L-Lizin Escinate

A leírás aktuális 2015/04/01

 • Latin név: L-lizin Aescinat
 • ATX kód: C05CX
 • Hatóanyag: Lisinát-eszkin (Aescin-lizinát)
 • Gyártó: GALICHFARM (Ukrajna)

struktúra

1 ml koncentrált oldat 1 mg-ot tartalmaz L-Lizin Escinate. Kiegészítő anyagok: víz, propilénglikol és 96% etil-alkohol.

A kibocsátás formája

L-Lizin Escinat koncentrált oldatként kapható intravénás beadásra. Az oldat színtelen, majdnem átlátszó. Kartondobozban 2 db sejtcsomag van, mindegyik 5 db 5 ml-es ampullát tartalmaz.

Farmakológiai hatás

Lizin, mi ez az anyag?

lizin ez így van aminosav (alifás), amely a fehérjék felépítésének alapja. Aminosav A lizin az emberi test számára szükséges a szöveti javításhoz, a normál növekedéshez és fejlődéshez. Az anyag felelős a gyártásért enzimek, ellenanyag és hormonok. Az ilyen ételeket tartalmazzák: lencse, búzacsíra, szója, joghurt, húsfehérje, hal, burgonya, tojásfehérje, sertéshús. Gyakorlatilag egy aminosavat adnak a diéta számára a sportolóknak, hogy gyorsan felhalmozzák az izomtömeget. A mezőgazdaságban a lizin-szulfát megtalálható takarmány-adalékanyagként az állati táplálékok dúsítására és kiegyensúlyozására. A lizin: HO2CCH (NH2) (CH2) 4NH2 képlete.

Mi az a Lysine Escinat?

A lizin-Escinate képes elnyomni a lizoszómális hidroláz aktivitását, ami a hasítási sebesség csökkenéséhez vezet mucopolysaccharides a kötőszövetben és a kis kapillárisok falaiban. A gyógyszer fájdalomcsillapító hatást fejt ki, antiedudatív hatása van. A kezelés, az érrendszeri tónus, a vaszkuláris-szöveti permeabilitás növekedésével szemben. A gyógyszert mérsékelten fejezzük ki hipoglikémiás hatás.

Farmakodinamika és farmakokinetika

E szakaszok gyártóját nem írják le megfelelő mennyiségben.

Használati utasítások

Az L-lizint ampullákban írják fel Minden eredetű puffiness (műtét után, trauma):

 • a gerincvelő duzzanata;
 • az agy medián szerkezetének elmozdulása;
 • intracranialis hematómák;
 • subarachnoid hematomas;
 • duzzanat-duzzadó szindróma;
 • edematous-vertebrális szindrómák;
 • a lágy szövetek ödémája a mozdonyrendszer vereségével;
 • a törzs és végtagok edematós fájdalomszindróma;
 • az akut thrombophlebitis vénás kiáramlása az alsó végtagokban.

Ellenjavallatok

 • vérzés;
 • a vese rendszer patológiája;
 • korhatár - legfeljebb 18 év;
 • egyéni túlérzékenység;
 • szoptatás;
 • az időszakot a terhesség.

Mellékhatások

Idegrendszer:

Az emésztőrendszer:

Kardiovaszkuláris rendszer:

Légúti traktus:

Egyéb reakciók:

 • hidegrázás;
 • súlyos gyengeség;
 • érhártyagyulladás az oldat beadásának helyén;
 • égetés az eljárás során;
 • hőérzet;
 • fájdalom a kezében.

Más negatív reakciók regisztrálásakor ajánlott a gyógyszer leállítása.

Használati utasítás (Módszer és adagolás)

Az L-Lizin Escinat csak intravénásan adagolható lassan. A hatóanyag intraarteriális alkalmazása nem megengedhető. A napi adag 5-10 ml. Az infúziós oldatot Na klorid (50-100 ml 0,9% -os oldat) és a gyógyszer keverésével állítjuk elő. Ritka esetekben a gyógyszer jet-infúziója lassú sebességgel. Az L-lizin életveszélyes állapotok (fejsérülés, gerincvelő ödéma stb.) Használatára vonatkozó utasítások: kétszeres, 20 ml térfogatú injekció (teljes napi adag). A tanfolyam 2-8 napra készült. A lizin oldat csak ampullákban tárolható.

túladagolás

Epigasztrikus fájdalmak, szívdobogás, émelygés, hőérzet kerül rögzítésre. Időszerűen utáni szindrómás terápiát végeznek.

kölcsönhatás

aminoglikozidok megerősítheti nephrotoxicitas gyógyszert. Egyedi adagolás szükséges véralvadásgátlók a PTI ellenőrzése alatt. cefalosporinok bonyolítja a plazma-fehérjék és a escin kötődését, ami a negatív reakciók súlyosságának növekedésével nyilvánulhat meg. A gyógyszer tartalmaz etil-alkoholt, amelyet figyelembe kell venni más gyógyszerek felírása során.

Eladási feltételek

Az L-Lysine Escinat a gyógyszertárban, receptre vonatkozó formanyomtatvánnyal megvásárolható.

Tárolási feltételek

A gyártó korlátozott hőmérsékleti szabályozást javasol - 15-25 fokot. Határozza meg a gyermekek bejutását az ampullákba.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

A májenzimszint emelkedésének rövid távú regisztrálása a gepatoholetsistitah, ez nem igényli a gyógyszer visszavonását. Az Escinat-t óvatosan kell alkalmazni alkoholizmus, epilepszia és a májelégtelenség patológiája.

Terhesség (és laktáció)

A gyógyszeres kezelést nem alkalmazzák szoptatás, terhesség.

L-Lysine Escinate vélemények

Az orvosi fórumokon az orvosok pozitív választ adnak az L-lizinről. A gyógyszer bizonyult az agy és a gerincvelő sérüléseit követő posttraumás betegek terápiájában.

Az L-Lysine Escinata ára, ahol vásárolni

Az ára az L-lizin Ukrajnában 203 UAH. Oroszországban Lysint vásárolhat egy gyógyszertárban 1200 rubelért.

L lizin

A lizin a herpesz kezelésére alkalmazott gyógyszer.

A lizin farmakológiai hatása

A lizin olyan aminosav, amely részt vesz a fehérjetermelés folyamatában. Lizin, hormonok nélkül nem alakulnak ki enzimek, nem termelnek antitesteket, a szöveteket nem állítják vissza, megfékezik.

Azt is megállapították, hogy az L lizin gátolja okozó vírusok légúti fertőzések és a herpesz, növeli az állóképességet és az izomerő, működik, mint egy anabolikus (növeli izom), javítja a memóriát, a női nemi vágy és a férfi erekció, jótékony hatással van a haj állapota, szolgál a megelőző intézkedés, hogy megakadályozzák osteoporosis, atherosclerosis, genitális herpesz relapszusainak előfordulása.

A kibocsátás formája

Az L-lizin kapszulákban, tablettákban szabadul fel.

Használati utasítások

A gyógyszer liter lizint előírt hepatitis, betegségek a fertőző, vírusos jellegű, a krónikus fáradtság szindróma, idegesség, ingerlékenység, a rossz étvágy, immunszuppresszió, az ateroszklerózis és a szívbetegségek, a kimerültség, a betegségek az ízületek, és a csontritkulás, szürkehályog, recehártya-betegség, kifejlesztett a háttérben a cukorbetegség.

Az utasítások szerint a lizin intenzív fizikai erőfeszítéssel, stresszel, szaporodó, szexuális funkciók megsértésével, intenzív hajhullással járhat.

A lizin gyakran szerepel a sportolók ételeiben, akik izomtömeget akarnak építeni.

Megfigyelhető, hogy az aminosav felvételének elmulasztása után a migrén súlyossága csökken, a menstruációs ciklus javul és az általános jólét javul.

A lizin kezelése: az alkalmazás módja

A gyógyszer javasolt napi dózisa 1248 mg aminosav, ami 2,5 tabletta 500 mg. A lizint üres gyomorra kell vinni, a megjelölt dózist több dózisra osztjuk.

A herpesz remissziójában naponta 1248 mg hatóanyagot is szed, de a herpesz fertőzés megismétlésének kezelésére napi 2000-3000 mg-ot kell alkalmazni.

A sportolók az aminosavat 12 mg / testtömeg kg-os sebességgel veszik.

Megjegyezték, hogy az L-lizin hosszú távú következmények nélkül is alkalmazható nem toxikus, a felesleget természetes módon le lehet vonni.

A terápia hatékonyságának javítása érdekében ajánlatos kizárni a diót, a csokoládét és a napraforgómagokat a napi étrendből.

A lizin mellékhatásai

Az aminosavnak nincs klinikailag jelentős mellékhatása. Egyéni intolerancia esetén allergiás reakció léphet fel.

Ellenjavallatok

A lizint nem szabad 12 liter alatti gyermekekbe bevenni, mivel a növekedési zavarban nagy a valószínűsége, valamint a terhes nők - a gyógyszer hátrányosan befolyásolhatja a magzat fejlődését.

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

A kutatások szerint azok a nők, akik hetente több pohár sört vagy bort fogyasztanak, fokozzák a mellrák kialakulásának kockázatát.

Ha a máj megtorpant, a halál 24 órán belül megtörténik.

A szamárról való leereszkedésnél nagyobb a nyaka, mint a ló leesése. Ne próbálja megcáfolni ezt az állítást.

Korábban az ásítás az oxigénnel gazdagítja a testet. Ezt a véleményt azonban megtagadták. A tudósok bebizonyították, hogy ásítás, egy személy hűti az agyat és javítja a teljesítményét.

Azok, akik rendszeresen reggeliznek, sokkal kevésbé valószínű, hogy elszenvedik az elhízást.

Még akkor is, ha egy személy szíve nem verte meg, akkor még hosszú ideig élhet, amit a norvég halász Jan Revsdal bizonyított nekünk. A "motorja" 4 órával leállt, miután a halász elveszett és elaludt a hóban.

Amikor a szerelmesek megcsókolnak, mindegyikük percenként 6,4 kcalyt veszít, de közel 300 féle különböző baktériumot cserél.

Annak érdekében, hogy a legrövidebb és legegyszerűbb szavakat is mondhassuk, 72 egeret használunk.

Az élet során az átlagos személy két vagy több nagy nyálas medencét termel.

Az ember gyomra idegen tárgyakkal és orvosi beavatkozás nélkül bánik. Ismert, hogy a gyomornedv is feloldja az érméket.

Mindenkinek nincsenek egyedülálló ujjlenyomataik, hanem nyelvük is.

Négy szelet sötét csokoládé tartalmaz körülbelül kétszáz kalóriát. Tehát ha nem akarsz jól kijönni, akkor jobb, ha nem eszel naponta több mint két darabot.

Az emberi csontok négyszer erősebbek, mint a beton.

Nagyon kíváncsi orvosi szindrómák vannak, például tárgyak lenyelése. Egy mániákusban szenvedő beteg gyomrában 2500 tárgyat találtak.

Az Egyesült Államokban alkalmazott allergiás gyógyszerekre évente több mint 500 millió dollárt költenek. Még mindig hiszed, hogy megtalálják az utat, hogy végül legyőzzék az allergiát?

Meggyőződésünk, hogy egy nő minden korban gyönyörű lehet. Végül is az életkor nem az évek száma. Az életkor a test fizikai állapota, amely.

Lizin - használati utasítás, ár

Használati utasítás:

Használati utasítások

Utasítás: Hogyan kell használni

A lizin a herpesz kezelésére alkalmazott gyógyszer.

A lizin farmakológiai hatása

A lizin olyan aminosav, amely részt vesz a fehérjetermelés folyamatában. Lizin, hormonok nélkül nem alakulnak ki enzimek, nem termelnek antitesteket, a szöveteket nem állítják vissza, megfékezik.

Azt is megállapították, hogy az L lizin gátolja okozó vírusok légúti fertőzések és a herpesz, növeli az állóképességet és az izomerő, működik, mint egy anabolikus (növeli izom), javítja a memóriát, a női nemi vágy és a férfi erekció, jótékony hatással van a haj állapota, szolgál a megelőző intézkedés, hogy megakadályozzák osteoporosis, atherosclerosis, genitális herpesz relapszusainak előfordulása.

A kibocsátás formája

Az L-lizin kapszulákban, tablettákban szabadul fel.

Használati utasítások

A gyógyszer liter lizint előírt hepatitis, betegségek a fertőző, vírusos jellegű, a krónikus fáradtság szindróma, idegesség, ingerlékenység, a rossz étvágy, immunszuppresszió, az ateroszklerózis és a szívbetegségek, a kimerültség, a betegségek az ízületek, és a csontritkulás, szürkehályog, recehártya-betegség, kifejlesztett a háttérben a cukorbetegség.

Az utasítások szerint a lizin intenzív fizikai erőfeszítéssel, stresszel, szaporodó, szexuális funkciók megsértésével, intenzív hajhullással járhat.

A lizin gyakran szerepel a sportolók ételeiben, akik izomtömeget akarnak építeni.

Megfigyelhető, hogy az aminosav felvételének elmulasztása után a migrén súlyossága csökken, a menstruációs ciklus javul és az általános jólét javul.

A lizin kezelése: az alkalmazás módja

A gyógyszer javasolt napi dózisa 1248 mg aminosav, ami 2,5 tabletta 500 mg. A lizint üres gyomorra kell vinni, a megjelölt dózist több dózisra osztjuk.

A herpesz remissziójában naponta 1248 mg hatóanyagot is szed, de a herpesz fertőzés megismétlésének kezelésére napi 2000-3000 mg-ot kell alkalmazni.

A sportolók az aminosavat 12 mg / testtömeg kg-os sebességgel veszik.

Megjegyezték, hogy az L-lizin hosszú távú következmények nélkül is alkalmazható nem toxikus, a felesleget természetes módon le lehet vonni.

A terápia hatékonyságának javítása érdekében ajánlatos kizárni a diót, a csokoládét és a napraforgómagokat a napi étrendből.

A lizin mellékhatásai

Az aminosavnak nincs klinikailag jelentős mellékhatása. Egyéni intolerancia esetén allergiás reakció léphet fel.

Ellenjavallatok

A lizint nem szabad 12 liter alatti gyermekekbe bevenni, mivel a növekedési zavarban nagy a valószínűsége, valamint a terhes nők - a gyógyszer hátrányosan befolyásolhatja a magzat fejlődését.

Hol vásárolni gyógyszer olcsóbb

A legjobb online gyógyszertárak gyors szállítással:

Tetszik a cikk? Ossza meg barátaival a közösségi hálózatokban:

L-lizin

Az online gyógyszertárak árai:

Az L-lizin olyan készítmény, amely venotóniás és angioprotektív hatású.

A kibocsátás és az összetétel formája

A gyógyszert intravénásan beadott oldat készítéséhez szánt koncentrátum formájában állítják elő. 1 ml 1 mg L-lizin alapanyagot tartalmaz. A segédanyagok a propilénglikol, 96% etil-alkohol, injekciós víz.

Az L-lizin 5 ml-es ampullákból készül.

Használati utasítások

Az L-lizinre vonatkozó utasítások azt jelzik, hogy ez a gyógyszer a következők kezelésére szolgál:

 • Lágyszövet utáni traumatikus és posztoperatív ödéma, függetlenül a helytől;
 • Posztoperatív és traumás eredetű gerincvelő és agy ödémája, beleértve a subarachnoid és intracranialis hematómákat;
 • Perifériás vénás keringés megsértése, ödéma kíséretében;
 • A törzs, a gerinc, a végtagok osteo-fájdalmas szindróma;
 • A lágyrészek ödémája, beleértve a vázizomrendszert is, a vérellátás és a fájdalom szindróma helyi rendellenességei mellett.

Ellenjavallatok

A kábítószerre vonatkozó megjegyzés szerint az L-lizin alkalmazása ellenjavallt:

 • Súlyos vese- / májkárosodásban szenvedő betegek;
 • Vérzéssel;
 • 18 év alatti gyermekek és tizenévesek;
 • Terhes nők;
 • Laktáció alatt;
 • A hatóanyag aktív vagy bármely segédkomponensével szembeni túlérzékenység jelenlétében.

Adagolás és adminisztráció

Az L-lizin oldatát az utasításoknak megfelelően intravénásán csepegtetjük, általában 5-10 ml napi dózisban, mielőtt a koncentrátumot 50-100 ml 0,9% -os nátrium-klorid-oldatban feloldottuk.

Szigorú indikációk szerint az oldatot intravénásan adagoljuk, de nagyon lassan erre a célra az L-lizin szükséges dózisát 10-15 ml 0,9% -os nátrium-klorid-oldatban hígítjuk.

A maximálisan megengedett dózis 20 ml (két injekcióra osztva). Ezt jelzi az állapotok, amelyek veszélyeztetik a beteg életét, mint például traumás agysérülés, posztoperatív duzzanat a gerincvelőben és az agyban, valamint a duzzanat nagy méretű miatt kiterjedt lágyrész sérülések.

Az L-lizin kezelésének időtartamát a kezelőorvos határozza meg, figyelembe véve a betegség típusát, a betegség súlyosságát és a beteg általános állapotát.

Mellékhatások

Az L-lizinnel kezelt betegek számtalan áttekintése azt mutatja, hogy az esetek túlnyomó többségében ez a gyógyszer jól tolerálható. Mindazonáltal, ha egy személy túlérzékenységet mutat az L-lizin aktív összetevőjéhez, a következők lehetségesek:

 • Bőrkiütés, viszketés, láz, az arc és az ajkak bőrének kipirulása ritka esetekben - angioödéma és anafilaxiás sokk;
 • Szédülés, remegés, fejfájás, rövid távú eszméletvesztés, ataxia;
 • Hányinger, hasmenés, hányás;
 • A transzaminázok fokozott aktivitása;
 • A vérnyomás csökkenése vagy emelkedése, mellkasi fájdalom, tachycardia;
 • Bronchoobstruction, légszomj, légzési elégtelenség, száraz köhögés;
 • Hő, hidegrázás, általános gyengeség;
 • Fájdalom, flebitis, az erek mentén égő.

Különleges utasítások

L-lizin-koncentrátumot tartalmazó 23,8 térfogat% etanol, amely megfelel 2,4 ml etanolban egy standard egyadagos és legfeljebb 6,1 ml - a napi dózis. Ez a szám megfelel a 122 ml sör vagy 50,8 ml bor felvételének. Tekintettel a fentiekre, az L-lizin befolyásolhatja, hogy képes potenciálisan veszélyes feladatokat és ellenőrző gépjárművek, de mivel a sérülés súlyosságától, amelyre egy adott gyógyszer, ez a tényező általában nem fontos. Ugyanezen okból, óvatosan, L-lizint írnak fel az epilepsziás, májbetegségek és az alkoholizmus számára.

analógok

Mivel tartozó ugyanazon farmakológiai csoport, és a hasonlóság a hatásmechanizmusa analógok L-lizin lehet tekinteni a következő gyógyszerek: Antitromb, Aestsin, Venitan, Venoton, Gerbion Eskulus, kalcium-dobeszilát, Kvertin, kvercetin, Korvitin, Moksiples, Cyclo 3 Fort Endotelon, Eskuven és egyéb.

A tárolás feltételei

Az L-lizin gyógyszerkészítmény. Két évig tárolható, ha a gyártó ajánlott körülményeit megfigyelik - száraz, közvetlen napfénytől védve, hűvös (15-25 ° C) helyen.

A "L-lizin" gyógyszer: utasítások, farmakológia és alkalmazás

Amerikában és számos európai országban gyakran tapasztalják a nemi herpesz különböző formáinak recidiválódását. Prevenciójához L-lizin alapú speciális adalékokat használnak. Több mint húsz évvel ezelőtt ezek az országok rendszeresnek találták, hogy azokban az emberekben, akik egy adott étrendben ülnek, ilyen visszaesések ritkán fordulnak elő. A XXI. Század elején sikerült megtalálni ennek a jelenségnek az okait, amikor az aminosavakat alaposan tanulmányozták. Kiderült, hogy a lizin növeli a herpesz ezen megnyilvánulási idejét, ezért olyan gyógyszerek jöttek létre, mint az "L-lizin" és az "L-lizin-escinát".

Lizin hatása a herpeszre

A lizin egy aminosav, amellyel fehérje képződik. Van egy szintetikus lizin, amelyet élelmiszer és takarmány előállítására használnak.

A herpeszvírus, amely bejut az emberi testbe, elkezd szaporodni. Új részecske létrehozása érdekében a vírus a cellát használja. Az aminosav-arginin segít a herpesznek, hogy felépítse virális részecskéit a szervezetben. Az L-lizin nagyon hasonlít az argininhez, ezért tévesen, a herpesz kezd kölcsönhatni vele. Az ebből eredő vírusok azonnal meghalnak, és a reprodukció megáll.

Amikor egy személy súlyos stresszhelyzetet tapasztal, a sejtekben lévő aminosav kimerül, és a herpesz újra elkezdi a támadást. Ezek az emberek nagyobb valószínűséggel vannak ilyen helyzetben, mint mások.

Lizin a természetben

Ennek az aminosavnak a forrása a természetben:

 • joghurt és minden tejtermék;
 • haltermékek;
 • sertés;
 • hús és tojásfehérje;
 • szója termékek;
 • burgonya és lencsék;
 • sajttermékek;
 • búzacsíra.

A herpesz állandó megnyilvánulásaival a "L-lizin" gyógyszert kell használni.

Minden a lizinalapú drogról

Ha "L-lizin" -et írtak fel, a gyógyszer használatára vonatkozó utasítások részletesen megismerik annak tulajdonságait és alkalmazását. Ez a gyógyszer egy élelmiszer biológiailag aktív adalékanyaga.

A kapszulák 0,41 g lizint tartalmaznak, ami a napi bevitel 22% -a.

A fő ajánlások a különböző típusú katarakák, herpeszek, csontritkulás és a csont- és izomszövet helyreállítása.

Használja a belégzés előtt, bő vízzel.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek nem ajánlották ezt használni, és a felnőttek és tizenévesek 12 éves kortól inni 1 kapszulát naponta 3-4 alkalommal.

Az "L-lizin" gyógyszer használata előtt orvoshoz kell fordulni. Használható használati utasítás áll rendelkezésre. Érthető minden betegnek, aki ezt használja.

"L-lizin szikrázó". Indikációk és farmakológiai tulajdonságok

Az "L-lizin alapú" készítményben széles körű felhasználási lehetőségek állnak rendelkezésre, az alkalmazásra vonatkozó utasításokat hozzáférhető nyelven írják és mindenki számára érthetőek.

Távolítja el a duzzadást, a gyulladást és fájdalomcsillapító hatást gyakorol a szervezetre. Ez a gyógyszer növeli az érrendszeri hangzást és az immunitást, valamint hypoglykaemiás hatást is produkál.

„L-lizin aescinat” használt eliminációs posztoperatív és poszt-traumatikus ödéma az agy és a gerincvelő fájdalom szindrómák a gerinc és a törzs, valamint a vénás vérkeringést az alsó végtagokban.

A napi felnőttek legfeljebb 5-10 ml-t használhatnak, 0,9% -os nátrium-klorid injekcióval tenyésztve. Adja csak intravénásan. Ha a beteg súlyos állapotban van, akkor a napi adagot napi többször 10 ml-re növelik. A kezelés hatékonyságától függően legfeljebb 8 napig használható.

A gyermekeket korcsoportok szerint adagolják, testtömeg kg-tól függően:

 • évtől 5 évig - 0,22 mg;
 • 5-10 évig - 0,18 mg;
 • 10 és annál idősebb - 0,15 mg.

Naponta kétszer alkalmazza.

Lehetséges csalánkiütés és bőrkiütés egyéni escin intoleranciával egyes betegeknél.

A gyógyszer legfeljebb egy évig tartó gyermekek számára tilos. A vesefunkció súlyos károsodása esetén nem ajánlott.

Kiadja az "L-lizin-escinát" -ot 10 ampulla csomagban, 5 ml injekciós oldattal.

Engedjen csak receptre. Felhasználhatósági időtartam - a kibocsátás időpontjától számított két év.

Ezek a gyógyszerek online áruházakban vagy gyógyszertárakban vásárolhatók meg a városban. Az "L-lizin" gyógyszer esetében az ár a csomagon található kapszulák számától függ. 500 és 700 rubel között van, és tartalmazza a város körüli szállítást.

A lizin hatása az egész szervezetre

Ez az aminosav additívnak tekinthető, de még nem vizsgálták teljes mértékben. Az olyan gyógyszerek, mint az "L-lizin", csak növelik a herpesz relapszusa közötti időt, de a jövőben lehetnek olyan gyógyszerek, amelyek teljesen megölik azt.

A pótlások hatása személyenként:

 1. Fokozott izomtömeg és erő.
 2. Az ateroszklerózis megelőzése és a memória javítása.
 3. Csökkenti a herpesz megjelenését az ajkakon és a nemi szerveken.
 4. Segít a kalcium felhalmozódásában a szervezetben.
 5. Erősíti a hajat, és sűrűbbé teszi.

Számos klinikai vizsgálatot végeztek a világ különböző részein. Bizonyított, hogy a lizin a legjobb biológiai kiegészítő a herpesz és más vírusos betegségek kezelésében.

L-lizin: előnyei a bél, az agy és a herpesz kezelésére

A herpesz kezelésére alkalmas fehérjét rák kezelésére lehet használni. Ez nem egy mítosz, hanem egy tudomány - többet megtudni az L-lizin előnyös tulajdonságairól.

Évek óta az emberek használják az l-lizint a herpeszvírus kezelésére és a gyógyulás után. De, mint kiderült, ez az aminosav nemcsak a fenti alkalmazáshoz megfelelő. Segíthet számos probléma kezelésében, a krónikus depressziótól a cukorbetegségig.

Ez az esszenciális aminosav jelen van az élelmiszerben, és bioaktív adalékként is beszerezhető. Megmondjuk Önnek azokat az óriási előnyöket, amelyeket az L-lizin viselhet, ha megfelelően használják.

Hasznos tulajdonságok:

 • Karnitin képződése, amely felelős a haj és a bőr állapotáért;
 • A kollagén szintézise, ​​ami segít megelőzni a ráncokat;
 • Csökkent koleszterin;
 • A kalcium felszívódásának javítása.

Ki kell L-Lizin:

Az L-lizin hasznos tulajdonságai

Mi ez?

Az L-lizin egy aminosav. A többi aminosavhoz hasonlóan ez a "fehérjeépítő blokk", amely egy személy számára különböző funkciókhoz szükséges, beleértve az izmok növekedését és kialakulását.

A kimutatott több száz aminosavból 20 felelős a fehérje kialakulásáért és növekedéséért. Azonban mindössze 10-et alakíthat ki a szervezet, a fennmaradó 10 pedig "szükségesnek" nevezhető, mivel ezeket élelmiszerből kell beszerezni. Az esszenciális aminosavak hiánya sejtek degradációjához vezethet, és súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Ezért kell győződnie arról, hogy az étrend tartalmazza az összes szükséges anyagot.

A szükséges aminosavak rendszerint sztereoizomerek, ami azt jelenti, hogy létezik egy anyag két különböző formában, szó szerint tükröződik a tükörben. D- és L-formákra vannak osztva, míg az L-formát élelmiszerekben és szintetikus adalékanyagokban használják. Emiatt néha láthatja a "lizin" anyag nevét, ami valójában "L-lizint" sugall.

Bőséges bizonyíték van az L-lizin emberre gyakorolt ​​jótékony hatásairól (1). Kezdetben az aminosavat a herpesz kezelésére használták, és eddig rendszeresen speciális kenőcsökbe került. Az anyag további vizsgálata lehetővé tette más hasznos tulajdonságok feltárását, beleértve az antidepresszáns kezelésének lehetőségét is.

A lizint a legjobban szájon át alkalmazzák, és ez a legtermészetesebb módja annak, hogy aminosavat termeljenek, mivel az eredetileg az élelmiszerben jelen van. Húsból, babból, sajtokból, tojásokból és egyéb termékekből kapja. A szervezeted felszívja a lizint a táplálékból, és ezt az aminosavat alaposan kimásolja.

Hasznos tulajdonságok

1. Kezelheti a herpeszvírus manifesztációját

megvesz L-Lizin Solgarból

Ha korábban már hallott már az l-lizinről, akkor valószínűleg a herpesz vagy a "megfázás" kezelésével kapcsolatos. Sokan ismerik a herpesz tüneteit, beleértve a bőr egy kis területének égését és bőrpírját (általában az ajkak közelében), majd apró, átlátszó hólyagok megjelenését, amelyek felrobbannak és károsítják a bőrt. Az emberek több mint 67% -a (az 50 évesnél idősebbek) szimplex-1 (HSV-1) nevű vírussal szenved, és közülük sokan közülük még csak nem is tudnak róla. Ezenkívül van egy vírus HSV-2 (ez a herpesz a nemi szerveken), ami nem ismert, hogy a vírus hordozóinak 85% -a.

Míg a tanulmányok különböző eredményeket mutatnak az l-lizin hatásosságáról a herpesz kezelésére, a betegek becslése szerint az aminosav nagyon hatásos. (2)

Egyes vizsgálatok kimutatták, hogy az l-lizin csökkentheti a herpeszvírus előfordulását. Más vizsgálatok ellentmondanak ennek a meggyőződésnek, de beszélnek a herpesz tüneteinek csökkentéséről, ugyanakkor ugyanazt a gyakoriságot tartják fenn. Ugyanakkor a szakértők egyetértenek abban, hogy az anyag nem valószínű, hogy a herpesz kezelésére 100% -os hatóanyaggá válik, de felhasználható a vírus emberre gyakorolt ​​negatív hatásának csökkentésére.

Egy tanulmányban l-lizin alapú krémet alkalmaztak cink és gyógynövények hozzáadásával. Ez a krém a betegek 87% -án belül hagyta el a herpeszvírus manifesztációját 6 napig. Összehasonlításképpen általában a gyógyulási idő 21 napig tart. (3)

Nem ismert az anyagnak a herpeszvírusnak való kitettsége, de létezik olyan változat, amely a lizint egy másik aminosavra, az argininre hat. Ezzel szemben az arginin hatása a herpeszvírussal fertőzött sejtek felosztásának felgyorsítására alakult ki. Minél kevesebb arginin, annál lassabban fejlődik a herpesz, és az l-lizin csökkenti az arginin aktivitását.

2. Segíthet a rák kezelésében

Van egy jelentős oka annak, hogy a kutatók természetes gyógymódot keresnek a rák kezelésére. És az az oka, hogy a hagyományos kezelési módszerek, például a kemoterápia negatív hatást gyakorolnak a szervezet egészséges sejtjeire. Szerencsére az utóbbi időben felfedeztünk olyan anyagokat, amelyeket élelmiszerből kapunk, ami lehetővé teszi számunkra, hogy megszabaduljunk a fertőzött sejtektől anélkül, hogy károsítanánk az egészségeseket.

2007-ben a Floridai Egyetem (FSU) számlálói meghatározták a "lizin konjugátumok" hatását, amely lehetővé teszi az individuális DNS-károsodások azonosítását. A kutatást a biokémiai professzor Igor Alabugin professzor folytatta. A rák kezelésére javasoltak lizinkonjugátumokat a fototerápia hatása alatt. Az ilyen összetett hatás lehetővé teszi a beteg sejtek 90% -ának elpusztítását anélkül, hogy károsítaná az egészségeseket. Alabugin professzor találmánya már szabadalmaztatott és tesztelés alatt áll. (4)

A rák kezelésére alkalmazott lizint 2014-ben egéren colorectalis rákban vizsgálták. A vizsgálat során 0 állatot haltak meg, ideértve az állatokat, amelyek a betegség késői szakaszában voltak. (5)

Tanulmányok kimutatták az l-lizin hatásos hatását még a leukémia olyan betegségére is, amely további reményt ad számunkra az emberiség gyors megsemmisítéséhez egy ilyen szörnyű betegségtől. (6)

Rántott parmezán tojás - kiváló lizinforrás

3. Távolítja el az állandó szorongás szindrómáját

A B-vitamin, a magnézium és az omega-3-ban gazdag étrend mellett l-lizint is alkalmazhat a pszichológiai problémák kezelésére. A lizin javítja a kalcium és egyéb anyagok felszívódását, ezáltal helyreállítja a szervezet normális állapotát. Ezt az aminosavat a szorongásos szindróma enyhítésére használják, és ártalmatlanul eltávolíthatja a test depressziós állapotát.

Az L-lizin szerotonin receptor antagonistaként viselkedik. Megköti a receptorokat és részben megakadályozza a szorongás érzését. Továbbá az anyag befolyásolja a stressz által kiváltott reakciókat, beleértve a hasmenés kezelését. (7)

A kiegészítő anyagfelvétel különösen fontos a fejlődő országokban, ahol a búza a fő élelmiszer. A fejlődő országokban a speciális táplálkozás miatt több ember hiányzik a lizinben, ami stresszhez, stresszhez vezet, és lerövidíti a várható élettartamot. (8)

Lehetséges, hogy a lizin alkalmazható a skizofrénia kezelésére. A vizsgálatok megerősítették a tünetek eltávolításának lehetőségét, amikor egy aminosavat adnak a hagyományos terápiához. Sajnos a lizin pszichés problémák kezelésére való hosszú távú hatását nem vizsgálták. (9)

4. Javítja a kalcium felszívódását

Az l-lizin alkalmazása a kalcium felszívódásának javulásával jár, ami rendkívül fontos az osteoporosisban szenvedők számára. A mai napig nincsenek olyan vizsgálatok, amelyek megerősítenék a csontritkulás és a lizin kezelés közötti összefüggést, de a kalcium csont állapotra gyakorolt ​​hatásának fontossága arra utal, hogy a lizin hasznos lehet.

Kalcium nem csak befolyásolja a csontok, hanem hatással van a testsúly, véd a súlyos betegségek, csökkenti a PMS tüneteit, és javítja a fogak egészsége hatással van az idegrendszerre és az izmok, megakadályozza a cukorbetegség.

Azok a sportolók, akik a lizint fehérjék kiegészítőként szedik, jobb eredményeket mutatnak. És ez a kalcium felszívódásának köszönhető.

5. Segít a cukorbetegségben

A cukorbetegségben szenvedők egyik legnagyobb problémája a fertőzés veszélye és a gyorsuló öregedés (az AGE miatt). Az utóbbi években a figyelem több kutató problémájára összpontosult. (10)

A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy az l-lizin további bevitele a megfelelő táplálékkal együtt csökkentheti a cukorbetegség negatív hatását és javíthatja a betegek életminőségét. (11)

6. Az intesztinális egészséget fenntartja

A bolygónk lakói többségének problémái vannak a belek egészségével. Sokan nem is tudnak ezekről a problémákról, de jelentős hatásuk van az egészségükre. Nem csak a közvetlen problémákról van szó, mint például a savas reflux vagy hasmenés, de sok másról. Például a bél mikroflórájának megsértése befolyásolhatja a bőr, a haj és a csont állapotát, mivel a szükséges anyagokat a szervezet nem szívja fel.

Az l-lizin egyik formája, más néven poli-l-lizin, gyulladásgátló hatással rendelkezik, és enyhíti a bélrendszeri problémákat. (12)

Bár ez nem kapcsolódik a bél egészségéhez, érdemes hozzáfűzni, hogy a lizin segíthet a hasnyálmirigy-gyulladás kezelésében. (13)

Napi adag (dózis)

Átlagosan napi 800-3000 mg l-lizint kell kapnia. A herpesz kezelésére adott adag 1-3 gramm anyaggá növelhető. (14)

A lizin krém formájában használható, amely felgyorsítja a herpesz tüneteinek eltávolítását.

Ha az egész aminosav-normát az élelmiszerből kívánja elérni, figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy az anyag hatékonysága csökken a főzés során. A cukor, az élelmiszerek melegítése, valamint a nedvesség hiányában (pl. Pörkölés) való főzés csökkenti a tápanyagok tartalmát.

A tonhal saláta egy másik lizinforrás

Lizin - használati utasítás, összetétel, indikációk, analógok és felülvizsgálatok

A lizin nélkülözhetetlen aminosav, amely elősegíti a tobozmirigy, az emlőmirigyek és petefészkek aktivitásának szabályozását. Fontos a csontok növekedéséhez és fejlődéséhez; segít a kalcium felszívódásában; nitrogén egyensúlyt tart fenn; részt vesz az antitestek, hormonok és kollagén termelésében; elősegíti az izomszövet kialakulását.

Összetétel és kibocsátás formája

Termék: Folyékony dózisformák. Oldatos injekció.

 • 1 ml oldat tartalmaz hatóanyag L-lizin-beton (az anyag 100% -ában kifejezve) 0,001 g;
 • egyéb alkatrészek: etil-alkohol 96%, propilénglikol, injekcióhoz való víz.

A lizin használatára vonatkozó utasítások

A lizin napi terápiás dózisa

A legtöbb embernek nincs szüksége a lizin-kiegészítőkre. A herpesz kezelése napi 1000-1300 mg lizint ajánlott.

A lizinhiány tünetei

Tünetek és jelek a lizin hiány a vérszegénység, levertség, kötőhártya bevérzés, depresszió, ödéma, fáradtság, ajakherpesz, hajhullás, zavartság, meddőség, ingerlékenység, letargia, májkárosodás, csökken vitalitást, izomtömeg veszteség, növekedésben, fekélyek gyomor és gyengeség.

A lizin maximális biztonságos tartalma

Nincs telepítve. A lizin-kiegészítőket azonban nem szabad több mint hat hónapig alkalmazni, mivel a hosszabb távú felhasználás az aminosav-arginin egyensúlyhiányt okozhat.

Javallatok, ellenjavallatok, mellékhatások a lizin használatából

A lizin használatára utaló jelek

Számos tanulmány kimutatta, hogy a lizin-kiegészítők rendszeres használata csökkentheti a herpesz hirtelen kitörésének gyakoriságát és intenzitását. Miután a kezdeti fertőzés fertőzés herpesz vírus elrejti az idegsejtek és az okozza kitörése idején a stressz, például akkor, ha a szervezet ki van téve az immunrendszer veszélyt.

Végzett vizsgálatok in vitro, arra utal, hogy a lizin küzd a herpesz vírus által gátolják az arginin szükséges herpesz vírus szaporodni. Walsh és más kutatók tanulmányozták végzett vizsgálatokból származó adatok 1543 férfi és nő után hat hónappal elkezdi szedni lizin-kiegészítők, akiket diagnosztizált herpesz, üszkös sebek és a genitális herpesz. 84% -a résztvevők számolt be, hogy a lizin hozzáadásával ismételten kitörő megelőzhető vagy csökkenthető az előfordulási herpesz fertőzés. 79% -a résztvevők leírt a tünetek, mint a súlyos vagy elviselhetetlen adalékok nélkül lizin, és csak 8% mondta, hogy a tünet fennállt vétele során lizin.

Sőt, valószínűleg lizin is elősegíti a gyors sebgyógyulást: 90% résztvevők számoltak be, hogy a gyógyulás után hat tizenöt napig, de azzal a kiegészítéssel, lizin 83% -a résztvevők számoltak be, hogy a sebek gyógyulnak öt napon belül, és gyorsabb. Általában a résztvevők 88% -a úgy ítélte meg, hogy a lizin kiegészíti a herpesz fertőzés hatékony kezelését.

Állatokon végzett kísérletek azt mutatják, hogy a különböző aminosavakkal - különösen a lizinnel - kiegészített étrendkiegészítők növelhetik a kalcium emészthetőségét. Civitelli és kollégái18 azt találták, hogy a lizin növelheti a kalcium intramuszkuláris felszívódását és a kalcium retencióját a vesékben. Ezek együttesen hozzájárulnak a kalcium pozitív egyensúlyának megteremtéséhez; A Civitelli szerint a lizin-kiegészítők segíthetnek a csontritkulás megelőzésében és kezelésében.

Az aminosav lizin mellékhatásai és ellenjavallatai

 • Azok a személyek, akik allergiásak a tojásra, a tejre vagy a búzára, nem alkalmazhatnak lizin-kiegészítőket.
 • A máj- vagy vesebetegségben szenvedő betegeknek konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt lizin-kiegészítőket szednének.

Lizin tartalom az élelmiszerben

Természetes forrásai lizin bab, sörélesztő, sajt, tejtermékek, tojás, hal, melasz, hús, tej, dió, burgonya, tenger gyümölcsei, magvak, szója, savó, teljes kiőrlésű gabona és az élesztőt.

Ár a gyógyszertárakban

Lysin ára 2018-ban és olcsó analógok ára >>> A lizin ára különböző gyógyszertárakban jelentősen változhat. Ez a gyógyszer olcsóbb összetevőinek és a gyógyszerészeti hálózat árpolitikájának köszönhető. De ami fontos, hogy a külföldi és az orosz társaik közötti árkülönbség gyakorlatilag változatlan marad.

L-lizin

Videó: Az L-Lizin egy esszenciális aminosav

Az L-lizin olyan készítmény, amely venotóniás és angioprotektív hatású.

A kibocsátás és az összetétel formája

A gyógyszert intravénásan beadott oldat készítéséhez szánt koncentrátum formájában állítják elő. 1 ml 1 mg L-lizin alapanyagot tartalmaz. A segédanyagok a propilénglikol, 96% etil-alkohol, injekciós víz.

Videó: aminosavak MOST L-lizin | Viofit.ru

Az L-lizin 5 ml-es ampullákból készül.

Használati utasítások

Az L-lizinre vonatkozó utasítások azt jelzik, hogy ez a gyógyszer a következők kezelésére szolgál:

Videó: L A lizin a YouTube 360p esszenciális aminosava

 • Lágyszövet utáni traumatikus és posztoperatív ödéma, függetlenül a helytől;
 • Posztoperatív és traumás eredetű gerincvelő és agy ödémája, beleértve a subarachnoid és intracranialis hematómákat;
 • Perifériás vénás keringés megsértése, ödéma kíséretében;
 • A törzs, a gerinc, a végtagok osteo-fájdalmas szindróma;
 • A lágyrészek ödémája, beleértve a vázizomrendszert is, a vérellátás és a fájdalom szindróma helyi rendellenességei mellett.

Ellenjavallatok

A kábítószerre vonatkozó megjegyzés szerint az L-lizin alkalmazása ellenjavallt:

 • Súlyos vese- / májkárosodásban szenvedő betegek;
 • Vérzéssel;
 • 18 év alatti gyermekek és tizenévesek;
 • Terhes nők;
 • Laktáció alatt;
 • A hatóanyag aktív vagy bármely segédkomponensével szembeni túlérzékenység jelenlétében.

Adagolás és adminisztráció

Az L-lizin oldatát az utasításoknak megfelelően intravénásán csepegtetjük, általában 5-10 ml napi dózisban, mielőtt a koncentrátumot 50-100 ml 0,9% -os nátrium-klorid-oldatban feloldottuk.

Szigorú indikációk szerint az oldatot intravénásan adagoljuk, de nagyon lassan erre a célra az L-lizin szükséges dózisát 10-15 ml 0,9% -os nátrium-klorid-oldatban hígítjuk.

A maximálisan megengedett dózis 20 ml (két injekcióra osztva). Ezt jelzi az állapotok, amelyek veszélyeztetik a beteg életét, mint például traumás agysérülés, posztoperatív duzzanat a gerincvelőben és az agyban, valamint a duzzanat nagy méretű miatt kiterjedt lágyrész sérülések.

Az L-lizin kezelésének időtartamát a kezelőorvos határozza meg, figyelembe véve a betegség típusát, a betegség súlyosságát és a beteg általános állapotát.

Mellékhatások

Az L-lizinnel kezelt betegek számtalan áttekintése azt mutatja, hogy az esetek túlnyomó többségében ez a gyógyszer jól tolerálható. Mindazonáltal, ha egy személy túlérzékenységet mutat az L-lizin aktív összetevőjéhez, a következők lehetségesek:

 • Bőrkiütés, viszketés, láz, az arc és az ajkak bőrének kipirulása ritka esetekben - angioödéma és anafilaxiás sokk;
 • Szédülés, remegés, fejfájás, rövid távú eszméletvesztés, ataxia;
 • Hányinger, hasmenés, hányás;
 • A transzaminázok fokozott aktivitása;
 • A vérnyomás csökkenése vagy emelkedése, mellkasi fájdalom, tachycardia;
 • Bronchoobstruction, légszomj, légzési elégtelenség, száraz köhögés;
 • Hő, hidegrázás, általános gyengeség;
 • Fájdalom, flebitis, az erek mentén égő.

Különleges utasítások

L-lizin-koncentrátumot tartalmazó 23,8 térfogat% etanol, amely megfelel 2,4 ml etanolban egy standard egyadagos és legfeljebb 6,1 ml - a napi dózis. Ez a szám megfelel a 122 ml sör vagy 50,8 ml bor felvételének. Tekintettel a fentiekre, az L-lizin befolyásolhatja, hogy képes potenciálisan veszélyes feladatokat és ellenőrző gépjárművek, de mivel a sérülés súlyosságától, amelyre egy adott gyógyszer, ez a tényező általában nem fontos. Ugyanezen okból, óvatosan, L-lizint írnak fel az epilepsziás, májbetegségek és az alkoholizmus számára.

Videó: aminosavak Ultimate Nutrition Arginine Ornithine Lysine | Viofit.ru

analógok

Mivel tartozó ugyanazon farmakológiai csoport, és a hasonlóság a hatásmechanizmusa analógok L-lizin lehet tekinteni a következő gyógyszerek: Antitromb, Aestsin, Venitan, Venoton, Gerbion Eskulus, kalcium-dobeszilát, Kvertin, kvercetin, Korvitin, Moksiples, Cyclo 3 Fort Endotelon, Eskuven és egyéb.

A tárolás feltételei

Az L-lizin gyógyszerkészítmény. Két évig tárolható, ha a gyártó ajánlott körülményeit megfigyelik - száraz, közvetlen napfénytől védve, hűvös (15-25 ° C hőmérsékleten).

Lizin és nyomás

A magas vérnyomás kezelésére egy komplex gyógyszerek tartoznak. Gyakran az orvosi rendelvények listája tartalmazza a "Lizin" gyógyszert. Ez egy létfontosságú sav, amely biztosítja a legtöbb belső szerv és testrendszer normális működését. Mennyire hatékony a nyomás alatt álló gyógyszer és mi a pozitív hatás?

Milyen drogot

"Lizin" - elengedhetetlen sav, amely a szervezetnek élelmiszer-fehérjék emésztését biztosítja. 5 ml-es ampullákból, koncentrált oldat formájában. A gyógyszer bevezetése előtt tenyésztik. A fő hatóanyag - az L-lizin-bevonat 1 mg az oldat 1 ml-ében. Az orvos receptje felszabadul, 2 évig hűvös, sötét helyen tárolva. Ennek a gyógyszerkészítménynek köszönhetően biztosítja a szervezet normális működését:

 • van egy immunitás elleni antitest;
 • az endokrin rendszer hormonjait állítják elő;
 • a szív munkája normalizálódik, az epehólyag bizonyos funkcióit biztosítják;
 • Kollagént állítanak elő, aminosavakat, kalciumot abszorbeálnak;
 • emésztési enzimeket állítanak elő;
 • a vér oxigénnel telített.
A lizin alacsony mennyisége az emberi szervezet számos kedvezőtlen körülményét okozza.

Minél régebbi az a személy, annál nagyobb szükség van lizinre. A legtöbb esetben egy személy megkapja az előírt mennyiségű anyagot az élelmiszerrel. Az alacsony zsírtartalmú étrend és a vegetarianizmus a szervezetben lévő sav hiányát okozhatja. A lizin hiánya a szervezetben megnövekedett mentális és fizikai kimerültséget, csökkent koncentrációt, vérszegénységet, hajhullást, fogyást, a herpesz megjelenését és a reproduktív funkció gátlását okozhatja.

Ki jelenik meg és kinek ellenjavallt?

Hogyan kell használni?

A kurzus adagolását és időtartamát a kezelőorvos határozza meg a betegség és az általános állapot lefolyása alapján. A gyógyszer napi adagját - 5-10 ml-t intravénásan csepegtetjük. A maximális napi 20 ml-es adagot életveszély esetén írják elő - az agy ödémája vagy számos sérülés következtében széles duzzanat. Ebben az esetben a 20 ml két részből áll - reggel és este. A gyógyszer bejuttatása előtt hígítsunk 0,9% -os sóoldatot (1 ampulla 50-100 ml nátrium-kloridon). Bizonyos esetekben a hatóanyagot nagyon alacsony sebességgel injektálják egy sugárban, miközben egy adagot 15 ml fiziológiás sóoldattal hígítanak.

A lizin hatása a nyomásra

A XX. Század végén a német tudósok számos tanulmányt folytattak. Mint kiderült, a lizin, a C-vitamin és a prolin komplex felvétele az ateroszklerózis korai szakaszában lelassítja fejlődését, ami néha az atherosclerotikus plakkok regresszióját okozza. Ezeknek az elemeknek a kombinációja semlegesíti a lipoprotein hatását, ami a legfőbb oka az artériák eltömődésének. A lizin megakadályozza a lipoprotein felhalmozódását az erek falán. Az ateróma savas koncentrációjának növekedésével az alacsony sűrűségű lipoproteineket extrahálják. Következésképpen a lizin hatásos megoldás a nyomásnak. A vérnyomáscsökkenés jellemzi, ami csökkenti a stroke és a szívrohamok valószínűségét. Ezenkívül a lizin fenntartja a szívizom termelékenységét, serkenti a claritin termelését.

Lizin a herpesztől: felhasználási sajátosságok, ellenjavallatok és mellékhatások

A szervezet immunrendszerének megsértése különböző betegségek, különösen vírusos betegségek aktiválódásához vezet. Az egyik ilyen kórkép a herpesz. A herpeszből származó lizin gyorsan segít a betegség leküzdésében. Ez az aminosav megerősíti a szervezet általános védekező képességét. A lizin tablettákban is használható, valamint táplálékba kerül a szervezetbe.

Az anyag tulajdonságai, az alkalmazás alapelve és a kibocsátás formája

A szervezet nem tudja szintetizálni az anyagot, így kívülről kell származnia. A lizin feleslege nem károsítja a szervezetet, éppen ellenkezőleg, ez egy további energiaellátás. A túlzott mennyiségű anyag könnyen kiválasztódhat a vizeletben.

A herpesz bejutása a szervezetbe, aktív reprodukciót kezd. Ennek a folyamatnak a sikerét egy másik aminosav - arginin biztosítja. Hasonló a lizin tulajdonságaiban. Ez ahhoz a tényhez vezet, hogy a vírus lizint kezd kölcsönhatni, ami biztosítja annak halálát.

A lizin elősegíti a speciális fehérje termelését, amely elfojtja a vírus reprodukcióját.

Lizin funkciók

Ha az emberi test erős stressz hatása alá kerül, akkor az anyag mennyisége a sejtek belsejében csökken, és a herpeszvírusnak ismét lehetősége van aktívan fejlődni. Az ilyen helyzet elkerülése érdekében biztosítani kell a lizin napi bevitelét a szervezetbe. A bemutatott aminosav a következő funkciókat valósítja meg:

 • elősegíti a többi jótékony hatású anyag és a kalcium normális felszívódását;
 • biztosítja az alapvető tápanyagok és a vér oxigén normál táplálását;
 • javítja a kollagén szintézisét;
 • segít dolgozni a szív és az epehólyag;
 • javítja az agyi aktivitást;
 • lassítja a szövetek öregedési folyamatát;

Ha a szervezetben hiányzik a lizin, akkor a teljes fehérjecsere megszakad. Az a személy, aki ezt az aminosavat veszi, képes megvédeni magukat számos betegségtől, még a ráktól is.

A kibocsátás formái

A gyógyszer alkalmazása A lizin gyulladáscsökkentő, vírusellenes és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Rendszeres használatával normalizálódik a szív- és érrendszer rendellenes működése, javul az immunitás működése. A gyógyszert gyógyszertárakban vény nélkül kaphatja meg. Az aminosav használata meglehetősen kényelmes.

A következő formákban vásárolhatja meg:

 1. Por. 450 gramm kapacitású bankokban lehet vásárolni, azonban nem mindenki tudja használni a gyógyszer ilyen formáját, mivel a por különleges ízzel bír.
 2. A kapszulák. A krónikus herpeszben lévő lizint ebben a formában gyakrabban használják. Általában legalább 100 kapszula van a csomagban. A lizin elfogadása ebben a formában meglehetősen kényelmes. A gyógyszer nem csak lizint, hanem magnézium-sztearátot, szilíciumot és cellulózt is tartalmaz.
 3. Kenőcs. A termék 7 g-os csövekben vásárolható meg. Ez a forma kis méretű, így nagyon kényelmes a használata. A gyógyszert a herpesz kezelésére használják, amely az ajkakon található.
 4. Rúzs. Ez egy kis cső, 5 g. A rúzs kellemes illata a gyógynövények és nem csak a kezelés, hanem a megelőzés. A maximális hatás akkor érhető el, ha a herpesz elleni szer alkalmazása a lehető legkorábban megkezdődik. A rúzs nemcsak antivirális, hanem hidratáló, lágyító és védő hatású.

A lizin egy hatékony anyag, amely segít a szervezet általános egészségi állapotának és funkcionalitásának javításában. Azonban meg kell jegyezned, hogy csak orvosi rendelvényre van szüksége.

Milyen élelmiszerek tartalmaznak lizint?

Ha nincs a herpesz megnyilvánulása, akkor az emberi test elegendő az élelmiszerben található lizin mennyisége miatt. A napi étrendnek az alábbi termékekből kell állnia:

 • hal;
 • Sertéshús;
 • tojásfehérje;
 • szója és lencse;
 • tejtermékek;
 • burgonya;
 • búzacsíra;
 • különböző sajtok.

A test teljes működéséhez a lizinben gazdag élelmiszereket naponta kell bevinni az étrendbe. Ha azonban a herpesz diagnosztizálása történik, akkor ez az aminosav mennyisége nem elegendő a betegség leküzdéséhez. Kívánatos a gyógyszer Lizin alkalmazása. Csak elegendő mennyiségű anyagot biztosít a testben.

A lizin használatának jellemzői

A lizin használata előtt, amely nem található az élelmiszerben, feltétlenül meg kell tudni, hogy elvégezhető-e. Az ezen aminosavon alapuló készítményeknek ellenjavallása van. Az eszköz használható, ha rendelkezésre áll:

 1. Hepatitis és egyéb fertőző betegségek.
 2. Szürkehályog.
 3. A csontritkulás.
 4. Krónikus fáradtság szindróma.
 5. Erős stressz.
 6. Hideg az ajkakon.
 7. Zsindely vagy genitális herpesz.

A menopauza időszakában a lizint is fel kell használni a nőknél. Azonban az aminosav teljes haszna ellenére sem mindenki használhatja a készítményeket.

Természetesen a bemutatott anyag feleslege nem okoz kárt a szervezetnek. Ez azonban csak azokra vonatkozik, akiknek nincsenek mellékhatásai. Vannak ilyen ellenjavallatok a gyógyszer alkalmazására:

 1. Egyéni intolerancia a gyógyszer bármely összetevőjére.
 2. Súlyos vesekárosodás.
 3. Gyermekek legfeljebb 1 éves korig. Egy korábbi korban a gyógyszer képes gátolni a csecsemő fejlődését és növekedését.
 4. Terhesség. A lizin túlzott mennyisége a méhen belüli fejlődés során is megzavarhatja a magzat növekedését.

Ami a mellékhatásokat illeti, ritkán jelentkeznek. A betegnél bőrkiütés vagy egyéb bőrkiütés alakulhat ki. Van egy angioödéma is. Azonban a dózisok betartásával és az orvos rendszeres látogatásával ezek a problémák elkerülhetők.

A bemutatott gyógyszer jelenleg nem regisztrált gyógyszerként. Biológiai adalékanyag. Költsége 500-640 rubel. Az étkezés során ne igyál. Célszerűbb kapszulákat fogyasztani étkezés előtt, bőséges vízzel. Ami a dózisokat illeti, ezek a következők:

 1. Kívánatos, hogy a port 1/4 ts. naponta.
 2. A termék helyi formáit (rúzs vagy krém) naponta többször használják, ha szükséges.
 3. A kapszulák szedésének gyakorisága az adagtól függ. Például, ha 500 mg hatóanyagot tartalmaznak, akkor 1 db inni lehet. 5-6 alkalommal naponta, 750 mg - 4-5 alkalommal, 1000 mg - 2-4 db.

A patológia megelőzése érdekében naponta 1-3 kapszulát kell bevenni. A maximális napi adag azonban nem haladhatja meg az 1250 mg-ot. Nyilvánvaló, hogy a lizin nagyon hatásos vírusellenes szer, amelyet csak az orvosával folytatott konzultációt követően szabad alkalmazni.