Lehetséges a flukonazol inni a terhesség alatt?

A szúrás gyakori a terhességi kísérője. Az immunrendszer túlzott terhelése és a kórokozó mikroflóra kifejlődése miatt fejlődik ki. A flukonazol terhesség alatt gyakran nem írható elő, mivel ellenjavallt, és súlyos mellékhatásokat is okozhat. Csak az orvos írhatja fel a gyógyszert, feltéve, hogy az anya egészségi és életveszélye magasabb, mint a baba kockázata.

A flukonazol tabletta, kapszula vagy intravénás beadásra alkalmas oldat formájában kapható. Nem csak a gombás fertőzés elleni küzdelemre, hanem annak megakadályozására is. A tabletták alkalmazása után a patogén mikroorganizmusok megszűnnek és szaporodnak. A flukonazol gyorsan és hatékonyan működik.

Miért veszélyes a candidiasis egy terhes nő számára?

Különféle gombás mikroorganizmusok mindig jelen vannak az emberi szervezetben. Általában nem zavarják az életet. De ha a mikroorganizmus egyensúlya megzavarodik, és az immunitás csökken, akkor a nők patológiás állapotot alakítanak ki, mint a mocsok. Gyakran terhesség társ, mert ebben az időben a szervezet hatalmas terheléseket tapasztal.

Egy nő esetében a candidiasis a terhesség alatt veszélyes az intim zónában. A szülés során a fertőzés gyakran a csecsemőhöz jut. Ráadásul a patológia sok kellemetlen érzést kelt. A betegnek viszketés, kellemetlen kifolyás és szag van. A terhesség ideje alatt a trombózis veszélye is azért van, mert más súlyos betegségek is elszaladhatnak. A gombafertőzések tovább roncsolják a nő immunitását.

Az általánosított formák következményei a terhesség alatt a következők:

 • spontán vetélés;
 • amniotikus membránok fertőzése;
 • a csecsemő korai születése, amely különböző patológiák kialakulásával teli;
 • fokozott az oxigénhiány kockázata a méhen belül;
 • a késői terhesség korai vízelvonása;
 • a fertőzés valószínűsége a korai szülés utáni időszakban.

Ennek megakadályozása érdekében a terhesség alatt a páciensnek fungicideket kell adni, amelyek közül az egyik a flukonazol. De ezzel a kábítószerrel nagyon óvatosnak kell lenned. A bemutatott alapok alkalmazásával kapcsolatos megjegyzések ellentmondásosak. Sok nő azt állítja, hogy a flukonazol korai stádiumban történő alkalmazása vérzést és vetélést eredményezett.

Mikor kell a kábítószer terhes

A terhes nők nem vehetnek részt öngyógyításban. Amikor megjelenik a patológia első jele, forduljon orvosához. Olyan gyógyszert ír elő, amely a terhesség alatt képes a fertőzés elleni küzdelemre. Néha a gombafertőzések elleni küzdelemhez a flukonazolt előírják.

A felhasználás jelzései:

 • A száj nyálkahártyáinak kecskeája, nemi szervek;
 • pityriasis lichen;
 • bőr-gombás betegség;
 • onychomycosisban;
 • olyan gomba patológiák, amelyek az immunitás védelmi funkciójának csökkenése következtében alakulnak ki.

A terhesség ideje alatt vegye be a gyógyszert A flukonazol megengedett, ha:

 • Az egyéb gyógyszerek hatékonysága nem megfelelő, és rövid időn belül nem lehet leküzdeni a fertőzést;
 • Veszélyt jelent a jövendő anya (gyermek) életében és egészségében;
 • A gombafertőzés hatása miatt nagy az abortusz kockázata.

A laktációs időszakban a flukonazol alkalmazása nem javasolt, mivel a negatív hatás semmiképpen sem tűnik el, és a baba teste még mindig nagyon gyenge, hogy megbirkózzon a gyógyszerrel.

Milyen következményekkel jár az alkalmazás?

A fluconazol nem javasolt a terhesség korai szakaszában, Ha nincs sürgős szükség. Ebben az időben a gyermek legfontosabb szervezeteit és rendszereit lefektetik. A terhesség idején alkalmazott gyógyszerek hatása az anya és a magzat számára nem biztonságos. A flukonazol képes átjutni a placenta gáton, így közvetlenül befolyásolja a baba negatív hatását.

Ha a kábítószert a bemutatott terhességi időszakban használja, akkor a gyermek veleszületett súlyos patológiákat is okozhat:

 • anomáliák a vázizomzat kialakulásában;
 • farkas száj;
 • a mentális retardáció, amely a születés után csak előrehalad;
 • veleszületett hibák a belső szervek kialakulásában.

Ilyen következményeket észleltek azok a nők 4% -a, akik a fluconazolt terhesség alatt szedték. Ebben az esetben ne felejtse el idő előtt. Egyetlen 150 mg-os adag nem okoz jelentős károkat a csecsemő számára. Terhesség ideje alatt nem alkalmazható a gyógyszer. Határozza meg és határozza meg a flukonazol orvos általi használatának megfelelőségét.

Az előkészítés veszélyes

A flukonazol, mint bármely más gyógyszer, bármikor veszélyes lehet a terhesség idején:

 • A korai időszakban fokozódik a spontán vetélés vagy magzati halálozás kockázata. Itt a flukonazol képes súlyos rendellenességeket kiváltani, amelyek miatt a gyermek nem képes normálisan fejlődni. A terhesség egyszerre megáll. Ha nem következik be fakulás, fennáll a veleszületett szívelégtelenség veszélye;
 • A 2. trimeszterben nem biztonságos a flukonazol injekció. Ebben az időszakban a szervek kialakulása nagyon intenzív. Izmos fűző alakul ki. A flukonazol használatával késleltetett a belsõ szervek kialakulása és a csecsemõ életfenntartó rendszerei, genetikai rendellenességek;
 • A terhesség késői terhességének megszerzése a megnövekedett dózisban vagy anélkül, hogy konzultálna az orvossal, tele van a méhen belüli magzati halált okozó rendellenességek kialakulásában.

A flukonazol használata csak akkor lehetséges, ha a szállítást csak akkor lehet alkalmazni, ha az általános gombás fertőzés veszélyt jelent az asszony (gyermek) egészségére vagy életére.

Mellékhatások és ellenjavallatok

A terhesség mellett a flukonazol alkalmazása ellenjavallt:

 • Terfenadin és asztemizol alapú allergiás reakciók eltávolítása;
 • Túl nagy érzékenység a fő hatóanyagra vagy a gyógyszer további összetevőire;
 • A máj és a vesék működőképességének hiánya.

Mellékhatások fordulhatnak elő a flukonazol és a terhesség alatt felírt egyéb gyógyszerek kölcsönhatása miatt. Például egy gombaölő szer együttes alkalmazása az A-vitaminnal az idegrendszer előre nem látható reakcióit okozhatja.

A terhesség harmadik trimeszterében csak a kezelőorvos utasítása szerint szedheti a flukonazolt. De még itt is a gyógyszerek negatív mellékhatásokat okozhatnak a bababen.

A jövő anyája negatív reakciókat is kapott:

 • az ízlés megváltozása, az étvágy csökkenése, émelygés és hányás, székletszituáció, hasi fájdalom és fokozott gáztermelés;
 • gyors fáradtság, szédülés és fejfájás;
 • allergiás reakció a bőrön;
 • a szív megsértése.

Ha flukonazolt inni terhes nőknek szán, ezek a mellékhatások ezenkívül hátrányosan befolyásolják a babát.

A gyógyszer jellemzői a terhesség alatt

Milyen adagot és a kezelés időtartamát az orvosnak kell meghatároznia a betegség súlyossága, valamint a terhes nő testének egyedi jellemzői alapján. A nõk napidíjának összege nem haladhatja meg a 150 mg-ot. Napi 400 mg-ot meghaladó adagolás esetén a veleszületett rendellenességek kockázata 70-85%.

A legjobb, ha egyszer használják a flukonazolt, majd átkerülnek a biztonságosabb gombaellenes szerekre. Hüvelyi candidiasis esetén egy nőnek 1 kapszulát kell szednie. A patológiás krónikus formák hosszú távú terápiát igényelnek, ezért jobb, ha a flukonazolt helyettesítik. Ebben az esetben használhat ilyen gyógyszereket: Diflazon, Mycosyst, Flukostat, Diflucan. A flukonazol ára 20-160 rubel.

A legbiztonságosabb gyógyszerek a száj vagy más típusú candidiasis kezelésére a terhesség alatt a natamycin alapú gyógyszerek. Ha nem szükséges a flukonazol nélkül, akkor jobb, ha vaginális kúpok vagy kenőcsök formájában használják. Ezzel a felhasználással a fő hatóanyag gyakorlatilag nem lép be a szisztémás véráramba, ezért negatív hatása minimális.

Mit kell tenni a terhesség megtervezésekor?

A terhesség tervezése komoly kérdés, amely felelősségteljes és integrált megközelítést igényel. Ez idő alatt kívánatos megszabadulni a fertőzések és a gyulladásos folyamatok összes fókusától. Ha van tönk, akkor azt is el kell távolítani, hiszen a fogantatás után csökken az immunitás és tovább fog fejlődni.

Ezt azonban tudni kell A flukonazol a kezelés után teljesen kiürül a szervezetből 2 hét után. Ez azt jelenti, hogy a tabletták beadásának utolsó napjától számított időszak után teherbe kell esnie.

Ha a fogamzás bekövetkezik, de van fertőzés a nő testében, szükség van orvoshoz fordulni, hogy más gyógyszereket írhasson elő a kórtani beavatkozásra - kevésbé veszélyes a terhes nő és a magzat számára.

Ezenkívül gondosan követnie kell a személyes higiéniai szabályokat, hogy átdolgozzák az étrendet. Jobb, ha nem kerül kapcsolatba azokkal a dolgokkal, amelyeket a fertőzött személy használ. A terhesség alatt az orvos egy nő multivitamin komplexet jelöl ki az immunitás funkciók visszaállítása céljából. Ne szüntesse meg ezeket az ajánlásokat. A gombás patológiában nem szabad a megnyilvánulás legkisebb esélye.

A flukonazol a terhesség alatt már világos. A candidiasis - nem veszélyezteti a nő testét, még akkor sem, ha a csecsemőt viseli, ha ellenőrizni fogja. A szakorvosnak azonban meg kell határoznia a kezelést és a megvalósításának eszközeit, figyelembe véve a terhesség idejét és más jellemzőket.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

ivott a flukonazolt a terhesség alatt

Lányok, rázogatom az egészet, nem látok hamarosan orvost. Van egy késés a 6. napon, tegnap elvégeztem a tesztet - negatív.

A késés első és harmadik napján 150 flukonazolt ivott.

És mielőtt az elmúlt hónapokban ivtam antibiotikumokat (kiderült, hogy a hónap véget ért, és megittam az utolsó tablettákat)

Mindannyian ideges vagyok, olvastam ezt az interneten, hogy a csecsemők szülessenek szúrással és csúnyasággal.

Ki hasonló helyzetben volt, milyen volt a terhesség és a gyermek legfontosabb egészsége?

A flukonazol a terhesség alatt: szigorú tilalom vagy indokolt kockázat

A terhesség alatt a nő természetesen csökkenti az immunitást, ami miatt a patogén mikroorganizmusok aktívan szaporodnak a nyálkahártyákon. A kezelést bonyolítja az a tény, hogy sok gyógyszer hátrányosan befolyásolja a magzatot. Az egyik olyan gyógyszer, amellyel harcolhat a fertőzés ellen, a Fluconazole. De a jövőbeli anyáknak tudatában kell lenniük ennek a kritikus időszaknak a használatának sajátosságairól és korlátozásáról.

A flukonazol hatásai

A flukonazol gombás fertőzések, mint a Cryptococcus meningitis, candidiasis és gombás fertőzések, a száj, az orr, a torok, a szem és a nemi szervek. A nőgyógyászati ​​gyakorlatban a nõket a hüvelyi candidiasis (vagy tuska) kezelésére írják fel. A készítmény hatóanyaga (flukonazol -, hogy ez adta a neve a gyógyszer) gátolja a kórokozók, permeabilitásának növelésére a gombasejt membránok és megzavarja a mechanizmusa szaporodásukat. Ez a cselekvés megakadályozza a candidiasis és a mycosis kialakulását különböző szakaszokban. A gyógyszer alkalmazása gyorsan megszabadulhat a kellemetlen tünetektől, mint például viszketés, szag, specifikus nyálkahártya-kiömlés.

Lehetséges-e a terhesség idején a fluconazol (beleértve a korai és a késői feltételeket is)

Az első trimeszterben a gyógyszer szigorúan tilos, mert ebben az időben a baba létfontosságú szerveinek és rendszereinek aktív fejlődése van, beleértve a neurális csövet és az agyat. A flukonazol ebben az időszakban a legsúlyosabb következménye a magzat halála. A második trimeszterben a gyógyszer veszélyes is a csontok és az izmok intenzív kialakulása miatt - ennek használata veleszületett patológiákhoz vezethet. Ritkán a gyógyszert a harmadik trimeszterben lehet bevenni, ha az orvos becslése szerint a kezelés előnye magasabb, mint a gyermek esetleges káros hatása.

Az orvosi gyakorlatban a flukonazolt csak a betegség általános formájára írják fel (amikor több szerv szenvedett a gombából). Más esetekben előnyben részesítjük más gombaellenes szereket is.

Az utasítás szerint a terhesség alatt csak súlyos vagy életveszélyes gombafertőzésekkel lehet szedni a gyógyszert, ha a felhasználásból származó potenciális előny jelentősen meghaladja a magzat kockázatát.

Ellenjavallatok a felírásra

Ellenjavallatok:

 • túlérzékenység a készítmény összetevőire;
 • a terfenadin vagy az asztemizol alapú pénzalapok egyidejű kezelése.

A flukonazol szedésének lehetséges következményei

A hatóanyag aktív komponense felszívódik a vérbe, és bejut a placenta gátba a magzati vérrendszerbe. Ennek mutagén, teratogén és embriopátiás hatása van, ami súlyos szövődményeket okoz a fejlődésben:

 • a tüdő elmaradottsága;
 • rések a gerincben;
 • az agy fejlődési rendellenességei;
 • szívbetegség.

Ezenkívül lehet fagyott terhesség vagy vetélés.

Besorolása szerint az amerikai szabályozás szerint a Food and Drug Administration (FDA), az anyag flukonazol kategóriába tartozik C. Ez azt jelenti, hogy állatkísérletekben kimutatta káros hatása a magzatra, de megfelelő vizsgálatokat terhes nőknél nem volt.

A gyártási és alkalmazási formák

A flukonazol három dózisformában áll rendelkezésre:

 • tabletták;
 • kapszulák;
 • intravénás beadásra.

A megoldás a legveszélyesebb, és csak akkor írható fel, ha nincs hatása tabletták vagy kapszulák bevitelére.

A gyógyszert orvos adta. Amikor a fogak általában elegendőek ahhoz, hogy egyetlen tablettát vegyenek be, de a krónikus candidiasis néha hosszabb terápiát igényel. A gyógyszer alkalmazásának javulása egy nap alatt következik be, de annak érdekében, hogy teljesen megszabaduljon a betegségtől, több napig is eltarthat.

A flukonazol analógjai és a terhesség alatt helyettesítő gyógyszerek

A flukonazol analógjai ugyanolyan hatóanyagú készítmények:

A flukonazolt tartalmazó gyógyszerek helyett az orvos más gombaellenes szereket is felírhat.

A flukonazol terhességben kifejtett hatásai

A terhesség alatt minden nő gondolata és vágya arra irányul, hogy hogyan tolerálja az egészséges baba. Gyakran ebben az időszakban a jövő anyák elkezdenek félni mindentől: a haj szétvágása, kötés és egyéb ártalmatlan dolgok végrehajtása. De ha ezek a jelek nem logikusak, akkor bármilyen gyógyszert szedni, beleértve a flukonazolt is, tényleg ürügy arra, hogy mindent "meg" és "ellen" mérjen.

A gyógyszer hatása

A flukonazol az antifungális hatóanyagok osztályába tartozik. Elnyomja a gombák kialakulásához és reprodukciójához szükséges anyagok szintézisét. A gyógyszer előnye a hasonló hatású eszközökben az androgén aktivitás hiánya. Más szavakkal, ez nem növeli a haj növekedését a testen, és egészséges állapotban tartja a fejbőrt.

A flukonazol aktívan küzd a mycosis és a candidiasis ellen. A megjelenés egyik oka lehet a terhesség alatti immunitás csökkenése (a fogamzás után a szervezet maga csökkenti az immunrendszert, hogy a magzat elutasítása ne legyen).

A flukonazol terhesség alatt

A flukonazol olyan gyógyszerekre vonatkozik, amelyeket csak perinatális időszakban szabad abszolút indikációval bevenni. A kinevezéskor kötelezővé kell tenni az anya és a magzat kockázatának orvosi elemzését.

Az utasításoknak megfelelően a gyógyszert a következő diagnózisokra írják fel:

 • cryptococcosis, ideértve a cryptococcus agyhártyagyulladást és a fertőzés más lokalizációját (beleértve a tüdőt, a bőrön);
 • a nyálkahártyák kandiditisa (nemi szerv, szájüreg, garat, nyelőcső);
 • generalizált candidiasis, amely azonnal befolyásolja a szervrendszert;
 • a mycosis a bőr (stop, test, inguinális régió);
 • pityriasis (sokszínű) megfosztja;
 • onychomycosis és bőr candidiasis fertőzések;
 • mély endemikus mikózisok;
 • gombás fertőzések HIV-vel.

A korai alkalmazások következményei

A terhesség első harmadában a legveszélyesebb a gyógyszerek szedése. A flukonazol véletlenszerű magatartást és súlyos károsodást okozhat a magzati agyban. A világ kutatószervezetei adatai szerint ebben az időszakban a gyógyszer mutagén hatást vált ki (vagyis mutációt okozhat).

Lehetséges patológiák a következők:

 • a magzat elmaradottsága;
 • a csontváz kialakulásának hibái;
 • farkas száj.

Leggyakrabban a fluconazol a terhesség korai szakaszában, biztonságosabb gyógyszerekkel helyettesíthető.

Kinevezés a második és a harmadik trimeszterben

A második trimeszterben a magzat vázizmokat és belső szerveket alkot. A flukonazol képes átjutni a méhlepénybe, ezért használatának ideje ebben a periódusban veleszületett hibákat okozhat a csontok szerkezetében vagy a testrendszerek elmaradottságában. A kifejezés utolsó harmadában a gyógyszert csak az anya vagy a magzat életét fenyegető gombák patológiás törzsei írják elő.

A terhesség bármely időszakában a flukonazolt csak orvos utasítása alapján szabad alkalmazni. Az öngyógyítás következményei ebben az esetben végzetesek lehetnek.

Ellenjavallatok a felírásra

Az utasítás szerint az ellenjavallatok:

 • a hatóanyaggal és a készítmény egyéb összetevőivel szembeni túlérzékenység;
 • a terfenadin egyidejű alkalmazása (a fluconazol 400 mg / nap vagy annál nagyobb dózisú folyamatos alkalmazásának hátterében);
 • a ciszaprid, az asztemizol és más gyógyszerek egyidejű alkalmazása, amelyek kiterjesztik a QT-intervallumot (a szívműködési zavar indikátora);
 • laktációs időszakban.

A mellékhatások között szerepelnek a következők:

 • hányinger és hányás;
 • a hasmenés és a hasmenés;
 • görcsök, szédülés, fejfájás és fáradtság;
 • allergiás bőrkiütés formájában.

Az FDA besorolása (Hivatal a minőség-ellenőrzés az amerikai Food and Drug Administration), flukonazol anyag kategóriájába tartozik a D. Ez azt mutatja, az igazolt mellékhatások kockázatát a gyógyszer a magzatra, de a kapcsolódó potenciális előnyök a gyógyszer használatának terhes, amely indokolhatja a használatát.

Alkalmazási jellemzők

Mivel a gyógyszer a fluconazol terhesség alatt potenciálisan veszélyes lehet, nemkívánatos alkalmazása. Azokban az esetekben, amikor még mindig egy jövőbeli anyához van rendelve, az orvos egyedileg választja meg az eljárás dózisát és időtartamát.

Analógok és hasonló hatású gyógyszerek

A flukonazol analógjai a hatóanyag szerint:

A terhesség alatt történő alkalmazás veszélye miatt a gombás fertőzések kezelésére szolgáló nőgyógyászok gyakran más hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket írnak elő. A flukonazol alkalmazásának kérdése csak a hatékonyság hiányában oldható meg.

A terhes nők kezelésére a legbiztonságosabbak a natamycin alapú gyógyszerek.

Flukonazol kezelés, 1 trimeszter

Jó napot! A helyzet a következő: Én 25 éves, első terhesség, szülési időszak 4-5 hét. Az elején az utolsó menstruáció - április 28, 2016 ciklusidő 24-26 napig. Nem tudta, a terhesség rendeltetésszerűen gasztroenterológus egy hétig az időszak május 16-22 (kiderül, hogy ez a második hét a terhesség) vette flukonazol 150 mg / nap * 7 nap (mivel a nyelőcső-candidiasis).

Az ellenjavallatok a gyógyszer - terhesség... Ezzel kapcsolatban konzultáció genetikus nőgyógyász azt tanácsolja, hogy a terhesség alatt (de ez nem csak a gyógyszer ellenjavallt az utasításokat államok és fokozott a veleszületett fejlődési rendellenességek).

Mennyire magasak a kapcsolódó kockázatok olyan sokáig az ilyen fontos terhességi időszakra való belépés? Miközben hajlandó kockázatot vállalni, várj az első szűrésre, és csak reménykedem egy kedvező eredményre. Nem tudok, tervezem megszakítani a terhességet. Köszönöm a választ.

A flukonazol terhesség alatt

FONTOS INFORMÁCIÓ! Az egyetlen jogorvoslat a DAIRY-ra és a Candida gombák által okozott betegségekre, ami valóban hatékony Bővebben >>>

A flukonazol az egyik leghatékonyabb gombaellenes szer. A parazita gombák számos fajtája belép a hatása spektrumába, beleértve a Candida albicans-t, a tinusz okozó ágensét, amely gyakran a várandós anyáknál fordul elő. A flukonazol terhesség alatt történő alkalmazása azonban kockázatos. Mit kell egy nő tenni, hogy gyorsan megszabaduljon a betegségtől, és ne akarja károsítani a gyermeket?

Miért használjunk antimikotikumot?

Tabletták A flukonazolt különböző gombás elváltozásokra írják fel:

A gyógyszert 12 évesnél idősebb felnőtteknél és serdülőknél alkalmazzák, a gyermekeket más gombaellenes szerek írják elő.

A kezelés és a dózis a diagnózistól függ. Például a genitális traktus szájából egy 150 mg-os tabletta megszabadulhat. Ha a szájüreg candidiasis 1-2 hetes kezelést igényel, akkor naponta egyszer 50 vagy 100 mg hatóanyagot tartalmazó tablettát kell beadnia. Súlyos formában a kezelés hosszabb lehet.

A gombás fertőzések elleni antimikotikumok előnye a következő:

 • a hatóanyag tartós hatást fejt ki, a gombák ritkán érzéketlenek rá, így a kezelés hatékonysága megmarad;
 • a tabletták naponta egyszer inni;
 • olcsó.

A drágább idegen analógok ugyanabból a hatóanyagból drágábbak, de összehasonlíthatók a hatékonyságban.

Mellékhatások és ellenjavallatok

Minden előnye ellenére a flukonazolnak számos mellékhatása van, ezért csak orvoshoz fordulhat. Ezek a következők:

 • emésztési rendellenességek - hasi fájdalom, émelygés, hasmenés;
 • allergiás reakciók kiütés és fejfájás formájában;
 • a máj mérgező hatása, a szív elektromos aktivitására gyakorolt ​​hatás.

Ebben a tekintetben a vételre vonatkozó ellenjavallatok kerülnek meghatározásra, amelyek meglehetősen sokak. A gyógyszert nem írják elő az aritmiákra, más gyógyszerekkel együtt, amelyek befolyásolják a szív elektromos aktivitását, súlyos májbetegséggel és fokozott érzékenységet mutatnak a hatóanyagokkal szemben. Az ellenjavallatok között szerepel a terhesség és a gyermekek életkora is (legfeljebb 4 év).

A terhességben való alkalmazás jellemzői

A terhesség alatt nem ajánlott a flukonazol felírása, mivel ez káros hatással lehet a magzati májra. De a jövőben anyáknak van jelentős mértékű immunitáscsökkenésük, ami gyakoribb gombabetegségekhez vezet, különösen a mocsoknál.

A DAIRY DRUG-T NÉLKÜL KEZDETNEK! A BETEGSÉG 5 DAYS IF... Bővebben... Bővebben

A fentiek alapján a válasz arra a kérdésre, hogy lehet-e inni a flukonazolt a terhesség alatt, nem lehet egyértelmű. Először is, semmilyen esetben sem lehet kinevezni magát - ezt orvosnak kell elvégeznie. Az orvos felírása előtt a szakember felméri az anya és a magzat egészségére gyakorolt ​​lehetséges kockázatot, valamint az adott gyógyszer felírásának szükségességét.

Az első trimeszterben a legveszélyesebb az antimikotikum használata - ebben az időben a baba szervek alapvető rendszerei alakulnak ki, és a gyógyszerek befogadását össze kell hangolni a nőgyógyászokkal. A flukonazol és analógjai ebben az esetben sem kivétel. Az ilyen helyzetben való alkalmazása csak akkor indokolt, ha komoly veszélyt jelent az anya egészségére, valamint más gyógyszerek hatástalanságára.

A flukonazol korai stádiumban történő alkalmazásának következményei eltérőek lehetnek. Például egy tablettát kapó szájpenész genitáliák, amely gyorsan vezet a gyógyulás nincs jelentős hatása a csecsemő fejlődését, és a heti kezelés orális candidiasis néz veleszületett deformitás vagy a korai terhesség-megszakítás.

A terhesség első heteiben több gyógyszer is alkalmazható, amelyek a gombás betegségek kezelésében előnyösek. Ha nem hatékonyak, akkor a második vonal olyan antimikotikumokat használ, amelyeket később terhes nőknek engedélyeznek. A flukonazolt az első trimeszterben csak az anya életének veszélyeztetése esetén használják fel - a belső szervek candida vagy a candidális sepsis.

A második trimesztert a terhesség legcsendesebb időszakának tekintik. Ebben az időben már létezett létfontosságú szervek és rendszerek elhelyezése, és nem áll fenn az életképtelen patológiák kialakulásának veszélye. Ugyanakkor a méhizmok hangereje elég alacsony, és a terhesség korai befejezésének kockázata minimális.

Mindazonáltal fennáll a veszélye a flukonazol terhesség alatti negatív hatásainak. Patológiai okozta sérti az embrionális fejlődés ebben az időszakban nem olyan súlyos, de még mindig jelentős, így antimikotikumok vétel felmentette a hatástalanságát gyógyszerek engedélyezett a terhes nők, a szövődmények kockázata.

A flukonazol terhesség alatt a harmadik trimeszterben a legkevésbé kockázatos. Ebben az időszakban a teratogén hatása gyakorlatilag nem nyilvánul meg. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a genitális traktusok tejsavasodásával egy későbbi időpontban a flukonazol egyszeri alkalmazása előnyösebb a jóváhagyott gyógyszerekkel való kezelés során, mivel gyorsabban és kevésbé irritálja a beteget.

Azonban, mielőtt alkalmazta ezt a gyógyszert (és különösen késői kifejezések esetében), elemezni kell a glomeruláris szűrés sebességét a vesékben. Ez a mutató a terhességben csökkenhet, ezért az utasítás nem javasolja vírusos betegeknél az antimikotikumok alkalmazását - ez a gyógyszer késleltetett kiválasztódása miatt túladagolást okozhat.

következtetés

A fluconazol a korai terhesség alatt rendkívül kockázatos, ezért az orvos nem fogja felírni ezt a gyógyszert, ha nincs veszély a páciens életében. 1 trimeszter az az idő, amikor a baba a legkárosabb a káros hatásokkal szemben. Egy későbbi időpontban a gyógyszer alkalmazása lehetséges, ha vannak jelzések és az utasítások szigorú betartása.

Az egyik olvasónk története: