Pimafukort (krém, kenőcs)

A Pimafukort külső használatra szánt gyógyszerekre vonatkozik, amelyek antibakteriális, gombaellenes hatásúak, valamint gyulladásgátló hatásúak.

A gyógyszert a készítmény hatóanyagára érzékeny kórokozó (kórokozó) mikroorganizmusok által okozott fertőző gyulladásos bőrpátlás kezelésére alkalmazzák.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az orvosok miért jelölik ki a Pimafucortot, ideértve a gyógyszertárakhoz tartozó használati utasításokat, analógokat és árakat. A Pimafucort már használóinak REAL KOMMENTEi olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A biológiailag aktív komponensek mennyisége egyáltalán nem változik a gyógyszerkészítmény előállítási formájától függően. Mint a tejszínben és a kenőcsben, az alapvető kapcsolat továbbra is fennáll:

 • natamycin - 10 mg;
 • neomicin-szulfát - 3500 egység;
 • mikronizált hidrokortizon - 10 mg.

Klinikai-farmakológiai csoport: antibakteriális, gombaellenes és gyulladásgátló hatású készítmény külső használatra.

Használati utasítások

Pimafukort, az utasítás szerint a bőrbetegségek kezelhető glukokortikoszteroidokat bonyolítja másodlagos gombás vagy bakteriális fertőzések (különösen Candida által okozott spp.).

Farmakológiai hatás

A neomicin, a natamycin és a hidrokortizon kombinációjának köszönhetően a Pimafukort helyi antibakteriális, gyulladásgátló és gombaellenes hatással rendelkezik.

 • Neomycin - antibiotikum az aminoglikozid eljárva széles skálája ellen a mikroorganizmusok (Staphylococcus, Streptococcus, Klebsiella, E. coli, stb).
 • A natamicin tagja a polién makrolid antibiotikumok és képes kifejteni egy fungicid (gombaölő) hatása van a szervezetben, ható destruktív élesztő, és közel hozzájuk a család gombák, különösen képviselői a család Candida spp (Candida). Kevésbé aktív a natamycin a dermatomyceteshez képest.
 • A hidrokortizon - a szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek osztályának előkelő képviselője, kifejezett gyulladáscsökkentő, antiedematós és antipruritikus hatással rendelkezik.

A gyógyszer olyan "elegáns" összetétele, melynek összetevői oly tökéletesen kiegészítik egymást, a Pimafukort egy nagyon népszerű gyógyszer a bőrgyógyászati ​​gyakorlatban.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a Pimafukort krém formájában ajánlott akut és szubakut dermatózis kezelésére. A drog a kenőcs kezelésére szánt szubakut és krónikus dermatózisok, különösen a jelenlétében súlyos száraz bőr, lichenificatio, vagy olyan esetekben, amikor a kívánt tulajdonságokat a okkluzív kenőcsök.

 • Felnőttek és gyermekek esetében a hatóanyagot a bőr érintett területeire 2-4 alkalommal naponta alkalmazzák.
 • A gyermekeket a bőr korlátozott területeire kell alkalmazni, és ne használjanak elzáró kötszereket.

A kezelés időtartama egyedileg történik, figyelembe véve a betegség jellegét, a kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot. Ha a gyermekek és a felnőttek 14 nap után javulnak, konzultáljon orvosával.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

pimafukort

A gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással külső használatra

◊ Krém külső használatra fehérről fehérre sárgás színárnyalattal.

1 gnatamycin 10 mg neomicin (szulfát formájában) 3500 EDM hidrokortizon mikronizált 10 mg

Segédanyagok: nátrium-citrát - 14 mg, emulgeálószer F - 115 mg, a szorbitán-sztearát - 30 mg, viasz tsetilefirny - 60 mg, tsetiol V - 150 mg, Macrogol-sztearát 100-20 mg metil-parahidroxi-benzoát - 2 mg propil-parahidroxibenzoát - 0,5 mg Tisztított víz - legfeljebb 1 g.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
15 g - műanyag csövek (1) - kartondobozok.

◊ Kenőcs külső használatra fehérről sárgára.

1 gnatamycin 10 mg neomicin (szulfát formájában) 3500 EDM hidrokortizon mikronizált 10 mg

Segédanyagok: polietilén kenőcsalap (95% paraffin folyadék, 5% polietilén) - 976,5 mg.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
15 g - műanyag csövek (1) - kartondobozok.

- az SCS terápiára alkalmas dermato-kat, amelyet egy másodlagos bakteriális és / vagy gombás fertőzés bonyolít le (különösen a Candida spp. okozta).

- a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;

- vírusos bőrfertőzések;

- bőrkiütés utáni reakciók;

- fekélyes bőrelváltozások;

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

C óvatosság a szisztémás tuberkulózisban alkalmaznia kell a gyógyszert azokban a betegekben, akiknek a IX. CMN aminoglikozidok páciensei voltak. Ha a timpan membrán perforációja és a neomicin közvetlen közvetítése a középfülbe kerül, ott fennáll az ototoxikus hatás.

felnőttek és gyerekek a gyógyszert az érintett bőrre 2-4 alkalommal naponta alkalmazzák. gyerekek A gyógyszert a bőr korlátozott területeire kell alkalmazni, és ne alkalmazzon okklúziós kötszereket.

A kezelés időtartama egyedileg történik, figyelembe véve a betegség jellegét, a kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot. Ha a gyermekek és a felnőttek 14 nap után javulnak, konzultáljon orvosával.

A terápiás kezelésre ajánlott gyógyszer krém formájában javasolt akut és szubakut dermatózusok.

A készítmény kenőcs formájában készül a terápiára szubakut és krónikus dermatózusok, különösen súlyos száraz bőr jelenlétében, lichenifikáció esetén, vagy olyan esetekben, amikor a kenőcs okkluzális tulajdonságai szükségesek.

A Pimafukorta külső alkalmazásával járó mellékhatások ritkán fordulnak elő és reverzibilisek.

Allergiás reakciók: ritkán - viszketés, égés, bőrpír vagy száraz bőr.

Bőrgyógyászati ​​reakciók: ritkán - sorvadás és a bőr elvékonyodása, teleangíektázia striák, purpura, rozatseapodobny és száj körüli bőrgyulladás, lassú gyógyuló sebek, depigmentációja, hypertrichosis elvonási tünetek a kezelés abbahagyása után; kontakt dermatitisz neomicinben.

Szisztémás reakciók: a kortikoszteroidokkal hosszú időn át, hogy kiterjedt bőrfelületet, vagy ha okkluzív kötszerek, különösen csecsemők alakulhat mellékhatások miatt szisztémás hatásai kortikoszteroidok - tünetek elnyomása mellékvesekéreg funkciót.

Nincs információ a gyógyszer túladagolásáról. Van egy elméleti lehetőség ototoksicheskogo neomicin alkalmazása esetén a hatóanyag a régióban a hallójárat jelenlétében perforáció a dobhártya és közvetlen hatása neomicin a középfülben.

A Pimafukort hatóanyag gyógyszerkölcsönhatását nem írják le.

Lehetséges kereszt túlérzékenység között neomicin és hasonló kémiai szerkezetű, például kanamicin, paromomicin, gentamicin és neomicin közötti kereszt-rezisztencia aminoglikozidok és más antibiotikumok csoportja.

Amikor a Pimafukortát a szemhéjakra és a periorbitális területre alkalmazza, fennáll a megnövekedett intraokuláris nyomás, a szürkehályog kialakulása.

Hosszan tartó kezelés esetén sebek és fekélyek jelenlétében elméletileg fennáll a neomicin ototoxikus és nephrotoxikus hatása.

Ha superinfekció lép fel, vagy a gombás mikroflóra túlzottan fejlődik, a gyógyszert fel kell függeszteni és megfelelő intézkedéseket kell tenni.

Használat gyermekgyógyászatban

A gyógyszert óvatosan kell alkalmazni 1 év alatti gyermekek.

Gyermekeknél a gyógyszert orvos felügyelete mellett kell beadni. Amikor a hatóanyagot nagy felületeken vagy okklúzív kötéseken alkalmazzák, figyelembe kell venni a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer működésének elfojtásának lehetőségét.

Alkalmazása során pimafukort terhesség alatt figyelembe kell venni az elméleti kockázata ototoxikus neomicin, ezért nem okoz a gyógyszert a hatalmas területen a bőr, nem tudja használni a gyógyszer hosszú ideig alkalmazzák alatt elzáró kötözés.

Óvatosan kell előírnia a gyógyszert az 1 évesnél fiatalabb gyermekek számára.

Gyermekeknél a gyógyszert orvos felügyelete mellett kell beadni. Amikor a hatóanyagot nagy felületeken vagy okklúzív kötéseken alkalmazzák, figyelembe kell venni a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer működésének elfojtásának lehetőségét.

A gyermekeket a bőr korlátozott területeire kell alkalmazni, és ne használjanak elzáró kötszereket.

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

A gyógyszert gyermekek elől el kell távolítani 25 ° C-nál magasabb hőmérsékleten. A krém élettartama 3 év. A kenőcs eltarthatósága 5 év.

Pimafukort kenőcs - használati útmutató, ár, vélemények

Kenőcs A Pimafukort a kombinált típusú készítményekre vonatkozik, amelyek gyulladáscsökkentő, fungicid és antibakteriális hatásúak.

Kenőcs Pimafukort - kombinált készítmény, amely antibakteriális, gombaellenes, helyi gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik

A kibocsátás és az összetevők formája

A Pimafukort a homogén fehér színű, meglehetősen viszkózus konzisztenciájú, és a következő összetevőket tartalmazza (1 g készítmény):

 1. A hidrokortizon mikronizált (mg-ban) - 10; Ez olyan kémiai származékát mellékvese hormon, a helyi érszűkítő és egy erős gyulladáscsökkentő akciók. Ezért a kezelés után a súlyosságát viszketés a kipirulás a bőr, amelyek képződése okozta bakteriális flóra vagy gombás fertőzés - jelentősen csökkennek, amint azt számos pozitív visszacsatolási.
A Pimafukort kenőcs homogén tömegű fehér, 15 g műanyag vagy alumínium csőben, a cső kartonpapírba csomagolva
 1. A natamicin (mg-ban kifejezve) 10; antibiotikum-polién makrolidokra utal, gombaellenes hatást fejt ki. Főleg élesztőszerű és élesztőszerű gombák (főként Candida spp.) Vonatkozásában működik.

Figyelj! Mikroorganizmusok A dermatomycetes nem annyira érzékeny erre az anyagra.

 1. A neomicin (aktív egységekben) 3500. Ez széles spektrumú antibiotikum aminoglikozidokra utal, számos baktériumfaj ellen hat:
 • Staphylococcus és Enterococcus spp (azaz Gram-pozitív);
 • Proteus és Klebsiella fajok, valamint Escherichia coli (azaz Gram-negatív);
 • segít számos más mikroorganizmussal megbirkózni.
 1. Alapjában véve a Pimafukort kenőcs összetétele tartalmaz paraffin és polietilén folyékony formáit.

farmakodinámia

Amikor kérte az érintett bőrt pimafukort tartalmazó natamycinnel és neomycint krém nem tud behatolni a szisztémás keringésbe, meghatalmazotti csak lokálisan, és a hidrokortizon, egy bizonyos százaléka felszívódik és a véráramba kerül.

Figyelj! A vérbe lépő krém hormonális összetevőjének mennyisége növelhető, ha a helyszínen vannak kivágások (kaparók) vagy más sérülések a bőrön (például súlyos gyulladás).

A Pimafukorta hormonális összetevőinek felszívódása nőhet, ha a bőrfelületen bőrelváltozások jelentkeznek

Javallatok és ellenjavallatok felhasználásra

A pimafukort kenőcs alkalmazását a szubakut dermatitisz és a dermatózis krónikus formáiban figyelték meg, amelyek a glükokortikoszteroidokra való érzékenységet mutatják. Ezenkívül a gyógyszer alkalmazása másodlagos fertőzések - gombás (különösen candidiasis) és / vagy bakteriális fertőzések - alkalmazása esetén indokolt.

A gyógyszer ellenjavallt a szervezet bizonyos kóros állapotaiban és számos fertőző betegségben, köztük:

 1. Az intolerancia egyéni reakciói a hatóanyag bármely összetevőjéhez;
 2. A szifilisz bőrgyógyászati ​​megnyilvánulása;
 3. Helyi válasz a vakcina bevezetésére;
 4. Herpesz (beleértve a zsindelyt), papillomatosis, a bőr más vírusos elváltozásai;
 5. Tuberkulózis képződése a bőrön (bőr tuberkulózis);
 6. Eróziós, fekélyes bőrelváltozások, sebek és kopás;
 7. Acne vulgaris, rosacea (vagy rosacea);
 8. Ichthyosis (olyan genetikai betegség, amelyben a bőr felső rétegeinek keratinizálása gyors ütemben fordul elő, ami a bőr megrepedését és fokozott szárazságát eredményezi);
 9. Kóros neoplazmák (tumorok) - rosszindulatúak és jóindulatúak is.

Fontos! A gyógyszert óvatosan kell használni, ha a IX páros koponya idegek, valamint a szisztémás tuberkulózis elváltozásai (beleértve az anamnézist is). Győződjön meg róla, hogy a termék használata előtt konzultáljon az orvosral annak érdekében, hogy ellenőrizze, nincs-e ellenjavallt használata.

A Pimafukort másodlagos bakteriális és / vagy gombafertőzéssel bonyolult dermatózisokra javallt

Adagolás és adminisztráció

Kenőcs A Pimafukort külsőleg alkalmazzák. A hatóanyagot naponta 2-4 alkalommal alkalmazzuk egy egyenletes rétegben a sérülési helyeken.

Figyelj! A gyógyszer felírása során a gyermekeknek figyelembe kell venniük azt a tényt, hogy az okklúziós kötszerek alkalmazása erősen nem ajánlott, mert amikor felhasználták, a vérbe lépő hidrokortizon mennyisége jelentősen megnőhet.

A gyógyszert 2 hétig írják fel, majd az orvos megvitatja a gyógyszer további felhasználását.

Mellékhatás

Negatív reakciók figyelhetők meg, amikor a kenőcs rendkívül ritka, míg szinte mindig reverzibilis. Íme néhány közülük:

 1. A bőr lokális atrófiája az alkalmazás helyén.
 2. Dermatitis, amikor a gyógyszer az ajkak területén (perioral dermatitis).
 3. Teleangiectasia (vagy ahogy gyakran nevezik "vascularis kelbimbók").
 4. A sebfelületek lassú gyógyulása a sérülés helyén.
 5. Kapcsolat dermatitis.
 6. Fokozott hajáramlás a kábítószer-használat helyén (helyi hypertrichosis).
 7. Allergiás reakciók, például viszketés, bőrpír, égő és megnövekedett bőrszárazság az alkalmazás helyén.
 8. A bőr nagy kiterjedésű területeinek tartós felhasználásával és alkalmazásával lehetőség van olyan szisztémás rendellenességek kialakítására, amelyek tünetek formájában jelentkeznek, a mellékvese működésének megfelelő hiányosságai.

Figyelj! A Pimafukort alkalmazásakor jelentkező mellékhatások kialakulásakor kérdezze meg a lemorzsolódást, de ezt a döntést kizárólag a kezelőorvos szedi. minden a megnyilvánulások típusától és intenzitásától függ.

Különleges utasítások

Az utasításokat a betegnek alaposan tanulmányoznia kell, mielőtt elkezdi alkalmazni a gyógyszert. Az alkalmazás jellemzői a következők:

 1. A Pimafukorta hosszú távú alkalmazásakor, különösen akkor, ha nagy mennyiségű bőrfelületre alkalmazzák, mellékhatásai nyilvánulhatnak meg - az ototoxikus hatás a Neomycin összetevő tulajdonságai miatt. Ezért a Pimafucort gyermekek kezelésében történő alkalmazását az orvos különös, legkörültekintőbb ellenőrzése alatt kell tartani.
 2. Az alkalmazás után a szemhéjak és a környező bőrön kenőcsök pimafukort bizonyos mértékben növelheti a kockázatát a cataracta (felhő szemlencse), és a koponyán belüli nyomás megemelkedhet.
 3. A fertőző folyamat elterjedésénél, a kenőcs használata ellenére, annak használatát valószínűleg le kell állítani. A döntést a kezelőorvos végzi.
 4. Különleges gondossággal a kábítószert egy évnél fiatalabb gyermekek kezelésére használják.

Az orvos szigorú felügyelete mellett, és csak ha szükséges, a kábítószert terhes vagy szoptató nők kezelésére használják (az okklúziós kötszerek teljes tilalmával). Ezenkívül a betegek ezen kategóriái esetében a kenőcs kiterjedt testfelületekre való alkalmazása tilos.

A gyógyszer nem befolyásolja közvetlenül a betegek agykéregének aktivitását és reakcióik arányát, ez nem befolyásolja a figyelem koncentrálhatóságát.

A gyógyszer bevitele nem befolyásolja az agykéreg aktivitását, nem csökkenti a reakciósebességet, és nem csökkenti a koncentrációt

A gyógyszertárakban a Pimafucort kenőcs vény nélkül kapható, azonban kétség esetén a gyógyszer használatának lehetőségével kapcsolatban feltétlenül szükséges szakemberrel konzultálni.

túladagolás

Jelen pillanatban nem volt információ a szóban forgó gyógyszer túladagolásának lehetőségéről. Azonban elméletileg, kevés károsodásának valószínűségét a középfül szerkezetek alkalmazása esetén a kenőcsöt közvetlenül a bőrre pimafukort külső hallójárat - és csak akkor, ha egy meglévő épségének megsértése a szerkezet a dobhártyát.

analógok

Az összetevők és hatások hasonlóak a Hydrocortisone, Neomycin és Natamycin tartalmú kombinációs készítmény kenőcsei és krémjei.

Felhasználhatósági időtartam

A gyártás és a csomagolás után a Pimafucort kenőcs farmakológiai tulajdonságok hiányában 5 évig tárolható, feltéve, hogy a készítmény száraz és sötét az eredeti eredeti csomagolásban, + 25 ° C felett.

Fontos! A gyógyszert védeni kell a gyermekektől!

Átlagos költség

A Pimafukort drogfogyasztásának költsége a főváros gyógyszertárain 550 rubel szinten változik.

Vélemények

Annak ellenére, hogy a leírt gyógyszer nem a legolcsóbb, elegendő számú pozitív véleményt gyűjtött össze, jelezve, hogy sok olyan beteg, aki kezdetben olcsóbb forrásokat vásárol, nem kap megfelelő hatást. A Pimafucorta alkalmazásának kezdete után a hatás általában az alkalmazás napján jön.

pimafukort

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

A Pimafukort kombinált gyógymód a külső használathoz, amely magában foglalja az antibiotikum neomicint, az antifungális szer natamycint és a glükokortikoszteroid hidrokortizon. A gyógyszer olyan "elegáns" összetétele, melynek összetevői oly tökéletesen kiegészítik egymást, a Pimafukort egy nagyon népszerű gyógyszer a bőrgyógyászati ​​gyakorlatban.

A kibocsátás formája

A Pimafukort két adagolási formában kapható:

 • A krém, 1 g, amely tartalmaz 3500 egység neomicin és 10 mg natamicin és hidrokortizon. A krém van csomagolva alumínium vagy műanyag csövek 15 vagy '30, hogy a legtöbb hitetlenkedő beteg gondolja, hogy alattomos gyógyszertár dolgozók szégyentelenül végre a készítmények cső ellátott alumínium membránnal. Együtt tuba egy kartondobozban beágyazott utasítást pimafukort;
 • Olyan kenőcs, amely ugyanolyan mennyiségi összetételű, mint a krém esetében a farmakológiailag aktív összetevők, és pontosan ugyanolyan típusú csomagolás és csomagolás, beleértve a cső alumíniummembránját és a Pimafukort utasításait.

Pimafukort gyártó olasz cég „Temmler Italia”, és a kimeneti szabályozás biztosítja a holland gyógyszerészeti konszern „Astellas Pharma Europe”, amely egyúttal a tulajdonos a forgalmi engedély a gyógyszer.

Pimafukort analógok

Nincsenek Pimafukort analógok, amelyek teljesen azonos minőségi összetételűek az orosz piacon (és talán nincs ilyen gyógyszer a világméretekben). Különböző kombinációkban vannak más kombinált készítmények, amelyek glükokortikoszteroidokat, antibiotikumokat és gombaellenes szereket tartalmaznak. Ők egy bizonyos feltételezéssel a Pimafukort analógjainak is tekinthetők:

 • Acriderm (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole);
 • Dexa-Gentamicin (Gentamicin + Dexamethasone);
 • Candiderm (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole);
 • Canison Plus (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole);
 • Oxycort (Hydrocortisone + Oxytetracycline);
 • Polcortolon (tetraciklin + triamcinolon);
 • Flucinar (Neomycin + Fluocinolone acetonide).

Természetesen, az analógok pimafukort aligha osztályozza készítmények, amelyek összetétele nem tartalmaz egy gombaellenes szer (például Oksikort, és Polkortolon flutsinar), ennek ellenére, ez a hiánya gombás fertőzések, lehet használni, és azok.

Farmakológiai hatás

A Pimafukort antibakteriális, gyulladásgátló és fungicid hatású (gombaellenes) hatású.

Neomycin - antibiotikum az aminoglikozid eljárva széles skálája ellen a mikroorganizmusok (Staphylococcus, Streptococcus, Klebsiella, E. coli, stb).

A gombaellenes szer a natamycin aktivitása élesztővel és szorosan összefüggő gombacsaládokkal van szemben, amelyek közül különösen a Candida család képviselőit kell hangsúlyozni.

A hidrokortizon egy 100% -os glükokortikoszteroid, amely gyulladáscsökkentő és vazokonstriktív hatást fejt ki, ezzel egyidejűleg megszünteti a puffadást és viszketést az érintett területen.

Használati utasítások

Az utasításoknak megfelelően és válaszok pimafukort róla bőrgyógyászok a gyógyszer egy nagyon sajátos terápiás célpont: a bőrbetegségek egyezik glükokortikoszteroid terápia jelenlétében másodlagos bakteriális vagy gombás fertőzés.

Rövid használati utasítás

Az adagolás és a kezelés gyakorisága pimafukort nem befolyásolhatják az a beteg életkora: felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt azt tanácsolják, hogy a krémet vagy kenőcsöt az érintett bőrfelületet 2-4 alkalommal egy nap. A terápia időtartama nem haladhatja meg a két hetet. Gyermekeknek szoros orvosi felügyelet mellett kell alkalmazni a Pimafukort.

A krém és a kenőcs számos különböző alkalmazási területet tartalmaz. Tehát a krémet akut és szubakut dermatózusok nedvesítésére használják. A kenőcsöt éppen ellenkezőleg, a száraz bőr nyilvánvaló jeleinek jelenlétében alkalmazzák szubakut és krónikus dermatózisok kezelésére.

Ellenjavallatok

A Pimafukorte-i véleménye szerint ez a gyógyszer jó tolerálhatósággal bír, azonban ennek a "vegyes" összetételnek köszönhetően ellenjavallt:

 • az egyéni intolerancia a gyógyszer bármely összetevőjével;
 • bőr-tuberkulózis;
 • vírusos bőrelváltozások;
 • nyitott sebfelületek, fekélyek, erózió;
 • akne;
 • rosacea ("akne rosacea");
 • ichthyosis (genetikailag okozott keratinizáció zavara).

Az 1 évesnél fiatalabb gyermekeknél, valamint a terhes és szoptató nőknél a gyógyszert rendkívüli óvatossággal kell alkalmazni.

Mellékhatás

A Pimafukorte és a klinikai vizsgálatok során észlelt számos nemkívánatos hatás a Pimafucort utasításban a következő mellékhatásokat eredményezte:

 • allergia (viszketés, irritáció, száraz bőr);
 • kontakt dermatitis (ez a hatás a "neomicin" gyógyszer okozta);
 • atrofiás bőrkiütések (rendkívül ritka).

A Pimafucorte túladagolásáról szóló orvosi feljegyzésekre vonatkozó információkat nem rögzítették.

Különleges utasítások

Meg kell jegyezni, hogy a Pimafukorta bejutása a szemhéjakba vagy a szem köré, az intraokuláris nyomás emelkedéséhez vezethet, amely tele van a szürkehályog kialakulásával.

A neomicin nem olyan inzultatív antibiotikum, amint azt a használati utasítás olvasásával látja. A mellékhatások jegyzékében van ototoxicitás (a hallókészülékre gyakorolt ​​hatás) és a nephrotoxicitás (a vesékre gyakorolt ​​hatás). Következésképpen, a Pimafukorta elhúzódó használatával a bőr nagy felületén, elméletileg mindezeket a kellemetlen "bónuszokat" megkaphatja.

Ha a beteg túlérzékeny neomicin - ez nem ok az elégedettségre: intolerancia más aminoglikozidok (gentamicin, kanamicin) is megszünteti a lehetőségét, hogy pimafukort.

A Pimafucort orvosi rendelvény bemutatása után a gyógyszertárakból lehet értékesíteni.

A tárolás feltételei és feltételei

Krém és kenőcs Pimafukorta tárolt hőmérséklete +25 ° C

A tejszín élettartama 3 év, kenőcsök - 5 év.

Pimafukort krém 15g n1

Pimafukort kenőcs 15g n1

Pimafukort kenőcs 15g

Pimafukort krém 15g

Pimafukort kenőcs 15 g

Pimafukort kenőcs 15 g

Pimafukort krém 15 g

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

A szolárium rendszeres látogatása során a bőrrák kialakulásának esélye 60% -kal nő.

Azok, akik rendszeresen reggeliznek, sokkal kevésbé valószínű, hogy elszenvedik az elhízást.

A tüsszentés alatt a testünk teljesen leáll. Még a szív megáll.

A szamárról való leereszkedésnél nagyobb a nyaka, mint a ló leesése. Ne próbálja megcáfolni ezt az állítást.

A legmagasabb testhőmérsékletet Willie Jones-ben (USA) jegyezték fel, aki 46,5 ° C hőmérsékleten lépett be a kórházba.

Az élet során az átlagos személy két vagy több nagy nyálas medencét termel.

A veseink egy perc alatt három liter vért képesek tisztítani.

Az ember gyomra idegen tárgyakkal és orvosi beavatkozás nélkül bánik. Ismert, hogy a gyomornedv is feloldja az érméket.

A legtöbb nő jobban örülhet a tükörben gyönyörű testüknek, mint a szexből. Tehát a nők törekszenek a harmóniára.

Még akkor is, ha egy személy szíve nem verte meg, akkor még hosszú ideig élhet, amit a norvég halász Jan Revsdal bizonyított nekünk. A "motorja" 4 órával leállt, miután a halász elveszett és elaludt a hóban.

Amikor a szerelmesek megcsókolnak, mindegyikük percenként 6,4 kcalyt veszít, de közel 300 féle különböző baktériumot cserél.

Az antidepresszánsokat szedő személy a legtöbb esetben ismét depresszióban szenved. Ha valaki maga is megbirkózik a depresszióval, minden esélye örökre elfelejteni ezt az állapotot.

A belekben több millió baktérium születik, él és meghal. Ők csak erős növekedéssel láthatók, de ha összejöttek, rendszeres kávéscsészébe illeszkednek.

Az amerikai kutatók kísérleteket végeztek az egereken, és arra a következtetésre jutottak, hogy a görögdinnye lé megakadályozza az erek arterioszklerózisának kialakulását. Az egerek egy csoportja szokásos vizet ivott és a második görögdinnye lé. Ennek eredményeképpen a második csoport edényei koleszterin-plakkoktól mentesek voltak.

Sok gyógyszert eredetileg gyógyszerekként forgalmaztak. A heroint például eredetileg a gyermek köhögés gyógyításaként vezették be a piacra. És a kokaint az orvosok ajánlották érzéstelenítésként és az állóképesség növelésének eszközeként.

Úgy tűnik, nos, mi új lehet olyan furcsa témában, mint az influenza és az ARVI kezelése és megelőzése? Mindenki régóta ismert, mint a régi "nagymama" módszerei, az egyik.

A Pimafukort krém használatára vonatkozó utasítások - összetétel, javallatok, mellékhatások, analógok és ár

A vörösség tüneteinek eltávolítására bőrgyulladással vagy gomba kezelésével a glükokortikoszteroidok (GCS) csoportjához tartozó Pimafucort krémet használják. Antibakteriális anyagokat tartalmaz, amelyek hatékonyan kiküszöbölik a viszketést, bőrkiütést. Gyermekek, terhes nők használhatják. Olvassa el a hormonális antibakteriális szer használatának szabályait a mellékhatások kockázatának kiküszöbölésére.

Pimafukort krém - használati utasítás

A farmakológiai besorolás szerint a Pimafukort a hormonális glükokortikoidok csoportjába tartozik. Kétféle formában kapható: krém, kenőcs. Mindkét termék fehér, átlátszatlan színű, krémes árnyalatú, sűrű konzisztenciájú. A gyógyszert külső helyi antibakteriális felhasználásra szánják, korlátozzák az utasításokban meghatározott felhasználási lehetőségeket.

struktúra

A Pimafukort krém aktív hatóanyagai a natamycin, az antibiotikum neomicin a szulfát formában, mikronizált hidrokortizon. Egy hasonló összetevő tartalmaz egy kenőcsöt. A termékek összetételét a táblázat tartalmazza:

A Pimafukort változatai / komponensei

Natamycin 1 g-ig

Neomicin-szulfátot 1 g-ra

3,5 mg (3,500 egység)

Emulgeálószer, decil-oleát, nátrium-citrát, szorbitán-sztearát, cetil-észter-viasz, makrogol-sztearát, propil-parahidroxibenzoát, metil-parahidroxibenzoát, víz

Polietilén oleogél (folyékony paraffin, polietilén)

A kibocsátás formája

Pimafukort állított elő krém, kenőcs formájában. Az első homogén struktúra fehér színű, enyhén sárgás színű. A műanyag vagy alumínium cső 15 grammot tartalmaz, kartonpapír dobozba csomagolva. A fehér vagy sárga színű homogén textúrájú kenőcsöt egy műanyagból vagy alumíniumból készült 15 grammos csőbe csomagolják. Mindkét cső egy membránnal van ellátva, amely csavaros kupakkal van lezárva.

Farmakológiai hatás

Kombinációs készítmény neomicin, natamicin, hidrokortizon teszi pimafukort orvoslás antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő hatása van. A krémet kültéri használatra használják. Neomicinszulfátot rendelkezik széles antibakteriális aktivitással, elpusztítja Gram-negatív baktériumok, enterococcusok, staphylococcusok, E. coli, Klebsiella, Proteus. A Naturamycin része a makrolid csoportnak, egy poliautovírus alcsoportnak, amely hatékonyan hat az élesztőre, a dermatophytákra. A hidrokortizon segít eltávolítani a viszketést, gyulladást bőrgyulladással.

Antibiotikumok elleni dermatophytes, Fusarium igen alacsony adszorpciós intakt nyálkahártyákat, de jelentősen növeli a felszívódás mértéke, amikor alkalmazzák sebek, fekélyek. A hidrokortizon 1-3% -ban érintetlen bõrön keresztül szívódik fel, a sérült területek - kétszer annyi fertőzéssel fertõzve - négyszeresére. A hidrokortizon gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, gyermekeknél fokozott felszívódást mutat, mint a felnőtteknél. A gyógyszer szisztémás véráramának felszívódásának mértéke korral csökken.

Pimafukort - felhasználási tünetek

A Pimafukorta használatára vonatkozó utasítások szerint a hatóanyag antibakteriális hatást fejt ki, és a következő jelzésekkel rendelkezik:

 • a mycosis a bőr: otomycosis, felületes akut dermatosis, szubakut dermatosis, fertőzött kórokozók;
 • pioderma, szubakut vagy akut fertőző dermatózis;
 • dörzsölés a bőrön - gyermekek, férfiak (kenőcs vagy krém belsejében tilos), krónikus dermatosis formák kezelése, candidiasis;
 • olyan gombák vagy baktériumok bőrének sérülései, amelyek fokozott érzékenységet mutatnak a gombaellenes hatásokkal és a hatóanyag antibakteriális összetevőivel szemben;
 • nedves területek;
 • a bőr és a bőr alatti szövetek fertőzéseinek helyi gyulladáscsökkentő kezelése, felületi hibák.

Adagolás és adminisztráció

A szubakut vagy akut dermatózis kezelésére krém írható fel. A Pimafukort, különösen a krónikus krónikus, kenőcsformát igényel, hasonlóan a krónikus dermatózisok kezeléséhez. A gyógyszer alkalmazható az okklúziós dresszing során a lichenification, száraz bőr, seborrhea, egyéb tényezők esetén, amikor a kenőcs kifejtett okkluzális tulajdonságai szükségesek. Tollal a krémmel való kezelés 14-30 nap, bár az első eredmények a felülvizsgálatok szerint már a 3-4. Napon láthatók. Folytatni kell a terápiát a kijelölt idő szerint, így nem lesz relapszus.

Alkalmazzon gombaölő szert az érintett bőrre vagy nyálkahártyákra a bőr gombás megbetegedéseire, napi 2-4 alkalommal. Az otomycosis megköveteli a Pimafucort beiktatását a hallójáratba. Az antibakteriális hatású gyógyszerrel való kezelés 0,5-1 hónap. Kezelheti őket gyermekek, felnőttek számára, de az első az, hogy ne alkalmazzon krémet egy nagy területen, vagy olyan okklúziós kötszereket használjon, amelyek fokozott veszélyt jelentenek a mellékvesekéreg működésének megszüntetésére.

Különleges utasítások

Használati utasítás A Pimafukorta speciális utasításokat tartalmaz. Íme néhány kivonat:

 • a krém használatának hátterében fel lehet tüntetni a gombákat vagy a felülfertőzést - megszabadulhat a kezelés abbahagyásától, a megfelelő terápia összekapcsolásától;
 • pimafukort amennyiben rendeltetésszerűen a kötést, vagy egy nagyobb területen legyen tisztában a lehetséges termelődésének gátlása mellékvese-hormonok;
 • ne alkalmazza a krémet a szemre vagy a szemhéjra - a szürkehályog kialakulásának veszélye, az intraokuláris nyomás növelése;
 • ha használják sebek, fekélyek sokáig lehet megnyilvánulása vesekárosító hatása ototoxicitása súlyosbodása, értékelések;
 • pimafukort előírt óvatosan betegségek agyidegek beadása után aminoglikozid antibiotikumok, perforált dobhártya és szisztémás tuberkulózis miatt kialakulásának kockázatát Valium akciók neomycint

Pimafukort terhesség alatt

Bőrgyógyászok nem korlátozzák a semmilyen formában pimafukort terhes nők és azok, akik a szoptatás a baba. Emlékeztetni kell arra, hogy ez lehetséges megnyilvánulása ototoxikus hatás neomicin, ezért terhesség és szoptatás alatt, a nők tilos alája elzáró kötözés vagy nagy területen a bőr és a nyálkahártyák.

pimafukort

Pimafukort - antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatású külső használatra szánt eszköz. Gyakran használják a fertőző és gyulladásos bőrbetegségek leküzdésére.

A hatóanyag összetétele magában foglalja az antibiotikum neomicint, a gombaellenes szerként a natamycint és a glükokortikoszteroid hidrokortizon.

A gyógyszer olyan "elegáns" összetétele, melynek összetevői oly tökéletesen kiegészítik egymást, a Pimafukort egy nagyon népszerű gyógyszer a bőrgyógyászati ​​gyakorlatban.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatása külső használatra.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Megengedett orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Pimafukort a gyógyszertárakban? Az átlagár 600 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Pimafukort két dózisformában állítják elő külső használatra: krémet és kenőcsöt.

1 g krém tartalmaz hatóanyagokat:

 • 10 mg natamycin;
 • 3,5 ezer egység neomicin;
 • 10 mg mikronizált hidrokortizon.

Továbbá, a krém tartalmaz kiegészítő komponenseket: nátrium-citrát, emulgeálószer F, tsetilefirny viasz, makrogol-sztearát, propil-parahidroxibenzoát, szorbitán-sztearát, metil-parahidroxi-benzoát, tisztított víz.

A Cream Pimafukort 15 grammos alumínium vagy műanyag csöveket gyárt, 1 csövet egy karton dobozban.

1 g kenőcs hatóanyagokat tartalmaz:

 • 10 mg natamycin;
 • 3,5 ezer egység neomicin;
 • 10 mg mikronizált hidrokortizon.

Ezenkívül a krém tartalmaz egy segédkomponenst - PE kenőcs alapot.

A Pimafukort kenőcs 15 grammos alumínium vagy műanyag csövekből készül, 1 cső egy kartondobozban.

Krém és kenőcs Pimafukort - mi a különbség?

Az aktív komponensek összetétele nem különbözik a koncentrációtól. Egyformán hatnak. A szívósebességet befolyásoló kiegészítő alkatrészek különbsége.

Kenőcs összetételében csak hatóanyagokat, viaszt, paraffint tartalmaz. A vastag sűrűség lehetővé teszi az ágens számára, hogy tovább maradjon a bőrön. Az aktív komponensek lassabban beléptek a szövetbe, a terápiás hatás hosszabb. Ajánlott kenőcs használata felnőtteknek, erős bőrelváltozásokkal, a kötések alatt.

A krémet a könnyű konzisztenciának köszönhetően sokkal gyorsabban felszívja. A terápiás hatás azonnal megtörténik, de kevesebbet tart, naponta kétszer nem kell alkalmazni, mint a kenőcs, de 3-4. Alkalmas gyermekek bőréhez, arcához, jobban működik a dermatózis akut formájánál.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Pimafukort kombinált készítmény, amely antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatást fejt ki, amelyet a készítmény aktív összetevői biztosítanak:

 1. A neomicin egy erős antibiotikum, amely az aminoglikozidok csoportjába tartozik. Ez ellen hatásos igen széles spektruma a patogén baktériumok, többek között az E. coli, a streptococcusok, staphylococcusok, Enterococcus és Klebsiella.
 2. A neomicin antibiotikum az aminoglikolízis csoportból, viszonylag nagyszámú mikroorganizmus, Gram-pozitív és Gram-negatív aktivitás széles spektrumával.
 3. A hidrokortizon a glükokortikoidok mellékvese hormonjainak kémiai analógja. Jelentős gyulladáscsökkentő és helyi vazokonstriktív hatást fejt ki. Ez lehetővé teszi számukra, hogy csökkentse a viszketés, bőrpír megjelenését, amit bakteriális vagy gomba eredetű fertőzés okozott.

A kenőcs bőrre történő alkalmazása során a neomicin és a natamycin nem szívódik fel a vérben, és a hidrokortizon kis mennyiségben adszorbeálódik. Megjegyezzük, hogy az abszorpció mennyisége bőrelváltozások vagy erős gyulladásos reakció esetén fokozódhat.

Használati utasítások

A kombinált hatású gyógyszert csak másodlagos fertőzés jelenlétében szabad alkalmazni. Az allergiás megnyilvánulások akut állapotában lehetetlen használni.

Segít a Pimafukort a következőkkel:

 1. Mycosis - gombás betegségek;
 2. bőrbántalmak;
 3. Pyoderma - gombák, baktériumok okozta purulens gyulladás;
 4. Gombafertőzések szövődményei;
 5. Otomycosis - a kórokozók által okozott külső fül gyulladása.

A kezelést csak szakemberrel folytatott konzultációt követően lehet megkezdeni.

Ellenjavallatok

A betegek túlnyomó többsége tökéletesen tolerálja a Pimafukort krémet.

Ellenjavallatok:

 • bőr-tuberkulózis;
 • ichthyosis (genetikailag súlyos bőrbetegség);
 • fekélyes és eróziós bőrelváltozások;
 • akne (akne);
 • egyéni túlérzékenység az anyag egy vagy több összetevőjére;
 • intolerancia az antibiotikumoktól az aminoglikozid csoporttól;
 • vírusos bőrelváltozások (az antibiotikumok és fungicidek nem befolyásolják az élet nem sejtes formáit);
 • az érintett területen nem gyógyult sebfelületek;
 • rosacea (úgynevezett rosacea).

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

Ha a Pimafukort a várandós vagy szoptató nők konzervatív kezelésének rendszerébe tartozik, emlékezzen a neomicin ototoxikus hatására a gyermek és az anya fejlődő szervezetére.

Ugyancsak nem tanácsos alkalmazni egy kenőcs vagy krém alatt okkluzív kötéssel vagy alkalmaznia kell a gyógyszert hosszú, ez így lehetséges, hogy kihagyja az első előfordulása a mellékhatások vagy a mellékhatások terápiás gyógyszer hatásának.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasítás azt jelzi, hogy a felnőttek és a gyermekek 2-4 alkalommal kapják az érintett bőrön a hatóanyagot naponta. A gyermekeket a bőr korlátozott területeire kell alkalmazni, és ne használjanak elzáró kötszereket.

 1. Az akut és szubakut dermatózusok kezelésére ajánlott krém formájában lévő gyógyszer.
 2. A drog a kenőcs kezelésére szánt szubakut és krónikus dermatózisok, különösen a jelenlétében súlyos száraz bőr, lichenificatio, vagy olyan esetekben, amikor a kívánt tulajdonságokat a okkluzív kenőcsök.

A kezelés időtartama egyedileg történik, figyelembe véve a betegség jellegét, a kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot. Ha a gyermekek és a felnőttek 14 nap után javulnak, konzultáljon orvosával.

Mellékhatások

A kenőcs alkalmazása után a mellékhatások ritkák. Ezek általában reverzibilisek és nyilvánvalóak a következők szerint:

 1. A látásszerv felől: nagyon ritka az intraokuláris nyomás növelése, a szürkehályog kialakulásának kockázata nő.
 2. A bőrről / szubkután szövetről: a gyógyszer elején kis mértékű exacerbáció léphet fel a sérülés helyén, de a kezelést nem szabad abbahagyni.
 3. Endokrin rendszer: mellékvesekéreg elnyomása miatt alkalmazása lokális termékek kortikoszteroid tartalmú néhány esetben számoltak be felnőtteknél, és nem feltételezik, hogy ez akkor fordulhat használata során a kábítószer pimafukort. Az a lehetőség, szisztémás reakciók növekszik, ha az alkalmazott nagy területen a bőr, a használata elzáró kötözés alkalmazható hosszú időn keresztül, a gyermekek körében.
 4. Túlérzékenységi reakciók lehetségesek; kontakt dermatitis, égés, bőrirritáció, ekcéma, dermatitis; a bőr belégzése, a bőr elvékonyodása, purpura, telangiectasias, striae; perioralis vagy rosacea-szerű bőrgyulladás, amelyet bőrarculás kísérhet; a sebek késleltetett gyógyulása; a kortikoszteroidoktól függő rohamok hatása; hypertrichosis, depigmentáció.

A helyi nemkívánatos hatások kockázata nő a terápia hosszabb időtartamával. Az okklúzódó kötszer alkalmazása, a bőrráncok jelenléte a helyszínen szintén növeli a mellékhatások kockázatát. A fejbőr, az arc és a nemi szervek bőrének különösen hajlamosak a helyi reakciók.

túladagolás

Napjainkig a Pimafucort túladagolásáról nem számoltak be. Elméletileg fennáll a valószínűsége, hogy károsítja a középfül szerkezeteit, amikor a hatóanyagot a külső hallócsatorna régiójában a bőrre alkalmazza, feltéve, hogy megsértik a timpan membrán integritását.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. Óvatosan kell előírnia a gyógyszert az 1 évesnél fiatalabb gyermekek számára.
 2. Amikor a Pimafukortát a szemhéjakra és a periorbitális területre alkalmazza, fennáll a megnövekedett intraokuláris nyomás, a szürkehályog kialakulása.
 3. Hosszan tartó kezelés esetén sebek és fekélyek jelenlétében elméletileg fennáll a neomicin ototoxikus és nephrotoxikus hatása.
 4. Ha superinfekció lép fel, vagy a gombás mikroflóra túlzottan fejlődik, a gyógyszert fel kell függeszteni és megfelelő intézkedéseket kell tenni.
 5. Gyermekeknél a gyógyszert orvos felügyelete mellett kell beadni. Amikor a hatóanyagot nagy felületeken vagy okklúzív kötéseken alkalmazzák, figyelembe kell venni a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer működésének elfojtásának lehetőségét.

Kábítószer kölcsönhatások

A Pimafukort hatóanyag gyógyszerkölcsönhatását nem írják le.

Lehetséges kereszt túlérzékenység között neomicin és hasonló kémiai szerkezetű, például kanamicin, paromomicin, gentamicin és neomicin közötti kereszt-rezisztencia aminoglikozidok és más antibiotikumok csoportja.

Vélemények

Vettünk néhány véleményt azokra a személyekre, akik a Pimafukort használják:

 1. Olga. Anya pimafukort használ az ekcéma súlyosbodásával. Miután az orvos ezt a jogorvoslatot írta elő, ezek az exacerbációk pár nap alatt megtörténnek, könnyebb és gyorsabb, mint korábban.
 2. Larissa. A kenőcs jó, el kell ismerni, hogy segít, de a hormon volt, és ezért nem nagyon hasznos a bőr, én Radevit orvos írta fel, hogy lett volna már elengedés és visszaállítja a bőr. És természetesen csak az orvos elrendelésére és ne haladja meg a kezelés javasolt időtartama.
 3. Lydia. Mindez szörnyű kiütéssel kezdődött a gyermekben, hogy ne kockáztassa a kórházba járni. Azt mondták, hogy allergiája van. Átszúrta az injekciókat és hazaküldte őket. Néhány nappal később a bőrkiütés visszatért, a bőrgyógyászhoz ment, és elrendelte nekünk "Pimafukort". Csak a pirosság volt, egy héttel később mindent átmentek. Az egyetlen hátránya, hogy a bőr nagyon száraz lett, így meg kellett kennie a hidratáló krémekkel.

analógok

Nincsenek analógok. Különböző kombinációkban antibiotikumokat, fungicideket és hormonokat tartalmazó készítmények állnak rendelkezésre.

Ilyen eszközök a következők:

 • Kandiderm;
 • gioksizon;
 • flutsinar;
 • Dexa-Gentamicin;
 • Akriderm;
 • Oksikort;
 • Canison plus;
 • Polkortolon;
 • Kortomitsetin.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A Pimafukort a gyártástól számított 5 évig tartja. A gyógyszert az eredeti csomagolásban, száraz, sötét helyen, a gyermekek számára megközelítőleg + 25 ° C-os környezeti hőmérsékleten kell tárolni.

Pimafukort kenőcs: használati utasítás

Kenőcs A Pimafukort külső használatra szánt gyógyszerekre vonatkozik, amelyek antibakteriális, gombaellenes hatásúak, valamint gyulladásgátló hatásúak. A gyógyszert a készítmény hatóanyagára érzékeny kórokozó (kórokozó) mikroorganizmusok által okozott fertőző gyulladásos bőrpátlás kezelésére alkalmazzák.

A kibocsátás és az összetétel formája

Kenőcs A Pimafukort viszkózus, homogén, homogén szerkezetű és fehér színű. Tartalmaz számos alapvető hatóanyagot, amelyek tartalma 1 g kenőcs:

 • Neomicin - 3500 egység (mértékegység).
 • Natamycin - 10 mg.
 • A hidrokortizon mikronizált - 10 mg.

A hatóanyag segéd alkotórészei polietilén és folyékony paraffin, amelyek kenőcsalapként szolgálnak. A Pimafukort kenőcs 15 g mennyiségű alumínium csőben található. A karton csomag 1 csövet tartalmaz kenőcsökkel és utasítással a gyógyszer felhasználására.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Pimafukort olyan kombinált készítmény, amely antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amelyet a készítmény összetevőinek összetevői okoznak:

 • Neomycin - aminoglikozid antibiotikum, amelynek széles spektrumú hatást mutatnak számos baktériumfaj, beleértve Gram-pozitív (Staphylococcus spp, Enterococcus spp..) és Gram-negatív (Klebsiella spp, Proteus spp, Escherichia coli..) Baktériumok.
 • Natamicin - kifejezés egy polién makrolid antibiotikum, fungicid tulajdonságokkal rendelkezik (ami a halálát gombasejtek), aktívabbak gombák ellen, Candida nemzetségbe dermatophytes mérsékelten rezisztensek natamycin.
 • A hidrokortizon - jelentése kémiai származékát hormonok mellékvese glükokortikoidok, egy kifejezett gyulladásgátló és helyi érösszehúzó hatását, ezáltal csökkentve a súlyosságát viszketés, bőrpír, amelyek fejlődése által kiváltott egy bakteriális vagy gombás fertőzés.

Miután a kenőcs alkalmazása a bőr pimafukort, natamicin, neomicin, és nem szívódnak fel a szisztémás keringésbe, hidrokortizon adszorbeált kis mennyiségben, az abszorpciós mennyisége növelhető a bőr sérüléseinek, vagy fejlődésének súlyos gyulladásos reakció.

Használati utasítások

Alkalmazásra a kenőcsök pimafukort látható a fejlesztés a szub-akut és krónikus dermatózisok érzékeny glükokortikoszteroidok és bonyolult összekötő másodlagos bakteriális vagy gombás fertőzések (elsősorban gombák által okozott Candida nemzetség).

Ellenjavallatok felhasználásra

A kenőcs alkalmazása A Pimafukort a szervezet számos kóros állapotában ellenjavallt, beleértve:

 • A gyógyszer bármely összetevőjének fokozott érzékenysége vagy egyéni intoleranciája.
 • Szifilisz (vénás patológia) a fertőző folyamat bőr manifesztációinak kialakulásának szakaszában.
 • Bőr vakcinázás után.
 • Vírusos bőrelváltozások (papillomavírus fertőzés, herpesz, övsömör).
 • A bőr tuberkulózisa (a mycobacterium tuberculosis által okozott és patológiás formációk kialakulásával jellemzett specifikus fertőző folyamat).
 • Nyitott sebek, eróziók vagy fekélyek jelenléte a bőrön.
 • Rosacea (rosacea) vagy akne.
 • A bőr tumorfolyamata, amelyet jóindulatú vagy rosszindulatú daganatok képződnek.
 • Ichthyosis (genetikai patológia, a bőr felső rétegeinek keratinizációjának fokozott intenzitásával).

Gondosan a Pimafukort kenőcsöt szisztémás tuberkulózisra, a IX. Páros koponya idegek sérüléseire használják, beleértve a múltban elszenvedetteket is. A gyógyszer alkalmazása előtt győződjön meg arról, hogy nincs ellenjavallat.

Adagolás és adminisztráció

Kenőcs A Pimafukort külső használatra készült. A bőr napi 2-4 alkalommal egyenletesen alkalmazható a bőr érintett területeire. Gyermekek számára nem ajánlott az okklúziós kötszer alkalmazása, amely növelheti a hidrokortizon abszorpciójának intenzitását a szisztémás véráramban. A gyógyszer átlagos időtartama 14 nap. A pimafukort kenőcs további használatának szükségességét a dermatosis tüneteinek jelenlétében az orvos határozza meg.

Mellékhatások

A Pimafucort kenőcs alkalmazása után negatív reakciók ritkák, reverzibilisek és számos megnyilvánulást mutatnak:

 • Helyi megnyilvánulásai a bőrt az alkalmazási területe a gyógyszer - sorvadás (ritkítás) a bőr, hajszálértágulat (helyi meghosszabbítása részletekben microvascularis), száj körüli bőrgyulladás (bőrgyulladást, azzal a feltétellel A készítmény alkalmazása a bőr a szájban), sebgyógyulási, hypertrichosis (helyi amplifikált haj növekedése), kontakt dermatitis.
 • Szisztémás manifesztációk - a gyógyszer hosszabb ideig tartó alkalmazásával alakulhatnak ki és alkalmazhatók a bőr nagy területeire, a mellékvesék funkcionális aktivitásának elégtelenségével együtt.
 • Allergiás reakciók - viszketés, a bőr égése a Pimafukort kenőcs alkalmazási területén, vörössége és szárazsága.

A Pimafucort kenőcs alkalmazását követően fellépő mellékhatások kifejlődésével az orvos határozza meg, hogy a gyógyszer jellegétől és intenzitásától függően megszünteti-e.

Különleges utasítások

A Pimafucort kenőcs alkalmazása előtt alaposan olvassa el a termék összefoglalását. A kérelemre vonatkozóan számos konkrét utalás található:

 • A hatóanyagnak a bőr nagy kiterjedésű területekre történő alkalmazásával történő hosszan tartó felhasználása esetén a neomicin által okozott ototoxikus szisztémás hatás kifejlődésére van lehetőség.
 • A Pimafucort kenőcsöt a szemhéjban történő alkalmazása után fokozódik a szürkehályog (a lencse homályosodása) és a koponyaűri nyomás növekedése.
 • Ha fokozza a bőr fertőző folyamatának kialakulását, a gyógyszert le kell állítani.
 • A gyógyszert körültekintően alkalmazzák 1 éves kor alatti gyermekeknél, a terhes és szoptató nőknél (megszünteti az okklúziós kötszer alkalmazását és a hatóanyagot a bőr nagy területeire).
 • A hatóanyagnak nincs közvetlen hatása az agykéreg funkcionális aktivitására, a pszichomotoros reakció sebességére, valamint a koncentrálási képességre.

A gyógyszertári láncban a Pimafukort kenőcs nem receptre kapható gyógyszer. Ha kérdése vagy kétsége van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, forduljon orvosához.

túladagolás

Napjainkig a Pimafucort kenőcs túladagolásának esetét nem rögzítették. Elméletileg fennáll a valószínűsége, hogy károsítja a középfül szerkezeteit, amikor a hatóanyagot a külső hallócsatorna régiójában a bőrre alkalmazza, feltéve, hogy megsértik a timpan membrán integritását.

A kenőcs analógjai Pimafukort

A Neomycin + Natamycin + Hydrocortisone kombinációja összetett és terápiás hatású a Pimafukort kenőcsökhöz hasonlóan.

A tárolás feltételei

A Pimafucort kenőcs eltarthatósági ideje 5 év a gyártás időpontjától számítva. A gyógyszert az eredeti csomagolásban, száraz, sötét helyen, a gyermekek számára megközelítőleg + 25 ° C-os környezeti hőmérsékleten kell tárolni.

Átlagár

A Pimafucort kenőcs átlagos költsége a moszkvai gyógyszertárakban 536-597 rubel között mozog.