pimafukort

Pimafukort - antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatású külső használatra szánt eszköz. Gyakran használják a fertőző és gyulladásos bőrbetegségek leküzdésére.

A hatóanyag összetétele magában foglalja az antibiotikum neomicint, a gombaellenes szerként a natamycint és a glükokortikoszteroid hidrokortizon.

A gyógyszer olyan "elegáns" összetétele, melynek összetevői oly tökéletesen kiegészítik egymást, a Pimafukort egy nagyon népszerű gyógyszer a bőrgyógyászati ​​gyakorlatban.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatása külső használatra.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Megengedett orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Pimafukort a gyógyszertárakban? Az átlagár 600 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Pimafukort két dózisformában állítják elő külső használatra: krémet és kenőcsöt.

1 g krém tartalmaz hatóanyagokat:

 • 10 mg natamycin;
 • 3,5 ezer egység neomicin;
 • 10 mg mikronizált hidrokortizon.

Továbbá, a krém tartalmaz kiegészítő komponenseket: nátrium-citrát, emulgeálószer F, tsetilefirny viasz, makrogol-sztearát, propil-parahidroxibenzoát, szorbitán-sztearát, metil-parahidroxi-benzoát, tisztított víz.

A Cream Pimafukort 15 grammos alumínium vagy műanyag csöveket gyárt, 1 csövet egy karton dobozban.

1 g kenőcs hatóanyagokat tartalmaz:

 • 10 mg natamycin;
 • 3,5 ezer egység neomicin;
 • 10 mg mikronizált hidrokortizon.

Ezenkívül a krém tartalmaz egy segédkomponenst - PE kenőcs alapot.

A Pimafukort kenőcs 15 grammos alumínium vagy műanyag csövekből készül, 1 cső egy kartondobozban.

Krém és kenőcs Pimafukort - mi a különbség?

Az aktív komponensek összetétele nem különbözik a koncentrációtól. Egyformán hatnak. A szívósebességet befolyásoló kiegészítő alkatrészek különbsége.

Kenőcs összetételében csak hatóanyagokat, viaszt, paraffint tartalmaz. A vastag sűrűség lehetővé teszi az ágens számára, hogy tovább maradjon a bőrön. Az aktív komponensek lassabban beléptek a szövetbe, a terápiás hatás hosszabb. Ajánlott kenőcs használata felnőtteknek, erős bőrelváltozásokkal, a kötések alatt.

A krémet a könnyű konzisztenciának köszönhetően sokkal gyorsabban felszívja. A terápiás hatás azonnal megtörténik, de kevesebbet tart, naponta kétszer nem kell alkalmazni, mint a kenőcs, de 3-4. Alkalmas gyermekek bőréhez, arcához, jobban működik a dermatózis akut formájánál.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Pimafukort kombinált készítmény, amely antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatást fejt ki, amelyet a készítmény aktív összetevői biztosítanak:

 1. A neomicin egy erős antibiotikum, amely az aminoglikozidok csoportjába tartozik. Ez ellen hatásos igen széles spektruma a patogén baktériumok, többek között az E. coli, a streptococcusok, staphylococcusok, Enterococcus és Klebsiella.
 2. A neomicin antibiotikum az aminoglikolízis csoportból, viszonylag nagyszámú mikroorganizmus, Gram-pozitív és Gram-negatív aktivitás széles spektrumával.
 3. A hidrokortizon a glükokortikoidok mellékvese hormonjainak kémiai analógja. Jelentős gyulladáscsökkentő és helyi vazokonstriktív hatást fejt ki. Ez lehetővé teszi számukra, hogy csökkentse a viszketés, bőrpír megjelenését, amit bakteriális vagy gomba eredetű fertőzés okozott.

A kenőcs bőrre történő alkalmazása során a neomicin és a natamycin nem szívódik fel a vérben, és a hidrokortizon kis mennyiségben adszorbeálódik. Megjegyezzük, hogy az abszorpció mennyisége bőrelváltozások vagy erős gyulladásos reakció esetén fokozódhat.

Használati utasítások

A kombinált hatású gyógyszert csak másodlagos fertőzés jelenlétében szabad alkalmazni. Az allergiás megnyilvánulások akut állapotában lehetetlen használni.

Segít a Pimafukort a következőkkel:

 1. Mycosis - gombás betegségek;
 2. bőrbántalmak;
 3. Pyoderma - gombák, baktériumok okozta purulens gyulladás;
 4. Gombafertőzések szövődményei;
 5. Otomycosis - a kórokozók által okozott külső fül gyulladása.

A kezelést csak szakemberrel folytatott konzultációt követően lehet megkezdeni.

Ellenjavallatok

A betegek túlnyomó többsége tökéletesen tolerálja a Pimafukort krémet.

Ellenjavallatok:

 • bőr-tuberkulózis;
 • ichthyosis (genetikailag súlyos bőrbetegség);
 • fekélyes és eróziós bőrelváltozások;
 • akne (akne);
 • egyéni túlérzékenység az anyag egy vagy több összetevőjére;
 • intolerancia az antibiotikumoktól az aminoglikozid csoporttól;
 • vírusos bőrelváltozások (az antibiotikumok és fungicidek nem befolyásolják az élet nem sejtes formáit);
 • az érintett területen nem gyógyult sebfelületek;
 • rosacea (úgynevezett rosacea).

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

Ha a Pimafukort a várandós vagy szoptató nők konzervatív kezelésének rendszerébe tartozik, emlékezzen a neomicin ototoxikus hatására a gyermek és az anya fejlődő szervezetére.

Ugyancsak nem tanácsos alkalmazni egy kenőcs vagy krém alatt okkluzív kötéssel vagy alkalmaznia kell a gyógyszert hosszú, ez így lehetséges, hogy kihagyja az első előfordulása a mellékhatások vagy a mellékhatások terápiás gyógyszer hatásának.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasítás azt jelzi, hogy a felnőttek és a gyermekek 2-4 alkalommal kapják az érintett bőrön a hatóanyagot naponta. A gyermekeket a bőr korlátozott területeire kell alkalmazni, és ne használjanak elzáró kötszereket.

 1. Az akut és szubakut dermatózusok kezelésére ajánlott krém formájában lévő gyógyszer.
 2. A drog a kenőcs kezelésére szánt szubakut és krónikus dermatózisok, különösen a jelenlétében súlyos száraz bőr, lichenificatio, vagy olyan esetekben, amikor a kívánt tulajdonságokat a okkluzív kenőcsök.

A kezelés időtartama egyedileg történik, figyelembe véve a betegség jellegét, a kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot. Ha a gyermekek és a felnőttek 14 nap után javulnak, konzultáljon orvosával.

Mellékhatások

A kenőcs alkalmazása után a mellékhatások ritkák. Ezek általában reverzibilisek és nyilvánvalóak a következők szerint:

 1. A látásszerv felől: nagyon ritka az intraokuláris nyomás növelése, a szürkehályog kialakulásának kockázata nő.
 2. A bőrről / szubkután szövetről: a gyógyszer elején kis mértékű exacerbáció léphet fel a sérülés helyén, de a kezelést nem szabad abbahagyni.
 3. Endokrin rendszer: mellékvesekéreg elnyomása miatt alkalmazása lokális termékek kortikoszteroid tartalmú néhány esetben számoltak be felnőtteknél, és nem feltételezik, hogy ez akkor fordulhat használata során a kábítószer pimafukort. Az a lehetőség, szisztémás reakciók növekszik, ha az alkalmazott nagy területen a bőr, a használata elzáró kötözés alkalmazható hosszú időn keresztül, a gyermekek körében.
 4. Túlérzékenységi reakciók lehetségesek; kontakt dermatitis, égés, bőrirritáció, ekcéma, dermatitis; a bőr belégzése, a bőr elvékonyodása, purpura, telangiectasias, striae; perioralis vagy rosacea-szerű bőrgyulladás, amelyet bőrarculás kísérhet; a sebek késleltetett gyógyulása; a kortikoszteroidoktól függő rohamok hatása; hypertrichosis, depigmentáció.

A helyi nemkívánatos hatások kockázata nő a terápia hosszabb időtartamával. Az okklúzódó kötszer alkalmazása, a bőrráncok jelenléte a helyszínen szintén növeli a mellékhatások kockázatát. A fejbőr, az arc és a nemi szervek bőrének különösen hajlamosak a helyi reakciók.

túladagolás

Napjainkig a Pimafucort túladagolásáról nem számoltak be. Elméletileg fennáll a valószínűsége, hogy károsítja a középfül szerkezeteit, amikor a hatóanyagot a külső hallócsatorna régiójában a bőrre alkalmazza, feltéve, hogy megsértik a timpan membrán integritását.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. Óvatosan kell előírnia a gyógyszert az 1 évesnél fiatalabb gyermekek számára.
 2. Amikor a Pimafukortát a szemhéjakra és a periorbitális területre alkalmazza, fennáll a megnövekedett intraokuláris nyomás, a szürkehályog kialakulása.
 3. Hosszan tartó kezelés esetén sebek és fekélyek jelenlétében elméletileg fennáll a neomicin ototoxikus és nephrotoxikus hatása.
 4. Ha superinfekció lép fel, vagy a gombás mikroflóra túlzottan fejlődik, a gyógyszert fel kell függeszteni és megfelelő intézkedéseket kell tenni.
 5. Gyermekeknél a gyógyszert orvos felügyelete mellett kell beadni. Amikor a hatóanyagot nagy felületeken vagy okklúzív kötéseken alkalmazzák, figyelembe kell venni a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer működésének elfojtásának lehetőségét.

Kábítószer kölcsönhatások

A Pimafukort hatóanyag gyógyszerkölcsönhatását nem írják le.

Lehetséges kereszt túlérzékenység között neomicin és hasonló kémiai szerkezetű, például kanamicin, paromomicin, gentamicin és neomicin közötti kereszt-rezisztencia aminoglikozidok és más antibiotikumok csoportja.

Vélemények

Vettünk néhány véleményt azokra a személyekre, akik a Pimafukort használják:

 1. Olga. Anya pimafukort használ az ekcéma súlyosbodásával. Miután az orvos ezt a jogorvoslatot írta elő, ezek az exacerbációk pár nap alatt megtörténnek, könnyebb és gyorsabb, mint korábban.
 2. Larissa. A kenőcs jó, el kell ismerni, hogy segít, de a hormon volt, és ezért nem nagyon hasznos a bőr, én Radevit orvos írta fel, hogy lett volna már elengedés és visszaállítja a bőr. És természetesen csak az orvos elrendelésére és ne haladja meg a kezelés javasolt időtartama.
 3. Lydia. Mindez szörnyű kiütéssel kezdődött a gyermekben, hogy ne kockáztassa a kórházba járni. Azt mondták, hogy allergiája van. Átszúrta az injekciókat és hazaküldte őket. Néhány nappal később a bőrkiütés visszatért, a bőrgyógyászhoz ment, és elrendelte nekünk "Pimafukort". Csak a pirosság volt, egy héttel később mindent átmentek. Az egyetlen hátránya, hogy a bőr nagyon száraz lett, így meg kellett kennie a hidratáló krémekkel.

analógok

Nincsenek analógok. Különböző kombinációkban antibiotikumokat, fungicideket és hormonokat tartalmazó készítmények állnak rendelkezésre.

Ilyen eszközök a következők:

 • Kandiderm;
 • gioksizon;
 • flutsinar;
 • Dexa-Gentamicin;
 • Akriderm;
 • Oksikort;
 • Canison plus;
 • Polkortolon;
 • Kortomitsetin.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A Pimafukort a gyártástól számított 5 évig tartja. A gyógyszert az eredeti csomagolásban, száraz, sötét helyen, a gyermekek számára megközelítőleg + 25 ° C-os környezeti hőmérsékleten kell tárolni.

A Pimafukort krém használatára vonatkozó utasítások - összetétel, javallatok, mellékhatások, analógok és ár

A vörösség tüneteinek eltávolítására bőrgyulladással vagy gomba kezelésével a glükokortikoszteroidok (GCS) csoportjához tartozó Pimafucort krémet használják. Antibakteriális anyagokat tartalmaz, amelyek hatékonyan kiküszöbölik a viszketést, bőrkiütést. Gyermekek, terhes nők használhatják. Olvassa el a hormonális antibakteriális szer használatának szabályait a mellékhatások kockázatának kiküszöbölésére.

Pimafukort krém - használati utasítás

A farmakológiai besorolás szerint a Pimafukort a hormonális glükokortikoidok csoportjába tartozik. Kétféle formában kapható: krém, kenőcs. Mindkét termék fehér, átlátszatlan színű, krémes árnyalatú, sűrű konzisztenciájú. A gyógyszert külső helyi antibakteriális felhasználásra szánják, korlátozzák az utasításokban meghatározott felhasználási lehetőségeket.

struktúra

A Pimafukort krém aktív hatóanyagai a natamycin, az antibiotikum neomicin a szulfát formában, mikronizált hidrokortizon. Egy hasonló összetevő tartalmaz egy kenőcsöt. A termékek összetételét a táblázat tartalmazza:

A Pimafukort változatai / komponensei

Natamycin 1 g-ig

Neomicin-szulfátot 1 g-ra

3,5 mg (3,500 egység)

Emulgeálószer, decil-oleát, nátrium-citrát, szorbitán-sztearát, cetil-észter-viasz, makrogol-sztearát, propil-parahidroxibenzoát, metil-parahidroxibenzoát, víz

Polietilén oleogél (folyékony paraffin, polietilén)

A kibocsátás formája

Pimafukort állított elő krém, kenőcs formájában. Az első homogén struktúra fehér színű, enyhén sárgás színű. A műanyag vagy alumínium cső 15 grammot tartalmaz, kartonpapír dobozba csomagolva. A fehér vagy sárga színű homogén textúrájú kenőcsöt egy műanyagból vagy alumíniumból készült 15 grammos csőbe csomagolják. Mindkét cső egy membránnal van ellátva, amely csavaros kupakkal van lezárva.

Farmakológiai hatás

Kombinációs készítmény neomicin, natamicin, hidrokortizon teszi pimafukort orvoslás antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő hatása van. A krémet kültéri használatra használják. Neomicinszulfátot rendelkezik széles antibakteriális aktivitással, elpusztítja Gram-negatív baktériumok, enterococcusok, staphylococcusok, E. coli, Klebsiella, Proteus. A Naturamycin része a makrolid csoportnak, egy poliautovírus alcsoportnak, amely hatékonyan hat az élesztőre, a dermatophytákra. A hidrokortizon segít eltávolítani a viszketést, gyulladást bőrgyulladással.

Antibiotikumok elleni dermatophytes, Fusarium igen alacsony adszorpciós intakt nyálkahártyákat, de jelentősen növeli a felszívódás mértéke, amikor alkalmazzák sebek, fekélyek. A hidrokortizon 1-3% -ban érintetlen bõrön keresztül szívódik fel, a sérült területek - kétszer annyi fertőzéssel fertõzve - négyszeresére. A hidrokortizon gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, gyermekeknél fokozott felszívódást mutat, mint a felnőtteknél. A gyógyszer szisztémás véráramának felszívódásának mértéke korral csökken.

Pimafukort - felhasználási tünetek

A Pimafukorta használatára vonatkozó utasítások szerint a hatóanyag antibakteriális hatást fejt ki, és a következő jelzésekkel rendelkezik:

 • a mycosis a bőr: otomycosis, felületes akut dermatosis, szubakut dermatosis, fertőzött kórokozók;
 • pioderma, szubakut vagy akut fertőző dermatózis;
 • dörzsölés a bőrön - gyermekek, férfiak (kenőcs vagy krém belsejében tilos), krónikus dermatosis formák kezelése, candidiasis;
 • olyan gombák vagy baktériumok bőrének sérülései, amelyek fokozott érzékenységet mutatnak a gombaellenes hatásokkal és a hatóanyag antibakteriális összetevőivel szemben;
 • nedves területek;
 • a bőr és a bőr alatti szövetek fertőzéseinek helyi gyulladáscsökkentő kezelése, felületi hibák.

Adagolás és adminisztráció

A szubakut vagy akut dermatózis kezelésére krém írható fel. A Pimafukort, különösen a krónikus krónikus, kenőcsformát igényel, hasonlóan a krónikus dermatózisok kezeléséhez. A gyógyszer alkalmazható az okklúziós dresszing során a lichenification, száraz bőr, seborrhea, egyéb tényezők esetén, amikor a kenőcs kifejtett okkluzális tulajdonságai szükségesek. Tollal a krémmel való kezelés 14-30 nap, bár az első eredmények a felülvizsgálatok szerint már a 3-4. Napon láthatók. Folytatni kell a terápiát a kijelölt idő szerint, így nem lesz relapszus.

Alkalmazzon gombaölő szert az érintett bőrre vagy nyálkahártyákra a bőr gombás megbetegedéseire, napi 2-4 alkalommal. Az otomycosis megköveteli a Pimafucort beiktatását a hallójáratba. Az antibakteriális hatású gyógyszerrel való kezelés 0,5-1 hónap. Kezelheti őket gyermekek, felnőttek számára, de az első az, hogy ne alkalmazzon krémet egy nagy területen, vagy olyan okklúziós kötszereket használjon, amelyek fokozott veszélyt jelentenek a mellékvesekéreg működésének megszüntetésére.

Különleges utasítások

Használati utasítás A Pimafukorta speciális utasításokat tartalmaz. Íme néhány kivonat:

 • a krém használatának hátterében fel lehet tüntetni a gombákat vagy a felülfertőzést - megszabadulhat a kezelés abbahagyásától, a megfelelő terápia összekapcsolásától;
 • pimafukort amennyiben rendeltetésszerűen a kötést, vagy egy nagyobb területen legyen tisztában a lehetséges termelődésének gátlása mellékvese-hormonok;
 • ne alkalmazza a krémet a szemre vagy a szemhéjra - a szürkehályog kialakulásának veszélye, az intraokuláris nyomás növelése;
 • ha használják sebek, fekélyek sokáig lehet megnyilvánulása vesekárosító hatása ototoxicitása súlyosbodása, értékelések;
 • pimafukort előírt óvatosan betegségek agyidegek beadása után aminoglikozid antibiotikumok, perforált dobhártya és szisztémás tuberkulózis miatt kialakulásának kockázatát Valium akciók neomycint

Pimafukort terhesség alatt

Bőrgyógyászok nem korlátozzák a semmilyen formában pimafukort terhes nők és azok, akik a szoptatás a baba. Emlékeztetni kell arra, hogy ez lehetséges megnyilvánulása ototoxikus hatás neomicin, ezért terhesség és szoptatás alatt, a nők tilos alája elzáró kötözés vagy nagy területen a bőr és a nyálkahártyák.

pimafukort

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

A Pimafukort kombinált gyógymód a külső használathoz, amely magában foglalja az antibiotikum neomicint, az antifungális szer natamycint és a glükokortikoszteroid hidrokortizon. A gyógyszer olyan "elegáns" összetétele, melynek összetevői oly tökéletesen kiegészítik egymást, a Pimafukort egy nagyon népszerű gyógyszer a bőrgyógyászati ​​gyakorlatban.

A kibocsátás formája

A Pimafukort két adagolási formában kapható:

 • A krém, 1 g, amely tartalmaz 3500 egység neomicin és 10 mg natamicin és hidrokortizon. A krém van csomagolva alumínium vagy műanyag csövek 15 vagy '30, hogy a legtöbb hitetlenkedő beteg gondolja, hogy alattomos gyógyszertár dolgozók szégyentelenül végre a készítmények cső ellátott alumínium membránnal. Együtt tuba egy kartondobozban beágyazott utasítást pimafukort;
 • Olyan kenőcs, amely ugyanolyan mennyiségi összetételű, mint a krém esetében a farmakológiailag aktív összetevők, és pontosan ugyanolyan típusú csomagolás és csomagolás, beleértve a cső alumíniummembránját és a Pimafukort utasításait.

Pimafukort gyártó olasz cég „Temmler Italia”, és a kimeneti szabályozás biztosítja a holland gyógyszerészeti konszern „Astellas Pharma Europe”, amely egyúttal a tulajdonos a forgalmi engedély a gyógyszer.

Pimafukort analógok

Nincsenek Pimafukort analógok, amelyek teljesen azonos minőségi összetételűek az orosz piacon (és talán nincs ilyen gyógyszer a világméretekben). Különböző kombinációkban vannak más kombinált készítmények, amelyek glükokortikoszteroidokat, antibiotikumokat és gombaellenes szereket tartalmaznak. Ők egy bizonyos feltételezéssel a Pimafukort analógjainak is tekinthetők:

 • Acriderm (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole);
 • Dexa-Gentamicin (Gentamicin + Dexamethasone);
 • Candiderm (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole);
 • Canison Plus (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole);
 • Oxycort (Hydrocortisone + Oxytetracycline);
 • Polcortolon (tetraciklin + triamcinolon);
 • Flucinar (Neomycin + Fluocinolone acetonide).

Természetesen, az analógok pimafukort aligha osztályozza készítmények, amelyek összetétele nem tartalmaz egy gombaellenes szer (például Oksikort, és Polkortolon flutsinar), ennek ellenére, ez a hiánya gombás fertőzések, lehet használni, és azok.

Farmakológiai hatás

A Pimafukort antibakteriális, gyulladásgátló és fungicid hatású (gombaellenes) hatású.

Neomycin - antibiotikum az aminoglikozid eljárva széles skálája ellen a mikroorganizmusok (Staphylococcus, Streptococcus, Klebsiella, E. coli, stb).

A gombaellenes szer a natamycin aktivitása élesztővel és szorosan összefüggő gombacsaládokkal van szemben, amelyek közül különösen a Candida család képviselőit kell hangsúlyozni.

A hidrokortizon egy 100% -os glükokortikoszteroid, amely gyulladáscsökkentő és vazokonstriktív hatást fejt ki, ezzel egyidejűleg megszünteti a puffadást és viszketést az érintett területen.

Használati utasítások

Az utasításoknak megfelelően és válaszok pimafukort róla bőrgyógyászok a gyógyszer egy nagyon sajátos terápiás célpont: a bőrbetegségek egyezik glükokortikoszteroid terápia jelenlétében másodlagos bakteriális vagy gombás fertőzés.

Rövid használati utasítás

Az adagolás és a kezelés gyakorisága pimafukort nem befolyásolhatják az a beteg életkora: felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt azt tanácsolják, hogy a krémet vagy kenőcsöt az érintett bőrfelületet 2-4 alkalommal egy nap. A terápia időtartama nem haladhatja meg a két hetet. Gyermekeknek szoros orvosi felügyelet mellett kell alkalmazni a Pimafukort.

A krém és a kenőcs számos különböző alkalmazási területet tartalmaz. Tehát a krémet akut és szubakut dermatózusok nedvesítésére használják. A kenőcsöt éppen ellenkezőleg, a száraz bőr nyilvánvaló jeleinek jelenlétében alkalmazzák szubakut és krónikus dermatózisok kezelésére.

Ellenjavallatok

A Pimafukorte-i véleménye szerint ez a gyógyszer jó tolerálhatósággal bír, azonban ennek a "vegyes" összetételnek köszönhetően ellenjavallt:

 • az egyéni intolerancia a gyógyszer bármely összetevőjével;
 • bőr-tuberkulózis;
 • vírusos bőrelváltozások;
 • nyitott sebfelületek, fekélyek, erózió;
 • akne;
 • rosacea ("akne rosacea");
 • ichthyosis (genetikailag okozott keratinizáció zavara).

Az 1 évesnél fiatalabb gyermekeknél, valamint a terhes és szoptató nőknél a gyógyszert rendkívüli óvatossággal kell alkalmazni.

Mellékhatás

A Pimafukorte és a klinikai vizsgálatok során észlelt számos nemkívánatos hatás a Pimafucort utasításban a következő mellékhatásokat eredményezte:

 • allergia (viszketés, irritáció, száraz bőr);
 • kontakt dermatitis (ez a hatás a "neomicin" gyógyszer okozta);
 • atrofiás bőrkiütések (rendkívül ritka).

A Pimafucorte túladagolásáról szóló orvosi feljegyzésekre vonatkozó információkat nem rögzítették.

Különleges utasítások

Meg kell jegyezni, hogy a Pimafukorta bejutása a szemhéjakba vagy a szem köré, az intraokuláris nyomás emelkedéséhez vezethet, amely tele van a szürkehályog kialakulásával.

A neomicin nem olyan inzultatív antibiotikum, amint azt a használati utasítás olvasásával látja. A mellékhatások jegyzékében van ototoxicitás (a hallókészülékre gyakorolt ​​hatás) és a nephrotoxicitás (a vesékre gyakorolt ​​hatás). Következésképpen, a Pimafukorta elhúzódó használatával a bőr nagy felületén, elméletileg mindezeket a kellemetlen "bónuszokat" megkaphatja.

Ha a beteg túlérzékeny neomicin - ez nem ok az elégedettségre: intolerancia más aminoglikozidok (gentamicin, kanamicin) is megszünteti a lehetőségét, hogy pimafukort.

A Pimafucort orvosi rendelvény bemutatása után a gyógyszertárakból lehet értékesíteni.

A tárolás feltételei és feltételei

Krém és kenőcs Pimafukorta tárolt hőmérséklete +25 ° C

A tejszín élettartama 3 év, kenőcsök - 5 év.

Pimafukort krém 15g n1

Pimafukort kenőcs 15g n1

Pimafukort kenőcs 15g

Pimafukort krém 15g

Pimafukort kenőcs 15 g

Pimafukort kenőcs 15 g

Pimafukort krém 15 g

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

A legtöbb nő jobban örülhet a tükörben gyönyörű testüknek, mint a szexből. Tehát a nők törekszenek a harmóniára.

A máj a testünk legnehezebb szerve. Átlagos súlya 1,5 kg.

Számos tudós szerint a vitamin komplexek gyakorlatilag használhatatlanok az ember számára.

Az antidepresszánsokat szedő személy a legtöbb esetben ismét depresszióban szenved. Ha valaki maga is megbirkózik a depresszióval, minden esélye örökre elfelejteni ezt az állapotot.

A szolárium rendszeres látogatása során a bőrrák kialakulásának esélye 60% -kal nő.

A ritka betegség a Kuru-kór. Csak az új-guineai Fores törzsének képviselői betegek. A beteg hal meg a nevetésből. Úgy gondolják, hogy a betegség oka az emberi agy eszik.

Ha naponta csak kétszer mosolyog, akkor csökkentheti a vérnyomást és csökkentheti a szívroham és a stroke kockázatát.

Az amerikai kutatók kísérleteket végeztek az egereken, és arra a következtetésre jutottak, hogy a görögdinnye lé megakadályozza az erek arterioszklerózisának kialakulását. Az egerek egy csoportja szokásos vizet ivott és a második görögdinnye lé. Ennek eredményeképpen a második csoport edényei koleszterin-plakkoktól mentesek voltak.

Az Egyesült Királyságban létezik egy törvény, amely szerint a sebész megtagadhatja a műtét elvégzését a beteg számára, ha dohányzik vagy túlsúlyos. Az embernek fel kell hagynia a rossz szokásokat, és talán nem lesz szüksége műtétre.

74 éves Ausztrália lakosa, James Harrison 1000 alkalommal vért adományozóvá vált. Van egy ritka vércsoportja, amelynek antitestjei segítik a súlyos vérszegénységben szenvedő újszülöttek túlélését. Így az ausztrál mintegy két millió gyermeket mentett meg.

A tüsszentés alatt a testünk teljesen leáll. Még a szív megáll.

Még akkor is, ha egy személy szíve nem verte meg, akkor még hosszú ideig élhet, amit a norvég halász Jan Revsdal bizonyított nekünk. A "motorja" 4 órával leállt, miután a halász elveszett és elaludt a hóban.

Amikor a szerelmesek megcsókolnak, mindegyikük percenként 6,4 kcalyt veszít, de közel 300 féle különböző baktériumot cserél.

Annak érdekében, hogy a beteg kiszabaduljon, az orvosok gyakran túl messzire mennek. Így például egy bizonyos Charles Jensen 1954 és 1994 között. túlélt több mint 900 műveletet a daganatok eltávolítására.

Az emberi csontok négyszer erősebbek, mint a beton.

Meggyőződésünk, hogy egy nő minden korban gyönyörű lehet. Végül is az életkor nem az évek száma. Az életkor a test fizikai állapota, amely.

Pimafukort - hivatalos használati utasítás

Regisztrációs szám:

| N012689 01 | N012689 02

Kereskedelmi név: Pimafukort®

Adagolási forma:
- krém külső használatra
- kenőcs külső használatra

Leírás:
Krém: krém fehérről fehérre sárgás színárnyalattal.
Kenőcs: kenőcs fehérről sárgára.

Hozzávalók:
krém:
1 g tejszín tartalmaz:
Hatóanyagok:
Natamycin 10 mg
Neomicin (neomicin-szulfát formájában) 3500 egység
hidrokortizon mikronizált 10 mg
Segédanyagok:
14,0 mg nátrium-citrát, emulgeálószer F 115,0 mg, szorbitán-sztearát 30,0 mg, 60,0 mg tsetilefirny viasz, tsetiol V 150,0, makrogol-sztearát 100 20,0 mg, 2,0 mg metil-parahidroxi-benzoát, propil-parahidroxi-benzoát 0, 50 mg, víztisztítás 1000,0 mg-ig.

kenőcs:
1 g kenőcs tartalmaz:
Hatóanyagok:
Natamycin 10 mg
Neomicin (neomicin-szulfát formájában) 3500 egység
hidrokortizon mikronizált 10 mg
Segédanyagok:
Polietilén kenőcsalap (95% folyékony paraffin, 5% polietilén) 976,5 mg.

Farmakoterápiás csoport:
Glükokortikoidok + antibiotikum-aminoglikozid + gombaellenes szerek

KodATH:O07SA01

Farmakológiai hatás
Kombinált gyógyszer, amely antibakteriális, gombaellenes, helyi gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
A neomicin egy széles spektrumú antibiotikum az aminoglikozid csoportból, számos Gram-pozitív(Staphylococcusspp., Enterococcusspp.) és gram-negatív (Klebsiellaspp., Proteusspp., Escherichiacoliés mások).

farmakokinetikája
A natamicin és a neomicin szinte nem szívódik fel az érintetlen bőrön és a nyálkahártyákon. Lehetséges, hogy a neomicint a sérült bőrön keresztül felszívja, ha a termék sebekbe, fekélyekké válik. Az ép bőrön 1-3% hidrokortizon abszorbeálódik; Dermatitis esetén az abszorbeált hidrokortizon mennyisége kétszer emelkedett, a bőr fertőző károsodása akár ötszörös is lehet. Gyermekeknél a hidrokortizon intakt bőrön keresztüli felszívódása magasabb, mint a felnőtteknél, a gyógyszer felszívódásának mértéke a szisztémás véráramba csökken a korral.

Használati utasítások
A glükokortikoszteroid terápiára alkalmazható bőrtünetek, amelyeket másodlagos bakteriális és / vagy gombafertőzés bonyolít le (különösen a nemzetségbe tartozó gombák okozta) Candida).

Ellenjavallatok
- túlérzékenység a hatóanyag komponenseire;
- a bőr tuberkulózisa, a szifilisz bőrének megnyilvánulásai, a vírusos bőrfertőzések, a bőr utáni vakcinációs reakciók, nyitott sebek, fekélyek;
- akne, rosacea, ichthyosis;
- anogenitalis viszketés, bőrdaganatok.

Óvatosan
Figyelmesen járjon el a tuberkulózis (szisztémás elváltozás)
- 1 évesnél fiatalabb gyermekeknél;
- olyan betegeknél, akiknél az MGK párja az aminoglikozid elleni vereségére utal.

Ha a timpan membrán perforációja és a neomicin közvetlen közvetítése a középfülbe kerül, ott fennáll az ototoxikus hatás.

Terhesség és laktémia
A terhesség alatti gyógyszer felírása során figyelembe kell venni a neomicin ototoxikus hatásának elméleti kockázatát, amely összefüggésben lehetetlenné teszi a hatóanyag hosszú ideig történő alkalmazását és az okklúziós kötszerek alkalmazásával.

Adagolás és adminisztráció
Felnőttek és gyermekek esetében a hatóanyagot a bőr érintett területeire naponta 2-4 alkalommal alkalmazzák. A kezelés időtartama egyedileg történik, figyelembe véve a betegség jellegét, a kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot.
Gyermekeknél a gyógyszert korlátozott bőrre kell alkalmazni, ne alkalmazzunk okkluzív kötszereket. Ha a gyermekek és a felnőttek 14 nap után javulnak, konzultáljon orvosával.
Krém formájában a gyógyszert akut és szubakut dermatózusok kezelésére ajánlott, beleértve nedvesítéssel együtt. A kenőcsöt kezelésére szánt szubakut és krónikus dermatózisok, különösen a jelenlétében súlyos száraz bőr, lichenificatio, seborrhea, vagy olyan esetekben, amikor a kívánt tulajdonságokat a okkluzív kenőcsök.

Mellékhatás
A Pimafukorta külső alkalmazásával járó mellékhatások, valamint más glükokortikoszteroidok alkalmazása ritkán fordulnak elő és reverzibilisek. Ritkán előfordulhat túlérzékenységi reakció (viszketés, égés, bőrpír vagy száraz bőr).
Nagyon ritkán - sorvadás és a bőr elvékonyodása, teleangíektázia striák, purpura, rosacea-szerű és száj körüli bőrgyulladás, lassú gyógyuló sebek, depigmentációja, hypertrichosis elvonási tünetek a kezelés abbahagyása után.
Alkalmazása során a külső glükokortikoszteroidok hosszabb ideig, több mint kiterjedt bőrfelületek, illetve amikor a okkluzív kötszerek, különösen csecsemők mellékhatások jelentkezhetnek, jellemző kortikoszteroidok szisztémás hatások, mint például a elnyomása mellékvesekéreg funkciót.
A neomicin dermatitist érintse.

túladagolás
Nincs információ a gyógyszer túladagolásáról. Van egy elméleti lehetőség ototoksicheskogo neomicin alkalmazása során a terméket a külső hallójárat régió jelenlétében perforáció a dobhártya és közvetlen hatása neomicin a középfülben.

Kábítószer kölcsönhatások
A gyógyszer kölcsönhatásokat nem írják le.
Lehet, hogy egy kereszt között túlérzékenységi neomicin és hasonló kémiai szerkezetű, például kanamicin, paromomicin, gentamicin és neomicin közötti kereszt-rezisztencia aminoglikozidok és más antibiotikumok csoportja.

Különleges utasítások
Amikor a Pimafukortát a szemhéjakra és a periorbitális területre alkalmazza, fennáll a megnövekedett intraokuláris nyomás, a szürkehályog kialakulása.
Ha a hatóanyagot nagy felületeken gyermekeknél vagy kötések alatt használja, akkor figyelembe kell venni a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer működésének elfojtásának lehetőségét.
Hosszan tartó kezelés esetén sebek és fekélyek jelenlétében elméletileg fennáll a neomicin ototoxikus és nephrotoxikus hatása.
Ha a szuperinfekció vagy a gombák túlzott növekedése abbahagyja a gyógyszer alkalmazását, és megteszi a megfelelő intézkedéseket.

A kibocsátás formája
Kenőcs és krém külső használatra:
15 g alumínium vagy műanyag csövek kezelt epoxi lakk, borított alumínium membrán és egy műanyag csavaros tetejű eszközökkel átszúrása a membrán.
1 cső a kartonpapírban való felhasználásra vonatkozó utasításokkal.

A tárolás feltételei
25 ° C-nál nem magasabb hőmérsékleten. Tartsa távol gyermekektől.

Felhasználhatósági időtartam
krém - 3 év, kenőcsök - 5 év.
Ne használja a lejárati dátumot követően.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei
Orvosi rendelvény nélkül.

gyártó
"Temmler Italia SRL", Via Deleu Industrii, 2,
20061, Carugate, Milánó, Olaszország /
"Temmler Italia S. R. L.", Via delle lrdustrie, 2
20061 Carugate, Milano, Olaszország
a
"Astellas Pharma Europe BV", Hollandia

A minőségi igényeket a moszkvai képviseleti iroda elfogadja
A cég Astellas Pharma képviselete. (Hollandia):
109147, Moszkva, marxista utca, 16, "Mosalarko Plaza-1" business center, padló. 3.

Krém Pimafukort - egy egyedülálló, univerzális hatású eszköz, különösen a kompozíció

Cream Pimafukort - gombaellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású kombinált készítmény. A különböző etimológiájú bőrbetegségeket másodlagos fertőzés jelenlétével kezeli. Hollandia tejszín és kenőcs formájában kapható. 15 g-os csövekben árusítva. Kezelés előtt speciális konzultációt kell kérnie.

Összetétel - hormonális gyógyszer vagy sem

A hármas hatású hatóanyag 3 aktív komponenst tartalmaz, amelyek mindegyike ellátja funkcióit. Együtt gyors, tartós eredményt nyújtanak.

 1. Natamycin. Gombás készítmény széles spektrumú hatással. A kórokozó szervezetek sejtjeire hat, amelyek halálhoz vezetnek. Megszünteti a gyulladás fókuszát, megakadályozza a fertőzés terjedését.
 2. Neomycin. Antibiotikum, amely befolyásolja a patogén mikroflórát. Elpusztítja a baktériumokat, megakadályozza a fertőzés terjedését, megállítja a gyulladást.
 3. A hidrokortizon. Az allergiás folyamatokat elnyomó szintetikus hormon. Van gyulladáscsökkentő hatása, nyugtató, vazokonstriktív. Eltávolítja a bőrpírt, eltávolítja a puffadtságot, eltávolítja a viszketést, éget.
 • Tsetiol;
 • Nátrium-citrát;
 • emulgeálószer;
 • Propil-parahidroxibenzoát;
 • Szorbitán-sztearát;
 • Cetil-éter viasz;
 • makrogol;
 • Metil-parahidroxibenzoát;
 • Tisztított víz.

További anyagok képezik a hatóanyag konzisztenciáját, biztosítják az aktív komponensek mélybehatolását a bőrsejtekbe, védőgátot képeznek az epidermisz felületén, szabályozzák a víz egyensúlyát. A kenőcs összetételében a segédkomponensek viasz és paraffin. A vastag sűrűség hosszabb ideig tart a bőr felületén, lassan felszívódik, de hosszabb ideig tart.

Akciókrém

A Pimafukort egy erős hormonális gyógyszer, amely gyorsan kiküszöböli az allergia, dermatitis, kellemetlen tüneteket, megakadályozza az allergének hatását, helyreállítja a fedelet. A hidrokortizon a mellékvese szintetikus hormonja. Segít megbirkózni az allergénekkel, aktiválja a regeneratív folyamatokat, segít megújítani az epidermisz felső rétegét. A hidrokortizon nélkül lehetetlen ilyen gyors eredmény elérése az allergének jelenlétében a vérben.

A másodlagos fertőzés bejutása lehetővé teszi patológiás mikroorganizmusok kialakulását, új kellemetlen, veszélyes tüneteket kiváltva. A bőrön megjelenik a vérkeringés, repedés, vérkeringés, kondenzáció. Mindez erős viszketéssel jár, ami különösen rosszabb az éjszaka folyamán.

A kortikoszteroidok használata ebben az esetben nem lehet, mert kórokozó mikroorganizmusok - gombák, baktériumok növekedését okozzák, megnehezítik a betegség lefolyását. Erős antibiotikumra van szükség, ami megállíthatja a betegségek sejtjeinek szaporodását. Az ilyen anyagok a Pimafukorte 2-ben - neomicin, natamycin.

A bőrrel való érintkezés után a hatóanyagokat a szövetek részben felszívják, részben a vérbe. Helyezzen el fertőzésveszélyes helyeken, és terápiás hatással kezdődjön 20 perccel a krém alkalmazása után. A metabolizmus a májban jelentkezik. A szervezetből kiválasztódik a vesék, a belekben.

bizonyság

A kombinált hatású gyógyszert csak másodlagos fertőzés jelenlétében szabad alkalmazni. Az allergiás megnyilvánulások akut állapotában lehetetlen használni. A Pimafucortra vonatkozik, amikor:

 1. Mycosis - gombás betegségek;
 2. bőrbántalmak;
 3. Pyoderma - gombák, baktériumok okozta purulens gyulladás;
 4. Gombafertőzések szövődményei;
 5. Otomycosis - a kórokozók által okozott külső fül gyulladása.

A kezelést csak szakemberrel folytatott konzultációt követően lehet megkezdeni.

Ellenjavallatok

A Pimafukort számos hatóanyagot tartalmaz. Mindegyiküknek saját ellenjavallata van. Minden szempontot figyelembe kell venni, mert az erős drog helytelen alkalmazása komplex mellékhatások kialakulásához vezet.

Nem érdemes használni, ha:

 • Egyéni intolerancia az összetevőkre;
 • szifilisz;
 • Rosacea megnyilvánulásai;
 • ichthyosis;
 • Anogenitális viszketés;
 • Akne betegség;
 • Bőr tuberkulózis;
 • Allergiás reakció vakcina után;
 • Onkológiai bőrbetegségek;
 • herpesz;
 • A véredények fokozottabb törékenysége;
 • Nyitott sebek.

Ne alkalmazza 1 évesnél fiatalabb, terhes, szoptatós gyermekeknél.

Használati utasítások

A krém az előzetesen megtisztított bőrre kerül. A problémás területeket vékony réteggel kezelik. Nincs szükség erőteljes dörzsölésre, mivel az aktív komponensek jól felszívódnak. Az eljárást naponta 2-4 alkalommal végezzük, az epidermis összetettségétől függően. A kezelés folyik az orvos által. A kezelés 14-30 napig tart felnőtteknél, legfeljebb 12 napig gyermekeknél.

 • Szükség van a vérzés elkerülésére, az érintett terület közelében lévő krémet. Ellenkező esetben az aktív komponensek koncentrációja a vérben nő, mellékhatások jelentkeznek.
 • A gyermekek nagyon vékony rétegben kapják a krémet. A fiatal bőr gyorsabban felszívja a hatóanyagokat.
 • Ne használjon párhuzamosan hasonló külső hatású külső terméket. Ez túladagoláshoz vezet, mindkét gyógyszer hatásosságának romlásához.
 • Ne használja a hatóanyagot a megadott időpontig. Ez deformálja a bőrt, allergiás reakciót vált ki, megzavarja a hormonális hátteret, befolyásolja a belső szervek működését.

Nem hagyhatja abba a kábítószert. Ezek a lépések a dermatitisz gyors súlyosbodásához vezetnek. A készítményt a szokásos nedvesítőszerrel keverni kell, fokozatosan csökkentve a hatóanyag koncentrációját. Egy hét múlva továbbra is használja a párásítót Pimafukorta nélkül. A rendszer segít leküzdeni az addiktív hatást, megnöveli a bőr immunitását és gyorsan visszaállítja a bőrt.

Túladagolás, mellékhatások

A terápia megkezdése előtt ajánlott az allergiás reakciók tesztelése a baj elkerülése érdekében. Kis mennyiségű krémet alkalmaznak a könyök hajlítására, figyelik a bőr állapotát, jólétét 3 órán keresztül. A bőrpír, a viszketés, az égés és más kellemetlen tünetek megjelenése alapul szolgál a Pimafukort krém használatának megtagadásához.

A túladagolás esete olyan esetekben fordul elő, amikor a gyógyszert a megadott időtartamnál hosszabb ideig használják.

 • A vér sok hidrokortizonot kap, ami megzavarja a mellékvese működését. A hormonális háttér változik. Ez amenorrhoeához, menstruációs rendellenességekhez, bőrkiütésekhez, orális dermatitisz megjelenéséhez vezet, ami sokkal nehezebb megszabadulni.
 • A hormonális krémek hosszan tartó alkalmazása deformálódik, csökkenti a bőrt, gyengíti a helyi immunitást. Az epidermis felső rétegében sötét foltok, kondenzáció jelennek meg.
 • Az antibiotikumok több mint egy meghatározott ideig történő alkalmazása a patogén mikroorganizmusok növekedését okozza. Együtt, a régóta várt terápiás hatás súlyosbodik. Az antibiotikumok hatása befolyásolja a máj működését, a gasztrointesztinális traktus.

A mellékhatások:

 • Stry a bőrön;
 • A bőr atrófiája;
 • Allergiás reakciók exacerbációja;
 • Viszketés, égetés;
 • Érrendszeri csillagok, lila;
 • Az epidermisz túlzott szárazsága, peeling;
 • Az arcon történő alkalmazásra növeli az intraokuláris nyomást.

Ha követi a használati utasítást, szigorúan kövesse az adagot, vegye figyelembe a megfelelő használat valamennyi árnyalatát, nem jelentkeznek mellékhatások. A terápiás hatás gyorsan, hosszú ideig tart, a szorongásos tünetek eltűnése 7 napon belül megtörténik.

Pimafukort ára

A gyógyszerkészítmények az interneten megrendelt gyógyszertárban vásárolhatók. A krém vagy kenőcs átlagos ára 15 g mennyiségben 500 r. Szigorúan vényköteles. Felhasználhatósági időtartam - a gyártástól számított 3 év. Ne használja a terméket a lejárati idő után.

Mi a különbség a Pimafukort krém és a kenőcs között?

Az aktív komponensek összetétele nem különbözik a koncentrációtól. Egyformán hatnak. A szívósebességet befolyásoló kiegészítő alkatrészek különbsége.

Kenőcs összetételében csak hatóanyagokat, viaszt, paraffint tartalmaz. A vastag sűrűség lehetővé teszi az ágens számára, hogy tovább maradjon a bőrön. Az aktív komponensek lassabban beléptek a szövetbe, a terápiás hatás hosszabb. Ajánlott kenőcs használata felnőtteknek, erős bőrelváltozásokkal, a kötések alatt.

A krémet a könnyű konzisztenciának köszönhetően sokkal gyorsabban felszívja. A terápiás hatás azonnal megtörténik, de kevesebbet tart, naponta kétszer nem kell alkalmazni, mint a kenőcs, de 3-4. Alkalmas gyermekek bőréhez, arcához, jobban működik a dermatózis akut formájánál.

analógok

A Pimafucort gyógyszer egyedülálló gyógymód. Nincsenek közvetlen analógok. A gyógyszertárban más hatóanyagokon alapuló gyulladásgátló, antimikrobiális, gombaellenes hatású gyógyszerek kombinációját is kínálhatják. Glükokortikoszteroidok, antibiotikumok, gombaellenes szerek.

A Pimafukort más külső hatóanyaggal történő helyettesítését a kezelőorvosnál kell megvitatni.

Visszajelzés a hatékonyságról

Visszajelzést kaphat a Pimafukort kréméről, a többi felhasználó érdeklődik:
Alina:

"A hormon antibiotikumokat is tartalmaz. Sok anya rázza a fejét. És végül is csak egy ilyen gyógyszer képes megszabadulni a dermatitis szövődményeitől. Tehát ez volt a mi esetünkben. Féltem, de nem tudok menekülni. Erős gyulladást, sebeket és nedvességet végeztek egy héten belül. További 5 nap keverte a krémet egy hidratálóval, fokozatosan csökkentette az adagot. Nincs mellékhatás. Nem volt sokáig gyógyítani.

Tatiana:

"Nagyon hatékony. Kezelte a gomba a bőrön. A viszketés majdnem azonnal eltávolítja, gyorsan helyreállítja a bőrt, a gyulladás másnap eltűnik. Nem tudom, hogy egy hónapig milyen betegségeket kezelnek antibiotikumokkal és hormonokkal. Gyorsan, maximum 20 napig segít. "

Pimafukort kenőcs: használati utasítás

Kenőcs A Pimafukort külső használatra szánt gyógyszerekre vonatkozik, amelyek antibakteriális, gombaellenes hatásúak, valamint gyulladásgátló hatásúak. A gyógyszert a készítmény hatóanyagára érzékeny kórokozó (kórokozó) mikroorganizmusok által okozott fertőző gyulladásos bőrpátlás kezelésére alkalmazzák.

A kibocsátás és az összetétel formája

Kenőcs A Pimafukort viszkózus, homogén, homogén szerkezetű és fehér színű. Tartalmaz számos alapvető hatóanyagot, amelyek tartalma 1 g kenőcs:

 • Neomicin - 3500 egység (mértékegység).
 • Natamycin - 10 mg.
 • A hidrokortizon mikronizált - 10 mg.

A hatóanyag segéd alkotórészei polietilén és folyékony paraffin, amelyek kenőcsalapként szolgálnak. A Pimafukort kenőcs 15 g mennyiségű alumínium csőben található. A karton csomag 1 csövet tartalmaz kenőcsökkel és utasítással a gyógyszer felhasználására.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Pimafukort olyan kombinált készítmény, amely antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amelyet a készítmény összetevőinek összetevői okoznak:

 • Neomycin - aminoglikozid antibiotikum, amelynek széles spektrumú hatást mutatnak számos baktériumfaj, beleértve Gram-pozitív (Staphylococcus spp, Enterococcus spp..) és Gram-negatív (Klebsiella spp, Proteus spp, Escherichia coli..) Baktériumok.
 • Natamicin - kifejezés egy polién makrolid antibiotikum, fungicid tulajdonságokkal rendelkezik (ami a halálát gombasejtek), aktívabbak gombák ellen, Candida nemzetségbe dermatophytes mérsékelten rezisztensek natamycin.
 • A hidrokortizon - jelentése kémiai származékát hormonok mellékvese glükokortikoidok, egy kifejezett gyulladásgátló és helyi érösszehúzó hatását, ezáltal csökkentve a súlyosságát viszketés, bőrpír, amelyek fejlődése által kiváltott egy bakteriális vagy gombás fertőzés.

Miután a kenőcs alkalmazása a bőr pimafukort, natamicin, neomicin, és nem szívódnak fel a szisztémás keringésbe, hidrokortizon adszorbeált kis mennyiségben, az abszorpciós mennyisége növelhető a bőr sérüléseinek, vagy fejlődésének súlyos gyulladásos reakció.

Használati utasítások

Alkalmazásra a kenőcsök pimafukort látható a fejlesztés a szub-akut és krónikus dermatózisok érzékeny glükokortikoszteroidok és bonyolult összekötő másodlagos bakteriális vagy gombás fertőzések (elsősorban gombák által okozott Candida nemzetség).

Ellenjavallatok felhasználásra

A kenőcs alkalmazása A Pimafukort a szervezet számos kóros állapotában ellenjavallt, beleértve:

 • A gyógyszer bármely összetevőjének fokozott érzékenysége vagy egyéni intoleranciája.
 • Szifilisz (vénás patológia) a fertőző folyamat bőr manifesztációinak kialakulásának szakaszában.
 • Bőr vakcinázás után.
 • Vírusos bőrelváltozások (papillomavírus fertőzés, herpesz, övsömör).
 • A bőr tuberkulózisa (a mycobacterium tuberculosis által okozott és patológiás formációk kialakulásával jellemzett specifikus fertőző folyamat).
 • Nyitott sebek, eróziók vagy fekélyek jelenléte a bőrön.
 • Rosacea (rosacea) vagy akne.
 • A bőr tumorfolyamata, amelyet jóindulatú vagy rosszindulatú daganatok képződnek.
 • Ichthyosis (genetikai patológia, a bőr felső rétegeinek keratinizációjának fokozott intenzitásával).

Gondosan a Pimafukort kenőcsöt szisztémás tuberkulózisra, a IX. Páros koponya idegek sérüléseire használják, beleértve a múltban elszenvedetteket is. A gyógyszer alkalmazása előtt győződjön meg arról, hogy nincs ellenjavallat.

Adagolás és adminisztráció

Kenőcs A Pimafukort külső használatra készült. A bőr napi 2-4 alkalommal egyenletesen alkalmazható a bőr érintett területeire. Gyermekek számára nem ajánlott az okklúziós kötszer alkalmazása, amely növelheti a hidrokortizon abszorpciójának intenzitását a szisztémás véráramban. A gyógyszer átlagos időtartama 14 nap. A pimafukort kenőcs további használatának szükségességét a dermatosis tüneteinek jelenlétében az orvos határozza meg.

Mellékhatások

A Pimafucort kenőcs alkalmazása után negatív reakciók ritkák, reverzibilisek és számos megnyilvánulást mutatnak:

 • Helyi megnyilvánulásai a bőrt az alkalmazási területe a gyógyszer - sorvadás (ritkítás) a bőr, hajszálértágulat (helyi meghosszabbítása részletekben microvascularis), száj körüli bőrgyulladás (bőrgyulladást, azzal a feltétellel A készítmény alkalmazása a bőr a szájban), sebgyógyulási, hypertrichosis (helyi amplifikált haj növekedése), kontakt dermatitis.
 • Szisztémás manifesztációk - a gyógyszer hosszabb ideig tartó alkalmazásával alakulhatnak ki és alkalmazhatók a bőr nagy területeire, a mellékvesék funkcionális aktivitásának elégtelenségével együtt.
 • Allergiás reakciók - viszketés, a bőr égése a Pimafukort kenőcs alkalmazási területén, vörössége és szárazsága.

A Pimafucort kenőcs alkalmazását követően fellépő mellékhatások kifejlődésével az orvos határozza meg, hogy a gyógyszer jellegétől és intenzitásától függően megszünteti-e.

Különleges utasítások

A Pimafucort kenőcs alkalmazása előtt alaposan olvassa el a termék összefoglalását. A kérelemre vonatkozóan számos konkrét utalás található:

 • A hatóanyagnak a bőr nagy kiterjedésű területekre történő alkalmazásával történő hosszan tartó felhasználása esetén a neomicin által okozott ototoxikus szisztémás hatás kifejlődésére van lehetőség.
 • A Pimafucort kenőcsöt a szemhéjban történő alkalmazása után fokozódik a szürkehályog (a lencse homályosodása) és a koponyaűri nyomás növekedése.
 • Ha fokozza a bőr fertőző folyamatának kialakulását, a gyógyszert le kell állítani.
 • A gyógyszert körültekintően alkalmazzák 1 éves kor alatti gyermekeknél, a terhes és szoptató nőknél (megszünteti az okklúziós kötszer alkalmazását és a hatóanyagot a bőr nagy területeire).
 • A hatóanyagnak nincs közvetlen hatása az agykéreg funkcionális aktivitására, a pszichomotoros reakció sebességére, valamint a koncentrálási képességre.

A gyógyszertári láncban a Pimafukort kenőcs nem receptre kapható gyógyszer. Ha kérdése vagy kétsége van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, forduljon orvosához.

túladagolás

Napjainkig a Pimafucort kenőcs túladagolásának esetét nem rögzítették. Elméletileg fennáll a valószínűsége, hogy károsítja a középfül szerkezeteit, amikor a hatóanyagot a külső hallócsatorna régiójában a bőrre alkalmazza, feltéve, hogy megsértik a timpan membrán integritását.

A kenőcs analógjai Pimafukort

A Neomycin + Natamycin + Hydrocortisone kombinációja összetett és terápiás hatású a Pimafukort kenőcsökhöz hasonlóan.

A tárolás feltételei

A Pimafucort kenőcs eltarthatósági ideje 5 év a gyártás időpontjától számítva. A gyógyszert az eredeti csomagolásban, száraz, sötét helyen, a gyermekek számára megközelítőleg + 25 ° C-os környezeti hőmérsékleten kell tárolni.

Átlagár

A Pimafucort kenőcs átlagos költsége a moszkvai gyógyszertárakban 536-597 rubel között mozog.