Lehetséges a herpesz jóddal történő kezelése

A herpesz az egyik leggyakoribb fertőzés és annak kezelési módja. Függetlenül attól, hogy lehetséges-e a herpesz-jód megzavarása, vagy a kezelés más módszerének megállítása? A hagyományos kezelési módszerek, amelyekhez a jód tulajdonítható és a cauterizáció nem abszolút csodaszer.

Az inept kezelése és a megoldás túlságosan aktív használata esetén meg lehet égetni a bőrt, megszáradni, hogy a test sebzése hosszabb ideig meggyógyuljon, talán a hegek is maradnak. A jódoldatot úgy tervezték, hogy kezelje a sebeket és eróziókat, amelyek a herpeszbuborékok felrobbantását követően jelentkeznek.

Ezért az a kérdés, hogy lehetséges-e a herpesz jóddal történő feltárása, nyilvánvaló válasz - lehetséges, de nem minden szakaszban. A herpeszérzéseket cauterizálták és jóddal kezelték, de nem minden esetben. A legjobb orvoshoz fordulni.

Miért jód?

Fontos! A jódoldat felgyorsítja a herpesz buborékok feltörésének helyén képződött sebgyógyulás folyamatát. A gyógyszer megakadályozza a bakteriális fertőzésnek a szervezetbe jutását.

Egy másik nagyon fontos pont - néha a jód felesleges lehet. Ez olyan esetekre vonatkozik, amikor a herpesz-vezikulumok nem törtek ki. A jódot megrepedt öböl súlyos égési sérülést okozhat. Az ajak területén a megoldás használatához rendkívül óvatosan kell eljárni, mivel a nyálkahártya ezen a területen nagyon finom, és nem értékeli a jódoldat agresszív hatását.

Mikor érdemes jódot alkalmazni?

 • Az égések megjelenése. A jód képes behatolni a bőr mélyébe, de nyílt sebekkel, hatása túl erős.
 • Ha a bőr mély rétegei égnek, megnyitja a fertőzést a testben.
 • A másodlagos fertőzés kockázata a herpesz-vesikulák érzékenységének köszönhetően.

Ha a seb már felrobban, a jódoldat kiváló megoldást jelent a sebek szárítására és gyógyítására, mivel erős antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.

A jódoldat helyes használata?

A herpesz égetése előtt meg kell győződnie arról, hogy a bőr tiszta és száraz. Az eróziókat és a fekélyeket pontosan kúrozzák, anélkül, hogy erős nyomást gyakorolna a sebre, mint a túlzott nyomással, a nyálkahártyát károsíthatja. Sérült submucosa - a meglévő probléma súlyosbodása.

A herpesz jód kezelésének pozitív eredményei a következő szabályok szigorú betartásával érhetők el:

 1. A seb feldolgozásához vegyen egy kis pénzt.
 2. A jódnak nem szabad a bőr egészséges területeire esni.
 3. Az erózió megoldásának pontos alkalmazása érdekében a legjobb a pamutrügyek használata.
 4. Ideális esetben minden roncsos sebet új rúddal kell kezelni, hogy a fertőzés ne terjedhessen egyik vezikulumról a másikra.
 5. A leghatékonyabb eszköz a "jodinol", mivel még a nyálkahártyák kiütésében is alkalmazható.

Lehetséges a herpesz gyógyítása kizárólag jóddal? Erre a kérdésre minden orvos azt fogja mondani, hogy nem. A herpesz kezelése általában összetett. A vírus elpusztítására az orvos vírusölő gyógyszert ír elő. Ez egy különleges kábítószer-csoport, amely kifejezetten a herpesz vírussal küzd. Szükséges a gyógyszeres kezelés, mivel ez lerövidíti a betegség időtartamát, a sebek hamarabb meggyógyulnak, és az újbóli fertőzés nem érezhető.

Hogyan készítsd el a "jódot" önmagadban?

A megoldás elkészítéséhez a következőket kell tenni:

 • alkohol;
 • jód;
 • forralt víz - 50 ml;
 • burgonyakeményítő - 10 g;
 • cukor - 10 g;
 • citromsav - 2 g.

Először meg kell készíteni a jód oldatát. A jódnak 5% -nak kell lennie. A "jodinol" előállításához elegendő 1 tk. A cukrot és a citromsavat kombinációban antioxidánssá alakítják, és felelősek az oldat frissességének biztonságáért.

Minden összetevő alaposan össze van keverve. Ez a folyadék biztonságosan használható a bőr érintett területeinek herpesz kezelésére. A "jodinol" nem annyira agresszív és alkalmas még a bőr érzékeny területére, mint az ajkakra. Nincsenek mellékhatások irritáció és égési sérülések formájában.

Komplex kezelés jóddal

Az egyik feljegyzés, mint már említettük, elengedhetetlen. A jódoldatot antivirális szerekkel kombinálják. Ön is megoldásokat készíthet a kiütések és sebek kezelésére. Vegyük például a "jódolaj" hatóanyagot. Lágyabb a glicerin jelenléte miatt a készítményben, de nem kevésbé hatékony, mert összetételében jód alapformája van. A nyálkahártyán képződő sebek gyógyítására a kálium-jodid egy igazi lelet és a legmegfelelőbb kezelés.

Fontos! A herpesz kezelése során semmiképpen sem távolíthatja el a sebeket a sebről, nyissa ki a buborékfóliát önmagában, mivel ez egészséges bőrfelület fertőzéshez vezet.

A herpesz kezelésére megpróbálnak komplex kezelést alkalmazni. A jód használata nem ajánlott tiszta formában, mivel fennáll az esély arra, hogy égést érjen el. Cink-kenőccsel vagy cinkkel kombinálva a jód hatékonyabban hat a vírusra. Ami a kenőcsöket illeti, akkor mindenkinek szüksége van egyéni megközelítésre, ezért anélkül, hogy orvoshoz kellene fordulnia, hogy bármilyen gyógyszert használjon, nem éri meg.

Gyakran előfordul, hogy a jód-kezelés a Tromantadin, a Famciclovir, az Acyclovir, a Valaciclovir és a Valaciclovir kombinációjával együtt jár. Ezek a gyógyszerek csökkentik a herpesz vírus aktivitását az emberi szervezetben. Szájon át vagy kívülről vesznek részt.

Fontos! A vírusellenes szerek állandó alkalmazásával kialakul a habituáció. A vírus megtanulja ellenállni a gyógyszerek összetevőinek, és a herpesz ismétlődően megjelenik.

Az alapvető higiéniai szabályok szintén szükséges állapotot jelentenek a herpesz jód kezelésében. Az egyes kezelési eljárások megkezdése előtt a sebeket alaposan meg kell mosni. Az eljárást követően és a herpeszkiütés megérintésekor a kezeket antibakteriális szappannal mossuk le, vagy alkohollal kezeljük. A legjobb mindkettőt tenni.

Ezenkívül a herpeszes beteg számára a kezelés időtartama alatt külön edényt kell felosztani, amelyből csak az eszik, és egy törülközőt. Az ilyen óvintézkedések elősegítik a család többi részének a herpesz általi szennyeződését.

A herpeszvírus fertőzés jóddal történő prosztata: pro és contra

A herpesztől és kellemetlen megnyilvánulásaiból való kilábaláshoz a vírus hordozói bármilyen kezelésre készek. A jód bármely család gyógyszeres szekrényében van jelen, vágásokhoz, kopásokhoz, kis bőrelválások fertőtlenítéséhez. Van egy ésszerű kérdés, vajon lehetséges-e a herpesz-jód megzavarása? Vagy jobb, ha a herpeszet kevésbé maró hatású készítményekkel koptatják, hogy ne nyírhassanak nyálkahártyát az ajkakon vagy orrán? Próbáljuk megérteni.

A készítmény tulajdonságai

A jód népszerű és hatékony fertőtlenítőszer, amelyet különböző etiológiájú sebek kezelésére használnak. Az anyag baktericid és gombaellenes hatást fejt ki, különböző kisebb bőrelváltozásokat fertőtlenít.

Az ilyen széles körű felhasználások ellenére a herpesz jódoldattal történő kezelése nem mindig biztonságos. A herpesz kezelése az ajkakon a buborékképződés során csak a bőrt károsítja. Ha a herpeszet jóddal kezdodik meg a kezdeti szakaszban, ez kétségtelenül következményekhez vezet:

 • a termék súlyos kémiai égési sérüléseket okoz a herpetikus hólyagok képződése során, amikor a bőr erősen gyulladt;
 • ha herpesz éget, a gyulladt bőr érzékeny más fertőzésekre, a friss sebek elkezdenek feszülni;
 • az égés kialakulása után a fertőzés behatol a mély rétegekbe, és tovább terjed.

Tehát miért használják a jódot a herpeszben, és a herpesz más fejlődési szakaszaiban is megfigyelhető? Igen, a herpesz jodinnal károsodhat, ha a hólyagok már felrobbantak. Az ilyen kezelés megakadályozza a seb fertőzését, felgyorsítja a szövetek gyógyulását.

A herpeszvírus hordozói érdekelnek, lehet-e a herpeszet jóddal elkenni az intim zónában? Ilyen kiütésekhez hasonló tünetek társulnak: viszkető buborék formájában fellépő bőrkiütés, majd nyílásuk és a pattanások helyén előforduló korpásodás.

Azonban nem szabad rohanni a nemi szervek érzékeny bőrére ható kiütés kenésére. Erre a célra kívánatos egy enyhébb fertőtlenítőszer, például kálium-permanganát fürdő alkalmazása.

Egy másik típusú herpeszvírus kezelése magában foglalhatja a jód kezelést. Tipikusan a fertőtlenítőszert a vírus által okozott övsömörrel kezelik. A mellkason lévő bordák bőrén jelentkező kisebb sérüléseket jódoldattal lehet kenni fertőtlenítés céljából.

A gyógyászati ​​oldat nem ajánlott monoterápiaként, a komplex kezelésnek tartalmaznia kell a herpesz elleni specifikus gyógyszereket:

A kezdeti stádiumban levő bőrt naponta ötször kenni kell a fertőzés első tüneteinek megjelenésével. Az injekciós üvegek önálló kinyitása után egy gyógyszert kenje be őket a bőr helyreállításához.

Az alkalmazás módja

Azoknál, akik az ajkán, az orrban, a nemi szerveken megfázottak, nagyon óvatosnak kell lenniük, ha gyógyászati ​​oldatot alkalmaznak jóddal a herpeszkibocsátások kezelésére. Bizonyos esetekben égési sérüléseket okozhat a gyógyszerek alkalmazása után.

Hogyan kell feldolgozni:

 1. A szövetkárosodás lehetőségének kizárására ajánlott nem koncentrált jód és jódtartalmú szerek használata: Povidon-jód vagy jódol.
 2. A kezelt bőr felületének a lehető legtisztábbnak kell lennie a sárga poroktól, és szárazon kell lennie.
 3. Az ágenst pontosan kell alkalmazni, próbálva megakadályozni, hogy az egészséges bőr megragadjon.
 4. Minden herpetikus hólyagot fel kell gyúrni. Nyitott seben nem lehet erőteljesen nyomni, a rudak nyomásának minimálisnak kell lennie, hogy ne sérüljön a meggyógyított bőr. A Cauterize nepopnuvshie pryshchiki szigorúan tilos.
 5. Ha a herpeszvírus által érintett terület nagy területet foglal el, akkor a gyapotamponokat gyakrabban kell megváltoztatni, hogy a fertőzés ne terjedhessen a szervezet egészséges területére.

A mellékhatások elkerülése és az égési sérülés kockázatának minimalizálása érdekében célszerű bizonyos szabályokat alkalmazni a gyógyszer feldolgozása során:

 • A herpetikus hólyagok kezelését a központtól a távoli sarkokig kell elkezdeni: így elkerülhetjük a sebfelszín felesleges fertőzését;
 • egyes bőrgyógyászok úgy vélik, hogy a gyapotrügyek alkalmazása a jód alkalmazása során a herpesz-vesikulákra csak a kis szálakból származó gyapotszálak miatt ronthatja a bőr állapotát; különösen a nasolabialis háromszög terület kezelésére kívánatos a gézszalagokból létrehozott tamponok használata;
 • ha az alkalmazás során erősen égő érzést, viszketést, irritációt, fájdalmat észleltek a sebben, csak le kell állítania az eljárást;
 • Nem kell mosni a jódot vízzel.

Jódtartalmú hatóanyag hiányában otthoni megoldást lehet készíteni. A hazai jogorvoslatok összetétele, a keményítő és a jód kivételével, tartalmaz citromsavat és cukrot. Ezek a termékek tartósítószerként működnek, ami lehetővé teszi a készítmény hosszabb tárolását a hűtőszekrényben. Az elkészítéshez szükség lesz:

 1. Keverjük össze 10 g keményítőt 50 ml-re hűtött szobahőmérsékletre, forró vízzel.
 2. Ezután adjunk hozzá 10 gramm cukrot, csipetnyi citromsavat a keverékhez, és alaposan keverjük össze.
 3. A kapott összetételhez egy teáskanál koncentrált jódot kell hozzáadni. Az a jel, hogy a keverék készen áll, kék színű színezése.

A herpeszkiütés jóddal történő megerőltetése nem alapvető kezelés, hanem segédkezelés, amely nem mindenki számára megfelelő. Ezt a hatást nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy ne okozzon égést. A herpeszbuborékok felszakadásának kezelésére jobb a jodinol kiválasztása, és csak antivirális összetevőket tartalmazó gyógyszerek alkalmazása esetén.

Nemrég olvastam egy cikket, amely leírja George Atya kolostorgyűjteményének eszközeit Herpes kezelésére és megelőzésére. Ezzel a kábítószerrel örökre megszabadulhat a HERPES-től, a krónikus fáradtságtól, a fejfájástól, a megfázástól és sok más problémától.

Nem voltam bízva minden információ bizalmával, de úgy döntöttem, hogy ellenőrizni és megrendelni a csomagolást. Változások, amelyeket észrevettem egy héttel később: szó szerint néhány nap telt kiütés. A recepción majdnem egy hónap múlva erőteljes erejőnek éreztem magam, folyamatos migrén miatt szabadultam fel. Próbáld ki, és ha érdekel, akkor az alábbi link egy cikk.

Tudta, hogy az egész lakosság potenciálisan fertőzött herpeszes fertőzéssel. A megkérdezett kilenc emberből csak kétszeres herpesz vírus van!

 • viszketés, égő, bizsergő érzés.
 • kiütések, hólyagok formájában, amelyek megjelenhetnek az ajkán, az orr és a száj nyálkahártyáján, a nemi szerveken és a testen.
 • gyors fáradtság, álmosság.
 • érdeklődés hiánya az életben, a depresszió.
 • fejfájást.

Ismered ezeket a tüneteket első kézből? És úgy ítélve meg, hogy elolvastad ezeket a sorokat - a győzelem a HERPES-nél nem az Ön oldalán van. De talán helyesebb lehet a következményeket kezelni, de az okot? Kövesse a linket és megtudja, hogyan ment el Elena Savelieva a herpesztől.

Függetlenül attól, hogy lehetséges-e a herpesz jód megzavarása

Nincs hozzászólás 6,777

Két ellentétes vélemény van a jód lehetséges felhasználásáról a herpesz moxibúciójára vonatkozóan. Annak érdekében, hogy pontosan megválaszoljon egy kérdést, vajon lehetséges-e a herpesz megzavarása, az orvos csak. Maga a megoldás nem ölte meg a vírust, sikertelen vagy intenzív kezeléssel pedig égési sérüléseket okozhat, amelyek hosszú ideig gyógyulnak és csúnya hegeket hagynak. Mindazonáltal a jódoldatot gondosan elkenődő sebek és erózió alakulhat ki, amelyek a buborékok felnyitását követően keletkeznek.

A herpeszérgeket cauterizálhatják és jóddal kezelik.

Miért érdemes használni?

A jódot széles körben használják gyógyászati ​​célokra a különböző etiológiájú külső bőrelváltozások kezelésére. Az oldat antiszeptikus, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. De közvetlenül a vírusok, azaz a herpesz, nem működik. Ezért a gyógyszerkészítmény nem alkalmas a herpeszkitörések gyógyulására.

De miért használják? Az a tény, hogy a jódoldat képes felgyorsítani a sebgyógyulás folyamatát a felrobbant hólyagok helyén, megakadályozza a bakteriális fertőzésnek a sérült területek fertőtlenítéséből adódó kapcsolatát. Ne alkalmazza a jódot a herpetikus eruptionokra, mivel ezek az intézkedések súlyos égési sérülést okozhatnak. Különösen körültekintően kell kennie a sebeket az ajkakon, mert a nyálka ebben a helyen érzékeny a jódoldat agresszív hatására.

A kezelés hatékonysága

A jódoldat nem vírusellenes szer, tehát nem szünteti meg a herpeszvírust, és nem gyógyítja meg a hideget. Nem javasolják a helyszínt a kiütések kezdeti szakaszában, mivel ez tele van:

 • Égési sérülések a bőr mély rétegei behatolásának képessége miatt;
 • a fertőzés terjedése a bőr mélyebb rétegeibe;
 • a hólyagok fokozott érzékenysége a másodlagos fertőzéshez.

De meg kell küszöbölni a jóddal a sebeket a feltörő hólyagok helyén, mivel az ügynök:

Hogyan kell kenetelni?

A sebek és az eróziók felszívódását nagyon óvatosan végezzük, hogy ne zavarjuk a submucosalis réteget, és ne súlyosbítsuk a problémát. A fertőtlenítőszerek fő módszerei a következők:

 • a bőrnek száraznak és tisztanak kell lennie a kezelés előtt;
 • a terméket minimális dózisban alkalmazzák;
 • Az alkalmazásnak üresnek kell lennie és egészséges területek lefedése nélkül;
 • célszerű a jódoldatban enyhén megnedvesített pamut törlőkendőt használni;
 • jobb, ha minden egyes vezikulumot új bottal kezelünk;
 • kívánatos "iodinol" (különösen a nyálkahártyákon jelentkező kiütések kezelésére) használni, mivel a tiszta oldatot erős cauterizáló hatást fejtik ki.

A jód mellett speciális vírusellenes szereket kell alkalmazni, amelyek hatása közvetlenül a herpeszvírusra irányul. Az ilyen komplex terápia csökkenti a betegség idejét, gyorsítja a gyógyulást, megelőzi a hólyagok helyén kialakuló hólyagok fertőzését, és megakadályozza a második kiütést.

Komplex kezelés jóddal

A jódoldattal együtt ajánlott speciális antiherpetikus gyógyszerek, például Acicolvir, Zovirax, Gerpevir és Liniment Cycloferon alkalmazása. Ezeket a herpesz elleni kenőcsöket napi 5 alkalommal alkalmazzák, legfeljebb 4 órán át tartó megszakítással. A terápiás képzés időtartama 5-6 nap. Ezenkívül a "Cyclofir" vagy a "Flucinar" tabletták formájában is felhasználható. De ezek az eszközök nem használhatók folyamatosan, mivel addiktívak. Használat előnyei:

 • nincs égési sérülés;
 • az elsődleges herpeszkiütés kezelésének lehetősége;
 • a külső felhasználás mérgezésének képtelensége;
 • nagyléptékű herpeszkitörések kezelésére.
A jódot más gyógyszerekkel kombinálhatjuk, és megoldásokat készíthetünk a fekély és a kiütés kezelésére.

A tiszta jód helyettesíthető a "jodinol" gyógyszertárral, amelyet glicerin és az alapanyag formája a készítményben lágyít. A kálium-jodid különösen hatásos, és jobban működik, amikor a sebeket a nyálkahártyákra gyógyítja.

Ezt az alternatív készítményt saját maga készítheti el. Elõkészítési algoritmus:

 • 50 ml meleg vizet, 10 g keményítőt, 2 g citromsavat, 10 g cukrot;
 • adjunk hozzá 5 g jód-alkohol oldatot.

A kész oldatot a kialakult sebekhez és eróziókhoz pontosan, kis mennyiségben és az egészséges szövetek lefedése nélkül alkalmazzák. Minél gyakoribb a pálcika a kezeléshez, annál kisebb a fertőzés kockázata.

Amikor herpeszkibocsátások öngyógyítása az ajakra vagy máshol, tilos a kéreg eltávolítása, a buborékok kiürítése, mivel ezek az intézkedések egészséges bőr fertőzést okozhatnak. Amellett, hogy a bőrt jóddal cauterizálja, az egyszerű higiéniai szabályokat kell betartani:

 • mosson kezet a herpeszkiütés megérintése előtt / után;
 • használjon külön törülközőt és edényeket.

A jód tartalmú megoldások helyettesítőjeként, ha egy személy allergiás a gyógyszerre, használhatja a "Fukortzin" -ot, amelyet "vörös zöldnek" is neveznek. A cselekvés és a hatások elve szerint hasonló a "jódolajhoz", kivéve, hogy vörös, hosszú, kitörölhetetlen nyomokat hagy a bőr felületén.

Lehet-e a herpesz-hólyagok cauterizálni?

Herpesz a bőrön és a nyálkahártyákon, ami fájdalmat és egyéb kellemetlen érzés, ezért sok beteg próbálják kitalálni, hogy mit kauterizálására herpesz. Erre a célra a hagyományos módszerek gyakran használják, amelyek nagy része sajnos nem bizonyultak hatékonyságát. Lehetséges a herpesz gyógyítása, és milyen eszközökkel tudom használni?

Mi gyorsan segíthet

A kellemetlen érzések gyors felszámolására és a kiütések biztonságos gyógyítására az orvos specifikus, topikus készítményeket ír elő, amelyek vírusellenes, cauterizáló, baktericid és sebgyógyító hatásúak. Amikor az idő kezelés kezdetétől a legkorábbi szakaszában a betegség folyamata, herpesz tünetek vehet szinte naponta. A leginkább hatékony gyógyszerek:

 • Zovirax. Az Acyclovir anyagot tartalmazza, amely képes a herpeszvírus DNS-ébe integrálni anélkül, hogy károsítaná az emberi test egészséges sejtjeit. Minél előbb kezdődik a terápia, annál kevesebb időt fordítanak a kezelésre. A helyreállítás 5 napon belül megtörténik;
 • Fenistil Pencivir. Agresszívabb készítmény a herpeszvírusokkal szemben. A kenőcs hatékonysága nem függ a terápia kezdetétől a betegség első tüneteinek megjelenése óta. A kezelés időtartama 4 nap;
 • Panavir. A vírusellenes hatás mellett a hatóanyag immunmoduláló hatása is van. A test védelmének támogatása jelentősen lerövidíti a terápia időtartamát. A gyógyszer jól gyógyítja a herpeszet az ajkakon, zsindeleken, kiütésekkel a nemi szerveken. A terápia napról napra 48 óráig tart;
 • Vivoraks. Antiherpetikus krém, széles spektrumú hatás. Nagyon hatékony a kóros folyamat kialakulásának kezdetén. A kezelés időtartama 5 nap.

Amikor megjelenik a herpesz első jelei, a károsítóval szelektív agresszivitást keltő kenőccsel gyújtsa meg a sérülést. A komponensek, amelyek ezekből a gyógyszerekből állnak, nem csak a vírust elpusztítják, és gyorsan megszüntetik a tüneteit, hanem lágyítják a hólyagokat lefedő bőrt, megvédve őket a veszélyes mikrotörzsek megjelenésétől.

Kétséges eszközök

Számos tipp van, mint amennyire meg lehet égetni a herpeszet, hogy kiküszöböljék a megjelenő kapillárisokat és a puffadtságot. Leggyakrabban ilyen recepteket találsz:

 • fokhagymás gyümölcslé. A fokhagyma magas baktericid tulajdonságainak ismeretében sokan használják a herpesz égésére az ajkakon. Ehhez a fogat dörzsölte a rácsra és a faggyúról egy tiszta kötésen keresztül, többször összehajtva, majd levágja a gyümölcslevet, amelyet azután a sérülésre alkalmaznak. Ha ezt a módszert alkalmazza a patológia kezelésére, akkor a bőr mélyégetését okozhatja, így a hegek is maradhatnak;
 • ecetet. Ez a megoldás a kóros folyamat kialakulásának kezdetén hatékony, mielőtt megjelenik a kiütés a viszketés és égetés első jelei között. A buborékfázisban az ecet nemcsak haszontalan, hanem komplikációkhoz is vezethet;
 • nátrium-hidrogén-karbonátot. A szódabikarbónát vízzel hígítjuk egy vastag szuszpenzióba, és alkalmazzuk a feltörekvő buborékokhoz. Ebben az esetben azonban a fertőzött terület szárítása nem történik meg, hanem a felszínének szárítása, ami a vírus területének még nagyobb növekedéséhez vezet;
 • jódoldatot. Talán a legelterjedtebb eszköz, amelyet egyedül használnak a herpeszkiütés kezelésére. Ezt a gyógyszert valóban használják a betegség terápiájában. Azonban a legtöbb ember helytelenül használja fel. A buborékokat nem lehet jóddal felégetni! Ez megakadályozza a héj kiszáradását. Az ilyen kezelés veszélyes a kiütés felszínének és a hólyagok tartós tartalmának megfertőzésével, amely magában foglalja a herpeszvírus maximális koncentrációját, az egészséges szövetek közelében. De a jódoldat alkalmazása az egészséges bőr elváltozásainak kezelésére szolgál a fertőzés terjedésének kiváló megelőzésére;
 • bármilyen oldat etanollal. Ez a csoport magában foglalja az összes alkoholtartalmú oldatot: fogászati ​​elixír, Corvalol, ragyogó zöldek, valamint különféle gyógynövények vagy propolisz orvosi alkoholtartalmú tinktúrák. Szóval, lehetséges-e a herpesz zoster alkoholokkal való kezelése? Ennek az anyagnak az a tulajdonsága, hogy minden szövetet megszárít, amellyel érintkezésbe kerül. Ezért az etanolnak a herpetikus eljárásban való alkalmazása a vezikulumok integritásának és a szomszédos egészséges szövetek fertőzésének megzavarásához is vezethet;
 • hidrogén-peroxid. A perhidrolit gyenge oldata ajánlott a genitális herpesz gyógyítására. Annál intenzívebb a bőrön és az ajkakon található infekció gócaira. Azonban az anyagnak nincs káros hatása közvetlenül a vírusra. Ugyanakkor nagy a kockázata a szövetek égési sérülésének, valamint a nyílt sebek kialakulásának, ami vérfertőzéshez vezethet. Ezért jobb, ha az orvos által előírt külső gyógyszerek alkalmazása előtt hagyja el a hidrogén-peroxidot a sérülések kezelésére. Ez segít megvédeni a fertőzött bőrt a másodlagos fertőzéshez.

Amikor herpetikus fertőzést alakít ki a vírus típusának meghatározásához és a megfelelő terápia megválasztásához, forduljon orvosához. A népi módszerek öngyógyszerezése súlyos szövődmények kialakulásához vezethet, amelyek hosszú távú kezelést igényelnek. A fertőtlenítő hatású szárított készítmények csak a fertőzés fókuszát körülvevő bőrön képesek meggátolni, hogy megakadályozzák a hólyagok további terjedését.

Ahhoz, hogy megértsük, hogy az ilyen népi intézkedések megfelelőek és ártalmatlanok a test számára, meg kell érteni, mi történik, amikor herpeszes fertőzés alakul ki.

Miért nem cauterize

Egyszer a szervezetben a vírus átjut a ganglionok idegrostjain, a gerincvelő mentén, és örökre benne marad. A szervezet védekezésének csökkenésével a mikroorganizmus aktiválódik és elkezd terjedni az idegsejtek mentén az egész testben. Az akut fázisban a beteg herpeszes folyamatot kezd el kifejleszteni a herpeszvírus-specifikus helyre lokalizálva:

 • Az I. típusú vírus herpesz okozza az ajkát;
 • A II. Kórokozó focijai a nemi szerveken jelennek meg;
 • A III. Típusú pathogén a felnőttekben és a csirkehólyagban zsindely kialakulásához vezet gyermekeknél;
 • A IV típusú vírus, amelyet szintén Epstein-Barrnak neveznek, leggyakrabban a mononukleózis és az autoimmun folyamatok kórokozója;
 • Az V. típusú mononukleozid-szerű szindrómát okozó citomegalovírusra utal.

A fertőzés jövőbeli fókuszpontján a viszketés, égés, bizsergés érzése van. Fokozatosan kialakul a fájdalom-szindróma. Néhány óra múlva a fertőzött bőr vagy a nyálkahártya területe pirosra fordul, és megkezdődik a szerózus tartalmú specifikus vezikulákkal való borítás. Ebben a folyadékban nagyszámú vírus van. Ha a buborékok sértetlensége sérült, tartalmuk kiöntenek és fertőzik meg a környező egészséges szöveteket. 3-5 nap elteltével a hólyagok felrobbannak, a savófolyadék kifelé áramlik, és a kiütés területe fekszik. A környező emberek kórokozójának fertőzés általi maximális veszélye akkor jön létre, ha megsértik a hólyagok integritását. Ez mind a fekélyes állapotban, mind a szárítás következtében fellépő kiütés felszínén kialakult mikrotörések kialakulásában fordul elő. A betegség a sérülések helyén szúrással végződik.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a környező herpesz fertőzését és növeljék a kiütések területét, fontos, hogy ne engedjük meg a herpesz hólyagok szárítását. Ezért nem szabad égetni herpeszet szárítószerrel.

Nem megfelelő terápiával járó szövődmények

Speciális gyógyszerterápia hiányában vagy megkérdőjelezhető kezelések alkalmazása esetén a herpesz súlyos következményekhez vezethet. A patológiás szövődmények két csoportra oszthatók: specifikus és nem specifikus.

A konkrét szövődmények kialakulásának oka az, hogy pontosan megfelelnek a kezelőorvos előírásai, a gyógyszer nem megfelelő megválasztása, valamint a kábítószer-kezelési módszerek elutasítása. Ezekben az esetekben a herpeszvírus aktivitása folyamatosan növekszik, és az idegrostokon és a véráramon keresztül a kórokozó behatol minden belső szervbe, ami a vereségüket okozza. Az ilyen szövődmények kezelése a diagnózis összetettsége miatt nehéz, mivel ebben az esetben a vírusos elváltozás a krónikus gyulladásos folyamatok típusának megfelelően folytatódik.

A legnagyobb veszély a herpetikus folyamatok kialakulása terhes nőkön. Ebben az időszakban nem kívánatos az antivirális szerek többségének bevonása, hogy ne okozzanak különböző rendellenességeket a magzati szervezet fejlődésében. Azonban a kezeletlen herpesz terhesség alatt a gyermek intrauterin fertőzéséhez vezet, ami szintén különböző fejlődési rendellenességeket okoz. Az ilyen helyzetek előfordulásának megakadályozása érdekében orvoshoz kell fordulni, és szerológiai vizsgálatot kell végezni a terhesség előtt. A herpeszvírus hordozójának kimutatása esetén az orvos meghatározza a specifikus és immunerősítő terápia folyamatát.

Nemspecifikus szövődmények alakulnak ki, ha bakteriális, gombás és egyéb fertőzések kapcsolódnak a herpeszes folyamathoz. Ebben az esetben a terápia sokkal nehezebb lesz, és sokkal tovább tart. A másodlagos fertőzés kialakulásának megakadályozása érdekében szigorúan be kell tartani az orvos minden előírását.

Lehetséges, hogy a betegek a herpeszet jóddal koptatják?

Sokan azon gondolkodnak, vajon lehetséges-e kórokozni a herpesz jóddal. A herpesz egy olyan vírus, amely gyermekkor óta él az emberi testben, és néha még a születések is. Az idegsejtek ganglionjába épül és szinte mindig ugyanazon a helyen jelenik meg. Attól függ, hogy milyen idegcsomópont található. Megjelenését súlyos fájdalom kísérte, mert a kiütés az idegvégződések zónájában jelentkezik.

Lehetséges a herpesz jóddal történő kimutatása?

A betegek gyakran megkérdezik az egészségügyi szolgáltatótól, hogy a herpesz jóddal elkenhető-e? Ez a vírus főként bármely betegség vagy stressz hátterében jelentkezik, amikor a szervezet immunitása csökken. Kedvenc helyei a száj és a nemi szervek nyálkahártyái. A bőrön jelentkező bőrkiütés a szemek kötőhártyáján vagy szaruhártyáján, a nyirokcsomókon, a belső szervekben - a bélben, a vesékben, a májban és a tüdőben fordulhat elő.

Vizsgáljuk meg, hogy lehetséges-e a herpesz jóddal történő megzavarása. Két különböző vélemény van ebben a kérdésben. Mivel a betegséget vírusfertőzés váltja ki, azt vírusellenes szerekkel kell kezelni. És a jód olyan oldat, amely antiszeptikus, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A jódoldatot a bőr helyi kezelésére tervezték különféle sérülések esetén.

Az alkoholos jódoldat használata a herpeszben nem gyakorol depressziós hatást a vírusra. A jóddal való keléshez a herpesz a betegség kezdeti szakaszában lehet, amikor csak a herpesz vesikulák (vesikulák) képződnek.

A hólyagok spontán megnyitásakor a jód nyitott fiolákat nyitott, hogy elkerülje a mikrobák bejutását a kialakult sebekbe és az erózióba. A sérült területek fertőtlenítésével a megoldás meggátolja a baktériumok belépését és felgyorsítja a gyógyulást.

A jódoldatot nagyon óvatosan kell használni, mivel lehetséges egy elégséges nyálkahártyát égetni.

Hogyan alkalmazzuk a jódoldatot a herpesz kezelésében?

Hogyan kell helyesen használni a jódot a herpesztől?

 1. Először meg kell tisztítani a bőrt a higiéniai eljárások során.
 2. Biztosítani kell, hogy a bőr felülete száraz legyen.
 3. Használjon jódot nagyon kis mennyiségben. A legjobbak a pamut törlőkendő, amelyek alkalmasak a megoldás pontszerű alkalmazására.
 4. Meg kell nedvesíteni a gyapotszövetet (applikátort) jódoldatban és óvatosan, préselés nélkül, a hólyagok vagy sebek kezelésére.
 5. Ha sok formáció van, akkor a lehető leggyakrabban módosítania kell az applikátort.
 6. Csak a sérült területet kell kenni, elkerülve az egészséges felületen a megoldást.

A herpesz óvatossága célszerűbb, nem alkoholos jódoldat, és jódin, amely összetételében glicerint tartalmaz. Alkalmas a bőr nyálkahártyájának kenésére.

A jód alkoholos oldata égési sérülést okozhat, ezért jobban mérni kell a jódot a fukorcinnal (mangán).

Iodinolhoz hasonló megoldást készíthet otthon. Ehhez a következő összetevőkre van szükség:

 • meleg víz - 50 ml;
 • keményítő liszt - 10 g;
 • citromsav - 2 g;
 • granulált cukor - 10 g;
 • alkoholos oldat - 5 ml.

Mindezeket az összetevőket keverni és pontos mozgásokat kell végezni, anélkül, hogy megérintené a bőr egészséges területeit, kenje a kiütést. Az elkészített oldat kék lesz. Nem okoz bőrirritációt. A terméket a hűtőszekrényben kell tárolni. A herpeszkiütés első tüneteihez a jódoldatot hólyagokkal kell kenni. A fertőzés terjedésének megelőzése érdekében a pamutrügyeket minden egyes kezelés után módosítani kell.

A herpesz gyógyítása átfogó kezelést igényelhet. A jódoldattal együtt alkalmazott vírusellenes szerek, amelyeket kifejezetten az ilyen típusú vírusok leküzdésére terveztek. A herpeszkitörések ellen használhatók olyan kenőcsök, mint az Acyclovir, Zovirax, Gerpevir, Cycloferon liniment. A jódkezelések mellett a sebgyógyulás folyamata csak felgyorsul.

Az alkoholos jódoldat használata a herpeszben nem gyakorol depressziós hatást a vírusra.

A vírust multivitaminokkal kell kezelni, lehetőleg magas C-vitamin-tartalommal. A herpesz sebének leggyorsabb gyógyulását az immunmoduláló gyógyszerek segíti. Elnyomják a vírust és fenntartják a szervezet immunállapotát.

A herpesz jód terápiájára vonatkozó óvintézkedések

A herpesz jóddal vagy jóddal végzett kezelés során bizonyos óvintézkedéseket kell követni.
Annak érdekében, hogy a herpesz jódot minél hamarabb meggyógyítsa, nem tudja eltávolítani a képződött héjakat és kiüríteni a buborékokat, mivel hatalmas esély van a fertőzésre.

A buborékok jódoldattal történő kezelése előtt alaposan mosson kezet. Ugyanezt kell tenni a sebek kezelése után. A vírus hordozójának különálló higiéniai elemeket kell elhelyezni: törülközőt, kozmetikumot és edényeket.

Amikor kiütések jelennek meg, nem szabad csókolni és szexuálisan élni. Le kell zárni az úszómedencékkel, szaunákkal és más helyszínekkel kapcsolatos vizekkel kapcsolatos látogatásokat.

Kezelje az érintett területet egy pamut törlővel, és ne érintse meg az egészséges bőrfelületet.

Tehát ahhoz, hogy a kémiai anyag nem jöjjön létre jódos alkoholos tinktúrával, helyettesítheti a gyógyszerrel Iodinol, Fucorcin vagy zelenka gyógyszerekkel, amelyek szintén antiszeptikusak.

Herpetikus kitörések évente többször előfordulhatnak, ezért az első tüneteket időben el kell távolítani antivirális és antiszeptikus szerekkel.

Lehetetlen teljesen eltávolítani a vírust a szervezetből. A vírusellenes gyógyszerek csak eutanizálják a vírust, és átkerülnek az elengedés színpadára. Ezen alapok mellett vannak olyan vírusellenes gyógyszerek is, amelyek orális beadáshoz segítenek késleltetni a visszaesést, például a valaciklovirt.

Mielőtt megvásárolná az antivirális és a helyi gyógyszerek kezelését, forduljon szakemberhez. Ez vonatkozik a vitamin komplexekre és az immunmoduláló gyógyszerekre is. Mindenesetre a szakképzett bőrgyógyásznak fel kell rendelnie a herpesz kezelést. A terápiát otthon lehet végezni, de csak a kezelőorvosval folytatott konzultációt követően.

Meg tudom cauterizálni a herpeszet jóddal?

Ha egy személy súlyosbítja a herpeszet, megfigyelheti a hólyagok kis bőrkiütését a bőrön. A kialakult kiütések önállóan nem nyithatók meg, ezért érdemes orvoshoz fordulni a speciális ellátás érdekében, hogy kinevezhesse a helyes és hatékony kezelést. Nagyon gyakran a betegek aggódnak a kérdésekben, és lehet-e kezelni, kenetet jóddal vagy más eszközökkel, és hogyan védik a gyulladt területeket egészségesektől. Mennyire hatékony a herpesz jód káderizációjának módja, megpróbálja megérteni.

A herpesz kezelése moxibúzióval

Minden herpetikus fertőzést, amely intenzíven elkezd szaporodni az emberi szervezetben, miközben hatalmas ártalmat és kellemetlenséget okoz a tulajdonosnak, különféle módon és eszközökkel kell elnyomni. A vírus aktivitását speciális anti-herpesz drogériák elnyomhatják, vagy a hagyományos orvoslás más módszereit is használhatja. A leghatékonyabb kezelés a jód kiütése. Ami azt illeti, vajon lehetséges-e a herpesz ezzel az anyaggal történő kipróbálása, vannak különböző vélemények. Valaki úgy véli, hogy ez még szükséges, és valaki azt állítja, hogy ez a dolog szigorúan tilos, mivel a jód a szájüreg nyálkahártyáját okozhatja.

A betegség öngyógyszere negatív következményekhez és a helyzet súlyosbodásához vezethet. A kiütés jóddal történő felkavarása egy kezdeti szakaszban lehetséges, mivel a már megjelent hólyagokat megkenni.

Ajánlások a jód alkalmazására:

 • A jódot erre az eljárásra javasoljuk, nem tiszta formában, cinkkel vagy cinkkeverékkel kombinálva.
 • Kenőcsök alkalmával jobb, ha tanácsot vagy tanácsot kér az orvostól, minthogy sok előkészítés alkalmassá teheti a hozzászokást, és akkor az adott betegség folyamatos kezelését kell költeni.
 • Mielőtt jódot és más gyógyszert felvisít a felületre, érdemes meggyőződni arról, hogy tiszta és száraz!

Gyógyszerek jóddal együtt

Jóddal kombinálható készítmények:

 • Az aciklovir. Hatékony eszköz, de van egy mínusz - addiktív, ha túl gyakran használják. Számos gyógyászati ​​tulajdonsággal rendelkezik: antimikrobiális, vírusellenes, gombaellenes. A termék oldatai kültéri használatra nem okoznak mérgezést. Továbbá nem csak gyógyszertárban vásárolhatja meg, hanem saját magának is, mert 50 ml meleg víz, 10 g keményítő, citromsav, szó szerint 2 gramm és 10 g cukor szükséges. Amikor az összes összetevő keveredik, hozzá kell adni jódot, körülbelül 5 g alkoholos oldatot. Miután elkészült a megoldás, kipréselnie kell őket az érintett területeken.
 • Iodinol. A herpesz biztonságos gyógymódja, amely nem képes függőséget okozni és az égési sérülések után hagyja el. Jódot is tartalmaz. Ez a gyógyszer még a kisebb égési sérülésekre is ajánlott, mert nem irritálja a bőrt. Naponta többször is használhatja. A jodinol fertőtleníti a felületet, és nem terjed át a vírus egészséges területeken.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha a herpeszet kizárólag jóddal kenik, a fel nem oldott mellett nem okozhat kémiai égést a bőrön.

Ezért jobb, ha olyan különleges gyógyszereket és készítményeket használunk, amelyek alapvetően jódot tartalmaznak a kiütés kijavítása érdekében. Azt is meg kell mondani, hogy a jód nem használható preventív szerként a betegség számára. Ha figyelmen kívül hagyja az ajánlásokat és a jódot tiszta formában használja, akkor súlyos égési sérülést okoz, melyet további fertőzés és a seb fertőzése okoz.

Függetlenül attól, hogy lehetséges-e a herpesz jóddal kimutatni: hogyan kell megfelelően kezelni a hideget a labiumokban

A vírusos fertőzések közül a herpesz a legnehezebb és kellemetlen. Függetlenül attól, hogy milyen típusú szer, a beteg előírt komplex kezelését: kenőcsök kezelésére kiütések, vírusellenes tabletták A belső adagolásra, valamint egy sor intézkedést, hogy fokozza immunitás.

Függetlenül attól, hogy a herpeszet jóddal lehet kimutatni: cauterizációval történő kezelés

A terápianak mindig összetettnek kell lennie, mivel a betegség újbóli kiderül. Minden orvosi intézkedés célja a herpeszvírus aktivitásának elnyomása és a külső tünetek elfojtása az ajkakon / a test többi részén. Alapvetően erre a célra különböző gyógyszereket kínálnak, amelyeket a farmakológiai iparág széles körében kínálnak. A kezelés alapja - herpesz elleni aktivitással rendelkező kenőcsök és tabletták. De mindenhol megtalálható a népi orvoslás helyszíne és receptje - biztonságos, hatékony és megfizethető.

Az herpesznek az ajkakon történő kezelésére szolgáló egyik ismert módszer a kiütés moxibúciója a megjelenés kezdeti szakaszában. Azonban a szakértők véleményét megosztották ezzel a kérdéssel. Egyesek azzal érvelnek, hogy a jód visszaélése csak súlyosbítja a helyzetet: égési sérülést okoznak a nyálkahártyák és a bőr. Mások azt állítják, hogy nemcsak gyógyítható, hanem szükséges is: csak az eljárást kell megfelelően végrehajtani, és nagyon hamar megszabadulni a kiütésektől egészségkárosodás nélkül.

Először is meg kell jegyezni, hogy szigorúan nem ajánlott ezt a gyógymódot az ajkakon megjelenő kiütések kezdeti szakaszában használni. A jód semmilyen módon nem érinti a herpesz vírusát, ezért a betegségét nem lehet gyógyítani. Az ilyen manipulációk égési sérülést okozhatnak a kiütés helyén. Ennek eredményeként "vedd fel"Egy másik fertőzés - bakteriális, ami zsugorodáshoz vezet.

Annak ellenére, hogy a korai szakaszában a betegség, hogy kiégesse kiütés az ajkak nem lehet, a jód lehet használni kezelésére megrepedt vezikulumok (buborékok). A helyszínen ezek maradnak erózió és sebek. A jódkezelés fertőtleníti a sebet az ajkakon, és megvédi a sérült bőrt a másodlagos fertőzéstől.

Jód összetétele és tulajdonságai

10 ml 5% -os alkoholos oldat:

 • kristályos jód ½ gramm;
 • 96% etanol;
 • kálium-jodid;
 • tisztított víz.

A jód hasznos tulajdonságai:

 • fájdalomcsillapítót;
 • gyulladáscsökkentő;
 • a vérkeringés ingerléssel;
 • szükséges a pajzsmirigy megfelelő működéséhez.

Használati utasítások

Antiszeptikus és irritáló hatásúként jódot használnak fertőző gyulladásos bőrbetegségek esetén. A fertőtlenítés céljából feldolgozzák a sebészeti területeket, a sebek széleit, a sebész ujjait.

Prevenciós célból a hatóanyag kisebb bőrkárosodásra, a myositis és neuralgia gyulladásának csökkentésére szolgál.

Hogyan kell megfelelően kezelni a herpesz jódot

Antiszeptikus és fertőtlenítő kezelést a következő sorrendben végzik el:

 1. A herpesz érintett bőrének száraznak és tisztanak kell lennie. Célszerű intézkedéseket tenni ennek érdekében;
 2. A gyapotszövetet megnedvesítik a gyógyszerben, és megfestik a fekély és az erózió helyét. Tisztán, erős nyomás nélkül;
 3. A pamut törlőkendő minden alkalommal új és egy nagy vereséggel rendelkező területre lesz szüksége;
 4. A kenetre csak sérült szövetre van szükség, próbálva nem érinteni az egészséges területeket. Így elkerülhető az égések;
 5. Használja a gyógyszert naponta kétszer, amíg az erózió és a sebek eltűnnek.

Ellenjavallatok a jód használatához

Ebben az esetben óvatosan kell alkalmazni a jódot:

 • 5 év alatti gyermekek;
 • terhesség
 • a pattanásokra és a diatezisre való hajlam;
 • túlérzékenység az anyaggal szemben;
 • trofikus és diabeteses fekélyek.

Lehetséges mellékhatások

Amellett, hogy az égés a száját, ami helytelen alkalmazása gyógyszerek jelenhetnek nátha, csalánkiütés, nyáladzás és könnyezés, kiütéseket és kontakt dermatitis.

Hogyan cserélhetem ki a jódot?

A herpesz hatékony népi gyógymódja a propolisz tinktúrája. Vásárolhat készen a gyógyszertárban, vagy saját maga készíthet. A propolisz tinktúrája ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint a jód. A hagyományos orvoshoz tartozók ezt a receptet már a kiütés első szakaszában használják. Ha a hólyagok megoldódnak, akkor lehetőség nyílik a jód használatára.

Hogyan kell felkészülni és alkalmazni egy herpesz orvosolni:

 • aprítsuk meg egy darab hűtött propolisz egy gerincen a jobb feloldódáshoz;
 • a propolisz az orvosi alkoholban (hígítatlanul) 1 és 10 közötti arányban oldódik fel. Például 10 g propoliszra 100 ml alkoholra van szükség. A gyógyszer jobb tárolása sötét pohárban;
 • a keveréket 10 napig sötétben ragaszkodnak;
 • A kész készítmény naponta háromszor kezeli a kiütést;
 • 10 perccel a cauterizáció után meg kell koptatnia ajkát krémmel, lehetőleg ásványi olajokkal. Szükség van arra, hogy a bőr ne szakadjon meg vagy durvább. Ez vonatkozik a jódra és más alkoholtartalmú termékekre.

Jódkezelés és anti-hypersziális kenőcsök

Amint említettük, a jódot a gyógyulási szakaszban a száj és a száj körül száradó sebek és eróziók alkalmazására lehet használni. Először is vírusellenes kenőcsök és krémek segítségére kell támaszkodnia.

Azok a személyek, akik rendszeresen szembesülnek herpeszes kezeléssel, mindig rendelkeznek ilyen gyógyszerekkel az otthoni gyógyszertári kabinetekben. A legmegfelelőbb orvoshoz kinevezni a kinevezést, de vannak olyan felkészültségei, amelyeket tanács nélkül lehet megvásárolni.

A legnépszerűbb vírusellenes szerek, amelyek a herpeszet kezelik:

Ezek a gyógyszerek szándékosan járnak el, megsemmisítve a betegség kórokozóját. 3 vagy 4 órán keresztül kenik az érintett bőrfelületeket.

A herpesz megelőzése az ajkakon

A betegség kialakulásának megakadályozása segít egyszerű tevékenységeket: a stressz megszüntetése, a hipotermia, az akut betegségek időben történő kezelése, a krónikus betegségek ellenőrzése, az immunitás erősítése.

A herpesz által gyakran súlyosbodóknak szisztematikusan antivirális anyagokat kell alkalmazniuk.

Most alkalmazza a következőket:

A jód hatékony antiszeptikus, széles körben alkalmazható az orvostudományban. De szigorúan be kell tartania alkalmazásának szabályait, különben súlyosbíthatja a herpesz lefolyását.

Annak érdekében, hogy csak a kezelés előnyeit élvezhesse, a hólyagokat csak a kinyitás után kell megkenni. És a kellemetlen érzések megjelenésével jobb, ha abbahagyja a kábítószer használatát, és inkább az enyhébb gyógyszereket részesíti előnyben.