Kábítószerek és gyógyszerek genitális herpesz számára

A genitális herpeszből származó tablettákat a betegség minden formájára használják a vírusok aktivitásának elnyomására és a szervezet fertőző ágensekkel szembeni rezisztenciájának növelésére. A terápiában nagy jelentőségű a nyugtatók és nyugtatók alkalmazása a beteg pszichoemotikus állapotának stabilizálása érdekében. A genitális herpesz tüneteinek kiküszöbölése érdekében mindkét fájdalomcsillapítót és nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert fel lehet használni a kapszulák, tabletták vagy tabletták ellen felnőttek vagy gyermekek ellen. Laboratóriumi és szükség esetén instrumentális diagnózis elvégzése után az orvos minden kezelőorvos számára egyedi terápiás kezelést végez, szükségszerűen figyelembe véve a krónikus patológiás anamnézis jelenlétét.

A kezelés komplex megközelítése

A genitális herpeszről származó gyógyszer a terápia minden fázisában kifejezett antivirális aktivitással kell rendelkeznie. Ez szükséges ahhoz, hogy elnyomja a fertőző ágensek létfontosságú aktivitását, amelyet a növekedés és fejlődés az emberi testben jellemez. A szisztémás vírusellenes szerek alkalmazása nemcsak a betegség okának megszüntetését teszi lehetővé, hanem a klinikai tünetek intenzitásának csökkentését is. A terápiás hatásfok javítása és a fellendülés felgyorsítása érdekében átfogó kezelési megközelítést alkalmaznak, amely a tablettákat kenőcsökkel, gélekkel, rektális és hüvelykúpokkal kombinálja. A herpesz fertőzés akut megismétlődésében a betegeket az injekciózható megoldásokból kell felvenni.

A genitális herpesz kezelésének kezdeti szakaszában a vírusellenes szereket nyugtatókkal kombinálják, majd a terápia pozitív eredményét külső eszközökkel rögzítik. Kenőcs, gél, krém a nemi szervek bőrére és nyálkahártyájára - Panavir, Zovirax, Acyclovir. A kezelés harmadik szakaszában a pácienst vakcinázzuk a vírusok latens formájába a lehető leghosszabb ideig történő átvitelére. A genitális herpesz orvosok a következő esetekben nevezik ki:

 • primer fertőzés;
 • krónikus nemi szervi fertőzés akut megismétlődése;
 • a páciens azon szándékát, hogy megakadályozza a tünetek lehetséges megjelenítését a nemi szerveken;
 • félelem a szexuális partnere fertőzésétől;
 • a terhes nők tüneteinek szuppressziója az elsődleges fertőzés során;
 • megismétlődés megelőzése a nőknél fogamzóképes korban.

Az orvosok ragaszkodnak ahhoz, hogy a genitális herpeszből származó tablettákat szedjenek, ha a páciens alacsony fertőzőképességgel szembeni ellenálló képességgel rendelkezik. Ebben az esetben az immunmodulátorokkal (néha immunstimulánsokkal) végzett kezelést és a kiegyensúlyozott vitaminkomplexeket mikroelemekkel végezzük. A Supradin, a Vitrum, a Selmevit, a Centrum, a Macrovite általában 1 hónapig reggelig alkalmazzák.

Vírusellenes szerek

A nemi herpesz kezelésére szolgáló készítményeknek halmozódó hatásuk van, vagyis fokozatosan felhalmozódnak a szervezetben. A herpetikus fertőzés jelei azonban eltűnhetnek a tabletták alkalmazásának 2-3. Napján. Egyes betegek, akik meg vannak győződve a tünetek hiányáról, befejezték a vírusellenes szerek és az immunmodulátorok felvételét. Ez a betegség éles súlyosbodását, a herpesz összes genetikai megnyilvánulásának gyors visszatérését eredményezi. A napi és egyszeri dózist, valamint a terápiás idõtartamot csak a kezelõ orvos határozza meg.

acyclovir

Tabletták és kenőcs Az akiklovir hatásos gyógymód a bármilyen típusú herpeszvírus megsemmisítésére. Az előkészületek kedvezően eltérnek a költségvetési költségek és a terápiás intézkedés kezdetekor. Az Acyclovir hátrányai közé tartozik a felvétel gyakorisága - napi 5-7 alkalommal 10-14 napig. A gyógyszer változatos hatást gyakorol a fertőző ágensekre:

 • versenyképes helyettesítés a hatóanyag aktív metabolitjával a DNS szintézis során;
 • a dezoxi-guanozin-trifoszfát bevezetése a létrehozandó DNS-láncba és a hosszabbítás megszüntetése;
 • a vírus enzim DNS polimeráz szuppresszióját.

Tabletták és kenőcs Az akiklovir specifikus és szelektív tulajdonságokkal rendelkezik. A szisztémás és a külső hatóanyag hatóanyaga felhalmozódik az emberi szervezet azon sejtjeiben, amelyek herpeszvírussal fertőzöttek, és ezáltal a tünetek gyors megszüntetését biztosítják.

Megjegyzés: Az Acyclovir egyik népszerű szerkezeti analógja a Zovirax, amelyet 200 mg, 400 mg és 800 mg dózisban állítanak elő. A sokkal magasabb költség ellenére ugyanazok a mellékhatások jelennek meg, és hasonló ellenjavallatokkal rendelkezik.

Az acyclovir és a Zovirax óvatosan alkalmazzák a hüvelyi herpesz terápiájában terhes nőknél és szoptató nőknél. És ha a betegnek egyéni intoleranciája van a hatóanyaggal vagy a tabletták segédkomponenseivel, az orvos biztonságosabb eszközt választ. Ha a májat vagy a húgyúti rendszert egy személy diagnosztizálja, a vér és a vizelet állandó laboratóriumi vizsgálatát végzik el a kezelés során.

Ha a genitális herpesz elleni tabletták befogadása során a beteg nem követi az orvosnak az adagolásra és a használati gyakoriságra vonatkozó ajánlásait, akkor mellékhatások alakulhatnak ki. Tipikusan az Atsiklovirára jellemző a dyspepsia, az orrvérzés, az alvászavar, a vizelési rendellenességek. Ha a fenti tünetek bármelyike ​​előfordul, hagyja abba a tabletták szedését és vegye fel a kapcsolatot orvosával.

vaiaciklovir

A genitális herpesz hatékony kezelése mind a kórtani tünetek teljes megszüntetésében, mind a gyógyulás felgyorsításában áll. A tabletták terápiás hatása A valaciklovir (Valtrex) sokkal gyorsabban fordul elő, mint az Acyclovir. A vírusellenes szer érdemeihez az is előfordulhat, hogy a vétel alacsony a sokasága: egy napon belül elegendő kétszer 0,5 g hatóanyagot használni. A valaciklovir egy másik jó tulajdonsága a magas terápiás koncentráció szisztémás keringése, a biológiai hozzáférhetőség és a gyors felhalmozódás.

A páciens testének behatolása után a hatóanyag aktív formává alakul (acyclovir triphosphate), és ugyanúgy kezeli a fertőző ágenseket, mint az Acyclovir. A genitális patológia kezelésére, tablettákkal egyidejűleg, vírusellenes kenőcsöt vagy krémet írnak elő. Az aciklovirhez képest nagyobb hatékonyság ellenére a valaciklovir fokozottabb mellékhatásokat mutat:

 • pszichózis;
 • hányinger, hányás, hasmenés;
 • neutropénia;
 • láz, hidegrázás;
 • légszomj;
 • különböző lokalizáció ödémája;
 • aplasztikus anémia.

A vaginális herpesz és a valaciklovir egyidejű kezelése során a betegek olyan kúpokat alkalmaznak, amelyek antimikrobiális, antiszeptikus és gyulladásgátló hatásúak. Általában Terzhinan, Gaviscon, Clion-D használják.

famciklovirrel

A genitális herpesznek a legjobb gyógyszere a Famciclovir tabletták, amelyek hatóanyaga gyorsan behatol a fertőzött sejtekbe anélkül, hogy az egészséges szövetet befolyásolná. A membránokon való átjutás után a hatóanyag metabolizált hatóanyaga blokkolja a vírus DNS replikációját, megelőzve a fertőző ágensek terjedését. Az antivirális hatóanyag előnyei közé tartozik a ritka befogadás (napi 1-2 alkalommal) és az alkalmazások széles köre. A Famciclovir hatékonyan elpusztítja azokat a HSV-törzseket is, amelyek az Acyclovir ellenállóképességgel rendelkeznek.

A famciklovir és a valaciklovir nem csak genitális herpesz kezelésére, hanem megismétlődésének megakadályozására is fel van tüntetve. Az antivirális szerek ezen tulajdonságát gyakran használják a szexuális partnerek fertőzésének megelőzésére.

A herpes Famciclovir (Famvir) tablettáit nem alkalmazzák terhes nőknél és a szoptatás idején, mert a hatóanyag képes a biológiai korlátok behatolására. Ellenjavallás a páciens hajlamos az allergiás reakciók - urticaria, atopiás dermatitis, bronchospasmus kialakulására. A hüvelyi herpesz kezelésénél a betegek egyidejűleg kúp és antiszeptikus oldatokat kapnak a nemi szervek kezelésére:

A famciklovirra jellemző a kifejezett mellékhatások manifesztációja - gyors fáradtság, csökkent funkcionális májaktivitás, hallucinációk, egyensúlyhiány, fejfájás. Rendszerint ezek a kóros állapotok nagyon ritkán diagnosztizáltak, és okaik a nagy dózisú tabletták alkalmazása.

immunmodulátor

A genitális herpesz gyógyszerek nem csak a vírusok aktivitásának csökkentésére, hanem az emberi test ellenállóképességének növelésére is használatosak. Ezek a gyógyszerek közé tartoznak az immunmodulátorok, amelyek növelik az immunrendszer működését. Az Amiksin, a Galavit, a Cycloferon a herpetikus fertőzés megelőzésére és a tünetek gyorsabb enyhítésére szolgál a felnőtt vagy a gyermek védő erejének erősítésével. A genitális herpesz kezelésében a széles körben népszerűsített kábítószerek, az Arbidol, az Anaferon, a Kagocel és az Ingavirin nem használatosak, mivel a vírusellenes és immunmodulációs tevékenységük bizonyítékát a gyártók nem biztosítják.

Galavit

A Galavit tablettákat betegek számára írják fel mind az immunválasz korrekciójára, mind a hüvelyi gyulladásos folyamatok gyors csökkentésére, a péniszre és perineumra. A gyógyszer hatóanyaga (amino-dihidroftalidazin-nátrium) képes csökkenteni a makrofágok termelését. Ezen beavatkozás eredménye a citokinek - a fájdalom, a duzzanat és a gyulladás mediátorai - szintézisének elnyomása. A Galavit egyik fontos előnye az a lehetőség, hogy egyidejűleg megszüntessék a szervezet általános mérgezésének tüneteit, amelyek jellemzőek a védőerők gyengülésének:

 • a testhőmérséklet éles emelkedése a lázas értékek felett;
 • dyspeptikus rendellenességek;
 • gyengeség, álmosság, apátia.

A Galavit gombaellenes és antibakteriális hatást fejt ki, ezért másodlagos fertőzésekkel diagnosztizálták a betegeket. A terápiás képzés időtartama 7-10 nap, a felhasznált dózisok a kóros folyamat stádiumától függően változnak. Tablettákkal kombinációban helyi szereket írnak elő - krém, kenőcs vagy vírusellenes hatású gél.

tsikloferon

Tabletták A Cycloferon különböző terápiás hatásokat mutat - gyulladáscsökkentő, immunmoduláló, tumorellenes hatású. A készítményt a herpeszvírusok növekedésének és reprodukciójának visszaszorításával, a patológiának látens formában történő átvitelével jellemzik. A gyógyszer elősegíti a csontvelő őssejtek aktiválódását, biztosítja a granulociták gyors kialakulását. A Cycloferon hatóanyag normalizálja az antigén képződés és az immunválasz erősítésének szükségességét. Ez lehetővé teszi a gyógyszer alkalmazását még az immunhiányos állapotú betegek kezelésében is.

A Cycloferon előnyei a következők:

 • a herpeszvírusok elnyomására való képesség a betegség minden szakaszában;
 • gyors felhalmozódás a szisztémás keringésben (2-3 óra);
 • kifejezett gyulladáscsökkentő hatás.

A gyógyszer segít a patológiák kezelésében és a nemi szervek érintett bőrének és nyálkahártyájának regenerálódásának képességével járó költségek kárára. A terápiás hatás fokozásához a ciklohoninnal együtt antihisztaminokkal (diazolin, Tavegil, Suprastin) és antiszeptikus szerekkel együtt szedik a vénorészetet.

Amiksin

Az amiksint a kezelőorvos kijelölheti a betegség bármilyen genitális patológiájának diagnosztizálásában. Ha a vírusellenes és immunmoduláló szert a betegség kezdeti szakaszában alkalmazzák, akkor a hatóanyag megakadályozza a fertőző ágensek növekedését, szaporodását és eloszlását a szervezetben. Ez a következő cselekvési mechanizmusoknak köszönhető:

 • interferonok szintézisének indukálása leukocitákban;
 • csökkent immunszuppresszió.

Az Amiksin segítségével sikeresen kezelheti a herpesz klinikai megnyilvánulásait a péniszen és a hüvelyen, a szájüregben és a testben. A gyógyszer alkalmazása csökkentheti a relapszusok számát, csökkentheti a tünetek súlyosságát, megakadályozhatja az új gyulladásos gócok kialakulását. A terápiás kurzus időtartama 7-14 nap, a vírus törzsétől, a betegség stádiumától és a kialakult szövődmények számától függően változik.

Fontos: A herpetikus patológiát örökre még nem lehet gyógyítani. Az orvosok minden erőfeszítésének célja a kis és felnőtt betegek immunitásának megerõsítése a fájdalmas relapsusok kialakulásának és a tünetek gyors feloldásának megakadályozása érdekében.

A genitális herpesz elleni hatékony gyógyszerek

A genitális herpesz az egyik leggyakoribb vírusos betegség, szexuális úton terjed. Időben történő kezelés hiányában a betegség súlyos szövődményeket okoz. A kenőcsök mellett az orvos előírja és más gyógyszereket is. Például az Acyclovir genitális herpeszben nem csak a külső jelekkel, hanem a vírussal is küzd.

Terápiás gyógyszerek

A genitális herpesz kezelésére szolgáló eljárást a bőrgyógyász vagy a vemészorvos a vizsgálati eredmények és laboratóriumi vizsgálatok alapján határozza meg. Teljesen megszabadulni a vírustól a modern gyógyszerek segítségével lehetetlen. Ezért a fő feladatok:

 • a betegség tüneteinek megszüntetése;
 • a betegségmentes időszak növekedése.

A komplex terápia több gyógyszercsoportot is magában foglal.

Antiszeptikus szerek

Ezek a gyógyszerek az érintett felület antimikrobiális kezelésére és a vírusok megsemmisítésére szolgálnak. Megakadályozzák a betegség terjedését is.

A genitális herpeszre felírt fő antiszeptikumok a következők:

 1. Chlorhexidine, 0,05% -os oldatként helyi alkalmazáshoz. Az öntözésre vagy az érintett területeken napi 2-3 alkalommal történő alkalmazásra. A nők ajánlott vaginális kúpok, amelyeket naponta 1-2 alkalommal kell beadni 7-10 napig.
 2. Miramistin. Hatékonyan elpusztítja a kórokozó mikroflórát és megakadályozza a másodlagos fertőzést. Az oldatot a genitáliákkal és a környékükön naponta 3 alkalommal 2 hétig öntözik. A megbeszélésen orvos is használható gyermekek számára.
 3. Kalamint. Nyugtató lotion, amely cink-oxidot tartalmaz. Fertőtlenítő, sebgyógyító és antipruritikus hatása van. Naponta 2 alkalommal használják 7 napig. Hasonlóan alkalmazható krém formájában is kapható. Használható bármilyen korú gyermekek számára.
 4. Tsindol. Antiszeptikus és gyulladáscsökkentő szer különböző kiütésekhez. Van szárító hatása, enyhíti az irritációt. Szuszpenzió formájában kapható, gyermekgyógyászatban és herpesz terhesség alatt is alkalmazható.
 5. Fukortsin. A hatóanyag aktív komponensei a rezorcin, az aceton és a bórsav. Az oldatot egy csomó vattapálcával végezzük, elkerülve az egészséges területek belépését. Ez enyhe égési érzést eredményez, amelyet normának tekintünk. A nyálkahártyák kezelésétől távol kell tartani.

Antiszeptikus szerekként színezékeket használhat: ragyogó zöld (zöld), metilénkék (kék), valamint gyógynövények tinktúrái - kamilla és málnaszín.

Különleges herpesz elleni szerek

Ezek közé tartoznak azok a gyógyszerek, amelyeknek az összetevői intracelluláris szinten működnek. Aktívan elnyomják a herpeszvírust, és segítenek megnövelni az elengedett időszakokat.

A genitális herpeszre felírt leghatékonyabb antivirális szer az Acyclovir. A külső használatra felhasznált krémek és kenőcsök mellett a gyógyszert tabletták és injekciós por formájában állítják elő. A legegyszerűbb formát az orvos választja ki minden egyes beteg számára.

Az acyclovir alkalmazása már a herpesz kezdeti szakaszában javasolt, ha még nem jelentkeznek bőrkiütések, és a beteg gyulladásos és égő érzést érez a nemi szervekben. A szokásos adag 1 tabletta naponta 5 alkalommal. A napi adag nem haladhatja meg az 1000 mg-ot. A kezelés időtartama 5-7 nap.

Az acyclovir részarányos lehet a 2 éves gyermekek, a terhes nők és a nők szoptatás alatt, de a dózist a kezelőorvosnak be kell állítania.

Bizonyos esetekben, amikor az Acyclovir valamilyen okból nem lehetséges, az analógok helyettesítik. Ezek közé tartoznak az alábbi vírusellenes gyógyszerek:

 • Zovirax - tabletta, krém és oldatos injekció;
 • Valvira;
 • Valtrex;
 • Valaciklovir.

Hüvelyi kúpok A panavirt a női nemi herpesz legalkalmasabb dózisformája. Ez a gyógyszer tabletták és injekciók formájában is kapható, megelőző szerként alkalmazható.

gyulladáscsökkentő

A fájdalom csökkentése, a viszketés és az elváltozás enyhítése érdekében az orvos gyulladáscsökkentő gyógyszereket ír elő. Ezek közé tartoznak a következő gyógyászati ​​termékek:

Az ilyen gyógyszerekkel történő adagolás és kezelés a betegség súlyosságától és a beteg tüneteitől függően az orvos által előírt.

immunmodulátor

A genitális herpesz komplex kezelésében fontos szerepet játszik a gyógyszerek, amelyek fokozzák a szervezet védekező képességét. A következő gyógyszerek jónak bizonyultak:

A modern immunterápiában népszerűek az interferon alapú gyógyszerek. Ezek közé tartozik a Cycloferon, Genferon. A leghatékonyabb Viferon, amely kenőcsök, tabletták és kúpok formájában kapható.

Annak érdekében, hogy a kezelés hatékony legyen, a gyógyszercsoport alkalmazása előtt a betegeket javasoljuk az egyedi immunmodulátorokra való érzékenység vizsgálatára.

Mellékhatások

A helyesen kiválasztott kezelési séma segít a lehető legrövidebb idő alatt megszüntetni a herpesz vírus manifesztációit a nemi szerveken. A mellékhatások elkerülése érdekében azonban a gyógyszereket szigorúan figyelni kell az adagolásra.

Az Acyclovir idején a betegség súlyosbodása lehetséges, ami a következő tünetekben fejezhető ki:

 • fájdalmas érzések az ágyéki régióban;
 • hányinger és hányás;
 • migrén;
 • az emésztőrendszer zavarai;
 • általános letargia és apátia;
 • allergiás reakciók;
 • fájdalom a vizelés során.

A kábítószer bizonyos esetekben történő felszívásának időzítése meghaladhatja a kómát. Mindegyik jelnek indokolnia kell az Acyclovir szedését, és orvoshoz kell fordulnia.

Ellenjavallatok

A vírusellenes gyógyszereknek számos ellenjavallata van. Ezek a következők:

 • a központi idegrendszer normális működésének zavara;
 • a vesék és a húgyutak krónikus betegségei;
 • allergia a komponensek, amelyek alkotják a gyógyszert.

Óvatosan kell alkalmaznia ezeket a gyógyszereket terhes nők és szoptató nők számára. Speciális kezelési módokat alkalmaznak a gyermekek és az idősek számára.

Előkészületek a visszaesések megelőzésére

A vírus állandó jelenléte a szervezetben csökkenti az immunrendszert. Erősítése csökkenti a relapszusok gyakoriságát és csökkenti a tünetek manifesztálódását. Ehhez az interferonra (Viferon, Reaferon) alapuló gyógyszereket használjon. Az anyag emberi szervezetben történő termelésének elősegítése segít Levamisol, Dibazol, Pyrogenal, Prodigiozan.

A valaciklovir és hasonló antidepszia elleni gyógyszerek azt javasolják, hogy az orvos folyamatosan szedje. A relapszusok megelőzésére szolgáló rendszer tartalmazza a B csoportba tartozó vitaminokat, valamint az A és E csoportokat.

Mivel a betegség szexuális úton terjed, a véletlenszerű kapcsolatokat el kell kerülni, és akkor is, ha rendszeres partnerrel kerül kapcsolatba, óvszereket kell használni.

A genitális herpesz fertőzés elkerülése érdekében az orvosok írják elő a Betadine-t. Az együttérzést követő egy órán belül egy nőnek hüvelyi gyertyát kell beadnia, és egy férfi - a nemi szerveket megoldással oldja meg.

Miután fertőzött egy vírussal, lehetetlen teljesen megszabadulni a herpesztől. Az időben történő kezelés azonban csökkentheti a megnyilvánulások intenzitását és jelentősen növelheti az elengedés időtartamát.

Hatékony gyógyszerek nemi herpesz kezelésére

Nemi herpesz kezelése vírusellenes tablettákkal

Fontos! Eszközök a herpeszre, amelyet Elena Markovich ajánlott! Bővebben.

Teljesen megszabadulni a genitális herpesz vírusellenes gyógyszerekkel. Nincs olyan gyógyszer, amely képes megölni a herpeszvírus sejtjeit, csak csökkentheti tevékenységét. Ez a cél, és felírja a genitális herpesz gyógyszereit, amellyel csökkentheti a tünetek megnyilvánulását és megkönnyítheti a beteg állapotát. Az orvosok kenőcsöket, géleket és kúpokat adnak a betegeknek, ami csökkenti a vírus aktivitását.

Hatékony gyógyszerek

A genitális herpesz kezelésében főként a három csoportba tartozó vírusellenes szereket használták: Acyclovir, Famciclovir, Valaciclovir. Általában a genitális herpesz kezelését tabletták alkalmazásával végzik, csak a betegség elhanyagolása esetén vírusellenes gyógyszereket adnak be intravénásán. Gyengén gyógyító hatású kenőcsöket ritkán írnak elő a szakemberek.

Mindezek a gyógyszerek genitális herpesz kezelésében hatásosak a betegség azonban, hogy mivel az ingatlan Famciklovir és valaciklovir felszívódik a gyomorban, ritkábban adjuk, mint az aciklovir. Ezen gyógyszerek mellett az alábbiak hatékonyak a vírus leküzdésében:

 1. Panavir. A gyógynövényes gyógyszerkészítmények, elsősorban a végbélkúpok és az intravénás beadásra szolgáló megoldás. Komplex kezeléssel a pirulák és a Panavir kenőcsök segítenek megszabadulni a betegség tüneteitől;
 2. Famvir. A készítményt a svájci Novartis cég végzi. A gyógyszer képes befolyásolni a herpesz szimplex vírustörzsek 30% -át, amelyek nem csökkentik az aktivitást az acyclovir hatása alatt;
 3. Immunmodulátorok. A gyengített immunitás erősítésére irányuló előkészületek. A modern gyógyszerekhez tartozik a Viferon, Cycloferon, Lycopid. Ezek a gyógyszerek terhesség alatt tilosak.

Orvosi kezelés használatán alapuló tabletták, kúpok, oldatok és kenőcsök elleni genitális herpesz lesz pozitív hatása csak akkor, ha az alapjait a helyes táplálkozás, a személyes higiénia és az egészséges életmód. Ilyen helyzetekben vírusellenes tablettákat lehet előírni:

 • a betegnek genitális herpesz elsődleges kitörése van;
 • a vírus gyakori megnyilvánulásainak hajlamos személy;
 • a betegek hajlandók csökkenteni a vírus ismétlődő kitörésének valószínűségét;
 • a betegek csökkenteni kívánják a szexuális partnerek vírusának felszámolásának kockázatát;
 • a vírus elsődleges megnyilvánulásával járó terhes nők;
 • a késői terhességben szenvedő nők, ha gyakran előfordulnak nemi herpeszek;
 • gyenge immunitású betegek, gyakori visszaesésekre hajlamosak.

A leghatékonyabb kezelés az lesz, ha közvetlenül a genitális herpesz jelei után jelentkezik. A elsődleges kitörését egy vírusos betegség, a szakértők azt javasolják, hogy csatlakozzanak egy rend antivirális Tabletták: acyclovir - 0,4 g 3-szor egy nap, famciklovir - 0, 2 g 3-szor naponta valaciklovir - 1 g 2-szer naponta. Az ilyen gyógyszerekkel végzett kezelés - 7-10 nap, a betegség ismételt kitörése 5-7 napig tart.

A herpesz kezelésére és megelőzésére olvasóink sikeresen alkalmazták Elena Markovich módszerét. Bővebben

Acyclovir alkalmazása

Cikkeket ajánlanak a témában:

A herpesz elleni küzdelemre irányuló modern gyógyszerek nagy száma ellenére sok orvos az Acyclovir-t részesíti előnyben. A tabletták adagolását és az alkalmazásukhoz szükséges adagot csak a kezelőorvos írhatja elő. Az orvosi gyakorlatban ismeretesek olyan esetek, amikor a betegség tünetei néhány nap elteltével eltűnnek, és a betegek önállóan csökkentik a kezelés folyamatát. Ilyen helyzetekben a kezelés nem teljes, és a vírus jelei hamarosan újra megjelennek. Az elsődleges genitális herpesz kezelésére naponta ötször 0,2 gramm gyógyszert kell szedni.

Az acyclovir okozhat ilyen mellékhatásokat:

 • fájdalmas vizelés;
 • fájdalom az ágyéki régióban;
 • álmosság;
 • gyengeség;
 • a gyomor-bél traktus megsértése;
 • hányás;
 • hasmenés;
 • szórakozottság.

Az aciklovir tablettát más gyógyszerekkel együtt óvatosan kell kezelni, miután konzultált az orvossal. Egyes gyógyszerek, például az ibuprofen, a gentamicin, a ciklosporin negatív hatással vannak a genitális herpesz kezelésére, ami megnehezíti a betegség lefolyását. A genitális herpesz fejlődésének időben történő megállításához konzultálnia kell egy szakemberrel, aki megtagadja az öngyógyítást.

A genitális herpesz gyógyszere - orvos kinevezésével

Az acyclovir az első antivirális gyógyszer genitális herpeszre. Ez egy meglehetősen hatékony és nem toxikus gyógyszer, amely csak a herpes simplex vírus (HSV) által érintett sejtekre hat. A vírus DNS-jébe kerül, és megállítja a reprodukcióját. Az acyclovirnek nincs hatása az egészséges sejtekre. A gyógyszer hosszú ideig tartó alkalmazása azt mutatta, hogy biztonságos, de nem mindig hatásos, ezért ma már hatékonyabb gyógyszerekkel helyettesíthető.

A valaciklovir a második generációs nemi herpesz gyógymódja. A velaciklovir acyclovirként is hat, de hatékonyabban és folyamatosan. Több mellékhatása van, de az egészséges szövetek nem hatnak. Ezért az acyclovir és a valacyclovir abszolút biztonságban használják a hosszantartó tanfolyamokat szuppresszív terápiával.

A legújabb generáció kábítószere a famciklovir. Kérelmében a DNS-vírus gátló hatása már más kérdés, nem ugyanaz, mint az aciklovir és valaciklovir. Ez az anyag egy aktív és hosszú (akár 12 óra) proliferációját gátolja a HSV, azonban nagy dózisban lehet hatással az egészséges szövet, így famciklovir kell alkalmazni nagyobb óvatossággal, mint a más vírusellenes szerek.

Vírusellenes gyógyszerek a helyi akcióban

Általános szabály, hogy az elsődleges nemi herpesz, és súlyosbodásához visszatérő genitális herpesz írnak vírusellenes gyógyszerek nemcsak gyakori, hanem a helyi cselekvés. Előfordul, hogy a kezelés könnyen folyó gyakori visszaesések, valamint a kezelés visszaesés terhes nőknél csak helyi kezelésre.

Széles körben alkalmazott kenőcsök és krémek acyclovir (acyclovir, zovirax és mások) alapján. Naponta ötször naponta alkalmazzák a nemi szervek bőrének és nyálkahártyájának érintett területeire. A kezelés időtartama eltérő lehet, és általában orvos kijelöl.

A Viru-Mertz vírus vírusellenes gél gátolja a vírusok abszorpcióját és penetrációját a sejtbe. A vírusoknak a gyógyszerhez való mentessége nem merül fel. Enyhíti a fájdalmat, égést és viszketést, amely a relapszus kezdeti szakaszában fordul elő, lerövidíti a betegség időtartamát, meghosszabbítja az elengedett időszakokat. Ha az első tünetek megjelenését követő első órákban kezdi a kezelést, akkor megakadályozza a fertőzés továbbfejlesztését. Ellenjavalta a Viru-Merz gél szerol használatát a genitális herpeszben a vezikulumok kialakulásának szakaszában, valamint a beteg testének fokozott érzékenységével. A gélt az érintett területekre napi három-öt alkalommal (és gyakrabban) alkalmazzák, enyhén dörzsölve. A kezelés időtartamát az orvos határozza meg.

Helyileg egy vírusellenes és immunmoduláló hatású panavir gélt is előírnak. Az érintett területeket naponta kétszer alkalmazzák.

Az ilyen gyógyszerek közé tartoznak az interferon-alapú gyógyszerek (antivirális fehérje, amely organizmus sejteket termelni bevezetése vírus), azaz például Genferon viferon és amelyeket az formájában végbélkúp. Az így bejuttatott interferon immunmoduláló és vírusellenes hatást fejt ki.

A genitális herpesz kezelésénél sok kábítószert használhat, melyeket - az orvos mondja.

Herpes készítmények

Ma a piac számos különböző gyógyszert kínál a herpesz kezelésére. Megtanulja a leggyakoribb vírusellenes szerek jellemzőit ezen anyagból.

A vírusölő gyógyszerek alkalmazása az egyik leghatékonyabb módszer a herpetikus fertőzés különböző típusainak leküzdésére: az egyszerű lázas herpesztől a tinea és a genitális herpesztől.

A jelenleg létező gyógyszerek egyike sem képes teljes mértékben eltávolítani a vírust a szervezetből - ha egyszer behatol, a herpeszvírus örökre az idegrendszer belsejében marad, és újra aktiválódik, ha kedvező körülmények merülnek fel. Azonban a herpesz elleni gyógyszerek lelassíthatják vagy teljesen elnyomhatják a vírus replikációját, kiküszöbölhetik a betegség tüneteit, megakadályozva a fertőzés terjedését a szervezetben, csökkentve a relapszusok időtartamát és gyakoriságát.

A herpesz készítmények tabletták, injekciós oldatok, kenőcsök, spray-k, krémek formájában állnak rendelkezésre. Minden előkészületnek saját sajátosságai vannak, előnyei és hátrányai, amelyeket anyagunkról megtudhatunk. Fontos megjegyezni, hogy az orvos csak az alapos vizsgálat és a szükséges diagnosztikai eljárások után válaszolhat arra a kérdésre, hogy mely gyógyszerek kerülnek kezelésre minden egyes esetben.

A vírusellenes gyógyszerek hatékony gyógyszerek, és gyakran számos mellékhatással járnak, ezért az öngyógyítás és használatuk elfogadhatatlan.

acyclovir

Az első gyógyszert a herpeszről, az acyclovirről, mintegy húsz évvel ezelőtt hozták létre, és továbbra is az egyik leghatékonyabb. Alkalmas gyakorlatilag minden herpesz kezelésére, de nem alkalmazható cytomegalovírus okozta fertőzések kezelésére. Szelektív hatású, és nem befolyásolja az egészséges sejteket. Viszonylag alacsony költséggel, tabletta, kenőcs, krém formájában kapható.

A legtöbb herpesz-hatóanyag az ajkán és egyéb herpesz-szimplex hatóanyagként acyclovir-t használ.

Valtsikon

A hatóanyag fő összetevője a valaciklovir, az acyclovir származéka, amely jelentős előnnyel jár a készítményhez képest, nevezetesen az orális adagolással jól felszívódó képességgel. Ezért a valaciklovir leggyakrabban tabletták formájában szabadul fel.

A Valcicont a herpes zoster kezelésére, valamint az egyszerű és genitális herpesz kezelésére használják az 1. és 2. típusú vírusok okozta. Ezenkívül a Valcikon a komplex terápia részét képezheti a citomegalovírus-fertőzés megelőzésében és más típusú herpetikus fertőzések visszaszorulásának megelőzésében.

A gyógyszer egyik fő jellemzője nemcsak a vírusok replikációjának elnyomása, hanem a fájdalom-szindróma enyhítése, amely gyakran kötődik a zsindelyekhez. A herpes zoster és a Valcicone kezelése jelentősen csökkenti az akut és postherpetikus neuralgiában szenvedő betegek százalékos arányát.

Bővebben itt olvasható a készítményről.

Devirs

Ennek a gyógyszerkészítménynek a hatóanyaga a ribavirin, amely széles spektrumú hatással rendelkezik, és hatékonyan kezeli a vírusos betegségek széles skáláját, a hepatitis C-től a veszettségig. A Devirs a genitális herpesz, valamint a herpesz zoster kezelésének leghatékonyabb gyógyszerei közé tartozik.

A gyógyszer felhasználása felgyorsítja a kiütés után fellépő eróziók gyógyulását, elnyomja a vírus aktivitását, lerövidíti azt az időt, amely alatt a vírus felszabadul a fertőzés gócaiból. A gyógyszer hatásos bizonyos herpeszvírus-törzsekkel szemben, ellenáll az acyclovir és származékai által előidézett gyógyszerek hatásainak, így gyakran alkalmazzák a komplex terápia részeként.

A gyógyszer formája külső használatra szolgáló krém, amely a hatóanyag 7,5% -át tartalmazza. A gyógyszer szinte nem szívódik fel a vérben, és nincs szisztémás hatása a testre.

Hogyan kell kezelni a genitális herpeszet, az orvosi és népi módszereket

A herpesz egy fertőző betegség, amelyet az azonos nevű vírus okoz. A testbe való bejutás a sejtekbe épül be, ami miatt a szokásos immunvédelmet gyengítik. Bizonyos körülmények között és az immunitás erőteljes csökkenésével genitális herpesz manifesztálódik, amelynek kezelése nehézségeket okoz.

Jelenleg a vírus 8 fajtája (HSV) van. A genitális forma kórokozói a HSV-2 (az esetek 80% -a) és a HSV-1.

Klinikai tünetek hiányában a vírus hordozói nem képesek fertőzni partnereiket.

A genitális herpesz okozata

A betegség gyakrabban fordul elő szexuális együttlét során, mind normál, mind pedig anális szex alatt. Ritka esetekben a fertőzés személyes higiéniai tünetekkel történik.

A genitális herpesz fertőződik a szájterületen herpetikus kitörésű partnerrel, mivel a nemi szervekkel való orális érintkezés esetén a fertőzés a nemi szervek ajkáról származik.

Kockázati tényezők, amelyek növelik a betegség leküzdésének esélyét:

 1. A betegség, stresszes helyzet vagy gyógyszerek szedése miatt a mentelmi jog megsértése.
 2. A nyálkahártyák és a bőr kisebb károsodása.
 3. Több szexuális partner egyidejű jelenléte.
 4. Miután szexuális óvszer nélkül.

jellegzetes tünetek

A genitális herpesz tünetei és kezelése saját tulajdonságokkal bír. Amikor a HPV-2-fertőzés elsődleges fertőzése az esetek 90% -ában latens formában fordul elő. Ezért a herpesz első epizódja valójában visszaesés.

Ez a szexuális érintkezés, a stresszes helyzet, a fertőző betegség, a hipotermia, az alkoholfogyasztás és a sebészeti beavatkozások által okozott általános vagy helyi érzéstelenítés következményei lehetnek.

A genitális herpesz nőknél a kitörés lokalizálódik:

 • a húgycső külső nyílásának közelében;
 • a hüvely előestéjén és a szájban;
 • a méhnyakon;
 • közel az anushoz vagy a fenékhez.

A herpesz exacerbációjú férfiaknál a bőrkiütés a bőrön vagy a nyálkahártyán található:

 • herezacskó;
 • az anuson vagy a csípőn;
 • a fején vagy a pénisz penészén.

A herpeszes elsődleges fertőzésnél az inkubációs időszak legfeljebb 8 nap. Ezután a következő tünetek jelennek meg:

 • viszketés, vörösség és égés a nemi szervekben;
 • A bőrön vagy a nyálkahártyán kis buborékok képződnek, amelyek zavaros folyadékkal vannak feltöltve;
 • A felrobbant buborékok apró eróziókká vagy a kéreggel borított fekélyekké alakulnak át;
 • viszketés és bizsergés érzés a vizelés során;
 • amikor a méhnyak érintkezik, a nyálkahártya hiperémiás, erózióssá válik, göbös mentesítéssel;
 • nyirokcsomók a mélyedésben.

Néha általános gyengeség, rossz közérzet. A tünetek eltűnése akár 30 napot is igénybe vehet. A genitális herpesz hatékony kezelése csökkenti ezt az időszakot.

A másodlagos fertőzésnél a betegség hasonló tüneteket mutat. Egyszer az emberi testben a vírus a betegség hordozójává válik. Ebben az esetben az elengedési időszakokat helyettesíti az exacerbáció.

A herpesz vírus a gerinc ganglionok, de nem a nyálkahártyák és a bőr, így a megjelenése előtt kiütések jelennek meg, hírnökei a tünetek formájában húzó fájdalom az ideg csomópontok, viszketés és égő területen a kiütés jelenik meg.

Érezte a kellemetlen tüneteket, de nem tudja, melyik orvos kezeli a genitális herpeszet? Ha ennek a betegségnek a jelei vannak, akkor a nőknek el kell menniük a nőgyógyászhoz és a férfiakhoz az urológushoz és az andrológushoz.

A partnertől kapott vírus nem mindig kiütésekhez vezet, ennek döntő szerepe az immunrendszer állapota.

A betegség diagnosztizálása

Az immunitás állapotától függően háromféle visszatérő betegség fordul elő: aritmiás, monoton és leépülő.

Atipikus genitális herpesz esetén tünetei maszkolódnak más betegségekre, és aszimptómás betegség esetén a betegség csak speciális tesztekkel ismerhető fel.

A betegség helyes diagnosztizálásához és a genitális herpesz gyógyításának módjához forduljon szakemberhez. Az anamnézis gyűjtése mellett számos laboratóriumi vizsgálatot végeznek a herpesz típusának meghatározására.

A virológiai vizsgálat során a hólyagok tartalmát egy speciális tápközegbe helyezzük, ahol a betegség kórokozója bekövetkezik. Ez a módszer nem túl pontos, így eredményeit gyakran megkérdőjelezik.

A megbízhatóbb információkat a géndiagnosztika biztosítja, amelyben polimeráz láncreakciót alkalmaznak (meghatározzák a DNS vírus jelenlétét).

Az elemzés lehetővé teszi a kórokozó azonosítását és megkülönböztetését másoktól. Segédmódként egy enzim immunvizsgálatot alkalmaznak a vírus antitestek jelenlétének meghatározására a páciens vérében.

Herpesz kezelése

Sokan érdekli a kérdés, hogy hogyan lehet a genitális herpeszet örökre gyógyítani? Sajnálatos módon nem lesz képes teljesen megszabadulni a betegségtől, mivel a vírus, lenyelve, ott marad. A gyógyszerek segítségével gyorsabban lehet kiküszöbölni a betegség klinikai megnyilvánulásait, és meghosszabbítani az elengedés időtartamát.

gyógyszer

A terápiát tablettázott gyógyszerekkel, valamint kenőcsöket használják külső használatra.

A genitális herpesz kezelésére hatékony gyógyszerek:

 • Acyclovir (Acivir, Zovirax, Acyclovir-BSM, Virolex, Lizavir, Cyclovax);
 • "Famciclovir" (Valtrex);
 • „Penciklovir”.

A vírusölő gyógyszerek kétféleképpen alkalmazhatók - epizodikus kinevezés formájában (legfeljebb 10 napos rövid tanfolyam) és megelőző (egy-két hónapon belül).

Az orvosi gyakorlatban gyakrabban használják az "Acyclovir" tablettákat vagy kapszulákat és analógjait. A felnőtt betegeket a gyógyszer terápiás dózisa írja elő az utasításoknak megfelelően. A gyógyszeres kezelés a betegség kezdeti szakaszában segít megelőzni a kiütés megjelenését.

Ha a hólyagok megjelenését követően kezdi a kezelést, a tünetek kevésbé hangsúlyosak lesznek, és a gyógyulás gyorsabban megtörténik. A betegség gyakori visszaesése esetén érdemes vírusellenes gyógyszereket szedni a megelőzés érdekében.

Hogyan kezeljük a nemi herpeszet külső eszközökkel? Ehhez kenőcsöket használnak a betegség komplex terápiájában:

 • „Az aciklovir”;
 • "Zovirax";
 • "Viroleks";
 • "Fukortsin" (ha a bőr érintett);
 • Oksolinovuyu kenőcs.

Antivirális szerekkel együtt immunmodulátorokat írnak fel:

Ezek a gyógyszerek befolyásolják a genitális herpeszes betegek immunrendszerét, serkentve a specifikus és nem specifikus faktorokat. Ez lehetővé teszi a vírus további terjedésének megakadályozását és a relapszusok gyakoriságának csökkentését.

A betegség kezelése

Vannak bizonyos kezelési módok a genitális herpesz számára. Egy adott betegség kiválasztása a betegség típusától, annak időtartamától és a beteg állapotától függ.
A primer fertőzés elleni gyógyszerek befogadása

A visszatérő genitális herpesz kezelése

Női herpesz kezelése

Terhesség alatt az antivirális terápia nem ajánlott. Kivételek a genitális herpesz súlyos formái, amelyeket a beteg életét fenyegető más betegségek bonyolítják.

A hatékony kezeléshez ebben a helyzetben emberi immunglobulint alkalmazunk. Az első, második és harmadik trimeszterben (két héttel a bevétel várható időpontja előtt) napi háromszor 25 ml-vel intravénásan adjuk be. A komplex terápiában lehet nevezni "Viferon".

Népi jogorvoslatok

A gyógyászati ​​módszerek mellett a nemi herpesz népi gyógymódokkal is kezelhető:

 1. Teafaolaj. Az alkalmazáshoz 10 csepp olajat kell hozzáadni 400 ml forró vízben. A nemi szervek mosásához szükséges eszközök. Végezze el az eljárást lefekvés előtt.
 2. Gyógynövény gyűjtemény. Keverjük össze ugyanolyan mennyiségű nyírlevél, rétes lóhere virágok, körömvirág, pitypang gyökér és anyafejtő fűvel. 10 g kollekciót öntsünk 350 ml vízhez. Főzzük le a húslevet alacsony hőségben 5 percig. Lehűlés után szűrjük és mosás vagy fecskendezés céljából használjuk. Az eljárást naponta egyszer, két hétig tartó lefekvés előtt végzik el.
 3. A szekvencia. A herpesz kezdeti szakaszában a viszketés eltávolításához 10 gramm száraz gyógynövényt 250 ml forró vízbe öntünk, és egy órán át állni hagyjuk. Infúziós törzs, áztassa be a géz egy darabját, és tegye hozzá az érintett területet 10 percig. Ezenkívül a gyógyszert szájon át (napi kétszer 100 ml) is be lehet venni.
 4. Kamilla. Van gyulladáscsökkentő hatása, segít fájdalomcsillapításban. 5 gramm szárított virágot öntsünk 200 ml forró vizet, és hagyjuk 40 percig. Szűrje le és használja a nyálkahártyák öntözéséhez vagy a fecskendezéshez. Ezt az infúziót naponta kétszer alkalmazhatja.
 5. Hogyan történik a tengeri sóval kezelt nemi herpesz: 10 liter forrásban lévő vízben feloldjuk 50 gramm tengeri sót, és lehűtve lehűtjük az üledékes fürdőt. Az eljárást naponta végezzük (egy negyedóra 14 napig). A sóoldat kimosására nincs szükség, elég ahhoz, hogy finoman feltörjék a külső nemi szerveket.
 6. Az echinacea gyökere. Az immunrendszer erősítésére használják. A termék előállításához 20 gramm zúzott nyersanyagot 100 ml 70% -os alkohollá kell önteni. A tinktúra hetente egy sötét, hűvös helyen áll. Ezután a gyógyszert szűrtük és naponta háromszor 25 cseppet kaptak. A kezelés időtartama 2 hónap. Szükség esetén megismételhető.

Mit nem lehet tenni a betegséggel?

Ha a betegség tünetei vannak, akkor nem kell pánikolni, mert a megfelelő kezeléssel hosszú távú remisszió lehetséges. Érdemes tartózkodni a szexuális tevékenységtől egészen a herpesz megnyilvánulásainak eltűnéséig. Nem ajánlott az alkohol használata, ami a betegség provokáló tényezője.

Mielőtt orvoshoz fordulna, ne dörzsölje az érintett területet, és érintse meg kezével. Ez hozzájárul a vírus terjedéséhez és az új kiütések megjelenéséhez. Szigorúan tilos a buborékok alkohollal való kezelése, mivel nem ilyen problémák kezelésére szolgál, és nyálkahártyák vagy bőr kémiai égési sérülését okozhatja.

Sok beteg érdekli a kérdést, vajon lehet-e gyógyítani a genitális herpeszet anélkül, hogy kórházba járna? A válasz negatív. Az öngyógyítás csak súlyosbítja az állapotot és gyakori visszaesést okoz.

Lehetséges szövődmények

Szükséges tudni, hogy milyen gyorsan gyógyíthatók a genitális herpeszek, mivel az orvoshoz való idő előtti eljuttatása komplikációk jelentkezhetnek.

Időben történő kezelés nélkül a genitális herpesz válik az okaivá:

 1. Dysuria vagy neuropátia, ami akut vizeletretenciót okoz.
 2. A belső szervek súlyos fertőzése. Ez ritka esetekben fordul elő, főleg immunhiányos állapotban (zúzódások, fenék, szem nyálkahártya, orális szájgyulladás, cheilitis vagy pharyngitis előfordulása).
 3. A nőknél a genitális herpesz jelenléte megnöveli a méhnyakrák valószínűségét.
 4. Pszichológiai problémák és depresszió iránti hajlam.
 5. Az elsődleges genitális herpesz terhes nőknél 50% -ban előfordul a magzat fertőzése. Leggyakrabban ez történik a gyermek áthaladása során a herpesz által érintett nemi szerveken keresztül, és kizárt a császármetszés során. A magzat fertőzése károsítja a szemét, a bőrt és az idegrendszert, és néha a fogyatékosságot.

A betegség megelőzése

A specifikus megelőzés módszerei közé tartozik az oltóanyagok alkalmazása. De mivel a vírus speciális módon van elrendezve, nem mindig lehetséges stabil hatás elérése.

A genitális herpesz megelőzésére szolgáló nemspecifikus intézkedések:

 • mérsékelt testmozgás és egészséges életmód;
 • az alkoholfogyasztás és a dohányzás elutasítása;
 • erősíti az immunrendszert;
 • a barrier fogamzásgátlás bármilyen típusú nemben történő felhasználása További információk a barrier fogamzásgátlásáról →;
 • helyes személyi higiénia (ne használjon valaki más fehérneműt, törölközőt stb.).

Ha már a herpeszvírussal fertőzött, hogy megelőzze a gyakori exacerbációkat, kerülje a túlmelegedést és a hipotermiát, vegye be a vitaminok komplexeit a megelőzés céljából. Legyen figyelmes a testére, és mindig egészséges maradjon!

Szerző: Inna Verbovaya,
különösen a Mama66.com számára

Hatékony gyógymód a herpesz számára intim helyeken

Ma sajnos nem találtak olyan genitális herpesz tablettákat, amelyek egyszerre és mindenkorra képesek lehetnek a vírus emberiségének gyógyítására. De van egy lista a hatékony gyógyszerekről, amelyek elfojtják a vírusaktivitást és maximálisan kiküszöbölik a betegség nemkívánatos megnyilvánulásait. Minden esetben egyedi terápiát írnak elő, amely lehetővé teszi a betegség fejlődésének és progressziójának részleges ellenőrzését.

A herpeszvírusról

A vírus évekig élhet a testben, soha nem jelenik meg, és nem zavarja az embert. Napjainkban a Föld teljes lakosságának több mint 95% -a fertőzött meg ezzel a betegséggel, de ez nem mindenki számára tűnik. Ennek oka a különböző tényezők, különösen a test védő funkciói.

Meggyengült immunitással a testet nehéz megverni a betegség ellen, és a vírus aktívabbá válhat.

A herpesz önmagában nem veszélyes betegségnek számít, és a kellő időben történő kezelés nem vezet súlyos jogsértésekhez a belső szervek munkájában. A betegség kellemetlenséget és kényelmetlenséget okoz.

A klinikai tünetei pszichológiai problémákhoz is vezethetnek, ami a munkaképesség csökkenéséhez, a libidó csökkenéséhez és az általános depresszív állapothoz vezet. Az ilyen érzelmi problémák hátterében a test általános gyengülése tapasztalható, ami súlyosbíthatja a helyzetet és visszaesést okozhat. Ezért a nemi herpeszterápia kezelésének átfogónak kell lennie. A rendezvények kinevezését a betegség megnyilvánulásának mértéke határozza meg.

A genitális herpesz kezelése exacerbációval

A fertőzés első jele esetén azonnal konzultáljon orvosával, mely esetben a kezelés hatékonyabb lesz. Az időben történő kezelés elkerüli a széles körű lokalizációt, és a betegség könnyebb lesz.

Ha az exacerbáció általában komplex terápiát ír elő, amely hatékony antiherpetikus gyógyszereket tartalmaz. Lehet bármelyik gyógyszer, amely az acyclovir 1 és a 2 generáción alapszik. A herpesz kezelésére tabletta, kenőcs, gél, kúp vagy injekció használható. Az első megnyilvánulásra a terápia a leghosszabb - körülbelül 10 nap. Ha visszaesik, a gyógyszereket 5 napig veszik.

Az acyclovir alapú alapokon kívül a herpesz súlyosbodásának kezelésére a következők tartoznak:

 1. Vírusellenes és immunobiológiai készítmények.
 2. Ha a betegség exudatív komponenseket expresszál, az orvos rendelhet gyulladásgátló gyógyszereket.
 3. A vitamin-komplexet (E és C vitamin) és a bél mikroflóra helyreállítására szolgáló enzimeket is előírják.
 4. Abban az esetben, ha a súlyosbodást magas lázzal és súlyos rosszullét kísérte, lázcsillapító szereket írnak fel - lehet Paracetamol vagy Ibuphen, ami enyhíti a gyulladást.

Az alkalmazott szerek célja a tünetek elleni küzdelem. Ha a beteg genitális herpeszes megbetegedésével diagnosztizálódik, akkor ez az életre szól. A vírus teljesen gyógyítható, de a megelőző intézkedések betartásával lehet csökkenteni a relapszusok valószínűségét, vagy egyáltalán megakadályozni őket.

A mai napig az acyclovir, a valaciklovir és a famciklovir alapján alapok a leggyakoribb és leghatékonyabb antivirális gyógyszerek a genitális herpesz kezelésére.

Acyclovir a herpesz számára

Az acyclovir (és minden analógja) az anti-herpesz terápia standardja. A hatóanyag a DNS egyik komponensének szintetikus analógja, ami megmagyarázza annak nagy hatékonyságát.

Az anyag a vírus enzimmel való kölcsönhatásán keresztül gátolja annak szorzását, míg az emberi DNS-sejtben az acyclovirnek gyakorlatilag nincs hatása. Az effektív hatóanyagot tablettákká szabadítják fel, és mind exacerbáció, mind visszaesés esetén adják be. A dózisok a beteg korától függenek. A 2 évesnél idősebb gyermekek ugyanúgy írják fel az Acyclovirt, mint a felnőttek. A gyermekeknél a fiatalabb adag kétszer kevesebb lesz.

A hatóanyag alkalmazásával elősegíthetjük a betegség lefolyását: új kiütések már nem jelennek meg, a régiek pedig gyorsabban gyógyulnak a sérülések kialakulásával és a sebek zsugorodásával. Megnyomta a fájdalmat. Az acyclovir alapú gyógyszerek pozitív hatással vannak a szervezet védő funkciójára, ami nagyon fontos azok számára, akik az immunrendszer rendellenességeivel kapcsolatos betegségben szenvednek.

Az Acyclovir terápia stratégiáját orvos választotta, és a következő irányok valamelyikében fordul elő:

 • epizodikus kezelés;
 • elhúzódó szuppresszív kezelés;
 • intravénás kezelés (súlyos genitális herpesz formájában).

Minden irány különböző dózist és expozíciót tartalmaz. Ha az előírt eljárást túllépték, ezek a mellékhatások előfordulhatnak:

 • bőrkiütés urticaria formájában;
 • hányinger és hányás;
 • hasmenés;
 • fejfájás és gyengeség.

Az acyclovir a legjobb gyógymód a genitális herpesz számára, de nem alkalmazható az egyik összetevő intoleranciája esetén. Terhesség és szoptatás alatt a gyógyszert csak az orvos által előírt módon kell bevenni.

Valaciclovir és Famciclovir

A valacikloviron (aciklovir valinészterén) alapuló készítményeket genitális herpesz ellen is alkalmazzák. Ilyen gyógyszerek lehetnek, mint Valtreks, Valavir, Valtrovir. Tevékenységük lényege abban rejlik, hogy a valaciklovir hatóanyag, amely az enzimek hatására belép az emésztőrendszerbe, acyclovirbe jut, ami a már ismert módszer szerint jár el.

Ez a genitális herpesz úgynevezett prodrogja. Előnye a szervezet jobb emészthetősége, ami nagyobb hatást gyakorol a vírusra és a nagyobb hatékonyságra. Az Acyclovirrel összehasonlítva a gyógyszerek adagja kisebb lesz, ami megkönnyíti a terápiát. A legelterjedtebb herpesz-hatóanyag a valaciklovir tartalmú intim helyeken Valtrexnek hívják. A használatból eredő mellékhatások nagyon ritkák, a szervezet jól érzékeli.

A famciklovirra alapozott gyógyszerek egy másik hatékony gyógymód a genitális herpesz számára. A fő képviselő a Famvir. A penciklovir-diacetát kémiai természete miatt az ágens aciklusos guanozin-analógok csoportjához kapcsolódik.

A felszívódás felszívódáskor a vékonybélben fordul elő, ahol a hatóanyag gyorsan eljut a hatóanyagba. A penciklovir biohasznosulása meglehetősen magas - körülbelül 80%. Az anyag hasonlóan aciklovir-kezeléshez. A herpesz vírus növekedésének és reprodukciójának szuppressziója a celluláris szinten történik.

A famcikloviron alapuló gyógyszerek hatékonyabbak, mivel szelektivitásuk a vírusfertőzött sejteknél magasabb. Ez azt jelenti, hogy a terápia hatékonysága kevésbé függ a vérben lévő anyag koncentrációjától, mint az acyclovir kezelés során. A genitális herpesz kezelésének folyamata általában egy hét.

Megelőző intézkedések a remisszióra

A remisszió a betegség manifesztálódása után 7-14 nappal fordulhat elő, ezért fontos az időben történő reagálás és a megismétlődés megakadályozása. A vírusellenes szerek első szakaszának vége után a testnek nyugodnia kell, és erősödnie kell ahhoz, hogy teljesen felépüljön. Ez lehetővé teszi, hogy jól felkészüljön a következő szakaszra. A herpesz intim zónában történő kezelésére a remisszió ideje alatt nagyon fontos, csak az ilyen kezelés nem mindig magában foglalja az antivirális gyógyszerek szedését.

 1. A terápiát ebben a szakaszban a megfelelő táplálkozáson és az egészséges életmódon kell alapulnia, hogy a test erőssé váljon.
 2. Szükséges vitaminos ételt fogyasztani, sokat sétálni, aludni, megpróbálni elkerülni a stresszt, nyugtalanságot és negatív érzelmeket.
 3. Ebben az időben előtérbe kerülnek a pszichológiai problémák és megoldásuk. A beteg számára a rokonok és a barátok támogatása fontos lesz.
 4. Szükség van a természetes védőeszközökre, amelyek aktivitják a szervezet védő funkcióit. Szükség van inni és olyan gyógyszerekre, amelyek visszaállítják a törött bél mikroflóra.
 5. Szükség esetén terápiát írnak elő a herpesz által okozott egyéb gyulladásos betegségekre.

Herpetikus vakcinázás és orvosi felügyelet

A genitális herpesz terápiájának harmadik szakasza magában foglalja a vakcinációt, amely az ilyen típusú vírus immunitásának védelmi funkcióit képezi. Az ilyen védekezés az eljárást követő egy hónapon belül megtörténik. A vakcinázás a betegség megnyilvánulásának legújabb eszköze. Ez az eljárás csökkenti a relapszus valószínűségét, csökkenti a súlyosbodások és szövődmények kialakulását.

Abban az esetben, ha a herpesz az intim zónában elhaladt az elengedés szakaszában, és már nem okoz aggályokat, a kezelés megállítása nem éri meg. Ebben a szakaszban orvosnak kell látnia, és rendszeresen meg kell tennie a szükséges vizsgálatokat. Megelőző intézkedésként továbbra is folytathatja a probiotikumok és a gyógyszerek immunmodulációját.

A bemutatott kezelési rend felhasználása és az előírt gyógyszernek a genitális herpesztől történő bevétele lehetővé teszi a vírus negatív megnyilvánulásait.