrbetegségek leküzdésére.

A hatóanyag összetétele magában foglalja az antibiotikum neomicint, a gombaellenes szerként a natamycint és a glükokortikoszteroid hidrokortizon.

A gyógyszer olyan "elegáns" összetétele, melynek összetevői oly tökéletesen kiegészítik egymást, a Pimafukort egy nagyon népszerű gyógyszer a bőrgyógyászati ​​gyakorlatban.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatása külső használatra.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Megengedett orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Pimafukort a gyógyszertárakban? Az átlagár 600 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Pimafukort két dózisformában állítják elő külső használatra: krémet és kenőcsöt.

1 g krém tartalmaz hatóanyagokat:

 • 10 mg natamycin;
 • 3,5 ezer egység neomicin;
 • 10 mg mikronizált hidrokortizon.

Továbbá, a krém tartalmaz kiegészítő komponenseket: nátrium-citrát, emulgeálószer F, tsetilefirny viasz, makrogol-sztearát, propil-parahidroxibenzoát, szorbitán-sztearát, metil-parahidroxi-benzoát, tisztított víz.

A Cream Pimafukort 15 grammos alumínium vagy műanyag csöveket gyárt, 1 csövet egy karton dobozban.

1 g kenőcs hatóanyagokat tartalmaz:

 • 10 mg natamycin;
 • 3,5 ezer egység neomicin;
 • 10 mg mikronizált hidrokortizon.

Ezenkívül a krém tartalmaz egy segédkomponenst - PE kenőcs alapot.

A Pimafukort kenőcs 15 grammos alumínium vagy műanyag csövekből készül, 1 cső egy kartondobozban.

Krém és kenőcs Pimafukort - mi a különbség?

Az aktív komponensek összetétele nem különbözik a koncentrációtól. Egyformán hatnak. A szívósebességet befolyásoló kiegészítő alkatrészek különbsége.

Kenőcs összetételében csak hatóanyagokat, viaszt, paraffint tartalmaz. A vastag sűrűség lehetővé teszi az ágens számára, hogy tovább maradjon a bőrön. Az aktív komponensek lassabban beléptek a szövetbe, a terápiás hatás hosszabb. Ajánlott kenőcs használata felnőtteknek, erős bőrelváltozásokkal, a kötések alatt.

A krémet a könnyű konzisztenciának köszönhetően sokkal gyorsabban felszívja. A terápiás hatás azonnal megtörténik, de kevesebbet tart, naponta kétszer nem kell alkalmazni, mint a kenőcs, de 3-4. Alkalmas gyermekek bőréhez, arcához, jobban működik a dermatózis akut formájánál.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Pimafukort kombinált készítmény, amely antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatást fejt ki, amelyet a készítmény aktív összetevői biztosítanak:

 1. A neomicin egy erős antibiotikum, amely az aminoglikozidok csoportjába tartozik. Ez ellen hatásos igen széles spektruma a patogén baktériumok, többek között az E. coli, a streptococcusok, staphylococcusok, Enterococcus és Klebsiella.
 2. A neomicin antibiotikum az aminoglikolízis csoportból, viszonylag nagyszámú mikroorganizmus, Gram-pozitív és Gram-negatív aktivitás széles spektrumával.
 3. A hidrokortizon a glükokortikoidok mellékvese hormonjainak kémiai analógja. Jelentős gyulladáscsökkentő és helyi vazokonstriktív hatást fejt ki. Ez lehetővé teszi számukra, hogy csökkentse a viszketés, bőrpír megjelenését, amit bakteriális vagy gomba eredetű fertőzés okozott.

A kenőcs bőrre történő alkalmazása során a neomicin és a natamycin nem szívódik fel a vérben, és a hidrokortizon kis mennyiségben adszorbeálódik. Megjegyezzük, hogy az abszorpció mennyisége bőrelváltozások vagy erős gyulladásos reakció esetén fokozódhat.

Használati utasítások

A kombinált hatású gyógyszert csak másodlagos fertőzés jelenlétében szabad alkalmazni. Az allergiás megnyilvánulások akut állapotában lehetetlen használni.

Segít a Pimafukort a következőkkel:

 1. Mycosis - gombás betegségek;
 2. bőrbántalmak;
 3. Pyoderma - gombák, baktériumok okozta purulens gyulladás;
 4. Gombafertőzések szövődményei;
 5. Otomycosis - a kórokozók által okozott külső fül gyulladása.

A kezelést csak szakemberrel folytatott konzultációt követően lehet megkezdeni.

Ellenjavallatok

A betegek túlnyomó többsége tökéletesen tolerálja a Pimafukort krémet.

Ellenjavallatok:

 • bőr-tuberkulózis;
 • ichthyosis (genetikailag súlyos bőrbetegség);
 • fekélyes és eróziós bőrelváltozások;
 • akne (akne);
 • egyéni túlérzékenység az anyag egy vagy több összetevőjére;
 • intolerancia az antibiotikumoktól az aminoglikozid csoporttól;
 • vírusos bőrelváltozások (az antibiotikumok és fungicidek nem befolyásolják az élet nem sejtes formáit);
 • az érintett területen nem gyógyult sebfelületek;
 • rosacea (úgynevezett rosacea).

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

Ha a Pimafukort a várandós vagy szoptató nők konzervatív kezelésének rendszerébe tartozik, emlékezzen a neomicin ototoxikus hatására a gyermek és az anya fejlődő szervezetére.

Ugyancsak nem tanácsos alkalmazni egy kenőcs vagy krém alatt okkluzív kötéssel vagy alkalmaznia kell a gyógyszert hosszú, ez így lehetséges, hogy kihagyja az első előfordulása a mellékhatások vagy a mellékhatások terápiás gyógyszer hatásának.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasítás azt jelzi, hogy a felnőttek és a gyermekek 2-4 alkalommal kapják az érintett bőrön a hatóanyagot naponta. A gyermekeket a bőr korlátozott területeire kell alkalmazni, és ne használjanak elzáró kötszereket.

 1. Az akut és szubakut dermatózusok kezelésére ajánlott krém formájában lévő gyógyszer.
 2. A drog a kenőcs kezelésére szánt szubakut és krónikus dermatózisok, különösen a jelenlétében súlyos száraz bőr, lichenificatio, vagy olyan esetekben, amikor a kívánt tulajdonságokat a okkluzív kenőcsök.

A kezelés időtartama egyedileg történik, figyelembe véve a betegség jellegét, a kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot. Ha a gyermekek és a felnőttek 14 nap után javulnak, konzultáljon orvosával.

Mellékhatások

A kenőcs alkalmazása után a mellékhatások ritkák. Ezek általában reverzibilisek és nyilvánvalóak a következők szerint:

 1. A látásszerv felől: nagyon ritka az intraokuláris nyomás növelése, a szürkehályog kialakulásának kockázata nő.
 2. A bőrről / szubkután szövetről: a gyógyszer elején kis mértékű exacerbáció léphet fel a sérülés helyén, de a kezelést nem szabad abbahagyni.
 3. Endokrin rendszer: mellékvesekéreg elnyomása miatt alkalmazása lokális termékek kortikoszteroid tartalmú néhány esetben számoltak be felnőtteknél, és nem feltételezik, hogy ez akkor fordulhat használata során a kábítószer pimafukort. Az a lehetőség, szisztémás reakciók növekszik, ha az alkalmazott nagy területen a bőr, a használata elzáró kötözés alkalmazható hosszú időn keresztül, a gyermekek körében.
 4. Túlérzékenységi reakciók lehetségesek; kontakt dermatitis, égés, bőrirritáció, ekcéma, dermatitis; a bőr belégzése, a bőr elvékonyodása, purpura, telangiectasias, striae; perioralis vagy rosacea-szerű bőrgyulladás, amelyet bőrarculás kísérhet; a sebek késleltetett gyógyulása; a kortikoszteroidoktól függő rohamok hatása; hypertrichosis, depigmentáció.

A helyi nemkívánatos hatások kockázata nő a terápia hosszabb időtartamával. Az okklúzódó kötszer alkalmazása, a bőrráncok jelenléte a helyszínen szintén növeli a mellékhatások kockázatát. A fejbőr, az arc és a nemi szervek bőrének különösen hajlamosak a helyi reakciók.

túladagolás

Napjainkig a Pimafucort túladagolásáról nem számoltak be. Elméletileg fennáll a valószínűsége, hogy károsítja a középfül szerkezeteit, amikor a hatóanyagot a külső hallócsatorna régiójában a bőrre alkalmazza, feltéve, hogy megsértik a timpan membrán integritását.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. Óvatosan kell előírnia a gyógyszert az 1 évesnél fiatalabb gyermekek számára.
 2. Amikor a Pimafukortát a szemhéjakra és a periorbitális területre alkalmazza, fennáll a megnövekedett intraokuláris nyomás, a szürkehályog kialakulása.
 3. Hosszan tartó kezelés esetén sebek és fekélyek jelenlétében elméletileg fennáll a neomicin ototoxikus és nephrotoxikus hatása.
 4. Ha superinfekció lép fel, vagy a gombás mikroflóra túlzottan fejlődik, a gyógyszert fel kell függeszteni és megfelelő intézkedéseket kell tenni.
 5. Gyermekeknél a gyógyszert orvos felügyelete mellett kell beadni. Amikor a hatóanyagot nagy felületeken vagy okklúzív kötéseken alkalmazzák, figyelembe kell venni a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer működésének elfojtásának lehetőségét.

Kábítószer kölcsönhatások

A Pimafukort hatóanyag gyógyszerkölcsönhatását nem írják le.

Lehetséges kereszt túlérzékenység között neomicin és hasonló kémiai szerkezetű, például kanamicin, paromomicin, gentamicin és neomicin közötti kereszt-rezisztencia aminoglikozidok és más antibiotikumok csoportja.

Vélemények

Vettünk néhány véleményt azokra a személyekre, akik a Pimafukort használják:

 1. Olga. Anya pimafukort használ az ekcéma súlyosbodásával. Miután az orvos ezt a jogorvoslatot írta elő, ezek az exacerbációk pár nap alatt megtörténnek, könnyebb és gyorsabb, mint korábban.
 2. Larissa. A kenőcs jó, el kell ismerni, hogy segít, de a hormon volt, és ezért nem nagyon hasznos a bőr, én Radevit orvos írta fel, hogy lett volna már elengedés és visszaállítja a bőr. És természetesen csak az orvos elrendelésére és ne haladja meg a kezelés javasolt időtartama.
 3. Lydia. Mindez szörnyű kiütéssel kezdődött a gyermekben, hogy ne kockáztassa a kórházba járni. Azt mondták, hogy allergiája van. Átszúrta az injekciókat és hazaküldte őket. Néhány nappal később a bőrkiütés visszatért, a bőrgyógyászhoz ment, és elrendelte nekünk "Pimafukort". Csak a pirosság volt, egy héttel később mindent átmentek. Az egyetlen hátránya, hogy a bőr nagyon száraz lett, így meg kellett kennie a hidratáló krémekkel.

analógok

Nincsenek analógok. Különböző kombinációkban antibiotikumokat, fungicideket és hormonokat tartalmazó készítmények állnak rendelkezésre.

Ilyen eszközök a következők:

 • Kandiderm;
 • gioksizon;
 • flutsinar;
 • Dexa-Gentamicin;
 • Akriderm;
 • Oksikort;
 • Canison plus;
 • Polkortolon;
 • Kortomitsetin.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A Pimafukort a gyártástól számított 5 évig tartja. A gyógyszert az eredeti csomagolásban, száraz, sötét helyen, a gyermekek számára megközelítőleg + 25 ° C-os környezeti hőmérsékleten kell tárolni.

Pimafukort - használati utasítás, analógok, vélemények és engedje formában (krém vagy kenőcs) hormonális gyógyszerek kezelésére bőrgyulladások bonyolítja candidiasis vagy szájpenész felnőttek és gyermekek (beleértve a csecsemőket) és a terhességet. struktúra

Ebben a cikkben ismerkedhet meg a hormonális gyógyszer használatára vonatkozó utasításokkal pimafukort. A webhely látogatóinak megjegyzései - a gyógyszer fogyasztói, valamint a szakemberek véleménye a Pimafukort gyakorlatukban való felhasználásáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Pimafukorta analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazása dermatózisok kezelésére, melyeket candidiasis vagy duzzanat bonyolít felnőttek, gyermekek, valamint terhesség és szoptatás alatt. A készítmény összetétele.

pimafukort - Kombinált gyógyszer, amely antibakteriális, gombaölő és helyi gyulladáscsökkentő hatása az alkotóelemek összetevőinek köszönhetően.

A natamycin a makrolidok polién antibiotikumához tartozik, fungicid hatással rendelkezik. Az élesztő és az élesztőszerű gombák (különösen a Candida spp. (Candida)) ellen hat. A dermatomycetes kevésbé érzékeny a natamycinre.

A neomicin egy széles spektrumú antibiotikum az aminoglikozid csoportból, aktív a gram-pozitív baktériumok ellen: Staphylococcus spp. (staphylococcus), Enterococcus spp.; Gram-negatív baktériumok: Klebsiella spp. (Klebsiella), Proteus spp., Escherichia coli (E. coli) és mások.

A hidrokortizon gyulladáscsökkentő és vazokonstriktív hatással bír. Megszünteti a gyulladást és viszketést, amely különböző típusú dermatózusokat kísér.

struktúra

Natamycin + Neomycin (szulfát formájában) + hidrokortizin mikronizált + segédanyagok.

farmakokinetikája

A natamicin és a neomicin szinte nem szívódik fel az érintetlen bőrön és a nyálkahártyákon. Lehetséges a neomicin abnormális felszívódása a sérült bőrön, kiterjedt seb- és égési felületek esetén.

Az ép bőrön 1-3% hidrokortizon abszorbeálódik; dermatitisz esetén az abszorbeált hidrokortizon mennyisége 2-szer megnövekszik, a bőr fertőző károsodása 5-szeres lehet.

Gyermekeknél a hidrokortizon az intracelluláris bőrön keresztüli felszívódása magasabb, mint a felnőtteknél. A gyógyszer felszívódásának mértéke a szisztémás véráramban csökken a korral.

bizonyság

 • glükokortikoszteroid terápiára (GCS) alkalmazható dermatózisokat, amelyeket egy másodlagos bakteriális és / vagy gombás fertőzés bonyolít le (különösen a Candida spp. okozta).

Kiadási űrlapok

Krém külső használatra.

Kenőcs külső használatra.

Nincsenek más gyógyszerformák, legyenek pilulák vagy gyertyák.

Használati útmutató és használatuk

Felnőttek és gyermekek esetében a hatóanyagot a bőr érintett területeire naponta 2-4 alkalommal alkalmazzák. A gyermekeket a bőr korlátozott területeire kell alkalmazni, és ne használjanak elzáró kötszereket.

A kezelés időtartama egyedileg történik, figyelembe véve a betegség jellegét, a kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot. Ha a gyermekek és a felnőttek 14 nap után javulnak, konzultáljon orvosával.

Az akut és szubakut dermatózusok kezelésére ajánlott krém formájában lévő gyógyszer.

A drog a kenőcs kezelésére szánt szubakut és krónikus dermatózisok, különösen a jelenlétében súlyos száraz bőr, lichenificatio, vagy olyan esetekben, amikor a kívánt tulajdonságokat a okkluzív kenőcsök.

Mellékhatás

 • viszketés;
 • égő;
 • a bőr vörössége vagy szárazsága;
 • atrófia és a bőr elvékonyodása;
 • telangiektáziát;
 • purpura;
 • rosace-szerű és perioralis dermatitis;
 • sebek gyógyulásának lassítása;
 • depigmentation;
 • hypertrichosis;
 • elvonási szindróma a kezelés abbahagyása után;
 • kontakt dermatitisz neomicinnel;
 • lokális glükokortikoszteroidok (GCS) hosszú ideig, hogy kiterjedt bőrfelületet, vagy ha okkluzív kötszerek, különösen csecsemők alakulhat mellékhatások miatt szisztémás hatásai kortikoszteroidok - tünetek elnyomása mellékvesekéreg funkciót.

Ellenjavallatok

 • a bőr tuberkulózisa;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • vírusos bőrfertőzések;
 • dermális vakcináció utáni reakciók;
 • nyílt sebek;
 • fekélyes bőrelváltozások;
 • aknebetegség;
 • rosacea;
 • ichthyosis;
 • anogenitalis viszketés;
 • bőrdaganatok;
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Alkalmazása során pimafukort terhesség alatt figyelembe kell venni az elméleti kockázata ototoxikus neomicin, ezért nem okoz a gyógyszert a hatalmas területen a bőr, nem tudja használni a gyógyszer hosszú ideig alkalmazzák alatt elzáró kötözés.

Gyermekekben való alkalmazás

Óvatosan kell előírnia a gyógyszert az 1 évesnél fiatalabb gyermekek számára.

Gyermekeknél a gyógyszert orvos felügyelete mellett kell beadni. Amikor a hatóanyagot nagy felületeken vagy okklúzív kötéseken alkalmazzák, figyelembe kell venni a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer működésének elfojtásának lehetőségét.

A gyermekeket a bőr korlátozott területeire kell alkalmazni, és ne használjanak elzáró kötszereket.

Különleges utasítások

Amikor a Pimafukortát a szemhéjakra és a periorbitális területre alkalmazza, fennáll a megnövekedett intraokuláris nyomás, a szürkehályog kialakulása.

Hosszan tartó kezelés esetén sebek és fekélyek jelenlétében elméletileg fennáll a neomicin ototoxikus és nephrotoxikus hatása.

Ha superinfekció lép fel, vagy a gombás mikroflóra túlzottan fejlődik, a gyógyszert fel kell függeszteni és megfelelő intézkedéseket kell tenni.

Óvatosan kell alkalmazni a kábítószert a szisztémás tuberkulózisban, olyan betegeknél, akik jelezik a történelem során a legyőzött 9 pár agyi idegek aminoglikozid. Ha a timpan membrán perforációja és a neomicin közvetlen közvetítése a középfülbe kerül, ott fennáll az ototoxikus hatás.

Kábítószer kölcsönhatások

A Pimafukort hatóanyag gyógyszerkölcsönhatását nem írják le.

Lehetséges kereszt túlérzékenység között neomicin és hasonló kémiai szerkezetű, például kanamicin, paromomicin, gentamicin és neomicin közötti kereszt-rezisztencia aminoglikozidok és más antibiotikumok csoportja.

A Pimafukort gyógyszer analógjai

A Pimafukort szerkezeti analógjai nem tartalmazzák a hatóanyagot.

A farmakológiai csoport analógjai (glükokortikoidok kombinációiban):

 • Akriderm;
 • Ambene;
 • Aurobin;
 • Belogent;
 • Belosalik;
 • Belosalik krém;
 • Bemilon;
 • Betagenot;
 • Betaderm;
 • Betasal;
 • Betnoveyt;
 • Garazon;
 • Hydrocortisone Richter;
 • gioksizon;
 • Dayvobet;
 • Dexon;
 • Dermozolon;
 • Diprosalik;
 • Doloprokt;
 • Kandibiotik;
 • Candide B;
 • Kandiderm;
 • Canison plus;
 • Kortomitsetin;
 • Lorinden;
 • Lotriderm;
 • maksitrol;
 • Mikozolon;
 • Nefluan;
 • Oksikort;
 • Polydex;
 • Polcortolon TS;
 • Proctosedyl;
 • Rederm;
 • Sinalar;
 • Skinlayt;
 • Sofradeks;
 • Sulfodekortem;
 • Szupirocin B;
 • Tobradeks;
 • Tobrazon;
 • triderm;
 • ultraprokt;
 • Flukort;
 • flutsinar;
 • Foster;
 • Fucidinum;
 • Futsikort;
 • Elokim.

"Pimafukort" krém: használati utasítás, árak, ajánlások

A cikk tartalma

 • "Pimafukort" krém: használati utasítás, árak, ajánlások
 • Hogyan kell tisztítani a sört a samovarban?
 • Hogyan lehet festeni egy bolond kabátot?

A krém használatára utaló jelek

A krém hatékonyan tapad a tökéletlenséggel, helyi gyulladáscsökkentő hatással bír. A gyógyszerkészítmény jelentős előnye a mellékhatások minimális kockázata. A gyógyszert gombás vagy bakteriális kórokozók által okozott bőrbetegségek széles körének kezelésére használják. A jelzések közé tartoznak az olyan betegségek, mint:

 • lábgombásodás;
 • a bőr felületes allergiás gyulladása;
 • gőzsölő bőrelváltozások;
 • viszketés, ismeretlen eredetű vörösség;
 • candidiasis nőkben és férfiakban;
 • a külső fül gyulladása.

A "Pimafukort" terápiás kenőcs egész aktív és hatékony akciókat kínál a probléma megoldására. A gyógyszer harcol a baktériumok, gombás mikroorganizmusok és megnyugtatja a gyulladt szöveteket. A hatásosan kiválasztott hatóanyagoknak köszönhetően a gyógyszer képes segíteni a szervezetet a bőr és származékai súlyos fertőzéseinek kezelésében.

A készítmény összetétele és formája

A "Pimafukort" gyógyszer fehér vagy enyhén sárga színű kenőcs és krém formájában kapható külső használatra. Az egyik csomag 15 ml-es csövet tartalmaz.

A készítmény fő hatóanyagai a következők:

A neomicin és a natamitazin antibiotikumok. Mindkét gyógyszer aktívan küzd a kórokozó bakteriális mikroflórával és gombákkal, így gyorsan kiküszöbölheti az égési, hámlásos és viszkető kellemetlen érzeteket. Ezek a fertőző bőrbetegségek fő tünetei. Azonban, ellentétben a neomicin natamitatsin széles körét érinti a kórokozók, amely magában foglalja az élesztők, dermatofiták és egyes protozoonok, például Trichomonas.

A hidrokortizon egy hormon, amely egészséges testben a mellékvesekéreg külső rétegében keletkezik. Ez a jelenléte a krémben és a kenőcsben "Pimafukort" határozza meg a gyógyszer alkalmazásának hatékonyságát. A hormonális komponens vörösség és viszketés ellen harcol aktívan, felgyorsítja a regenerációt és elősegíti a bőr és annak származékainak megújulását.

Az összetétel alapján, arra lehet következtetni, hogy a hatóanyag kombinációja az antibiotikumok és hormonális anyagok, a gyors és hosszú távú hatás, amely megfigyelhető még a krónikus és a lassú lefolyású betegség.

A kenőcstől eltérően, amely segédkomponensként csak paraffint tartalmaz, a krém összetettebb összetételű:

 • zsírok emulgeálószere;
 • viasz;
 • nátrium-citrát;
 • szorbitán-sztearát;
 • víz és egyéb komponensek.

A további összetevők kiválasztása hozzájárul a krém szelektívebb hatásához a problémás területre. Így a "Pimafukort" krém nagy terápiás hatékonyságot mutat a bőrgyógyászati ​​megbetegedések és a candidiasis kezelésében nőkben és férfiakban.

Az alkalmazás módja

A kábítószer használatának fő ajánlása külső felhasználás. A krém és a kenőcs széles körben alkalmazzák a dermatovenereológiában és a nőgyógyászatban olyan akut és krónikus betegségek kezelésében, amelyek még nem hatottak a bőr mélyebb rétegére.

Az utasítás azt javasolja, hogy a bőr érintett területein bármilyen gyógyszerkészítményt könnyű, masszázsmozgásokkal alkalmazzanak, és a krémt vagy kenőcsöt elosztják a terület felett, amíg teljesen fel nem szívódik. Kenőcsök és krémek naponta 2-4 alkalommal ajánlottak, a bőrelváltozások mértékétől függően. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a krém gyorsan behatol a bőrbe, amely sérült integritás - vannak olyan sebek, nyitott területek, amelyeknek nincs felső fedőrétegük. Ezek a tünetek jelentősen növelik a gyógyszer hatóanyag-behatolási sebességét, ezáltal kiváltva a megnövekedett sejt- és szövetregenerációs folyamatokat.

Ezenkívül a láthatóbb és gyorsabb hatás érdekében az okklúziós kötszerek használata megengedett. Az ilyen tömörítés kenőcsökkel történő helyes alkalmazása teljesen elkülöníti azt a helyet, amelyhez a hatóanyagot ki kell fejezni, levegőtől, patogén mikroorganizmusoktól és idegen anyagtól, amelyek képesek az összes terápiát nullára csökkenteni. Az ilyen kötszereket naponta kétszer ajánlották, váltakozva a krém vagy kenőcs szokásos alkalmazásával a bőr felszínén.

Ellenjavallatok felhasználásra

Annak ellenére, hogy a "Pimafukort" nem tartalmaz számos olyan komponenst, amely képes allergiás reakciók kialakulására a páciensben, a gyógyszer még számos komoly ellenjavallatot tartalmaz:

 • a gyermekek életkora legfeljebb egy év;
 • olyan betegek, akiknél a szifilisz előfordult;
 • a gyógyszer fő vagy segéd összetevőinek egyéni intoleranciája;
 • vírusos bőrgyulladás;
 • a bőr tuberkulózisa;
 • fekélyek és bőrerózió;
 • tumorképződés;
 • nyílt sebek;
 • ichthyosis;
 • rózsaszín akne, pattanások;
 • a vakcinázás mellékhatásai;
 • a nemi szervek viszketése.

A kábítószer gyermekek terhessége alatt történő alkalmazása nem tilos, de érdemes gondosan elolvasni a gyógyszer kiválasztott hatóanyag-összetevőinek listáját. A krém vagy kenőcs egyik összetevőjére utaló allergia jelenlétében ajánlatos újra megfontolni a választását egy kevésbé veszélyes gyógyszer mellett. A terhesség az egyik ellentmondásos pillanat a "Pimafukort" gyógyszer kinevezésében. Ha azonban egy jövőbeli anyának a Candida gomba patológiásan megnövekedett kolóniája van, akkor a kezelést meg kell tenni. Ellenkező esetben a baba az anyától kaphat, nem a legjobb ajándék a száj és az orr nyálkahártyáján.

Mellékhatások és túladagolás

A "Pimafukort" gyógyszer egyik jelentős előnye a használat után viszonylag ritka előfordulása a negatív mellékhatásoknak. Fontos, hogy kövesse az orvos ajánlásait és a gyógyszerhez mellékelt utasításokat, hogy a krém vagy kenőcs használata után jelentős komplikációkat okozzon.

A gyógyszer egyéni intoleranciájának fő tünete a viszketés, hámlás, szárazság, bőrpír és égés az alkalmazás helyén. Sokkal kevésbé gyakori az alábbi allergiás reakciók megfigyelése:

 • atrófiás bőr állapota - érzékenység, visszaszerzési képesség és egyéb jelek elvesztése;
 • purpura;
 • a droghasználat a gyógyszer alkalmazásának helyén a hidrokortizon hatásának megnyilvánulása;
 • stretch marks;
 • a regeneráció mértékének észrevehető csökkenése;
 • kissé pigmentált bőr megjelenése;
 • kapcsolatba lép a gyulladásos bőrbetegségekkel a neomicin intolerancia következtében;
 • a gyors szedés és a megvonási tünetek a gyógyszer alkalmazásának abbahagyása után.

A hosszú ideig tartó kezelés és a "Pimafukort" kenőcs vagy krém alkalmazása a nagy bőrfelületeken a betegben elnyomhatja a mellékvese hormonszintézisét. Ennek az az oka, hogy a hidrokortizon képes felhalmozni, felhalmozni az emberi szervezetben. A visszacsatolás elvén alapuló nagy koncentrációk leállítják a biológiailag aktív hatóanyag új részének szintézisét. Súlyos veszély jelentkezik egy terhes nőben vagy egy kisgyermeknél, mivel a növekvő testület még nem dolgozott ki specifikus rendszert a hormonok endokrin rendszer általi szintézisére.

Az aurikum és a külső hallójárat dermatológiai betegségeinek kezelése a "Pimafukorta" segítségével részben vagy teljes halláskárosodást okozhat. Ez annak a toxikus hatásának a következménye, hogy a gyógyszer a gyulladásos membránon vagy a középső fülben van. Így a külső hallócsatornában a bőrön repedezett repedések, és amikor perforált timpan membránt észlelnek a betegben, a "Pimafucort" gyógyszerrel történő kezelést rendkívül óvatosan kell végrehajtani.

A gyógyszertárak átlagára és szabadságának feltételei

A legtöbb esetben hormonokat és hasonló hatóanyagokat csak azoknak a betegeknek adnak el, akik orvosi rendelvényt kaptak.

Az online gyógyszertárakban a gyógyszer átlagos költsége 500-600 rubel, az adagolási forma függvényében.

"Pimafucin" - olcsóbb analóg, nem rosszabb a tulajdonságaiban "Pimafukortu".

Pimafukort kenőcs: használati utasítás

Kenőcs A Pimafukort külső használatra szánt gyógyszerekre vonatkozik, amelyek antibakteriális, gombaellenes hatásúak, valamint gyulladásgátló hatásúak. A gyógyszert a készítmény hatóanyagára érzékeny kórokozó (kórokozó) mikroorganizmusok által okozott fertőző gyulladásos bőrpátlás kezelésére alkalmazzák.

A kibocsátás és az összetétel formája

Kenőcs A Pimafukort viszkózus, homogén, homogén szerkezetű és fehér színű. Tartalmaz számos alapvető hatóanyagot, amelyek tartalma 1 g kenőcs:

 • Neomicin - 3500 egység (mértékegység).
 • Natamycin - 10 mg.
 • A hidrokortizon mikronizált - 10 mg.

A hatóanyag segéd alkotórészei polietilén és folyékony paraffin, amelyek kenőcsalapként szolgálnak. A Pimafukort kenőcs 15 g mennyiségű alumínium csőben található. A karton csomag 1 csövet tartalmaz kenőcsökkel és utasítással a gyógyszer felhasználására.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Pimafukort olyan kombinált készítmény, amely antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amelyet a készítmény összetevőinek összetevői okoznak:

 • Neomycin - aminoglikozid antibiotikum, amelynek széles spektrumú hatást mutatnak számos baktériumfaj, beleértve Gram-pozitív (Staphylococcus spp, Enterococcus spp..) és Gram-negatív (Klebsiella spp, Proteus spp, Escherichia coli..) Baktériumok.
 • Natamicin - kifejezés egy polién makrolid antibiotikum, fungicid tulajdonságokkal rendelkezik (ami a halálát gombasejtek), aktívabbak gombák ellen, Candida nemzetségbe dermatophytes mérsékelten rezisztensek natamycin.
 • A hidrokortizon - jelentése kémiai származékát hormonok mellékvese glükokortikoidok, egy kifejezett gyulladásgátló és helyi érösszehúzó hatását, ezáltal csökkentve a súlyosságát viszketés, bőrpír, amelyek fejlődése által kiváltott egy bakteriális vagy gombás fertőzés.

Miután a kenőcs alkalmazása a bőr pimafukort, natamicin, neomicin, és nem szívódnak fel a szisztémás keringésbe, hidrokortizon adszorbeált kis mennyiségben, az abszorpciós mennyisége növelhető a bőr sérüléseinek, vagy fejlődésének súlyos gyulladásos reakció.

Használati utasítások

Alkalmazásra a kenőcsök pimafukort látható a fejlesztés a szub-akut és krónikus dermatózisok érzékeny glükokortikoszteroidok és bonyolult összekötő másodlagos bakteriális vagy gombás fertőzések (elsősorban gombák által okozott Candida nemzetség).

Ellenjavallatok felhasználásra

A kenőcs alkalmazása A Pimafukort a szervezet számos kóros állapotában ellenjavallt, beleértve:

 • A gyógyszer bármely összetevőjének fokozott érzékenysége vagy egyéni intoleranciája.
 • Szifilisz (vénás patológia) a fertőző folyamat bőr manifesztációinak kialakulásának szakaszában.
 • Bőr vakcinázás után.
 • Vírusos bőrelváltozások (papillomavírus fertőzés, herpesz, övsömör).
 • A bőr tuberkulózisa (a mycobacterium tuberculosis által okozott és patológiás formációk kialakulásával jellemzett specifikus fertőző folyamat).
 • Nyitott sebek, eróziók vagy fekélyek jelenléte a bőrön.
 • Rosacea (rosacea) vagy akne.
 • A bőr tumorfolyamata, amelyet jóindulatú vagy rosszindulatú daganatok képződnek.
 • Ichthyosis (genetikai patológia, a bőr felső rétegeinek keratinizációjának fokozott intenzitásával).

Gondosan a Pimafukort kenőcsöt szisztémás tuberkulózisra, a IX. Páros koponya idegek sérüléseire használják, beleértve a múltban elszenvedetteket is. A gyógyszer alkalmazása előtt győződjön meg arról, hogy nincs ellenjavallat.

Adagolás és adminisztráció

Kenőcs A Pimafukort külső használatra készült. A bőr napi 2-4 alkalommal egyenletesen alkalmazható a bőr érintett területeire. Gyermekek számára nem ajánlott az okklúziós kötszer alkalmazása, amely növelheti a hidrokortizon abszorpciójának intenzitását a szisztémás véráramban. A gyógyszer átlagos időtartama 14 nap. A pimafukort kenőcs további használatának szükségességét a dermatosis tüneteinek jelenlétében az orvos határozza meg.

Mellékhatások

A Pimafucort kenőcs alkalmazása után negatív reakciók ritkák, reverzibilisek és számos megnyilvánulást mutatnak:

 • Helyi megnyilvánulásai a bőrt az alkalmazási területe a gyógyszer - sorvadás (ritkítás) a bőr, hajszálértágulat (helyi meghosszabbítása részletekben microvascularis), száj körüli bőrgyulladás (bőrgyulladást, azzal a feltétellel A készítmény alkalmazása a bőr a szájban), sebgyógyulási, hypertrichosis (helyi amplifikált haj növekedése), kontakt dermatitis.
 • Szisztémás manifesztációk - a gyógyszer hosszabb ideig tartó alkalmazásával alakulhatnak ki és alkalmazhatók a bőr nagy területeire, a mellékvesék funkcionális aktivitásának elégtelenségével együtt.
 • Allergiás reakciók - viszketés, a bőr égése a Pimafukort kenőcs alkalmazási területén, vörössége és szárazsága.

A Pimafucort kenőcs alkalmazását követően fellépő mellékhatások kifejlődésével az orvos határozza meg, hogy a gyógyszer jellegétől és intenzitásától függően megszünteti-e.

Különleges utasítások

A Pimafucort kenőcs alkalmazása előtt alaposan olvassa el a termék összefoglalását. A kérelemre vonatkozóan számos konkrét utalás található:

 • A hatóanyagnak a bőr nagy kiterjedésű területekre történő alkalmazásával történő hosszan tartó felhasználása esetén a neomicin által okozott ototoxikus szisztémás hatás kifejlődésére van lehetőség.
 • A Pimafucort kenőcsöt a szemhéjban történő alkalmazása után fokozódik a szürkehályog (a lencse homályosodása) és a koponyaűri nyomás növekedése.
 • Ha fokozza a bőr fertőző folyamatának kialakulását, a gyógyszert le kell állítani.
 • A gyógyszert körültekintően alkalmazzák 1 éves kor alatti gyermekeknél, a terhes és szoptató nőknél (megszünteti az okklúziós kötszer alkalmazását és a hatóanyagot a bőr nagy területeire).
 • A hatóanyagnak nincs közvetlen hatása az agykéreg funkcionális aktivitására, a pszichomotoros reakció sebességére, valamint a koncentrálási képességre.

A gyógyszertári láncban a Pimafukort kenőcs nem receptre kapható gyógyszer. Ha kérdése vagy kétsége van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, forduljon orvosához.

túladagolás

Napjainkig a Pimafucort kenőcs túladagolásának esetét nem rögzítették. Elméletileg fennáll a valószínűsége, hogy károsítja a középfül szerkezeteit, amikor a hatóanyagot a külső hallócsatorna régiójában a bőrre alkalmazza, feltéve, hogy megsértik a timpan membrán integritását.

A kenőcs analógjai Pimafukort

A Neomycin + Natamycin + Hydrocortisone kombinációja összetett és terápiás hatású a Pimafukort kenőcsökhöz hasonlóan.

A tárolás feltételei

A Pimafucort kenőcs eltarthatósági ideje 5 év a gyártás időpontjától számítva. A gyógyszert az eredeti csomagolásban, száraz, sötét helyen, a gyermekek számára megközelítőleg + 25 ° C-os környezeti hőmérsékleten kell tárolni.

Átlagár

A Pimafucort kenőcs átlagos költsége a moszkvai gyógyszertárakban 536-597 rubel között mozog.

Pimafukort - hatékony gyógyszer a torkosodástól és a dermatózistól

A Pimafukort széles spektrumú antibiotikum. A felhasználásra utaló jelek közé tartoznak a különböző fertőző és gombás bőrbetegségek, köztük a candidiasis a nők és a férfiak körében.

Amikor a szúrásos lányok általában tablettákat és gyertyákat neveznek, analógjuk lehet Pimafukort krém vagy kenőcs. Ez hatékonyan elpusztítja a Candida gombát és ritkán okoz mellékhatásokat, de mindazonáltal egyértelműen követnie kell az utasításokat.

Milyen esetekben használják a kábítószert

A Pimafukortban a vallomás a következő:

 • Mycoses (gombák által okozott bőrelváltozások);
 • Felszíni dermatitisz (a patogén hatóanyagokkal szembeni érzékenysége);
 • Pyoderma (bőrelváltozások a gennynél);
 • candidiasis;
 • Otomycosis (fülgyulladás).

Az alkotórészek és a kibocsátás formája

A gyógyszer 15 g-os csövekben krémek és kenőcsök formájában kapható, mint a fotón. A szín fehér vagy sárgás lehet.

Sok ember érdekli, a krém és a kenőcs Pimafukort - hormonális gyógyszerek vagy sem. A kérdés megválaszolásához meg kell tanulnod a kompozíciót. Az aktív összetevők tartalma megegyezik a gyógyszer mindkét változatában:

A két kibocsátási forma összetétele közötti lényeges különbség a másodlagos komponensekben rejlik. A krémben sokkal több van, ami meghatározza a szelektív hatást. Ez magában foglalja:

 • F-emulgeálószer;
 • Cetil-éter viasz;
 • Macrogol 100;
 • Nátrium-citrát;
 • Cetiol V 150;
 • Metil- és propil-parahidroxibenzoát;
 • Szorbitán-sztearát;
 • Víz.

A kiegészítő összetevők kenőcsének összetételében csak paraffin és PE ​​kenőcsalapot képezve.

hatás

A Pimafukort 3 akciót tartalmaz - tönkreteszi a baktériumokat, gombákat és enyhíti a gyulladást. Nemcsak Gram-pozitív, hanem gram-negatív mikroorganizmusokra is hatásos. Ez a készítmény neomicin hatásának köszönhető. Az anyag antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a natamycin. Csak az utóbbi aktívabb az élesztő, dermatophyták és protozoák esetében, beleértve a trichomonadokat is.

Hogyan kell alkalmazni

A Pimafukort használati utasítás tartalmazza, melyet előzetesen el kell olvasni. A kibocsátás formájának megválasztása a betegségtől függ. A dermatozis krém kezelésére alkalmasabb. A krónikus krónikus és lassú betegségek kezelésére előnyös, és a nagyobb hatékonyság érdekében el kell zárni az elzáródást.

A gyógyszer az érintett területet naponta 2-4 alkalommal megkenni. Az alkalmazás időtartama legfeljebb egy hónap. A gyermekeket legfeljebb 2 hétig kell kezelni: a bőr még nem teljesen alakul ki, így a mellékhatások gyorsabban fejlődhetnek.

Mellékhatások

Pimafukorta külső alkalmazásával, valamint analógjai az SCS csoportból, ritkán észlelhető mellékhatások. Ha felmerülnek, akkor reverzibilisek - a gyógyszer abbahagyása után járnak.

Időnként allergiás tünetek jelentkeznek viszketés, égetés, bőrpír, száraz bőr formájában.

Nagyon ritkán figyelhető meg:

 1. Bőrradír;
 2. purpura;
 3. hypertrichosis;
 4. striák;
 5. A sebek késleltetett gyógyulása;
 6. depigmentation;
 7. Kontakt dermatitisz (neomicin miatt);
 8. Az elvonási szindróma.

Terhesség és laktémia

A Pimafukort a terhesség alkalmazásakor lehetséges, és bizonyos esetekben szükségszerű. Ha egy nő Candida gomba van a hüvelyében, akkor a gyermek születése után fertőződik meg az anyjával. A szájban és a nyelv nyálkahártyáján fehér bevonat lesz. A gyógyszer megakadályozza ezeket a hatásokat, de fennáll annak a veszélye, hogy a neomicin omotoxikus hatása nyilvánvalóvá válik. Ezért a hatóanyagot csak rövid távon kell alkalmazni, és el kell zárni.

Ellenjavallatok

 • Az összetevők intoleranciája;
 • Akne, rosacea, ichthyosis;
 • Vírusos fertőzések, bőrdaganatok és anogenitális viszketés;
 • Fájdalmak és nyílt sebek.

Feltételek és betegségek, amelyek óvatosságot igényelnek a gyógyszer alkalmazásakor:

 • tuberkulózis;
 • Az aminoglikozidok által okozott 9 pár agyi idegek károsodása;
 • Perforált dobhártya;
 • Gyermekek legfeljebb 1 éves korig.

túladagolás

Nincs bizonyíték arra, hogy a Pimafucort nagy koncentrációja negatív következményekhez vezethet. Elméletileg fennáll annak a veszélye, hogy ototoxikus hatást fejt ki - a hallókészülék megsérül. Ez lehetséges a külső hallójáratban vagy perforált timpan membrán repedésekkel járó fülének kezelésében.

Hogy cserélni?

A Pimafukorta számos olcsóbb analógdal rendelkezik:

Eladó

Szüksége van receptre. A gyógyszer ára 500-600 rubel.

tárolás

Szárítás szobahőmérsékleten. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

A krém 3 évig használható, kenőcs - 5 év.

Vélemények

Ha a Pimafukorta alkalmazásáról van szó, a felülvizsgálatok segítenek dönteni.

pimafukort

A leírás aktuális 2014/06/17

 • Latin név: Pimafucort
 • ATX kód: D07CA01
 • Hatóanyag: A hidrokortizon, a natamicin, a neomicin (hidrokortizon, natamicin, neomicin)
 • Gyártó: Astellas Pharma Europe B.V. (Hollandia)

struktúra

A biológiailag aktív komponensek mennyisége egyáltalán nem változik a gyógyszerkészítmény előállítási formájától függően. Mint a tejszínben és a kenőcsben, az alapvető kapcsolat továbbra is fennáll:

Ami igazán különbözteti meg a felszabadulási formák variációit nagymértékben a segédanyagok, sokkal több van a krémben, ami a gyógyszer szelektívebb hatását jelzi. Tehát az aktív komponensek harmonikus hátterét az alábbiak hozták létre:

 • F-emulgeálószer - 115 mg;
 • tsetiolV 150;
 • cetil-éter viasz - 60 mg;
 • szorbitán-sztearát - 30 mg;
 • makrogol-sztearát 100-20 mg;
 • nátrium-citrátot - 14 mg;
 • metil-parahidroxibenzoát - 2 mg;
 • propil-parahidroxibenzoát 0,5 mg;
 • Tisztított víz - akár 1000 mg-ig.

A kenőcs csak 976,5 mg kenőcs alapú (tömegszázalékban 95% paraffint és 5% PE-t tartalmaz).

A kibocsátás formája

A gyógyszertári polcokon a Pimafucort gyógyszer két változatban található meg:

 • fehér, sárga színű krém15 gramm alumínium vagy műanyag csövekben. Kartondobozban - 1 tuba.
 • kenőcsfehér vagy sárga színű, 15 gramm műanyag vagy alumínium csőben (1 cső egy csomagonként).

Farmakológiai hatás

Pimafukort - komplex gyógyszerkészítmény, mivel a gyógyszer egyidejűleg is rendelkezik antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatások. Az ilyen hatóanyag jelenléte miatt, mint a neomicin-szulfát, amely antibiotikum tulajdonságokkal rendelkezik, a gyógyszer képes még a Gram-negatív mikroorganizmusokkal való fertőzés esetén is segíteni, Proteus, Klebsielloi vagy Escherichia. Gram-pozitív baktériumok, például staphylo- vagyenterococcus, szintén jól reagál a Pimafucort kezelésre.

A Natamycin, a hatóanyag egy másik hatóanyaga a gyógyszercsoporthoz tartozik makrolidok, a szintetikus polién alcsoportja, vagyis a neomicinhez hasonlóan antibiotikum jellegénél fogva. Azonban a natamycin aktívabb az élesztő és a élesztőszerű gombák és dermatophyták. Ennek az összetevőnek a segítségével le lehet győzni a mikroorganizmusok ilyen családjait Candida, Aspergilus, Trichophyton és mások. A natamycin protozoon esetében is aktív, például, Trichomonas és Fusari.

hidrokortizon kiegészíti a hatóanyag három hatóanyagát. Ez egy hormon, mivel a terápiás hatások spektruma a legszélesebb:

 • csökkenti az érzést viszkető;
 • csökkenti a gyulladás megnyilvánulásait a bőr patológiájában (különösen hyperthermia és hyperemia);
 • gátolja a túlérzékenységi reakciókat;
 • elnyomja az aktív folyamatokat módosítás, izzadásés sejtburjánzás;
 • megakadályozza az aktiválást foszfolipáz A2, így felfüggesztve a prosztaglandinok szintézisét és a makrofág kemotaktikus faktor izolálását;
 • gátolja az aktivitást hyaluronidase;
 • blokkolja a szenzitizált bázis és az eozinofilok szintézisét és felszabadulását;
 • Megakadályozza a lokális immunfolyamat különböző szakaszai nélkül mitosztatikus cselekvés.

Ezért a "Pimafukort - hormonális vagy sem?"Nem állhat, mert a gyógyszer tartalmaz aktív mikronizált hidrokortizon, amely a mellékvese aktív endogén hormonja. Azonban, számláló sztereotip és megalapozatlan pletykák és félelmek, létrehoz egy hormonális alapja és sokféleségét a terápiás hatás a gyógyászati ​​készítmény, amely megfigyelhető során a konzervatív kezelésére különböző betegségek.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A gyógyszerészeti termék alacsony adszorpciós küszöbérték ép bőrre, azaz hatóanyagok gyakorlatilag nem szívódik fel a szervezetben, ha ez nem szükséges annak állapotát (a biohasznosulása hidrokortizon körülbelül 1-3 százalék). Ha azonban a Pimafucort seb sérüléseire (karcolásokra, kopásaira, fekélyekre stb.) Vagy nyálkahártya-képességekre alkalmazzák, többször felszívódik. Így az ekcémás károsodások magukban vesznek 2-szer jobb sértetlen területeket és fertőző természetű elváltozásokat - 4 alkalommal.

Használati utasítások

A Pimafukort kenőcs segíti a következő listát:

 • bőr- mycoses - gombás etiológiájú betegségek (az ok a gombás mikroorganizmusok fertőzése), amelyek befolyásolják az emberi test bőrét;
 • felületi bőrbántalmak, ha a fertőzés kórokozója érzékeny a hatóanyag hatóanyagaira;
 • pyoderma- kóros mikroorganizmusok inváziója által okozott csípős bőrkárosodás;
 • a másodlagos gombás és / vagy bakteriális fertőzés szövődménye (pl. candidiasis);
 • otomycosis- a külső hallócsatorna gyulladása és a bőr vastagságában növekedő parazita gombák által okozott károsodás.

Ellenjavallatok

A konzervatív kezelés során tilos a krém vagy kenőcs Pimafukort, ha rendelkezésre áll:

 • egyéni túlérzékenység vagy intolerancia a gyógyszerkészítmény komponenseire;
 • bőr forma szifilisz;
 • rosacea(az emberek egyszerűen "rózsaszín akne") - krónikus betegség az arciális bőrelváltozások miatt angioödéma és ismétlődő tanfolyam;
 • ichthyosis (vagy diffúz keratoma) - a dermis és annak függelékeinek fokozott keratinizációjának veleszületett patológiája;
 • anogenitalis viszketés - kellemetlen érzés a kellemetlen érzésre a nemi szervekben és az anusban;
 • tuberkulózis a bőr domináns bőrelváltozásával (a betegség extrapulmonáris formája);
 • akne (közönséges pattanás), függetlenül az etiológiai tényezőtől;
 • bőrreakciók injekció után;
 • onkológiai eredetű bőrbetegségek;
 • vírusellenes elváltozások;
 • mellékhatásai a kortikoszteroidok csoportjának gyógyszeres kezelésében - perioralis bőrgyulladásvagy striák(csíkos atrophodermia - a bőr fehér vagy vörös szalagok formájában történő nyújtása) a test felszínén;
 • a bőr véredényeinek fokozott törékenysége, különösen a gyógyszeres kezelés helyén.

Mellékhatások

Először is, a nemkívánatos reakciók rendkívül jelentenek ritkán, körülbelül 0,1% konzervatív kezelés krémekkel vagy kenőcsökkel A Pimafukortom a következő mellékhatásokkal járhat:

 • elvonási szindróma a terápiás kurzus éles leállításával;
 • megjelenés stry, ha a gyógyszert állandó bőrtáji helyen használják;
 • perioral dermatitis;
 • sorvadásvagy a bőr elvékonyodása;
 • hajszálértágulat("Vascularis csillagok") és még purpura;
 • hypertrichosis- túlzott hajnövekedés nem konvencionális bőrfelületeken, nem megfelelő a szexre és korra;
 • túlérzékenységi reakciók a hatóanyag komponenseire - viszkető bőr, égő, hyperemia pirosság, helyi szárazság;
 • Megnövekedett szemnyomás és fokozott a kialakulás veszélye vízesés, ha az arcon használják a linimenteket.

Pimafukort kenőcs, használati utasítás (Módszer és adagolás)

A gyógyszert különféle betegségek kezelésére különféle felszabadulási formákban írják fel. Olyan éles bőrbántalmak elsősorban a Pimafukorta krém segítségével kezelik, és a krónikus, lassú patológiákat kenőcszel kezelik. Különösen hatékony kenőcs, ha egymásra helyezik okklúziós öltözködés vagy a bőr kiszáradt, megjelentek lihenifikatsii (a bőrkiütés másodlagos morfológiai eleme a helyi megvastagodás, pigmentáció és a mintázat fokozása formájában).

A gyógyszerészeti készítményt a bőr érintetlen területére naponta 2-4 alkalommal alkalmazzuk, a kóros folyamat prevalenciájának és súlyosságának függvényében. Használati utasítás A Pimafukorta azt mondja, hogy a kezelés időtartamát egy dermatológus állapítja meg, általában 2 héttől 1 hónapig tart. Nem ajánlott a gyermekeknél több mint 14 napig tartó kezelés folytatása kisgyermekeknél, mivel a bőrük még mindig folyamatban van a gyógyszergyártás kialakításában és alkalmazása során, sokkal gyorsabban okozhat mellékhatásokat, mint a felnőtteknél.

túladagolás

A kábítószer túladagolásáról vagy az emelt kenőcskoncentrációk nemkívánatos hatásairól szóló megerősített információk nem állnak rendelkezésre, azonban létezik elméleti lehetőség ototoxikus hatás, vagyis a konzervatív kezelés következtében a hallókészülék károsodása. Ilyen valószínűség jelenik meg, ha a terápia alatt otomycosis és a Pimafukorta a külső hallókészülékben történő alkalmazásakor a dobhártyában repedések vagy perforációk vannak. Így megnyílik a neomicin expozíciója a középfülbe, ami károsíthatja és részleges vagy teljes halláskárosodást okozhat.

kölcsönhatás

Általánosságban meg kell jegyezni kereszt-rezisztencia korábban ilyen kezeléssel antibiotikumok, hogyan kanamicin, paromomycint, neomycint, gentamicin és a makrolid csoport egyéb gyógyszerei.

Eladási feltételek

Gyógyszerészeti készítmény gyógyszertári kioszkokban csak receptre kapható.

Tárolási feltételek

A Pimafucort száraz helyen, a fiatal és a középkorú gyermekek számára elérhetetlen helyen tárolja, legfeljebb 25 Celsius fokos hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

3 év a krém és 5 év a kenőcs

Különleges utasítások

A gyógyszer alkalmazása során emlékezni kell a fejlesztés lehetőségére adrenokortikai szuppresszió - olyan állapot, amelyben a mellékvese által kiváltott kortikoszteroidok termelését elnyomják, mivel már forgalomban van a szisztémás keringésben hidroxi-kortizon. Ebben az esetben haladéktalanul hagyja abba a Pimafukorta további használatát, és forduljon szakképzett szakemberhez segítségért.

A Pimafukorta (Neomycin, Natamycin) hatóanyagai: antibiotikumok, ezért konzervatív kezelés során általános szabályokat kell betartani antibiotikum terápia:

 • Nyilvánvalóan kövesse a kábítószer-bevitel időtartamára vonatkozó ajánlásokat, hogy a mikroorganizmusok ne fejlődjenek ellenállásbizonyos farmakológiai hatóanyag-csoportokra.
 • Megfelelően kövesse a gyógyszer adagolását.
 • Függetlenül, ne hagyja abba a konzervatív kezelés folytatását, kivéve, ha az oka nem mellékhatásokban vagy nemkívánatos reakciókban fordul elő.

Pimafukort analógok

Jelen pillanatban a gyógyszerpiacon a Pimafucort kenőcsnek nincsenek azonos analógjai, de vannak kombinált készítmények, amelyek magukban foglalják glukokortikoszteroidokat, gombaellenes szerek és antibiotikumok különböző változatokban. Ez a Pimafukorta farmakológiai analógja, mivel ezek a gyógyszerek hasonló terápiás hatásokkal rendelkeznek és hasonló patológiák kezelésére alkalmazhatók:

Az analógok ára általában eltér a Pimafukorta költségétől, mivel ezeknek a gyógyszereknek általában nincs kimutatható gombaellenes hatásuk. Például, az Oxicort ára körülbelül 50 hrivnya Ukrajna területén, azonban az online gyógyszertárakban a gyógyszerek általában kevesebbet költenek.

gyerekek

A gyógyszer használata a kisgyermekek számára (különösen a csecsemők számára és újszülöttek) Abszolút ellenjavallt, mert a bőr olyan fiatal gyermek fejlődése során a saját teste még a folyamat kialakulásának, azaz fokozatosan alkalmazkodni az új és ismeretlen környezetben. Ezért nemkívánatos reakciók vagy mellékhatások a kezelés sokkal korábban jelentkezik, amely komoly következményekkel jár, amelyek elsősorban kozmetikai jellegűek.

Terhesség és laktáció

Ha a Pimafukort a várandós vagy szoptató nők konzervatív kezelésének rendszerébe tartozik, akkor emlékezni kell arra, hogy a lehetséges ototoxikus hatás Neomicin a gyermek és anya fejlődő szervezetére. Ugyancsak nem tanácsos alkalmazni egy kenőcs vagy krém alatt okkluzív kötéssel vagy alkalmaznia kell a gyógyszert hosszú, ez így lehetséges, hogy kihagyja az első előfordulása a mellékhatások vagy a mellékhatások terápiás gyógyszer hatásának.

Pimafukorte vélemények

Vélemények a Pimafukorte-ról tele vannak pozitív érzelmekkel. Gyakran vannak olyan jó benyomást az újonnan anyák, akik a krémet a gyerekeknek, hogy megszabaduljon az első kitörések a bőrön, a baba, mint a gyógyszer kevés mellékhatása van együtt a szélessége a terápiás hatás.

Azonban sokszor beszámolnak a kenőcs haszontalan használatáról hosszú ideig. Az ilyen betegek hajlamosak figyelmen kívül hagyni orvoshoz és önálló pimafukort változás olcsóbb analóg mi a teendő minden esetben nem lehet, mert a bőrgyógyász ismeri a patológiai a bőr sokkal jobb.

Klinikai esetek is ismeretesek, amikor a kenőcs alkalmazása után az alapbetegség súlyosbodása következett be. Az ilyen kimenetel valószínűségét a gyógyszer dobozában lévő információbetét jelenti. Ha a betegség elhaladt a progresszió szakaszában, haladéktalanul el kell hagynia a Pimafukort további bevitelét, és a közeljövőben konzultálnia kell egy képzett szakemberrel.

A visszacsatolás a gyógyszer gyakran előfordul az a kérdés, hogy mi a legjobb krém vagy kenőcs, amelynek nincs egyetlen válasz, mert különbségek vannak az alkalmazási javallatok számos gyógyszerkészítmény, segédanyagokat, amelyek megteremtik a szükséges hátteret a teljes hatása a hatóanyagok. Így a krém hatékonyabban harcol a bőr akut patológiájával, míg a kenőcs jobban kezeli a krónikus visszatérő betegségeket.

Ár Pimafukorta, hol vásárolni

Az ár a krém Pimafukort, valamint a kenőcs területén az Orosz Föderáció mintegy 400 rubel. Ukrajnában az ár a Pimafukort kenőcs ingadozik a területen 130 hrivnya, attól függően, hogy a hálózat a választott gyógyszertárak. Előnyösebb a gyógyszert online gyógyszertárakban megrendelni, ahol a gyógyszerek ára többször alacsonyabb.